INHOUD. De Eventing in enkele woorden. De wedstrijd. Sportief programma. Een event toegankelijk voor iedereen

Maat: px
Weergave met pagina beginnen:

Download "INHOUD. De Eventing in enkele woorden. De wedstrijd. Sportief programma. Een event toegankelijk voor iedereen"

Transcriptie

1 Persdossier

2 INHOUD De Eventing in enkele woorden De wedstrijd Sportief programma Een event toegankelijk voor iedereen Het kasteel van Arville en zijn betoverend kader Praktische informatie

3 De Eventing is een ruiterssport en sinds de Olympische Spelen in Stokholm in 1912 een olympische discipline. Oorspronkelijk opgericht om de capaciteiten van de paarden te testen voor de strijdkrachten, heeft deze zich geleidelijk aan ontwikkeld om uiteindelijk een discipline op zich te worden. Teneinde alle vaardigheden van de paarden te kennen bestaat de eventing uit drie proeven: de jumping, de dressuur en de cross. Vaak omschreven als de triatlon in de paardensport vereist de Eventing in tegenstelling tot andere disciplines een veelzijdigheid van zowel paard als ruiter. Van de drie proeven zijn er twee die als dicsipline op zich bestaan: de dressuur en de jumping. Desalniettemin het format hetzelfde is, zijn de vereiste kwaliteiten toch verschillend. De volgorde van de proeven (eerst dressuur, vervolgens cross en tenslotte jumping) is van belang. Met de eerste proef test men de onderwerping en het africhten van het paard, met de cross test men zijn kracht en uithoudingsvermogen en met de jumping zijn staat van frisheid. Behalve op een kampioenschap, kan een ruiter aan een Eventing deelnemen met verschillende paarden indien de organisatie het toelaat. De dressuur Ruiter en paard verplaatsen zich op een rechthoekig terrein van 60 m op 20m en voeren een twintigtal figuren uit behorend tot een programma dressuurproef genaamd. De jury, bestaande uit een rechter in de nationale en twee tot drie in de internationale, evalueert de vlotheid en de soepelheid in de bewegingen van ruiter en paard. Aan elke figuur wordt een cijfer gegeven van nul (figuur niet uitgevoerd) tot tien (excellente uitvoering). De jury geeft ook punten op bepaalde parameters afhankelijk van het technisch niveau van de proef, zoals de nauwkeurigheid van de uitvoering, de onderwerping van het paard, de kwaliteit van de passen, de impuls, de positie van de ruiter, enz.

4 De jumping De jumping is een ruitersport en vindt plaats op een afgebakend terrein waar een parcours opgesteld staat bestaande uit verschillende hindernissen. De balken van de hindernissen liggen los en vallen wanneer ze geraakt worden. Voor paard en ruiter zijn de regels van het spel de hindernissen te nemen in een welbepaalde volgorde zonder ze omver te werpen of te ontwijken. Er zijn verschillende soorten sprongen: Verticale : rechte hindernissen, de haag, de rivier, de watersprong De cross De cross is een zeer veeleisende proef voor ruiter en paard en zeer spannend voor het publiek. Het parcours van de cross is gebouwd op een bebost terrein en bevat meedere waterdoorgangen. De hindernissen zijn vast en staan opgesteld op verschillende plaatsen op het parcours. De vereiste snelheid is hoger dan bij de jumping. Dit varieert afhankelijk van het niveau, gaande van 520 tot 570 m/min (30 tot 34 km/u) tegenover 350 m/min (ongeveer 24 km/u) gemiddeld bij de jumping. De combinatie van de vaste hindernissen en de hoge snelheid garandeert een spectaculaire proef maar zeer moeilijk en gevaarlijk zowel voor ruiter als voor paard.

5 De wedstrijd Het prachtige domein van het kasteel van Arviile ontvangt het crème van wereldruiters van 28 juni tot 1 juli Deze zevende editie zal gekenmerkt worden door de overgang van de wedstrijd naar niveau 3*. Op het programma van Arville 2012 : Een proef CCI* Er bestaan vier niveaus, van één tot vier sterren, opgesteld door de FEI (Fédération Equestre Internationale). Op de olympische spelen heeft deze discipline 4 sterren. De moeilijkheidsgraad van de cross hangt af van de lengte van het parcours, de snelheid (520m/min voor een CIC*en 550m/min voor een CIC**) en het technisch karakter van de hindernissen. Bij de jumping wordt de hoogte van de hindernissen aangepast in functie van de moeilijkheidsgraad (1m20 max voor 1 en 2 sterren). Sinds 2009 is Arville geëvolueerd van een CIC* naar een meer technische CCI* wat een verlenging van het crossparcours inhoudt (3.650 m bij de CCI* t.o.v m bij de CIC*). De CCI impliceert tevens een wijziging aan het programma met de organisatie van de cross op zaterdag en de jumping op zondag. Een proef CIC ** De belangrijkste proef van Arville met ook hier het Belgisch Kampioenschap voor paarden van 7 jaar. Dit is niet meer zo dit jaar, de belangrijkste proef is nu de ***. Een proef CNC Arville organiseert terug een proef op nationaal niveau voor jonge paarden, pony s en beginners op een parcours met hindernissen van max 1 meter. Het parcours heeft een lengte van ongeveer 2500m met een twintigtal hindernissen te nemen tegen een snelheid van 480m/minuut.

6 Nieuw: een proef CIC*** Net onder het olympisch niveau wordt deze de «koninginneproef» van Arville. Unieke gelegenheid om er de toekomstige deelnemers aan de Olympische Spelen van Londen 2012 te bewonderen Een nieuw tracé voor het crossparcours De hindernissen van Arville, gerealiseerd door de Willis Brothers, ontwerpers van de mythische Badminton Eventing in Engeland, zijn indrukwekkend door hun opvatting en decoratie, waarbij kwaliteit, vakmanschap en schoonheid in mekaar vloeien. Dit nieuwe traject voert de ruiters in de tegenovergestelde richting van het normale voorgestelde parcours. Meer dan 150 ruiters uit 10 landen Arville ontvangt ieder jaar ruiters uit België, Nederland, Frankrijk, Duitsland, Polen, Spanje, Italië, Zwitserland en Australië.

7 Sportief programma Donderdag 28 juni Vrijdag 29 juni Zaterdag 30 juni Zondag 1 juli Open voor het publiek : 14u00-18u00 Country Fair Open voor het publiek : 10u00-18u30 Country Fair Open voor het publiek : 10u00-18u00 Country Fair STAL VIKTORY CCI* Belgisch Kampioenschap Juniors Eerste dierenarts inspectie Dressuur Dressuur Cross s morgens: tweede dierenarts inspectie gevolgd door jumping Namiddag: prijsuitreiking BURCO CIC** Dressuur Dressuur Cross s morgens: dierenarts inspectie gevolgd door jumping Namiddag: prijsuitreiking CHIMAY CIC*** Dressuur Cross s morgens: dierenarts inspectie gevolgd door jumping Namiddag: prijsuitreiking CNC Dressuur Jumping Cross gevolgd door prijsuitreiking

