10 de zitting van de GEMEENTERAAD OP 25 NOVEMBER 2013

Maat: px
Weergave met pagina beginnen:

Download "10 de zitting van de GEMEENTERAAD OP 25 NOVEMBER 2013"

Transcriptie

1 de zitting van de GEMEENTERAAD OP 25 NOVEMBER 2013 Zitting geopend om uur Aanwezig : de Dames en Heren Dirk Van Mechelen, burgemeester-voorzitter, Sabine Van Dooren, Luc Devriese, Luc Janssens, Koen Helsen, An Stokmans, Ria Janssens-Van Oncen, schepenen, Valerie Van Peel, OCMW-voorzitter, Frederic van Haaren, Marc De Smet, Lieve De Block, Harold van der Kraan, Gerda Van Langendonck, Betty Stassen, Gerd Van de Perck-Nelen, Sarah Buchmann, Sanne Loopmans, Marc Dekkers, Sonja Janssens, Bob Van Noten, Matthias De Caluwe, Annick Descheemaecker, Pieter Buysse, Mieke De Schepper, Gerd Gheysens, Mathias Adriaenssens, Peter Vanalme, leden, Sofie Claes, secretaris. Verontschuldigd: de dames Ellen Slegers en Frieda De Naeyer, leden. AGENDA A. OPENBARE ZITTING 1. Mobiliteit: a. Aanvullend reglement met betrekking tot de politie van het wegverkeer Hoevensebaan parkeerplaats personen met een handicap. b. Aanvullend reglement met betrekking tot de politie van het wegverkeer René De Pauwstraat parkeerplaats personen met een handicap. 2. Beleid en organisatie: a. Goedkeuring van het algemeen nood- en interventieplan voor de gemeente Kapellen. b. Goedkeuring van het reglement van orde van de gemeenteraad, de raadscommissies, bepalingen omtrent het faciliteren van het inzage- en informatierecht van het raadslid en het spreekrecht voor de burger evenals het verzoekschriftrecht voor de gemeenteraad. 3. Financieel beleid: Budget en meerjarenplan a. Gemeentelijke budgetwijziging 2 gewone dienst en 12 buitengewone dienst dienstjaar 2013: financiële nota. b. Meerjarenplan en budget Belastingen en opcentiemen c. Opcentiemen op de onroerende voorheffing. d. Aanvullende belasting op de personenbelasting. e. Belasting op het parkeren met beperkte parkeertijd. f. Belasting op de lijk- en asbezorging van personen vreemd aan de gemeente.

2 g. Belasting op de verwijdering van wederrechtelijk aangebrachte graffiti of enig ander soort van verf, aanplakkingen, panelen en bewegwijzeringen aangebracht op de openbare weg of op het openbaar domein. h. Belasting op het openhouden van drankgelegenheden na sluitingsuur. i. Belasting op het ophalen van sluikstorten. j. Belasting op de aflevering van diverse vergunningen en attesten. k. Activeringsheffing op onbebouwde kavels. l. Belasting op leegstand van woningen en gebouwen. m. Belasting op tweede verblijven. n. Belasting op de constructies bestemd of aangewend voor het dragen van reclame. o. Belasting met betrekking op openbare werken. p. Belasting op foorinrichtingen en handelsinrichtingen tijdelijk opgesteld op privéterrein. q. Belasting op standplaatsen van kermissen. Retributiereglementen r. Retributiereglement voor de administratieve prestaties. s. Retributiereglement voor huwelijken en de registratie van samenlevingscontracten met luister. t. Retributiereglement voor de standplaatsen bij begraafplaatsen. u. Retributiereglement voor de terugvordering van kosten naar aanleiding van de aanstelling van een beëdigde geneesheer bij lijkverbranding van niet-inwoners overleden te Kapellen. v. Retributiereglement voor de kleine infrastructuurwerken. w. Retributiereglement voor het uitlenen van feestmaterialen en voorwerpen. x. Retributiereglement voor het gebruik van vergaderlokalen. y. Retributiereglement voor het verwerken van restafval, GFT, grof huisvuil en grof tuinafval. z. Retributiereglement voor blauwe zakken bestemd voor PMD-afval. aa. bb. cc. dd. ee. ff. gg. hh. Retributiereglement voor het gebruik van het containerpark. Retributiereglement van jeugddienst en cultuurdienst. Retributiereglement voor deelname aan de activiteiten van het jeugdatelier. Retributiereglement speelpleinwerking, grabbel- en swapactiviteiten van de jeugddienst Retributiereglement voor het nuttigen van dranken uit de drankenautomaat in de bibliotheek. Retributiereglement op het gemeentelijk aanbod van sportactiviteiten en inkom gemeentelijk zwembad. Retributiereglement voor de dienstverlening inzake de buitenschoolse kinderopvang. Retributiereglement voor de opvang bij onthaalouders.

3 ii. jj. kk. ll. Retributiereglement voor standplaatsen markten op openbaar domein. Retributiereglement voor het leveren van sommige prestaties door de brandweer. Retributiereglement voor opdrachten inzake brandpreventie. Afschaffing verschillende reglementen. Verkoopreglementen mm. Tarieven voor gemeentelijke ansichtkaarten. nn. oo. pp. qq. Toelagen Tarieven voor tuincompostvaten en haken. Tarief voor gemeentelijk ruimtelijk structuurplan. Tarieven voor grond- en nisvergunningen op de gemeentelijke begraafplaatsen. Tarieven voor gemeentelijke wandelbrochures. rr. Vaststelling toelage lokale politiezone Kerkfabrieken ss. tt. uu. vv. Meerjarenplan , budget 2014 en budgetwijziging 2013 van de kerkfabriek Sint-Dionysius Putte Ertbrand. Meerjarenplan , budget 2014 en budgetwijziging 2013 van de kerkfabriek Sint-Jacobus de Meerdere en kapelanij Onze-Lieve- Vrouw van Fatima. Meerjarenplan , budget 2014 en budgetwijziging 2013 van de kerkfabriek Onbevlekte Ontvangenis van Maria Zilverenhoek. Meerjarenplan en budget 2014 van de protestantse kerk De Olijftak. ww. Meerjarenplan en budget 2014 van de kerkfabriek Sint- Jozef Heide. xx. Meerjarenplan en budget 2014 van de kerkfabriek Sint- Jozef Hoogboom. 4. Ruimtelijke ordening: a. Gemeentelijke commissie voor ruimtelijke ordening (GECORO) huishoudelijk reglement. b. Voorlopige vaststelling straatnaam verkaveling Studiebureel Stokmans voor Matexi. c. Voorlopige vaststelling nieuwe straatnaam verkaveling S.B.K. Arro Antwerpen cv. d. Grondafstand perceel in te lijven bij de openbare weg De Pretlaan sectie I 28/t/deel. 5. Vrije tijd: a. Hernieuwing 6-jarige samenwerkingsovereenkomst toerisme en recreatie Noordertuin van Antwerpen. b. Kennisgeving agenda algemene vergadering EVA Cultuurcentrum Kapellen vzw. c. Goedkeuring begroting 2014 Cultuurcentrum Kapellen vzw.

4 d. Goedkeuring samenwerkingsovereenkomst tussen gemeente en Cultuurcentrum Kapellen vzw. e. Aanpassing van het bibliotheekreglement. 6. Intergemeentelijke samenwerking: a. Opdrachthoudende vereniging Imea goedkeuring agenda en statutenwijziging voor de algemene vergadering in buitengewone zitting op 12 december b. Opdrachthoudende vereniging Imea aanstelling vertegenwoordiger voor de algemene vergadering in buitengewone zitting op 12 december c. Opdrachthoudende vereniging Integan goedkeuring agenda en vaststelling van mandaat voor de algemene vergadering op 13 december d. Opdrachthoudende vereniging Pidpa buitengewone algemene vergadering van 16 december 2013 goedkeuring agenda vaststelling van het mandaat. e. Opdrachthoudende vereniging AWW goedkeuring agenda voor de bijzondere en buitengewone algemene vergadering van 18 december 2013 verlenging van de bestaansduur van de vereniging en statutenwijziging. f. Opdrachthoudende vereniging Finea buitengewone algemene vergadering van 18 december 2013 goedkeuring agenda. g. Opdrachthoudende vereniging Hooge Maey goedkeuring agenda voor de buitengewone algemene vergadering van 18 december h. Aanduiding gemeentelijke afgevaardigden voor de buitengewone algemene vergaderingen van de intercommunale vereniging Hooge Maey van 18 december i. Opdrachthoudende vereniging Igean vaststelling van het mandaat van de vertegenwoordiger van de gemeente over de agendapunten van de buitengewone algemene vergaderingen van Igean Dienstverlening van woensdag 18 december j. Opdrachthoudende vereniging Igean benoeming van een vertegenwoordiger van de gemeente voor de buitengewone algemene vergaderingen van Igean Dienstverlening van woensdag 18 december k. Opdrachthoudende vereniging Igean vaststelling van het mandaat van de vertegenwoordiger van de gemeente over de agendapunten van de buitengewone algemene vergaderingen van Igean Milieu en Veiligheid van woensdag 18 december l. Opdrachthoudende vereniging Igean benoeming van een vertegenwoordiger van de gemeente voor de buitengewone algemene vergaderingen van Igean Milieu en Veiligheid van woensdag 18 december m. Opdrachthoudende vereniging Iveg buitengewone algemene vergadering van 18 december 2013 agenda en in te nemen standpunten. n. Intergemeentelijke vereniging Pontes - aanduiding vertegenwoordiger algemene vergadering 18 december 2013 en vaststelling mandaat.

5 Milieu: a. Gemeenteraadsbeslissing voor de uitbreiding van de beheersoverdracht van de gemeente Kapellen aan Igean Milieu en Veiligheid voor de exploitatie van het containerpark. b. Goedkeuring (her)klassering en (her)inschaling onbevaarbare waterlopen van 2 de en 3 de categorie en niet-geklasseerde waterlopen. 8. Aangevraagde punten: a. Motie knelpuntlocaties paddentrek voorstel om jaarlijks niet alleen sensibiliserende maar ook snelheidsbeperkende maatregelen voor het autoverkeer te treffen in welbepaalde gedeeltes van de Oude Galgenstraat, Kasteeldreef en Heidestraat-Zuid gedurende de periode vanaf half januari tot half april ten behoeve van de paddentrek (aangevraagd punt) b. Motie open brief tegen afschaffen milieuconvenant voorstel om als gemeente zich aan te sluiten bij de open brief aan de vlaamse regering over het afschaffen van het milieuconvenant. (aangevraagd punt) 9. Goedkeuring van de notulen van de gemeenteraad van 7 oktober B. BESLOTEN ZITTING 1. Goedkeuring van de notulen van de gemeenteraad van 7 oktober A. OPENBARE ZITTING. 1.a. AANVULLEND REGLEMENT MET BETREKKING TOT DE POLITIE VAN HET WEGVERKEER - HOEVENSEBAAN PARKEERPLAATS PERSONEN MET EEN HANDICAP De gemeenteraad, vergaderd in openbare zitting, Gelet op het koninklijk besluit van 24 juni 1988 betreffende de nieuwe gemeentewet; Gelet op het gemeentedecreet van 15 juli 2005; Gelet op het koninklijk besluit van 16 maart 1968 betreffende de politie over het wegverkeer; Gelet op het koninklijk besluit van 1 december 1975 betreffende het algemeen reglement op de politie van het wegverkeer; Gelet op het ministerieel besluit van 11 oktober 1976, code van de wegbeheerder, waarbij de minimumafmetingen en de bijzondere plaatsingsvoorwaarden van de verkeerstekens worden bepaald; Gelet op het decreet van 16 mei 2008 betreffende de aanvullende reglementen op het wegverkeer en de plaatsing en bekostiging van de verkeerstekens; Gelet op uitvoeringsbesluit van de Vlaamse regering van 23 januari 2009 betreffende de aanvullende reglementen en de plaatsing en bekostiging van verkeerstekens; Gelet op de omzendbrief van 3 april 2009 betreffende de politie over het wegverkeer; Overwegende dat de hierna voorziene maatregelen een gemeenteweg betreft;

