NIEUWSBRIEF. Bankrekening: NL 42 RABO Rabobank Joure t.n.v. Dhr. A.J. Swart penningmeester Stichting Skarsterlân-Roemenië

Maat: px
Weergave met pagina beginnen:

Download "NIEUWSBRIEF. Bankrekening: NL 42 RABO 012.47.15.400 Rabobank Joure t.n.v. Dhr. A.J. Swart penningmeester Stichting Skarsterlân-Roemenië"

Transcriptie

1 NIEUWSBRIEF Secretariaat C. Volkers Toel 23, 8465 RL Oudehaske Tel: Bankrekening: NL 42 RABO Rabobank Joure t.n.v. Dhr. A.J. Swart penningmeester Stichting Skarsterlân-Roemenië ========================================================================== November 2014 Nostalgie en toekomst! Volgend jaar bestaat onze stichting 25 jaar. Vanaf 1990 zijn we al bezig met hulpverlening in Roemenië. Vlak na de val van het communistische bewind werd onze stichting opgericht. De hulp die gegeven werd kwam terecht in Medias een stad gelegen in het midden van Roemenië en een aantal dorpen daarom heen zoals; Copsa Mica, Mica Sasa, en Biertan. Per jaar gingen er vele vrachtauto s naar Medias gevuld met talrijke hulpgoederen, waaronder ongeveer kerstpakketten, medische artikelen, kleding, tafels en stoelen en centrale verwarminginstallaties voor de scholen in Medias. Een aantal jaren geleden is in Medias een klein verpleeghuis geopend. Dit verpleeghuis kreeg van ons een groot aantal ziekenhuisbedden. Tot 2001 werden er veel transporten georganiseerd. De kosten daarvan werden steeds hoger en we vroegen ons af of dit nog wel de juiste methode van hulpverlenen is. Daarom werd besloten voortaan alleen geld in te zamelen en daarvan (kerst)pakketten in Medias te laten maken. Voor de economie aldaar veel beter en de mensen kregen hun eigen herkenbare voedingsmiddelen. We maakten een einde aan de kledingtransporten en gingen de ingezamelde kleding in onze 2 e hands winkel aan de Krim te Joure verkopen. De opbrengst ging direct naar onze projecten in Medias en omgeving. Alleen het brengen van goederen vonden wij niet voldoende. We wilden samen met de Roemenen ook iets opbouwen om de samenleving aldaar te verbeteren. Voorwaarde was wel dat de zij het op den duur zelf moesten doen en dat de projecten ook financieel zelfstandig zouden worden. Op dat niveau zijn we nu aangekomen. In de toekomst willen we onze stichtingen en de projecten in Medias nog gedurende 5 jaar aanvullend enige financiële ondersteuning bieden, uitgaande van het feit dat zij ook zelf inkomsten kunnen genereren. Wij denken dat dat kan. Laatste geldinzamelingsactie 2014 Wij willen alleen dit jaar nog een geldinzamelingsactie doen. Het geld dat we ontvangen en de inkomsten van onze 2 e handswinkel aan de Krim te Joure moeten er voor zorgen dat we de komende vijf jaar nog enige aanvullende ondersteuning geven, We moeten realistisch zijn. Op dit moment zijn er noden te over in de wereld. In 1989 toen de muur viel waren we wellicht iets te naïef om te denken dat het allemaal wel beter zou worden. Natuurlijk er zijn veel dingen ten goede veranderd maar ook grote problemen bijgekomen.

2 Onze zusterstichting Civitas Mediensis in Medias Vorig jaar bestond onze zusterstichting in Medias 20 jaar. In de eerste jaren verdeelde zij de goederen en de pakketten die wij ze stuurden. In het begin hadden zij erg veel werk om de eerste noden te lenigen. Na verloop van tijd zagen zij ook in dat alleen hulpgoederen geen bijdrage kan zijn aan de opbouw van de samenleving. Bovendien wilde onze zuster stichting na verloop van tijd ook zelf inkomsten zien te verwerven. Zo organiseert zij al vele jaren in november een groot charitatief bal in Medias. Veel prominente mensen komen er die graag een behoorlijke bijdrage geven om dit te kunnen bijwonen. Verder zien we dat in de loop der jaren de stichting veel donateurs heeft kunnen werven omdat de Roemeense overheid daarvoor een speciale financiële regeling heeft gemaakt. Op die wijze hebben onze beide stichtingen de afgelopen jaren gewerkt. Veel activiteiten heeft onze zusterstichting projectmatig opgezet. Een van de projecten, Speranta, is verzelfstandigd en heeft een eigen bestuur. Speranta ( officieel de stichting Phoenix-Speranta ) Speranta betekent Hoop Het project begon in 1995 in enkele klaslokalen van een oude school aan de rand van Medias. De Roemenen hadden de klaslokalen wat opgeknapt en wij stuurden vanuit Friesland schoolmeubilair en andere nuttige materialen. Vrijwilligers van dit project zorgden voor de opvang van kinderen en tieners met een verstandelijke beperking. Het project groeide uit zijn jasje omdat er steeds meer ouders hun kind aan het project wilden laten deelnemen. Na verloop van tijd ontstond er een kinderdagverblijf en de tieners werden ondergebracht in een werkplaats, waar weeftoestellen stonden waarop poetslappen werden gemaakt die daarna werden verkocht. Samen vonden we dat het beter en professioneler moest. Met veel hulp van instanties en particulieren kon in 1998 een gebouw worden gekocht om het project verder te ontwikkelen. Naast het dagverblijf ontstond ook een soort sociale werkvoorziening met werkplaatsen voor houten metaalbewerking, een naai atelier, een kaarsenmakerij, en een afdeling waar mensen die heel weinig konden werden gestimuleerd met allerlei werkjes zoals tekenen, plakken en spelletjes.

3 confectie atelier bezigheidstherapie

4 shanty koor op bezoek bij Speranta In 2008 werd naast Speranta met hulp van Phare gelden een tehuis gebouwd waar 50 volwassenen met een beperking zijn opgenomen. Sommige maken gebruik van de werkplaatsen anderen worden door Speranta bemiddeld om een plekje in het bedrijfsleven te krijgen. Zo werken cliënten van Speranta bij diverse bedrijven in Medias. Op dit moment wil men nog een extra stap zetten en is subsidie bij de overheid aangevraagd om begeleid zelfstandig wonen voor de cliënten te realiseren. Maar ook in Roemenië heeft de crisis haar sporen achter gelaten. Maar ze gaan er in Medias voor! U zult begrijpen dat dit project de vrijwilligers inzet is ontstegen en ondergebracht moest worden in een zelfstandige professionele stichting. De sociale werkplaats van Speranta wordt begeleid door de sociale werkvoorziening Empatec uit Sneek. Onze steun aan Speranta bestaat uit een jaarlijkse bijdrage om voor de cliënten wat extra voedingsmiddelen te kunnen kopen. Overige projecten van onze zusterstichting Pakketten en maaltijd verzorging Kerstpakketten zoals in het verleden worden niet meer gemaakt. Gedurende het hele jaar blijft onze stichting voedselpakketten verstrekken aan mensen die dit hard nodig hebben. U moet daarbij denken aan alleenstaande ouderen en alleenstaande ouders met kinderen. Ook zorgt onze stichting in Medias ervoor dat in noodgevallen maaltijden kunnen worden aangeboden. Verder is het voedsel in de tehuizen (verpleeghuis en verzorgingshuis) niet optimaal en kunnen de bewoners nog wel wat extra vitamines gebruiken.

