Hout en houtproducten perfect afdichten en lijmen

Maat: px
Weergave met pagina beginnen:

Download "Hout en houtproducten perfect afdichten en lijmen"

Transcriptie

1 OTTO professionele handleiding Hout en houtproducten perfect afdichten en lijmen Afdichtingkitten Lijmen

2

3 Ter oriëntatie 3 Inleiding 3 De geschiedenis 4 Algemene informatie en normen 5-7 Hybride lijmen de nieuwste generatie 8 Lijmen en afdichtingkitten 9-17 Professionele toebehoren van OTTO 18 OTTO professionele handleidingen 19 Inleiding Hout maakt al sinds het begin van de historie deel uit van het leven van de mens. In onze breedte graden komt het algemeen voor, groeit het van nature na en is het makkelijk te bewerken. Duizenden jaren lang was er geen alternatief voor hout en tegenwoordig wordt hout weer bewust gekozen als alternatief bouwmateriaal en alternatieve grondstof.

4 4 De geschiedenis Hout de hightech grondstof met lange voorgeschiedenis De natuurlijke veelzijdigheid van hout zorgt ervoor dat het voor de meest uiteenlopende toepassingen ingezet kan worden: door zijn duurzaamheid kan het in binnen- en buitentoepassingen worden ingezet, ook onder extreme klimaatomstandigheden, door zijn draagvermogen wordt het binnen een grote bandbreedte in bouwwerken toegepast, door de brede vormgevingsmogelijkheden van zijn nerfstructuren biedt het veel creatieve toepassingsmogelijkheden bij vloeren, wanden of meubels. Vanwege de speciale materiaaleigenschappen van het hout gaat de verwerking ervan met een veel geringer energieverbruik gepaard dan bij andere materialen het geval is. De positieve energiebalans valt nog gunstiger uit, wanneer inheems hout uit duurzame bosbouw wordt gebruikt, dat zonder transport over lange afstanden direct naar de verwerking wordt afgevoerd. Dat de traditionele grondstof hout ook juist nu, in het tijdperk van de hightech-materialen, concurrerend kan zijn, ligt in geen geval alleen aan de ecologische kwaliteiten: hout is door zijn materiaaleigenschappen het absolute multitalent voor de meest uiteenlopende verwerkingswijzen. In de lange traditie van ambacht en industrie breidde zich het gebruik van hout van de klassieke toepassingen in bouw en meubelbouw ook uit naar hightech-segmenten, zoals bijv. in ICE-treinen en in de formule 1. Als bouwmateriaal biedt hout tegenwoordig vrijwel onbe-perkte constructieve mogelijkheden en doet daarbij in niets onder voor andere materialen met betrekking tot levensduur, draagvermogen en duurzaamheid. Zijn eigenschap als slechte warmtegeleider maakt het bij uitstek geschikt voor energiezuinige bouwmethodes. Dit levert niet alleen een tijd- en kostenbesparing op, maar de slanke houten constructies leveren de opdrachtgever ook winst op ten aanzien van de woonoppervlakte. Hout zorgt voor een aangenaam ruimteklimaat met het oog op de temperatuur en luchtvochtigheid.

5 Algemene informatie en normen 5 Lijmtechniek wordt steeds belangrijker Een verbindingswijze die ook buiten de klassieke toepassingsgebieden in de meubel- en interieurbouw steeds meer terrein wint, is de lijmtechniek. Er is een breed scala van lijmsoorten voor de meest uiteenlopende toepassingen ontwikkeld. Het maakt niet uit of de verbinding spanningen moet compenseren of krachtgesloten moet zijn, weersbestendig of overschilderbaar moet zijn, OTTO biedt voor alle omstandigheden een geschikte lijm aan. Maatgevende normen Van centraal belang bij de kwaliteit van lijmen voor hout en houten materialen zijn twee normen: Een volgens de Europese norm DIN EN 204 geclassificeerde verlijming moet aan de trede D4 voldoen om als weersbestendig ingeschaald te worden. De norm DIN EN beschrijft de specificaties voor de bepaling van de kleefsterkte van langsverlijmingen in trekproeven bij warmte vast. Energiebewust bouwen met mit LEED Onder de nationale bouwnormen neemt de VS-Amerikaanse LEED ook internationaal in steeds grotere mate een toonaangevende positie in. Het in 1998 door de U.S. Green Building Council (USGBC) geïnitieerde keurmerk staat voor energie- en kostenbewust bouwen Green Building moet de bouwnorm van morgen zijn. Welke betekenis de certificering van gebouwen nu al heeft, blijkt vooral bij hun marketing: Steeds vaker confronteren investeerders architecten en ontwerpers met een duidelijk bewustzijn op het gebied van energieverbruik en bedrijfskosten en zij refereren daarbij aan het label van LEED. De gedifferentieerde methodiek van LEED beoordeelt de locatie van een object, zijn waterefficiëntie, zijn energie-efficiëntie, de gebruiker materialen en natuurlijke hulpbronnen en de luchtkwaliteit in de binnenruimtes. Binnen deze categorieën vindt de inschaling plaats door toekenning van punten, de zogenaamde LEED -credits. Naarmate meer LEED -gecertificeerde producten ingebouwd zijn, des te meer punten worden toegekend en des te hoger is de inschaling van het object in de eindbeoordeling: zilver, goud en platina kunnen worden behaald. Bij de luchtkwaliteit in binnenruimtes spelen afdichtingsmiddelen en lijmen een maatgevende rol. OTTO heeft een reeks producten volgens de geldende eisen (richtlijn 1168) laten testen en certificeren. Het resultaat: Alle volgens LEED gecertificeerde OTTO afdichtmiddelen en lijmen voldoen aan de vereiste VOC-grenswaarde en beschikken over een certificaat voor de LEED -conformiteit. Voor het segment hout en houten materialen zijn de volgende OTTO-producten volgens LEED gecertificeerd: OTTOSEAL S 110, OTTOSEAL S 120, OTTOCOLL TopFix, OTTOCOLL M 500, OTTOCOLL M 501 und OTTOCOLL P 85.

6

7 Algemene informatie en normen 7 Verlijming over grotere oppervlakken bij dampdiffusiedichte bouwmaterialen Voor de verlijming van dampdiffusiedichte oppervlakken adviseren wij het gebruik van een tweecomponentenproduct zoals OTTOCOLL P 520. Dit product reageert in kruisverbindingen, wat inhoudt dat de component A reageert met de component B zonder een afscheidingsproduct te vormen. Producten met slechts 1 component vulkaniseren daarentegen door de vorming van een gasvormig afscheidingproduct, zij zijn dus condensatie-uithardend. Omdat dit afscheidingsproduct tussen twee niet-doorlatende te verlijmen delen niet kan ontwijken, vormen zich tussen het bouwmateriaal en de lijm gasbellen die een adhesie verhinderen. Zodra een van de te verlijmen delen waterdampdoorlatend is, kan het afscheidingsproduct ontwijken en kan de lijm optimaal uitreageren. In dat geval kan een eencomponentenlijm worden geselecteerd. Spanningcompenserend, krachtgesloten, weersbestendig Elke toepassing stelt bijzondere eisen aan de verlijming. Worden bijvoorbeeld twee materialen met verschillende thermische uitzetting verbonden, dan moet de verlijming de spanningen kunnen compenseren die door warmte-inwerking ontstaan. Om deze functie te vervullen, is naast de keuze van het optimale materiaal ook altijd een minimale dikte van de lijm-rups noodzakelijk, zodat de lijmlaag dik genoeg is om zich aan deze uitzettingen te kunnen aanpassen. Het OTTO-lijmkompas Met het nieuwe lijmkompas biedt OTTO op zijn homepage een zeer goede leidraad aan voor iedereen die door de talloze op de markt verkrijgbare lijmsoorten niet meer weet welke lijm nu eigenlijk voor zijn specifieke verlijmingstaak de juiste zou moeten zijn. In slechts enkele stappen voert het OTTO Lijmkompas de professionele verwerker trefzeker naar het doel: naar het product dat exact op de gebruikte materialen en de gestelde eisen afgestemd is.

8 8 Hybride lijmen de nieuwste generatie Verlijmen wordt (in tegenstelling tot afdichten) over het algemeen als het krachtgesloten verbinden van twee componenten beschouwd. Vanuit deze eenzijdige zienswijze zou een lijm dus des te beter zijn, naarmate hij steviger is. Maar de trend in de industriële productie en de bouw gaat in de richting van elastische resp. spanning compenserende verlijmingen vooral in gevallen waar de lijmverbinding aan spanningen blootgesteld is door verschillen in de thermische uitzetting van verlijmde componenten, trillingen of schokken, zoals bijv. in de airco- en ventilatiebouw, maar zoals dit ook bij het verlijming van verschillende materialen, zoals bijv. hout en metaal, regelmatig het geval is. Karakteristiek van hybride lijmen Hybride lijmen zijn een relatief jonge ontwikkeling. De exacte aanduiding van de polymeerbasis luidt o. a. silaangetermineerd polyurethaan, afgekort STPU. Zoals bij de polyurethaanlijmen vindt de uitharding van de hybride producten bij eencomponentenproducten plaats door de reactie met vocht. Hybride lijmen zijn echter vrij van isocyanaten en zijn daardoor in de regel niet markeringsplichtig zoals het merendeel van de polyurethaanlijmen. Hybride lijmen hechten zonder grond- of primerlaag op veel ondergronden en zijn bovendien zeer kerfvast en doorscheurbestendig. Toepassingen Door hun goede hechtingsspectrum zelfs bij waterbelasting en de goede weersbestendigheid zijn zij geschikt voor gebruik in binnentoepassingen, maar ook voor bepaalde buitentoepassingen. Bovendien gedragen zij zich tegenover verflagen vergaand neutraal. Hybride lijmen gelden in toepassingen waarin siliconen gebruikt mogen worden, als elastisch alternatief met vergelijkbare, spanningen compenserende eigenschappen ook wanneer zij een in totaal geringer prestatieprofiel vertonen en minder tegen hoge temperaturen bestand zijn als siliconen-lijmen. PU- LIJMEN HYBRIDE LIJMEN SILICONE LIJMEN Temperatuurbestendigheid ACRYLAAT LIJMEN Weerbestendigheid Waterstevigheid UV-bestendigheid Spanningoverbrugging Elasticiteit Kleefkracht

