Welstandsparagraaf. Locatie Hoofdweg

Maat: px
Weergave met pagina beginnen:

Download "Welstandsparagraaf. Locatie Hoofdweg"

Transcriptie

1 Welstandsparagraaf Locatie Hoofdweg Ontwerp 8 november 2011

2 inhoudsopgave 1 Locatie en programma 2 Ruimtelijke structuur 3 Stedenbouwkundig uitgangspunt 4 Welstandsbeleid 5 Welstandscriteria Algemeen Hoofdvorm/Massavorm Architectonische uitwerking, gevelaanzichten en detaillering Kleuren en materialen Algemeen: afbeeldingen zijn slechts ter indicatie, er kunnen geen rechten aan worden ontleend.

3 1 Locatie en programma De locatie ligt aan de rand van de kern Oostvoorne. Aan de westzijde grenst het plangebied aan de woon buurt Voorhof, gebouwd in de jaren 80. Aan de oostzijde van het plange bied ligt het bedrijventerrein Pinne pot. Tussen het bedrijventerrein en het plangebied ligt de Hoofdweg, een landelijke weg die ten behoeve van de woningbouw zal worden ver breed. Voor het plangebied, dat momenteel bestaat uit agrarische percelen, wordt in een nieuw bestemmings plan een woonbuurt mogelijk ge maakt met ongeveer 58 woningen. 2 Ruimtelijke structuur en karakteristiek Door de specifieke ligging wordt de nieuwe woonbuurt ervaren als een zelfstandige eenheid met een eigen karakteristiek. De woonbuurt Voorhof grenst voornamelijk met achtertuinen aan een (te verbreden) watergang aan het plangebied. Ook met het bedrijventerrein (dat deels aan het zicht wordt onttrokken door een aarden wal) is er functioneel en ruimtelijk nauwelijks een relatie. Aan de zuidzijde grenst het plan aan het buitengebied. De hoofdweg is de belangrijkste auto-ontsluiting voor het nieuwe woongebied. Dit is van oor sprong een landelijke weg, maar deze wordt verbreed. Via deze weg zijn de doorgaande routes het snelst bereikbaar. Daarnaast is er een route via de bestaande wijk mogelijk. Uitgangspunt bij dit plan is de realisatie van oppervlakte water. Omdat 30% van het plangebied bestaat uit water is dit een belangrijke identiteitdrager.

4 3 Stedenbouwkundige uitgangspunten Stedenbouwkundige structuur Het water vormt een brede watergang rond de nieuwe woonbuurt. De buurt wordt daarmee een zelfstandige eenheid. Centraal door het gebied ligt de woonstraat. Daaromheen staan de wonin gen. Aan de noordzijde liggen de autoverbindingen met de bestaande woonbuurt en de Hoofd weg. Hierdoor is de centrale woonstraat een rustige straat. De verbinding met de Burchtlaan is alleen voor langzaam verkeer en in enkele gevallen voor hulpdiensten en vrachtwagens. Het parkeren vindt zoveel mogelijk plaats op eigen terrein. Daardoor is in de woonstraat langs parkeren aan één zijde van de straat voldoende. Bij de appartementen en de rij/bebo woningen aan de beide uiteinden van de woonstraat zijn meer openbare parkeerplaatsen nodig. Hier wordt haaks geparkeerd. Aan westzijde van het plan zijn in het plan patiowoningen geprojecteerd De aangrenzende wo ningen in de bestaande woonbuurt grenzen met hun tuin aan het plangebied. Patiowoningen hebben een beperkte hoogte en zijn meer intern gericht, waardoor er privacy blijft voor de be staande woningen. Aan de Oostzijde grenst het plan aan het bedrijventerrein en het buitengebied. Hier zijn vrij staande en twee-onder-een-kap-woningen ingetekend. Hierdoor zijn er doorzichten naar het buitengebied mogelijk. Aan de noordzijde komen rijwoningen of beneden-bovenwoningen, deze staan bij de entree van de buurt. Aan het andere eind van de woonstraat staat het appartementengebouw. Het is 3 bouwlagen hoog, dus nauwelijks hoger dan de grondgebonden woningen. Dit gebouw heeft een markante plek, maar heeft een ingetogen architectuur, die aansluit bij de woningen eromheen. In aansluiting met de bovenstaande structuur zijn in het bestemmingsplan per deelgebied de woningtypen vastgelegd. Ook de hoogte en rooilijnen zijn in het bestemmingsplan bepaald.

5 Openbare ruimte De openbare ruimte moet de stedenbouwkundige structuur ondersteunen door het vergroten van de herkenbaarheid en de ruimtelijke samenhang van de woonbuurt. Daarnaast wordt een inrichting nagestreefd die ruimte schept voor allerlei vormen van gebruik zonder dat daarvoor de elementen van de inrichting een obstakel zijn. Het dorpse karakter wordt ondersteund door in te zetten op een groene inrichting. Er zijn twee groene plekken: de zone rond het appartementengebouw met een groene oever en een speel plek, en een speelplek bij de entree van de wijk. In de straat komen bomen. In en rond de par keervakken moet ruimte zijn voor groen en enkele bomen. De erfscheidingen worden groen uitgevoerd. De lage erfscheidingen aan de voorkant van de woningen worden hagen. De hogere erfscheidingen langs de achtertuinen, die aan de straat en parkeerplaatsen grenzen, krijgen een tuinmuur als plint met daarboven een begroeid hekwerk. Langs de tuinen die aan groen en aan het voetpad grenzen kan dit enkel een begroeid hekwerk zijn. Belangrijk is een duurzame uitvoering van de erfscheidingen. Voor de eenheid in de buurt is het belangrijk om deze tegelijk met de bouw van de woningen te realiseren. Omdat de buurt is omringd door water is de inrichting van de oevers is een karakteristiek onder deel van de buurt. Er zijn niet alleen openbare oevers in het gebied. De woningen aan de noord en oostzijde van de buurt hebben een tuin aan het water. Hier moet de oever zo vormgegeven worden dat het hoogte verschil wordt opgelost en dat men vanuit de tuin bij het water kan ko men. Deze oever moet wel een eenheid blijven en aanleg bij de bouw is daarom een vereiste. Bij de patiowoningen is een meer bouwkundige voorziening nodig, een keermuur om het hoog teverschil tussen patio en het waterpeil op te vangen.

