Boog Boode. nr.03. Montessori basisschool

Maat: px
Weergave met pagina beginnen:

Download "Boog Boode. nr.03. Montessori basisschool"

Transcriptie

1 oog oode nr.03 In dit nummer: Interview doreen strip jo jopper musical groep 8 weet je datjes interview hannah van der kooij thema verkeer groep oranje wisselinterview interview met juf jasja over de zomer uitvoering groep paars letterdief sponsorloop Montessori basisschool

2 2 Inhoud Interview Doreen 3 Strip Jo Jopper 4 Musical groep 8 5 Interview Hannah van der Kooij 6 Thema verkeer groep Oranje 6 Wisselinterview 7 Interview Juf Jasja over de zomer 11 Uitvoering groep Paars 12 Letterdief 13 Sponsorloop 14 Colofon Deze schoolkrant is gemaakt door en voor kinderen van de Montessorischool Arcade in Utrecht. Aan dit nummer hebben meegewerkt (tekst en fotografie): Teun van Essen, Toon Swennenhuis, Thyrza Kors, Ruth Jonker, Petri Vukan Met de leiders: Eileen Jeffares, Evelien on Vormgeving IJzersterk.nu Drukwerk Reclameland Montessori basisschool

3 3 Interview met: Doreen Rambags Interviewers Teun tn toon 1.Wat gaat u doen deze zomer? Ik heb geen idee. 2.Wat vindt u het leukst om te doen op vakantie? uiten wandelen, koken en met vrienden praten. 3.Als u mag kiezen tussen een rustige vakantie of een survival wat zou u kiezen? Liever survival 4.Wat is uw lievelings vakantieland? Mexico. 7.Hoe gaat u dit jaar op vakantie? Waarschijnlijk met het vliegtuig. 8.Wat is de mooiste plek waar u ooit op vakantie bent geweest? In Zuid-Frankrijk bij de rivier de Tarn. 9.Heeft u een kortere vakantie dan wij hebben? Korter want ik heb een heleboel werk te doen. 10.Met wie gaat u het liefst op vakantie? Eigenlijk met vrienden en familie. 5.Welke vakantie vindt u het leukst? De voorjaarsvakantie want dan ga ik op stedentrip met mijn dochters. 6.Wanneer was uw leukste vakantie? In 2008 in Maleisië.

4 4

5 5 Musical groep 8 Om de hele basisschoolperiode op een leuke manier af te sluiten is het een goed gebruik om een musical te spelen. Ook dit jaar heeft groep 8 weer een afscheidsmusical uitgekozen. Wanneer de musical is en wie welke rollen gaan spelen houden we nog even voor onszelf. Maar; we kunnen wel vast iets vertellen: De musical heet Hotel te koop. Het gaat over een hotel dat te koop staat van butler ert. Twee vrouwen kopen het hotel van butler ert maar dat gaat helemaal mis. De hoofdrol is butler ert. Nieuwsgierig geworden? Kom dan allemaal kijken bij de musical van groep 8! Roze groep roze heel hard heef t gewerkt aan het leren van de bloembollen cyclus. Paars Ze in groep paars elkaar heel goed helpen! Rood Wist je dat groep rood heel goed kan dansen (op de muziek.) Paars Ze in groep paars samen heeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeel veel lol hebben. Rood Wist je dat de kinderen in groep rood heel goed kunnen werken. Paars Groep paars meer dan 900 euro heef t op gehaald met de sponsorloop! Rood Wist je dat de kinderen in groep rood mooi kunnen schilderen en tekenen.

6 6 Interview met Hannah van der Kooij Hannah van de Kooij heef t de naam bedacht voor de schoolkrant. Als beloning kreeg zij onderstaand interview. Hoe heet je? Hannah Hoe oud ben je? 9 Wat is je lievelings kleur? Groen Welke groep/klas zit je? Paars groep 5 Hoe ben je op de naam van de oogbode gekomen? oog is een soort Arcade teken en ode is een soort krant. Wat vind je van de oogbode? Weet ik niet want ik heb hem nog nooit goed gelezen. Wat kan er beter aan de oogbode? Geen idee Vind je het leuk dat je naam is gekozen? Ja, heel leuk! Thema Verkeer: Groep oranje op het zebrapad Werkjes van Milad, Ivo, Cas & Aidan

7 7 Wissel interview schoolkrant Naam: Emmelieke Hobby: Dansen, hockey en paardrijden Leeftijd: 4 Jarig: 17 mei Lievelingskleur: roze, paars en rood Lievelingsdier: pony Lievelingseten: poffertjes en pannenkoeken Zit in : groep 1 (oranje) Naam: Emma Hobby: trampoline springen Leeftijd: 6 Jarig: 1 maart Lievelingskleur: roze en blauw Lievelingsdier: poes Lievelingseten: broccoli met kaas Zit in: groep 1 (geel)

8 8 Wissel schoolkrant Naam: Marijn Hobby: voetbal en buitenspelen Leeftijd: 5 Jarig: 26 mei Lievelingskleur: licht groen Lievelingsdier: schildpad Lievelingseten: lasagna Zit in: groep 2 (rood) Naam: Tobias Hobby: voetbal en tennis Leeftijd: 5 Jarig: 11 mei Lievelingskleur: oranje Lievelingsdier: hond en poes Lievelingseten: noodles Zit in: groep 2 (roze) Naam: Justin Hobby: sporten Leeftijd: 7 Jarig: 18 oktober Lievelingskleur: rood Lievelingsdier: giraffe Lievelingseten: pizza Zit in: groep 4 (groen)

9 interview 9 Naam: Lieve Hobby: hockey, spellentjes en voetbal Leeftijd: 8 Jarig: 22 juli Lievelingskleur: blauw Lievelingsdier: konijn Lievelingseten: friet Zit in: groep 5 (paars) Naam: Morris Hobby: voetbal, fietsen en skeeleren Leeftijd: 7 Jarig: 23 januari Lievelingskleur: goud Lievelingsdier: giraffe Lievelingseten: spaghetti en taco s Zit in: groep 3 (turquoise) Naam: Pippi Hobby: dansen en viool spelen Leeftijd: 11 Jarig: 12 april Lievelingskleur: blauw Lievelingsdier: poes Lievelingseten: frietjes Zit in: groep 7 (blauw)

10 10 Naam: Selma Hobby: softbal, atletiek en tekenen Leeftijd: 11 Jarig: 3 september Lievelingskleur: blauw Lievelingsdier: hond Lievelingseten: pannenkoeken Zit in: groep 8 (zwart) Oranje Ze in groep oranje heel goed hyacinten kunnen knutselen. Geel Dat ze in groep geel een verdriet kleedje hebben gemaakt voor Izzie. Geel Turquoise Wist je dat ze in groep turquoise een heel groot Keith Haring schilderij hebben gemaakt! Geel Groep geel een hele leuke klas is. Oranje Ze in groep oranje heel goed stil kunnen zitten als een kikker. Groep geel hard kan werken! Geel Wist je dat ze in groep turquoise aandachtslesjes krijgen van juf Tietske.

