Cursussen en platformbijeenkomsten NUMMER 64, 20 DECEMBER 2013

Maat: px
Weergave met pagina beginnen:

Download "Cursussen en platformbijeenkomsten NUMMER 64, 20 DECEMBER 2013"

Transcriptie

1 NUMMER 64, 20 DECEMBER 2013 IN DIT NUMMER Cursussen en platformbijeenkomsten lees verder Eindejaarsactiviteiten erfgoedinstellingen lees verder Over ons afscheid van Marjo Brandse en Onno Molenaar lees verder Bureausluiting lees verder Agenda lees verder Onzichtbare kracht Het goede leven is al eeuwen een thema waar veel mensen over hebben nagedacht en waarover veel is geschreven. Er bestaan verschillende opvattingen over het goede leven, maar de kern komt toch vaak neer op hoe je tijdens je leven je bestaan zin geeft. Dit is een mooi thema voor de kersttijd en onwillekeurig bedacht ik mij of je ook als samenleving kunt spreken over het goede leven. Op welke manier geven wij als samenleving zin aan het bestaan? Het is een aardig gedachtenexperiment, vooral omdat een samenleving geen persoon is. Hoogstens een optelsom van personen met daarbij opgeteld gewoonten, tradities en gebruiken. Waaraan herken je een goede samenleving? Wat zijn de graadmeters? Geld, macht, invloed? Als je kijkt naar de thema s waar overheden, opiniemakers en actualiteitenprogramma s mee bezig zijn, zou je het haast denken. Maar volgens mij herken je een samenleving aan onzichtbare krachten die voor iedereen goed voelbaar zijn: de manier waarop mensen met elkaar en met hun omgeving omgaan. Kortom: de kracht van cultuur. Het is een kracht die te vaak wordt gekoppeld aan subsidies en gesubsidieerde instellingen. De echte kracht van cultuur is een stille kracht. Het zijn alle mensen die vrijwillig en betaald zich vol liefde en enthousiasme inzetten voor een mooie samenleving waarbij cultuur voor verbindingen zorgt en letterlijk mensen samenbrengt. Daarbij denk ik aan de commissies van de kerken en orgels, de medewerkers van de musea, de molenaars en molengidsen, de bestuurders van deze organisaties en de ambtenaren en politici die niet alleen hun werk doen, maar ook betrokkenheid tonen. Dit is de kracht van Groningen, die maakt dat het leven hier goed is. Cursussen en platformbijeenkomsten januari juni 2014 Het nieuwe jaar is aanstaande. Het moment om na te denken over welke cursus je zou willen volgen om met elan te werken aan nieuwe uitdagingen. Erfgoedpartners heeft de komende maanden diverse cursussen en platformbijeenkomsten op het programma staan.

2 24 februari van 10:00 16:00 uur in het Museumhuis/Molenhuis Cursus Werken met nieuwe media Docenten : Sylvia Jansen (Marketinghulp MKB) en Tineke de Danschutter Kosten : 75,- per persoon inclusief cursusmateriaal en koffie/thee en lunch Aanmelden : uiterlijk 17 februari Erfgoedinstellingen besteden veel aandacht aan communicatie. Behalve persberichten, affiches, digitale nieuwsbrieven en dergelijke worden steeds vaker moderne middelen ingezet als Twitter, Facebook, LinkedIn en dergelijke. In deze bijeenkomst leert u hoe moderne media kunt inzetten: wat zijn de mogelijkheden en voordelen. In de cursus wordt aandacht besteed aan: * het inrichten van accounts op Facebook en Twitter * starten met posten van relevante berichten (info over nieuwe tentoonstellingen, evenementen, info over voorbereiding van evenementen, etc.) en acties (bijvoorbeeld 2 gratis kaartjes voor evenement verloten onder likes/volgers, volgers mee laten denken over naam voor nieuwe tentoonstelling etc.) * aanmaken van evenementen binnen Facebook * tips voor het onderhouden van een account (zelf content maken (paar keer per week) en relevante content gebruiken van andere organisaties donderdag 10 april van 10:00 16:00 uur in het Museumhuis/Molenhuis * Cursus Klantgericht denken en handelen Docent : Tom Heyne Kosten : 75,- per persoon inclusief cursusmateriaal en koffie/thee en lunch Aanmelden : uiterlijk 3 april In de cursus wordt aandacht besteed aan ondermeer praktijkervaringen, interne communicatie en organisatie, huisregels, conflicten en lastige klanten, de dagelijkse praktijk, baliewerk, gasten ontvangen. * cursus kan op aanvraag ook in company gegeven worden woensdag 14 mei van 14:00-16:00 uur in het Museumhuis/Molenhuis Ideeën opdoen voor Oktobermaand Kindermaand Docent : nog vast te stellen Kosten : gratis Aanmelden : uiterlijk 7 mei In oktober kunnen kinderen in de basisschoolleeftijd in de provincie Groningen bij veel culturele instellingen terecht voor gratis activiteiten. Deze activiteiten enthousiasmeren kinderen voor kunst en cultuur in de provincie. Voor geïnteresseerde instellingen organiseert Erfgoedpartners een voorlichtingsbijeenkomst met uitleg over de manifestatie en voorbeelden van activiteiten die instellingen kunnen aanbieden. Ook zal er een instelling vertellen over zijn ervaring met Oktobermaand Kindermaand. Het zal duidelijk worden dat er weinig voor nodig is om een leuke activiteit te organiseren voor kinderen. Platform Instandhouding Molens Voor besturen van molenorganisaties. dinsdag 4 maart van 10:00 12:00 uur in het Molenhuis Directeurenoverleg Voor instellingen met een professionele directeur. dinsdag 11 maart van 10:00-12:00 uur in het Museumhuis Platform Onderhoud Molens Voor technische medewerkers van molen(organisaties). dinsdag 18 maart van 10:00 12:00 uur in het Molenhuis Platform Borgen Voor medewerkers en/of bestuursleden van zowel de museale als de nietmuseale borgen. dinsdag 25 maart van 10:00 12:00 uur in het Museumhuis

3 Platform educatie Voor medewerkers van erfgoedinstellingen en koepelorganisaties die zich bezighouden met (erfgoed)educatie. donderdag 27 maart van 10:00 12:00 uur in het Museumhuis Platform AIP Datum en tijdstip nog vast te stellen. Eindejaarsactiviteiten erfgoedinstellingen In de Erfgoedloper van 6 december was een overzicht van eindejaarsactiviteiten tot 20 december opgenomen. In deze laatste Erfgoedloper van 2013 zoals aangekondigd het tweede overzicht. De informatie is eveneens terug te vinden op de website en op de speciale winterkaart die wij hebben laten maken en die naar al onze relaties is gestuurd. Kostuummuseum De Gouden Leeuw Noordhorn op donderdag, vrijdag, zaterdag en zondag tot aan de Kerst Kerstopenhuis 2013 Warm Winter Welkom Patchwork dekens, grand foulards, tafellakens, sjaals, Indiastoffen, oude en antieke kleding, antieke en moderne sieraden, serviezen, glas- en aardewerk, tin- en koperwerk, spiegels, kandelaars, kroonluchters, tafels en kisten, bijzondere kerstdecoraties en natuurlijk veel Franse brocante. Noordelijk Scheepvaartmuseum Groningen 20 t/m zondag 22 december WinterWelVaart is een bijzonder winterevenement in de binnenstad van Groningen. Er liggen tientallen (historische) charterschepen aan de Hoge en Lage der A en Pottebakkersrijge, er zijn speciale kinderactiviteiten in het Noordelijk Scheepvaartmuseum dat bovendien gratis toegankelijk is. Op de kades is een leuke kerstmarkt te bezoeken. Speciaal voor kinderen van alle leeftijden zijn er verschillende bijzondere activiteiten te doen zoals speurtochten, leuke workshops en games. Streekmarkt Verhildersum Leens 21 december van uur Nog op zoek naar ambachtelijke lekkernijen voor het kerstdiner? Kom vooral eens kijken en proeven op de streekmarkt van Verhildersum. Heerlijke rollades, bonbons, taarten, wijn en cider maar ook bijzondere groentes en inmaak, alles wat u nodig heeft om een heerlijk maal op tafel te zetten. De Streekmarkt in de Museumboerderij van Verhildersum te Leens biedt een keur aan ambachtelijke heerlijkheden voor een geslaagd kerstdiner. Maak een wandeling over het prachtige landgoed met de borg op de achtergrond. Kerstconcert in het Streekhistorisch Centrum Stadskanaal 22 december Vrouwenkoor Ma Musica verzorgt een concert waarbij de klassieke kerstliederen en Christmas Carols ten gehore worden gebracht. Het koor staat onder leiding van dirigent/pianist Wim Opgelder. Daarnaast zal medewerking worden verleend door violiste Els Verhey. Ma Musica zingt liederen van onder andere J.S. Bach, F. Mendelssohn en G. Fauré, maar ook traditionele kerstliederen uit onder andere Frankrijk, Duitsland, Italië en Engeland. Het concert begint om uur (zaal open om uur).

