UITNODIGING ALGEMENE LEDENVERGADERING V.V.VOLUIT

Maat: px
Weergave met pagina beginnen:

Download "UITNODIGING ALGEMENE LEDENVERGADERING V.V.VOLUIT"

Transcriptie

1 UITNODIGING ALGEMENE LEDENVERGADERING V.V.VOLUIT Het bestuur nodigt alle leden van Voluit uit voor de jaarlijkse algemene ledenvergadering. DATUM TIJD uur PLAATS Basisschool de Vrijburg te Uitgeest AGENDA 1. Opening 2. Ingekomen stukken en mededelingen 3. Notulen algemene ledenvergadering Goedkeuring verslagen - Technische commissie - Secretariaat en ledenadministratie - Recreanten - Jeugd - Financieel verslag (incl. verslag kascontrolecommissie) 5. Verkiezing kascontrole commissie - Er wordt gezocht naar een nieuw reservelid voor Verkiezing bestuur 7. Notulen extra algemene ledenvergadering Rondvraag Het bestuur waardeert het zeer als u aanwezig bent. Namens het bestuur, Brenda Schouw Secretaris Bijlage 1. Notulen algemene ledenvergadering Notulen extra algemene ledenvergadering Jaarverslagen TC, secretariaat, recreanten, jeugd en financieel 11-12

2 Notulen Algemene Ledenvergadering Bestuur: Theo van Lammeren (voorzitter), Marieke Gaus, John Burger, Inge Heijne, Michel Pepping, Christel Tromp en Brenda Schouw (notulist) Aanwezig: Nico Groen, Maartje van Lammeren, Angela Groen, Claudia Groen, Laura Brugman, Jan van Tunen, Harry Lamers, Cor Duinmaijer, Hedwig Theunissen, Karen Vosse, Jolanda Pepping, Harriëtte Bakker, Adrie de Nijs, Pim Brugman, Wim Brugman, Jan Bos, Yvonne Pronk, Sjanie de Nijs, Atie Beentjes, Atty Kempers, Thealet Bos en Ron Drukker Afwezig met afbericht: Ineke Bijman, Wout Admiraal, Marieke Enkt, Christien Stokman, Bert Wubbels, Marlies Roemer, Brenda Burger en Monique Prins 1. Opening Vergadering wordt geopend en iedereen wordt welkom geheten. Afberichten worden opgenoemd. 2. Ingekomen stukken GEEN 3. Mededelingen : Nieuwjaarsreceptie van 15 tot uur in de Opmaat te Uitgeest. - Stratenvolleybaltoernooi: Annet Putter wordt speciaal bedankt voor haar inzet voor en tijdens dit toernooi. - Beëindigen lidmaatschap: Voorheen diende je, je lidmaatschap schriftelijk op te zeggen voor 1 juni. Vanaf nu is dit 1 mei. Dit komt omdat de technische commissie ongeveer half mei de competitiespelende teams aan de NeVoBo moet doorgeven. Wanneer je, je lidmaatschap opzegt na 1 mei dan volgt er een boete van 10,- voor administratiekosten. - Volgend seizoen is er opnieuw een gelegenheid tot het volgen van een scheidsrechter cursus bij Cor Duinmaijer. 4. Notulen Op een vergissing van een jaartal na, zijn de notulen officieel goedgekeurd en kunnen worden gearchiveerd. 5. Kledinglijn senioren - Sponsor competitiespelende teams: Dirkzwager Groep. Dit bedrijf sponsort een tenue, bestaande uit een broek en een shirt van Muta Sport. Dit tenue blijft eigendom van de vereniging. Doordat de vereniging een sponsor heeft gevonden, blijft voorlopig de eigen bijdrage van het tenue uit. - Wil je naast je tenue nog een bijpassende sweater, trainingspak of sporttas etc. kopen dan kan dit eventueel ook via Muta Sport verlopen. De contactpersoon hiervoor is Nico Groen. Hij heeft een catalogus. Daarnaast is het raadzaam om met meerdere te bestellen, dit verlaagd de prijs. 6. Voorlopige goedkeuring jaarverslagen - Technische Commissie: geen bijzonderheden - Secretariaat en ledenadministratie: geen bijzonderheden - Recreanten: geen bijzonderheden - Jeugd: extra aandachtspunt is ledenwerving onder de jeugd. Heb je ideeën of wil je meedoen in de ledenwerving, meld je dan aan bij Brenda Burger of Inge Heijne. - Financieel Jaarverslag: wordt door Michel kort toegelicht. Na stemming is de contributieverhoging, dat ingaat in oktober 2012, aangenomen.

3 De NeVoBo wil pasjesgeld gaan invoeren onder de recreanten. Met de pas kan je als recreant gebruik maken van kortingen, daarnaast kan de NeVoBo meer leden aantoonbaar maken en op deze manier meer subsidie ontvangen, waardoor zij meer bekendheid aan het volleybal kunnen geven op bijvoorbeeld basisscholen. 7. Verkiezing kascontrole commissie Leden zijn Atie Beentjes en Thealet Bos. Als reservelid wordt Atty Kempers aangenomen. 8. Verkiezing bestuur - Inge Heijne, Marieke Gaus en Brenda Schouw worden herkozen. - Theo van Lammeren, vice- voorzitter treed af, er is geen opvolger. Na 3 maanden dient een nieuwe voorzitter op papier kenbaar te zijn. 9. Rondvraag - Thealet Bos: geeft aan dat Bert Wubbels een aantal keer geen trainen heeft gegeven aan de recreanten en vraagt zich af of hij nu alleen nog dames 3 en 4 trainen geeft. Marieke Gaus (TC) antwoord: volgens mijn gegevens geeft Bert op maandag en op dinsdag trainen. - Inge Heijne: geeft aan dat zij bij de jeugd op zoek zijn naar 1-2 trainers voor op de woensdag van tot 19 uur bij 7-8 jarigen leden. Je mag elke week helpen of het afwisselen met iemand anders. - Claudia Groen: vraagt waarom alleen dames 3 en 5 een scheidsrechtercursus moesten volgen afgelopen seizoen. Cor Duinmaijer antwoord: tegenwoordig heb je een code nodig om te mogen fluiten van de NeVoBo. Wanneer je als senior, vanaf 18 jaar, al een paar jaar volleybalt krijg je deze code vanzelf. In dames 3 en 5 zitten leden van net 18 jaar, waardoor er te weinig speeljaren zijn opgebouwd en de code alleen kunnen verdienen door het volgen van een cursus. Nota Bene: één cursus kost gemiddeld 25 euro p.p., die de vereniging betaald, dus gelukkig hoefde niet iedereen. - Jolanda Pepping: vraagt of er echt een vice- voorzitter nodig is binnen het bestuur. Antwoord: dit hoeft niet, het is een luxe, je zou de functie ook weg kunnen laten. Vergadering sluit om uur Theo van Lammeren treed hierbij definitief af, en wordt persoonlijk, door Cor Duinmaijer, bedankt voor zijn inzet.

4 Jaarverslag secretariaat en ledenadministratie Voluit SECRETARIAAT In seizoen heeft het bestuur zes bestuursvergaderingen gehouden om het reilen en zeilen binnen de vereniging te bespreken. De leden kunnen de notulen lezen op de website, In deze notulen wordt de nieuwe vergaderdatum bekend gemaakt. Leden kunnen reacties of te bespreken punten aangeven bij het secretariaat. Verschillende onderwerpen passeerden de vergadering. Opsommend, de belangrijkste punten over het seizoen Er is lang gezocht naar een nieuwe voorzitter. Op wordt Michel Pepping officieel gekozen in een extra ingelaste algemene ledenvergadering als nieuwe voorzitter van VVVoluit. Yvonne Pronk wordt op deze datum officieel gekozen als penningmeester. Zowel Michel als Yvonne beginnen per aan hun nieuwe functie binnen de vereniging. - Op verzoek bij de NeVoBo heeft de vereniging geregeld dat zij zelf thuisspelende competitiewedstrijden mag indelen. - Sinds september 2012 zijn alle competitiespelende senioren in het nieuw gestoken, met dank aan de sponsor: Dirkzwager Groep. - In seizoen bestaat VVVoluit 45 jaar! Misschien tijd voor een feestje? Als laatste is belangrijk te vermelden dat het bestuur nog één openstaande vacature heeft. VICE- Voorzitter LEDENADMINISTRATIE Op 1 oktober 2011 had Voluit 110 leden. In het seizoen 2011/2012 hebben zich 19 leden afgemeld en hebben 11 nieuwe leden zich aangemeld. Van de vertrekkende leden waren er 1 volwassen competitiespelers, 1 recreanten en 9 jeugdspelers. De nieuwe leden zijn 3 competitiespelers, 2 recreant en 4 jeugdspelers. Op 1 oktober 2012 had Voluit 102 leden.

