zondag 22 februari Nationale Wandeldag 2015 Merksem Merksemse Wandelclub De Stroboeren vzw

Maat: px
Weergave met pagina beginnen:

Download "zondag 22 februari Nationale Wandeldag 2015 Merksem Merksemse Wandelclub De Stroboeren vzw"

Transcriptie

1 zondag 22 februari Nationale Wandeldag 2015 Merksem Merksemse Wandelclub De Stroboeren vzw

2 Wat valt er zoal te vertellen over een wandelclub? Meestal niet zoveel, want buiten hun jaarprogramma kunnen in veel gevallen de clubs niet achteruitkijken op een rijk verleden. Bij Merksemse Wandelclub De Stroboeren, die 40 jaar geleden is ontstaan uit de Schijnpoortvrienden, ligt dit enigszins anders. Onder leiding van Yvonne Somers en Petrus De Nys werden de Merksemse Stroboeren boven de doopvont gehouden. Wat ontstaan was als een familiaal onderonsje, groeide gestaag uit tot een volwaardige wandelclub. Het ledenaantal groeide uit tot boven de 800 en er werden jaarlijks een tiental tochten georganiseerd en acht busreizen ingelegd, naar zowel binnenlandse als buitenlandse bestemmingen. Er kwam een clubfeest en een Sint-Niklaasfeest bij en er werden maandelijks ledenavonden gehouden. Begrijpelijk dus dat ook het bestuur moest uitbreiden tot een 10-tal enthousiaste leiders. Of we leiders nu met korte of lange ij moeten schrijven, dat laten we in het midden, de club bleef steeds met beide voeten op de grond staan. Als men al zolang meedraait in de molen van het wandelmilieu, dan is het onvermijdelijk dat men afscheurgroepen krijgt die een eigen club gaan vormen. Zo hebben ex-leden van de Stroboeren de basis gevormd van een 5-tal nieuwe wandelclubs, verspreid over de verschillende federaties. Op hun beurt organiseren zij ook meerdere succesvolle wandeltochten en zorgden er zo mee voor, dat de wandelsport in de provincie Antwerpen volop in expansie kwam. Gedurende ons 40-jarig bestaan wisselden ook de kopstukken van onze club. Na Petrus De Nys kwam Herman Tiebos aan het roer te staan, die dan weer opgevolgd werd door Walter De Jong, die op zijn beurt in 2009 de fakkel doorgaf aan de huidige voorzitter Ludo Rincheval. Stuk voor stuk leiders met een eigen visie die geen blad voor de mond namen, maar ook mensen die zich voor meer dan 100 procent inzetten voor de wandelsport en voor hun leden. In ons rijk verleden waren we ook meermaals de inrichters van de Provinciale Tochten en van de Nationale Wandeldag. Tevens legden we mee de fundamenten van Antwerpen by Night, het huidige Antwerpen in de Winter. Ook nemen we deel aan het Walk2Gether project, een samenwerking tussen clubs van verschillende federaties, en zijn we als club ook vertegenwoordigd op provinciaal en plaatselijk niveau. Tenslotte nog een woordje uitleg over het begrip Stroboeren. Tot zowat 70 jaar terug behoorde Merksem tot het gebied van de Antwerpse Voorkempen. En wie denkt aan de Kempen, denkt aan duinen, waterplassen en veel grassen. Enkele plaatselijke boeren begonnen deze Kempen om te toveren tot landbouwgronden waarop men vooral graan zaaide. Na het oogsten en het dorsen bleef het stro achter. En zo werd Merksem de strozolder voor de Antwerpenaren. Vandaar de naam Stroboeren.

3 De omlopen 5 km en 5 km Mindervaliden Kleine afstanden geven de wandelaars zelden een volledig beeld van de streek die ze bezoeken. Doch de Stroboeren proberen u toch onder te dompelen in het verleden en heden van wat ooit Merksem was en nu is geworden. Het fort waaruit men vertrekt en aankomt, werd gebouwd in Op 9 oktober 1914 hebben soldaat Stanislas Meeus en luitenant Valentijn Dethieu het munitiedepot in dit fort laten ontploffen opdat het niet in handen van de Duitsers zou komen. Daarbij zijn ze allebei omgekomen. Ook in de tweede wereldoorlog was het één van de forten, die Antwerpen moesten beschermen tegen zijn aanvallers. Tot twee jaar terug is men hier nog op zoek geweest naar explosieven uit die tijd. Thans vinden in de catacomben van deze vesting vele sport- en culturele verenigingen onderdak, zo ook wandelclub De Stroboeren. Via de buitenrand van Merksem maakt U kennis met het voorstedelijk Merksem. Je komt langs het Jan Palfijnziekenhuis en het aanpalend dienstencentrum Bloeiende Brem. Verder passeer je de laatste twee overgebleven oude boerderijen die Merksem in een lang verleden rijk was. Eén daarvan is de Boereschuur die toebehoort aan de familie Van Looy. Dit is tevens het geboortehuis van wielrenner Frans Van Looy, ooit de winnaar van de wielerwedstrijd Schaal Sels en later sportdirecteur van het Duitse T-Mobile. De tuinwijk waarlangs men via de achterpaadjes gaat, bestaat uit kleine werkmanshuisjes met een tuintje. De meeste bewoners waren havenarbeiders die in het nabijgelegen Antwerpse havengebied werkten. Het bezit van een tuin was toen van onschatbare waarde voor het kweken van eigen groenten en fruit. Voor mensen die afkomstig zijn van het platte land is dit bijna onbegrijpelijk, maar voor de inwoners van onze gemeente, nabij Antwerpen was dit een pure luxe. Daarom zal U ook rondom het fort vele volkstuintjes passeren. Dit zijn perceeltjes grond, waarop de bevolking van Antwerpen, boer en tuinder komt spelen. De wachtlijst om over zo n tuintje te kunnen beschikken is enorm groot. Verder laten we U nog kennis maken met een aantal sporten, je wandelt langs voetbal, tennis, korfbal en andere sportterreinen die in de groene rand van Merksem zijn ingeplant. Zo komt men terug aan het vertrekpunt.

4 7 km. Deze wandelaars volgen grotendeels het parcours van de 5 km. maar krijgen een andere rustplaats. Tijdens hun wandeling trekken zij dieper Merksem binnen en komen, via het Catershof en de Catershoeve aan, in het parkgebied van Merksem. Voor de ingang van het park, kan men op de resten van de vroegere begraafplaats, kennis maken met het oorlogsmonument van de gesneuvelden van WO2. Men passeert eveneens het graf van Herman Wijns, een 10-jarige jongen die in 1941 overleed. Door de extreem vrome levenswijze van de jongen, werden hem helende krachten toegeschreven. Er is een aanvraag voor zaligverklaring ingediend. Begrijpelijk dat dit graf uitgroeide tot een bedevaartsoord dat nog steeds druk wordt bezocht. Verder in het park komt men aan de rustpost bij de boogschuttersgilde, Koninklijke Sint Sebastiaan, die gevestigd is in de tuin van het Hofke van Rosendael. In dit mooie kasteeltje is het Heemkundig Museum van Merksem gevestigd. Dit museum is uitzonderlijk te bezoeken. Zeker de moeite waard om er even binnen te lopen. Deskundige uitleg kan U aldaar bekomen van de plaatselijke gidsen. Na deze rustpost sluit men, via het park, aan bij de 5 km. tot aan de startplaats. 11 km Op deze afstand wandelt men samen met de 7 km tot aan het gemeentepark, daar neemt men van elkaar afscheid en gaat men richting Runcvoorthof. Dit park met kasteeltje werd bewoond door de Zusters Annunciaten die er een plaatselijk schooltje oprichtten. Na het verdwijnen van de nonnetjes kwam dit domein in