9 Lijmen en afdichtingkitten 9 OTTOCOLL TopFix LEED De supersnelle fixeerlijm OTTOSEAL M 350 De MS-afdichtingkit 1-componentige acrylaat-lijm voor diverse montagewerkzaamheden Bevat geen oplosmiddelen Extreem hoge beginhechting en eindstevigheid Vorstvrij opslaan en transporteren Lijmen van tegen corrosie beschermde metalen zoals aluminium, edelstaal, geeloxeerd aluminium Lijmen van plinten van hout & PVC Lijmen van hout en houtwerkstoffen, b.v. panelen, sierlijsten, sierprofielen Lijmen van steen, natuursteen en keramiek Lijmen van decoratie- en isolatieplaten, b.v. van styropor Lijmen van stuc- en plafondprofielen Lijmen van PVC kabelgoten Lijmen van minerale ondergronden, b.v. beton Lijmen van gipsplaten Bijzonder aanbevelenswaardig schaadstofarm bouwproduct volgens bouwstoffenlijst (TOXPROOF) van TÜV Rheinland nr. 30 (IVD = Duitse industriebond afdichtingkitten) LEED conform IEQ-Credits 4.1 lijmen en afdichtingkitten Voldoet aan DGNB- profiel -06 (DGNB e.v. = Duitse Vereniging voor duurzaam bouwen) 1-componentige lijm op basis van hybride-polymeer MS Aanschilderbaar volgens DIN Goede weers- en verouderingsbestendigheid Niet corrosief Bevat geen siliconen Afdichten van dubbelglas in houten ramen Afdichten van aansluitvoegen aan ramen en deuren van hout, metaal en kunststof Afdichting van buis- en antennedoorvoeringen Afdichten van profielglas (b.v. profilitbeglazing) Afdichten van voegen aan gevels, metaalbouwconstructies Afdichten van klimaatregel- en ventilatie-installaties Voldoet aan de eisen van DIN 18545, deel 2, belastingsklas D Is geschikt voor de toepassing in lucht- en temperatuurregel installaties conform VDI 6022, blad 1 gekeurd conform DIN EN ISO 846 (Institut für Hygiene, Berlijn) nr (IVD = Duitse industriebond afdichtingkitten)

10 10 Lijmen en afdichtingkitten OTTOSEAL M 365 OTTOCOLL M 500 LEED De hybride lijm en afdichtingkit 1-componentige lijm en afdichtingkit op basis van hybride-polymeer STPU Aanschilderbaar volgens DIN Goede weers- en verouderingsbestendigheid Zeer goede hechting op uiteenlopende materialen zoals b.v. kunststoffen, metalen, hout en houtmaterialen, beton Hardt uit zonder blaasvorming Bevat geen isocyanaten Bevat geen siliconen Voor toepassingen binnen en buiten Voegen in buitenmuren conform DIN F Afdichten van voegen aan gevels, metaalbouwconstructies, terrassen en balkons Afdichten van aansluitvoegen aan ramen en deuren van hout, metaal en kunststof Voor spanningsnivellerend lijmen en monteren van uiteenlopende materialen zoals hout, houtmaterialen, glas, metaal (b.v. aluminium, edelstaal, eloxaal, messing, koper), kunststoffen (b.v. hard-pvc, GFK etc.), minerale ondergronden (b.v. baksteen, tegels, keramiek), brandwerende bouwplaten (gipsplaten etc.) Voor carrosserie- en voertuigbouw, wagon- en containerbouw, metaal- en apparatenbouw, scheepsbouw Voldoet aan de eisen van ISO F 25 LM nr (IVD = Duitse industriebond afdichtingkitten) Declaratie in baubook Oostenrijk De waterbestendige eersteklas hybride lijm/afdichtingkit 1-componentige lijm en afdichtingkit op basis van hybride-polymeer STPU Zeer goede hechting zonder primer op talrijke ondergronden ook bij waterbelasting Zeer hoge mechanische stevigheid, kerf- en doorscheurvastheid Voor spanningsnivellerende verlijmingen en bij dynamische belastingen Bevat geen isocyanaten Bevat geen siliconen Goede weers- en verouderingsbestendigheid Aanschilderbaar volgens DIN PREMIUM Voor toepassingen binnen en buiten Voor spanningsnivellerend lijmen en monteren van uiteenlopende materialen zoals hout, houtmaterialen, glas, metaal (b.v. aluminium, edelstaal, eloxaal, messing, koper), kunststoffen (b.v. hard-pvc, zacht-pvc, GFK etc.), minerale ondergronden (b.v. baksteen, tegels, keramiek), brandwerende bouwplaten (gipsplaten etc.) Voor carrosserie- en voertuigbouw, wagon- en containerbouw, metaal- en apparatenbouw, scheepsbouw Afdichten van klimaatregel- en ventilatie-installaties Uiteenlopende toepassingen in de bouw, zoals trappenbouw Lijmen van gelakt en geëmailleerd glas Lijmen van steen, natuursteen en keramiek Lijmen en afdichten van OTTOFLEX Afdichtbaan (in het overlappinggebied) en toebehoren zoals afdichtband, afdichthoeken en afdichtingmanchetten (voldoet aan de eisen van de ETAG 022) Verklaring van geen bezwaar met betrekking tot contact met levensmiddelen (ISEGA Forschungsund Untersuchungs-Gesellschaft mbh, Aschaffenburg) Bijzonder aanbevelenswaardig schaadstof-arm bouwproduct volgens bouwstoffenlijst (TOXPROOF) van TÜV Rheinland nr (IVD = Duitse industriebond afdichtingkitten) Getest op gecoat glas (2K-PUR Direct Decklack von Fa. Selemix System) van firma Glas Nagel stand 11/2006 De gegevens met betrekking tot onze hecht- en compatibiliteitstests geven de stand van zaken op het tijdstip van de tests weer. Veranderingen bij de coatings zijn mogelijk en zijn niet door ons beinvloedbaar. Wij adviseren hiervoor contact met de betreffende producent van glas en/of coating op te nemen LEED conform IEQ-Credits 4.1 lijmen en afdichtingkitten Voldoet aan DGNB- profiel -06 (DGNB e.v. = Duitse Vereniging voor duurzaam bouwen) Declaratie in baubook Oostenrijk

11 Lijmen en afdichtingkitten 11 OTTOCOLL M 501 LEED De transparante eersteklas hybride lijm PREMIUM 1-componentige lijm op basis van hybride-polymeer STPU Zeer goede hechting zonder primer op talrijke ondergronden ook bij waterbelasting Bevat geen isocyanaten Bevat geen siliconen Goede weers- en verouderingsbestendigheid Zeer hoge mechanische stevigheid, kerfen doorscheurvastheid Aanschilderbaar volgens DIN Voor spanningsnivellerend lijmen en monteren van uiteenlopende materialen zoals hout, houtmaterialen, glas, metaal (b.v. aluminium, edelstaal, eloxaal, messing, koper), kunststoffen (b.v. hard-pvc, zacht-pvc, GFK etc.), minerale ondergronden (b.v. baksteen, tegels, keramiek), brandwerende bouwplaten (gipsplaten etc.) Voor carrosserie- en voertuigbouw, wagon- en containerbouw, metaal- en apparatenbouw, scheepsbouw Lijmen van steen, natuursteen en keramiek Uiteenlopende toepassingen in de bouw, zoals trappenbouw Bijzonder aanbevelenswaardig schaadstof-arm bouwproduct volgens bouwstoffenlijst (TOXPROOF) van TÜV Rheinland nr (IVD = Duitse industriebond afdichtingkitten) LEED conform IEQ-Credits 4.1 lijmen en afdichtingkitten Voldoet aan DGNB- profiel -06 (DGNB e.v. = Duitse Vereniging voor duurzaam bouwen) OTTOCOLL M 510 De hybride lijm met hoge hechtkracht 1-componentige lijm op basis van hybride-polymeer STPU Standvast Extreem hoge kleefkracht Goede weers- en verouderingsbestendigheid Voor toepassingen binnen en buiten Bevat geen isocyanaten Bevat geen siliconen Niet corrosief Na uitharding schuurbaar en overschilderbaar Schuimt niet op Krachtgesloten lijmen van hout en houtmaterialen, zoals b.v. spaanplaten, triplex, etc en bij de traprenovatie Krachtgesloten lijmen van metalen, zoals b.v. aluminium, edelstaal, verzinkt staal, koper Lijmen van steen, natuursteen en keramiek Lijmen van isolatie-elementen, b.v. van styropor, PVC, PU etc. Lijmen van kunststoffen, b.v. hard-pvc, GFK etc. Voldoet aan de eisen van DIN EN (WATT 91) aan warmtebestendige verlijmingen voor hout en houtmaterialen

12 12 Lijmen en afdichtingkitten OTTOCOLL AllFlex De superflexibele montagelijm 1-componentige lijm op basis van hybride-polymeer STPU Bevat geen isocyanaten Bevat geen siliconen Zeer goede hechting zonder primer op talrijke ondergronden ook bij waterbelasting Zeer hoge mechanische stevigheid, kerfen doorscheurvastheid Voor toepassingen binnen en buiten Goede weers- en verouderingsbestendigheid Aanschilderbaar volgens DIN Niet geschikt voor marmer en natuursteen Voor bouw, renovatie, montage Voor spanningsnivellerend lijmen en monteren van uiteenlopende materialen zoals hout, houtmaterialen, glas, metaal (b.v. aluminium, edelstaal, eloxaal, messing, koper), kunststoffen (b.v. hard-pvc, zacht-pvc, GFK etc.), minerale ondergronden (b.v. baksteen, tegels, keramiek), brandwerende bouwplaten (gipsplaten etc.) nr. 30 (IVD = Duitse industriebond afdichtingkitten) OTTOCOLL HiTack De hybride lijm met hoge aanvangshechting 1-componentige lijm op basis van hybride-polymeer STPU Extreem hoge aanvangshechting Zeer goede hechting zonder primer op talrijke ondergronden ook bij waterbelasting Zeer hoge mechanische stevigheid, kerfen doorscheurvastheid Voor spanningsnivellerende verlijmingen en bij dynamische belastingen Bevat geen isocyanaten Bevat geen siliconen Goede weers- en verouderingsbestendigheid Aanschilderbaar volgens DIN Voor toepassingen binnen en buiten Voor spanningsnivellerend lijmen en monteren van uiteenlopende materialen zoals hout, houtmaterialen, glas, metaal (b.v. aluminium, edelstaal, eloxaal, messing, koper), kunststoffen (b.v. hard-pvc, zacht-pvc, GFK etc.), minerale ondergronden (b.v. baksteen, tegels, keramiek), brandwerende bouwplaten (gipsplaten etc.) Voor carrosserie- en voertuigbouw, wagon- en containerbouw, metaal- en apparatenbouw, scheepsbouw Spanningsnivellerend lijmen van spiegels op keramiek, glas, edelstaal, aluminium, hout, beton etc. Lijmen van steen, natuursteen en keramiek Lijmen van vensterbanken, plinten, sierlijsten en traptreden nr (IVD = Duitse industriebond afdichtingkitten)

