Vraag 1. Wat is de typische naam voor de grotere broers van de sloepen uit De Panne die op het strand gesleept moesten worden omdat er geen haven was?

Maat: px
Weergave met pagina beginnen:

Download "Vraag 1. Wat is de typische naam voor de grotere broers van de sloepen uit De Panne die op het strand gesleept moesten worden omdat er geen haven was?"

Transcriptie

1 De antwoorden!

2

3 Vraag 1 Wat is de typische naam voor de grotere broers van de sloepen uit De Panne die op het strand gesleept moesten worden omdat er geen haven was? B Pannepot Deze vissersboot met bemanning stond model voor kunstschilder Alfons Rubens. De lijnen van het raster dat hij gebruikte als basis zijn nog op de foto te zien.

4

5 Vraag 2 Welke vrouw staat hier afgebeeld op dit 100 Frankbiljet ter gelegenheid van de herdenking van de eerste trein in Diksmuide (1858)? B Dichteres Maria Doolaeghe (Te herkennen aan haar schrijfveer. LéonieKeingiaertde Gheluveltwas niet de eerste vrouwelijke burgemeester van Diksmuide maar zoals haar naam wel doet vermoeden-van Geluveld. In 2013 voorziet de dienst cultuur van Zonnebekeeen sociaal-artistiek project rond LKdG, getuigenissen en beeldmateriaal zijn welkom bij de dienst cultuur)

6

7 Vraag 3 In welke gemeente staat dit H. Hart-beeld dat rond 1936 werd ingehuldigd voor de kerk? A Beveren (Het H. Hartbeeld werd feestelijk ingewijd op het St.-Brigidapleinin Beveren-IJzer. De inhuldiging ging gepaard met toespraken en een stoet vanuit de kerk doorheen het dorp. Deze foto is genomen voor de start van de feestelijkheden. Het H. Hartbeeld, centraal op de foto, is nog 'ingepakt')

8

9 Vraag 4 De rally van Ieper vond voor het eerst plaats in Welke grote rally, die er in 1964 passeerde diende als inspiratie? B Rally van Monte-Carlo (De Rally van Monte-Carlo werd voor het eerst gereden in Bij de passage door Ieper in 1964 werd GrahamHill, die we op de vorige foto zien, pas 107e)

10

11 Vraag 5 Op welk kerktoren wordt de haan hier teruggeplaatst in 1968? A De Sint-Jozefskerk van Jonkershove (Dit gebeurde door arbeiders van de firma Ch. Van Eyghen Duthoouit Ieper)

12 Vraag 7

13 Vraag 6 Dit was de eerste platenhoes van een muzikaal duo uit de Westhoek. Wat was hun artiestennaam? A Demsey& Dover (Deze plaat dateert van 1971, ze hadden een korte maar gesmaakte carrière. Met het nummer No,no, anyonebut me behaalden ze een verdienstelijke ereplaats op het 'European Pop Jury -radiofestival.)

14

15 Vraag 7 Wat was het beroep van Emiel Vandekerckhove, die in deze bekende villa in Edewalle woonde? C Boswachter (Emiel Vandekerckhoveen zijn echtgenote LeonieVandenbusschewoonden in deze villa in de P.D. Vanhautestraat, aan de rand van het bos. Vandekerckhovewerd geboren in 1888 in Edewalle. Hij was boswachter, maar daarnaast was hij ook actief in de Handzaamsegemeentepolitiek. Eerst werd hij gemeenteraadslid en later eerste schepen onder burgemeester Pattyn. Door een conflict in eigen rangen trad Pattynaf, en werd de boswachter in 1929 onverwacht burgemeester van Handzame)

16 Vraag 11

17 Vraag 8 Hoe werd deze persoon uit Pollinkhove in de volksmond genoemd? C Staf Petrolle (we zien Gustaaf Declercq of Staf Petrolle hier met zijn triporteur en zijn twee trekhonden. De foto is genomen op de baan Ieper-Veurne voor zijn woning bij de Gapaardnr. 7. Hij leurde zijn ganse leven met petroleum. Hij begon de handel in 1922 met paard en kar als afgevaardigde van Esso Veurne, vanaf 1945 deed hij dit zelfstandig met zijn triporteur. In 1958 ging hij met pensioen.)

18 Vraag 10

19 Vraag 9 De enige Belgische Olympische wielerkampioen op de weg André Noyelle rijdt juichend over de finish in Waar werden in 1952 de Olympische Spelen georganiseerd? A Helsinki Op de voorgaande foto zien we hoe André Noyelleuit Poelkapelle, tijdens de Olympische spelen in Helsinki, glansrijk de gouden medaille won. André werd geboren in 1931 en was toen pas 21 jaar.

20 Vraag 4

21 Vraag 10 De tractor van Omer Dambre uit Kemmel. Hij kocht dit model in 1951 voor Belgische Franken. Wat was het merk? C Lanz Bulldog Omer kocht deze tractor bij de Brusselse firma Doyen.

22

23 Vraag 11 Valentijn van St.-André is zowat de bekendste aangespoelde potvis. Maar wanneer spoelde hij ook alweer aan? C 12 februari 1989 (en niet 14 februari 1999, zoals de meesten waarschijnlijk dachten cfr. de naam Valentijn-, dit was een strikvraag)

24 Vraag 12

25 Vraag 12 Deze burgemeester kreeg in zijn eerste beleidsjaar (in 1959) te maken met een droge zomer en waterschaarste. Een waterleidingsnetwerk ontbrak en de regenwaterputten waren opgedroogd. Hij ging dan ook zelf aan de slag en bracht het water tot bij zijn inwoners. Van welke gemeente was deze hulpvaardige man de burgemeester? C Mesen (Het water werd uit de mijneputten gepompt. Deze foto is genomen in de Daalstraat. We zien de burgemeester een waskuip water helpen dragen met Julie Bouchaert, echtgenote van Pierre Maricau)

26

27 Vraag 13 Welk lokaal kinderfeest (ode aan het herleven van de natuur, een jubelend dansen en bezingen van het nieuwe leven) staat hier afgebeeld? B Viering van de Sinksenbruid (Veurne) (Dit is een typisch Veurnsvolksgebruik. Sinksenbruid is exclusief verbonden aan de kleuterschool in de Blauwe Nonnenstraat te Veurne. Op vrijdag voor Pinksteren (tot 1965 op zaterdag) haastten de kleuters zich om niet als laatste op de speelplaats te komen. Van zodra er voldoende kinderen op de speelplaats zijn, start het Sinksenbruid-ritueel. De kinderen dansen in de ronde en zingen het Sinksenbruidliedje. In het midden van de kring staat het kindje dat het laatst toekwam. Die kleuter is de zogezegde 'bruid van Sinksen'. Is iedereen er, dan start de Sinksenbruidwandelingdoor de straten van de stad. De kinderen krijgen dan fruit en snoep van inwoners en handelaars, en de burgemeester komt hen groeten aan het stadhuis)

28 Vraag 16

29 Vraag 14 Op deze foto zien we een stoommachine die dienst deed voor aandrijving van de dorsmachine. Voor welke gelegenheid werd deze machine aan het publiek getoond? A Woesten 100 jaar achteruit 'Woesten100 jaar achteruit' op 21 juli 1974 was een organisatie onder leiding van meester Georges Saesenmet diverse medewerkers en verenigingen. Het was de bedoeling om zoveel mogelijk mensen erbij te betrekken op diverse plaatsen in oude klederdracht. Oude ambachten en attracties waren te zien bij de herbergen en winkels evenals op het marktplein.