6 Gelet op de aanvraag van de bewoner van Hoevensebaan 315 voor het instellen van een parkeerplaats "personen met een handicap"; Gelet dat de aanvrager voldoet aan de voorwaarden; Overwegende dat de politie in overleg met de bewoner de beste locatie voor deze plaats heeft bepaald; B E S L U I T met unanimiteit van de stemmen: Art. 1.- (parkeren voor personen met een handicap) Op de Hoevensebaan, ter hoogte van het pand 240 wordt het parkeren uitsluitend toegestaan voor voertuigen die gebruikt worden door personen met een handicap. Deze maatregel wordt ter kennis gebracht aan de weggebruikers door middel van borden E9b met onderbord pictogram personen met een handicap (GVIId), aangevuld met een onderbord opwaartse pijl (GXc (6m)). Tevens wordt een grondmarkering aangebracht bestaande uit een wit kader. Art. 2.- Dit aanvullend reglement zal ter goedkeuring worden voorgelegd aan het ministerie van de Vlaamse gemeenschap. 1.b. AANVULLEND REGLEMENT MET BETREKKING TOT DE POLITIE VAN HET WEGVERKEER RENE DE PAUWSTRAAT PARKEERPLAATS PERSONEN MET EEN HANDICAP De gemeenteraad, vergaderd in openbare zitting, Gelet op het koninklijk besluit van 24 juni 1988 betreffende de nieuwe gemeentewet; Gelet op het gemeentedecreet van 15 juli 2005; Gelet op het koninklijk besluit van 16 maart 1968 betreffende de politie over het wegverkeer; Gelet op het koninklijk besluit van 1 december 1975 betreffende het algemeen reglement op de politie van het wegverkeer; Gelet op het ministerieel besluit van 11 oktober 1976, code van de wegbeheerder, waarbij de minimumafmetingen en de bijzondere plaatsingsvoorwaarden van de verkeerstekens worden bepaald; Gelet op het decreet van 16 mei 2008 betreffende de aanvullende reglementen op het wegverkeer en de plaatsing en bekostiging van de verkeerstekens; Gelet op uitvoeringsbesluit van de Vlaamse regering van 23 januari 2009 betreffende de aanvullende reglementen en de plaatsing en bekostiging van verkeerstekens; Gelet op de omzendbrief van 3 april 2009 betreffende de politie over het wegverkeer; Overwegende dat de hierna voorziene maatregelen een gemeenteweg betreft; Gelet op de aanvraag van de bewoner van de René De Pauwstraat voor het instellen van een parkeerplaats "personen met een handicap"; Gelet dat de aanvrager voldoet aan de voorwaarden;

7 B E S L U I T met unanimiteit van de stemmen: Art. 1.- (parkeren voor personen met een handicap) Op de René De Pauwstraat, ter hoogte van het pand 18, wordt het parkeren uitsluitend toegestaan voor voertuigen die gebruikt worden door personen met een handicap. Deze maatregel wordt ter kennis gebracht aan de weggebruikers door middel van borden E9b met onderbord pictogram personen met een handicap (GVIId), aangevuld met een onderbord opwaartse pijl (GXc (6m)). Tevens wordt een grondmarkering aangebracht bestaande uit een wit kader. Art. 2.- Dit aanvullend reglement zal ter goedkeuring worden voorgelegd aan het ministerie van de Vlaamse gemeenschap. 2.a. GOEDKEURING VAN HET ALGEMEEN NOOD- EN INTERVENTIEPLAN VOOR DE GEMEENTE KAPELLEN De gemeenteraad, vergaderd in openbare zitting, Gelet op de wet van 31 december 1963 betreffende de civiele bescherming; Gelet op het koninklijk besluit van 16 februari 2006 betreffende de nood- en interventieplannen dat bepaalt dat iedere gemeente moet beschikken over een algemeen nood- en interventieplan (ANIP); Gelet op de ministeriële omzendbrief NPU-1 van 26 oktober 2006 betreffende de nood- en interventieplannen; Gelet op de ministeriële omzendbrief NPU-4 betreffende de disciplines; Gelet op het schrijven van gouverneur Cathy Berx met de vraag om voor 20 december 2013 een volledig afgedrukt exemplaar van het ANIP aan haar te bezorgen; Gelet op de goedkeuring van het ANIP en alle bijhorende bijlagen door de veiligheidscel van 24 oktober 2013; Gelet op de goedkeuring van het ANIP door de burgemeester in het college van 12 november 2013; Gelet op de toelichting van het algemeen nood- en interventieplan voor de gemeente Kapellen in de raadscommissie van 16 september 2013; Gelet op de volgende tussenkomsten: Harold van der Kraan (sp.a Groen), raadslid, geeft de voorzitter gelijk dat het een dynamisch document moet zijn, want de zaken veranderen snel. Hij heeft wel een aantal vragen. Op bladzijde 10 over de risico s worden een aantal voorbeelden van activiteiten genoemd zoals de Dorpsdag, Pulptuur, Sluitingsprijs Putte, waar er veel mensen op een kleine oppervlakte zijn en waarvoor een BNIP wordt opgesteld. Er komt ook een BNIP voor het asielcentrum enzovoort. Wat hij echter vreemd vindt, is waarom er enkel voor de school het Atheneum een nood- en interventieplan zal worden opgemaakt en niet voor de andere Kapelse scholen.

8 Dirk Van Mechelen (Open VLD), voorzitter, stelt dat de plannen ad hoc worden gemaakt voor grote evenementen. Deze worden besproken met verschillende externen zoals de civiele bescherming en de politie in de veiligheidscel. Voor de KMO-zones wordt er gestart met de Kapelsestraat- West omdat daar de noden duidelijk zijn. In de zone Bosduin is dit minder het geval. Wat de school betreft, het Atheneum is een grote campus met een kleuterschool, een lagere school, een middelbare school en een internaat. Gelet op het kluwen van deze campus is er voor gekozen om hier eerst een BNIP voor op te stellen. Dit dus in tegenstelling tot de situatie op Mater Salvatoris. Wat het asielcentrum betreft, hier bestaat er reeds een politioneel draaiboek, maar we willen dit uitbreiden. Harold van der Kraan (sp.a Groen), raadslid, heeft vragen over het uitgebreid luik over de nazorg zoals vermeld op bladzijde 45. Het gaat niet alleen om de infrastructuur maar ook over de terugkeer van de mensen. Hierin is ook een opdracht voor de FOD Volksgezondheid geformuleerd. De FOD zegt dat de verantwoordelijkheid na de eerste zorg ook bij de gemeente/provincie ligt. Waar ligt dit dan bij de gemeente, dit staat niet in de acties. Dirk Van Mechelen (Open VLD), voorzitter, stelt dat wij beroep kunnen doen op het Rode Kruis en dat de FOD Volksgezondheid ons hier ook in bijstaat. Ook via slachtofferhulp van de politie kunnen we op bijstand rekenen. Mieke De Schepper (sp.a-groen), raadslid, heeft een aantal bijvragen. Op bladzijde 4 over de communicatie staat dat personeelsleden in dit soort situaties ook vaak informeel worden aangesproken. Dit geldt echter ook voor de mandatarissen. Worden zij dan niet beter ook verwittigd? Bij de vermelding van de fracties die verwittigd worden, worden enkel Open VLD en N-VA genoemd. Dirk Van Mechelen (Open VLD), voorzitter, stelt dat dit de scheiding tussen meerderheid en oppositie overstijgt en dat iedereen snel verwittigd zal worden. De communicatieambtenaar heeft een draaiboek gemaakt. Wij weten wie we binnen het personeel moeten oproepen. Dit is een eerste oplijsting. De provinciegouverneur zal nog wel aanbevelingen doen. B E S L U I T met unanimiteit van de stemmen: Art. 1.- Het algemeen nood- en interventieplan voor de gemeente Kapellen en bijhorende bijlagen worden goedgekeurd. Art. 2.- Het huishoudelijk reglement van de veiligheidscel, bijlage 3 van het ANIP, wordt goedgekeurd. Art. 3.- Het monodisciplinair interventieplan discipline 5, bijlage bij het ANIP, wordt goedgekeurd. Art. 4.- Deze raadsbeslissing wordt overgemaakt aan de gouverneur van de provincie Antwerpen.

9 b. GOEDKEURING VAN HET REGLEMENT VAN ORDE VAN DE GEMEENTERAAD, DE RAADSCOMMISSIES, BEPALINGEN OMTRENT HET FACILITEREN VAN HET INZAGE- EN INFORMATIERECHT VAN HET RAADSLID EN HET SPREEKRECHT VOOR DE BURGER EVENALS HET VERZOEKSCHRIFTRECHT VOOR DE GEMEENTERAAD. De gemeenteraad, vergaderd in openbare zitting, Gelet op artikel 40 van het gemeentedecreet dat bepaalt dat de gemeenteraadsleden bij de aanvang van de zittingsperiode een huishoudelijk reglement vaststelt; Gelet op de gemeenteraadsbeslissing van 28 januari 2013 houdende goedkeuring van het reglement van orde van de gemeenteraad; Gelet op de artikelen 21 tot en met 39 van het gemeentedecreet die verwijzen naar de invulling van het huishoudelijk reglement van de gemeenteraad; Gelet dat de Vlaamse Regering op 23 januari 2009 het decreet tot wijziging van het gemeentedecreet goedkeurde, gepubliceerd in het Belgisch Staatsblad op 4 februari 2009; Gelet dat de Vlaamse Regering op 29 juni 2012 het decreet tot wijziging van het gemeentedecreet goedkeurde, gepubliceerd in het Belgisch Staatsblad op 18 oktober 2012; Overwegende dat het college van burgemeester en schepenen beslist heeft om de digitalisering naar de gemeenteraadsleden verder door te voeren; Overwegende dat deze wijzigingen eveneens moeten aangebracht worden aan het reglement van orde van de gemeenteraad; Gelet op de volgende tussenkomsten: Sonja Janssens (CD&V), raadslid, vraagt of de documenten in pdf-vorm ook in Word ter beschikking gesteld worden. Dit is gemakkelijker om mee te werken. Dirk Van Mechelen (Open VLD), voorzitter, zegt dat dit nagevraagd zal worden bij de ICT-dienst. Pieter Buysse (sp.a-groen), raadslid, stelt dat hij uiteraard heel grote voorstander is van een digitalisering en minder gebruik van papier, maar vraagt of het nog steeds mogelijk zal zijn om ook een uitgeprinte versie te krijgen. En hij vraagt zich af of het college ook digitaal verkrijgbaar is. Dirk Van Mechelen (Open VLD), voorzitter, antwoordt dat dit geen probleem is. B E S L U I T met unanimiteit van de stemmen: Art. 1.- De gemeenteraad keurt het reglement van orde van de gemeenteraad, de raadscommissies, bepalingen omtrent het faciliteren van het inzage- en informatierecht van het raadslid en het spreekrecht voor de burger evenals het verzoekschriftrecht voor de gemeenteraad, goed.

10 Art. 2.- Het reglement van orde van de gemeenteraad, de raadscommissies, bepalingen omtrent het faciliteren van het inzage- en informatierecht van het raadslid en het spreekrecht voor de burger evenals het verzoekschriftrecht voor de gemeenteraad gaat hierbij integraal als bijlage. Art. 3.- Het reglement van orde van de gemeenteraad, de raadscommissies, bepalingen inzake de openbaarheid van bestuur en het spreekrecht voor de inwoners van de gemeenteraad dat op 28 januari 2013 door de gemeenteraad werd goedgekeurd, wordt opgeheven. HOOFDSTUK I REGLEMENT VAN ORDE VAN DE GEMEENTERAAD TITEL 1 : VERGADERING VAN DE RAAD Artikel 1.- Aantal en vergaderplaats Artikel De gemeenteraad vergadert zo dikwijls als de zaken die tot zijn bevoegdheid behoren het vereisen en tenminste 10 maal per jaar. 1 Artikel De gemeenteraadszittingen hebben plaats in de raadszaal van het gemeentehuis, Christiaan Pallemansstraat 71 Kapellen. Om bijzondere redenen kan het college van burgemeester en schepenen een andere vergaderplaats in een gemeentelijk gebouw bepalen. Artikel 2.- De bijeenroeping Artikel De gemeenteraad wordt bijeengeroepen door de voorzitter van de raad 2. De voorzitter stelt de agenda van de vergadering op. Artikel De voorzitter moet de gemeenteraad bijeenroepen op de aangewezen dag en aangewezen uur en met de voorgestelde agenda op verzoek van: - het college van burgemeester en schepenen - de burgemeester voor zover het verzoek betrekking heeft op de eigen bevoegdheden van de burgemeester - een vijfde van de zittinghebbende leden als zes weken na de datum van de vorige gemeenteraad nog geen bijeenroeping is gebeurd. De periode van zes weken wordt geschorst van 11 juli tot en met 15 augustus. - een derde van de zittinghebbende gemeenteraadsleden. Artikel 2.3- De oproeping vermeldt de plaats, de dag, het tijdstip en de agenda van de vergadering en bevat een toegelicht voorstel van beslissing. De agendapunten worden voldoende duidelijk omschreven. Artikel De raadsleden die de bijeenroeping vragen aan de voorzitter, moeten de agendapunten die zij aan de beraadslaging van de gemeenteraad wensen te onderwerpen via de beveiligde website indienen, vergezeld van een verklarende nota en eventuele stavingdocumenten. 1 Artikel 19 GD 2 Artikel 20 alinea 1 GD