5 het bezit van de gemeente en die vormde het kasteel om tot een cultureel centrum. Momenteel is het kasteel ontruimd en wacht men tot er geld vrijkomt voor dringende renovatie. De aanpalende Maria-grot werd onlangs door privé-initiatief in al haar glorie hersteld. Na het verlaten van dit park gaan we op weg naar de rustpost. Deze is gelegen in het park van Campus Sint-Jan Berchmans. Na het verlaten van de rustpost kijkt men uit op de wijk Luchtbal en ziet men in de verte de nieuwe hoogbouw van Antwerpen, het MAS en de Onze-Lieve-Vrouwe-kathedraal opduiken. Maar we blijven in Merksem en wandelen via de overdekte waterloop het Schijn naar de Boereschuur alwaar we aansluiten bij de 5 km om samen naar het eindpunt te wandelen km. Bijna al deze afstanden lopen samen tot aan de eerste rustpost. Onderweg passeren zij het domein Ten Wijngaard en komen ze langs het kapelletje van Calesberg om vervolgens het gemeentepark van Schoten te doorkruisen. De km komen langsheen het kasteel van Schoten waar jaarlijks één van de grootste en bekendste volksdansfestivals wordt gehouden. Zij passeren tevens de mooie gerestaureerde valkentoren, voorzien van de historisch correcte ossenbloedrode kleur. Verder wandelen we langs de Riddershoeve om zo op weg te gaan naar rustpost St.-Filippus.

6 Bij het verlaten van de eerste rustpost gaat men samen naar het provinciaal domein Vordenstein. Daar zullen sommige afstanden andere paden bewandelen, maar blijft men toch met zijn allen binnen de grenzen van dit domein. Bij het verlaten van Vordenstein is men kort bij aan de volgende rustpost, gelegen op de Zeurt. De km. gaan nu op pad naar het Peerdsbos. De 15 km keert terug richting Merksem. Nadat men een deel van de buitenring van het fort heeft afgewandeld, komt men terug aan de startplaats. De 20 km gaat eerst een stuk verder het Peerdsbos in om later terug aan te sluiten met de 15 km om zo verder naar de aankomst te wandelen. De 25 km trekt via het Peerdsbos naar het gemeentepark van Brasschaat om dan via een omweg naar de rustpost op de Bloso-terreinen te wandelen. Vandaar zakken zij, via de wijken Vriesdonk en t Laar, terug af naar Merksem om zo de vertrekhal te bereiken.

7 30 en 35 km Na de tweede rustpost vertrekken zij langs het gebied Elshout richting Brasschaat-centrum. Vlak voor het centrum buigen zij af en volgen de loop Laarsebeek tot aan het golfterrein. Via de wijk Leeg Rietbeemden komen ze terug in het park van Brasschaat. Aan het kasteel is de derde rustpost voorzien in de Remise. Na de verdiende rust, genieten we verder van het gemeentepark van Brasschaat. We passeren het gemeentelijk zwembad en dringen daarna dieper door in het Peerdsbos. Na een lus van een zestal kilometer komen we terug aan de rustpost Remise. Na dit tweede bezoek, vertrekken we samen via de Hemelhoeve richting Melkerijhoeve. Van hieruit verlaten we het Peerdsbos en bewandelen we de prachtige villawijken Eikendaal en Vriesdonk. Zo komen we terug in Merksem. Langs de buitengordel van het Fort van Merksem bereiken we terug de vertrekplaats. Puur natuur op elke omloop!

8 Praktische info : zondag 22 februari 2015 Nationale Wandeldag Aktivia te Merksem MWC De Stroboeren vzw 056 Start en aankomst : Feestzaal Fort van Merksem Fortsteenweg 120 Merksem Vertrekuren : van 07:30 tot 15:00 uur, laatste aankomst voor 18:00 uur Afstanden : km Bereikbaarheid Trein : Antwerpen Centraal en metrolijn 2 of 3, richting Merksem tot terminus Bus : Rooseveltplaats lijn 640 (Bus om de 30 min) tot halte Merksem P+R Fortsteenweg Auto : Via E19 : afrit 5 Kleine Bareel (Merksem/Schoten) en marspijlen volgen Via A12 : richting Breda / E19, dan als hierboven NIET afrit Deurne sportpaleis van ring wegens werken Bredabaan! Ruime Parkings : P&R Keizershoek, en parking Carrefour Schoten Tarief inschrijving : 2,00 voor niet-leden, 1,50 voor leden Kinderen jonger dan 12 jaar gratis. Meer inlichtingen : telefoon

9 Formulier voorinschrijving voor groepen Terug te sturen naar Secretariaat De Stroboeren, Akkerbouwstraat 86, 2170 Merksem of aan voor 7 februari Naam van de club of groep :.. Nummer van de club :... Contactpersoon : naam. tel. / gsm. .. Aantal deelnemers : Verwacht tijdstip van aankomst :.... Tijdstip van vertrek :... Gelieve het totale bedrag voor inschrijving (1,50 pp) over te maken op rekening BE KREDBEBB van MWC De Stroboeren vzw met vermelding NWD 2015 en uw clubnaam MWC De Stroboeren vzw bevestigt uw inschrijving per . Inschrijvingskaarten en gratis sticker kunnen door de verantwoordelijke van de groep aan de voor bussen voorziene inschrijvingstafel worden afgehaald. Naam en handtekening Clubstempel

10

11 Supergroene wandelingen Vlot bereikbaar Kinderen jonger dan 12 jaar gratis

Stijlvol wonen te Brasschaat Augustijnslei 14

Stijlvol wonen te Brasschaat Augustijnslei 14 Stijlvol wonen te Brasschaat Augustijnslei 14 Nieuw appartement met 3 slaapkamers GELIJKVLOERS LINKS A.0.L Ligging: Augustijnslei 14 Omschrijving: Woonkamer met open keuken, badkamer, apart toilet, 3 slaapkamers

Nadere informatie

Mobiliteitsplan 11 augustus 2019

Mobiliteitsplan 11 augustus 2019 Mobiliteitsplan 11 augustus 2019 Locatie Evenement: start- en aankomstzone Nieuwdreef Merksem ter hoogte van het Cultureel Centrum Datum Evenement: 11 augustus 2019 1. Ploegleiders verzorgers (wagens,

Nadere informatie

Iedereen is van harte welkom Zie hieronder

Iedereen is van harte welkom Zie hieronder NIEUWSBRIEF Secr. Cor Knoop Fresiastraat 24 4921 HC Made Tel 062-683642 e.mail: caknoop@hetnet.nl jaargang 15 nummer 4, augustus 2012 Uitnodiging 1 Hierbij nodigen wij U uit voor de dagexcursie naar de

Nadere informatie

APZ Nieuws. Op 20 september 2015 reed onze voorzitter mee in de Geitestoet te Wilrijk. Deze stoet trekt jaarlijks massa toeschouwers.

APZ Nieuws. Op 20 september 2015 reed onze voorzitter mee in de Geitestoet te Wilrijk. Deze stoet trekt jaarlijks massa toeschouwers. APZ Nieuws Vergadering van 25 september 2015 Op 20 september 2015 reed onze voorzitter mee in de Geitestoet te Wilrijk. Deze stoet trekt jaarlijks massa toeschouwers. Paardenwijding Op 08 november 2015

Nadere informatie

Verder is er nog een busreis naar Philippine (mosselwandeling) op zaterdag 24 augustus, je vindt de inschrijving hiervoor in dit Potske.

