Draadloze headset. Gebruikersgids SCEH SCEH Lees voordat u dit product in gebruik neemt zorgvuldig de bijgesloten documentatie.

Maat: px
Weergave met pagina beginnen:

Download "Draadloze headset. Gebruikersgids SCEH-00075 SCEH-00087. Lees voordat u dit product in gebruik neemt zorgvuldig de bijgesloten documentatie."

Transcriptie

1 Draadloze headset Gebruikersgids SCEH SCEH Lees voordat u dit product in gebruik neemt zorgvuldig de bijgesloten documentatie.

2 Inhoud 1. Waarschuwingen 1.1 Recyclinginstructies voor klanten in Europa 1.2 Lithium-ionbatterij in draadloze headset 2. Vóór het gebruik 2.1 Voorzorgsmaatregelen 2.2 Gebruik en hantering 3. Benaming onderdelen 4. De headset laden 4.1 Oplaadtijd 4.2 Gebruik van het laadstation 4.3 Laden zonder het station 5. De headset koppelen 5.1 Koppelen aan het PS3 -systeem: automatische modus 5.2 Koppelen aan het PS3 -systeem: Bluetooth Discovery Mode 5.3 Koppelen aan een mobiele telefoon 6. De headset aan- en uitzetten 6.1 De headset aanzetten 6.2 De headset uitzetten 7. Verbinding maken tussen de headset en Bluetooth -apparaten 8. De headset testen en configureren 9. De headset dragen 9.1 De pasvorm afstellen 9.2 De oorclip wijzigen 10. Headsetfuncties voor je PS3 -systeem 10.1 Indicatie gebruikershandelingen 10.2 Meldingen 10.3 HQ-modus 10.4 Bureaubladmicrofoonmodus 11. De headset gebruiken met een mobiele telefoon 12. Bediening headset 12.1 Bij verbinding met een PS3 -systeem 12.2 Bij verbinding met een mobiele telefoon 13. Indicatoren headset 13.1 Algemene indicatielampjes 13.2 Indicatielampjes bij verbinding met een mobiele telefoon 13.3 Tonen headset 14. Problemen oplossen 15. Productspecificaties 16. Beperkte garantie

3 1. Waarschuwingen Ter vermindering van het risico van elektrische schokken, ontploffing en brand uitsluitend het meegeleverde laadstation of de meegeleverde USB-kabel gebruiken voor het laden van het product. Gebruik het laadstation niet in combinatie met andere producten of voor andere doeleinden. Volg voor het laden van de headset de meegeleverde instructies. 1.1 Recyclinginstructies voor klanten in Europa Wanneer u een van deze symbolen op een van onze elektrische producten, batterijen of op de verpakking daarvan ziet, geeft dit aan dat het betreffende product of de betreffende batterij in Europa niet als gewoon huisvuil verwijderd kan worden. Om ervoor te zorgen dat dit product of deze batterij nadat u deze verwijderd hebt op de juiste manier wordt behandeld, dient u deze te verwijderen in overeenstemming met de relevante plaatselijke wetten of eisen voor het verwijderen van elektrische apparatuur/batterijen. Als u dit doet, helpt u de natuurlijke hulpbronnen te behouden en de standaard van milieubescherming te verbeteren wat betreft het verwerken en verwijderen van elektrisch afval. 1.2 Lithium-ionbatterij in draadloze headset De in dit product opgenomen lithium-ionpolymeerbatterij is vast ingebouwd om redenen van veiligheid, prestaties of integriteit van gegevens. Als het goed is, hoeft de batterij gedurende de levensduur van het product niet te worden vervangen. Hij mag uitsluitend door deskundig servicepersoneel worden verwijderd. Om zeker te zijn van een correcte verwerking van de batterij dit product afvoeren als elektrisch afval.

4 2. Vóór het gebruik Deze gids bevat instructies voor configuratie en gebruik van de draadloze headset in combinatie met het PS3 -systeem en met andere Bluetooth -compatibele mobiele telefoons en apparaten. 2.1 Voorzorgsmaatregelen Lees voor het gebruik van dit product deze gebruiksaanwijzing aandachtig door en bewaar hem om hem later te kunnen raadplegen. Lees ook de instructies van je PLAYSTATION 3-systeem voor meer voorzorgsmaatregelen en informatie. 2.2 Gebruik en hantering Stop onmiddellijk met het gebruik van dit product als het ongemak of pijn veroorzaakt. Stel het product niet bloot aan hoge temperaturen, hoge vochtigheid of direct zonlicht. Laat dit product niet in contact komen met vloeistoffen. Zet of leg geen zware voorwerpen op het product. Gooi niet met dit product, laat het niet vallen en beschadig het niet op andere wijze. Raak de aansluitingen van dit product niet aan en steek er geen voorwerpen in die daar niet voor bedoeld zijn. Probeer dit product niet te demonteren of aan te passen. Knak de meegeleverde USB-kabel niet en trek er niet te hard aan. We raden je aan bij het gebruik van dit product het volume te beperken om te voorkomen dat je oren beschadigd raken en dat je niet hoort wat er om je heen gebeurt. Laat de buitenkant van het product niet langdurig in contact komen met rubber of vinyl. Gebruik een zachte, droge doek om het product te reinigen. Gebruik geen oplosmiddelen of andere chemicaliën. Veeg het product niet af met een chemisch geïmpregneerde schoonmaakdoek. Kleine onderdelen. Niet geschikt voor kinderen jonger dan zes jaar. Houd u aan de wetgeving met betrekking tot het gebruik van mobiele telefoons en headsets tijdens het rijden. Als u de headset gebruikt tijdens het rijden, let dan op dat u geconcentreerd en veilig blijft rijden. Houd u aan alle bordjes en voorschriften betreffende het uitschakelen van elektrische apparaten en radioproducten in bepaalde zones, zoals op benzinestations, in ziekenhuizen, plaatsen waar met explosieven wordt gewerkt, potentieel explosieve omgevingen en vliegtuigen. OPMERKING: De informatie in deze handleiding was correct op het moment dat de handleiding werd gepubliceerd, maar het is mogelijk dat er tijdens de ontwikkeling van het product een aantal kleine wijzigingen is aangebracht. Alle schermvoorbeelden in deze handleiding zijn uit de Engelse versie van dit product overgenomen.

5 3. Benaming onderdelen 1. POWER-toets 2. + volume-toets 3. volume-toets 4. Mic demping-toets 5. Mic demping-indicator 6. POWER-indicator 7. Oorclip 8. Laadstation De headset laden De headset werkt het best als hij volledig geladen is. Je kunt de headset laden met het laadstation of rechtstreeks via een USB-kabel. Waarschuwing Draag de headset niet terwijl hij is aangesloten op het laadstation of op een USB-kabel. 4.1 Oplaadtijd 3 uur Tijd die volledig laden met laadstation of USB ongeveer duurt 1 uur Minimale laadtijd voor het eerste gebruik Hint Als je wilt nagaan hoeveel lading de batterij van de headset nog heeft, moet je hem koppelen met de automatische modus en niet met de Bluetooth Discovery Mode. Nadere inlichtingen over de headset koppelen en het bekijken van je batterijlading op een beeldscherm/televisie vind je verderop in deze handleiding.

6 4.2 Gebruik van het laadstation Voor het gemak kan het laadstation op een USB-apparaat worden aangesloten voor gemakkelijke toegang tot de headset. Draadloze headset PS3 -systeem 1 USB-aansluiting 4 Laadstation 3 2 USB-aansluiting mini B-aansluiting USB-kabel 1 Ga na of het apparaat waarop het laadstation aangesloten gaat worden is ingeschakeld. 2 Steek de USB-stekker van de meegeleverde USB-kabel in een beschikbare USB-aansluiting. 3 Steek de mini-b-aansluiting van de USB-kabel in de USB-aansluiting van het laadstation. 4 Plaats de headset in het laadstation. Als de stroom naar de headset wordt ingeschakeld, brandt de mic demping-indicator eerst twee seconden constant en knippert deze vervolgens om de drie seconden aan en uit tot de headset volledig is geladen.

7 4.3 Laden zonder het station Je kunt de headset rechtstreeks vanaf een USB-apparaat laden. Draadloze headset USB-aansluiting PS3 -systeem 1 3 mini B-aansluiting USB-kabel USB-aansluiting 2 1 Ga na of het apparaat waarop de headset aangesloten gaat worden is ingeschakeld. 2 Steek de USB-stekker van de meegeleverde USB-kabel in een beschikbare USB-aansluiting. 3 Steek de mini-b-aansluiting van de USB-kabel in de USB-aansluiting van de headset. Als de stroom naar de headset wordt ingeschakeld, brandt de mic demping-indicator eerst twee seconden constant en knippert deze vervolgens aan en uit tot de headset volledig is geladen. 5. De headset koppelen Voordat je de draadloze headset in combinatie met een ander apparaat zoals een PS3 -systeem of een mobiele telefoon kunt gebruiken, moet de headset eerst aan het gewenste apparaat worden gekoppeld. Er zijn twee methoden voor het koppelen van de headset: Automatische modus (met de meegeleverde USB-kabel) - de headset heeft diverse geavanceerde functies voor het PS3 -systeem die kunnen worden geactiveerd door de headset en het PS3 -systeem te koppelen (registreren) via de automatische modus. Met de automatische modus kun je de headset koppelen aan elk PS3 -systeem, maar alleen het laatst gekoppelde PS3 -systeem wordt opgeslagen in de lijst met gekoppelde apparaten in de headset. Zie 7. Verbinding maken tussen de headset en Bluetooth -apparaten voor nadere inlichtingen. Bluetooth Discovery Mode - de headset configureren als een standaard draadloze headset. Via de Bluetooth Discovery Mode kun je de headset koppelen aan een groot aantal andere Bluetooth apparaten. De acht apparaten waaraan het laatst is gekoppeld worden opgeslagen in de lijst met gekoppelde apparaten in de headset. Zie 7. Verbinding maken tussen de headset en Bluetooth apparaten voor nadere inlichtingen. Hints De geavanceerde functies voor het PS3 -systeem van de headset zijn alleen beschikbaar als je de headset via de automatische modus aan het PS3 -systeem koppelt.