13 Lijmen en afdichtingkitten 13 OTTOCOLL M 580 De extreem snelle 2-componenten hybride montagelijm 2-componenten lijm op basis van hybride-polymeer STPU Extreem snelle uitharding ook in dikke lagen Uiterst snelle functionaliteitsstevigheid Zeer goede hechting zonder primer op talrijke ondergronden ook bij waterbelasting Voor spanningsnivellerende verlijmingen en bij dynamische belastingen Bevat geen isocyanaten Bevat geen siliconen Goede weers- en verouderingsbestendigheid Aanschilderbaar volgens DIN Voor toepassingen binnen en buiten Voor spanningsnivellerend lijmen en monteren van uiteenlopende materialen zoals hout, houtmaterialen, glas, metaal (b.v. aluminium, edelstaal, eloxaal, messing, koper), kunststoffen (b.v. hard-pvc, zacht-pvc, GFK etc.), minerale ondergronden (b.v. baksteen, tegels, keramiek), brandwerende bouwplaten (gipsplaten etc.) Voor carrosserie- en voertuigbouw, wagon- en containerbouw, metaal- en apparatenbouw, scheepsbouw Afdichten van klimaatregel- en ventilatie-installaties Het lijmen van keramiek Verlijmen van vleugel bedekkende deurpanelen nr. 30 (IVD = Duitse industriebond afdichtingkitten) Declaratie in baubook Oostenrijk OTTOCOLL P 84 De premium PU-lijm PREMIUM Vloeibare 1-componentige polyurethaan lijm Weerbestendig conform DIN 204 D4 Niet corrosief Alléén voor de professionele gebruiker. Let op EG-veiligheidsblad Productie van tuinmeubelen en kantelramen Vervaardiging van multiplex voor niet dragende delen Vervaardiging van sandwichpanelen, b.v. scheidingswanden, deurpanelen, buitenmuren van prefab huizen, gevelelementen, opbouwen op voertuigen, etc. Vervaardigen van zwaluwstaartverbindingen Getest conform DIN EN 204-D4 weerbestendige verlijmingen voor hout en houtmaterialen (Institut für Fenstertechnik, Rosenheim) Getest conform DIN EN (WATT 91) hechtsterkte van houtlijmen (Institut für Fenstertechnik, Rosenheim) nr. 30 (IVD = Duitse industriebond afdichtingkitten) Franse VOC-emissie klasse C

14 14 Lijmen en afdichtingkitten OTTOCOLL P 85 LEED De premium PU-montagelijm PREMIUM 1-componentige lijm op basis van polyurethaan Weerbestendig conform DIN 204 D4 Extreem hoge kleefkracht Zeer snelle uitharding Niet corrosief Na uitharding schuurbaar en overschilderbaar Alléén voor de professionele gebruiker. Let op veiligheidsblad Krachtgesloten lijmen van metalen, zoals b.v. aluminium, edelstaal, verzinkt staal, koper Lijmen van steen, natuursteen en keramiek Lijmen van isolatie-elementen, b.v. van styropor, PVC, PU etc. Lijmen van brandwerende bouwplaten, b.v. van gipskarton of gipsvezels Krachtgesloten lijmen van hout en houtmaterialen, zoals b.v. spaanplaten, triplex, etc en bij de traprenovatie Lijmen van kunststoffen, b.v. hard-pvc, GFK etc. Getest conform DIN EN 204-D4 weerbestendige verlijmingen voor hout en houtmaterialen (Institut für Fenstertechnik, Rosenheim) Getest conform DIN EN (WATT 91) hechtsterkte van houtlijmen (Institut für Fenstertechnik, Rosenheim) nr. 30 (IVD = Duitse industriebond afdichtingkitten) LEED conform IEQ-Credits 4.1 lijmen en afdichtingkitten OTTOCOLL P 86 De 1-componentige PU-lijm voor hoekverbindingen 1-componentige lijm op basis van polyurethaan Uitstekende hechting op metalen Lange huidvormingstijd Vult holle ruimtes door licht opschuimen perfect uit Trekvastheid na 7 dagen ca N (ift-testrapport) Alléén voor de professionele gebruiker. Let op EG-veiligheidsblad Lijmen algemeen in de metaalbouw Weersbestendig lijmen van hoekverbindingen bij metalen ramen, deuren en gevels alsook ook in serres Lijmen van gemodificeerd hout Trekvastheid getest in het Institut für Fenstertechnik, Rosenheim Voldoet aan de eisen van DIN EN 204-D4 aan weerbestendige verlijmingen van hout en houtmaterialen Voldoet aan de eisen van DIN EN (WATT 91) aan warmtebestendige verlijmingen voor hout en houtmaterialen Expertiserapport over de toepassing van OTTOCOLL P 86 translucide voor het lijmen van gemodificeerd hout (Georg-August-Universität Göttingen) nr. 30 (IVD = Duitse industriebond afdichtingkitten) LEED conform IEQ-Credits 4.1 lijmen en afdichtingkitten

15 Lijmen en afdichtingkitten 15 OTTOCOLL Rapid De supersterke krachtlijm 1-componentige lijm op basis van polyurethaan Extreem snelle uitharding Extreem hoge kleefkracht Niet corrosief Alléén voor de professionele gebruiker Let op EG-veiligheidsblad Voor bouw, renovatie, montage Voor het lijmen, monteren en repareren van materialen zoals hout en houtwerkstoffen, metalen (aluminium, edelstaal, koper etc.), steen, natuursteen, keramiek, baksteen, kunststoffen (hard-pvc, GFK etc.) isolatiematerialen (styropor, PUR etc.) brandwerende bouwplaten (gipsplaten o.d) Voldoet aan de eisen van DIN EN 204-D4 aan weerbestendige verlijmingen van hout en houtmaterialen Voldoet aan de eisen van DIN EN (WATT 91) aan warmtebestendige verlijmingen voor hout en houtmaterialen nr. 30 (IVD = Duitse industriebond afdichtingkitten) OTTOCOLL P 410 LEED De PU-lijm voor volvlakkige verlijmingen Vloeibare 1-componentige polyurethaan lijm Lange verwerkingstijd Snelle uitharding, daardoor korte pers- en fixeertijden Weerbestendig conform DIN 204 D4 Niet corrosief Ideaal voor de geautomatiseerde verwerking via doseerinstallaties Alléén voor de professionele gebruiker. Let op EG-veiligheidsblad Vervaardiging van sandwichpanelen, b.v. scheidingswanden, deurpanelen, buitenmuren van prefab huizen, gevelelementen, opbouwen op voertuigen etc. Lijmen van elementen met grote oppervlakken, b.v in de prefab huizen-, caravan- en containerbouw Productie van tuinmeubelen en kantelramen Voldoet aan de eisen van DIN EN 204-D4 aan weerbestendige verlijmingen van hout en houtmaterialen Voldoet aan de eisen van DIN EN (WATT 91) aan warmtebestendige verlijmingen voor hout en houtmaterialen nr. 30 (IVD = Duitse industriebond afdichtingkitten) LEED conform IEQ-Credits 4.1 lijmen en afdichtingkitten

16 16 Lijmen en afdichtingkitten OTTOCOLL P 520 LEED OTTOSEAL S 110 LEED De eersteklas 2-componenten PU-lijm 2-componenten lijm op basis van polyurethaan Snelle uitharding ook in dikke lagen Uitharding zonder volumeverlies Uitstekende hechting op metalen Extreem hoge trekvastheid na 24 uur - ca N (ift-keuringsrapport) Alléén voor de professionele gebruiker. Let op EG-veiligheidsblad Weersbestendig lijmen van hoekverbindingen bij metalen ramen, deuren en gevels alsook ook in serres Lijmen algemeen in de metaalbouw Ook geschikt voor krachtgesloten lijmen van de meest uiteenlopende materialen zoals hout, metaal, kunststof, steen etc. Trekvastheid getest in het Institut für Fenstertechnik, Rosenheim Voldoet aan de eisen van DIN EN 204-D4 aan weerbestendige verlijmingen van hout en houtmaterialen Voldoet aan de eisen van DIN EN (WATT 91) aan warmtebestendige verlijmingen voor hout en houtmaterialen nr. 30 (IVD = Duitse industriebond afdichtingkitten) LEED conform IEQ-Credits 4.1 lijmen en afdichtingkitten De eersteklas neutrale silicone PREMIUM Neutraal vernettende 1-componentige siliconen afdichtingkit Zeer goede weers-, verouderings- en UV-bestendigheid Uitstekende vroege beastbaarheid Uiterst wrijfvast en sliertvrij Aanschilderbaar volgens DIN (niet overschilderbaar) Kleefvrij oppervlak Zeer goede hechting op vele onder gronden, deels in combinatie met primer Niet corrosief Schimmelwerend ingesteld Compatibel met PVB-folies in veiligheidsglas elementen Rekspanningswaarde bij 100 % (DIN , S3A) : 0,4 N/mm 2 Afdichten van dubbelglas in houten ramen Afdichten van aansluitvoegen aan ramen en deuren van hout, metaal en kunststof Afdichten van profielglas (b.v. profilitbeglazing) Dilatatie- en aansluitvoegen aan beton-en schuimbeton prefab-elementen Afdichten van voegen aan gevels, metaalbouwconstructies, terrassen en balkons Geschikt voor het vervoegen van glaselementen van enkel en meerlaagig veiligheidsglas. Neem hiervoor contact met onze technische afdeling op. Dilatatie- en aansluitvoegen in sanitaire omgevingen Getest naar DIN 18545, deel 2, belastingsklasse E (Institiuut voor venstertechnologie, Rosenheim) Voldoet aan de eisen van DIN F Voldoet aan de eisen van ISO G 25 LM Getest volgens FCBA (CTBA) L 114 (Geschiktheid van afdichtingkitten voor het afdichten van glas in houten ramen) Bijzonder aanbevelenswaardig schaadstof-arm bouwproduct volgens bouwstoffenlijst (TOXPROOF) van TÜV Rheinland Verklaring van geen bezwaar met betrekking tot contact met levensmiddelen (ISEGA Forschungs- und Untersuchungs- Gesellschaft mbh, Aschaffenburg) nr (IVD = Duitse industriebond afdichtingkitten) Kwaliteitszegel van de IVD Industrieverband Dichtstoffe e.v. (industrievereniging afdichtingsstoffen) gecontroleerd door het ift Institut für Fenstertechnik e.v. (instituut voor raamtechnieken), Rosenheim Conform verordening (EG) Nr. 1907/2006 (REACH) LEED conform IEQ-Credits 4.1 lijmen en afdichtingkitten Voldoet aan DGNB- profiel -06 (DGNB e.v. = Duitse Vereniging voor duurzaam bouwen) Declaratie in baubook Oostenrijk

