Projectinformatie. Schoolstraat 15 te Zevenaar

Maat: px
Weergave met pagina beginnen:

Download "Projectinformatie. Schoolstraat 15 te Zevenaar"

Transcriptie

1 Projectinformatie Schoolstraat 15 te Zevenaar Guijt Grietsestraat 60 B 6901 GW Zevenaar T F E I

2 TE KOOP Schoolstraat 15 Zevenaar

3 Schoolstraat 15 te Zevenaar Type woning : In het centrum gelegen 3kamerappartement met inpandige berging en parkeerplaats in de parkeerkelder, het appartement is onderdeel van het complex Hof Nijstadt en is gesitueerd op de begane grond. Het appartement ligt aan een rustig straatje midden in het centrum met diverse voorzieningen zoals winkels, uitgaansgelegenheden en openbaar vervoer in de direct omgeving. Indeling : gezamenlijke entree met lift en videoinstallatie, trappenhuis, galerij. Appartement : entree / hal, meterkast, toilet (hangend) met fonteintje, slaapkamer van circa 12 m2, royale badkamer (lichte tegels) met wastafel en douche, royale sfeervolle woonkamer van circa 32 m2, open hoekkeuken met gaskookplaat, afzuigscherm en koelkast, kamer van circa 9 m2 (te gebruiken als werkkamer / kantoor of slaapkamer) en doorloop naar overdekt balkon / terras van 5,6 m2. Bouwjaar : 2005 Inhoud : Circa 235 m3 Woonoppervlakte : Circa 85 m2 Algemene informatie : * inhoud circa 235 m3 * woonoppervlakte circa 85 m2 * servicekosten circa 95,69 euro per maand * volledig geisoleerd * Agpo cv ketel, Agpo HR optifor (gebalanseerd ventilatiesysteem met warmteterugwinning) * het gehele appartement is voorzien van een laminaatvloer en keurig binnen schilderwerk Aanvaarding : in overleg Vraagprijs : , k.k. In de koopakte zal een waarborgsom van 10% van de koopsom worden opgenomen.

4 Schoolstraat 15 te Zevenaar Isolatie : volledig geisoleerd Verwarming : c.v.ketel, Agpo cvketel, 2005 Warm water voorziening : c.v.ketel Balkon/terras : oppervlakte: 5.80 m2, (2.40 x 2.40 m) Ligging: west Garage : parkeerkelder, voor 1 auto Afmetingen Lengte Breedte Oppervlakte m² Woonkamer Keuken Werkkamer Slaapkamer Badkamer

5 Foto s

6

7

8 Kadastrale gegevens

9

10 Lijst van zaken

11 Lijst van zaken behorende bij: opdracht tot dienstverlening bij verkoop/verhuur d.d.: betreffende het perceel: Schoolstraat 15, 6901 HD Zevenaar Voor de onderstaande zaken ongeacht of ze roerend dan wel onroerend zijn geldt dat ze soms wel en soms niet in de woning achterblijven. Wilt u aangeven wat in uw situatie het geval is? ZAKEN blijft achter gaat mee kan worden/is *) overgenomen niet van toepassing tuinaanleg / (sier)bestrating / beplanting / erfafscheiding buitenverlichting tuinhuisje / buitenberging broeikas vlaggenmast voet droogmolen antenne brievenbus (voordeur)bel veiligheidssloten alarminstallatie rolluiken / zonwering buiten zonwering binnen gordijnrails gordijnen vitrages losse horren / rolhorren rolgordijnen vloerbedekking / linoleum Laminaatvloer woonkamer warmwatervoorziening, te weten via cvketel c.v. met toebehoren klokthermostaat (voorzet)open haard met toebehoren, te weten: kachels isolatievoorzieningen (voorzetramen, radiatorfolie etc.) te weten: keukenblok met bovenkasten inclusief verlichting keuken (inbouw)apparatuur, te weten: *) Doorhalen wat niet van toepassing is. juistheid ervan, kunnen wij echter geen aansprakelijkheid aanvaarden.