5 Wij vragen van u 10,00 om onze stichting in Medias een basis voedselpakket te kunnen laten maken. Graag uw hulp om ook dit jaar weer vele pakketten te kunnen laten maken. Studiefonds voortgezet onderwijs. Onze zusterstichting Civitas Mediensis beheert een studiefonds voor jongeren uit arme gezinnen die zonder een bijdrage hun opleiding niet kunnen afmaken. Het gaat om jongeren die naar diverse scholen van het voortgezet onderwijs in Medias gaan. De leefomstandigheden in de gezinnen waar de jongeren uit komen zijn uiterst schrijnend. Het is belangrijk deze jongeren kansen te bieden om hun studie te kunnen afmaken. Op dit moment worden ongeveer 50 jongeren geholpen. Het schooljaar is begonnen en met uw hulp kan de stichting meer jongeren helpen! Maatschappelijke en medische hulp en vrijwilligerswerk. De meeste mensen in Nederland hebben een zorgverzekering. Ook in Roemenië kan je je verzekeren maar heel veel zaken die hier gewoon vergoed worden moeten de Roemenen zelf betalen. Dat kan tot grote financiële problemen leiden. Onze zusterstichting in Medias helpt dan ook mensen die met dit soort problemen te maken krijgen. Het gaat in dit geval meestal om middelen om iemand te verplegen, medicamenten of reiskosten naar een gespecialiseerd ziekenhuis in een andere stad. Het kan ook een bril zijn voor een kind wiens ouders daarvoor geen geld hebben. Er zijn voorbeelden te over waarbij mensen financieel een steun in de rug moeten hebben. Daarnaast moet u denken aan het uit huis zetten van een gezin vanwege schulden of het niet kunnen betalen van nutsvoorzieningen. Het betreft hier vaak heel erg schrijnende gevallen van gezinnen met kinderen. In de afgelopen jaren hielp onze zusterstichting veel alleenstaande ouderen en gezinnen. Onze zusterstichting ontwikkelde in de afgelopen jaren een project Let s not forget them waarbij het gaat om hulp aan thuiswonende ouderen op hoge leeftijd die problemen hebben met ziekte, eenzaamheid en het financieel zeer zwaar hebben. Samen met een aantal vrijwilligers bezoeken de leden van onze zusterstichting deze ouderen geregeld en proberen zoveel mogelijk zorgen weg te nemen. Ouderen hebben het nog altijd heel moeilijk in Roemenie omdat de pensioenen zeer laag zijn.

6 Transporten. Transporten doen wij nog maar op bescheiden wijze. We maken gebruik van de mogelijkheden die de stichting Groningen-Friesland-Drente voor Roemenië ons nog kan bieden. Zij heeft ervaring en vrijwilligers en kan de kosten voor transport op een acceptabel niveau houden, Voor het project Let s not forget them, het verpleeghuis en het ziekenhuis in Medias zenden wij jaarlijks een aantal malen diverse partijen incontinentiematerialen en andere artikelen voor de verpleging en verzorging van ouderen. Kindereactiviteiten. In Medias zijn veel kinderen die het moeilijk hebben. Dat kunnen kinderen zijn die geïnfecteerd zijn met het HIV-virus, kinderen uit Roma families maar ook kinderen met gedrags- of andere stoornissen of met een verstandelijke beperking. De kinderen zijn in diverse projecten ondergebracht. Via onze stichting Civitas Mediensis helpen we met voedsel, kleding en al het andere wat nodig is. Een aantal keren per jaar organiseert onze zusterstichting activiteiten voor deze kinderen. In de afgelopen jaren zijn er weekenden voor kinderen met een beperking en hun ouders georganiseerd. Zij worden ondergebracht in een klein resort in de heuvels niet ver van Medias. Ze kunnen er naar hartenlust spelen en zwemmen. Voor de kinderen zijn dit soort activiteiten onvergetelijk.

7 Gezamenlijke activiteiten met andere instellingen uit onze gemeente Instellingen uit onze en uit naburige gemeenten leverden in het verleden een bijdrage aan de totstandkoming van nieuwe ontwikkelingen in het ziekenhuis, het verpleeghuis en het verzorgingshuis in Biertan. Er kwam in het ziekenhuis een professionele wasserij. Tevens kwamen er koelkasten op de afdelingen omdat patiënten het meegebrachte eten van thuis fatsoenlijk moeten kunnen bewaren (dus niet in de vensterbank zoals vroeger). Het verpleeghuis in Medias werd voorzien van goede bedden en matrassen en er werd een ruimte ingericht voor dagrecreatie. Ook is er gezorgd voor materialen in het dagrecreatie. De ontwikkelingen gaan echter door. Op dit moment is Medias naast het verpleeghuis een verzorgingshuis aan het bouwen. Eerlijkheid gebied te zeggen dat de bouw wegens geldgebrek stagneert. We nemen aan dat in 2015 het verzorgingshuis gereed kan zijn. Medias heeft ons gevraagd om te helpen bij scholing van het personeel dat daar komt te werken. Samen met instellingen in onze regio die al eerder daarbij betrokken waren zullen we proberen dit in 2015 of 2016 te realiseren Gezamenlijke activiteiten met de gemeente Medias en de gemeente de Friese Meren Begin mei 2014 stuurde Medias ons een uitnodiging om deel te nemen aan een conferentie geheel gewijd aan Vrijwilligerswerk. De gelden om dit te kunnen organiseren kreeg de stad via de EU fondsen. De uitnodiging gold niet alleen voor ons maar ook voor de zustersteden van Medias in Hongarije en Polen. In onze delegatie waren opgenomen de burgemeester en een wethouder en een viertal raadsleden. Daarnaast werd een delegatie samengesteld uit leden die veel ervaring hebben met vrijwilligerswerk. Deelnemende organisaties waren de Welzijnsorganisatie MIKS, de organisatie van verzorgingshuizen Hof en Hiem, de stichting vrijwilligersvervoer Skarsterlân en de stichting Skarsterlân-Roemenië. Er werden door de deelnemende steden presentaties verzorgd over het vrijwilligerswerk in hun steden. Omdat het hier om 3 steden ging uit het voormalige Oost-blok en onze gemeente de Friese Meren kon geconstateerd worden dat de gedachten over vrijwilligerswerk in het Oosten en het Westen toch behoorlijk verschilden. Genoeg stof voor discussie tijdens de conferentie. In Medias is een vrijwilligersvacature bank ontstaan tijdens de voorbereidingen voor de conferentie en we hopen dat deze nog eens een extra impuls kan krijgen van een van onze instellingen die veel ervaring op dit terrein heeft.

8 Shanty koor St. Nicolaasga naar Medias Medias heeft eind oktober een cultureel festival georganiseerd. Hiervoor zijn de partner gemeenten uit Hongarije, Polen en onze gemeente de Friese Meren uitgenodigd. Uit verschillende plaatsen komen dans en zang groepen. Onze gemeente heeft het shanty koor uit St. Nicolaasga gevraagd of zij ook mee wilde doen. Hierop is enthousiast gereageerd. In het verleden waren we vele malen met onze Roemeense vrienden te gast bij het shanty koor in St. Nicolaasga en bewaren daar heel warme herinneringen aan. Aktiviteiten in Mica Sasa Mica Sasa is een klein dorp ongeveer 30 kilometer van Medias. Samen met onze zusterstichting hebben we al jaren contact in dit dorp met de overheid (de burgemeester) maar ook met een aantal instellingen (school, de artsenpost) en inwoners. Het is een actief dorp waar overheid en inwoners elkaar vertrouwen en gezamenlijk proberen het dorp leefbaarder te maken. Jaren is gezamenlijk gewerkt aan een fatsoenlijke watervoorziening en riolering, waarbij ook vele inwoners de handen uit de mouwen gestoken hebben. Voorts is er met veel inspanning een dorpshuis gebouwd. Via een sponsor hebben de inwoners een partij hout gekregen waarvan meubels en kasten gemaakt kunnen worden voor het dorpshuis en de school. De plaatselijke timmerman wil de meubels en kasten maken. Wij hebben het dorp een bijdrage in geld gegeven om dit project verder te realiseren.

9 Bijenproject Mica Sasa Toen we enkele jaren geleden dit dorp bezochten ontmoetten wij een jongeman die heel gemotiveerd leek om een eigen bedrijfje te beginnen. Hij dacht hierbij aan het kweken van tomaten en paprika s. Hiervoor moest hij een waterpomp hebben. Een van onze bestuursleden zag er wel wat in en zou hem sponsoren voor de aanschaf van de pomp. zelfgemaakte kasten voor het bijenproject Na een jaar bezochten we het dorp opnieuw en waren benieuwd wat er nu tot stand gebracht was. Het bleek dat hij zich in dat jaar had toegelegd op het zelf maken van bijenkasten en het houden van bijen. Hij had op dat moment 25 kasten gerealiseerd maar moet om er enig bestaan in te vinden wel naar 150 kasten. Wij zochten in Nederland mensen die garant wilden staan zodat hij een lening kon nemen om het project verder te ontwikkelen. Deze mensen waren snel gevonden. Inmiddels enkele jaren verder nadert hij zijn doel. Er zijn inmiddels 150 bijenkasten gemaakt maar er moeten nog een aantal bijenvolken bijkomen. Roemenië, een land om er ook eens met vakantie naar toe te gaan.