17 Lijmen en afdichtingkitten 17 OTTOSEAL S 120 De eersteklas alkoxy silicone PREMIUM Neutraal vernettende 1-componentige siliconen afdichtingkit op basis van alcoxy Zeer goede weers-, verouderings- en UV-bestendigheid Uitstekende vroege beastbaarheid Uiterst wrijfvast en sliertvrij Aanschilderbaar volgens DIN (niet overschilderbaar) Kleefvrij oppervlak Niet corrosief Schimmelwerend ingesteld Compatibel met PVB-folies volgens de criteria van de ift-richtlijn DI-02/1 Rekspanningswaarde bij 100 % (DIN , S3A) : 0,4 N/mm 2 Ook in matte kleuren verkrijgbaar Afdichten van dubbelglas in houten ramen Glas-, venster- en metaalbouw Geschikt voor het afkitten van glaselementen Voor het afdichten van spiegelranden in combinatie met materialen zoals keramiek, metaal, glas etc. Getest naar DIN 18545, deel 2, belastingsklasse E (Institiuut voor venstertechnologie, Rosenheim) Voldoet aan de eisen van DIN F Voldoet aan de eisen van ISO G 25 LM Bijzonder aanbevelenswaardig schaadstofarm bouwproduct volgens bouwstoffenlijst (TOXPROOF) van TÜV Rheinland nr (IVD = Duitse industriebond afdichtingkitten) Kwaliteitszegel van de IVD Industrieverband Dichtstoffe e.v. (industrievereniging afdichtingsstoffen) gecontroleerd door het ift Institut für Fenstertechnik e.v. (instituut voor raamtechnieken), Rosenheim Conform verordening (EG) Nr. 1907/2006 (REACH) Declaratie in baubook Oostenrijk OTTOCOLL S 610 De 2-componenten silicone speciaallijm Neutrale, condesatie-vernettende 2-componenten siliconen lijm en afdichtingkit op basis van alkoxy Zeer goede weers-, verouderings, en UV-bestendigheid Hoge kerf- en scheurvastheid Zeer goede hechting op vele ondergronden, deels in combinatie met primer Niet corrosief Hoge rek-spanningswaarde garandeert hoge stabiliteit van de verlijming Gereduceerde cyclustijden vanwege de snelle uitharding kunnen verlijmde delen uiterst snel verder verwerkt worden Snelle uitharding ook in dikke lagen Spanningscompenserend lijmen en afdichten van uiteenlopende materialen zoals glas, hout, metaal en kunststoffen Afdichten van mechanisch hoog belaste vloer- en aansluitingsvoegen, b.v. in opslagen fabriekshallen, verharde binnenplaatsen, parkeergarages, zowel boven als ondergronds, ateliers, wasstraten, etc. Spanningsnivellerend lijmen van spiegels op keramiek, glas, edelstaal, aluminium, hout, beton etc. Ook geschikt als lijm voor acrylglas spiegels (b.v. Plexiglas ) Niet geschikt voor het structureel verlijmen van Structural-Glazing elementen nr. 30 (IVD = Duitse industriebond afdichtingkitten)

18 18 Professionele toebehoren van OTTO OTTO Voegenband BG 1 Het voorgecomprimeerde voegenband Geimpregneerd en eenzijdig klevend schuimband Zet in de voeg langzaam tot zijnuiteindelijke dikte uit Vormt een naar DIN slagregendichte voeg Goede UV-bestendigheid Moeilijk ontvlambaar Beschermt tegen vocht en stof, warmteverlies, lawaai etc. Compatibel met beton, gasbeton, baksteen, kalkzandsteen, ijzer, zink, staal, verzinkt blik, aluminium, koper, hout en hard-pvc Aanschilderbaar met vele dispersie-gevelverven en compatibel met vele OTTO afdichtingkitten op basis van silicone, dispersie-acrylaat, hybride en polyurethaan. Bij gebruik aan marmer en natuursteen graag vóóraf contact met onze technische afdeling opnemen Afdichten van voegen Verbinding tussen muur en deur- resp. raamkozijn Verbinding tussen metselwerk en betonzuilen, gevel- en dakelementen, vensterbanken buiten, bewegingsvoegen, damwandprofielen en golfplaten BG1 conform DIN Slagregendicht tot 600Pa na DIN EN ISO 1027 Compatibel met in de bouw gebruikelijke materialen conform DIN Getest en extern bewaakt (MPA BAU Hannover) na DIN 4102-B1 Moeilijk ontvlambaar tussen massief minerale bouwstoffen Geschikt voor toepassingen conform IVD- Merkblatt nr (IVD = Duitse industriebond afdichtingkitten) OTTO Cleaner Zeer goede reinigende en ontvettende werking. Geen ventilatie nodig. Droogt snel en zonder achterblijven van reststoffen. Reinigen van glas, metalen en enige kunststoffen zoals b.v. PVC en polyester. Gecertificeerd naar GOS OTTO Fugenboy Afwerkgereedschap uit zeer hoogwaardige kunststof, voor het afmessen van professionele voegen. Set van 3 klein: 5 mm, 8 mm, rond. Set van 3 groot: 11 mm, 14 mm en 17 mm. OTTO Standaardafwerkzeep Ontziet de huid door het gebruik van dermatologisch geteste materialen. Te verdunnen met water. Zorgt dat het afdichtingsoppervlak zijn kleur behoudt en blijft glanzen. Voor het afwerken van het oppervlak van silicone-, poly urethaan-, en hybride afdichtstoffen. Aanwijzing: Voor marmer en andere natuursteen adviseren wij OTTO marmer-siliconenafwerkzeep. OTTO Primer Op OTTO afdichtingkitten speciaal afgestemde primer. Verbeterde hechting van OTTO silicone-afdichtingskitten op de betreffende ondergronden. Gecertificeerd naar GOS

19 OTTO professionele handleiding OTTO professionele handleiding Afdichtingkitten Lijmen Klebstoffe perfekt auswählen NL indd :46:21 OTTO professionele handleiding Afdichtingkitten Lijmen OTTO professionele handleiding OTTO professionele handleiding Afdichtingkitten Lijmen Afdichtingkitten Lijmen OTTO professionele handleiding Afdichtingkitten Lijmen Geklebte Fenster perfekt ausführen NL indd :46:31 OTTO professionele handleiding Afdichtingkitten Lijmen OTTO professionele handleiding OTTO professionele handleiding Afdichtingkitten Lijmen Afdichtingkitten Lijmen OTTO professionele handleiding OTTO professionele handleiding Afdichtingkitten Lijmen 1 OTTO professionele handleidingen 19 Vloerbedekkingen perfect afdichten Voegen perfect aanbrengen Gelijmde ramen perfect uitvoeren Hout-glas verbindingselementen perfect uitvoeren Schimmelaantasting perfect voorkomen Art.-nr Art.-nr Art.-nr Art.-nr Art.-nr Lijmen perfect selecteren Hout en houtproducten perfect afdichten en lijmen Energie besparen door perfecte afdichting Hybride afdichtingkitten & lijmen perfect toepassen Perfect afdichten in natte ruimtes Art.-nr Art.-nr Art.-nr Art.-nr Art.-nr Spiegels perfect afdichten en verlijmen Art.-nr

20 20 Verkoop (offertes, informatie etc.) tel.: fax: U aangeboden door: Toepassingstechniek tel.: fax: Opdrachtafhandeling (bestellingen) tel.: fax: Voor een snelle en nauwkeurige afhandeling van uw opdrachten verzoeken wij u deze per fax of per naar ons toe te sturen. Bij voorbaat onze hartelijke dank. Opmerking: De gegevens in dit document zijn in overeenstemming met de stand van zaken op het moment van de druk, zie index. Bij een nieuwe editie vervalt deze editie. Vanwege het grote aantal toepassingen voor onze producten en voorwaarden voor deze toepassingen is het in elk geval noodzakelijk, alle voor het betrokken gebruiksdoel belangrijke producteigenschappen vóóraf te testen en in de praktijk te toetsen. Let hierbij op de gegevens in de desbetreffende technische specificatiebladen! U vindt deze op het Internet onder Vergissingen en drukfouten onder voorbehoud. voor meer informatie: Afdichtingkitten Lijmen Hermann Otto GmbH Krankenhausstr Fridolfing, GERMANY Tel.: Fax: info@otto-chemie.de Internet: Index: NL Hermann Otto GmbH 2014

Hybride afdichtingkitten & lijmen

Hybride afdichtingkitten & lijmen OTTO professionele handleiding Hybride afdichtingkitten & lijmen perfect toepassen Afdichtingkitten Lijmen Ter oriëntatie 3 Inleiding 3 Karakterisering von hybride afdichtingkitten en lijmen 4-6 Lijmen

Nadere informatie

OTTO professionele handleiding. Hout en houtproducten perfect afdichten en lijmen

OTTO professionele handleiding. Hout en houtproducten perfect afdichten en lijmen Hout en houtproducten perfect afdichten en lijmen Ter oriëntatie 3 Inleiding 3 De geschiedenis 4 Algemene informatie en normen 5-7 Hybride lijmen de nieuwste generatie 8 Aanbevolen OTTO Producten 9-11

Nadere informatie

OTTO professionele handleiding Hybride afdichtingkitten & lijmen

OTTO professionele handleiding Hybride afdichtingkitten & lijmen Hybride afdichtingkitten & lijmen perfect toepassen Ter oriëntatie 3 Inleiding 3 Karakterisering von hybride afdichtingkitten en lijmen 4-6 Aanbevolen OTTO Producten 7-8 Professionele toebehoren van OTTO

Nadere informatie

Vloerbedekkingen perfect afdichten

Vloerbedekkingen perfect afdichten OTTO professionele handleiding Vloerbedekkingen perfect afdichten Afdichtingkitten Lijmen Ter oriëntatie 3 Inleiding 3 Belasting bij vloeren en voegen 4-7 Lijmen en afdichtingkitten 8-10 Professionele

Nadere informatie

Schimmelaantasting perfect voorkomen

Schimmelaantasting perfect voorkomen 1 Schimmelaantasting perfect voorkomen Afdichtingkitten Lijmen OTTO SILVER TECHNOLOGY 2 De geschiedenis van zilver De oprichter van het Persische Rijk, Kyros (559 529 voor Chr.) voerde op zijn veldtochten