12 ZAKEN blijft achter gaat mee kan worden/is *) overgenomen niet van toepassing gaskookplaat koelkast afzuigkap inbouwverlichting / dimmers, te weten: opbouwverlichting, te weten: alle aanwezige kasten slaapkamer spiegelwanden losse kasten, boeken, legplanken wastafels met accessoires toiletaccessoires (toiletrolhouder, toiletbril, spiegel etc.) badkameraccessoires (planchet, spiegel, kranen, douchescherm etc.) sauna met toebehoren, te weten: veiligheidsschakelaar wasautomaat (huis)telefoontoestellen zaken die geen eigendom van de verkoper zijn maar waarvan eventuele leasecontracten, huurkoopcontracten of huurcontracten zijn over te nemen (keukens, open haarden, c.v.ketels, boilers, geisers): bijzondere opmerkingen: Voor akkoord, De opdrachtgever/verkoper, (en echtgeno(o)t(e)/partner), koper, (en echtgeno(o)t(e)/partner), plaats en datum: plaats en datum: juistheid ervan, kunnen wij echter geen aansprakelijkheid aanvaarden.

13 Tekeningen juistheid ervan, kunnen wij echter geen aansprakelijkheid aanvaarden.

14 juistheid ervan, kunnen wij echter geen aansprakelijkheid aanvaarden.

15 juistheid ervan, kunnen wij echter geen aansprakelijkheid aanvaarden.

16 Plattegrond omgeving

17

18 Vrijblijvende aanbieding Hoewel deze objectinformatie met de grootst mogelijke zorg is samengesteld blijft de mogelijkheid bestaan dat er fouten en/of onvolledigheden in de omschrijving aanwezig zijn. Noch de verkoper noch ons kantoor aanvaarden in dit geval enige aansprakelijkheid. Alle verstrekte informatie dient gezien te worden als een uitnodiging om in onderhandeling te treden en bevat derhalve slechts een vrijblijvende aanbieding. Een bieding gelijk aan de gestelde vraagprijs doet dan ook niet direct een koopovereenkomst tot stand komen. Bij het vermelden van maten die zijn overgenomen uit (bouw)tekeningen kan de maatvoering afwijken van de werkelijkheid. Hieraan kan door de kopers geen enkel recht worden ontleend. Onderzoeksplicht koper Deze objectinformatie beoogt geen uitputtende lijst te geven met betrekking tot mogelijke aanwezige gebreken in de woning. De informatie die is vermeld is verkregen van de eigenaar/verkoper, uit eigen waarnemingen ter plaatse en heeft als bedoeling om de koper zo goed mogelijk te informeren en tegelijk te voldoen aan de op verkoper rustende mededelingsplicht. Op grond van het Burgerlijk Wetboek rust op de koper van een woning een onderzoeksplicht. Dit houdt in dat de koper zelf verantwoordelijk is voor de beoordeling of de woning de eigenschappen zal bezitten om te voldoen voor het gebruik dat hij van de woning zal maken. Het verdient dan ook aanbeveling om een terzake (bouwkundige) deskundige in te schakelen. Indien koper besluit om niet tot inschakeling van een deskundige over te gaan komen eventuele nadelige gevolgen hiervan volledig voor zijn rekening. Bouwkundige risico s Indien de woning gebouwd is in de periode van bestaat de mogelijkheid dat de constructie is uitgevoerd met betonnen vloeren zoals Kwaaitaal, Omnia of Mantavloeren. Er is gebleken dat in de gebieden met een hoge vochtigheidsgraad betonschade kan ontstaan door in de vloer aanwezige chloriden, die de sterkte van het beton en eventuele bewapening kan aantasten. Indien de woning gebouwd is in de periode tussen zijn er mogelijkerwijs asbesthoudende materialen verwerkt. Bij de eventuele verwijdering van deze materialen dienen op grond van de geldende milieuregelingen speciale maatregelen genomen te worden, die extra verwijderingskosten met zich mee kunnen brengen. Koper verklaart hiermee bekend te zijn en vrijwaart verkoper voor alle aansprakelijkheid die uit de aanwezigheid en eventuele verwijdering van asbesthoudende materialen kan voortvloeien. Bodemverontreiniging/ondergrondse tanks Er is door de verkoper geen onderzoek laten verrichten naar de eventuele aanwezigheid van verontreinigende stoffen in de ondergrond. Voor zover bekend, is nimmer een ondergrondse tank voor opslag van (vloei)stoffen in de grond aangebracht, tenzij uitdrukkelijk anders vermeld. Door verkoper wordt geen enkele aansprakelijkheid aanvaard in geval van achteraf blijkende bodemverontreiniging, van welke aard dan ook, tenzij uitdrukkelijk anders is overeengekomen.

