De Klaroen. 85 jaar editie! P PB BC 9855 Afgiftekantoor 9990 Maldegem. Uitgever: Arthur De Bruyckere Medewerkers: Thomas Maenhout Cisse D hoore

Maat: px
Weergave met pagina beginnen:

Download "De Klaroen. 85 jaar editie! P409897 PB BC 9855 Afgiftekantoor 9990 Maldegem. Uitgever: Arthur De Bruyckere Medewerkers: Thomas Maenhout Cisse D hoore"

Transcriptie

1 P PB BC 9855 Afgiftekantoor 9990 Maldegem Jaargang De Klaroen 85 jaar editie! Uitgever: Arthur De Bruyckere Medewerkers: Thomas Maenhout Cisse D hoore

2 Voorwoord Beste KSA ers en KSA-sympathisanten, het grootste deel van het werkjaar zit er al weer op. Nog 3 activiteiten en dan is het alweer gedaan Maar niet getreurd want er staan nog heel wat evenementen voor de deur zoals onze jaarlijkse Springbreak, het feestweekend omdat we dit jaar 85 jaar bestaan en de 2 kampen deze zomervakantie. Arthur De Bruyckere Inhoud Voorwoord...2 Inhoud...2 Dropping Minikamp Paaseierenverkoop 7-8 KSA 85 JAAR 9-12 Kleurplaat...13 Info...14 Verjaardagen

3 Dropping 13 maart Vandaag was het weer zo ver, de jonghernieuwers en hernieuwers waren weer klaar voor een schitterende dropping. Goed gepakt en gezakt kwamen de eerste jonghernieuwers en hernieuwers om 8u aan de ksa lokalen toe. Iedereeen had zijn matje en slaapzak mee. Deze mochten ze gelukkig in de auto leggen. Die zou deze dan rechtstreeks naar de eindlocatie brengen waar we uiteindelijk de nacht zouden doorbrengen. Ook dit jaar was deze eindlocatie nu nog helemaal onbekend. Er werd al wat gespeculeerd en nagedacht waar het dit jaar kon zijn, maar dit jaar kon niemand het raden. Het was dit jaar dan ook wel een speciale locatie. Niet lang daarna werden de stoere stappers meegenomen in de auto en naar de startplaats gebracht. 9u s avonds, the middle of nowhere ergens aan de vaart. De eerste tochttechniek was bolleke pijlke, een makkelijke manier om de weg te vinden om te starten. Bij bolleke pijlke is het namelijk de bedoeling dat je je inbeeldt dat je op de plaats van het bolletje op je papiertje bevindt en dat je naar het pijltje moet wandelen. Na enkele kilometers was de eerste controle post al in zicht. Niet veel later was iedereen al terug op pad met een nieuwe tochttechniek. Nu bevonden we ons ergens in Moerkerke dit konden we afleiden aan de borden langs de weg. Ook de tweede controle post was niet moeilijk te vinden. Maar de derde tochttechniek was net iets moeilijker dan de vorige. Vanaf nu moesten we namelijk de weg vinden op basis van een blad met een verhaal op. Het werd ook al wat later en we hadden er al enkele kilometers op zitten dus ook de beentjes begonnen langzaamaan wat pijn te doen. Nadat we een klein stukje verkeerd gelopen waren zijn we toch veilig op controlepost 3 geraakt. En dit was er 1 waar we allemaal al naar uitkeken! Het was namelijk de post met HOTDOGS!! Toen we allemaal ons buikje vol hadden gegeten konden we weer op pad.

4 We begonnen allemaal stilaan te merken nu dat de streek steeds bekender aanvoelde. We hadden nu echt al ver gewandeld dus kon het toch niet meer zo ver zijn? Met deze gedachte in ons achterhoofd bleven we dapper verder stappen. Tot plots! Wat zien we daar in de verte? Is dat niet de kerktoren van de kerk van Maldegem? Ja hoor! Onze vermoedens werden bevestigd. De eindplaats waren gewoon onze eigen KSA lokalen!! Vanaf hier wisten we onze weg wel, geen tochttechnieken meer nodig dus! Wanneer we eindelijk onze bekende oprit van de lokalen opwandeleden werden we nog opgewacht met een lekker tasje chocomelk om het warm te krijgen. Daarna werden de matjes ontrolt en de slaapzakken uitgestreken. Het was een lange nacht geweest en iedereen was doodop. Snel naar dromenland en morgen terug naar huis. Wat was de dropping toch weer een beleefenis, zonder twijfel tot volgend jaar!