Nadere informatie

Schimmelaantasting perfect voorkomen

Schimmelaantasting perfect voorkomen 1 Schimmelaantasting perfect voorkomen Afdichtingkitten Lijmen OTTO SILVER TECHNOLOGY 2 De geschiedenis van zilver De oprichter van het Persische Rijk, Kyros (559 529 voor Chr.) voerde op zijn veldtochten

Nadere informatie

ZETTEX MS POLYMERS. Stick with us for a stronger world

ZETTEX MS POLYMERS. Stick with us for a stronger world MS POLYMEER ZETTEX MS POLYMERS Wat betekent MS Polymeer nu eigenlijk? De betekenis van MS Polymeer is letterlijk: Modified Silane Polymer. Dit is eenvoudig gezegd dus een lijm van gemodificeerde silaan

Nadere informatie

Inhoudsopgave. 6306553 - Bison Poly Max Original Wit Koker 425 g NLFR 12

Inhoudsopgave. 6306553 - Bison Poly Max Original Wit Koker 425 g NLFR 12 Inhoudsopgave 6306530 - Bison Poly Max Original Wit Koker 425 g NL 2 6306534 - Bison Poly Max Original Grijs Koker 425 g NL 4 6306536 - Bison Poly Max Original Bruin Koker 425 g NL 6 6306538 - Bison Poly

Nadere informatie

OTTOSEAL S 110 S 110. De premium neutrale silicone. Technisch specificatieblad. Eigenschappen: Toepassingsgebieden: Normen en keuringen:

OTTOSEAL S 110 S 110. De premium neutrale silicone. Technisch specificatieblad. Eigenschappen: Toepassingsgebieden: Normen en keuringen: S 110 De premium neutrale silicone OTTOSEAL S 110 Technisch specificatieblad Eigenschappen: - Neutraal vernettende 1-componentige siliconen afdichtingkit - MEKO-vrij - Zeer goede weers-, verouderings-

Nadere informatie

OTTOSEAL S 110 S 110. De premium neutrale silicone. Technisch specificatieblad. Eigenschappen: Toepassingsgebieden: Normen en keuringen:

OTTOSEAL S 110 S 110. De premium neutrale silicone. Technisch specificatieblad. Eigenschappen: Toepassingsgebieden: Normen en keuringen: S 110 De premium neutrale silicone OTTOSEAL S 110 Technisch specificatieblad Eigenschappen: - Neutraal vernettende 1-componentige siliconen afdichtingkit, MEKO-vrij - Zeer goede weers-, verouderings- en

Nadere informatie

OTTO professionele handleiding. Lijmen perfect selecteren

OTTO professionele handleiding. Lijmen perfect selecteren OTTO professionele handleiding Lijmen perfect selecteren Ter oriëntatie 3 Voorwoord 3 Lijmen en hun eigenschappen 4 5 Soepel, taai en kan tegen een stootje. Silicone lijmen 6 Tussen twee werelden. Hybride

Nadere informatie

Luchtdicht Bouwen in nieuwbouw en renovatie

Luchtdicht Bouwen in nieuwbouw en renovatie Luchtdicht Bouwen in nieuwbouw en renovatie Luchtdicht bouwen Wat is luchtdicht bouwen? Luchtdicht bouwen is het dichten van alle ongewenste kieren in een woning of gebouw. Het wordt zowel toegepast bij

Nadere informatie

Hoogwaardige verbindingen. van hout, metaal en glas

Hoogwaardige verbindingen. van hout, metaal en glas Hoogwaardige verbindingen van hout, metaal en glas Afdichten & verlijmen via één aanspreekpunt. Moderne afdichtmiddelen en lijmen zijn tegenwoordig een essentieel bestanddeel bij de productie en montage

Nadere informatie

P 270 De oplosmiddelvrije folielijm op dispersiebasis OTTOCOLL P 270 Technisch specificatieblad 1K-dispersie-lijm Duurzaam lijmende eigenschappen

P 270 De oplosmiddelvrije folielijm op dispersiebasis OTTOCOLL P 270 Technisch specificatieblad 1K-dispersie-lijm Duurzaam lijmende eigenschappen P 270 De oplosmiddelvrije folielijm op dispersiebasis OTTOCOLL P 270 Technisch specificatieblad 1K-dispersie-lijm Voor binnen Kenmerk en Gebruiken: Duurzaam lijmende eigenschappen Kan worden losgemaakt

Nadere informatie

OTTOSEAL S 70 S 70. De premium natuursteen silicone. Technisch specificatieblad. Eigenschappen: Toepassingsgebieden: Normen en keuringen:

OTTOSEAL S 70 S 70. De premium natuursteen silicone. Technisch specificatieblad. Eigenschappen: Toepassingsgebieden: Normen en keuringen: S 70 De premium natuursteen silicone OOSEAL S 70 echnisch specificatieblad Eigenschappen: - Neutraal vernettende 1-componentige siliconen afdichtingkit - Garantie - veroorzaakt geen verontreiniging van

Nadere informatie

DL CHEMICALS DECO SNJF PARAFILL PARQUET EXTERIOR TRANSPARENT STRUCTURE

DL CHEMICALS DECO SNJF PARAFILL PARQUET EXTERIOR TRANSPARENT STRUCTURE NL DL CHEMICALS DECO SNJF PARAFILL PARQUET EXTERIOR TRANSPARENT STRUCTURE VLUG OVERSCHILDERBAAR NON-CRACKING MAT BLIJFT MAT MAKKELIJK VERWERKBAAR Een vlug overschilderbare elastische afdichtingskit op

Nadere informatie

OTTOCOLL M 560 M 560. De universele hybride lijm met extreem hoge aanvangshechting. Technisch specificatieblad

OTTOCOLL M 560 M 560. De universele hybride lijm met extreem hoge aanvangshechting. Technisch specificatieblad M 560 De universele hybride lijm met extreem hoge aanvangshechting OTTOCOLL M 560 Technisch specificatieblad 1K-hybride-polymeer STP-lijm Voor binnen en buiten Eigenschappen: Geschikt voor natuursteen

Nadere informatie

OTTOSEAL S 120 S 120. De premium alkoxy silicone voor ramen. Technisch specificatieblad. Eigenschappen: Toepassingsgebieden: Normen en keuringen:

OTTOSEAL S 120 S 120. De premium alkoxy silicone voor ramen. Technisch specificatieblad. Eigenschappen: Toepassingsgebieden: Normen en keuringen: S 120 De premium alkoxy silicone voor ramen OOSEAL S 120 echnisch specificatieblad Eigenschappen: - Neutraal vernettende 1-componentige siliconen afdichtingkit op basis van alcoxy - Zeer goede weers-,

Nadere informatie

Primertabel Sikaflex / SikaBond Beschrijvingen van de Sika-primers

Primertabel Sikaflex / SikaBond Beschrijvingen van de Sika-primers Editie 1, 2011 Versie no. 25072011 Construction Primertabel Sikaflex / SikaBond Beschrijvingen van de Sika-primers Inhoud: Sika (Sika Cleaner-205)... 2 Sika Primer-3 N... 2 Sika Primer-215... 2 1-Component

Nadere informatie

OTTOCOLL M 570 M 570. De 2-componenten hybride montagelijm. Technisch specificatieblad. 2K-hybride-polymeer STP-lijm Voor binnen en buiten

OTTOCOLL M 570 M 570. De 2-componenten hybride montagelijm. Technisch specificatieblad. 2K-hybride-polymeer STP-lijm Voor binnen en buiten M 570 De 2-componenten hybride montagelijm OOCOLL M 570 echnisch specificatieblad 2K-hybride-polymeer SP-lijm Voor binnen en buiten Eigenschappen: Bevat geen siliconen Isocyanaatvrij Zeer goed hechting

Nadere informatie

Productcatalogus. Siliconen en polymeren

Productcatalogus. Siliconen en polymeren Productcatalogus Siliconen en polymeren LIJMEN EN AFDICHTEN Montagelijmen Fix All Flexi Hoogwaardige, neutrale, elastische één-component constructie voeg- en lijm kit op basis van MS Polymer. - geschikt

Nadere informatie

G60 Pro. Product. Volumes. Eigenschappen

G60 Pro. Product. Volumes. Eigenschappen Product Supersterke, elastische montagelijm en afdichtingskit op basis van MS polymeren, voor het lijmen en monteren op alle gangbare bouwmaterialen: panelen, profielen, plinten, tegels, drempels, isolatiematerialen

Nadere informatie

ORYX Silicone FR PRODUCTBESCHRIJVING

ORYX Silicone FR PRODUCTBESCHRIJVING ORYX Silicone FR PASSIVE FIRE PROTECTION Versie., 0-05-07 (Dutch) ORYX, passie voor passieve brandbescherming ORYX is de specialist in passieve brandbescherming van gebouwen. Dankzij zijn gedreven expertise

Nadere informatie

PANEL & DECORATION. Parabond DL CHEMICALS

PANEL & DECORATION. Parabond DL CHEMICALS 500 600 700 800 LOWMODULUS CONSTRUCTION TRANSPARENT GLAZING MARINE PARQUET PARQUET PANEL & DECORATION ZINC NL 500 is een hoogwaardige montagelijm op basis van hybride polymeer met een zeer snelle sterkteopbouw.

Nadere informatie

OTTOCOLL S 610 S 610. De 2-componenten silicone speciaallijm. Technisch specificatieblad. Eigenschappen: Toepassingsgebieden:

OTTOCOLL S 610 S 610. De 2-componenten silicone speciaallijm. Technisch specificatieblad. Eigenschappen: Toepassingsgebieden: S 610 De 2-componenten silicone speciaallijm OTTOCOLL S 610 Technisch specificatieblad Eigenschappen: - Neutrale, condesatie-vernettende 2-componenten siliconen lijm en afdichtingkit op basis van alkoxy

Nadere informatie

OTTOTAPE Trio-BKA BA/T-BKA. Het multifunctionele afdichtband voor raam- en deurmontage. Technisch specificatieblad. Eigenschappen:

OTTOTAPE Trio-BKA BA/T-BKA. Het multifunctionele afdichtband voor raam- en deurmontage. Technisch specificatieblad. Eigenschappen: BA/T-BKA Het multifunctionele afdichtband voor raam- en deurmontage OTTOTAPE Trio-BKA Technisch specificatieblad Eigenschappen: - PU-schuim, doordrengt met gemodificeerde acrylhars impregnering - Geïmpregneerd

Nadere informatie

SCHUIMWIJZER. Rectavit Schuimen... Monteren en Isoleren! Het meest complete gamma PU schuimen... l 1

SCHUIMWIJZER. Rectavit Schuimen... Monteren en Isoleren! Het meest complete gamma PU schuimen... l 1 SCHUIMWIJZER Het meest complete gamma PU schuimen... Rectavit Schuimen... Monteren en Isoleren! l 1 Rectavit SCHUIMEN... Monteren en Isoleren! Rectavit is sinds jaar en dag synoniem voor kwaliteit. Kwaliteit

Nadere informatie

S40 Pro. Product. Volumes. Eigenschappen

S40 Pro. Product. Volumes. Eigenschappen Product Elastische montagelijm en afdichtingskit op basis van MS polymeren. Elastisch afdichten en verlijmen in bouw en sanitair. Geschikt voor natuursteen, meer bepaald blauwe hardsteen en speciaal ontwikkeld

Nadere informatie

PYRAMIDE [1/8] Wij bieden u persoonlijk advies via onze infotelefoon.

