De mens staat centraal : Het gebouw is voor de burger laagdrempelig en aangenaam; voor het personeel is het er prettig werken.

Maat: px
Weergave met pagina beginnen:

Download "De mens staat centraal : Het gebouw is voor de burger laagdrempelig en aangenaam; voor het personeel is het er prettig werken."

Transcriptie

1 1 HERENT ALGEMEEN CONCEPT 1. ALGEMEEN CONCEPT EN (TOEKOMST)VISIE De filosofie voor de interne organisatie van het Nieuw Administratief Centrum is in een eerste fase aangereikt door de gemeente Herent. Later werd ze verfijnd binnen divers werkgroepen. Een grote nadruk ligt hierbij op een geïntegreerde indeling van de verschillende diensten. Ook over het toekomstig contact met de klanten-inwoners is uitvoerig vergaderd. Als basisideeën gelden : een integrale visie op de toekomstige organisatie, waarbij een open beleidscultuur ten aanzien van de inwoners en bezoekers centraal staat; het uitwerken van een modern en dynamisch organisatiemodel om deze visie te kunnen realiseren; het bewerkstelligen van synergieën tussen de diensten en de processen van gemeente, OCMW en HERKO. Uitgangspunten voor het concept De visie op het project Herent is ontwikkeld na een grondige analyse van het projectbestek, de potenties van de bestaande omgeving en de verschillende overlegvergaderingen. De mens staat centraal : Het gebouw is voor de burger laagdrempelig en aangenaam; voor het personeel is het er prettig werken. Signaalfunctie : Het gebouw weerspiegelt de ambities van de gemeente Herent : het is een open, transparant maar ook sober en duurzaam gebouw. Integratie, zowel intern voor de aangeboden diensten als extern in de stedelijke omgeving. Flexibel : Door een modulaire opbouw zijn herinrichting en uitbreiding eenvoudig realiseerbaar.

2 2 DE MENS STAAT CENTRAAL Het Nieuw Administratief Centrum van de gemeente Herent zal verschillende gebruikers hebben. Door het grote aanbod: gemeentediensten, politie, OCMW en de bibliotheek zullen de bewoners op regelmatige basis het gebouw betreden. Hoewel deze bezoekers elk een eigen reden hebben om het gebouw te bezoeken, wensen ze allen een optimale, vlotte dienstverlening en informatie. Daarom is bewust gekozen voor een concept dat in dienst staat van de bevolking : er is een verregaande integratie van de verschillende diensten en een centraal onthaal. Het personeel is de meest intensieve gebruiker van het. Het krijgt een instrument waarmee het optimaal kan inspelen op de verschillende vragen en wensen van de bezoekers. Het gebouw biedt, naast de nodigde technische infrastructuur, door zijn warme architectuur een aangename werksfeer. SIGNAALFUNCTIE We streven ernaar om optimaal rekening te houden met de behoeften van alle gebruikers van het. Hierbij spelen we in op de diverse facetten die een gebouw kenmerken zoals de verschijningsvorm, de functionaliteit, de maatschappelijke, geologische en klimatologische context en een optimaal gebruik van de bestaande bouwtechnieken om zo een ecologisch, sociaal, cultureel, economisch en duurzaam gebouw te realiseren. Om de integratie van de verschillende functies te benadrukken is er gekozen voor één centraal aanspreekpunt, waar ook de eerstelijns dienstverlening gebeurt. In de bespreekruimtes, onmiddellijk aansluitend bij de balie, kunnen de gemeentediensten klantvriendelijk meer uitgebreide adviezen verlenen. Voor nog verder gespecialiseerde dienstverlening kan de bewoner opgehaald worden voor een bespreking verder in het gebouw. Er bestaat zo een duidelijke grens tussen het publieke ontvangstdeel van het gebouw en de backoffice waar de diensten zich in alle rust aan hun taken kunnen wijden. Het gebouw weerspiegelt deze aanpak. Het is open en transparant daar waar nodig, maar ook weer meer besloten indien de uitgevoerde taken dit vragen. Verder hebben we gekozen voor een ver doorgedreven ecologisch concept dat bijzonder energievriendelijk is. Dit wordt gerealiseerd door een performante isolatie, goed gekozen glasoppervlaktes, zonnescreens, nachtventilatie, groene daken, waterinfiltratie, duurzame materialen of hernieuwbare energieën.