Verder is er nog een busreis naar Philippine (mosselwandeling) op zaterdag 24 augustus, je vindt de inschrijving hiervoor in dit Potske. Beste wandelvrienden Wanneer ik de uitslag van de Aspergewandeling bekijk waar we 1188 wandelaars mochten verwelkomen moet ik vaststellen dat het wel wat minder was dan vorig jaar. Toch denk ik dat we

Nadere informatie

NR 163 P Clubblad: WSV Egmont Zottegem vzw Gesticht in 1985 Lid sportraad Zottegem

NR 163 P Clubblad: WSV Egmont Zottegem vzw Gesticht in 1985 Lid sportraad Zottegem België-Belgique P.B. P.P. 9620 ZOTTEGEM BC6587 P409050 NR 163 Clubblad: WSV Egmont Zottegem vzw Gesticht in 1985 Lid sportraad Zottegem Verantwoordelijke uitgever:patrick De Corte Adres: Tweekerkenstraat

Nadere informatie

Bereikbaarheid van Campus Waas

Bereikbaarheid van Campus Waas Bereikbaarheid van Campus Waas Inhoudsopgave 1.1. Adresgegevens van onze Campus...3 2. Bereikbaarheid met de trein...4 2.1. Bereikbaarheid...4 2.2. Te voet naar de campus...4 2.3. Met de taxi naar de campus...4

Nadere informatie

leeruitstap Kwadrant donderdag 17 mei 2001 hoofdstad van België hart van Europa

leeruitstap Kwadrant donderdag 17 mei 2001 hoofdstad van België hart van Europa leeruitstap Kwadrant donderdag 17 mei 2001 hoofdstad van België hart van Europa 1. Brussel hoofdstad van ons land en Europa Brussel is de hoofdstad van ons land. De koning woont in Brussel en de regering

Nadere informatie

Op eenvoudige trajecten zoals hier, draag ik een riem waar een wandelstick aan bevestigd is. Michel neemt dan het uiteinde van de wandelstick vast en

Op eenvoudige trajecten zoals hier, draag ik een riem waar een wandelstick aan bevestigd is. Michel neemt dan het uiteinde van de wandelstick vast en Op eenvoudige trajecten zoals hier, draag ik een riem waar een wandelstick aan bevestigd is. Michel neemt dan het uiteinde van de wandelstick vast en volgt mijn tred. Met de tweede stok kan hij, eventuele,

Nadere informatie

HERFSTUITJE IN SINT-AMANDS

HERFSTUITJE IN SINT-AMANDS HERFSTUITJE IN SINT-AMANDS Met 22 stonden we op zondag 27 september 2015 paraat aan de Cuytegemhoeve, klaar om even Sint Amands te verkennen. Vertrek was voorzien om 14 u en ja hoor, iedereen was perfect

Nadere informatie

Verslag weekend 29/2 tot 2/3/2008

Verslag weekend 29/2 tot 2/3/2008 A;Sabbe Harelbeke 7/3/08 Vrijdag 29/2/2008 Verslag weekend 29/2 tot 2/3/2008 Van vrijdag 29 februari tot 2maart 2008 had het openingsweekend van de Zwervers Kortrijk plaats in Zottegem. Het RV was de parking

Nadere informatie

MIJN RONDLEIDING IN DE LUCHTHAVEN VAN ANTWERPEN

MIJN RONDLEIDING IN DE LUCHTHAVEN VAN ANTWERPEN MIJN RONDLEIDING IN DE LUCHTHAVEN VAN ANTWERPEN HOE GEBRUIK IK HET STAPPENPLAN? Leuk dat je hebt besloten om een rondleiding te volgen in de luchthaven van Antwerpen. Toerisme voor Autisme stelde een stappenplan

Nadere informatie

Beeldverslag pelgrimswandelweekend Posterholt 29 april t.m. 1 mei 2016

Beeldverslag pelgrimswandelweekend Posterholt 29 april t.m. 1 mei 2016 Beeldverslag pelgrimswandelweekend Posterholt 29 april t.m. 1 mei 2016 Aan het eind van vrijdagmiddag 29 april vertrekt de groep met de trein naar Roermond. Het is fris en wat vochtig weer buiten en het

Nadere informatie

De Kleitrappers Wandeltochten 2014

De Kleitrappers Wandeltochten 2014 De Kleitrappers Wandeltochten 2014 Zondag 19/01/2014 Winterheidetocht Kessel - Basisschool Bisterveld, Nieuwstraat 26, 2560 Kessel. Zaterdag 29/03/2014 Klinkaerttocht "Memorial André Vanheuckelom & François

Nadere informatie

GITS TIJDENS DE EERSTE WERELDOORLOG

GITS TIJDENS DE EERSTE WERELDOORLOG GITS TIJDENS DE EERSTE WERELDOORLOG 31 juli 1914: ten oorlog! Op vrijdag 31 juli 1914 staat Gits in rep en roer: de algemene mobilisatie wordt afgekondigd. Alle jongemannen die in aanmerking komen voor

Nadere informatie

Op weg naar de Sinksenfoor? Kom op een slimme manier!

Op weg naar de Sinksenfoor? Kom op een slimme manier! Op weg naar de Sinksenfoor? Kom op een slimme manier! De Sinksenfoor: een nieuwe locatie Tot vorig jaar werd de Sinksenfoor op de Gedempte Zuiderdokken (Vlaamsekaai/Waalsekaai) gehouden. Dit jaar verhuist

Nadere informatie

De Pompoenstappers vzw Kasterlee V.W.F. A 050. Tweemaandelijks clubblad. Het Pompoentje. Afgifte Kantoor 2460 Kasterlee P3A9220

De Pompoenstappers vzw Kasterlee V.W.F. A 050. Tweemaandelijks clubblad. Het Pompoentje. Afgifte Kantoor 2460 Kasterlee P3A9220 De Pompoenstappers vzw Kasterlee V.W.F. A 050 België Belgique P.B. 2460 Kasterlee BV6497 Tweemaandelijks clubblad Het Pompoentje Afgifte Kantoor 2460 Kasterlee P3A9220 MAATSCHAPPELIJKE ZETEL Smets Julius

Nadere informatie

WAA zine. Mededelingen van de Werkgroep Aardrijkskunde Antwerpen. August 13. Bezoek ons ook op de ( Antwerpen Activiteiten)

WAA zine. Mededelingen van de Werkgroep Aardrijkskunde Antwerpen. August 13. Bezoek ons ook op de ( Antwerpen Activiteiten) WAA zine Mededelingen van de Werkgroep Aardrijkskunde Antwerpen August 13 Bezoek ons ook op de -site ( Antwerpen Activiteiten) Contact: e-mail website facebook Tenzij anders vermeld, gaan alle activiteiten

Nadere informatie

NIEUWSBRIEF APRIL 2015

NIEUWSBRIEF APRIL 2015 NIEUWSBRIEF APRIL 2015 Inhoud Voorstelling van ons nieuwe logo Wandel je mee? Verhuis naar Veemarkt Provinciale trainingen 2015 Bestuur en trainers van JC Sint-Truiden Nieuwe website Voorstelling nieuwe

Nadere informatie

Na onze mooie uitstap naar Tervuren, gelieve hierna wat meer info te willen vinden ivm:

Na onze mooie uitstap naar Tervuren, gelieve hierna wat meer info te willen vinden ivm: Hallo Iedereen, Na onze mooie uitstap naar Tervuren, gelieve hierna wat meer info te willen vinden ivm: Het Canadees WE 1. Zaterdag 05 november: - Om 09.00 hr bloemenhulde aan het verzetsplein - 09.30

Nadere informatie

2-DAAGSE GILDE EXCURSIE LEUVEN-IEPER-MECHELEN

2-DAAGSE GILDE EXCURSIE LEUVEN-IEPER-MECHELEN 2-DAAGSE GILDE EXCURSIE LEUVEN-IEPER-MECHELEN Zomer 2016 Dinsdag 16 en woensdag 17 augustus: 2-daags stedenbezoek aan Leuven - Ieper - Mechelen. Het stadhuis van Leuven nabij de Oude Markt Vervoer per

Nadere informatie

39e Wandeling door de Rupelstreek.