8 Voor toegang tot de geavanceerde functies moet de op het PS3 -systeem gebruikte systeemsoftware van versie 2.50 of hoger zijn. 5.1 Koppelen aan het PS3 -systeem: automatische modus Je moet de USB-kabel gebruiken om je headset te koppelen via de automatische modus. 1 Controleer of het PS3 -systeem aan staat on. 2 Controleer of de softwareversie van het PS3 -systeem 2.50 of hoger is. Als je een oudere versie hebt, moet je de systeemsoftware bijwerken voordat je de automatische modus kunt gebruiken om te koppelen. 3 Steek de mini-b-aansluiting van de meegeleverde USB-kabel in het USB-contact van de headset. Sluit het andere uiteinde van de kabel aan op een USB-contact op het PS3 -systeem. De POWER-indicator van de headset brandt gedurende twee seconden groen om aan te geven dat de headset en het PS3 -systeem met succes zijn gekoppeld. POWER-indicator Hint Als je de headset koppelt met de automatische modus wordt eerst de HQ-modus ingeschakeld. Zie de paragraaf 10. Headsetfuncties voor je PS3 -systeem verderop in de gebruiksaanwijzing voor nadere aanwijzingen. 5.2 Koppelen aan het PS3 -systeem: Bluetooth Discovery Mode 1 Controleer of het PS3 -systeem aan staat. 2 Houd de POWER-toets van de draadloze headset ingedrukt tot de POWER-indicator en de mic dempingindicator afwisselend rood en groen knipperen, wat aangeeft dat de Bluetooth Discovery Mode is geactiveerd. 3 Ga in het beginmenu van het PS3 -systeem naar [Instellingen] en vervolgens naar [Randapparatuurinstellingen] en selecteer [Bluetooth -apparaten beheren]. 4 Selecteer [Ja] om de headset met het PS3 -systeem te koppelen (registreren). 5 Selecteer [Nu zoeken]. Het PS3 -systeem zoekt naar de headset en er wordt een lijst weergegeven met alle Bluetooth -apparaten die zich binnen het bereik bevinden. 6 Selecteer [Draadloze headset]. Als er een code wordt gevraagd, voer je 0000 in. De headset is nu gekoppeld aan het PS3 -systeem.

9 5.3 Koppelen aan een mobiele telefoon Je kunt de headset gebruiken bij elke mobiele telefoon met Bluetooth, hoewel geavanceerde functies zoals driepersoonsgesprekken met deze headset niet mogelijk zijn. Hint Als je de headset via de automatische modus koppelt aan het PS3 -systeem en de headset ook aan een mobiele telefoon koppelt, geeft de headset voorrang aan het PS3 -systeem als beide apparaten binnen bereik zijn. De headset maakt dan verbinding met het PS3 -systeem, niet met de mobiele telefoon. 1 Controleer of de mobiele telefoon aan staat. 2 Houd de POWER-toets van de draadloze headset ingedrukt tot de POWER-indicator en de mic dempingindicator afwisselend rood en groen knipperen, wat aangeeft dat de Bluetooth Discovery Mode is geactiveerd. 3 Schakel de Bluetooth -functie van de mobiele telefoon in zodat die naar de headset kan zoeken. Zie de gebruiksaanwijzing van je mobiele telefoon voor nadere aanwijzingen voor het activeren van de Bluetooth -functies van de telefoon. 4 Kies [Draadloze headset] uit de lijst met apparaten. Als er een code wordt gevraagd, voer je 0000 in. De headset is nu gekoppeld aan de mobiele telefoon. 6. De headset aan- en uitzetten 6.1 De headset aanzetten Houd de POWER-toets circa drie seconden ingedrukt tot je een wijsje hoort en de POWER-indicator twee seconden lang constant groen brandt. Dit geeft aan dat de headset aan is. Zie de paragraaf 7. Verbinding maken tussen de headset en Bluetooth -apparaten van deze handleiding voor nadere inlichtingen over hoe de headset verbinding maakt met apparaten als je hem aanzet. 6.2 De headset uitzetten Houd de POWER-toets minstens vijf seconden ingedrukt tot je een wijsje hoort en de POWER-indicator groen knippert. Dit geeft aan dat de headset uit wordt gezet. Als de indicator niet meer brandt, is de headset uit.

10 7. Verbinding maken tussen de headset en Bluetooth -apparaten Als je de draadloze headset aanzet, probeert hij automatisch verbinding te leggen met gekoppelde apparaten binnen het bereik. Als je de headset met meer dan één apparaat hebt gekoppeld, houdt de headset de volgende volgorde aan om te besluiten met welk apparaat verbinding wordt gelegd: 1 Een PS3 -systeem waarmee in de automatische modus is gekoppeld. Als de headset binnen vijf seconden het PS3 -systeem vindt, stopt hij met zoeken naar andere apparaten en maakt hij verbinding met het PS3 -systeem. Nadere inlichtingen over het koppelen van het PS3 -systeem via de automatische modus vind je eerder in deze handleiding. 2 Het apparaat (PS3 -systeem of ander apparaat met Bluetooth ) waar de headset het laatst verbinding mee heeft gemaakt en waar het via de Bluetooth Discovery Mode aan is gekoppeld. Als de headset het apparaat binnen vijf seconden vindt, stopt de headset met zoeken naar andere apparaten en legt hij verbinding met dit apparaat. Als het apparaat niet wordt gevonden, wordt de zoekmodus van de headset geactiveerd. 3 Als je de headset verbinding wilt laten maken met op één na het laatste apparaat waarmee verbinding is gelegd, druk je kort op de POWER-toets. Als dat apparaat binnen vijf seconden wordt gevonden, stopt de headset met zoeken naar apparaten en wordt de verbinding gelegd. Als dit apparaat niet wordt gevonden, gaat de headset naar de zoekmodus. De gebruiker kan elke vijf seconden kort op de POWER-toets drukken tot de headset verbinding legt met een apparaat uit de lijst met acht apparaten waarmee het laatst verbinding is gelegd. Als de headset binnen vijf minuten na het aanzetten geen apparaten kan vinden om verbinding mee te maken, wordt hij automatisch uitgezet. 8. De headset testen en configureren Nadat je verbinding hebt gelegd tussen de headset en het PS3 -systeem kun je controleren of het PS3 systeem spraakgegevens uit de headset ontvangt en of de headset het juiste geluid uit het systeem weergeeft. De headset testen en configureren: Ga in het beginmenu van het PS3 -systeem naar [Instellingen] en vervolgens naar [Randapparatuurinstellingen] en selecteer [Instellingen audioapparaat]. Als u een Bluetooth -apparaat aan het PS3 -systeem koppelt, wordt dat Bluetooth -apparaat het standaardapparaat voor zowel invoer als uitvoer van audio. Als de headset naar behoren werkt, hoor je je eigen stem terug uit de headset komen. Je stemvolume wordt aangegeven door de audio-ingangsbalk.

11 9. De headset dragen Waarschuwing Draag de headset niet terwijl hij is aangesloten op het laadstation of op een USB-kabel. 9.1 De pasvorm afstellen 1 2 3b 3a 4 1 Druk de oorclip voorzichtig open. 2 Houd de oorclip open en schuif hem achter je oor. Hint Bij levering is de headset geconfigureerd om hem op je rechteroor te dragen. Als je hem op je linkeroor wilt dragen, verander je de stand van de oorclip zoals verderop is beschreven in 9.2 De oorclip wijzigen. 3 Stel de headset (3a) zo af dat hij comfortabel aan je oor zit. Voor een optimaal comfort kun je de vorm van de oorclip veranderen (3b). Hint Er is een extra oorgedeelte-ring meegeleverd - gebruik de ring die het lekkerste zit. 4 Voor een optimaal helder stemgeluid richt je de microfoon op je mondhoek. 9.2 De oorclip wijzigen 1 Trek de onderkant van de oorclip voorzichtig van de scharnierpen af. 2 Keer de clip om zodat hij gespiegeld zit ten opzichte van de oorspronkelijke stand. 3 Haak de onderkant van de oorclip vast op de scharnierpen.

