Welkom bij Hockey Club HOD

Maat: px
Weergave met pagina beginnen:

Download "Welkom bij Hockey Club HOD"

Transcriptie

1

2 Welkom bij Hockey Club HOD Graag willen wij u door middel van dit boekje wegwijs maken op onze, en mogelijk binnenkort ook uw, hockeyclub. Hockeyvereniging HOD werd opgericht op 1 februari 1949 en heeft ongeveer 1100 enthousiaste leden. De club beschikt over één zand-ingestrooid en twee semi-water kunstgrasvelden. HOD heeft een verenigingsvorm, d.w.z. de manier waarop we functioneren is vastgelegd in statuten en in een huishoudelijk reglement. Hierin is bijvoorbeeld opgenomen dat het bestuur gekozen wordt door de leden. Alle leden hebben inspraak door het bijwonen van de jaarlijkse Algemene Ledenvergadering. Het bestuur legt in deze vergadering verantwoording af over de activiteiten die in het afgelopen jaar hebben plaatsgevonden en bespreekt de plannen die zij heeft opgesteld voor het nieuwe hockeyseizoen. Door het bijwonen van de Algemene Ledenvergadering geeft men blijk een actief lid van HOD te (willen) zijn. Op deze wijze kan het bestuur rekening houden met de wensen van de leden. Het tijdstip en de agenda van de ledenvergadering worden tijdig in het digitale clubblad en op de website ( vermeld. Lidmaatschap. Het verenigingsjaar loopt van 1 augustus tot en met 30 juli. De contributie wordt jaarlijks vastgesteld tijdens de Algemene Ledenvergadering. De contributie kunt u op twee manieren voldoen: per overschrijving of per automatische incasso. Bij betaling door middel van automatische incasso, wordt het contributiebedrag van uw rekening afgeschreven, mits u ons daartoe gemachtigd heeft. De incasso afschrijvingen vinden plaats in de maand september. Indien geen machtiging is afgegeven wordt een factuur toegezonden met daarop een betalingstermijn van 21 dagen. Bij overschrijding van deze termijn wordt een herinneringsfactuur verstuurd waarbij 12,50 aan administratiekosten in rekening gebracht wordt. Bij uitblijven van betaling wordt de vordering uit handen gegeven waarbij incassokosten in rekening worden gebracht. Opzegging van het lidmaatschap dient schriftelijk te gebeuren bij de ledenadministratie, uiterlijk op 1 juni voorafgaand aan het nieuwe verenigingsjaar. Zegt u later op, dan brengen wij u 35,00 in rekening in verband met al door ons aangegane verplichtingen (o.a. aanmelding bij de K.N.H.B.). Tussentijds opzeggen om gezonde redenen dienen schriftelijk aan het bestuur te worden voorgelegd (via het secretariaat). Volgens de richtlijnen van de Koninklijke Nederlandse Hockey Bond (K.N.H.B.) geldt de volgende indeling.

3 Vanaf 6/7 jaar kan men lid worden. We noemen deze leden, die nog geen competitie spelen benjamins. Vanaf 8 jaar mag worden deelgenomen aan competitiewedstrijden. Voor indeling in categorieën is de leeftijd, die een lid op 1 oktober heeft, primair bepalend. De Technische Commissie kan bepalen of een lid in een hogere leef tijdsklasse ingedeeld zal worden. 8-9 jaar E-jeugd zestal of achttal jaar D-jeugd achttal of elftal jaar C-jeugd elftal jaar B-jeugd elftal jaar A-jeugd elftal Mini s (8 t/m 11 jaar) en junioren (12 t/m 17 jaar) spelen op zaterdag. Senioren, dames en heren, vanaf 18 jaar spelen op zondag. Veteranen heren vanaf 35 jaar spelen op zondag. Veteranen dames vanaf 30 jaar spelen op zondag en donderdagmiddag. Trainingen. De trainingen bij HOD worden verzorgd door (professionele) trainers en vrijwilligers. Aan het begin van het seizoen wordt op de website het trainingsschema bekend gemaakt met naam en telefoonnummer van de trainer. Bij verhindering moet men zich afmelden bij de trainer. Keepers. Door de materiaalcommissaris wordt aan de keepers een speciale uitrusting verstrekt. Eenmaal per week krijgen de vaste keepers speciale keeperstraining. Bij de jongere teams is er in de regel geen vaste keeper en zal daar dus ook geen aparte keeperstraining voor zijn. Trainingslid. Naast de benjamins op zaterdagochtend ( Rabohockeyschool 6 tot 9 jaar) bestaat voor instromende jeugd van 9 tot 14 jaar (Rabohockeyschool >9 jaar) de gelegenheid zich te bekwamen in het hockeyspel voordat men aan een team wordt toegewezen, de z.g. hockeyschool. Senior trainingsleden zijn leden van 18 jaar en ouder, die gebruik maken van de training-faciliteiten in welke vorm dan ook, maar die niet deelnemen aan de bondscompetitie in vertegenwoordigende teams van HOD. Trainingsleden mogen 3x meetrainen voordat ze zich aan moeten melden als lid van de vereniging.

4 Wedstrijden. De K.N.H.B. bepaalt welke teams van verschillende verenigingen bij elkaar in een competitie worden ingedeeld, naar aanleiding van de prestaties van het betreffende team in het voorafgaande jaar. De teams ontmoeten elkaar afwisselend in uit- en thuiswedstrijden van 2 x 35 minuten ( E-temas 2x 25 min.). Jeugdteams worden begeleid door één of twee coaches, meestal een ouder van de spelers. De coaches regelen met de ouders het vervoer naar uitwedstrijden. Afzeggingen voor de wedstrijd moeten tijdig worden gemeld aan de coach of aanvoerder. Tijdig betekent minimaal 2 dagen voor de wedstrijddag. Bij de thuiswedstrijden zijn de leden van HOD gastheer/gastvrouw en dienen hiertoe minimaal 30 minuten voor aanvang van de wedstrijd aanwezig te zijn. Na de wedstrijd wordt er gezellig met de tegenstanders wat gedronken. De jeugd krijgt ranja. Verzekering. HOD heeft een collectieve ongevallenverzekering afgesloten die een aanvullende dekking geeft bij medische kosten als gevolg van ongevallen bij trainingen en wedstrijden. Alle leden vallen onder deze verzekering. Aanvullend betekent in dit geval: voor zover uw eigen verzekering de kosten niet of niet voldoende dekt. Vervoer bij uitwedstrijden. De volgende zaken gelden ten aanzien van de zitplaatsverdeling en het maximaal te vervoeren kinderen in de auto. Met kinderen beneden de 4 jaar wordt geen rekening gehouden, indien zij geen afzonderlijke zitplaats innemen. Twee op dezelfde bank geplaatste kinderen beneden de 10 jaar worden voor één persoon gerekend. (Zij nemen dus één zitplaats in.) Drie op dezelfde bank geplaatste kinderen ouder dan 10 jaar en jonger dan 14 jaar worden voor twee personen gerekend. (Zij nemen dus twee zitplaatsen in.) Om te bepalen hoeveel kinderen er in een bepaalde auto meegenomen mogen worden dient allereerst naar de zitplaatsverdeling gekeken te worden.

5 Doorgaans heeft een auto vijf zitplaatsen. Tegenwoordig ziet men steeds meer auto s met meer zitplaatsen echter de verkeersveiligheid mag nimmer in gevaar komen. De politie zal een volgepropte auto met kinderen dan ook niet tolereren. Omdat men niet zichzelf, medepassagiers en medeweggebruikers in gevaar mag brengen is de politie gerechtigd om de auto aan te houden. 3V0 adviseert de bovengenoemde bepalingen uit de wet personenvervoer te allen tijde in acht te nemen. (Bron: Sportsignaal van N.K.S.). Tevens is het belangrijk een ongevallen inzittenden verzekering te hebben. Die worden meestal apart afgesloten. Rijders met een lease-auto moeten daar op letten, omdat het vaak niet is meeverzekerd. Uitrusting. Het officiële tenue van HOD bestaat uit: Een blauw shirt met HOD logo. Een witte broek of grijze rok ( met logo) blauwe sokken. Elk spelend lid dient dit tenue tijdens wedstrijden te dragen. Bij uitwedstrijden dient, indien de tegenstander ook een blauw shirt heeft, elk spelend lid zich te voorzien van een wit shirt. Dit wordt bij het wedstrijdschema bekend gemaakt. Bovengenoemde kleding is te koop bij de HOD-shop in het clubhuis. Tijdens de competitieweekenden op zaterdagmorgen is de shop open van tot uur. Schoenen. Voor het spelen op kunstgras worden speciale schoenen aanbevolen, De meeste kunstgrasschoenen kunnen ook op gewoon gras worden gebruikt. Voetbalschoenen met af schroef bare doppen mogen niet op kunstgras. Stick. Het is belangrijk een stick te hebben die bij u "past". Het is aan te raden u te laten adviseren door een deskundige. Kledingbeurs. Aan het begin van ieder hockeyseizoen wordt er bij HOD een tweedehandse kledingbeurs georganiseerd, waar vooral kleding en schoenen voor de jeugd wordt verkocht.