11 Bij gebreke hieraan is de samenroeping niet ontvankelijk. Bij voorkeur wordt een ontwerp van besluit toegevoegd. Dit laatste geldt ook voor de punten die door het college geagendeerd worden. In hun aanvraag moeten de aanvragers de agenda vermelden, met voor elk punt een toegelicht voorstel van beslissing, en de datum en het uur van de beoogde vergadering. De secretaris bezorgt vervolgens de voorstellen aan de gemeenteraadsvoorzitter. Deze aanvraag moet ingediend worden, zodanig dat de voorzitter de oproepingstermijnen bepaald in artikel 2 van dit reglement, kan nakomen. Artikel Deze aanvraag tot bijeenroeping moet zodanig ingediend worden dat de voorzitter de mogelijkheid heeft om de decretale vastgelegde oproepingstermijn van 8 dagen te respecteren, dus uiterlijk de 9 de dag voor de datum van de gevraagde vergadering. Van deze termijn kan afgeweken worden in spoedeisende gevallen. 3 Wanneer de raad bij toepassing van artikel 2.2 ondanks verzoek van één derde der zittinghebbende raadsleden niet geldig kan vergaderen wegens het niet bereiken van het aanwezigheidsquorum dan wordt de oproepingstermijn teruggebracht tot een termijn van twee dagen. 4 In de tweede oproeping worden de bepalingen van het artikel 26 van het gemeentedecreet overgenomen. Artikel 2.6- De gemeenteraadsleden kunnen de agenda, aantekeningen en stukken van de vergadering, tenminste acht dagen voor de dag van de vergadering, consulteren via een beveiligde website Deze website is uitsluitend toegankelijk voor de gemeenteraadsleden, beleidscoördinatoren en bevoegde medewerkers. Aan de gemeenteraadsleden zal een gebruikersnaam en paswoord aangereikt worden. Dit paswoord mag niet doorgegeven worden. De raadsleden zullen via de gemeentelijke administratie een mail ontvangen wanneer de stukken online geplaatst werden. De gemeenteraadsleden dragen er zorg voor dat elke wijziging van e- mailadres per aan de gemeentelijke secretarie gemeld wordt. In spoedeisende gevallen kan gemotiveerd van deze oproepingsperiode worden afgeweken. Artikel 2.7- Gemeenteraadsleden kunnen uiterlijk vijf dagen voor de vergadering punten aan de agenda toevoegen. Hiertoe bezorgen ze hun voorstel, via de beveiligde website Het voorstel moet vergezeld zijn van een toegelicht voorstel van beslissing. De secretaris bezorgt de voorstellen aan de gemeenteraadsvoorzitter. Van deze mogelijkheid kan geen gebruik gemaakt worden door een lid van het college van burgemeester en schepenen. 5 3 Artikel 21 GD 4 Artikel 26 al 3 GD 5 Artikel 22 GD al. 1 en 2

12 Artikel 2.8- De gemeentesecretaris deelt de aanvullende agendapunten zoals vastgesteld door de voorzitter van de gemeenteraad, samen met een toegelicht voorstel van beslissing zo snel mogelijk mee aan de gemeenteraadsleden via de beveiligde website 6 Artikel 3.- Bekendmaking en informatie omtrent de raadsvergaderingen Artikel Plaats, dag en uur van de raadsvergadering en de agenda worden vóór de raadszitting openbaar bekendgemaakt aan het gemeentelijk administratief centrum en via de gemeentelijke website, zodat het publiek er kennis kan van nemen. Voor de openbaarmaking gelden dezelfde termijnen als die welke bepaald zijn voor de bijeenroeping van de gemeenteraad. Indien de raadsleden punten aan de agenda toevoegen, wordt de aangepaste agenda de eerste werkdag nadat hij is vastgesteld op dezelfde wijze bekendgemaakt. Artikel De uitnodigingen van de raadsvergaderingen met agenda en toelichting worden kosteloos bezorgd aan alle voorzitters van partijen vertegenwoordigd in de gemeenteraad, en aan de perscorrespondenten. Artikel 3.3 Voor aanvang van de raadszitting worden in zoverre de voorraad strekt gratis de agenda en de toelichting overhandigd aan de geïnteresseerde aanwezigen. Artikel 3.3bis.- Daarnaast worden uiterlijk twintig dagen na de gemeenteraadszitting een lijst met een beknopte omschrijving van de beslissingen van de gemeenteraad ter inzage gelegd van het publiek. Deze bekendmaking van deze inzagemogelijkheid wordt beheerst door de bepalingen van artikel 3.1. Artikel De verklarende nota s, verleende adviezen en de ontwerpen van beslissing betreffende de op de agenda ingeschreven punten, kunnen enkel integraal ingekeken worden via de beveiligde website Elk dossier dat aan de raad wordt voorgelegd bevat een inventaris der stukken. Artikel 3.5- Het ontwerp van budget, het ontwerp meerjarenplan en de jaarlijkse aanpassing hiervan worden minstens veertien dagen voor de vergadering waarop deze worden besproken aan ieder lid van de gemeenteraad bezorgd. 7 Artikel 3.6- Aan de raadsleden moet, op hun verzoek, door de gemeentesecretaris of de door hem aangewezen ambtenaren, technische toelichting worden verstrekt i.v.m. de in voorgaande artikelen bedoelde dossiers. Onder technische toelichting wordt verstaan: het verstrekken van inlichtingen ter verduidelijking van de feitelijke gegevens die in de dossiers voorkomen en het verstrekken van het verloop van de procedure. 6 Artikel 22 GD al. 3 7 Art 146 4, en GD

13 De raadsleden richten hun verzoek schriftelijk aan de gemeentesecretaris. Op een schriftelijke vraag wordt schriftelijk geantwoord, tenzij het raadslid een mondelinge toelichting wenst. De mondelinge toelichting gebeurt tijdens de kantooruren, tenzij anders wordt overeengekomen. Artikel Samen met de oproeping voor de volgende gemeenteraadszitting of uiterlijk twee dagen voor de gemeenteraadszitting (indien de periode tussen twee raadszittingen minder dan 9 dagen bedraagt), kan het verslag geconsulteerd worden via de beveiligde website Artikel De gemeenteraadsleden hebben het recht om actualiteitsvragen te stellen over gemeentelijke aangelegenheden die niet op de agenda voorkomen. Deze vragen dienen ingediend te worden via de beveiligde website Deze vragen moeten uiterlijk om uur van de dag van de gemeenteraadszitting ingediend worden. Op deze vragen wordt ter zitting geantwoord door een lid van het college na afloop van de agenda van de openbare zitting van de gemeenteraad. Indien dit onmogelijk blijkt te zijn dan wordt schriftelijk geantwoord binnen de veertien kalenderdagen na zitting ofwel uiterlijk tijdens de volgende vergadering. In geen geval wordt een uitvoerig debat over de gestelde vraag gevoerd in de gemeenteraad. Hiertoe is vereist dat het onderwerp als agendapunt is vermeld. Artikel Om de gemeenteraad nauwer te betrekken bij de werking van de dienstverlenende en opdrachtgevende verenigingen (in het kader van het decreet op de intergemeentelijke samenwerking) zullen de op voordracht van de gemeente benoemde bestuurders minstens twee maal per jaar tijdens een openbare vergadering van de gemeenteraad verslag uitbrengen over de uitoefening van hun mandaat en verstrekken zij inlichtingen bij het beleid van deze verenigingen Voor die verenigingen waarvoor de gemeente geen kandidaat heeft voorgedragen of waarvan de voorgedragen kandidaat niet is benoemd, wordt in dezelfde omstandigheden toelichting verstrekt door de voorzitter van de raad van bestuur of de door de voorzitter daartoe gedelegeerde bestuurder. Eventuele vragen worden binnen de veertien kalenderdagen beantwoord. TITEL II: WIJZE VAN VERGADEREN VAN DE GEMEENTERAAD Artikel 4: gemeenteraad Artikel 4.1- Quorum De raad kan enkel vergaderen en beslissen als er een meerderheid van zittinghebbende leden aanwezig is. Indien een kwartier na het vastgestelde uur onvoldoende leden aanwezig zijn om geldig te kunnen beraadslagen, stelt de voorzitter ambtshalve vast dat de vergadering niet doorgaat. Dit wordt in het verslag opgenomen. De raad kan echter, indien hij éénmaal bijeengeroepen is zonder dat het vereiste aantal leden is opgekomen, na een tweede en laatste oproeping en ongeacht het aantal aanwezige leden, op geldige wijze beraadslagen en beslissen over ontwerpen die voor de tweede maal op de agenda voorkomen.

14 In de oproep wordt vermeld dat het om een tweede oproeping gaat. De bepalingen van artikel 26 van het gemeentedecreet worden overgenomen. Artikel 4.2- De namen van de aanwezige leden worden in het verslag van de vergadering opgenomen. Artikel 5.- Openbare of besloten vergadering De vergaderingen van de gemeenteraad zijn in principe openbaar. In afwijking van bovenstaand principe is de gemeenteraad niet openbaar als: - met een meerderheid van 2/3 van de aanwezige leden, in het belang van de openbare orde of op grond van ernstige bezwaren tegen de openbaarheid beslissen dat de vergadering niet openbaar zal zijn. Deze beslissing moet gemotiveerd zijn. - als het om aangelegenheden gaat die de persoonlijke levenssfeer raken. Zodra een dergelijk punt aan de orde is, beveelt de voorzitter onmiddellijk de behandeling in besloten vergadering. - als tijdens de openbare vergadering blijkt dat de behandeling van een punt in besloten vergadering moet worden voortgezet, dan wordt dit agendapunt verplaatst naar de besloten zitting. Dit moet gemotiveerd worden, waarvan melding gemaakt wordt in het verslag van de raadszitting. Van de openbaarheid kan niet afgeweken worden bij de volgende aangelegenheden: - bij het agendapunt houdende eedaflegging gemeenteraadsleden en schepenen - bij het agendapunt eedaflegging gemeentesecretaris en financieel beheerder - de agendapunten met betrekking tot het meerjarenplan, het budget, elke budgetwijziging, de jaarrekening - de agendapunten met betrekking tot het organogram, de personeelsformatie en de rechtspositieregeling van het gemeentepersoneel. Als de gemeenteraad bevoegd is om een tuchtstraf op te leggen, wordt de hoorzitting in het openbaar gehouden indien de betrokkene hierom verzoekt. Uitgezonderd in tuchtzaken kan de besloten vergadering enkel plaatsvinden na de openbare vergadering. Als tijdens de besloten vergadering blijkt dat de behandeling van een punt in openbare vergadering moet gebeuren, dan wordt dat punt opgenomen op de agenda van de eerstvolgende gemeenteraad. In geval van dringende noodzakelijkheid van het punt kan de besloten vergadering, enkel met dat doel, onderbroken worden. De gemeenteraadsleden, alsmede alle andere personen die krachtens de wet of het decreet de besloten vergadering van de gemeenteraad bijwonen, zijn tot geheimhouding verplicht. Artikel 6.- Voorzitterschap van de vergadering. De voorzitter zit de gemeenteraad voor. 8 De vergadering wordt door hem/haar geopend, geschorst en gesloten. 8 Art. 24 GD

15 Artikel 7.- Opening van de vergadering. Op het vastgestelde uur en van zodra voldoende leden aanwezig zijn om geldig te kunnen beraadslagen, verklaart de voorzitter de vergadering voor geopend. Artikel 8.- Behandeling van de agendapunten. Artikel 8.1 De raad behandelt de onderwerpen van de agenda in de volgorde vastgesteld door het college van burgemeester en schepenen, tenzij de raad bij eenvoudige meerderheid er anders over beslist. Artikel 8.2- Bespreking van de agendapunten. Nadat het agendapunt werd toegelicht door de voorzitter of een lid van het college, of een raadslid, vraagt de voorzitter welk lid aan het woord wenst te komen over het voorstel. Het woord wordt verleend in volgorde van de aanvragen en in geval van gelijktijdige aanvraag, naar de rangorde der raadsleden. Geen enkel raadslid mag meer dan tweemaal het woord nemen met dezelfde of gelijklopende argumentatie, tenzij de voorzitter er anders over beslist. Het lid van de gemeenteraad dient zijn interventie van op de toegewezen plaats te doen zonder gebruik te maken van bijzondere audiovisuele middelen tenzij de voorzitter daar toestemming voor geeft. Artikel Toelichting door deskundigen. Als de raad deskundigen wenst te horen of als de voorzitter van het OCMW toelichting moet geven, bepaalt de voorzitter van de raad wanneer deze aan het woord komen. De voorzitter kan aan de gemeentesecretaris vragen om toelichting te geven. Artikel Rechtzetting van door één of meerdere raadsleden beweerde feiten. Het woord kan door de voorzitter niet worden geweigerd voor rechtzetting van beweerde feiten. Artikel Motie van orde. In de hieronder vermelde gevallen en volgorde wordt het woord verleend bij voorrang op de hoofdvraag: 1. op de vragen tot afwijzing van de behandeling 2. om de verdaging van het debat of van de stemming voor te stellen 3. om het agendapunt te verwijzen naar de besloten zitting of naar een gemeenteraadscommissie voor verdere uitdieping 4. om voor te stellen dat een ander dan het in bespreking zijnde probleem bij voorrang zou behandeld worden 5. om te vragen dat het ontwerp van de beslissing concreter zou omschreven worden 6. om naar het reglement te verwijzen. Artikel Amendementen en subamendementen. Amendementen en subamendementen zijn wijzigingsvoorstellen betreffende een tekst waarover in de vergadering van de raad wordt beraadslaagd. Elk raadslid dat amendementen of subamendementen wil indienen, moet deze aan de voorzitter mededelen. De amendementen worden voor de hoofdvraag en de subamendementen voor de amendementen in stemming gebracht.