12 10. Headsetfuncties voor je PS3 -systeem Als je de draadloze headset in de automatische modus aan je PS3 -systeem koppelt, worden de volgende geavanceerde functies geactiveerd: aanduiding van gebruikershandelingen op scherm/televisie informatie over de headsetstatus op scherm/televisie HQ-modus (High-Quality) bureaubladmicrofoonmodus waarschuwing bijna lege batterij 10.1 Indicatie gebruikershandelingen Telkens als je de headset verbindt of koppelt of op een van de knoppen van de headset drukt, wordt op het scherm/de televisie twee seconden lang een aanduiding van de gebruikershandeling weergegeven. Deze aanduidingen zien er zo uit: Luidsprekervolume Het linker pictogram geeft het luidsprekervolume aan met nul tot drie golven. Een X over het luidsprekerpictogram duidt een minimaal volume aan (feitelijk onhoorbaar); drie golven duiden het maximumvolume aan. Status microfoon Het microfoonpictogram duidt aan of mic demping is ingeschakeld (een X over het microfoonpictogram) of uitgeschakeld (geen X ). Status HQ-modus (High-Quality) Als de High Quality-modus aan staat, wordt in de gebruikersindicatie HQ weergegeven. Als de High Qualitymodus uit staat, wordt in de gebruikersindicatie niet HQ weergegeven.

13 Batterijlading Het rechterpictogram geeft aan hoeveel lading de headset nog heeft. Knippert: bezig met laden 3 cellen: 70%-100% 2 cellen: 30%-69% 1 cel: 10%-29% Geen cellen: minder dan 10% Hint Aanduiding van de batterijlading is alleen beschikbaar als je de headset met de automatische modus aan het PS3- systeem hebt gekoppeld. Als je de Bluetooth Discovery Mode hebt gebruikt, knippert de rode mic demping-indicator van de headset om de 10 seconden als de batterij bijna leeg is Meldingen In bepaalde situaties, zoals wanneer de verbinding met de headset wordt verbroken, bij een bijna lege batterij en bij verbindingsfouten, geeft de headset meldingen weer op het scherm/de televisie. Deze berichten dienen slechts ter informatie; je hoeft er niet op te reageren. Na vijf seconden verdwijnen deze berichten vanzelf weer. Ze zien er als volgt uit: 10.3 HQ-modus De HQ-modus (High Quality) van de headset maakt draadloze breedband-spraakcommunicatie met het PS3 systeem mogelijk. Hierbij wordt het ontwerp met dubbele microfoon van de headset benut om de speciale ruisonderdrukking van het PS3 -systeem te gebruiken en werkt de uitsluiting van radiofrequentiestoringen beter dan wanneer de modus is uitgeschakeld. Standaard wordt de HQ-modus ingeschakeld als je de headset koppelt aan het PS3 -systeem. De HQ-modus en ruisonderdrukkingsfuncties zijn alleen beschikbaar voor het PS3 -systeem, niet bij andere apparaten of mobiele telefoons met Bluetooth. De HQ-modus aan- of uitzetten 1 Ga in het beginmenu van het PS3 -systeem naar [Instellingen] en vervolgens naar [Randapparatuurinstellingen] en selecteer [Bluetooth -apparaten beheren]. 2 Selecteer de headset in de lijst met geregistreerde apparaten, druk op de -toets en selecteer vervolgens [Informatie] uit het optiemenu. 3 Open de HQ-modus (High Quality). 4 Selecteer Aan of Uit.

14 10.4 Bureaubladmicrofoonmodus Als de batterij van de headset bijna leeg is, kun je hem nog wel gebruiken als bureaubladmicrofoon (of afstandsmicrofoon) terwijl hij wordt geladen. Bureaubladmicrofoonmodus inschakelen 1 Controleer of het PS3 -systeem aan staat. 2 Steek de USB-aansluiting van de meegeleverde USB-kabel in een USB-aansluiting op het PS3 -systeem. Hint Je kunt een poort met voeding van elk voor USB gecertificeerd apparaat gebruiken, op elke pc, als hij zich maar binnen het Bluetooth -bereik van het PS3 -systeem bevindt. 3 Sluit de mini-b-aansluiting van de USB-kabel aan op het laadstation. 4 Plaats de headset in het laadstation. De headset wordt uitgeschakeld en begint met laden. 5 Als u de verbinding van de headset met het PS3 -systeem wilt herstellen en hem gebruiken in de bureaubladmicrofoonmodus zet je de headset aan door de POWER-toets drie seconden lang ingedrukt te houden. 11. De headset gebruiken met een mobiele telefoon Bij gebruik met een mobiele telefoon werkt de draadloze headset net zo als een gewone headset met Bluetooth. Je kunt oproepen beantwoorden, annuleren en beëindigen, overschakelen van de headset op de telefoon en het laatste nummer dat je hebt gebeld opnieuw kiezen. Zie de paragrafen 12. Bediening headset en 13. Indicatoren headset in deze gebruiksaanwijzing voor nadere aanwijzingen.

15 12. Bediening headset 12.1 Bij verbinding met een PS3 -systeem De headset aanzetten De headset uitzetten De microfoon dempen (tijdens een actieve spraaktoestand) Demping microfoon annuleren Het volume afstellen Houd de POWER-toets ongeveer drie seconden ingedrukt Houd de POWER-toets ten minste vijf seconden ingedrukt Druk op de mic demping-toets Druk op de mic demping-toets Druk op de + volume-toets of de - volume-toets. Bij elke keer drukken gaat het volume één stap omhoog of omlaag Bij lang indrukken gaat het volume twee stappen omhoog of omlaag Bij heel lang indrukken gaat het volume naar maximum (met de + volume-toets) of naar minimum (met de - volume-toets) 12.2 Bij verbinding met een mobiele telefoon De headset aanzetten De headset uitzetten De microfoon dempen (tijdens een actief gesprek) Demping microfoon annuleren Het volume afstellen Een oproep beantwoorden Een oproep weigeren Houd de POWER-knop ongeveer drie seconden ingedrukt Houd de POWER-toets ten minste vijf seconden ingedrukt Druk op de mic demping-toets Druk op de mic demping-toets Druk op de + volume-toets of de - volume-toets. Bij elke keer drukken gaat het volume één stap omhoog of omlaag Bij lang indrukken gaat het volume twee stappen omhoog of omlaag Bij heel lang indrukken gaat het volume naar maximum (met de + volume-toets) of naar minimum (met de - volume-toets) Druk kort op de POWER-toets Houd de POWER-toets twee seconden ingedrukt

16 Een gesprek beëindigen of uitgaande oproep annuleren Een gesprek overzetten van headset naar telefoon Een gesprek overzetten van telefoon naar headset Het laatste nummer opnieuw kiezen Druk kort op de POWER-toets Houd de POWER-toets twee seconden ingedrukt Houd de POWER-toets twee seconden ingedrukt Houd de POWER-toets twee seconden ingedrukt 13. Indicatoren headset Het groene (power) en het rode (mic demping) lampje geven de toestand van de headset aan Algemene indicatielampjes Groen (twee seconden constant) Groen (één keer knipperen om de drie seconden) Groen (twee keer knipperen) Groen (twee keer knipperen om de drie seconden) Groen (zes keer knipperen) Groen en rood (om en om knipperen) Rood (twee seconden constant) Rood (constant) Rood (één keer knipperen om de drie seconden) Rood (één keer knipperen om de 10 seconden) Ingeschakeld of koppeling gelukt via Bluetooth Discovery of automatische modus Verbonden of bezig met zoeken Verbinding geslaagd Actief gesprek of actieve voice-chat Bezig met uitschakelen Koppelingsmodus: Bluetooth Discovery Koppelen mislukt Laden voltooid Bezig met laden Batterij bijna leeg of microfoon gedempt 13.2 Indicatielampjes bij verbinding met een mobiele telefoon Groen (één keer knipperen om de drie seconden) Groen (drie keer knipperen om de drie seconden) Verbonden (geen gesprek of voice-chat) Binnenkomend gesprek

17 13.3 Tonen headset Medley Eén pieptoon Eén pieptoon om de drie seconden Twee pieptonen Twee pieptonen om de 10 seconden Drie pieptonen om de 10 seconden Eén lange pieptoon Headset wordt aan- of uitgezet Een van de volgende situaties: Mic demping uitgeschakeld Volumeafstelling Oproep beantwoorden Lang indrukken toets voltooid voor een van de volgende bewerkingen: Volumeafstelling Laatste nummer opnieuw kiezen Gesprek overzetten van headset naar telefoon Oproep weigeren Binnenkomend gesprek Verbinding gelukt of oproep geweigerd Mic demping aan Batterij bijna leeg Een van de volgende situaties: Koppelingsmodus wordt ingeschakeld Koppeling geslaagd Maximumvolume Minimumvolume Audio overzetten Gesprek annuleren/afbreken

18 14. Problemen oplossen Mijn headset reageert niet meer. Mijn headset zit vast in de koppelingsmodus (indicatoren POWER en mic demping knipperen om en om groen en rood) en laat zich niet uitzetten. De geavanceerde headsetfuncties van het PS3 systeem werken niet. Audiokwaliteit is slecht. In de HQ-modus wordt het geluid vertraagd. Mijn headset werkt niet met mijn telefoon. Mijn telefoon kon de headset niet vinden. Ik probeer mijn headset te koppelen aan een telefoon en kan de PIN-code niet invoeren. Koppel (registreer) de headset opnieuw met het PS3 -systeem via de automatische modus. Hint Verwijder de headset uit de lijst met geregistreerde apparaten en voer vervolgens het koppelingsprocedé opnieuw uit. Koppel (registreer) de headset opnieuw met het PS3 -systeem via de automatische modus. Hint Verwijder de headset uit de lijst met geregistreerde apparaten en voer vervolgens het koppelingsprocedé opnieuw uit. Zorg dat de headset via de automatische modus wordt gekoppeld, niet via de Bluetooth Discovery Mode. Controleer of de softwareversie van het PS3 systeem 2.50 of hoger is. Zie 5.1 Koppelen aan het PS3 -systeem: automatische modus. Ga na of de headset op de juiste wijze aan je oor is bevestigd, met de microfoon op je mondhoek gericht. Zie 9.1 De pasvorm afstellen. Bij sommige games kan de HQ-modus vertraging van de audio veroorzaken. Probeer het met de HQmodus uit. Controleer of de telefoon Bluetooth ondersteunt. Ga na of de headset volledig geladen is. Controleer of de headset is gekoppeld aan de telefoon die je probeert te gebruiken. Zie 5.3 Koppelen aan een mobiele telefoon. Controleer of de telefoon Bluetooth ondersteunt. Zet zowel de telefoon als de headset uit en weer aan en voer het koppelingsprocedé opnieuw uit. Zet zowel de telefoon als de headset uit en weer aan en voer het koppelingsprocedé opnieuw uit. Voer 0000 in als de PIN-code of het wachtwoord.