8 Een familiaal event toegankelijk voor iedereen Bij elke nieuwe editie is de familie de Liedekerke zeer verheugd om het grote publiek mee te laten genieten van het prachtige domein van Arville. Arville telt zo n bezoekers ieder jaar. Sterker nog, ze stellen alles in het werk opdat het domein haar charme behoudt. Naast de paardenwedstrijd biedt Arville tevens een spektakel toegankelijk voor iedereen. Men kan langs het crossparcours wandelen of verpozen in de country fair en de verschillende eetgelegenheden en talrijke andere animaties zijn voorzien gedurende het hele weekend. De cross biedt een uitzonderlijk spektakel waarbij de paarden en de ruiters blijk geven van verstandhouding en moed die bij het publiek gevoelens van euforie en emotie teweegbrengen. Het kasteeldomein is normaal gezien gesloten voor het publiek. Naar Arville komen laat dus toe om een uitzonderlijk kader te ontdekken met prachtige landschappen. Er zijn verschillende eetgelegenheden met diverse formules: voor ieders wat wils. Tenslotte is er tevens een Country Fair met een twintigtal exposanten die hun produkten en specialiteiten aanbieden gericht op de paardensport en de natuur. Men vindt er bijvoorbeeld kledij, toebehoren, toeristische aanbiedingen, artisanale voorwerpen,

9 Ritten met de koets tot bij het kasteel zijn ook mogelijk. Een te ontdekken spektakel in het hartje van de natuur. Wanneer men naar Arville komt is de wandeling langs het crossparcours een must. Deze brengt u naar de vlakten en bossen waar u het geluid van de paardenhoeven van galoperende paarden kan ontdekken.

10 Hengstenshow en in der minne verkoop van veulens In samenwerking met de VZW Soprocom en de Stud Book SBS organiseert het Haras des Concessions gedurende de Eventing 2 voorstellingen van hengsten gevolgd door een in der minne verkoop van veulens. Na een succevolle editie in 2011 heeft de organisatie van Arville besloten deze show te herhalen en er een verkoop in der minne van veulens aan toe te voegen. Ze voorziet hiervoor een plaats in de nabijheid van de hoofdpiste. Voor de verkoop zal voorrang worden gegeven aan veulens van de hengsten van de show en aan veulens bestemd voor de Eventing. Baudouin van den Brande van Haras de Concessions zegt : «Door het organiseren van een show in Arville willen we het fokken combineren met topsport door het ontwikkelen van een markt van jonge Eventingpaarden. Dit event biedt de mogelijkheid aan fokkers om hun paarden te tonen op de grootste Eventing van België.» Mighty Magic, Holst.

11 Het kasteel van Arville en zijn betoverend kader Het privédomein van het kasteel van Arville is gesitueerd in de provincie Namen, in Gesves en Assesse. Het is in privébezit van de familie de Liedekerke en gesloten voor het publiek. Arville is een klein paradijs omgeven door bossen, heuvels en vijvers, een geschikt kader voor de organisatie van zo n event. Een beetje geschiedenis Het kasteel van Arville is een juweel van het bouwkundig privépatrimonium in Wallonië. De eerste sporen gaan terug tot het begin van de 17 e eeuw, het jaar 1616 meerbepaald, zoals de natuursteen boven één van de deuren van de binnenplaats van het kasteel het bevestigt. Philippe-Jean de Maillen en zijn vrouw Agnès de Namur Flostoy, lieten rond een binnenplaats het hoofdgebouw bouwen omringd door vier torens. In 1763, liet de eigenaar, Philippe Claude de Haultepenne, alle muren die het uitzicht tot het landschap hinderden afbreken en bouwde de terassen, tuinen, zijvleugels en bijgebouwen van het huidige kasteel.

12 Vanaf de grote binnenplaats van het kasteel, is er een wijds uitzicht. Men heeft er zicht op een grote vijver en een romantische ruïne gebouwd begin van de XIXe eeuw. Een buitengewone plek die zich in alle glorie toont bij zonsondergang. De Eventing is een gelegenheid voor de bezoekers om deze verheven plek, uitzonderlijk open voor het publiek één weekend per jaar, te ontdekken.

13 Praktische info Vrijdag 29 juni: gratis - open van 14u tot 18u Zaterdag 30 juni en zondag 1 juli (cross country): 8 open van 10u à 18u Kinderen jonger dan 8 jaar: gratis Parking: gratis Adres : chemin d Arville 5330 Sart Bernard (België) Inlichtingen Soprocom vzw Rue du Pont de la Lasne, ROSIERES BTW : BE Tel / Fax +32 2/ Mail: arville@soprocom.be Communicatie Cédric Alvado GSM: Mail:c.alvado@soprocom.be De Eventing Arville is een organisatie van de vzw Soprocom met als doel de Eventing in België te promoten.

14 Partners en sponsors

15

16

PARTNERSHIP DOSSIER. Concours Complet International *** ARVILLE 2014. 26-29 juni. www.arville.be

PARTNERSHIP DOSSIER. Concours Complet International *** ARVILLE 2014. 26-29 juni. www.arville.be PARTNERSHIP DOSSIER Concours Complet International *** ARVILLE 2014 26-29 juni www.arville.be ARVILLE IN HET KORT De Internationale Eventingwedstrijd CCI*** van Arville is hét grote evenement in deze discipline

Nadere informatie

Haras d Arville 2015

Haras d Arville 2015 PARTNERSHIP DOSSIER Haras d Arville 2015 CNC 26/04 CIC*** 2-5/07 CAR+CAN 22-23/08 www.arville.be A Arville viert zijn 10 jaar! Haras d Arville opent In 2015 haar deuren voor het publiek voor het tiende

Nadere informatie

OP ZONDAG 10 JULI 2016

OP ZONDAG 10 JULI 2016 ORGANISEERT OP ZONDAG 10 JULI 2016 NATIONALE EVENTING KLASSE B L M - Z PAARDEN NATIONALE EVENTING KLASSE PL PM PZ PONY S BELGISCH KAMPIOENSCHAP PONY S BELGISCH KAMPIOENSCHAP JUNIOREN Wat is eventing? Eventing

Nadere informatie

PERSCONFERENTIE. Eventing Waregem 27-30 september 2012. Uitdrukkelijke dank aan onze sponsors en partners!

PERSCONFERENTIE. Eventing Waregem 27-30 september 2012. Uitdrukkelijke dank aan onze sponsors en partners! PERSCONFERENTIE Eventing Waregem 27-30 september 2012 Uitdrukkelijke dank aan onze sponsors en partners! Inhoudsopgave Historiek Wat is eventing? Wie is wie? Eventing Waregem 2012 - programma Parcours

Nadere informatie

Wijzigingen 2016 (vet en onderstreept is nieuw, doorgehaald komt te vervallen)

Wijzigingen 2016 (vet en onderstreept is nieuw, doorgehaald komt te vervallen) Wijzigingen 16 (vet en onderstreept is nieuw, doorgehaald komt te vervallen) 6. Paarden en pony s mogen niet vaker dan één maal per week en maximaal twee weken achter elkaar op een eventingwedstrijd worden

Nadere informatie

January 25 TH - 31 st

January 25 TH - 31 st January 25 TH - 31 st where the best come to compete... INHOUD WEN 2016 7 wen PROEVEN 8 HENGSTEN 9 CSI** 9 DRESSUUr 9 PROGRAMMA 10 HOSPITALITY 12 proefsponsor jumping 14 EXCLUSIVe 17 ROYAL 17 STANDRUImtes