16 Artikel Onderbreking van de sprekers. Niemand kan onderbroken worden wanneer hij of zij spreekt, behalve door de voorzitter voor een verwijzing naar het reglement of voor een terugroeping tot de orde. Wanneer een lid van de raad, aan wie het woord werd verleend, afdwaalt van het onderwerp, kan alleen de voorzitter het raadslid tot de behandeling van het onderwerp terugbrengen. Als na een eerste verwittiging, het lid verder van het onderwerp blijft afdwalen, kan het raadslid door de voorzitter het woord ontnomen worden. Elk raadslid dat in weerwil van de beslissing van de voorzitter blijft trachten aan het woord te komen, wordt geacht de orde te verstoren. Dit geldt eveneens voor die raadsleden die het woord nemen zonder het te hebben gevraagd en bekomen, en die aan het woord blijven in weerwil van het bevel van de voorzitter. Artikel Handhaving van de orde ten aanzien van de raadsleden De voorzitter is belast met de handhaving van de orde in de gemeenteraadszitting. Van de handelingen die hij in dit verband stelt, wordt melding gemaakt in de notulen. Elk raadslid dat de orde verstoort, wordt door de voorzitter tot orde teruggeroepen. Elk lid dat tot de orde werd teruggeroepen, mag zich verantwoorden waarna de voorzitter beslist of de terugroeping tot de orde gehandhaafd blijft of ingetrokken wordt. Als het raadslid de orde blijft verstoren, kan de voorzitter de zitting schorsen of sluiten. Artikel Handhaving van de orde ten aanzien van het publiek De voorzitter kan, na een voorafgaande waarschuwing, terstond uit de aan het publiek voorbehouden plaats, iedere persoon verwijderen die openlijk tekens van goedkeuring of van afkeuring geeft of op enigerlei wijze wanorde veroorzaakt. De voorzitter kan bovendien proces-verbaal opmaken tegen die persoon en hem verwijzen naar de politierechtbank, die hem kan veroordelen tot een geldboete van één tot 15,00 euro of tot een gevangenisstraf van één tot drie dagen, behoudens andere vervolgingen als het feit daartoe grond oplevert. De burgemeester zal, op verzoek van de voorzitter, de lokale politie vorderen om de orde te handhaven en daarbij het aantal politiemensen bepalen. Artikel Rumoerige vergaderingen Wanneer de vergadering rumoerig wordt zodat het normaal verloop van de bespreking in het gedrang komt, kan de voorzitter bij voortduring van het rumoer: - de vergadering achter gesloten deuren laten plaatsvinden, mits goedkeuring door een meerderheid van 2/3 van de aanwezige leden, zoals voorzien in artikel 5 van dit reglement - de vergadering schorsen of sluiten. De leden van de raad en het publiek moeten dan onmiddellijk de zaal verlaten. Van deze schorsing of sluiting wordt melding gemaakt in de notulen. Nadat de leden voldoende aan het woord zijn geweest en indien de voorzitter van de gemeenteraad oordeelt dat het agendapunt voldoende werd besproken, sluit de voorzitter de bespreking, onverminderd de bepalingen opgenomen in artikel 21 en 24.

17 Artikel 9. De stemming Artikel Algemeen De stemming geschiedt als volgt: nadat de voorzitter het voorwerp van de stemming heeft omschreven vraagt hij/zij welke raadsleden ja stemmen, neen stemmen of zich onthouden. De beslissingen worden bij volstrekte meerderheid (de helft plus één) van de geldige uitgebrachte stemmen genomen, dus zonder rekening te houden met onthoudingen. Bij staking van stemmen is het voorstel verworpen. De uitslag van de stemming wordt door de voorzitter bekend gemaakt. Artikel Stemming over budget en rekeningen De gemeenteraad stemt over het budget en over de jaarrekeningen in hun geheel. Elk lid kan echter een afzonderlijke stemming eisen over een of meer artikelen of reeksen van artikelen die hij/zij aanwijst, als het om het budget gaat, of over een of meer artikelen of posten die hij/zij aanwijst indien het om de jaarrekeningen gaat. In dat geval mag over het geheel eerst gestemd worden na de stemming over het artikel of de artikelen, reeksen van artikelen of posten die aldus zijn aangewezen. De stemming over het geheel heeft dan betrekking op de artikelen of posten waarover geen enkel lid afzonderlijk wenst te stemmen en op de artikelen die reeds bij een afzonderlijke stemming zijn aangenomen. Artikel 9.3.-Openbare stemming De leden van de gemeenteraad stemmen in het openbaar behalve in de gevallen bedoeld in art Er zijn drie mogelijkheden van stemmen: - de mondelinge stemming - de elektronische stemming - de stemming bij handopsteking. De mondelinge stemming is de regel. Hierbij wordt eerst gestemd door de fracties die geen deel uitmaken van de meerderheid. De voorzitter stemt als laatste. Van de mondelinge stemming kan afgeweken worden telkens als één derde van de aanwezige leden hierom verzoekt. Artikel Elektronische stemming De elektronische stemming is slechts mogelijk wanneer dit in een voorgaande gemeenteraadszitting bepaald werd zodat de instellingen tijdig in het steminformaticapakket kunnen ingevoerd worden. Bij de elektronische stemming ontvangt elk raadslid een handleiding waarin vermeld wordt hoe de stemapparatuur dient gebruikt te worden. De start en de beëindiging van elke stemming wordt aangekondigd. Artikel Geheime stemming Over de volgende aangelegenheden wordt geheim gestemd: - de vervallenverklaring van het mandaat van gemeenteraadslid of schepen - het aanwijzen van de leden van de gemeentelijke bestuursorganen en adviesorganen - het aanduiden van de vertegenwoordigers van de gemeente in overlegorganen - het aanduiden van vertegenwoordigers van de gemeente in de organen van andere rechtspersonen en feitelijke verenigingen - individuele personeelszaken.

18 In geval van elektronische stemming wordt deze zodanig georganiseerd dat bij die agendapunten die een geheime stemming behoeven het stemgedrag van elk raadslid niet kan achterhaald worden. Artikel Voor een geheime stemming worden vooraf gemaakte stembriefjes gebruikt. De raadsleden hebben de mogelijkheid om ja" of "neen" of onthouding te stemmen. De onthouding gebeurt door de afgifte van een blanco stembriefje. De blanco stembriefjes - in geval dat de elektronische stemming niet toegepast wordt - worden aanzien als onthoudingen en tellen mee voor de berekening van het quorum. In geval van elektronische stemming wordt wel de mogelijkheid tot een formele onthoudingsstem geboden. Voor de stemming en de stemopneming is het bureau samengesteld uit de voorzitter en de twee jongste raadsleden tenzij de wetten het anders voorschrijven. leder raadslid is gerechtigd de regelmatigheid van de stemopnemingen na te gaan. Vooraleer tot de stemopneming over te gaan, wordt het aantal stembriefjes geteld. Stemt dit aantal niet overeen met het aantal raadsleden die aan de stemming hebben deelgenomen, dan worden de stembriefjes vernietigd en wordt elk raadslid uitgenodigd opnieuw te stemmen. Een uitgebrachte stem die aanleiding kan geven tot het doorbreken van het geheim van de stemming wordt beschouwd als een ongeldige stem. Artikel De benoeming of voordracht bij herstemming geschiedt bij gewone meerderheid van stemmen. Op deze stembriefjes zal naast de naam van elke kandidaat een plaats aangeduid worden onder de vorm van een bolletje of vierkantje dat moet ingekleurd of aangekruist worden. Niets aanduiden betekent een onthouding. In geval er over meerdere kandidaten gestemd wordt en bij de benoeming of bij de voordracht van kandidaten, behalve wanneer de wet anders voorschrijft, de volstrekte meerderheid niet is verkregen bij de eerste stemming, heeft herstemming plaats over de twee kandidaten die de meeste stemmen hebben behaald. De voorzitter stelt daartoe een lijst op met tweemaal zoveel namen als er benoemingen of voordrachten moeten gebeuren. Als hierbij twee of meer kandidaten een gelijk aantal stemmen hebben behaald, komt (komen) tussen hen de jongste in aanmerking voor herstemming. Bij staking van stemmen is de jongste kandidaat verkozen. Een uitgebrachte stem die aanleiding kan geven tot het doorbreken van het geheim van de stemming wordt beschouwd als een ongeldige stem. Artikel 10.- De notulen van de gemeenteraad. Artikel Inhoud notulen. De notulen of het verslag van de gemeenteraad vermelden in chronologische volgorde alle besproken onderwerpen, en het gevolg dat gegeven werd aan die punten waarover de gemeenteraad zich niet beraden heeft of geen beslissing heeft genomen.

19 Zij maken eveneens duidelijk melding van alle beslissingen omtrent de besproken agendapunten. Bij stemming (niet geheime stemming) wordt de stemming per fractie genoteerd. In geval van verdeelde stemming in een fractie wordt het individuele stemgedrag vermeld. Als er een mondelinge stemming, stemming bij handopsteking of elektronische stemming plaatsvond, vermelden de notulen het resultaat van de stemming. Artikel Elk raadslid heeft het recht om opmerkingen te formuleren over de inhoud van de notulen. Als de opmerkingen door de raad gegrond worden bevonden, dan is de gemeentesecretaris gehouden, in de eerstvolgende vergadering een nieuwe ontwerp van notulen voor te leggen, die in overeenstemming is met het besluit van de raad. Artikel De notulen van de vergadering van de gemeenteraad worden door de gemeentesecretaris opgesteld overeenkomstig de bepalingen van het gemeentedecreet. De notulen vermelden niet in extenso de diverse tussenkomsten van de gemeenteraadsleden. Een gemeenteraadslid kan aan de voorzitter evenwel vragen om een voorgelezen tekst of een zelf opgestelde samenvatting van zijn/haar interventie aan de notulen toe te voegen. Bij toestemming overhandigt het raadslid deze tekst of samenvatting aan de gemeentesecretaris. Als er geen opmerkingen worden gemaakt of de bezwaren ongegrond worden verklaard voor het einde van de vergadering, zijn de notulen goedgekeurd en worden zij door de voorzitter van de gemeenteraad en de gemeentesecretaris ondertekend. Artikel 11.- Presentiegelden Aan de raadsleden, met uitzondering van de burgemeester en de schepenen, wordt presentiegeld verleend voor elke vergadering van de raad waarop zij aanwezig zijn. De vaststelling van het bedrag van de presentiegelden wordt bij afzonderlijk raadsbesluit geregeld. Artikel 11bis.- Fracties Het gemeenteraadslid of de gemeenteraadsleden die op eenzelfde lijst verkozen zijn, vormen één fractie. Een onderlinge vereniging tot één fractie of de vorming van twee fracties is mogelijk, uiterlijk op de installatievergadering, in de gevallen en op de wijze vastgelegd in artikel 38 van het gemeentedecreet. In het reglement van 15 september 2008 met betrekking tot het statuut van lokale mandataris: kwaliteitsbevorderende maatregelen terugbetaling kosten worden binnen de grenzen die de Vlaamse Regering oplegt de financiering van de fracties opgenomen. Artikel 12.- Het publiek Artikel Tijdens de zitting van de raad: Het publiek bevindt zich stilzwijgend in een voorbehouden gedeelte van de vergaderzaal; Er mag er in de raadszaal niet worden gerookt.

20 Artikel Spreekrecht Er wordt spreekrecht voorzien voor het publiek voor de aanvang van de openbare zitting van de vergadering overeenkomstig de bepalingen van hoofdstuk IV van dit besluit. HOOFDSTUK II RAADSCOMMISSIES Artikel 13.- De gemeenteraad richt commissies op die zijn samengesteld uit gemeenteraadsleden. De commissies hebben als taak het voorbereiden van de besprekingen in de gemeenteraadszittingen, het verlenen van advies en het formuleren van voorstellen over de wijze waarop vorm wordt gegeven aan de inspraak van de bevolking telkens als dat voor de beleidsvoering wenselijk wordt geacht. De commissies kunnen steeds deskundigen en belanghebbenden horen. Artikel 14.- Er worden zes raadscommissies opgericht bevoegd voor de volgende domeinen: - raadscommissie algemene zaken: de onderwerpen die van groot gemeentelijk belang zijn, openbare orde en veiligheid - raadscommissie sociaal beleid - raadscommissie financiën, intercommunales - raadscommissie vrije tijd - raadscommissie verkeer en werken - raadscommissie ruimte, wonen en milieu. Artikel 15.- Voor het samenstellen van iedere raadscommissie kan iedere politieke fractie van de gemeenteraad middels een voordrachtakte uit haar gemeenteraadsleden het aantal commissieleden voorstellen, dat voortvloeit de toepassing van de zetelverdeling volgens het stelsel Imperiali. Om ontvankelijk te zijn moet de akte van voordracht van elk der kandidaten ten minste ondertekend zijn door een meerderheid van de leden van de fractie waarvan de kandidaat deel uitmaakt. Indien de fractie van de kandidaat slechts uit twee verkozenen bestaat, volstaat de handtekening van een van hen. Niemand kan meer dan één akte ondertekenen per beschikbaar mandaat van de fractie. Voor iedere raadscommissie kunnen in het totaal 15 stemgerechtigde leden voorgesteld worden. Als ten gevolge van de toepassing van de evenredige vertegenwoordiging volgens het systeem Imperiali overeenkomstig het eerste lid een fractie niet vertegenwoordigd is in een commissie, kan de fractie een raadslid aanwijzen boven op de 15 dat als lid met raadgevende stem in de commissie zetelt. De niet voorgedragen raadsleden kunnen als waarnemer de vergaderingen bijwonen. In afwijking van de voorgaande bepalingen zijn alle raadsleden stemgerechtigd lid van de commissie algemene zaken.