5 Minikamp Op dinsdagmorgen was alle leiding paraat om de kinderen te ontvangen. We hadden er allemaal veel zin in! Dit jaar waren we met 29 leden dus dit was een mooie bende. Eenmaal toegekomen en na de formatie was het tijd om alle praktische zaken af te handelen zoals luchtmatrassen opblazen, slaapzakken uithalen en nog veel meer. Om de voormiddag af te speelden we nog wat pleinspelletjes zoals voetbal, honkbal en speelden we op de zandbergen van het terrein. Aangezien het weer erg zonnig was, konden we veel buiten spelen! Het thema van dit minikamp was Robin Hood. Voor het eten volgde dan ook het toneeltje. In de namiddag zijn we met z n allen gaan zwemmen naar het Interbad te Brugge. Iedereen vond het geweldig dat ze op de glijbaan mochten en in het diepe bad. Na een vermoeiende zwempartij en nog wat te spelen in de speeltuin namen we de bus terug naar Maldegem. Toen was het tijd voor spaghetti! Dit viel heel erg in de smaak bij iedereen.

6 s Avonds sloten we af met een gezellig kampvuur. Nadat we een heerlijk zakje chips hebben gegeten, was het tijd om ons te wassen en naar bed toe te gaan. Na deze vermoeiende dag, viel iedereen al snel als een blok in slaap. De volgende morgen liep de wekker al heel vroeg af want er stond weer van alles op het programma! Na het ontbijt en de ochtendgymnastiek konden we beginnen aan het Robin Hooddorpsspel. We verzamelden puzzelstukjes door binnen te dringen in verschillende kampen. Uiteindelijk is het ons gelukt om de puzzel van Robin Hood volledig te maken. Toen was het weer etenstijd. Iedereen had reuze honger, dus de WAP (worst, appelmoes, patatten) ging vlot naar binnen. Nadat we de afwas gedaan hadden, was het tijd om alle spullen te verzamelen want er stond nog een bosspel te wachten. Het was een leuk spel en alweer hadden we schitterend weer! Om 5 uur kwamen de ouders hun kinderen terug ophalen. Het was een geslaagde editie en we willen graag iedereen bedanken om aan dit minikamp mee te werken. Hopelijk mogen we jullie deze zomer verwachten op het kleinkamp! Thomas Van de Steene (leider piepedollen)

7 Paaseierenverkoop 28 maart 2015, omstreeks 8.30h kwam de leiding van de KSA toe aan de lokalen om de laatste voorbereidingen te treffen voor onze jaarlijkse paaseierenverkoop. Eén van die dagen waarop de KSA de kas probeert te spijzen. De bedoeling is om zoveel mogelijk paaseitjes verkopen met 1 slagzin namelijk: Hallo, wij zijn van KSA Maldegem en wij verkopen paaseitjes, 1 zakje kost 2,50.. Vorig jaar waren we daar goed in geslaagd toen verkochten we 180 kg eitjes, en het zou mooi zijn om dit jaar dat aantal te evenaren. Om 9.00h kwamen de eerste leden toe om deur aan deur te gaan. Nadat de sectoren verdeeld waren en de eitjes ingeladen waren in de auto s van de leiding vertrok iedereen op pad. Ook de regen kon ons niet deren, we moesten en zouden paaseieren verkopen, hoe meer, hoe liever! De verrassing van de dag kwam vanuit Donk, daar werd een recordbedrag samengeraapt. Maar ook uit andere sectoren kwam niets anders dan goed nieuws. Toen we s middags de opnieuw talrijke opkomst van de leden zagen werd plots een glimlach zichtbaar op het gezicht van de leiding. Ook het weer werd ons plots gunstig, het stopte met regenen. We wisten gewoon dat dit opnieuw een topeditie ging worden! En dat bleek zo te zijn, enkele uren later kwamen de groepjes met mondjesmaat weer toe aan de lokalen met dezelfde vraag: Kan ik hier nog een doos eieren krijgen, dat ik snel verder kan doen?. Het antwoord was nee. Rond half 4 werden alle zakjes eens samen gegooid, 2 dozen bleven er nog over. En ja hoor, u kon het al raden, met nog 2 uur voor de boeg slaagden we er in om deze ook nog te verkopen. Op die manier hebben we alles samen zo n 200 kg paaseieren verkocht, een RECORDAANTAL!!!

