GECOMBINEERDE OPGAVE 2015

Maat: px
Weergave met pagina beginnen:

Download "GECOMBINEERDE OPGAVE 2015"

Transcriptie

1 Van 1 april tot en met 15 mei moet de Gecombineerde Opgave (GO) weer worden ingevuld. Dat vraagt een goede voorbereiding, deze checklist helpt u daarbij. De checklist bestaat uit twee onderdelen: een voorbereidingslijst en de daadwerkelijke checklist 1. Voorbereidingslijst Noteer en verzamel onderstaande gegevens die voor uw bedrijf van toepassing zijn. Dit zijn de gegevens, voor zover van toepassing, die u paraat moet hebben, om het proces van invoeren te vergemakkelijken en versnellen. 1. Het KVK-nummer. 2. BSN-nummer (Alle leden van het bedrijf) 3. Het SKAL-nummer (biologisch landbouwer) 4. Omgevings-, Milieu- of Hinderwet- of Natuurbeschermingswetvergunning 5. Bemestingsplan 2014/ 6. E herkenning (mobiele telefoon en pin code of token) 7. Tan codes 8. SNL-A beschikking (indien agrarisch natuurbeheer) 9. Uw bedrijfsgegevens & dierhouderijgegevens a. Aantal arbeidsuren b. Aantal medewerkers c. Aantal dieren op 1 april d. Gemiddeld aantal dieren 2014 (Volledige I&R dieradministratie meenemen) e. Huisvesting i. Staltype (Rav-code) ii. Jaar ingebruikname f. Aantal dierplaatsen vergund (per stal, per diergroep) i. Drijfmest II. Vaste mest iii. Drijfmest en vaste mest (combinatie) g. Teeltplannen i. Gewassen (gewas codes) ii. Volggewas / vanggewas Hectares/ oppervlakten percelen die u feitelijk in gebruik heeft 10. Uw bedrijfsgegevens (tuinbouw onder glas) a. Groenten en/of gewassen die u teelt in m² 11. Regelingen a. Betalingsrechten aanvragen (toekenning) en uitbetalen aanvragen b. Vergroeningsbetaling i. Ecologisch aandachtsgebied ii. Gewasdiversificatie c. Extra betaling jonge landbouwers i. BSN-nummer ii. Datum ingang zeggenschap (Datum toetreding bedrijf of anders?) d. Private Overeenkomst (PO) i.v.m. Aanvragen en uitbetalen Betalingsrechten i.. In verband met pachten of verpachten grond ii. In verband met overname aanvraagrecht betalingsrechten en/of referentie 2014 (Neem de ondertekende private overeenkomsten mee met de gegevens per perceel, indien die er nog niet is, neem dan gegevens (KvK- of relatienummer, naam en adres van de andere partij mee Experts in ondernemen! FOOD &AGRI

2 e. Subsidiestelsel Natuur- en Landschapsbeheer (SNL-a) Welke beheerpakketten Welke percelen f. Gegevens brede weersverzekering (Agriver, Vereinigte Hagel, BFAO U.A.) g. Gegevens graasdierpremie 1. I&R, UBN nummer, diernummers 2. Land code Nederland h. Hennep 1. Volg nr. perceel 2. Ras 3. KG zaaizaad 4. Verwachte inzaaidatum 5. Etiketten (verzenden RVO, voor 15 mei / 30 juni ) 12. Mest a. Hogere Fosfaatgebruikersnorm i. Grondmonsters uitslagen 1. PAL-getal, PW-waarde ii. Grondsoort (welke aanwezig op bedrijf?) b. Gegevens Beweiding i. c. Gegevens Excretie (BEX) i. Gegevens beweiding 2014 d. Gegevens mestopslag, mestbewerking en -verwerking e. Gegevens mesttoediening i. Percentage van wijze toediening II. Wijze van toediening grasland (zodebemester, sleepslang, sleufkouter of ed) III. Wijze van toediening bouwland (bouwlandinjecteur, breewerpig of e.d.) Handig om ook mee te nemen naar uw adviseur Beslissing vaststelling bedrijfstoeslag 2014 (ook te raadplegen en uit te printen via Mijn dossier ). Hierin staat hoe de percelen vorig jaar zijn beoordeeld. Als er oppervlakten zijn aangepast door RVO, probeer dan voor u zelf na te gaan, wat de reden kan zijn. Houd hier rekening mee bij de opgave in de applicatie Mijn Percelen. Regelingen ja nee Betalingsrechten aanvragen en uitbetalen of Aanvragen/uitbetalen betalingsrechten uit de Nationale reserve voor starters of Aanvragen/uitbetalen betalingsrechten uit de Nationale reserve voor jonge landbouwers (keuze maken uit 1 van de drie) Aanvragen toeslag op betalingsrechten voor jonge landbouwers Uitbetaling subsidie natuur en landschapsbeheer (SNL-a) Tegemoetkoming premie brede weersverzekering Graasdierpremie Controleer of uw voldoet aan de voorwaarden voor de aangevraagde regelingen Bij gebruik van een private overeenkomst dient u dit apart aan te geven bij de regelingen en de betreffende percelen De extra top up (hectarebetaling) voor Jonge Landbouwers dient u apart aan te vragen U dient in een apart scherm in te vullen hoe u aan de vergroeningseisen gaat voldoen plus per perceel N.B. Controleer of RVO het juiste bankrekeningnummer heeft om de subsidies uit te betalen.

3 2. Checklist bedrijfssituatie Om de bedrijfssituatie door te nemen vult u, wanneer u zelf de Gecombineerde Opgave doet, vóór het verzenden van de aanvraag, onderstaande checklist in. Deze bestaat uit onderdeel 2a en 2b. Onderdeel 2a Als u de vragen bij onderdeel a met ja kunt beantwoorden, kunt u deze afvinken. Dat helpt u bij een goede afhandeling. Als u de vragen met nee of met weet niet (?) moet beantwoorden, dan moet u nog actie ondernemen. Algemeen, tenaamstelling en bedrijfsgegevens ja nee? nvt Indien er wijzigingen hebben plaatsgevonden in de bedrijfssituatie, zijn deze correct gemeld bij RVO? Zijn alle op te geven percelen ook feitelijk bij uw bedrijf in gebruik? Kloppen de oppervlakten van percelen? Zijn de juiste gewascodes, gebruikscodes, diercodes en subsidiecodes ingevuld? Kunt u bij controle schriftelijk bewijs overhandigen van overeenkomsten van in gebruik genomen grond? Is bij nieuw in gebruik genomen percelen de overgangsdatum correct ingevuld? Betalingsrechten (BBR) ja nee? nvt Komt u in aanmerking voor betalingsrechten of betalingsrechten uit de Nationale Reserve? Heeft u een private overeenkomst nodig? Zo ja, heeft u vooraf onderling een schriftelijke (Private) overeenkomst opgesteld? Zo ja, doet de vervreemder dan ook Gecombineerde Opgave in? Als u betalingsrechten gaat verhuren, bent u nog actief landbouwer? Als u betalingsrechten huurt, is de verhuurder actief landbouwer en dient de verhuurder een Gecombineerde Opgave in? Hebt u betalingsrechten op alle subsidiabele percelen aangevraagd (per perceelaanvinken)? Gaat u aan de vergroeningseisen voldoen? Voldoet uw bedrijf aan de randvoorwaarden GLB? Voldoet het beheer van de door u opgegeven grond het hele jaar aan de randvoorwaarden GLB?