30 Vraag 14

31 Vraag 15 Op 3 september 1983 werd er een internationale snelwandelwedstrijd georganiseerd in Poperinge. Voor wie werd deze wedstrijd georganiseerd? C Postbodes (dit werd georganiseerd ter gelegenheid van de braderie in de Ieperstraat in Poperinge. De organisatie was een samenwerking tussen de handelsvereniging Ieperstraat en de Vriendenkring van de Post Poperinge. Deelnemers waren er uit Duinkerke, Rijsel en Aardenburg. Voor de vriendenkring was het een gelegenheid om terug aan te knopen met een traditie uit de jaren 1950, waarbij verbroedering met buitenlandse collega's met sportieve prestaties en de nodige spijs en drank werden gevierd)

32 Vraag 13

33 Vraag 16 Deze Nieuwpoortse reus was de eerste versie van de bekende reus Jan Turpin. Toen was hij de grootste bekende reus met zijn 11 meter. Maar hoe groot is de huidige Jan Turpin volgens de Reuzengilde? C 10,40 m De huidige reus Jan Turpinis de opvolger van de hier afgebeelde reus. Jan Turpin(I) werd 'geboren' in 1925, en werd genoemd naar de Nieuwpoortse burgemeester die in 1489 tijdens een beleg van de stad de bevolking moed insprak en tot de zege bracht. Als grootste reus van het land behaalde hij in 1935 op de Wereldtentoonstelling in Brussel de eerste prijs en de titel 'Reus der reuzen'. In de Tweede Wereldoorlog werd hij volledig vernield (behalve zijn hoofd)

34 Vraag 17

35 Vraag 17 We zien hier hoe deze kerk na de Eerste Wereldoorlog heropgebouwd werd. Maar waar staat deze neogotische kerk? C Passendale (Dit is de Sint-Audomaruskerk, na de Eerste Wereldoorlog naar de plannen van 1904 heropgebouwd. Tijdens de Tweede Wereldoorlog werd de kerk ook beschadigd. In vonden er herstellingswerken plaats)

36

37 Schiftingsvraag Er zijn bakstenen nesthokjes in de duiventoren van Lo. (De duiventoren van Lo werd gebouwd in 1710 en maakte deel uit van de abdijhoeve die bij de voormalige Sint-Pietersabdij hoorde. Deze toren werd volgens de overlevering opgericht door de monniken als geschenk voor hun pas verkozen abt PatriciusFraeys, tijdens zijn reis naar Rome. In 1913 en in 2000 werd de toren gerestaureerd)

Vooraf enkele afspraken: 17 vragen 1 juist antwoord Vink het juiste antwoord aan: A, B of C Schiftingsvraag

Vooraf enkele afspraken: 17 vragen 1 juist antwoord Vink het juiste antwoord aan: A, B of C Schiftingsvraag Beeldbankquiz 2012 Vooraf enkele afspraken: 17 vragen 1 juist antwoord Vink het juiste antwoord aan: A, B of C Schiftingsvraag Vraag 1 Deze sloepen waren zeer typisch voor het strand van De Panne. Omdat

Nadere informatie

VOORZITTER MAURITS BONJE

VOORZITTER MAURITS BONJE VOORZITTER MAURITS BONJE 1984-1996. 1984 Verslag uit het boek met de verslagen van de vergadering van 10 februari 1984 over de verkiezing van het bestuur. Tijdens deze verkiezing werd wijlen de heer Maurits

Nadere informatie

De Beeldbankquiz WESTHOEK verbeeldt - receptie

De Beeldbankquiz WESTHOEK verbeeldt - receptie De Beeldbankquiz Donderdag 13 maart 2014 - WESTHOEK verbeeldt - receptie Enkele afspraken 14 vragen Telkens 1 mogelijk antwoord 1 schiftingsvraag 'WESTHOEK verbeeldt'- receptie - 13 maart 2014 2 De Beeldbankquiz

Nadere informatie

3-17 april Frans-Vlaamse Veertiendaagse.

3-17 april Frans-Vlaamse Veertiendaagse. 1999 3-17 april Frans-Vlaamse Veertiendaagse. Uitstap op 29-30 april naar STEENVOORDE-FRANCE. De kop van JAN TURPIN II aan de ingang van de feestzaal vismijn te Nieuwpoort ter gelegenheid van de tentoonstelling

Nadere informatie

100 jaar geleden. t Is Oorlog! Een lesmap voor het vierde, vijfde en zesde leerjaar, door juffrouw Anita en de papa van Anna.

100 jaar geleden. t Is Oorlog! Een lesmap voor het vierde, vijfde en zesde leerjaar, door juffrouw Anita en de papa van Anna. 100 jaar geleden t Is Oorlog! Een lesmap voor het vierde, vijfde en zesde leerjaar, door juffrouw Anita en de papa van Anna. t Is oorlog! Binderveld, Kozen, Nieuwerkerken en Wijer 100 jaar geleden is een

Nadere informatie

Van braindrain naar braingain?

Van braindrain naar braingain? Van braindrain naar braingain? Bron cijfers: Steunpunt Sociale Planning Verwerking en interpretatie: RESOC Deelanalyse B Leeftijdscategorie 359 jaar Netto-migratie 359 jarigen 5 5-5 3 Immigratie 98 86

Nadere informatie

Openbaar vervoer: bus- en treinverbindingen (maart 2015)

Openbaar vervoer: bus- en treinverbindingen (maart 2015) Openbaar vervoer: bus- en verbindingen (maart 2015) Openbaar vervoer Aankomstuur Vertrek uit school 's middags Vertrek uit school 's avonds Belbus 8.35u 12.15u 16.30u Belbus Koekelare- Belbus Torhout 8.35u

Nadere informatie

Albert I van België: Brussel, 8 april Marche-les- Dames, 17 februari 1934

Albert I van België: Brussel, 8 april Marche-les- Dames, 17 februari 1934 Albert I van België: Brussel, 8 april 1875 - Marche-les- Dames, 17 februari 1934 Hij was prins van België, hertog van Saksen, prins van Saksen-Coburg-Gotha, was van 23 december 1909 tot 17 februari 1934

Nadere informatie

Van braindrain naar braingain?