Nadere informatie

14-15 en 16 augustus 2015. Locatie: Luyckstraat 7 2960 Brecht Sluitingsdatum inschrijvingen: 11/8

14-15 en 16 augustus 2015. Locatie: Luyckstraat 7 2960 Brecht Sluitingsdatum inschrijvingen: 11/8 Jumping Brecht 14-15 en 16 augustus 2015 Amazonekampioenschap Paarden & Pony s Algemene informatie www.jumpingbrecht.be Locatie: Luyckstraat 7 2960 Brecht Sluitingsdatum inschrijvingen: 11/8 Organisator:

Nadere informatie

OP ZONDAG 9 AUGUSTUS 2015

OP ZONDAG 9 AUGUSTUS 2015 ORGANISEERT OP ZONDAG 9 AUGUSTUS 2015 INTERNATIONALE EVENTING CIC** INTERNATIONALE EVENTING CIC** NATIONALE EVENTING KLASSE B L PAARDEN NATIONALE EVENTING KLASSE PL PM PONY S Wat is eventing? Eventing

Nadere informatie

Samengestelde Menwedstrijd Ysselsteyn

Samengestelde Menwedstrijd Ysselsteyn 13 & 14 augustus 2016 Samengestelde Menwedstrijd Ysselsteyn Sponsor informatie Menwedstrijden Ysselsteyn In het weekend van 13 & 14 augustus 2016 organiseert Menvereniging Peel en Maas weer de jaarlijkse

Nadere informatie

1-2-3-4 augustus 2013. stal Hulsterlo flanders-dressage-event.be

1-2-3-4 augustus 2013. stal Hulsterlo flanders-dressage-event.be 1-2-3-4 augustus 2013 stal Hulsterlo flanders-dressage-event.be VOORWOORD De voorbije drie jaren was het Flanders Dressage Event een echte trendsetter in de Belgische dressuursport. Het totale concept

Nadere informatie

6 en 7 april 2013 Samengestelde Menwedstrijd Heukelom

6 en 7 april 2013 Samengestelde Menwedstrijd Heukelom 6 en 7 april 2013 Samengestelde Menwedstrijd Heukelom Sponsor informatie 1 Menwedstrijd Heukelom 2013 In het weekend van 6 en 7 april 2013 organiseert Stichting Mensport Heukelom weer een samengestelde

Nadere informatie

REGLEMENTEN KAMPIOENSCHAPPEN 2016. Debutanten... Paarden en Pony s Amazones...

REGLEMENTEN KAMPIOENSCHAPPEN 2016. Debutanten... Paarden en Pony s Amazones... REGLEMENTEN KAMPIOENSCHAPPEN 2016 Debutanten... Paarden en Pony s Amazones... 1 Proeven Kampioenschappen 85-95 Zaterdag Zondag 1A Debutanten pony s 75 11 Training 50 CLR 1B Debutanten Paarden 75 12 Aspiranten

Nadere informatie

Uitnodiging tot sponsoring 2017

Uitnodiging tot sponsoring 2017 Uitnodiging tot sponsoring 2017 Eventing Noord Limburg CCI*-CIC* Hippische Evenementen Zone Equestrian Centre de Peelbergen 5,6 en 7 Mei 2017 DE INTERNATIONALE EVENTING WEDSTRIJDEN Sinds enkele jaren heeft

Nadere informatie

Wedstrijd voor Fokkers van Endurance Paarden Beste Partner

Wedstrijd voor Fokkers van Endurance Paarden Beste Partner Wedstrijd voor Fokkers van Endurance Paarden Beste Partner In 2019 organiseert het Belgisch Arabisch Paardenstamboek (BAPS vzw), in samenwerking met de Ligue Equestre Wallonie Bruxelles (LEWB) en de Vlaamse

Nadere informatie

P ieter Goyvaerts & Gert Verschoren

P ieter Goyvaerts & Gert Verschoren 23 > 29 januari 2017 azelhof lier where the best come to compete... 2 / WEN 2017 WEN 2017 De 9de jaargang van de Winter Equestrian Nights is een feit. Opnieuw zal het Azelhof te Lier de uitvalsbasis zijn

Nadere informatie

BELGISCH KAMPIOENSCHAP MENNEN

BELGISCH KAMPIOENSCHAP MENNEN In de sfeervolle omgeving van De Strohoeve, gelegen in het idyllische dorp Wortegem- Petegem, gaat dit jaar het Belgisch Kampioenschap Mennen door. Dit in combinatie met veel randanimatie, een Art Fair,

Nadere informatie

augustus Locatie: Luyckstraat Brecht Sluitingsdatum inschrijvingen: 2/8

augustus Locatie: Luyckstraat Brecht Sluitingsdatum inschrijvingen: 2/8 Jumping Brecht 5-6 - 7 augustus 2016 Amazonekampioenschap Paarden & Pony s Algemene informatie www.jumpingbrecht.be Locatie: Luyckstraat 7 2960 Brecht Sluitingsdatum inschrijvingen: 2/8 Inschrijvingen

Nadere informatie

KADERINDELING EVENTING

KADERINDELING EVENTING KADERINDELING EVENTING Seniors v Eindigen bij de beste 25% op een 4* v Eindigen bij de beste 20% op een lange 3* met minder dan 50 punten in dressuur, 30% snelste of binnen tijd in de cross en maximum

Nadere informatie

BELGISCHE AANPASSINGEN 2015 Aan het FEI-reglement Uitgave 2015 Gereviseerd in februari 2015

BELGISCHE AANPASSINGEN 2015 Aan het FEI-reglement Uitgave 2015 Gereviseerd in februari 2015 1 BELGISCHE AANPASSINGEN Aan het FEI-reglement Uitgave Gereviseerd in februari 2 Als basis voor het Belgisch Reglement geldt het FEI-reglement, dat van kracht is sinds 1 februari, alsook de latere aanpassingen

Nadere informatie

Prijslijst sponsormogelijkheden R.V. Bathmen

Prijslijst sponsormogelijkheden R.V. Bathmen Prijslijst sponsormogelijkheden R.V. Bathmen 1 Accommodatie sponsor mogelijkheden Manege t Ruiterkamp beschikt over een rijhal van 35x60m en een inrijhal van 35x40m. Een van de mooiste ruimtes binnen Manege

Nadere informatie

Legend Boucles de Spa 55 e

Legend Boucles de Spa 55 e Legend Boucles de Spa 55 e EEN LEGENDARISCHE RALLY 2013 is het jaar van de 60ste verjaardag en de 55ste editie van de Boucles de Spa. Deze rally, berucht voor zijn 'witte' wegen, heeft een bijzonder rijk

Nadere informatie

1. Reglement Wijzigingen reglement Mededelingen ruiters Buiten wedstrijd in de klasse 3 welke licentie. 5.

1. Reglement Wijzigingen reglement Mededelingen ruiters Buiten wedstrijd in de klasse 3 welke licentie. 5. 1. Reglement 2018 2. Wijzigingen reglement 2018 3. Mededelingen ruiters 2018 4. Buiten wedstrijd in de klasse 3 welke licentie. 5. Licentie J15 is afgeschaft, wat mag een J16 rijden. 6. Jonge paarden hoogten

Nadere informatie

WIJZIGINGEN IN DE REGLEMENTEN 2018

WIJZIGINGEN IN DE REGLEMENTEN 2018 WIJZIGINGEN IN DE REGLEMENTEN 2018 Niet alle hierna besproken onderwerpen zijn nieuw, maar waren of nog niet opgenomen in het reglement, of wel opgenomen maar onder een andere vorm. VANWAAR KOMEN DE WIJZIGINGEN?