39e Wandeling door de Rupelstreek. 39e Wandeling door de Rupelstreek. Op zondag 28 augustus 2016 nodigt W.S.V. Schelle vzw, al voor de 39 ste maal, alle wandelaars uit om deel te nemen aan een wandeling door de Rupelstreek. W.S.V. Schelle

Nadere informatie

RUMBEKE TIJDENS DE EERSTE WERELDOORLOG

RUMBEKE TIJDENS DE EERSTE WERELDOORLOG RUMBEKE TIJDENS DE EERSTE WERELDOORLOG Voor de oorlog RUM_02 Koetsen en karren over de kasseien van de vooroorlogse Rumbeeksesteenweg. De straat loopt recht op de mooie, fiere kerktoren. 31 juli 1914:

Nadere informatie

SUPERNOVA 2018 BEREIKBAARHEIDSINFORMATIE BEZOEKERS

SUPERNOVA 2018 BEREIKBAARHEIDSINFORMATIE BEZOEKERS MOBILITEIT OP MAAT RAPPORT SUPERNOVA 2018 BEREIKBAARHEIDSINFORMATIE BEZOEKERS V.18/09/2018 SuperNova vindt plaats in de omgeving van het Eilandje. Een aantal straten zullen verkeersvrij zijn, nl. Godefriduskaai,

Nadere informatie

5,6,7 & 8 september 2013 ZANDHOVEN

5,6,7 & 8 september 2013 ZANDHOVEN 5,6,7 & 8 september 2013 ZANDHOVEN INTERNATIONAL CSI*** & CSI YH 1. GOED DOEL ZORGBOERDERIJ ROMMESHOEF In 2010 zijn Toon en Monique Hamans gestart met De Rommeshoef, met als doel een plek te creëren waar

Nadere informatie

Bulletin. Ghent Orienteering- Event

Bulletin. Ghent Orienteering- Event Educatief Project voor Oriëntatiesporten v.z.w. Ondernemingsnummer: 0833.998.179 Kollebloemstraat 18 9030 Mariakerke Bulletin Ghent Orienteering- Event Rozebroeken Zaterdag 03 mei 2014 13u tot 20u30 Locatie

Nadere informatie

MIJN BEZOEK AAN HET EMABB IN BOOM

MIJN BEZOEK AAN HET EMABB IN BOOM MIJN BEZOEK AAN HET EMABB IN BOOM WAT GA IK DOEN EN WANNEER? Binnenkort ga ik naar het EMABB. Dit is de afkorting van het Ecomuseum en Archief van de Boomse Baksteen. Dit is een steenbakkerijmuseum in

Nadere informatie

VLAANDEREN VAKANTIELAND Getest en goedgekeurd door wandelaars

VLAANDEREN VAKANTIELAND Getest en goedgekeurd door wandelaars PERSBERICHT 16 januari 2013 WANDELING LANGS DE BRONNEN VAN DE VOERSTREEK IS DE MOOISTE WANDELROUTE VAN VLAANDEREN VAKANTIELAND Getest en goedgekeurd door wandelaars De wandeling Ontdek de bronnen van de

Nadere informatie

DE CACHE MEER POLDER. De volgende attributen zul je zeker nodig hebben: - natuurlijk een GPS (al dan niet in de vorm van een smartphone),

DE CACHE MEER POLDER. De volgende attributen zul je zeker nodig hebben: - natuurlijk een GPS (al dan niet in de vorm van een smartphone), Met de cache Meer Polder beleef je het heden en verleden van de Meerpolder. Het is een prachtige tocht van ca. 9 km die je lopend of met de fiets kunt doen. Bij Zoetermeer ligt een polder die is heel bijzonder

Nadere informatie

Mijn naam is Fons. Ze noemen me een groene jongen. Weet je hoe dat komt?

Mijn naam is Fons. Ze noemen me een groene jongen. Weet je hoe dat komt? Beste kinderen, Mijn naam is Fons. Ze noemen me een groene jongen. Weet je hoe dat komt? In mijn vrije tijd ben ik natuurgids. Met mijn verrekijker en vergrootglas trek ik naar allerlei plekjes om de natuur

Nadere informatie

Voor de Wind NIEUWSBRIEF 03. Wandelvereniging. januari 2011. www.wvvoordewind.nl aangesloten bij Aktivia (nr. 440) en NWB/ZWB

Voor de Wind NIEUWSBRIEF 03. Wandelvereniging. januari 2011. www.wvvoordewind.nl aangesloten bij Aktivia (nr. 440) en NWB/ZWB aangesloten bij en NWB/ZWB NIEUWSBRIEF 03 januari 2011 Nieuwsbrief januari 2011 Beste leden, donateurs en sponsoren, De beste wensen voor 2011, het eerste jaar van onze wandelvereniging. In deze nieuwsbrief

Nadere informatie

FORT 4. - wandel tussen toen en nu -

FORT 4. - wandel tussen toen en nu - FORT 4 - wandel tussen toen en nu - - ONTDEK FORT 4 - Net zoals de andere Brialmontforten werd FORT 4 gebouwd tussen 1860 en 1865 in baksteen en blauwe hardsteen. Zoals oorspronkelijk bedoeld, is het

Nadere informatie

Najaar uitstap LEUVEN, stad aan de Dijle zaterdag 10 oktober 2015

Najaar uitstap LEUVEN, stad aan de Dijle zaterdag 10 oktober 2015 Najaar uitstap LEUVEN, stad aan de Dijle zaterdag 10 oktober 2015 Op zaterdag 10 oktober 2015 organiseert de Vriendenkring een rondleiding in de universiteitsstad Leuven. Je hoeft niet steeds ver te reizen

Nadere informatie

Dagboek Sebastiaan Matte

Dagboek Sebastiaan Matte Vraag 1 van 12 Dagboek Sebastiaan Matte Uit het dagboek van Sebastiaan Matte: "Ik ben vandaag bij een hagenpreek geweest, in de duinen bij Overveen. Wel duizend mensen uit de stad waren bij elkaar gekomen

Nadere informatie

Naar de Sinksenfoor? Kom op een slimme manier!