19 Ik kan de beller/kiestoon op mijn telefoon niet horen. Mensen die me bellen horen mij niet. De oorgedeelte-ring past niet op mijn oor. De headset valt van mijn oor af. De headset staat niet aan. Houd de POWER-toets circa drie seconden ingedrukt tot je een wijsje hoort en de POWER-indicator twee seconden lang constant groen brandt, hetgeen aangeeft dat de headset aan staat. De headset bevindt zich buiten het bereik. Houd de headset dichter bij de telefoon. Het volume staat te laag. Druk op de + volume-toets om het volume te verhogen. Ga na of de headset goed past. Zie 9. De headset dragen. De headset bevindt zich buiten het bereik. Houd de body oorgedeelte dichter bij de telefoon. Probeer de andere oorgedeelte-ring die met de draadloze headset is meegeleverd. Zie 9. De headset dragen. Controleer of de headset op de juiste wijze aan je oor is bevestigd, met de microfoon op je mondhoek gericht. Zie 9.1 De pasvorm afstellen. 15. Productspecificaties Spreektijd Stand-bytijd Oplaadtijd Werkbereik Gewicht headset Batterijtype Spanning Capaciteit Temperatuur voor opslag/gebruik Bluetooth -versie Bluetooth -profielen Tot 8 uur Circa 12,5 dag (300 uur) 3 uur Tot 10 meter (33 ft) 58 g (2.0 oz) Lithium-ionpolymeerbatterij Gelijkstroom 3,7 V 190 mah 5 C tot 35 C (41 F tot 95 F) Bluetooth EDR (Enhanced Data Rate) Headset Profile (HSP) voor spreken op de headset Hands-free Profile (HFP) voor spreken en bediening van de headset Ontwerp en specificaties kunnen zonder voorafgaande kennisgeving worden gewijzigd.

20 16. Beperkte garantie Als een garantietermijn van 1 jaar geldt voor je PLAYSTATION 3-systeem, is deze garantie ook van toepassing op dit product. Zie voor meer informatie de PLAYSTATION 3 veiligheids- en ondersteuningsgids, die online beschikbaar is op eu.playstation.com/ps3, of bel de klantenservice van PLAYSTATION 3. Het nummer daarvan vind je in elke handleiding van PLAYSTATION 3-software. 2, PlayStation, PLAYSTATION en PS3 zijn handelsmerken of gedeponeerde handelsmerken van Sony Computer Entertainment Inc. SONY is een gedeponeerd handelsmerk van Sony Corporation. Alle rechten voorbehouden. De merknaam en logo s van Bluetooth zijn eigendom van Bluetooth SIG, Inc. en al het gebruik van deze merken door Sony Computer Entertainment Inc. geschiedt onder licentie. N136 TA-2008/737 Approved

Inhoudsopgave. Inhoudsopgave

Inhoudsopgave. Inhoudsopgave 1 Inhoudsopgave Inhoudsopgave Inhoudsopgave 2 Overzicht 3 De headset opladen 4 De headset dragen 4 De headset inschakelen 4 De headset voor dicteren aansluiten 5 De adapter 5 De geluidsinstellingen van

Nadere informatie

SingStar Microphone Pack Gebruiksaanwijzing. SCEH-0001 7010521 2010 Sony Computer Entertainment Europe

SingStar Microphone Pack Gebruiksaanwijzing. SCEH-0001 7010521 2010 Sony Computer Entertainment Europe SingStar Microphone Pack Gebruiksaanwijzing SCEH-0001 7010521 2010 Sony Computer Entertainment Europe Bedankt voor het aanschaffen van het SingStar Microphone Pack. Lees voor u dit product gaat gebruiken

Nadere informatie

Handleiding U8 Wireless Headset

Handleiding U8 Wireless Headset Voorwoord Bedankt dat je voor de Music Headsets hebt gekozen Lees de gebruikershandleiding zorgvuldig voor de juiste instructies om het voordeel van ons product te maximaliseren. Onze headsets zijn goed

Nadere informatie

JABRA BOOST. Handleiding. jabra.com/boost

JABRA BOOST. Handleiding. jabra.com/boost Handleiding jabra.com/boost 2014 GN Netcom A/S. Alle rechten voorbehouden. Jabra is een geregistreerd handelsmerk van GN Netcom A/S. Alle andere handelsmerken zijn eigendom van hun respectievelijke eigenaars.

Nadere informatie

Draadloze headset. Gebruiksaanwijzing CECHYA-0076

Draadloze headset. Gebruiksaanwijzing CECHYA-0076 Draadloze headset Gebruiksaanwijzing CECHYA-0076 Draadloze headset MIC MUTING-toets Status-indicator POWER-toets VOL-toets (+) VOL-toets (-) Telefoontoets Microfoon Oorclip Luidspreker RESET-toets USB-aansluiting

Nadere informatie

Plantronics Calisto II -headset met Bluetooth USB-adapter Gebruikershandleiding 56-K61L-23004

Plantronics Calisto II -headset met Bluetooth USB-adapter Gebruikershandleiding 56-K61L-23004 56-K61L-23004 Plantronics Calisto II -headset met Bluetooth USB-adapter Gebruikershandleiding Inhoudsopgave Inhoud van de verpakking... 1 Functies van het product... 2 De headset en de USB Bluetooth-adapter

Nadere informatie

Gebruikershandleiding Nokia Bluetooth Headset BH-112U

Gebruikershandleiding Nokia Bluetooth Headset BH-112U Gebruikershandleiding Nokia Bluetooth Headset BH-112U Uitgave 1.2 2 Inleiding Over uw headset Met de headset Nokia Bluetooth BH-112U kunt u handsfree bellen, zelfs wanneer u twee mobiele apparaten tegelijk

Nadere informatie

JABRA SPEAK 510. Handleiding. jabra.com/speak510

JABRA SPEAK 510. Handleiding. jabra.com/speak510 JABRA SPEAK 510 Handleiding jabra.com/speak510 2015 GN Netcom A/S. Alle rechten voorbehouden. Jabra is een geregistreerd handelsmerk van GN Netcom A/S. Alle andere handelsmerken zijn eigendom van hun respectievelijke

Nadere informatie

Jabra SPEAK 450 voor Cisco

Jabra SPEAK 450 voor Cisco Jabra SPEAK 450 voor Cisco HANDLEIDING INHOUD welkom...2 OVERZICHT Jabra Speak 450 voor Cisco...3 AANSLUITEN...5 de Jabra Speak 450 voor Cisco gebruiken...7 KLANTENSERVICE...8 Technische specificaties...9

Nadere informatie

Gebruikershandleiding Nokia Bluetooth Headset BH-110

Gebruikershandleiding Nokia Bluetooth Headset BH-110 Gebruikershandleiding Nokia Bluetooth Headset BH-110 Uitgave 1.0 2 Inleiding Over uw headset Met de Nokia Bluetooth BH-110-headset kunt u handsfree oproepen beantwoorden, zelfs wanneer u twee mobiele telefoons

Nadere informatie

Handleiding. 1. Over Bluetooth Speakerphone

Handleiding. 1. Over Bluetooth Speakerphone Handleiding 1. Over Bluetooth Speakerphone Deze draagbare mini Bluetooth Speakerphone is speciaal ontworpen om u te voorzien van het gemak en de vrijheid van draadloze communicatie. U kunt het gebruiken

Nadere informatie

PowerLocus SportTouch Draadloze Bluetooth Headset Gebruiksaanwijzing

PowerLocus SportTouch Draadloze Bluetooth Headset Gebruiksaanwijzing PowerLocus SportTouch Draadloze Bluetooth Headset Gebruiksaanwijzing Inhoud Voor gebruik.... 1 1. Overzicht... 1 2 De headset opladen 2 Aan de slag... 3 1. De headset dragen...3 2. Gebruik één oordop

Nadere informatie

HP luidsprekertelefoon. Gebruikershandleiding

HP luidsprekertelefoon. Gebruikershandleiding HP luidsprekertelefoon Gebruikershandleiding Copyright 2014 Hewlett-Packard Development Company, L.P. Bluetooth is een handelsmerk van de desbetreffende eigenaar en wordt door Hewlett-Packard Company onder

Nadere informatie

JABRA STEALTH UC. Handleiding. jabra.com/stealthuc

JABRA STEALTH UC. Handleiding. jabra.com/stealthuc Handleiding jabra.com/stealthuc 2014 GN Netcom A/S. Alle rechten voorbehouden. Jabra is een geregistreerd handelsmerk van GN Netcom A/S. Alle andere handelsmerken zijn eigendom van hun respectievelijke