6 Activiteiten. Buiten de veldcompetitie wordt er door alle jeugdelftallen ook deelgenomen aan de zaalhockeycompetitie en worden er toernooien georganiseerd of bezocht. Jaarlijks terugkomende gezellige activiteiten zijn o.a.: bezoek van Sinterklaas, de jeugd - en seniorfeesten, het Internationaal Paastoernooi, het Rum en Ranja toernooi, het PietJanKnor toernooi en de Nieuwjaarsborrel. Digitale Informatie. Op de website vindt u : Uitslagen van de wedstrijden Wedstrijdverslagen Aankondiging van de wedstrijden Schema's voor bardienst en scheidsrechters Verslagen van bestuur en technische commissie Verenigingsagenda Verjaardagskalender Ledenmutaties etc. Medewerking. Voordat een team kan spelen is er al door veel mensen veel werk verzet. Allemaal vrijwilligers die het leuk vinden om hun handen uit de mouwen te steken. Vaak ouders van jeugdleden, maar ook veel spelende leden. We noemen u een paar zaken die geregeld moeten worden. Het fluiten van wedstrijden. Van iedere speler van 16 jaar en ouder wordt verwacht dat hij of zij een scheidsrechterscursus volgt. Ieder seniorenteam levert minimaal 6 scheidsrechters. De jeugd uit een A- of B-elftal fluit bij wedstrijden van de benjamins of de mini s. Indien iemand uit het A-elftal in het bezit is van een scheidsrechterskaart, kan hij of zij ook wedstrijden fluiten van een B- of C-elftal.

7 Teambegeleiding. Van ouders van jeugdleden vragen wij ook medewerking als coach of bij het vervoer naar uitwedstrijden. Hoe word ik lid? U kunt lid worden door het inschrijfformulier ( aanwezig in het clubhuis of via de website te downloaden) volledig ingevuld te retourneren naar onze ledenadministratie. De opbouw van de vereniging: Bestuur hockeyvereniging HOD. Momenteel kent het bestuur van HOD de volgende functieverdeling en organisatie: Voorzitter, Secretaris, Penningmeester, Bestuurslid Algemene Zaken (tevens vice-voorzitter), Bestuurslid Accommodatiebeheer, Horeca en Activiteiten, Bestuurslid Technische Zaken Senioren en Bestuurslid Technische Zaken Junioren. De actuele namen en telefoonnummers vindt u op de website. De portefeuilleverdeling van de diverse commissies en de adressen van de bestuursleden is als volgt: Voorzitter : voorzitter@hod-online.nl Vice Voorzitter : vicevoorzitter@hod-online.nl Secretaris : secretaris@hod-online.ni Penningmeester : penningmeester@hod-online.nl Activiteiten : activiteiten@hod-online.nl Technische Zaken Senioren : stc@hod-online.ni Technische Zaken Junioren : jtc@hod-online.nl Om alle activiteiten binnen de vereniging zo goed mogelijk te organiseren en te laten verlopen zijn er diverse commissies werkzaam. Elke commissie draagt eigen verantwoordelijkheid voor de organisatie en uitvoering van de activiteiten die zij behartigt. De eindverantwoordelijkheid wordt gedragen door het bestuurslid waar zij als commissie onder valt. Bij deze persoon kan de commissie ook terecht voor vragen en ondersteuning.

8 Actieve HOD commissies. Sponsoring /bordsponsoring en Algemene PR De commissie tracht voor de hockeyactiviteiten en verenigingsactiviteiten van HOD bijdragen van sponsoren en hoofdsponsors te vinden d.m.v. het onderhouden en uitbouwen van de businessclub, reclameborden, materiaal en teamsponsoring om zo de inkomsten voor de vereniging te verhogen. HOD kent momenteel een tweetal hoofdsponsors, die een substantiële financiële bijdrage leveren aan de vereniging en die zich vooral richten op de vlaggendragers van de club. Daarnaast heeft HOD diverse andere sponsoren en subsponsors, die aan een team of clubactiviteit een bijdrage leveren. Alle sponsoren zijn vermeld op de HOD-Online website. Bij alle potentiële sponsoren vindt er een intake plaats voor optimale duidelijkheid voor de rechten en plichten van de sponsor. Bovendien krijgt iedere sponsor een contract dat aangeeft wat de club voor de sponsor kan betekenen. De businessclub van HOD bestaat momenteel uit ± 50 leden, die gedurende het seizoen een aantal keren bij elkaar komen om zaken met elkaar uit te wisselen en om sportieve activiteiten te bespreken onder het genot van een drankje en een hapje. Ledenadministratie Alle leden en nieuwe leden worden door de ledenadministratie ingeschreven en doorgegeven aan de teambegeleiders en coördinatoren van jeugdcategorieën. Zij ontvangen jaarlijks een overzicht van te betalen contributies en daarnaast correspondentie van het bestuur. Aanmeldingsprocedure Als nieuw HOD-lid schrijf je in bij het secretariaat en betaalt een inschrijfgeld van 25, =. Als aan de formaliteiten is voldaan ontvangt het HOD-lid een Informatieboekje. Materiaalcommissie voor keepers- en hockeyspullen Deze commissie koopt namens de club nieuwe keeper materialen en hockeyspullen in. Zij beheert deze en geeft deze uit aan teams c.q. aanvoerders en/of coaches. Aan het eind van ieder seizoen neemt zij de spullen weer in na een zorgvuldige inventarisatie. Zodoende blijven de spullen in eigendom van de vereniging en wordt onderhoud en vervanging het beste gewaarborgd. Te denken valt hierbij aan keeper materialen zoals training- en wedstrijdballen, trainingshesjes, pylonen, netten, vlaggen, zaalhockeyballen en materialen. Communicatie Deze commissie legt zich vooral toe op verbetering van interne communicatie binnen de vereniging, van leden naar teams en naar het bestuur en andersom. Dit kan gaan over hockeytechnische zaken of teamindelingen, maar ook over sociale of verenigingsaspecten die voor iedereen van belang zijn. Goede communicatie is essentieel voor de club.

9 Doel is om het contact binnen de club niet alleen te beperken tot enkelen en niet slechts via de HOD-Online website. Daarnaast is de commissie voor de public relations naar de diverse media en fungeert hier tevens als doorgeef luik voor alle commissies. Informatie en Ontvangst Info-corner Vooral op de zaterdagen ontvangen de leden van de commissie teams, coaches van verenigingen die te gast zijn en die van HOD en de scheidsrechters van de teams die een fluitbeurt hebben informatie. In de Info-corner wordt aan iedereen informatie gegeven over de wedstrijden, scheidsrechters, speelvelden, kleedruimten, gevonden en verloren voorwerpen en de verdere gang van zaken bij HOD. Coaches van gastteams en van HOD evenals scheidsrechters ontvangen een consumptiebon. Ook beheert deze commissie de verbanddoos en wedstrijdballen en -fluiten. Deze commissie zorgt voor de gastvrijheid binnen het paviljoen. Tevens is deze commissie aanspreekpunt voor alle gasten. Bij afgelastingen van wedstrijden wordt dit zo spoedig mogelijk aan betrokkenen doorgegeven. Redactie de HOD-Online Dagelijks wordt de HOD-website up-to-date gehouden. De redactie verzamelt de kopij bestaande uit wedstrijdverslagen, uitslagen en competitiestanden maar ook uitnodigingen voor activiteiten, feesten en oproepen voor activiteiten. Kopij voor de HOD-Online kan via mail worden aangeleverd. Scheidsrechterscommissie Deze commissie verzorgt de scheidsrechtersactiviteiten binnen de vereniging. Specifiek houdt dit in: wekelijkse teams aanwijzen die een fluitbeurt hebben evenals diegenen die de wedstrijden dienen te leiden. Boete en sanctieregeling voor het niet komen opdagen. Daarnaast het verzorgen van de scheidsrechterscursussen voor C-kaarthouders en de spelleidercursussen binnen de verenigingen. Hiertoe worden door de commissie junioren- en seniorenteams opgeroepen om deel te nemen. C-kaarthouders worden ondersteund in hun kennis en vaardigheid om wedstrijden te leiden, en die kennis wordt zo goed mogelijk onderhouden of uitgebreid. Wedstrijdsecretariaat Het wedstrijdsecretariaat is de spreekbuis en spil binnen de vereniging wat betreft de organisatie van de wedstrijden in competitieverband en vriendschappelijk verband.