11 11 Interview met Juf Jasja over de zomer Natuurlijk hebben de kinderen zin in de zomer vakantie maar hebben de juffen en de meesters dat ook? Jij houdt natuurlijk heel erg van zwemmen, zand kastelen bouwen en lekker luieren maar vinden de juffen en meesters dat ook? Hierbij vertelt juf Jasja uit groep oranje over wat ze van de zomer vindt en waar ze naar toe gaat natuurlijk! Heb je zin in de zomer? Ja, want dan heb je weer lekker weer en dan is er vakantie!!! En naar welk land ga je op vakantie in de zomer vakantie? Ik ga naar Italië daar is het lekker warm! Wat vind je het leukst aan Italië? Het is er bijna altijd lekker warm en ze maken er super lekkere pizza s en pasta s. De mensen in Italië zijn heel aardig en ze hebben heel erg lekkere ijsjes, en we gaan lekker met de tent. En wat ik ook heel leuk vind is dat ik een cursus Spaans heb gevolgd en nu spreek ik Spaans en dat lijkt een beetje op Italiaans dus ik ook een beetje met de Italianen praten. Maar ga je de kinderen uit groep oranje niet missen in de zomer vakantie? Ik vind het heel leuk om de kinderen na de zomervakantie weer te zien en te horen wat ze allemaal hebben gedaan maar als ik op vakantie ben geniet ik vooral van de rust.

12 12 Uitvoering groep Paars Het levende Montessori materiaal Op vrijdag 12 april was de voorstelling van groep paars. De voorstelling heette het levende Montessori materiaal, Montessori materiaal dat midden in de nacht tot leven kwam. Het was een erg indrukwekkende uitvoering met veel zang en dans en een dat grappig verhaal vertelde, eigenlijk dus gewoon een hele leuke voorstelling. Het ging over taal en rekenen die allebei zeiden dat ze het leukste materiaal waren en kregen zo elke nacht ruzie. Het hiërarchisch materiaal dat bij niet bij rekenen of bij taal hoorde, werd door helemaal niemand meer gebruikt en werd toen heel verdrietig. Toen taal en rekenen dat zagen vonden ze dat zo zielig dat ze hem samen hebben ingepakt en op een kleedje in het midden van de klas gezet, toen de juf en de kinderen dat zagen wilden ze er meteen een lesje mee en het hiërarchisch materiaal was weer helemaal blij.

13 ZA Q 13 Letterdief Vul de letters in op het stippellijnt je; samen vormen zij het woord! Het is al bijna omer. Het word weer armer, en overal waar ik kijk blo...ien er bloe etjes. In de grote vakantie ga ik naar een land et een mooi landschap, heel v r hier vandaa. In dat land ga ik (woord) Groen Zwart Ze in groep groen met Groep zwart heel goed stil in de brand rij kan lopen spreekwoorden bezig zijn... Gaan met die banaan Groen lauw Het gewoon heel gezellig is in groep groen Groep 8 van groep blauw (en zwart) hun verkeer examen hebben gemaakt, dat groep 7 van groep blauw met de cito-entree toets wel 11 dagen bezig is en dat groep 6 van groep blauw en zwart nu die 11 dagen bij elkaar in de groep zitten. Zwart groep zwart iedere week in de kring praat over hoe ze met elkaar om moeten gaan. lauw Groep blauw hele mooie zelfportretten kan maken!

14 14 De Sponsorloop We hebben dit jaar voor twee goede doelen gekozen; Kika en alpe d huzes. De overleden juf en collega Marleen de graaf, wilde nog altijd meedoen met alpe d huzes, dat is een actie om geld in te zamelen voor de strijd tegen kanker. Het is de bedoeling dat je voor iemand naar boven rijd onder het motto; opgeven is geen optie. Haar familie wil dat nog steeds doen, als aandenken aan haar maar daarvoor hebben ze sponsors nodig! En onze school wil ze daarmee sponsoren. Het tweede goede doel is kika dat staat voor kinderen kanker vrij. Het is een organisatie die onderzoek doet naar kinderkanker zodat minder, en daarna geen kinderen meer kanker krijgen. Thiara (12 jaar) Hoe vond je de sponsorloop? leuk Hoeveel rondjes heb je gelopen, en hoeveel geld heb je opgehaald? 14 rondjes, 30 euro Vond je het moeilijk? Op het laatst was het wel zwaar Stond je familie aan de kant? Nee Nassim (11 jaar) Hoe vond je de sponsorloop? Het was best wel leuk, en dan kan je hard rennen en dat is goed voor je Hoeveel rondjes heb je gelopen, en hoeveel geld heb je opgehaald? 13 rondjes, 5 euro

15 15 Vond je het moeilijk? Nee, het ging wel Stond je familie aan de kant? nee Noa (10 jaar) Hoe vond je de sponsorloop? Ik vond hem leuk Hoeveel rondjes heb je gelopen, en hoeveel geld heb je opgehaald? 10 rondjes, 15 euro Vond je het moeilijk? Ja, het was vermoeiend Stond je familie aan de kant? Nee, die moesten werken Teun (10 jaar) Hoe vond je de sponsorloop? leuk Hoeveel rondjes heb je gelopen, en hoeveel geld heb je opgehaald? 14 rondjes, 26 euro Vond je het moeilijk? nee Stond je familie aan de kant? alleen mijn moeder Fenna (9 jaar) Hoe vond je de sponsorloop? Ik vond hem leuk Hoeveel rondjes heb je gelopen, en hoeveel geld heb je opgehaald? 14 rondjes en ik weet nog niet hoeveel geld Vond je het moeilijk? Nee, het was niet zo heel moeilijk Stond je familie aan de kant? Philippe (9 jaar) Hoe vond je de sponsorloop? Leuk Hoeveel rondjes heb je gelopen, en hoeveel geld heb je opgehaald? 12 rondjes, 18 euro Vond je het moeilijk? nee Stond je familie aan de kant? Nee

16 16

Boog Boode. Montessori basisschool

Boog Boode. Montessori basisschool oog oode nr.02 02 In dit nummer: Interview Doreen Zoek de 6 verschillen Uitvoering groep Oranje Interview groep Turquoise schoolreisje Wisselinterview Uitvoering groep roze Interview werkweek Montessori

Nadere informatie

DE CASEMBROOTKOORKRANT

DE CASEMBROOTKOORKRANT DE CASEMBROOTKOORKRANT Toen Nu 2002 2012 JUBILEUMJAAR!!! Ja Ja, het Casembrootkoor bestaat al weer 10 Jaar!!! Hoe het begon? Ik zal het je vertellen! De moeder van Quincy uit het koor nu, vroeg aan juf

Nadere informatie

Boog Boode. 10-jarig bestaan. het lustrumthema. Hannah van der Kooij uit Paars verzon dé naam voor onze schoolkrant! nr.01

Boog Boode. 10-jarig bestaan. het lustrumthema. Hannah van der Kooij uit Paars verzon dé naam voor onze schoolkrant! nr.01 Boog Boode nr.01 het lustrumthema 10-jarig bestaan Hannah van der Kooij uit Paars verzon dé naam voor onze schoolkrant! In dit nummer: 1. Interview met Doreen Rambags 2. Lustrum Commissie aan het woord

Nadere informatie

Wie zijn wij? Wij zitten met 27 kinderen in onze groep!