21 Artikel 16.- Tot de eerstvolgende vernieuwing van de gemeenteraad wordt een fractie geacht eenzelfde aantal leden in de commissie te behouden. Indien een fractie tijdens de zittingsperiode splitst of sommige leden zich als onafhankelijk raadslid opstellen of overgaan naar een andere fractie, dan behoudt de fractie zijn oorspronkelijk aantal leden in de commissies. Artikel 17.- Aan het mandaat van raadscommissielid komt een einde wanneer een eind komt aan het mandaat van gemeenteraadslid. Artikel 18.- De raadscommissies kunnen steeds geldig vergaderen, welke ook het aantal aanwezige leden is. Zij brengen advies uit over de voorstellen die door de raad, de burgemeester, het college of een individueel raadslid worden voorgelegd. Elke commissie wordt voorgezeten door een lid van de fractie(s) die de meerderheid vormt(en) in de gemeenteraad, echter niet door een lid van het college van burgemeester en schepenen. Bij elke raadscommissie wordt een secretaris toegevoegd die gehouden is verslag van de vergadering te maken. De secretaris is de gemeentesecretaris die zich door een door hem aangeduide ambtenaar kan laten vervangen en/of bijstaan. Elke raadscommissie kan derden horen. Artikel 19.- De raadscommissies worden door hun respectievelijke voorzitter bijeengeroepen en op de aangewezen dag en uur en met de voorgestelde agenda of op verzoek van: - een derde van de stemgerechtigde raadscommissieleden. De bijeenroeping en bekendmaking van de vergadering van de commissieleden gebeurt op dezelfde wijze als de bijeenroeping van de gemeenteraad uiterlijk drie dagen voor de vergadering en vermeldt de agendapunten. Artikel 20.- De vergaderingen zijn in principe openbaar. Onder dezelfde voorwaarden als voor de gemeenteraad zijn de vergaderingen van de gemeenteraadscommissies niet openbaar. Artikel 21.- Vooraleer aan de vergadering deel te nemen tekenen de leden de aanwezigheidslijst die aan de gemeentesecretaris wordt bezorgd. De gemeenteraadscommissies kunnen geldig vergaderen ongeacht het aantal aanwezige leden. Het is voor een gemeenteraadslid verboden deel te nemen aan de bespreking en de stemming over aangelegenheden waarbij zij belang hebben en waarvan zij niet met voldoende zekerheid kunnen geacht worden afstand te kunnen nemen zoals bepaald in artikel 27 van het gemeentedecreet. De leden van de gemeenteraadscommissies stemmen, in voorkomend geval, zoals, in de gemeenteraad, in het openbaar. Onder dezelfde voorwaarden als voor de gemeenteraad is de stemming geheim.

(art. 18, volgens art. 74 DLB) (art. 19 en 20, volgens art. 74 DLB)

(art. 18, volgens art. 74 DLB) (art. 19 en 20, volgens art. 74 DLB) bijlage 2019-1 Gemeenteraad OCMW-raad BIJEENROEPING Art. 1, 1. De gemeenteraad vergadert zo dikwijls als de zaken die tot zijn bevoegdheid behoren het vereisen en ten minste tienmaal per jaar. BIJEENROEPING

Nadere informatie

HUISHOUDELIJK REGLEMENT VAN DE GEMEENTERAAD

HUISHOUDELIJK REGLEMENT VAN DE GEMEENTERAAD HUISHOUDELIJK REGLEMENT VAN DE GEMEENTERAAD (laatst gewijzigd door de gemeenteraad in zitting van 25/9/2014) BIJEENROEPING Artikel 1 De gemeenteraad vergadert in het gemeentehuis van Maldegem, ten minste

Nadere informatie

Huishoudelijk reglement voor de gemeente- en OCMW-raad van Hulshout

Huishoudelijk reglement voor de gemeente- en OCMW-raad van Hulshout Huishoudelijk reglement voor de gemeente- en OCMW-raad van Hulshout Dit huishoudelijk reglement bepaalt de nadere werking voor gemeente- en OCMW-raad. Gemeenteraad OCMW-raad BIJEENROEPING Art. 1, 1. De

Nadere informatie

Huishoudelijk reglement gemeenteraad Geetbets

Huishoudelijk reglement gemeenteraad Geetbets Artikel 1 Huishoudelijk reglement gemeenteraad Geetbets Afdeling 1: BIJEENROEPING GEMEENTERAAD 1. De gemeenteraad vergadert ten minste tienmaal per jaar en zo dikwijls als de zaken die tot zijn bevoegdheid

Nadere informatie

GEMEENTERAAD 27 MAART 2018 HUISHOUDELIJK REGLEMENT GEMEENTERAAD

GEMEENTERAAD 27 MAART 2018 HUISHOUDELIJK REGLEMENT GEMEENTERAAD GEMEENTERAAD 27 MAART 2018 HUISHOUDELIJK REGLEMENT GEMEENTERAAD Huishoudelijk reglement gemeenteraad stad Herentals (gemeenteraad 27 maart 2018): BIJEENROEPING GEMEENTERAAD Artikel 1. 1. De gemeenteraad

Nadere informatie

HUISHOUDELIJK REGLEMENT VAN DE RAAD VOOR MAATSCHAPPELIJK WELZIJN (RVMW)

HUISHOUDELIJK REGLEMENT VAN DE RAAD VOOR MAATSCHAPPELIJK WELZIJN (RVMW) HUISHOUDELIJK REGLEMENT VAN DE RAAD VOOR MAATSCHAPPELIJK WELZIJN (RVMW) Goedgekeurd in zitting van de RVMW van 2 april 2019 bijeenroeping van de RVMW Art. 1 - De RVMW vergadert ten minste tien maal per

Nadere informatie

Huishoudelijk reglement van de deputatie (Artikel 55 Provinciedecreet)

Huishoudelijk reglement van de deputatie (Artikel 55 Provinciedecreet) departement Interne Organisatie Griffie Reglement met betrekking tot de deputatie (huishoudelijk reglement) Huishoudelijk reglement van de deputatie (Artikel 55 Provinciedecreet) Hoofdstuk I - Organisatie

Nadere informatie

de gemeenteraad. Een lid van het college van burgemeester en schepenen kan van deze mogelijkheid geen gebruik maken De gemeentesecretaris deelt

de gemeenteraad. Een lid van het college van burgemeester en schepenen kan van deze mogelijkheid geen gebruik maken De gemeentesecretaris deelt MODEL VAN HUISHOUDELIJK REGLEMENT VAN DE GEMEENTERAAD Versie van 22 januari 2007 (verwijzing naar het besluit houdende het statuut van de lokale mandataris bij art. 39 en 40). (vorige verbeteringen: art.

Nadere informatie

INTERNE ZAKEN GEMEENTERAAD HUISHOUDELIJK REGLEMENT VAN DE GEMEENTERAAD ZOALS GOEDGEKEURD IN DE GEMEENTERAAD VAN 4 MAART 2013

INTERNE ZAKEN GEMEENTERAAD HUISHOUDELIJK REGLEMENT VAN DE GEMEENTERAAD ZOALS GOEDGEKEURD IN DE GEMEENTERAAD VAN 4 MAART 2013 INTERNE ZAKEN GEMEENTERAAD HUISHOUDELIJK REGLEMENT VAN DE GEMEENTERAAD ZOALS GOEDGEKEURD IN DE GEMEENTERAAD VAN 4 MAART 2013 Aan de gemeenteraad wordt voorlegging gedaan van een ontwerp van huishoudelijk

Nadere informatie

HUISHOUDELIJK REGLEMENT GEMEENTERAAD

HUISHOUDELIJK REGLEMENT GEMEENTERAAD HUISHOUDELIJK REGLEMENT GEMEENTERAAD TITEL 1 - BIJEENROEPING GEMEENTERAAD Art. 1. - 1. - De gemeenteraad vergadert ten minste tienmaal per jaar en zo dikwijls als de zaken die tot zijn bevoegdheid behoren,

Nadere informatie

OCMW LEUVEN HUISHOUDELIJK REGLEMENT VAN HET VAST BUREAU

OCMW LEUVEN HUISHOUDELIJK REGLEMENT VAN HET VAST BUREAU OCMW LEUVEN HUISHOUDELIJK REGLEMENT VAN HET VAST BUREAU Vastgesteld door het vast bureau in zitting van 11 januari 2019 Inhoud 1. Bijeenroeping... 3 2. Informatie voor de leden van het vast bureau... 3

Nadere informatie

Huishoudelijk reglement gemeentelijke adviesraad voor leefmilieu en natuur

Huishoudelijk reglement gemeentelijke adviesraad voor leefmilieu en natuur Huishoudelijk reglement gemeentelijke adviesraad voor leefmilieu en natuur Dit huishoudelijk reglement dient als aanvulling bij de statuten en geen enkele interpretatie die in strijd is met de statuten

Nadere informatie

HUISHOUDELIJK REGLEMENT VAN DE GEMEENTERAAD

HUISHOUDELIJK REGLEMENT VAN DE GEMEENTERAAD HUISHOUDELIJK REGLEMENT VAN DE GEMEENTERAAD (Vastgesteld in gemeenteraadszitting van 18 december 2014) Art. 1. - 1. - De gemeenteraad vergadert in Tervuren in principe op de laatste dinsdag van de maand

Nadere informatie

BIJEENROEPING EN AGENDA

BIJEENROEPING EN AGENDA Reglement van de gemeenteraad (> gemeenteraad 27/03/2013) BIJEENROEPING EN AGENDA Artikel 1 De bijeenroeping van de raad wordt geregeld door de artikelen 19 en 20 van het Gemeentedecreet (GD). De bijeenroeping

Nadere informatie

In spoedeisende gevallen kan gemotiveerd van deze oproepingsperiode worden afgeweken.

In spoedeisende gevallen kan gemotiveerd van deze oproepingsperiode worden afgeweken. Huishoudelijk reglement voor het bijzonder comité voor de sociale dienst Versie: 2018/01 BIJEENROEPING Art. 1, 1. Het bijzonder comité voor de sociale dienst vergadert zo dikwijls als de zaken die tot

Nadere informatie

MOTIVERING Context, relevante voorgeschiedenis en fasen Juridische grond Argumentatie BESLUIT Juridische grond

MOTIVERING Context, relevante voorgeschiedenis en fasen Juridische grond Argumentatie BESLUIT Juridische grond MOTIVERING Context, relevante voorgeschiedenis en fasen Voorgeschiedenis De gemeenteraad heeft op 07/05/2013 de maatschappelijke geledingen voor de gemeentelijke commissie ruimtelijke ordening (Gecoro)

Nadere informatie

HUISHOUDELIJK REGLEMENT GEMEENTERAAD

HUISHOUDELIJK REGLEMENT GEMEENTERAAD HUISHOUDELIJK REGLEMENT GEMEENTERAAD Goedgekeurd door de gemeenteraad in vergadering van 27 februari 2013 en gewijzigd door de gemeenteraad in vergadering van 30 april 2014 (toevoeging van artikel 16 bis).