6 Architectuur Het plan Hoofdweg sluit aan op de dorpsstructuur. Dit vraagt om een sfeer en een karakter van de nieuwe buurt die past bij zijn omgeving. Daartegenover staat de wens de buurt te ontwikke len als een herkenbare, samenhangende eenheid met een aansprekende eigen identiteit. De woningen in de aangrenzende wijk hebben de moderne uitstraling van de jaren 80. Over het al gemeen is het karakter van de woningen in Oostvoorne dorps, kleinschalig, gevarieerd met een traditioneel materiaalgebruik en detaillering. De nieuwe woonbuurt ligt bij de entree van Oostvoorne en moet daarom aansluiten bij de sfeer van het dorp. In de architectuur zijn daarom kleinschaligheid, gevarieerde bebouwing en traditi oneel materiaalgebruik en detaillering belangrijke kenmerken. Kenmerkend voor deze buurt is de eigen stijl in architectuur. Het gebruik van traditionele materi alen hoeft niet te leiden tot een historisch karakter. De gewenste kleinschaligheid kan onder an dere worden bereikt door voor een deel een lagere goot toe te passen. Het karakter is daardoor kleinschalig en sluit goed aan bij de dorpse sfeer. In de architectuur moeten kleinschaligheid en variatie verder vorm krijgen. De architectuur is op hoofdlijnen voor de verschillende gebouwen gelijk. Daarbinnen kunnen evenwel verschillende woningtypen en architectenplannen worden ontworpen zonder dat daarmee de samenhang verloren gaat. De appartementen sluiten aan bij de grondgebonden woningen in de omgeving. Eén van de mogelijkheden om aan te sluiten bij de maat en schaal is de realisatie van een kapverdieping. Het gebouw wordt dan 2 lagen en een kap, net als de eengezinswoningen in de omgeving. Ook door dezelfde toepassing van materialen en detaillering sluit het appartementen gebouw aan bij de omgeving. Referenties grondgebonden woningen Referentie appartementen

7 Referenties materialen en kleuren

8 4 Welstandsbeleid In de welstandsnota Westvoorne 2004 worden op de typologiekaart gebiedstypen aangegeven. Het plan past niet bij de gebiedstypen die voor dit gebied op de kaart zijn aangegeven. Er komt een nieuwe woonbuurt en de locatie kan dan ook beter worden gezien als een gebied met type W1. Voor deze gebieden toetst de gemeente in het algemeen aan een basisniveau van wel stand. Het beleid voor de locatie Hoofdweg sluit hierbij aan en bouwwerken zullen aan een ba sisniveau van welstand worden getoetst. De welstandsbeoordeling is gericht op kleinschalig heid, samenhang en herhaling. Dit komt vooral tot uiting in de opbouw, geleding, kappen, mate riaal en kleurgebruik. Welstandscriteria Algemeen De algemene welstandscriteria richten zich op de zeggingskracht van het architec tonisch ontwerp en het vakmanschap van de ontwerper. Van een bouwwerk dat voldoet aan redelijke eisen van welstand mag worden verwacht dat het een posi tieve bijdrage levert aan de kwaliteit van de openbare ruimte (stedelijk en land schappelijk). Materiaal, kleur en textuur bepalen voor een groot deel het karakter van het bouwwerk en de ruimtelijke samenhang. ligging De woningen oriënteren zich naar de centrale woonstraat, de appartementen rond om, dus ook naar het water. Hoofdvorm/Massavorm Woningen hebben een individueel karakter of, indien ze onderdeel uitmaken van een rij, zijn per rij in samenhang. Gebouwen zijn eenvoudig van opbouw. De maximale maatvoering van de bebouwing is vastgesteld in het bestemmings plan. De rooilijn is tevens vastgelegd in het bestemmingsplan. De hoofdvorm draagt bij aan het dorpse karakter en schaalniveau. Architectonische uitwerking, gevelaanzichten en detaillering De detaillering is zorgvuldig. De straatgevel van het hoofdvolume dient in architectonische zin representatief en duidelijk herkenbaar te zijn als voorgevel, met een zorgvuldig vormgegeven en treepartij. Kopgevels moeten zorgvuldig worden ontworpen. Eentonig blinde (zij)gevels moe ten worden voorkomen. Installatievoorzieningen zijn zo veel mogelijk geclusterd en waar mogelijk onzicht baar vanaf de straat. Kleuren en materialen Materialen, kleuren en detaillering dienen de hoofdvorm en het architectonisch concept te versterken. Het materiaal en kleurgebruik van aan- en uitbouwen is terughoudend en aange past aan het hoofdgebouw. In aansluiting op de omgeving hebben traditionele kleuren en materialen de voor keur, evenals materialen die esthetisch gelijkwaardig in uitstraling en detaillering zijn. Gevels zijn in hoofdzaak van baksteen en hellende daken zijn gedekt met pannen.

Welstandsparagraaf Locatie Voorweg

Welstandsparagraaf Locatie Voorweg Welstandsparagraaf Locatie Voorweg concept november 2010 inhoudsopgave 1 Locatie en programma 2 Ruimtelijke structuur 3 Stedenbouwkundig uitgangspunt 4 Welstandsbeleid 5 Welstandscriteria Algemeen Hoofdvorm/Massavorm

Nadere informatie

BLATENPLAN EWIJK BEELDKWALITEIT 10 oktober 2011 projectnummer 100468

BLATENPLAN EWIJK BEELDKWALITEIT 10 oktober 2011 projectnummer 100468 BLATENPLAN EWIJK BEELDKWALITEIT 10 oktober 2011 projectnummer 100468 colofon SAB Arnhem B.V. Contactpersoon: Arjan van der Laan bezoekadres: Frombergdwarsstraat 54 6814 DZ Arnhem correspondentieadres:

Nadere informatie

BKP Tubbergen, Manderveen, uitbreidingslokatie Beeldkwalteitsplan Manderveen, de Bessentuin

BKP Tubbergen, Manderveen, uitbreidingslokatie Beeldkwalteitsplan Manderveen, de Bessentuin BKP Tubbergen, Manderveen, uitbreidingslokatie Beeldkwalteitsplan Manderveen, de Bessentuin 1. inleiding In 2003 is een locatieonderzoek verricht voor de toekomstige woningbouwopgave van Manderveen. Uit

Nadere informatie

KAVELPASPOORTEN / WATERMOLEN 24 SCHAGEN Watermolen. Zaagmolen

KAVELPASPOORTEN / WATERMOLEN 24 SCHAGEN Watermolen. Zaagmolen KAVELPASPOORTEN / WATERMOLEN 24 SCHAGEN Watermolen Zaagmolen KAVELPASPOORTEN / WATERMOLEN 24 SCHAGEN Inhoud Beeldkwaliteit Kavelpaspoorten Projectnummer : 11008-001 Bestand : 11008-001-19 Datum : 30 september

Nadere informatie

WAGENINGEN, DE MOUTERIJ STEDENBOUWKUNDIG PLAN & BEELDKWALITEIT 21 JUNI 2016

WAGENINGEN, DE MOUTERIJ STEDENBOUWKUNDIG PLAN & BEELDKWALITEIT 21 JUNI 2016 WAGENINGEN, DE MOUTERIJ STEDENBOUWKUNDIG PLAN & BEELDKWALITEIT 21 JUNI 2016 2 I WAGENINGEN, DE MOUTERIJ INHOUDSOPGAVE AANLEIDING AANPASSING BEELDKWALITEITPLAN 5 CONTEXT 6 HUIDIGE SITUATIE 7 STEDENBOUWKUNDIG

Nadere informatie

Welstandsnota e Aanvulling. Gemeente Dronten

Welstandsnota e Aanvulling. Gemeente Dronten Welstandsnota 2004 4 e Aanvulling Gemeente Dronten Inleiding In dit beleidsdocument is een nieuw gebied beschreven, bestaande uit drie deelgebieden, dat een aanvulling vormt op de Welstandsnota van de

Nadere informatie

Beeldkwaliteitsplan. Denekamp 't Pierik fase 2

Beeldkwaliteitsplan. Denekamp 't Pierik fase 2 Beeldkwaliteitsplan Denekamp 't Pierik fase 2 Govert Flinckstraat 31 - postbus 1158-8001 BD Zwolle 038-4216800 13 november 2008 2 Beeldkwaliteitsplan Denekamp t Pierik fase 2 1. Inleiding 1.1 Aanleiding