4 Kerstmarkt op het Raadhuisplein Veendam 21 en 22 december Kerstmarkt op het Raadhuisplein met 30 standhouders met onder andere verkoop van diverse Letse producten/goede doelen. De nostalgische tram Wildervank zal op beide dagen het oude stadstramtraject van Stadstram E.G.T.M Veendam rijden. Men kan in- en uitstappen bij het station, het museum, Prins Hendrik Plein en bij de Kerstmarkt op het Raadhuisplein. De markt begint zaterdag om uur en wordt vervolgd op de koopzondag om uur. Naast de traditionele Kerstmarktaanbiedingen kan men op de markt ook terecht voor Letse zeep, Laima chocolade, traditioneel gebreide sokken, moderne Letse cosmetica, basalt tuinmeubelen en modern Lets glaswerk. Tijdens de markt zijn er onder andere activiteiten (Kerststukjesmarkt) in de oude stationsrestauratie Het Perron bij het station Veendam en kinderactiviteiten in het Veenkoloniaal Museum. Kerstconcert Roder Jongenskoor in de Der Aa-kerk Groningen 24 december Het Roder Jongenskoor zingt traditionele en eigentijdse carols. Deze worden afgewisseld met negen advents- en kerstlezingen. Deze traditie van de Lessons and Carols is tachtig jaar geleden ingezet door het Kings College Choir uit Cambridge. Al meer dan twintig jaar draagt het Roder Jongenskoor, met zijn 18 jongenssopranen, 4 countertenoren, 4 tenoren en 4 bassen, deze kersttraditie uit in Nederland. Net als in Cambridge zingen de jongens bij lessenaars met kaarsen en worden de aanwezigen enkele keren uitgenodigd om een couplet van een Carol of Hymne mee te zingen. Meer informatie is te vinden op de website van het Roder Jongenskoor. Sfeervol kerstlicht op de Menkemaborg Uithuizen 25 en 26 december Van uur tot uur branden echte kaarsen in de kristallen kroonluchters en zilveren kandelaars. De bezoekers zijn van harte welkom om te kijken hoe de familie Alberda in de 18 de eeuw woonde. De kamers zijn versierd in kerstsfeer en tijdens deze bijzondere dagen speciaal verlicht. Vandaag de dag vinden we kaarslicht sfeervol en bijzonder goed passen bij de donkere kerstperiode. In de 18 de eeuw was er nauwelijks andere verlichting en was de sobere verlichting door kaarslicht normaal. Het geeft de bezoeker de mogelijkheid om zich voor te stellen hoe het was om te leven en te wonen zonder elektriciteit, waterleiding of centrale verwarming. De volledig ingerichte kamers van de borg zijn extra versierd in kerststijl, maar zonder een kerstboom, want dat was in die tijd nog niet gebruikelijk. De tafel is gedekt voor het diner met een prachtig servies van Chinees porselein en schitterende zilveren kandelaars. Het lijkt of de familie ieder moment binnen kan komen. Draaiorgels en arrensleden in Museum Nienoord Leek 15 december-5 januari Tegenwoordig zijn arrensleden volledig uit het winterse straatbeeld verdwenen en draaiorgels zie je nog maar zelden. Daarom organiseert Museum Nienoord in december een feestelijke kerstexpositie met een knipoog naar de periode van rijtuigen, arrensleden en draaiorgels. Het museum beschikt over een uitgebreide collectie bijzondere arrensleden die slechts zelden aan het publiek worden getoond. De sleden zijn uniek door hun sierlijkheid en hoge kwaliteit van afwerking. Verschillende exemplaren uit de verzameling waren in koninklijk eigendom. De sleden zijn te zien in combinatie met enkele draaiorgels van de familie Van der Vorst. Vader en zoon Van der Vorst hebben in Groningen een werkplaats waar zij draaiorgels restaureren en bouwen, al vier generaties lang. Al decennia zijn zij als orgeldraaiers bekende gezichten op de markten in Groningen. Door hun jarenlange ervaring met draaiorgels en hun uitgebreide kennis van deze instrumenten worden vader en zoon Van der Vorst beschouwd als autoriteit op dit gebied. De orgels zijn tijdens de winteropening van het museum ook te beluisteren. Iedere zondagmiddag is de orgeldraaier aanwezig en klinkt er vrolijke orgelmuziek in het museum.

5 In de wintermaanden is Museum Nienoord open op: 15 december van uur tot uur 20/21/22 december van uur tot uur 27/28/29 december van uur tot uur 3/4/5 januari 2014 van uur tot uur Kerstavond in de Stormvogel Loppersum 20 december Kerstavond in koren- en pelmolen de Stormvogel. U bent vanaf uur van harte welkom om een kop koffie, een glas fris of een gluhweintje te komen drinken. Oliebollen van Eva in molen Eva in Usquert 31 december De vrijwilligers van molen Eva in Usquert bakken traditiegetrouw op Oudejaarsdag, dit jaar alweer voor de achttiende keer, in de molen oliebollen. Deze eindejaarslekkernij kan ter plaatse tussen 13:00 uur en 17:00 uur worden gekocht. De opbrengst is voor de molen. Over ons Afscheid van Marjo Brandse en Onno Molenaar Marjo tijdens de informatiemarkt in OLM Het Hoogeland in Warffum gehouden tijdens het Kijkje in de Keuken op 28 november jl. over erfgoededucatie. Erfgoedpartners nam op 19 december afscheid van collega Marjo Brandse. Haar werkzaamheden voor het Groninger Molenhuis/Museumhuis Groningen waren steeds lastiger te combineren met haar werk als museumassistent educatie op de Menkemaborg in Uithuizen. Marjo kwam op 1 mei 2009 de gelederen van Molenhuis/Museumhuis versterken. In de loop der jaren heeft ze zich met diverse taken beziggehouden maar veel mensen kennen haar vooral van haar inzet voor de organisatie van het Groninger Molenweekend. Ook coördineerde zij het overleg regiocoördinatoren van het Molenhuis. Daarnaast speelde zij een belangrijke rol bij de totstandkoming van de molenleskist en was ze betrokken bij de website groningermolens.nl. Vooral (erfgoed)educatie had en heeft haar passie. Wij komen haar daarom vast nog wel eens tegen in het erfgoedveld. Ook namen wij op 19 december afscheid van Onno Molenaar. (links op de foto, in het zwarte T-shirt tijdens een teamactiviteit). Onno heeft vanuit het Talent & Career programma van de RuG twee keer drie maanden een werkervaringsstage gedaan bij onze organisatie. De eerste drie maanden betrof dat voornamelijk de Zelfzwichter Extra over het erfgoed in Stedum, waarvoor Onno een groot deel van de artikelen voor zijn rekening nam. Daarnaast werd hij ondermeer ingezet voor een over enige tijd te lanceren nieuwe website Memento Mori en een molenpresentatie. Marjo en Onno: hartelijk dank voor jullie inzet. Jullie collegialiteit en betrokkenheid zijn zeer op prijs gesteld. Het ga jullie goed.

