P r o v i n c i e F l e v o l a n d

Maat: px
Weergave met pagina beginnen:

Download "P r o v i n c i e F l e v o l a n d"

Transcriptie

1 P r o v i n c i e F l e v o l a n d S t a t e n v o o r s t e l Aan: Provinciale Staten Onderwerp: Wijziging Grondwaterheffingsverordening Flevoland. Statenvergadering: 6 december 2001 Agendapunt: Wij stellen u voor: De Grondwaterheffingsverordening Flevoland op een aantal punten te wijzigen. 2. Toelichting: In verband met de invoering van de euro per 1 januari 2002 dient de Grondwaterheffingsverordening Flevoland te worden gewijzigd. In de huidige Grondwaterheffingsverordening is het tarief van de grondwaterheffing vermeld in guldens. Dit dient te worden omgezet in een euro-bedrag. Deze noodzakelijke wijziging vormt een goede gelegenheid de Grondwaterheffingsverordening ook op een aantal andere formeel-technische punten te actualiseren. Zo dienen diverse formele belastingbepalingen van de heffingsverordening te vervallen, aangezien deze onderwerpen thans zijn geregeld in de Provinciewet, de Algemene wet inzake Rijksbelastingen en/of de Invorderingswet Lelystad: 15 oktober 2001 Registratienummer: PS Inlichtingen: E.M. Strating Afdeling: Milieuplanvorming De ontwerpwijzigingen hebben gedurende de periode van 12 september tot en met 9 oktober 2001 ter inzage gelegen. Op de ontwerpwijzigingen zijn geen reacties ontvangen. 3. Advies van de Commissie voor advies: De commissie stemt in met het voorstel. 4. Ontwerp-besluit: Provinciale Staten van Flevoland, gelezen het voorstel van Gedeputeerde Staten d.d. 23 oktober 2001 nr. MPV/ /A BESLUITEN: Vast te stellen deze wijzigingen van de GRONDWATERHEFFINGSVERORDENING FLEVOLAND Artikel I A. In artikel 1, eerste lid, komt onderdeel f te vervallen. B. Artikel 5 komt te luiden: Het tarief bedraagt 0,0171 per kubieke meter onttrokken grondwater. C. De leden twee en drie van artikel 7 komen te vervallen. D. Artikel 8 komt te vervallen. E. Artikel 10 komt te vervallen. F. Artikel 11 komt te vervallen.

2 P r o v i n c i e F l e v o l a n d S t a t e n v o o r s t e l Bladnummer 2 G. Artikel 12 wordt vernummerd tot artikel 8. Artikel 13 wordt vernummerd tot artikel 9. Artikel II Deze wijzigingen treden in werking op 1 januari Algemene toelichting Op 1 januari 1993 is in werking getreden de Grondwaterheffingsverordening Flevoland. Bij besluit van Provinciale Staten van 4 december 1997 (Provinciaal Blad 1998, nr. 11) is de Grondwaterheffingsverordening Flevoland gewijzigd in verband met diverse wijzigingen van de belastingwetgeving. In verband met de invoering van de euro per 1 januari 2002 dient de Grondwaterheffingsverordening Flevoland, waarin het heffingstarief nog in guldens staat, opnieuw te worden gewijzigd. Tevens zijn enkele formele wijzigingen noodzakelijk in verband met aanpassingen van de Provinciewet, de Algemene wet inzake rijksbelastingen en de Invorderingswet De Grondwaterheffingsverordening Flevoland bevat de regels voor de heffing en invordering van de grondwaterheffing die specifiek zijn voor de grondwaterheffing, namelijk de omschrijving of vermelding van de aard van de heffing, het belastbaar feit, het voorwerp van de heffing, de heffingsplichtige, de heffingsmaatstaf, het tarief, het heffingsjaar en de wijze van heffing. Deze regels kunnen als materiële belastingbepalingen worden aangeduid. Dit ter onderscheiding van de formele belastingbepalingen, waaronder wordt verstaan de regels met betrekking tot de heffing en invordering van belastingen, de bevoegdheden van de fiscus, de verplichtingen van de belastingplichtigen en de aan de belastingplichtigen toegekende rechtsmiddelen. De formele belastingbepalingen zijn opgenomen in 3 (Heffing en invordering) van hoofdstuk XV (De provinciale belastingen) van de Provinciewet en in de Algemene wet inzake rijksbelastingen (hierna: Algemene wet) en de Invorderingswet De Algemene wet en de Invorderingswet 1990 hebben in eerste instantie betrekking op respectievelijk de heffing en invordering van de rijksbelastingen, maar zijn - in aangepaste vorm ook van toepassing op de heffing en invordering van de provinciale belastingen. De Grondwaterheffingsverordening bevat één formele belastingbepaling, artikel 9, inhoudende dat ter zake van de grondwaterheffing geen kwijtschelding wordt verleend. De mogelijkheid tot het opnemen van een bepaling van deze strekking berust op artikel 232 e, derde lid, van de Provinciewet. Artikelsgewijze toelichting A (artikel 1, eerste lid, onderdeel f) De verwijzing naar de Algemene wet inzake rijksbelastingen kan worden geschrapt aangezien in de tekst van de verordening deze wet niet wordt genoemd. B (artikel 5)

3 P r o v i n c i e F l e v o l a n d S t a t e n v o o r s t e l Bladnummer 3 In verband met de invoering van de euro per 1 januari 2002 is het bedrag in guldens vervangen door een bedrag in euro s. Het huidig tarief f 0,0376 komt overeen met 0, Dit is afgerond op 0,0171. Uitgaande van een hoeveelheid grondwater van 24 miljoen kubieke meter, levert deze afronding een surplus op van 910. Aangezien het tarief sinds 1993 niet is veranderd, en het bovendien om een relatief gering bedrag gaat, achten wij dit surplus gerechtvaardigd. C (artikel 7, tweede en derde lid) Op 1 januari 1998 is de delegatiebepaling in artikel 227b van de Provinciewet komen te vervallen en is artikel 227a zo gewijzigd dat de taken van de inspecteur en ontvanger der belastingen (zoals opgenomen in de Algemene wet en de Invorderingswet) niet meer toekomen aan het college van Gedeputeerde Staten maar toekomen aan daartoe door Gedeputeerde Staten aan te wijzen ambtenaren. Aangezien artikel 13 van de Algemene wet en artikel 227a van de Provinciewet thans voorzien in de mogelijkheid dat de betreffende provincieambtenaar volgens bij Gedeputeerde Staten te stellen regels een voorlopige aanslag oplegt, dient het tweede lid van artikel 7 van de Grondwaterheffingsverordening thans te vervallen. D (artikel 8) Op grond van artikel 6, derde lid, van de Algemene wet en artikel 227a van de Provinciewet kan de heffingsplichtige worden verplicht om zelf uitnodiging te verzoeken tot het doen van aangifte. In het eerste lid van artikel 8 van de Grondwaterheffingsverordening (oud) is eveneens een dergelijke bepaling opgenomen, die echter kan vervallen aangezien op hoger niveau in het te regelen onderwerp is voorzien. Het tweede lid van artikel 8 kan eveneens komen te vervallen, omdat een in die bepaling bedoeld formulier reeds door GS is vastgesteld. Artikel 7, lid 1, van de Algemene wet biedt een voorziening voor het verstrekken van gegevens die voor de heffing van belang zijn. In verband hiermee kan het derde lid van artikel 8 komen te vervallen. Artikel 8, vierde lid, bepaalt dat de door de heffingsplichtige verstrekte gegevens kunnen worden aangewend voor het grondwaterbeheer. Deze bepaling is overbodig naast de meet-, registratie- en opgavenverplichtingen die zijn opgenomen in artikel 11, eerste en tweede lid van de Grondwaterwet. Artikel 8, vierde lid, kan daarom eveneens komen te vervallen. E (artikel 10) In artikel 227a, tweede lid, van de Provinciewet is bepaald dat de taken en bevoegdheden van de inspecteur zoals genoemd in de Algemene wet en de Invorderingswet 1990, ten aanzien van de provinciale belastingheffing gelden voor de provinciale ambtenaar belast met de provinciale belastingheffing. Gelet hierop kan artikel 10 komen te vervallen. F (artikel 11) In artikel 28 van de Invorderingswet 1990 is in algemene zin het in rekening brengen van invorderingsrente geregeld. Voorgesteld wordt om ook ten aanzien van dit onderwerp aan te sluiten bij de algemene, landelijke regelgeving.