5 Jaarverslag Recreanten Voluit Ondanks dat de recreanten geen officiële trainer meer hebben, is de opkomst groot en kunnen zij zich redden met de gelegenheid trainers Ab en Piet. Het aantal recreanten blijft nagenoeg gelijk en zit eigenlijk aan het maximum, maar aanvulling door een jongere zou welkom zijn, dat drukt de gemiddelde leeftijd en is de toekomst van de recreanten ook gegarandeerd. Spelvreugde staat bij ons voorop en dat is in ruime mate het geval, dus is er volop tevredenheid bij de recreanten.

6 Jaarverslag Technische Commissie Voluit Aantal teams Het seizoen werd, net als het seizoen ervoor, gestart met 5 damesteams en 2 herenteams. Start van het seizoen De bezetting was in de meeste teams voldoende, alleen dames 3 kampte met een tekort aan speelsters. Dit zou grotendeels door dames 5 worden opgevangen die op structurele basis zouden invallen. Door ontwikkelingen bij de jeugd bleken er gelukkig 2 speelsters door te kunnen stromen naar dames 3 waardoor dit team iets completer de competitie in ging. Hierdoor was het ook niet meer nodig om standaard een beroep te doen op dames 5. Iets wat als zeer prettig werd ervaren door alle betrokkenen. De damesteams zijn gestart met een vaste trainer waarbij dames 3 en 4 samen zijn gaan trainen. De herenteams hebben helaas geen trainer. Verloop seizoen De start van seizoen verliep niet helemaal voorspoedig. Aan het begin van het seizoen moest er gezocht worden naar een nieuwe trainer voor dames 3 en 4 na het vertrek Piet Molenaar. Gelukkig hebben Bert Wubbels en Nico Groen dit samen overgenomen. Bert Wubbels is hierdoor niet meer actief als trainer bij de recreanten. Door beide trainers is wel opgemerkt dat de Wissel eigenlijk geen goede trainingszaal is, zeker niet voor grotere groepen. Dit zal worden meegenomen bij de indeling voor volgend seizoen. Tijdens het seizoen is verder aandacht besteed aan: Extra trainen: bij enkele damesteams (voornamelijk dames 3) is aangeboden dat zijn op maandag extra mee konden trainen bij dames 2. Hier is echter geen gebruik van gemaakt. Trainersoverleg waarbij de trainingen zijn geëvalueerd en de plannen voor komend seizoen zijn doorgenomen. Hieruit is wederom naar voren gekomen dat de Wissel niet geschikt is voor grotere groepen om te trainen en dat de combinatie van dames 3 en 4 niet ideaal is. Doordat dames 4 ook niet meer in de Zien traint, is het voor de recreanten ook niet mogelijk om samen met hen een partijtje te spelen aan het eind van de training. Gezien de soms hoge opkomst bij de recreanten is het jammer dat dit niet kon. Aanvoerdersoverleg waarbij met de aanvoerders naar het seizoen is gekeken en naar mogelijkheden voor het komende seizoen. Belangrijkste aandachtspunt dat hieruit naar voren is gekomen is de bezetting van dames 3 waar enkele leden van stoppen, het laat spelen van wedstrijden (sommige teams spelen het hele jaar door hun thuiswedstrijden pas om uur), het ontbreken van een trainer bij de heren en de kleine poules bij de heren waardoor er weinig competitiewedstrijden zijn. Voorbereidingen seizoen De voorbereidingen voor het nieuwe seizoen verliepen moeizaam. Lang niet alle leden hadden hun enquête formulier ingevuld waardoor het niet duidelijk was of sommige teams compleet zouden zijn. Met name dames 3 waar 6 leden zouden overblijven was lange tijd een onzekere factor. De TC heeft samen met de nieuwe voorzitter Michel en trainer Nico nog een gesprek gehad met dames 3 om het komende seizoen met hen te bespreken en om het team te behouden. Gelukkig is er een speelster bijgekomen en hebben de overige leden aangegeven graag verder te willen waardoor we ook dit seizoen met 5 damesteams konden starten. Daarnaast is er contact geweest met de NeVoBo over het indelen van de competitiewedstrijden en dan met name de thuiswedstrijden (met dank aan Cor). Hieruit is naar voren gekomen dat Cor Duinmaijer de mogelijkheid krijgt om de thuiswedstrijden zelf in te delen. Hierdoor kunnen we meer variatie aanbrengen in vroeg en laat thuisspelen zodat er geen teams meer zijn die al hun thuiswedstrijden laat spelen. De indeling van de competitie voor het nieuwe seizoen is verder bemoeilijkt doordat de NeVoBo onze teams in eerste instantie verschillende speelletters heeft gegeven, dit pas vrij laat is aangepast en de gemeente een administratieve fout heeft gemaakt waardoor de Zien op enkele thuisspeelavonden pas vanaf uur beschikbaar is. Gelukkig heeft Cor dit met de NeVoBo kunnen oplossen door enkele

7 teams hun wedstrijd te laten spelen tijdens hun trainingsavond. Doordat het voor sommige teams meerdere weken betreft is de TC bezig om andere trainingsmogelijkheden voor deze teams te regelen. Hier wordt momenteel nog aan gewerkt.

8 Jaarverslag Jeugd Voluit Algemeen De trainingen voor de jeugd vonden plaats van tot in sporthal De Zien. Aan het begin van het seizoen was Voluit, door het onverwachte opzeggen van een aantal B jeugdleden, genoodzaakt om het B team terug te trekken. 2 Jeugdleden zijn hierdoor versneld doorgestroomd naar de senioren. CMV 18 leden, van wie er 13 competitie hebben gespeeld. 2 teams begonnen aan de start van de competitie. Aan het begin van het seizoen was er een goede aanloop van nieuwe kinderen op de eerste training. Zowel CMV 1 als CMV 2 hebben een leuke competitie gespeeld, beide teams zijn niet in de prijzen gevallen. Trainingen/trainers Inge Heijne, Paul Baltus en Brenda Burger hebben dit jaar de trainingen aan de CMV kinderen gegeven. Evelien Blijendaal moest helaas vroeg in het seizoen stoppen met training geven, Peter Haake is halverwege het jaar Inge gaan assisteren bij de jongste CMV kinderen. Ondersteuning is er geweest door Annet Degeling, Hedwig Theunissen. Seizoen Aantrekken nieuwe jeugdleden blijft onverminderd een punt van aandacht. Er zal in ieder geval een C team starten. De competitie begint zonder een CMV team van Voluit.