6 Bureausluiting Het bureau van Erfgoedpartners is gesloten van 23 december tot en met 5 januari. Vanaf maandag 6 januari hopen wij weer voor u klaar te staan. Wij wensen u prettige feestdagen en een goede jaarwisseling. Wij hopen u in 2014 (weer) te mogen begroeten. Agenda ma 13 januari Start cursus erfgoedjuf erfgoedmeester 09:00-12:00 uur Museumhuis di 4 maart Platform Instandhouding 10:00-12:00 uur Molenhuis molens di 11 maart Directeurenoverleg 10:00-12:00 uur Museumhuis di 18 maart Platform Onderhoud molens 10:00-12:00 uur Molenhuis di 25 maart Platform Borgen 10:00-12:00 uur Museumhuis do 27 maart Platform Educatie 10:00-12:00 uur Museumhuis -- Erfgoedloper is een uitgave van ERFGOEDPARTNERS: Museumhuis Groningen / Groninger Molenhuis Lopende Diep 8, 9712 NW Groningen t. (050) Reacties en kopij: pol@erfgoedpartners.nl. Wanneer u de Erfgoedloper niet langer wenst te ontvangen, kunt u dit aangeven door een bericht te sturen naar info@museumhuisgroningen.nl.

CURSUSPROGRAMMA 2013-2014

CURSUSPROGRAMMA 2013-2014 CURSUSPROGRAMMA 2013-2014 September --------------------------------------------------------------------------------------------------------- Workshop Kinderactiviteiten Kinderen zijn een belangrijke doelgroep

Nadere informatie

Bezoekcijfers 2013 NUMMER 65, 17 JANUARI 2013

Bezoekcijfers 2013 NUMMER 65, 17 JANUARI 2013 NUMMER 65, 17 JANUARI 2013 IN DIT NUMMER Bezoekcijfers 2013 lees verder Cursus Werken met nieuwe media lees verder Cursus Klantgericht denken en handelen lees verder Cursus Molengids, Groninger Molenweekend

Nadere informatie

Platform educatie NUMMER 116, 8 APRIL 2016. Vanzelfsprekend mooi

Platform educatie NUMMER 116, 8 APRIL 2016. Vanzelfsprekend mooi NUMMER 116, 8 APRIL 2016 IN DIT NUMMER Platform educatie - lees verder Platform borgen - lees verder Kijkje in de keuken - lees verder Subsidies Themafonds Digitalisering Collecties Groningen - lees verder

Nadere informatie

Cursus Klantgericht denken en handelen NUMMER 93, 20 MAART 2015

Cursus Klantgericht denken en handelen NUMMER 93, 20 MAART 2015 NUMMER 93, 20 MAART 2015 IN DIT NUMMER Cursus Klantgericht denken en handelen lees verder Molen zoekt molenaar (m/v) lees verder Maand van de geschiedenis 2015 lees verder Officiële aftrap Knoal! lees

Nadere informatie

Workshop crowdfunding voor de erfgoedsector NUMMER 72, 25 APRIL 2014

Workshop crowdfunding voor de erfgoedsector NUMMER 72, 25 APRIL 2014 NUMMER 72, 25 APRIL 2014 IN DIT NUMMER Workshop crowdfunding voor de erfgoedsector lees verder Ideeën opdoen voor Oktobermaand Kindermaand lees verder Aardbevingen en het cultureel erfgoed in dialoog lees

Nadere informatie

Spreekuur subsidieaanvragen Digitaal Museum NUMMER 130, 3 FEBRUARI Deskundigen op afstand

Spreekuur subsidieaanvragen Digitaal Museum NUMMER 130, 3 FEBRUARI Deskundigen op afstand NUMMER 130, 3 FEBRUARI 2017 IN DIT NUMMER Spreekuur subsidieaanvragen Digitaal Museum - lees verder Kijkje in de keuken lees verder Platforms lees verder Workshop Museum Voor 1 Dag lees verder Groninger

Nadere informatie

--------------------------------------------------------------------

-------------------------------------------------------------------- ERFGOEDLOPER NIEUWSBRIEF MUSEUMHUIS GRONINGEN / GRONINGER MOLENHUIS nummer 16, 2 december 2011 In deze ERFGOEDLOPER Column Roeli Broekhuis Tuin en Kunst Tiendaagse 2012 Molenaar worden Cursussen en Kijkje

Nadere informatie

Oktobermaand Kindermaand brengt kinderen in contact met cultuur

Oktobermaand Kindermaand brengt kinderen in contact met cultuur NUMMER 67, 14 FEBRUARI 2014 IN DIT NUMMER Oktobermaand Kindermaand brengt kinderen in contact met cultuur lees verder Cursus Werken met nieuwe media verplaatst lees verder Wordt vervolgd. lees verder CLICK!

Nadere informatie

Kijkje in de keuken NUMMER 69, 14 MAART 2014

Kijkje in de keuken NUMMER 69, 14 MAART 2014 NUMMER 69, 14 MAART 2014 IN DIT NUMMER Kijkje in de keuken lees verder Aardbevingen en het cultureel erfgoed in dialoog lees verder Platform Onderhoud Molens over aardbevingsschade lees verder Extra Directeurenoverleg

Nadere informatie

Oktobermaand Kindermaand NUMMER 52, 28 JUNI 2013

Oktobermaand Kindermaand NUMMER 52, 28 JUNI 2013 NUMMER 52, 28 JUNI 2013 IN DIT NUMMER Oktobermaand Kindermaand lees verder Website Alle Groninger Molens lees verder Samenwerking levert vier restauraties op lees verder Actualisering Groninger molens

Nadere informatie

Evaluatie Museumregister NUMMER 51, 14 JUNI 2013

Evaluatie Museumregister NUMMER 51, 14 JUNI 2013 NUMMER 51, 14 JUNI 2013 IN DIT NUMMER Evaluatie Museumregister lees verder Cultuureducatie met kwaliteit lees verder Cursus Molengids lees verder Maand van de Geschiedenis 2013 lees verder Adviezen op

Nadere informatie

Bezoekcijfers 2014 erfgoedinstellingen NUMMER 90, 30 JANUARI 2015

Bezoekcijfers 2014 erfgoedinstellingen NUMMER 90, 30 JANUARI 2015 NUMMER 90, 30 JANUARI 2015 Bezoekcijfers 2014 erfgoedinstellingen lees verder Presentatie erfgoed-educatiemap Slochteren lees verder De erfgoededucatietrajecten geëvalueerd lees verder Cursus erfgoedjuf/erfgoedmeester

Nadere informatie

ACTIVITEITENKALENDER DECEMBER 2010

ACTIVITEITENKALENDER DECEMBER 2010 ACTIVITEITENKALENDER Uitgelicht Vrijdag 3 december 10.30-11.30 uur Branveiligheid instructie door de Brandweer Dinsdag 7 december 13.00-16.00 uur Uitstapje naar de Kerstmarkt Maandag 13 december 10.00-11.00

Nadere informatie

Roeli Broekhuis is directeur van het Museumhuis Groningen/ Groninger Molenhuis

Roeli Broekhuis is directeur van het Museumhuis Groningen/ Groninger Molenhuis ERFGOEDLOPER NIEUWSBRIEF MUSEUMHUIS GRONINGEN / GRONINGER MOLENHUIS nummer 13, 21 oktober 2011 -------------------------------------------------------------------- In deze ERFGOEDLOPER Column Roeli Broekhuis