10 Hier worden alle wedstrijden ingepland en wordt informatie verzameld en doorgegeven betreffende speeldata, tijden, plaatsen, routes, kortom alles wat teams nodig hebben om te hockeyen. De wedstrijdcommissaris onderhoudt alle contacten met andere hockeyverenigingen c.q. tegenstanders over aanvang der wedstrijden en eventuele wijzigingen daarin. Ook ontvangt zij de informatie van de K.N.H.B. over het wedstrijdprogramma. Dit wordt aan de teams binnen de vereniging doorgegeven. Afgelastingen van uitwedstrijden worden via dit punt aan betrokkenen in de vereniging doorgegeven. Door deze commissie worden wekelijks (zondag s) de wedstrijdformulieren verzameld en aan de bond verzonden. Deze commissie draagt zorg voor het beheer en het huren van de kunstgrasvelden tijdens de competitieweekends en zij coördineert de gang van zaken m.b.t. de aanvraag en huur bij de gemeente, van de velden in de zomer en in de winterstop. Accommodatiecommissie De accommodatiecommissie houdt zich bezig met alles wat het hockey mogelijk maakt en het verblijf in en rond het paviljoen fysiek zo aangenaam mogelijk maakt. De commissie draagt zorg voor: mankementen aan het speelveld, de omheining, de kleedkamers, en binnen het kantinegedeelte van het paviljoen. Zij komt met ideeën en concrete verbeteringen in bouwtechnische aspecten van het clubhuis, zorgt voor vervanging van kapotte ruiten enz. enz. Bovendien is de commissie een meldpunt voor storingen en defecten die zich aan de totale accommodatie en het complex voordoen, bijv. De lichtinstallatie. Deze commissie heeft tevens de zorg voor het doen of laten uitvoeren van schoonmaakwerk en onderhoudswerkzaamheden in en buiten het paviljoen. Horeca- en Barcommissie HOD heeft sinds enkele jaren speciaal daartoe opgeleide krachten achter de bar. Deze krachten worden op drukke tijden bijgestaan door een commissie van A-junioren en seniorleden die voor het totale horeca- en bargebeuren samen zorgdragen. Naast de barbezetting, drank- en consumptieverkoop en het schoonhouden van bar en keuken zijn hier diverse andere kleine taken van belang. Ook bij de grotere activiteiten zoals toernooien wordt de commissie ingeschakeld. Jeugd Acitiviteiten Naast het spelen van hockeywedstrijden en het volgen van trainingen is voor de jeugd het sociale en gezellige teamgebeuren minstens zo belangrijk. Het organiseren van toernooitjes, feestelijke activiteiten, spelletjesdagen, enz. behoort tot de activiteiten van deze commissie.

11 Jaarlijks wordt Sinterklaas binnengehaald, en wordt een ontspanningsdag georganiseerd. Voor leuke ideeën en suggesties voor bijv. feesten of activiteiten, is de commissie altijd te benaderen. Senioren Actitiviteiten Zie punt 11 maar dan gerelateerd aan seniorenactiviteiten. Zaalhockey Het zaalhockey als sportieve bezigheid in de winterstop heeft bij HOD een lagere prioriteit dan het veldhockey, maar toch wordt zo veel mogelijk aan teams de kans geboden om te trainen en wedstrijden in competitieverband in de zaal te spelen. Vanaf de D-jeugd wordt aan zaalhockey gedaan en d.m.v. trainingen in sportzalen te Valkenswaard wordt de techniek en tactiek van het hockeyen in de zaal aangeleerd. Dit wordt vooral gezien als aanvulling op het veldhockey. De commissie draagt zorg voor de teamindeling, trainingstijden en materialen en deelt de diverse teams in de competities in. Daarnaast wordt gewerkt aan een zaalwacht m.b.t. scheidsrechterstaken, beheer van spullen en insturen van wedstrijdformulieren. Top hockey Deze commissie draagt zorg voor het inventariseren van aantallen speelsters, van wensen en behoeften van de eerste twee heren- en damesteams aangevuld met A1 jongens en meisjes. Aan het einde c.q. begin van het seizoen en tracht een zo sterk mogelijke indeling van zowel speelsters als teams in de competities te bewerkstelligen. In overleg met het bestuur zijn zij ook het directe aanspreekpunt voor de eerste lijn trainers en coaches. Dames TC Deze commissie draagt zorg voor het inventariseren van aantallen speelsters, van wensen en behoeften van seniorleden en damesteams aan het einde c.q. begin van het seizoen en tracht een zo goed mogelijke indeling van zowel speelsters als teams in de damescompetitie te bewerkstelligen. Hiertoe zal communicatie en overleg met andere commissies nodig zijn, vooral bij het door laten stromen van junioren naar damesteams. Heren TC Deze commissie zorgt voor een efficiënte inventarisatie en indeling van heren- seniorleden en seniorenteams in de diverse competities, qua niveau, leeftijd, sterkte en mogelijkheden. Toestroom van junioren heeft hierbij alle aandacht, maar ook het aantrekken van goede spelers(-sters) uit de regio behoort tot de mogelijkheden.

12 Dames Veteranen TC (dames Deze commissie draagt zorg voor een goede en evenwichtige indeling van Damesveteranen die op de donderdagen hun wedstrijden spelen. Prestatie en gezelligheid gaan hier vaak hand in hand en getracht wordt om deze hockeytak een goede plek binnen de vereniging te geven. Heren Veteranen TC HOD kent al jaren goed Veteranenhockey, waarbij aan oudere senioren de mogelijkheid wordt geboden, om op een prettige en toch prestatieve wijze de hockeysport te kunnen blijven beoefenen. Het eerste veteranenteam draait al jaren mee in de Hoofdklasse van de Veteranencompetitie. Om een goede en evenwichtige doorstroming van de senioren te realiseren en om een indeling van spelers op sterkte van de teams mogelijk te maken wordt nauwkeurig geïnventariseerd. Op basis hiervan stelt de commissie de teams vast. Coördinatie Jongens A-B-C-D11 Het is van groot belang dat HOD jeugdige spelers op ieder niveau kan laten hockeyen. Dwz. talenten krijgen de kans om in de A, B, en C selectieteams zich verder te ontwikkelen, maar andere spelers kunnen in de 2e en teams op iets lager niveau toch prestatief hockeyen. De verantwoordelijke commissieleden inventariseren jaarlijks en delen na bespreking de jeugd in. Verder zorgt de commissie voor onderling contact met coaches en trainers om signalen te verwerken in haar beleid. Coördinatie Meisjes A-B-C-D11 (meisjestc@hod-online.nl) Evenzeer als bij de jongens, immers de talenten moeten worden gebundeld, is dit bij de meisjes het geval. HOD heeft al jaren een grote toeloop van meisjes en wil daaruit de beste speelsters halen voor latere doorstroming naar de seniorenselecties. De commissie zorgt ervoor dat alle meisjes op hun niveau en naar alle tevredenheid kunnen hockeyen in teams die qua sterkte en niveau ingedeeld zijn. Coördinatie Jonqens/Meisjes-D8 Mini's (minitc@hod-online.nl) Alle jeugdigen die bij HOD willen gaan hockeyen, maken een trainingsperiode door die gericht is op beweging en kennismaking met de eerste technische beginselen van de hockeysport. Afhankelijk van de leeftijd, de vorderingen op het veld en de mogelijkheden om in zestal mee te doen, worden deze jongens en meisjes na ± 4 à 5 maanden ingedeeld in teams voor de Minicompetitie. Na enkele jaren schuiven zij op naar de D-jeugd, achttallen die al meer op wedstrijdniveau en speelsterkte worden samengesteld.

13 Een aantal ervaren en enthousiaste trainers en begeleiders draagt binnen deze commissie zorg voor de goede en evenwichtige verdeling en samenstelling van alle Mini s en D-teams. Trainingsleden / Benjamins (trainingsleden@hod-online.nl) Ouders c.q. opvoeders, broertjes en zusjes, vriendinnetjes en vriendjes komen vaak kijken naar de trainingsleden, en zien hoe geweldig leuk die het hebben bij HOD. Vaak leidt dit tot interesse van hen voor ook een lidmaatschap of kennismaking met de hockeyvereniging. De informatie en aanmelding voor de club HOD is in handen van dit commissielid en bij deze persoon kunt u vernemen wat er nodig is voor het spelen van Minihockey, het inschrijfgeld en de contributie voor de vereniging, enz. Trainingscoördinator Jeugdteams (trainingscoordinator@hod-online.nl) In samenwerking met het bestuur is de trainerscoördinator verantwoordelijk voor het uitzetten van de hockeylijn. Hij doet dit door het aanbieden van cursussen, coördineren en begeleiden van trainingen/trainers, verzorgen van clinics en voorlichting aan zowel coaches als trainers. Trim hockey (trimhockey@hod-online.nl) Deze commissie coördineert het trimhockey binnen de vereniging en is tevens aanspreekpunt voor nieuwe trimhockeyers Grote Club Actie Vrijwel jaarlijks wordt door de verkoop van loten door jeugdleden van HOD geld ingezameld voor de hockeyclub. Minislotdag In Eindhoven vindt jaarlijks een hockey- en spelletjesdag voor alle Mini s uit de regio en daarbuiten plaats. International Easter-Hockeytournament (easter.tournament@hod-online.nl) Beter bekent als het Internationale Paastoernooi voor B-teams. Een landelijk bekend toernooi dat jaarlijks een aantal nationale B-selecties van meisjes en jongens uit heel Europa aantrekt. Ook de eerste B-teams van HOD doen hieraan mee. (

14 PietJanKnor-toernooi Al twintig jaar een begrip in de Nederlandse hockeywereld. Jaarlijks trekken ongeveer zeshonderd hockeyers uit heel het land en daarbuiten (Engeland!) naar de velden in Valkenswaard om daar te PietJanKnorren. Begin juni staat sport, plezier en vertier bovenaan in de agenda s genoteerd. Aan dit enorme toernooi doen jaarlijks ongeveer 30 heren- en 24 damesteams uit heel Nederland mee. De PJK-organisatie kan ieder jaar terugzien op een geweldig feest en de deelnemers zien het als een hoogtepunt van het hockeyseizoen. Dit alles kan niet zonder de tomeloze inzet van een grote groep vrijwilligers en de financiële bijdragen van sponsors en adverteerders. ( RUM en RANJA-toernooi (rum.en.ranja@hod-online.nl) Een jaarlijks gezellig familie- en vriendentoernooi dat al een traditie begint te worden. Daarnaast worden per seizoen altijd een aantal gezellige HOD-feesten georganiseerd door teams en individuele actievelingen, om het HOD-gevoel levend te houden.

