AFSPRAKENNOTA- CENTRUM VOOR KORTVERBLIJF

Maat: px
Weergave met pagina beginnen:

Download "AFSPRAKENNOTA- CENTRUM VOOR KORTVERBLIJF"

Transcriptie

1 Pagina: 1/10 AFSPRAKENNOTA- CENTRUM VOOR KORTVERBLIJF 1. Inleiding U hebt ervoor gekozen om tijdelijk in ons centrum voor kortverblijf te verblijven. De directie en de medewerkers heten u van harte welkom en danken u voor het door u gestelde vertrouwen. In afwachting van uw terugkeer naar uw eigen vertrouwde woonsituatie, mag u erop rekenen dat wij ons zullen inzetten om uw verblijf zo aangenaam mogelijk te maken. Deze afsprakennota is bedoeld als hulpmiddel om u wegwijs te maken in deze voor u nieuwe omgeving. Naast enkele praktische afspraken die noodzakelijk zijn in het kader van goed nabuurschap tussen bewoners onderling, willen wij u langs deze weg laten kennis maken met de woon- en leefsfeer, de gewoonten en gebruiken en de aangeboden hulp- en dienstverlening in het Woonzorgcentrum. Indien u na lezing nog vragen zou hebben, kan u steeds terecht bij onze medewerkers van de sociale dienst, die voor het onthaal instaan en u graag alle gewenste inlichtingen zullen verstrekken. 2. Het juridisch statuut van de voorziening Het Centrum voor Kortverblijf, hierna CKV genoemd, wordt beheerd door de vzw Woonzorgcentrum De Pottelberg, kortweg WZC De Pottelberg genoemd. WZC De Pottelberg is opgericht uit het vrij en christelijk initiatief van de Zusters van de Heilige Familie te Kortrijk en beheert naast het CKV ook het Rust- en verzorgingstehuis (RVT) De Pottelberg en de serviceflats De Putkapel. Het algemeen beleid wordt gevoerd door een Raad van Bestuur. Het dagelijks bestuur wordt waargenomen door het directiecomité: Gedelegeerd bestuurder : Patrick Cokelaere Algemeen Directeur : Geert De Vooght Financieel -Administratief Directeur : Patrick Bovijn Logistiek Directeur : Pascal Buyck (gebouwen en technische dienst) Diensthoofd Bewonerszorg : Levi Verbrugghe De Algemeen Directeur neemt de functie van dagelijks verantwoordelijke waar. Wie om één of andere reden de directie wenst te spreken, kan elke werkdag een afspraak maken via het directiesecretariaat. (telefoon: 056/ ) CKV De Pottelberg is onderworpen aan erkenning door de Vlaamse regering en wordt daartoe bezocht door de bevoegde inspectiediensten van de Vlaamse overheid. Het CKV De Pottelberg is erkend onder nr. KPE 732 (voor 3 verblijfsgelegenheden).

2 Pagina: 2/10 3. Toelatingsvoorwaarden/ uitsluitingscriteria Het CKV is bedoeld voor gebruikers die tijdelijk niet in hun normale woonsituatie kunnen verblijven om redenen van lichamelijke, psychologische of sociale aard, ongeacht hun godsdienstige, politieke of levensbeschouwelijke overtuiging. In principe kan elke zorgvrager een beroep doen op het CKV op voorwaarde dat hij geen intensieve medische behandeling of continu toezicht nodig heeft. In hoofdzaak richt het CKV zich tot gebruikers ouder dan 60 jaar, tenzij er voor de zorgvrager geen meer passend aanbod kan worden gevonden in een andere voorziening. Uitzonderingen: Gedesoriënteerde personen die wegloopgedrag vertonen en personen met psychiatrische aandoeningen worden niet opgenomen, omdat deze personen bijzondere begeleiding vereisen die niet kan worden gewaarborgd in het CKV. Voor de eerste opname dient de aanvrager op vraag van het CKV inlichtingen te verstrekken i.v.m. de identiteit van de gebruiker en zijn vertrouwenspersoon. Daarnaast dient de aanvrager een medisch attest voor te leggen waaruit blijkt dat de gebruiker niet aan een besmettelijke ziekte lijdt en dat er geen medische tegenindicaties zijn voor een opname in het CKV. Voor elke opname dient er een verslag van een maatschappelijk werker te worden opgemaakt, waaruit blijkt dat de reden voor opname in het CKV in overeenstemming is met de bepalingen in het decreet op de thuiszorg. Een gebruiker kan maximaal 90 dagen per kalenderjaar in het CKV worden opgenomen, waarvan maximaal 60 opeenvolgend Huisvesting Het CKV stelt u een volledig ingerichte kamer ter beschikking. U beschikt er over een ingemaakte kleerkast met leg- en hanggedeelte en ingebouwde kluis, een televisiemeubel, een tafel met één stoel met armleuningen, een rustzetel met hoge rug en armleggers, een nachttafel en een in hoogte verstelbaar bed met geïntegreerde veiligheidshekken. U beschikt voor uw comfort over een televisietoestel met afstandsbediening, een wandradio met drie voorgeprogrammeerde zenders en een telefoontoestel. In elke kamer is er een toiletruimte met verhoogd toilet met armsteun, een lavabo met koud en warm water en een toiletkastje voor uw verzorgingsproducten. De toiletruimte is tevens voorzien van een vuilnisbakje en een linnenmand. 1 De wetgeving laat niet toe dat een gebruiker van het CKV, aansluitend op een kortverblijf kan worden opgenomen in het RVT.

3 Pagina: 3/10 Elke kamer beschikt over een beloproepsysteem dat te bedienen is bij het bed of zetel, bij het toilet en bij de deur. Indien u zou vaststellen dat de uitrusting in uw kamer niet volledig is of een toestel niet naar behoren functioneert, dan vragen wij u om de afdelingsverantwoordelijke hiervan op de hoogte te brengen, zodat dit zo spoedig mogelijk kan worden hersteld. Opdat ook de gebruiker die na u komt hiervan nog zou kunnen genieten, vragen wij u om zorgzaam om te gaan met het u toevertrouwde meubilair en uitrusting. 5. Privacy en individuele vrijheid Het CKV respecteert de privacy en individuele vrijheid van elke gebruiker. U bent volledig vrij in uw kamer te ontvangen wie u wenst, wanneer u dit wenst. Of u op uw kamer blijft, dan wel liever in een leefruimte vertoeft, is volledig uw keuze. Indien u dit wenst kan u de kamerdeur van binnenuit sluiten met de draaiknop en langs buiten met de sleutel. De kleerkast en het televisiemeubel op uw kamer kunnen met dezelfde sleutel worden afgesloten zodat u uw persoonlijke zaken veilig kan wegbergen. Onze medewerkers beschikken echter ook over een sleutel, waarmee zij zich in noodsituaties, in uw eigen belang, toegang kunnen verschaffen tot uw kamer. In alle andere gevallen zullen onze medewerkers uw toelating vragen alvorens uw kamer te betreden. Wij vragen uw medewerking om onze medewerkers daartoe toestemming te geven, wanneer dit voor het uitvoeren van hun taak noodzakelijk is. Uw persoonlijke gegevens, zowel medische, verpleegkundige als administratieve, worden bijgehouden in een dossier dat steeds met de nodige discretie behandeld wordt. Conform de wetgeving m.b.t. bescherming van de persoonlijke leefsfeer worden uw gegevens enkel meegedeeld aan die medewerkers die uw gegevens moeten kennen om professionele redenen, voor zover zij die informatie nodig hebben om hun opdracht naar behoren te vervullen. Dit neemt niet weg dat deze medewerkers, gebonden blijven door het beroepsgeheim. Uzelf of uw vertegenwoordiger kunt aan de directie vragen om inzage te krijgen in het administratieve en het verpleegkundig luik van dit dossier, teneinde de erin opgenomen gegevens te verifiëren en desgewenst te laten aanpassen. 6. Brandveiligheid Het CKV is gehuisvest in een volledig gemoderniseerd en zeer brandveilig gebouw. Alle lokalen zijn voorzien van een rook- detectiesysteem en zijn afsluitbaar d.m.v. een brandveilige deur. Bovendien zijn onze medewerkers opgeleid om deskundig te handelen in geval van brand. Toch moeten wij u vragen om bijkomend een aantal voorzorgsmaatregelen in acht te nemen: Zo is het niet toegelaten om te roken in de kamer, kaarsen te ontsteken of met gelijk welk toestel verhitting te veroorzaken.