3 3 INTEGRATIE Om het gebouw goed in de omgeving te integreren werd gekozen voor een kleinschalig gebouw dat aansluit bij de stedenbouwkundige korrel van de omliggende woonstraten. Aangezien de aangrenzende projectzone niet direct aangename zichten bevat, werd bewust gekozen om voor de buitenaanleg een groene inkleding te voorzien. Het gebouw moet als het ware zweven boven een groen plateau. Vooraan ontstaat een groen inkomplein waar ruimte is gecreëerd om even te kunnen verpozen. Aangezien dit plein ook grenst aan het station, wordt de rol van het plein als ontmoetingsruimte verstrekt. Achteraan is de parking ook groen voorzien met lage hagen en verschillende bomen. Het gebouw straalt door zijn kenmerkende vorm een tijdloze architectuur uit. Er is bewust gekozen om niet mee te liften op de huidige golf van structural glazing, metalen vliesgevels of doorgedreven groene materialen, maar wel een kostenbewust en ecologisch verantwoord gebouw neer te zetten. Door de sterke architectuur van dynamisme en transparantie, gecombineerd met een duurzaam concept, zal het in de nabije omgeving en daarbuiten een symbool zijn voor de aanpak van de gemeente Herent zowel op sociaal, cultureel, ecologisch als economisch vlak. FLEXIBEL Gemeente, OCMW en politie willen hun gebouw continu optimaal kunnen afstemmen op hun wijzigende noden. De inplanting van de verschillende diensten ligt vast maar de opzet van het gebouw is volledig modulair. Interne verhuis is hierbij eenvoudig uitvoerbaar. De structuur met zijn drie vleugels en 4 circulatiekernen leent zich bijzonder goed om wijzigingen aan te brengen. Om kostenbesparend te werken naar de toekomst toe wordt er voor gekozen om onmiddellijk uitbreidingsmogelijkheid te voorzien. Een aanbouw in een latere fase zou aanzienlijk meer kosten omdat een aantal werken gerealiseerd in de originele bouwfase tijdens de uitbreidingsfase moeten afgebroken worden. Ook is het duurder werken uit voeren aan een gebouw dat in gebruik is. De uitbreidingen op de verdieping worden in een casco-uitvoering aangeboden. In een eerste fase zullen deze ruimtes door de gemeente worden verhuurd.

4 4 2. HET PROJECT : FUNCTIONEEL EN FLEXIBEL Het Herent is een functioneel, flexibel en energiezuinig gebouw. Door rekening te houden met de synergieën tussen de verschillende gebruikers van het, is de totale te bouwen oppervlakte geoptimaliseerd, o.a. dankzij gemeenschappelijk gebruik van vergaderruimtes, circulatie, sanitair enz. De totale, bebouwde oppervlakte is ongeveer 9.500m2 verspreid over 4 bouwlagen. Kelderverdieping Onder het gebouw wordt een deels in de grond verzonken openluchtparking gebouwd. Deze parking behoeft geen controle zoals dat wel nodig is voor een volledig ondergrondse parking. Bovendien verleent hij het gebouw een zwevend, licht en open karakter. Verder zijn op deze verdieping volgende functies ingeplant : lokalen voor Herko, archiefruimtes en technische ruimtes. Gelijkvloers Voor het zijn op het gelijkvloers de meest toegankelijke diensten ondergebracht, zoals de centrale ontvangstbalies met haar bespreekboxen, de diensten burger en welzijn, jeugd en sport en de bibliotheek. Ook de dienstverlenende delen van Herko en van het OCMW zijn ingeplant op het gelijkvloers. De politiezone maakt gebruik van de centrale inkom en de centrale ontvangstbalie. Voor deze zone is bovendien een aparte balie voorzien in het aparte Herko-deel. Eerste verdieping De eerste verdieping is voorbehouden voor de diensten die bezocht worden door specifieke bezoekers zoals de grote vergaderzalen en de raadszaal met de aanpalende schepenzaal. Ook de dienst ruimtelijke ordening en milieu is op de verdieping ondergebracht. Via de ceremoniële trap is de trouwzaal bereikbaar. Ze is gekoppeld aan de ontspanningsruimte/eetruimte en kan bij het wegschuiven van de centrale tussenwand omgevormd worden tot één grote feestzaal. Ook het bestuurlijk niveau is hier ingeplant. De verdieping is ook gekenmerkt door een centrale foyer die kan dienen als ontmoetings- en tentoonstellingsruimte. Tweede verdieping De tweede verdieping is voorbehouden voor de meer interne diensten. Ook de casco uitbreidingszone is hier ingeplant. Deze zones zijn via aparte toegangen bereikbaar.