Van braindrain naar braingain? Van braindrain naar braingain? Bron cijfers: Steunpunt Sociale Planning Verwerking en interpretatie: RESOC Deelanalyse C Leeftijdscategorie 5+ jaar Netto-migratie 5+ jarigen 5 5-5 - -5 3 Immigratie 44

Nadere informatie

Kerk- School- en Gezinsdienst op zondag 29 maart 2015 in de Martinikerk

Kerk- School- en Gezinsdienst op zondag 29 maart 2015 in de Martinikerk Kerk- School- en Gezinsdienst op zondag 29 maart 2015 in de Martinikerk Voorganger: Ds. M.N. Ariesen-Holwerda Organist: Kees Nottrot Pianist: Peter Wagenaar Afkondigingen Zingen van een psalm 122: 1 en

Nadere informatie

Waar het woord carnaval juist zijn oorsprong heeft, is nog de vraag. De meest aangenomen uitleg is dat het afgeleid is van carne en vale.

Waar het woord carnaval juist zijn oorsprong heeft, is nog de vraag. De meest aangenomen uitleg is dat het afgeleid is van carne en vale. Aalst viert Carnaval Welkom in Aalst carnavalstad. Aan de hand van volgende vragen zullen jullie meer leren over het grote Aalsterse gebeuren De antwoorden op deze vragen vinden jullie in de carnavalzaal.

Nadere informatie

Belbus Koekelare-Ichtegem. 8.35u 12.15u 16.30u. Belbus Torhout. 8.35u 12.10u 16.05u of 17.00u. Bus Diksmuide 8.45u 12.10u 16.30u

Belbus Koekelare-Ichtegem. 8.35u 12.15u 16.30u. Belbus Torhout. 8.35u 12.10u 16.05u of 17.00u. Bus Diksmuide 8.45u 12.10u 16.30u Openbaar vervoer: bus- en treinverbindingen (januari 2013) Openbaar vervoer Aankomstuur Vertrek uit school 's middags Vertrek uit school 's avonds Belbus 8.50u 12.15u 16.30u Belbus Koekelare- Belbus 8.35u

Nadere informatie

Stadswandeling. Kruispoort

Stadswandeling. Kruispoort Brugge Brugge is de hoofdstad van de provincie West-Vlaanderen. De gemeente telt bijna 117.000 inwoners. Ongeveer 20.000 daarvan wonen in het historisch centrum. In 2002 was Brugge Culturele hoofdstad

Nadere informatie

Watou: inhuldiging pastoor Cyriel Devisschere

Watou: inhuldiging pastoor Cyriel Devisschere Watou: inhuldiging pastoor Cyriel Devisschere Op 31 oktober 1937 wordt E.H. Cyriel Devisschere plech

Nadere informatie

Bus Diksmuide 8u45 12u10 16u30. Bus Houthulst 8u35 12u10 16u30. Bus Ichtegem Eernegem 8u35 12u05 16u30. Bus Ieper 8u35 12u10 16u30

Bus Diksmuide 8u45 12u10 16u30. Bus Houthulst 8u35 12u10 16u30. Bus Ichtegem Eernegem 8u35 12u05 16u30. Bus Ieper 8u35 12u10 16u30 Openbaar vervoer: bus en treinverbindingen (maart 2012) Openbaar vervoer Aankomstuur Vertrek uit school 's middags Vertrek uit school 's avonds Belbus Diksmuide 8u50 12u15 16u30 Belbus Koekelare Ichtegem

Nadere informatie

Koning Leopold II en Brugge. Jan D hondt Studiedag Brugge, the place to be 5 december 2015

Koning Leopold II en Brugge. Jan D hondt Studiedag Brugge, the place to be 5 december 2015 Koning Leopold II en Brugge Jan D hondt Studiedag Brugge, the place to be 5 december 2015 Leopold II, koning der Belgen Brussel, 9 april 1935 Laken 17 dec. 1909 x Maria Hendrika v. Oostenrijk Koning sinds

Nadere informatie

Uw gemeente in cijfers: Alveringem

Uw gemeente in cijfers: Alveringem Inleiding Alveringem : Alveringem is een gemeente in de provincie West-Vlaanderen en maakt deel uit van het Vlaams Gewest. Buurgemeentes zijn Diksmuide, Lo-Reninge, Poperinge, Veurne en Vleteren. Alveringem

Nadere informatie

Rommelmarkten Brocantes. Westhoek - Westkust 2018

Rommelmarkten Brocantes. Westhoek - Westkust 2018 Rommelmarkten Brocantes Westhoek - Westkust 2018 FEBRUARI / FEVRIER 25 WERVIK, zaal Oosthove 056 31 01 25 MAART / MARS 17 WERVIK, garageverkoop 056 31 26 45 (Barrièrestr., Hansbekestr., Westmolenstr.,

Nadere informatie

Van braindrain naar braingain?

Van braindrain naar braingain? Van braindrain naar braingain? Overzichtsanalyse totale bevolking Bron cijfers: Steunpunt Sociale Planning Verwerking en interpretatie: RESOC Westhoek Netto-migratie Westhoek Totale bevolking 6 4 2-2 -4-6

Nadere informatie

WOUTER KLOOTWIJK ANNE, HET PAARD EN DE RIVIER MET ILLUSTRATIES VAN ENZO PÉRÈS-LABOURDETTE LEOPOLD / AMSTERDAM

WOUTER KLOOTWIJK ANNE, HET PAARD EN DE RIVIER MET ILLUSTRATIES VAN ENZO PÉRÈS-LABOURDETTE LEOPOLD / AMSTERDAM WOUTER KLOOTWIJK ANNE, HET PAARD EN DE RIVIER MET ILLUSTRATIES VAN ENZO PÉRÈS-LABOURDETTE LEOPOLD / AMSTERDAM Eerste druk 2017 2017 tekst Wouter Klootwijk 2017 illustraties Enzo Pérès-Labourdette Boekverzorging

Nadere informatie

NIEUWS UIT DE SCHOOL 22

NIEUWS UIT DE SCHOOL 22 Vrijdag 24 maart 2017 NIEUWS UIT DE SCHOOL 22 Wijziging facturatie. Aangezien er slechts 8 lesdagen (o.a. door paasvakantie, Paasmaandag en pedagogische werkdag) aangerekend worden in de maand april, wordt

Nadere informatie

Van braindrain naar braingain?