Nadere informatie

Culturele mobiliteit NUMMER 118, 13 MEI 2016. Verbeelding

Culturele mobiliteit NUMMER 118, 13 MEI 2016. Verbeelding NUMMER 118, 13 MEI 2016 IN DIT NUMMER Culturele mobiliteit - lees verder Oktobermaand Kindermaand - lees verder Platform educatie - lees verder Abt Emo Lezing 2016 - lees verder Molennieuws lees verder

Nadere informatie

Afsluiting Leergang Cultuuronderwijs 2013 NUMMER 63, 6 DECEMBER 2013

Afsluiting Leergang Cultuuronderwijs 2013 NUMMER 63, 6 DECEMBER 2013 NUMMER 63, 6 DECEMBER 2013 IN DIT NUMMER Afsluiting Leergang Cultuuronderwijs 2013 lees verder Cursus Molengids lees verder Kijkje in de keuken lees verder Eindejaarsactiviteiten lees verder Agenda lees

Nadere informatie

Activiteiten programma De Meerstede December 2015

Activiteiten programma De Meerstede December 2015 Dinsdag 1 december Mozaïek De laatste keer in dit jaar. Het wordt een kleurrijke middag. Locatie: 1 e etage creatief-centrum + materiaalgeld Kosten intern: materiaalgeld Zaal open 14.00 uur Aanvang 14.15

Nadere informatie

Roeli Broekhuis is directeur van het Museumhuis Groningen/Groninger Molenhuis

Roeli Broekhuis is directeur van het Museumhuis Groningen/Groninger Molenhuis ERFGOEDLOPER NIEUWSBRIEF MUSEUMHUIS GRONINGEN / GRONINGER MOLENHUIS nummer 8, 3 augustus 2011 -------------------------------------------------------------------- In deze ERFGOEDLOPER Column Roeli Broekhuis

Nadere informatie

Handleiding Reizend Erfgoed. Erfgoed en Zorg

Handleiding Reizend Erfgoed. Erfgoed en Zorg Handleiding Reizend Erfgoed Erfgoed en Zorg Dit is een uitgave van: Erfgoedpartners, Reizend Erfgoed Lopende Diep 8 9712 NW Groningen www.erfgoedpartners.nl Maart 2019 Fotografie: Elmer Spaargaren. Vormgeving:

Nadere informatie

Oktobermaand Kindermaand 2012 NUMMER 36, 26 OKTOBER 2012

Oktobermaand Kindermaand 2012 NUMMER 36, 26 OKTOBER 2012 NUMMER 36, 26 OKTOBER 2012 IN DIT NUMMER Oktobermaand Kindermaand 2012 lees verder Kijkje in de keuken lees verder Memento Mori werkgroep musea lees verder Cursus Educatie van de toekomst lees verder Molenaarsdag

Nadere informatie

Kijkje in de keuken NUMMER 114, 11 MAART 2016. Leeg depot, opgeruimd gevoel?

Kijkje in de keuken NUMMER 114, 11 MAART 2016. Leeg depot, opgeruimd gevoel? NUMMER 114, 11 MAART 2016 IN DIT NUMMER Kijkje in de keuken - lees verder Cursus Adlib voor beginners - lees verder Cursus Objecten beschrijven - lees verder Openbare lezing cultuuronderwijs - lees verder

Nadere informatie

Kom gezellig bij ons langs op zaterdag 29 november tussen 10.00 en 14.00 uur op de Bloemendaalseweg 125!

Kom gezellig bij ons langs op zaterdag 29 november tussen 10.00 en 14.00 uur op de Bloemendaalseweg 125! December 2014 Kerstmarkt & Open Dag Op zaterdag 29 november houden wij een gezellige Kerstmarkt & Open Dag ineen! U bent van harte welkom op onze locatie in Bloemendaal tussen 10.00 en 14.00 uur om ons

Nadere informatie

DECEMBER 2016 JANUARI 2017 TRIMENZO HET GROTENHUIS

DECEMBER 2016 JANUARI 2017 TRIMENZO HET GROTENHUIS DECEMBER 2016 JANUARI 2017 TRIMENZO HET GROTENHUIS Het Grotenhuis Binnenweg 2 7391 GP Twello TRIMENZO Hallo Allen, Voor u ligt weer een veelzijdig programma-overzicht. voor de maanden December 2016 en

Nadere informatie

Kijkje in de keuken NUMMER 102, 14 AUGUSTUS 2015

Kijkje in de keuken NUMMER 102, 14 AUGUSTUS 2015 NUMMER 102, 14 AUGUSTUS 2015 IN DIT NUMMER Kijkje in de keuken lees verder Oktobermaand Kindermaand lees verder Maand van de Geschiedenis lees verder Een monnik op Noorderzondag: promotie cultureel erfgoed

Nadere informatie

Agenda december - januari NIEUWSBRIEF NR 11 JAARGANG 4 19 December donderdag Alle groepen kerstviering

Agenda december - januari NIEUWSBRIEF NR 11 JAARGANG 4 19 December donderdag Alle groepen kerstviering Agenda december - januari NIEUWSBRIEF NR 11 JAARGANG 4 19 December donderdag Alle groepen kerstviering 21 December vrijdag Kerstvakantie begint om 12.15 uur 25 & 25 December Eerste & Tweede kerstdag Woensdag

Nadere informatie

20.00 uur - Repetitie Fine Tuning uur - Repetitie Heren Bartholomeuskoor. We repeteren voor het weekend uur - Viering met cantor

20.00 uur - Repetitie Fine Tuning uur - Repetitie Heren Bartholomeuskoor. We repeteren voor het weekend uur - Viering met cantor ROOSTER Donderdag 26 november Vrijdag 27 november Zaterdag 28 november 20.00 uur - Repetitie Fine Tuning. 19.30 uur - Repetitie Heren Bartholomeuskoor. We repeteren voor het weekend 19.00 uur - Viering

Nadere informatie

Kijkje in de keuken NUMMER 86, 21 NOVEMBER 2014

Kijkje in de keuken NUMMER 86, 21 NOVEMBER 2014 NUMMER 86, 21 NOVEMBER 2014 IN DIT NUMMER Kijkje in de keuken lees verder Erfgoededucatietrajecten - lees verder Groningermolens.nl lees verder Molentoekomst in Groningen lees verder Platform educatie

Nadere informatie

Kerst en Oud & Nieuw bij Bartiméus Doorn 2017: programma vrijetijdsbesteding

Kerst en Oud & Nieuw bij Bartiméus Doorn 2017: programma vrijetijdsbesteding Kerst en Oud & Nieuw bij Bartiméus Doorn 2017: programma vrijetijdsbesteding Ook dit jaar organiseert de afdeling Vrije Tijd weer mooie en gezellige activiteiten voor onze bewoners en hun familie/ vertegenwoordigers

Nadere informatie

Werkdagen Vrije tijd Op de maandag is Vrije tijd gesloten, de Leenderij is op deze dag wel open.