9 Jaarverslag Penningmeester Overdracht penningmeester Het afgelopen seizoen (2011/2012) was Michel Pepping nog penningmeester. Michel heeft het jaar 2011/2012 afgesloten en het jaarverslag opgesteld. Yvonne Pronk heeft per 1 augustus 2012 (aanvang seizoen 2012/2013) de werkzaamheden overgenomen. Yvonne heeft de begroting 2012/2013 en contributievoorstel 2013/2014 opgesteld. Afsluiting seizoen 2011/2012 Het afgelopen seizoen is met een verlies van 88 afgesloten. Begroot was een verlies van 334. Met uitzondering van de volgende posten zijn er geen noemenswaardige verschillen: - Een opbrengst van het stratenvolleybaltoernooi van 289 tegenover een begroting van 800. We zien een afname van de financiële bijdrage alsmede een verschuiving van financiële bijdrage naar sponsoring in natura (cadeaubonnen/prijzen t.b.v. de loterij). - De contributieopbrengst was begroot op , realisatie Verschil is met name ontstaan door het terugtrekken van een jeugdteam. Daar tegenover staat dat de kosten voor teamgelden en zaalhuur competitie zijn afgenomen. Gedetailleerde cijfers zijn in het financieel jaarverslag opgenomen (bijlage). Indien gewenst kan tijdens de ledenvergadering toelichting worden gegeven op de individuele posten. De boekhouding over het afgelopen seizoen is gecontroleerd en akkoord bevonden door Thealet Bos- Olthoff en Atie Beentjes. Begroting seizoen 2012/2013 Voor komend seizoen is het resultaat begroot op een verlies van De oorzaak hiervan is met name een afname van het aantal leden, minder opbrengsten uit het stratenvolleybaltoernooi en een (verwachte) afname van de subsidie van de gemeente. De hoogte van de subsidie is gerelateerd aan het aantal jeugdleden, die dit seizoen sterk is afgenomen. Contributie vaststelling (seizoen 2013/2014) Gezien het begrote negatieve resultaat van zijn we genoodzaakt de contributie voor het komend seizoen te verhogen. In onderstaande tabel een voorstel tot contributie voor het seizoen 2013/2014: Voorstel contributie 2013/2014 Seizoen Pasjesgeld Contributie Totaal per lid 2012/2013 Senioren 60,00 138,00 198,00 194,00 Junioren 50,00 93,00 143,00 143,00 Aspiranten 40,00 77,50 117,50 117,50 Pupillen 25,00 57,50 82,50 82,50 Recreanten - 113,00 113,00 109,00

10 Extra Algemene Ledenvergadering V.V.Voluit 23 april 2012 Voorzitter: Michel Pepping Aanwezig Bestuur V.V.Voluit: Inge Heijne, Marieke Gaus, Christel Tromp. Aanwezige Leden V.V.Voluit: Theo van Lammeren, Adrie en Sjanie de Nijs, Hedwig Theunissen, Theolet en Jan Bos, Inkeke Bijman, Annet van der Eng, Yvonne Pronk, Nico en Angela Groen, Hariëtte Wagemakers, Ab Pepping, Cor Duinmaijer, Sabine van der Veen, Wim en Paul Brugman, Piet Henneman. Notulist: Brenda Schouw De extra algemene ledenvergadering wordt om uur geopend met een welkomstwoord van Michel Pepping. Michel Pepping draagt Yvonne Pronk aan als de nieuwe penningmeester van V.V.Voluit. Aan alle aanwezigen wordt gevraagd om een stem uit te brengen door middel van een voor- of tegenstem. Tegen: nul, Voor: zeventien. Michel Pepping draagt zichzelf voor als de nieuwe voorzitter van V.V.Voluit. Aan alle aanwezigen wordt gevraagd om een stem uit te brengen door middel van een voor- of tegenstem. Tegen: nul, Voor: zeventien. Vanaf zal Yvonne Pronk de functie als penningmeester bekleden en Michel Pepping de functie als voorzitter van V.V.Voluit. Om uur wordt deze extra algemene ledenvergadering gesloten.

CHRISTELIJKE VOLLEYBALVERENIGING EXCELSIOR UITHUIZERMEEDEN. Het einde van het seizoen is al bijna weer in zicht.

CHRISTELIJKE VOLLEYBALVERENIGING EXCELSIOR UITHUIZERMEEDEN. Het einde van het seizoen is al bijna weer in zicht. CHRISTELIJKE VOLLEYBALVERENIGING EXCELSIOR UITHUIZERMEEDEN Lekker eten (1 juni) Het einde van het seizoen is al bijna weer in zicht. Voordat iedereen weg is, willen wij nog graag een gezellige avond organiseren

Nadere informatie

Notulen Algemene Ledenvergadering 2012-2013

Notulen Algemene Ledenvergadering 2012-2013 Notulen Algemene Ledenvergadering 2012-2013 Opening Algemene ledenvergadering op 11 juni 2013 bij Dekker Glascultures. Afwezig met afbericht: Patricia, Mariska, Willeke, Henry, Minko, Sharon, Sam en Henk.

Nadere informatie

Vast stellen agenda Geen aanvullingen op de agenda en deze wordt ongewijzigd vastgesteld.

Vast stellen agenda Geen aanvullingen op de agenda en deze wordt ongewijzigd vastgesteld. Vergadering: Algemene Leden Vergadering Datum: 24 september 2014 Aanvang: 19:30 Aanwezig: Kars Schuiten (vz), Harro Prins (penningmeester), Anne Veenker (bestuurslid Jeugd), Gert- Jan Kloppenburg (tc)

Nadere informatie

Notulen. Algemene ledenvergadering van 09-11-2013. Datum: 09-11-2013 Locatie: Sporthal Eckart ; Weegschaalstraat 1 te Eindhoven Tijd: 11:00-12:10 uur

Notulen. Algemene ledenvergadering van 09-11-2013. Datum: 09-11-2013 Locatie: Sporthal Eckart ; Weegschaalstraat 1 te Eindhoven Tijd: 11:00-12:10 uur Notulen Algemene ledenvergadering van 09-11-2013 Datum: 09-11-2013 Locatie: Sporthal Eckart ; Weegschaalstraat 1 te Eindhoven Tijd: 11:00-12:10 uur Aanwezig bestuur: Henk Dibbets (voorzitter), Dorus de

Nadere informatie

Algemene ledenvergadering Volleybalvereniging Relay Langedijk

Algemene ledenvergadering Volleybalvereniging Relay Langedijk Algemene ledenvergadering Volleybalvereniging Relay Langedijk Noord- Scharwoude, 26 november 2014 Verslag/notulen 1 Opening Voorzitter opent de vergadering en meldt de personen die zich hebben afgemeld.

Nadere informatie

Heb je vragen dan kun je altijd één van bovenstaande contactpersonen mailen of aanspreken.

Heb je vragen dan kun je altijd één van bovenstaande contactpersonen mailen of aanspreken. Leuk dat je lid bent geworden van TiVoC. Het bestuur heet je van harte welkom en we wensen je een leuke, sportieve tijd bij deze volleybalvereniging! We hopen dat je je snel thuis zult voelen. Daarom is

Nadere informatie

INFORMATIE NIEUWE LEDEN

INFORMATIE NIEUWE LEDEN INFORMATIE NIEUWE LEDEN vv Volta Lelystad Datum : 23 november 2014 Versie : 1.0 Status : definitief Auteur(s) : Erik Rombout Inhoudsopgave 1. INLEIDING... 3 2. DE VERENIGING... 4 2.1 BESTUUR... 4 2.2 COMMISSIES...

Nadere informatie

Welkom nieuw lid. Naast trainen en spelen van wedstrijden organiseert TiVoC ieder jaar leuke activiteiten, zoals:

Welkom nieuw lid. Naast trainen en spelen van wedstrijden organiseert TiVoC ieder jaar leuke activiteiten, zoals: Welkom nieuw lid Leuk dat je lid bent geworden van TiVoC. Het bestuur heet je van harte welkom en we wensen je een leuke, sportieve tijd bij deze volleybalvereniging! We hopen dat je je snel thuis zult

Nadere informatie

Geen opmerkingen, worden definitief gemaakt.

Geen opmerkingen, worden definitief gemaakt. Notulen ledenvergadering WIJHKO 28 mei 2015 Aanwezig: 35 leden inclusief bestuur. Afwezig: Henny vanuit het bestuur en een aantal leden. Opening Moniek opent de vergadering Notulen vorige vergadering Geen

Nadere informatie

VOLLEYBAL VERENIGING ALMERE BUITEN HUISHOUDELIJK REGLEMENT

VOLLEYBAL VERENIGING ALMERE BUITEN HUISHOUDELIJK REGLEMENT VOLLEYBAL VERENIGING ALMERE BUITEN HUISHOUDELIJK REGLEMENT HOOFDSTUK 1. DE VERENIGING Art. 1.1 Art. 1.2 Art. 1.3 Art. 1.4 Art. 1.5 Art. 1.6 De vereniging draagt de naam Volleybal Vereniging Almere Buiten

Nadere informatie

Jaarverslag badminton seizoen

Jaarverslag badminton seizoen Jaarverslag badminton seizoen 2016-2017 BESTUUR Dit seizoen bestond het bestuur uit de volgende leden: Henk Zonnenberg : voorzitter Patrick de Jong : secretaris Frans Verschuren : penningmeester / ledenadministratie

Nadere informatie

Jaaroverzicht AFC Volleybal

Jaaroverzicht AFC Volleybal Jaaroverzicht AFC Volleybal 2016-2017 INHOUDSOPGAVE Voorwoord... 3 Bestuur... 3 Vrijwilligers in onze club... 3 Ledenontwikkeling... 4 Financieel Jaarverslag 2016/2017... 4 Uit de technische commissie...