Nadere informatie

Plan Muggenborch Kavelpaspoort A: Richtershof - Kapel Avezaath. gemeente T i e l

Plan Muggenborch Kavelpaspoort A: Richtershof - Kapel Avezaath. gemeente T i e l Plan Muggenborch Kavelpaspoort A: Richtershof - Kapel Avezaath gemeente T i e l Plan Muggenborch Kapel Avezaath Kavelpaspoort A: Richtershof Uw eigen droomhuis bouwen! Een eigen huis bouwen doet u waarschijnlijk

Nadere informatie

Beeldkwaliteitsplan. Oldenhave/Bos, Ruinen

Beeldkwaliteitsplan. Oldenhave/Bos, Ruinen Beeldkwaliteitsplan Oldenhave/Bos, Ruinen Govert Flinckstraat 31 8021 ET Zwolle Postbus 1158 8001 BD Zwolle T. 038 421 68 00 F. 038 421 07 37 info@witpaard.nl www.witpaard.nl mei 2008 Inleiding Dit Beeldkwaliteitsplan

Nadere informatie

Kavelpaspoort 22 kavels Harderweide d.d

Kavelpaspoort 22 kavels Harderweide d.d Kavelpaspoort 22 kavels Harderweide d.d. 20-9-2017 Uitgangspunten bouwmogelijkheden gemeentelijke kavels: Hoofdgebouw dient gebouwd te worden in de voorgevelrooilijn (zie bijlage); De afstand tussen het

Nadere informatie

Beeldkwaliteitsplan De Poelakker, Lunteren 2 mei 2011

Beeldkwaliteitsplan De Poelakker, Lunteren 2 mei 2011 Beeldkwaliteitsplan De Poelakker Lunteren mei 0 Beeldkwaliteitsplan De Poelakker, Lunteren mei 0 N Beeldkwaliteitsplan De Poelakker, Lunteren mei 0 Inhoud Inleiding Stedenbouwkundige uitgangspunten Gebouwen

Nadere informatie

Beeldkwaliteitplan Koppelenburg Zuid te Brummen

Beeldkwaliteitplan Koppelenburg Zuid te Brummen Beeldkwaliteitplan Koppelenburg Zuid te Brummen Compendium Gemeente Brummen Engelenburgerlaan 31 Postbus 5 6970 AA Brummen Van Wanrooij Projectontwikkeling BV Broekstraat 2 5386 KD Geffen Rotij Vastgoedontwikkeling

Nadere informatie

beeldkwaliteitsplan Meulenveld Lomm

beeldkwaliteitsplan Meulenveld Lomm beeldkwaliteitsplan Meulenveld Lomm 17.02.09 wissing stedebouw en ruimtelijke vormgeving b.v. Inventarisatie omgeving Inleiding Het voorliggende beeldkwaliteitsplan dient ter inspiratie voor de architectuur

Nadere informatie

9.1.F Inventum. Gebiedsbeschrijving

9.1.F Inventum. Gebiedsbeschrijving 9.1.F Inventum Gebiedsbeschrijving De voormalige locatie van lnventum is gelegen aan de Leijenseweg op de hoek van de 2e Brandenburgerweg. In 1908 werd daar de eerste fabriekshal gebouwd voor Inventum;

Nadere informatie

Beeldkwaliteit sport- en recreatiezone De Groote Wielen SO/ROS Sonja de Jong, februari 2004

Beeldkwaliteit sport- en recreatiezone De Groote Wielen SO/ROS Sonja de Jong, februari 2004 Beeldkwaliteit sport- en recreatiezone De Groote Wielen SO/ROS Sonja de Jong, februari 2004 Inleiding Op 1 januari 2003 is de Woningwet 2002 in werking getreden. In deze wet wordt een structureel andere

Nadere informatie

beeldkwaliteitplan Dreumel, Uitbreiding Bedrijventerrein Lageweg

beeldkwaliteitplan Dreumel, Uitbreiding Bedrijventerrein Lageweg beeldkwaliteitplan Dreumel, Uitbreiding Bedrijventerrein Lageweg Gemeente West Maas en Waal 5 oktober 2011 projectnummer 62188 I SAB ARNHEM BEELDKWALITEITPLAN, DREUMEL, UITBREIDING BEDRIJVENTERREIN LAGEWEG

Nadere informatie

Locatie 3 Parklaan: NS + Verweij sab 61403.02. Gemeente Boskoop 25 september

Locatie 3 Parklaan: NS + Verweij sab 61403.02. Gemeente Boskoop 25 september Locatie Parklaan: NS + Verweij sab 6140.02 Gemeente Boskoop 25 september locatienummer Het gebied wordt aan de noordzijde begrensd door het Laag Boskoop, aan de zuidzijde door de Zijde. Aan de oost en

Nadere informatie

INHOUDSOPGAVE. 1. Inleiding. 1.1 Doel 1.2 Reikwijdte 1.3 Wettelijk kader. 2. Planopzet. 2.1 Plangebied en analyse omgeving 2.2 Stedenbouwkundig plan

INHOUDSOPGAVE. 1. Inleiding. 1.1 Doel 1.2 Reikwijdte 1.3 Wettelijk kader. 2. Planopzet. 2.1 Plangebied en analyse omgeving 2.2 Stedenbouwkundig plan 1 2 INHOUDSOPGAVE 1. Inleiding 1.1 Doel 1.2 Reikwijdte 1.3 Wettelijk kader 2. Planopzet 2.1 Plangebied en analyse omgeving 2.2 Stedenbouwkundig plan 3. Inspiratie beeldkwaliteit 3.1 Inspiratiekader bebouwing

Nadere informatie

Ontwerp beeldkwalititeitplan. St.-Annaparochie. Ulbe van Houtenlocatie VOGELVLUCHT. 2 april 2015

Ontwerp beeldkwalititeitplan. St.-Annaparochie. Ulbe van Houtenlocatie VOGELVLUCHT. 2 april 2015 Ontwerp beeldkwalititeitplan St.-Annaparochie VOGELVLUCHT Ulbe van Houtenlocatie 2 april 2015 Ulbe van Houtenstraat Schetsontwerp stedenbouwkundig plan 13 november 2014 Inleiding Dit beeldkwaliteitplan

Nadere informatie

BEELDKWALITEITSPLAN JULIANASTRAAT STERREBOSSTRAAT HAAKSBERGEN. gemeente Haaksbergen

BEELDKWALITEITSPLAN JULIANASTRAAT STERREBOSSTRAAT HAAKSBERGEN. gemeente Haaksbergen BEELDKWALITEITSPLAN JULIANASTRAAT STERREBOSSTRAAT HAAKSBERGEN gemeente Haaksbergen BEELDKWALITEITSPLAN JULIANASTRAAT STERREBOSSTRAAT HAAKSBERGEN opdrachtgever: Gemeente Haaksbergen APRIL 2012 opgesteld

Nadere informatie

3 augustus 2012. 32 woningen in groenzone

3 augustus 2012. 32 woningen in groenzone Plek voor ideeën Beeldkwaliteitsplan Daalkampen II 030.00.02.45.20.00 3 augustus 2012 32 woningen in groenzone Beeldkwaliteitsplan, Daalkampen II - 32 woningen in groenzone 030.00.02.45.20.00 3 augustus