Werkdagen Vrije tijd Op de maandag is Vrije tijd gesloten, de Leenderij is op deze dag wel open. Nieuwsbrief Vrije Tijd week 14 03 april 2018 Nieuws Agenda 6 apr : Disco in Zeist 7 apr : Truckersdag (LET OP) 11,18 apr : Vogelgeluiden luisteren 21 apr : Vroege Vogelwandeling 21 apr : Visproefavond

Nadere informatie

INFORMATIE DECEMBER 2015 NUMMER 5

INFORMATIE DECEMBER 2015 NUMMER 5 INFORMATIE DECEMBER 2015 NUMMER 5 schooljaar 2015 2016 Geachte ouders, beste leerlingen, Dit is de laatste Van Hasseltschool nieuwsbrief van 2015. Het is ook de allerlaatste van mijn hand. Na ruim 40 jaar

Nadere informatie

ERFGOEDLOPER NIEUWSBRIEF MUSEUMHUIS GRONINGEN / GRONINGER MOLENHUIS nummer 19, 27 januari 2012

ERFGOEDLOPER NIEUWSBRIEF MUSEUMHUIS GRONINGEN / GRONINGER MOLENHUIS nummer 19, 27 januari 2012 ERFGOEDLOPER NIEUWSBRIEF MUSEUMHUIS GRONINGEN / GRONINGER MOLENHUIS nummer 19, 27 januari 2012 In deze ERFGOEDLOPER Column Roeli Broekhuis Bezoekcijfers 2011: populariteit musea stabiel De Brim: ervaringen

Nadere informatie

23 3 januari K E R S T V A K A N T I E

23 3 januari K E R S T V A K A N T I E AGENDA maandag t/m vrijdag 23 3 januari K E R S T V A K A N T I E januari 2014 Activiteit culturele activiteiten vrijdag 10 Bezoek Scheepvaartmuseum groep 7A en 7C Rijksmuseum groep 6C en van Goghmuseum

Nadere informatie

Wad een Workshop NUMMER 108, 13 NOVEMBER 2015

Wad een Workshop NUMMER 108, 13 NOVEMBER 2015 NUMMER 108, 13 NOVEMBER 2015 IN DIT NUMMER Wad een Workshop lees verder Erfgoededucatietraject Grootegast lees verder Symposium Storytelling lees verder Erfgoed aan tafel lees verder Cursus Veiligheid

Nadere informatie

Nieuwsbrief Vrije Tijd

Nieuwsbrief Vrije Tijd Nieuwsbrief Vrije Tijd week 14 7 april 2017 Nieuws Agenda 9 april: FC Utrecht- Twente 22 april: Vogelwandeling Zeist. 23 april: FC Utrecht- Roda JC. 27 april: Koningsdag. 28 april: optreden van Doornvogels

Nadere informatie

E R F G O E D L O P E R

E R F G O E D L O P E R IN DIT NUMMER nummer 153 16 februari 2018 Netwerkbijeenkomst Noordelijke Lustwarande Cursus Molengids Bezoekcijfers 2017 Erfgoed op Stee Symposium Ben ik in Beeld Agenda Op de koffie COLUMN Roeli Broekhuis

Nadere informatie

ACTIVITEITENKALENDER NOVEMBER 2010

ACTIVITEITENKALENDER NOVEMBER 2010 ACTIVITEITENKALENDER Uitgelicht Woensdag 3 november 19.30-22.00 uur Herdenkingsbijeenkomst Donderdag 4 november 19.30-21.30 uur Optreden Flash Back Donderdag 11 november 14.00-16.00 uur Scootmobieldemonstratie

Nadere informatie

Werkdagen Vrije tijd Op de maandag is Vrije tijd gesloten, de Leenderij is op deze dag wel open.

Werkdagen Vrije tijd Op de maandag is Vrije tijd gesloten, de Leenderij is op deze dag wel open. Nieuwsbrief Vrije Tijd week 15 10 april 2018 Nieuws Agenda 11,18 apr : Vogelgeluiden luisteren 21 apr : Vroege Vogelwandeling 21 apr : Visproefavond in Restaurant in Doorn(VOL) 27 apr : Koningsdag Doorn

Nadere informatie

In deze activiteitenagenda staan de activiteiten beschreven die zowel op locatie De Nieuwpoort als locatie De Palatijn worden aangeboden.

In deze activiteitenagenda staan de activiteiten beschreven die zowel op locatie De Nieuwpoort als locatie De Palatijn worden aangeboden. December 2018 Altijd wat te doen: In deze activiteitenagenda staan de activiteiten beschreven die zowel op locatie De Nieuwpoort als locatie De Palatijn worden aangeboden. Voor wie graag actief bezig is,

Nadere informatie

Spinbarg: project over volksverhalen en erfgoed NUMMER 111, 29 JANUARI 2016. Van groot naar klein of andersom

Spinbarg: project over volksverhalen en erfgoed NUMMER 111, 29 JANUARI 2016. Van groot naar klein of andersom NUMMER 111, 29 JANUARI 2016 IN DIT NUMMER Spinbarg: informatiebijeenkomst over volksverhalenproject - lees verder Cursussen Digitaal Museum - lees verder Cursus Molengids - lees verder Platform behoud

Nadere informatie

Advent en Kerstmis in de Oude Lutherse Kerk 2015

Advent en Kerstmis in de Oude Lutherse Kerk 2015 Advent en Kerstmis in de Oude Lutherse Kerk 2015 onderzoek alles en bewaar het goede Kerkdiensten Oude Lutherse Kerk tenzij anders vermeld: Zondag 6 december, tweede advent Voorganger ds. Andreas Wöhle.

Nadere informatie

Kerst en Oud & Nieuw bij Bartiméus 2018, Doorn

Kerst en Oud & Nieuw bij Bartiméus 2018, Doorn Kerst en Oud & Nieuw bij Bartiméus 2018, Doorn De gezellige maand december staat alweer voor de deur. Zoals elk jaar organiseert de afdeling Vrije Tijd weer mooie en leuke activiteiten voor de bewoners

Nadere informatie

Radio Bartje vervalt aankomende week en de week er na is het alleen op dinsdag 22 mei. Woensdag middag Praatjes Café in Zeist

Radio Bartje vervalt aankomende week en de week er na is het alleen op dinsdag 22 mei. Woensdag middag Praatjes Café in Zeist Nieuwsbrief Vrije Tijd week 19 11 Mei 2018 Nieuws Agenda 16 mei : Theatergroep Heuvelrug 19 mei : Workshop vogeltjesmobiel 26 mei : De hongerige klant 26 mei : Orkest Ludiek (nieuw) 1 juni : Cinebartje

Nadere informatie

Schooljaar , nieuwsbrief 7 december Beste ouders,

Schooljaar , nieuwsbrief 7 december Beste ouders, Schooljaar 2016-2017, nieuwsbrief 7 december 2016 Beste ouders, Sinterklaas en zijn Pieten zijn maandagochtend hartelijk ontvangen door de kinderen en hun ouders. Vele handen zijn geschud, tekeningen en

Nadere informatie

RTVUtrecht zoekt verslaggevers, schrijvers, filmers en interviewers

RTVUtrecht zoekt verslaggevers, schrijvers, filmers en interviewers 1 van 8 12-11-2013 11:57 Wordt de e-mail niet goed weergegeven? Bekijk de webversie. RTVUtrecht zoekt verslaggevers, schrijvers, filmers en interviewers Wereldbazar Huur een kraam tijdens de Wereldbazar

Nadere informatie

Nieuwsbrief twintigste jaargang, 11 december 2015, nummer 6

Nieuwsbrief twintigste jaargang, 11 december 2015, nummer 6 Agenda Nieuwsbrief 2015-2016 twintigste jaargang, 11 december 2015, nummer 6 Zat. 12 dec. Kerstmarkt Boekelo Ma. 14 dec. Adventsviering Woe. 16 dec. Groepen 1/4 kerstbakjes maken op school Do. 17 dec.

Nadere informatie

Cursusaanbod

Cursusaanbod Cursusaanbod 2018-2019 1 Stilstand is achteruitgang. Dat geldt zeker ook voor erfgoedinstellingen. Voor erfgoedinstellingen is het daarnaast van wezenlijk belang om zichtbaar te zijn en de concurrentieslag

Nadere informatie

Activiteitenfolder december 2015

Activiteitenfolder december 2015 ntmoetingscentrum de plek waar je thuis bent Activiteitenfolder december 2015 Aangepaste openingstijden Prinsenhof: 11 december: Gesloten tot 11.30 uur 24 december: Gesloten vanaf 14.00 uur Gesloten: 25,

Nadere informatie

Kerstmis Voor de laatste drie dagen voor de kerstvakantie hebben we een aantal aandachtspunten op een rij gezet.

Kerstmis Voor de laatste drie dagen voor de kerstvakantie hebben we een aantal aandachtspunten op een rij gezet. Agenda 13 december Inloop groep 8 14 december Inloop groep 4 15 december Inloop groep 5 20 december Kerstdiner 21 december Kerstviering op school 22 december 12.15 uur alle kinderen vrij: Kerstvakantie

Nadere informatie

Nieuwsbrief 17 december 2015 Het einde van het jaar..