Nadere informatie

2. Mededelingen en ingekomen stukken Jan de Vries wordt de nieuwe penningmeester. Vervanger van Dick Hein die nu bij de TC zit.

2. Mededelingen en ingekomen stukken Jan de Vries wordt de nieuwe penningmeester. Vervanger van Dick Hein die nu bij de TC zit. Algemene ledenvergadering VCZ 06 november 2017 Het bestuur nodigt alle leden van VCZ uit voor de algemene ledenvergadering welke wordt gehouden op maandag 06 november om 20.00 uur in de kantine van de

Nadere informatie

BV Squirrels - Nieuwsbrief seizoen 2014-2015 10 augustus 2014 BV SQUIRRELS

BV Squirrels - Nieuwsbrief seizoen 2014-2015 10 augustus 2014 BV SQUIRRELS BV Squirrels - Nieuwsbrief seizoen 2014-2015 augustus 2014 BV SQUIRRELS Nieuwsbrief seizoen 2014-2015 Van de voorzitter Hallo allemaal, Nog eventjes en dan is de vakantie weer voorbij. Natuurlijk hoop

Nadere informatie

Trainen en competitie

Trainen en competitie Persoonlijke informatie Voornaam Achternaam Nationaliteit Adres Postcode Woonplaats Geboortedatum Email adres Telefoon Mobiel nummer Soort lidmaatschap Alleen trainen Trainen en competitie Evt. voorkeur

Nadere informatie

ALGEMENE LEDENVERGADERING H.S.V. ONS GENOEGEN

ALGEMENE LEDENVERGADERING H.S.V. ONS GENOEGEN ALGEMENE LEDENVERGADERING H.S.V. ONS GENOEGEN 4 NOVEMBER 2013 1 Agenda algemene ledenvergadering 4 november 2013 1. Opening door de voorzitter en aanvullende mededelingen. 2. Verslag ledenvergadering 22

Nadere informatie

UITNODIGING Commissievergadering woensdag 19 november 2014.

UITNODIGING Commissievergadering woensdag 19 november 2014. Algemen e ledenv e rgade ring 2014 UITNODIGING Commissievergadering woensdag 19 november 2014. Aan de leden van alle commissies en leden die een zelfstandige functie bekleden binnen Dalvo. Zoals gebruikelijk

Nadere informatie

Het bestuur bestond bij aanvang van het seizoen uit de volgende personen:

Het bestuur bestond bij aanvang van het seizoen uit de volgende personen: Verslag secretariaat Haaften Kwiek seizoen 2014-2015 Het bestuur bestond bij aanvang van het seizoen uit de volgende personen: Vacature Jan Poppelier Angela de Best Alie van der Moore John van der Meer

Nadere informatie

Jaarverslag seizoen

Jaarverslag seizoen Jaarverslag seizoen 2015-2016 Beste sportvriend, AGENDA ALGEMENE VERGADERING D.D. 12 JUNI 2017 Hierbij nodig ik U uit tot het bijwonen van de algemene ledenvergadering van 12 juni a.s., aanvang 20.00 uur,

Nadere informatie

Huishoudelijk Reglement van volleybal

Huishoudelijk Reglement van volleybal Huishoudelijk Reglement van volleybal Geplaatst op 20 december 2017 door ineke Chris Huishoudelijk Reglement Irene Volleybal, Bilthoven Vastgesteld d.d. 29 november 2017. Waar in dit reglement hij staat,

Nadere informatie

2. Vast stellen agenda Geen aanvullingen op de agenda en deze wordt ongewijzigd vastgesteld.

2. Vast stellen agenda Geen aanvullingen op de agenda en deze wordt ongewijzigd vastgesteld. Vergadering: Algemene Leden Vergadering Datum: 26 september 2013 Aanvang: 19:30 Aanwezig: Kars Schuiten (vz), Harro Prins (penningmeester), Jasper de Munck (bestuurslid), Johan Klein (bestuurslid recreanten),

Nadere informatie

Huishoudelijk reglement van de Handbalclub Wittenhorst te Horst. Algemeen

Huishoudelijk reglement van de Handbalclub Wittenhorst te Horst. Algemeen Huishoudelijk reglement van de Handbalclub Wittenhorst te Horst Algemeen Art. 1 Het huishoudelijk reglement regelt de toepassing van de hier in opgenomen bepalingen, evenals de verdere inrichting en alle

Nadere informatie

Huishoudelijk Reglement van Studentenvolleybalvereniging UvO Versie juni 2013.

Huishoudelijk Reglement van Studentenvolleybalvereniging UvO Versie juni 2013. Huishoudelijk Reglement van Studentenvolleybalvereniging UvO Versie juni 2013. Artikel 1. Algemeen. 1.1 Op iedere plaats in dit reglement dient men voor hij te lezen hij/zij en voor zijn zijn/haar. Artikel

Nadere informatie

Financieel Jaarverslag

Financieel Jaarverslag Financieel Jaarverslag seizoen 2013-2014 Balans Leusder Badminton Combinatie per 31.07.2014 (Bedragen x 1,--) Seizoen Seizoen Activa 2012-2013 2013-2014 Voorraden Voorraad shuttles 815 777 Voorraad clubkleding

Nadere informatie

Ledenvergadering maart 2013 Van harte welkom!

Ledenvergadering maart 2013 Van harte welkom! Ledenvergadering maart 2013 Van harte welkom! Webversie presentatie 21 maart 2013 Agenda 19.30 19.40 Welkom 19.40 20.20 Presentatie 20.20 21.00 Vragen en antwoorden 21.00 Sluiting Aanleiding tot de herinrichting

Nadere informatie

Dagcompetitie. Aanwezig van de verenigingen: Alle verenigingen vertegenwoordigd door één of meerdere personen, totaal 50 personen.

Dagcompetitie. Aanwezig van de verenigingen: Alle verenigingen vertegenwoordigd door één of meerdere personen, totaal 50 personen. Dagcompetitie Notulen van de algemene ledenvergadering van de Dagcompetitie, gehouden op 22 mei 2015 bij biljartvereniging Roac te Rijpwetering. Aanwezig van het Bestuur: Hans van Aalst, Piet Volwater,

Nadere informatie

NIEUWSBRIEF BV OGEL ALV 2013

NIEUWSBRIEF BV OGEL ALV 2013 NIEUWSBRIEF BV OGEL ALV 2013 2013 BV Ogel Pagina 1 AGENDA ALV 2013 UITNODIGING TOT HET BIJWONEN VAN DE ALGEMENE LEDENVERGADERING VAN BV OGEL OP WOENSDAG 9 OKTOBER 2013 20:00 UUR in Sporthal Slangenbeek,

Nadere informatie

BESTUURSFUNCTIES BINNEN DE BCE

BESTUURSFUNCTIES BINNEN DE BCE BESTUURSFUNCTIES BINNEN DE BCE Concept d.d.28-8-2017 1. Taken De taken van het bestuur zijn kort samen te vatten: het besturen van de vereniging. Naast de bestuurstaak kan een bestuurslid belast zijn met

Nadere informatie

In deze nieuwsbrief geven we voor nu de belangrijkste punten weer. Via Facebook en de website volgt er later meer.