Wie zijn wij? Wij zitten met 27 kinderen in onze groep! Wie zijn wij? Wij zitten met 27 kinderen in onze groep! Op maandag dinsdag en woensdag hebben wij Juf Margareth en op donderdag en vrijdag, Juf Sjan. Op dinsdag is Juf Sjan er ook voor de groepen 5. Zij

Nadere informatie

Schoolkrant. Juli 2015

Schoolkrant. Juli 2015 Schoolkrant Juli 2015 Inleiding Shakira Naar de middelbare school! Interview juf Sanne over het kamp van groep 7/8. Interview juf Femke over bruiloft 25 jaar jubileum Over ons Spelletjes Shakira Geschreven

Nadere informatie

2 Ik en autisme VOORBEELDPAGINA S

2 Ik en autisme VOORBEELDPAGINA S 2 Ik en autisme In het vorige hoofdstuk is verteld over sterke kanten die mensen met autisme vaak hebben. In dit hoofdstuk vertellen we over autisme in het algemeen. We beginnen met een stelling. In de

Nadere informatie

Ik vind tekenen en knutselen leuk en sommige andere spelletjes. Het leukst dit jaar vond ik de sponsorloop, ik heb 13 rondjes gelopen.

Ik vind tekenen en knutselen leuk en sommige andere spelletjes. Het leukst dit jaar vond ik de sponsorloop, ik heb 13 rondjes gelopen. Het schooljaar zit er bijna op! De kinderen van groep 4/5 hebben keihard gewerkt en gelukkig ook veel geleerd. Wat ze hebben geleerd, vertellen ze hieronder. Ik heb dit jaar veel geleerd. Ik vind rekenen

Nadere informatie

Copyright Beertje Anders

Copyright Beertje Anders Copyright Beertje Anders Beren hebben allerlei gevoelens. Kun jij zien hoe Beertje Anders zich nu voelt? Blij. Ik ben blij als ik jarig ben, als ik spelen mag met Beertje Bruin, als ik met de andere beren

Nadere informatie

De schoolkrant. Onder redactie van groep 7a December 2012

De schoolkrant. Onder redactie van groep 7a December 2012 De schoolkrant Onder redactie van groep 7a December 2012 Hallo allemaal, Leuk dat je de eerste schoolkrant leest. We beginnen met het programma van de schoolkrant. 1. Het nieuws 2. Vermaak. 3. Interviews

Nadere informatie

Soms ben ik eens boos, en soms wel eens verdrietig, af en toe eens bang, en heel vaak ook wel blij.

Soms ben ik eens boos, en soms wel eens verdrietig, af en toe eens bang, en heel vaak ook wel blij. Lied: Ik ben ik (bij thema 1: ik ben mezelf) (nr. 1 en 2 op de CD) : Weet ik wie ik ben? Ja, ik weet wie ik ben. Weet ik wie ik ben? Ja, ik weet wie ik ben. Ik heb een mooie naam, van achter en vooraan.

Nadere informatie

Vragen bij het prentenboek 'De tovenaar die vergat te toveren'

Vragen bij het prentenboek 'De tovenaar die vergat te toveren' De tovenaar tovert De verhalenvertelster vertelt Wat zou een tovenaar allemaal kunnen toveren? Hoe zouden de kinderen zich voelen? Waar zie je dat aan? Is de tovenaar blij/ boos/ verdrietig of bang? Hoe

Nadere informatie

Wist u datjes van groep 7

Wist u datjes van groep 7 Wist u datjes van groep 7 Ik vond afgelopen jaar het verkeersexamen het leukste omdat ik geslaagd ben en het leuk vond om te fietsen met spanning in de klas. Ik vond het ook leuk dat de hele klas het gehaald

Nadere informatie

Tekst en Beeld Fotoverhaal En heel veel foto s! Even voorstellen... De redactie van HVT Nieuws Vakantieplannen

Tekst en Beeld Fotoverhaal En heel veel foto s! Even voorstellen... De redactie van HVT Nieuws Vakantieplannen Hoedje van Papier in de Wijk - Kindermagazine HVT Nieuws - Editie 1 - Juni 2009 Even voorstellen... De redactie van HVT Nieuws Vakantieplannen Tekst en Beeld Fotoverhaal En heel veel foto s! Van de redactie

Nadere informatie

Hallo Waterkrant lezers, Welkom bij het tweede deel van De Waterkrant!

Hallo Waterkrant lezers, Welkom bij het tweede deel van De Waterkrant! Hallo Waterkrant lezers, Welkom bij het tweede deel van De Waterkrant! We zijn aangekomen in het jaar 2016 en willen graag terugkijken naar wat de kinderen de afgelopen periode gedaan hebben. Ook deze

Nadere informatie

Werkboek Het is mijn leven

Werkboek Het is mijn leven Werkboek Het is mijn leven Het is mijn leven Een werkboek voor jongeren die zelf willen kiezen in hun leven. Vul dit werkboek in met mensen die je vertrouwt, bespreek het met mensen die om je geven. Er

Nadere informatie

Schoolkrant de Kidskijker. 1 e editie 2014-2015

Schoolkrant de Kidskijker. 1 e editie 2014-2015 Schoolkrant de Kidskijker 1 e editie 2014-2015 Inleiding Het jaar 2014 zit er al weer bijna op. De donkere dagen voor de Kerst zijn in volle gang. Deze Kerst-schoolkrant is de eerste echte schoolkrant

Nadere informatie

DE ROZE HUISKRANT. Interview met onze stagiaire DE REDACTIE: JESSIKA INGE LINDA PHILIPPE HEIDI INE STEPHANIE CONTACT: INE.

DE ROZE HUISKRANT. Interview met onze stagiaire DE REDACTIE: JESSIKA INGE LINDA PHILIPPE HEIDI INE STEPHANIE CONTACT: INE. DE REDACTIE: JESSIKA INGE LINDA PHILIPPE HEIDI INE STEPHANIE CONTACT: INE.VERCAEMER @DE-LELIE.BE Krantje 26 DE ROZE HUISKRANT Juli 2013 Interview met onze stagiaire We hebben sinds 4 februari een stagiaire,

Nadere informatie

7.5 Script en plaatjes post-test

7.5 Script en plaatjes post-test 7.5 Script en plaatjes post-test De vorige keer waren we hier om Drakie wat beter te leren praten en Drakie heeft toen een heleboel van jou geleerd. Dat vond ie heel leuk. Vandaag gaan we wat dingen die

Nadere informatie

Klein Kontakt. Jarigen. in april zijn:

Klein Kontakt. Jarigen. in april zijn: A Klein Kontakt Het is alweer eind maart wanneer dit Kontakt uitkomt, het voorjaar lijkt begonnen, veel kinderen hebben kweekbakjes met groentes in de vensterbank staan, die straks de tuin in gaan. Over

Nadere informatie

Interview :Dani reporter : frank

Interview :Dani reporter : frank Interview :Dani reporter : frank 1. In welk atelier zit je? Koken. 2. Waarom heb je voor dit atelier gekozen? Omdat mijn stiefmoeder ook heel goed kan koken wou ik het ook proberen. 3. Uit welke groep

Nadere informatie

Schoolkrant groep 5/6

Schoolkrant groep 5/6 Schoolkrant groep 5/6 Wat leuk dat u de schoolkrant van groep 5/6 gaat lezen. De kinderen hebben deze keer zelf bedacht wat ze willen schrijven of tekenen en met wie! Zo kunt u lezen over de herfstvakantie,

Nadere informatie

Ben jij een kind van gescheiden ouders? Dit werkboekje is speciaal voor jou!