4 Mestbeleid ja nee? nvt Zijn de beginvoorraden op 1 januari van mest en kunstmest vastgelegd? Hebt u een N-mineraal grondmonster laten nemen indien u graslandpercelen gaat scheuren? Zijn bij de onderzochte percelen voor fosfaatdifferentiatie de PAL en Pw-gegevens correct ingevuld? Voor de hogere gebruiksnorm voor fosfaatarme en -fixerende gronden moet u een aparte vraag hierover invullen en u moet voldoen aan het bemonsteringsprotocol hiervoor. Is hieraan voldaan? Hebt u voldoende gebruiksruimte voor mest? Let op: grond met hoofdfunctie natuur mag soms wel worden bemest maar telt niet mee bij de gebruiksruimte. Wordt er na de teelt van maïs op zandgrond direct een volgteelt geteeld? Indien uw bedrijf aan derogatie deelneemt: Is er een bemestingsplan gemaakt? Zijn er voldoende geldige grondmonsters beschikbaar voor alle percelen? Heeft u gezorgd voor tijdige aanmelding en betaling van derogatie bij RVO? Voldoet u aan de graslandeis 80% van 15 mei t/m 15 sept.? Voldoet u bij een bedrijfsoverschot aan de eisen voor de mestverwerkingsplicht en aan de gebruiksnormen? Indien u een bedrijfsoverschot heeft, stelt u dan een Kringloopwijzer op? Onderdeel 2b Als u onderstaande vragen met nee kunt beantwoorden, dan is dit onderdeel voor u niet van toepassing en kunt u deze vragen afvinken. Wanneer u een vraag met ja beantwoordt, dan vraagt dat onderwerp enige aandacht voor correcte afhandeling. Twijfelt u, neem dan contact op met MKB Adviseurs Food & Agri. Een adviseur helpt u graag verder. Tenaamstelling en bedrijfsgegevens ja nee? nvt Is samenvoeging of splitsing van het bedrijf aan de orde? Wordt er een maatschap, VOF, CV of BV opgericht of ontbonden? Overweegt u grondtransacties in? Loopt er nog een bezwaarprocedure? Zo ja, waar gaat die over? Zijn er percelen die in langer dan 90 dagen voor niet agrarische doeleinden worden gebruikt, of niet kunnen worden beteeld? Hierop kunt u geen betalingsrechten aanvragen en laten uitbetalen.

5 Overige tips/aandachtspunten Bereid alles goed voor en wacht niet tot de laatste week met het invullen en versturen van de opgave. Streef ernaar om de Gecombineerde Opgaven nog in april te doen. Dat biedt de mogelijkheid nog tijdig correcties te doen. Neem niet zomaar gegevens over van vorig jaar! Herhaaldelijk de verkeerde gegevens opgeven kan leiden tot een korting en/of boete. Invullen van volgteelten is verplicht. Het telen van een vanggewas direct na het oogsten van de maïs op zandgrond behoort hier ook toe. Ook als u geen derogatie aanvraagt. Zorg dat uw bedrijf met de juiste SBI codes bij de KvK is ingeschreven. De codes die beginnen met 011, 012, 013, 014 en 015 ziet RVO als landbouwactiviteiten. Doe eerst de GO voordat u bij de KvK meldt dat uw huidige KvK-nummer kan worden geschrapt. Anders bestaat de kans dat uw inlog- en TAN-codes bij RVO vervallen. Draagt u na 15 mei grond over, dan blijft u zelf verantwoordelijk voor de randvoorwaarden, tenzij de nieuwe gebruiker zelf ook GLB subsidie ontvangt. Maak daarover afspraken met de koper/pachter van de grond. Hebt u grote percelen en neemt u deel aan de brede weersverzekering, overweeg die dan te splitsen. De droogte- waterschade wordt namelijk per perceel bepaald. Geef geen percelen op, of delen ervan, voor verzilvering van betalingsrechten als u niet zeker bent dat het subsidiabele grond is. Op de website kunt u de (agrarische) natuurbeheerplannen van de provincies bekijken. Opgave via internet Vooraf beantwoorde vragen door RVO dient u te controleren op juistheid. Sla voor het versturen van de Gecombineerde Opgave naar RVO een kopie van de opgave op uw pc op en print deze uit. Zorg dat u tijdig over geldige tancodes beschikt om uw opgave te kunnen versturen. Gebruik van de browser Fire Fox heeft de voorkeur boven Google Chrome of Internet Explorer. Meer weten? Voor advies en ondersteuning kijkt u op www. mkbadviseurs.nl/foodagri of neemt u contact op met uw adviseur. Hoewel MKB Adviseurs Food & Agri de uiterste zorg heeft besteed aan de inhoud van dit leaflet, aanvaardt zij geen enkele aansprakelijkheid voor onvolledigheid of onjuistheid noch voor de gevolgen daarvan. Meander 261 / 6825 MC, Arnhem T: / E: advies@mkbadviseurs.nl FOOD &AGRI MKB Adviseurs Food & Agri is voortgekomen uit en gelieerd aan LTO Noord

Ingevulde gegevens Gecombineerde opgave 2015

Ingevulde gegevens Gecombineerde opgave 2015 Ingevulde gegevens Gecombineerde opgave 215 Uw gegevens Naam Adres Woonplaats Telefoonnummer Mobiel telefoonnummer E-mailadres Relatienummer Aanvraagnummer C. de Visser Boshoekweg 1 OOSTKAPELLE 11859184

Nadere informatie

SPECIAL EDITION. Agro-nieuwsbrief april 2015

SPECIAL EDITION. Agro-nieuwsbrief april 2015 SPECIAL EDITION Agro-nieuwsbrief april 2015 U wilt dat uw bedrijf optimaal resultaat oplevert. Kennis van de markt is daarbij onontbeerlijk, zeker in combinatie met de steeds complexere (financiële) situatie

Nadere informatie

Handleiding Gecombineerde opgave

Handleiding Gecombineerde opgave Handleiding Gecombineerde opgave Grondgebonden regelingen Deze handleiding kan u helpen bij het opgeven van uw percelen voor grondgebonden regelingen. Zo laten we met schermafbeeldingen zien hoe u uitbetaling

Nadere informatie

Regelingen. Doc.12. Uitbetaling Betalingsrechten en Vergroeningsbetaling. Nee

Regelingen. Doc.12. Uitbetaling Betalingsrechten en Vergroeningsbetaling. Nee Regelingen Doc.12 Geef aan voor welke regelingen u in 2018 in aanmerking wilt komen, of waarvoor u uitbetaling wilt aanvragen. Informatie over de voorwaarden van de regelingen kunt u vinden op mijn.rvo.nl/gecombineerde-opgave

Nadere informatie

Overzicht Landbouwtelling 2015

Overzicht Landbouwtelling 2015 Doc. 1 Rijksdienst voor Ondernemend Nederland > Retouradres Postbus 40225 8004 DE ZWOLLE Rijksdienst voor Ondernemend Nederland Mandemaat 3 Assen Postbus 40225 8004 DE Zwolle mijn.rvo.nl T 088 042 42 42

Nadere informatie

Opgave Gewaspercelen

Opgave Gewaspercelen Naam: BSN/KvK-nummer: Relatienummer: Aanvraagnummer Gecombineerde opgave: Grond in gebruik of beheer op 15 mei 2013 Invulinstructie Vul in met blauwe of zwarte pen. Schrijf binnen de vakken. Invulrondjes

Nadere informatie

Extra nieuwsbrief bij Gecombineerde opgave 2006

Extra nieuwsbrief bij Gecombineerde opgave 2006 Extra nieuwsbrief bij Gecombineerde opgave 2006 Maart/april 2006 De praktijkpanels van Dienst Regelingen hebben het pakket van de Gecombineerde opgave 2006 bekeken en zijn met aanvullingen gekomen die