Nadere informatie

Reglement Clubkampioenschap

Reglement Clubkampioenschap Reglement Clubkampioenschap Artikel 1. Het wordt jaarlijks ingericht. Het wordt gereden in 3 manches. Elke manche omvat een dressuurproef en een springproef. De dressuurproef en de springproef van dezelfde

Nadere informatie

SPECIFIEK REGLEMENT VOOR TREKPAARDEN 2013

SPECIFIEK REGLEMENT VOOR TREKPAARDEN 2013 1 SPECIFIEK REGLEMENT VOOR TREKPAARDEN 2013 2 SPECIFIEK REGLEMENT VOOR TREKPAARDEN 2013 De trekpaarden mogen aansluiten in CAN 1, CAN 3 en CAN 4 wedstrijden voor trekpaarden, maar moeten aan de voorwaarden

Nadere informatie

Inschrijven op uitnodiging organisatie van maandag 19 juni t/m maandag 3 juli 2017 Via (met een toegestuurd code)

Inschrijven op uitnodiging organisatie van maandag 19 juni t/m maandag 3 juli 2017 Via  (met een toegestuurd code) Jumping Peel & Maas Hendrix Training Rijksweg 45 5995 NT Kessel Wedstrijddatum: 26-29 juli 2017 Outdoor Springen Paarden Categorie: 1 Afmeting wedstrijdring: Outdoor 100 m x 60 m (gras) Afmeting losrijring:

Nadere informatie

Zaken doen in een omgeving van hoog niveau

Zaken doen in een omgeving van hoog niveau Zaken doen in een omgeving van hoog niveau In de weekenden van 3, 4 en 5 mei & 11 en 12 mei 2019 vindt bij het Equestrian Centre de Peelbergen in Kronenberg de 15e editie plaats van Grandorse Horse Trials,

Nadere informatie

5 en 6 april 2014 Samengestelde Menwedstrijd Heukelom

5 en 6 april 2014 Samengestelde Menwedstrijd Heukelom 5 en 6 april 2014 Samengestelde Menwedstrijd Heukelom Sponsor informatie 1 Menwedstrijd Heukelom 2014 In het weekend 5 en 6 april 2014 organiseert Stichting Mensport Heukelom weer een samengestelde menwedstrijd

Nadere informatie

APZ Nieuws. Koetsenbeurs: De koetsenbeurs gaat door in het gemeentelijk magazijn aan het containerpark op

APZ Nieuws. Koetsenbeurs: De koetsenbeurs gaat door in het gemeentelijk magazijn aan het containerpark op APZ Nieuws Vergadering van 28 oktober 2011 Bespreking marathon: diegene die nog rekeningen dienen binnen te brengen, worden verzocht om dit zo snel mogelijk te doen. Op die manier kunnen we een volledige

Nadere informatie

BELGISCHE AANPASSINGEN 2010 Aan het FEI-reglement 10de editie Uitgave 2009 Gereviseerd in November 2009

BELGISCHE AANPASSINGEN 2010 Aan het FEI-reglement 10de editie Uitgave 2009 Gereviseerd in November 2009 1 BELGISCHE AANPASSINGEN 2010 Aan het FEI-reglement 10de editie Uitgave 2009 Gereviseerd in November 2009 Als basis voor het Belgisch Reglement geldt het FEI-reglement 10de editie, dat van kracht is sinds

Nadere informatie

Reglement Clubkampioenschap

Reglement Clubkampioenschap Reglement Clubkampioenschap Artikel 1. Het wordt jaarlijks ingericht. Het wordt gereden in 3 manches. Elke manche omvat een dressuurproef en een springproef. De dressuurproef en de springproef van dezelfde

Nadere informatie

GROENTENJUMPING 30-31 MAART 2019 GOUDEN LAARS 5-7 april 2019 VOR 14 april 2019 DRÉDAG 19 20 en 22 april 2019 CSN GOLD 21 april 2019 Pony - LRV HAGEWEG SINT-KATELIJNE-WAVER WWW.GROENTENJUMPING.BE Groentenjumping

Nadere informatie

Romantiek. in een sprookjeslandschap. Op een boogscheut van het. drukke Gent treffen we het. Park van Beervelde aan. Wanneer we het domein

Romantiek. in een sprookjeslandschap. Op een boogscheut van het. drukke Gent treffen we het. Park van Beervelde aan. Wanneer we het domein Romantiek in een sprookjeslandschap Tekst: Fanny Storms Fotografie: Park van Beervelde Op een boogscheut van het drukke Gent treffen we het Park van Beervelde aan. Wanneer we het domein betreden worden

Nadere informatie

Concours Sappemeer. RV. Goorechtruiters (V50122) Nynke Van Hoorn W Locatie. Inschrijven Start inschrijven:

Concours Sappemeer. RV. Goorechtruiters (V50122) Nynke Van Hoorn W Locatie. Inschrijven Start inschrijven: SAPPEMEER RV. Goorechtruiters (V50122) 12-8-2016-13-8-2016 Nynke Van Hoorn W000789 Status: Gesloten Outdoor Pony en Paard 3 Openstelling: Onbeperkt Selectiewedstrijd: Nee Inschrijven Start inschrijven:

Nadere informatie

MINIMARATHON 1 juli 2018

MINIMARATHON 1 juli 2018 MINIMARATHON 1 juli 2018 DE BERKENRUITERS www.berkenruiters.nl 1 2 Beste deelnemers van de 11 e Impuls Mini Marathon op 1 juli 2018 bij de Berkenruiters op de Trenshoeve in Berkhout Deze 11 e Mini Marathon

Nadere informatie

HERFSTVAKANTIE 2014 CLUBTRAININGEN

HERFSTVAKANTIE 2014 CLUBTRAININGEN Ruiterschool Rodeberg Rodebergstraat, 21 8954 Westouter-Heuvelland www.ruiterschoolrodeberg.be Voor meer informatie 0496/793440 info@ruiterschoolrodeberg.be: Voor al uw vragen HERFSTVAKANTIE 2014 CLUBTRAININGEN

Nadere informatie

Nationaal Proef aan Toegelaten Buitenlandse Deelname (OPEN)

Nationaal Proef aan Toegelaten Buitenlandse Deelname (OPEN) ECURIE BAYARD A.S.B.L. DINANT 8 «BAYARD CONTACTS» Driemaandelijkse periodiek 2de KWARTAAL 2015 Verantwoordelijke uitgever : Nyssen H., rue du Jauviat, 48 B-5530 YVOIR 12 APRIL 2015 Nationaal Proef aan

Nadere informatie

K.B.R.S.F.-F.R.B.S.E Brussel, 11 augustus 2011

K.B.R.S.F.-F.R.B.S.E Brussel, 11 augustus 2011 K.B.R.S.F.-F.R.B.S.E Brussel, 11 augustus 2011 Belangrijke informatie bij indienen kalenderaanvragen 2012 Beste club, hieronder kan u per discipline de richtlijnen terugvinden in verband met het aanvragen