Nieuwsbrief 17 december 2015 Het einde van het jaar.. Nieuwsbrief 17 december 2015 Het einde van het jaar.. Dit is alweer de laatste donderdagbrief van het jaar 2015. Wat is het allemaal snel gegaan. Wat hebben de kinderen goed hun best gedaan. Iedereen kan

Nadere informatie

ZAALVERHUUR VAN BRUILOFT TOT BUSINESS MEETING

ZAALVERHUUR VAN BRUILOFT TOT BUSINESS MEETING ZAALVERHUUR VAN BRUILOFT TOT BUSINESS MEETING Bent u op zoek naar een prachtige en authentieke locatie voor een zakelijk evenement, een culturele bijeenkomst of een feestje? Dan zit u bij Museum Speelklok

Nadere informatie

Beste ouders/verzorgers van kinderen van De Waterkant,

Beste ouders/verzorgers van kinderen van De Waterkant, Info 4 Datum: 9-10-2015 Beste ouders/verzorgers van kinderen van De Waterkant, We hebben op de Waterkant een intensieve, soms ook wat emotionele week achter de rug. In deze Info kunnen jullie lezen over

Nadere informatie

NIEUWSBRIEF. NR. 16 vrijdag 18 december 2015

NIEUWSBRIEF. NR. 16 vrijdag 18 december 2015 NR. 16 vrijdag 18 december 2015 Kerstfeest! Kerst is een tijd voor familie. Tijd voor gezelligheid, fijne kaarsjes in het donker, liefst even geen geruzie, tijd voor lekker uitgebreid eten. Het is mooi

Nadere informatie

Nieuwsbrief 18 30 april 2015

Nieuwsbrief 18 30 april 2015 Westervalge 5 9989 EB Warffum Telefoon: 42 2330 email: obsjanseniusdevries@lauwerseneems.nl http://www.janseniusdevries.nl Nieuwsbrief 18 30 april 2015 Agenda. 2 t/m 17 mei Meivakantie 4 mei Dodenherdenking

Nadere informatie

Verslag Roemenië reis 11 mei 2013 t/m 14 mei 2013 Gerjan Visscher, Wim de Jonge, Harma Koers, Gerrie Knol en Tiny Bergman

Verslag Roemenië reis 11 mei 2013 t/m 14 mei 2013 Gerjan Visscher, Wim de Jonge, Harma Koers, Gerrie Knol en Tiny Bergman Verslag Roemenië reis 11 mei 2013 t/m 14 mei 2013 Gerjan Visscher, Wim de Jonge, Harma Koers, Gerrie Knol en Tiny Bergman Het is zaterdag 11 mei 2013. De wekker loopt af om 03.00 uur. Oei, wat is het vroeg.

Nadere informatie

Koopzondag, 13.12.2015 van 13 18 uur

Koopzondag, 13.12.2015 van 13 18 uur Foto: www.air-klick.de Welkom in de Advent Koopzondag, 13.12.2015 van 13 18 uur Foto: Romana Dombrowski Arrangement Advent in Münster : Wij boeken graag voor u 2 hotelovernachtingen incl. ontbijt, 1 tegoedbon

Nadere informatie

Nieuwsbrief. Kerst Agenda. Jaargang december 2018 nummer 6

Nieuwsbrief. Kerst Agenda. Jaargang december 2018 nummer 6 Jaargang 2018-2019 21 december 2018 nummer 6 Nieuwsbrief Kerst 2018 Het kerstverhaal is ook in 2018 actueel en bij de tijd! We zijn met elkaar op zoek, op reis, op weg Op zoek naar geborgenheid, op reis

Nadere informatie

ERFGOEDLOPER MUSEUMHUIS GRONINGEN GRONINGER MOLENHUIS

ERFGOEDLOPER MUSEUMHUIS GRONINGEN GRONINGER MOLENHUIS ERFGOEDLOPER NIEUWSBRIEF MUSEUMHUIS GRONINGEN GRONINGER MOLENHUIS nummer 1, mei 2011 Geachte lezer, Bijgaand ontvangt u de eerste ERFGOEDLOPER, de nieuwe digitale nieuwsbrief van het Museumhuis Groningen

Nadere informatie

Kijk ook op onze website: www.vvvbronckhorst.nl

Kijk ook op onze website: www.vvvbronckhorst.nl Eindejaarseditie Van 12 december 2009 tot 08 januari 2010 Zaterdag 12 december 2009 Bronkhorst Halle Kerst in Bronkhorst. Een oergezellig festijn met diverse activiteiten. Tijd: 11:00-18:00 uur. Kerstmarkt.

Nadere informatie

Digitaal Museum: digitale zichtbaarheid collectie Groningen NUMMER 109, 4 DECEMBER 2015. Tradities

Digitaal Museum: digitale zichtbaarheid collectie Groningen NUMMER 109, 4 DECEMBER 2015. Tradities NUMMER 109, 4 DECEMBER 2015 IN DIT NUMMER Digitaal Museum: digitale zichtbaarheid collectie Groningen lees verder Oktobermaand Kindermaand 2015 lees verder Molenleskist dankzij legaat lees verder Wacht

Nadere informatie

juli 2015 Er is er één jarig hoera, hoera, dat kun je wel zien dat zijn zij

juli 2015 Er is er één jarig hoera, hoera, dat kun je wel zien dat zijn zij FlexFlits 02 juli 2015 Er is er één jarig hoera, hoera, dat kun je wel zien dat zijn zij 02-07 Senn Aarts gr. 1-2b 6 jaar 04-07 Marc Vliegenberg gr. 6 10 jaar 07-07 Thijs Manders gr. 4 8 jaar 09-07 Naomi

Nadere informatie

MAANDINFORMATIE Januari 2014

MAANDINFORMATIE Januari 2014 MAANDINFORMATIE Januari 2014 OBS Het Startblok Burgemeester van Haarenlaan 871 Telefoon: 010-4737889 www.startblokschiedam.nl /info.hetstartblok@primoschiedam.nl Januari Week 2 Ma 06 Di 07 Wo 08 Do 09

Nadere informatie

Roeli Broekhuis is directeur van het Museumhuis Groningen/ Groninger Molenhuis

Roeli Broekhuis is directeur van het Museumhuis Groningen/ Groninger Molenhuis ERFGOEDLOPER NIEUWSBRIEF MUSEUMHUIS GRONINGEN / GRONINGER MOLENHUIS nummer 18, 13 januari 2012 -------------------------------------------------------------------- In deze ERFGOEDLOPER Column Roeli Broekhuis

Nadere informatie

Sterven en begraven in Jever NUMMER 38, 23 NOVEMBER 2012

Sterven en begraven in Jever NUMMER 38, 23 NOVEMBER 2012 NUMMER 38, 23 NOVEMBER 2012 IN DIT NUMMER Sterven en begraven in Jever lees verder Museummagazine 2013-2014 lees verder Veiligheidszorg lees verder BRIM 2013 verschilt van voorgaande jaren lees verder

Nadere informatie

Oktobermaand Kindermaand NUMMER 75, 6 JUNI 2014

Oktobermaand Kindermaand NUMMER 75, 6 JUNI 2014 NUMMER 75, 6 JUNI 2014 IN DIT NUMMER Oktobermaand Kindermaand lees verder Molenziel: herinneringen aan de molen lees verder Aardbevingen en het cultureel erfgoed in dialoog lees verder Maand van de geschiedenis

Nadere informatie

Weekschema maken. Je gaat praten over de dingen die jij in één week doet. Deze activiteiten ga je in een schema op de computer uitwerken.