8 Onder de leiding was natuurlijk ook weer de eeuwenoude wedstrijd: Welke leider verkocht het meeste paaseitjes? Dit jaar was het leider David die met de pluimen ging lopen. Rond 17.00h konden de ouders hun oogappels komen halen, gelukkig waren we zo attent geweest om nog een halve doos paaseieren aan de kant te houden om nog te kunnen verkopen aan de ouders, ook deze werd volledig geplunderd. Wij zouden graag Anneke Martens bedanken om al de eitjes te wegen en te verpakken. Ook de kopers verdienen een vermelding. En last but not least de leden, zonder al deze hulp en inzet konden we nooit 200 kg eitjes verkopen. Wij zijn zéér tevreden met deze jaargang en we hopen dat er zo nog veel mogen volgen! BEDANKT EN TOT DE VOLGENDE!!!

9 FeestWeekend Dit jaar viert KSA Maldegem zijn 85 jarig bestaan en dit kunnen we niet zomaar aan ons laten voorbijgaan. Daarom organiseert de leiding een heus feestweekend met allerhande activiteiten voor leden en sympathisanten, hou deze data dus zeker vrij in jullie agenda! Donderdag 30 april: - Afterwork party Programma: - Met optreden van The Motorboat Club - Na The Motorboat Club, zorgt de DJ nog voor enkele swingende plaatjes! - Eet- en drankstand aanwezig! - Locatie: Plein aan de KSA lokalen in Maldegem (Bloemestraat) - Tijdstip: open vanaf 16uur, optreden om 17uur - Gratis toegang!

10 Vrijdag 1 mei: - Receptie met een blik in het verleden - Locatie: KSA lokalen in Maldegem (Bloemestraat) - Tijdstip: 19uur - Gratis toegang! Zaterdag 2 mei: - Speciale activiteit voor onze leden! - Locatie: KSA lokalen in Maldegem (Bloemestraat) -Tijdstip: 14uur 17uur

11 Zondag 3 mei: - Sneukeltoer met verschillende tussenstops waar wij u een drankje en/of hapje aanbieden. Inschrijven op voorhand is niet nodig, u kan gewoon naar de KSA lokalen komen tussen 13uur en 16uur, daar zal u alles worden uitgelegd - Ribbetjesfestijn, ribben à volonté met bijhorende groenteschotel. Inschrijven is verplicht. U kan wel zelf kiezen wanneer u komt (tussen 18uur en 20uur) Prijs sneukeltoer: Prijs ribbenfestijn: 3 euro/kind <12 jaar 13 euro/kind <12 jaar 6 euro/volwassene 17 euro/volwassene Prijs combiticket (sneukeltoer & ribbenfestijn, enkel bij betaling op voorhand) 15 euro/kind <12 jaar 20 euro/volwassene Inschrijven voor het ribbenfestijn of reserveren van een combiticket kan door een mailtje te sturen naar met vermelding van het aantal personen boven de twaalf jaar en het aantal kinderen onder de twaalf jaar. U zal dan een verzoek tot betaling terugkrijgen. OPGELET! U bent pas ingeschreven als wij de betaling goed ontvangen hebben.

12

13 Kleurplaat

14 Info -Joepie (Jonghernieuwers) : april -Feestweekend (afterworkparty, receptie, activiteit voor de leden, fiets-sneukel-tocht en eetfestijn): 30 april - 3 mei, meer info volgt! -Groot Kamp (Knapen, Jonghernieuwers en Hernieuwers) : juli in Vencimont -Klein Kamp (Piepedollen, Speelvogels en Krabbekoningen) : augustus in Opoeteren

15 Verjaardagen JELLE BRAVENBOER '02/06/2005' BRAM OLAERTS '03/06/1998' MARCUS DE BACKER '06/06/2007' WOUT DE KEYSER '13/06/2005' STEF DE KEYSER '13/06/2005' JONAS DE PAUW '18/06/2005' JAMIE DHONT '20/06/2006' WINEBOUD MARTENS '24/06/1987' ROBBE VERBEKE '24/06/2005' DIMITRI DE COSTER '25/06/1987' MICHIEL VERBORGT '26/06/1995' WIEBE VAN MEULEBROECK '26/06/2008'

16 JULES DE BRUYCKERE '01/05/1998' EMILE HENNEMAN '05/05/2006' BRENN VAN MALDEGEM '06/05/2005' AERJEN DEMARTELAERE '06/05/2007' LANDER DE CONINCK '07/05/2006' LEKO DE SAER '13/05/2008' KILLIAN WULLAERT '16/05/2001' SIG VAN DE WALLE '17/05/1994' WILLEM DE BRUYCKERE '19/05/2003' ARNE DE CROOCK '27/05/2005' GUUST DE BAERE '29/05/2006' JANNES VAN KERSCHAVER '31/05/1994' LENNERT CARDON '31/05/2006'