4 P r o v i n c i e F l e v o l a n d S t a t e n v o o r s t e l Bladnummer 4 Artikel 11 kan daarom eveneens komen te vervallen. Aldus besloten in de openbare vergadering van Provinciale Staten van Flevoland d.d. 6 december 2001.,griffier.,voorzitter. 5. Bijlagen 1. Grondwaterheffingsverordening Flevoland (nieuw). 2. Grondwaterheffingsverordening Flevoland (oud). 6. Ter lezing gelegde stukken Geen. Gedeputeerde Staten van Flevoland,,griffier.,voorzitter.

5 Provinciale Staten van Flevoland BIJLAGE 1 Gelet op de Grondwaterwet en de Provinciewet, Gelezen het voorstel van Gedeputeerde Staten nr. WenM/ /A BESLUITEN Vast te stellen de GRONDWATERHEFFINGSVERORDENING FLEVOLAND Begripsbepalingen Artikel 1 1. In deze verordening wordt verstaan onder: a de wet: de Grondwaterwet; b inrichting: een inrichting of werk, bestemd tot het onttrekken van grondwater; c onttrekken van grondwater: onttrekken van grondwater door middel van een inrichting; d infiltreren van water: water in de bodem brengen ter aanvulling van het grondwater met het oog op het onttrekken van grondwater; e register: register als bedoeld in artikel 13 van de wet. 2. Inrichtingen tot het onttrekken van grondwater die een samenhangend geheel vormen, worden als één inrichting aangemerkt. Aard van de heffing Artikel 2 Onder de naam Grondwaterheffing wordt bij wijze van een directe provinciale belasting een heffing ingesteld. Heffingsplicht Artikel 3 Heffingsplichtig is de houder van een inrichting welke is ingeschreven in het register. Grondslag Artikel 4 1. De heffing geschiedt naar in het heffingsjaar onttrokken hoeveelheid grondwater, gemeten in kubieke meters per jaar verminderd met kubieke meters. 2. Indien in een heffingsjaar minder grondwater wordt onttrokken dan kubieke meters per jaar wordt geen heffing opgelegd. 3. Indien op grond van voorschriften, opgenomen in een vergunning, in directe relatie met een onttrekking van grondwater, water wordt geïnfiltreerd, wordt de helft van het aantal kubieke meters geïnfiltreerd water in mindering gebracht op de onttrokken hoeveelheid grondwater als bedoeld in het eerste lid. Tarief Artikel 5 Het tarief bedraagt 0,0171 per kubieke meter onttrokken grondwater. Heffingsjaar Artikel 6 Het heffingsjaar is gelijk aan het kalenderjaar.

6 - 2 - Wijze van heffing Artikel 7 De heffing wordt opgelegd bij wege van aanslag. Kwijtschelding Artikel 8 Ter zake van de grondwaterheffing wordt geen kwijtschelding verleend. Slotbepalingen Artikel 9 1. Deze verordening kan worden aangehaald als Grondwaterheffingsverordening Flevoland. 2. De verordening treedt in werking op 1 januari 1993.

7 PROVINCIALE STATEN VAN FLEVOLAND BIJLAGE 2 gelet op de Grondwaterwet en de Provinciewet; gelezen het voorstel van gedeputeerde staten van Flevoland nr. WenM/ /A BESLUITEN: Vast te stellen de Grondwaterheffingsverordening Flevoland Begripsbepalingen Artikel 1 1. In deze verordening wordt verstaan onder: a. de wet: de Grondwaterwet; b. inrichting: een inrichting of werk, bestemd tot het onttrekken van grondwater; c. onttrekken van grondwater: onttrekken van grondwater door middel van een inrichting; d. infiltreren van water: water in de bodem brengen ter aanvulkling van het grondwater met het oog op het onttrekken van grondwater; e. register: register als bedoeld in artikel 13 van de wet; f. Algemene wet: Algemene wet inzake rijksbelastingen. 2. Inrichtingen tot het onttrekken van grondwater die een samenhangend geheel vormen, worden als één inrichting aangemerkt. Aard van de heffing Artikel 2 Onder de naam Grondwaterheffing wordt bij wijze van een directe provinciale belasting een heffing ingesteld. Heffingsplicht Artikel 3 Heffingsplichtig is de houder van een inrichting welke is ingeschreven in het register. Grondslag Artikel 4 1. De heffing geschiedt naar in het heffingsjaar onttrokken hoeveelheid grondwater, gemeten in kubieke meters per jaar verminderd met kubieke meters. 2. Indien in een heffingsjaar minder grondwater wordt onttrokken dan kubieke meters per jaar wordt geen heffing opgelegd. 3. Indien op grond van voorschriften, opgenomen in een vergunning, in directe relatie met een onttrekking van grondwater, water wordt geïnfiltreerd, wordt de helft van het aantal kubieke meters geïnfiltreerd water in mindering gebracht op de onttrokken hoeveelheid grondwater als bedoeld in het eerste lid. Tarief Artikel 5 Het tarief bedraagt ƒ 0,0376 per kubieke meter onttrokken grondwater. Heffingsjaar

8 - 2 - Artikel 6 Het heffingsjaar is gelijk aan het kalenderjaar. Wijze van heffing Artikel 7 1. De heffing wordt geheven bij wijze van aanslag. 2. Gedeputeerde staten kunnen een voorlopige aanslag opleggen, indien het bedrag waarop de aanslag vermoedelijk zal worden vastgesteld zulks naar hun mening rechtvaardigt. 3. Het bedrag waarop de aanslag, alsmede de voorlopige aanslag wordt vastgesteld wordt per aanslag naar beneden afgerond op hele guldens. Aangifte Artikel 8 1. De heffingsplichtige, aan wie niet binnen zes maanden na afloop van het heffingsjaar een aangiftebiljet is uitgereikt of een aanslag is opgelegd, is gehouden binnen een maand na afloop van die zes maanden bij gedeputeerde staten een schriftelijk verzoek in te dienen om uitreiking van een aangiftebiljet. 2. Gedeputeerde staten stellen het formulier van het aangiftebiljet vast. 3. In het aangiftebiljet wordt opgave verlangd van gegevens en kan overlegging worden gevraagd van bescheiden, waarvan kennisgeving voor de heffing van belang kan zijn. 4. De verstrekte gegevens kunnen mede worden aangewend voor het grondwaterbeheer. (de artikel 9, 9a en 9b zijn vervallen) Nakoming verplichtingen Artikel 10 De verplichtingen als bedoeld in de artikelen 47, 50 en 51 van de Algemene wet en de artikelen 58 en 61 van de Invorderingswet 1990 jegens gedeputeerde staten geleden mede jegens de door gedeputeerde staten aangewezen ambtenaren van de provinciale grondwaterheffing. Rente bij uitstel van betaling Artikel 11 Ingeval op voet van artikel 25 van de Invorderingswet 1990 uitstel van betaling is verleend wordt geen invorderingsrente in rekening gebracht. Kwijtschelding Artikel 12 Ter zake van de grondwaterheffing wordt geen kwijtschelding verleend. Slotbepalingen Artikel Deze verordening kan worden aangehaald als Grondwaterheffingsverordening Flevoland. 2. De verordening treedt in werking op 1 januari 1993.