Weekschema maken. Je gaat praten over de dingen die jij in één week doet. Deze activiteiten ga je in een schema op de computer uitwerken. Weekschema maken Je gaat praten over de dingen die jij in één week doet. Deze activiteiten ga je in een schema op de computer uitwerken. Leer en oefen: Neem samen me de docent/assistent het fotoboek de

Nadere informatie

9641 LT Veendam mgrbekkersschool@primenius.nl 0598-615375

9641 LT Veendam mgrbekkersschool@primenius.nl 0598-615375 Nieuwsbrief 37 10-06-2016 Pr. Bernhardlaan 87 Website Mgr. Bekkersschool 9641 LT Veendam mgrbekkersschool@primenius.nl 0598-615375 17-6 Kinderen om 15.00 uur vrij ipv 15.15 uur ivm teamuitje 20-6 Ouderavond

Nadere informatie

Na een leuk schooljaar met veel activiteiten waaronder de geslaagde sportdagen,

Na een leuk schooljaar met veel activiteiten waaronder de geslaagde sportdagen, Amstelveen, oktober 2014 Beste ouders en/of verzorgers, Na een leuk schooljaar met veel activiteiten waaronder de geslaagde sportdagen, volg leerkrachten vroeg. De Oudercommissie heeft de leerkrachten

Nadere informatie

Beelden en verhalen van advents- en kerstactiviteiten in en vanuit de Ontmoetingskerkgemeente

Beelden en verhalen van advents- en kerstactiviteiten in en vanuit de Ontmoetingskerkgemeente Beelden en verhalen van advents- en kerstactiviteiten in en vanuit de Ontmoetingskerkgemeente Kinderen Vanaf half november oefenen de kinderen samen met de kinderen van de Adventskerk voor het kerstspel

Nadere informatie

Nieuwsbrief november/december 2015

Nieuwsbrief november/december 2015 Nieuwsbrief november/december 2015 4 december bezoekt Sint Kei 13 Vrijdag 4 december komt Sinterklaas een bezoekje brengen aan onze school. Alle kinderen worden om 8.30 uur verwacht op het schoolplein.

Nadere informatie

Dinsdag 2 december 10:30 12:00 uur Bloemschikken in de Lounge. Kosten 1,50 (betalen met servicepas) 14:30 16:00 uur Quiz

Dinsdag 2 december 10:30 12:00 uur Bloemschikken in de Lounge. Kosten 1,50 (betalen met servicepas) 14:30 16:00 uur Quiz G Maandag 1 december Dinsdag 2 december 10:30 12:00 uur Bloemschikken in de Lounge. Kosten 1,50 (betalen met servicepas) Woensdag 3 december 10:30 12:00 uur Gespreksgroep, onder leiding van Anton Koolwijk.

Nadere informatie

DECEMBER 2018 en JANUARI 2019

DECEMBER 2018 en JANUARI 2019 DECEMBER 2018 en JANUARI 2019 TRIMENZO HET GROTENHUIS Het Grotenhuis Binnenweg 2 7391 GP Twello Hallo Allen, Voor u ligt weer een veelzijdig programma-overzicht voor de maanden December 2018 en Januari

Nadere informatie

Dinxperlose Ontmoeten & Activiteitenkalender. December

Dinxperlose Ontmoeten & Activiteitenkalender. December Dinxperlose Ontmoeten & Activiteitenkalender December 2015 DINSDAG 1 DECEMBER 09.15-11.45 uur Internetcafé Persoonlijke begeleiding bij het, momenteel een wachtlijst 9.30-11.30 uur Hobbycafé Gezellig samen

Nadere informatie

Algemene informatie week 36

Algemene informatie week 36 Algemene informatie week 36 Wij heten alle peuters, leerlingen, ouders, opa s en oma s heel hartelijk welkom en wensen iedereen een fijn, goed, gezellig, leerzaam jaar toe. Samen maken we er een mooi jaar

Nadere informatie

In dit nummer: Staking 12 december De kerstmarkt Kerst goede doel Sing-in 21 december Kerstdiner Kerstborrel Overzicht kerstactiviteiten

In dit nummer: Staking 12 december De kerstmarkt Kerst goede doel Sing-in 21 december Kerstdiner Kerstborrel Overzicht kerstactiviteiten In dit nummer: Staking 12 december De kerstmarkt Kerst goede doel Sing-in 21 december Kerstdiner Kerstborrel Overzicht kerstactiviteiten Nr. 7 6 december 2017 Uitnodiging meedenk moment ouderbetrokkenheid

Nadere informatie

Donkere dagen. Roeli Broekhuis is directeur van het Museumhuis Groningen/ Groninger Molenhuis

Donkere dagen. Roeli Broekhuis is directeur van het Museumhuis Groningen/ Groninger Molenhuis ERFGOEDLOPER NIEUWSBRIEF MUSEUMHUIS GRONINGEN / GRONINGER MOLENHUIS nummer 17, 16 december 2011 In deze ERFGOEDLOPER Column Roeli Broekhuis Veiligheid op molens Vloot en Visserij Museummagazine en toerisme

Nadere informatie

HZO en jong talent : Quintijn van Heek uit Vlissingen

HZO en jong talent : Quintijn van Heek uit Vlissingen HZO en jong talent : Quintijn van Heek uit Vlissingen HZO en grote namen : Wibi Soerjadi HZO en cultuur in Zeeland : Stenzel & Kivits Nieuwjaarsconcert 2016 Al eeuwenlang kenmerken water, dijken en polders

Nadere informatie

Woordje vanuit directie. Mededeling(en) Sint op school Kerstviering Drie koningen zingen Gymlessen Nieuwe website Leerlingenraad Bijlage(n)

Woordje vanuit directie. Mededeling(en) Sint op school Kerstviering Drie koningen zingen Gymlessen Nieuwe website Leerlingenraad Bijlage(n) Beste ouders/verzorgers, Hierbij ontvangt u weer informatie over de school. Inhoud schoolbel nr.9: Woordje vanuit directie. Mededeling(en) Sint op school Kerstviering Drie koningen zingen Gymlessen Nieuwe

Nadere informatie

Meer informatie over de activiteiten is te lezen op onze website

Meer informatie over de activiteiten is te lezen op onze website Juni 2018 Altijd wat te doen: In deze activiteitenagenda staan de activiteiten beschreven die zowel op locatie De Kooimeer, locatie De Nieuwpoort als locatie De Palatijn worden aangeboden. Voor wie graag

Nadere informatie

Fijne feestdagen en een steengoed 2014!

Fijne feestdagen en een steengoed 2014! Nieuwsbrief 8 Jaargang 4 20-12-2013 www.olivijn.almere-speciaal.nl De vierde editie van de nieuwsbrief Belangrijke data voor de komende periode: Maandag 23 december 2013 tot en met vrijdag 3 januari 2014

Nadere informatie

Nieuwsbrief. Na de vakantie komen er drie nieuwe kinderen op school.