PYRAMIDE [1/8] Wij bieden u persoonlijk advies via onze infotelefoon. PYRAMIDE [1/8] De pinta PYRAMIDE is een hoogwerkzaam product voor geluidsabsorptie in een aantrekkelijk ontwerp. Door de structuur wordt het oppervlak vergroot en dat levert goede geluidsabsorptiewaarden

Nadere informatie

Tangit Brandwerende systemen

Tangit Brandwerende systemen Tangit Brandwerende systemen De complete en eenvoudige oplossing voor brandbescherming van gebouwen FIRE PROTECTION SYSTEM BRANDWERENDE SYSTEMEN FP 430 Brandwerende acrylaatkit Bij hittebelasting intumeserende

Nadere informatie

RectaFix 'Alles+Alles'

RectaFix 'Alles+Alles' Product Supersterke, elastische montagelijm en afdichtingskit met uiterst hoge aanvangshechting (High Tack) op basis van MS polymeren, voor lijmen, monteren en afdichten op alle gangbare bouwmaterialen.

Nadere informatie

Zwaluw Hybriseal Façade. The New Generation High Performance Sealant

Zwaluw Hybriseal Façade. The New Generation High Performance Sealant Zwaluw Hybriseal Façade The New Generation High Performance Sealant Zwaluw Hybriseal Façade De nieuwe High Performance kit De markt van de kitten en afdichtingsmiddelen maakt de laatste jaren een groei

Nadere informatie

Producteigenschappen. Leveringsvorm. 290 ml koker. wit, grijs, zwart. Technische gegevens PM-290-UL. door reactie op luchtvochtigheid

Producteigenschappen. Leveringsvorm. 290 ml koker. wit, grijs, zwart. Technische gegevens PM-290-UL. door reactie op luchtvochtigheid Borgh Industries PM-290-UL Lijmkit Omschrijving PM-290-UL Lijmkit is geschikt voor verbinding van metalen delen in de gevelbouw, bevestiging van elementen en verlijmen van de meeste materialen in binnenruimtes

Nadere informatie

Inhoudsopgave. Rubber granulaat op de rol (13) BoFloor bv

Inhoudsopgave. Rubber granulaat op de rol (13) BoFloor bv Bedankt voor uw interesse in onze producten. Meer informatie over onze producten of advies voor de juiste oplossing voor uw project? Neem dan contact met ons op. Let op: in deze catalogus staan alleen

Nadere informatie

RUITEN VERVANGING SYSTEEM versie: RVS 0920091

RUITEN VERVANGING SYSTEEM versie: RVS 0920091 Eigenschappen Professionele set om ruiten te vervangen Omschrijving Met het Ruiten Vervanging Systeem bent u als onderhouds- en reparatiebedrijf in staat om een zeer vaak voorkomende reparatie in eigen

Nadere informatie

GRIFFON HOUTKONSTRUKTIELIJMEN. Uit het juiste hout gesneden. Griffon. Bison Professional.

GRIFFON HOUTKONSTRUKTIELIJMEN. Uit het juiste hout gesneden. Griffon. Bison Professional. GRIFFON HOUTKONSTRUKTIELIJMEN Uit het juiste hout gesneden Bison Professional. Griffon. De betere Verbonden vakman weet met vakwerk. alles van. GRIFFON: UIT HET JUISTE HOUT GESNEDEN. Griffon is dé lijmspecialist

Nadere informatie

OTTO professionele handleiding. Lijmen perfect selecteren

OTTO professionele handleiding. Lijmen perfect selecteren OTTO professionele handleiding Lijmen perfect selecteren 2 Ter oriëntatie 3 Voorwoord 3 Lijmen en hun eigenschappen 4 5 Flexibel, taai en hard in opnemen. Silicone lijmen 6 Tussen twee werelden. Hybride

Nadere informatie

Astrifix Lijm, advies en productblad

Astrifix Lijm, advies en productblad Astrifix Lijm, advies en productblad Productbeschrijving Astrifix Lijm is een hoogwaardige, ijzersterke 1-component lijm en voegenkit op basis van MS polymeer. Het product is reukloos, ph-neutraal en isocyanaat

Nadere informatie

1K-silicone-afdichtingkit op alkoxybasis neutraal vernettend Voor binnen en buiten

1K-silicone-afdichtingkit op alkoxybasis neutraal vernettend Voor binnen en buiten S 120 De premium alkoxy silicone voor ramen OOSEAL S 120 echnisch specificatieblad 1K-silicone-afdichtingkit op alkoxybasis neutraal vernettend Voor binnen en buiten Eigenschappen: Zeer slijtvast en sliertvrij

Nadere informatie

Technisch Specificatieblad Ferney Group BV

Technisch Specificatieblad Ferney Group BV Nederland Blad : 1/6 Opgesteld door: EG Bekrachtigd door: GvdW Het product: De toepassingen: Eigenschappen: Kelfort BM-lijm is een snel uithardend polyurethaan lijmschuim. Kelfort BM-lijm is een zeer sterke

Nadere informatie

voor de montage van ter Hürne vloerlamellen

voor de montage van ter Hürne vloerlamellen Vereisten aan de ondergrond belangrijke aanwijzingen voor de montage van ter Hürne vloerlamellen Neemt U aub. ook de afzonderlijke gegevens voor het volledige verlijmen van de producten in acht. Deze zijn

Nadere informatie

DL CHEMICALS DECO SNJF PARAFILL PARQUET EXTERIOR TRANSPARENT STRUCTURE

DL CHEMICALS DECO SNJF PARAFILL PARQUET EXTERIOR TRANSPARENT STRUCTURE NL DL CHEMICALS DECO SNJF PARAFILL PARQUET EXTERIOR TRANSPARENT STRUCTURE vlug overschilderbaar non-cracking mat blijft mat makkelijk verwerkbaar Een vlug overschilderbare elastische afdichtingskit op

Nadere informatie

Titel. www.imbemarhiwa.nl 1

Titel. www.imbemarhiwa.nl 1 Structurele verbindingstape Titel www.imbemarhiwa.nl 1 Inhoudsopgave Inleiding Inleiding...3 Toepassing...4 SV tape grijs / wit...5 SV tape transparant...6 SV tape zwart...7 Technische gegevens...8 Verwerking...10

Nadere informatie

G70 Pro Heavy Duty. Product. Volumes. Eigenschappen

G70 Pro Heavy Duty. Product. Volumes. Eigenschappen Product Professionele supersterke, snelle, elastische montagelijm met nog hogere aanvangshechting (Heavy Duty) op basis van MS polymeren, voor het lijmen en monteren op alle gangbare bouwmaterialen. Verkrijgbaar

Nadere informatie

OTTO professionele handleiding. Schimmelaanslag perfect voorkomen & saneren

OTTO professionele handleiding. Schimmelaanslag perfect voorkomen & saneren OTTO professionele handleiding Schimmelaanslag perfect voorkomen & saneren 2 Inleiding Processen in het ontstaan van schimmelaanslag 3 Schimmel is in de biologie ingedeeld in de familie van de paddenstoelen

Nadere informatie

OTTOTAPE Trio-FBA BA/T-FBA. Het multifunctionele afdichtband voor de aansluiting aan vensterbanken. Technisch specificatieblad.

OTTOTAPE Trio-FBA BA/T-FBA. Het multifunctionele afdichtband voor de aansluiting aan vensterbanken. Technisch specificatieblad. BA/T-FBA Het multifunctionele afdichtband voor de aansluiting aan vensterbanken OTTOTAPE Trio-FBA Technisch specificatieblad Eigenschappen: - PU-schuim, doordrengt met gemodificeerde acrylhars impregnering

Nadere informatie

Plastic Repair. Kenmerken Dit product hardt goed uit bij kamertemperatuur Is geurloos De hard en flexible zijn zwart van kleur.

Plastic Repair. Kenmerken Dit product hardt goed uit bij kamertemperatuur Is geurloos De hard en flexible zijn zwart van kleur. Plastic Repair Product informatie Bardahl Plastic Repair is een 2 componenten lijm dat gebruikt kan worden in alle (auto) werkplaatsen. Geschikt voor die plaatsen waar kunststof en metaal gerepareerd moet

Nadere informatie

Pro Foam Flexible NBS Combibox. Product. Volumes. Eigenschappen

Pro Foam Flexible NBS Combibox. Product. Volumes. Eigenschappen Product Set van:10 Pro Foam Flexible NBS + NBS Pistool Compact + PUR Cleaner NBSPro Foam Flexible is specifiek ontwikkeld voor: Afdichting van PVC en ALU schrijnwerk: vangt beweging van deze materialen

Nadere informatie

CLT Cross Laminated Timber

CLT Cross Laminated Timber CLT Cross Laminated Timber Cross laminated timber CLT is een houtbouwproduct wat opgebouwd wordt uit kruislings verlijmde éénlaagsplaten. Deze platen hebben een maximale grootte van 2,95 x 16 meter. De

Nadere informatie

SPUITKURK. Heidelaan Zelzate Tel: 0472/

SPUITKURK. Heidelaan Zelzate Tel: 0472/ SPUITKURK Heidelaan 61 9060 Zelzate Tel: 0472/ 33 85 42 email: namira@elfinastyle.be www.elfinastyle.be Liquid-Kurk spuitkurk is akoestisch isolerend, dampopen, waterdicht en brandwerend multi-toepasbaar

Nadere informatie

Vloeibare producten Productoverzicht. Icopal vloeibare producten voor optimaal dakwerk

Vloeibare producten Productoverzicht. Icopal vloeibare producten voor optimaal dakwerk Vloeibare producten Productoverzicht Icopal vloeibare producten voor optimaal dakwerk Meer informatie over Icopal s vloeibare producten? Scan de QR code met uw mobiele telefoon of ga naar: www.icopal.nl