Gezien het vorenstaande stellen wij u voor, overeenkomstig het eenstemmige advies van de commissie voor Financiën, het volgende besluit te nemen:

Gezien het vorenstaande stellen wij u voor, overeenkomstig het eenstemmige advies van de commissie voor Financiën, het volgende besluit te nemen: rv 333 Gemeentelijke Belastingdienst nr. 940331 Den Haag, 11 oktober 1994 Aan de gemeenteraad Vaststelling Verordening hondenbelasting Overeenkomstig hetgeen wij reeds opmerkten bij de budgetprognose 1994-1998

Nadere informatie

uitvoeringsregeling met betrekking tot de heffing en de invordering van de gemeentelijke belastingen in de gemeente Almelo 2009

uitvoeringsregeling met betrekking tot de heffing en de invordering van de gemeentelijke belastingen in de gemeente Almelo 2009 CVDR Officiële uitgave van Almelo. Nr. CVDR35977_1 3 juni 2016 uitvoeringsregeling met betrekking tot de heffing en de invordering van de gemeentelijke belastingen in de gemeente Almelo 2009 Gemeenteblad

Nadere informatie

Besluit nadere regels met betrekking tot de heffing en invordering van waterschapsbelastingen en leges 2011

Besluit nadere regels met betrekking tot de heffing en invordering van waterschapsbelastingen en leges 2011 Besluit nadere regels met betrekking tot de heffing en invordering van waterschapsbelastingen en leges 2011 Hoofdstuk I Begripsbepalingen Artikel 1 In dit besluit wordt verstaan onder: a. het dagelijks

Nadere informatie

Raadsvoorstel. 24 oktober Geachte raad, Samenvatting: Vaststelling van de Verordening toeristenbelasting 2018

Raadsvoorstel. 24 oktober Geachte raad, Samenvatting: Vaststelling van de Verordening toeristenbelasting 2018 Raadsvoorstel Nummer: 169444 Behandeld door: A. van de Kamp Datum: 24 oktober 2017 Agendapunt: Onderwerp: Verordening Toeristenbelasting 2018 Geachte raad, Samenvatting: Vaststelling van de Verordening

Nadere informatie

Uitvoeringsregeling gemeentelijke belastingen Coevorden.

Uitvoeringsregeling gemeentelijke belastingen Coevorden. CVDR Officiële uitgave van Coevorden. Nr. CVDR614338_1 20 november 2018 Uitvoeringsregeling gemeentelijke belastingen Coevorden No. 2018/ Het college van burgemeester en wethouders van de gemeente Coevorden;

Nadere informatie

Uitvoeringsregeling gemeentelijke belastingen Bronckhorst Het college van burgemeester wethouders van de gemeente Bronckhorst;

Uitvoeringsregeling gemeentelijke belastingen Bronckhorst Het college van burgemeester wethouders van de gemeente Bronckhorst; CVDR Officiële uitgave van Bronckhorst. Nr. CVDR431699_1 12 maart 2019 Uitvoeringsregeling gemeentelijke belastingen Bronckhorst 2017 Het college van burgemeester wethouders van de gemeente Bronckhorst;

Nadere informatie

gelezen het voorstel van het college van Burgemeester en Wethouders van 15 november 2011, nummer Z doc nr 2011/11/00590;

gelezen het voorstel van het college van Burgemeester en Wethouders van 15 november 2011, nummer Z doc nr 2011/11/00590; CVDR Officiële uitgave van Zandvoort. Nr. CVDR131661_2 18 oktober 2017 Verordening Marktgelden 2012 1 DE VERORDENING De raad van de gemeente Zandvoort: gelezen het voorstel van het college van Burgemeester

Nadere informatie

Legesverordening omgevingsrecht provincie Zuid-Holland 2013

Legesverordening omgevingsrecht provincie Zuid-Holland 2013 Voordracht aan Provinciale Staten van Gedeputeerde Staten Vergadering December 2012 Nummer 6535 Onderwerp Vaststelling van de Legesverordening Omgevingsrecht Provincie Zuid-Holland 2013 1 Ontwerpbesluit

Nadere informatie

Provinciewet. Provinciewet

Provinciewet. Provinciewet Wet van 10 september 1992, houdende nieuwe bepalingen met betrekking tot provincies, laatstelijk gewijzigd bij Stb. 2009, 609 1 Algemene bepalingen Titel IV De financiën van de provincie HOOFDSTUK XV DE

Nadere informatie

gelezen het voorstel van Gedeputeerde Staten, d.d. 5 september 2017;

gelezen het voorstel van Gedeputeerde Staten, d.d. 5 september 2017; Besluit 58/17 Voorgestelde behandeling PS-vergadering : Onderwerp Heffingsverordening landinrichtingskosten Noord-Brabant Provinciale Staten van Noord-Brabant, gelezen het voorstel van Gedeputeerde Staten,

Nadere informatie

Datum : 28 oktober 2003 Nummer PS :PS2003WEM21 Dienst/sector : WEM/Water Commissie :17 november 2003. Ontwerpbesluit I pag. 3 Ontwerpbesluit II pag.

Datum : 28 oktober 2003 Nummer PS :PS2003WEM21 Dienst/sector : WEM/Water Commissie :17 november 2003. Ontwerpbesluit I pag. 3 Ontwerpbesluit II pag. 6 7 $ 7 ( 1 9 2 2 5 6 7 ( / Datum : 28 oktober 2003 Nummer PS :PS2003WEM21 Dienst/sector : WEM/Water Commissie :17 november 2003 Registratienummer : 2003WEM005053i Portefeuillehouder:Binnekamp 7LWHO Aanpassing

Nadere informatie

Verordening op de heffing en invordering van Rioolheffing Wettelijke grondslag(en) of bevoegdheid waarop de regeling is gebaseerd

Verordening op de heffing en invordering van Rioolheffing Wettelijke grondslag(en) of bevoegdheid waarop de regeling is gebaseerd Gemeente Zaanstad Verordening op de heffing en invordering van Rioolheffing 2018 Wetstechnische informatie Gegevens van de regeling Overheidsorganisatie Gemeente Zaanstad Officiële naam regeling Verordening

Nadere informatie

P r o v i n c i e F l e v o l a n d

P r o v i n c i e F l e v o l a n d Aan: Provinciale Staten Onderwerp: Werkgeversaspecten dualisering provinciebestuur. Statenvergadering: 2 oktober 2003 Agendapunt: 12 1. Wij stellen u voor: a. de thans geldende Collectieve arbeidsvoorwaarden

Nadere informatie

Gelezen het voorstel van het college van burgemeester en wethouders d.d. 7 november 2016 (Gemeenteblad 2016, nr. XXX);

Gelezen het voorstel van het college van burgemeester en wethouders d.d. 7 november 2016 (Gemeenteblad 2016, nr. XXX); Onderwerp Datum 20 december 2016 Verordening op de heffing en invordering van Toeristenbelasting 2017 Pagina 1 van 5 De raad van Venray, Gelezen het voorstel van het college van burgemeester en wethouders

Nadere informatie

VERORDENING OP DE HEFFING EN INVORDERING VAN TOERISTENBELASTING 2017 (versie geldig vanaf )

VERORDENING OP DE HEFFING EN INVORDERING VAN TOERISTENBELASTING 2017 (versie geldig vanaf ) VERORDENING OP DE HEFFING EN INVORDERING VAN TOERISTENBELASTING 2017 (versie geldig vanaf 01-01-2017) Wetstechnische informatie Gegevens van de regeling Overheidsorganisatie Officiële naam van de regeling

Nadere informatie

Gemeente Woerden. besluit: Verordening op de heffing en de invordering van hondenbelasting 2014

Gemeente Woerden. besluit: Verordening op de heffing en de invordering van hondenbelasting 2014 RAADSBESLUIT 13R. 00389 Gemeente Woerden 13R.00389 ^^^^^^ 3b gemeente WOERDEN Agendapunt: 7. H-2.3 Onderwerp: Verordening hondenbelasting 2014 De raad van de gemeente Woerden; gelezen het voorstel d.d.