Nadere informatie

KAVELPASPOORTEN / WATERMOLEN 24 SCHAGEN

KAVELPASPOORTEN / WATERMOLEN 24 SCHAGEN KAVELPASPOORTEN / WATERMOLEN 24 SCHAGEN Watermolen Zaagmolen KAVELPASPOORTEN / WATERMOLEN 24 SCHAGEN Inhoud Beeldkwaliteit Kavelpaspoorten Projectnummer : 11008-001 Bestand : 11008-001-19 Datum : 30 september

Nadere informatie

Hofwijk Mijnsheerenland

Hofwijk Mijnsheerenland Kavelpaspoort Hofwijk SCHIPPERS 27 Augustus 2012 02 Inhoudsopgave 05 Inleiding 07 Toelichting 09 10 Bestemmingsplan Richtlijnen 12 12 13 14 Aanvullende richtlijnen Bouwenvelop Architectuurregels Kavelinrichting

Nadere informatie

Bijlage 1. Welstandsparagraaf. Landgoed Schore. Gemeente Kapelle

Bijlage 1. Welstandsparagraaf. Landgoed Schore. Gemeente Kapelle Bijlage 1 Welstandsparagraaf Landgoed Schore Gemeente Kapelle mei 2010 Welstandsparagraaf Landgoed Schore Gemeente Kapelle mei 2010 Welstandsparagraaf Landgoed Schore inhoudsopgave I II Locatie en programma

Nadere informatie

Beeldkwaliteitplan Wolfsheide

Beeldkwaliteitplan Wolfsheide Beeldkwaliteitplan Wolfsheide Wolfheze - gemeente Renkum 1 februari 2010 Beeldkwaliteitplan Wolfsheide Het stedenbouwkundig plan Opgesteld door: Van Wanrooij Van Schijndel Bouw- en ontwikkelingsmaatschappij

Nadere informatie

Het dozijn van Sluiseiland, Vianen. Beeldkwaliteitscriteria voor Sluiseiland in 12 afspraken

Het dozijn van Sluiseiland, Vianen. Beeldkwaliteitscriteria voor Sluiseiland in 12 afspraken Het dozijn van Sluiseiland, Vianen Beeldkwaliteitscriteria voor Sluiseiland in 12 afspraken Juni 2018 Het dozijn van Sluiseiland, Vianen Beeldkwaliteitscriteria voor Sluiseiland in 12 afspraken Verschillende

Nadere informatie

Beeldkwaliteitplan Jongbloed.

Beeldkwaliteitplan Jongbloed. . Ruimtelijk ontwerp In het plangebied kunnen vrijstaande-, halfvrijstaande- en rijenwoningen (tot 4 aaneengesloten) gebouwd worden. Wat vormgeving en kleurstelling betreft sluit het aan op het naastgelegen

Nadere informatie

Beeldkwaliteitsplan herziening Prikwei West Herziening 025.76.02.11.05.00 15 oktober 2013

Beeldkwaliteitsplan herziening Prikwei West Herziening 025.76.02.11.05.00 15 oktober 2013 Plek voor ideeën e Beeldkwaliteitsplan herziening Prikwei West Herziening 025.76.02.11.05.00 15 oktober 2013 Beeldkwaliteitsplan Prikwei West Herziening 025.76.02.11.05.00 15 oktober 2013 Inhoud 1 Inleiding

Nadere informatie

Inhoudsopgave. 1 Inleiding Aanleiding Doelstelling 1. 2 Beeldkwaliteit 3. Ontwikkeling 16 woningen Tesselmansgoed te Maasbree

Inhoudsopgave. 1 Inleiding Aanleiding Doelstelling 1. 2 Beeldkwaliteit 3. Ontwikkeling 16 woningen Tesselmansgoed te Maasbree Inhoudsopgave 1 Inleiding 1 1.1 Aanleiding 1 1.2 Doelstelling 1 2 Beeldkwaliteit 3 Ontwikkeling 16 woningen Tesselmansgoed te Maasbree Deelgebied Tesselmansgoed in Stedenbouwkundig plan In Den Bosch, fase

Nadere informatie

BEELDKWALITEITSKADER HAVENKWARTIER KOUDUM. 7 juli 2010

BEELDKWALITEITSKADER HAVENKWARTIER KOUDUM. 7 juli 2010 BEELDKWALITEITSKADER HAVENKWARTIER KOUDUM 7 juli 2010 Notitie Havenkwartier Koudum Code 085003 / 07-07-10 GEMEENTE NIJEFURD 085003 / 07-07-10 BEELDKWALITEITSKADER HAVENKWARTIER KOUDUM TOELICHTING INHOUDSOPGAVE

Nadere informatie

DIJKPOLDER. welstandscriteria gemeente Maassluis

DIJKPOLDER. welstandscriteria gemeente Maassluis DIJKPOLDER welstandscriteria gemeente Maassluis concept_v4 oktober 2012 Plandeel 2e Weverskade hoofdbebouwing is individueel of afwisselend als ensemble gebouwen hebben een kap, hellend dak kap is in beeld

Nadere informatie

beeldkwaliteitsplan locatie ons belang Staphorst 21 september 2012

beeldkwaliteitsplan locatie ons belang Staphorst 21 september 2012 beeldkwaliteitsplan locatie ons belang Staphorst 21 september 2012 Inleiding In de Welstandsnota Staphorst is aangegeven dat er bij nieuwe ontwikkelingen (zowel uitbreidingen als inbreidingen) gelet moet

Nadere informatie

Beeldkwaliteitplan Heerenhage Heerenveen

Beeldkwaliteitplan Heerenhage Heerenveen Beeldkwaliteitplan Heerenhage Heerenveen Team stedenbouw Ontwerp29112017 1 Inleiding Het bestaande complex van Heerenhage in wijk De Greiden in Heerenveen zal volledig herontwikkeld worden. De bestaande

Nadere informatie

beeldkwaliteitsplan Vilgert Velden

beeldkwaliteitsplan Vilgert Velden beeldkwaliteitsplan Vilgert Velden 17.02.09 wissing stedebouw en ruimtelijke vormgeving b.v. Inventarisatie omgeving Inleiding Het voorliggende beeldkwaliteitsplan dient ter inspiratie voor de architectuur

Nadere informatie

Kavelpaspoort 18 kavels Harderweide d.d

Kavelpaspoort 18 kavels Harderweide d.d Kavelpaspoort 18 kavels Harderweide d.d. 24-11-2016 Uitgangspunten bouwmogelijkheden gemeentelijke kavels: Hoofdgebouw dient gebouwd te worden in de voorgevelrooilijn (zie bijlagen); De afstand tussen

Nadere informatie

bijlagen bij de Toelichting

bijlagen bij de Toelichting bijlagen bij de Toelichting 50 Rhoadviseursvoorleefruimte 050100.1840401 51 Bijlage1 Kavelpaspoortenfasen3&4 Rhoadviseursvoorleefruimte 050100.1840401 52 Rhoadviseursvoorleefruimte 050100.1840401 Kavelpaspoor

Nadere informatie

Beeldkwaliteitplan Beetsterzwaag - Herinvulling Vlaslaan e.o.