Nadere informatie

Uw gegevens: Formulier Gecombineerde opgave 2012 * CD * Pagina 1 van 13 : : : :

Uw gegevens: Formulier Gecombineerde opgave 2012 * CD * Pagina 1 van 13 : : : : Uw gegevens Naam Adres Woonplaats Telefoonnummer Mobiel telefoonnummer E-mailadres Relatienummer Aanvraagnummer Varkensbedrijf BELA B.V. Columbusweg 27 VENLO 0497641248 f.lavrijsen@planet.nl 202362353

Nadere informatie

Doc. 1

Doc. 1 Doc. 1 Doc. 2 Doc. 3 Doc. 5 overzicht Ingevulde gegevens Gecombineerde opgave 2016 Uw gegevens Naam Adres Woonplaats Telefoonnummer Mobiel telefoonnummer : 10.2.e E-mailadres

Nadere informatie

Toelichting bij de Gecombineerde opgave 2015. Rijksdienst voor Ondernemend Nederland

Toelichting bij de Gecombineerde opgave 2015. Rijksdienst voor Ondernemend Nederland Toelichting bij de Gecombineerde opgave 2015 Rijksdienst voor Ondernemend Nederland Waarom Gecombineerde opgave? Met de Gecombineerde opgave doet u een aanvraag voor: Toewijzing en uitbetaling van betalingsrechten

Nadere informatie

Effectrapportage hervorming GLB vanaf 2015

Effectrapportage hervorming GLB vanaf 2015 Effectrapportage hervorming GLB vanaf 2015 A.K. Kerbouwer 1e Kruisweg 1a 3262 LK Oud-Beijerland 29 oktober 2014 Versie: 2014.13 Versie: 2014.13 pag 1 van 12 INHOUDSOPGAVE pag. Inhoudsopgave 2 A. Algemene

Nadere informatie

Wijzigingen Gecombineerde opgave 2019 Wat is er gewijzigd in de Gecombineerde opgave 2019? U ziet in dit overzicht de wijzigingen per onderwerp.

Wijzigingen Gecombineerde opgave 2019 Wat is er gewijzigd in de Gecombineerde opgave 2019? U ziet in dit overzicht de wijzigingen per onderwerp. Wijzigingen Gecombineerde opgave 2019 Wat is er gewijzigd in de Gecombineerde opgave 2019? U ziet in dit overzicht de wijzigingen per onderwerp. Onderwerpen in de opgave Relatiegegevens Er zijn geen wijzigingen

Nadere informatie

Effecten van het nieuwe GLB. Vlas en Hennep.NL. Erik Beumer Beumer Agro Service

Effecten van het nieuwe GLB. Vlas en Hennep.NL. Erik Beumer Beumer Agro Service Effecten van het nieuwe GLB Vlas en Hennep.NL Erik Beumer Beumer Agro Service 30 oktober 2014 1 Programma Introductie; Van bedrijfstoeslag naar betalingsrechten; Huren van land en betalingsrechten; Vergroening;

Nadere informatie

Bakkers J.M.M. en W.C.E.M. en Bakkers-van der Sande A.C.M. MTS Driehuizerweg 21 HAGHORST

Bakkers J.M.M. en W.C.E.M. en Bakkers-van der Sande A.C.M. MTS Driehuizerweg 21 HAGHORST Rijksdienst voor Ondernennekid Nederland Gemeente Hilvarenbeek Ingekomen: 5-12-2016 Formulier Gecombineerde opgave 2014 Uw gegevens Naam : Adres : Woonplaats : Telefoonnummer : Mobiel telefoonnummer :

Nadere informatie

overzicht Ingevulde gegevens Gecombineerde opgave 2016 Uw gegevens * CD * : : : : Naam Adres Woonplaats Telefoonnummer

overzicht Ingevulde gegevens Gecombineerde opgave 2016 Uw gegevens * CD * : : : : Naam Adres Woonplaats Telefoonnummer overzicht Ingevulde gegevens Gecombineerde opgave 2016 Uw gegevens Naam Adres Woonplaats Telefoonnummer : : : : : : : De Stoerderij De Koppele 617 EINDHOVEN Mobiel telefoonnummer : 0613947995 E-mailadres

Nadere informatie

Het nieuwe Gemeenschapelijke Landbouwbeleid (GLB) 2015-2019 voor de Boomkwekerij

Het nieuwe Gemeenschapelijke Landbouwbeleid (GLB) 2015-2019 voor de Boomkwekerij Het nieuwe Gemeenschapelijke Landbouwbeleid (GLB) 2015-2019 voor de Boomkwekerij Treeport café Zundert 22 januari 2015 John Bal, ZLTO Arie de Jong, Van Oers Agro Programma ZLTO: Wat heeft (Z)LTO voor u

Nadere informatie

Vergroeningseisen. Agenda. Aan vergroeningseisen voldoen voor uitbetaling Basispremie Vergroeningspremie

Vergroeningseisen. Agenda. Aan vergroeningseisen voldoen voor uitbetaling Basispremie Vergroeningspremie Agenda 20.15u Opening 20.20u GLB-beleid: De vergroeningseisen 21.15u Pauze 21.30u GLB-beleid: hoogte premie en kortingen 21.50u Aandachtspunten bij invullen gecombineerde opgave 22.15u Vragen en discussie

Nadere informatie

Vragen en antwoorden n.a.v. voorlichtingsbijeenkomst over nieuw GLB en nieuw mestbeleid bij Administratiekantoor Woldendorp te Bedum op

Vragen en antwoorden n.a.v. voorlichtingsbijeenkomst over nieuw GLB en nieuw mestbeleid bij Administratiekantoor Woldendorp te Bedum op Vragen en antwoorden n.a.v. voorlichtingsbijeenkomst over nieuw GLB en nieuw mestbeleid bij Administratiekantoor Woldendorp te Bedum op 16-01-2014 1. Tijdelijk en blijvend grasland; wat zijn de gevolgen

Nadere informatie

Beste ondernemer, Editie februari 2015. PAS: een oplossing?

Beste ondernemer, Editie februari 2015. PAS: een oplossing? Editie februari 2015 Beste ondernemer, In deze nieuwsbrief informeren wij u over de stand van zaken in de PAS, welke tot 20 februari 2015 ter inzage ligt. Hoewel de invoering van de PAS enkele malen is

Nadere informatie

Overzicht ingediende vragen over het nieuwe GLB - De gecombineerde opgave in 2013 te laat is ingediend. Heeft dit gevolgen voor het aantonen dat men

Overzicht ingediende vragen over het nieuwe GLB - De gecombineerde opgave in 2013 te laat is ingediend. Heeft dit gevolgen voor het aantonen dat men GLB update 10 maart 2014 Het nieuwe GLB (Gemeenschappelijk Landbouw Beleid) is op 1 januari 2014 van start gegaan. Maar dat wil niet zeggen dat alles al duidelijk is. Er zitten nog verrassingen in de pijplijn.