Nadere informatie

Titel. www.imbemarhiwa.nl 1

Titel. www.imbemarhiwa.nl 1 Structurele verbindingstape Titel www.imbemarhiwa.nl 1 Inhoudsopgave Inleiding...3 Toepassing...4 SV tape grijs / wit...5 SV tape transparant...6 SV tape zwart...7 Technische gegevens...8 Verwerking...10

Nadere informatie

Tapes. www.wiltec.nl. Tapes

Tapes. www.wiltec.nl. Tapes 63 Tape is tape hoor je vaak, maar niets is minder waar. Tussen de verschillende soorten en kwaliteiten tapes zijn grote verschillen aanwezig. Het gebruiken van een verkeerde tape in uw productieproces

Nadere informatie

Easy Fix NBS Combibox

Easy Fix NBS Combibox Product Set van 10 Easy Fix NBS + 1 NBS Pistool Compact + 1 Pur Cleaner NBS Volumes Set Eigenschappen Uitstekende hechting op alle courante bouwmaterialen Sneldrogend 30% sneller werken dan met poederlijmen

Nadere informatie

Duurzame Gevelafdichtingen

Duurzame Gevelafdichtingen Duurzame Gevelafdichtingen Duurzame Gevelafdichtingen tremco illbruck is op de Europese markt een innovatieve en oplossingsgerichte producent en leverancier op het gebied van duurzame geveldichtingen en

Nadere informatie

ORYX Grafite FR PRODUCTBESCHRIJVING

ORYX Grafite FR PRODUCTBESCHRIJVING ORYX Grafite FR PASSIVE FIRE PROTECTION Versie., 0-05-07 (Dutch) ORYX, passie voor passieve brandbescherming ORYX is de specialist in passieve brandbescherming van gebouwen. Dankzij zijn gedreven expertise

Nadere informatie

Proma Foam-C. Product. Volumes. Eigenschappen

Proma Foam-C.   Product. Volumes. Eigenschappen www.santensmetaalwaren.be Proma Foam-C Product Grijze brandwerend isolatieschuim op basis van gemodificeerde polyurethaan. Geschikt voor het afdichten van wanden en deuromlijstingen die een brandweerstand

Nadere informatie

ACRYLATEN. Superior Outdoor 130: Hoogwaardige acrylaatkit voor binnen en buiten. Crackle Free 120: Unieke acrylaatkit die verfproblemen voorkomt.

ACRYLATEN. Superior Outdoor 130: Hoogwaardige acrylaatkit voor binnen en buiten. Crackle Free 120: Unieke acrylaatkit die verfproblemen voorkomt. ACRYLATEN Superior Outdoor 130: Hoogwaardige acrylaatkit voor binnen en buiten. Hercuseal Superior Outdoor 130 is een hoogwaardige acrylaatkit die na het aanbrengen snel regenbestendig is. Na het aanbrengen

Nadere informatie

Reaxyl. Topor. 2- componenten vloeibare waterdichting voor platte daken Zonder primer of grondlaag Droog in 1 uur

Reaxyl. Topor. 2- componenten vloeibare waterdichting voor platte daken Zonder primer of grondlaag Droog in 1 uur Reaxyl Topor 2- componenten vloeibare waterdichting voor platte daken Zonder primer of grondlaag Droog in 1 uur Toepassing: Reaxyl Topor is een lichtgrijze, weerkaatsende, Uv-bestendige, blijvend elastische

Nadere informatie

GRIFFON CLEANER RANGE

GRIFFON CLEANER RANGE GRIFFON CLEANER RANGE Ontdek ons complete en krachtige assortiment reinigingsmiddelen voor professionals KALKVRETER Zeer krachtige en geconcentreerde schuimspray voor het eenvoudig verwijderen van (hardnekkige)

Nadere informatie

De nieuwe standaard in brandwerende oplossingen

De nieuwe standaard in brandwerende oplossingen De nieuwe standaard in brandwerende oplossingen Introductie Nullifire Al meer dan 35 jaar houden wij ons bezig met de technologie van opschuimende brandwerende producten en het vinden van brandwerende

Nadere informatie

Bison lijmen en kitten Bison vochtvreters Bison Tapes

Bison lijmen en kitten Bison vochtvreters Bison Tapes Bison lijmen en kitten Bison vochtvreters Bison Tapes Bison Kit Super sterke, vloeibare, universele contactlijm op basis van neopreenrubber, kunstharsen en oplosmiddelen. Lijmt plastic bekledingsplaat,

Nadere informatie

Technisch Specificatieblad Ferney Group BV

Technisch Specificatieblad Ferney Group BV Nederland Blad : 1/9 Opgesteld door: J.S. Bekrachtigd door: W.A. Het product: Kelfort KoKomoband + is een tweezijdig hechtend afdichtingsband dat gemakkelijk en snel is aan te brengen. Het band volgt de

Nadere informatie

Oplossingen voor de afbouw

Oplossingen voor de afbouw Oplossingen voor de afbouw tremco illbruck B.V. Vlietskade 1032 4241 WC Arkel Nederland Tel. NL +31 183 56 80 19 Tel. BE +32 3 664 63 84 info.nl@tremco-illbruck.com www.tremco-illbruck.com Voor wie is

Nadere informatie

HOUT- EN CONTACT LIJMEN

HOUT- EN CONTACT LIJMEN HOUT- EN CONTACT LIJMEN ZETTEX HOUT- EN CONTACT LIJMEN Houtlijmen Zettex biedt een breed scala aan houtlijmen. Deze houtlijmen zijn verkrijgbaar in uiteenlopende verpakkingen. Iedere houtlijm kent weer

Nadere informatie

Chemical. 2- componenten vloeibare waterdichting voor platte daken Zonder primer of grondlaag Droog in 1 uur

Chemical. 2- componenten vloeibare waterdichting voor platte daken Zonder primer of grondlaag Droog in 1 uur Cruysberghs bvba Chemical Producent van bouwchemische specialiteiten Erkend BASF Construc on Chemicals partner Dealer van PCI tegellijmsystemen en bouwchemische hulpstoffen Voor bouwprofessionals Reaxyl

Nadere informatie

Diebeco Graaf Adolfstraat HA Ridderkerk

Diebeco Graaf Adolfstraat HA Ridderkerk Super-Fix balie display Artikelnr:1607001 In compacte vorm, professioneel voor op uw balie is er ook een presentatie geheel in de huisstijl van Super-Fix. Deze presentatie is voorzien van een demofilm

Nadere informatie

brandwerende deuren uw partner voor de ontwikkeling van brandwerende deuren

brandwerende deuren uw partner voor de ontwikkeling van brandwerende deuren brandwerende deuren uw partner voor de ontwikkeling van brandwerende deuren Promat, specialist in passieve brandbescherming Promat is, als Belgisch bedrijf, wereldwijd marktleider op het gebied van ontwikkeling

Nadere informatie

PROMAPAINT -SC3 en PROMAPAINT -SC4 Vezelvrije brandwerende verven

PROMAPAINT -SC3 en PROMAPAINT -SC4 Vezelvrije brandwerende verven PROMAPAINT -SC3 en PROMAPAINT -SC4 Vezelvrije brandwerende verven Fire Protection PROMAPAINT -SC3 en PROMAPAINT -SC4 Vezelvrije brandwerende verven Promat International NV is de specialist op het vlak

Nadere informatie

Technisch informatieblad StoSeal F 505

Technisch informatieblad StoSeal F 505 Voegenmateriaal voor gevels, stabiel Kenmerk Toepassing voor afdichting van gevelvoegen, kozijn- en deuraansluitingen voor verlijming van holle profielen Eigenschappen zeer elastisch optimaal standvermogen

Nadere informatie

ZETTEX BRANDWEREND PAKKET

ZETTEX BRANDWEREND PAKKET BRANWEREN ZETTEX BRANWEREN PAKKET Brandveiligheid is een punt dat in de laatste jaren nadrukkelijker op de agenda is komen te staan. Het uitgangspunt van brandveiligheid is compartimering. it betekent

Nadere informatie

Stick Together. Méér dan lijmen en kitten

Stick Together. Méér dan lijmen en kitten Stick Together Méér dan lijmen en kitten Stick Together met illbruck Vanzelfsprekend zijn illbruck producten van de hoogste kwaliteit. Want alleen met de beste materialen levert ú het beste werk. En dat

Nadere informatie

Lijm & Kit. Nummer 24

Lijm & Kit. Nummer 24 Nummer 24 Art.nr. 912689 Lijmen en kitten indelen naar gebruiksdoel is nauwelijks mogelijk, want iedere moderne lijm of kit heeft een veelheid aan gebruiksdoelen. Welke lijm bij uitstek geschikt is voor

Nadere informatie

Algemeen: door het toepassen van gevelisolatie is dan ook veel energie te besparen.

Algemeen: door het toepassen van gevelisolatie is dan ook veel energie te besparen. Gevelisolatie Dit verhaal bevat: een korte beschrijving van een aantal voor gevelisolatie belangrijke bouwfysische principes. een uitleg over de berekening van de warmteweerstand uitleg diverse soorten

Nadere informatie

Brandwerend afdichten van voegen en doorvoeren

Brandwerend afdichten van voegen en doorvoeren Brandwerend afdichten van voegen en doorvoeren Al meer dan 35 jaar houden wij ons bezig met de technologie van brandwerende producten en het vinden van brandwerende oplossingen. De focus ligt daarbij op

Nadere informatie

TwinBond Professionele gevelplaat- en steenstripverlijming

TwinBond Professionele gevelplaat- en steenstripverlijming Professionele gevelplaat- en steenstripverlijming UW PARTNER IN GEVELPLAAT- EN STEENSTRIPVERLIJMING Als totaalleverancier en producent van kwalitatief hoogwaardige lijmproducten wil Novatech zich onderscheiden

Nadere informatie

KEMPEROL 2K-PUR. De oplosmiddelvrije vloeibare afdichting voor het gevoelige milieu

KEMPEROL 2K-PUR. De oplosmiddelvrije vloeibare afdichting voor het gevoelige milieu KEMPEROL 2K-PUR De oplosmiddelvrije vloeibare afdichting voor het gevoelige milieu KEMPEROL 2K-PUR is een geurneutrale, oplosmiddelvrije vloeibare afdichting die speciaal voor gevoelige gebieden is ontwikkeld.