Nadere informatie

SPONSOR INFO MAP. Samengestelde Menwedstrijd 23 en 24 september Locatie: Moerenburg in Tilburg. Menvereniging de Postkoets Berkel-Enschot

SPONSOR INFO MAP. Samengestelde Menwedstrijd 23 en 24 september Locatie: Moerenburg in Tilburg. Menvereniging de Postkoets Berkel-Enschot SPONSOR INFO MAP Samengestelde Menwedstrijd 23 en 24 september 2017 Locatie: Moerenburg in Tilburg Menvereniging de Postkoets Berkel-Enschot Opgericht 24 oktober 1983 MV De Postkoets is ingeschreven in

Nadere informatie

Agenda. 1. De sportfora. 2. Het proces richting besluitvorming. 3. De hervormingsplannen. 4. Belangrijke data

Agenda. 1. De sportfora. 2. Het proces richting besluitvorming. 3. De hervormingsplannen. 4. Belangrijke data Hervorming SWM Agenda 1. De sportfora 2. Het proces richting besluitvorming 3. De hervormingsplannen 4. Belangrijke data 1. De sportfora Het Menforum bestaat uit 2 afgevaardigden vanuit ieder district

Nadere informatie

Resultaten: Enquête BWP

Resultaten: Enquête BWP 2014 Resultaten: Enquête BWP Resultaten enquête Demografie...2 Administratie en lidmaatschap...5 Communicatie... 10 Activiteiten... 14 Overzicht opmerkingen... 22 1 Resultaten enquête Demografie Gemiddelde

Nadere informatie

BELGISCHE AANPASSINGEN 2014 Aan het FEI-reglement Uitgave 2014 Gereviseerd in Januari 2014

BELGISCHE AANPASSINGEN 2014 Aan het FEI-reglement Uitgave 2014 Gereviseerd in Januari 2014 1 BELGISCHE AANPASSINGEN 2014 Aan het FEI-reglement Uitgave 2014 Gereviseerd in Januari 2014 2 Als basis voor het Belgisch Reglement geldt het FEI-reglement, dat van kracht is sinds 1 januari 2014, alsook

Nadere informatie

REGLEMENT Dd 7/3/2018

REGLEMENT Dd 7/3/2018 REGLEMENT Dd 7/3/2018 INHOUDSTAFEL 1. ALGEMEEN... 3 2. RESULTATENRANKING... 3 3. EXPERTENPLATFORM... 6 4. A-KADER VAN HET TALENTENTEAM... 6 5. HIGH POTENTIALS VAN HET TALENTENTEAM... 7 6. B-KADER VAN HET

Nadere informatie

Debutanten.. Amazones Gentlemen..

Debutanten.. Amazones Gentlemen.. KAMPIOENSCHAPPEN 2018 Debutanten.. Amazones Gentlemen.. REGLEMENTEN 1 Kampioenschap Debutanten 2018 Debutanten Paarden en Debutanten Pony s rijden een gezamenlijk kampioenschap! Hoogte proeven selecties

Nadere informatie

REGLEMENT TOT HET BEHALEN VAN DE LABELS EN HET PREDIKAAT VOOR WARMBLOEDMERRIES

REGLEMENT TOT HET BEHALEN VAN DE LABELS EN HET PREDIKAAT VOOR WARMBLOEDMERRIES REGLEMENT TOT HET BEHALEN VAN DE LABELS EN HET PREDIKAAT VOOR WARMBLOEDMERRIES 1. SITUERING De fokkersvereniging Het Belgisch Warmbloedpaard v.z.w. - B.W.P. stelt zich het fokken van een paard tot doel

Nadere informatie

GROENTENJUMPING. 30, 31 MAART -1 &2 april april april en 22 april 2018 HAGEWEG SINT-KATELIJNE-WAVER

GROENTENJUMPING. 30, 31 MAART -1 &2 april april april en 22 april 2018 HAGEWEG SINT-KATELIJNE-WAVER GROENTENJUMPING 30, 31 MAART -1 &2 april 2018 6-8 april 2018 15 april 2018 21 en 22 april 2018 HAGEWEG SINT-KATELIJNE-WAVER Groentenjumping 2018 - kwaliteit & tijd voor de jeugd; pilootproject Dré-dag

Nadere informatie

Rue du Calvaire 2 Chaussée de Namur 22 5670 Nismes (Viroinval) 5360 Natoye

Rue du Calvaire 2 Chaussée de Namur 22 5670 Nismes (Viroinval) 5360 Natoye ESPACE ELEMENT-TERRE ASBL LA SPIRALE ASBL Rue du Calvaire 2 Chaussée de Namur 22 5670 Nismes (Viroinval) 5360 Natoye www.element-terre.be www.laspirale.be Espace Élément-Terre asbl, in samenwerking met

Nadere informatie

17 t/m 19 juli 2015 SPONSORBROCHURE

17 t/m 19 juli 2015 SPONSORBROCHURE 17 t/m 19 juli 2015 SPONSORBROCHURE NK Dressuur slaat nieuwe weg in Wie het Nederlands Kampioenschap Dressuur mag organiseren weet zich verzekerd van deelname van topcombinaties op wereldniveau. Olympisch

Nadere informatie

SPONSOR INFO MAP. Samengestelde Menwedstrijd 11 en 12 juni Locatie: Moerenburg in Tilburg

SPONSOR INFO MAP. Samengestelde Menwedstrijd 11 en 12 juni Locatie: Moerenburg in Tilburg SPONSOR INFO MAP Samengestelde Menwedstrijd 11 en 12 juni 2016 Locatie: Moerenburg in Tilburg Menvereniging de Postkoets BERKEL ENSCHOT OPGERICHT 24-10-1983 MV De Postkoets is ingeschreven in het Verenigingsregister

Nadere informatie

Koninklijke Belgische Ruitersportfederatie KBRSF VZW HUISHOUDELIJK REGLEMENT

Koninklijke Belgische Ruitersportfederatie KBRSF VZW HUISHOUDELIJK REGLEMENT Koninklijke Belgische Ruitersportfederatie KBRSF VZW HUISHOUDELIJK REGLEMENT Goedgekeurd door de Algemene Vergadering op 26 mei 2015 HUISHOUDELIJK REGLEMENT VAN DE KONINKLIJKE BELGISCHE RUITERSPORTFEDERATIE

Nadere informatie

Actu-Molenbeek # 89 (4 december 2015)

Actu-Molenbeek # 89 (4 december 2015) Actu-Molenbeek # 89 (4 december 2015) Recent: Molenbeek stond in de schijnwerpers ten gevolge van de openbaarmaking van de deelname van verschillende Molenbekenaren aan de aanslagen van vrijdag 13 november

Nadere informatie

SPONSORBROCHURE Cross-Country Hattem

SPONSORBROCHURE Cross-Country Hattem Paarden & Pony s SPONSORBROCHURE Cross-Country Hattem De Molecaten Ruiterdag te Hattem is reeds een begrip in Nederland. Maar ook daarbuiten is Landgoed Molecaten bekend. Wie eens als deelnemer aan deze