Nadere informatie

Model van huishoudelijk reglementen voor de gemeente- en OCMW-raad vanaf 2019

Model van huishoudelijk reglementen voor de gemeente- en OCMW-raad vanaf 2019 Model van huishoudelijk reglementen voor de gemeente- en OCMW-raad vanaf 2019 Versie: 02 Marian Verbeek en Pieter Vanderstappen Op 1 januari 2019 worden de meeste bepalingen van het decreet over het lokaal

Nadere informatie

Gemeente en OCMW Kuurne

Gemeente en OCMW Kuurne Gemeente en OCMW Kuurne Huishoudelijk reglement voor het college van burgemeester en schepenen en vast bureau College van burgemeester en schepenen Vast bureau BIJEENROEPING EN AGENDA Artikel 1 vergaderdata

Nadere informatie

STAD LEUVEN HUISHOUDELIJK REGLEMENT VAN HET COLLEGE VAN BURGEMEESTER EN SCHEPENEN

STAD LEUVEN HUISHOUDELIJK REGLEMENT VAN HET COLLEGE VAN BURGEMEESTER EN SCHEPENEN STAD LEUVEN HUISHOUDELIJK REGLEMENT VAN HET COLLEGE VAN BURGEMEESTER EN SCHEPENEN Vastgesteld door het college van burgemeester en schepenen in zitting van 11 januari 2019 Inhoud 1. Bijeenroeping... 3

Nadere informatie

GEMEENTERAAD VAN ZOERSEL HUISHOUDELIJK REGLEMENT

GEMEENTERAAD VAN ZOERSEL HUISHOUDELIJK REGLEMENT GEMEENTERAAD VAN ZOERSEL HUISHOUDELIJK REGLEMENT Goedgekeurd door de gemeenteraad op 17 november 2015 HUISHOUDELIJK REGLEMENT GEMEENTERAAD VAN ZOERSEL TITEL I VERGADERINGEN VAN DE RAAD... 2 Bijeenroeping

Nadere informatie

Huishoudelijk reglement politieraad

Huishoudelijk reglement politieraad Huishoudelijk reglement politieraad Goedgekeurd op de politieraad van 20 februari 2019 Politiezone ZARA Commissariaat Ranst Gustaaf Peetersstraat 7 2520 Ranst Tel.: 034856511 E- mail: PZ.ZARA@police.belgium.eu

Nadere informatie

Huishoudelijk reglement GECORO (Gemeentelijk commissie voor ruimtelijke ordening)

Huishoudelijk reglement GECORO (Gemeentelijk commissie voor ruimtelijke ordening) Huishoudelijk reglement GECORO (Gemeentelijk commissie voor ruimtelijke ordening) Gelet op het gemeentedecreet, Artikel 200; Gelet op Artikel s 1.3.3. en 1.3.4. van de Vlaamse Codex Ruimtelijke Ordening

Nadere informatie

Huishoudelijk reglement OCMW-raad. Goedgekeurd in zitting van

Huishoudelijk reglement OCMW-raad. Goedgekeurd in zitting van Huishoudelijk reglement OCMW-raad. Goedgekeurd in zitting van 28.03.2019 BIJEENROEPING Art. 1, 1. De OCMW-raad vergadert zo dikwijls als de zaken die tot zijn bevoegdheid behoren het vereisen en ten minste

Nadere informatie

HUISHOUDELIJK REGLEMENT VAN DE GEMEENTERAAD

HUISHOUDELIJK REGLEMENT VAN DE GEMEENTERAAD HUISHOUDELIJK REGLEMENT VAN DE GEMEENTERAAD BIJEENROEPING GEMEENTERAAD Art. 1. 1. - De gemeenteraad vergadert ten minste tienmaal per jaar en zo dikwijls als de zaken die tot zijn bevoegdheid behoren,

Nadere informatie

HUISHOUDELIJK REGLEMENT VAN DE GEMEENTERAAD

HUISHOUDELIJK REGLEMENT VAN DE GEMEENTERAAD HUISHOUDELIJK REGLEMENT VAN DE GEMEENTERAAD Vastgesteld door de gemeenteraad op 30 maart 2015 BIJEENROEPING GEMEENTERAAD Artikel 1. - 1. - De gemeenteraad vergadert ten minste tienmaal per jaar en zo dikwijls

Nadere informatie

Statuten van het gemeentelijk adviesorgaan voor kinderopvang (LOK)

Statuten van het gemeentelijk adviesorgaan voor kinderopvang (LOK) Statuten van het gemeentelijk adviesorgaan voor kinderopvang (LOK) 1 Erkenning Artikel 1: in de gemeente Kaprijke wordt het Lokaal Overleg Kinderopvang (LOK) opgericht conform de richtlijnen van het Besluit

Nadere informatie

GEMEENTE LINTER Huishoudelijk reglement van de gemeenteraad van Linter

GEMEENTE LINTER Huishoudelijk reglement van de gemeenteraad van Linter GEMEENTE LINTER Huishoudelijk reglement van de gemeenteraad van Linter Goedgekeurd door de gemeenteraad op 28/01/2019. Gepubliceerd op de gemeentelijke website op 29/01/2019. BIJEENROEPING Artikel 1. 1.

Nadere informatie

BIJEENROEPING van de GEMEENTERAAD

BIJEENROEPING van de GEMEENTERAAD G E M E E N T E 8610 Kortemark, 9 december 2016. KORTEMARK BIJEENROEPING van de GEMEENTERAAD De Voorzitter van de Gemeenteraad heeft de eer U uit te nodigen tot het bijwonen van de zitting van de gemeenteraad

Nadere informatie

HUISHOUDELIJK REGLEMENT VAN DE BERAADSLAGENDE ORGANEN VAN HET OPENBAAR CENTRUM VOOR MAATSCHAPPELIJK WELZIJN

HUISHOUDELIJK REGLEMENT VAN DE BERAADSLAGENDE ORGANEN VAN HET OPENBAAR CENTRUM VOOR MAATSCHAPPELIJK WELZIJN HUISHOUDELIJK REGLEMENT VAN DE BERAADSLAGENDE ORGANEN VAN HET OPENBAAR CENTRUM VOOR MAATSCHAPPELIJK WELZIJN BIJEENROEPING RAAD VOOR MAATSCHAPPELIJK WELZIJN Art. 1. - 1. - De raad voor maatschappelijk welzijn

Nadere informatie

1902 ( ) Nr. 1 5 februari 2013 ( ) stuk ingediend op. Voorstel van decreet. van de heer Filip Dewinter

1902 ( ) Nr. 1 5 februari 2013 ( ) stuk ingediend op. Voorstel van decreet. van de heer Filip Dewinter stuk ingediend op 1902 (2012-2013) Nr. 1 5 februari 2013 (2012-2013) Voorstel van decreet van de heer Filip Dewinter houdende wijziging van het decreet van 6 juli 2001 houdende de intergemeentelijke samenwerking,

Nadere informatie

Huishoudelijk reglement Gemeenteraad Wachtebeke Goedgekeurd in zitting van

Huishoudelijk reglement Gemeenteraad Wachtebeke Goedgekeurd in zitting van Huishoudelijk reglement Gemeenteraad Wachtebeke Goedgekeurd in zitting van 28.03.2019 BIJEENROEPING Art. 1, 1. De gemeenteraad vergadert zo dikwijls als de zaken die tot zijn bevoegdheid behoren het vereisen

Nadere informatie

Deontologische commissie huishoudelijk reglement

Deontologische commissie huishoudelijk reglement Deontologische commissie huishoudelijk reglement Goedgekeurd in de gemeenteraad van 20 februari 2006 Bekendgemaakt op 23 februari 2006 Hoofdstuk I Algemene bepalingen Algemeen Artikel 1 De deontologische

Nadere informatie

HUISHOUDELIJK REGLEMENT GEMEENTELIJKE COMMISSIE VOOR RUIMTELIJKE ORDENING STAD NIEUWPOORT

HUISHOUDELIJK REGLEMENT GEMEENTELIJKE COMMISSIE VOOR RUIMTELIJKE ORDENING STAD NIEUWPOORT HUISHOUDELIJK REGLEMENT GEMEENTELIJKE COMMISSIE VOOR RUIMTELIJKE ORDENING STAD NIEUWPOORT Zoals aanvaard door de GECORO in zitting van 3 december 2013 en goedgekeurd door de gemeenteraad in zitting van

Nadere informatie

Huishoudelijk reglement van het Bijzonder Comite voor de Sociale Dienst

Huishoudelijk reglement van het Bijzonder Comite voor de Sociale Dienst Huishoudelijk reglement van het Bijzonder Comite voor de Sociale Dienst Inhoud Bijeenroeping... 2 Artikel 1. - vergaderfrequentie... 2 Artikel 2. oproeping... 2 Artikel 3. bijkomende agenda... 2 BESLOTEN

Nadere informatie

HUISHOUDELIJK REGLEMENT VAN DE RAAD VOOR MAATSCHAPPELIJK WELZIJN. Bijeenroeping Raad voor Maatschappelijk Welzijn pag. 2

HUISHOUDELIJK REGLEMENT VAN DE RAAD VOOR MAATSCHAPPELIJK WELZIJN. Bijeenroeping Raad voor Maatschappelijk Welzijn pag. 2 OCMW Overijse Woonzorgcentrum Mariëndal HUISHOUDELIJK REGLEMENT VAN DE RAAD VOOR MAATSCHAPPELIJK WELZIJN INDEX Bijeenroeping Raad voor Maatschappelijk Welzijn pag. 2 Openbare of gesloten vergadering 2

Nadere informatie

Huishoudelijk reglement gemeenteraad Westerlo goedgekeurd door de gemeenteraad op 24 april 2013

Huishoudelijk reglement gemeenteraad Westerlo goedgekeurd door de gemeenteraad op 24 april 2013 gemeenteraad Huishoudelijk reglement gemeenteraad Westerlo goedgekeurd door de gemeenteraad op 24 april 2013 1. De begrippen kantooruren en termijnberekening Artikel 1 Artikel 2 Onder kantooruren worden

Nadere informatie

Huishoudelijk reglement van de gemeenteraad

Huishoudelijk reglement van de gemeenteraad Reglement Huishoudelijk reglement van de gemeenteraad Vastgesteld door de gemeenteraad op 27 februari 2019 Bekendgemaakt op www.maldegem.be op 1 maart 2019 BIJEENROEPING Artikel 1 De gemeenteraad vergadert

Nadere informatie

BIJEENROEPING GEMEENTERAAD

BIJEENROEPING GEMEENTERAAD BEKENDMAKING GEMEENTERAADSBESLUIT Ingevolge artikel 186 van het gemeentedecreet GOEDKEUREN VAN DE WIJZIGING AAN HET HUISHOUDELIJK REGLEMENT VAN DE GEMEENTERAAD DATUM BESLISSING: donderdag 31 maart 2016

Nadere informatie

BIJEENROEPING van de GEMEENTERAAD

BIJEENROEPING van de GEMEENTERAAD G E M E E N T E 8610 Kortemark, 4 november 2011. KORTEMARK BIJEENROEPING van de GEMEENTERAAD De Voorzitter van de Gemeenteraad heeft de eer U uit te nodigen tot het bijwonen van de zitting van de gemeenteraad

Nadere informatie

Gemeentelijke Commissie voor Ruimtelijke Ordening Huishoudelijk reglement

Gemeentelijke Commissie voor Ruimtelijke Ordening Huishoudelijk reglement Gemeentelijke Commissie voor Ruimtelijke Ordening Huishoudelijk reglement Goedgekeurd in de gemeenteraad van 28 januari 2008 Bekendgemaakt op 31 januari 2008 Artikel 1 Hoofdstuk I Algemene bepaling Onverminderd

Nadere informatie

HUISHOUDELIJK REGLEMENT POLITIERAAD. Bijeenroeping. Openbare of besloten vergadering. Termijn van oproeping

HUISHOUDELIJK REGLEMENT POLITIERAAD. Bijeenroeping. Openbare of besloten vergadering. Termijn van oproeping HUISHOUDELIJK REGLEMENT POLITIERAAD Bijeenroeping Art. 1. - De politieraad vergadert ten minste vier maal per jaar en zo dikwijls als de zaken die tot zijn bevoegdheid behoren, het vereisen. De politieraad

Nadere informatie

Huishoudelijk reglement van de OCMW-raad

Huishoudelijk reglement van de OCMW-raad Huishoudelijk reglement van de OCMW-raad Goedgekeurd in de OCMW-raad van 11 maart 2019 Bijeenroeping van de OCMW-raad Artikel 1 1. De OCMW-raad vergadert zo dikwijls als de zaken die tot zijn bevoegdheid

Nadere informatie

Artikel 1 1. Het bijzonder comité voor de sociale dienst vergadert elke vier weken, op dinsdag om 19u30 en telkens het nodig is.

Artikel 1 1. Het bijzonder comité voor de sociale dienst vergadert elke vier weken, op dinsdag om 19u30 en telkens het nodig is. HUISHOUDELIJK REGLEMENT VAN HET BIJZONDER COMITE VOOR DE SOCIALE DIENST BIJEENROEPING Artikel 1 1. Het bijzonder comité voor de sociale dienst vergadert elke vier weken, op dinsdag om 19u30 en telkens

Nadere informatie

HUISHOUDELIJK REGLEMENT VAN DE OCMW-RAAD

HUISHOUDELIJK REGLEMENT VAN DE OCMW-RAAD HUISHOUDELIJK REGLEMENT VAN DE OCMW-RAAD (zoals vastgesteld door de OCMW-raad in zitting van 29 januari 2019) BIJEENROEPING Art. 1, 1. - De OCMW-raad vergadert zo dikwijls als de zaken die tot zijn bevoegdheid

Nadere informatie

HUISHOUDELIJK REGLEMENT VAN DE GEMEENTERAAD

HUISHOUDELIJK REGLEMENT VAN DE GEMEENTERAAD HUISHOUDELIJK REGLEMENT VAN DE GEMEENTERAAD De Gemeenteraad, Gelet op de bepalingen van het gemeentedecreet, meer bepaald artikel 40; Gelet op het besluit van de Vlaamse regering van 19 januari 2007 houdende

Nadere informatie

Besluit van de Deputatie

Besluit van de Deputatie provinciegriffier --- vergadering van 03 december 2018 aanwezig Moens Kurt, wnd. voorzitter Grillaert Leentje Gillis Rita Charlier Anna Maria leden De Smet Albert, provinciegriffier dossiernummer: 1806028

Nadere informatie

Huishoudelijk reglement voor de gemeenteraad

Huishoudelijk reglement voor de gemeenteraad Huishoudelijk reglement voor de gemeenteraad 2019-2024 BIJEENROEPING Art. 1. Art. 2. 1. De gemeenteraad vergadert zo dikwijls als de zaken die tot zijn bevoegdheid behoren het vereisen en ten minste tienmaal

Nadere informatie

Behoort bij V.R. 2010/110 Gewijzigd exemplaar * is aangevuld

Behoort bij V.R. 2010/110 Gewijzigd exemplaar * is aangevuld Behoort bij V.R. 2010/110 Gewijzigd exemplaar * is aangevuld Verordening op de raadscommissies, vergelijking gewijzigde/nieuwe artikelen met de oude artikelen. De nieuwe artikelen (met woorden tegen een

Nadere informatie

De commissie vergadert na bijeenroeping door de voorzitter of, als de voorzitter verhinderd is, de ondervoorzitter.