15 Tot slot Ten slotte wensen wij alle leden en nieuwe leden veel hockeyplezier toe binnen het team en de vereniging HOD. Wij hopen op een gezellig samenzijn in het paviljoen zowel vóór als ná de wedstrijden. Wij hopen en wensen wij dat je als lid van de hockeyvereniging bij HOD zult vinden wat je ervan had verwacht. Heb je kritiek of opmerkingen, zeg het gerust aan ons. Heb je waardering en lof zeg het dan aan anderen! Boekje goed doorlezen en bewaren als naslag!

informatie voor jou...

informatie voor jou... informatie voor jou... hockey vereniging de westerduiven met elkaar! Welkom bij hockeyvereniging Westerduiven Hockey is een echte teamsport. Je gaat met elkaar voor het beste resultaat. Gedreven en met

Nadere informatie

INFORMATIEBOEKJE MHCC

INFORMATIEBOEKJE MHCC INFORMATIEBOEKJE MHCC SEIZOEN 2013-2014 informatie 2013-2014 Pagina 1 van 7 Informatie van de Mixed Hockey Club te Coevorden Welkom bij de gezelligste hockeyclub van Zuid-Oost Drenthe, In dit informatieboekje

Nadere informatie

INFORMATIEBOEKJE MHCC

INFORMATIEBOEKJE MHCC INFORMATIEBOEKJE MHCC SEIZOEN 2015-2016 informatie 2015-2016 Pagina 1 van 7 Informatie van de Mixed Hockey Club te Coevorden Welkom bij de gezelligste hockeyclub van Zuid-Oost Drenthe, In dit informatieboekje

Nadere informatie

Gemeente Drimmelen T.a.v. Gemeenteraadsleden P/a Postbus 19 4920 AA MADE. 05 januari 2007. Betreft: Kunstgrasvelden Madese Hockey Club.

Gemeente Drimmelen T.a.v. Gemeenteraadsleden P/a Postbus 19 4920 AA MADE. 05 januari 2007. Betreft: Kunstgrasvelden Madese Hockey Club. Gemeente Drimmelen T.a.v. Gemeenteraadsleden P/a Postbus 19 4920 AA MADE 05 januari 2007 Betreft: Kunstgrasvelden Madese Hockey Club. Geachte Gemeenteraadsleden, Middels dit schrijven willen wij, de Madese

Nadere informatie

Inhoud Website 3 Wedstrijden 3 Trainen 4 Recreanten 4 De jongste leden 4 Contributie 5 Activiteiten 6 Inschrijfformulier 7.

Inhoud Website 3 Wedstrijden 3 Trainen 4 Recreanten 4 De jongste leden 4 Contributie 5 Activiteiten 6 Inschrijfformulier 7. Inhoud Website 3 Wedstrijden 3 Trainen 4 Recreanten 4 De jongste leden 4 Contributie 5 Activiteiten 6 Inschrijfformulier 7 Informatieboekje 2 Beste aankomende HVV-er Van harte welkom bij HVV 70. We zijn

Nadere informatie

INFORMATIEBOEK SEIZOEN 2011 2012

INFORMATIEBOEK SEIZOEN 2011 2012 INFORMATIEBOEK SEIZOEN 2011 2012 Voorzitter: IJmert de Vries E-mail : ijmert@zod.nl Vice-voorzitter: Rob van Son E-mail : rob.son@planet.nl Secretariaat : Marianne Braakman-Kooiker E-mail : mhccsecretariaat@gmail.com

Nadere informatie

Voetballen bij Sportlust? Basisinformatie Handig om te weten

Voetballen bij Sportlust? Basisinformatie Handig om te weten Senioren aanmeldingsformulier compleet 1 1 2008-09.doc 1 Sportlust '46 is een ambitieuze en gezinsvriendelijke voetbalvereniging in Woerden. Elke week worden er ongeveer 30 thuiswedstrijden gespeeld. Inmiddels

Nadere informatie

Welkom bij de Mixed Hockeyclub Boxmeer,

Welkom bij de Mixed Hockeyclub Boxmeer, Welkom bij de Mixed Hockeyclub Boxmeer, In deze informatiebrochure vindt u allerlei wetenswaardigheden over het hockeyen als (Jongste)- Jeugdlid bij MHC Boxmeer. Heeft u een vraag, dan is deze brochure

Nadere informatie

INFORMATIE RHC SEIZOEN 2014-2015

INFORMATIE RHC SEIZOEN 2014-2015 Seniorenspecial Uitgave voor nieuwe leden van de Rijswijksche Hockey Club INFORMATIE RHC SEIZOEN 2014-2015 Secretariaat: 015-213 67 67 Bankrelatie: Postbus 666 info@rijswijkschehc.nl Rabobank 16.68.95.709

Nadere informatie

Taxandria Handbal Oisterwijk Informatieboekje september 2015

Taxandria Handbal Oisterwijk Informatieboekje september 2015 Informatieboekje 2 Inhoudsopgave Inleiding... 5 Even voorstellen... 6 Jeugdbeleid... 7 Technisch Jeugdbeleidsplan... 7 Spelregels... 7 Gedrag... 7 Supporters langs de lijn... 8 Trainingen... 9 Waar en

Nadere informatie

Vrijwilligersbeleid MHC Forescate Mei 2011 Versie1.4

Vrijwilligersbeleid MHC Forescate Mei 2011 Versie1.4 Vrijwilligersbeleid MHC Forescate Mei 2011 Versie1.4 Vrijwilligersbeleid MHC Forescate Geen enkele sportclub kan zonder de inzet van vrijwilligers. Immers, er zijn vele taken te verrichten en daarbij vormen

Nadere informatie

Richtlijnen Arbitrage NHC de IJssel

Richtlijnen Arbitrage NHC de IJssel Richtlijnen Arbitrage NHC de IJssel Versie 1.0 13 juni 2016 Inhoudsopgave 1. Richtlijnen Arbitrage NHC de IJssel...3 1.1. Behoefte aan scheidsrechters!...3 1.2. Hoe is de arbitrage geregeld bij NHC de

Nadere informatie

Wij willen je eerst enkele algemene vragen stellen! 2. Wat is je leeftijd? jaar jaar jaar jaar jaar ouder dan 40

Wij willen je eerst enkele algemene vragen stellen! 2. Wat is je leeftijd? jaar jaar jaar jaar jaar ouder dan 40 Ledenenquete Let op! Ben je zelf géén lid van, maar heb je wel kind(eren) beneden de 15 jaar die lid zijn, vul dan s.v.p. namens ( en in overleg met) je kind(eren) deze vragenlijst in. Ben je zelf lid

Nadere informatie

Richtlijnen Arbitrage Hockey Heeze

Richtlijnen Arbitrage Hockey Heeze Richtlijnen Arbitrage Versie 2 21 februari 2013 Inhoudsopgave 1. RICHTLIJNEN ARBITRAGE HOCKEY HEEZE... 3 1.1 Behoefte aan scheidsrechters... 3 1.2 Hoe is de arbitrage geregeld bij?... 3 1.3 Opleiding clubscheidsrechter...

Nadere informatie

Arbitragebeleid MHC Made 2014

Arbitragebeleid MHC Made 2014 Arbitragebeleid MHC Made 2014 Geen wedstrijd zonder scheidsrechters, daar zijn we ons allemaal van bewust. Helaas is op dit moment de verdeling tussen jeugdleden en volwassenenleden binnen MHC Made onevenredig.