5 5 3. HET PROJECT : DE ARCHITECTUUR Geïntegreerd in het gemeentelijk weefsel - de context De burger zal het gebouw via het voorplein benaderen waar hij zijn fiets of wagen gedurende een korte periode kan stationeren. Langdurig parkeren kan achter het gebouw op een in het groen aangelegde parking van 7.500m2. Het voorplein heeft een groen karakter. Het is een autoluw plein waarop occasioneel activiteiten kunnen plaatsvinden. Deze aangename buitenruimte kan gebruikt worden als ceremonieruimte voor het trouwgebeuren of voor het kortstondig afzetten en ophalen van personen en materiaal. Het is opgebouwd uit een rustig patroon van kunststof grastegels en betonplaten, aangevuld met roostervloeren én fonteinspuwers die de beleving van het plein versterken. Het lijnenspel refereert naar dat van de gevels. In het verlengde van het voorplein wordt het huidige buurtparkje met petanquebanen heringericht en geïntegreerd in één totaalconcept : het lijnenspel van het voorplein wordt doorgetrokken, zodat de hele zone voor het gebouw één coherent gegeven wordt. De parkzone kan uitgebreid worden met een kinderspeelhoek. Deze zone behoort niet tot het projectterrein, maar kan op vraag van de gemeente aangelegd worden. Door het integreren van de bestaande voetgangerstunnel in het pleinontwerp zal dit plein een schakel worden tussen het station en het met de achterliggende parkeerruimtes. Ontmoetingen tussen petanquespelende bejaarden, skatende jongeren, pendelende werknemers of de toevallige passant zullen de sociale beleving een frisse stimulans geven wat de omliggende buurt zal opwaarderen. Door het gebouw een half niveau op te tillen ontstaat een zwevend effect. Op deze manier wordt een semiondergrondse parkeergarage gecreëerd die volledig op natuurlijke wijze verlucht wordt. Deze semiondergrondse ruimte wordt voorbehouden voor het stationeren van de personeelsvoertuigen en de politievoertuigen (in een beveiligde zone), voor het inrichten van sanitaire lokalen voor de werknemers in het, voor technische - en archiefruimtes en voor de invulling van bepaalde politionele functies. Bovendien zijn, door het optillen van het gebouw, de gevels minder vatbaar voor vandalisme zoals graffiti en heerst er een sociale controle. Ruime trappenpartijen en royale hellingsbanen werken drempelverlagend waardoor het gebouw vlot toegankelijk is.

6 6 Verwijzing naar het industriële verleden We opteren voor een architectuur die inspeelt op het industrieel verleden van de gemeente in het algemeen en van de site in het bijzonder en voor een hedendaagse interpretatie ervan. Zo verwijzen we op een subtiele, creatieve manier naar het Herentse verleden. De gevels werden opnieuw rechthoekig en symmetrisch opgebouwd. De verhouding van de volumes is analoog aan de wat hogere industriële gebouwen uit de (ruimere) omgeving. De horizontaal verticaal ritmering leunt aan bij deze van de Henkelsite. Een vergelijkbaar materialenpallet wordt gebruikt maar met meer hedendaagse, energetisch beter presterende materialen : beton, metselwerk en glas werden vervangen door golvende en vlakke aluminiumbeplating en glas bovenop een betonnen onderbouw. Er komt een betonnen skeletstructuur waarin praktisch geen dragende wanden voorkomen. Omdat zo enkel rekening moet worden gehouden met het kolommenraster, worden latere aanpassingen eenvoudiger en is het project meer flexibel. Integratie van kunstwerken Het is een gebouw voor de burgers, dat leesbaar en begrijpbaar moet zijn. Een aantal kunstwerken wordt in optie aangeboden, waarbij de gemeente opteert om voor de kunstwerken objecten te zoeken die niet alleen gewaardeerd te worden door de kunstkenner, maar mee gedragen zullen worden door alle inwoners van de gemeente Herent.