Nadere informatie

SPECIAAL REGLEMENT VLP PONY JUMPING

SPECIAAL REGLEMENT VLP PONY JUMPING SPECIAAL REGLEMENT VLP PONY JUMPING GELDIG VANAF 1 JANUARI 2002 1 BIJZONDER REGLEMENT PONY S HOOFDSTUK 1 INLEIDING EN DEFINITIE Artikel 2100 - Algemeenheden. 1. De ponywedstrijden bieden de mogelijkheid

Nadere informatie

Reglement Communautaire eventingwedstrijden 2011

Reglement Communautaire eventingwedstrijden 2011 Hippo Revue Reglement Communautaire eventingwedstrijden 2011 1. ALGEMEENHEDEN 1.1. Deelnemingsvoorwaarden ruiters Minimum in het bezit zijn van een VLP-recreatieve vergunning (L01) of lid zijn van VLP,

Nadere informatie

VOORPROGRAMMA MENWEDSTRIJD

VOORPROGRAMMA MENWEDSTRIJD VOORPROGRAMMA MENWEDSTRIJD wedstrijd te Aalst Datum:29/04/18 Adres wedstrijdterrein :Hof Somergem - Affligemdreef 195 - Aalst 9300 Type wedstrijd / Type de concours: CAV Categorieën / Catégories : 1 2

Nadere informatie

5,6,7 & 8 september 2013 ZANDHOVEN

5,6,7 & 8 september 2013 ZANDHOVEN 5,6,7 & 8 september 2013 ZANDHOVEN INTERNATIONAL CSI*** & CSI YH 1. GOED DOEL ZORGBOERDERIJ ROMMESHOEF In 2010 zijn Toon en Monique Hamans gestart met De Rommeshoef, met als doel een plek te creëren waar

Nadere informatie

Inschrijven op uitnodiging organisatie van dinsdag 12 juni t/m donderdag 12 juli 2018 Via (met een toegestuurd code).

Inschrijven op uitnodiging organisatie van dinsdag 12 juni t/m donderdag 12 juli 2018 Via   (met een toegestuurd code). Jumping Peel & Maas Hendrix Training Rijksweg 45 5995 NT Kessel Wedstrijddatum: 25-28 juli 2018 Outdoor Springen Paarden Categorie: 1 Afmeting wedstrijdring: Afmeting losrijring: Outdoor 100 m x 60 m (gras)

Nadere informatie

Inschrijven op uitnodiging organisatie van 17 juni t/m 3 juli 2015 Via www.concours.nl (met een toegestuurd code)

Inschrijven op uitnodiging organisatie van 17 juni t/m 3 juli 2015 Via www.concours.nl (met een toegestuurd code) Wedstrijd: Jumping Peel & Maas Hendrix Training Rijksweg 45 5995 NT Kessel Wedstrijddatum: 22 juli t/m 25 juli 2015 Outdoor Springen Paarden Categorie: 1 Afmeting wedstrijdring: Outdoor 100 m x 60 m (gras)

Nadere informatie

BWP HENGSTENKEURING BWP Top Stallion Auction Hengstencompetitie 2016

BWP HENGSTENKEURING BWP Top Stallion Auction Hengstencompetitie 2016 BWP HENGSTENKEURING BWP Top Stallion Auction Hengstencompetitie 2016 21-23 januari 2016 17-19 maart 2016 Azelhof Lier Stal Hulsterlo Meerdonk Het evenement 21-23 januari 2016 Azelhof in Lier De Tweede

Nadere informatie

Reglement Communautaire eventingwedstrijden 2012

Reglement Communautaire eventingwedstrijden 2012 Hippo Revue Reglement Communautaire eventingwedstrijden 2012 1. ALGEMEENHEDEN 1.1. Deelnemingsvoorwaarden ruiters Minimum in het bezit zijn van een VLP-recreatieve vergunning (L01) of lid zijn van VLP,

Nadere informatie

NATIONAAL REGLEMENT EVENTING

NATIONAAL REGLEMENT EVENTING NATIONAAL REGLEMENT EVENTING K.B.R.S.F. vzw 2015 Nationaal Reglement Eventing 2015 16/03/2015 Inhoudsopgave Voorwoord...10 Gedragscode.....11 Hoofdstuk 1 Algemeenheden....12 ART.500 INLEIDING.. 12 Art.500.1Algemeen....12

Nadere informatie

INSCHRIJFPROCEDURE INDOOR AMBT DELDEN 2016

INSCHRIJFPROCEDURE INDOOR AMBT DELDEN 2016 Wedstrijd: Indoor Ambt Delden Locatie: Paardensportcentrum De Hoffmeijer Hoffmeijerweg 10 7495 RZ Ambt Delden Wedstrijddatum: 31 januari t/m 6 februari 2016 Afmeting hoofdring: Indoor 65 m x 25 m (zand)

Nadere informatie

Zijn steeds een initiatief van de inrichter en vallen onder zijn aansprakelijkheid.

Zijn steeds een initiatief van de inrichter en vallen onder zijn aansprakelijkheid. R.C. De Trens vzw R C DE TRENS JUMPING 2014 1. T r a i n i n g P o n y s e n p a a r d e n 50/ 6 0 2. De but a nte n Po ny s 70 3. Pony s 80 4. Pony s 90 5. Pony s 100 6. Debutanten Paarden 70 7. Paarden

Nadere informatie

INTERNATIONALE JUMPING CSI** JULI 2014 FLANDERS FIELD SHOW JUMPING VLAMERTINGE (IEPER)

INTERNATIONALE JUMPING CSI** JULI 2014 FLANDERS FIELD SHOW JUMPING VLAMERTINGE (IEPER) INTERNATIONALE JUMPING CSI** 24 25 26-27 JULI 2014 FLANDERS FIELD SHOW JUMPING VLAMERTINGE (IEPER) Internationale CSI** 24-25-26-27 juli 2014-4 dagen topsport - 86 050,- euro prijzengeld - 12.000 bezoekers

Nadere informatie

SAVE THE DATE MARCH 2017 PERSDOSSIER BRUSSELS DESIGN MARKET 2017

SAVE THE DATE MARCH 2017 PERSDOSSIER BRUSSELS DESIGN MARKET 2017 SAVE THE DATE 18-19 MARCH 2017 PERSDOSSIER BRUSSELS DESIGN MARKET 2017 WWW.DESIGNMARKET.BE PRESS CONTACT JULIE TOBY Product Manager +32 (0)2 349 35 53 julie@best.be -- THIERRY BELENGER General Manager

Nadere informatie

Persmap. Cyclocross Elite zonder Contract

Persmap. Cyclocross Elite zonder Contract Patattencross Persmap nossegem, 12 oktober 2014 Cyclocross Elite zonder Contract Voorwoord VZW Sport & Steun Nossegem is zeer verheugd u de 6de editie van de Patattencross te mogen voor-stellen die zal

Nadere informatie

Naam paard: merrie Ruin Hengst. Op naam van: Ik ben eigenaar / ruiter- voorbrenger / fokker / anders. Fokker & woonplaats:

Naam paard: merrie Ruin Hengst. Op naam van: Ik ben eigenaar / ruiter- voorbrenger / fokker / anders. Fokker & woonplaats: 1 Inschrijfformulier Het Keelven Jong Dressuur Talent 2017 KNHS goedgekeurde Show- 12-13-14 mei 2017 stuur per mail pagina 2 en 3: wedstrijdsec.keelven@gmail.com (Contact Yvonne Welten: 06-186543 69 )

Nadere informatie

NIEUWSBRIEF JUNI 2013

NIEUWSBRIEF JUNI 2013 NIEUWSBRIEF JUNI 2013 Ruiterclub Genk vzw Kattevennen 12, 3600 Genk secretariaat@ruiterclubgenk.be www.ruiterclubgenk.be Beste clubleden Veel plezier met het doornemen van onze nieuwsbrief voor de maand

Nadere informatie

Sponsormap. Nationale Tentoonstelling. 17 & 18 augustus 2012 Brabanthallen s-hertogenbosch

Sponsormap. Nationale Tentoonstelling. 17 & 18 augustus 2012 Brabanthallen s-hertogenbosch Sponsormap Nationale Tentoonstelling 17 & 18 augustus 2012 Brabanthallen s-hertogenbosch Kerngegevens Uitvoerend comité Dhr. H.W. van der Pols (Alg. Voorzitter) Mw. J.A. Slendebroek (Vice Voorzitter) Dhr.