19 Veel gestelde vragen bij het kopen van een woning. 1. Wanneer ben ik in onderhandeling? U kunt niet afdwingen dat u in onderhandeling bent. U bent pas in onderhandeling als de verkoper reageert op uw bod. Dus: als de verkoper een tegenbod doet. Ook kan de verkopende makelaar uitdrukkelijk aangeven dat hij met u in onderhandeling is. U bent niet in onderhandeling als de verkopende makelaar aangeeft dat hij uw bod met de verkoper zal overleggen. 2. Mag een makelaar doorgaan met bezichtigingen als er al over een bod onderhandeld wordt? Dat mag. Een onderhandeling hoeft nog niet tot een (ver)koop te leiden. De verkoper kan daarnaast wellicht graag willen weten of er meer belangstelling is. De eerste bieder hoeft nog niet de beste te zijn. Daarom gaan de bezichtigingen door. Vaak zal de verkopende makelaar aan belangstellenden vertellen dat hij, zoals dat heet onder bod is. Een belangstellende mag dan wel een bod uitbrengen, maar krijgt daar geen antwoord op tot de onderhandeling met de eerste geïnteresseerde beëindigd is. De makelaar zal geen mededelingen doen over de hoogte van biedingen. Dit zou het overbieden kunnen uitlokken. 3. Kan verkoper de vraagprijs van een woning tijdens de onderhandeling verhogen? Het antwoord is ja. Als de vraagprijs alleen een uitnodiging is tot het doen van een bod (zoals beschreven onder Word ik koper als ik de vraagprijs bied? ), dan kan de verkoper ook besluiten de vraagprijs te verlagen of te verhogen. 4. Wanneer komt de koop tot stand? De koop komt tot stand wanneer zowel koper als verkoper beiden de koopakte hebben ondertekend. De verkopende makelaar legt deze koop schriftelijk vast in een koopakte. Daarin moet staan wat de partijen mondeling hebben afgesproken. Meestal wordt er nog een aantal afspraken vastgelegd in de koopakte. Denk hierbij bijvoorbeeld aan de boeteclausule. Dergelijke aanvullende afspraken gelden pas zodra de koopakte door beide partijen is getekend. Een ontbindende voorwaarde is overigens een belangrijk onderwerp. Let op: u krijgt als koper niet automatisch een ontbindende voorwaarde voor de financiering. Bij uw bod moet u melden dat dit onder voorbehoud financiering is. Bij het totstand komen van een overeenkomst zal een waarborgsom/ bankgarantie ter hoogte van 10% van de koopsom door koper(s), bij de notaris, gedeponeerd moeten worden.