Nadere informatie

RAADSBESLUIT GEMEENTE HEUMEN

RAADSBESLUIT GEMEENTE HEUMEN GEMEENTE HEUMEN RAADSBESLUIT Onderwerp: Gewijzigde verordening Datum: Besluitnr.: 14.05 Raad Bedrijveninvesteringszone Malden 2017-2021 1 december 2016 De raad van de gemeente Heumen in openbare vergadering

Nadere informatie

Afdeling: Gemeentewinkel Leiderdorp, gelezen het voorstel van burgemeester en wethouders van 15 november 2011, nr.

Afdeling: Gemeentewinkel Leiderdorp, gelezen het voorstel van burgemeester en wethouders van 15 november 2011, nr. Pagina 1 van 7 Versie Nr. 1 Afdeling: Gemeentewinkel Leiderdorp, 8-11-2011 Onderwerp: Actualisering belastingverordening hondenbelasting en aanpassing tarieven 2012 2010i01718 De raad van de gemeente Leiderdorp;

Nadere informatie

RAADSVOORSTEL MET VERORDENING

RAADSVOORSTEL MET VERORDENING RAADSVOORSTEL MET VERORDENING Raadsvergadering : 21 november 2016 Agendapunt : Onderwerp : Verordening rioolheffing Opsterland 2017 Portefeuillehouder : Rob Jonkman Voorstel 1. De Verordening rioolheffing

Nadere informatie

Belastingverordening Overijssel

Belastingverordening Overijssel Belastingverordening Overijssel (geconsolideerde versie, geldend vanaf 1-1-2010 tot 1-10-2010) Gegevens van de regeling Overheidsorganisatie Officiële naam regeling Citeertitel provincie Overijssel Belastingverordening

Nadere informatie

Artikel 5 Belastingjaar Met betrekking tot de belasting die per jaar wordt geheven, is het belastingjaar gelijk aan het kalenderjaar.

Artikel 5 Belastingjaar Met betrekking tot de belasting die per jaar wordt geheven, is het belastingjaar gelijk aan het kalenderjaar. VERORDENING AFVALSTOFFENHEFFING 2017 De raad van de gemeente Apeldoorn; gelezen het voorstel van het college d.d. 25 oktober 2016, nr 2016/003081; gelet op artikel 15.33 van de Wet milieubeheer; BESLUIT:

Nadere informatie

Artikel 1 Belastbaar feit

Artikel 1 Belastbaar feit Besluit van de raad van de gemeente Noordwijk van 19 december 2013 De raad van de gemeente Noordwijk; gelezen het voorstel van burgemeester en wethouders van 12 november 2013; gelet op het bepaalde in

Nadere informatie

Verordening rioolheffing

Verordening rioolheffing RAADSBESLUIT Vergadering d.d.: 14 december 2011 Agendanummer: 2011-106-6 Verordening rioolheffing De raad van de gemeente Woensdrecht; gelezen het voorstel van het college van burgemeester en wethouders

Nadere informatie

Verordening op de heffing en de invordering van leges 2017

Verordening op de heffing en de invordering van leges 2017 Verordening op de heffing en de invordering van leges 2017 Gegevens van de regeling Overheidsorganisatie Gemeente Brummen Officiële naam regeling Verordening op de heffing en de invordering van leges Citeertitel

Nadere informatie

VERORDENING OP DE HEFFING EN DE INVORDERING VAN HONDENBELASTING 2017 (versie geldig vanaf )

VERORDENING OP DE HEFFING EN DE INVORDERING VAN HONDENBELASTING 2017 (versie geldig vanaf ) VERORDENING OP DE HEFFING EN DE INVORDERING VAN HONDENBELASTING 2017 (versie geldig vanaf 1-1-2017) Wetstechnische informatie Gegevens van de regeling Overheidsorganisatie Officiële naam van de regeling

Nadere informatie

Verordening op de heffing en de invordering van een BIZ-bijdrage voor de BI-zone gebruikers centrumgebied Alphen aan den Rijn 2016.

Verordening op de heffing en de invordering van een BIZ-bijdrage voor de BI-zone gebruikers centrumgebied Alphen aan den Rijn 2016. Registratienr 2015/37579 Bijlage bij het besluit van de raad van Alphen aan den Rijn van 15 oktober 2015, nr 2015/36626 De raad van de gemeente Alphen aan den Rijn; gelezen het voorstel van burgemeester

Nadere informatie

gelezen het voorstel van de Publieksservice, team Burgerzaken en Belastingen d.d. 6 oktober 2014;

gelezen het voorstel van de Publieksservice, team Burgerzaken en Belastingen d.d. 6 oktober 2014; No. 2014/ Het college van burgemeester en wethouders van de gemeente Coevorden; gelezen het voorstel van de Publieksservice, team Burgerzaken en Belastingen d.d. 6 oktober 2014; dat het gewenst is om nadere

Nadere informatie

Provinciaal blad van Noord-Brabant

Provinciaal blad van Noord-Brabant Provinciaal blad van Noord-Brabant ISSN: 0920-1408 Onderwerp Verordening Rioolheffing Havenschap Moerdijk 2013 Gedeputeerde Staten van Noord-Brabant Besluiten om over te gaan tot bekendmaking in het Provinciaal

Nadere informatie

Gemeenschappelijke regeling samenwerking belastingen Amstelland- Meerlanden

Gemeenschappelijke regeling samenwerking belastingen Amstelland- Meerlanden Gemeenschappelijke regeling samenwerking belastingen Amstelland- Meerlanden De colleges van burgemeester en wethouders van de gemeenten Aalsmeer, Amstelveen, Diemen, Ouder-Amstel en Uithoorn, ieder voor

Nadere informatie

Gelezen het voorstel van burgemeester en wethouders van xxxxxx, nr. xx ;

Gelezen het voorstel van burgemeester en wethouders van xxxxxx, nr. xx ; RAADSBESLUIT GEMEENTE DE MARNE Agendapunt nummer : De raad van de gemeente De Marne Gelezen het voorstel van burgemeester en wethouders van xxxxxx, nr. xx ; Gelet op: artikel 229, eerste lid, aanhef en

Nadere informatie

Onderwerp: Verordening op de heffing en invordering van rechten voor het gebruik van de algemene begraafplaats in de gemeente Renswoude 2018.

Onderwerp: Verordening op de heffing en invordering van rechten voor het gebruik van de algemene begraafplaats in de gemeente Renswoude 2018. Raadsvoorstel Nummer: 169478 Behandeld door: A. van de Kamp Datum: 24 oktober 2017. Agendapunt: Onderwerp: Verordening op de heffing en invordering van rechten voor het gebruik van de algemene begraafplaats

Nadere informatie

Verordening Bedrijven Investering Zone Binnenstad

Verordening Bedrijven Investering Zone Binnenstad Verordening Bedrijven Investering Zone Binnenstad 2019-2023 De raad van de gemeente Haarlem; gelezen het voorstel van burgemeester en wethouders van 17-04-2018/57643; gelet op de Wet op de Bedrijveninvesteringszone;

Nadere informatie

Verordening Bedrijveninvesteringszone de Briellaerd

Verordening Bedrijveninvesteringszone de Briellaerd Verordening Bedrijveninvesteringszone de Briellaerd 2018-2022 Nummer 17-68 De raad van de gemeente Barneveld; gelezen het voorstel van burgemeester en wethouders, nummer 17-68 ; gelet op de artikelen 1,

Nadere informatie

Registratienummer: GF14.20020 Datum collegebesluit: 4 februari 2014 Agendapunt: 13

Registratienummer: GF14.20020 Datum collegebesluit: 4 februari 2014 Agendapunt: 13 Aan de gemeenteraad Registratienummer: GF14.20020 Datum collegebesluit: 4 februari 2014 Agendapunt: 13 Portefeuillehouder: De heer J.R. Zoetendal Behandelend ambtenaar: Mevrouw S. Schotanus Onderwerp:

Nadere informatie

Belastingplichtig is de aanvrager van de dienst dan wel degene ten behoeve van wie de dienst is aangevraagd.