In deze nieuwsbrief geven we voor nu de belangrijkste punten weer. Via Facebook en de website volgt er later meer. Voorwoord: YES! Het volleybalseizoen gaat weer van start! Na een lange zomerstop gaat het dan eindelijk weer van start. Heb je ook aan beach toernooien meegedaan? Of misschien heb je wel lekker niks gedaan

Nadere informatie

1. Openingen De voorzitter heet iedereen welkom. Met name in ons nieuwe onderkomen, sporthal Duinwetering.

1. Openingen De voorzitter heet iedereen welkom. Met name in ons nieuwe onderkomen, sporthal Duinwetering. Algemene ledenvergadering NOVO Datum: Dinsdag 19 april 2015, 20.00uur Lokatie: Sportkantine Duinwetering Aanwezig: Leen de Koning, Sander van Grinsven, Marina van Kampen, Madelief Klinkenberg, Manon Vergunst,

Nadere informatie

plek notulen niet bekend bij leden, beter aangeven volgende keer

plek notulen niet bekend bij leden, beter aangeven volgende keer ALV notulen 19-04-2017 Notulist Joris Kaaks Start: 20.15 Baan 7 de Lockhorst 1. opening 2. vaststelling notulen plek notulen niet bekend bij leden, beter aangeven volgende keer 3. mededelingen Afscheid

Nadere informatie

Jaargang 7 nr. 2 Juli 2012

Jaargang 7 nr. 2 Juli 2012 Inleiding Het seizoen 2011-2012 is met de afsluitende week van de JeugdSportPas (JSP) tot een einde gekomen. Dat betekent dat het bestuur even gas kan terugnemen en iedereen een welverdiende vakantie geniet,

Nadere informatie

Beleidsplan vv Schoonebeek sv Weiteveense Boys. (Samenwerkingsverband voor A, B en C junioren)

Beleidsplan vv Schoonebeek sv Weiteveense Boys. (Samenwerkingsverband voor A, B en C junioren) Beleidsplan vv Schoonebeek sv Weiteveense Boys (Samenwerkingsverband voor A, B en C junioren) Nieuw Schoonebeek, 14 mei 2014 INHOUDSOPGAVE 1. Inleiding 3 2. Doelstelling 3 3. Ledenaantallen/elftalindeling

Nadere informatie

Verslag Algemene Ledenvergadering

Verslag Algemene Ledenvergadering Verslag Algemene Ledenvergadering Maandag 28 november 2016, 19:00 uur, vergaderruimte zwembad Otterveurdt 1. Opening door de voorzitter De voorzitter, Marcel de Raat, opent om 19:10 de vergadering en heet

Nadere informatie

NIEUWSBRIEF BV OGEL ALV 2011

NIEUWSBRIEF BV OGEL ALV 2011 NIEUWSBRIEF BV OGEL ALV 2011 2011 BV Ogel Pagina 1 AGENDA ALV 2011 UITNODIGING TOT HET BIJWONEN VAN DE ALGEMENE LEDENVERGADERING VAN BV OGEL OP WOENSDAG 26 OKTOBER 2011 20:00 UUR in Sporthal Slangenbeek,

Nadere informatie

Sponsor All In. Opbrengst Dec 11.24. Nieuwsbrief februari 2013 nr.93 Pagina 1 van 10

Sponsor All In. Opbrengst Dec 11.24. Nieuwsbrief februari 2013 nr.93 Pagina 1 van 10 Nieuwsbrief nr. 93 jaargang 9 februari 2013 Hallo allemaal, In deze uitgave aandacht voor de algemene ledenvergadering. Iedereen is van harte harte welkom! In de bijlage staan de notulen van vorig jaar.

Nadere informatie

Wijkrekreatie Sportvereniging Hasseler Es

Wijkrekreatie Sportvereniging Hasseler Es Informatie voor commissieleden www.wrsh.nl Wijkrekreatie Sportvereniging Hasseler Es Postbus 8014, 7550 KA Hengelo Geacht commissielid, Informatie voor commissieleden Wij heten je van harte welkom bij

Nadere informatie

Financieel Jaarverslag seizoen 2014-2015

Financieel Jaarverslag seizoen 2014-2015 Financieel Jaarverslag seizoen 2014-2015 Pagina 1 van 9 Balans Leusder Badminton Combinatie per 31.07.2015 (Bedragen x 1,--) Seizoen Seizoen Activa 2013-2014 2014-2015 Voorraden Voorraad shuttles 777 489

Nadere informatie

Welkom bij BAS Basketbal seizoen

Welkom bij BAS Basketbal seizoen Welkom bij BAS Basketbal seizoen 2017-2018 Wij zijn blij dat wij je als nieuw lid mogen begroeten en hopen dat je je snel thuis zult voelen binnen onze vereniging. Hierbij willen wij je wat informatie

Nadere informatie

B.C.Goirle. Huishoudelijk Reglement. Artikel 1. Bestuur 2. Artikel 2. Jeugd 4. Artikel 3. Bondscompetitie 4. Artikel 4.

B.C.Goirle. Huishoudelijk Reglement. Artikel 1. Bestuur 2. Artikel 2. Jeugd 4. Artikel 3. Bondscompetitie 4. Artikel 4. B.C.Goirle Huishoudelijk Reglement Artikel 1. Bestuur 2 Artikel 2. Jeugd 4 Artikel 3. Bondscompetitie 4 Artikel 4. Recreatie 4 Artikel 5. Kascontrole 5 Artikel 6. Toelating nieuwe leden 5 Artikel 7. Discipline

Nadere informatie

Notulen jaarvergadering RBC Slash dd 03 juni 2009.

Notulen jaarvergadering RBC Slash dd 03 juni 2009. Notulen jaarvergadering RBC Slash dd 03 juni 2009. Aanwezig: Kees van Kleef ( voorzitter ) Ernst Bronner ( Penningmester ) Gerda Kieftenburg ( Technische Commissie ) Frank Selbach ( Secretaris ) Luuk Franke

Nadere informatie

Algemene Ledenvergadering. Dinsdag 12 april uur

Algemene Ledenvergadering. Dinsdag 12 april uur Algemene Ledenvergadering Dinsdag 12 april 2016 19.30 uur AGENDA 1. Opening door de (vice-)voorzitter 2. Bestuursmededelingen en ingekomen stukken 3. Vaststellen notulen ALV 2015 4. Behandeling jaarverslag

Nadere informatie

BELEIDSPLAN. Versie oktober 2013

BELEIDSPLAN. Versie oktober 2013 BELEIDSPLAN Versie oktober 2013 Op- of aanmerkingen op dit beleidsplan graag schriftelijk indienen bij het bestuur. Dit zal dan besproken worden in de bestuursvergadering. Na de volgende ledenvergadering

Nadere informatie

Algemene Ledenvergadering Vrijdag 26 september 2013 Kantine Sporthal Interweij, aanvang 19:45 uur (de koffie staat klaar!) Agenda

Algemene Ledenvergadering Vrijdag 26 september 2013 Kantine Sporthal Interweij, aanvang 19:45 uur (de koffie staat klaar!) Agenda Algemene Ledenvergadering Vrijdag 26 september 2013 Kantine Sporthal Interweij, aanvang 19:45 uur (de koffie staat klaar!) Agenda 1. Opening 2. Notulen ALV d.d. 26 september 2013 (bijgevoegd) 3. Jaarverslagen,

Nadere informatie

Notulen 36 e ALV Veenshuttle op 31 maart 2016

Notulen 36 e ALV Veenshuttle op 31 maart 2016 Notulen 36 e ALV Veenshuttle op 31 maart 2016 Aanwezig: volgens presentielijst 23 leden 1. OPENING De voorzitter opent om 19:30u in sporthal De Phoenix de Algemene Leden Vergadering en heet alle aanwezigen

Nadere informatie

Algemene ledenvergadering. TiVoC

Algemene ledenvergadering. TiVoC Algemene ledenvergadering TiVoC Agenda Extra algemene ledenvergadering Het bestuur stelt zich voor Stemming nieuwe bestuursleden Presentatie Beleidsplan 2015-2020 Borrel Even voorstellen Voorzitter Harald

Nadere informatie

Algemene ledenvergadering V.C.Z. 14 oktober Eric heet iedereen welkom. De opkomst is groot, ongeveer 50 leden!