10 Roemenië is een prachtig land om er eens een vakantie door te brengen. Soms doen er verhalen de ronde dat het er gevaarlijk zou zijn. Dit is echter allerminst het geval. Men kan er beslist veilig reizen. In het land zijn vele campings te vinden die worden gerund door Nederlanders. Ga naar en u vindt er een groot aantal. Als u niet kampeert kunt u in de vele kleine hotels en penions voor een zacht prijsje overnachten. Het eten is er geweldig lekker. In het land kunt u genieten van de mooie natuur en de vele historische objecten zoals kloosters en vestingkerken. Beslist de moeite waard. Hebt u vragen dan kunt u altijd contact met ons opnemen. oud kasteel in de buurt van Medias

11 Verkoop vanuit onze 2 e handswinkel. Aan de Krim in Joure hebben wij ons depot. Een winkel met allerlei spulletjes, maar vooral met 2 e hands kleding. De winkel wordt bemenst door vele vrijwilligers die u graag van dienst zijn. Kleding brengen kan natuurlijk ook. We zijn heel blij met alle kleding en schoenen die u ons brengt. Indien u vragen hebt dan kunt u bellen met Rie Oostwoud tel: De opbrengst van de winkel komt rechtstreeks ten goede aan onze projecten in Roemenië. De winkel is open op dinsdag middag en vrijdagmiddag van uur tot uur. Op deze middagen kunt u ook goederen brengen.

12 Wij hebben nog steeds grote behoefte aan 2 e hands (kinder)kleding, linnengoed en schoeisel. Projecten van de stichting. In de nieuwsbrief heeft u iets kunnen lezen over de projecten van de stichting. Indien één van de projecten u bijzonder aanspreekt kunt u daaraan een bijdrage leveren. U kunt uw bijdrage overmaken op bankrekening NL42 RABO ten name van de stichting Skarsterlân-Roemenie, penningmeester dhr. A.J. Swart te Joure. Onze stichting heeft het ANBI keurmerk hetgeen betekent dat u uw giften kunt aftrekken van de belasting. Het bestuur Het bestuur bedankt u - mede namens onze vrijwilligers - alvast voor uw medewerking aan het welslagen van onze activiteiten in Wij staan er garant voor dat elke euro die u geeft op de goede plek terecht komt. Meint Jelsma, voorzitter, Joure Dries Swart, penningmeester, Joure Ineke Lobregt, Joure Carel Volkers, secretaris, Oudehaske Rie Oostwoud, winkel en depot, Rotstergaast. Marie Otter, Joure

w w w. k i n d e r e n i n n o o d. n l

w w w. k i n d e r e n i n n o o d. n l S t i c h t i n g K i n d e r e n i n N o o d w w w. k i n d e r e n i n n o o d. n l Transport naar Hongarije Wij hadden een transport gepland naar de Roemeense plaats Buzău en hoorden een week van tevoren,

Nadere informatie

Stichting Vrienden van Goražde Beleidsplan

Stichting Vrienden van Goražde Beleidsplan STICHTING VRIENDEN VAN GORAŽDE MEIDOORNSTRAAT 65, 1505 TS ZAANDAM 06-50298575 Facebook info@vriendenvangorazde.com www.vriendenvangorazde.com OPGERICHT: 12 JUNI 2013 TE ZAANDAM KAMER VAN KOOPHANDEL : 58153128

Nadere informatie

Wat doet het Rode Kruis

Wat doet het Rode Kruis 1 Wat doet het Rode Kruis 60 miljoen mensen zijn wereldwijd op de vlucht voor conflicten en geweld in eigen land. Deze vluchtelingen hebben huis en haard verlaten en zijn op zoek naar veiligheid voor zichzelf

Nadere informatie

Beleidsplan TOV eten en stichting Jij bent TOV! Inleiding:

Beleidsplan TOV eten en stichting Jij bent TOV! Inleiding: Beleidsplan TOV eten en stichting Jij bent TOV! Inleiding: Voor u ligt het beleidsplan van TOV eten en Stichting Jij bent TOV! Dit plan beschrijft de doelstellingen en acties van de stichting voor de komende

Nadere informatie

JAARVERSLAG Stichting HCR

JAARVERSLAG Stichting HCR JAARVERSLAG 2016 Stichting HCR 1. Algemeen 2. Balans en verlies- en winstrekening 2016 3. Activiteitenverslag van het bestuur 1. ALGEMEEN 1.1 Bedrijfsgegevens: De activiteiten van de Stichting Hulpverlening

Nadere informatie

JAARVERSLAG Stichting HCR

JAARVERSLAG Stichting HCR JAARVERSLAG 2018 Stichting HCR 1. Algemeen 2. Balans en verlies- en winstrekening 2018 3. Activiteitenverslag van het bestuur 1. ALGEMEEN 1.1 Bedrijfsgegevens: De activiteiten van de Stichting Hulpverlening

Nadere informatie

Stichting Werkgroep Oost-Europa

Stichting Werkgroep Oost-Europa Jaarverslag 2010 Vastgesteld te Rijsenhout, 7 juni 2011 1 Bestuursverslag 1.1 Algemeen Hierbij presenteren wij het jaarverslag 2010 van Stichting, gevestigd te Rijsenhout, en ingeschreven in het handelsregister

Nadere informatie

JAARVERSLAG Stichting HCR

JAARVERSLAG Stichting HCR JAARVERSLAG 2017 Stichting HCR 1. Algemeen 2. Balans en verlies- en winstrekening 2017 3. Activiteitenverslag van het bestuur 1. ALGEMEEN 1.1 Bedrijfsgegevens: De activiteiten van de Stichting Hulpverlening

Nadere informatie

Dwarsweg XB Zeist KVK nummer: JAARVERSLAG

Dwarsweg XB Zeist KVK nummer: JAARVERSLAG Dwarsweg 18 3702 XB Zeist info@hopeandfuture.nl KVK nummer: 17229000 JAARVERSLAG 2017 www.hopeandfuture.nl Inhoud Voorwoord 1. Verslag activ.4 2. Plannen voor 2018..6 3. Bestuur 7 4. Jaarrekening.8 5.

Nadere informatie

Geen van de bestuursleden is zelfstandig bevoegd om besluiten te nemen namens Stichting kans4you.

Geen van de bestuursleden is zelfstandig bevoegd om besluiten te nemen namens Stichting kans4you. ALGEMENE GEGEVENS INSTELLING Naam instelling Stichting kans4you Adres Edelherweg 121 Postcode Website 1338 JS Almere www.kans4you.eu KvK 32141926 BESTUURSAMENSTELLING Voorzitter Secretaries Penningmeester

Nadere informatie

Jaarverslag 2014. Stichting Hart voor Hongarije

Jaarverslag 2014. Stichting Hart voor Hongarije Jaarverslag 2014 Stichting Hart voor Hongarije Inhoud 1. Voorwoord 2. Aanleiding en achtergrond 3. Acties vanuit Nederland 4. Acties vanuit Hongarije 5. Visie op de toekomst Bijlage: Financieel jaarverslag

Nadere informatie

Goednieuwsbrief. Na een lange tijd van sneeuw en ijs is dan eindelijk de lente aangebroken.

Goednieuwsbrief. Na een lange tijd van sneeuw en ijs is dan eindelijk de lente aangebroken. Goednieuwsbrief! Na een lange tijd van sneeuw en ijs is dan eindelijk de lente aangebroken. Een tijd van nieuwe groei en mogelijkheden. En ook voor het Dinka project is de lente begonnen! De ambassadeur

Nadere informatie

Inleiding. Het bestuur van de Stichting Vrienden voor Roemenië,

Inleiding. Het bestuur van de Stichting Vrienden voor Roemenië, Inleiding Voor u ligt het beleidsplan van de Stichting Vrienden voor Roemenië. Het plan omvat een overzicht van de doelstellingen, activiteiten en geeft inzicht in de werving en het beheer van de fondsen.