Nadere informatie

Agri Nieuwsbrief. Ontwerp AMvB grondgebonden groei melkveehouderij. In deze nieuwsbrief MEI 2015

Agri Nieuwsbrief. Ontwerp AMvB grondgebonden groei melkveehouderij. In deze nieuwsbrief MEI 2015 HLB Van Daal & Partners is a member of HLB International. A world-wide network of independent accounting firms and business advisers. Agri Nieuwsbrief MEI 2015 KLEURCOLOFON Pacht Bedrijf Fiscaal GLB-beleids/gecombineerde

Nadere informatie

Hoofdlijnen Gemeenschappelijk Landbouwbeleid

Hoofdlijnen Gemeenschappelijk Landbouwbeleid Hoofdlijnen Gemeenschappelijk Landbouwbeleid 2014-2020 Omvorming + nieuwe opzet directe betalingen Overgangsjaar Toegang tot nglb Basispremie Vergroening en de eisen Communicatie 2 Het nieuwe GLB, nog

Nadere informatie

Speciale editie Verzamelaanvraag 2006

Speciale editie Verzamelaanvraag 2006 AGRO Actualiteiten Speciale editie Verzamelaanvraag 2006 INHOUD: Gecombineerde Opgave De belangrijkste opgave van het jaar Hoofdformulier Overzicht gewaspercelen Benutting van toeslagrechten Andere subsidies

Nadere informatie

Hoofdlijnen Gemeenschappelijk Landbouwbeleid Europees Landbouwbeleid en Voedselzekerheid

Hoofdlijnen Gemeenschappelijk Landbouwbeleid Europees Landbouwbeleid en Voedselzekerheid Hoofdlijnen Gemeenschappelijk Landbouwbeleid 2014-2020 Europees Landbouwbeleid en Voedselzekerheid 2 Omvorming + nieuwe opzet directe betalingen Overgangsjaar Toegang tot nglb Basispremie Vergroening en

Nadere informatie

Nieuwsbrief. PAS: een oplossing? Welkom Van der Woude Adviesbureau WET EN REGELGEVING ALGEMEEN

Nieuwsbrief. PAS: een oplossing? Welkom Van der Woude Adviesbureau WET EN REGELGEVING ALGEMEEN Pagina 2 WET EN REGELGEVING Februari 2015 Jaargang 16, nummer 1 ALGEMEEN Welkom 2015 Inmiddels is de eerste maand van 2015 al weer om en zijn we gekomen in februari. Op dit moment mag de eerste mest weer

Nadere informatie

Wijzigingen Gecombineerde opgave 2018 Wat is er gewijzigd in de Gecombineerde opgave 2018? U ziet in dit overzicht de wijzigingen per onderwerp.

Wijzigingen Gecombineerde opgave 2018 Wat is er gewijzigd in de Gecombineerde opgave 2018? U ziet in dit overzicht de wijzigingen per onderwerp. Wijzigingen Gecombineerde opgave 2018 Wat is er gewijzigd in de Gecombineerde opgave 2018? U ziet in dit overzicht de wijzigingen per onderwerp. Onderwerpen Relatiegegevens Werk Familieleden die meewerken

Nadere informatie

Grondgebruik (ha) Grasland 27,00 Bouwland 5,00. Aantal graasdieren (incl. uitgeschaard naar natuurterrein) 100 Melkkoeien 90,0

Grondgebruik (ha) Grasland 27,00 Bouwland 5,00. Aantal graasdieren (incl. uitgeschaard naar natuurterrein) 100 Melkkoeien 90,0 1. CONCLUSIES 1.1. BEDRIJFSSITUATIE Grondgebruik (ha) Grasland 27,00 Bouwland 5,00 Aantal graasdieren (incl. uitgeschaard naar natuurterrein) 100 Melkkoeien 90,0 Melkproductie (totaal per jaar) 765.000

Nadere informatie

Bedrijfsoverdracht melden bij RVO.NL. Bert Knegtering en Christel Pieterse

Bedrijfsoverdracht melden bij RVO.NL. Bert Knegtering en Christel Pieterse Bedrijfsoverdracht melden bij RVO.NL Verschillende bedrijfsoverdrachten bij RVO.nl Gehele bedrijfsoverdracht Samenvoeging Splitsing Bedrijfsbeëindiging Gehele bedrijfsoverdracht Het gehele bedrijf gaat

Nadere informatie

Agro-Nieuwsbrief. AGRO-Nieuwsbrief. Voorwoord. Uitgave: april 2015

Agro-Nieuwsbrief. AGRO-Nieuwsbrief. Voorwoord. Uitgave: april 2015 Agro-Nieuwsbrief Uitgave: april 2015 Voorwoord April en mei zijn de maanden van de Gecombineerde Opgave. Voor 2015 betekent dit extra alert zijn bij het invullen hiervan in verband met de overgang naar

Nadere informatie

Introductie Optimus advies door middel van Melkveewet en GLB 2015

Introductie Optimus advies door middel van Melkveewet en GLB 2015 Introductie Optimus advies door middel van Melkveewet en GLB 2015 Bijeenkomst 26 januari P.G. Kusters land- en tuinbouwbenodigdheden B.V, Dreumel Optimus advies Gestart in 2014 als samenwerkingsverband

Nadere informatie

Jonge landbouwers en starters

Jonge landbouwers en starters Jonge landbouwers en starters (sub) Algemeen Jonge landbouwers en starters die geen recht op betalingsrechten hebben, kunnen betalingsrechten aanvragen uit de Nationale reserve. Ook kunnen jonge landbouwers

Nadere informatie

Nieuwsbrief. Overdracht grond, ook overdracht recht. Van der Woude Adviesbureau WET EN REGELGEVING ALGEMEEN

Nieuwsbrief. Overdracht grond, ook overdracht recht. Van der Woude Adviesbureau WET EN REGELGEVING ALGEMEEN Pagina 2 WET EN REGELGEVING Februari 2016 Jaargang 17, nummer 1 ALGEMEEN Het nieuwe jaar 2016 heeft inmiddels alweer 1 maand achter zich gelaten. Afgelopen maand zult u allen druk bezig geweest zijn met

Nadere informatie

Nieuwe GLB in relatie tot de Toeslagrechten. Jan Moggré ZLTO advies

Nieuwe GLB in relatie tot de Toeslagrechten. Jan Moggré ZLTO advies Nieuwe GLB in relatie tot de Toeslagrechten Jan Moggré ZLTO advies Ontwikkeling GLB 1960 1980 Markt- en prijsbeleid 1980-1990 2000; Produktiebeperking, afbouw markt- en prijsbeleid, gekoppelde inkomenssteun

Nadere informatie

April 2015. (Update) Natuurbeschermingswet Nog steeds zijn we niet uitgepraat over de Natuurbeschermingswet,

April 2015. (Update) Natuurbeschermingswet Nog steeds zijn we niet uitgepraat over de Natuurbeschermingswet, In 2015 zullen een aantal belangrijke wetswijzigingen voor de veehouderij worden doorgevoerd, maar hoe pakt dit uit? Gaan we nu allemaal de kringloopwijzer gebruiken? 2015 is ook het jaar waarin het melkquotum

Nadere informatie

AgroActualiteiten. Derogatie alleen met 80% grasland. April 2014 Jaargang 15, nummer 2. Inhoud

AgroActualiteiten. Derogatie alleen met 80% grasland. April 2014 Jaargang 15, nummer 2. Inhoud AgroActualiteiten April 2014 Jaargang 15, nummer 2 Inhoud Derogatie alleen met 1 80% grasland Uw GO 2014: wees goed 2 voorbereid Denk aan uw 2 fosfaatbemonstering Subsidies in de GO 2014 3 Bedrijfsoverdracht

Nadere informatie

Nieuwsbrief. Liquiditeitsbeheer: onmisbaar in deze tijd. Ruimte mestaanvoer akkerbouwer. Van der Woude Adviesbureau. ALGEMEEN vervolg ALGEMEEN