20 5. Bedenktijd. De koper die een natuurlijke persoon is en niet handelt in de uitoefening van een beroep of bedrijf heeft bedenktijd om deze koopovereenkomst te ontbinden. De bedenktijd duurt drie dagen en begint om 0.00 uur van de dag die volgt op de dag dat de tussen partijen opgemaakte akte (in kopie) aan de koper ter hand gesteld is. Ontvangst van (een kopie van) de akte bij het notariskantoor wordt ook aangemerkt als terhandstelling aan koper. Indien de bedenktijd op een zaterdag, zondag of algemeen erkende feestdag eindigt, wordt deze verlengd tot en met de eerstvolgende dag die niet een zaterdag, zondag of algemeen erkende feestdag is. De bedenktijd wordt, zo nodig, zoveel verlengd, dat daarin ten minste twee dagen voorkomen die niet een zaterdag, zondag of algemeen erkende feestdag zijn. Mocht koper gebruik maken van deze bedenktijd om alsnog af te zien van de koop, dient koper dit schriftelijk, voor afloop van de bedenktijd, kenbaar te maken aan de verkopende partij (dit kan zijn een makelaar optredend namens verkoper of een particulier) 6. Word ik koper als ik de vraagprijs bied? Over deze vraag bestaan veel misverstanden. Het hoogste rechtscollege, de Hoge Raad, heeft namelijk in een vonnis bepaald dat de vraagprijs van een woning een uitnodiging is tot het doen van een bod. Als u de vraagprijs uit een advertentie of woninggids biedt, dan doet u een bod. De verkoper kan dan nog beslissen of hij uw bod wel of niet aanvaardt of dat hij zijn makelaar een tegenbod laat doen. 7. Mag een makelaar tijdens de onderhandeling het systeem van verkoop wijzigen? Dat mag. Eén van de partijen mag de onderhandeling beëindigen. Soms zijn er zoveel belangstellenden die de vraagprijs bieden of benaderen, dat het moeilijk is te bepalen wie de beste koper is. In dat geval kan de verkopende makelaar natuurlijk in overleg met de verkoper besluiten de lopende onderhandelingen af te breken en de biedprocedure te wijzigen. Uiteraard dient hij eerst de eventuele gedane toezeggingen na te komen (zie ook vraag 8 en 9). De makelaar kiest vervolgens bijvoorbeeld voor een inschrijvingsprocedure. Alle bieders hebben dan een gelijke kans om een hoogste bod uit te brengen. Vraag bij uw NVM makelaar naar de folder over deze procedure. 8. De makelaar vraagt een belachelijk hoge prijs voor een woning. Mag dat? De verkoper bepaalt waarvoor hij zijn woning verkoopt in overleg met zijn makelaar. De koper kan onderhandelen over de prijs, maar de verkoper beslist. Dat geldt voor alle zaken die de verkoper belangrijk vindt om over te beslissen of hij zijn woning aan deze koper wil verkopen. Als verkoper en koper het over deze zaken eens zijn, is er een koop. Soms besluiten verkoper en koper over een aantal minder belangrijke zaken roerende zaken bijvoorbeeld pas te onderhandelen als ze het over de hoofdzaken eens zijn. In een dergelijk geval kan een rechter wel bepalen dat de partijen, nu ze het over de door hen zelf aangegeven hoofdzaak eens zijn, moeten doorgaan met onderhandelen tot er een redelijk resultaat is bereikt.