Naar de Sinksenfoor? Kom op een slimme manier! Naar de Sinksenfoor? Kom op een slimme manier! De Sinksenfoor op het juiste Spoor De Sinksenfoor gaat dit jaar voor de derde keer door op Spoor Oost. De kermis begint op zaterdag 3 juni en u kan er van

Nadere informatie

Persmap. Cyclocross Elite zonder Contract

Persmap. Cyclocross Elite zonder Contract Patattencross Persmap nossegem, 12 oktober 2014 Cyclocross Elite zonder Contract Voorwoord VZW Sport & Steun Nossegem is zeer verheugd u de 6de editie van de Patattencross te mogen voor-stellen die zal

Nadere informatie

VOORN. RESP:... ONDERZOEK VERPLAATSINGSGEDRAG VLAANDEREN. Verplaatsingsboekje (ouders mogen hun kinderen helpen bij het invullen)

VOORN. RESP:... ONDERZOEK VERPLAATSINGSGEDRAG VLAANDEREN. Verplaatsingsboekje (ouders mogen hun kinderen helpen bij het invullen) ID NUMMER: - VOORN. RESP:... ENQUETEURSNUMMER: ONDERZOEK VERPLAATSINGSGEDRAG VLAANDEREN Verplaatsingsboekje (ouders mogen hun kinderen helpen bij het invullen) Op de bladzijden 4 tot 13 vult u per bladzijde

Nadere informatie

MIJN BEZOEK AAN HET BARREVOETSPAD IN BOOM

MIJN BEZOEK AAN HET BARREVOETSPAD IN BOOM MIJN BEZOEK AAN HET BARREVOETSPAD IN BOOM WAT GA IK DOEN EN WANNEER? Binnenkort ga ik naar het Barrevoetspad. Dit is een blotevoetenpad in Provinciaal Recreatiedomein De Schorre in Boom. Veel mensen vinden

Nadere informatie

Informatiebijeenkomst Nationale Spelen 2016

Informatiebijeenkomst Nationale Spelen 2016 Informatiebijeenkomst Nationale Spelen 2016 Agenda 19.30 - Welkom 19.35 - Wat is Special Olympics? 19.45 - Omgang met de doelgroep 20.15 - Organisatie Nationale Spelen 2016 20.45 - Vragen 21.00 - Einde

Nadere informatie

Volg Ring Antwerpen/Gent/Brussel/Luik/Antwerpen-Centrum/Haven

Volg Ring Antwerpen/Gent/Brussel/Luik/Antwerpen-Centrum/Haven ROUTEBESCHRIJVING Adresgegevens locatie UrbanCity Ankerrui 9 B-2000 Antwerpen Tel. 0471/82.40.22 GPS: Lat.: 51.227231 ou N 51 13 38.0316 Long.: 4.4106978 ou 4 24 38.5128 Vanuit Nederland via E19 Neem de

Nadere informatie

uw kenmerk mail onderwerp juni 2017 telefoon en parkeren wordt Naast de verplicht verkeersbord C3 armband E3 - stilstaan

uw kenmerk mail onderwerp juni 2017 telefoon en parkeren wordt Naast de verplicht verkeersbord C3 armband E3 - stilstaan Aan de bewoners van dit pandd Brasschaat, postdatum 2017 Vragen over verkeersmaatregelen tijdens de triatlon van Brasschaat op zondag, 25 junii 2017? pz.brasschaat@police.belgium.eu of 03 650 35 06 ons

Nadere informatie

Belangrijke data: 10 januari: Nieuwjaarsontbijt OP Baloe. Clorisse. vormingen en diensten voor kinderopvang en onderwijs. December

Belangrijke data: 10 januari: Nieuwjaarsontbijt OP Baloe. Clorisse. vormingen en diensten voor kinderopvang en onderwijs. December Belangrijke data: 10 januari: Nieuwjaarsontbijt OP Baloe Clorisse vormingen en diensten voor kinderopvang en onderwijs December Xaverius-St.Rita A21/46G Januari 2015 Beste ouders, leden, vrienden en sympathisanten,

Nadere informatie

Vergadering van 30 maart 2018

Vergadering van 30 maart 2018 20A.P.Z. NIEUWS MAANDELIJKS Maand APRIL 2018 Erkenningsnummer: P806032 Laaglandweg, 13 B 2610 WILRIJK APZ : GSM- 0496-25 97 38 Email: apz79@hotmail.com www.apz-zandhoven.be Rekeningnummer APZ: BE79 7331

Nadere informatie

Camping en Gîte de L ongline. Een leuke kleine Boerencamping in Frankrijk

Camping en Gîte de L ongline. Een leuke kleine Boerencamping in Frankrijk Camping en Gîte de L ongline Een leuke kleine Boerencamping in Frankrijk 2009 Camping & Gite de L ongline De vernieuwde site is online, Wij vieren dat we 1 jaar geleden de deuren openden. We willen onze

Nadere informatie

Dongen s Gravenmoer Klein-Dongen Vaart. Wandel mee in Dongen en s Gravenmoer! MET KALENDER 2015!

Dongen s Gravenmoer Klein-Dongen Vaart. Wandel mee in Dongen en s Gravenmoer! MET KALENDER 2015! Dongen s Gravenmoer Klein-Dongen Vaart Wandel mee in Dongen en s Gravenmoer! MET KALENDER 2015! 1 Laat je rondleiden in Dongen en s Gravenmoer! In de gemeente Dongen kun je heerlijk wandelen. Zelf of onder

Nadere informatie

leeft Jaargang 37 nr.10 juni 2012 http://www.kwbheusden.be zat 23 juni 2012 vanaf 17 uur Speelplaats Basisschool De Brug Brugstraat 1

leeft Jaargang 37 nr.10 juni 2012 http://www.kwbheusden.be zat 23 juni 2012 vanaf 17 uur Speelplaats Basisschool De Brug Brugstraat 1 maandblad kwb heusdencentrum leeft Jaargang 37 nr.10 juni 2012 http://www.kwbheusden.be organiseert haar kermisbarbecue IEDEREEN IS WELKOM zat 23 juni 2012 vanaf 17 uur Speelplaats Basisschool De Brug

Nadere informatie

we appreciëren het enorm dat ook jij meegaat in deze ontsnapping.

we appreciëren het enorm dat ook jij meegaat in deze ontsnapping. Dag medegevangene, we appreciëren het enorm dat ook jij meegaat in deze ontsnapping. Hieronder volgen enkele richtlijnen om deze ontsnapping goed te laten verlopen. Gelieve dit volledig te lezen. We beginnen

Nadere informatie

Vind de mooiste fietsroutes op www.route.nl. Fietsroute 121570 Badhoevedorp, Spaarndam en Haarlem

Vind de mooiste fietsroutes op www.route.nl. Fietsroute 121570 Badhoevedorp, Spaarndam en Haarlem Fietsroute 121570 Badhoevedorp, Spaarndam en Haarlem Praktische informatie Dichtstbijzijnde parkeerplaats winkelpolder De Ronde Venen Dichtstbijzijnde parkeerplaats vanaf eindpunt winkelpolder De Ronde

Nadere informatie

Met de Fotografie op reis naar Rotterdam.