Ben jij een kind van gescheiden ouders? Dit werkboekje is speciaal voor jou! Hallo Ben jij een kind van gescheiden ouders? Dit werkboekje is speciaal voor jou Als je ouders uit elkaar zijn kan dat lastig en verdrietig zijn. Misschien ben je er boos over of denk je dat het jouw

Nadere informatie

Februari, de maand van Valentijnsdag. Daarom deze maand een lief bericht van de leerlingen van groep 6

Februari, de maand van Valentijnsdag. Daarom deze maand een lief bericht van de leerlingen van groep 6 Februari, de maand van Valentijnsdag. Daarom deze maand een lief bericht van de leerlingen van groep 6 Mama Een roos is roze viooltjes zijn blauw maar het allerliefst Hou ik van jou mama. Joshua De beste

Nadere informatie

Stichting Kinderpostzegels

Stichting Kinderpostzegels Stichting Kinderpostzegels gemaakt door Eva Prince 10/10/15 voorwoord Ik doe mijn werkstuk over Kinderpostzegels. Want ik vind dat kinderpostzegels verkopen leuk is. Ik vind dat Stichting Kinderpostzegels

Nadere informatie

Het feestje van Burgie, het aardvarken

Het feestje van Burgie, het aardvarken Het feestje van Burgie, het aardvarken Aardvarken Burgie is bijna jarig! Burgie heeft veel vrienden, allemaal dieren uit Burgers Zoo. De vrienden van Burgie komen bij elkaar. Ze bedenken een plan voor

Nadere informatie

Beertje Anders. Lief zijn voor elkaar. Afspraak 2

Beertje Anders. Lief zijn voor elkaar. Afspraak 2 Beertje Anders Lief zijn voor elkaar. Afspraak 2 H. Vos Beertje Anders Wat zonlicht is voor bloemen, is een glimlach voor een beer. Beertje Anders en Beertje Bruin gaan bij oma spelen. Het was maar even

Nadere informatie

taal portfolio Taalportfolio 9+

taal portfolio Taalportfolio 9+ taal portfolio Taalportfolio 9+ Inhoud bladzijde 3 bladzijde 4 bladzijde 5 bladzijde 8 bladzijde 11 bladzijde 12 bladzijde 13 Jouw naam en school Welke taal of dialect spreek je met wie Wat kun je in de

Nadere informatie

Merewade PrO-krant Tekening: Beau (1)

Merewade PrO-krant Tekening: Beau (1) Merewade PrO-krant Tekening: Beau (1) Schoolvoetbal Deel 1 Op vrijdag 22 mei 2015 was het jaarlijkse pro Talents! We waren begonnen met de eerste wedstrijd het begon in een keer goed. We hadden alles gewonnen

Nadere informatie

Animatie. Hallo allemaal!

Animatie. Hallo allemaal! Animatie Hallo allemaal! Mijn naam is Lukkie en ik ben de Leeuw van Vakantiepark & Speelstad Oranje. Wat gezellig dat je hier op vakantie bent! Samen met mijn vrienden Cody, Paulien en het animatieteam

Nadere informatie

Beertje Bruin zegt dan: Ik heb van moeder Beer gehoord dat je erg verdrietig

Beertje Bruin zegt dan: Ik heb van moeder Beer gehoord dat je erg verdrietig Beertje Anders zit stil in een hoekje als Beertje Bruin langskomt. Beertje Bruin zegt dan: Ik heb van moeder Beer gehoord dat je erg verdrietig bent. Kan ik je helpen, want ik ben je vriend en vrienden

Nadere informatie

Darsie van Dijk Naam: Leeftijd: Lievelingseten: Lievelingsdier: Muziek: Hobby: Houdt van: Houdt niet van: Sport:

Darsie van Dijk Naam: Leeftijd: Lievelingseten: Lievelingsdier: Muziek: Hobby: Houdt van: Houdt niet van: Sport: Darsie van Dijk Naam: Darsie van Dijk Leeftijd: 9 Lievelingseten: Marshmallows Lievelingsdier: Witgezichtsaki, gordelmol, watusirund, tweevingerige luiaard, vliegend hert, Dombo-octopus, Chinese gekuifde

Nadere informatie

Met dit lekkere warme weer zijn we lekker gaan wandelen in het park bij ons in de buurt.

Met dit lekkere warme weer zijn we lekker gaan wandelen in het park bij ons in de buurt. Het Kwetternest 3-jarigen Deze week zijn we begonnen met het thema OEF WAT WARM! We hebben in de groep een echte ijswinkel gemaakt. De kinderen kunnen naar hartenlust ijsjes kopen en eten. In de grote

Nadere informatie

De eerste editie van de nieuwsbrief schooljaar

De eerste editie van de nieuwsbrief schooljaar Nieuwsbrief 1 Jaargang 1 23-01-18 De eerste editie van de nieuwsbrief schooljaar 2017-2018 Daar is hij dan de eerste nieuwsbrief van het nieuwe jaar. De nieuwsbrief is deze keer samengesteld door kinderen

Nadere informatie

Wandelen voor Water. 6 Kilometer lopen met 6 liter water op je rug. Net als kinderen in derde wereld landen. Wandelen voor Water

Wandelen voor Water. 6 Kilometer lopen met 6 liter water op je rug. Net als kinderen in derde wereld landen. Wandelen voor Water 6 Kilometer lopen met 6 liter water op je rug. Net als kinderen in derde wereld landen Wandelen voor water 21 Maart 2014 gingen groep 8 en groep 7 van onze school wandelen voor water. Dat hield in dat

Nadere informatie

GODS GEZIN. Studielessen voor 4-7 jarigen

GODS GEZIN. Studielessen voor 4-7 jarigen GODS GEZIN Studielessen voor 4-7 jarigen 2003 Geschreven door Beryl Voorhoeve en Judith Maarsen Oorspronkelijk bedoeld voor studie in kleine groepen in de Levend Evangelie Gemeente Gebruikte Bijbelvertaling

Nadere informatie

Liturgie voor de scholendienst 2015

Liturgie voor de scholendienst 2015 Liturgie voor de scholendienst 2015 Kerk van de Nazarener & Christelijke Basisschool De Vliet Klaaswaal Zondag 1 februari Thema: Bestaat God (eigenlijk wel)? Welkomstwoord Uitleg over de kerk Kinderopwekking

Nadere informatie

Het is de familieblues. Je kent dat gevoel vast wel. Je zit aan je familie vast. Voor altijd ben je verbonden met je ouders, je broers, je zussen.

Het is de familieblues. Je kent dat gevoel vast wel. Je zit aan je familie vast. Voor altijd ben je verbonden met je ouders, je broers, je zussen. De familieblues Tot mijn 15e noemde ik mijn ouders papa en mama. Daarna niet meer. Toen noemde ik mijn vader meester. Zo noemde hij zich ook als hij lesgaf. Hij was leraar Engels op een middelbare school.