Nieuwsbrief. Liquiditeitsbeheer: onmisbaar in deze tijd. Ruimte mestaanvoer akkerbouwer. Van der Woude Adviesbureau. ALGEMEEN vervolg ALGEMEEN Pagina 2 ALGEMEEN vervolg Augustus 2015 Jaargang 16, nummer 4 ALGEMEEN Liquiditeitsbeheer: onmisbaar in deze tijd De prijzen van uw producten fluctueren de laatste jaren sterk. Of u nu melkveehouder, varkenshouder

Nadere informatie

Hoofdlijnen Gemeenschappelijk Landbouwbeleid 2014-2020

Hoofdlijnen Gemeenschappelijk Landbouwbeleid 2014-2020 Hoofdlijnen Gemeenschappelijk Landbouwbeleid 2014-2020 Even voorstellen Aanpak, vragen etc. Een nieuwe naam: RVO.nl Waar staan we nu? Brief staatssecretaris Omvorming + nieuwe opzet directe betalingen

Nadere informatie

Toelichting bij de Gecombineerde opgave 2012

Toelichting bij de Gecombineerde opgave 2012 Toelichting bij de Gecombineerde opgave 2012 Deze toelichting hoort bij de Gecombineerde opgave 2012. U kunt deze toelichting gebruiken bij de vragen op het formulier Gecombineerde opgave, het formulier

Nadere informatie

Lidnummer Naam Adres Pc woonplaats. uitrijden en melden van ruige mest, lid WLD. Purmerend, 16 januari 2015. Geachte mevrouw, mijnheer,

Lidnummer Naam Adres Pc woonplaats. uitrijden en melden van ruige mest, lid WLD. Purmerend, 16 januari 2015. Geachte mevrouw, mijnheer, Lidnummer Naam Adres Pc woonplaats Ons kenmerk: Behandeld door: Onderwerp: 15002/MB/1060 Martine Bijman uitrijden en melden van ruige mest, lid WLD Purmerend, 16 januari 2015 Geachte mevrouw, mijnheer,

Nadere informatie

AGRO. actueel. Special: Nieuwe Bedrijfstoeslagregeling. Woord vooraf

AGRO. actueel. Special: Nieuwe Bedrijfstoeslagregeling. Woord vooraf AGRO actueel o k t o b e r 2 0 1 3 Special: Nieuwe Bedrijfstoeslagregeling Woord vooraf Deze editie van de Agro Actueel is in zijn geheel gewijd aan de nieuwe bedrijfstoeslagregeling, zoals die vanaf 2015

Nadere informatie

epoc. nr.: Class, nr. : ingek.: 1 6 S EP Afdelirn. Beh. door; Afd. Hoofd AWB.. weken voor kennisg. aangenomen/tel. afgedaan

epoc. nr.: Class, nr. : ingek.: 1 6 S EP Afdelirn. Beh. door; Afd. Hoofd AWB.. weken voor kennisg. aangenomen/tel. afgedaan ronnbou aan College van Gedeputeerde Sta van de provincie Fryslan Afdeling Stêd en Plattelan Postbus 20120 8900 HM LEEUWARDEN epoc. nr.: Class, nr. : ingek.: 1 6 S EP 2 015 Afdelirn. Beh. door; Afd. Hoofd

Nadere informatie

Rijksdienst voor Ondernemend Nederland

Rijksdienst voor Ondernemend Nederland > Retouradres Postbus 20401 2500 EK Den Haag De Voorzitter van de Tweede Kamer der Staten-Generaal Binnenhof 4 2513 AA s-gravenhage Rijksdienst voor Ondernemend Nederland www.rvo.nl Postbus 19530 2500

Nadere informatie

... BELANGRIJK FLEXIBELBEHEER. Purmerend, 16 augustus 2014

... BELANGRIJK FLEXIBELBEHEER. Purmerend, 16 augustus 2014 .... BELANGRIJK FLEXIBELBEHEER Purmerend, 16 augustus 2014 Kenmerk: 14096/1060/MB/sl Behandeld door: Martine Bijman Betreft: flexibel beheer en aanpassen oppervlakten Subsidiestelsel Natuur- en Landschapsbeheer

Nadere informatie

I I! * CD * Uw gegevens: Formulier. Gecombineerde opgave Gemeente Hilvarenbeek Ingekomen:

I I! * CD * Uw gegevens: Formulier. Gecombineerde opgave Gemeente Hilvarenbeek Ingekomen: Dienst Rojjelin^on Ministerie van Economische Zaken Gemeente Hilvarenbeek Ingekomen: 4-7-217 Formulier Gecombineerde opgave 212 Uw gegevens: Naam Adres Woonplaats Telefoonnummer Mobiel telefoonnummer E-mailadres

Nadere informatie

Handleiding invullen van Kringloopwijzer in de Centrale Database

Handleiding invullen van Kringloopwijzer in de Centrale Database Handleiding invullen van Kringloopwijzer in de Centrale Database Inhoud 1. Inloggen op Mijn Kringloopwijzer... 3 1.1 Machtigingen... 3 2. Invullen van de Kringloopwijzer... 4 3. Bedrijf... 5 4. Klimaat...

Nadere informatie

Basisbetalingsregeling 2015 t/m 2019

Basisbetalingsregeling 2015 t/m 2019 Basisbetalingsregeling 2015 t/m 2019 Rijnsburg, 13 oktober 2014 Inhoud in vogelvlucht Omvorming + nieuwe opzet directe betalingen Toegang tot nglb Basispremie + vergroening op hoofdlijnen Voorbereiding

Nadere informatie

Nieuw Gemeenschappelijk Landbouwbeleid

Nieuw Gemeenschappelijk Landbouwbeleid Nieuw Gemeenschappelijk Landbouwbeleid Wat betekent GLB voor U? Gemeenschappelijk Landbouwbeleid! Nieuwe betalingsrechten! Huur verhuur in 2014 en 2015 Historisch wordt regionaal Directe betalingen per

Nadere informatie

Handleiding invullen van KringloopWijzer in de Centrale Database

Handleiding invullen van KringloopWijzer in de Centrale Database Handleiding invullen van KringloopWijzer in de Centrale Database Inhoud Inloggen op Mijn KringloopWijzer... 3 Invullen van de KringloopWijzer... 4 Bedrijf... 5 Klimaat... 6 Dier... 7 Veestapel... 7 Graasdieren...

Nadere informatie

AgroActualiteiten. Controleer uw GLB referentie. Oktober 2014 Jaargang 15, nummer 5. Inhoud

AgroActualiteiten. Controleer uw GLB referentie. Oktober 2014 Jaargang 15, nummer 5. Inhoud Oktober 2014 Inhoud Controleer uw GLB 1 referentie Moet u in 2015 wel 2 natuurterrein huren? Faunafonds: niet voor 2 kleinere bedragen Bedrijfsoverdracht en 3 betalingsrechten Pas goed op uw 3 loonwerker

Nadere informatie

P R O V 1 NSJE FRYSLAN. Doe. nr.: Class, nr. Ingek.: 31 JUL 2015. voor kennisg. aangenomen/tel. afgedaan

P R O V 1 NSJE FRYSLAN. Doe. nr.: Class, nr. Ingek.: 31 JUL 2015. voor kennisg. aangenomen/tel. afgedaan P R O V 1 NSJE FRYSLAN Doe. nr.: Class, nr. Ingek.: 31 JUL 2015 Ppovincie Fpyslan Afdeling. afdeling Stêd en Platteiän Beb. door; Afd. Hoofd AWB.. weken Postbus 20120 8900 HM LEEUWARDEN voor kennisg. aangenomen/tel.