Nadere informatie

REGLEMENTEN KAMPIOENSCHAPPEN Debutanten... Paarden en Pony s Amazones Gentlemen..

REGLEMENTEN KAMPIOENSCHAPPEN Debutanten... Paarden en Pony s Amazones Gentlemen.. REGLEMENTEN KAMPIOENSCHAPPEN 2017 Debutanten... Paarden en Pony s Amazones Gentlemen.. 1 Kampioenschap Debutanten 2017 Debutanten Paarden en Debutanten Pony s rijden een gezamenlijk kampioenschap! Hoogte

Nadere informatie

REGLEMENT & RICHTLIJNEN VLP CLUB BATTLE

REGLEMENT & RICHTLIJNEN VLP CLUB BATTLE REGLEMENT & RICHTLIJNEN VLP CLUB BATTLE Powered by Editie: 05-09-2017 Inhoud TOEPASSINGSGEBIED... 3 1 ALGEMEEN... 3 1.1 OPZET... 3 1.2 INSCHRIJVINGSVOORWAARDEN... 3 1.3 ANNULEREN/ RUITER- EN/OF PAARDWISSEL...

Nadere informatie

Sponsormap Nationaal LRV Kampioenschap Jonge paarden

Sponsormap Nationaal LRV Kampioenschap Jonge paarden Sponsormap Nationaal LRV Kampioenschap Jonge paarden 27 juni 2010 Stal Hulsterlo - Meerdonk Organisatie Door LRV wordt sedert een 10 tal jaren wedstrijden voor Jonge Paarden ingericht. Deze wedstrijden

Nadere informatie

Paarden & pony s Amazones Gentlemen..

Paarden & pony s Amazones Gentlemen.. KAMPIOENSCHAPPEN 2019 Paarden & pony s Amazones Gentlemen.. REGLEMENTEN Kampioenschappen : enkel de online inschrijvingen via Equibel komen in aanmerking. 1 KAMPIOENSCHAP JUMPING 2019 PAARDEN EN PONY S

Nadere informatie

3 GOEDE REDENEN OM TE SPONSOREN

3 GOEDE REDENEN OM TE SPONSOREN SPONSOR MAGAZINE 3 GOEDE REDENEN OM TE SPONSOREN VISIBILITEIT Uw bedrijf wordt in de aanloop van en tijdens het jumping weekend uitgebreid in de kijker gezet. IMAGO Steun een leuk en toeganklijk sport-

Nadere informatie

zaterdag 1 en zondag 2 juni 2013, haar ondertussen zeer gewaardeerde

zaterdag 1 en zondag 2 juni 2013, haar ondertussen zeer gewaardeerde Herentals, 5 maart 2013 Mevrouw, Mijnheer, Voor de vijftiende keer reeds organiseert Kiwanis Herentals op vrijdag 31 mei, zaterdag 1 en zondag 2 juni 2013, haar ondertussen zeer gewaardeerde jumping. Dat

Nadere informatie

KANDIDAAT INVESTEERDER UITBATER VOOR KASTEEL EN KOETSHUIZEN IN PARK HOF TER LINDEN TE EDEGEM

KANDIDAAT INVESTEERDER UITBATER VOOR KASTEEL EN KOETSHUIZEN IN PARK HOF TER LINDEN TE EDEGEM Horeca Partners bvba Desguinlei 184, 2018 Antwerpen Tel 03 260 60 90 fax 03 260 60 99 info@horecapartners.be www.horecapartners.be BTW : BE 0870.617.164 RPR Antwerpen BANK : BE45 6451 0286 4289 KANDIDAAT

Nadere informatie

APZ Nieuws. Vergadering van 30 april 2014. Dressuurwedstrijd:

APZ Nieuws. Vergadering van 30 april 2014. Dressuurwedstrijd: APZ Nieuws Vergadering van 30 april 2014 Dressuurwedstrijd: Op 12 en 13 april 2014 was het dan zover: het APZ organiseert haar laatste wedstrijd op hun terrein in de Mussenbaan. Zoals zoveel jaren werd

Nadere informatie

Thema juni Trec deel 1

Thema juni Trec deel 1 2019 Thema juni Trec deel 1 Mariska Hagedorn Manege Lelystad 1-6-2019 TREC TREC staat voor Technique de Randonnée Equestre de Compétition en betekent letterlijk 'competitieve ruiter trektochttechnieken'.

Nadere informatie

Inschrijven Sluiting inschrijving : 9-9-2013 Wijzigingen doorgeven : Zondag van 0:00:00 tot 0:00:00

Inschrijven Sluiting inschrijving : 9-9-2013 Wijzigingen doorgeven : Zondag van 0:00:00 tot 0:00:00 SGW Ysselsteyn imburgs kampioenschap Eventing YSSESTEYN ( 5813E ) 5-10-2013-6-10-2013 VP00012 Status : Goedgekeurd Wedstrijd goedgekeurd op : 19-6-2013 Outdoor Pony & Paard Categorie 3 Openstelling : Onbeperkt

Nadere informatie

AZENCROSS Loenhout

AZENCROSS Loenhout AZENCROSS Loenhout 28.12.2018 DE AZENCROSS 35e editie van een van dé klassiekers van het veldrijden! Sportief en extra sportief hoogtepunt van het seizoen! Indrukwekkende erelijst: van der Poel, Meeusen,

Nadere informatie

Beste Amazone, Ruiter, Familieleden en Vrienden,

Beste Amazone, Ruiter, Familieleden en Vrienden, Torhout,24 september 2015 Beste Amazone, Ruiter, Familieleden en Vrienden, Met de jaarlijkse 2-daagse jumping begin september valt traditioneel het doek definitief over het zomerprogramma. Met grote tevredenheid

Nadere informatie

november 2016

november 2016 7 jaar 11-12-13 november 2016 stal Hulsterlo flanders-dressage-event.be VOORWOORD Tijdens de zomermaanden mocht Flanders Dressage Event de laatste 6 jaar het Belgisch Kampioenschap dressuur Seniors verwelkomen.