Nadere informatie

Plantronics Calisto II -headset met Bluetooth USB-adapter Gebruikershandleiding FEBRUARI 2013

Plantronics Calisto II -headset met Bluetooth USB-adapter Gebruikershandleiding FEBRUARI 2013 Plantronics Calisto II -headset met Bluetooth USB-adapter Gebruikershandleiding FEBRUARI 2013 56-K61L-23014 Inhoudsopgave Inhoud van de verpakking... 1 Functies van het product... 2 De headset en de USB

Nadere informatie

BackBeat GO 410-serie. Gebruikershandleiding

BackBeat GO 410-serie. Gebruikershandleiding BackBeat GO 410-serie Gebruikershandleiding Inhoud Overzicht van de headset 3 Wees veilig 3 Koppelen 4 Verbinden met uw telefoon 4 Koppelingsmodus 4 De app installeren 5 De basisfuncties 6 In- of uitschakelen

Nadere informatie

Nokia Extra Power DC-11/DC-11K /2

Nokia Extra Power DC-11/DC-11K /2 Nokia Extra Power DC-11/DC-11K 5 2 4 3 9212420/2 2008-2010 Nokia. Alle rechten voorbehouden. Inleiding Met de Nokia Extra Power DC-11/ DC-11K (hierna DC-11 genoemd) kunt u de batterijen van twee compatibele

Nadere informatie

Bluetooth Auto Luidspreker

Bluetooth Auto Luidspreker ENVIVO Bluetooth Auto Luidspreker GEBRUIKERSHANDLEIDING INHOUDSOPGAVE INTRODUCTIE...4 WELKOM...4 ALGEMENE INFORMATIE EN VEILIGHEIDSINSTRUCTIES...5 WAARSCHUWING...5 PRODUCT AFBEELDING & BELANGRIJKSTE FUNCTIES...6

Nadere informatie

NL Jam Plus. Hartelijk dank voor de aanschaf van de HMDX Jam Plus draadloze luispreker. Waar je een Jam vindt, vind je een feest!

NL Jam Plus. Hartelijk dank voor de aanschaf van de HMDX Jam Plus draadloze luispreker. Waar je een Jam vindt, vind je een feest! NL Jam Plus Hartelijk dank voor de aanschaf van de HMDX Jam Plus draadloze luispreker. Waar je een Jam vindt, vind je een feest! Lees deze instructies door en bewaar ze om ze later te kunnen raadplegen.

Nadere informatie

Jabra Link 850. Handleiding. www.jabra.com. 82-06061_RevC_Jabra Link 850_Manual_NL.indd 1 22/08/2012 17:06

Jabra Link 850. Handleiding. www.jabra.com. 82-06061_RevC_Jabra Link 850_Manual_NL.indd 1 22/08/2012 17:06 Jabra Link 850 Handleiding www.jabra.com 82-06061_RevC_Jabra Link 850_Manual_NL.indd 1 22/08/2012 17:06 InhOud 1. Productoverzicht...3 1.1 Jabra LINK 850...3 1.2 Optionele accessoires...4 2. DE Jabra LINK

Nadere informatie

JABRA speak 510. Handleiding. jabra.com/speak510

JABRA speak 510. Handleiding. jabra.com/speak510 JABRA speak 510 Handleiding jabra.com/speak510 2013 GN Netcom A/S. Alle rechten voorbehouden. Jabra is een geregistreerd handelsmerk van GN Netcom A/S. Alle andere handelsmerken zijn eigendom van hun respectievelijke

Nadere informatie

Jabra SPEAK 510 HANDLEIDING

Jabra SPEAK 510 HANDLEIDING Jabra SPEAK 510 HANDLEIDING INHOUD welkom.... 2 OVERZICHT JABRA speak 510... 3 AANSLUITEN... 5 de Jabra Speak 510 gebruiken... 8 KLANTENSERVICE... 11 Technische specificaties... 12 1 welkom Bedankt voor

Nadere informatie

Nederlandse gebruikershandleiding

Nederlandse gebruikershandleiding Nederlandse gebruikershandleiding Overzicht 1. Verstelbare hoofdband 2. < -toets: Vorig nummer 3. > -toets: Volgend nummer 4. LED-indicator a) Opladen LED-indicator Status van de hoofdtelefoon De rode

Nadere informatie

Jentafon Wireless Loopset LPS-6 Handleiding

Jentafon Wireless Loopset LPS-6 Handleiding Jentafon Wireless Loopset LPS-6 Handleiding Handleiding voor Jentafon Wireless Loopset LPS-6 Jentafon Wireless Loopset LPS-6 is een Bluetooth-headset voor hoortoestellen met luisterspoel of voor gebruikers

Nadere informatie

Voordat u de carkit gaat gebruiken, dient u eerste de batterij op te laden en de carkit te paren met uw mobiele telefoon.

Voordat u de carkit gaat gebruiken, dient u eerste de batterij op te laden en de carkit te paren met uw mobiele telefoon. Inleiding: Dank u voor uw belangstelling voor onze Bluetooth carkit. Deze carkit is een draadloze Bluetooth carkit gebaseerd op de Bluetooth technologie die u de mogelijkheid geeft om te bellen zonder

Nadere informatie

VOORDAT U DE HEADSET VOOR DE EERSTE KEER GEBRUIKT

VOORDAT U DE HEADSET VOOR DE EERSTE KEER GEBRUIKT VOORDAT U DE HEADSET VOOR DE EERSTE KEER GEBRUIKT - Dient de hoofdtelefoon aan uw mobiele telefoon te worden gepaard. Zie paragraaf BLUETREK Skin paren in deze handleiding. Inleiding Deze BLUETREK Skin-headset

Nadere informatie

JABRA STEALTH. Handleiding. jabra.com/stealth

JABRA STEALTH. Handleiding. jabra.com/stealth Handleiding jabra.com/stealth 2014 GN Netcom A/S. Alle rechten voorbehouden. Jabra is een geregistreerd handelsmerk van GN Netcom A/S. Alle andere handelsmerken zijn eigendom van hun respectieve eigenaars.

Nadere informatie

Draadloze stereo headset 2.0

Draadloze stereo headset 2.0 Draadloze stereo headset 2.0 Veiligheidsgids CECHYA-0083 WAARSCHUWING Om gehoorschade te voorkomen, mag u nooit gedurende een lange periode naar geluiden met een hoog volume luisteren. Veiligheid en voorzorgsmaatregelen

Nadere informatie

BLUETOOTH-AUDIO-ONTVANGER/Z ENDER

BLUETOOTH-AUDIO-ONTVANGER/Z ENDER BLUETOOTH-AUDIO-ONTVANGER/Z ENDER Snel installatiegids DA-30501 Inhoud Vóór gebruik... 2 1. Informatie over de DA-30501... 2 2. Systeemeisen... 2 3. Overzicht... 2 Aan de slag... 3 1. De batterij van de

Nadere informatie

Draadloze USB-adapter voor de DUALSHOCK 4

Draadloze USB-adapter voor de DUALSHOCK 4 Draadloze USB-adapter voor de DUALSHOCK 4 Gebruiksaanwijzing CUH-ZWA1E 7028438 NL Voor gebruik Lees deze gebruiksaanwijzing en eventuele handleidingen voor compatibele hardware aandachtig door. Bewaar

Nadere informatie

JABRA speak 810. Handleiding. jabra.com/speak810

JABRA speak 810. Handleiding. jabra.com/speak810 JABRA speak 810 Handleiding jabra.com/speak810 2015 GN Netcom A/S. Alle rechten voorbehouden. Jabra is een geregistreerd handelsmerk van GN Netcom A/S. Alle andere handelsmerken zijn eigendom van hun respectievelijke

Nadere informatie

Handleiding. Sinner bluetooth scooterhelm

Handleiding. Sinner bluetooth scooterhelm Handleiding Sinner bluetooth helm Sinner bluetooth skihelm Sinner bluetooth scooterhelm Inhoudsopgave 1 Introductie bluetooth 1.1 Bluetooth helm controle knop 1.2 Ondersteunende profielen en functies 1.3

Nadere informatie

56-A11L-10514. Plantronics Calisto -headset met Bluetooth USB-adapter. Gebruikerdshandleiding

56-A11L-10514. Plantronics Calisto -headset met Bluetooth USB-adapter. Gebruikerdshandleiding 56-A11L-10514 Plantronics Calisto -headset met Bluetooth USB-adapter Gebruikerdshandleiding Table des matières Inhoud van de verpakking... 1 Productkenmerken... 2 De headset dragen... 3 In-/uitschakelen...

Nadere informatie

Plantronics Calisto -headset met Bluetooth USB-adapter Gebruikershandleiding

Plantronics Calisto -headset met Bluetooth USB-adapter Gebruikershandleiding Plantronics Calisto -headset met Bluetooth USB-adapter Gebruikershandleiding 2008 Plantronics, Inc. Alle rechten voorbehouden. Plantronics, het ontwerp van het logo, Calisto en Sound Innovation zijn handelsmerken

Nadere informatie

Harde schijf (met montagebeugel) Gebruiksaanwijzing

Harde schijf (met montagebeugel) Gebruiksaanwijzing Harde schijf (met montagebeugel) Gebruiksaanwijzing CECH-ZHD1 7020228 Compatibele hardware PlayStation 3-systeem (CECH-400x-serie) Voorzorgsmaatregelen Lees om veilig gebruik van dit product te garanderen

Nadere informatie

JABRA ECLIPSE. Handleiding. jabra.com/eclipse

JABRA ECLIPSE. Handleiding. jabra.com/eclipse Handleiding jabra.com/eclipse 2015 GN Netcom A/S. Alle rechten voorbehouden. Jabra is een geregistreerd handelsmerk van GN Netcom A/S. Alle andere handelsmerken zijn eigendom van hun respectievelijke eigenaars.