Belastingplichtig is de aanvrager van de dienst dan wel degene ten behoeve van wie de dienst is aangevraagd. Legesverordening provincie Flevoland 2015 en Tarieventabel 2015 bij Statenstel Gedeputeerde Staten van Provincie Flevoland Artikel 1 Belastbaar feit Onder de naam leges worden rechten geheven ter zake

Nadere informatie

gezien het voorstel van het college van burgemeester en wethouders d.d. 11 november 2014, nummer 2014/72;

gezien het voorstel van het college van burgemeester en wethouders d.d. 11 november 2014, nummer 2014/72; Besluit Verordening Rioolheffing Loon op Zand 2015 De raad van de gemeente Loon op Zand; gezien het voorstel van het college van burgemeester en wethouders d.d. 11 november 2014, nummer 2014/72; gelet

Nadere informatie

gezien het voorstel van burgemeester en wethouders van 4 november 2014; VERORDENING OP DE HEFFING EN INVORDERING VAN TOERISTENBELASTING 2015

gezien het voorstel van burgemeester en wethouders van 4 november 2014; VERORDENING OP DE HEFFING EN INVORDERING VAN TOERISTENBELASTING 2015 Gemeenteraad Onderwerp: Volgnummer 2014-78 Besluit tot vaststellen van de verordening Dienst/afdeling G/ID Toeristenbelasting Oss 2015 De raad van de gemeente Oss; gezien het voorstel van burgemeester

Nadere informatie

Wij Beatrix, bij de gratie Gods, Koningin der Nederlanden, Prinses van Oranje-Nassau, enz.

Wij Beatrix, bij de gratie Gods, Koningin der Nederlanden, Prinses van Oranje-Nassau, enz. Wijziging van de Algemene wet inzake rijksbelastingen en enige andere wetten in verband met de invoering van herziening bij aanslagbelastingen (Wet vereenvoudiging formeel verkeer Belastingdienst) VOORSTEL

Nadere informatie

BESLUIT: VERORDENING OP DE HEFFING EN INVORDERING VAN PARKEERBELASTINGEN

BESLUIT: VERORDENING OP DE HEFFING EN INVORDERING VAN PARKEERBELASTINGEN De raad van de gemeente Oosterhout; gelezen het voorstel van het college van.. september 2015 gelet op artikel 225 van de Gemeentewet; BESLUIT: vast te stellen de: VERORDENING OP DE HEFFING EN INVORDERING

Nadere informatie

Verordening afvalstoffenheffing 2019

Verordening afvalstoffenheffing 2019 Verordening afvalstoffenheffing 2019 - B&W vergadering d.d. 13 november 2018 - Raadsvergadering d.d. 3 december 2018 - Publicatie in het gemeenteblad d.d. 6 december 2018 - Inwerkingtreding d.d. 7 december

Nadere informatie

Voorstel De verordening op de heffing en invordering van hondenbelasting 2010 vast te stellen.

Voorstel De verordening op de heffing en invordering van hondenbelasting 2010 vast te stellen. RAADSVOORSTEL Onderwerp : Verordening hondenbelasting 2010 Raadsvergadering : 4 november 2009 Politieke markt d.d.: 21 oktober 2009 Agendapunt : 6 Portef.houder : wethouder Hiemstra Voorstelnummer : 196734

Nadere informatie

Verordening op de heffing en de invordering van een BIZ-bijdrage voor de BI-zone eigenaren centrumgebied Alphen aan den Rijn 2016

Verordening op de heffing en de invordering van een BIZ-bijdrage voor de BI-zone eigenaren centrumgebied Alphen aan den Rijn 2016 Bijlage bij het besluit van de raad van Alphen aan den Rijn van 26 november 2015, raadsbesluit 2015/42791 De raad van de gemeente Alphen aan den Rijn; gelezen het voorstel van burgemeester en wethouders

Nadere informatie

RAADSBESLUIT 14R.00481

RAADSBESLUIT 14R.00481 RAADSBESLUIT 14R.00481 Gemeente Woerden 14R.00481 ^ 3 gemeente WOERDEN Agendapunt: hl- Onderwerp: Verordening rioolheffing 2015 De raad van de gemeente Woerden; gelezen het voorstel d.d. 18 november 2014

Nadere informatie

Verordening op de heffing en de invordering van parkeerbelastingen gemeente Veendam

Verordening op de heffing en de invordering van parkeerbelastingen gemeente Veendam Verordening op de heffing en de invordering van parkeerbelastingen 2010 gemeente Veendam Doel: Het doel van deze verordening is om regels te stellen betreffende de heffing en invordering van rechten ter

Nadere informatie

VERORDENING OP DE HEFFING EN DE INVORDERING VAN PARKEERBELASTINGEN VEERSE MEERGEBIED II NOORD-BEVELAND 2015

VERORDENING OP DE HEFFING EN DE INVORDERING VAN PARKEERBELASTINGEN VEERSE MEERGEBIED II NOORD-BEVELAND 2015 CVDR Officiële uitgave van Noord-Beveland. Nr. CVDR348983_2 1 augustus 2017 VERORDENING OP DE HEFFING EN DE INVORDERING VAN PARKEERBELASTINGEN VEERSE MEERGEBIED II NOORD-BEVELAND 2015 De raad van de gemeente

Nadere informatie

Verordening op de heffing en de invordering van hondenbelasting 2019 (versie geldig vanaf )

Verordening op de heffing en de invordering van hondenbelasting 2019 (versie geldig vanaf ) Verordening op de heffing en de invordering van hondenbelasting 2019 (versie geldig vanaf 01-01-2019) Wetstechnische informatie Gegevens van de regeling Overheidsorganisatie Officiële naam van de regeling

Nadere informatie

Wijziging Omgevingsverordening ivm de Wet Algemene bepalingen Omgevingsrecht (WABO)

Wijziging Omgevingsverordening ivm de Wet Algemene bepalingen Omgevingsrecht (WABO) Statenvoorstel nr. PS/2010/586 Wijziging Omgevingsverordening ivm de Wet Algemene bepalingen Omgevingsrecht (WABO) Datum GS-kenmerk Inlichtingen bij llmei2010 2010/0087177 dhr. PSWM Kessen, telefoon 03849993

Nadere informatie

(Uitvoeringsregeling gemeentelijke belastingen Coevorden)

(Uitvoeringsregeling gemeentelijke belastingen Coevorden) GEMEENTEBLAD Officiële uitgave van gemeente Coevorden. Nr. 184154 23 december 2016 Uitvoeringsregeling gemeentelijke belastingen Coevorden No. 2016/ Het college van burgemeester en wethouders van de gemeente

Nadere informatie

Uitvoeringsregeling gemeentelijke belastingen gemeenten Borne, Enschede, Hengelo en Losser 2012

Uitvoeringsregeling gemeentelijke belastingen gemeenten Borne, Enschede, Hengelo en Losser 2012 CVDR Officiële uitgave van Borne. Nr. CVDR130696_1 19 juni 2018 Uitvoeringsregeling gemeentelijke belastingen gemeenten Borne, Enschede, Hengelo en Losser 2012 Het Dagelijks Bestuur van de gemeenschappelijke

Nadere informatie

Verordening BI-Zone Dam gebruikers en eigenaren 2015

Verordening BI-Zone Dam gebruikers en eigenaren 2015 Verordening BI-Zone Dam gebruikers en eigenaren 2015 De raad van de gemeente Amsterdam; gelezen het voorstel van het college van burgemeester en wethouders van 14 oktober 2015; gelet op artikel 1, eerste