Nadere informatie

Overzicht Vragen Gecombineerde opgave 2014

Overzicht Vragen Gecombineerde opgave 2014 Overzicht Vragen Gecombineerde opgave 2014 Wijzigingen voorbehouden. Relatiegegevens Werk Subsidies Grond Bedrijfsgegevens Relatiegegevens; Biologische landbouw Bedrijfshoofd/bedrijfsleider; Meewerkende

Nadere informatie

Protocol voor het invoeren van de Kringloopwijzer op de CRV website

Protocol voor het invoeren van de Kringloopwijzer op de CRV website Protocol voor het invoeren van de Kringloopwijzer op de CRV website 1. Log in op CRV en ga aan de linkerkant van het scherm naar Mestbeleid tot en met 2016 en klik bij nummer 9 (Kringloopwijzer) op Invoer.

Nadere informatie

Hierbij enkele actualiteiten over het Gemeenschappelijk Landbouw Beleid (GLB).

Hierbij enkele actualiteiten over het Gemeenschappelijk Landbouw Beleid (GLB). GLB update 26 april 2016 Hierbij enkele actualiteiten over het Gemeenschappelijk Landbouw Beleid (GLB). Problemen met betalingen 2015 De invoering van het nieuwe GLB heeft in 2015 tot de nodige hoofdbrekens

Nadere informatie

GLB en Vergroening. Goed boeren, goed beheren

GLB en Vergroening. Goed boeren, goed beheren GLB en Vergroening Goed boeren, goed beheren Per 2014 start de Europese Unie (EU) een nieuw Gemeenschappelijk Landbouwbeleid (GLB). Voor Nederland is het nieuwe beleid erop gericht om bedrijven meer concurrerend

Nadere informatie

overzicht Ingevulde gegevens Gecombineerde opgave 2016 Uw gegevens Gemachtigde * CD * : : : : Naam Adres Woonplaats Telefoonnummer

overzicht Ingevulde gegevens Gecombineerde opgave 2016 Uw gegevens Gemachtigde * CD * : : : : Naam Adres Woonplaats Telefoonnummer overzicht Ingevulde gegevens Gecombineerde opgave 2016 Uw gegevens Naam Adres Woonplaats Telefoonnummer H.A.G. Gerrits V.O.F. Paradijs 49 ELSENDORP 0492351042 Mobiel telefoonnummer 0623742179 E-mailadres

Nadere informatie

Nieuwsbrief. Grond voorwaarde bij groei melkveestapel. Prijsontwikkelingen blijven onzeker. Van der Woude Adviesbureau WET EN REGELGEVING ALGEMEEN

Nieuwsbrief. Grond voorwaarde bij groei melkveestapel. Prijsontwikkelingen blijven onzeker. Van der Woude Adviesbureau WET EN REGELGEVING ALGEMEEN Pagina 2 WET EN REGELGEVING Juni 2015 Jaargang 16, nummer 3 ALGEMEEN Prijsontwikkelingen blijven onzeker Alweer verlaagd Friesland Campina de melkprijs met 1,50 per 100 kg melk, waarbij de melkprijs in

Nadere informatie

Toelichting bij de Gecombineerde opgave 2013

Toelichting bij de Gecombineerde opgave 2013 Toelichting bij de Gecombineerde opgave 2013 Deze toelichting hoort bij de Gecombineerde opgave 2013. U kunt deze toelichting gebruiken bij de vragen op het formulier Gecombineerde opgave, het formulier

Nadere informatie

Handleiding invullen van KringloopWijzer in de Centrale Database

Handleiding invullen van KringloopWijzer in de Centrale Database Handleiding invullen van KringloopWijzer in de Centrale Database Inhoud Inloggen op Mijn KringloopWijzer... 3 Invullen van de KringloopWijzer... 4 Bedrijf... 5 Klimaat... 6 Elektriciteit... 8 Aardgas...

Nadere informatie

AGRO Actualiteiten. December 2010 WET- EN REGELGEVING. Vergeet uw derogatiemelding niet!

AGRO Actualiteiten. December 2010 WET- EN REGELGEVING. Vergeet uw derogatiemelding niet! AGRO Actualiteiten December 200 WET- EN REGELGEVING Vergeet uw derogatiemelding niet! Wanneer u in 20 van derogatie gebruik wilt maken, moet u dit uiterlijk januari 20 melden bij Dienst Regelingen. U kunt

Nadere informatie

Gecombineerde opgave 2015

Gecombineerde opgave 2015 Rijksdienst voor Ondernemend Nederland Gecombineerde opgave 2015 GDI1501 Met de Gecombineerde opgave doet u opgave voor de Landbouwtelling en mestwetgeving. Met dit formulier kunt u ook toekenning en uitbetaling

Nadere informatie

Naam Adres Pc woonplaats. uitrijden en melden van ruige mest, geen lid WLD. Purmerend, xx januari 2015. Geachte mevrouw, mijnheer,

Naam Adres Pc woonplaats. uitrijden en melden van ruige mest, geen lid WLD. Purmerend, xx januari 2015. Geachte mevrouw, mijnheer, Naam Adres Pc woonplaats Ons kenmerk: Behandeld door: Onderwerp: 15003/MB/1060 Martine Bijman uitrijden en melden van ruige mest, geen lid WLD Purmerend, xx januari 2015 Geachte mevrouw, mijnheer, Water,

Nadere informatie

overzicht Ingevulde gegevens Gecombineerde opgave 2018

overzicht Ingevulde gegevens Gecombineerde opgave 2018 overzicht Ingevulde gegevens Gecombineerde opgave 2018 Naam KvK-nummer 14114255 Akker- en Tuinbouwbedrijf Marc Simons Relatienummer Datum ingediend Aanvraagnummer 10.2.g 30-05-2018 om 16:50 uur 8702867

Nadere informatie

AGRO. actueel. Special: Gecombineerde Opgave Woord vooraf

AGRO. actueel. Special: Gecombineerde Opgave Woord vooraf AGRO actueel A P R I L 2 0 1 6 Special: Gecombineerde Opgave 2016 Woord vooraf Vanaf 1 april kunt u de Gecombineerde Opgave 2016 indienen. Evenals vorig jaar is deze opgave weer bepalend voor de uitbetaling

Nadere informatie

Infosessie historisch permanent grasland en ecologisch kwetsbaar blijvend grasland - Toelichting

Infosessie historisch permanent grasland en ecologisch kwetsbaar blijvend grasland - Toelichting Infosessie historisch permanent grasland en ecologisch kwetsbaar blijvend grasland - Toelichting 27 oktober 2015, Eeklo 30 oktober 2015, Diksmuide Hubert Hernalsteen Infosessie historisch permanent grasland

Nadere informatie

Handleiding opgeven gewaspercelen

Handleiding opgeven gewaspercelen Handleiding opgeven gewaspercelen Gecombineerde opgave 2014 Deze handleiding kunt u gebruiken als u uw gewaspercelen gaat opgeven en intekenen in het onderdeel Percelen en beheereenheden van de Gecombineerde

Nadere informatie

Handleiding. Digitaal indienen Geliberaliseerde pachtovereenkomst voor 6 jaar of korter

Handleiding. Digitaal indienen Geliberaliseerde pachtovereenkomst voor 6 jaar of korter Handleiding Digitaal indienen Geliberaliseerde pachtovereenkomst voor 6 jaar of korter Rijksdienst voor Ondernemend Nederland Directie Klant, Advies en Informatie Mei 2018 Inhoud 1. Inleiding... 2 2. Wat

Nadere informatie

Samenwerking tussen melkveehouderij en akkerbouw

Samenwerking tussen melkveehouderij en akkerbouw Samenwerking tussen melkveehouderij en akkerbouw In het kader van nieuw mestbeleid en toeslagrechten, lust of last? door ing. A.N. (Arno) Vroegindeweij ab Directeur ComponentAgro B.V. Agenda Toeslagrechten

Nadere informatie

Nieuwsbrief VMB-ADVIES. Geachte lezer, In de nieuwsbrief: Wijzigingen Gecombineerde opgave AGRO. Maart 2018

Nieuwsbrief VMB-ADVIES. Geachte lezer, In de nieuwsbrief: Wijzigingen Gecombineerde opgave AGRO. Maart 2018 Nieuwsbrief AGRO Maart 2018 In de nieuwsbrief: Geachte lezer, Met deze nieuwsbrief informeren wij u over de actualiteiten en ontwikkelingen die mogelijk voor uw bedrijfsvoering van belang kunnen zijn.