Van braindrain naar braingain? Van braindrain naar braingain? Bron cijfers: Steunpunt Sociale Planning Verwerking en interpretatie: RESOC Deelanalyse A Leeftijdscategorie 2-34 jaar Netto-migratie 2-34 jarigen 25 2 15 1 5-5 5-2 -25 211

Nadere informatie

Lesbrieven WOI. 100 jaar Groote Oorlog

Lesbrieven WOI. 100 jaar Groote Oorlog Lesbrieven WOI 100 jaar Groote Oorlog De Ginter gemeenten 1 Gistel 2 Oudenburg 3 Ichtegem 4 Torhout 5 Zedelgem 6 Koekelare 7 Kortemark 2 Kortemark tijdens de Eerste Wereldoorlog Kortemark vóór de oorlog

Nadere informatie

NIEUWS UIT DE SCHOOL 15

NIEUWS UIT DE SCHOOL 15 Vrijdag 25 maart 2016 NIEUWS UIT DE SCHOOL 15 Jarigen van de maand december, januari en februari. Het blijft iedere maand mooi te zien hoe de jarigen gevierd worden door de verschillende klassen. Een traditie

Nadere informatie

Openbaar vervoer: bus- en treinverbindingen feb 2017)

Openbaar vervoer: bus- en treinverbindingen feb 2017) 1 / 6 13/02/2017 Openbaar vervoer: bus- en verbindingen feb 2017) Openbaar vervoer Aankomstuur op school Vertrek uit school 's middags Vertrek uit school 's avonds Halte (aankomstuur halte) (vertrekuur

Nadere informatie

Openbaar vervoer: bus- en treinverbindingen (maart 2016)

Openbaar vervoer: bus- en treinverbindingen (maart 2016) 1 / 6 13/04/16 Openbaar vervoer: bus- en verbindingen (maart 2016) Openbaar vervoer Aankomstuur Vertrek uit school 's middags Vertrek uit school 's avonds Halte Belbus 8.35u 12.15u 16.30u Belbus Koekelare-Ichtegem

Nadere informatie

WAT TE DOEN? Het huwelijk. MAS_mariages_NL.indd 1 16/07/15 10:21

WAT TE DOEN? Het huwelijk. MAS_mariages_NL.indd 1 16/07/15 10:21 WAT TE DOEN? Het huwelijk MAS_mariages_NL.indd 1 16/07/15 10:21 Het huwelijk... WAT TE DOEN? 2 MAS_mariages_NL.indd 2 16/07/15 10:21 Aan de toekomstige bruid, aan de toekomstige bruidegom, ullie hebben

Nadere informatie

Later als ik groot ben: mama of papa worden Later als ik groot ben: een mooie auto Een goede vriend. Warmte. Beroemd zijn Een kus

Later als ik groot ben: mama of papa worden Later als ik groot ben: een mooie auto Een goede vriend. Warmte. Beroemd zijn Een kus Wat kunnen we wensen? Warmte Later als ik groot ben: mama of papa worden Later als ik groot ben: een mooie auto Een goede vriend Beroemd zijn Een kus Vrede op de hele wereld Mooi weer Een grote zak snoep

Nadere informatie

Relatiebeheerders Land- en Tuinbouw Provincie West Vlaanderen Gemeente Relatiebeheerder Adres

Relatiebeheerders Land- en Tuinbouw Provincie West Vlaanderen Gemeente Relatiebeheerder Adres Relatiebeheerders Land- en Tuinbouw Provincie West Vlaanderen Gemeente Relatiebeheerder Adres Alveringem ann.colle@kbc.be Tel: 015 51 93 20 Fax: 051 51 93 26 Alveringem ria.huyghe@kbc.be Tel: 058 31 03

Nadere informatie

leeruitstap Kwadrant donderdag 17 mei 2001 hoofdstad van België hart van Europa

leeruitstap Kwadrant donderdag 17 mei 2001 hoofdstad van België hart van Europa leeruitstap Kwadrant donderdag 17 mei 2001 hoofdstad van België hart van Europa 1. Brussel hoofdstad van ons land en Europa Brussel is de hoofdstad van ons land. De koning woont in Brussel en de regering

Nadere informatie

Werkstuk Dordtologie november 2014

Werkstuk Dordtologie november 2014 Werkstuk Dordtologie november 2014 Hilde van Kruiningen VAN BIERBROUWEN. NAAR BLAUWBILGORGEL Omdat ik in dit gebied woon en me dagelijks over de Groenmarkt en het Buddingh plein begeef hebben de geschiedenis

Nadere informatie

En dan Nog.. Even Dit

En dan Nog.. Even Dit En dan Nog.. Even Dit Enschede, 18 december 2013 Alle locaties Hoofdlocatie St. Jan Haaksbergerstraat 255 Tel: 053 431 43 01 st.jan@skoe.nl Locatie Veldkamp Joh. Ter Horststraat 30 7513 ZH Enschede Tel:

Nadere informatie

Uw gemeente in cijfers: Vleteren

Uw gemeente in cijfers: Vleteren Inleiding Vleteren : Vleteren is een gemeente in de provincie West-Vlaanderen en maakt deel uit van het Vlaams Gewest. Buurgemeentes zijn Alveringem, Ieper, Lo-Reninge en Poperinge. Vleteren heeft een

Nadere informatie

Lucas 2:15-20 Hij is het echt!

Lucas 2:15-20 Hij is het echt! Lucas 2:15-20 Hij is het echt! Kerst: Gods Zoon komt op aarde. Maar Gods Zoon blijkt een heel gewone baby. Is hij het wel echt? Door de herders geeft God een bevestiging: ja, hij is het! Aanbid hem met

Nadere informatie

Aanbod (Bron: Kind en Gezin, 1/7/2013)... 2 Evolutie 2008-2013... 8 Nood aan kinderopvang... 10

Aanbod (Bron: Kind en Gezin, 1/7/2013)... 2 Evolutie 2008-2013... 8 Nood aan kinderopvang... 10 Inhoud Aanbod (Bron: Kind en Gezin, 1/7/2013)... 2 Evolutie 2008-2013... 8 Nood aan kinderopvang... 10 Aanbod (Bron: Kind en Gezin, 1/7/2013) BOKDV IBO KDV LODIB LODIV VOP ZBO ZKDV ZOO dvo vest Eindtotaal

Nadere informatie

Brauerei Ibing Friedrich en Richard Ibing werden geboren als de jongste zonen van een befaamd lakenmakersgeslacht, dat al ruim 200 in de textielindust

Brauerei Ibing Friedrich en Richard Ibing werden geboren als de jongste zonen van een befaamd lakenmakersgeslacht, dat al ruim 200 in de textielindust Brauerei Ibing Friedrich en Richard Ibing werden geboren als de jongste zonen van een befaamd lakenmakersgeslacht, dat al ruim 200 in de textielindustrie actief was. De achteruitgang van deze industrie

Nadere informatie

Beste ouders/verzorgers,

Beste ouders/verzorgers, 27 januari 2017 weeknieuws 19 Peutergym vrijdag 3 februari om 11.00 uur Beste ouders/verzorgers, Basisschool/Kindcentrum Stadskwartier Catharinastraat 7, 9 en 13 7941 JD Meppel 0522 251076 Pluskinderopvang

Nadere informatie

Finale weekend club competitie

Finale weekend club competitie Finale weekend club competitie Ploegentijdrit Zaterdag stond als allereerst de ploegentijdrit op programma. Jawel hoor we moesten als eerste van start. We waren maar met 5 in plaats van 6 man. Start ging

Nadere informatie

Verslag vergadering. Agendapunt November u30 Hof van Woinke

Verslag vergadering. Agendapunt November u30 Hof van Woinke Verslag vergadering 22 November 2012 19u30 Hof van Woinke Voorzitter Luc De Wilder Aanwezig Secretaris Patrick Vansantvoort Aanwezig Penningmeester Philippe Meeus Aanwezig Bestuursleden aanwezig F. Cornand

Nadere informatie

Wat een vreemde bromfiets!