Nadere informatie

Thema Op zoek naar werk

Thema Op zoek naar werk Thema Op zoek naar werk Lesbrief 8. Praten en bellen over een baantje Inleiding Deze les gaat verder over het zoeken naar werk. De vrouw,, gaat weer naar de winkel om over werk te praten. Ze wil de manager

Nadere informatie

Schoolkrant. Maart 2015. WaLL of. Fame

Schoolkrant. Maart 2015. WaLL of. Fame Schoolkrant. Nr.1 Maart 2015 WaLL of Fame 2 Inhoudsopgave Wie zijn wij?! Interview met Dhr. de Lange P.8 Wall of fame P.12 Life hacks P.13 Quotes P.14 Agenda P.15 Info P.16 Strip @ school 3 Project van

Nadere informatie

Op weg met Jezus. eerste communieproject. Hoofdstuk 5 Bidden. H. Theobaldusparochie, Overloon

Op weg met Jezus. eerste communieproject. Hoofdstuk 5 Bidden. H. Theobaldusparochie, Overloon Op weg met Jezus eerste communieproject H. Theobaldusparochie, Overloon Hoofdstuk 5 Bidden Eerste communieproject "Op weg met Jezus" hoofdstuk 5 blz. 1 Joris is vader aan het helpen in de tuin. Ze zijn

Nadere informatie

Lesbrief 14. Naar personeelszaken.

Lesbrief 14. Naar personeelszaken. http://www.edusom.nl Thema Op het werk Lesbrief 14. Naar personeelszaken. Wat leert u in deze les? Wanneer u zeggen en wanneer jij zeggen. Je mening geven en naar een mening vragen. De voltooide tijd gebruiken.

Nadere informatie

Ik ben David de Graaf

Ik ben David de Graaf Ik ben David de Graaf geboren in 1984. met Downsyndroom Surprise! Ook voor mijzelf Ik heb het niet alleen, maar... ik ben ook in vaste dienst van de Stichting Downsyndroom Kort: de SDS www.downsyndroom.nl

Nadere informatie

Bijlage 1a thema 4 - sportattributen

Bijlage 1a thema 4 - sportattributen Bijlage 1a thema 4 - sportattributen 3e leerjaar thema 4 Mijn sport is top! Bijlage 1b thema 4 - sportattributen 3e leerjaar thema 4 Mijn sport is top! Bijlage 1c thema 4 - sportattributen 3e leerjaar

Nadere informatie

Juf Miranda. Interview met: Inhoud. Interview met juf Miranda... 3. Boogbode verhaal... 4. Puzzels... 5. Interview met Sylvia... 6

Juf Miranda. Interview met: Inhoud. Interview met juf Miranda... 3. Boogbode verhaal... 4. Puzzels... 5. Interview met Sylvia... 6 oog ode nr.09 In dit nummer: Interview juf miranda boogbode verhaal uitvoering groep paars koningsspelen doorgeefinterviews interview sylvia raadsels interview groep 8 strip post boogbode Interview juf

Nadere informatie

Werkblad. LES 9: Ouders. www.gavoorgezond.nl GROEP 1-2. Bijlage 1. Rood actief inspannen/ sporten. Oranje middelmatig inspannen.

Werkblad. LES 9: Ouders. www.gavoorgezond.nl GROEP 1-2. Bijlage 1. Rood actief inspannen/ sporten. Oranje middelmatig inspannen. Werkblad GROEP 1-2 Bijlage 1 Rood actief inspannen/ sporten Oranje middelmatig inspannen Rust Werkblad GROEP 1-2, vervolg Bijlage 2 Dagen van de week Maandag Dinsdag Woensdag Donderdag Vrijdag Zaterdag

Nadere informatie

Al heel snel hadden ze ruzie met elkaar. Het spelen was niet leuk meer.

Al heel snel hadden ze ruzie met elkaar. Het spelen was niet leuk meer. Beertje Anders en Beertje Bruin gingen bij oma spelen. Al heel snel hadden ze ruzie met elkaar. Het spelen was niet leuk meer. Oma hoorde: Ik wil de bal, Ik wil de blokken, Ik ga kleuren, Ik wil de kleurpotloden

Nadere informatie

INFORMATIEBRIEF nr.6 VRIENDJES - KIKKER IS VERLIEFD. Aan de ouders van groep 1 en 2

INFORMATIEBRIEF nr.6 VRIENDJES - KIKKER IS VERLIEFD. Aan de ouders van groep 1 en 2 Aan de ouders van groep 1 en 2 INFORMATIEBRIEF nr.6 VRIENDJES - KIKKER IS VERLIEFD De eerste weken van het nieuwe jaar zijn al weer voorbij. We hebben met de kinderen gewerkt over de kalender. Hoe ziet

Nadere informatie

Groetjes Lisa. Groetjes Vicky

Groetjes Lisa. Groetjes Vicky Vandaag moesten we leraren tegen 8 spelen. Dat waren een heleboel opdrachten en die moesten binnen 2 uur uitvoeren. Maar het is ons gelukt en dat vond ik het leukste van de dag. Ik ben benieuwd wat we

Nadere informatie

december 2012 vanaf 4 jaar tekst: Marian van Gog muziek: Paul Natte Kerstkaart

december 2012 vanaf 4 jaar tekst: Marian van Gog muziek: Paul Natte Kerstkaart december 2012 vanaf 4 jaar tekst: Marian van Gog muziek: Paul Natte Kerstkaart Kerstkaart Refrein: Ik stuur een kerstkaart naar oom Rob en één naar tante Fee. Zeg postbezorger, breng je ook voor mij een

Nadere informatie

Koningin Beatrixschool

Koningin Beatrixschool Nieuwsbrief 38 3-7-2015 Koningin Beatrixschool De Vissersingel 1, 7942EA Meppel www.beatrixschoolmeppel.nl T: 0522-251716 Geachte ouder(s) verzorger(s) Wat een mooi jaar hebben we achter de rug! In deze

Nadere informatie

basisschool DE ROEDEL Edeseweg 216 6732 DC Harskamp Tel. : 0318 456417 www.roedel.nl directie@roedel.nl Scholen van nu voor mensen van morgen

basisschool DE ROEDEL Edeseweg 216 6732 DC Harskamp Tel. : 0318 456417 www.roedel.nl directie@roedel.nl Scholen van nu voor mensen van morgen Scholen van nu voor mensen van morgen basisschool DE ROEDEL Edeseweg 216 6732 DC Harskamp Tel. : 0318 456417 www.roedel.nl directie@roedel.nl Vrijdag 04 februari 2011, uitgave 8 van 2010-2011 Beste ouders

Nadere informatie

Wat mevrouw verteld zal ik in schuin gedrukte tekst zetten. Ik zal letterlijk weergeven wat mevrouw verteld. Mevrouw is van Turkse afkomst.