4 Pagina: 4/10 Om dezelfde reden is het niet toegelaten om elektrische apparaten en of snoeren en contactdozen in uw kamer te installeren, tenzij deze vooraf door de technieker van het CKV zijn goedgekeurd. Indien u toch rook, vuur of een ander signaal opmerkt dat wijst op mogelijke brand, dient u onmiddellijk het aanwezige personeel te verwittigen. 7. Praktische informatie Bezoek: Er zijn geen beperkingen. U bent vrij bezoek te ontvangen waar en wanneer u wil. Maaltijden: In ons woonzorgcentrum wordt er veel zorg besteed aan de maaltijden. Het verplegend personeel zal u bij opname een aantal vragen stellen i.v.m. uw eetgewoonten. Daarnaast kan u dagelijks een keuze maken uit het aanbod dat via het menu wordt kenbaar gemaakt. Op voorschift van de arts kan ook voor dieetvoeding worden gezorgd. De maaltijden worden opgediend, naar wens, op kamer of in de leefruimte : - ontbijt tussen 7u45 en 8u30 - soep om 10u00 - het middagmaal tussen 11u15 en 11u30 - koffie om 14u30 - het avondmaal tussen 17u00 en 17u30 Afwezigheden: U bent vrij de instelling te verlaten. Om praktische redenen (maaltijden, medicatie, ) vragen wij u wel om de medewerkers hiervan op de hoogte te brengen. Bovendien kunnen op die manier eventuele bezoekers worden ingelicht over uw afwezigheid en uur van terugkomst. Post: De post wordt dagelijks naar uw kamer gebracht. Indien u dit anders wenst vragen wij u om dit af te spreken met de hoofdverpleegkundige. Post die u zelf wenst te verzenden kan u deponeren in de postbus in de balie aan het onthaal, ofwel meegeven met iemand van de medewerkers. Geld /waardevolle bezittingen: In uw kamer beschikt u over een kluis met een persoonlijke cijfercode waarin u geld en andere waardevolle zaken veilig kan wegbergen. Indien u het beheer van uw geld of goederen niet meer zelfstandig kan waarnemen, raden wij u aan om hier een vertrouwenspersoon over aan te spreken. Het is in geen enkel geval toegelaten om geld of goederen aan het CKV of een medewerker ervan toe te vertrouwen Kapster / pedicure:

5 Pagina: 5/10 Het staat u vrij om zelf een beroep te doen op een kapster/pedicure van uw keuze. Deze kunnen u verzorgen in uw kamer. Indien u een beroep wenst te doen op de kapster en/of pedicure die door het WZC is aangesteld kan u aan de hoofdverpleegkundige vragen om een afspraak te maken. De haarverzorging door de kapster van het WZC gebeurt in een volwaardig ingericht kapsalon (niveau 2, naast de lift). Gemeenschappelijke ruimten Alle lokalen die niet als dienstlokalen zijn aangeduid, zijn vrij toegankelijk voor de gebruiker en zijn bezoekers. Het cafetaria is elke namiddag, behalve op dinsdag, open voor gebruikers en bezoekers. De bediening wordt er waargenomen door vrijwilligers van uur tot 17 uur. Rookgelegenheid. Omwille van het Koninklijk Besluit m.b.t. roken in openbare gebouwen, geldt in alle gemeenschappelijk toegankelijke lokalen van RVT De Pottelberg een rookverbod, zowel voor bewoners en bezoekers als voor het personeel. Om veiligheidsredenen (brandgevaar) is het bovendien niet toegelaten te roken op de kamer. Indien een bewoner wenst te roken, kan dit in het rooklokaal, naast de cafetaria. 8. Verzorging - medische behandeling Verzorging Wij verzekeren dag en nacht de aanwezigheid van gekwalificeerd verpleegkundig en verzorgend personeel, dat voor uw verzorging instaat. In principe zal de hoofdverpleegkundige hetzij voor opname, hetzij onmiddellijk na opname samen met uzelf of uw vertrouwenspersoon peilen naar uw behoefte aan hulp voor verzorging, medische begeleiding alsook bijzondere hulp. (kinesitherapie, dieetvoeding, ) In functie van uw persoonlijke noden, wordt in samenspraak met u een geïndividualiseerd zorgplan opgemaakt. Het is op basis van deze afspraken dat de medewerkers verzorging verstrekken. Indien u in de loop van uw verblijf hieraan iets wil wijzigen, dient u dit te bespreken met de hoofdverpleegkundige. Beloproepsysteem Voor dringende hulp of een hulpvraag die niet kan worden gepland, kan u 24 uur op 24 gebruik maken van het beloproepsysteem. Hoewel 90 % van de beloproepen binnen 5 minuten worden afgehandeld, vragen wij uw begrip dat, op momenten waarop meerdere bewoners tezelfdertijd een hulpvraag via het beloproepsysteem stellen, er onvermijdelijk enige wachttijd kan ontstaan. Toch garanderen wij dat elke hulpvraag binnen uiterlijk 15 minuten wordt afgehandeld. Om de wachttijden voor de gebruikers met een echte hulpvraag tot een minimum te beperken, willen wij u uitdrukkelijk vragen om geen onnodig gebruik van het beloproepsysteem te maken.

6 Pagina: 6/10 Medische behandeling Voor medische behandeling bent u vrij zelf uw (huis)arts te kiezen. Het aanvragen van een consult van de huisarts gebeurt steeds in overleg tussen uzelf en de hoofdverpleegkundige. Er wordt van uw huisarts wel verwacht dat hij rekening houdt met de werking van onze diensten en dat hij ter gelegenheid van elk bezoek contact neemt met de hoofdverpleegkundige of de vervangende verpleegkundige. Op die manier kan er informatie worden uitgewisseld en de nodige afspraken gemaakt worden inzake de behandeling of verzorging. Medicatie Uw medicatie wordt door het verplegend personeel bijgehouden en u op de vereiste tijdstippen bezorgd. Zij houden hierbij eveneens toezicht op: - tijdige vernieuwing van voorschriften; - juistheid van bestelling en levering; - juiste dosering; - vervaldatum. Kinesitherapie Indien uw arts dit voorschrijft, kan u voor kinesitherapie beroep doen op de kinesist van het woonzorgcentrum ofwel beroep doen op uw eigen kinesist. 9. Animatie In de gemeenschappelijke leefruimten is er dagelijks (behalve op zon- en feestdagen) gelegenheid tot deelname aan de animatieactiviteiten. De medewerkers van de animatie zorgen er dagelijks voor aangepaste en verschillende activiteiten voor de bewoners en gebruikers. Deelname aan deze activiteiten schept kansen tot sociale contacten tussen uzelf en andere bewoners. De activiteiten kunnen u helpen om de dag op een aangename en zinvolle manier door te brengen. Het programma van de activiteiten wordt geafficheerd in de leefruimten en op uw verzoek, zullen onze medewerkers u die graag mondeling toelichten. Deelname aan alle activiteiten in de leefruimte is gratis en vrijblijvend. Indien u zich niet zelf kan verplaatsen, zullen onze medewerkers u hierbij helpen. 10. Pastorale zorg Het CKV respecteert de godsdienstige of levensbeschouwelijke overtuiging van elke gebruiker. Als christelijke instelling organiseert WZC De Pottelberg wel Rooms- katholieke erediensten. De kapel is voor iedereen vrij toegankelijk voor persoonlijk gebed of bezinning.

7 Pagina: 7/10 Dagelijks is er een eucharistieviering (op weekdagen en op zondag om uur en op zaterdag om 16u00) Wie wenst deel te nemen en zich niet kan verplaatsen, kan hiervoor hulp vragen aan de medewerkers. Wie dit wenst kan ook de eucharistieviering beluisteren via de wandradio (post 1). Wie de communie wenst op de kamer te ontvangen kan dit aanvragen bij de medewerkers. Wie dit wenst kan ook via de medewerkers een bezoek aanvragen vanwege de pastoraal medewerker of aalmoezenier. Niet gelovigen kunnen beroep doen op een lekenraadgever van hun keuze. Anders gelovigen zijn vrij om een beroep te doen op een geestelijke begeleider van hun keuze. 11. Woon en leefklimaat/wederzijds respect Als voorziening accepteren wij geen enkele vorm van discriminatie, racisme, agressie, geweld of seksuele intimidatie, noch tussen bewoners onderling, noch tussen medewerkers onderling, noch tussen bewoners en medewerkers of omgekeerd. In tegendeel trachten wij in onze voorziening een klimaat te scheppen waarin bewoners, bezoekers en medewerkers in goede verstandhouding met elkaar samenwonen en samenwerken. U mag erop rekenen dat onze medewerkers (zowel personeel, stagiairs als vrijwilligers) u steeds op een vriendelijke, beleefde wijze, met respect voor uw eigenheid bejegenen en u mag dit ook verwachten van andere bewoners. Omgekeerd verwachten wij ook dat u en uw bezoekers andere bewoners en onze medewerkers op dezelfde manier behandelen. Bovendien kunnen uw individuele rechten en vrijheid slechts worden gewaarborgd voor zover ook de rechten en individuele vrijheid van medebewoners wordt gerespecteerd. Daarom verzoeken wij u om alle handelingen of gedragingen die door medebewoners als storend worden ervaren te vermijden. In het bijzonder vragen wij aandacht voor het beperken van geluidshinder van televisie en radio tijdens de middagrust (12.00 uur tot 14.00uur) en na 21.00uur. In geval van betwisting betreffende zal de directie steeds die beslissing nemen, die het algemeen belang van de bewoners en gebruikers het meest dient. 12. Inspraak van gebruikers/ behandeling van klachten Inspraak