Nadere informatie

Beleidsplan TOV 2016. Auteur: Wendy Verkerk Klein

Beleidsplan TOV 2016. Auteur: Wendy Verkerk Klein Beleidsplan TOV 2016 Auteur: Wendy Verkerk Klein Voorwoord Voor u ligt het beleidsplan van stichting jij bent TOV! TOV eten en TOV boeken zijn onlosmakelijk verbonden met de stichting. Dit plan beschrijft

Nadere informatie

NIEUWS Alles werd door vier sterke mannen van Serafim met de hand ingeladen. Alle donateurs van harte bedankt!

NIEUWS Alles werd door vier sterke mannen van Serafim met de hand ingeladen. Alle donateurs van harte bedankt! 17 december 2009 Het laatste "kersttransport" dit jaar naar Roemenië, vanuit IJsselstein. Het was koud en er lag behoorlijk wat sneeuw en de Serafimcrew was zwaar onderbezet. De lading voornamelijk huishoudelijke

Nadere informatie

Nieuwsbrief Hart voor Hongarije Nummer 7 november 2011

Nieuwsbrief Hart voor Hongarije Nummer 7 november 2011 Bij deze de nieuwsbrief vanuit Hongarije Elke maand willen wij u d.m.v. een nieuwsbrief op de hoogte houden van alle ontwikkelingen in Hongarije en Nederland m.b.t. de stichting De brief sluiten we af

Nadere informatie

Nieuwsbrief Hart voor Hongarije 2015 5 e jaargang nummer 3

Nieuwsbrief Hart voor Hongarije 2015 5 e jaargang nummer 3 Bij deze weer een nieuwe nieuwsbrief. Eens per kwartaal proberen wij u met een nieuwsbrief op de hoogte te houden van alle ontwikkelingen. We wensen u veel leesplezier. Vanuit Hongarije Kledingbeurs Vlak

Nadere informatie

Een terugblik op (bijna) twee jaar Barbara Foundation The Gambia.

Een terugblik op (bijna) twee jaar Barbara Foundation The Gambia. Speciale editie December 2015 Nummer: 005 Barbara Foundation The Gambia Een beter leven voor de kinderen in Gambia Een terugblik op (bijna) twee jaar Barbara Foundation The Gambia. Het is alweer jaren

Nadere informatie

Nieuwsbrief Stichting IDA Nr. 11 mei 2007

Nieuwsbrief Stichting IDA Nr. 11 mei 2007 Nieuwsbrief Stichting IDA Nr. 11 mei 2007 Aan onze donateurs. Dit is alweer de 11 de nieuwsbrief. Wij informeren u hiermee opnieuw over de ontwikkelingen van de activiteiten van de Stichting IDA. Naast

Nadere informatie

EXTRA NIEUWSBRIEF OM U ONZE ZORGEN TE VERTELLEN. LEES HOE U ONS KUNT

EXTRA NIEUWSBRIEF OM U ONZE ZORGEN TE VERTELLEN. LEES HOE U ONS KUNT "SPECIAL" Nieuwsbrief van de Stichting Op`t Stee. Jaargang 2 nummer 3. November 2012 EXTRA NIEUWSBRIEF OM U ONZE ZORGEN TE VERTELLEN. LEES HOE U ONS KUNT HELPEN... Adopteer een asielzoeker.. Als Nederlanders

Nadere informatie

Uitzicht op de heuvels 10 km van Kabaya Uitzicht op de heuvels ten noorden van Kabaya. Ongeveer 7 km van het dorp.

Uitzicht op de heuvels 10 km van Kabaya Uitzicht op de heuvels ten noorden van Kabaya. Ongeveer 7 km van het dorp. Verblijf van Tautvydas Rindzevicius in Kabaya/RWANDA in het kader van het bezoek aan wezen en kwetsbare kinderen gesponsord door de Jyambere stichting. Inleiding Tijdens de periode van juli-augustus 2015,

Nadere informatie

De 3 winnaars hebben inmiddels een prijsje in ontvangst mogen nemen. De winnaars zijn: Benthe Bolhaar. Linde Bathoorn. Quintin van Ravesteijn

De 3 winnaars hebben inmiddels een prijsje in ontvangst mogen nemen. De winnaars zijn: Benthe Bolhaar. Linde Bathoorn. Quintin van Ravesteijn 18 september extra vrije dag leerlingen 21 en 23 september kennismakingsgesprekken 29 september schoolfotograaf (de gymlessen gaan deze dag niet door) 13 oktober M.R. vergadering 14 oktober leerlingen

Nadere informatie

Jaarverslag Voorwoord

Jaarverslag Voorwoord Jaarverslag 2015 Voorwoord Ook in 2015 was de Stichting Voedselbank Hoogezand e.o. actief in Hoogezand- Sappemeer en in Slochteren-Schildwolde. De Voedselbank is voortgekomen uit St. Parel die vanaf januari

Nadere informatie

Stichting Werkgroep Oost-Europa

Stichting Werkgroep Oost-Europa Jaarverslag 2011 Vastgesteld te Rijsenhout, 16 mei 2012 1 Bestuursverslag 1.1 Algemeen Hierbij presenteren wij het jaarverslag 2011 van Stichting, gevestigd te Rijsenhout, en ingeschreven in het handelsregister

Nadere informatie

De aanwezigheid van de directeur bij de bestuursvergaderingen zal deze samenwerking optimaliseren.

De aanwezigheid van de directeur bij de bestuursvergaderingen zal deze samenwerking optimaliseren. JAARVERSLAG 2014 VOORWOORD In tijden van bezuinigingen in de hulpverlening is het toch weer hartverwarmend om te merken dat er nog steeds in de Leidse regio veel betrokkenheid is voor het werk van vrouwenopvang

Nadere informatie

Chitimba. Foundation. Nieuwsbrief

Chitimba. Foundation. Nieuwsbrief Chitimba Foundation Nieuwsbrief No: 9 September 2014 Van een bestuurslid: Hier onze negende nieuwsbrief alweer van de Chitimba Foundation. Het gaat goed met de Chitimba Foundation. Ook dit keer hebben

Nadere informatie

Beste lezers, ... staan klaar voor de sociaal zwakkeren onder ons.

Beste lezers, ... staan klaar voor de sociaal zwakkeren onder ons. Beste lezers,... staan klaar voor de sociaal zwakkeren onder ons. De afgelopen maand weer veel contact met de Syrische statushouders in Purmerend. Nu de mannen alleen langzamerhand allemaal hun gezin overkrijgen

Nadere informatie

Beleidsplan stichting Waarder helpt Roemenië 2014 t/m 2017 BELEIDSPLAN. 2014 t/m 2017 Hulpverlening aan Roemenië. Stichting Waarder Helpt Roemenië

Beleidsplan stichting Waarder helpt Roemenië 2014 t/m 2017 BELEIDSPLAN. 2014 t/m 2017 Hulpverlening aan Roemenië. Stichting Waarder Helpt Roemenië BELEIDSPLAN 2014 t/m 2017 Hulpverlening aan Roemenië Inhoud: 1. Inleiding 1.1 Wat is Stichting Waarder helpt Roemenië? 1.2 De Visie 1.3 De Missie 2. Bestuur en taken 2.1 Het bestuur 2.2 De werkzaamheden

Nadere informatie

Lieve familie, vrienden en bekenden, Voor u ligt de nieuwe nieuwsbrief over ons werk in Onesti. Zoals altijd is er weer genoeg te vertellen.

Lieve familie, vrienden en bekenden, Voor u ligt de nieuwe nieuwsbrief over ons werk in Onesti. Zoals altijd is er weer genoeg te vertellen. Lieve familie, vrienden en bekenden, Voor u ligt de nieuwe nieuwsbrief over ons werk in Onesti. Zoals altijd is er weer genoeg te vertellen. Eerst nog wat Nederlands nieuws, omdat ik de eerste twee weken

Nadere informatie

Jaarverslag Vincentiusvereniging Beek.