Met de Fotografie op reis naar Rotterdam. Met de Fotografie op reis naar Rotterdam. PROGRAMMA ROTTERDAM ZATERDAG 19 MAART: 07:00 uur Bagage inladen. Aan parking bij de Magdalena Zaal in de Magdalenastraat te Brugge. Je kan hier gratis uw wagen

Nadere informatie

NATIONALE WANDELDAG 2015

NATIONALE WANDELDAG 2015 ZONDAG 22 FEBRUARI NATIONALE WANDELDAG 2015 DIEST Wandelclub VOS Schaffen vzw Bestuur Wandelclub VOS Schaffen vzw B 049 Ere-Voorzitter: Jean Brouckmans Vleugtstraat 14-3290 Schaffen Tel.: 013-31 29 19

Nadere informatie

Tyco Security Products Trainingsfaciliteit Echt Nederland

Tyco Security Products Trainingsfaciliteit Echt Nederland Tyco Security Products Trainingsfaciliteit Echt Nederland Wegbeschrijving Page 1 Algemeen Welkom op het opleidingscentrum van Tyco Security Products EMEA in Echt. Dit document bevat belangrijke informatie

Nadere informatie

Programma Monumentendag 10 en 11 september 2016

Programma Monumentendag 10 en 11 september 2016 Programma Monumentendag 10 en 11 september 2016 Locatie Tijdstip Zaterdag 10 september Zondag 11 september Maastricht Kasteel Hartelstein Van 10.00 tot 17.00u Boekenmarkt en Brocantemarkt Boekenmarkt en

Nadere informatie

Begraafplaats Oud-Kralingen

Begraafplaats Oud-Kralingen Begraafplaats Oud-Kralingen Vanaf het einde van de 20e eeuw zien we een herwaardering van lang bestaande waarden, een nieuwe bezinning ook op het thema van de dood en de beleving daarvan door de nabestaanden.

Nadere informatie

GruunRant. memorandum gemeenteraadsverkiezingen Brasschaat

GruunRant. memorandum gemeenteraadsverkiezingen Brasschaat GruunRant memorandum gemeenteraadsverkiezingen 2018 Brasschaat WAAROM GRUUNRANT? Rode draad: behouden versterken - verbinden GruunRant begint stilaan een begrip te worden als het gaat over de versterking

Nadere informatie

Regio Antwerpen...3 Trams...3 Lijn 2 Hoboken - Linkeroever...3 Lijn 4 Hoboken Sint Pietersvliet...3 Lijn 8 Silsburg Bolivarplaats...

Regio Antwerpen...3 Trams...3 Lijn 2 Hoboken - Linkeroever...3 Lijn 4 Hoboken Sint Pietersvliet...3 Lijn 8 Silsburg Bolivarplaats... Regio Antwerpen...3 Trams...3 Lijn 2 Hoboken - Linkeroever...3 Lijn 4 Hoboken Sint Pietersvliet...3 Lijn 8 Silsburg Bolivarplaats...4 Lijn 9 Linkeroever - Eksterlaar...4 Lijn 11 Eksterlaar - Melkmarkt...5

Nadere informatie

Vind de mooiste fietsroutes op www.route.nl. Fietsroute 122132 Hoek van Holland, Loosduinen en Naaldwijk

Vind de mooiste fietsroutes op www.route.nl. Fietsroute 122132 Hoek van Holland, Loosduinen en Naaldwijk Fietsroute 122132 Hoek van Holland, Loosduinen en Naaldwijk Praktische informatie Dichtstbijzijnde parkeerplaats staeldiep Rotterdam Dichtstbijzijnde parkeerplaats vanaf eindpunt staeldiep Rotterdam Dichtstbijzijnde

Nadere informatie

Programma personeelsdagen Zorgbedrijf Rivierenland Donderdag 23 mei 2019

Programma personeelsdagen Zorgbedrijf Rivierenland Donderdag 23 mei 2019 Programma personeelsdagen Zorgbedrijf Rivierenland 2019 De plaatsen voor elke activiteit zijn beperkt. Je moet 3 keuzemogelijkheden opgeven. We houden zoveel mogelijk rekening met je eerste keuze maar

Nadere informatie

DADIZELE TIJDENS DE EERSTE WERELDOORLOG

DADIZELE TIJDENS DE EERSTE WERELDOORLOG DADIZELE TIJDENS DE EERSTE WERELDOORLOG Voor de oorlog DAD_02 Dadizele, voor de oorlog. De kinderen wachten op de tram. Overal in de streek liepen tramlijnen. Maar de tram maakte plaats voor de auto. Ook

Nadere informatie

Schooljaar 2014-2015 / Nummer 8 Datum: 19 maart 2015 AGENDA. 3 en 6 april Vrij i.v.m. Pasen 17 april Vernekijker nummer 9.

Schooljaar 2014-2015 / Nummer 8 Datum: 19 maart 2015 AGENDA. 3 en 6 april Vrij i.v.m. Pasen 17 april Vernekijker nummer 9. Schooljaar 2014-2015 / Nummer 8 Datum: 19 maart 2015 AGENDA 3 en 6 april Vrij i.v.m. Pasen 17 april Vernekijker nummer 9 Van de directie Heeft u al gekeken? Er gebeurt heel veel in en om onze school! Deze

Nadere informatie

90 ste Schaal Sels Sponsordossier

90 ste Schaal Sels Sponsordossier 90 ste Schaal Sels Sponsordossier 90 ste Schaal Sels 1921-2015 Op zondag 30 augustus 2015 arriveert op de Merksemse Bredabaan de 90 ste Schaal Sels. Met namen als Rik van Looy, Edwig Van Hooydonck, Wilfried

Nadere informatie

Informatie en routekaarten

Informatie en routekaarten Avond-4-daagse 2015 8 t/m 11 juni 2015 Informatie en routekaarten Informatie Avondvierdaagse De avondvierdaagse voor de Paulusschool wordt georganiseerd door de Ouderraad in samenwerking met de Nederlandse

Nadere informatie

SCHELDEPRIJS HOSPITALITY + PUBLICITY WOE 06 04 16

SCHELDEPRIJS HOSPITALITY + PUBLICITY WOE 06 04 16 SCHELDE HOSPITALITY + PUBLICITY WOE 06 04 16 104 e SCHELDE WOE 06 04 16 Het internationale wielerpeloton verzamelt op woensdag 6 april 2016 weerom aan het eilandje bij het prestigieuze MAS voor het grootste

Nadere informatie

RAAKJE KWB ARDOOIE. September 2010

RAAKJE KWB ARDOOIE. September 2010 RAAKJE KWB ARDOOIE September 2010 Na twee maanden vakantie, is KWB Ardooie terug. We stellen u dan ook graag ons nieuwe jaarprogramma voor. Je zult zien, het is een rijkgevuld programma. Misschien dat

Nadere informatie

Hiervoor werd het voorbije jaar een globaal actieplan uitgewerkt om onze doelstellingen te realiseren.

Hiervoor werd het voorbije jaar een globaal actieplan uitgewerkt om onze doelstellingen te realiseren. Infoblazerke Augustus-September 2013 VOORWOORD Een modernere toekomst voor onze vereniging De Koninklijke Fanfare Sint-Cecilia Londerzeel Sint-Jozef heeft beslist een nieuwe weg in te slaan. Wij kiezen

Nadere informatie

Wat een vreemde bromfiets!

Wat een vreemde bromfiets! Wat een vreemde bromfiets! Waarom rijden er nu geen paarden meer met karren? Reed er vroeger een tram in ons dorp?! Met die bus zou ik ook wel eens willen rijden! 1. Voetgangers baas! Opdracht Lees het

Nadere informatie

Zaterdag 1 april 2017

Zaterdag 1 april 2017 Zaterdag 1 april 2017 Mogelijke wedstrijden: marathon, halve marathon en 10 km Na de Médoc, verkennen we nu al lopend de Bourgogne streek. Beperkt aantal plaatsen. Uiterste inschrijvingsdatum: 13 januari

Nadere informatie

Knelpuntberoep. Wistje datjes

Knelpuntberoep. Wistje datjes We kunnen jullie dit feestelijk menu aanbieden aan de uitzonderlijke prijs van 45 euro per persoon. Nietleden, maar lid van het gezin betalen 55 euro. U wilt dit feest natuurlijk niet missen, daarom vragen

Nadere informatie

We hielpen hem zelfs een keer mee door een verkeerd bezorgde brief op het juiste adres te bezorgen!