8 Pagina: 8/10 De directie en de medewerkers van het CKV vinden het belangrijk om de mening, wensen en verwachtingen van de gebruikers en hun familie te kennen, zodat zij hiermee kunnen rekening houden bij de organisatie van de dienstverlening. Daarom zijn er verschillende kanalen, waarlangs u uw mening te kennen kunt geven: De gebruiker en/of zijn vertrouwenspersoon kan zich best rechtstreeks wenden tot de hoofdverpleegkundige of de medewerkers. Daarnaast kan iedere gebruiker suggesties noteren in een suggestieboek dat ter beschikking ligt aan de receptie. Naargelang de aard van de vraag, kan de directie onmiddellijk het nodige doen of in het andere geval worden de genoteerde punten besproken in de bewonersraad. Voor het einde van uw verblijf, zal de sociaal verpleegkundige bij u langskomen om te peilen naar uw ervaringen. Klachten Elke gebruiker of zijn vertegenwoordiger heeft het recht om een klacht te formuleren. In elk geval waar u ontevreden bent over de wijze waarop de afgesproken hulp- en dienstverlening is verstrekt of niet is verstrekt, kunt u zowel mondeling, schriftelijk (info@depottelberg.be), zowel persoonlijk als anoniem een klacht melden. Wij nemen alle klachten ernstig en willen aan alle klachten zo snel mogelijk gevolg geven, maar wensen omwille van een verschil in aanpak onderscheid te maken tussen klachten over minder ernstige tekortkomingen die slechts eenmaal voorkomen en klachten over ernstige tekortkomingen of herhaaldelijke tekortkomingen. Klachten over minder ernstige tekortkomingen, die slechts eenmaal voorkomen. Onder minder ernstige tekortkomingen verstaan wij tekortkomingen die geen aanleiding (kunnen) geven tot lichamelijke, psychologische of materiële schade. Voor dergelijke tekortkomingen die zich slechts eenmaal voordoen, vragen wij u om dit in de eerste plaats te melden aan die medewerker die volgens u de klacht kan corrigeren. (verpleegkundige, administratief bediende, medewerker hoteldienst,..). Indien mogelijk worden dergelijke tekortkomingen onmiddellijk rechtgezet. Indien dit niet onmiddellijk kan, zal de betrokken medewerker u informeren wanneer dit wel kan worden rechtgezet. Indien u tevreden bent over de geboden oplossing, beschouwen wij de klacht als afgehandeld. Indien de betrokken medewerker u niet kan (of wil) helpen, of indien u niet tevreden bent over de geboden oplossing of indien de tekortkoming zich na uw klacht nogmaals herhaalt, verzoeken wij u om dit aan de hoofdverpleegkundige te melden. Klachten over ernstige tekortkomingen of herhaaldelijke tekortkomingen. Onder ernstige tekortkomingen verstaan wij tekortkomingen die aanleiding (kunnen) geven tot lichamelijke, psychologische of materiële schade. Wij vragen u om dergelijke tekortkomingen steeds te melden aan de hoofdverpleegkundige. Indien u dit om één of andere reden niet kunt of wenst of indien dit niet leidt tot de gewenste oplossing, kan u ook een afspraak maken met de sociaal verpleegkundige, die de rol van ombudspersoon waarneemt. Bij afwezigheid van de sociaal verpleegkundige, kunt u voor dringende klachten rechtstreeks bij de Algemeen Directeur terecht (zo nodig kan u daarvoor een afspraak maken via het directiesecretariaat). Desgewenst komt de Algemeen Directeur dan bij u langs.

9 Pagina: 9/10 Opvolging van klachten Elke gebruiker of zijn vertegenwoordiger die persoonlijk een klacht formuleert, krijgt indien mogelijk onmiddellijk, zoniet uiterlijk binnen een week, antwoord op welke manier en binnen welke termijn de tekortkoming zal worden gecorrigeerd. Anonieme klachten worden besproken in de eerstvolgende bewonersraad. (deze vergadert om de drie maanden) De bewonersraad adviseert de directie welk gevolg er aan gegeven wordt. Externe klachtentelefoon. Mocht u om een of andere reden een vraag hebben die u niet persoonlijk kan of wil bespreken, dan kan u elke werkdag van 9u00 tot 12u00 tegen zonaal tarief telefonisch bijstand vragen aan de Woonzorglijn van de Vlaamse Gemeenschap, op het nummer: 078/ of woonzorglijn@vlaanderen.be ( 13. Ontslag In principe wordt de gebruiker ontslagen uit het CKV op de datum zoals opgenomen in de verblijfsovereenkomst en op het uur dat in overleg met de medewerker van de sociale dienst werd overeengekomen. De gebruiker zal de kamer ten laatste op die datum ontruimen en in goede staat achterlaten. Voor het ontslag uit CKV zal de medewerker van de sociale dienst in samenspraak met de gebruiker of zijn vertegenwoordiger de nodige afspraken maken met de betrokken thuiszorgdiensten teneinde de opvang thuis optimaal te laten verlopen. De medewerker van de sociale dienst kan u alle informatie verschaffen over de bestaande thuiszorgdiensten of zal desgewenst de zorgcoördinatie op zich nemen. 14. Voortijdig ontslag/afwezigheid De gebruiker heeft het recht zijn verblijf in het CKV tijdelijk te onderbreken, zonder de overeenkomst op te zeggen. In voorkomend geval zal bij afwezigheid, langer dan 24 uur, de dagprijs worden verminderd met 6,00 per dag, vanaf de eerste dag. De gebruiker of zijn vertrouwenspersoon heeft ook het recht om voortijdig het ontslag van de gebruiker uit het CKV te vragen. In onderling akkoord met de directie dient schriftelijk een overeenkomst te worden gemaakt, ivm de opzegtermijn die maximaal de dagprijs x het resterend aantal dagen volgens de overeenkomst kan bedragen, evenwel met een maximum van 7 x de dagprijs. In geval van voortijdig vertrek om dringende medische redenen (hospitalisatie) of bij overlijden van de gebruiker, eindigt de overeenkomst zonder opzeggingstermijn. De dagprijs, verminderd met 6 per dag, blijft verschuldigd tot de kamer ontruimd. Het CKV heeft het recht de gebruiker voortijdig uit het CKV te ontslaan bij wangedrag of bij ernstige inbreuken op de afsprakennota. Vooraleer effectief over te gaan tot ontslag zal de directie de gebruiker en zijn vertrouwenspersoon echter zowel mondeling als schriftelijk in kennis stellen van de feiten die

10 Pagina: 10/10 een inbreuk plegen op de afsprakennota. en die kunnen aanleiding geven tot voortijdig ontslag van de gebruiker. In elk geval zal de medewerker van de sociale dienst van het CKV, in samenspraak met de gebruiker of zijn vertegenwoordiger de nodige afspraken maken met de betrokken thuiszorgdiensten teneinde de opvang thuis optimaal te laten verlopen. 15. Slotbeschouwingen Deze afsprakennota. werd overgemaakt aan de bevoegde inspectiediensten van de Vlaamse gemeenschap datum van..