Nadere informatie

gelezen het voorstel van het college van burgemeester en wethouders van 20 november 2007;

gelezen het voorstel van het college van burgemeester en wethouders van 20 november 2007; Gemeente Boxmeer Onderwerp: Vaststelling van de Verordening rioolrechten Boxmeer 2008. Nummer: 8e. De Raad van de gemeente Boxmeer; gelezen het voorstel van het college van burgemeester en wethouders van

Nadere informatie

Verordening BI-Zone Osdorper Ban eigenaren 2015

Verordening BI-Zone Osdorper Ban eigenaren 2015 Verordening BI-Zone Osdorper Ban eigenaren 2015 De raad van de gemeente Amsterdam; gelezen het voorstel van het college van burgemeester en wethouders van 4 november 2014; gelet op artikel 1, eerste lid

Nadere informatie

Verordening Bedrijven Investering Zone Amsterdamstraat

Verordening Bedrijven Investering Zone Amsterdamstraat Verordening Bedrijven Investering Zone Amsterdamstraat 2019-2023 De raad van de gemeente Haarlem; gelezen het voorstel van burgemeester en wethouders van [datum en nummer]; gelet op de Wet op de Bedrijveninvesteringszone;

Nadere informatie

gelezen het voorstel van het college van burgemeester en wethouders van 25 september 2018, raadsvoorstel 18bb7158; raadsstuk 18bb7153;

gelezen het voorstel van het college van burgemeester en wethouders van 25 september 2018, raadsvoorstel 18bb7158; raadsstuk 18bb7153; GEMEENTEBLAD Officiële uitgave van de gemeente Rotterdam Nr. 263937 10 december 2018 Verordening precario standplaatsen 2019 De raad van de gemeente Rotterdam, gelezen het voorstel van het college van

Nadere informatie

Verordening bedrijveninvesteringszone De Krogten 2017 gemeente Breda

Verordening bedrijveninvesteringszone De Krogten 2017 gemeente Breda GEMEENTEBLAD Officiële uitgave van gemeente Breda. Nr. 186015 28 december 2016 Verordening bedrijveninvesteringszone De Krogten 2017 gemeente Breda Bekendmaking Burgemeester en wethouders van Breda maken

Nadere informatie

Verordening BI-zone winkelcentrum Willem de Zwijger

Verordening BI-zone winkelcentrum Willem de Zwijger CVDR Officiële uitgave van Alkmaar. Nr. CVDR379637_1 29 mei 2018 Verordening BI-zone winkelcentrum Willem de Zwijger 2016-2020 De raad van de gemeente Alkmaar; gelezen het voorstel van het college van

Nadere informatie

Verordening BI-zone De Vergulde Hand Vlaardingen Gelezen het voorstel van burgemeester en wethouders van 10 november 2015, R.nr. 46.

Verordening BI-zone De Vergulde Hand Vlaardingen Gelezen het voorstel van burgemeester en wethouders van 10 november 2015, R.nr. 46. GEMEENTEBLAD Officiële uitgave van gemeente Vlaardingen. Nr. 125794 23 december 2015 Verordening BI-zone De Vergulde Hand Vlaardingen 2016 De gemeenteraad van Vlaardingen, Gelezen het voorstel van burgemeester

Nadere informatie

BESLUIT: VERORDENING OP DE HEFFING EN INVORDERING VAN RIOOLHEFFING

BESLUIT: VERORDENING OP DE HEFFING EN INVORDERING VAN RIOOLHEFFING B16-026417 BIJLAGE K De raad van de gemeente Bergen op Zoom; gezien het voorstel van het college van burgemeester en wethouders van 15 november 2016, nr. RVB160074; gelet op artikel 228a, van de Gemeentewet;

Nadere informatie

gezien het voorstel van burgemeester en wethouders d.d. 2 oktober 2018, met overneming van de daarin vermelde motieven; besluit:

gezien het voorstel van burgemeester en wethouders d.d. 2 oktober 2018, met overneming van de daarin vermelde motieven; besluit: E MEENTE Ö.=N-LEUR De raad van de gemeente Etten-Leur; gezien het voorstel van burgemeester en wethouders d.d. 2 oktober 2018, met overneming van de daarin vermelde motieven; gelet op artikel 228a van

Nadere informatie

UITVOERINGSREGELING MET BETREKKING TOT DE HEFFING EN INVORDERING VAN HONDENBELASTING 2018 (Uitvoeringsregeling hondenbelasting 2018).

UITVOERINGSREGELING MET BETREKKING TOT DE HEFFING EN INVORDERING VAN HONDENBELASTING 2018 (Uitvoeringsregeling hondenbelasting 2018). Het college van burgemeester en wethouders van de gemeente Edam-Volendam; gelet op het bepaalde in: - de artikelen 6, 7 en 8 van de Algemene wet inzake rijksbelastingen in verbinding met de artikelen 231,

Nadere informatie

Hoofdstuk 1 Algemene bepalingen

Hoofdstuk 1 Algemene bepalingen Onderwerp: Verordening reinigingsheffingen gemeente Overbetuwe 2009 Ons kenmerk: 08rb000451 Nr. 11C De raad van de gemeente Overbetuwe; gelezen het raadsvoorstel van burgemeester en wethouders van 4 november

Nadere informatie

gelezen het voorstel van het college van burgemeester en wethouders van 31 juli 2007, nr...;

gelezen het voorstel van het college van burgemeester en wethouders van 31 juli 2007, nr...; Agendapunt.. 2007 BESLUITEN Nr. (1) De raad der gemeente Leiderdorp; gelezen het voorstel van het college van burgemeester en wethouders van 31 juli 2007, nr...; gezien het advies van commissie 1 van 1

Nadere informatie

vast te stellen de volgende Verordening op de heffing en invordering van rioolheffing

vast te stellen de volgende Verordening op de heffing en invordering van rioolheffing De raad van de gemeente Purmerend; gelezen het voorstel van het college van burgemeester en wethouders d.d..»..0.. ^^tevv-^o r Zo * gelet op artikel 228a van de Gemeentewet; vast te stellen de volgende

Nadere informatie

DCMR milieudienst Rijnmond

DCMR milieudienst Rijnmond Legesverordening DCMR milieudienst Rijnmond 2014 Het algemeen bestuur van de gemeenschappelijke regeling DCMR Milieudienst Rijnmond, Gelezen het voorstel van het dagelijks bestuur d.d. 16 oktober 2013,

Nadere informatie

GEMEENTEBLAD. Officiële publicatie van Gemeente Haarlemmerliede en Spaarnwoude. De raad van de gemeente Haarlemmerliede en Spaarnwoude;

GEMEENTEBLAD. Officiële publicatie van Gemeente Haarlemmerliede en Spaarnwoude. De raad van de gemeente Haarlemmerliede en Spaarnwoude; VERORDENING HONDENBELASTING 2016 De raad van de gemeente Haarlemmerliede en Spaarnwoude; Gelezen het voorstel van het college van burgemeester en wethouders van 13 oktober ; Gelet op artikel 226 van de

Nadere informatie

Verordening rioolheffing

Verordening rioolheffing 1 Verordening rioolheffing De raad van de gemeente Etten-Leur; gelezen het voorstel van het college van burgemeester en wethouders van 11 oktober 2011; gelet op artikel 228a van de Gemeentewet; besluit

Nadere informatie

VERORDENING OP DE HEFFING EN DE INVORDERING VAN DE PRECARIOBELASTING 2015 (versie geldig vanaf 1-1-2015)

VERORDENING OP DE HEFFING EN DE INVORDERING VAN DE PRECARIOBELASTING 2015 (versie geldig vanaf 1-1-2015) VERORDENING OP DE HEFFING EN DE INVORDERING VAN DE PRECARIOBELASTING 2015 (versie geldig vanaf 1-1-2015) Wetstechnische informatie Gegevens van de regeling Overheidsorganisatie Officiële naam van de regeling