Beeldkwaliteitplan Beetsterzwaag - Herinvulling Vlaslaan e.o. Beeldkwaliteitplan Beetsterzwaag - Herinvulling Vlaslaan e.o. Beeldkwaliteitplan Beetsterzwaag - Herinvulling Vlaslaan e.o. Code 115502 / 28-07-11 GEMEENTE OPSTERLAND 115502 / 28-07-11 BEELDKWALITEITPLAN

Nadere informatie

Zwembad De Vijf Heuvels Potdijk 5 te Markelo BEELDKWALITEITPLAN

Zwembad De Vijf Heuvels Potdijk 5 te Markelo BEELDKWALITEITPLAN Zwembad De Vijf Heuvels Potdijk 5 te Markelo BEELDKWALITEITPLAN colofon SAB Arnhem bezoekadres: Frombergdwarsstraat 54 6814 DZ Arnhem correspondentieadres: postbus 479 6800 AL Arnhem T (026) 3576911 F

Nadere informatie

Beeldkwaliteitsplan Voormalige Eurobioscoop en omgeving.

Beeldkwaliteitsplan Voormalige Eurobioscoop en omgeving. Beeldkwaliteitsplan Voormalige Eurobioscoop en omgeving. Inleiding De tender voor de voormalige Eurobioscoop heeft als doel de kwaliteiten van het bijzondere gebouw weer een rol te laten spelen in de nieuwe

Nadere informatie

Het dorp kenmerkt zich door zijn historische kern, de compacte ligging in het open poldergebied en een eigen voorstedelijk woonmilieu.

Het dorp kenmerkt zich door zijn historische kern, de compacte ligging in het open poldergebied en een eigen voorstedelijk woonmilieu. Achtergrondinformatie Bokhoven Ligging in de stad Bokhoven is een typisch dijkdorp aan de zuidkant Maas. Het dorp ligt in het noordwesten van de gemeente s-hertogenbosch. Bokhoven maakt deel uit van stadsdeel

Nadere informatie

Hunenborg. Zwavertshoek. Nijhofshoek. Ontwerpen va nuit respect. wijkdelen A R C H I T E C T E N

Hunenborg. Zwavertshoek. Nijhofshoek. Ontwerpen va nuit respect. wijkdelen A R C H I T E C T E N voorlopig ontwerp hieraan kunnen geen rechten worden ontleend wijkdelen Hunenborg Zwavertshoek BELT MAN A R C H I T E C T E N Ontwerpen va nuit respect Nijhofshoek 3.5.8 STEMPELWIJKEN welstandsnota titel

Nadere informatie

47003-bkp-v BESTEMMINGSPLAN "WONINGBOUW OSSENDRECHTSEWEG 38, HOOGERHEIDE" 1 INLEIDING Aanleiding en doel...

47003-bkp-v BESTEMMINGSPLAN WONINGBOUW OSSENDRECHTSEWEG 38, HOOGERHEIDE 1 INLEIDING Aanleiding en doel... GEMEENTE WOENSDRECHT BESTEMMINGSPLAN "WONINGBOUW OSSENDRECHTSEWEG 38, HOOGERHEIDE" BIJLAGE 5 bij de TOELICHTING BEELDKWALITEITSPLAN Inhoudsopgave 1 INLEIDING... 2 1.1 Aanleiding en doel... 2 1.2 Ligging

Nadere informatie

Overzicht aanpassingen bestemmingsplan Twekkelerveld 2005, Olieslagweg 1.

Overzicht aanpassingen bestemmingsplan Twekkelerveld 2005, Olieslagweg 1. Overzicht aanpassingen bestemmingsplan Twekkelerveld 2005, Olieslagweg 1. Blz.1 Er is een verzoek ingediend om op een perceel grond op de hoek van de Olieslagweg en de Hengelosestraat een bestaande vrijstaande

Nadere informatie

Beeldkwaliteitsplan Brouwhuizen en De Woerd

Beeldkwaliteitsplan Brouwhuizen en De Woerd Gemeente Oost Gelre Beeldkwaliteitsplan Brouwhuizen en De Woerd De Woerd Februari 2010 Kenmerk 1586-02a-T01 Projectnummer 1586-02 Inhoudsopgave 1. Inleiding 1 2. Beeldkwaliteitseisen per zone 2 2.1. Algemeen

Nadere informatie

Beeldkwaliteitkader gemeente Strijen

Beeldkwaliteitkader gemeente Strijen Bo om pj es str a at S De Dam Beeldkwaliteitkader gemeente Strijen opdrachtgever: nummer: datum: referte: HW wonen 082301.20151173 18 juli 2016 mw. I. De Feijter/ ing. S. la Grand MUrb 1 Inhoud Inleiding

Nadere informatie

WELSTANDSNOTA RIJSSEN-HOLTEN - 1 RIJSSEN WONEN 31

WELSTANDSNOTA RIJSSEN-HOLTEN - 1 RIJSSEN WONEN 31 Situering - De situering van de bebouwing dient te worden afgestemd op de bebouwingskarakteristieken van de directe omgeving. - In gebieden waarbij in de situering sprake is van een grote mate van eenheid

Nadere informatie

BEOORDELINGSCRITERIA WELSTAND. Algemeen

BEOORDELINGSCRITERIA WELSTAND. Algemeen BEOORDELINGSCRITERIA WELSTAND Algemeen Doel In dit document worden richtlijnen beschreven voor de vormgeving van de bebouwing en de openbare ruimte in het stedenbouwkundig plan de Hoge Varen. Dit document

Nadere informatie

Beeldkwaliteitplan Loerik III te Houten

Beeldkwaliteitplan Loerik III te Houten Beeldkwaliteitplan Loerik III te Houten Compendium Gemeente Houten Onderdoor 25 Postbus 30 3990 DA Houten Rotij Vastgoedontwikkeling BV Jutestraat 8 Postbus 252 7460 AG Rijssen EVE Architecten BV Ernst

Nadere informatie

stedenbouwk. randvoorwaarden s-herenwei te Maasland

stedenbouwk. randvoorwaarden s-herenwei te Maasland stedenbouwk. randvoorwaarden s-herenwei te Maasland transformatie weide s-herenstraat tussen 88 en 89 30_05_2007 stedenbouwkundig concept Maasland routing, herkenningspunten en contouren stedelijk gebied

Nadere informatie

Ruimte voor Ruimte woning Helvoirtsestraat Helvoirt

Ruimte voor Ruimte woning Helvoirtsestraat Helvoirt 8-7-14 Beeldkwaliteitplan Ruimte voor Ruimte woning Helvoirtsestraat Helvoirt 2 juli 2014 1 Compositie 5 stedenbouw bv Boschstraat 35-37 4811 GB BREDA telefoon: 076-5225262 fax: 076-5213812 internet: email:

Nadere informatie

Botlek 52 - Zwolle Beeldkwaliteitplan

Botlek 52 - Zwolle Beeldkwaliteitplan Botlek 52 - Zwolle Beeldkwaliteitplan 21520401 Bijlage 11 februari 2017 Inhoudsopgave Inhoudsopgave 3 1. Inleiding 5 2. Stedenbouwkundig plan 7 Bestaande bomen 7 Langs de Botlek 9 3. Beeldkwaliteit 9

Nadere informatie

LORENTZ III HARDERWIJK

LORENTZ III HARDERWIJK LORENTZ III HARDERWIJK BEELDKWALITEITPLAN BEDRIJVENTERREIN LORENTZ III BEELDKWALITEITPLAN BEDRIJVENTERREIN LORENTZ III Algemeen Doel In dit document worden richtlijnen beschreven voor de vormgeving van

Nadere informatie

Stedenbouwkundige analyse

Stedenbouwkundige analyse BIJLAGE 5: perceel Secr. Varkevisserstraat 58 Stedenbouwkundige analyse Beschrijving locatie De locatie betreft het terrein achter en naast de woning aan de Secr. Varkevisserstraat 58. Op het achterliggende