GEMEENTEHUIS ESSEN. Project. Bouwheer. Bebouwde oppervlakte. Uitvoeringstermijn. Bouwkosten

GEMEENTEHUIS ESSEN. Project. Bouwheer. Bebouwde oppervlakte. Uitvoeringstermijn. Bouwkosten Project Uitbreiding gemeentehuis Essen -Twee delen nieuwbouw -Fietsenberging en openbaar toilet -Verbouwen bestaand deel Bouwheer Gemeentebestuur Essen Adres Heuvelplein 23 2910 Essen Bebouwde oppervlakte

Nadere informatie

GEMEENTEHUIS ESSEN BOUWHEER PROJECT

GEMEENTEHUIS ESSEN BOUWHEER PROJECT GEMEENTEHUIS ESSEN BOUWHEER Gemeentebestuur Essen PROJECT Verbouwing + uitbreiding gemeentehuis ADRES Heuvelplein 23, Essen BUDGET BOUW ca 1.560.000 excl. BTW BOUWOPPERVLAKTE 500 m² UITVOERINGSTERMIJN

Nadere informatie

NIEUW ADMINISTRATIEF CENTRUM WILLEBROEK. Willebroek, België. Periode: 2009-2012. BRUT architecture and urban design. Stabiliteitsingenieur:

NIEUW ADMINISTRATIEF CENTRUM WILLEBROEK. Willebroek, België. Periode: 2009-2012. BRUT architecture and urban design. Stabiliteitsingenieur: NIEUW ADMINISTRATIEF CENTRUM WILLEBROEK Type opdracht: Offertevraag Locatie: Willebroek, België Oppervlakte: 5.000 m² bruto Bouwkost: 7.000.000 excl BTW Periode: 2009-2012 Opdrachtgever: Architect: Projectondersteuning:

Nadere informatie

DE SPOELE ST.-NIKLAAS

DE SPOELE ST.-NIKLAAS Bouwheer OCMW Sint-Niklaas Project Nieuwbouw Zorgcentrum Woonzorgcentrum De Spoele Adres Lamstraat, 9100 Sint-Niklaas Bebouwde Oppervlakte 5338 m² ondergronds (twee lagen parking) 9403 m² bovengronds (vijf

Nadere informatie

renovatie woning Gent

renovatie woning Gent renovatie woning Gent atelier tom vanhee Verboeckhavenstraat 99, 1030 Brussel t/f 02 245 16 18 m 0496 12 74 38 www@ateliertomvanhee.be RENOVATIE WONING GENT WOONVOLUME MET RAMEN ALS SCHILDERIJEN PROJECT

Nadere informatie

RENOVATIE WONING GENTBRUGGE ATELIER TOM VANHEE DEELNEMINGSDOSSIER ARC AWARDS 2013 - ARCHITECTUUR

RENOVATIE WONING GENTBRUGGE ATELIER TOM VANHEE DEELNEMINGSDOSSIER ARC AWARDS 2013 - ARCHITECTUUR RENOVATIE WONING GENTBRUGGE ATELIER TOM VANHEE DEELNEMINGSDOSSIER ARC AWARDS 2013 - ARCHITECTUUR p2 atelier tom vanhee Verboeckhavenstraat 99, 1030 Brussel t/f 02 245 16 18 m 0496 12 74 38 tom@ateliertomvanhee.be

Nadere informatie

HET NIEUWE HAVENBLOK ALMELO

HET NIEUWE HAVENBLOK ALMELO HET NIEUWE HAVENBLOK ALMELO WELKOM IN HET NIEUWE HART VAN ALMELO! Sinds enige tijd werkt de stad Almelo aan een ambitieuze transformatie van de westelijke binnenstad. Met het doortrekken van het Overijssels

Nadere informatie

DE SPOELE SINT-NIKLAAS

DE SPOELE SINT-NIKLAAS DE SPOELE SINT-NIKLAAS BOUWHEER OCMW Sint-Niklaas CONTACTPERSOON Tjeu Van Diessen, secretaris OCMW, 03 778 60 04 PROJECT Nieuwbouw woonzorgcentrum De Spoele (128 bedden) ADRES Lamstraat, 9100 Sint-niklaas

Nadere informatie

27:02:2014 GEMEENSCHAPSCENTRUM SCHILDE Mensen en cultuur verbinden in het dorpscentrum

27:02:2014 GEMEENSCHAPSCENTRUM SCHILDE Mensen en cultuur verbinden in het dorpscentrum 27:02:2014 GEMEENSCHAPSCENTRUM SCHILDE Mensen en cultuur verbinden in het dorpscentrum GEMEENSCHAPSCENTRUM SCHILDE Mensen en cultuur verbinden in het dorpscentrum 1. HISTORIEK _ FREDERIK JACOBS 2. NIEUWE

Nadere informatie

Sociaal huis MErksplas

Sociaal huis MErksplas Sociaal Huis Merksplas DE Omgeving 1 Zicht naar de kerk 2 Zicht over het kruispunt 3 Het oude gemeentehuis met plein 4 Koppeling oude en nieuwe gemeentehuis 5 Het nieuwe gemeentehuis met terras 6 Overkant