Nadere informatie

Applicatie De applicatie is te vinden via mijn.rvo.nl: > Grond > Regels > Percelen registreren > Direct regelen.

Applicatie De applicatie is te vinden via mijn.rvo.nl: > Grond > Regels > Percelen registreren > Direct regelen. Agro-Nieuwsbrief Uitgave: april 2015 Wijzigingen Gecombineerde opgave De belangrijkste wijzigingen in de Gecombineerde opgave 2015 zijn: De perceelsregistratie is losgekoppeld van de Gecombineerde opgave.

Nadere informatie

Perceelregistratie bijwerken voor 1 mei 2018

Perceelregistratie bijwerken voor 1 mei 2018 Perceelregistratie bijwerken voor 1 mei 2018 Onder al uw beheer, inclusief landschap, moet een perceel in uw perceelregistratie bij mijn.rvo.nl liggen. Uw perceelregistratie moet exact overeenstemmen met

Nadere informatie

U bent deelnemer in het Subsidiestelsel voor Natuur- en Landschapsbeheer onderdeel agrarisch, SNL A.

U bent deelnemer in het Subsidiestelsel voor Natuur- en Landschapsbeheer onderdeel agrarisch, SNL A. .Aan alle relaties die in de SNL regeling blijven ná 1 januari 2016... BELANGRIJK FLEXIBELBEHEER Purmerend, 6 augustus 2015 Kenmerk: 15093/1060/MB/sl Betreft: flexibel beheer en aanpassen oppervlakten

Nadere informatie

Internetpanel Rijksdienst voor Ondernemend Nederland Resultaten peiling 30: Communicatie nieuw Gemeenschappelijk Landbouwbeleid

Internetpanel Rijksdienst voor Ondernemend Nederland Resultaten peiling 30: Communicatie nieuw Gemeenschappelijk Landbouwbeleid Internetpanel Rijksdienst voor Ondernemend Nederland Resultaten peiling 30: Communicatie nieuw Gemeenschappelijk Landbouwbeleid 1. Inleiding Vanaf 2015 verandert het Gemeenschappelijk Landbouwbeleid (vanaf

Nadere informatie

Agro-nieuwsbrief april 2013

Agro-nieuwsbrief april 2013 Agro-nieuwsbrief april 2013 U wilt dat uw bedrijf optimaal resultaat oplevert. Kennis van de markt is daarbij onontbeerlijk, zeker in combinatie met de steeds complexere (financiële) situatie waar u mee

Nadere informatie

Onderwerp: Landinrichting Olst-Wesepe, Instructie Gecombineerde opgave

Onderwerp: Landinrichting Olst-Wesepe, Instructie Gecombineerde opgave Luttenbergstraat 2 Postbus 10078 8000 GB Zwolle Telefoon 038 499 88 99 Fax 038 425 48 88 overijssel.nl postbus@overijssel.nl KvK 51048329 IBAN NL45RABO0397341121 Inlichtingen bij Hr. G. Tuten telefoon

Nadere informatie

UITLEG VALIDATIE CODES SCAN-GIS

UITLEG VALIDATIE CODES SCAN-GIS UITLEG VALIDATIE CODES SCAN-GIS!! Datum 15 januari 2016 Onderwerp Uitleg + werkwijze oplossen validatie codes in SCAN-GIS Bijlagen Tabel 1: B en D-codes = interne SCAN Validaties Tabel 2: EDI-codes = validatie

Nadere informatie

Agro-Nieuwsbrief. Verlaging waarde betalingsrechten. Wijzigingen Gecombineerde opgave. Feitelijke beschikkingsmacht percelen. In deze nieuwsbrief:

Agro-Nieuwsbrief. Verlaging waarde betalingsrechten. Wijzigingen Gecombineerde opgave. Feitelijke beschikkingsmacht percelen. In deze nieuwsbrief: Agro-Nieuwsbrief Uitgave: maart 2018 In deze nieuwsbrief: GLB-beleid/gecombineerde opgave Wijzigingen Gecombineerde opgave 1 Verlaging waarde betalingsrechten 1 Subsidiabele landbouwgrond 2 Niet-subsidiabele

Nadere informatie

Uw gegevens. Formulier Gecombineerde opgave Pagina 1 van 14. Doc. 1 : : :

Uw gegevens. Formulier Gecombineerde opgave Pagina 1 van 14. Doc. 1 : : : Uw gegevens Naam Adres Woonplaats Telefoonnummer Mobiel telefoonnummer : E-mailadres Relatienummer Aanvraagnummer : : : Firma Wiarda-Galama Hegedijk 10 RAERD : 10.2.e : 10.2.e : 10.2.g : 8233179 Kamer

Nadere informatie

Agro-Nieuwsbrief Uitgave: april 2015

Agro-Nieuwsbrief Uitgave: april 2015 Agro-Nieuwsbrief Uitgave: april 2015 In deze nieuwsbrief: Fiscaal Saneringskosten verkochte grond wel aftrekbaar 4 GLB-beleid/Gecombineerde opgave Wijzigingen Gecombineerde opgave 1 Perceelsregistratie

Nadere informatie

AGRO. actueel. Woord vooraf

AGRO. actueel. Woord vooraf AGRO actueel J U L I 2 0 1 6 Woord vooraf Via de AGRO Actueel houden wij u graag op de hoogte van allerlei ontwikkelingen die mogelijk belangrijk kunnen zijn voor uw bedrijfsvoering. Wilt u graag meer

Nadere informatie

UNIFORM - Koppeling Kringloopwijzer. Handleiding om de Koppeling Kringloopwijzer te gebruiken

UNIFORM - Koppeling Kringloopwijzer. Handleiding om de Koppeling Kringloopwijzer te gebruiken UNIFORM - Koppeling Kringloopwijzer Handleiding om de Koppeling Kringloopwijzer te gebruiken Versie 1, Februari 2015 1. Percelen invoeren Om vlot alle percelen in het programma in te voeren kan de groepsinvoer

Nadere informatie

Uitslag KringloopWijzer

Uitslag KringloopWijzer Uitslag KringloopWijzer Bedrijfspecifieke excretie melkvee Bedrijfs-kringloopscore Jaaropgave : 2014 Omschrijving : plomp 2014 feb15 Naam veehouder : Plomp Agro Vof Straat + huisnummer : Geerkade 10 Postcode

Nadere informatie

Agri Nieuwsbrief. Derogatie alleen met 80% grasland. In deze nieuwsbrief APRIL 2014

Agri Nieuwsbrief. Derogatie alleen met 80% grasland. In deze nieuwsbrief APRIL 2014 HLB Van Daal & Partners is a member of HLB International. A world-wide network of independent accounting firms and business advisers. Agri Nieuwsbrief APRIL 2014 KLEURCOLOFON Bedrijf Fiscaal GLB-beleids/toeslagrechten

Nadere informatie

Gecombineerde opgave 2014 Gegevens voor landbouwtelling, mest en subsidies

Gecombineerde opgave 2014 Gegevens voor landbouwtelling, mest en subsidies Rijksdienst voor Ondernemend Nederland Gecombineerde opgave 2014 Gegevens voor landbouwtelling mest en subsidies GDI1401 Met de Gecombineerde opgave doet u opgave voor de Land bouwtelling en mestwetgeving.