Wat mevrouw verteld zal ik in schuin gedrukte tekst zetten. Ik zal letterlijk weergeven wat mevrouw verteld. Mevrouw is van Turkse afkomst. Interview op zaterdag 16 mei, om 12.00 uur. Betreft een alleenstaande mevrouw met vier kinderen. Een zoontje van 5 jaar, een dochter van 7 jaar, een dochter van 9 jaar en een dochter van 12 jaar. Allen

Nadere informatie

Noa (D1) en Yasmine (D2) interviewen Esmee Putting :

Noa (D1) en Yasmine (D2) interviewen Esmee Putting : Noa (D1) en Yasmine (D2) interviewen Esmee Putting : 1.Wat vind je leuk aan korfbal? Dat het een teamsport is. Dat het een gemengde sport is. Dat het twee vakken heeft, 1 verdedigen en 1 aanvallen. 2.Wat

Nadere informatie

schoolkrant E N N E D Y S C

schoolkrant E N N E D Y S C K schoolkrant E N N E D Y S C H O O L 2015 nummer 3 Voorwoord Hallo allemaal, In deze schoolkrant vinden jullie een interview met winactie en een bonus vraag, een verslag over het rijksmuseum, een verslag

Nadere informatie

Daphne. Wij hebben de g.k.ij. op bezoek gekregen. We hebben spelletjes gedaan. Dat moest bij. Met 1 arm of iets anders.

Daphne. Wij hebben de g.k.ij. op bezoek gekregen. We hebben spelletjes gedaan. Dat moest bij. Met 1 arm of iets anders. Wij hebben de g.k.ij. op bezoek gekregen. We hebben spelletjes gedaan. Dat moest bij. Met 1 arm of iets anders. Zo konden we voelen hoe is om gehandicapt te zijn. Ik zelf vond het heel leerzaam en heb

Nadere informatie

12 Ook op school is het

12 Ook op school is het oog oode nr.07 In dit nummer: Interview doreen rebus kerstverhaal wissel interview moppen woordzoeker ra, ra, wie is het? interview meester paul mengelmoes voorstelling roep oranje interview met juf nina

Nadere informatie

Klaar, ik ben bruin en ik ben wit

Klaar, ik ben bruin en ik ben wit Bruin &Wit Klaar, ik ben bruin en ik ben wit Mireille de Vries - Numbi A mani zit nog even bij haar papa. Ze hebben net twee geweldige vakantieweken met elkaar doorgebracht. Ze zijn tien dagen naar Afrika

Nadere informatie

Ik wens u een zonnige vakantie. Marion Berenschot

Ik wens u een zonnige vakantie. Marion Berenschot Dankjewel. Slechts één woord, maar met veel betekenis. Het kan vergezeld gaan van tranen van blijdschap, opluchting of verdriet Het woord kan nonchalant worden uitgesproken, maar toch heel serieus bedoeld

Nadere informatie

groep 8 de toetsen nieuwe school

groep 8 de toetsen nieuwe school De dijk Wij gingen met de hele klas naar de dijk. We gingen podiumkunsten doen en je mocht zelf kiezen of je ging zingen of dansen. Ik had dansen gekozen en dat was super leuk. Alleen de danslerares was

Nadere informatie

Verhaal: Jozef en Maria

Verhaal: Jozef en Maria Verhaal: Jozef en Maria Er was eens een vrouw, Maria. Maria was een heel gewone jonge vrouw, net zo gewoon als jij en ik. Toch had God haar uitgekozen om iets heel belangrijks te doen. Iets wat de hele

Nadere informatie

Interview met DJ Kit T

Interview met DJ Kit T Interview met DJ Kit T Ik denk dat heel veel mensen nieuwsgierig zijn naar wie Kit-T nu precies is. Kun je ons wat over jezelf vertellen? Mijn naam is Kitty Nendels, geboren in Kerkdriel en opgegroeid

Nadere informatie

Pag. 8, 9, 10, 11 Groep 3/5. Pag. 12, 13 Fotoreportage. Pag. 14, 15, 16, 17 Groep 4/6. Voorleeswedstrijd.

Pag. 8, 9, 10, 11 Groep 3/5. Pag. 12, 13 Fotoreportage. Pag. 14, 15, 16, 17 Groep 4/6. Voorleeswedstrijd. t Vat is de schoolkrant van de Kisveldschool en verschijnt 3 maal per jaar. Bij de voorplaat: musical Adres. C.B.S. Kisveld Hondelinkweg 2 7161 HG Neede tel. (0545) 291341 Directrice: Ellen Hemmers www.kisveldvco.nl

Nadere informatie

Schoolkrant april groep 5 en 6 Pius X school

Schoolkrant april groep 5 en 6 Pius X school 1 Film strip groep 4, 5, 6 Op donderdag 17 april om 19:00 worden de film strips van groep 4, 5, 6 vertoond. De kinderen van 4, 5,6 zijn in 5 mixgroepen verdeeld. En we hopen dat u de filmpjes heel erg

Nadere informatie

Mijn naam is Fons. Ze noemen me een groene jongen. Weet je hoe dat komt?

Mijn naam is Fons. Ze noemen me een groene jongen. Weet je hoe dat komt? Beste kinderen, Mijn naam is Fons. Ze noemen me een groene jongen. Weet je hoe dat komt? In mijn vrije tijd ben ik natuurgids. Met mijn verrekijker en vergrootglas trek ik naar allerlei plekjes om de natuur

Nadere informatie

Naam: Mariska v/d Boomen. Klas: TG2C. Datum: 25 Juni. Docent: Van Rijt. Schrijfverslag.

Naam: Mariska v/d Boomen. Klas: TG2C. Datum: 25 Juni. Docent: Van Rijt. Schrijfverslag. Naam: Mariska v/d Boomen. Klas: TG2C. Datum: 25 Juni. Docent: Van Rijt. Schrijfverslag. Onze vragen: 1. Wanneer bent u met uw schrijfcarrière begonnen? 8 jaar geleden ben ik begonnen met het schrijven.

Nadere informatie

E.H.B.O. Werkstuk Vera Kleuskens, groep 7

E.H.B.O. Werkstuk Vera Kleuskens, groep 7 E.H.B.O. Werkstuk Vera Kleuskens, groep 7 1 Vera Kleuskens groep 7 Inhoudsopgave Voorwoord... 3 Inleiding... 4 1. Wat is E.H.B.O... 5 2. E.H.B.O. vereniging... 6 3. Cursus... 7+8+9 4. Reanimatie en A.E.D....

Nadere informatie

Goedemorgen Sinterklaas is een BandEvent productie. pagina 1 van 12

Goedemorgen Sinterklaas is een BandEvent productie. pagina 1 van 12 01 Goedemorgen Sinterklaas 2 02 De vriend van ieder kind 3 03 Taai taai 4 04 Zwarte Piet, kijk goed uit! 5 05 Vergeten 6 06 Lieve Sinterklaas 7 07 Go Go Amerigo 8 08 Kijk, Sinterklaas is aangekomen 9 09

Nadere informatie

Introductie. Dansvoorstelling

Introductie. Dansvoorstelling Door: John van Sambeek Introductie Ja, je ziet het goed. Daar is alweer een nieuwe schoolkrant! De schoolkrantredactie bestaande uit allemaal leerlingen heeft in een paar weken tijd veel leuke en interessante

Nadere informatie

BAOBAB. Februari 2016

BAOBAB. Februari 2016 BAOBAB Februari 2016 1 Inleiding Inhoudsopgave Carnaval 2. Gefeliciteerd!!! 3. Wat is er gebeurd het afgelopen kwartaal? 6. Kleurplaat 7. Wist je dat? 8. Interview met Corry 9. Apps 11. Wie is dit? 12.