Nadere informatie

INTERNATIONALE JUMPING CSI** 13-14 - 15-16 JUNI 2013 VLAMERTINGE (IEPER)

INTERNATIONALE JUMPING CSI** 13-14 - 15-16 JUNI 2013 VLAMERTINGE (IEPER) INTERNATIONALE JUMPING CSI** 13-14 - 15-16 JUNI 2013 VLAMERTINGE (IEPER) Internationale Jumping CSI** 13-14-15-16 juni 2013-4 dagen topsport - 77.000 euro prijzengeld - 10.000 bezoekers - 120 ruiters -

Nadere informatie

MINIMARATHON 2 juli 2017

MINIMARATHON 2 juli 2017 MINIMARATHON 2 juli 2017 DE BERKENRUITERS www.berkenruiters.nl 1 2 Beste deelnemers van de 10 e Impuls Mini Marathon op 2 juli 2017 bij de Berkenruiters op de Trenshoeve in Berkhout Deze 10 e Mini Marathon

Nadere informatie

Hippo Revue. Reglement Communautaire Eventingwedstrijden Reglement communautaire eventingwedstrijden VLP

Hippo Revue. Reglement Communautaire Eventingwedstrijden Reglement communautaire eventingwedstrijden VLP Hippo Revue Reglement Communautaire Eventingwedstrijden 2009 Reglement communautaire eventingwedstrijden VLP 2009 1 1. ALGEMEENHEDEN 1.1. Deelnemingsvoorwaarden ruiters Minimum in het bezit zijn van een

Nadere informatie

22 juli Op weg naar de top. Is deze nieuwsbrief niet goed te zien? Klik hier om het online te bekijken

22 juli Op weg naar de top. Is deze nieuwsbrief niet goed te zien? Klik hier om het online te bekijken Is deze nieuwsbrief niet goed te zien? Klik hier om het online te bekijken Op weg naar de top Aanbiedingen pensionklant van de maand Massagecursus Paardenverkiezing Weekend open dag Grote schoonmaak Automatische

Nadere informatie

Belgisch Kampioenschap BMX 2014

Belgisch Kampioenschap BMX 2014 Belgisch Kampioenschap BMX 2014 06 juli 2014 Massenhoven ONZE CLUBSPONSORS 2014 Een woord vooraf In 2011 was Massenhoven voor de tweede maal gastheer voor het Belgisch kampioenschap BMX. Een bijzonder

Nadere informatie

Military is de kroon op de paardensport

Military is de kroon op de paardensport Special Military 2000 Paardengoeroe Frans van Meggelen stuwende kracht achter Boekelo : Military is de kroon op de paardensport 57 Nee, hij is niet de belangrijkste persoon rond de Military van Boekelo.

Nadere informatie

HOSPITALITY ARRANGEMENTEN 2016

HOSPITALITY ARRANGEMENTEN 2016 HOSPITALITY ARRANGEMENTEN 2016 Jumping Etten-Leur is één van de mooiste outdoor concoursen van Nederland en staat bij veel ruiters standaard op de agenda. De sport staat voorop en daarin speelt sponsoring

Nadere informatie

Koninklijke Vereniging Het Nederlandse Trekpaard en de Haflinger

Koninklijke Vereniging Het Nederlandse Trekpaard en de Haflinger Koninklijke Vereniging Het Nederlandse Trekpaard en de Haflinger Reglementen gebruiksrubrieken Nationale Tentoonstelling 16-17 en 18 augustus 2012 Brabanthallen te s-hertogenbosch Reglementen voor de gebruiksrubrieken

Nadere informatie

Wedstrijden Hippische Regionale Oost-Vlaanderen vzw. kalendervergadering.

Wedstrijden Hippische Regionale Oost-Vlaanderen vzw. kalendervergadering. Wedstrijden 2003 Hippische Regionale Oost-Vlaanderen vzw Woord vooraf Het jaar 2003 zal binnen de werking van HROV voor heel wat vernieuwing zorgen. Zowel onze jumpingcommissie als de dressuurcommissie

Nadere informatie

All Year Round Eventing

All Year Round Eventing De eventingderby Inleiding Steeds meer ruiters leren paardrijden op de manege in een binnen- of buitenbak en kennen helaas niet het genot van het galopperen met hun paard in de natuur. Groene ruimte is

Nadere informatie

Europees kampioenschap Young Riders Dressuur Belgisch team

Europees kampioenschap Young Riders Dressuur Belgisch team Partner of the Belgian Equestrian Team Europees kampioenschap Young Riders Dressuur Belgisch team Chef d équipe: Laurence Van Doorslaer YOUNG RIDERS Dirk Caremans Kirsten Adriaenssens Woonplaats: Brasschaat

Nadere informatie

RAS EN CLUB INFORMATIE

RAS EN CLUB INFORMATIE RAS EN CLUB INFORMATIE CLUB VAN LIEFHEBBERS VAN PYRENEESE HERDERSHONDEN VZW CLUB DES AMATEURS DE BERGERS DES PYRÉNÉES ASBL Hartelijk dank voor uw belangstelling voor de Pyreneese Herdershond. Dit kleinste

Nadere informatie

Het profiel van de kandidaten

Het profiel van de kandidaten Het profiel van de kandidaten Het project richt zich tot alle juwelenontwerpers die in Europa wonen of er langer dan 10 jaar hebben gewoond en minstens 18 jaar oud zijn, ongeacht het feit of ze nog student

Nadere informatie

Bodyprotectors. Beestjes in het bos STAL T REELAER NIEUWSBRIEF. Interessante informatie: In dit nummer: Teken 1. Ruiter en paard van de maand!

Bodyprotectors. Beestjes in het bos STAL T REELAER NIEUWSBRIEF. Interessante informatie: In dit nummer: Teken 1. Ruiter en paard van de maand! STAL T REELAER NIEUWSBRIEF Interessante informatie: De nieuwe cross hindernissen zijn inmiddels in gebruik genomen. Op 17 april is het lente concours. Nog niets te doen in de mei vakantie? Kijk op pagina

Nadere informatie

KNHS Kampioenschappen Samengesteld L,M,Z Paarden 2011

KNHS Kampioenschappen Samengesteld L,M,Z Paarden 2011 Koninklijke Nederlandse Hippische Sportfederatie Vraagprogramma KNHS Kampioenschappen Samengesteld L,M,Z Paarden 2011 Data: vrijdag 28 en zaterdag 29 oktober 2011 Plaats: Barchem Organisatie: Stichting

Nadere informatie

Aangepaste Paardensport

Aangepaste Paardensport Koninklijke Nederlandse Hippische Sportfederatie Aangepaste Paardensport Prima in te passen! Mogelijkheden voor paardensporters met een beperking Inhoudsopgave Onderwerp pagina Inleiding 5 1. Voor wie

Nadere informatie

SPONSORBROCHURE. - Promodorp - Sponsorpakketten - VIP Sponsorlounge

SPONSORBROCHURE. - Promodorp - Sponsorpakketten - VIP Sponsorlounge SPONSORBROCHURE - Promodorp - Sponsorpakketten - VIP Sponsorlounge VOORWOORD 2 Nationaal Concours Hippique Eext wordt in 2019 al weer voor de 90 ste keer georganiseerd! Door de jaren heen hebben er enorm

Nadere informatie

De New Forest pony. Blz 1

De New Forest pony. Blz 1 De New Forest pony Blz 1 Inhoudsopgave De new forest pony (voorkant) Blz 1 Inhoudsopgave Blz 2 Voorwoord Blz 3 De inleiding Blz 4 Geschiedenis Blz 5 Waar worden de new forest pony s voor gebruikt? Blz

Nadere informatie