Algemene ledenvergadering V.C.Z. 14 oktober Eric heet iedereen welkom. De opkomst is groot, ongeveer 50 leden! Algemene ledenvergadering V.C.Z. 14 oktober 2013 Aanwezig bestuur: Dick Hein, Geert Bosscher, Eric Oosterhof (vz), Ina van Goor, Muriël Daal, Jetta Boer en Marit Schoemaker-Ruinemans Afwezig bestuur: Ilse

Nadere informatie

Jaaroverzicht ledenadministratie ViP

Jaaroverzicht ledenadministratie ViP Jaaroverzicht ledenadministratie ViP Seizoen 2010-2011 1. Inleiding Het afgelopen seizoen 2010-2011 heeft ondergetekende de ledenadministratie (LA) van Vip weer bijgehouden. Dit jaar hield dat in dat:

Nadere informatie

Nieuwsbrief September 2013

Nieuwsbrief September 2013 Nieuwsbrief September 2013 Door: Esther Koevoets Arnold Lexmond 1 Van de voorzitter Hoi allemaal, De vakantie is voorbij en de trainingen zijn weer begonnen. De teamindelingen zijn bekend en ook dit jaar,

Nadere informatie

In deze nieuwsbrief: Van het bestuur: Begin van het seizoen: Augustus 2015.

In deze nieuwsbrief: Van het bestuur: Begin van het seizoen: Augustus 2015. Augustus 2015. In deze nieuwsbrief: Van het bestuur. Begin van het seizoen. Trainingstijden dit seizoen. Twee keer trainen. Gezocht: Website beheerder.!!!!! Kleding perikelen.(nieuwe pasavond op 2 en 3

Nadere informatie

Welkom bij BAS basketbal seizoen 2014-2015

Welkom bij BAS basketbal seizoen 2014-2015 Welkom bij BAS basketbal seizoen 2014-2015 Wij zijn blij dat wij je als nieuw lid mogen begroeten en hopen dat je je snel thuis zult voelen binnen onze vereniging. Hierbij willen wij je wat informatie

Nadere informatie

Takenboek per functie. TAKENBOEK S.V. EXCELSIOR afd. volleybal

Takenboek per functie. TAKENBOEK S.V. EXCELSIOR afd. volleybal TAKENBOEK S.V. EXCELSIOR afd. volleybal 1 Voorzitter 1. Vertegenwoordigen van de vereniging ten opzichte van derden. 2. Zorg voor de algemene organisatie van bestuur en commissies. 3. Zorg voor toepassing

Nadere informatie

Competitie- toernooi- en trainingsreglement

Competitie- toernooi- en trainingsreglement Competitie- toernooi- en trainingsreglement E.S.U.V. Messed Up 19-04-2009 5 Artikel 1 Trainer Een trainer is een door de technische commissie aangesteld persoon die verantwoordelijk is voor het geven en

Nadere informatie

NIEUWSBRIEF BV OGEL ALV 2015

NIEUWSBRIEF BV OGEL ALV 2015 NIEUWSBRIEF BV OGEL ALV 2015 2015 BV Ogel Pagina 1 AGENDA ALV 2015 UITNODIGING TOT HET BIJWONEN VAN DE ALGEMENE LEDENVERGADERING VAN BV OGEL OP WOENSDAG 28 OKTOBER 2015 19:30 UUR in Sporthal Slangenbeek,

Nadere informatie

Agenda Ouderavond Woensdag 26 oktober 19.30 uur

Agenda Ouderavond Woensdag 26 oktober 19.30 uur Agenda Ouderavond Woensdag 26 oktober 19.30 uur 1. Opening 2. Mededelingen 3. Wie doet wat in het Jeugdbestuur? 4. Jeugdbeleidsplan 5. Competitie-indeling 6. Verantwoordelijkheden ouders 7. Rondvraag 8.

Nadere informatie

Jaarverslag Technische Commissie (TC) seizoen

Jaarverslag Technische Commissie (TC) seizoen Jaarverslag Technische Commissie (TC) seizoen 2015 2016. De samenstelling: De TC heeft het afgelopen seizoen uit de volgende leden bestaan: Niesko Veenker : Dames afdeling Koos van Delden: Jeugd en CMV.

Nadere informatie

Notulen Algemene Ledenvergadering. Voetbalvereniging Monnickendam d.d. 25 november 2014

Notulen Algemene Ledenvergadering. Voetbalvereniging Monnickendam d.d. 25 november 2014 Notulen Algemene Ledenvergadering Voetbalvereniging Monnickendam d.d. 25 november 2014 Locatie Aanwezig Afwezig met kennisgeving Verslag : Kantine Voetbalvereniging Monnickendam : leden : Cees Zonneveld,

Nadere informatie

van Kabouter naar F-pupil in het seizoen 2015-2016 dinsdag 14 april 2015 20.00 22.00 uur

van Kabouter naar F-pupil in het seizoen 2015-2016 dinsdag 14 april 2015 20.00 22.00 uur van Kabouter naar F-pupil in het seizoen 2015-2016 dinsdag 14 april 2015 20.00 22.00 uur Henri Wolf, versie 1.0, 21-03-2015 Agenda 1. Introductie 2. Seizoen 2015-2016 voor F-pupillen 3. Voetballen in de

Nadere informatie

Nieuwsflits Biënto 26 februari

Nieuwsflits Biënto 26 februari -------------- Nieuwsflits Biënto 26 februari 2017 ------------- Beste leden, Met de voorjaarsvakantie in zicht, zijn we met de eerste uitgave van de nieuwsbrief voor het jaar 2017. Er zijn weer volop

Nadere informatie

RKSV MARGRIET. Verslag bestuur Margriet. Onderwerp ToelichBng AcBe Aanwezig: Piet, Marc, Jo, Ellen Afwezig: Hennie (komt rond 21.

RKSV MARGRIET. Verslag bestuur Margriet. Onderwerp ToelichBng AcBe Aanwezig: Piet, Marc, Jo, Ellen Afwezig: Hennie (komt rond 21. Verslag bestuur Margriet Datum: Aanvang: Notulist: 21-03- 2012 19.30 uur Ellen Onderwerp ToelichBng AcBe Aanwezig: Piet, Marc, Jo, Ellen Afwezig: Hennie (komt rond 21.30 u), Cor Opening Notulen vorige

Nadere informatie

HUISHOUDELIJK REGLEMENT VOLLEYBALVERENIGING ORANJE NASSAU GRONINGEN

HUISHOUDELIJK REGLEMENT VOLLEYBALVERENIGING ORANJE NASSAU GRONINGEN HUISHOUDELIJK REGLEMENT VOLLEYBALVERENIGING ORANJE NASSAU GRONINGEN 1 Inhoud 1. Algemeen 3 2. Het bestuur 3 3. Soort leden 3 4. Nieuwe leden 3 5. Wijzigen lidmaatschap 4 6. Beëindigen lidmaatschap 4 7.