Nadere informatie

GEMEENTEBLAD Officiële publicatie van Gemeente Ede (Gelderland)

GEMEENTEBLAD Officiële publicatie van Gemeente Ede (Gelderland) Zaaknummer 56852 Afdeling Belastingen Ede, 10-11- De raad van de gemeente Ede: gelezen het voorstel Gemeentelijke Belastingverordeningen 2017 van burgemeester en wethouders d.d. 25-10-, met zaaknummer

Nadere informatie

besluit Verordening op de heffing en de invordering van rioolheffing 2014.

besluit Verordening op de heffing en de invordering van rioolheffing 2014. De raad van de gemeente Breda; gezien het voorstel van burgemeester en wethouders; gelet op artikel 228a, van de Gemeentewet; besluit vast te stellen de Verordening op de heffing en de invordering van

Nadere informatie

gelezen het voorstel van het college van burgemeester en wethouders van 11 november 2014;

gelezen het voorstel van het college van burgemeester en wethouders van 11 november 2014; De Raad van de gemeente Sint Anthonis; gelezen het voorstel van het college van burgemeester en wethouders van 11 november 2014; gelet op artikel 229, eerste lid, aanhef en onderdelen a en b, van de Gemeentewet

Nadere informatie

Verordening parkeerbelastingen

Verordening parkeerbelastingen Verordening parkeerbelastingen De raad van de gemeente Etten-Leur; gelezen het voorstel van het college van burgemeester en wethouders van 11 oktober 2011; gelet op artikel 225 van de Gemeentewet en de

Nadere informatie

gelezen het voorstel van het college van burgemeester en wethouders d.d. 3 november 2015;

gelezen het voorstel van het college van burgemeester en wethouders d.d. 3 november 2015; Raadsbesluit De raad van de gemeente H e e r d e; gelezen het voorstel van het college van burgemeester en wethouders d.d. 3 november 2015; gelet op artikel 15.33 van de Wet milieubeheer; b e s l u i t:

Nadere informatie

gelet op de tekst van de tussen de gemeente Zoeterwoude en BIZ-vereniging Grote Polder te sluiten Uitvoeringsovereenkomst;

gelet op de tekst van de tussen de gemeente Zoeterwoude en BIZ-vereniging Grote Polder te sluiten Uitvoeringsovereenkomst; Besluit van de raad Registernummer: to/z15-09375-2510-b De raad van de gemeente Zoeterwoude; gelezen het voorstel van burgemeester en wethouders van 28 juli 2015; gelet op de bepalingen van de Gemeentewet;

Nadere informatie

Verordening op de heffing en invordering Bedrijveninvesteringszone Smakterheide Venray 2017

Verordening op de heffing en invordering Bedrijveninvesteringszone Smakterheide Venray 2017 , nummer Onderwerp Datum 20 december 2016 Verordening op de heffing en invordering Bedrijveninvesteringszone Smakterheide Venray 2017 Pagina 1 van 6 De raad van Venray, gelezen het voorstel van het college

Nadere informatie

Verordening BedrijvenInvesteringsZone gebruikers Binnenstad Hengelo

Verordening BedrijvenInvesteringsZone gebruikers Binnenstad Hengelo Hengelo Verordening BedrijvenInvesteringsZone gebruikers Binnenstad Hengelo 2016-2020 Wetstechnische informatie Gegevens van de regeling Organisatie Organisatietype Officiële naam regeling Citeertitel

Nadere informatie

GEMEENTEBLAD. Officiële publicatie van Gemeente Haarlemmerliede en Spaarnwoude. De raad van de gemeente Haarlemmerliede en Spaarnwoude;

GEMEENTEBLAD. Officiële publicatie van Gemeente Haarlemmerliede en Spaarnwoude. De raad van de gemeente Haarlemmerliede en Spaarnwoude; VERORDENING HONDENBELASTING 2015 De raad van de gemeente Haarlemmerliede en Spaarnwoude; Gezien het voorstel van het college van burgemeester en wethouders van 14 oktober ; Gelet op artikel 226 van de

Nadere informatie

Gelet op het voorstel van het college van burgemeester en wethouders van de gemeente Rotterdam van.9 oktober 2007, GBR015; raadsstuk 2007-3093;

Gelet op het voorstel van het college van burgemeester en wethouders van de gemeente Rotterdam van.9 oktober 2007, GBR015; raadsstuk 2007-3093; Legesverordening Publiekszaken Rotterdam 2008 De Raad van de gemeente Rotterdam, Gelet op het voorstel van het college van burgemeester en wethouders van de gemeente Rotterdam van.9 oktober 2007, GBR015;

Nadere informatie

Was : Legesverordening omgevingsdiensten Provincie Zuid-Holland 2010 Wordt : Legesverordening omgevingsrecht provincie Zuid-Holland 2012

Was : Legesverordening omgevingsdiensten Provincie Zuid-Holland 2010 Wordt : Legesverordening omgevingsrecht provincie Zuid-Holland 2012 Memo Contact E.R. van Eijnsbergen T 6734 er.van.eijnsbergen@pzh.nl Datum 10 november 2011 Aan Provinciale Staten Kopie aan Onderwerp Was / Wordt tabel WABO Legesverordening Was : Wordt tabel Was : Legesverordening

Nadere informatie

gelet op artikel 225 van de Gemeentewet en de Parkeerverordening Boxtel 1996; Verordening op de heffing en de invordering van parkeerbelastingen 2013

gelet op artikel 225 van de Gemeentewet en de Parkeerverordening Boxtel 1996; Verordening op de heffing en de invordering van parkeerbelastingen 2013 Ag. nr.: 9.1 1210401 Aanhef De raad van de gemeente Boxtel; gelezen het voorstel van burgemeester en wethouders van 4-9-12; gehoord de commissie Bestuurlijke Zaken; gelet op artikel 225 van de Gemeentewet

Nadere informatie

Verordening rioolaansluitingsrecht 2019 (versie geldig vanaf )

Verordening rioolaansluitingsrecht 2019 (versie geldig vanaf ) Verordening rioolaansluitingsrecht 2019 (versie geldig vanaf 01-01-2019) Wetstechnische informatie Gegevens van de regeling Overheidsorganisatie Gemeente Dalfsen Officiële naam van de regeling Verordening

Nadere informatie

VERORDENING op de heffing en de invordering van belastingen op

VERORDENING op de heffing en de invordering van belastingen op VERORDENING op de heffing en de invordering van belastingen op roerende woon- en bedrijfsruimten 2006 Wetstechnische informatie Gegevens van de regeling Overheidsorganisatie Officiële naam regeling Citeertitel

Nadere informatie

Verordening Bedrijveninvesteringszone Cruquius 2017

Verordening Bedrijveninvesteringszone Cruquius 2017 gemeente Haarlemmermeer Verordening Bedrijveninvesteringszone Cruquius 2017 De raad van de gemeente Haarlemmermeer; gelezen het voorstel van het college van burgemeester en wethouders van 6 september 2016,

Nadere informatie

Voorgesteld wordt om de tarieven aan te passen met de inflatiecorrectie van 1,5%. 221,52 224,88. Voorstel

Voorgesteld wordt om de tarieven aan te passen met de inflatiecorrectie van 1,5%. 221,52 224,88. Voorstel RAADSVOORSTEL raadsvergadering: 12 november 2014 onderwerp: Verordening Hondenbelasting 2015 bijlage: ontwerpbesluit datum: 3 november 2014 gemeenteblad I nr.: 102 agenda nr.: 4 Aan de gemeenteraad, Voor