Nadere informatie

WFHC-CLUB. Ouderinformatie

WFHC-CLUB. Ouderinformatie WFHC-CLUB Ouderinformatie WFHC locatie Hoorn & Hoogwoud - www.wfhc.nl Kinderen kunnen al op jonge leeftijd starten met kennis maken met hockey bij WFHC. Bij aanvang van het hockeyseizoen moet uw kind in

Nadere informatie

FUNCTIEOVERZICHT ================= BESTUUR

FUNCTIEOVERZICHT ================= BESTUUR FUNCTIEOVERZICHT ================= BESTUUR Penningmeester Technische Commissie (TC) Activiteiten Commissie (AC) Commissie Communicatie & Publiciteit (CC&P) Algemene Zaken (AZ) TECHNISCHE COMMISSIE (TC)

Nadere informatie

Zakelijk en sportief scoren? Sponsor Hockeyclub Berlicum! Hockeyclub Berlicum, Sponsoring Seizoen 2013-2014

Zakelijk en sportief scoren? Sponsor Hockeyclub Berlicum! Hockeyclub Berlicum, Sponsoring Seizoen 2013-2014 Zakelijk en sportief scoren? Sponsor Hockeyclub Berlicum! Hockeyclub Berlicum, Sponsoring Seizoen 2013-2014 Bezoekadres Hockeyclub Berlicum Sportpark De Brand Groenstraat Berlicum 073 503 3664 www.hcberlicum.nl

Nadere informatie

Vrijwilligersbeleid Korloo

Vrijwilligersbeleid Korloo Vrijwilligersbeleid Korloo 2011 2012 Bestuur Korloo Inhoudsopgave 1 Inleiding...1 1.1 Aanleiding...1 1.2 Doelstelling...1 2 Activiteiten en taken...2 2.1 Verplichte taken...2 2.2 Korfbaltechnische taken...3

Nadere informatie

Informatie Jongste Jeugd

Informatie Jongste Jeugd M.H.C.Rosmalen Minihockey seizoen 2013 2014 Informatie Jongste Jeugd Spelers van de 3-, 6- en 8-tal competitie Door: MiniCommissie MHC Rosmalen, september 2013 Beste ouders, Hierbij ontvangt u informatie

Nadere informatie

Christelijke Korfbal Club KINDERDIJK

Christelijke Korfbal Club KINDERDIJK Christelijke Korfbal Club KINDERDIJK Opgericht 6 juni 1953 Sportcomplex MOLENZICHT Gr. v Prinstererstraat, Alblasserdam 078-6915988 Website: www.ckc-kinderdijk.nl Via dit schrijven willen wij je graag

Nadere informatie

Welkom bij NHC de IJSSEL

Welkom bij NHC de IJSSEL Welkom bij NHC de IJSSEL Het ABC van HC de IJssel bedoeld om jullie wegwijs te maken binnen de verenging. E.e.a. staat uiteraard op onze site maar de ervaring leert dat een boekje bijdraagt aan een beter

Nadere informatie

Welkom bij AFC 34! Clubgegevens

Welkom bij AFC 34! Clubgegevens Welkom bij AFC 34! Voetbal is een mooie sport en we hopen dat uw kind de komende jaren met veel plezier bij onze club zal spelen. Bij AFC 34 kan zowel voor ontspanning en recreatie worden gevoetbald als

Nadere informatie

ARBITRAGEPLAN. MHC HEESCH Januari 2017

ARBITRAGEPLAN. MHC HEESCH Januari 2017 ARBITRAGEPLAN MHC HEESCH Januari 2017 Inleiding Dit is het Vereniging Arbitrage Plan (VAP) van MHC Heesch, opgesteld door de Arbitragecommissie*, in samenspraak met het bestuur. MHC Heesch is een gezellige

Nadere informatie

INFORMATIEBROCHURE KORFBALVERENIGING

INFORMATIEBROCHURE KORFBALVERENIGING INFORMATIEBROCHURE KORFBALVERENIGING 1 Inhoudsopgave Voorwoord Algemene korfbalinformatie 1. Bestuur blz. 3 2. Competitiezaken van onze vereniging blz. 4 3. Accommodatie blz. 4 4. Teamindeling blz. 4 5.

Nadere informatie

Huishoudelijk reglement van de Handbalclub Wittenhorst te Horst. Algemeen

Huishoudelijk reglement van de Handbalclub Wittenhorst te Horst. Algemeen Huishoudelijk reglement van de Handbalclub Wittenhorst te Horst Algemeen Art. 1 Het huishoudelijk reglement regelt de toepassing van de hier in opgenomen bepalingen, evenals de verdere inrichting en alle

Nadere informatie

Bij wedstrijden zullen de leden de officiële clubkleding dragen.

Bij wedstrijden zullen de leden de officiële clubkleding dragen. HUISHOUDELIJK REGLEMENT Artikel 1 De Vereniging De vereniging heet voluit Hockey Club Helmond, voor het gemak zullen we het verder hebben over HC Helmond. Artikel 2 Tenue Bij wedstrijden zullen de leden

Nadere informatie

TOERNOOIEN Almeerse hockeytoernooien

TOERNOOIEN Almeerse hockeytoernooien TOERNOOIEN 2018 Almeerse hockeytoernooien Hartelijk welkom bij de Almeerse Hockey Club. De Almeerse Hockey Club is opgericht op 23 oktober 1979 en sindsdien gestaag gegroeid zowel in aantallen leden als

Nadere informatie

Informatiebrief nieuwe jongste jeugdleden

Informatiebrief nieuwe jongste jeugdleden Informatiebrief nieuwe jongste jeugdleden Uw kind is net lid geworden of wordt misschien lid van Mixed Hockey Club Leeuwarden. Kinderen in de leeftijd tot en met 10 jaar vallen onder de jongste jeugd.

Nadere informatie

Huishoudelijk Reglement Omni Vereniging Zwaluwen Utrecht 1911 Afdeling Hockey zoals vastgesteld in de ledenvergadering d.d.

Huishoudelijk Reglement Omni Vereniging Zwaluwen Utrecht 1911 Afdeling Hockey zoals vastgesteld in de ledenvergadering d.d. Huishoudelijk Reglement Omni Vereniging Zwaluwen Utrecht 1911 Afdeling Hockey zoals vastgesteld in de ledenvergadering d.d. 26 oktober 2012 Oprichting Artikel 1 De afdeling hockey van de Omni Vereniging

Nadere informatie

LEUSDER HANDBAL VERENIGING

LEUSDER HANDBAL VERENIGING Ja, ik wil graag lid worden van de Leusder Handbal Vereniging en lever dit formulier voorzien van één recente pasfoto (digitale pasfoto mag ook via e-mail), de incassomachtiging (p2) en de vrijwilligersinventarisatie

Nadere informatie

(Jeugd-) Beleidsplan Voetbalvereniging Neerlandia 31

(Jeugd-) Beleidsplan Voetbalvereniging Neerlandia 31 (Jeugd-) Beleidsplan Voetbalvereniging Neerlandia 31 Auteur : Jolanda Brokx, Oscar Schouten Versie : 1.1 Datum : april 2015 Contents 2. Inleiding... 3 3. Visie... 3 4. Verenigingsstructuur... 3 5. Aantal

Nadere informatie

Vrijwilligersbeleid CVV De Jodan Boys

Vrijwilligersbeleid CVV De Jodan Boys Vrijwilligersbeleid CVV De Jodan Boys Beheerder: Eigenaar Schrijver Beheerder Algemeen Bestuur Algemeen Bestuur Vrijwilligerscommissie Versie 1.3 Datum 6-7-2012 Inhoudsopgave Inhoudsopgave... 2 1 Inleiding...

Nadere informatie

Handbalvereniging HV Delta Sport

Handbalvereniging HV Delta Sport Handbalvereniging HV Delta Sport Sponsorbeleid 2015-2018 1. Algemeen Op 29 juni 1969 is handbalvereniging Delta Sport opgericht, in eerste instantie als handbalafdeling van sportvereniging Delta Sport.

Nadere informatie

De vereniging heet voluit Hockey Club Helmond, voor het gemak zullen we het verder hebben over HC Helmond.

De vereniging heet voluit Hockey Club Helmond, voor het gemak zullen we het verder hebben over HC Helmond. Huishoudelijk reglement Artikel 1 De vereniging De vereniging heet voluit Hockey Club Helmond, voor het gemak zullen we het verder hebben over HC Helmond. Artikel 2 Tenue Bij wedstrijden zullen de leden

Nadere informatie

Voorwoord. Mochten er na het lezen nog vragen zijn dan kunt u altijd contact opnemen met een van onze bestuursleden of commissieleden.

Voorwoord. Mochten er na het lezen nog vragen zijn dan kunt u altijd contact opnemen met een van onze bestuursleden of commissieleden. Voorwoord Met veel genoegen doen wij u het informatieboekje van Hockey Club Gilze-Rijen toekomen. Dit boekje is allereerst bedoeld voor diegenen die lid willen worden. Zij kunnen de informatie die van

Nadere informatie

Beleidsplan Arbitrage VMHC Spitsbergen juni 2013

Beleidsplan Arbitrage VMHC Spitsbergen juni 2013 Beleidsplan Arbitrage VMHC Spitsbergen juni 2013 1. INLEIDING Voor u ligt het Vereniging Arbitrage Plan (VAP) van hockeyvereniging Spitsbergen. Dit plan beschrijft het beleid voor de arbitrage binnen de

Nadere informatie

Mixed HockeyClub Heerhugowaard

Mixed HockeyClub Heerhugowaard Mixed HockeyClub Heerhugowaard Arbitrage 2013 13-11-2013 Esther Euverink Inhoudsopgave Documentbeheer... 2 1. Inleiding... 3 2. Arbitrage... 4 2.1 Reglement verplichting behalen scheidsrechterskaart MHC

Nadere informatie

WELKOM BIJ KORFBALVERENIGING D.K.V.