Nadere informatie

Even voorstellen. Groep 4-5

Even voorstellen. Groep 4-5 Even voorstellen. Groep 4-5 Hallo ik ben Anouk!!!!! Ik ben 9jaar. Ik zit op judo en gym. Mijn vrienden zijn Isa, Floor, lizzy, lise en Jens en nog wat. Mijn hobby s zijn buiten spelen en nog wat. Ik ben

Nadere informatie

Voor de dienst zingen we: Kleuren

Voor de dienst zingen we: Kleuren Feest in de kerk! Voor de dienst zingen we: Kleuren M. Zimmer Kleuren, kleuren, allemaal kleuren rood, oranje, geel, groen, paars en blauw God bedacht die prachtige kleuren Anders was alles zo grijs en

Nadere informatie

KLEURPLAAT VLIEGENDE WOLVEN. MIRA, Schoolkrant De Vrije Ruimte 27 oktober 2010 MOPPEN.

KLEURPLAAT VLIEGENDE WOLVEN. MIRA, Schoolkrant De Vrije Ruimte 27 oktober 2010 MOPPEN. MIRA, Schoolkrant De Vrije Ruimte 27 oktober 2010 MOPPEN. Twee slangen komen elkaar tegen in het moeras. De ene slang zegt tegen de andere: Ik hoop dat ik niet giftig ben. Vraagt de andere: Waarom? Zegt

Nadere informatie

Nieuwsbrief Prot. Chr. Basisschool De Hoeksteen nummer 5 4 november 2015 www.dehoeksteenvoorthuizen.nl Postbus 1 3780 BA Voorthuizen 0342-472633

Nieuwsbrief Prot. Chr. Basisschool De Hoeksteen nummer 5 4 november 2015 www.dehoeksteenvoorthuizen.nl Postbus 1 3780 BA Voorthuizen 0342-472633 Nieuwsbrief Prot. Chr. Basisschool De Hoeksteen nummer 5 4 november 2015 www.dehoeksteenvoorthuizen.nl Postbus 1 3780 BA Voorthuizen 0342-472633 Om te onthouden maandagmiddag 9 november : unit 1 naar Papierazzi

Nadere informatie

Matteüs 25:1-13 - Gezinsdienst: Wachten duurt lang!

Matteüs 25:1-13 - Gezinsdienst: Wachten duurt lang! Matteüs 25:1-13 - Gezinsdienst: Wachten duurt lang! Liturgie Zingen: -Opwekking 654 Dank U voor deze nieuwe dag -Zoek eerst het Koninkrijk van God -Weet je waar het hemels koninkrijk op lijkt (Elly en

Nadere informatie

Inhoud: ----------------------------- ----------------------------- nog Rijmpjes ----------------------------- Interview

Inhoud: ----------------------------- ----------------------------- nog Rijmpjes ----------------------------- Interview Jaargang 3 -Uitgave 1 Inhoud: November 2012 Voorstelling nieuwe leerlingenraad IDEH. Project FAIRTRADE Spelletjes/Raadseltjes Moppentrommel Rijmpjes en nog Rijmpjes Interview De nieuwe leden van de Leerlingenraad

Nadere informatie

Actie Schoenenmaatjes

Actie Schoenenmaatjes Sluisjournaal 18 e jaargang nr.2 december 2015 Welkom bij deze speciale editie, die bol staat van de sinterklaasviering. En goed voorbeeld doet goed volgen, want ook de kinderen gaven cadeautjes aan de

Nadere informatie

De Jeroen Bosch krant

De Jeroen Bosch krant De Jeroen Bosch krant G E M A A K T V O O R E N D O O R L E E R L I N G E N 2 maart 2016 Workshop groep1/2 Circuit in groep 7 Groep 7 van de vlieger ging op 4-3-2016 een circuit houden over Jeroen Bosch.

Nadere informatie

2012 MAANDELIJKSE NIEUWSBRIEF VAN LEONARDO LEERLINGEN 2012 LEOFACTS. Even voorstellen... De nieuwe redactie!

2012 MAANDELIJKSE NIEUWSBRIEF VAN LEONARDO LEERLINGEN 2012 LEOFACTS. Even voorstellen... De nieuwe redactie! LEOFACTS Even voorstellen... De nieuwe redactie! INHOUD Voorstellen van leden Verslag eerste schooldag Actuele nieuws Verslag games Extra s en strips VOORSTELLEN Hoi, ik ben Marijn Blaeke, Ik ben 11 jaar.

Nadere informatie

De viool en de gitaar en de dwarsfluit.

De viool en de gitaar en de dwarsfluit. De viool en de gitaar en de dwarsfluit. Er was is een vrouw die had een familie. De familie heette de viool. Ze had 2 baby violen en 2 zussen en 1 moeder en vader.,maar toen ze bij ons kwamen was pa niet

Nadere informatie

Iris marrink Klas 3A.

Iris marrink Klas 3A. Iris marrink Klas 3A. 1 Inhoud. 1- Voorpagina 2- Inhoud, inleiding & mijn mening 3- Dag 1 4- Dag 2 5- Dag 3 6- Dag 4 7- Dag 5 Inleiding. Ik kreeg als opdracht om een dagverslag te maken over Polen. 15

Nadere informatie

Schrijver: KAT Coverontwerp: MTH ISBN: 9 789402 123678 <Katelyne>

Schrijver: KAT Coverontwerp: MTH ISBN: 9 789402 123678 <Katelyne> Schrijver: KAT Coverontwerp: MTH ISBN: 9 789402 123678 Inleiding Timo is een ander mens geworden door zijn grote vriend Tommy. Toch was het niet altijd zo geweest, Timo had Tommy gekregen voor

Nadere informatie

t Wiekendje www.dewieken.com Agenda:

t Wiekendje www.dewieken.com Agenda: t Wiekendje www.dewieken.com Agenda: Donderdag 8 oktober: Vrijdag 9 oktober: Maandag 12 oktober: Dinsdag 13 oktober: Dinsdag 13 oktober: Woensdag 14 oktober Donderdag 15 oktober: studiedag. Alle kinderen

Nadere informatie

Een moeilijk woord voor Natuurbrug is Ecoduct. Wat dat nu precies is, legt de schrijver Frank van Pamelen hieronder nog eens uit.