Nadere informatie

Financieel Jaarverslag seizoen

Financieel Jaarverslag seizoen Financieel Jaarverslag seizoen 2016-2017 Pagina 1 van 9 Balans Leusder Badminton Combinatie per 31.07.2017 (Bedragen x 1,--) Seizoen Seizoen Activa 2015-2016 2016-2017 Voorraden Voorraad shuttles 240 395

Nadere informatie

Informatie voor nieuwe (jeugd) leden, ouders, verzorgers en overige belangstellenden

Informatie voor nieuwe (jeugd) leden, ouders, verzorgers en overige belangstellenden Ledenadministratie Versie: 1 mei 2015. Informatie voor nieuwe (jeugd) leden, ouders, verzorgers en overige belangstellenden Hallo nieuw (jeugd)lid en beste ouders en belangstellenden. Je hebt je misschien

Nadere informatie

Notulen van de Algemene Leden Vergadering van de Zaalsportclub Muiderberg, dinsdag 14 maart 2017, 20:00 uur De Rijver, Muiderberg

Notulen van de Algemene Leden Vergadering van de Zaalsportclub Muiderberg, dinsdag 14 maart 2017, 20:00 uur De Rijver, Muiderberg Notulen van de Algemene Leden Vergadering van de Zaalsportclub Muiderberg, dinsdag 14 maart 2017, 20:00 uur De Rijver, Muiderberg Aanwezig: Vera van Etten (voorzitter bestuur), Hetty Tjalkens (vice voorzitter),

Nadere informatie

Nieuwsbrief BC Shuttlewoude 2013 nummer 3

Nieuwsbrief BC Shuttlewoude 2013 nummer 3 Nieuwsbrief BC Shuttlewoude 2013 nummer 3 Mededelingen van het Bestuur Nieuwe trainer herhaalde oproep Na lang zoeken is het ons eindelijk gelukt om een nieuwe trainer te vinden. Voor het seizoen 2013/2014

Nadere informatie

FUNCTIEOVERZICHT ================= BESTUUR

FUNCTIEOVERZICHT ================= BESTUUR FUNCTIEOVERZICHT ================= BESTUUR Penningmeester Technische Commissie (TC) Activiteiten Commissie (AC) Commissie Communicatie & Publiciteit (CC&P) Algemene Zaken (AZ) TECHNISCHE COMMISSIE (TC)

Nadere informatie

BELEIDSPLAN. Versie oktober 2015

BELEIDSPLAN. Versie oktober 2015 BELEIDSPLAN Versie oktober 2015 Op- of aanmerkingen op dit beleidsplan graag schriftelijk indienen bij het bestuur. Dit zal dan besproken worden in de bestuursvergadering. Na de volgende ledenvergadering

Nadere informatie

Bestuurlijkheden. Van de redactie:

Bestuurlijkheden. Van de redactie: 1 3 Bestuurlijkheden De Jaarvergadering 2011 weer achter de rug. Omdat niet iedereen op tijd aanwezig was, werd er om 20.15 uur gestart. 5 Afmeldingen, dus zou je zeggen: 400 aanwezigen. Maar met 50 personen

Nadere informatie

Notulen Algemene Ledenvergadering TurnAround 8 september 2015

Notulen Algemene Ledenvergadering TurnAround 8 september 2015 Notulen Algemene Ledenvergadering TurnAround 8 september 2015 Locatie: Turnhal TurnAround, 1 e straat 52 Afwezig met afmelding: Lisanne Krul, Rob van Hellemond, Chantal Beekman, Tine Noordman, Rina Oudenaarde,

Nadere informatie

Laat even weten via of je komt! Neem je aanhang mee naar het feest? Gezellig, maar meld dit ook even in je mailtje.

Laat even weten via of je komt! Neem je aanhang mee naar het feest? Gezellig, maar meld dit ook even in je mailtje. Shuttle-Nieuws december 2017 Nieuwe aanmeldingen Afgelopen maand hebben zich bij onze vereniging de volgende nieuwe leden aangemeld: Ria van Kuijk; Maandagmiddag groep Jacqueline Couwenberg; Maandagmiddag

Nadere informatie

Jaarvergadering 17 november 2014

Jaarvergadering 17 november 2014 Z.O.N./Sport & Spel Heerlen Jaarvergadering 17 november 2014 Periode: september 2013 - augustus 2014 Agenda Jaarvergadering 2014-2015 Secretariaat algemeen Leszwemmen en snorkelen Onderwaterhockey Waterpolo

Nadere informatie

Notulen Algemene Ledenvergadering BCH 28 oktober 2014

Notulen Algemene Ledenvergadering BCH 28 oktober 2014 Notulen Algemene Ledenvergadering BCH 28 oktober 2014 Auteur: Casper van de Pol Aanwezig: Casper van de Pol Rudi van Winsum Cees van Winsum Gerard van der Velde Wil Schoonderbeek Bert van de Poll Erik

Nadere informatie

KORFBALVERENIGING N.K.C. NOORDWIJK EN MARUM

KORFBALVERENIGING N.K.C. NOORDWIJK EN MARUM KORFBALVERENIGING N.K.C. NOORDWIJK EN MARUM Website: www.nkc-online.nl Wie komt er korfballen bij onze club?? Meer informatie in deze folder Pagina 1 van 8 WAT IS KORFBAL Korfbal is een balspel dat in

Nadere informatie

Uitnodiging en agenda jaarvergadering 2010

Uitnodiging en agenda jaarvergadering 2010 Jaarverslag Sportvereniging OKK 2009 Uitnodiging en agenda jaarvergadering 2010 Het bestuur van Sportvereniging OKK te Nieuwkoop nodigt alle leden van de vereniging uit tot het bijwonen van de jaarvergadering

Nadere informatie

AANMELDINGSFORMULIER (s.v.p. invullen in blokletters)

AANMELDINGSFORMULIER (s.v.p. invullen in blokletters) PERSOONSGEGEVENS AANMELDINGSFORMULIER ACHTERNAAM : M/V VOORNAMEN VOLUIT : ROEPNAAM : STRAAT EN HUISNUMMER : POSTCODE EN WOONPLAATS : TELEFOONNUMMER (VAST) : TELEFOONNUMMER (MOBIEL) : E-MAILADRES : GEBOORTEDATUM

Nadere informatie

Huishoudelijk reglement volleybalvereniging Zovoc

Huishoudelijk reglement volleybalvereniging Zovoc Huishoudelijk reglement volleybalvereniging Zovoc Algemeen Artikel 1 Algemene bepaling 1. Dit huishoudelijk reglement is een nadere uitwerking van het bepaalde in artikel 20 van de statuten van de volleybalvereniging

Nadere informatie

S.V.H.A. - verslag van de Algemene Ledenvergadering

S.V.H.A. - verslag van de Algemene Ledenvergadering Datum : maandag 12 oktober 2015 Tijd : 20:00u - 22:00u Aanwezig : geschat aantal aanwezige leden 50, waarvan 24 ingetekend; 7 bestuursleden 1. Opening De voorzitter opent de vergadering en heet alle aanwezigen

Nadere informatie

BESTUURSFUNCTIES. Taken en verantwoordelijkheden

BESTUURSFUNCTIES. Taken en verantwoordelijkheden BESTUURSFUNCTIES Taken en verantwoordelijkheden Voorzitter Secretaris Penningmeester Commissie Wedstrijdzaken Technische Commissie Jeugdcommissie Interne Coördinator Mei 2012 VOORZITTER De taken en verantwoordelijkheden

Nadere informatie

Nieuwsbrief BC Shuttlewoude 2016 nummer 5

Nieuwsbrief BC Shuttlewoude 2016 nummer 5 Nieuwsbrief BC Shuttlewoude 2016 nummer 5 Mededelingen van het Bestuur Algemene Leden Vergadering Op maandag 19 september heeft de ALV plaatsgevonden. De opkomst van de leden was zeer beperkt. Het bestuur

Nadere informatie

Welkom bij BAS basketbal seizoen

Welkom bij BAS basketbal seizoen Welkom bij BAS basketbal seizoen 2016 2017 Wij zijn blij dat wij je als nieuw lid mogen begroeten en hopen dat je je snel thuis zult voelen binnen onze vereniging. Hierbij willen wij je wat informatie

Nadere informatie

HOOFDSTUK 12 BEHEERGROEP KLEDING

HOOFDSTUK 12 BEHEERGROEP KLEDING HOOFDSTUK 12 BEHEERGROEP KLEDING 12.1 KLEDINGSPONSORING Shirtsponsoring, beter gezegd kledingsponsoring, is één van de sponsorvormen bij de s.v. Grol. In principe kan voor alle teams gewerkt worden met

Nadere informatie

Verslag Algemene Leden Vergadering van woensdag 28 september 2011 aanvang 19:30 uur in sporthal De Spont te Stadskanaal.

Verslag Algemene Leden Vergadering van woensdag 28 september 2011 aanvang 19:30 uur in sporthal De Spont te Stadskanaal. Verslag Algemene Leden Vergadering van woensdag 28 september 2011 aanvang 19:30 uur in sporthal De Spont te Stadskanaal. Afwezig met kennisgeving: Gea de Jonge; Carolien Visser; Jaap Wubs; Karel Moorman.