WELKOM BIJ KORFBALVERENIGING D.K.V. INFORMATIEBOEKJE WELKOM BIJ KORFBALVERENIGING D.K.V. Onlangs ben je lid geworden of je denkt erover om lid te worden van D.K.V. In dit boekje tref je de eerste algemene informatie aan om je wegwijs te

Nadere informatie

BESTUURSFUNCTIES. Taken en verantwoordelijkheden

BESTUURSFUNCTIES. Taken en verantwoordelijkheden BESTUURSFUNCTIES Taken en verantwoordelijkheden Voorzitter Secretaris Penningmeester Commissie Wedstrijdzaken Technische Commissie Jeugdcommissie Interne Coördinator Mei 2012 VOORZITTER De taken en verantwoordelijkheden

Nadere informatie

Myra /MHCAmstelveen Witte Rook Sessie C & D team. 26 juni 2015

Myra /MHCAmstelveen Witte Rook Sessie C & D team. 26 juni 2015 Myra /MHCAmstelveen Witte Rook Sessie C & D team 26 juni 2015 Agenda Even voorstellen Waarom gemengde teams Organisatie en rollen rond het team Trainingen & wedstrijden Zaalhockey Tenue Administratieve

Nadere informatie

2. ALGEMEEN SCHEIDSRECHTERSBELEID

2. ALGEMEEN SCHEIDSRECHTERSBELEID Beleidsplan Arbitrage VMHC Spitsbergen maart 2019 INLEIDING Voor u ligt het Vereniging Arbitrage Plan (VAP) van hockeyvereniging Spitsbergen. Dit plan beschrijft het beleid voor de arbitrage binnen de

Nadere informatie

Trainen en competitie

Trainen en competitie Persoonlijke informatie Voornaam Achternaam Nationaliteit Adres Postcode Woonplaats Geboortedatum Email adres Telefoon Mobiel nummer Soort lidmaatschap Alleen trainen Trainen en competitie Evt. voorkeur

Nadere informatie

Overzicht commissies en vrijwilligerstaken binnen Ring Pass Delft

Overzicht commissies en vrijwilligerstaken binnen Ring Pass Delft Overzicht commissies en vrijwilligerstaken binnen Ring Pass Delft Ring Pass is een vereniging die bijna volledig draait op vrijwilligers. Het lukt elk jaar weer om 1300 leden 10 maanden lang elke week

Nadere informatie

Informatie voor ouders van de Jongste Jeugd. Mijn rol als ouder. Wat trek ik mijn kind aan?

Informatie voor ouders van de Jongste Jeugd. Mijn rol als ouder. Wat trek ik mijn kind aan? 2016 Informatie voor ouders van de Jongste Jeugd Mijn rol als ouder Wat trek ik mijn kind aan? Inhoud Voorwoord.4 Ring Pass Delft.5 Dit bieden wij U.....6 Trainingen..7 In welk team komt mijn kind terecht

Nadere informatie

B U L L Y. bully@ddhc.nl. W E E K 2 7 2 9 j u n i 2 0 1 5. In deze Bully:

B U L L Y. bully@ddhc.nl. W E E K 2 7 2 9 j u n i 2 0 1 5. In deze Bully: B U L L Y W E E K 2 7 2 9 j u n i 2 0 1 5 In deze Bully: ME8-1 bezoekt de Hockey World League in Brasschaat. Nieuwe jas???? TEAMINDELING INFORMATIE Aanleveren van kopij (maandag vóór 20.00 uur) Wijzigingen

Nadere informatie

Technisch beleidsplan 2013-2018

Technisch beleidsplan 2013-2018 Technisch beleidsplan 2013-2018 Sportiviteit, plezier en waardering Page 1 of 11 Inleiding Prestatie is belangrijk, maar hockeyplezier staat voorop. Bij GMHC zijn alle teams even belangrijk en dienen evenveel

Nadere informatie

Inschrijfformulier handbalvereniging ASC Najaden 2015-2016

Inschrijfformulier handbalvereniging ASC Najaden 2015-2016 Pagina 1 van 5 Inschrijfformulier handbalvereniging ASC Najaden 2015-2016 Ja, ik wil graag lid worden van ASC Najaden en lever dit formulier in bij de secretaris, samen met het incassomachtigingsformulier,

Nadere informatie

Inschrijfformulier seizoen 2009-2010

Inschrijfformulier seizoen 2009-2010 Inschrijfformulier seizoen 2009-2010 Naam : Voornaam : Adres : Postcode/woonplaats : / Telefoonnummer : / Mobiel: Geboortedatum : / E-mail adres Geslacht : M / V* *doorstrepen wat niet van toepassing is.

Nadere informatie

Sponsor Hockeyclub Berlicum!

Sponsor Hockeyclub Berlicum! Zakelijk en sportief scoren? Sponsor Hockeyclub Berlicum! Hockeyclub Berlicum, Sponsoring Mei 2011 Bezoekadres Hockeyclub Berlicum Sportpark De Brand Groenstraat Berlicum 073 503 3664 www.hcberlicum.nl

Nadere informatie

WKV Reflex Vrijwilligersbeleid v

WKV Reflex Vrijwilligersbeleid v WKV Reflex Vrijwilligersbeleid v2016 0.4 1.1 Aanleiding Binnen onze vereniging worden diverse activiteiten verricht. Uiteraard zijn dit hoofdzakelijk korfbalactiviteiten, maar daarnaast maken we ook graag

Nadere informatie

Welkom bij hockeyvereniging MHC De Westerduiven

Welkom bij hockeyvereniging MHC De Westerduiven Informatie indeling jeugd seizoen 2014-2015 Welkom bij hockeyvereniging MHC De Westerduiven Hockey is een echte teamsport. Je gaat met elkaar voor het beste resultaat. Gedreven en met respect en plezier.

Nadere informatie

Hockey Heeze selectierichtlijn Jongste Jeugd en Junioren D t/m A-jeugd

Hockey Heeze selectierichtlijn Jongste Jeugd en Junioren D t/m A-jeugd selectierichtlijn Jongste Jeugd en Junioren D t/m A-jeugd Versie 4 6 juni 2011 Inhoudsopgave 1. INLEIDING... 3 2. DOELSTELLINGEN JEUGDBELEID... 3 3. TOELICHTING TEAMINDELINGEN... 3 3.1 Team indeling Jongste

Nadere informatie

Welkom op de informatieavond 29 augustus 2018

Welkom op de informatieavond 29 augustus 2018 Welkom op de informatieavond 29 augustus 2018 UNO in vogelvlucht - mrt 2015 Start project trainingen op Hercules (naam UWHC) - Aug 2015 UNO officieel opgericht + nieuw tenue - Sept 2015 Trainingen Hercules

Nadere informatie

Per competitie word het wedstrijdschema op de DES site gepubliceerd. De rust is ongeveer 5 tot 10 minuten.

Per competitie word het wedstrijdschema op de DES site gepubliceerd. De rust is ongeveer 5 tot 10 minuten. Ditjes en Datjes voor (nieuwe ) coaches Onderwerp Plezier met leren hockeyen Spelbegeleiders / Scheidsrechters Wedstrijdschema Spelduur wedstrijden Toelichting Minihockey is bedoeld om kinderen op een

Nadere informatie

De ingevulde enquête kun je inleveren bij coach (jeugd), aanvoerder(senioren),... Doe dit uiterlijk..20.

De ingevulde enquête kun je inleveren bij coach (jeugd), aanvoerder(senioren),... Doe dit uiterlijk..20. Enquêteformulier. Het bestuur wil graag op de hoogte zijn wat onder de leden leeft. Om te inventariseren wat de wensen en behoeftes van de leden zijn, is deze enquête opgesteld. Het bestuur kan door middel

Nadere informatie

Huishoudelijk Reglement. van Volleybalvereniging DYNAMO. Opgericht 1 september 1964

Huishoudelijk Reglement. van Volleybalvereniging DYNAMO. Opgericht 1 september 1964 Huishoudelijk Reglement van Volleybalvereniging DYNAMO Opgericht 1 september 1964 Het Huishoudelijk Reglement is vastgesteld in de Algemene Ledenvergadering van 23 november 2009 Inhoudsopgave: Art. 1 Art.