Wat een vreemde bromfiets! Wat een vreemde bromfiets! Waarom rijden er nu geen paarden meer met karren? Reed er vroeger een tram in ons dorp?! Met die bus zou ik ook wel eens willen rijden! 1. Voetgangers baas! Opdracht Lees het

Nadere informatie

Voorbeelden van draaiboeken

Voorbeelden van draaiboeken Praktische tips 2 Voorbeelden van draaiboeken 3 Voorbeeld uitnodiging herdenking 4 Voorbeeld uitnodiging overdracht 5 Voorbeeld welkomstwoord 5 Voorbeeld slotwoord 6 Gedichten Voorbeelden van draaiboeken

Nadere informatie

OTMV bij de Brabant Stoet

OTMV bij de Brabant Stoet OTMV bij de Brabant Stoet Op zondagmiddag 16 september 2018 trok door de historische binnenstad van Bergen op Zoom de Brabant Stoet. Dit was de grootste optocht die er ooit in Brabant is georganiseerd.

Nadere informatie

Vraag 1b. Wat was de oorzaak van deze ramp? Vraag 1a. In welke provincie was de Watersnoodramp van 1953? ...

Vraag 1b. Wat was de oorzaak van deze ramp? Vraag 1a. In welke provincie was de Watersnoodramp van 1953? ... Naam: DE WATERSNOOD- RAMP Het is 31 januari 1953. Het stormde vreselijk In Zeeland. Toch waren de meeste mensen gewoon rustig naar bed gegaan. Zij werden in hun slaap overvallen door een zware stormvloed.

Nadere informatie

Sint-Vincentius LITURGISCHE VIERINGEN

Sint-Vincentius LITURGISCHE VIERINGEN Sint-Vincentius LITURGISCHE VIERINGEN Woensdag 20 mei 19.00 u. Sint-Vincentius Donderdag 21 mei Maria Goretti géén eucharistieviering Vrijdag 22 mei 18.30 u. Sint-Vincentius Zaterdag 23 mei 17.00 u. Maria-Goretti

Nadere informatie

Nieuwsbrief PCB De Rank en De Ukkeklup, 18 december 2015

Nieuwsbrief PCB De Rank en De Ukkeklup, 18 december 2015 Nieuwsbrief PCB De Rank en De Ukkeklup, 18 december 2015 Kerstvieringen We kijken terug op twee heel mooie kerstvieringen. Op woensdagavond in de school. Wat zag de zaal er prachtig uit en goed om te zien

Nadere informatie

uitnodiging Laat ons de gesneuvelden nimmer vergeten

uitnodiging Laat ons de gesneuvelden nimmer vergeten als ge van ze leven in de westhoek passeert deur regen en noorderwinden keert omme den tijd als g' alhier passeert den oorlog ga j' hier were vinden (uit het liedje 'Duizend soldaten' van Willem Vermandere)

Nadere informatie

21 WERVIK, garageverkoop (Barrièrestr., Hansbekestr., Westmolenstr., Draperiestr., Wallestr., Komenwegelke)

21 WERVIK, garageverkoop (Barrièrestr., Hansbekestr., Westmolenstr., Draperiestr., Wallestr., Komenwegelke) ROMMELMARKTEN Westhoek - Westkust 2015 MAART 21 WERVIK, garageverkoop 056 31 26 45 (Barrièrestr., Hansbekestr., Westmolenstr., Draperiestr., Wallestr., Komenwegelke) 22 WERVIK, Sint-Jozefscollege 056 31

Nadere informatie

Vredesbomen te Zwevegem Vrijheidsbomen - Vrijbomen - vredesbomen

Vredesbomen te Zwevegem Vrijheidsbomen - Vrijbomen - vredesbomen Vredesbomen te Zwevegem Vrijheidsbomen - Vrijbomen - vredesbomen Deze tekst bevat gegevens over herdenkingsbomen op het huidige grondgebied van Zwevegem. Bij speciale gelegenheden, zoals de Belgische onafhankelijkheid

Nadere informatie

Rommelmarkten Brocantes. Westhoek - Westkust 2017

Rommelmarkten Brocantes. Westhoek - Westkust 2017 Rommelmarkten Brocantes Westhoek - Westkust 2017 FEBRUARI / FEVRIER 26 WERVIK, zaal Oosthove 056 31 01 25 MAART / MARS 18 KLERKEN ( 6 17), antiek & tweedehandsbeurs, zorgcentrum Maria Ter Engelen, Stokstraat

Nadere informatie

Tweede Holsbeekse. Vredesweek

Tweede Holsbeekse. Vredesweek 30/9-3/10 15 Tweede Holsbeekse Vredesweek Voorwoord Beste inwoner van Holsbeek, De eerste grote herdenkingsgolf van 100 jaar Groote Oorlog ligt achter ons. Desondanks blijft oorlogsvoering brandend actueel

Nadere informatie

van carnaval tot kerst

van carnaval tot kerst vier kant reeks van carnaval tot kerst 20 feesten & dagen om te onthouden Driekoningen Driekoningen is elk jaar op 6 januari. Op deze dag wordt het bezoek van drie wijze mannen aan het pasgeboren kindje

Nadere informatie

Geschiedenis kwartet Tijd van jagers en boeren

Geschiedenis kwartet Tijd van jagers en boeren Geschiedenis kwartet jagers en boeren jagers en boeren jagers en boeren Reusachtige stenen die door mensen op elkaar gelegd zijn. Zo maakten ze een begraafplaats. * Hunebedden * Drenthe * Trechterbekers

Nadere informatie

Hoe heette de reus die door David verslagen werd? Hoe heet de vrouw van Adam?

Hoe heette de reus die door David verslagen werd? Hoe heet de vrouw van Adam? Hoe heette de reus die door David verslagen werd? Hoe heet de vrouw van Adam? Wie is de huidige paus? Ken je namen van pausen? Hoe heette de man die het volk van Israël uit de slavernij van Egypte bevrijdde

Nadere informatie

Juryrapportage Carnavalsstichting De Betekoppen, Sas van Gent. Sas van Gent

Juryrapportage Carnavalsstichting De Betekoppen, Sas van Gent. Sas van Gent Carnavalsstichting De Betekoppen, Sas van Gent. Juryrapportage 2009 Sas van Gent Vastgesteld op: 25 februari 2009. De voorzitter van de jury: Theo Sarneel. De voorzitter van De Betekoppen: Leo Dezutter.