Nadere informatie

Agro-Nieuwsbrief Van der Wagen Sinia Administratie en Advies, Postbus 35, 9050 AA Stiens, 058-2571545 Uitgave: april 2015

Agro-Nieuwsbrief Van der Wagen Sinia Administratie en Advies, Postbus 35, 9050 AA Stiens, 058-2571545 Uitgave: april 2015 Agro-Nieuwsbrief Van der Wagen Sinia Administratie en Advies, Postbus 35, 9050 AA Stiens, 058-2571545 Uitgave: april 2015 In deze nieuwsbrief: Fiscaal Saneringskosten verkochte grond wel aftrekbaar 4 GLB-beleid/Gecombineerde

Nadere informatie

INDIENEN EN WIJZIGEN VAN DE VERZAMELAANVRAAG

INDIENEN EN WIJZIGEN VAN DE VERZAMELAANVRAAG DEPARTEMENT LANDBOUW & VISSERIJ INDIENEN EN WIJZIGEN VAN DE VERZAMELAANVRAAG Campagne 2019 //////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////

Nadere informatie

Gebiedscoöperatie Rijn, Vecht en Venen U.A.

Gebiedscoöperatie Rijn, Vecht en Venen U.A. Gebiedscoöperatie Rijn, Vecht en Venen U.A. Machtiging percelen raadplegen bij RVO (Rijksdienst Voor Ondernemend Nederland) Informatie voor deelnemers aan het agrarisch natuur- en landschapsbeheer Vanaf

Nadere informatie

Opties en voorwaarden Akkerbouw-strokenpakket 2019

Opties en voorwaarden Akkerbouw-strokenpakket 2019 Opties en voorwaarden Akkerbouw-strokenpakket 2019 Laatst gewijzigd 28 februari 2019 Om aan de vergroeningseis 5% ecologisch aandachtsgebied te voldoen kunt u in 2019 kiezen voor 1 of meer van de volgende

Nadere informatie

Infosessies nieuw GLB: Vergroening

Infosessies nieuw GLB: Vergroening Infosessies nieuw GLB: Vergroening 9 september 2014 Deze presentaties zijn door het Vlaams Gewest met de meeste zorg en nauwkeurigheid opgesteld op basis van de meest actuele beschikbare informatie. Er

Nadere informatie

, gevestigd te. Aanvraag door individuele landbouwer Aanvraag door samenwerkingsverband van landbouwers

, gevestigd te. Aanvraag door individuele landbouwer Aanvraag door samenwerkingsverband van landbouwers Let op: Deze PDF-versie van het aanvraagformulier is bedoeld voor conceptdoeleinden. U wordt verzocht voor de definitieve versie van uw aanvraag het online-formulier te gebruiken dat beschikbaar is via

Nadere informatie

INTERREGIONALE LANDBOUWERS

INTERREGIONALE LANDBOUWERS DEPARTEMENT LANDBOUW & VISSERIJ INTERREGIONALE LANDBOUWERS Campagne 2019 //////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////

Nadere informatie

Wijzigingen Gecombineerde opgave

Wijzigingen Gecombineerde opgave maart/april 2018 Geachte lezers, Met deze nieuwsbrief informeren wij u over actualiteiten en ontwikkelingen die voor u van belang kunnen zijn. Wilt u hierover meer informatie of wilt u een ander onderwerp

Nadere informatie

Mestbeleid. Verplichte mestverwerking

Mestbeleid. Verplichte mestverwerking Mestbeleid Verplichte mestverwerking Eind december 2013 zijn de details van de verplichte mestverwerking bekend geworden. Dit betekent onder andere dat de verwerkingspercentages en de definitie van verwerken

Nadere informatie

Handleiding Centrale Database Kringloopwijzer. Januari 2017

Handleiding Centrale Database Kringloopwijzer. Januari 2017 Handleiding Centrale Database Kringloopwijzer Januari 2017 1 Deze handleiding is bedoeld om de KringloopWijzer in te vullen in de Centrale Database. Inhoudsopgave 1. Inloggen... 3 1.1 Machtigingen... 4

Nadere informatie

Subsidieaanvraag SNL Min / Max Toelichting voor de gebiedscoördinator

Subsidieaanvraag SNL Min / Max Toelichting voor de gebiedscoördinator Subsidieaanvraag SNL Min / Max Toelichting voor de gebiedscoördinator Versie T-GC-001-D3.0-080914 Datum 8 september 2014 Status Definitief Colofon Contactpersoon RVO-Monitoringsteam T 0475 35 56 52 M RVOMonitoringsteam@rvo.nl

Nadere informatie

Nieuwsbrief. Agrarische schouw 2015. Kringloopwijzer in 2016 verplicht voor alle melkveebedrijven. Van der Woude Adviesbureau.

Nieuwsbrief. Agrarische schouw 2015. Kringloopwijzer in 2016 verplicht voor alle melkveebedrijven. Van der Woude Adviesbureau. Pagina 2 ALGEMEEN vervolg Oktober 2015 Jaargang 16, nummer 5 Dashboard Agroboekhouden ALGEMEEN Agrarische schouw 2015 Ook wij hebben de 4 e donderdag van september met Van der Woude Adviesbureau op de

Nadere informatie

Nieuwsbrief VMB-ADVIES. Geachte lezer, AGRO. April 2014. In de nieuwsbrief

Nieuwsbrief VMB-ADVIES. Geachte lezer, AGRO. April 2014. In de nieuwsbrief Nieuwsbrief AGRO April 2014 In de nieuwsbrief Geachte lezer, Met deze nieuwsbrief informeren wij u over de actualiteiten en ontwikkelingen die mogelijk voor uw bedrijfsvoering van belang kunnen zijn. Wilt

Nadere informatie

Agro-Nieuwsbrief juni 2015

Agro-Nieuwsbrief juni 2015 Agro-Nieuwsbrief juni 2015 U wilt dat uw bedrijf optimaal resultaat oplevert. Kennis van de markt is daarbij onontbeerlijk, zeker in combinatie met de steeds complexere (financiële) situatie waar u mee

Nadere informatie

Handleiding Mezzedo.nl

Handleiding Mezzedo.nl Handleiding Mezzedo.nl voor deelnemers (Versie 26 augustus 2014) Deze handleiding vindt u ook op: www.resultaatmeetgroep.nl Weten waar je staat en waar je naar toe gaat? 1 Inhoud Korte introductie... 3

Nadere informatie

Nieuwsbrief. Druk bezochte klantenavond. Heeft u voldoende mest verwerkt in 2014? Van der Woude Adviesbureau WET EN REGELGEVING ALGEMEEN.

Nieuwsbrief. Druk bezochte klantenavond. Heeft u voldoende mest verwerkt in 2014? Van der Woude Adviesbureau WET EN REGELGEVING ALGEMEEN. Pagina 2 WET EN REGELGEVING December 2014 Jaargang 15, nummer 6 ALGEMEEN Druk bezochte klantenavond Tijdens de donkere wintermaanden speelt er veel wat uw bedrijf aangaat. Er komen veel veranderingen op

Nadere informatie