Jaarverslag Vincentiusvereniging Beek. Jaarverslag 2016. Vincentiusvereniging Beek. 2. Inhoudsopgave. Voorwoord. Interne organisatie. Hulpaanvragen en hulpverlening. Kerstpakkettenaktie. Publiciteit. Verantwoording. Sponsoring. Vincentiusvereniging

Nadere informatie

INHOUDSOPGAVE Inleiding... 3 Wie zijn wij... 3 Onze missie... 3 Onze focus... 3 Werkzaamheden van Stichting Kinderhulp Tsjernobyl...

INHOUDSOPGAVE Inleiding... 3 Wie zijn wij... 3 Onze missie... 3 Onze focus... 3 Werkzaamheden van Stichting Kinderhulp Tsjernobyl... Beleidsplan 2019 2023 Amersfoort, Juli 2019 Stichting Kinderhulp Tsjernobyl Correspondentieadres: Depotadres: KvK 41190361 Patriciërslaan 64 Kostverlorenweg 12 RSIN 803988473 3824 CD Amersfoort 3762 EM

Nadere informatie

De naam van het kindertehuis is Visatorii Dat betekent dromen. De droom werd een nachtmerrie.

De naam van het kindertehuis is Visatorii Dat betekent dromen. De droom werd een nachtmerrie. De naam van het kindertehuis is Visatorii Dat betekent dromen. De droom werd een nachtmerrie. Op 12 mei 2009 werden we gebeld met de mededeling dat er brand was geweest in het kindertehuis. Aanvankelijk

Nadere informatie

EEN STUKJE GESCHIEDENIS

EEN STUKJE GESCHIEDENIS April 2017 EEN STUKJE GESCHIEDENIS Het is oktober 1992 wanneer een groep van 6 personen besluit goederen te gaan inzamelen voor de hulpbehoevende medemens in Oost-Europa. De meeste van deze personen (waaronder

Nadere informatie

Jaarverslag 2014. Stichting Timulazu Statutair gevestigd in Laag Zuthem

Jaarverslag 2014. Stichting Timulazu Statutair gevestigd in Laag Zuthem Jaarverslag 2014 Stichting Timulazu Statutair gevestigd in Laag Zuthem Postadres: Kolkweg 2 8055PV Laag-Zuthem KVK nummer: 54701449 ANBI nummer: 851408060 Banknummer: NL80 RBRB 0850 0184 20 Redactie en

Nadere informatie

Beleidsplan Stichting Lotje Versie juni 2014

Beleidsplan Stichting Lotje Versie juni 2014 Beleidsplan Stichting Lotje Versie juni 2014 Stichting Lotje www.stichtinglotje.nl info@stichinglotje.nl 1 Vooraf Voor u ligt het beleidsplan van Stichting Lotje. Het plan omvat een overzicht van de doelstellingen,

Nadere informatie

Jaarrekening Stichting Oekraïne heeft hulp nodig. Gouda

Jaarrekening Stichting Oekraïne heeft hulp nodig. Gouda Jaarrekening 2017 Stichting Oekraïne heeft hulp nodig Gouda Kamer van Koophandel 24409359 Voorwoord Het jaar 2017 was voor Stichting Oekraïne heeft hulp nodig een bijzonder en druk jaar. Sinds de oprichting

Nadere informatie

Maatschappelijke oriëntatie

Maatschappelijke oriëntatie Maatschappelijke oriëntatie De maatschappelijke oriëntatie is er om je een beeld te geven wat er allemaal in de maatschappij is. Om erachter te komen waarom er bepaalde winkels, diensten of zorg zijn.

Nadere informatie

NIEUWSBRIEF 14 5 december 2014

NIEUWSBRIEF 14 5 december 2014 DATA OVERZICHT: Maandag 8 december School in Kerstsfeer brengen vanaf 13:15 uur Vrijdag 12 december Studiedag onderbouw (leerlingen groep 1-4 vrij) Donderdag 18 december Kerstviering in de vooravond. (leerlingen

Nadere informatie

Senioren ontmoeten elkaar. Verslag van 2 oktober 2010

Senioren ontmoeten elkaar. Verslag van 2 oktober 2010 Senioren ontmoeten elkaar Verslag van 2 oktober 2010 Meer overeenkomsten dan verschillen Dit is, in het kort, de conclusie van de lunchbijeenkomst Senioren ontmoeten elkaar 1 op 2 oktober 2010. De lunchbijeenkomst

Nadere informatie

1. Naam instelling : Stichting Werkgroep De Ruyter 2. RSIN \ Fiscaal nummer : 8024.79.510 3. Postadres : Christinalaan 15, 2231 ZP Rijnsburg,

1. Naam instelling : Stichting Werkgroep De Ruyter 2. RSIN \ Fiscaal nummer : 8024.79.510 3. Postadres : Christinalaan 15, 2231 ZP Rijnsburg, 1. Naam instelling : Stichting Werkgroep De Ruyter 2. RSIN \ Fiscaal nummer : 8024.79.510 3. Postadres : Christinalaan 15, 2231 ZP Rijnsburg, info@werkgroepderuyter.nl 4. Bezoekadres : Christinalaan 15

Nadere informatie

2. Werkzaamheden...5 2.1 Organisatieontwikkeling...5 2.2 Voorlichting en fondsenwerving...7 2.3 Activiteiten...8

2. Werkzaamheden...5 2.1 Organisatieontwikkeling...5 2.2 Voorlichting en fondsenwerving...7 2.3 Activiteiten...8 JAARVERSLAG 2005 Inhoudsopgave 1. Bestuursverslag...3 1.1 Algemeen...3 1.2 Doelstelling...3 1.3 Bestuur...4 1.4 Comité van aanbeveling...4 1.5 Banden met Tastite...4 1.6 CBF-keurmerk...4 2. Werkzaamheden...5

Nadere informatie

JAARREKENING 2013 STICHTING VOEDSELBANK DORDRECHT

JAARREKENING 2013 STICHTING VOEDSELBANK DORDRECHT JAARREKENING 2013 STICHTING VOEDSELBANK DORDRECHT 1 Exploitatie overzicht 2013 Het voor Voedselbank Dordrecht turbulente jaar 2013 ligt achter ons. In juli zijn wij begonnen met het verbouwen van de hal

Nadere informatie

Probleem? Geen probleem. Met de vaardigheden die Humanitas je aanreikt, verander je je leven. Helemaal zelf. En het mooie is: iedereen kan het.

Probleem? Geen probleem. Met de vaardigheden die Humanitas je aanreikt, verander je je leven. Helemaal zelf. En het mooie is: iedereen kan het. ONTMOET HUMANITAS Probleem? Geen probleem. Met de vaardigheden die Humanitas je aanreikt, verander je je leven. Helemaal zelf. En het mooie is: iedereen kan het. Zonder uitzondering. Lukt het je niet alleen,

Nadere informatie

JAAROVERZICHT STICHTING VRIENDEN VAN VLUCHTELINGENWERK RIJSWIJK, NOODFONDS 2010 2011

JAAROVERZICHT STICHTING VRIENDEN VAN VLUCHTELINGENWERK RIJSWIJK, NOODFONDS 2010 2011 JAAROVERZICHT STICHTING VRIENDEN VAN VLUCHTELINGENWERK RIJSWIJK, NOODFONDS 2010 2011 Inleiding VluchtelingenWerk Rijswijk beheert al sinds jaren een Noodfonds, gevoed door donateurs (particulieren, bedrijven

Nadere informatie

OVER STICHTING DAVOR:

OVER STICHTING DAVOR: pagina 1 van 6 Beste lezer voornaam achternaam, OVER STICHTING DAVOR: o Stichting Davor ondersteunt financieel een tehuis in Cornatel, Roemenië, voor verstoten en verwaarloosde kinderen. o Op dit moment

Nadere informatie

Over grenzen voor Ghana

Over grenzen voor Ghana Over grenzen voor Ghana Zo hebben kinderen van een school pennen, potloden, ballonnen en speelgoed ingezameld. Nieuwsbrief maart 2012 Sinds 2001 voer ik in Banko, een dorp in Ghana, samen met de lokale