Nadere informatie

MADESE HOCKEY CLUB. Contact: Postadres: Bezoekadres: Postbus 110 Sportpark de Schietberg 4920 AC Made Schietberglaan VJ Made

MADESE HOCKEY CLUB. Contact: Postadres: Bezoekadres: Postbus 110 Sportpark de Schietberg 4920 AC Made Schietberglaan VJ Made ALGEMENE VOORWAARDEN Artikel 1 Leden en begunstigers De leden zijn als volgt ingedeeld: 1. Senioren: spelende en/of trainende en niet-spelende senioren zijn zij, die per 1 oktober van het lopende verenigingsjaar

Nadere informatie

AANMELDING LIDMAATSCHAP

AANMELDING LIDMAATSCHAP Welkom bij VC Zwolle! Leuk dat je overweegt lid te worden van onze vereniging. Om lid te kunnen worden van VC Zwolle doorlopen we de volgende procedure: 1. Lees dit document goed door. De rechten en plichten

Nadere informatie

Club- en gedragsregels van CARTOUCHE. Cartouche is een hockeyclub waar sportiviteit, gezelligheid en prestatie hand in hand gaan.

Club- en gedragsregels van CARTOUCHE. Cartouche is een hockeyclub waar sportiviteit, gezelligheid en prestatie hand in hand gaan. Club- en gedragsregels van CARTOUCHE Cartouche is een hockeyclub waar sportiviteit, gezelligheid en prestatie hand in hand gaan. Bij die sportiviteit, gezelligheid en prestatie hoort voor een belangrijk

Nadere informatie

Voetballen bij Sportlust? Basisinformatie Handig om te weten

Voetballen bij Sportlust? Basisinformatie Handig om te weten Jeugd aanmeldingsformulier compleet 1 1 2008-09.doc 1 Sportlust '46 is een ambitieuze en gezinsvriendelijke voetbalvereniging in Woerden. Elke week worden er ongeveer 30 thuiswedstrijden gespeeld. Inmiddels

Nadere informatie

WELKOM OP DE OUDERAVOND VAN HOCKEYCLUB UNO

WELKOM OP DE OUDERAVOND VAN HOCKEYCLUB UNO WELKOM OP DE OUDERAVOND VAN HOCKEYCLUB UNO IN EEN JAAR KAN VEEL VERANDEREN! Olympische Spelen 2016 EK 2017 in Amsterdam AGENDA Hockeyclub UNO, wie zijn wij De wedstrijddagen De Training Teams en Teambegeleiders

Nadere informatie

Informatieboekje nieuwe jeugdleden SDV BARNEVELD

Informatieboekje nieuwe jeugdleden SDV BARNEVELD Informatieboekje nieuwe jeugdleden SDV BARNEVELD AUGUSTUS 2014 1 INHOUDSOPGAVE 1. Voetballen bij SDV Barneveld... 3 1.1. Voorwoord... 3 1.2. Vrijwilligers... 3 2. De structuur van de vereniging... 4 2.1.

Nadere informatie

Zaalhockey briefing. 25 november 2014

Zaalhockey briefing. 25 november 2014 Zaalhockey briefing 25 november 2014 Welkom! Zaalhockey organisatie Opbouw competitie Materiaal uitrusting DWF Zaalhockey spelregels Vragen Zaalhockey algemeen Enorme groei: 2014/2015 2.326(2013/2014 2.193,

Nadere informatie

DE KIEVITEN NIEUWSBRIEF AUGUSTUS JONGSTE JEUGD COMMISSIE SEIZOEN

DE KIEVITEN NIEUWSBRIEF AUGUSTUS JONGSTE JEUGD COMMISSIE SEIZOEN DE KIEVITEN NIEUWSBRIEF AUGUSTUS JONGSTE JEUGD COMMISSIE SEIZOEN 2018-2019 Beste Kieviten - mini s, Het nieuwe seizoen staat weer op het punt te beginnen. Na een heerlijke zomerperiode staan jullie natuurlijk

Nadere informatie

Informatieavond nieuwe leden. Hockeyclub HTC Son d.d : Seizoen

Informatieavond nieuwe leden. Hockeyclub HTC Son d.d : Seizoen Informatieavond nieuwe leden Hockeyclub HTC Son d.d. 27-8-2018: Seizoen 2018-2019 Agenda Club & Organisatie : Hein-Jan Broens Technische Commissie : Hans Caris Communicatie binnen HTC : Theo Bastiaansen

Nadere informatie

www.geel-wit.nl Taken van de Leider

www.geel-wit.nl Taken van de Leider Taken van de Leider De Zaterdag: Zorgt er samen met de ouders van de spelers voor dat er voldoende vervoer naar uitwedstrijden is. Maakt de opstelling en houdt de wisselbeurten bij Plaatsen en/of verwijderen

Nadere informatie

MHCW ZOEKT VRIJWILLIGERS M/V VOORZITTER MHC WOERDEN

MHCW ZOEKT VRIJWILLIGERS M/V VOORZITTER MHC WOERDEN ENTHOUSIASTE, BETROKKEN EN AMBITIEUZE BESTUURDER VAN MHC WOERDEN VOORZITTER MHC WOERDEN Als voorzitter vervul je een spilfunctie binnen MHC Woerden. Je verenigt, verbindt en organiseert vanuit de betrokkenheid

Nadere informatie

Wat u moet weten over basketbalvereniging. De Hoppers

Wat u moet weten over basketbalvereniging. De Hoppers Wat u moet weten over basketbalvereniging De Hoppers Versie: 28 augustus 2008 Inhoudsopgave blz Leeftijdsgroepen.. 3 Trainingen 3 sporthal trainingstijden aantal trainingen looptijd van een seizoen teambegeleiding

Nadere informatie

Handbalvereniging Saturnus

Handbalvereniging Saturnus Handbalvereniging Saturnus Informatiefolder voor seniorleden, jeugdleden en hun ouders Geachte seniorleden, jeugdleden en hun ouders, U (of uw kind) wordt lid van Saturnus. Reden voor ons als bestuur om

Nadere informatie

PRAKTISCHE INFORMATIE (JONGSTE) JEUGD

PRAKTISCHE INFORMATIE (JONGSTE) JEUGD PRAKTISCHE INFORMATIE (JONGSTE) JEUGD 1 Algemene informatie over hockey én hockeyen bij MHC Woerden 1a. Hockey is een teamsport Hockey bestaat uit een wedstrijd op zaterdag en één of meer trainingen in

Nadere informatie

Welkom op Roomburg! Pien van der Mark

Welkom op Roomburg! Pien van der Mark Welkom op Roomburg! Pien van der Mark funben@roomburg.nl Inhoud van deze kennismaking Wie zijn we Waar staan we voor Trainingen en wedstrijden De rol van ouders op Roomburg LHC Roomburg voor jullie Hockey

Nadere informatie

Visie en Beleids document. Jeugdcommissie Mixed Hockey Club Purmerend

Visie en Beleids document. Jeugdcommissie Mixed Hockey Club Purmerend Visie en Beleids document Jeugdcommissie Mixed Hockey Club Purmerend Versie 1.0 Geschreven door Alexander Vos, Nicole Schreuder, Mila Prins & Julia Marijnen Inhoud 1 Inleiding 2.1 Doelstelling 2.2 Doelgroepen

Nadere informatie

Regelement Handbal vereniging WPK/Westlandia

Regelement Handbal vereniging WPK/Westlandia Regelement Handbal vereniging WPK/Westlandia Waarom een regelement? Plezier beleven aan de sport is het uitganspunt van handbal vereniging WPK/Westlandia, iedereen moet plezier hebben in zijn/haar activiteit,

Nadere informatie

Informatiebrochure. Auteur: Bestuur K.V. Elko. Datum van uitgifte: November 2013. Informatiebrochure 2013-1 -

Informatiebrochure. Auteur: Bestuur K.V. Elko. Datum van uitgifte: November 2013. Informatiebrochure 2013-1 - Informatiebrochure Auteur: Bestuur K.V. Elko Datum van uitgifte: November 2013 Informatiebrochure 2013-1 - Inhoudsopgave: Inhoudsopgave:...2 Inleiding:...3 De besturen:...5 Bestuur:...5 Technische Commissie:...6

Nadere informatie

TBV Technische Commissie

TBV Technische Commissie TBV Technische Commissie Voor iedere commissie geldt: De commissie brengt verslag uit van haar vergadering en activiteiten aan het bestuur, dan wel het direct verantwoordelijke bestuurslid c.q. portefeuillehouder.

Nadere informatie

Wat heb je allemaal nodig om te kunnen honkballen of softballen.