We hielpen hem zelfs een keer mee door een verkeerd bezorgde brief op het juiste adres te bezorgen! We hebben in groep 1/2 C de afgelopen weken over het thema Post gewerkt. We hebben geleerd wat er gebeurt met de post wanneer je bijvoorbeeld een brief door de brievenbus doet. We hebben kaarten gemaakt,

Nadere informatie

Podere Tipertoli. Vakantiehuis Il Fienile in hartje Toscane

Podere Tipertoli. Vakantiehuis Il Fienile in hartje Toscane Podere Tipertoli Vakantiehuis Il Fienile in hartje Toscane Ligging In de nabijheid van Florence ligt de oude Toscaanse boerderij Tipertoli waar nu het prachtig appartement Il Fienile beschikbaar is gekomen

Nadere informatie

MIJN BEZOEK AAN HET FORT VAN OELEGEM. Mie De Backer

MIJN BEZOEK AAN HET FORT VAN OELEGEM. Mie De Backer MIJN BEZOEK AAN HET FORT VAN OELEGEM Mie De Backer WAT GA IK DOEN EN WANNEER? Binnenkort ga ik naar het Fort van Oelegem. Dit is een fort en vleermuizenreservaat in Ranst. Veel mensen vinden een bezoek

Nadere informatie

KUNST IN DE aanklacht tegen de oorlog

KUNST IN DE aanklacht tegen de oorlog KUNST IN DE OORLOG Een aanklacht tegen de oorlog BEELD: TREUREND OUDERPAAR v Käthe Kollwitz v Eigen zoon: Peter v Begraafplaats: Vladslo (Duits kerkhof) v Oorlogsverdriet treft iedereen (vriend en vijand)

Nadere informatie

Park Informatie Openingstijden, Activiteiten en meer!

Park Informatie Openingstijden, Activiteiten en meer! Park Informatie Openingstijden, Activiteiten en meer! 5-12 september 2014 Fun & Entertainment Zaterdag 6 september 2014 Natuurwandeling ( Gehele dag ) Bij de receptie ligt een leuke natuurtocht voor je

Nadere informatie

5 t/m 10 oktober - Oradour & Saumur

5 t/m 10 oktober - Oradour & Saumur 5 t/m 10 oktober - Oradour & Saumur 6 daagse battlefield tour Oradour sur Glane, tankmuseum Saumur en de Loirestreek Een unieke reis naar midden-frankrijk. Ons eerste reisdoel is een uitgebreid bezoek

Nadere informatie

6 Daagse Battlefieldtour Oradour sur Glane, tankmuseum Saumur en de Loirestreek.

6 Daagse Battlefieldtour Oradour sur Glane, tankmuseum Saumur en de Loirestreek. 6 Daagse Battlefieldtour Oradour sur Glane, tankmuseum Saumur en de Loirestreek. Geachte reiziger, - zaterdag 5 t/m donderdag 10 oktober 2019 - We hebben weer een najaarsreis op het programma staan voor

Nadere informatie

Fantastisch wonen in het groen en aan het water

Fantastisch wonen in het groen en aan het water Fantastisch wonen in het groen en aan het water Heeft u ook de wens om wakker te worden met de geur van het bos en dan het liefst nog aan het water? Kastanjehof maakt uw dromen waar. Het is ideaal gelegen

Nadere informatie

De Kar wil ook beleidsbeïnvloedend werken vanuit de noden en signalen die zij bij mensen opvangt.

De Kar wil ook beleidsbeïnvloedend werken vanuit de noden en signalen die zij bij mensen opvangt. De Kar Folder Wat is De Kar? Soms kan je leven plotseling veranderen door een tegenslag (ziekte, werkloosheid, scheiding, een overlijden binnen je gezin...) en word je verplicht om met weinig geld rond

Nadere informatie

B1 Hoofddorp pagina 1

B1 Hoofddorp pagina 1 B1 Hoofddorp pagina 1 Inhoud 1. Inleiding 2. Geschiedenis 3. Ontwikkeling 4. Bezienswaardigheden 1. Inleiding Hoofddorp is een stad in de provincie Noord-Holland en de hoofdplaats van de gemeente Haarlemmermeer.

Nadere informatie

STADEN TIJDENS DE EERSTE WERELDOORLOG

STADEN TIJDENS DE EERSTE WERELDOORLOG STADEN TIJDENS DE EERSTE WERELDOORLOG Staden voor de oorlog STA_07 De Speyhoek in Staden, voor de oorlog. Iedereen komt naar buiten voor de fotograaf. Moeders met lange rokken en grote schorten, vaders

Nadere informatie

Marathon Gent zondag 28 oktober 2018: hoe geraakt u er?

Marathon Gent zondag 28 oktober 2018: hoe geraakt u er? Marathon Gent zondag 28 oktober 2018: hoe geraakt u er? De Stad Gent, De Lijn en de organisatie van de Marathon Gent doen er alles aan om de bereikbaarheid van de Marathon Gent zo optimaal mogelijk te

Nadere informatie

AVOND-FIETS-VIERDAAGSE FYTRISLOOP

AVOND-FIETS-VIERDAAGSE FYTRISLOOP Opgericht 31 oktober 1978 Gevestigd te Burgum Aangesloten bij de NTFU. PRINCENHOF-TOERTOCHT AVOND-FIETS-VIERDAAGSE FYTRISLOOP Op de adressticker staat het aantal keren vermeld dat u heeft meegedaan aan

Nadere informatie

Aan de Wijmeneir te Impe, deelgemeente van het Oost-Vlaamse Lede.

Aan de Wijmeneir te Impe, deelgemeente van het Oost-Vlaamse Lede. Vanuit de Wijmenier kan je tal van prachtige wandelingen maken. Eén ervan beschrijven we in onderstaande tekst Wandelpad : Beschermde landschappen langs de Molenbeken Praktische gegevens LENGTE: 15 km

Nadere informatie

Draaiboek WINTER DUATHLON 24 NOVEMBER Reeks1: 2/10/2

Draaiboek WINTER DUATHLON 24 NOVEMBER Reeks1: 2/10/2 Draaiboek WINTER DUATHLON 24 NOVEMBER 2013 Reeks1: 2/10/2 Programma 9h00 : Opening secretariaat 10h: Opening wisselzone voor reeks 1 10h45: Sluiten van de wisselzone voor reeks1 10h55: Briefing voor reeks1

Nadere informatie

Busreis naar de. 24ste Driestocht op 13 augustus te Waasmunster ingericht door de Durmestappers. Busreis naar de

Busreis naar de. 24ste Driestocht op 13 augustus te Waasmunster ingericht door de Durmestappers. Busreis naar de Busreis naar de 24ste Driestocht op 13 augustus te Waasmunster ingericht door de Durmestappers Busreis naar de 41ste Internationale wandeltocht te Westmalle op 8 oktober ingericht door Wsv Club 76 Merksem

Nadere informatie

Vandaag terug een zeer warme dag. Ik eindig vandaag in het piepkleine dorpje Lentilles. Er is niets in het dorp, geen winkeltje, geen bakker, geen

Vandaag terug een zeer warme dag. Ik eindig vandaag in het piepkleine dorpje Lentilles. Er is niets in het dorp, geen winkeltje, geen bakker, geen Vandaag terug een zeer warme dag. Ik eindig vandaag in het piepkleine dorpje Lentilles. Er is niets in het dorp, geen winkeltje, geen bakker, geen bar of restaurant. Lentilles heeft een mooie Sint-Jacobskerk