Nadere informatie

Rode. Kruis. Di4tYtietFîçø&

Rode. Kruis. Di4tYtietFîçø& Van: Verzonden: Aan: Onderwerp: Rode Kruis District Fryslân namens Rode Kruis District Fryslân maandag 19 oktober 2015 17:3 1 Statengriffie

Nadere informatie

Stichting Ontwikkelingssamenwerking Boxmeer. Beleidsplan 2018

Stichting Ontwikkelingssamenwerking Boxmeer. Beleidsplan 2018 Beleidsplan 2018 Definitief Secretariaat: bank: NL02 TRIO 0338 6495 06 KvK nr. 17151409 Inleiding Achtergrond Dagblad Trouw 3 maart 1995: De basis voor de lokale Agenda 21 werd gelegd in 1992 tijdens de

Nadere informatie

BELEIDSPLAN Naam Stichting: Levi RSIN KvK

BELEIDSPLAN Naam Stichting: Levi RSIN KvK BELEIDSPLAN 2019-2021 Naam Stichting: Levi RSIN 850117947 Referentie Beleidsplan-2019-2021 Beleidsplan Stichting Levi Datum 01-07-2019 Status Definitief 2 1. Inleiding In 2019 werd stichting Levi opgericht.

Nadere informatie

Jaarverslag 2013 en 2014 van Stichting Naturalis

Jaarverslag 2013 en 2014 van Stichting Naturalis Jaarverslag 2013 en 2014 van Stichting Naturalis Het bestuur is trots dit eerste jaarverslag te presenteren. Hierbij nemen we de gelegenheid om onze vrijwilligers en schenkers hartelijk te bedanken! Vele

Nadere informatie

Beleidsplan 2014 2015. Stichting Light for the Children - NL

Beleidsplan 2014 2015. Stichting Light for the Children - NL Beleidsplan 2014 2015 Stichting Light for the Children - NL Versie 1, november 2014 Inhoudsopgave 1. Algemeen... 2 1.1. Historie... 2 1.2. Missie... 2 1.3. Visie... 3 1.4. Bestuur... 3 1.5. Financiën...

Nadere informatie

Wij willen graag opnieuw lesmateriaal schenken, omdat er nog veel scholen zijn met een beperkt aantal lesmaterialen.

Wij willen graag opnieuw lesmateriaal schenken, omdat er nog veel scholen zijn met een beperkt aantal lesmaterialen. Nummer 6 Schoonstersland 59 7951 HN Staphorst Telefoon 0522-46 3247 Info@hartvoorcambodja.nl www.hartvoorcambodja.nl Beste Mensen, Postbank: 3183491 Onze Stichting Hart voor Cambodja is een organisatie

Nadere informatie

Stichting Kans op Toekomst bestaat 10 jaar!

Stichting Kans op Toekomst bestaat 10 jaar! NIEUWSBRIEF, april 2018, nummer 11 Met deze nieuwsbrief wil Stichting Kans op Toekomst u op de hoogte stellen van de laatste ontwikkelingen. Ook afgelopen jaar heeft u een welkome bijdrage geleverd aan

Nadere informatie

Jaarverslag stichting ROKI

Jaarverslag stichting ROKI Jaarverslag stichting ROKI 2017 Inhoudsopgave Inleiding... 3 Stichting ROKI... 3 Visie van de stichting... 3 Bestuur... 3 Het jaar 2017... 4 Voorlichting... 4 www.roki.nl... 4 Public Relations... 4 Presentatie...

Nadere informatie

JAARVERSLAG. Stichting Kledingbank Amersfoort JAARVERSLAG STICHTING KLEDINGBANK AMERFOORT 2015

JAARVERSLAG. Stichting Kledingbank Amersfoort JAARVERSLAG STICHTING KLEDINGBANK AMERFOORT 2015 JAARVERSLAG 2015 Stichting Kledingbank Amersfoort Adres Argonweg 10, 3812 RB Amersfoort Internet www.kledingbank-amersfoort.nl E-mail info@kledingbank-amersfoort.nl Bankrekeningnummer NL95 RABO 0118 6286

Nadere informatie

Beleidsplan stichting "Comedor Infantil" 2015-2020

Beleidsplan stichting Comedor Infantil 2015-2020 Uitgegeven door: Stichting Comedor Infantil Datum: december 2014 Status: Definitief Versienummer: 2.0 Beleidsplan stichting "Comedor Infantil" 2015-2020 Inhoudsopgave Inhoudsopgave... 2 Voorwoord... 3

Nadere informatie

Jaarrekening Stichting Oekraïne heeft hulp nodig. Gouda

Jaarrekening Stichting Oekraïne heeft hulp nodig. Gouda Jaarrekening 2018 Stichting Oekraïne heeft hulp nodig Gouda Kamer van Koophandel 24409359 Voorwoord Met een gemiddelde van één hulptransport per maand was het jaar 2018 een druk, maar tevens een geslaagd

Nadere informatie

Financieel Jaarverslag 2016

Financieel Jaarverslag 2016 Financieel Jaarverslag 2016 Naam: Stichting Lonely Lochem Kamer van Koophandel: 64795985 RSIN/fiscaal nummer: 855850668 Contactgegevens: Walsteeg 20 7241 BG Lochem Telefoon: 06-4047090 E-mailadres: info@lonelylochem.nl

Nadere informatie

Jaarrekening Stichting Oekraïne heeft hulp nodig. Gouda

Jaarrekening Stichting Oekraïne heeft hulp nodig. Gouda Jaarrekening 2016 Stichting Oekraïne heeft hulp nodig Gouda Kamer van Koophandel 24409359 Stichting Oekraïne heeft hulp nodig Jaarrekening 2015 Voorwoord Het jaar 2016 was voor Stichting Oekraïne heeft

Nadere informatie

Beleidsplan Stichting Lotje Versie november 2016

Beleidsplan Stichting Lotje Versie november 2016 Beleidsplan Stichting Lotje Versie november 2016 Stichting Lotje www.stichtinglotje.nl info@stichinglotje.nl 1 Vooraf Voor u ligt het beleidsplan van Stichting Lotje. Het plan omvat een overzicht van de

Nadere informatie

Inhoudsopgave. Ondersteuning en Ontwikkeling voor Ghanezen door Ghanezen en Nederlanders

Inhoudsopgave. Ondersteuning en Ontwikkeling voor Ghanezen door Ghanezen en Nederlanders Inhoudsopgave 1. Doelstellingen van de stichting... 3 2. Uitvoering doelstelling en werkzaamheden... 3 3. Inkomsten en uitgaven... 4 4. Beheer financiën... 4 2 1. Doelstellingen van de stichting De stichting

Nadere informatie

zien dat het kan nieuwsbrief nummer 6 april 2014 stichting mensen uit de nood 25 jaar geleden werd de Stichting Mensen uit de Nood opgericht.

zien dat het kan nieuwsbrief nummer 6 april 2014 stichting mensen uit de nood 25 jaar geleden werd de Stichting Mensen uit de Nood opgericht. stichting mensen uit de nood zien dat het kan nieuwsbrief nummer 6 april 2014 25 jaar geleden werd de Stichting Mensen uit de Nood opgericht. Hoe blij de overige bestuursleden en ik daarmee zijn, liet

Nadere informatie

Stichting Wondem nieuwsbrief mei 2017

Stichting Wondem nieuwsbrief mei 2017 Stichting Wondem nieuwsbrief mei 2017 De nieuwe bibliotheek in Kobastil De nieuwe waterput in Kobastil 50 alleenstaande moeders Centrale toiletten en douchekamers Boeken in de nieuwe bibliotheek van Mezezo

Nadere informatie

Jaarverslag Stichting Vrienden van Nadirkonyen

Jaarverslag Stichting Vrienden van Nadirkonyen 2011 Jaarverslag Stichting Vrienden van Nadirkonyen Stichting Vrienden van Nadirkonyen Jaarverslag Stichting Vrienden van Nadirkonyen 2011 Stichting Vrienden van Nadirkonyen Ringbaan West 116 5041 LS Tilburg

Nadere informatie

Jaarverslag Versie V0.1. Opsteller: J.G. van den Bos Datum: april 2017.