Nadere informatie

Informatiemap Bibliotheek Lummen

Informatiemap Bibliotheek Lummen Informatiemap Bibliotheek Lummen 1/9 Algemeen Het gemeentebestuur heeft in oktober 2010 de plannen goedgekeurd voor de bouw van een nieuwe bibliotheek. Deze bibliotheek zal ingeplant worden op een perceel

Nadere informatie

CONCEPT & PROGRAMMA-ONDERZOEK

CONCEPT & PROGRAMMA-ONDERZOEK CONCEPT & PROGRAMMA-ONDERZOEK KLOOSTER MEER HERBESTEMMING HUISHOUDSCHOOL TOT KINDERDAGVERVLIJF datum 12 september 2013 ligging Donkstraat 13, 2320 Meer bescherming monument 02/12/2002 opdrachtgever Klooster

Nadere informatie

HEILIG HART COLLEGE WAREGEM

HEILIG HART COLLEGE WAREGEM HEILIG HART COLLEGE WAREGEM CONCEPTVORMING 1 PROBLEEMSTELLING SCHOOLSITE 2 ARCHITECTURAAL CONCEPT 3 STEDENBOUWKUNDIG CONCEPT 4 BUITENRUIMTE DE SPEELPLAATS KOMT TOT LEVEN 5 FASE 1 vs. MASTERPLAN DOORSNEDE

Nadere informatie

ANKLAAR BLOK 1 APELDOORN WONEN ALS IN EEN BESCHERMD DORP

ANKLAAR BLOK 1 APELDOORN WONEN ALS IN EEN BESCHERMD DORP ANKLAAR BLOK 1 APELDOORN WONEN ALS IN EEN BESCHERMD DORP Woonzorggebouw Anklaar blok 1 is het eerste opgeleverde gebouw van het nieuwe stadsdeelcentrum in Apeldoorn. Het zet de toon voor de transformatie

Nadere informatie

Nadat u het entreegebouw en het toegangsplein bent gepasseerd, wordt u verwelkomd bij de receptie voordat u de ruime en elegante lobby binnengaat

Nadat u het entreegebouw en het toegangsplein bent gepasseerd, wordt u verwelkomd bij de receptie voordat u de ruime en elegante lobby binnengaat Eurojust, Den Haag Half verzonken in een glooiend duinlandschap ligt de nieuwe huisvesting van Eurojust in Den Haag. Het designteam van Mecanoo architecten, RoyalHaskoningDHV en DS Landschapsarchitecten

Nadere informatie

Gemeentepunt. Realisatie. Realisatie nieuw gemeentehuis Zwevegem. Beste inwoners,

Gemeentepunt. Realisatie. Realisatie nieuw gemeentehuis Zwevegem. Beste inwoners, OpEnDEURDAG 11 september 2011 Gemeentepunt Realisatie nieuw gemeentehuis Zwevegem Blokkestraat, Zwevegem Zondag 11 september, 14 u. 17 u. Beste inwoners, We heten u van harte welkom op de site van ons

Nadere informatie

Schetsontwerp presentatie Huisvesting gemeente Overbetuwe. 02 oktober 2017

Schetsontwerp presentatie Huisvesting gemeente Overbetuwe. 02 oktober 2017 Schetsontwerp presentatie Huisvesting gemeente Overbetuwe 02 oktober 2017 Stedenbouwkundige inpassing 1. Analyse bestaand 2. Nieuwe situatie Stedenbouwkundige analyse Dubbel plein Stedenbouwkundige analyse

Nadere informatie

Rechtbank Rotterdam 03 december 2015

Rechtbank Rotterdam 03 december 2015 Rijksvastgoedbedrijf Ministerie van Binnenlandse Zaken en koninkrijksrelaties Beeldkwaliteit Rechtbank Rotterdam 03 december 2015 Inleiding In dit beeldkwaliteitplan worden de ambities voor de verschijning

Nadere informatie

ZORGCAMPUS WAREGEM - RUSTOORD DE MEERS

ZORGCAMPUS WAREGEM - RUSTOORD DE MEERS Bouwheer OCMW Waregem - Dexia bank NV - Service Flats Invest Schakelstraat 41, 8790 Waregem Secretaris : Dhr. B. De Backer Tel. 056/62.98.65 Project Vernieuwing Zorgcampus Woonzorgcentrum De Meers Serviceflats