K E N N I S M A K I N G S B R O C H U R E W O O N Z O R G C E N T R U M H E I L I G H A R T T E R E K E N

K E N N I S M A K I N G S B R O C H U R E W O O N Z O R G C E N T R U M H E I L I G H A R T T E R E K E N WOONZORGCENTRUM HEILIG-HART-TEREKEN Tereken 14 9100 SINT-NIKLAAS Tel.: 03 780 53 40 fax : 03 780 53 59 E-mail : hhtereken@hhart.be www.hhart.be K E N N I S M A K I N G S B R O C H U R E W O O N Z O R G

Nadere informatie

INTERNE AFSPRAKENNOTA WOONZORGCENTRUM Ter Biest

INTERNE AFSPRAKENNOTA WOONZORGCENTRUM Ter Biest 1 INTERNE AFSPRAKENNOTA WOONZORGCENTRUM Ter Biest Statuut van de instelling Het woonzorgcentrum Ter Biest is eigendom van en wordt beheerd door het OCMW van Grimbergen. De dagelijkse leiding is in handen

Nadere informatie

K E N N I S M A K I N G S B R O C H U R E A S S I S T E N T I E W O N I N G E N

K E N N I S M A K I N G S B R O C H U R E A S S I S T E N T I E W O N I N G E N WOONZORGCENTRUM HEILIG-HART-TEREKEN Tereken 14 9100 SINT-NIKLAAS Tel.: 03 780 53 40 fax : 03 780 53 59 E-mail : hhtereken@hhart.be www.hhart.be K E N N I S M A K I N G S B R O C H U R E A S S I S T E N

Nadere informatie

Dienst 7 Subtitle PATIËNTENBROCHURE

Dienst 7 Subtitle PATIËNTENBROCHURE PATIËNTENBROCHURE Dienst 7 Subtitle De internist sprak, het is niet goed je hebt weer rommel in je bloed ik leg je echt niet in de luren maar je moet echt weer aan de kuren het spijt mij echt, mevrouw,

Nadere informatie

dienst Geriatrie AFDELING LCO MB 2406 december 2014 l inhoudsverantwoordelijke: Andy Swennen l Geriatrie:LGE5 l Ziekenhuis Oost-Limburg

dienst Geriatrie AFDELING LCO MB 2406 december 2014 l inhoudsverantwoordelijke: Andy Swennen l Geriatrie:LGE5 l Ziekenhuis Oost-Limburg dienst Geriatrie AFDELING LCO MB 2406 december 2014 l inhoudsverantwoordelijke: Andy Swennen l Geriatrie:LGE5 l Ziekenhuis Oost-Limburg 1 WELKOM Welkom op afdeling LCO van campus Sint- Barbara. Een opname

Nadere informatie

ONTHAALBROCHURE GERIATRIE

ONTHAALBROCHURE GERIATRIE ONTHAALBROCHURE GERIATRIE AFDELING A2 C2 - Patiëntinformatie - INHOUDSOPGAVE Inleiding. 1 1. Voorstelling afdeling geriatrie. 2 1.1 Doelstelling van uw verblijf. 2 1.2 Multidisciplinair team. 2 2. Werking

Nadere informatie

WELKOM. Om u meer vertrouwd te maken met uw nieuwe omgeving, hebben wij deze brochure gemaakt. U vindt hierin informatie over onze werking.

WELKOM. Om u meer vertrouwd te maken met uw nieuwe omgeving, hebben wij deze brochure gemaakt. U vindt hierin informatie over onze werking. Welkom op Psychiatrische spoedopname Deze zorgvoorziening maakt deel uit van de vzw Emmaüs. Maatschappelijke zetel: Edgard Tinellaan 1c - 2800 MECHELEN vzw Emmaüs Psychiatrisch Ziekenhuis Bethaniënhuis

Nadere informatie

tel 056 25 50 49 fax 056 20 42 06 website: www.depottelberg.be e-mail info@depottelberg.be

tel 056 25 50 49 fax 056 20 42 06 website: www.depottelberg.be e-mail info@depottelberg.be tel 056 25 50 49 fax 056 20 42 06 website: www.depottelberg.be e-mail info@depottelberg.be DE POTTELBERG Naam: Nr. kamer: In voege vanaf: Pagina: 2 / 9 Het Woonzorgcentrum "De Pottelberg" vzw Pottelberg

Nadere informatie

Daar in ons centrum vele mensen samen zijn dienen een aantal leefregels afgesproken.

Daar in ons centrum vele mensen samen zijn dienen een aantal leefregels afgesproken. INTERNE AFSPRAKENNOTA DOCUMENT: 09/2010 Wij heten U hartelijk welkom in D n Dambörg. Ons biedt voor de ganse regio, een gezellige en aangename dagopvang voor thuiswonende zorgbehoevenden. Er wordt hiervoor

Nadere informatie

CvK Warmhof opnameovereenkomst

CvK Warmhof opnameovereenkomst VERSIE WIJZIGING GOEDGEKEURD RMW GEPUBLICEERD 0-07-07-2015 Tussen het Openbaar Centrum voor Maatschappelijk Welzijn van Maldegem, Lazarusbron 1, vertegenwoordigd door de voorzitter, Stefaan Standaert,

Nadere informatie

Eigenaar: De Vooght Geert Versie: 8 Laatste revisie: 29/10/2012. Accreditatienorm: ja QPR Proces: 1.1. & 1.2 P. 1/26

Eigenaar: De Vooght Geert Versie: 8 Laatste revisie: 29/10/2012. Accreditatienorm: ja QPR Proces: 1.1. & 1.2 P. 1/26 INTERNE AFSPRAKENNOTA Woonzorgcentrum Iets aan een mens wil vliegen zolang hij leven mag; iets heeft er altijd heimwee naar de eeuwige dag; lachend en huilend heimwee waar hij nooit meer van geneest, iets

Nadere informatie

Service Residentie Vogelzang

Service Residentie Vogelzang SERVICE RESIDENTIE VOGELZANG TERVUURSESTEENWEG 290. 3001 HEVERLEE TELEFOON (016)27.97.11. FAX (016)27.97.55 WWW.HOMEVOGELZANG.BE Voor info kan u zich wenden tot de Sociale Dienst 016/27.97.13 016/27.97.55

Nadere informatie

Opnameovereenkomst woonzorgcentrum Hingeheem

Opnameovereenkomst woonzorgcentrum Hingeheem Opnameovereenkomst woonzorgcentrum Hingeheem Tussen de ondergetekenden: enerzijds: OCMW Asse, beheerder van WZC Hingeheem, Gasthuisstraat 2 1730 Asse erkenningsnummers: ROB CE 521 RVT VZB 378 CVK KCE 521

Nadere informatie

Overeenkomst. Vzw Woonzorgcentrum OLV Antwerpen Kortverblijf

Overeenkomst. Vzw Woonzorgcentrum OLV Antwerpen Kortverblijf Overeenkomst Vzw Woonzorgcentrum OLV Antwerpen Kortverblijf VZW WOONZORGCENTRUM OLV ANTWERPEN De vzw Woonzorgcentrum O.-L.-V. Van Antwerpen, Pieter van Hobokenstraat 3, 2000 Antwerpen hierbij vertegenwoordigd

Nadere informatie

HUISHOUDELIJK REGLEMENT

HUISHOUDELIJK REGLEMENT OCMW Beersel Raad voor Maatschappelijk Welzijn 09.01.2014 Doel HUISHOUDELIJK REGLEMENT NOODOPVANGVOORZIENINGEN OCMW BEERSEL 1. De noodopvang wil een onmiddellijk onderkomen bieden aan Beerselaars die plotseling

Nadere informatie

ASSISTENTIEWONINGEN DE PUTKAPEL

ASSISTENTIEWONINGEN DE PUTKAPEL In voege dd: 01/08/2018 Geactualiseerd: 01/08/2018 Informatiebrochure Documenteigenaar: Belinda Delaere Delphine Dessein ASSISTENTIEWONINGEN DE PUTKAPEL WONEN MET ZORGGARANTIE gerealiseerd door CONDÉDREEF

Nadere informatie

Home Vogelzang. Home Vogelzang INFORMATIEBROCHURE TERVUURSESTEENWEG 290. 3001 HEVERLEE TELEFOON (016)27.97.11. FAX (016)27.97.