Jaarverslag Versie V0.1. Opsteller: J.G. van den Bos Datum: april 2017. Jaarverslag 2016 Versie V0.1 De stichting stelt zich ten doel hulp te bieden aan de allerarmsten, mensen levend aan de rand van de samenleving, ongeacht geloofsovertuiging, zodanig dat de zelfwerkzaamheid

Nadere informatie

Voor u ligt het beleidsplan 2013-2015 van Stichting Inzamelbank voor dieren Nederland.

Voor u ligt het beleidsplan 2013-2015 van Stichting Inzamelbank voor dieren Nederland. Beleidsplan 2013 2015 Voorwoord Voor u ligt het beleidsplan 2013-2015 van Stichting Inzamelbank voor dieren Nederland. In 2013 zijn wij gestart met het helpen van 80 gezinnen eind 2013 worden er 90 gezinnen

Nadere informatie

Projectondersteuning FILIPIJNEN STICHTING DOE IETS ANBI RAPPORT

Projectondersteuning FILIPIJNEN STICHTING DOE IETS ANBI RAPPORT Projectondersteuning FILIPIJNEN ANBI RAPPORT ALGEMENE GEGEVENS Naam ANBI: Stichting Doe Iets Ook bekend als: Stichting Doe Iets Adres: Camping Perkpolder Zeedijk 9 4588 RG Walsoorden Telefoonnummer: 0114-682467

Nadere informatie

Jaarverslag. stichting ROKI. Jaarverslag St. ROKI 2015

Jaarverslag. stichting ROKI. Jaarverslag St. ROKI 2015 Jaarverslag 2015 stichting ROKI Inhoudsopgave Inleiding... 3 Stichting ROKI... 3 Visie van de stichting... 3 Bestuur... 3 Het jaar 2015... 4 Voorlichting... 4 www.roki.nl... 4 Public Relations... 4 Activiteiten:...

Nadere informatie

Stichting 4WD Supporting Bosnia Beleidsplan

Stichting 4WD Supporting Bosnia Beleidsplan Beleidsplan 2015 Mensen met een passie voor 4x4 steunen mensen in Bosnië Kerkstraat 30 6675 BS Valburg Tel: 0488-431422 Mobiel: 06-53885361 Fax: 0488-431883 Mail: info@stichting4wdsupportingbosnia.nl 1

Nadere informatie

Veel kinderen in Oost-Europa leven nog steeds in armoede!!! Meer dan 1 miljoen kinderen wonen daar in kindertehuizen.

Veel kinderen in Oost-Europa leven nog steeds in armoede!!! Meer dan 1 miljoen kinderen wonen daar in kindertehuizen. Veel kinderen in Oost-Europa leven nog steeds in armoede!!! Meer dan 1 miljoen kinderen wonen daar in kindertehuizen. toekomst voor Roemeense kindertehuiskinderen Help ons helpen! Al enige jaren zetten

Nadere informatie

Versie : 1.2 Datum: 12-03-2015. Beleidsplan 2015-2016

Versie : 1.2 Datum: 12-03-2015. Beleidsplan 2015-2016 Versie : 1.2 Datum: 12-03-2015 Beleidsplan 2015-2016 Inhoudsopgave Voorwoord 2 1. Missie en Doelstelling 4 1.1 Missie 4 1.2 Doelstelling 4 2. Identiteit 5 3. Organisatie Structuur 6 3.1 Algemeen 6 3.2

Nadere informatie

Stichting Embrace. Aid and Development. Inhoudelijk Jaarverslag 2017

Stichting Embrace. Aid and Development. Inhoudelijk Jaarverslag 2017 Stichting Embrace Aid and Development Inhoudelijk Jaarverslag 2017 Voorwoord: Het inhoudelijk jaarverslag van Stichting Embrace wordt geschreven met het doel een samenvatting te maken van de activiteiten

Nadere informatie

Beleidsplan Stichting Jens

Beleidsplan Stichting Jens Beleidsplan Stichting Jens 2018-2022 Inhoudsopgave Voorwoord Inleiding 1. Missie, visie en doelstelling a. Missie b. visie c. Doelstelling 2. Doelgroepen 3. Activiteiten en projecten 4. Communicatie 5.

Nadere informatie

Beleidsplan stichting Vrienden van Indlu Yethemba

Beleidsplan stichting Vrienden van Indlu Yethemba Beleidsplan stichting Vrienden van Indlu Yethemba -1- Hoofdstuk 1 Inleiding In april 2004 vertrok Hetty Bloem naar Kriel (Zuid Afrika) en werkte in het kindertehuis van de Shelter Ministries. Gedurende

Nadere informatie

Jaarverslag. stichting ROKI. Jaarverslag St. ROKI 2014

Jaarverslag. stichting ROKI. Jaarverslag St. ROKI 2014 Jaarverslag 2014 stichting ROKI Inhoudsopgave Inleiding... 3 Stichting ROKI... 3 Visie van de stichting... 3 Bestuur... 3 Het jaar 2014... 4 Voorlichting... 4 www.roki.nl... 4 Public Relations... 4 Activiteiten:...

Nadere informatie

Jaarverslag 2014. Stichting Leergeld Westbetuwe

Jaarverslag 2014. Stichting Leergeld Westbetuwe Jaarverslag 2014 Stichting Leergeld Westbetuwe Van de voorzitter Na onze Stichting Leergeld te hebben opgericht en koers te hebben gegeven, hebben de bestuursleden van het eerste uur, Willem-Jan Meulemans,

Nadere informatie

Jaarverslag Fountains of Joy 2014.

Jaarverslag Fountains of Joy 2014. Jaarverslag Fountains of Joy 2014. In april 2014 hebben Erik en Esther Nagtegaal Stichting Fountains of Joy opgericht, met het doel aan de wereld het evangelie van Jezus te verkondigen en zorg te dragen

Nadere informatie

Stichting Vrienden van De Rozelaar. Beleidsplan 2016

Stichting Vrienden van De Rozelaar. Beleidsplan 2016 Stichting Vrienden van De Rozelaar Beleidsplan 2016 Inhoud Inleiding...3 Doelstellingen...3 Boodschap...3 Doelgroepen...3 Achtergrond...3 Stichtingsbestuur...4 Financiën...4 Besteding giften...4 De manier

Nadere informatie

Zambia Child Foundation. Jaarverslag 2015

Zambia Child Foundation. Jaarverslag 2015 Zambia Child Foundation Jaarverslag 2015 INHOUDSOPGAVE Inhoudsopgave De stichting... 2 Doelstelling Organisatie in Nederland Organisatie in Zambia NGO Keurmerk Het bestuur... 4 Financieel jaarverslag...

Nadere informatie

Samenleven doe je niet alleen!

Samenleven doe je niet alleen! Samenleven doe je niet alleen! Verkiezingsprogramma in eenvoudige taal CDA Westerkwartier 2019 2023 Op 21 november 2018 mogen we weer naar de stembus om te stemmen. Deze keer voor de gemeenteraad van de

Nadere informatie

In 2012 heeft Stichting Chimding in samenwerking met organisaties in Nepal en in Nederland weer diverse activiteiten ontplooid.

In 2012 heeft Stichting Chimding in samenwerking met organisaties in Nepal en in Nederland weer diverse activiteiten ontplooid. Jaarverslag 2012 1 Jaarverslag 2012 In 2012 heeft Stichting Chimding in samenwerking met organisaties in Nepal en in Nederland weer diverse activiteiten ontplooid. Samenwerkingsprojecten in Nepal OLE-Nepal

Nadere informatie

VERSLAG OVER HET BOEKJAAR 2012

VERSLAG OVER HET BOEKJAAR 2012 VERSLAG OVER HET BOEKJAAR 2012 18 maart 2013 INHOUDSOPGAVE Inhoudsopgave pag. 2 Samenstelling Bestuur pag. 3 Comité van Aanbeveling pag. 3 Verslag van het bestuur pag. 4 Balans en resultatenrekening pag.

