van kleding en schoenen. Ondanks de Zilverstad Schoonhoven Schoonhoven heeft van oudsher veel winkels, studio s, galerieën en ateliers

Maat: px
Weergave met pagina beginnen:

Download "van kleding en schoenen. Ondanks de Zilverstad Schoonhoven Schoonhoven heeft van oudsher veel winkels, studio s, galerieën en ateliers"

Transcriptie

1 Ons leven Voorkom lekkage Einde vrije tandartstarieven ONDERLINGE NIEUWS APK voor woningen Meer ruimte op een A-locatie Marcel Teeuwen is eigenaar van Streakers Wo- Man fashion and sneakers, een modewinkel in Schoonhoven. Ondanks de crisis heeft uit te breiden en te verhuizen naar een A-locatie. De benodigde verzekeringen Trendy en sportief In 2008 besloot Marcel Teeuwen samen te gaan werken met een vriendin die een winkel had in tassen en andere van kleding en schoenen. Ondanks de Schoonhoven. Zilverstad Schoonhoven Schoonhoven heeft van oudsher veel winkels, studio s, galerieën en ateliers tot goud- of zilversmid en uurwerkmaker middelbare scholen. Schoonhoven heeft bovendien een regiofunctie, wat betekent dat hier aardig wat mensen 125 m 2 kleding voor dames en heren, aan, in deze ruimte kunnen we ons assortiment verder uitbreiden. [Lees verder op pagina 8] DE WAARDEN

2 advies Ons advies Sta eens stil bij uw uitvaartverzekering Nabestaanden Een sterfgeval brengt veel teweeg. Nabestaanden hebben verdriet en voor de uitvaart. Zelfs de meest eenvoudige uitvaart kost veel geld. over de nalatenschap kunnen beschikken. uitvaart in eerste instantie zelf moeten betalen. Wanneer u zorgt voor een zorgen besparen. ONS advies: sluit een goede uitvaartverzekering af. Daarmee bespaart u uw nabestaanden veel zorgen. U kunt kiezen uit meerdere soorten uitvaartverzekeringen. De uitvaartver- maar verzorgt producten en diensten. In principe kan de uitvaartverzorger van de verzekeraar alles regelen voor de crematie of begrafenis. Een kapitaalverzekering een uitvaartverzorger kiezen. Een minder voorkomende uitvaartverzekering is de verzekerde spaart voor een uitvaart. uitvaartverzekeringen. Laat u hierover informeren door uw Onderlinge adviseur. Wensen eigen uitvaart? Wilt u begraven worden of gecremeerd of wilt u uw lichaam ter beschikking van de wetenschap stellen? muziek? Tegenwoordig is heel veel een kostenplaatje tegenover. Wanneer u u daar met uw verzekering rekening mee houden. ONS advies: Denk eens na over uw eigen uitvaart. U kunt uw wensen laten aansluiten. Voldoet uw bestaande uitvaartverzekering? Misschien is het een idee om deze nog eens door te nemen met uw verzekeringsadviseur. een aparte uitvaartverzekering voor uw kinderen afsluiten. Voor jonge stuk lager. ONS advies met uw verzekeringsadviseur r of uw bestaande uitvaartverzekering nog voldoet. Check of uw hen een aparte verzekering af.

3 Ons leven leven Kinderen vliegen vroeg of laat uit. Zo had ik opeens een kamer van 9 m 2 Sommigen zetten zelf een huishouden op, anderen gaan eerst op kreeg ik meer ruimte in hetzelfde huis. waar ik moest slapen en studeren. Later kamers. Aan het eind van elke zomer om te gaan studeren. Zo vertrok Voor de inrichting van de kamer werd Ikea geplunderd en ook familie en van Hengelo naar Groningen voor een vrienden stonden spulletjes af. studie orthopedagogiek. studie vertelt Marleen dat de stad verschillende universiteiten studeren. eerste tentamen moest ik veel meer vanuit Twente niet zo n grote stap. went. Marleen werd enthousiast lid van erg gezellig. De kamerschaarste in ze later een jaar een bestuursfunctie had geluk. Ik kreeg reacties op studievertraging op en inmiddels heeft De eerste kamer die ik bekeek was in een studentenhuis met twintig kamers. behaald. Ze vervolgt haar studie met ik helemaal niet zitten. Gelukkig kon ik personeelsbeleid aan de universiteit ook terecht in een kleiner studentenhuis. van Gent. Wat zeggen de ouders van Marleen? Hoe verzeker je een uitwonend kind? Soms kunnen uitwonende kinderen verzekeraar anders. De particuliere inboedelverzekering af te sluiten en andere (studie)materialen. Denk ook aan eventuele veranderingen gezinsongevallenverzekering en in het buitenland: in veel gevallen moeten extra verzekeringen worden afgesloten. Gaat uw kind op kamers? Neem dan voor alle zekerheid contact op met uw verzekeringsadviseur.