Home Vogelzang. Home Vogelzang INFORMATIEBROCHURE TERVUURSESTEENWEG 290. 3001 HEVERLEE TELEFOON (016)27.97.11. FAX (016)27.97. Home Vogelzang TERVUURSESTEENWEG 290. 3001 HEVERLEE TELEFOON (016)27.97.11. FAX (016)27.97.55 HOME VOGELZANG Tervuursesteenweg 290 3001 HEVERLEE Telefoon: (016) 27 97 11 Fax: (016) 27 97 55 E-mail: sociale.dienst@homevogelzang.be

Nadere informatie

Afdeling LC1. T +32(0) F +32(0) Campus Sint-Jan Schiepse bos 6. B 3600 Genk

Afdeling LC1. T +32(0) F +32(0) Campus Sint-Jan Schiepse bos 6. B 3600 Genk Afdeling LC1 T +32(0)89 32 50 50 F +32(0)89 32 79 00 info@zol.be Campus Sint-Jan Schiepse bos 6 B 3600 Genk Campus Sint-Barbara Bessemerstraat 478 B 3620 Lanaken Medisch Centrum André Dumont Stalenstraat

Nadere informatie

INTERNE AFSPRAKENNOTA woonzorgcentrum Ter Biest

INTERNE AFSPRAKENNOTA woonzorgcentrum Ter Biest A. Statuut van de instelling INTERNE AFSPRAKENNOTA woonzorgcentrum Ter Biest Het woonzorgcentrum is eigendom van en wordt beheerd door het OCMW van Grimbergen. De dagelijkse leiding is in handen van de

Nadere informatie

Woonzorgcentrum KLOOSTERHOF

Woonzorgcentrum KLOOSTERHOF Woonzorgcentrum KLOOSTERHOF Wanneer alleen wonen als oudere niet langer kan, vind je in het woonzorgcentrum Kloosterhof een aangepaste woonomgeving. Deze folder wil je, in t kort, laten kennismaken met

Nadere informatie

Onthaalbrochure Dienst 8 Neurologie - Stroke Unit

Onthaalbrochure Dienst 8 Neurologie - Stroke Unit Onthaalbrochure Dienst 8 Neurologie - Stroke Unit Tel. nr. afdeling : 014/57 74 99 Kamer: / Tel. kamer: 014/57 74.. 1 Visie van de afdeling: Kwaliteitszorg aanbieden op een respectvolle en vriendelijke

Nadere informatie

Centrum voor kortverblijf

Centrum voor kortverblijf Home Vogelzang TERVUURSESTEENWEG 290. 3001 HEVERLEE TELEFOON (016)27.97.11. FAX (016)27.97.55 VOOR MEER INFORMATIE KAN U ZICH WENDEN TOT: Dhr Rom J., Algmeen Directeur Mevr. Swings Anja, Sociale Dienst

Nadere informatie

Huishoudelijk reglement Kortverblijf. Vzw Woonzorgcentrum OLV Antwerpen

Huishoudelijk reglement Kortverblijf. Vzw Woonzorgcentrum OLV Antwerpen Huishoudelijk reglement Kortverblijf Vzw Woonzorgcentrum OLV Antwerpen V.Z.W. Woonzorgcentrum OLV Antwerpen is een vereniging zonder winstoogmerk en wordt bestuurd door een Raad van Bestuur, die in samenwerking

Nadere informatie

Verpleegafdeling interne geneeskunde

Verpleegafdeling interne geneeskunde Verpleegafdeling interne geneeskunde Beste patiënt Wij heten u welkom op onze verpleegafdeling voor interne geneeskunde. Een multidisciplinair team van artsen, hoofdverpleegkundige, verpleegkundigen, kinesisten,

Nadere informatie

Welkom op de dienst Inwendige geneeskunde. Patiënteninformatie

Welkom op de dienst Inwendige geneeskunde. Patiënteninformatie Welkom op de dienst Inwendige geneeskunde Patiënteninformatie Heilig Hart Ziekenhuis Leuven Brochure verpleegeenheid Inwendige geneeskunde 2 Inhoudstafel 1. Welkom op de afdeling inwendige geneeskunde

Nadere informatie

De Vierboete wordt beheerd door de Raad voor Maatschappeljk Welzijn van O.C.M. W. Blankenberge.

De Vierboete wordt beheerd door de Raad voor Maatschappeljk Welzijn van O.C.M. W. Blankenberge. Wat bieden we Het dagverzorgingscentrum is open van 8u00 tot 17u00 op gewone werkdagen. De dag verloopt volgens een vast dagschema: bij aankomst verwelkoming met een kopje koffie na de koffie mogelijkheid

Nadere informatie

Verpleegafdeling geriatrie Torhout

Verpleegafdeling geriatrie Torhout Verpleegafdeling geriatrie Torhout Beste patiënt Wij heten u welkom op onze verpleegafdeling. Op de dienst geriatrie kunnen ouder wordende patiënten met een complexe problematiek terecht. Een multidisciplinair

Nadere informatie

Situatieschets Beschikbare woonplaatsen Verhuizen Dagprijzen Opnamevoorwaarden Praktisch Vragen Rondleiding Vragen

Situatieschets Beschikbare woonplaatsen Verhuizen Dagprijzen Opnamevoorwaarden Praktisch Vragen Rondleiding Vragen Situatieschets Beschikbare woonplaatsen Verhuizen Dagprijzen Opnamevoorwaarden Praktisch Vragen Rondleiding Vragen - 1905: - start rustoord H. Familie in Deerlijk in Huis Renier - Diverse bouwperioden

Nadere informatie

Patiënteninformatie. Welkom op de afdeling pneumologie

Patiënteninformatie. Welkom op de afdeling pneumologie Patiënteninformatie Welkom op de afdeling pneumologie 2 Inhoud Inhoud... 3 Welkom op onze dienst... 5 Wie zijn we en wat doen we... 5 Voorstelling van het multidisciplinair team... 5 Medisch team... 5

Nadere informatie

HUISHOUDELIJK REGLEMENT

HUISHOUDELIJK REGLEMENT O.C.M.W. Deken Darraslaan 17 8700 Tielt RESIDENTIE AMPE Deken Darraslaan 19 8700 Tielt HUISHOUDELIJK REGLEMENT HUISHOUDELIJK REGLEMENT VAN DE RESIDENTIE AMPE BEHEERD DOOR HET OPENBAAR CENTRUM VOOR MAATSCHAPPELIJK

Nadere informatie

IN EEN SERVICE-FLAT KAN JE LANGER ZELFSTANDIG WONEN! SERVICE-FLATS STEENKAAI Vlaanderenstraat Vilvoorde

IN EEN SERVICE-FLAT KAN JE LANGER ZELFSTANDIG WONEN! SERVICE-FLATS STEENKAAI Vlaanderenstraat Vilvoorde Wonen in volle vrijheid maar toch geborgen, knus en veilig voelen 24 uur op 24 uur Wonen in een praktische flat met alle modern comfort Beroep kunnen doen op allerlei diensten die je het leven gemakkelijker

Nadere informatie

SERVICE-FLATS t POORTHUYS Vlaanderenstraat 6 1800 Vilvoorde

SERVICE-FLATS t POORTHUYS Vlaanderenstraat 6 1800 Vilvoorde Wonen in volle vrijheid maar toch geborgen, knus en veilig voelen 24 uur op 24 uur Wonen in een praktische flat met alle modern comfort Beroep kunnen doen op allerlei diensten die je het leven gemakkelijker

Nadere informatie

WOONZORGCENTRUM DE POTTELBERG

WOONZORGCENTRUM DE POTTELBERG In voege dd: 23/08/2018 Geactualiseerd: 11/02/2019 Informatiebrochure Documenteigenaar: Joke Tanghe WOONZORGCENTRUM DE POTTELBERG WONEN IN EEN WARME OMGEVING MET HARTELIJKE ZORG gerealiseerd door POTTELBERG

Nadere informatie

Woonzorgcentrum SINT ANTONIUS

Woonzorgcentrum SINT ANTONIUS Woonzorgcentrum SINT ANTONIUS Wanneer alleen wonen als oudere niet langer kan, vind je in het woonzorgcentrum Sint Antonius een aangepaste woonomgeving. Deze folder wil je, in t kort, laten kennismaken

Nadere informatie

PROTOCOL VAN RECHTSTREEKS TOEGANKELIJK VERBLIJF, BEHANDELING OF BEGELEIDING/ RECHTSTREEKS TOEGANKELIJKE HULP (RTH)

PROTOCOL VAN RECHTSTREEKS TOEGANKELIJK VERBLIJF, BEHANDELING OF BEGELEIDING/ RECHTSTREEKS TOEGANKELIJKE HULP (RTH) PROTOCOL VAN RECHTSTREEKS TOEGANKELIJK VERBLIJF, BEHANDELING OF BEGELEIDING/ RECHTSTREEKS TOEGANKELIJKE HULP (RTH) Dit Protocol wordt afgesloten tussen: Enerzijds het Koninklijk Instituut Woluwe Georges

Nadere informatie

Cosmopolite te Blankenberge (rust/herstel) J-Club De Knapzak te Bohan (rust) Andere. Naam en voornaam van verzekerde:... Adres:...

Cosmopolite te Blankenberge (rust/herstel) J-Club De Knapzak te Bohan (rust) Andere. Naam en voornaam van verzekerde:... Adres:... Aanvraag voor herstelverblijf rustverblijf zorgverblijf begeleider herstelverblijf Cosmopolite te Blankenberge (rust/herstel) J-Club De Knapzak te Bohan (rust) Andere 1) Administratieve gegevens 4.. INSS......