Nadere informatie

Jeugdbeleidsplan 2015-2019

Jeugdbeleidsplan 2015-2019 Jeugdbeleidsplan 2015-2019 Hindri Hummel Matthys Baarsma Anne Groothoff JEUGDBELEIDSPLAN 2015 2019 Volleybalclub HARDEGARIJP 1 1 INLEIDING... 3 2 MISSIE... 3 3 VISIE... 3 4 DOELSTELLINGEN... 3 5 DOELGROEP...

Nadere informatie

seizoen 2015-2016 INFORMATIE boekje www.flashnieuwleusen.nl info@flashnieuwleusen.nl

seizoen 2015-2016 INFORMATIE boekje www.flashnieuwleusen.nl info@flashnieuwleusen.nl seizoen 2015-2016 INFORMATIE boekje www.flashnieuwleusen.nl info@flashnieuwleusen.nl Langs deze weg heten wij u van harte welkom binnen onze vereniging. Onze vereniging is, onder de naam volleybalvereniging

Nadere informatie

Nieuwsbrief augustus 2018

Nieuwsbrief augustus 2018 Nieuwsbrief augustus 2018 Beste leden, Het is alweer een tijdje geleden maar zo voor het nieuwe seizoen is het weer tijd voor een nieuwe nieuwsbrief. Hierin kijken we terug op een geweldig seizoen en een

Nadere informatie

HUISHOUDELIJK REGLEMENT

HUISHOUDELIJK REGLEMENT HUISHOUDELIJK REGLEMENT Artikel 1 Algemeen 1.1 Op iedere plaats in het reglement dient men voor hij te lezen hij/zij, en voor zijn zijn/haar. 1.2 Iedereen dient respectvol met elkaar om te gaan. Discriminatie

Nadere informatie

Uitnodiging Algemene Ledenvergadering 2014

Uitnodiging Algemene Ledenvergadering 2014 Uitnodiging Algemene Ledenvergadering 2014 Het bestuur van Hockey Club De Hoeksche Waard roept hierbij alle leden bijeen voor het bijwonen van de Algemene Ledenvergadering op 11 juni 2014 in het clubhuis,

Nadere informatie

Huishoudelijke Reglement Bijlage Bestuur en commissies SV DIO -Afdeling Basketball - Oosterwolde Per 1 juli 2017

Huishoudelijke Reglement Bijlage Bestuur en commissies SV DIO -Afdeling Basketball - Oosterwolde Per 1 juli 2017 Algemeen Art. 1 Ieder lid wordt geacht de statuten en het huishoudelijk reglement te kennen en na te leven. De leden die in strijd met de statuten of dit reglement handelen of zich op zeer ernstige wijze

Nadere informatie

LTVL NIEUWS januari Jaargang 6 Nummer 1. Beste LTVL-ers,

LTVL NIEUWS januari Jaargang 6 Nummer 1. Beste LTVL-ers, Beste LTVL-ers, Alweer de eerste nieuwtjes voor het tennisseizoen 2014 in de vorm van deze nieuwsbrief. De redactiecommissie gaat weer proberen jullie zo goed mogelijk van informatie te voorzien. Maar

Nadere informatie

Huishoudelijk reglement volleybalvereniging Utrecht

Huishoudelijk reglement volleybalvereniging Utrecht Huishoudelijk reglement volleybalvereniging Utrecht Algemeen Artikel 1 Algemene bepaling 1. Dit huishoudelijk reglement is een nadere uitwerking van het bepaalde in artikel 20 van de statuten van de volleybalvereniging

Nadere informatie

Tafeltennisvereniging Rapidity Agenda ALV

Tafeltennisvereniging Rapidity Agenda ALV Het bestuur van tafeltennisvereniging Rapidity nodigt u hierbij uit om de Algemene Ledenvergadering van Rapidity bij te wonen die zal worden gehouden in het clubgebouw aan het Kuenenplein 1, 1944 RK Beverwijk

Nadere informatie

Notulen ledenvergadering Jump 80. Datum 9-9-2015. Van 19.30 uur tot 21.30 uur. Voorzitter: Nicole van Apeldoorn. Notulist: Jeannette van der Graaf

Notulen ledenvergadering Jump 80. Datum 9-9-2015. Van 19.30 uur tot 21.30 uur. Voorzitter: Nicole van Apeldoorn. Notulist: Jeannette van der Graaf Notulen ledenvergadering Jump 80 Datum 9-9-2015 Van 19.30 uur tot 21.30 uur Voorzitter: Nicole van Apeldoorn Notulist: Jeannette van der Graaf Aanwezig : Nicole, Chantal, Jeannette, Angelique, Arie, Stefan,

Nadere informatie

AGENDA JAARVERGADERING 2012 24 oktober 20.00 uur in De Weyver, Opmeer

AGENDA JAARVERGADERING 2012 24 oktober 20.00 uur in De Weyver, Opmeer 1. Opening AGENDA JAARVERGADERING 2012 24 oktober 20.00 uur in De Weyver, Opmeer 2. Notulen vorige ledenvergadering 21 september 2011 3. Ingekomen stukken 4. Mededelingen 5. Jaarverslagen - Jeugd Commissie

Nadere informatie

Algemene Ledenvergadering Vrijdag 27 september 2013 Kantine Sporthal Interweij, aanvang 20:00 uur (de koffie staat klaar!) Agenda

Algemene Ledenvergadering Vrijdag 27 september 2013 Kantine Sporthal Interweij, aanvang 20:00 uur (de koffie staat klaar!) Agenda Algemene Ledenvergadering Vrijdag 27 september 2013 Kantine Sporthal Interweij, aanvang 20:00 uur (de koffie staat klaar!) Agenda 1. Opening 2. Notulen ALV d.d. 28 september 2012 3. Jaarverslagen, jaarrekening

Nadere informatie

Uitnodiging Speciale Ledenvergadering

Uitnodiging Speciale Ledenvergadering Uitnodiging Speciale Ledenvergadering Woensdag 19 november 2014 19:30 uur Locatie: PWA Sporthal in het sportcafé Speciale Ledenvergadring BC Epe Pagina 1 Uitnodiging belangrijke speciale ledenvergadering

Nadere informatie

Concept verslag van de Algemene ledenvergadering BCN 2000 d.d

Concept verslag van de Algemene ledenvergadering BCN 2000 d.d Concept verslag van de Algemene ledenvergadering BCN 2000 d.d. 20-2-2017. Aanwezig volgens presentielijst: 83 leden Afgemeld: 16 leden Afwezig: 31 leden. 1. Opening, mededelingen en ingekomen stukken.

Nadere informatie

BASKETBALVERENIGING DE SNIPERS. Huishoudelijk Reglement

BASKETBALVERENIGING DE SNIPERS. Huishoudelijk Reglement Huishoudelijk Reglement Pagina 1 van 7 Versie: 14-12-2014 INHOUDSOPGAVE Pagina 1 Algemeen... 3 2 Lidmaatschap... 3 3 Contributie... 4 4 Het Bestuur... 5 5 Ledenvergaderingen... 5 6 Stemmen... 6 7 Boetes

Nadere informatie

Voetballen bij Sportlust? Basisinformatie Handig om te weten

Voetballen bij Sportlust? Basisinformatie Handig om te weten Senioren aanmeldingsformulier compleet 1 1 2008-09.doc 1 Sportlust '46 is een ambitieuze en gezinsvriendelijke voetbalvereniging in Woerden. Elke week worden er ongeveer 30 thuiswedstrijden gespeeld. Inmiddels

Nadere informatie

Algemene Leden Vergadering Jonas op 17/09/2015 om uur in De Walvis, Van Loenenlaan 1, Beverwijk

Algemene Leden Vergadering Jonas op 17/09/2015 om uur in De Walvis, Van Loenenlaan 1, Beverwijk Algemene Leden Vergadering Jonas op 17/09/2015 om 20.00 uur in De Walvis, Van Loenenlaan 1, Beverwijk 1. Opening Aanwezig: Judith Blansjaar, Josefiene van der Putten, Irene Haak, Joke Otten, Brenda van

Nadere informatie