De commissie vergadert na bijeenroeping door de voorzitter of, als de voorzitter verhinderd is, de ondervoorzitter. HUISHOUDELIJK REGLEMENT Artikel 1 : Doelstelling Dit huishoudelijk reglement bepaalt de wijze waarop de GECORO zijn bevoegdheid uitoefent overeenkomstig het besluit van de gemeenteraad van 17 december

Nadere informatie

Openbaar lichaam PlusTeam. Reglement van Orde van het Algemeen Bestuur

Openbaar lichaam PlusTeam. Reglement van Orde van het Algemeen Bestuur Openbaar lichaam Reglement van Orde van het Algemeen Bestuur Het Algemeen bestuur van het openbaar lichaam ; Gelet op artikel 6 derde lid van de Gemeenschappelijke regeling openbaar lichaam ; Gelet op

Nadere informatie

Huishoudelijk reglement gemeenteraad huishoudelijk reglement raad voor maatschappelijk welzijn

Huishoudelijk reglement gemeenteraad huishoudelijk reglement raad voor maatschappelijk welzijn Hoofdstuk 1 Bijeenroeping, agenda, bekendmaking Artikel 1 Frequentie (artikel 18 decreet lokaal bestuur) De gemeenteraad vergadert in principe elke vierde vrijdag van de maand uitgezonderd de maand juli,

Nadere informatie

HUISHOUDELIJK REGLEMENT

HUISHOUDELIJK REGLEMENT GECORO HUISHOUDELIJK REGLEMENT 2014 GECORO 30/10/2014 en GR 23/12/2014 STAD ZOUTLEEUW Huishoudelijke Reglement Gecoro 1 Stad Zoutleeuw BIJEENROEPEN VAN DE COMMISSIE Artikel 1 De commissie vergadert na

Nadere informatie

HUISHOUDELIJK REGLEMENT VAN DE RAAD VOOR MAATSCHAPPELIJK WELZIJN

HUISHOUDELIJK REGLEMENT VAN DE RAAD VOOR MAATSCHAPPELIJK WELZIJN HUISHOUDELIJK REGLEMENT VAN DE RAAD VOOR MAATSCHAPPELIJK WELZIJN BIJEENROEPING RAAD VOOR MAATSCHAPPELIJK WELZIJN Art. 1. - 1. - De raad voor maatschappelijk welzijn vergadert ten minste tienmaal per jaar

Nadere informatie

Huishoudelijk reglement feestcomité Meerdonk

Huishoudelijk reglement feestcomité Meerdonk Huishoudelijk reglement feestcomité Meerdonk Artikel 1 - Verwijzing naar wettelijke basis De gemeenteraadbeslissing van 7 maart 2013 tot de delegatie van budgethouderschap aan wijkcomités en burgerinitiatieven.

Nadere informatie

Overzicht nieuwe artikelen WGP

Overzicht nieuwe artikelen WGP Overzicht nieuwe artikelen WGP Samenvatting. De plenaire Kamer keurde recent een wijziging aan de Wet op de Geïntegreerde Politie (WGP, inforumnr. 143096) goed. Bepalingen over de werking van de politieraad

Nadere informatie

HUISHOUDELIJK REGLEMENT VAN DE GEMEENTERAAD

HUISHOUDELIJK REGLEMENT VAN DE GEMEENTERAAD HUISHOUDELIJK REGLEMENT VAN DE GEMEENTERAAD BIJEENROEPING GEMEENTERAAD Art. 1. - 1. - De gemeenteraad vergadert ten minste tienmaal per jaar en zo dikwijls als de zaken die tot zijn bevoegdheid behoren,

Nadere informatie

Reglement voor de vaste adviescommissies van Wetterskip Fryslân

Reglement voor de vaste adviescommissies van Wetterskip Fryslân Reglement voor de vaste adviescommissies van Wetterskip Fryslân Algemeen Artikel 1 In dit reglement wordt verstaan onder: a. algemeen bestuur : het algemeen bestuur van Wetterskip Fryslân b. dagelijks

Nadere informatie

STATUTEN LOKAAL OVERLEG KINDEROPVANG GLABBEEK

STATUTEN LOKAAL OVERLEG KINDEROPVANG GLABBEEK STATUTEN LOKAAL OVERLEG KINDEROPVANG GLABBEEK 2019-2025 Artikel 1 - Oprichting Het lokaal overleg kinderopvang is een gemeentelijke adviesraad. Met de oprichting van deze gemeentelijke adviesraad lokaal

Nadere informatie

De voorzitter van de gemeenteraad beslist tot bijeenroeping van de gemeenteraad en stelt de agenda van de vergadering op.

De voorzitter van de gemeenteraad beslist tot bijeenroeping van de gemeenteraad en stelt de agenda van de vergadering op. HUISHOUDELIJK REGLEMENT GEMEENTERAAD 25 FEBRUARI 2019 "BIJEENROEPING Art. 1, 1. De gemeenteraad vergadert zo dikwijls als de zaken die tot zijn bevoegdheid behoren het vereisen en ten minste tienmaal per

Nadere informatie

HUISHOUDELIJK REGLEMENT VAN DE GEMEENTERAAD Gecoördineerde versie, goedgekeurd in de gemeenteraad van 29 april 2013

HUISHOUDELIJK REGLEMENT VAN DE GEMEENTERAAD Gecoördineerde versie, goedgekeurd in de gemeenteraad van 29 april 2013 HUISHOUDELIJK REGLEMENT VAN DE GEMEENTERAAD Gecoördineerde versie, goedgekeurd in de gemeenteraad van 29 april 2013 BIJEENROEPING GEMEENTERAAD Art. 1. - 1. - De gemeenteraad vergadert ten minste tienmaal

Nadere informatie

Hoofdstuk 1 Algemene bepalingen

Hoofdstuk 1 Algemene bepalingen Verordening op de raadscommissies gemeente Heemstede 2017 De raad van de gemeente Heemstede; gelet op artikel 82, eerste lid, van de Gemeentewet; gezien het advies van de commissie Middelen van 15 februari

Nadere informatie

Huishoudelijk Reglement voor het Bijzonder Comité voor de sociale dienst

Huishoudelijk Reglement voor het Bijzonder Comité voor de sociale dienst Huishoudelijk Reglement voor het Bijzonder Comité voor de sociale dienst 2019-2024 1 BIJEENROEPING Artikel 1. 1. Het bijzonder comité voor de sociale dienst vergadert zo dikwijls als de zaken die tot zijn

Nadere informatie

BIJEENROEPING GEMEENTERAAD

BIJEENROEPING GEMEENTERAAD Provincie OOST-VLAANDEREN Gemeente Zelzate HUISHOUDELIJK REGLEMENT VAN DE GEMEENTERAAD VAN ZELZATE GESTEMD IN DE GEMEENTERAAD VAN 31 JANUARI 2013 EN AANGEPAST IN ZITTINGEN VAN 30 SEPTEMBER 2014, 1 JUNI

Nadere informatie

HUISHOUDELIJK REGLEMENT GEMEENTELIJKE COMMISSIE VOOR RUIMTELIJKE ORDENING Gemeente Heist-op-den-Berg

HUISHOUDELIJK REGLEMENT GEMEENTELIJKE COMMISSIE VOOR RUIMTELIJKE ORDENING Gemeente Heist-op-den-Berg HUISHOUDELIJK REGLEMENT GEMEENTELIJKE COMMISSIE VOOR RUIMTELIJKE ORDENING Gemeente Heist-op-den-Berg BIJEENROEPING Art. 1 : Art. 2 : Art. 3 : Art. 4 : De gemeentelijke commissie voor ruimtelijke ordening,

Nadere informatie

Statuten van de gemeentelijke adviesraad voor ontwikkelingssamenwerking

Statuten van de gemeentelijke adviesraad voor ontwikkelingssamenwerking Statuten van de gemeentelijke adviesraad voor ontwikkelingssamenwerking Gelet op het huishoudelijk reglement van de adviesraden goedgekeurd door de gemeentelijke adviesraad voor ontwikkelingssamenwerking

Nadere informatie

Seniorenadviesraad Galmaarden

Seniorenadviesraad Galmaarden Seniorenadviesraad Galmaarden DE GEMEENTERAAD Gelet op het decreet van 7 december 2012 van de Vlaamse Regering houdende de stimulering van een inclusief Vlaams ouderenbeleid en de beleidsparticipatie van

Nadere informatie

Huishoudelijk reglement gemeenteraad Gecoördineerde versie gemeenteraad 27 februari 2013 en 16 juli 2014

Huishoudelijk reglement gemeenteraad Gecoördineerde versie gemeenteraad 27 februari 2013 en 16 juli 2014 BIJEENROEPING GEMEENTERAAD Huishoudelijk reglement gemeenteraad Gecoördineerde versie gemeenteraad 27 februari 2013 en 16 juli 2014 Art. 1. - 1. - De gemeenteraad vergadert ten minste tienmaal per jaar

Nadere informatie

HUISHOUDELIJK REGLEMENT GEMEENTERAAD

HUISHOUDELIJK REGLEMENT GEMEENTERAAD HUISHOUDELIJK REGLEMENT GEMEENTERAAD 2013 2019 INHOUD Bijeenroeping van de gemeenteraad 2 Vergaderingen van de gemeenteraad 4 Notulen 5 Bespreking 6 Stemming 7 Politie over de vergadering 8 Gemeenteraadscommissies

Nadere informatie

HUISHOUDELIJK REGLEMENT - GEMEENTERAAD TERNAT

HUISHOUDELIJK REGLEMENT - GEMEENTERAAD TERNAT HUISHOUDELIJK REGLEMENT - GEMEENTERAAD TERNAT BIJEENROEPING GEMEENTERAAD Art. 1. - 1. - De gemeenteraad vergadert ten minste tienmaal per jaar en zo dikwijls als de zaken die tot zijn bevoegdheid behoren,

Nadere informatie

HUISHOUDELIJK REGLEMENT GEMEENTERAAD

HUISHOUDELIJK REGLEMENT GEMEENTERAAD HUISHOUDELIJK REGLEMENT GEMEENTERAAD COLOFON Uitgave stadsbestuur Halen, Markt 14, 3545 Halen Ontwerp & realisatie Tekst - stadsbestuur Halen Ontwerp - dienst Communicatie stad Halen Beelden - https://pixabay.com/

Nadere informatie

DE GEMEENTERAAD. Gelet op de artikelen 3, 43 2, 14 en 199 en 200 van het gemeentedecreet;

DE GEMEENTERAAD. Gelet op de artikelen 3, 43 2, 14 en 199 en 200 van het gemeentedecreet; Agendapunt nr. 14: VASTSTELLEN REGLEMENT ADVIESRAAD VOOR LOKALE ECONOMIE DE GEMEENTERAAD Gelet op de artikelen 3, 43 2, 14 en 199 en 200 van het gemeentedecreet; Gelet op de omzendbrief BB 2007/03 van

Nadere informatie

Huishoudelijk reglement gemeenteraad

Huishoudelijk reglement gemeenteraad Huishoudelijk reglement gemeenteraad Versie van 22 december 2016 BIJEENROEPING GEMEENTERAAD Art. 1. - 1. - De gemeenteraad vergadert ten minste tienmaal per jaar en zo dikwijls als de zaken die tot zijn

Nadere informatie

Huishoudelijk reglement gemeenteraad (aangenomen door de gemeenteraad in zitting van , gewijzigd op en op

Huishoudelijk reglement gemeenteraad (aangenomen door de gemeenteraad in zitting van , gewijzigd op en op Huishoudelijk reglement gemeenteraad (aangenomen door de gemeenteraad in zitting van 02.07.2013, gewijzigd op 29.10.2015 en op 30.03.2017) BIJEENROEPING GEMEENTERAAD Art. 1-1. - De gemeenteraad vergadert

Nadere informatie

Gelet op het bepaalde in artikel 5 van de Verordening bestuurscommissie GGD Veiligheidsregio Limburg-Noord;

Gelet op het bepaalde in artikel 5 van de Verordening bestuurscommissie GGD Veiligheidsregio Limburg-Noord; De bestuurscommissie GGD van de Veiligheidsregio Limburg-Noord; Gelet op het bepaalde in artikel 5 van de Verordening bestuurscommissie GGD Veiligheidsregio Limburg-Noord; BESLUIT: Vast stellen het volgende:

Nadere informatie

DAGORDE PUNT 06 : HUISHOUDELIJK REGLEMENT VAN DE GEMEENTERAAD VASTSTELLING.