Nadere informatie

Beeldkwaliteitsplan Drachten, hoek Zuiderdwarsvaart-Raai. 232.30.05.35.00 1 juli 2013

Beeldkwaliteitsplan Drachten, hoek Zuiderdwarsvaart-Raai. 232.30.05.35.00 1 juli 2013 Plek voor ideeën Beeldkwaliteitsplan Drachten, hoek Zuiderdwarsvaart-Raai 232.30.05.35.00 1 juli 2013 Beeldkwaliteitsplan Drachten, hoek Zuiderdwarsvaart-Raai 1 juli 2013 232.30.05.35.00 Inhoudsopgave

Nadere informatie

Beeldkwaliteitplan Heerenveen-Midden Tellegebied Herontwikkeling scholenlocatie Tussen Meineszstraat en Coehoorn van Scheltingaweg

Beeldkwaliteitplan Heerenveen-Midden Tellegebied Herontwikkeling scholenlocatie Tussen Meineszstraat en Coehoorn van Scheltingaweg Beeldkwaliteitplan Heerenveen-Midden Tellegebied Herontwikkeling scholenlocatie Tussen Meineszstraat en Coehoorn van Scheltingaweg Team stedenbouw Voorontwerp 16032017 Inleiding De locaties van de scholen

Nadere informatie

Beeldkwaliteitsplan Maalderij t Stoom in Gilze

Beeldkwaliteitsplan Maalderij t Stoom in Gilze Beeldkwaliteitsplan Maalderij t Stoom in Gilze 1. INLEIDING Aan de Nieuwstraat 113a in Gilze staat sinds 1892 Maalderij 't Stoom. In 1910 is de stoommachine vervangen door een nieuwere machine en hebben

Nadere informatie

Kavelpaspoort Doornsteeg: Kavels 1 en 2

Kavelpaspoort Doornsteeg: Kavels 1 en 2 Kavelpaspoort Doornsteeg: Kavels 1 en 2 1 2 Kavelpaspoort Doornsteeg: Kavels 1 en 2 Dit is het kavelpaspoort voor de vrije kavels 1 en 2 in Doornsteeg, Nijkerk. Vrije kavels 1 en 2 in de zuidwesthoek van

Nadere informatie

Centrum Haaksbergen, partiële herziening Marktplan deelgebied Oost

Centrum Haaksbergen, partiële herziening Marktplan deelgebied Oost Centrum Haaksbergen, partiële herziening Marktplan deelgebied Oost Centrum Haaksbergen, partiële herziening Marktplan deelgebied Oost(vastgesteld) Inhoudsopgave Bijlagen bij regels Bijlage 1 Beeldkwaliteitsplan

Nadere informatie

Inhoudsopgave. Bijlage Overzicht terrein Verbeelding 2/12

Inhoudsopgave. Bijlage Overzicht terrein Verbeelding 2/12 Inhoudsopgave 1 Beeldkwaliteitsplan 1.1 Inleiding 1.2 Ruimtelijke structuur Waarland 1.3 Huidige situatie 1.4 Het plan 1.5 Beeldkwaliteit 1.5.1 Beschrijving 1.5.2 Criteria 1.5.2.1 criteria Welstansdsnota

Nadere informatie

Deelgebied 4, Vorchten. 1. Beschrijving bestaande situatie

Deelgebied 4, Vorchten. 1. Beschrijving bestaande situatie Deelgebied 4, Vorchten 1. Beschrijving bestaande situatie der tijden zijn aanbouwen gerealiseerd, soms opvallend qua massa maar zodanig rekening houdend met de locatie en zichten dat zij geen afbreuk doen

Nadere informatie

Noordwolde zuid - RoHé terrein

Noordwolde zuid - RoHé terrein Noordwolde zuid - RoHé terrein Beeldkwaliteitplan vrije kavels fase 2B gemeente Weststellingwerf, 28 oktober 2011 Beeldkwaliteitplan vrije kavels Rohé terrein Dit beeldkwaliteitplan is opgesteld voor

Nadere informatie

KAVELPASPOORT WESTREENEN LOO KAVEL #2

KAVELPASPOORT WESTREENEN LOO KAVEL #2 KAVELPASPOORT KAVEL ALGEMEEN BESTEMMINGSPLAN Het bouwplan van uw woning wordt getoetst aan de hand van het bestemmingsplan en het beeldkwaliteitplan. Daarnaast zijn er ook vergunningvrije bouwmogelijkheden.

Nadere informatie

Beeldkwaliteitsplan Harinxmaland Fase 1 E

Beeldkwaliteitsplan Harinxmaland Fase 1 E Beeldkwaliteitsplan Harinxmaland Fase 1 E Beeldkwaliteitsplan Fase 1 E Harinxmaland Vastgesteld door de gemeenteraad op Inhoud 1. Inleiding... 4 1.1 Achtergrond... 4 1.2 Plangebied... 5 2. Uitgangspunten...

Nadere informatie

ESSE ZOOM LAAG NIEUWERKERK AAN DEN IJSSEL GEMEENTE ZUIDPLAS

ESSE ZOOM LAAG NIEUWERKERK AAN DEN IJSSEL GEMEENTE ZUIDPLAS STEDENBOUWKUNDIG PLAN N Aan de zuidkant van Nieuwerkerk aan den IJssel, grenzend aan de Groene Zoom met Capelle aan den IJssel, ligt de toekomstige wijk Esse Zoom Laag. Hier worden de komende jaren 550

Nadere informatie

Landschappelijk Wonen Mussel

Landschappelijk Wonen Mussel gemeente Stadskanaal Landschappelijk Wonen Mussel Verkoopbrochure maart 2014 - kaveltekening en prijzen - bestemmingsplan - beeldkwaliteitsplan Leeswijzer Op bladzijde 3 en 4 vindt u de verkaveling en

Nadere informatie

9.1.A Het Hessingterrein. Gebiedsbeschrijving

9.1.A Het Hessingterrein. Gebiedsbeschrijving 9.1.A Het Hessingterrein Gebiedsbeschrijving Ruimtelijke structuur Het Hessingterrein is gelegen aan de Utrechtseweg, die De Bilt en Zeist verbindt met Utrecht. Kenmerkend voor de omgeving van deze gebiedsontsluitingsweg

Nadere informatie

Beeldkwaliteit Werklandschap Overasselt e fase, deelgebied bedrijven. Gelders Genootschap 1

Beeldkwaliteit Werklandschap Overasselt e fase, deelgebied bedrijven. Gelders Genootschap 1 Beeldkwaliteit Werklandschap Overasselt 2017 1e fase, deelgebied bedrijven Gelders Genootschap 1 1 INLEIDING AANLEIDING Op een locatie aan de noordzijde van de kern Overasselt zal de ontwikkeling van een

Nadere informatie

02 april 2008 buro vijn Oenkerk

02 april 2008 buro vijn Oenkerk Het Onderdijks fase 3 Beeldkwaliteitplan 02 april 2008 buro vijn Oenkerk 1 DE KARAKTERISTIEK VAN HET ONDERDIJKS 3 2 RUIMTELIJKE KWALITEIT EN STRUCTUUR 3 KLEURGEBRUIK EN STRUCTUUR 4 BEELDZONES BIJLAGE

Nadere informatie

Een woonpark op het terrein van het voormalige van Lodenstein College te Kesteren Werknummer: Datum:

Een woonpark op het terrein van het voormalige van Lodenstein College te Kesteren Werknummer: Datum: Een woonpark op het terrein van het voormalige van Lodenstein College te Kesteren Werknummer: 12-1596 Datum: 02-05-2014 Inleiding: Deze studie omvat een stedenbouwkundige en architectonische verkenning

Nadere informatie

Park van buijsen pijnacker-nootdorp. Een bijzonder groene en waterrijke uitbreiding

Park van buijsen pijnacker-nootdorp. Een bijzonder groene en waterrijke uitbreiding Park van buijsen pijnacker-nootdorp Een bijzonder groene en waterrijke uitbreiding Plan Landschappelijke drager hoofdontsluiting * De van Buijsen De Scheggen wadi Zuidweg De Scheggen Plas van Buijsen waterstraat

Nadere informatie

AANVULLING NORG - OOSTERVELD - BUITEN ZUID

AANVULLING NORG - OOSTERVELD - BUITEN ZUID GEBIED AANVULLING NORG - OOSTERVELD - BUITEN ZUID Gebiedsbeschrijving Buiten Zuid is het meest zuidelijk gelegen deelgebied van de nieuw te bouwen woonwijk Oosterveld. Het gebied wordt begrensd door: --de

Nadere informatie

Nieuwerkerk aan den IJssel - project 312 Rijskade. stedenbouwkundige randvoorwaarden 4 maart 2008 project nummer: 71032

Nieuwerkerk aan den IJssel - project 312 Rijskade. stedenbouwkundige randvoorwaarden 4 maart 2008 project nummer: 71032 Nieuwerkerk aan den IJssel - project 312 Rijskade stedenbouwkundige randvoorwaarden 4 maart 2008 project nummer: 71032 Nieuwerkerk aan den IJssel - project 312 Rijskade stedenbouwkundige randvoorwaarden

Nadere informatie

Gemeentewerf maasbommel. beeldkwaliteitplan 3 november west maas en waal

Gemeentewerf maasbommel. beeldkwaliteitplan 3 november west maas en waal Gemeentewerf maasbommel beeldkwaliteitplan 3 november 2009 west maas en waal colofon SAB Arnhem bezoekadres: Frombergdwarsstraat 54 6814 DZ Arnhem correspondentieadres: postbus 479 6800 AL Arnhem T (026)

Nadere informatie

BEELDKWALITEITPLAN DRIELANDEN WEST FASE 1

BEELDKWALITEITPLAN DRIELANDEN WEST FASE 1 BEELDKWALITEITPLAN DRIELANDEN WEST FASE 1 1 juli 2015 Doel In dit document worden de richtlijnen beschreven voor de vormgeving van de bebouwing in het stedenbouwkundig plan voor Drielanden west fase 1.

Nadere informatie

, voorzitter. , griffier

, voorzitter. , griffier Beeldkwaliteitplan Heinkenszand Over de Dijk, fase III, deelgebieden Oostelijk woongebied en Clara s Pad september 2008 Vastgesteld door de raad van de gemeente Borsele bij besluit van 4 september 2008,

Nadere informatie

Beeldkwaliteitplan Emmen, Noorderplein en omstreken. behorende bij de Welstandsnota Koers op kwaliteit (2 e wijziging)

Beeldkwaliteitplan Emmen, Noorderplein en omstreken. behorende bij de Welstandsnota Koers op kwaliteit (2 e wijziging) Beeldkwaliteitplan Emmen, Noorderplein en omstreken behorende bij de Welstandsnota Koers op kwaliteit (2 e wijziging) Gemeente Emmen 21 april 2011 2 1. Inleiding Dit Beeldkwaliteitplan Emmen, Noorderplein

Nadere informatie

HUURLINGSEDAM WIJCHEN FASE 2C P A S.. T E N.. 6 DECEMBER 2018

HUURLINGSEDAM WIJCHEN FASE 2C P A S.. T E N.. 6 DECEMBER 2018 K A V E L HUURLINGSEDAM WIJCHEN FASE 2C P A S.. P O O R. T E N.. 6 DECEMBER 2018 2 HANDREIKING VRIJSTAANDE WONINGEN De wijk Huurlingsedam in Wijchen is een zeer gewilde woonwijk, mede door de bijzondere

Nadere informatie

ACTUALISATIE DIEPENHEIM NOORD 2

ACTUALISATIE DIEPENHEIM NOORD 2 ACTUALISATIE DIEPENHEIM NOORD 2 2015 Inleiding Dit beeldkwaliteitsplan is een herziening van het beeldkwaliteitsplan voor Diepenheim Noord 2 uit 2008. De huidige inzichten op het gebied van ruimtelijke

Nadere informatie

Wirzenheem Winschoten. Beeldkwaliteitsplan woningbouw en supermarkt

Wirzenheem Winschoten. Beeldkwaliteitsplan woningbouw en supermarkt Wirzenheem Winschoten Beeldkwaliteitsplan woningbouw en supermarkt Verantwoording Titel Wirzenheem Winschoten, beeldkwaliteitsplan woningbouw en supermarkt Projectnummer 234664 Datum 15 oktober 2007 Auteurs

Nadere informatie

Typologieën binnen het plangebied Nieuw Poelenburg

Typologieën binnen het plangebied Nieuw Poelenburg Typologieën binnen het plangebied Nieuw Poelenburg In het plangebied zijn diverse typologieën te onderscheiden. In hoofdstuk 2 zijn de volgende typologieën benoemd: Individueel en geschakelde woningen

Nadere informatie

Beeldkwaliteitsplan Kloostertuin Tienray

Beeldkwaliteitsplan Kloostertuin Tienray Beeldkwaliteitsplan Kloostertuin Tienray September 2017 Inhoud 1. Inleiding... 3 2. Analyse en aanbeveling... 5 3. Inspiratiebeelden... 6 4. Criteria... 9 1. Inleiding De gemeente Horst aan de Maas heeft

Nadere informatie

beeldkwaliteitplan de Swaan concept Wagenweg 2 november 2013

beeldkwaliteitplan de Swaan concept Wagenweg 2 november 2013 beeldkwaliteitplan de Swaan concept Wagenweg 2 november 2013 vogelvlucht kaart 1860 Diepsmeerpolder met onderscheidende verkaveling in omringend landschap aanleiding en procedure Aanleiding Speelpark de

Nadere informatie

BEVERWIJK ONTWIKKELINGSLOCATIES WIJK AAN ZEE

BEVERWIJK ONTWIKKELINGSLOCATIES WIJK AAN ZEE BEVERWIJK ONTWIKKELINGSLOCATIES WIJK AAN ZEE BEVERWIJK ONTWIKKELINGSLOCATIES WIJK AAN ZEE Gemeente Beverwijk Rho adviseurs voor leefruimte opdrachtnr: 037500.1912500 datum: 15 juli 2016 referte: mw. I.