Nieuwsbrief. Na de vakantie komen er drie nieuwe kinderen op school. Jaargang 19 nummer 09 Vrijdag 16oktober 2015 Artikelen in deze nieuwsbrief Nieuwe leerlingen Agenda oktober / november Oktobermaand kindermaand Gymnastiek Indeling van de bouwen Het is raar maar waar Kinderboekenweek

Nadere informatie

TAFEL VAN DE WEEK GROEP 4 TAFEL VAN DE WEEK GROEP 5 t/m 8

TAFEL VAN DE WEEK GROEP 4 TAFEL VAN DE WEEK GROEP 5 t/m 8 Jan Naardingweg 56 7914 PN Noordscheschut T: 0528-341268 E: info@regenboognoordscheschut.nl www.regenboognoordscheschut.en3.nl 27 november 2015 Ma 30 Di 1 Woe 2 Do 3 Vrij 4 Za 5 Sinterklaas Oud Papier

Nadere informatie

Eerste overleg, 22 oktober 2014. Welkom

Eerste overleg, 22 oktober 2014. Welkom Eerste overleg, 22 oktober 2014 Welkom Introductie Uit welke personen bestaat het feestweek comité? Hans Wind, Alex Mollema, Esther Ottens, Luit Oomkes, Paul Witkamp Doel van deze avond? Toelichting geven

Nadere informatie

ERFGOEDLOPER NIEUWSBRIEF MUSEUMHUIS GRONINGEN / GRONINGER MOLENHUIS nummer 21, 24 februari 2012

ERFGOEDLOPER NIEUWSBRIEF MUSEUMHUIS GRONINGEN / GRONINGER MOLENHUIS nummer 21, 24 februari 2012 ERFGOEDLOPER NIEUWSBRIEF MUSEUMHUIS GRONINGEN / GRONINGER MOLENHUIS nummer 21, 24 februari 2012 In deze ERFGOEDLOPER Column Roeli Broekhuis Het nieuwe Museumregister: een voorlichtingsbijeenkomst Molenbiotoop

Nadere informatie

Meer informatie over de activiteiten is te lezen op onze website

Meer informatie over de activiteiten is te lezen op onze website Mei 2018 Altijd wat te doen: In deze activiteitenagenda staan de activiteiten beschreven die zowel op locatie De Kooimeer, locatie De Nieuwpoort als locatie De Palatijn worden aangeboden. Voor wie graag

Nadere informatie

FAMILIES EN KINDEREN 2012 2013 G R O E N E R U I T E R O P B L A U W P A A R D AMSTERDAM STEDELIJK MUSEUM WAT IS BEWEGING?

FAMILIES EN KINDEREN 2012 2013 G R O E N E R U I T E R O P B L A U W P A A R D AMSTERDAM STEDELIJK MUSEUM WAT IS BEWEGING? STEDELIJK MUSEUM FAMILIES EN KINDEREN 2012 2013 G R O E N E R U I T E R O P B L A U W P A A R D WAT IS BEWEGING? AMSTERDAM WELKOM! Het Stedelijk, Nederlands grootste museum voor moderne en hedendaagse

Nadere informatie

Nieuwsbrief Tom-bus ***BELANGRIJK*** Programma juni 2017

Nieuwsbrief Tom-bus ***BELANGRIJK*** Programma juni 2017 www.tomindebuurt.nl Nieuwsbrief Tom-bus Programma juni 2017 De Tom-bus biedt ouderen begeleiding met vervoer naar dagbesteding, winkels en activiteiten. In deze nieuwsbrief leest u het programma voor de

Nadere informatie

VOORAF AGENDA. Nog een paar dagen spanning! Dat hoort bij 5 december.

VOORAF AGENDA. Nog een paar dagen spanning! Dat hoort bij 5 december. VOORAF Nog een paar dagen spanning! Dat hoort bij 5 december. Voor ons voldoende reden om de komende tijd veel aandacht te schenken aan voorspelbaarheid en overzicht. In veel hoofden is het spitsuur! Dat

Nadere informatie

Activiteitenfolder november 2015

Activiteitenfolder november 2015 Activiteitenfolder november 2015 Wat kunt u deze maand allemaal van ons verwachten? We openen onze deuren waarbij u een kijkje kan nemen achter de schermen van Prinsenhof. Daarnaast hebben we onze maandelijkse

Nadere informatie

Jaarplan Erfgoedpartners

Jaarplan Erfgoedpartners Jaarplan Erfgoedpartners 2015 Inhoudsopgave Inleiding 3 Visie Erfgoedpartners 4 Expertisecentrum 6 Steuninstelling 9 De kracht van de regio 12 2 Erfgoedpartners Groningen: Samen werken aan cultureel erfgoed

Nadere informatie

Jaargang 1 Aflevering 3 Inhoud

Jaargang 1 Aflevering 3 Inhoud Jaargang 1 Aflevering 3 Inhoud Vaste activiteiten Ingezonden stukje Ouderentoeslag Kerstviering Spooktocht Hier zijn we dan weer met onze nieuwsbrief. Wij hopen dat jullie het nieuwe jaar allemaal goed

Nadere informatie

WEEKBRIEF 15 JANUARI 2016 / NUMMER 22. audit op school. studiedag team, kinderen hebben een vrije dag extra

WEEKBRIEF 15 JANUARI 2016 / NUMMER 22. audit op school. studiedag team, kinderen hebben een vrije dag extra WEEKBRIEF 15 JANUARI 2016 / NUMMER 22 Aan de ouders/verzorgers van onze leerlingen, Afgelopen dinsdag was er directieberaad van JongLeren. Daar is de strategische beleidsagenda vastgesteld. De uitgangspunten

Nadere informatie

Niets vragen, niets weigeren

Niets vragen, niets weigeren Franciscus van Sales (1567-1622) leefde in het Franse stadje Annecy, in een tijd van politieke verwarring en godsdienstoorlogen. Hij is bekend als schrijver van twee belangrijke en invloedrijke handleidingen

Nadere informatie

voor elke smaak, voor elk budget! DE BUN PARTYCENTRUM

voor elke smaak, voor elk budget! DE BUN PARTYCENTRUM voor elke smaak, voor elk budget! bedrijfsthemafeesten, vergaderingen, personeelsfeesten, lunches en symposia bruiloften, feesten en partijen en catering gezellig restaurant/bar zaterdag en zondag open

Nadere informatie

Meer informatie over de activiteiten is te lezen op onze website

Meer informatie over de activiteiten is te lezen op onze website April 2018 Altijd wat te doen: In deze activiteitenagenda staan de activiteiten beschreven die zowel op locatie De Kooimeer, locatie De Nieuwpoort als locatie De Palatijn worden aangeboden. Voor wie graag

Nadere informatie

Veiligheidszorg NUMMER 27, 25 MEI Balans

Veiligheidszorg NUMMER 27, 25 MEI Balans NUMMER 27, 25 MEI 2012 IN DIT NUMMER Veiligheidszorg lees verder Oktobermaand Kindermaand en Maand van de Geschiedenis lees verder Groninger Molenweekend 2012 lees verder vrijwilligersavond lees verder

Nadere informatie

Jenaplanschool De Wilgenhoek De Wilgentenen

Jenaplanschool De Wilgenhoek De Wilgentenen Jenaplanschool De Wilgenhoek De Wilgentenen 14 december 2015 Gert Kooman INHOUD Geen vervanging voor een zieke leerkracht 1 Vervanging Sonja na de Kerst 1 School logopedische screening 1 Kerstoproep 2

Nadere informatie

Advent. Welkom in de. in Münster. 25 november tot 23 december VRIJDAG, 20.12.: MOONLIGHT-SHOPPING TOT 22 UUR. Kerstmarkten

Advent. Welkom in de. in Münster. 25 november tot 23 december VRIJDAG, 20.12.: MOONLIGHT-SHOPPING TOT 22 UUR. Kerstmarkten Welkom in de Advent Kerstmarkten in Münster 25 november tot 23 december 2013 VRIJDAG, 20.12.: MOONLIGHT-SHOPPING TOT 22 UUR MÜNSTER IN DE ADVENT EEN FEEST DER LICHTEN De adventstijd is in Münster elk jaar

Nadere informatie

KJS- nieuwsbrief 14 Schooljaar maart 2017 *Volgende nieuwsbrief 6 april 2017

KJS- nieuwsbrief 14 Schooljaar maart 2017 *Volgende nieuwsbrief 6 april 2017 KJS- nieuwsbrief 14 Schooljaar 2016-2017 23 maart 2017 *Volgende nieuwsbrief 6 april 2017 Onze school is geen eiland Deze week krijgen we bewoners van Midden Inn op bezoek. In de hal zullen zij koffie

Nadere informatie

Maandprogramma Activiteiten

Maandprogramma Activiteiten Maandprogramma Activiteiten Berkumstede December 2018 De activiteiten met de kleur groen zijn toegankelijk voor iedereen: ook voor mensen die niet op Berkumstede wonen. De activiteiten met de kleur blauw

Nadere informatie