DAGORDE PUNT 06 : HUISHOUDELIJK REGLEMENT VAN DE GEMEENTERAAD VASTSTELLING. Provincie West-Vlaanderen UITTREKSEL UIT DE NOTULEN Arrondissement Diksmuide VAN DE GEMEENTERAAD Gemeente 8650 HOUTHULST Zitting van 18 februari 2013. Aanwezig : Joris Hindryckx, voorzitter; Ann Vansteenkiste,

Nadere informatie

Huishoudelijk reglement van de gemeenteraad

Huishoudelijk reglement van de gemeenteraad Huishoudelijk reglement van de gemeenteraad Artikel 1 1. De gemeenteraad vergadert ten minste tienmaal per jaar en zo dikwijls als de zaken die tot zijn bevoegdheid behoren, het vereisen. De gemeenteraad

Nadere informatie

REGLEMENT VAN ORDE FACULTEITSRAAD FACULTEIT CAMPUS DEN HAAG

REGLEMENT VAN ORDE FACULTEITSRAAD FACULTEIT CAMPUS DEN HAAG REGLEMENT VAN ORDE FACULTEITSRAAD FACULTEIT CAMPUS DEN HAAG TER TOELICHTING: REGLEMENTAIR KADER De juridische grondslag van het Reglement van Orde van de Faculteitsraad ligt in het Reglement van de Faculteit

Nadere informatie

HUISHOUDELIJK REGLEMENT OCMW-RAAD

HUISHOUDELIJK REGLEMENT OCMW-RAAD HUISHOUDELIJK REGLEMENT OCMW-RAAD BIJEENROEPING Art. 1, 1. De OCMW-raad vergadert zo dikwijls als de zaken die tot zijn bevoegdheid behoren het vereisen en ten minste tienmaal per jaar. (art. 18, volgens

Nadere informatie

STATUTEN STEDELIJKE RAAD VOOR PERSONEN MET EEN HANDICAP

STATUTEN STEDELIJKE RAAD VOOR PERSONEN MET EEN HANDICAP STAD BRUGGE MAATSCHAPPELIJKE BEGELEIDING STATUTEN STEDELIJKE RAAD VOOR PERSONEN MET EEN HANDICAP ARTIKEL 1: De Stedelijke Raad voor Personen met een Handicap heeft als doel: 1. A. op te treden als volwaardig

Nadere informatie

GEMEENTE DE PINTE GEMEENTELIJKE ADVIESRAAD VOOR MILIEU EN NATUUR

GEMEENTE DE PINTE GEMEENTELIJKE ADVIESRAAD VOOR MILIEU EN NATUUR GEMEENTE DE PINTE GEMEENTELIJKE ADVIESRAAD VOOR MILIEU EN NATUUR HUISHOUDELIJK REGLEMENT - Gelet op de overeenkomst tussen de Vlaamse Gemeenschap en de Gemeente De Pinte over het gemeentelijk milieu- en

Nadere informatie

Huishoudelijk reglement gemeentelijke raad voor ontwikkelingssamenwerking

Huishoudelijk reglement gemeentelijke raad voor ontwikkelingssamenwerking Huishoudelijk reglement gemeentelijke raad voor ontwikkelingssamenwerking Artikel 1 Verwijzing naar wettelijke basis Besluit van de Vlaamse Regering van 7 december 2012 en latere wijzigingen tot uitvoering

Nadere informatie

HUISHOUDELIJK REGLEMENT GEMEENTERAAD GEMEENTERAAD 23 FEBRUARI 2015

HUISHOUDELIJK REGLEMENT GEMEENTERAAD GEMEENTERAAD 23 FEBRUARI 2015 HUISHOUDELIJK REGLEMENT GEMEENTERAAD GEMEENTERAAD 23 FEBRUARI 2015 Artikel 1. Het besluit van onze raad van 28 januari 2013, gewijzigd bij besluit van 6 mei 2013 en 28 april 2014, houdende goedkeuring

Nadere informatie

HUISHOUDELIJKE REGLEMENT BCSD BEVOEGDHEDEN (art. 113 decreet lokaal bestuur)

HUISHOUDELIJKE REGLEMENT BCSD BEVOEGDHEDEN (art. 113 decreet lokaal bestuur) HUISHOUDELIJKE REGLEMENT BCSD BEVOEGDHEDEN (art. 113 decreet lokaal bestuur) Art. 1. Het bijzonder comité neemt de beslissingen over de toekenning, terugvordering, herziening en schorsing van individuele

Nadere informatie

HUISHOUDELIJK REGLEMENT GEMEENTERAAD KOKSIJDE

HUISHOUDELIJK REGLEMENT GEMEENTERAAD KOKSIJDE HUISHOUDELIJK REGLEMENT GEMEENTERAAD KOKSIJDE BIJEENROEPING Art. 1, 1. De gemeenteraad vergadert zo dikwijls als de zaken die tot zijn bevoegdheid behoren het vereisen en ten minste tienmaal per jaar.

Nadere informatie

BIJEENROEPING van de GEMEENTERAAD

BIJEENROEPING van de GEMEENTERAAD G E M E E N T E 8610 Kortemark, 22 februari 2013. KORTEMARK BIJEENROEPING van de GEMEENTERAAD De Voorzitter van de Gemeenteraad heeft de eer U uit te nodigen tot het bijwonen van de zitting van de gemeenteraad

Nadere informatie

HUISHOUDELIJK REGLEMENT VAN DE GEMEENTERAAD goedgekeurd door de gemeenteraad van 16 januari 2017

HUISHOUDELIJK REGLEMENT VAN DE GEMEENTERAAD goedgekeurd door de gemeenteraad van 16 januari 2017 HUISHOUDELIJK REGLEMENT VAN DE GEMEENTERAAD goedgekeurd door de gemeenteraad van 16 januari 2017 Artikel 1. De gemeenteraad vergadert zo dikwijls als de zaken die tot zijn bevoegdheid behoren het vereisen

Nadere informatie

HUISHOUDELIJK REGLEMENT VAN DE GEMEENTERAAD

HUISHOUDELIJK REGLEMENT VAN DE GEMEENTERAAD HUISHOUDELIJK REGLEMENT VAN DE GEMEENTERAAD BIJEENROEPING GEMEENTERAAD Artikel 1. 1. - De gemeenteraad vergadert ten minste tienmaal per jaar en zo dikwijls als de zaken die tot zijn bevoegdheid behoren,

Nadere informatie

Huishoudelijk reglement raad voor maatschappelijk welzijn (goedgekeurd in de raad voor maatschappelijk welzijn op 6 februari 2019)

Huishoudelijk reglement raad voor maatschappelijk welzijn (goedgekeurd in de raad voor maatschappelijk welzijn op 6 februari 2019) Huishoudelijk reglement raad voor maatschappelijk welzijn (goedgekeurd in de raad voor maatschappelijk welzijn op 6 februari 2019) BIJEENROEPING Art. 1, 1. De OCMW-raad vergadert zo dikwijls als de zaken

Nadere informatie

1. Huishoudelijk reglement van de gemeenteraad aanpassing: goedkeuring.

1. Huishoudelijk reglement van de gemeenteraad aanpassing: goedkeuring. GEMEENTE SINT-MARTENS-LATEM Provincie Oost-Vlaanderen Arrondissement Gent UITTREKSEL UIT HET REGISTER VAN BERAADSLAGINGEN VAN DE GEMEENTERAAD zitting van 25 februari 2013 Aanwezig: Agnes Lannoo-Van Wanseele,

Nadere informatie

Reglement van orde voor de vergaderingen van de vaste adviescommissies van Wetterskip Fryslân (op basis van artikel 5 lid 4 RvO AB)

Reglement van orde voor de vergaderingen van de vaste adviescommissies van Wetterskip Fryslân (op basis van artikel 5 lid 4 RvO AB) Reglement van orde voor de vergaderingen van de vaste adviescommissies van Wetterskip Fryslân (op basis van artikel 5 lid 4 RvO AB) Algemeen Artikel 1 In dit reglement wordt verstaan onder: a. algemeen

Nadere informatie

gemeente Bronckhorst Raadsbesluit besluit: Hoofdstuk 1 Algemene bepalingen Behorende bij raadsvoorstel met nummer: 141127/11

gemeente Bronckhorst Raadsbesluit besluit: Hoofdstuk 1 Algemene bepalingen Behorende bij raadsvoorstel met nummer: 141127/11 gemeente Bronckhorst Raadsbesluit Behorende bij raadsvoorstel met nummer: 141127/11 De raad van de gemeente Bronckhorst; gelezen het voorstel van 1 oktober 2014; Gelet op de bespreking in de commissievergadering

Nadere informatie

Artikel 1. Voor de toepassing van dit huishoudelijk reglement wordt verstaan onder het begrip:

Artikel 1. Voor de toepassing van dit huishoudelijk reglement wordt verstaan onder het begrip: Adviescommissie kunsten Huishoudelijk Reglement I. Algemene bepalingen Begrippen Artikel 1. Voor de toepassing van dit huishoudelijk reglement wordt verstaan onder het begrip: Kunstendecreet: het decreet

Nadere informatie

BIJEENROEPING van de GEMEENTERAAD

BIJEENROEPING van de GEMEENTERAAD G E M E E N T E 8610 Kortemark, 6 december 2013. KORTEMARK BIJEENROEPING van de GEMEENTERAAD De Voorzitter van de Gemeenteraad heeft de eer U uit te nodigen tot het bijwonen van de zitting van de gemeenteraad

Nadere informatie

Arrondissement Oudenaarde UITTREKSEL UIT DE NOTULEN VAN DE GEMEENTERAAD ZITTING VAN 28 FEBRUARI 2013

Arrondissement Oudenaarde UITTREKSEL UIT DE NOTULEN VAN DE GEMEENTERAAD ZITTING VAN 28 FEBRUARI 2013 UITTREKSEL UIT DE NOTULEN VAN DE GEMEENTERAAD ZITTING VAN 28 FEBRUARI 2013 Aanwezig : Aelvoet Carlos, Voorzitter ; Vander Meeren Luc, Burgemeester ; Nachtegaele Veerle, Cnudde Frank, Van den Dorpe Isabelle

Nadere informatie

Gemeenteraad. GEMEENTEBESTUUR OPPERSTRAAT LIEDEKERKE TEL FAX Huishoudelijk Reglement 2013/2018

Gemeenteraad. GEMEENTEBESTUUR OPPERSTRAAT LIEDEKERKE TEL FAX Huishoudelijk Reglement 2013/2018 GEMEENTEBESTUUR OPPERSTRAAT 31 1770 LIEDEKERKE TEL. 053 64 55 11 FAX 053 64 55 09 www.liedekerke.be LIEDEKERKE Gemeenteraad NDC 172.20 Huishoudelijk Reglement 2013/2018 Hoofdstuk 1 Inleiding. Artikel 1.

Nadere informatie

Huishoudelijke reglement gemeenteraad, goedgekeurd op de gemeenteraad van 12 februari 2019.

Huishoudelijke reglement gemeenteraad, goedgekeurd op de gemeenteraad van 12 februari 2019. Huishoudelijke reglement gemeenteraad, goedgekeurd op de gemeenteraad van 12 februari 2019. Bijeenroeping Art. 1, 1. De gemeenteraad vergadert zo dikwijls als de zaken die tot zijn bevoegdheid behoren

Nadere informatie

ORGANIEK REGLEMENT BEHEERSORGAAN BIBLIOTHEEK ALKEN

ORGANIEK REGLEMENT BEHEERSORGAAN BIBLIOTHEEK ALKEN ORGANIEK REGLEMENT BEHEERSORGAAN BIBLIOTHEEK ALKEN Titel I: Opdracht Artikel 1. Er wordt een beheersorgaan opgericht dat als opdracht krijgt de inrichtende overheid (gemeenteraad en college van burgemeester

Nadere informatie

Gemeenteraad aanpassing huishoudelijk reglement.

Gemeenteraad aanpassing huishoudelijk reglement. Provincie Vlaams-Brabant UITTREKSEL UIT DE NOTULEN VAN DE GEMEENTERAAD GEMEENTE LINTER ZITTING VAN 26 FEBRUARI 2007 Aanwezig: Voorzitter Schepenen Raadsleden Secretaris Marc Wynants Lida Verdeyen, Emiel

Nadere informatie

Huishoudelijk reglement gemeenteraad Zitting van 28/2/2019

Huishoudelijk reglement gemeenteraad Zitting van 28/2/2019 Huishoudelijk reglement gemeenteraad Zitting van 28/2/2019 GR 28022019 pg 1 Huishoudelijk reglement gemeenteraad Sint-Gillis-Waas Bijeenroeping Art. 1, 1. De gemeenteraad vergadert zo dikwijls als de zaken

Nadere informatie