Nadere informatie

Villa Kakelbont!! De Zomer uitnodigen

Villa Kakelbont!! De Zomer uitnodigen Dag mooi lief mens, Heb je de Volle Maan ook weer gezien, gevoeld, ervaren, beleefd of heb je gewoon heerlijk geslapen? Wat er ook is gebeurd, het maakt niet uit. Alles komt zoals het komt en alles is

Nadere informatie

Arras. De Champs-Élysées

Arras. De Champs-Élysées Utrecht, de Domstad Neeltje Jans Arras Kasseien in Noord-Frankrijk De Champs-Élysées Alpe d Huez Gâteau à la broche Utrecht, de Domstad De Tour de France start in 2015 in Utrecht. Utrecht wordt ook wel

Nadere informatie

23 oktober 2011 Daguitstap regio Oudenaarde

23 oktober 2011 Daguitstap regio Oudenaarde 23 oktober 2011 Daguitstap regio Oudenaarde Na één jaartje afwezigheid knoopt de VDK Vriendenkring terug aan bij de traditie om haar leden jaarlijks een daguitstap aan te bieden. Onze ondervoorzitter,

Nadere informatie

Het verhaal van onze kerststal

Het verhaal van onze kerststal Het verhaal van onze kerststal In dit boekje wordt het verhaal van onze kerststal verteld. Het verhaal gaat over wat er gebeurde toen Jezus geboren werd. Op onze internetpagina is iets meer te zien. Ook

Nadere informatie

Inhoudsopgave Inhoudsopgave...2 1. Geschiedenis...3 2. Interieur...4 3. Copy...5

Inhoudsopgave Inhoudsopgave...2 1. Geschiedenis...3 2. Interieur...4 3. Copy...5 De Kerk Inhoudsopgave Inhoudsopgave...2 1. Geschiedenis...3 2. Interieur...4 3. Copy...5 2 1. Geschiedenis De grote bevolkingsgroei in de tweede helft van de 14de eeuw maakte het noodzakelijk nieuwe kerken

Nadere informatie

Verteld door Schulp en Tuffer

Verteld door Schulp en Tuffer Verteld door Schulp en Tuffer Het allereerste kerstfeest Het allereerste kerstfeest Verteld door Schulp en Tuffer Vertaald en bewerkt door Maria en Koos Stenger Getekend door Etienne Morel en Doug Calder

Nadere informatie

NIEUWS UIT DE SCHOOL 9

NIEUWS UIT DE SCHOOL 9 Donderdag 30.04.2015 NIEUWS UIT DE SCHOOL 9 Jarigen maand maart op onze school. Naar maandelijkse gewoonte werden de jarigen gevierd. Deze keer stonden de kinderen geboren in de maand maart in de belangstelling.

Nadere informatie

28 augustus 2015. Vreedzame school. Nieuw meubilair groep 3. Lydia

28 augustus 2015. Vreedzame school. Nieuw meubilair groep 3. Lydia 28 augustus 2015 Vreedzame school Inmiddels zitten de eerste weken er weer op en zijn alle groepen goed begonnen. U heeft in de informatiefolders van de verschillende groepen kunnen lezen dat er in de

Nadere informatie

Schooljaar Wijs delen, wijs spelen!

Schooljaar Wijs delen, wijs spelen! Schooljaar 2018-2019 Wijs delen, wijs spelen! Het eerste trimester zit er bijna op Een trimester waar er opnieuw heel wat gebeurde op onze school. Een trimester waarin jullie kind groeide en bloeide. Stilletjes

Nadere informatie

Uw gemeente in cijfers: Veurne

Uw gemeente in cijfers: Veurne Inleiding Veurne : Veurne is een gemeente in de provincie West-Vlaanderen en maakt deel uit van het Vlaams Gewest. Buurgemeentes zijn Alveringem, De Panne, Diksmuide, Koksijde en Nieuwpoort. Veurne heeft

Nadere informatie

Al heel snel hadden ze ruzie met elkaar. Het spelen was niet leuk meer.

Al heel snel hadden ze ruzie met elkaar. Het spelen was niet leuk meer. Beertje Anders en Beertje Bruin gingen bij oma spelen. Al heel snel hadden ze ruzie met elkaar. Het spelen was niet leuk meer. Oma hoorde: Ik wil de bal, Ik wil de blokken, Ik ga kleuren, Ik wil de kleurpotloden

Nadere informatie

De geschiedenis van de Onze- Lieve-Vrouwkerk van Herent & Toelichting bij de kunstwerken. Tentoonstelling

De geschiedenis van de Onze- Lieve-Vrouwkerk van Herent & Toelichting bij de kunstwerken. Tentoonstelling Tentoonstelling 14 maart tot 5 april 2010 O.L.Vrouwkerk, Herent-centrum De geschiedenis van de Onze- Lieve-Vrouwkerk van Herent & Toelichting bij de kunstwerken Teksten: Erfgoedcel Herent, M. Piot (Geschiedenis

Nadere informatie

GEMEENTERAAD notulen. Zitting van 22 juni 2017

GEMEENTERAAD notulen. Zitting van 22 juni 2017 GEMEENTERAAD notulen Zitting van 22 juni 2017 Aanwezig: Verontschuldigd: Afwezig: Gerard Liefooghe, burgemeester-voorzitter Dirk Vermeulen, Jacques Blanckaert, Johan Albrecht, schepenen Karolien Avonture,

Nadere informatie

Johannes 20, 1-18 20 april Pasen 2014 Wehl. (ds. A. Oude Kotte-de Boon) Thema: 'Het verhaal van Maria van Magdala ' Gemeente,

Johannes 20, 1-18 20 april Pasen 2014 Wehl. (ds. A. Oude Kotte-de Boon) Thema: 'Het verhaal van Maria van Magdala ' Gemeente, Johannes 20, 1-18 20 april Pasen 2014 Wehl (ds. A. Oude Kotte-de Boon) Thema: 'Het verhaal van Maria van Magdala ' Gemeente, We zijn er doorheen gegaan, Veertig dagen en nachten, Tijd van voorbereiding...

Nadere informatie

Groep 2: De symbolen van België. Bron 2.1. De naam België/Belgique: (uit: Dossier De Belgische Revolutie, 1, De Standaard, p. 2)

Groep 2: De symbolen van België. Bron 2.1. De naam België/Belgique: (uit: Dossier De Belgische Revolutie, 1, De Standaard, p. 2) Bron 2.1. De naam België/Belgique: (uit: Dossier De Belgische Revolutie, 1, De Standaard, p. 2) Vragen: a) Naar welk stukje geschiedenis verwijst de naam België? b) Is de keuze voor deze naam juist? Bron

Nadere informatie

Strategieles Verbanden (Relaties en verwijswoorden) niveau A

Strategieles Verbanden (Relaties en verwijswoorden) niveau A Strategieles Verbanden (Relaties en verwijswoorden) niveau A Wat doe je in deze les? Bij Nieuwsbegrip lees je altijd een tekst met het stappenplan. Je gaat vaak op zoek naar verbanden in een tekst. Wat

Nadere informatie

FOTOZOEKTOCHT ' DE VIJF VAN EMMAUS

FOTOZOEKTOCHT ' DE VIJF VAN EMMAUS FOTO ZOEKTOCHT Sint-Andries (St.-A) Sint-Baafs (St.-B) Sint-Godelieve (St.-G) Sint-Michiel (St.-M) Sint-Willibrord (St.-W) De zoektocht is gratis. Hij loopt tussen 15 juni en 31 augustus 2017. Bij de start