Nadere informatie

Verordening BI-Zone Oud West gebruikers 2015

Verordening BI-Zone Oud West gebruikers 2015 Verordening BI-Zone Oud West gebruikers 2015 De raad van de gemeente Amsterdam; gelezen het voorstel van het college van burgemeester en wethouders van 4 november 2014 gelet op artikel 1, eerste lid en

Nadere informatie

eurne DE RAAD DER GEMEENTE gezien het voorstel van burgemeester en wethouders d.d. 21 oktober 2014, nr. 86;

eurne DE RAAD DER GEMEENTE gezien het voorstel van burgemeester en wethouders d.d. 21 oktober 2014, nr. 86; eurne Nr 86f DE RAAD DER GEMEENTE DEURNE gezien het voorstel van burgemeester en wethouders d.d. 21 oktober 2014, nr. 86; gelet op artikel 229, eerste fid, aanhef en onderdelen a en b van de Gemeentewet

Nadere informatie

Hoofdstuk I Algemene bepalingen

Hoofdstuk I Algemene bepalingen Nummer 201218842 a /EDV De raad der gemeente Veendam; gelezen het voorstel van het college van burgemeester en wethouders van 6 november 2012; gelet op artikel 229, eerste lid, aanhef en onderdelen a en

Nadere informatie

Tweede Kamer der Staten-Generaal

Tweede Kamer der Staten-Generaal Tweede Kamer der Staten-Generaal 2 Vergaderjaar 2005 2006 30 615 Wijziging van de Wet bereikbaarheid en mobiliteit in verband met invoering van een versnellingstarief en verbetering van de uitvoerbaarheid

Nadere informatie

GEMEENTEBLAD Officiële publicatie van Gemeente Almere (Flevoland)

GEMEENTEBLAD Officiële publicatie van Gemeente Almere (Flevoland) De raad van de gemeente Almere, gezien het voorstel van burgemeester en wethouders; gelet op artikel 226 van de Gemeentewet; B E S L U I T: Vast te stellen de volgende: VERORDENING op de heffing en invordering

Nadere informatie

VERORDENING OP DE HEFFING EN INVORDERING VAN TOERISTENBELASTING 2014 (versie geldig vanaf )

VERORDENING OP DE HEFFING EN INVORDERING VAN TOERISTENBELASTING 2014 (versie geldig vanaf ) VERORDENING OP DE HEFFING EN INVORDERING VAN TOERISTENBELASTING 2014 (versie geldig vanaf 01-01-2014) Wetstechnische informatie Gegevens van de regeling Overheidsorganisatie Officiële naam van de regeling

Nadere informatie

gelet op artikel 229, eerste lid, aanhef en onderdelen a en b van de Gemeentewet en artikel van de Wet Milieubeheer;

gelet op artikel 229, eerste lid, aanhef en onderdelen a en b van de Gemeentewet en artikel van de Wet Milieubeheer; No.: Onderwerp: Verordening reinigingsheffingen 2017 ------------------------------------------- De raad der gemeente Hattem; gelezen het voorstel van het college d.d. 15 november 2016, no.. ; gelet op

Nadere informatie

gelet op de tussen de gemeente Breda en Ondernemersvereniging BiZ Steenakker gesloten Uitvoeringsovereenkomst van 18 oktober 2016; B E S L U I T:

gelet op de tussen de gemeente Breda en Ondernemersvereniging BiZ Steenakker gesloten Uitvoeringsovereenkomst van 18 oktober 2016; B E S L U I T: De raad van de gemeente Breda, gezien het voorstel van burgemeester en wethouders; gelet op de artikelen 1, eerste, derde en vierde lid, 2, eerste lid, 3, eerste lid, en 7, eerste en vierde lid, van de

Nadere informatie

VERORDENING RIOOLAANSLUITINGSRECHT 2016 (versie geldig vanaf )

VERORDENING RIOOLAANSLUITINGSRECHT 2016 (versie geldig vanaf ) VERORDENING RIOOLAANSLUITINGSRECHT 2016 (versie geldig vanaf 1-1-2016) Wetstechnische informatie Gegevens van de regeling Overheidsorganisatie Gemeente Dalfsen Officiële naam van de regeling Verordening

Nadere informatie

Portefeuillehouder Wethouder P. Depla. Voorstel van het College van Burgemeester en Wethouders d.d. 24 november 2009

Portefeuillehouder Wethouder P. Depla. Voorstel van het College van Burgemeester en Wethouders d.d. 24 november 2009 Datum raadsvergadering / Nummer raadsvoorstel 2 december 2009 / 218/2009 Fatale termijn: besluitvorming vóór: Einde kalenderjaar 2009 Onderwerp Eenmalig rioolaansluitingsrecht 2010 Programma / Programmanummer

Nadere informatie

GEMEENTEBLAD. Officiële publicatie van Gemeente Haarlemmerliede en Spaarnwoude. De raad van de gemeente Haarlemmerliede en Spaarnwoude;

GEMEENTEBLAD. Officiële publicatie van Gemeente Haarlemmerliede en Spaarnwoude. De raad van de gemeente Haarlemmerliede en Spaarnwoude; LEGESVERORDENING 2017 De raad van de gemeente Haarlemmerliede en Spaarnwoude; Gezien het voorstel van het college van burgemeester en wethouders van 1 november ; Gelet op de artikelen 156, eerste en tweede

Nadere informatie

gelezen het voorstel van het college van burgemeester en wethouders van 31 oktober 2006;

gelezen het voorstel van het college van burgemeester en wethouders van 31 oktober 2006; Sector/afdeling: PZ/GB Nr: 125838-g De raad van de gemeente Hengelo; gelezen het voorstel van het college van burgemeester en wethouders van 31 oktober 2006; gelet op artikel 225 van de Gemeentewet en

Nadere informatie

GEMEENTEBLAD. Verordening op de heffing en invordering van liggeld pleziervaartuigen Maassluis 2015

GEMEENTEBLAD. Verordening op de heffing en invordering van liggeld pleziervaartuigen Maassluis 2015 Officiële uitgave van de gemeente Maassluis GEMEENTEBLAD Nummer: 21 Datum bekendmaking: 2 juni 2015 Onderwerp: Verordening op de heffing en invordering van liggeld pleziervaartuigen Maassluis 2015 De Raad

Nadere informatie

Legesverordening Wetterskip Fryslân

Legesverordening Wetterskip Fryslân Legesverordening Wetterskip Fryslân Aard van de heffing en belastbaar feit Artikel 1 Onder de naam leges worden rechten geheven ter zake van het in behandeling nemen van een aan vraag tot het door het

Nadere informatie

Verordening op de heffing en invordering van onroerendezaakbelastingen

Verordening op de heffing en invordering van onroerendezaakbelastingen De raad van de gemeente Harderwijk; gelezen het voorstel van het college van burgemeester en wethouders van november 2017, raadsbesluitnummer..; gelet op de artikelen 220 tot en met 220h van de Gemeentewet;

Nadere informatie

VERORDENING OP DE HEFFING EN INVORDERING VAN AFVALSTOFFENHEFFING 2017 (versie geldig vanaf )

VERORDENING OP DE HEFFING EN INVORDERING VAN AFVALSTOFFENHEFFING 2017 (versie geldig vanaf ) VERORDENING OP DE HEFFING EN INVORDERING VAN AFVALSTOFFENHEFFING 2017 (versie geldig vanaf 1-1-2017) Wetstechnische informatie Gegevens van de regeling Overheidsorganisatie Officiële naam van de regeling

Nadere informatie

Nr.: 11.1 Onderwerp: Verordening op de heffing en invordering van lijkbezorgingsrechten 2017

Nr.: 11.1 Onderwerp: Verordening op de heffing en invordering van lijkbezorgingsrechten 2017 Nr.: 11.1 Onderwerp: Verordening op de heffing en invordering van lijkbezorgingsrechten 2017 De raad van de gemeente Lopik; gelezen het voorstel van burgemeester en wethouders d.d. 8 november 2016; gelet

Nadere informatie