Nadere informatie

Stichting Leergeld Bommelerwaard Jaarverslag 2018

Stichting Leergeld Bommelerwaard Jaarverslag 2018 Stichting Leergeld Bommelerwaard Jaarverslag 2018 Vastgesteld 14-02-2019 1 Inhoudsopgave: 1. Voorwoord 3 2. Samenstelling bestuur op 31 december 2018 4 3. Doelstelling Stichting Leergeld Bommelerwaard

Nadere informatie

Beleidsplan Stichting Vrienden van het Fries Verzetsmuseum

Beleidsplan Stichting Vrienden van het Fries Verzetsmuseum Beleidsplan 2018-2020 Stichting Vrienden van het Fries Verzetsmuseum een verhaal dat je raakt! INHOUDSOPGAVE 1. INLEIDING 2. VRIENDEN VAN HET FRIES VERZETSMUSEUM 2.1. Doel 2.2. Doel St Verzetsmuseum Friesland

Nadere informatie

Jaarrekening 2015. Stichting Oekraïne heeft hulp nodig. Gouda

Jaarrekening 2015. Stichting Oekraïne heeft hulp nodig. Gouda Jaarrekening 2015 Stichting Oekraïne heeft hulp nodig Gouda Kamer van Koophandel 24409359 Voorwoord Stichting Oekraïne heeft hulp nodig stelt zich ten doel het aanbieden van hulpgoederen aan zorgorganisaties,

Nadere informatie

Beleidsplan stichting Vrienden van Indlu Yethemba

Beleidsplan stichting Vrienden van Indlu Yethemba Beleidsplan stichting Vrienden van Indlu Yethemba -1- Hoofdstuk 1 Inleiding In april 2004 vertrok Hetty Bloem naar Kriel (Zuid Afrika) en werkte in het kindertehuis van de Shelter Ministries. Gedurende

Nadere informatie

Jaarverslag Versie V0.1

Jaarverslag Versie V0.1 Jaarverslag 2015 Versie V0.1 De stichting stelt zich ten doel hulp te bieden aan de allerarmsten, mensen levend aan de rand van de samenleving, ongeacht geloofsovertuiging, zodanig dat de zelfwerkzaamheid

Nadere informatie

Werkverslag van 21 t/m 28 Maart 2015

Werkverslag van 21 t/m 28 Maart 2015 Werkverslag van 21 t/m 28 Maart 2015 We zijn 1 week in Gambia geweest, wat natuurlijk vrij kort is. Maar helaas het is niet anders, we waren al lang blij dat we er weer waren en iedereen weer zagen. Natuurlijk

Nadere informatie

Jaarverslag stichting ROKI

Jaarverslag stichting ROKI Jaarverslag stichting ROKI 2018 Inhoudsopgave Inleiding... 3 Stichting ROKI... 3 Visie van de stichting... 3 Bestuur... 3 Het jaar 2018... 4 Voorlichting... 4 www.roki.nl... 4 Public Relations... 4 Presentatie...

Nadere informatie

Inhoudsopgave... 2. 1 Algemeen... 3 1.1 Gegevens... 3. 1.2 Versiebeheer... 3. 1.3 Verzendlijst... 3. 2 Inleiding... 4 2.1 Aanleiding...

Inhoudsopgave... 2. 1 Algemeen... 3 1.1 Gegevens... 3. 1.2 Versiebeheer... 3. 1.3 Verzendlijst... 3. 2 Inleiding... 4 2.1 Aanleiding... Beleidsplan 2014 Mei 2014 Inhoudsopgave... 2 1 Algemeen... 3 1.1 Gegevens... 3 1.2 Versiebeheer... 3 1.3 Verzendlijst... 3 2 Inleiding... 4 2.1 Aanleiding... 4 2.2 Doelstelling... 4 2.3 Uitgangspunten...

Nadere informatie

J A A R V E R S L A G 2014 Stichting van katoen (kledingbank) Stichting van Katoen is bij notariële akte opgesteld in 2010.

J A A R V E R S L A G 2014 Stichting van katoen (kledingbank) Stichting van Katoen is bij notariële akte opgesteld in 2010. J A A R V E R S L A G 2014 Stichting van katoen (kledingbank) Stichting van Katoen is bij notariële akte opgesteld in 2010. Stichting van Katoen stelt als doel bruikbare kleding geven aan mensen die het

Nadere informatie

Lieve familie, vrienden en bekenden,

Lieve familie, vrienden en bekenden, Lieve familie, vrienden en bekenden, Terwijl ik dit schrijf gaat buiten de zon langzaam onder. Hoewel het al november is genieten we nog steeds van heerlijk herfstweer. s Morgens en s avonds kan het best

Nadere informatie

NIEUWSBRIEF. april 2019 BOUW. Lieve vrienden van St. Zo Mooi Wonen,

NIEUWSBRIEF. april 2019 BOUW. Lieve vrienden van St. Zo Mooi Wonen, Lieve vrienden van St. Zo Mooi Wonen, Voor jullie ligt de 7 e editie van de nieuwsbrief over de ontwikkelingen rondom ons woonhuis. De oplevering was begin april een feit en de meeste bewoners zijn inmiddels

Nadere informatie

Nieuwsbrief Juni 2017

Nieuwsbrief Juni 2017 Hierbij ontvangt u onze 2 e nieuwsbrief van dit jaar. SAMENWERKING TUSSEN DE WILDE GANZEN EN SHOMA. Vorig jaar hebben we bij de Wilde Ganzen een aanvraag ingediend voor 3 projecten in en rond onze school

Nadere informatie

SNP. Afwikkeling Noodopvang 2011 NIEUWSBRIEF FEBRUARI 2012

SNP. Afwikkeling Noodopvang 2011 NIEUWSBRIEF FEBRUARI 2012 NIEUWSBRIEF FEBRUARI 2012 Met deze Nieuwsbrief informeren we al onze sponsors en belangstellenden over de actuele stand van zaken van de. In onze vorige nieuwsbrief moesten we melden dat het financieel

Nadere informatie

Inkomensondersteuning voor mensen met een laag inkomen. in Asten, Deurne, Gemert-Bakel, Helmond, Laarbeek en Someren

Inkomensondersteuning voor mensen met een laag inkomen. in Asten, Deurne, Gemert-Bakel, Helmond, Laarbeek en Someren Inkomensondersteuning voor mensen met een laag inkomen in Asten, Deurne, Gemert-Bakel, Helmond, Laarbeek en Someren Regelingen voor mensen met een laag inkomen In de Peelgemeenten willen we graag dat iedereen

Nadere informatie

BELEIDSPLAN STICHTING COLOURFUL CHILDREN DEN BOSCH 2014-2018

BELEIDSPLAN STICHTING COLOURFUL CHILDREN DEN BOSCH 2014-2018 BELEIDSPLAN STICHTING COLOURFUL CHILDREN DEN BOSCH 2014-2018 1. Inleiding De Stichting Colourful Children geeft scholing en onderdak aan verstandelijk en meervoudig beperkte kinderen in Zuid India De kinderen

Nadere informatie

Vrijwilligers aan het stuur Toelichting op het nieuwe vrijwilligersbeleid van Raffy

Vrijwilligers aan het stuur Toelichting op het nieuwe vrijwilligersbeleid van Raffy Vrijwilligers aan het stuur Toelichting op het nieuwe vrijwilligersbeleid van Raffy Welkomstwoord De vrijwilligers van Raffy en Lâle zijn de olie in de machine. Zonder olie loopt de machine heel snel

Nadere informatie

Dank u voor het waarmaken van mijn droom.

Dank u voor het waarmaken van mijn droom. Nieuwsbrief van Stichting Wondem november 2014 Wondem Zerfu had één grote droom: arme kinderen in Ethiopië helpen. Want telkens als hij het land van zijn ouders bezocht, vroeg hij zich af waarom hij het

Nadere informatie

Onze eigen kok gaat weer aan de slag!

Onze eigen kok gaat weer aan de slag! Onze eigen kok gaat weer aan de slag! Nieuwsbrief 16 maart 2014 De afgelopen weken is er veel gebeurd. De school in Sierra Leone draait leuk, er zijn inmiddels 24 leerlingen en heel veel aanmeldingen voor

Nadere informatie