Nadere informatie

Dagverzorgingscentrum. De Maretak

Dagverzorgingscentrum. De Maretak Dagverzorgingscentrum De Maretak De wetgeving omschrijft een dagverzorgingscentrum (DVC) als een thuiszorgondersteunend initiatief met als opdracht, de bezoeker van 65 jaar of ouder in daartoe bestemde

Nadere informatie

Informatiebrochure. Hier komt titel van persbericht. Kinderafdeling Aalst. Pagina 1

Informatiebrochure. Hier komt titel van persbericht. Kinderafdeling Aalst. Pagina 1 Informatiebrochure Kinderafdeling Aalst Pagina 1 Hier komt titel van persbericht Inhoud Welkom op de kinderafdeling...3 Wat brengt u mee van thuis...4 Verzorging van de kinderen...4 Veiligheid...5 Doktersronde...5

Nadere informatie

WOONZORGCENTRUM CHRISTINE

WOONZORGCENTRUM CHRISTINE WOONZORGCENTRUM CHRISTINE Gerardus Stijnenlaan 76 2180 Ekeren Tel: 03 641 41 41 INHOUD Brochure Algemeen 2 Doelgroep 3 Voorwaarden 4 Inrichting kamers 5 Gemeenschappelijke ruimtes 6 Dienstverlening 7 Kostprijs

Nadere informatie

INTERNE AFSPRAKENNOTA VOOR KORTVERBLIJF

INTERNE AFSPRAKENNOTA VOOR KORTVERBLIJF OCMW ZEMST WOONZORGCENTRUM RELEGHEM Lindestraat 60 1980 Zemst INTERNE AFSPRAKENNOTA VOOR KORTVERBLIJF 1. Het statuut van het woonzorgcentrum Releghem. Art. 1. - Art. 2. - Art. 3. - Art. 4. - Het centrum

Nadere informatie

REGLEMENT serviceflatgebouw TER BORRE

REGLEMENT serviceflatgebouw TER BORRE 1 REGLEMENT serviceflatgebouw TER BORRE Inhoud A. Juridisch statuut van 'Ter Borre' en haar bestemming p.3. A.1. Juridisch statuut en aard van 'Ter Borre' A.2. Bestemming van 'Ter Borre B. Opnameprocedure

Nadere informatie

Tevredenheidsenquête

Tevredenheidsenquête Tevredenheidsenquête Geachte heer/mevrouw, Gegevens over uw ervaringen tijdens uw verblijf, kunnen ons helpen bij het verbeteren van de zorg- en dienstverlening. Mogen wij u vragen deze vragenlijst in

Nadere informatie

Schriftelijke opnameovereenkomst bij kortverblijf in WZC Villa Hugardis

Schriftelijke opnameovereenkomst bij kortverblijf in WZC Villa Hugardis Maagdenblokstraat 21 te 3320 Hoegaarden - Erkenningnummer: KCE 604 contact: Tel: 016/ 80 40 00 Fax 016/ 80 40 99 E-mail: sam.vanormelingen@ocmwhoegaarden.be Directeur WZC Schriftelijke opnameovereenkomst

Nadere informatie

Home Vogelzang. Home Vogelzang INFORMATIEBROCHURE TERVUURSESTEENWEG HEVERLEE TELEFOON (016) FAX (016)27.97.

Home Vogelzang. Home Vogelzang INFORMATIEBROCHURE TERVUURSESTEENWEG HEVERLEE TELEFOON (016) FAX (016)27.97. Home Vogelzang TERVUURSESTEENWEG 290. 3001 HEVERLEE TELEFOON (016)27.97.11. FAX (016)27.97.55 HOME VOGELZANG Tervuursesteenweg 290 3001 HEVERLEE Telefoon: (016) 27 97 11 Fax: (016) 27 97 55 E-mail: sociale.dienst@homevogelzang.be

Nadere informatie

Onthaal - en opnamebrochure

Onthaal - en opnamebrochure Onthaal - en opnamebrochure Campus Wervik Jan Yperman Ziekenhuis Steenakker 30 8940 Wervik T: 057 35 62 40 F: 057 35 62 49 info@yperman.net www.yperman.net Beste patiënt, We heten je welkom in campus Wervik

Nadere informatie

herstelverblijf rustverblijf zorgverblijf begeleider herstelverblijf Cosmopolite te Blankenberge (rust/herstel) Andere

herstelverblijf rustverblijf zorgverblijf begeleider herstelverblijf Cosmopolite te Blankenberge (rust/herstel) Andere AANVRAAG herstelverblijf rustverblijf zorgverblijf begeleider herstelverblijf 1) Administratieve gegevens 4 Cosmopolite te Blankenberge (rust/herstel) Andere INSS - _ - Naam en voornaam van verzekerde...

Nadere informatie

IN EEN SERVICE-FLAT KAN JE LANGER ZELFSTANDIG WONEN! SERVICE-FLATS t POORTHUYS Vlaanderenstraat Vilvoorde

IN EEN SERVICE-FLAT KAN JE LANGER ZELFSTANDIG WONEN! SERVICE-FLATS t POORTHUYS Vlaanderenstraat Vilvoorde Wonen in volle vrijheid maar toch geborgen, knus en veilig voelen 24 uur op 24 uur Wonen in een praktische flat met alle modern comfort Beroep kunnen doen op allerlei diensten die je het leven gemakkelijker

Nadere informatie

CENTRUM OUDERENZORG EN THUISZORG HET GULLE HEEM CENTRUM VOOR KORTVERBLIJF DE TUSSENTIJD

CENTRUM OUDERENZORG EN THUISZORG HET GULLE HEEM CENTRUM VOOR KORTVERBLIJF DE TUSSENTIJD CENTRUM OUDERENZORG EN THUISZORG HET GULLE HEEM CENTRUM VOOR KORTVERBLIJF DE TUSSENTIJD Het Centrum ouderenzorg en thuiszorg Het Gulle Heem beschikt over: - een woonzorgcentrum met RVT-erkenning, met daarin

Nadere informatie

Turnhoutsebaan 57 te 3294 Diest NN /

Turnhoutsebaan 57 te 3294 Diest NN / Turnhoutsebaan 57 te 3294 Diest NN 0424.784.378 013/35.16.00 info@martinevancamp.be PROTOCOL DAGCENTRUM EN BEGELEID WERK Protocol van verblijf (hierna genoemd de overeenkomst) afgesloten tussen: VZW Martine

Nadere informatie

Wij ontnemen u uw zorgen. Kortverblijf

Wij ontnemen u uw zorgen. Kortverblijf Wij ontnemen u uw zorgen Kortverblijf Woon- en zorgcentra De Foyer vzw De vzw WZC De Foyer is opgericht in 1924 en staat al bijna 90 jaar voor de zorg voor ouderen. Vandaag staan we met honderd medewerkers

Nadere informatie

OCMW ZELE. Padweg 4a 9240 ZELE. Dagverzorgingscentrum Het Getij. Afsprakennota

OCMW ZELE. Padweg 4a 9240 ZELE. Dagverzorgingscentrum Het Getij. Afsprakennota OCMW ZELE Padweg 4a 9240 ZELE Dagverzorgingscentrum Het Getij Afsprakennota Mevrouw, Mijnheer, Hartelijk welkom in het Dagverzorgingscentrum Het Getij. U hebt de keuze gemaakt om tijdens de dag in ons

Nadere informatie

R E S I D E N T I Ë L E Z O R G S A M E N V O O R W A R M M E N S E L I J K E Z O R G

R E S I D E N T I Ë L E Z O R G S A M E N V O O R W A R M M E N S E L I J K E Z O R G OLV ANTWERPEN R E S I D E N T I Ë L E Z O R G S A M E N V O O R W A R M M E N S E L I J K E Z O R G 3 EEN NIEUWE THUIS WAT IS RESIDENTIËLE ZORG? Als thuis wonen niet meer tot de mogelijkheden behoort,

Nadere informatie

Welkom op verpleegeenheid Geriatrie B2. Patiënteninformatie

Welkom op verpleegeenheid Geriatrie B2. Patiënteninformatie Welkom op verpleegeenheid Geriatrie B2 Patiënteninformatie Heilig Hart Ziekenhuis Leuven Afdelingsbrochure Geriatrie (B2) 2 Inhoudstafel 1. Welkom op de afdeling geriatrie (B2)... 4 2. Praktische info

Nadere informatie

Woon- en zorgcentrum DE POTTELBERG vzw ONTHAALBROCHURE VRIJWILLIGERS. WZC De Pottelberg vzw. Pottelberg, 1 8500 KORTRIJK