Nadere informatie

RUIMTELIJKE ANALYSE. Historische route

RUIMTELIJKE ANALYSE. Historische route RUIMTELIJKE ANALYSE 1868 2007 Historische route Over het eiland loopt een deel van een eeuwenoude route tussen Oosterhout (centrum) en Den Hout. Eén van de belangrijkste structuurbepalende elementen op

Nadere informatie

Notitie Ontwerp Notitie Beeldkwaliteitsparagraaf Gasteren Bosakkers 3 e fase

Notitie Ontwerp Notitie Beeldkwaliteitsparagraaf Gasteren Bosakkers 3 e fase Notitie Ontwerp Notitie Beeldkwaliteitsparagraaf Gasteren Bosakkers 3 e fase 1 Ontwerp Notitie Beeldkwaliteitsparagraaf Gasteren Bosakkers 3 e fase Inleiding De Werkgroep Bosakkers Gasteren heeft in samenwerking

Nadere informatie

Leidraad voor Boschkens-west d.d. oktober 2007 vormt het uitganspunt en toetsingskader voor de diverse deeluitwerkingen.

Leidraad voor Boschkens-west d.d. oktober 2007 vormt het uitganspunt en toetsingskader voor de diverse deeluitwerkingen. ligging plangebied 4a Boschkens, Goirle Context In juli 2014 is voor fase 4a in Boschkens een nieuw verkavelingsplan opgesteld bestaande uit volgende programma: - 30 rijwoningen, sociale huur, kavelgrootte

Nadere informatie

Projectnummer: Onderdeel : Stedenbouwkundige onderbouwing. Opdrachtgever : de Eekelaar NV Baarleseweg RH Chaam

Projectnummer: Onderdeel : Stedenbouwkundige onderbouwing. Opdrachtgever : de Eekelaar NV Baarleseweg RH Chaam Projectnummer: 22435 Onderdeel : Stedenbouwkundige onderbouwing Omschrijving : De Eekelaar 43 appartementen met commerciële ruimten en parkeerkelder Aan de Dorpsstraat te Chaam Opdrachtgever : de Eekelaar

Nadere informatie

Hoofdstraat 118 te Zuidwolde Beeldkwaliteitsplan. 8 september

Hoofdstraat 118 te Zuidwolde Beeldkwaliteitsplan. 8 september Hoofdstraat 118 te Zuidwolde Beeldkwaliteitsplan 8 september 2011 277.35.00.00.10.00 Hoofdstraat 118 te Zuidwolde Beeldkwaliteitsplan 8 september 2011 277.35.00.00.10.00 Inhoud 1.0 Inleiding 1.1 Locatie

Nadere informatie

Gezondheidspark Hengelo Stedenbouwkundige visie Deldenerstraat-Noord

Gezondheidspark Hengelo Stedenbouwkundige visie Deldenerstraat-Noord Gezondheidspark Hengelo Stedenbouwkundige visie Deldenerstraat-Noord 13 juli 2009 op ten noort blijdenstein A RCHITECTEN EN ADVISEURS 3 Inhoudsopgave 1 Aanleiding 5 2 Locatiebeschrijving 7 3 Stedenbouwkundige

Nadere informatie

WELSTANDSCRITERIA GEBIEDEN. Hoofdstuk 4

WELSTANDSCRITERIA GEBIEDEN. Hoofdstuk 4 WELSTANDSCRITERIA GEBIEDEN Hoofdstuk 4 Een belangrijke peiler van de welstandsnota is het gebiedsgerichte welstandsbeleid. De gebiedsgerichte welstandscriteria worden gebruikt voor de kleine en middelgrote

Nadere informatie

beeldkwaliteitsplan locatie ons belang Staphorst 08 april 2013

beeldkwaliteitsplan locatie ons belang Staphorst 08 april 2013 beeldkwaliteitsplan locatie ons belang Staphorst 08 april 2013 Inleiding In de Welstandsnota Staphorst is aangegeven dat er bij nieuwe ontwikkelingen (zowel uitbreidingen als inbreidingen) gelet moet

Nadere informatie

AANVULLING BEELDKWALITEITSPLAN OLDEBROEK-WEST II (HOGEKAMP)

AANVULLING BEELDKWALITEITSPLAN OLDEBROEK-WEST II (HOGEKAMP) AANVULLING BEELDKWALITEITSPLAN OLDEBROEK-WEST II (HOGEKAMP) INLEIDING Aanvulling beeldkwaliteitsplan Oldebroek West II (Hogekamp) Bij het stedenbouwkundig plan voor Oldebroek- West in 2007 is destijds

Nadere informatie

Beeldkwaliteitsplan Baflo Oosterhuisen, 2e fase juni 2009

Beeldkwaliteitsplan Baflo Oosterhuisen, 2e fase juni 2009 Plek voor ideeën Beeldkwaliteitsplan Baflo Oosterhuisen, 2e fase 275.11.02.31.00.00 11 juni 2009 Beeldkwaliteitsplan Baflo Oosterhuisen, 2e fase 275.11.02.31.00.00 11 juni 2009 Inhoud 1.0 Aanleiding

Nadere informatie

AI14028 beeldkwaliteitsplan Warder 52 te Warder

AI14028 beeldkwaliteitsplan Warder 52 te Warder 28 oktober 2014 2 inhoud Inhoudsopgave Luchtfoto plangebied Inleiding Beelden bestaande situatie Bestaande situatie Nieuwe situatie, positie en kapvorm bebouwing Impressie bouwplan 3 4 7 8 10 11 12 Uitwerking

Nadere informatie

Welstandsparagraaf 17 Deventerpoort CONCEPT

Welstandsparagraaf 17 Deventerpoort CONCEPT Welstandsparagraaf 17 Deventerpoort CONCEPT Deventerpoort mogelijke verkaveling ligging deelgebied Programma De bestaande bebouwing kent een variatie van gehuurde, gepachte en eigen panden van ondernemers.

Nadere informatie

Stedenbouwkundige visie. Plantsoensingel Zuid s-heerenberg

Stedenbouwkundige visie. Plantsoensingel Zuid s-heerenberg Stedenbouwkundige visie Plantsoensingel Zuid s-heerenberg Stedenbouwkundige Visie Plantsoensingel Zuid s-heerenberg Opgesteld door: Buro Dwarsstraat Arjan van der Laan Inhoud 1 Inleiding 2 Analyse huidige

Nadere informatie

KAVELPASPOORT. Woningbouw project De Heikant fase 2. Verkoop:

KAVELPASPOORT. Woningbouw project De Heikant fase 2. Verkoop: KAVELPASPOORT Woningbouw project De Heikant fase 2 Verkoop: Dorpsstraat 22, 6562 AB Groesbeek Postbus 210, 6560 AE Groesbeek Tel. (024) 397 57 55 e-mail: info@hv.nl Openingstijden: Maandag tot en met vrijdag:

Nadere informatie

Gemeente Veenendaal SPELREGELS BEELDKWALITEIT PIONIERKWARTIER

Gemeente Veenendaal SPELREGELS BEELDKWALITEIT PIONIERKWARTIER Gemeente Veenendaal SPELREGELS BEELDKWALITEIT PIONIERKWARTIER De beeldkwaliteit Pionierkwartier zijn afgestemd op de vastgestelde beeldkwaliteit van het Stationskwartier. In het Pionierkwartier wordt gestreefd

Nadere informatie

GEMEENTE HELDEN. Beeldkwaliteitplan t Höltje-Zuid

GEMEENTE HELDEN. Beeldkwaliteitplan t Höltje-Zuid GEMEENTE HELDEN Beeldkwaliteitplan t Höltje-Zuid Project: Beeldkwaliteitplan t-höltje-zuid Opdrachtgever: Wonen Limburg Vastgoedontwikkeling Opsteller: Compositie 5 stedenbouw bv Datum: april 2008 Bestandsnummer:

Nadere informatie