4 nieuws Ons nieuws Einde vrije tandartstarieven In ons maartnummer brachten we u op Aansprakelijkheidsverzekering ook voor te koop staande woning Bent u toe aan een nieuwe zorgverzekering? Vergeet dan niet dat 1 januari het moment is om over te stappen. Er gaat weer het nodige veranderen uitpakken om voor een andere zorgverzekering te kiezen. bekend gemaakt. De zorgverzekeraars bepalen de aanvullende De huidige huizenmarkt kan met zich meebrengen dat u bent niet hebt verkocht. De particuliere in dat geval dekking voor het huis woning. Dit geldt ook wanneer u het van de leegstandswet. De dekking voor een niet-bewoonde woning is in de voorwaarden van de particuliere tot een periode van maximaal twaalf maanden. Autodiefstal eenvoudiger? Zelfs een VbV/SCM goedgekeurd de meeste beveiligingssystemen niet feilloos. Zo is het onderzoekers van is op 7 augustus toegelicht in het televisieprogramma Nieuwsuur. Kiwa gelukt de chip van de startonderbreker van diverse automerken te kraken. De toegepaste truc is nogal u staan op het moment dat u uw Radboud Universiteit te gebruiken. auto centraal vergrendelt. Alleen Wees in elk geval gewaarschuwd en let er op dat er niemand dicht in uw buurt is op het moment dat u uw auto afsluit.

5 Ons huis huis Preventie storm-, water- en vorstschade - Voorkom lekkage Voorkom bevriezing Elfstedentocht. De laatste jaren hebben we dat leidingen bevriezen ligt dan op de loer. Bevriezing van leidingen kunt u voorkomen door een aantal maatregelen te nemen. elektrische verwarming is duur. Toch is het in de meeste gevallen goedkoper dan vorstschade. Voorkom bevriezing van uw verwarming door alle radiatoren open te zetten en schakel de CV s nachts niet uit. (voor de winter invalt) controleren! Dakgoten zorgen voor de afvoer van regenwater. leiden. Controleer dus regelmatig uw dakgoten en andere waterafvoeren en maak ze indien nodig de afvoersystemen. Een pittige storm kan dakpannen op schuine daken beschadigen. Controleer na een storm of de dakpannen nog op hun plaats Schoorsteenvegen Een open haard of houtkachel brengt warmte en gezelligheid in Een aantal verzekeraars erkent uw huis. Zorgt u er wel voor dat het alleen schoorsteenvegers rookkanaal goed werkt? Bladeren en teveel roet in de schoorsteen kunnen een schoorsteenbrand veroorzaken. In geval van een schoorsteenbrand moet u kunnen aantonen dat u er voldoende aan hebt gedaan om dit te voorkomen. Laat uw schoorsteen dus en vraag de schoorsteenveger

6 werk ZZP er Kees Westeneng Zelfstandigen Zonder Personeel, oftewel ZZP ers. Timmerman Kees Westeneng werkt al sinds 1978 op deze manier. Ik leerde alles over het timmervak in wonen. Ik had zelf ook al bedacht dat ik meer zou kunnen verdienen als ik voor mezelf werkte. arbeidsongeschiktheidsverzekering de huur kan ik rondkomen. gezondheidsproblemen niet kunnen terugvallen. De arbeidsongeschikt- ontzettend duur. Denkt Kees al aan stoppen? Ik heb Bewust alleen werken In de jaren zeventig was het niet zo vestigen. Kees meent zich te herinneren dat de Kamer van Koophandel een soort Momenteel werk ik ongeveer 50% voor particulieren en voor 50% word verhouding is ook wel anders geweest. Gelukkig heb ik meestal hoef je je dan tenminste niet druk te maken over personeel dat niets doet en wel betaald moet worden. dan ga je toch door. Misschien dat ik langzaam begin te stoppen als ik 62 of 63 ben? We zullen zien. Verzekeringen voor ZZP ers arbeidsongeschiktheidsverzekering of verzekeringen voor de materialen die neem dan eens contact met ons op. informatie.

7 Ons voordeel Uw spullen achter slot en grendel in deze Niet-te-kraken kluis Volgens een testpanel van de Consumentenbond is de inbraak- en brandwerende kluis u ontvangt verankeringsmateriaal zodat u de kluis kunt bevestigen. Buitenmaten H330 x B450 x D380 mm en Binnenmaten H240 x B380 x D292 mm. De kluis weegt 39 kg. voordeel Uw lidmaatschap levert u meer op dan u denkt Profiteer van ledenvoordeel: in de auto of leuk om cadeau te geven aan iemand) Uw voordeel: 150,- Bestellen: Actieperiode t/m 31 december 2012 Puzzel mee en maak kans op een Sony E-reader (PRS-T2) + cadeaukaart Bol.com voor digitale boeken* Vul de antwoorden op onderstaande vragen in en ontdek het woord dat in de gekleurde vakjes staat. Ga voor 30 november 2012 naar en vul 1. Welke uitvaartverzekering keert geen geld uit? 5. De laatste jaren hebben we vaker koude. gehad.

8 [Vervolg van pagina 1] Goede reputatie De verhuizing naar een grotere winkel bracht veel met zich mee, zoals een De Waarden. Hun kantoor zit een vertrouwen. APK voor woningen veiligheidskeuring Verdien 25 euro woning, en dus ook voor de woon- onderhouden gas- en elektriciteitsnetwerken slechts tot en met de meterkast. Vooral vooroorlogse Wat houdt de keuring in? c.q. betrouwbaarheid van gas- elektraen waterleidingen gecontroleerd, gebeurt overeenkomstig de normen energietechnieken. Green4energy kan ook een energiescan uitvoeren. Wat kost dat? Leden voor ledenactie voor het beschermen van elkaars bezit. De Onderlinge De Waarden is uitgegroeid tot een bloeiende vereniging, met veel tevreden leden. Dat willen we graag zo houden. voor de verzekeringen nog lager houden. Daarom zoekt de Onderlinge beste ambassadeurs onze eigen leden. versterken? Daar wordt u direct voor uw advies aanmeldt, ontvangt u Onderlinge De Waarden DE WAARDEN