Woon- en zorgcentrum DE POTTELBERG vzw ONTHAALBROCHURE VRIJWILLIGERS. WZC De Pottelberg vzw. Pottelberg, 1 8500 KORTRIJK ONTHAALBROCHURE VRIJWILLIGERS WZC De Pottelberg vzw Pottelberg, 1 8500 KORTRIJK INHOUDSOPGAVE Liggingplan Historiek + beknopte voorstelling Opdrachtverklaring Organigram p.3 p.4-6 p.8 p.9 2 LIGGINGSPLAN

Nadere informatie

Welkom op de dienst Heelkunde - Orthopedie. Patiënteninformatie

Welkom op de dienst Heelkunde - Orthopedie. Patiënteninformatie Welkom op de dienst Heelkunde - Orthopedie Patiënteninformatie Inhoudstafel 1. Welkom op de afdeling Heelkunde Orthopedie (A6) 3 2. Praktische info over onze afdeling 4 3. Ons team 5 4. Dagschema op de

Nadere informatie

Woonzorgcentrum KLOOSTERHOF

Woonzorgcentrum KLOOSTERHOF Woonzorgcentrum KLOOSTERHOF Wanneer alleen wonen als oudere niet langer kan, vind je in het woonzorgcentrum Kloosterhof een aangepaste woonomgeving. Deze folder wil je, in t kort, laten kennismaken met

Nadere informatie

HUISHOUDELIJK REGLEMENT BEWONERS VALCKEBURG

HUISHOUDELIJK REGLEMENT BEWONERS VALCKEBURG Huishoudelijk Reglement Versie datum 24/01/2013 HUISHOUDELIJK REGLEMENT BEWONERS VALCKEBURG 1. Voorwoord Er wordt gevraagd om deze richtlijnen zo goed mogelijk in acht te nemen om het samenleven zo aangenaam

Nadere informatie

ACCOMMODATIE Het wooncentrum beschikt hiervoor over zowel éénpersoonskamers als over kamers voor echtparen.

ACCOMMODATIE Het wooncentrum beschikt hiervoor over zowel éénpersoonskamers als over kamers voor echtparen. DOELSTELLING Woon- en zorgcentrum Sint-Jozef beoogt een thuisbenaderend milieu te scheppen voor de bejaarde bewoner, met aandacht voor de specifieke noden en verlangens. We bieden u een warme zorg aan

Nadere informatie

Schriftelijke opnameovereenkomst bij kortverblijf in WZC Villa Hugardis

Schriftelijke opnameovereenkomst bij kortverblijf in WZC Villa Hugardis Maagdenblokstraat 21 te 3320 Hoegaarden - Erkenningnummer: KCE 604 contact: Tel: 016/ 80 40 00 Fax 016/ 80 40 99 E-mail: info.woonzorgcentrum@ocmwhoegaarden.be Schriftelijke opnameovereenkomst bij kortverblijf

Nadere informatie

Woonzorgcentrum SINT ANTONIUS

Woonzorgcentrum SINT ANTONIUS Woonzorgcentrum SINT ANTONIUS Wanneer alleen wonen als oudere niet langer kan, vind je in het woonzorgcentrum Sint Antonius een aangepaste woonomgeving. Deze folder wil je, in t kort, laten kennismaken

Nadere informatie

Uw verblijf op de PCU

Uw verblijf op de PCU Wilhelmina Ziekenhuis Assen Vertrouwd en dichtbij Informatie voor patiënten Uw verblijf op de PCU z Welkom op de Psychiatrische Comorbiditeitsunit (PCU). De PCU vormt samen met de interne verpleegafdeling

Nadere informatie

Onthaalbrochure Dienst 8 Neurologie - Stroke Unit

Onthaalbrochure Dienst 8 Neurologie - Stroke Unit Onthaalbrochure Dienst 8 Neurologie - Stroke Unit Tel. nr. afdeling : 014/57 74 99 Kamer: / Tel. kamer: 014/57 74.. 1 Visie van de afdeling: Kwaliteitszorg aanbieden op een respectvolle en vriendelijke

Nadere informatie

uw RECHTEN en PLICHTEN als PATIËNT

uw RECHTEN en PLICHTEN als PATIËNT uw RECHTEN en PLICHTEN als PATIËNT Kroonveldlaan 50, 9200 Dendermonde Koevliet 5-6, 9240 Zele az Sint-Blasius geaccrediteerd 25.04.2015-24.04.2018 info@azsintblasius.be www.azsintblasius.be 1 Beste patiënt

Nadere informatie

Woonzorgcentrum DEN BOOGERD

Woonzorgcentrum DEN BOOGERD Woonzorgcentrum DEN BOOGERD Wanneer alleen wonen als oudere niet langer kan, vind je in het woonzorgcentrum Den Boogerd een aangepaste woonomgeving. Deze folder wil je, in t kort, laten kennismaken met

Nadere informatie

woon- en zorgcentrum de Bekelaar

woon- en zorgcentrum de Bekelaar woon- en zorgcentrum de Bekelaar Introductiebrochure voor studenten en stagiair(e)s Pagina 1 van 8 Welkom We heten je van harte welkom in woon- en zorgcentrum (WZC) de Bekelaar. We hopen dat je stage in

Nadere informatie

Welkom op de verpleegeenheid neurologie (O3) Patiënteninformatie

Welkom op de verpleegeenheid neurologie (O3) Patiënteninformatie Welkom op de verpleegeenheid neurologie (O3) Patiënteninformatie Inhoudstafel 1. Inleiding... 3 2. Praktische info over onze afdeling... 4 3. Ons team... 5 4. Dagschema op de afdeling... 6 5. Enkele weetjes

Nadere informatie

Welkom op de dienst SP Revalidatie - Geriatrie. Patiënteninformatie

Welkom op de dienst SP Revalidatie - Geriatrie. Patiënteninformatie Welkom op de dienst SP Revalidatie - Geriatrie Patiënteninformatie Heilig Hart Ziekenhuis Leuven Afdelingsbrochure O2: SP Revalidatie - Geriatrie 2 Inhoudstafel 1. Welkom op de afdeling sp revalidatie

Nadere informatie

Verpleegafdeling kort verblijf Brugsesteenweg

Verpleegafdeling kort verblijf Brugsesteenweg Verpleegafdeling kort verblijf Brugsesteenweg Beste patiënt Wij heten u welkom op onze verpleegafdeling. Een multidisciplinair team van artsen, hoofdverpleegkundige, verpleegkundigen, kinesisten, ergotherapeuten,

Nadere informatie

Informatiebrochure. Hier komt titel van persbericht. Kinderafdeling Aalst. Pagina 1

Informatiebrochure. Hier komt titel van persbericht. Kinderafdeling Aalst. Pagina 1 Informatiebrochure Kinderafdeling Aalst Pagina 1 Hier komt titel van persbericht Inhoud Welkom op de kinderafdeling...3 Wat brengt u mee van thuis...4 Verzorging van de kinderen en ouderparticipatie...4

Nadere informatie

Uw verblijf op eenheid 443 gastro-enterologie

Uw verblijf op eenheid 443 gastro-enterologie Uw verblijf op eenheid 443 gastro-enterologie Informatie voor patiënten 2 Wij heten u van harte welkom op onze afdeling. Om uw verblijf zo vlot en aangenaam mogelijk te laten verlopen, geven wij u graag

Nadere informatie

REGLEMENT VAN INWENDIGE ORDE m.b.t. SERVICEFLATS. I. Algemene situering. Juridisch statuut en de aard van de inrichting.

REGLEMENT VAN INWENDIGE ORDE m.b.t. SERVICEFLATS. I. Algemene situering. Juridisch statuut en de aard van de inrichting. REGLEMENT VAN INWENDIGE ORDE m.b.t. SERVICEFLATS I. Algemene situering Juridisch statuut en de aard van de inrichting. 1.1 De Seniorie DE BRUG, gelegen Kalfortdorp 2 te 2870 PUURS, wordt beheerd door de

Nadere informatie

verpleegeenheid geriatrie

verpleegeenheid geriatrie verpleegeenheid geriatrie Hartelijk welkom in de verpleegeenheid geriatrie Met deze brochure willen wij u kennis laten maken met de verpleegeenheid, het team en allerlei zaken die tijdens uw verblijf van

Nadere informatie

Verblijfsadres (indien verschillend):. Wettelijk vertegenwoordigd door (naam):...