21 9. Wat is een optie? Een optie in juridische zin geeft een partij de keuze om door een eenzijdige verklaring een koopovereenkomst met een andere partij te sluiten. Partijen zijn het al dan wel eens over de voorwaarden van de koop, maar de koper krijgt bijvoorbeeld nog een week bedenktijd. Bij de aankoop van een nieuwbouwwoning is zo n optie nog wel gebruikelijk. Bij het aankopen van een al bestaande woning wordt vaak ten onrechte het begrip optie gebruikt. Dan heeft het de betekenis van bepaalde toezeggingen die een verkopende makelaar kan doen aan een belangstellende koper tijdens het onderhandelingsproces. Zo n toezegging kan bijvoorbeeld inhouden dat een belangstellende koper een paar dagen de tijd krijgt om na te denken over een bod. De makelaar zal in de tussentijd proberen niet met een andere partij in onderhandeling te gaan. De belangstellende koper kan deze tijd gebruiken om een beter inzicht te krijgen in zijn financiering of in de gebruiksmogelijkheden van de woning. Een optie kunt u niet eisen: de verkoper en verkopende makelaar beslissen zelf of er in een onderhandelingsproces bepaalde toezeggingen worden gedaan. 10. Als ik de eerste ben die belt voor een bezichtiging, als ik de eerste ben die de woning bezichtigt of als ik de eerste ben die een bod uitbrengt, moet de makelaar in deze gevallen ook het eerste met mij in onderhandeling gaan? Op deze drie vragen is het antwoord nee. De verkopende makelaar bepaalt samen met de verkoper de verkoopprocedure. De verkopende makelaar heeft wel de verplichting u daarover te informeren. Het is verstandig als u serieus belangstelling heeft de makelaar te vragen wat uw positie is. Dat kan veel teleurstelling voorkomen. Doet de makelaar u een toezegging, dan dient hij deze na te komen. 11. Zit de makelaarscourtage in de kosten koper? Neen. Voor rekening van de koper komen de kosten die de overheid hangt aan de overdracht van een woning. Dat is de overdrachtsbelasting (6%) en de kosten van de notaris voor het opmaken van de leveringsakte en het inschrijven daarvan in de registers. Als de verkoper een makelaar inschakelt om zijn woning te verkopen, dan moet hij ook zelf met de makelaar afrekenen voor deze dienst (makelaarscourtage). De makelaar dient bij de verkoop vooral het belang van de verkoper, dus niet dat van de koper. Het kan daarom eveneens voor de koper van belang zijn een eigen makelaar in te schakelen.

22 HET HUIS VAN UW DROMEN GEVONDEN? DAN OP ZOEK NAAR DE JUISTE HYPOTHEEK EEN VRIJBLIJVEND ADVIES IS MOGELIJK BIJ ONZE ERKEND HYPOTHEEKADVISEUR! Wilt u meer informatie? Sla deze bladzijde om of bel:

23 EEN HYPOTHEEK? En de rol van uw hypotheekadviseur! UW VRAGEN Tot welk bedrag kan ik, op het huis van mijn keuze, een hypotheek krijgen? Tegen welke rente kan ik op dit moment een hypotheek afsluiten? Wat is voordeliger, de rente voor 5 jaar, 10 jaar of nóg langer vast te zetten? Wat kost een overbruggingskrediet? Wat zijn de mogelijkheden van verhoging van de hypotheek (garage aanbouwen, keuken verbeteren etc.)? Hoeveel mag ik boetevrij aflossen? Wat gebeurt er als ik ga verhuizen?, verhuist de hypotheek dan mee? Wat gebeurt er na 5 of 10 jaar als de rente stijgt of daalt? Wat kunt u van ONS als hypotheekadviseur verwachten Wij kunnen voor u een volledige woningfinanciering verzorgen. Objectieve voorlichting en onafhankelijk advies. Wij kunnen bij vrijwel alle geldgevers in Nederland als bemiddelaar optreden. Door het grote volume van hypotheekaanvragen zijn wij in staat bijzondere voorwaarden te bedingen. Door onze invalshoek van financiële planning zijn we in staat om fiscaal creatieve oplossingen te bedenken, die voor u een bijzonder lage woonlast tot gevolg kan hebben. We houden rekening met de verschillende vermogenscomponenten in uw persoonlijke situatie. Alle financieringsmethoden zijn mogelijk; de bekende Spaarhypotheek, maar ook de fiscaal meer complexere constructies. Wij kunnen uw hypotheeklasten beschermen tegen financiële gevolgen van arbeidsongeschiktheid en werkeloosheid. Op de achterzijde treft u een stappenplan aan van de weg die gegaan wordt bij de aankoop van een woning, en de rol die wij daarbij kunnen spelen.