Nadere informatie

Orde van dienst schoolkerkdienst 14 april 2013

Orde van dienst schoolkerkdienst 14 april 2013 Orde van dienst schoolkerkdienst 14 april 2013 Kerk: Brugkerk, Kroonplein 1 te Lemelerveld Aanvang: 9.30 uur Organist: Wim Pardoen Ouderling van dienst: Marco Eghuizen = = = = = = = = = = = = = = = = =

Nadere informatie

SLYPSKAPELLE TIJDENS DE EERSTE WERELDOORLOG

SLYPSKAPELLE TIJDENS DE EERSTE WERELDOORLOG SLYPSKAPELLE TIJDENS DE EERSTE WERELDOORLOG Voor de oorlog MO_03 Moeders met lange rokken en schorten. Meisjes en jongens met zwarte kousen, sommige op klompen. Het lijkt gezellig op straat. Geen auto

Nadere informatie

Nieuwenhuis naar wereldtitel, zilver Van der Poel

Nieuwenhuis naar wereldtitel, zilver Van der Poel Nieuwenhuis naar wereldtitel, zilver Van der Poel Nieuwegein, 29 januari 2017 - De Nederlandse ploeg wist op de tweede dag van het wereldkampioenschap veldrijden in Bieles (Luxemburg) een nieuwe wereldtitel

Nadere informatie

2. Wie heeft het initiatief genomen voor de versiering? Wie heeft allemaal mee versierd

2. Wie heeft het initiatief genomen voor de versiering? Wie heeft allemaal mee versierd 13 maart 2011 Interview door: Freija Rubens (studente XIOS) met Willy Gijbels (60) Genkersteenweg 45, 3500 Hasselt gepensioneerd spoorarbeider 1. Korte beschrijving van de versiering/aankleding De voortuin

Nadere informatie

Uw gemeente in cijfers: Poperinge

Uw gemeente in cijfers: Poperinge Inleiding Poperinge : Poperinge is een gemeente in de provincie West-Vlaanderen en maakt deel uit van het Vlaams Gewest. Buurgemeentes zijn Alveringem, Heuvelland, Ieper en Vleteren. Poperinge heeft een

Nadere informatie

Werkbladen basisonderwijs. Naam leerling:

Werkbladen basisonderwijs. Naam leerling: Werkbladen basisonderwijs Naam leerling: Inhoud: Uitleg werkbladen Deze werkbladen horen bij de film Jerusalem. Een film die gaat over Jeruzalem, een van de oudste steden ter wereld. Ontdek waarom Jeruzalem

Nadere informatie

ROYAL ANTWERP HOCKEY CLUB SPONSORDOSSIER GALABAL 2016

ROYAL ANTWERP HOCKEY CLUB SPONSORDOSSIER GALABAL 2016 ROYAL ANTWERP HOCKEY CLUB SPONSORDOSSIER GALABAL 2016 Pagina 1 van 6 Geachte Heer, Mevrouw, Op zaterdag 5 maart 2016 bundelen enkele leden van Royal Antwerp Hockey Club hun krachten om een spetterend galabal

Nadere informatie

Welkom, bemoediging en groet. Kaars aansteken. Gebed. Samen zingen: Komt allen tezamen

Welkom, bemoediging en groet. Kaars aansteken. Gebed. Samen zingen: Komt allen tezamen Kerstviering 2018 Welkom, bemoediging en groet Kaars aansteken Gebed Samen zingen: Komt allen tezamen Komt allen tezamen, jubelend van vreugde: Komt nu, o komt nu naar Bethlehem! Ziet nu de vorst der eng'len

Nadere informatie

Indien u aanvullingen of opmerkingen heeft over deze lijst dan kan u dit laten weten via mail:

Indien u aanvullingen of opmerkingen heeft over deze lijst dan kan u dit laten weten via mail: Lokale Sociale Kaart: SERR Westhoek P a g i n a 1 Lijst van lokale hulpverleningsinstanties naar wie kan worden doorverwezen bij financiële en sociale problemen Opmerking: Deze lijst is een werkdocument

Nadere informatie

Bron: De Oosterhoutse tijdmachine

Bron: De Oosterhoutse tijdmachine 1813 Aanleg Napoleonsbaan De grote weg Parijs-Amsterdam liep door Oosterhout. Hij werd aangelegd in de jaren 1813-1816. Napoleon begon met de aanleg, koning Willem I maakte hem af. Het traject maakte in

Nadere informatie

Enkele vragen aan Kristin Harmel

Enkele vragen aan Kristin Harmel Enkele vragen aan Kristin Harmel Waar gaat Zolang er sterren aan de hemel staan over? Zolang er sterren aan de hemel staan gaat over Hope McKenna- Smith, eigenaresse van een bakkerij in Cape Cod. Ze komt

Nadere informatie

Datum: Ons koningshuis. 1. Hoe heet onze huidige koning? 3. Hij volgde zijn broer na diens dood op. Hoe heette hij?

Datum: Ons koningshuis. 1. Hoe heet onze huidige koning? 3. Hij volgde zijn broer na diens dood op. Hoe heette hij? Ga naar deze website: www.monarchie.be Klik op de koninklijke familie. 1. Hoe heet onze huidige koning? 2. Hoe oud was hij toen zijn moeder, koningin Astrid, omkwam bij een auto-ongeluk? 3. Hij volgde

Nadere informatie

BIJDRAGE HERDENKING 12 april 2015

BIJDRAGE HERDENKING 12 april 2015 BIJDRAGE HERDENKING 12 april 2015 Geachte dames en heren, lieve familie en vrienden, Op 12 april 1945 was ik hier ook. Ik ben Eva Weyl en was toen bijna 10 jaar. Ik herinner mij de bevrijding heel goed;

Nadere informatie

Uw gemeente in cijfers: Ieper

Uw gemeente in cijfers: Ieper Inleiding Ieper : Ieper is een gemeente in de provincie West-Vlaanderen en maakt deel uit van het Vlaams Gewest. Buurgemeentes zijn Heuvelland, Komen-Waasten, Langemark-Poelkapelle, Lo-Reninge, Poperinge,

Nadere informatie

Vragen voor Sint. met werkblad, puzzels en filmpjes. groep 5/6

Vragen voor Sint. met werkblad, puzzels en filmpjes. groep 5/6 Vragen voor Sint met werkblad, puzzels en filmpjes groep 5/6 inhoud Inleiding 3 1. Zeven vragen voor Sint 4 2. Werkblad 12 3. Zoek de 10 verschillen 13 4. Sintpuzzel 14 5. Superwoordzoeker 15 inleiding

Nadere informatie

Oplaadpunten in West-Vlaanderen

Oplaadpunten in West-Vlaanderen Oplaadpunten in West-Vlaanderen Naam Adres Openingsuren Verlofdagen Kortrijk 24/7 Pres. Kennedypark 12, 8500 Kortrijk Gesloten, 13u30-16u00 Gesloten, 14u00-18u00 08u30-12u00, 13u30-16u00 Zondag: Brugge