Nadere informatie

Nokia Charging Plate DT-600. Uitgave 1.2

Nokia Charging Plate DT-600. Uitgave 1.2 Nokia Charging Plate DT-600 6 1 2 2 5 4 3 7 Uitgave 1.2 8 9 10 11 2010 Nokia. Alle rechten voorbehouden. Inleiding Met de Nokia Charging Plate DT-600 kunt u de batterijen van vijf compatibele apparaten

Nadere informatie

Nederlands. BT-02N Gebruikershandleiding

Nederlands. BT-02N Gebruikershandleiding BT-02N Gebruikershandleiding 1 Index 1. Overzicht.....3 2. Aan de slag....5 3. Uw Bluetooth hoofdtelefoon aansluiten...5 4. Het gebruik van uw Bluetooth hoofdtelefoon..... 9 5. Technische specificaties

Nadere informatie

Nokia MobileTV Headset DVB-H. Uitgave 1.1

Nokia MobileTV Headset DVB-H. Uitgave 1.1 Nokia MobileTV Headset DVB-H Uitgave 1.1 2010 Nokia. Alle rechten voorbehouden. Inleiding Met de Nokia MobileTV Headset DVB-H kunt u digitale tvuitzendingen ontvangen in Digital Video Broadcasting-Handheld

Nadere informatie

Nokia Bluetooth Headset BH-109

Nokia Bluetooth Headset BH-109 Nokia Bluetooth Headset BH-109 Uitgave 1.0 2 Inleiding Over uw headset Met de Nokia Bluetooth Headset BH-109 kunt u handsfree bellen, zelfs wanneer u twee mobiele apparaten tegelijk gebruikt. Ga voor ondersteuning

Nadere informatie

Jabra. Speak 710. Handleiding

Jabra. Speak 710. Handleiding Jabra Speak 710 Handleiding 2017 GN Audio A/S. Alle rechten voorbehouden. Jabra is een handelsmerk van GN Audio A/S. Bluetooth -woordmerk en -logo's zijn geregistreerde handelsmerken die eigendom zijn

Nadere informatie

PlayStation. Move racestuur CECHYA-ZWA Gebruiksaanwijzing

PlayStation. Move racestuur CECHYA-ZWA Gebruiksaanwijzing PlayStation Move racestuur Gebruiksaanwijzing CECHYA-ZWA1 7019810 Onderdeelnamen Vooraanzicht linker ontkoppelingshendel -toets -toets toets rechts toets omhoog toets links toets omlaag houder boven rechter

Nadere informatie

Jabra. Speak 810. Handleiding

Jabra. Speak 810. Handleiding Jabra Speak 810 Handleiding 2015 GN Audio A/S (GN Netcom A/S). Alle rechten voorbehouden. Jabra is een geregistreerd handelsmerk van GN Audio A/S (GN Netcom A/S). Alle andere handelsmerken zijn eigendom

Nadere informatie

BackBeat FIT 350-serie. Gebruikershandleiding

BackBeat FIT 350-serie. Gebruikershandleiding BackBeat FIT 350-serie Gebruikershandleiding Inhoud Overzicht van de headset 3 Wees veilig 3 De app installeren 4 Koppelen 5 Verbinden met uw telefoon 5 Koppelingsmodus 5 Charge and fit 6 Opladen 6 Snel

Nadere informatie

DECLARATION OF CONFORMITY

DECLARATION OF CONFORMITY We, the undersigned, DECLARATION OF CONFORMITY Company: Address: TE-GROUP nv Kapelsestraat 61, 2950 Kapellen - BELGIUM declare, that the following equipment: Product Name: Product Type: BLUE CHAMELEON

Nadere informatie

Nokia Stereoheadset WH /1

Nokia Stereoheadset WH /1 Nokia Stereoheadset WH-600 7 9206937/1 2007 Nokia. Alle rechten voorbehouden. Nokia en Nokia Connecting People zijn gedeponeerde handelsmerken van Nokia Corporation. Namen van andere producten en bedrijven

Nadere informatie

Gebruiksaanwijzing. Altijd tot uw dienst Ga voor registratie van uw product en ondersteuning naar SHL3855NC

Gebruiksaanwijzing. Altijd tot uw dienst Ga voor registratie van uw product en ondersteuning naar   SHL3855NC Altijd tot uw dienst Ga voor registratie van uw product en ondersteuning naar www.philips.com/support Vragen? Vraag het Philips SHL3855NC Gebruiksaanwijzing Inhoudsopgave 1 Belangrijke veiligheidsinstructies

Nadere informatie

BackBeat 100-serie. Gebruikershandleiding

BackBeat 100-serie. Gebruikershandleiding BackBeat 100-serie Gebruikershandleiding Inhoud Overzicht van de headset 3 Wees veilig 3 Koppelen 4 Verbinden met uw telefoon 4 Koppelingsmodus 4 Basisprincipes 5 In- of uitschakelen 5 Volume aanpassen

Nadere informatie

Gebruiksaanwijzing. Altijd tot uw dienst SHL3850NC. Vragen? Vraag het Philips

Gebruiksaanwijzing. Altijd tot uw dienst SHL3850NC. Vragen? Vraag het Philips Altijd tot uw dienst Ga voor registratie van uw product en ondersteuning naar www.philips.com/support Vragen? Vraag het Philips SHL3850NC Gebruiksaanwijzing Inhoudsopgave 1 Belangrijke veiligheidsinstructies

Nadere informatie

Bluetooth wireless headset. User s manual

Bluetooth wireless headset. User s manual GB F Bluetooth wireless headset D I E GR RU HU HR User s manual DECLARATION OF CONFORMITY We, the undersigned Company: Address: TE-GROUP nv Kapelsestraat 61, 2950 Kapellen - BELGIUM declare, that the following

Nadere informatie

JABRA STEP WIRELESS. Handleiding. jabra.com/stepwireless. jabra

JABRA STEP WIRELESS. Handleiding. jabra.com/stepwireless. jabra L jabra Handleiding jabra.com/stepwireless 2014 GN Netcom A/S. Alle rechten voorbehouden. Jabra is een geregistreerd handelsmerk van GN Netcom A/S. Alle andere handelsmerken zijn eigendom van hun respectievelijke

Nadere informatie

JABRA STORM. Handleiding. jabra.com/storm

JABRA STORM. Handleiding. jabra.com/storm Handleiding jabra.com/storm 2014 GN Netcom A/S / GN Netcom US, Inc. Alle rechten voorbehouden. Jabra is een geregistreerd handelsmerk van GN Netcom A/S. Alle andere handelsmerken zijn eigendom van hun

Nadere informatie

Aan-/Uitschakelen Oproepen beantwoorden / beëindigen / doorschakelen / voice dialing (spraakherkenning) / redial (nummerherhaling)

Aan-/Uitschakelen Oproepen beantwoorden / beëindigen / doorschakelen / voice dialing (spraakherkenning) / redial (nummerherhaling) INHOUDSOPGAVE Startprocedure... 2 PAIRING (KOPPELING) VAN DE HEADSET... 3 TELEFONEREN EN OPROEPEN BEANTWOORDEN / BEËINDIGEN... 4 OPROEPEN DOORSCHAKELEN... 4 HET VOLUME AANPASSEN... 4 VERBINDEN MET EEN

Nadere informatie

Inleiding. De BLUETREK MINI headset heeft 2 knoppen: "TALK"knop (hoofdknop), Laadaansluiting 1 "VOL+/-"knop. Knop TALK Knop VOL+/- controlelampje

Inleiding. De BLUETREK MINI headset heeft 2 knoppen: TALKknop (hoofdknop), Laadaansluiting 1 VOL+/-knop. Knop TALK Knop VOL+/- controlelampje VOORDAT U DE HEADSET VOOR DE EERSTE KEER GEBRUIKT - Dient het apparaat 4 uur lang zonder onderbreking te worden opgeladen totdat het rode indicatielampje uit gaat. Zie hoofdstuk Opladen van de BLUETREK

Nadere informatie

BLUETOOTH SOUNDBAR MET SUBWOOFER

BLUETOOTH SOUNDBAR MET SUBWOOFER BLUETOOTH SOUNDBAR MET SUBWOOFER Snel installatiegids DA-10295 Welkom Dank u voor het kopen van Digitus Bluetooth Soundbar met subwoofer! Ongeacht hoe u dit product gebruikt of het nu voor het afspelen

Nadere informatie

Voordat u uw headset voor de eerste keer gaat gebruiken:

Voordat u uw headset voor de eerste keer gaat gebruiken: Voordat u uw headset voor de eerste keer gaat gebruiken: Laad hem ononderbroken op gedurende ca. 3 uur. Als uw headset volledig is opgeladen, gaat het groene controlelampje uit. (Raadpleeg voor meer informatie

