Looije op de Fruit Logistica 2015

Maat: px
Weergave met pagina beginnen:

Download "Looije op de Fruit Logistica 2015"

Transcriptie

1 13/2/2015 Looije op de Fruit Logistica 2015 Afgelopen week vond de belangrijkste sales en zakelijke weer tegen, en hebt het een en ander te bespreken. netwerk beurs van het jaar plaats, en wel in Berlijn. Dat betekende dat vrijwel de hele verkoop en marketing afdeling in Duitsland zat. In de tomatenauto s scheurden we over de Duitse snelwegen met af en toe een tussenstop voor een typisch Duitse schnitzel. Eenmaal aangekomen op de beurs zag de stand er uit om door een ringetje te halen. Met de fel rode vloerbedekking, de Looije mensen in dezelfde kledingstijl, en de tomaten als blikvanger hadden we heel wat Daarnaast waren mensen uitgenodigd voor een lunch bij onze stand. Deze bestond uit een heerlijke Droomtomaten soep en broodjes bereid met o.a. Honingtomaatjes. Dat met een lekker sapje erbij zorgde voor een lunch om je vingers bij af te likken! s Avonds aten we een hapje met elkaar, en daarna gingen snel de voetjes omhoog om de andere dag weer met een glimlach in de stand te staan. stopping-power voor mensen die langs liepen. Zo n beurs is altijd best intensief, en ook na de beurs zijn het Tijdens zo n beurs staat iedereen op scherp en heerst er een heel goede sfeer. De mensen die je spreekt zijn heel divers, dit gaat van groothandelaren tot aan supermarkt inkopers, en van Duitse pers tot ons Nederlandse vertaalbureau. Je komt elkaar even erg volle dagen om werk in te halen en de actiepunten van de gesprekken in Berlijn uit te werken, maar als het een goede beurs is geweest geeft ons dat ook weer energie! En dat is het geval :)

2 Proces in beeld... Verpakkingen Voor deze editie van de TomaatEnPraat vroegen we aan Loods chef Michiel Hoogenboom om ons een en ander te vertellen over het bijhouden van de voorraad verpakkingen. Hoe begin jij je werkweek? Zoals de meeste collega s met heel veel zin en een bakje koffie! De week begint altijd met het in kaart brengen van de te verwachten afzet en de daarbij benodigde hoeveelheid verpakkingen. Tel je de verpakkingen op een vaste dag? Er wordt iedere dag naar de voorraad verpakkingsmateriaal gekeken, dit is nodig om en te zorgen dat er geen onnodige voorraad ontstaat en om te zorgen dat we altijd snel kunnen inspelen op onverwachte vraag van klanten. Wat vind je het leukste aan je werk? De enorme veelzijdigheid, geen dag is hetzelfde. Als bedrijf willen we blijven onderscheiden. Daarnaast hebben we klanten die vernieuwend willen zijn. Hierdoor komen er regelmatig Op de maandag kijken we 10 weken vooruit en geven we aan een aantal leveranciers van specifieke verpakkingen de verwachte aantallen door zodat zij tijdig kunnen inspelen op onze behoefte. ideeën voorbij waarmee we de boer op gaan om te zoeken naar de beste invulling. Hoe staan alle verpakkingen bij ons opgeslagen? Allereerst op pallets en al het verpakkingsmateriaal staat Waar houd je allemaal rekening mee met het bestellen van nieuwe verpakkingen? De doorloopsnelheid is een belangrijk onderdeel. Het product zoveel als mogelijk afgedekt opgeslagen. Dit is nodig om mogelijke vervuiling door stof tegen te gaan. Op die manier kunnen we zoveel mogelijk mensen gezond laten genieten! moet zo vers mogelijk zijn, dus de verpakking ook. Er wordt iedere dag gekeken naar de verwachte verkoop en actuele voorraad. Aan de hand daarvan wordt duidelijk wanneer er nieuwe voorraad moet worden geleverd.