24 Hoe komt uw hypotheek tot stand? UW ACTIE Marktoriëntatie Voorlopige koopakte Hypotheekbemiddeling Transport/notaris Loonbeschikking In de toekomst Financiële planning Hypotheekbescherming ONZE REACTIE Wij zijn in staat aan te geven wat voor u financieel haalbaar is, tegen welke condities en waar u op dient te letten. Wij controleren uw voorlopige koopakte met name op zaken als financieringsvoorbehoud (ontbindende voorwaarden), garanties en dergelijke. Deze controle is van groot belang en voorkomt teleurstellingen in de toekomst Aan de hand van een inventarisatie brengen wij u een aantal specifiek op uw situatie toegesneden financieringsconstructies/offertes uit. Rente en prijsonderhandelingen worden voor u gevoerd, tevens wordt een eventuele taxatie geregeld. Wij coördineren de afhandeling van alle documenten. U heeft één aanspreekpunt. Wij helpen u bij het invullen van uw loonbeschikkingsformulier, zodat uw rentevoordeel per maand verrekend wordt. Wij blijven u informeren over tal van zaken via nieuwsbrieven, of in bijzondere situaties persoonlijk. Bij het verlengen van een hypotheek zullen wij opnieuw in onderhandeling gaan met de hypotheekverstrekker teneinde voor u de beste rente en condities te verkrijgen. Bij veranderingen in uw financiële situatie, zoals verandering van werkgever, is het van groot belang dat de gevolgen in een totaaloverzicht kunnen worden weergegeven. U bent dan in staat om een afgewogen beslissing te nemen. Nu de overheid zich steeds verder terugtrekt uit het stelsel van sociale zekerheid, kan uw inkomen in het geval van ziekte, arbeids ongeschiktheid of werkeloosheid fors teruglopen. Omdat een hypotheek is afgestemd op uw huidige inkomen en bestedingspatroon, kan in dergelijke gevallen de betaling van de hypotheeklast ernstig onder druk komen te staan. Onze oplossing: De Hypotheek Opvang Polis. Met De Hypotheek Opvang Polis beschermt u zich tegen deze financiële gevolgen van ziekte, onvrijwillig werkeloosheid en arbeidsongeschiktheid. Deze verzekering neemt maandbetalingen van 110,00 tot 1.815,00 van u over en kan van 18 tot en met 60 jarige leeftijd ingaan. Waarom zou u ons kiezen als uw hypotheekadviseur? Als gespecialiseerd adviesbureau denken wij u met onze ervaring, kennis en goede contacten, net iets meer te kunnen bieden dan menig collega. Wilt u een afspraak maken voor een vrijblijvend oriënterend gesprek, neemt u dan even contact op met ons kantoor.

25 Over verzekeren gesproken U staat normaal gesproken zelden stil bij uw verzekeringen. En daardoor beseft u pas écht hoe goed of slecht u bent verzekerd als de nood aan de man komt. Terwijl het toch maar om één ding draait bij verzekeren: zekerheid hebben. Er is een manier om vervelende verrassingen te voorkomen: door te kiezen voor de Guijt Garanties. Die bestaan uit vier ijzersterke zekerheden: Nooit onverzekerd Nooit onderverzekerd Nooit dubbel verzekerd Nooit te duur verzekerd Op onze internetsite maakt u kennis met het complete verzekeringspakket dat Guijt biedt. U kunt op twee manieren zoeken. De eerst is op thema. Informatie over een inboedelverzekering voor uw huis vindt u bijvoorbeeld in het hoofdstuk Guijt & Wonen. En over pensioenvoorzieningen leest u meer in Guijt & de Toekomst. Er is nog een tweede zoekmethode. Als u meer wilt weten over de betekenis van een bepaald (verzekerings)begrip, dan is het Woordenboek voor u bijzonder handig. U vind het Woordenboek overigens bovenaan iedere pagina. Zakelijke relaties zijn welkom in het hoofdstuk Guijt & Ondernemen. Voor vragen of suggesties kunt u uiteraard altijd contact met ons opnemen. GUIJT VERZEKERINGEN ARNHEM Zijpendaalseweg CK Arnhem Telefoon ONZE ADVISEUR: Benno Huntink