Een moeilijk woord voor Natuurbrug is Ecoduct. Wat dat nu precies is, legt de schrijver Frank van Pamelen hieronder nog eens uit. Ecoduct Een moeilijk woord voor Natuurbrug is Ecoduct. Wat dat nu precies is, legt de schrijver Frank van Pamelen hieronder nog eens uit. Ecoduct Wat is dat dan precies, een ecoduct? Zo vroeg een jonge

Nadere informatie

0-3 maanden zwanger. Zwanger. Deel 1

0-3 maanden zwanger. Zwanger. Deel 1 Zwanger Ik was voor het eerst zwanger. Ik voelde het meteen. Het kon gewoon niet anders. Het waren nog maar een paar cellen in mijn buik. Toch voelde ik het. Deel 1 0-3 maanden zwanger Veel te vroeg kocht

Nadere informatie

Theorieboek. leeftijd, dezelfde hobby, of ze houden van hetzelfde. Een vriend heeft iets voor je over,

Theorieboek. leeftijd, dezelfde hobby, of ze houden van hetzelfde. Een vriend heeft iets voor je over, 3F Wat is vriendschap? 1 Iedereen heeft vrienden, iedereen vindt het hebben van vrienden van groot belang. Maar als we proberen uit te leggen wat vriendschap precies is staan we al snel met de mond vol

Nadere informatie

Interview met een tweeling (1) (Nikki en Vos groep 6) Interview met een tweeling (2) (Sil en Len groep 4)

Interview met een tweeling (1) (Nikki en Vos groep 6) Interview met een tweeling (2) (Sil en Len groep 4) Schoolkrant 5 Hoi! Dit is onze nieuwe schoolkrant! Vonden jullie de vorige ook zo leuk?! Wij hebben nu lekker veel weetjes en een super leuk spelletje. De interviews zijn ook heel leuk geworden. Dus heel

Nadere informatie

Voor de ouders of verzorgers

Voor de ouders of verzorgers Voor de ouders of verzorgers Dit boekje is bedoeld voor kinderen tussen drie en zes jaar. Acht kunstwerken uit de collectie oude kunst van het Centraal Museum zijn geselecteerd voor dit boekje. Deze werken

Nadere informatie

CARDIJNKRANT. Cardijnfeest 13 november '15

CARDIJNKRANT. Cardijnfeest 13 november '15 CARDIJNKRANT ZWAT-dag Op maandag 10 oktober gingen de leerlingen van OV1 en OV2 op ZWAT-dag. ZWAT staat voor ZWemmen en ATletiek. Met de bus trokken ze naar Hofstade. Daar deden ze de hele dag allerlei

Nadere informatie

SOCIALE VAARDIGHEDEN MET AFLATOUN

SOCIALE VAARDIGHEDEN MET AFLATOUN SOCIALE VAARDIGHEDEN MET AFLATOUN Dit thema is opgesplitst in drie delen; gevoelens, ruilen en familie. De kinderen gaan eerst aan de slag met gevoelens. Ze leren omgaan met de gevoelens van anderen. Daarna

Nadere informatie

OPA EN OMA DE OMA VAN OMA

OPA EN OMA DE OMA VAN OMA Hotel Hallo - Thema 4 Hallo opdrachten OPA EN OMA 1. Knip de strip. Strip Knip de strip los langs de stippellijntjes. Leg de stukken omgekeerd en door elkaar heen op tafel. Draai de stukken weer om en

Nadere informatie

Nieuwsbrief SHIB december 2013

Nieuwsbrief SHIB december 2013 Nieuwsbrief SHIB december 2013 www.shib.nl info@shib.nl Postbus 250, 3770 AG Barneveld Bankrekening 1526.55.018 t.n.v. SHIB Terug- en vooruitblik Als maakster van deze nieuwsbrief sta ik verbaasd, het

Nadere informatie

WEBKWESTIE PRIVACY EN IDENTITEIT WERKBOEK. Dit boekje is van

WEBKWESTIE PRIVACY EN IDENTITEIT WERKBOEK. Dit boekje is van WEBKWESTIE PRIVACY EN IDENTITEIT WERKBOEK Dit boekje is van Stap 1. Tip 1: Tip 2: Tip 3: Stap 2. Wat geef je wel door op internet en wat niet? Kleur het rondje in: Rood = niet doorgeven op internet Oranje

Nadere informatie

In deze schoolkrant: Een interview met. Een lekker gezond recept van Lisa! Verslag van het bowlingtoernooi en het bezoek aan Sparta van groep 7!

In deze schoolkrant: Een interview met. Een lekker gezond recept van Lisa! Verslag van het bowlingtoernooi en het bezoek aan Sparta van groep 7! In deze schoolkrant: Een interview met. Een lekker gezond recept van Lisa! Verslag van het bowlingtoernooi en het bezoek aan Sparta van groep 7! Hallo, ik ben Lisa en ik zit in groep 6. Ik ben 10 jaar.

Nadere informatie

1 Kies je onderwerp Samen met je buurman of buurvrouw. Ons onderwerp: Voorbeeld: Michael Jackson was de beste artiest ooit! Nu jullie!

1 Kies je onderwerp Samen met je buurman of buurvrouw. Ons onderwerp: Voorbeeld: Michael Jackson was de beste artiest ooit! Nu jullie! Na deze les kun je presenteren in vijf stappen: 1. Kies een onderwerp 2. Bedenk een goede opbouw 3. Verzamel informatie 4. Oefen je presentatie 5. Presenteren maar! 8 Vertel je verhaal Regelmatig moet

Nadere informatie

Vragenkaartjes voor onderweg!

Vragenkaartjes voor onderweg! Vragenkaartjes voor onderweg! 1 Print de kaartjes uit 2 Knip de kaartjes uit langs het kniprandje 3 Bind een elastieke om het pakketje kaartjes 4 Klaar om op vakantie te gaan met leuke vragenkaartjes!

Nadere informatie

FOUT VRIENDJE? PAS OP! Hulp. Internet. Heb je vragen? Bel dan naar Meldpunt Jeugdprostitutie, tel.: 0900 044 33 22.

FOUT VRIENDJE? PAS OP! Hulp. Internet. Heb je vragen? Bel dan naar Meldpunt Jeugdprostitutie, tel.: 0900 044 33 22. PAS OP! Hulp Heb je vragen? Bel dan naar Meldpunt Jeugdprostitutie, tel.: 0900 044 33 22. Internet Wil je meer lezen? Kijk op www.jipdenhaag.nl/loverboys En test jezelf op www.loverboytest.nl Dit is een

Nadere informatie

BESTEMMING BEREIKT?! Opdrachtenblad Niveau:

BESTEMMING BEREIKT?! Opdrachtenblad Niveau: Opdrachten Opdracht 1 Wat vind je van het verhaal? Welk risico loopt Wesley? Wat zou jij deze vakantie anders doen om niet halverwege met te weinig geld te zitten? Ken jij iemand met een vergelijkbaar

Nadere informatie

Lesbrief Ezel en Beer. Beste kleuters,

Lesbrief Ezel en Beer. Beste kleuters, Lesbrief Beste kleuters, Binnenkort speelt de voorstelling op jullie school of in een theater in de buurt. De voorstelling is gebaseerd op de boeken Pas op voor de ezel en de beer en Dansen met de ezel

Nadere informatie

Yolo is m n stopwoordje aso ben ik soms rozen vind ik mooi anders is iedereen

Yolo is m n stopwoordje aso ben ik soms rozen vind ik mooi anders is iedereen Allemaal luisteren naar mijn naamdicht Naar de tv kijken doe ik graag Namelijk naar Spangas En het liefste kijk ik de hele dag Van zingen hou ik ook heel veel Als ik dat doe word ik namelijk heel blij

Nadere informatie