Verblijfsadres (indien verschillend):. Wettelijk vertegenwoordigd door (naam):... PROTOCOL BEWONERS INCLUSIEF WONEN (IWO) Protocol van verblijf (hierna genoemd de overeenkomst) afgesloten tussen: VZW Martine Van Camp, Turnhoutsebaan 57 te 3294 Diest, vertegenwoordigd door Erik Peirelinck,

Nadere informatie

Leven tot het einde PALLIATIEVE ZORG. Vzw CASSIERS Woon- en zorgcentrum. 7 e Geniestraat Houthulst

Leven tot het einde PALLIATIEVE ZORG. Vzw CASSIERS Woon- en zorgcentrum. 7 e Geniestraat Houthulst Leven tot het einde PALLIATIEVE ZORG Vzw CASSIERS Woon- en zorgcentrum 7 e Geniestraat 3 8650 Houthulst Laat dankbare herinneringen verder leven in momenten van verdriet zoals vogels zingen in de regen.

Nadere informatie

OCMW HARELBEKE. Welkom in Woonzorgcentrum Ceder aan de Leie

OCMW HARELBEKE. Welkom in Woonzorgcentrum Ceder aan de Leie OCMW HARELBEKE Welkom in Woonzorgcentrum Ceder aan de Leie 2 3 Een nieuw hoofdstuk in uw leven Verhuist u naar Woonzorgcentrum De Ceder? Of overweegt u dit te doen? Een grote stap die u best goed voorbereidt.

Nadere informatie

Welkom op de dienst Geriatrie

Welkom op de dienst Geriatrie Welkom op de dienst Geriatrie 2 Welkom op de dienst Geriatrie In deze brochure vindt u allerlei informatie over het verloop van uw opname en over de werking van onze dienst. Het team zorgt er graag voor

Nadere informatie

Woonzorgcentrum 't Heuverveld. Woonzorgcentrum 't Heuverveld

Woonzorgcentrum 't Heuverveld. Woonzorgcentrum 't Heuverveld Woonzorgcentrum 't Heuverveld Woonzorgcentrum 't Heuverveld Voor wie omwille van gezondheidsredenen en/of door zijn sociale situatie minder zelfredzaam wordt en zich hierdoor niet langer zelfstandig kan

Nadere informatie

Rechten en plichten. Uw rechten

Rechten en plichten. Uw rechten Rechten en plichten Als er met uw gezondheid iets aan de hand is, heeft u de hulp van een arts of een andere deskundige nodig. Zodra de behandelaar u gaat onderzoeken of behandelen, is er sprake van een

Nadere informatie

Opnameovereenkomst dagverzorgingscentrum Hanswijk

Opnameovereenkomst dagverzorgingscentrum Hanswijk Opnameovereenkomst dagverzorgingscentrum Hanswijk Deze opnameovereenkomst wordt afgesloten tussen: Enerzijds Zorgbedrijf Rivierenland, Wilsonstraat 28a, 2860 Sint-Katelijne-Waver, dat het dagverzorgingscentrum

Nadere informatie

Individuele dienstverleningsovereenkomst Rechtstreeks toegankelijke hulp (RTH) volwassenen 1

Individuele dienstverleningsovereenkomst Rechtstreeks toegankelijke hulp (RTH) volwassenen 1 Begeleidingscentrum Spermalie - Het Anker maakt deel uit van vzw De Kade maatschappelijke zetel: Potterierei 42, 8000 Brugge, www.de-kade.be Versie 1/3/2018 Individuele dienstverleningsovereenkomst Rechtstreeks

Nadere informatie

Verpleegafdeling urologie en gynaecologie

Verpleegafdeling urologie en gynaecologie Verpleegafdeling urologie en gynaecologie Beste patiënt Wij heten u welkom op onze verpleegafdeling. Een multidisciplinair team van artsen, hoofdverpleegkundige, verpleegkundigen, kinesisten, logopedisten,

Nadere informatie

Verpleegafdeling kort verblijf Torhout

Verpleegafdeling kort verblijf Torhout Verpleegafdeling kort verblijf Torhout Beste patiënt Wij heten u welkom op onze verpleegafdeling. Een multidisciplinair team van artsen, hoofdverpleegkundige, verpleegkundigen, kinesisten, logopedisten,

Nadere informatie

Groepswonen ALLEEN, MAAR TOCH SAMEN

Groepswonen ALLEEN, MAAR TOCH SAMEN Groepswonen ALLEEN, MAAR TOCH SAMEN Groepswonen? 1/5 ouderen leeft in eenzaamheid Senioren op kot haalt de ouderen uit hun isolement. Een solide brug tussen thuis en een woonzorgcentrum De stap van thuis

Nadere informatie

verpleegeenheid orthopedie

verpleegeenheid orthopedie verpleegeenheid orthopedie Hartelijk welkom in de verpleegeenheid orthopedie Met deze brochure willen wij u kennis laten maken met de verpleegeenheid, het team en allerlei zaken die tijdens uw verblijf

Nadere informatie

Assistentiewoningen Sint-Jozef

Assistentiewoningen Sint-Jozef Assistentiewoningen Sint-Jozef Wegvoeringstraat 63D - 9230 Wetteren Het project Het woonzorgcentrum Sint-Jozef beschikt over 33 assistentiewoningen. Valide personen met levenspartner of alleenstaanden

Nadere informatie

Protocol van begeleiding Rechtstreeks toegankelijke hulp volwassenen.

Protocol van begeleiding Rechtstreeks toegankelijke hulp volwassenen. 1 maart 2016 Protocol van begeleiding Rechtstreeks toegankelijke hulp volwassenen. Deze overeenkomst wordt gesloten tussen: Vzw De Kade, Potterierei 42, 8000 Brugge Begeleidingscentrum Spermalie - Het

Nadere informatie

1. WELKOM. Contactpersonen:

1. WELKOM. Contactpersonen: 1. WELKOM Via deze brochure willen wij graag onze assistentiewoningen aan u voorstellen. Zo kan u kennis maken met de inrichting en infrastructuur van onze woningen en het wonen op het domein van Forum

Nadere informatie

WOONZORGCENTRUM HET GULLE HEEM

WOONZORGCENTRUM HET GULLE HEEM CENTRUM OUDERENZORG EN THUISZORG HET GULLE HEEM WOONZORGCENTRUM HET GULLE HEEM Het Centrum ouderenzorg en thuiszorg Het Gulle Heem beschikt over: - een woonzorgcentrum met RVT-erkenning, met daarin ook

Nadere informatie

KRAAMAFDELING. Kraamafdeling 051/425 260 Sint-Andriesziekenhuis vzw Krommewalstraat 11 8700 Tielt 051/425 111

KRAAMAFDELING. Kraamafdeling 051/425 260 Sint-Andriesziekenhuis vzw Krommewalstraat 11 8700 Tielt 051/425 111 KRAAMAFDELING Kraamafdeling 051/425 260 Sint-Andriesziekenhuis vzw Krommewalstraat 11 8700 Tielt 051/425 111 www.sintandriestielt.be materniteit@sintandriestielt.be Foto : Norbert Maes Mei 2012 12 1 2

Nadere informatie

Welkom op de dienst Geriatrie (A2) Patiënteninformatie

Welkom op de dienst Geriatrie (A2) Patiënteninformatie Welkom op de dienst Geriatrie (A2) Patiënteninformatie Heilig Hart Ziekenhuis Leuven Brochure Geriatrie (A2) 2 Inhoudstafel 1. Welkom op de afdeling geriatrie (A2)... 4 2. Praktische info over onze afdeling...

Nadere informatie

Hof Van Delftlaan 46, 2180 Ekeren. Luxueus en ondersteund wonen in een groene omgeving. Informatiebrochure

Hof Van Delftlaan 46, 2180 Ekeren. Luxueus en ondersteund wonen in een groene omgeving. Informatiebrochure Hof Van Delftlaan 46, 2180 Ekeren Luxueus en ondersteund wonen in een groene omgeving Informatiebrochure Vanaf april 2014 bieden wij 30 nieuwe, ruime en moderne flats aan. Residentie Lukas is gelegen op

Nadere informatie

Palliatieve Eenheid. Infobrochure. 90.001N-130701 Diensthoofd Palliatieve Zorgen. Jan Yperman Ziekenhuis Briekestraat 12 8900 Ieper

Palliatieve Eenheid. Infobrochure. 90.001N-130701 Diensthoofd Palliatieve Zorgen. Jan Yperman Ziekenhuis Briekestraat 12 8900 Ieper Infobrochure Palliatieve Eenheid 90.001N-130701 Diensthoofd Palliatieve Zorgen Jan Yperman Ziekenhuis Briekestraat 12 8900 Ieper T +32 57 35 64 91 ms4@yperman.net www.yperman.net Palliatieve Eenheid Jan

Nadere informatie