Wat heb je allemaal nodig om te kunnen honkballen of softballen. Informatie voor de ouders van onze jeugdleden. Allereerst willen wij jullie van harte welkom heten bij onze vereniging. D.m.v. dit informatie bulletin willen wij jullie alvast een beetje wegwijs maken

Nadere informatie

Informatie avond Ouders 2 e jaars E. RHV Leonidas jeugd en jongste jeugd 23 mei 2018

Informatie avond Ouders 2 e jaars E. RHV Leonidas jeugd en jongste jeugd 23 mei 2018 Informatie avond Ouders 2 e jaars E RHV Leonidas jeugd en jongste jeugd 23 mei 2018 Doel van vanavond Uitleggen wat er verandert voor jullie kinderen Uitleggen hoe de teamindeling tot stand komt Selectie

Nadere informatie

Gedragsregels v.v.wapserveen

Gedragsregels v.v.wapserveen Voor de leden,begeleiders,trainers,publiek en bestuur van de v.v.wapserveen staat het plezier in de sport voorop. Om dit te bereiken zijn er een aantal gedragsregels en richtlijnen opgesteld. De hieronder

Nadere informatie

WELKOM BIJ VMHC SPITSBERGEN

WELKOM BIJ VMHC SPITSBERGEN WELKOM BIJ VMHC SPITSBERGEN Een eerste kennismaking met de club! VMHC Spitsbergen Groeneveldselaan 9 3902 HA Veenendaal 0318-524883 www.spitsweb.nl info@spitsweb.nl INHOUDSOPGAVE 1. VEENENDAALSE MIXED

Nadere informatie

INFORMATIE VOOR COACHES

INFORMATIE VOOR COACHES INFORMATIE VOOR COACHES JONGSTE JEUGD SEIZOEN 2012-2013 Inhoud 1. Speeldagenrooster Jongste Jeugd 2012-2013 pag. 2 2. Het wedstrijdprogramma pag. 2 3. Rijrooster pag. 3 4. Barrooster pag. 3 5. Digitaal

Nadere informatie

Vacatures Vrijwilligers

Vacatures Vrijwilligers Vacatures Vrijwilligers V rijwilligers Xenios 1 juni 2015 V o l u me 1, Issu e 1 Zonder vrijwilligers geen hockey! Wij zijn ontzettend blij met alle vrijwilligers die het elke week weer mogelijk maken

Nadere informatie

Aanmeldingsformulier Aanmeldingsformulier SC Emmeloord

Aanmeldingsformulier Aanmeldingsformulier SC Emmeloord Aanmeldingsformulier Aanmeldingsformulier SC Emmeloord Hierbij meld ik mij aan als lid van de voetbalvereniging Sportclub Emmeloord. Achternaam : Voorletters/ Voornaam : Adres : Postcode / Plaats : Telefoon

Nadere informatie

VADEMECUM VOOR DE Jongste Jeugd COÖRDINATOREN district Noord Nederland 2011/2012

VADEMECUM VOOR DE Jongste Jeugd COÖRDINATOREN district Noord Nederland 2011/2012 VADEMECUM VOOR DE Jongste Jeugd COÖRDINATOREN district Noord Nederland 2011/2012 De volgende leeftijdsgroepen vallen onder de verantwoordelijkheid van de Jongste Jeugdcoördinator: F-JEUGD: kinderen van

Nadere informatie

AANMELDING LIDMAATSCHAP

AANMELDING LIDMAATSCHAP Leuk dat je overweegt lid te worden van onze vereniging. Welkom bij VC Zwolle! Om lid te kunnen worden van VC Zwolle doorlopen we de volgende procedure: 1. Lees dit document goed door. De rechten en plichten

Nadere informatie

Voorwaarden zaalhockey 2015-2016

Voorwaarden zaalhockey 2015-2016 Voorwaarden zaalhockey 2015-2016 Binnenkort start het zaalhockeyseizoen 2015-2016 en zal de Almeerse Hockeyclub met naar onze verwachting ongeveer 72 wedstrijdteams deelnemen. Zaalhockey valt onder de

Nadere informatie

Namens de sponsorcommissie bieden wij u hierbij een overzicht aan van de sponsormogelijkheden bij onze voetbalvereniging STEENBERGEN.

Namens de sponsorcommissie bieden wij u hierbij een overzicht aan van de sponsormogelijkheden bij onze voetbalvereniging STEENBERGEN. Geachte relatie, Namens de sponsorcommissie bieden wij u hierbij een overzicht aan van de sponsormogelijkheden bij onze voetbalvereniging STEENBERGEN. Wij hebben getracht de sponsorpakketten zo evenwichtig

Nadere informatie

Schiedamse Hockeyclub SPIRIT

Schiedamse Hockeyclub SPIRIT Handleiding Coach/begeleider Jongste Jeugd/junioren augustus 2015 Schiedamse Hockeyclub SPIRIT INHOUD: 1. Inleiding 2. Aanspreekpunt 3. Algemeen 4. Wedstrijden algemeen 5. Thuiswedstrijden 6. Uitwedstrijden

Nadere informatie

Vrijwilligersbeleid CVV De Jodan Boys

Vrijwilligersbeleid CVV De Jodan Boys Vrijwilligersbeleid CVV De Jodan Boys - Beheerder: Eigenaar Schrijver Beheerder Algemeen Bestuur Algemeen Bestuur Vrijwilligerscommissie Versie 2.2 Datum 6 maart 2017 Inhoudsopgave Inhoudsopgave... 2 1

Nadere informatie

1 Clubreglement v.v. Blauw-Wit 81

1 Clubreglement v.v. Blauw-Wit 81 Clubreglement 1 Clubreglement v.v. Blauw-Wit 81 1.1 Bestuurssamenstelling Voorzitter: Secretaris: Penningmeester: Bestuurslid: Berry Verheijden Bestuurslid: Ad van Beek 1.2 Lidmaatschap a. De aanmelding

Nadere informatie

Technische Commissie honkbal

Technische Commissie honkbal Technische Commissie honkbal Honk- en softbalvereniging Houten Dragons Versie 21-02-2002 Pagina 1 van 6 Inhoudsopgave Pagina 1 Voorwoord...2 2 Inleiding...2 3 Doelstelling...2 4 Taken voor de Technische

Nadere informatie

Huishoudelijk Reglement BCO

Huishoudelijk Reglement BCO Badmintonclub Oosterhout Huishoudelijk Reglement versie november 2015 Blz. 1 Badmintonclub Oosterhout Inhoudsopgave 1. Algemeen... 3 1.1 Doel en status... 3 1.2 Wijzigingen huishoudelijk reglement... 3

Nadere informatie

Huishoudelijk reglement Nijmeegse Studenten Basketbalvereniging Trajanum

Huishoudelijk reglement Nijmeegse Studenten Basketbalvereniging Trajanum Huishoudelijk reglement Nijmeegse Studenten Basketbalvereniging Trajanum 1. Statuten 1.1. Dit huishoudelijk reglement bevat slechts bepalingen ter aanvulling op de statuten van Trajanum en mag hiermee

Nadere informatie

LEUSDER HANDBAL VERENIGING

LEUSDER HANDBAL VERENIGING Ja, ik wil graag lid worden van de Leusder Handbal Vereniging en lever dit formulier voorzien van één recente pasfoto (digitale pasfoto mag ook via e-mail), de incassomachtiging (p2) en de vrijwilligersinventarisatie

Nadere informatie

V.C.W. s Jeugd Infoboekje

V.C.W. s Jeugd Infoboekje V.C.W. s Jeugd Infoboekje V.C.W. In dit schrijven willen wij u welkom heten bij voetbalvereniging V.C.W. Wij hopen dat uw zoon / dochter zich in onze vereniging sportief zal kunnen uitleven. Wij willen

Nadere informatie

Functiebeschrijvingen Basketballvereniging FAST 4WARD

Functiebeschrijvingen Basketballvereniging FAST 4WARD Functiebeschrijvingen Basketballvereniging FAST 4WARD Oosterhout, oktober 2006 Inhoudsopgave Pag. Voorwoord 3 Jeugdcommissie 4 Secretariaat 4 Penningmeester 5 Kascommissie 5 Publiciteitscommissie 6 Scheidsrechters

Nadere informatie

Competitie- toernooi- en trainingsreglement

Competitie- toernooi- en trainingsreglement Competitie- toernooi- en trainingsreglement E.S.U.V. Messed Up 19-04-2009 5 Artikel 1 Trainer Een trainer is een door de technische commissie aangesteld persoon die verantwoordelijk is voor het geven en

Nadere informatie

Inhoud. Welkom bij de club 5 Over onze club 5 Upward is voor iedereen 5 Sportiviteit & respect 6 Vrijwilligers 6

Inhoud. Welkom bij de club 5 Over onze club 5 Upward is voor iedereen 5 Sportiviteit & respect 6 Vrijwilligers 6 Welkom op Upward! 1 2 Inhoud Welkom bij de club 5 Over onze club 5 Upward is voor iedereen 5 Sportiviteit & respect 6 Vrijwilligers 6 Algemene informatie 7 Hockeyseizoen 7 Training 7 Veldwedstrijden 7

Nadere informatie

HUISHOUDELIJK REGLEMENT BADMINTONVERENIGING THE FLYING SHUTTLE

HUISHOUDELIJK REGLEMENT BADMINTONVERENIGING THE FLYING SHUTTLE HUISHOUDELIJK REGLEMENT BADMINTONVERENIGING THE FLYING SHUTTLE Artikel 1. De Leden 1.1 Het lidmaatschap van de badmintonvereniging kan (met inachtneming van het gestelde in art. 1.2) verkregen worden door

Nadere informatie

Swift. SV Velden. Dameskorfbalvereniging. sinds 1950

Swift. SV Velden. Dameskorfbalvereniging. sinds 1950 Swift SV Velden Dameskorfbalvereniging sinds 1950 Korfbal is.! Een echte teamsport. Door het vrijlopen en samenspel kun je iets bereiken.! Attractieve, gezellige sport, die zowel prestatief als recreatief

Nadere informatie