Nadere informatie

JABRA solemate mini. Handleiding. jabra.com/solematemini

JABRA solemate mini. Handleiding. jabra.com/solematemini JABRA solemate mini Handleiding jabra.com/solematemini 2013 GN Netcom A/S. Alle rechten voorbehouden. Jabra is een geregistreerd handelsmerk van GN Netcom A/S. Alle andere handelsmerken zijn eigendom van

Nadere informatie

JABRA STYLE. HandLEIDING. jabra.com/style

JABRA STYLE. HandLEIDING. jabra.com/style HandLEIDING jabra.com/style INHOUD 1. WELKOM... 3 2. HEADSET OVERZICHT... 4 3. DRAGEN... 5 3.1 OORGELS VERWISSELEN 4. DE BATTERIJ OPLADEN... 6 5. VERBINDEN... 7 5.1 VERBINDEN MET EEN BLUETOOTH-APPARAAT

Nadere informatie

DECLARATION OF CONFORMITY

DECLARATION OF CONFORMITY DECLARATION OF CONFORMITY We, the undersigned Company: Address: TE-GROUP nv Kapelsestraat 61, 2950 Kapellen - BELGIUM declare, that the following equipment: Product Name: Blue TWIN Product Type: Bluetooth

Nadere informatie

BLUETOOTH SOUNDBAR MET SUBWOOFER

BLUETOOTH SOUNDBAR MET SUBWOOFER BLUETOOTH SOUNDBAR MET SUBWOOFER Snel installatiegids DA-10294 Dank u voor de aankoop van de DIGITUS DA-10294. Speciaal ontworpen om muziek via Bluetooth vanaf uw mobiele telefoon of computer (via Bluetooth

Nadere informatie

Nederlands. Gebruiksaanwijzing BT-3i

Nederlands. Gebruiksaanwijzing BT-3i Gebruiksaanwijzing BT-3i 1 Overzicht Inhoud Het allereerste gebruik. Hoe de telefoon op te nemen Specificaties 2 1. Overzicht. A B E D F C 1-1 Functietoetsen: A B C D E F Silliconen oorhaak Aan/uit-knop

Nadere informatie

Jabra. Talk 2. Handleiding

Jabra. Talk 2. Handleiding Jabra Talk 2 Handleiding 2017 GN Audio A/S. Alle rechten voorbehouden. Jabra is een handelsmerk van GN Audio A/S. Bluetooth -woordmerk en -logo's zijn geregistreerde handelsmerken die eigendom zijn van

Nadere informatie

Jabra BT2047 GEBRUIKERSHANDLEIDING JABRA BT2047. jabra

Jabra BT2047 GEBRUIKERSHANDLEIDING JABRA BT2047. jabra Jabra BT2047 jabra GEBRUIKERSHANDLEIDING 1 INHOUD DANK U WEL...2 OVER UW...2 DE MOGELIJKHEDEN VAN UW HEADSET...2 AAN DE SLAG...3 UW HEADSET OPLADEN...4 UW HEADSET IN- EN UITSCHAKELEN...4 MET UW TELEFOON

Nadere informatie

HANDLEIDING MODEL: BH-100

HANDLEIDING MODEL: BH-100 HANDLEIDING Headset met Bluetooth MODEL: BH-100 www.lenco.com OVEREZICHT HEADSET 1 Power-knop 2 Volume verhogen & volgende trackg 3 Volume verlagen & vorige track 4 Microfoon 5 LED-indicatort 6 Oplaadaansluiting

Nadere informatie

JABRA PRO 925. Handleiding. jabra.com/pro925

JABRA PRO 925. Handleiding. jabra.com/pro925 JABRA PRO 925 Handleiding jabra.com/pro925 2015 GN Netcom A/S. Alle rechten voorbehouden. Jabra is een geregistreerd handelsmerk van GN Netcom A/S. Alle andere handelsmerken zijn eigendom van hun respectieve

Nadere informatie

Gebruikershandleiding Nokia Luna met draadloos opladen (BH-220)

Gebruikershandleiding Nokia Luna met draadloos opladen (BH-220) Gebruikershandleiding Nokia Luna met draadloos opladen (BH-220) Uitgave 1.0 2 Inleiding Over uw headset Met de Nokia Luna Bluetooth Headset kunt u handsfree oproepen beantwoorden, zelfs wanneer u twee

Nadere informatie

Gebruikershandleiding Mi Bluetooth Headset Basic

Gebruikershandleiding Mi Bluetooth Headset Basic Gebruikershandleiding Mi Bluetooth Headset Basic Oordopje selecteren Selecteer de juiste maat Groot Middelgroot Speaker Klein Multifunctionele knop Volume omhoog Volume omlaag Oordopje Led-lampje USB-poort/microfoon

Nadere informatie

Inleiding. Laadaansluiting Knop TALK Knop VOL+/- De BLUETREK SUGAR headset heeft 2 knoppen: "TALK"knop (hoofdknop), 1 "VOL+/-"knop.

Inleiding. Laadaansluiting Knop TALK Knop VOL+/- De BLUETREK SUGAR headset heeft 2 knoppen: TALKknop (hoofdknop), 1 VOL+/-knop. VOORDAT U DE HEADSET VOOR DE EERSTE KEER GEBRUIKT - Dient het apparaat 4 uur lang zonder onderbreking te worden opgeladen totdat het rode indicatielampje uit gaat. Zie hoofdstuk Opladen van de BLUETREK

Nadere informatie

BLUETOOTH DOUCHE LUIDSPREKER

BLUETOOTH DOUCHE LUIDSPREKER ENVIVO BLUETOOTH DOUCHE LUIDSPREKER GEBRUIKERSHANDLEIDING INHOUDSOPGAVE PRODUCT OVERZICHT... 4 KNOPPEN... 6 BLUETOOTH MODUS... 6 Bluetooth Paren... 6 Muziek afspelen in Bluetooth modus...10 Handenvrij

Nadere informatie

JABRA SOLEMATE MAX. Handleiding. jabra.com/solematemax NFC. jabra

JABRA SOLEMATE MAX. Handleiding. jabra.com/solematemax NFC. jabra jabra JABRA SOLEMATE MAX NFC Handleiding jabra.com/solematemax 2013 GN Netcom A/S. Alle rechten voorbehouden. Jabra is een geregistreerd handelsmerk van GN Netcom A/S. Alle andere handelsmerken zijn eigendom

Nadere informatie

Instructiehandleiding

Instructiehandleiding Instructiehandleiding BTE-100 www.facebook.dk/denver-electronics 1. Toetsbeschrijving: In/uitschakelen De paringmodus openen Pauze/Afspelen: De telefoon beantwoorden Een gesprek beëindigen Een gesprek

Nadere informatie

Draadloze stereo headset 2.0. Gebruiksaanwijzing CECHYA-0083

Draadloze stereo headset 2.0. Gebruiksaanwijzing CECHYA-0083 Draadloze stereo headset 2.0 Gebruiksaanwijzing CECHYA-0083 WAARSCHUWING Om gehoorschade te voorkomen, mag u nooit gedurende een lange periode naar geluiden met een hoog volume luisteren. Veiligheid en

Nadere informatie

FUSION MS-ARX70 I N S T R U C T I E S NEDERLANDS

FUSION MS-ARX70 I N S T R U C T I E S NEDERLANDS FUSION MS-ARX70 I N S T R U C T I E S NEDERLANDS FUSIONENTERTAINMENT.COM 2018 Garmin Ltd. of haar dochtermaatschappijen Alle rechten voorbehouden. Volgens copyrightwetgeving mag deze handleiding niet in

Nadere informatie

JABRA SPORT PACE WIRELESS

JABRA SPORT PACE WIRELESS L HandLeiding jabra.com/sportpace 2015 GN Netcom A/S. Alle rechten voorbehouden. Jabra is een geregistreerd handelsmerk van GN Netcom A/S. Alle andere handelsmerken zijn eigendom van hun respectievelijke

Nadere informatie

BT220 HEADSET. Productinformatie 1 Oplaadaansluiting 2 + knop 3 - knop 4 functie-indicator (blauw) 5 batterij-indicator (rood)

BT220 HEADSET. Productinformatie 1 Oplaadaansluiting 2 + knop 3 - knop 4 functie-indicator (blauw) 5 batterij-indicator (rood) Productinformatie 1 Oplaadaansluiting 2 + knop 3 - knop 4 functie-indicator (blauw) 5 batterij-indicator (rood) 6 Oorplug 7 Microfoon 8 oorbeugel 9 Laadindicator (rood) 10 Spanningsindicator (groen) Installatie

Nadere informatie

Gebruiksaanwijzing. Altijd tot uw dienst SRP3011. Vragen? Vraag het Philips

Gebruiksaanwijzing. Altijd tot uw dienst SRP3011. Vragen? Vraag het Philips Altijd tot uw dienst Ga voor registratie van uw product en ondersteuning naar www.philips.com/support Vragen? Vraag het Philips SRP3011 Gebruiksaanwijzing Inhoudsopgave 1 Uw universele afstandsbediening

Nadere informatie

JABRA CLASSIC. Handleiding. jabra.com/classic

JABRA CLASSIC. Handleiding. jabra.com/classic Handleiding jabra.com/classic INHOUD 1. WELKOM... 3 2. HEADSET OVERZICHT... 4 3. DRAGEN... 5 3.1 OORGELS VERWISSELEN 3.2 DE OORHAAK BEVESTIGEN 4. DE BATTERIJ OPLADEN... 7 5. VERBINDEN... 8 6. GEBRUIKEN...