Nadere informatie

OTTO professionele handleiding. Schimmelaantasting perfect voorkomen

OTTO professionele handleiding. Schimmelaantasting perfect voorkomen 1 Schimmelaantasting perfect voorkomen OTTO SILVER TECHNOLOGY 2 De geschiedenis van zilver Oorzaken van de schimmelvorming 3 De oprichter van het Persische Rijk, Kyros (559 529 voor Chr.) voerde op zijn

Nadere informatie

DUURZAAM BOUW & WOONCONCEPT FAB5+ BOUWEN MET FAB5+

DUURZAAM BOUW & WOONCONCEPT FAB5+ BOUWEN MET FAB5+ DUURZAAM BOUW & WOONCONCEPT FAB5+ BOUWEN MET FAB5+ BOUWEN MET FAB5+ FAB5+ DUURZAAM BOUW & WOONCONCEPT 02 Inhoud Introductie 3 Het 5S-bouwsysteem? 5 Waarom 5S gebruiken? 7 Isolatiewaarde 11 De praktijk

Nadere informatie

LuWaDi. Spuitbare luchtdichting. A++++ of Passief bouwen De toekomst = nu! Bewezen techniek toegankelijk voor de bouw

LuWaDi. Spuitbare luchtdichting. A++++ of Passief bouwen De toekomst = nu! Bewezen techniek toegankelijk voor de bouw LuWaDi Spuitbare luchtdichting Bewezen techniek toegankelijk voor de bouw A++++ of Passief bouwen De toekomst = nu! Snel Eenvoudig luwadicht@gmail.com Zeer efficiënt +31 (0) 620324715 Luchtdicht Bouwen

Nadere informatie

Plaatmateriaal. Productinformatie. Folder 68 6.9

Plaatmateriaal. Productinformatie. Folder 68 6.9 Plaatmateriaal Productinformatie Folder 68 6.9 Plaatmateriaal Plaatmateriaal is een veelzijdig materiaal dat zowel voor decoratieve als constructieve doeleinden geschikt is. GAMMA heeft voor iedere toepassing

Nadere informatie

LC240 Snellijm voor tegels

LC240 Snellijm voor tegels LC240 Snellijm voor tegels Productomschrijving Lichtgrijze flexibele stofarme snelafbindende dunbedlijm. Toepassing Snellijm voor tegels LC240 voldoet uitermate goed voor de snelle verlijming van vrijwel

Nadere informatie

Easy Fix 17m². Product. Volumes. Eigenschappen

Easy Fix 17m². Product. Volumes. Eigenschappen Product Sneldrogende 1-component polyurethaan montagelijm voor verlijmingen in de droogbouw. Ideaal voor het verlijmen van isolatieplaten, gipsplaten, cellenbeton en andere bouwmaterialen. Nu met meer

Nadere informatie

VLOEIBAAR RUBBER VAN DUURZAME KWALITEIT VOOR LUCHT-, WATERAFDICHTING EN BESCHERMING

VLOEIBAAR RUBBER VAN DUURZAME KWALITEIT VOOR LUCHT-, WATERAFDICHTING EN BESCHERMING VLOEIBAAR RUBBER VAN DUURZAME KWALITEIT VOOR LUCHT-, WATERAFDICHTING EN BESCHERMING Liquid Rubber Europe levert beschermende milieuvriendelijke vloeibare coatings voor een breed scala aan toepassingen.

Nadere informatie

Sigma Multifinish 2K PU Semi-Gloss. Wit en vrijwel alle kleuren. Halfglans. Blik (basis en verharder) van 1 liter en 2,5 liter.

Sigma Multifinish 2K PU Semi-Gloss. Wit en vrijwel alle kleuren. Halfglans. Blik (basis en verharder) van 1 liter en 2,5 liter. OMSCHRIJVING Tweecomponenten, halfglanzende finish voor buiten op basis van polyurethan. GEBRUIKSDOEL Voor het afwerken van staal, thermisch verzinkt staal, non-ferro metalen en kunststof dat op passende

Nadere informatie

GluePRO. Lijmen voor professionals. Snel en nauwkeurig.

GluePRO. Lijmen voor professionals. Snel en nauwkeurig. GluePRO Lijmen voor professionals. Snel en nauwkeurig. Welkom STEINEL Rubrikbezeichnung bij de nieuwe dimensie van heet verlijmen. Niets minder dan het allerbeste lijmpistool! Dat was de uitdaging die

Nadere informatie

AFBOUWPLAAT VOOR WANDEN, VLOEREN EN PLAFONDS

AFBOUWPLAAT VOOR WANDEN, VLOEREN EN PLAFONDS Bewezen prestaties op elk vlak AFBOUWPLAAT VOOR WANDEN, VLOEREN EN PLAFONDS www.hydropanel.be www.hydropanel.nl Bewezen prestaties De Hydropanel oplossing: uitzonderlijke prestaties Brandwerend De Hydropanel

Nadere informatie

www.santensmetaalwaren.be Easy Fix Product Sneldrogend 1-komponent polyurethaan montagelijm voor verlijmingen in de droogbouw. Ideaal voor het verlijmen van isolatieplaten, gipsplaten en andere bouwmaterialen

Nadere informatie

OTTO professionele handleiding. In de droogbouw perfect afdichten en lijmen

OTTO professionele handleiding. In de droogbouw perfect afdichten en lijmen OTTO professionele handleiding In de droogbouw perfect afdichten en lijmen Ter oriëntatie 3 Inleiding 3 Tips bij droogbouw 4 Schuimen op de bouw breed toepassingsgebied en speciale taken 6 OTTOPUR producten

Nadere informatie

ORYX Acrylic FR PRODUCTBESCHRIJVING

ORYX Acrylic FR PRODUCTBESCHRIJVING ORYX Acrylic FR Versie., 0-05-07 (Dutch) ORYX, passie voor passieve brandbescherming ORYX is de specialist in passieve brandbescherming van gebouwen. Dankzij zijn gedreven expertise en een uitgebreid productassortiment

Nadere informatie

Het gamma massieve elementen voor woningbouw volgens de passief huis -normen. www.alphabeton.com www.pamaflex.eu

Het gamma massieve elementen voor woningbouw volgens de passief huis -normen. www.alphabeton.com www.pamaflex.eu Het gamma massieve elementen voor woningbouw volgens de passief huis -normen www.alphabeton.com www.pamaflex.eu Het gamma Pamaflex bouwelementen, ontwikkeld door Alpha Beton, houdt in het bijzonder rekening

Nadere informatie

SCHÖNOX Q9 / Q9 W.»U wilt een tegellijm, die alles kan?wij ook.«

SCHÖNOX Q9 / Q9 W.»U wilt een tegellijm, die alles kan?wij ook.« SCHÖNOX Q9 / Q9 W»U wilt een tegellijm, die alles kan?wij ook.«1 De allrounder onder de tegellijmen: SCHÖNOX Q9 / Q9 W Stelt u zich eens voor: U kunt uw klanten al tijdens de advisering enthousiast maken

Nadere informatie

Icopal Universal Spraybond Dé ideale combinatie met Icopal Universal, ook bij lagere temperaturen NIEUW

Icopal Universal Spraybond Dé ideale combinatie met Icopal Universal, ook bij lagere temperaturen NIEUW Dé ideale combinatie met Icopal Universal, ook bij lagere temperaturen NIEUW De voordelen en kenmerken Eenvoudig en snel te verwerken Hittebestendig Zeer krachtige aanvangshechting Zeer krachtige eindsterkte

Nadere informatie

Lijmen. ... voor kwaliteit en zekerheid. Lijmen en reinigen. Fabricage van ramen en deuren kunststof, aluminium en hout 01/11.

Lijmen. ... voor kwaliteit en zekerheid. Lijmen en reinigen. Fabricage van ramen en deuren kunststof, aluminium en hout 01/11. Lijmen Lijmen en reinigen Fabricage van ramen en deuren kunststof, aluminium en hout... voor kwaliteit en zekerheid 01/11 made by Weiss 2 Ons bedrijf De lijmspecialist voor de fabricage van ramen en deuren

Nadere informatie

Werkomschrijving FloorBridge CP Renovatie

Werkomschrijving FloorBridge CP Renovatie Algemene opmerkingen vooraf: Opmerkingen vooraf: De aannemer (AN) dient zich alvorens een offerte in te dienen op de hoogte te stellen van de omvang van de te verrichten werkzaamheden en daarbij de plaatselijke

Nadere informatie

Bouw. Primer Tabel Sikaflex / SikaBond. Beschrijving van Sika Primers. Inhoud:

Bouw. Primer Tabel Sikaflex / SikaBond. Beschrijving van Sika Primers. Inhoud: Primer Tabel Sikaflex / SikaBond Beschrijving van Sika Primers. Inhoud: 1 Sika...2 2 Sika Primer-3N...2 3 Sika Primer-215...2 4 SikaTack-Panel Primer...2 5 1-Component Polyurethanen en Polyurethanen met

Nadere informatie

Sigma Multiprimer 2K EP

Sigma Multiprimer 2K EP Kenmerkenblad Omschrijving Gebruiksdoel Voornaamste kenmerken Kleuren en glans Verpakking Basisgegevens Universele tweecomponenten zinkfosfaatprimer op basis van epoxy. Primer voor staal, thermisch verzinkt

Nadere informatie

OTTOCOLL S 81 S 81. De 2-componenten silicone voor het "gelijmde raam" Technisch specificatieblad. Eigenschappen: Toepassingsgebieden:

OTTOCOLL S 81 S 81. De 2-componenten silicone voor het gelijmde raam Technisch specificatieblad. Eigenschappen: Toepassingsgebieden: S 81 De 2-componenten silicone voor het "gelijmde raam" OTTOCOLL S 81 Technisch specificatieblad Eigenschappen: - Neutrale, condesatie-vernettende 2-componenten siliconen lijm en afdichtingkit op basis

Nadere informatie

Aanvullend kan men gebruik maken van pro clima CONTEGA FC en PV voor de luchtdichte en gedefinieerde aansluiting en overgang van:

Aanvullend kan men gebruik maken van pro clima CONTEGA FC en PV voor de luchtdichte en gedefinieerde aansluiting en overgang van: Realisatie van luchtdichte aansluitingen in binnenbereik met de KNAUF gipspleisters en de CONTEGA PV en FC pleisteraansluitbanden van pro clima Toepassingsgebied Knauf gipspleisters MP75, GOLDBAND, ROTBAND

Nadere informatie

MATTEN SYSTEEM. Waterdichte ontkoppelingsmatten onder tegelwanden en vloeren

MATTEN SYSTEEM. Waterdichte ontkoppelingsmatten onder tegelwanden en vloeren MATTEN SYSTEEM Waterdichte ontkoppelingsmatten onder tegelwanden en vloeren HOMELUX (BENELUX) BV FRANKWEG 20 2153 PD NIEUW VENNEP T 0252 713 100 F 0252 713 109 WWW.HOMELUX.NL Inhoudsopgave Het probleem

Nadere informatie