Nadere informatie

SPORT ACTIEF. De hele week lang Voor alle leeftijden Voor iedereen toegankelijk Plezier gegarandeerd Houd je in beweging Verzorgt je conditie

SPORT ACTIEF. De hele week lang Voor alle leeftijden Voor iedereen toegankelijk Plezier gegarandeerd Houd je in beweging Verzorgt je conditie SPORT ACTIEF NAJAAR 2015 De hele week lang Voor alle leeftijden Voor iedereen toegankelijk Plezier gegarandeerd Houd je in beweging Verzorgt je conditie Sporten met Sport Actief onder begeleiding van bekwame

Nadere informatie

Zaterdag 28 juni 2014 Bezoek Weingut am Stein

Zaterdag 28 juni 2014 Bezoek Weingut am Stein Zaterdag 28 juni 2014 Bezoek Weingut am Stein Weingut am Stein Sandra & Ludwig Knoll Weingut am Stein is zonder twijfel één van de indrukwekkendste domeinen uit Duitsland. En dit door een combinatie van

Nadere informatie

PRESENTS TOPCOMPETITIE BMX 24 MEI 2015 JOEL SMETS BMX CIRCUIT DESSEL BELGIUM

PRESENTS TOPCOMPETITIE BMX 24 MEI 2015 JOEL SMETS BMX CIRCUIT DESSEL BELGIUM PRESENTS TOPCOMPETITIE BMX 24 MEI 2015 JOEL SMETS BMX CIRCUIT DESSEL BELGIUM Bij deze bent u van harte uitgenodigd op de TOPCOMPETITIE wedstrijd van 24 mei 2015 Deze wedstrijd zal doorgaan op het JOEL

Nadere informatie

De Sluisstappers vzw

De Sluisstappers vzw De Sluisstappers vzw wandelclub uit Nieuwenrode Infobrochure 2016 Verantwoordelijke uitgever: François Blommaert, Ipsvoordestraat 67, 1880 Nieuwenrode Sluisstappersbestuur Voorzitter François Blommaert

Nadere informatie

Overzicht van het vertrek uit België

Overzicht van het vertrek uit België Overzicht van het vertrek uit België Vertrek overzicht Op 15 juli vertrekken we met het Belgisch contingent naar de Verenigde Staten. We vertrekken s ochtends allemaal samen vanuit Brussel. 1. Units A,

Nadere informatie

Het Canadees WE: programma

Het Canadees WE: programma 17 oktober 2013 Het Canadees WE: programma 1. Zaterdag 2 november: 9u00 bloemenhulde aan het verzetsplein in Knokke-Heist. 9u30 Herdenking in de St Margaretha kerk 11u15 Herdenking in Adegem, waar wij

Nadere informatie

Hooglede Gits Nieuwsbrief SPORT

Hooglede Gits Nieuwsbrief SPORT Hooglede Gits Nieuwsbrief SPORT Jaargang 2007 Editie 9 (november) De negende nieuwsbrief SPORT van 2007 Op 1 maart 2006 heeft de eerste gemeentelijke nieuwsbrief SPORT zijn intrede gedaan. Vele positieve

Nadere informatie

Hof Ter Linden HOF TER LINDEN

Hof Ter Linden HOF TER LINDEN Hof Ter Linden Het neoclassicistisch kasteel met koetshuizen dateert uit de achttiende eeuw en is omgeven door een landschapspark van 55 ha, bestaande uit een eeuwenoude dubbele lindendreef, een historisch

Nadere informatie

WSP HEVERLEE-LEUVEN VZW INFOBROCHURE NIEUWE LEDEN.

WSP HEVERLEE-LEUVEN VZW INFOBROCHURE NIEUWE LEDEN. WSP HEVERLEE-LEUVEN VZW INFOBROCHURE NIEUWE LEDEN 2017 www.wsp.be Beste wandelaar WSP Heverlee-Leuven (Wandelclub Sportvrienden Pakenhof) bestaat al sinds 1976 en is één van de eerste Leuvense wandelclubs.

Nadere informatie

Juli - augustus 2011 - nr 335

Juli - augustus 2011 - nr 335 Juli - augustus 2011 - nr 335 Kijker nr 335 : zomer 2011 Voor sommigen zit het er misschien al bijna op. Voor anderen is het nog maar pas begonnen en voor nog anderen duurt het nog enkele weken. Eén ding

Nadere informatie

Gezinsbond Elewijt juli 2010 B ND IG. Zondag 19 september: Inschrijvingsmoment tweedehandsbeurs - Gildenzaal

Gezinsbond Elewijt juli 2010 B ND IG. Zondag 19 september: Inschrijvingsmoment tweedehandsbeurs - Gildenzaal Gezinsbond Elewijt juli 2010 B ND IG GEZINSBOND ELEWIJT 2010-2011 Zondag 19 september: Inschrijvingsmoment tweedehandsbeurs - Gildenzaal Zaterdag 2 oktober: Zondag 10 oktober: Zondag 17 oktober: Donderdag

Nadere informatie

Stemexpressie in verbinding !!! INTENSIEVE ZANGCURSUS! «LUISTER EN ZING»! GEÏNSPIREERD OP DE FILM! «AS IT IS IN HEAVEN»!!

Stemexpressie in verbinding !!! INTENSIEVE ZANGCURSUS! «LUISTER EN ZING»! GEÏNSPIREERD OP DE FILM! «AS IT IS IN HEAVEN»!! S O U N D X P E R I E N C E Stemexpressie in verbinding INTENSIEVE ZANGCURSUS «LUISTER EN ZING» GEÏNSPIREERD OP DE FILM «AS IT IS IN HEAVEN» TER LOO- 27 EN 28 DECEMBER 2014 Els Cuypers - Jan Davidtsstraat

Nadere informatie

LANG WEEKEND 15-18 AUGUSTUS 2014 HEALEY

LANG WEEKEND 15-18 AUGUSTUS 2014 HEALEY LANG WEEKEND 15-18 AUGUSTUS 2014 HEALEY & GOLF Zijn de Healey en golf uw passie? Wij willen deze twee combineren in de eerste Healey golfreis. In vier dagen tijd spelen wij op drie prachtige golfbanen

Nadere informatie

Rotselaar jarige Herdenking van de Slag aan de Molen

Rotselaar jarige Herdenking van de Slag aan de Molen Koninklijke Vereniging 5 Linie Regiment Rotselaar 1914 2014 100-jarige Herdenking van de Slag aan de Molen In het Vossenblad van juni hebben jullie de uitnodiging voor de deelname aan de jaarlijkse herdenking

Nadere informatie

Activiteiten Kemados.

Activiteiten Kemados. Activiteiten Kemados. Zaterdag 23 januari: Jaarlijkse feestbanket + 90 jaar bestaat kemados Onze jaarlijkse viering ter ere van priester zaliger De L Elpée. We nodigen u daarvoor op zaterdag 23 januari

Nadere informatie

Je bent pas meter of peter geworden van een SOS kind. wat nu?

Je bent pas meter of peter geworden van een SOS kind. wat nu? Je bent pas meter of peter geworden van een SOS kind. wat nu? Proficiat & bedankt! Je bent pas meter of peter geworden van een SOS kind. Fantastisch dat je je zo wil engageren om samen met ons kwetsbare

Nadere informatie