Nadere informatie

JABRA STORM. Handleiding. jabra.com/storm

JABRA STORM. Handleiding. jabra.com/storm Handleiding jabra.com/storm 2014 GN Netcom A/S / GN Netcom US, Inc. Alle rechten voorbehouden. Jabra is een geregistreerd handelsmerk van GN Netcom A/S. Alle andere handelsmerken zijn eigendom van hun

Nadere informatie

Jabra. Talk 45. Handleiding

Jabra. Talk 45. Handleiding Jabra Talk 45 Handleiding 1. WELKOM...3 2. HEADSET OVERZICHT...4 3. DRAGEN...5 3.1 OORGELS VERWISSELEN 3.2 DE OORHAAK BEVESTIGEN 4. DE BATTERIJ OPLADEN...7 5. VERBINDING MAKEN...8 5.1 VERBINDEN MET MOBIEL

Nadere informatie

JABRA EVOLVE 65. Handleiding. jabra.com/evolve65

JABRA EVOLVE 65. Handleiding. jabra.com/evolve65 Handleiding jabra.com/evolve65 2014 GN Netcom A/S / GN Netcom US, Inc. Alle rechten voorbehouden. Jabra is een geregistreerd handelsmerk van GN Netcom A/S. Alle andere handelsmerken zijn eigendom van hun

Nadere informatie

Gebruiksaanwijzing. Altijd tot uw dienst SHB5500. Vragen? Vraag het Philips

Gebruiksaanwijzing. Altijd tot uw dienst SHB5500. Vragen? Vraag het Philips Altijd tot uw dienst Ga voor registratie van uw product en ondersteuning naar www.philips.com/support Vragen? Vraag het Philips SHB5500 Gebruiksaanwijzing Inhoudsopgave 1 Belangrijke veiligheidsinstructies

Nadere informatie

Wat zit er in de doos?

Wat zit er in de doos? Snelstartgids SE888 Wat zit er in de doos? Handset * Basisstation Oplader * Netspanningsadapter * Telefoonsnoer ** CD-ROM Snelstartgids Garantiebewijs Opmerking * In verpakkingen met meerdere handsets

Nadere informatie

Plantronics Explorer 50. Gebruikershandleiding

Plantronics Explorer 50. Gebruikershandleiding Plantronics Explorer 50 Gebruikershandleiding Inhoud Welkom 3 Inhoud van de doos 4 Overzicht van de headset 5 Wees veilig 5 Koppelen en opladen 6 Verbinden met uw telefoon 6 Koppelingsmodus activeren 6

Nadere informatie

Plantronics Explorer 10. Gebruikershandleiding

Plantronics Explorer 10. Gebruikershandleiding Plantronics Explorer 10 Gebruikershandleiding Inhoud Welkom 3 Inhoud van de doos 4 Overzicht van de headset 5 Wees veilig 5 Koppelen en opladen 6 Verbinden met uw telefoon 6 Koppelingsmodus activeren 6

Nadere informatie

Ga voor registratie van uw product en ondersteuning naar SBT50/00. Gebruiksaanwijzing

Ga voor registratie van uw product en ondersteuning naar  SBT50/00. Gebruiksaanwijzing Ga voor registratie van uw product en ondersteuning naar www.philips.com/welcome SBT50/00 Gebruiksaanwijzing a b c d e f BEEP PHILIPS SBT50 1 Belangrijk Veiligheid Belangrijke veiligheidsinstructies

Nadere informatie

AAN DE SLAG MET HERCULES DJCONTROLWAVE EN DJUCED DJW

AAN DE SLAG MET HERCULES DJCONTROLWAVE EN DJUCED DJW AAN DE SLAG MET HERCULES DJCONTROLWAVE EN DJUCED DJW HERCULES DJCONTROLWAVE OVERZICHT De Hercules DJControlWave is een 2-decks DJ-controller met Bluetooth draadloze technologie. Hiermee kunt u uiterst

Nadere informatie

Welkom in de wereld van PlayStation

Welkom in de wereld van PlayStation Welkom in de wereld van PlayStation Gebruik deze handige snelstartgids om snel aan de slag te gaan met uw PS4. Snelstartgids Nederlands CUH-1116A 7024813 Aan de slag Maak verbinding met uw tv. Volg de

Nadere informatie

JABRA Mini. Handleiding. jabra.com/mini

JABRA Mini. Handleiding. jabra.com/mini JABRA Mini Handleiding jabra.com/mini 2013 GN Netcom A/S. All rights reserved. Jabra is a registered trademark of GN Netcom A/S. All other trademarks included herein are the property of their respective

Nadere informatie

EW3590/3591/3592 Bluetooth hoofdtelefoon met microfoon

EW3590/3591/3592 Bluetooth hoofdtelefoon met microfoon EW3590/3591/3592 Bluetooth hoofdtelefoon met microfoon 2 NEDERLANDS EW3590/3591/3592 Bluetooth hoofdtelefoon met microfoon Inhoudsopgave 1.0 Introductie... 2 1.1 Inhoud van de verpakking... 2 2.0 Aansluiten...

Nadere informatie

Welcome to the World of PlayStation

Welcome to the World of PlayStation Welcome to the World of PlayStation Gebruik deze handige snelstartgids om snel aan de slag te gaan met uw PS4. Snelstartgids Nederlands CUH-1116B 7026817 Aan de slag Maak verbinding met uw tv. Volg de

Nadere informatie

www.motorolahome.com www.verve.life RIDER RIDER Lees mij Je draadloze oordopjes Dragen Voeding Statuslampje + _ / / Volume & Trackcontrole Oproepen, spraak & muziek Oproepen, spraak & muziek Je draadloze

Nadere informatie

Uw AM08 leren kennen. I. Power knop en toetsen

Uw AM08 leren kennen. I. Power knop en toetsen Uw AM08 leren kennen De AM08 is een Bluetooth-capabel toestel dat u draadloos muziek laat luisteren van andere Bluetooth apparaten. Het zoekt automatisch naar Bluetooth apparaten in de buurt nadat u het

Nadere informatie

Jabra. Evolve 65t. Handleiding

Jabra. Evolve 65t. Handleiding Jabra Evolve 65t Handleiding 2018 GN Audio A/S. Alle rechten voorbehouden. Jabra is een handelsmerk van GN Audio A/S. Bluetooth -woordmerk en -logo's zijn geregistreerde handelsmerken die eigendom zijn

Nadere informatie

Bluetooth Luidspreker GEBRUIKSHANDLEIDING BTL-60

Bluetooth Luidspreker GEBRUIKSHANDLEIDING BTL-60 Gebruiksaanwijzingen Bluetooth Luidspreker GEBRUIKSHANDLEIDING BTL-60 Wanneer u de luidspreker inschakelt, schakelt deze automatisch op Bluetooth-modus. U kunt de luidspreker vervolgens eenvoudig met uw

Nadere informatie

Gebruiksaanwijzing BT55. Ga voor registratie van uw product en ondersteuning naar

Gebruiksaanwijzing BT55. Ga voor registratie van uw product en ondersteuning naar Gebruiksaanwijzing BT55 Ga voor registratie van uw product en ondersteuning naar www.philips.com/support Inhoudsopgave 1 Belangrijk 2 2 Kennisgeving 2 Naleving 2 De zorg voor het milieu 2 Handelsmerkverklaring

Nadere informatie

Bluetooth Oortelefoon In-Ear Clip Light BT-X32

Bluetooth Oortelefoon In-Ear Clip Light BT-X32 MusicMan * Gebruiksaanwijzing Bluetooth Oortelefoon In-Ear Clip Light BT-X32 Met deze comfortabele en perfect passende in-ear stereo-oortelefoon kunt u via Bluetooth van muziek genieten en de kabel wordt

Nadere informatie

Batterij Opladen. Locatie van Bedieningen:

Batterij Opladen. Locatie van Bedieningen: GBRUIKSHANDLEIDING Batterij Opladen Het apparaat is voorzien van een ingebouwde DC 3,7V, 330mAh Li-ion oplaadbare batterij, laad deze als volgt op: Steek de kleinere stekker van de meegeleverde Aansluitkabel

Nadere informatie

PlayStation Camera. Gebruiksaanwijzing CUH-ZEY

PlayStation Camera. Gebruiksaanwijzing CUH-ZEY PlayStation Camera Gebruiksaanwijzing CUH-ZEY2 7028416 NL Voor gebruik ˎˎLees deze gebruiksaanwijzing en eventuele handleidingen voor compatibele hardware aandachtig door. Bewaar de instructies voor toekomstig

Nadere informatie

Gebruikershandleiding Nokia Bluetooth Headset BH-218

Gebruikershandleiding Nokia Bluetooth Headset BH-218 Gebruikershandleiding Nokia Bluetooth Headset BH-218 Uitgave 1.0 2 Over uw headset Met de Nokia Bluetooth Mono Headset BH 218 kunt u oproepen eenvoudiger dan ooit tevoren beantwoorden. Als u een oproep

Nadere informatie

Gebruiksaanwijzing. Altijd tot uw dienst SRP6011. Vragen? Vraag het Philips

Gebruiksaanwijzing. Altijd tot uw dienst SRP6011. Vragen? Vraag het Philips Altijd tot uw dienst Ga voor registratie van uw product en ondersteuning naar www.philips.com/support Vragen? Vraag het Philips SRP6011 Gebruiksaanwijzing Inhoudsopgave 1 Uw universele afstandsbediening

Nadere informatie