3 Valentijnsactie In het kader van onze Valentijnsactie vroegen wij consumenten om op een liefdevolle wijze op de foto te gaan met onze Droomtomaat en dit te delen op hun Facebookpagina. Dit heeft enkele zeer leuke resultaten opgeleverd die we graag met jullie willen delen: Bij Looije wordt er voornamelijk Nederlands gesproken, maar horen we ook veel talen om ons heen. De woorden in de tabel hieronder worden vaak binnen ons bedrijf gebruikt, vooral in de verpakhal en in onze kassen. Met dit woordenboekje kun je je Nederlands, Pools en Engels bijspijkeren. Wie weet kun jij je collega zo meteen in 3 talen aanspreken. Nederlands Sorteren Specificaties Klant(en) Bestellingen Laden Lossen Vrachtwagen Overleg Langzaam Snel Tijd Aan / Uit Storing Veilig(heid) Pompwagen Engels Sort Specifications Customer(s) Orders Load Unload Truck Meeting Slow Fast Time On / Off Fault Safe, safety Pump truck Pools Sortowanie Specyfikacje Klient (klienci) Zamówienia Załadunek Rozładunek Ciężarówka Narada Wolno Szybko Czas Włączone / Wyłączone Awaria Bezpiecznie (bezpieczeństwo) Wózek paletowy

4 Iwona Orlowska Mijn naam is Iwona. Ik werk al 3 jaar bij de firma Looije. Momenteel werk ik bij de verpakkingsafdeling als Bandleider in de nachtshift, maar net als iedereen ben ik hier bij het begin begonnen: ik stond bij de tafel en sneed tomaten in kartonnen dozen en schaaltjes. Daarna was ik een van de kwaliteitscontroleurs voor het product Honingtomaten. Ik stond ook aan de flowpackmachine en de afraaptafel. Mijn werk bestaat nu uit al deze taken en nog veel meer. Ik leer nieuwe en oude werknemers tomaten snijden volgens de te laten verlopen in een aangename atmosfeer. Dit ondersteunt de ontwikkeling van het bedrijf, en de klant is dan natuurlijk ook tevreden. specificaties en controleer of de tomaten die ze verpakken, geschikt zijn voor verkoop. Daarna controleer ik of de overtrekker de folies en stickers voor de bestelling goed heeft voorbereid en of de inpakker alles correct heeft ingepakt. Op het einde controleer ik of de gerede bestelling overeenstemt met het plan. Als ik een pallet goedkeur, weet ik zeker dat alles goed uitgevoerd is en dat de klant tevreden zal zijn. Ik leer al enige tijd Nederlands, want ik zou hier graag naar school gaan. Aangezien ik al beslist heb om hier te wonen, zou ik hier ook graag mijn dromen willen waarmaken. Of dat zal lukken? Dat zou ik zelf willen weten. Maar ik weet dat als je iets echt wilt, je voor je dromen moet vechten. Want misschien zijn er wel veel kansen, maar we hebben maar één leven. Daarnaast moet ik ook altijd goed overleggen met de mensen van de logistieke afdeling, zodat ze ook weten wat we wanneer Ik hou jullie niet langer bezig, ik moet terug naar mijn werk. Groetjes doen. Sinds kort ben ik ook lid van de groep Enjoy The Taste. We houden ons bezig met het oplossen van problemen die in ons bedrijf voorkomen. Dit doen we om het werk vlot

5 VERJAARDAGEN Robert Bedkowski 18-2 Brygida Jonientz 20-2 Jan Bida 25-2 Katarzyna Surmacz 25-2 Zaneta Witek 26-2 Wat houdt je bezig... Agnieszka Teterwa Ik heet Agnieszka Teterwa, ik ben 34 jaar en woon momenteel in s-gravenzande. Ik werk al drie weken bij Looije....in de wereld? Voor vele Polen was de recente enorme verhoging van de waarde van de Zwitserse frank een schok. Ook mijn familie werd geraakt, want mijn zus betaalt een lening voor haar huis...in je omgeving? af in deze valuta. Ik ben geïnteresseerd in kick-boxen, boogschieten en muziek. Ik ben de moeder van de negenjarige Wiktoria, die ik ontzettend graag zie. Voor haar werk ik in Nederland, zodat ze een beter leven zal hebben. Ik ben van plan om een flat te huren en haar zo snel mogelijk naar Nederland te brengen, zodat we samen kunnen zijn....in je werk? Ik werk in de kassen van Looije in Naaldwijk. Ik houd me voornamelijk bezig met het snijden van tomaten en het plukken van bladeren.