Nadere informatie

Op de kaart gezet. 1. Kaasfabriek Wilhelmina Hobrederweg 1

Op de kaart gezet. 1. Kaasfabriek Wilhelmina Hobrederweg 1 Op de kaart gezet 1. Kaasfabriek Wilhelmina Hobrederweg 1 Dit was één van de negen dagkaasfabriekjes in de polder, opgericht in het begin van de 20ste eeuw. 2. Boerderij de Vette Os voorheen Alida Hoeve

Nadere informatie

5 oorlogsjaren. 10 schriften

5 oorlogsjaren. 10 schriften 5 oorlogsjaren in 10 schriften Serie: Verhalen kind in oorlog Tekst: Meike Jongejan Onderzoek: Mariska de Boer en Hans Groeneweg Redactie: Jan van Zijverden Vormgeving: Richard Bos 2015, Fries Verzetsmuseum,

Nadere informatie

JUBILEUM 2016 FEESTWEEK 90 JAAR

JUBILEUM 2016 FEESTWEEK 90 JAAR JUBILEUM 2016 FEESTWEEK 90 JAAR Onze Flevoschool en het team 2016 2 Beste ouders en kinderen, De Flevoschool bestaat dit jaar alweer 90 jaar! Dit is een bijzondere gebeurtenis. Om dit te vieren hebben

Nadere informatie

Preek voor Kerstnacht 2015 jaar C

Preek voor Kerstnacht 2015 jaar C Preek voor Kerstnacht 2015 jaar C Welkom allemaal in deze prachtige, versierde kerk om samen de geboorte van onze Heer te vieren. Het is een Groot feest! God komt in de geschiedenis aanwezig als mens,

Nadere informatie

MASTERPLAN: OPMAAK VAN EEN RUIMTELIJKE VISIE EN STRATEGIE VOOR DE TOEKOMST VAN EEN AANTAL (SEMI)PUBLIEKE GEBOUWEN EN FUNCTIES IN LO-RENINGE

MASTERPLAN: OPMAAK VAN EEN RUIMTELIJKE VISIE EN STRATEGIE VOOR DE TOEKOMST VAN EEN AANTAL (SEMI)PUBLIEKE GEBOUWEN EN FUNCTIES IN LO-RENINGE MASTERPLAN: OPMAAK VAN EEN RUIMTELIJKE VISIE EN STRATEGIE VOOR DE TOEKOMST VAN EEN AANTAL (SEMI)PUBLIEKE GEBOUWEN EN FUNCTIES IN LO-RENINGE ARCHITECTEN ELS CLAESSENS EN TANIA VANDENBUSSCHE STAD LO-RENINGE

Nadere informatie

Kapellenwandeling Oosterzele-Gijzenzele-Landskouter-Oosterzele: 10 km

Kapellenwandeling Oosterzele-Gijzenzele-Landskouter-Oosterzele: 10 km Kapellenwandeling Oosterzele-Gijzenzele-Landskouter-Oosterzele: 10 km START: Parking IZOO, Dorp Oosterzele Tota Pulchra, vroeger klooster van de Zusters Apostolinnen van Gent, nu kleuter- en lager onderwijs.voorgevel

Nadere informatie

KAPEL BENEDICTUS-JOZEPHUS LABRE BENOIT LABRE IN VLAANDEREN

KAPEL BENEDICTUS-JOZEPHUS LABRE BENOIT LABRE IN VLAANDEREN KAPEL BENEDICTUS-JOZEPHUS LABRE BENOIT LABRE IN VLAANDEREN 9120 Melsele (Beveren) BELGIQUE Kapel Provin Brielst 9120 M BELGIQ OOK VLAMINGEN IN DE FRONTLIJN VOOR BENEDIKT LABRE. H. Benedictus-Jozephus Labre

Nadere informatie

Soms ben ik eens boos, en soms wel eens verdrietig, af en toe eens bang, en heel vaak ook wel blij.

Soms ben ik eens boos, en soms wel eens verdrietig, af en toe eens bang, en heel vaak ook wel blij. Lied: Ik ben ik (bij thema 1: ik ben mezelf) (nr. 1 en 2 op de CD) : Weet ik wie ik ben? Ja, ik weet wie ik ben. Weet ik wie ik ben? Ja, ik weet wie ik ben. Ik heb een mooie naam, van achter en vooraan.

Nadere informatie

21 WERVIK, garageverkoop (Barrièrestr., Hansbekestr., Westmolenstr., Draperiestr., Wallestr., Komenwegelke)

21 WERVIK, garageverkoop (Barrièrestr., Hansbekestr., Westmolenstr., Draperiestr., Wallestr., Komenwegelke) ROMMELMARKTEN Westhoek - Westkust 2015 MAART 21 WERVIK, garageverkoop 056 31 26 45 (Barrièrestr., Hansbekestr., Westmolenstr., Draperiestr., Wallestr., Komenwegelke) 22 WERVIK, Sint-Jozefscollege 056 31

Nadere informatie

Regierol SE Westhoek

Regierol SE Westhoek Regierol SE Westhoek Sociale Economie en Zorg verbinden 19 februari 2019 AGENDA 1 Werkingsgebied 2 Aanleiding 3 Opdracht 3.1 Opstarten Traject in de Westhoek 3.2 Aantrekken externe partner 3.3 Toelichting

Nadere informatie

L ang geleden zag de Achterhoek er. De geschiedenis van Doetinchem, Wehl en Gaanderen

L ang geleden zag de Achterhoek er. De geschiedenis van Doetinchem, Wehl en Gaanderen Vuurstenen werktuigen steentijd [Stadsmuseum] L ang geleden zag de Achterhoek er heel anders uit dan tegenwoordig. Er waren uitgestrekte heidevelden, moerassen en veel bossen. Kortom, een ruig en onherbergzaam

Nadere informatie

Uw gemeente in cijfers: Diksmuide

Uw gemeente in cijfers: Diksmuide Inleiding Diksmuide : Diksmuide is een gemeente in de provincie West-Vlaanderen en maakt deel uit van het Vlaams Gewest. Buurgemeentes zijn Alveringem, Houthulst, Koekelare, Kortemark, Lo-Reninge, Middelkerke,

Nadere informatie

Natuurkerngebieden. Herziening PRS-WV. mariene natuur natte natuurkerngebieden. droge natuurkerngebieden

Natuurkerngebieden. Herziening PRS-WV. mariene natuur natte natuurkerngebieden. droge natuurkerngebieden Natuurkerngebieden n n6 n7 n5 n n n I figuur bis n n n d37 n n n n nd n3nn d6 d nn d d7 d n7 d3 n6 d d d mariene natuur natte natuurkerngebieden n3 d3 n37 d n droge natuurkerngebieden n36 d6 n3 n35 n36

Nadere informatie