Nadere informatie

JHK Architecten DE BLEEK 1

JHK Architecten DE BLEEK 1 JHK Architecten DE BLEEK 1 Colofon De Waal Beheer O.G. Euclideslaan 2 3584 BN UTRECHT 030-266 14 24 www.dewaalbeheer.nl JHK Architecten JHK Architecten Hondiuslaan 44 3502 GH Utrecht 030-2964060 www.jhk.nl

Nadere informatie

MFA DONGEN De Cammeleur

MFA DONGEN De Cammeleur MFA DONGEN De Cammeleur Omschrijving project Een belangrijk gebouw op een imposante locatie. Het ontwerp vormt een synergie tussen de statige uitstraling van de bebouwing gelegen aan het historische lint

Nadere informatie

Beeldkwaliteitplan Erve Broekmate concept / Datum: 5 november 2012

Beeldkwaliteitplan Erve Broekmate concept / Datum: 5 november 2012 Beeldkwaliteitplan Erve Broekmate concept / Datum: 5 november 2012 Oorsprong van het plangebied Erve Broekmate is een locatie in het zuiden van Nijverdal. Ter hoogte van de kruising van de Keizersweg met

Nadere informatie

Beeldkwaliteitsplan Voormalige Eurobioscoop en omgeving.

Beeldkwaliteitsplan Voormalige Eurobioscoop en omgeving. Beeldkwaliteitsplan Voormalige Eurobioscoop en omgeving. Inleiding De tender voor de voormalige Eurobioscoop heeft als doel de kwaliteiten van het bijzondere gebouw weer een rol te laten spelen in de nieuwe

Nadere informatie

HET Gouden Anker. Ontwerp. Adres. Stabiliteit. Bebouwde Oppervlakte. Technieken. Uitvoeringstermijn. Bouwheer. Bouwprijs (excl.

HET Gouden Anker. Ontwerp. Adres. Stabiliteit. Bebouwde Oppervlakte. Technieken. Uitvoeringstermijn. Bouwheer. Bouwprijs (excl. Ontwerp LLOX architecten Stabiliteit De Smet - Verlinden Technieken Botec Bouwheer V.z.w. Het Gouden Anker/Amate St. Antoniusstraat 21, 2000 Antwerpen Directeur : Dhr. D. Van Hoecke Tel. 03/224.02.50 Project

Nadere informatie

DE ARCHITECT - MFA ZICHTWEI SIEBOLD NIJENHUIS ARCHITECTEN

DE ARCHITECT - MFA ZICHTWEI SIEBOLD NIJENHUIS ARCHITECTEN DE ARCHITECT - MFA ZICHTWEI MFA ZICHTWEI In Barendrecht is de Multifunctionele Accommodatie (MFA) Zichtwei betrokken door haar gebruikers. Deze accommodatie met overloopschool voor Dalton Lyceum Barendrecht

Nadere informatie

Zwembad De Vijf Heuvels Potdijk 5 te Markelo BEELDKWALITEITPLAN

Zwembad De Vijf Heuvels Potdijk 5 te Markelo BEELDKWALITEITPLAN Zwembad De Vijf Heuvels Potdijk 5 te Markelo BEELDKWALITEITPLAN colofon SAB Arnhem bezoekadres: Frombergdwarsstraat 54 6814 DZ Arnhem correspondentieadres: postbus 479 6800 AL Arnhem T (026) 3576911 F

Nadere informatie

GEO-INSTITUUT, HEVERLEE STUDIE 2002 REALISATIE 2004-2006 OPDRACHTGEVER. BRUTO OPPERVLAKTE (M 2 ) 10.551 m 2 KOSTPRIJS

GEO-INSTITUUT, HEVERLEE STUDIE 2002 REALISATIE 2004-2006 OPDRACHTGEVER. BRUTO OPPERVLAKTE (M 2 ) 10.551 m 2 KOSTPRIJS zuidgevel GEO-INSTITUUT, HEVERLEE nieuwbouw laboratoriagebouw voor het Geo-instituut programma: laboratoria, didactische lokalen, leslokalen, werkruimtes, vergaderzalen, kantoren, sociale en logistieke

Nadere informatie

Kwabbernoot Projectfiche buitenschoolse kinderopvang

Kwabbernoot Projectfiche buitenschoolse kinderopvang Kwabbernoot Projectfiche buitenschoolse kinderopvang Stad Dendermonde Buitenschoolse kinderopvang voor 29 kinderen Specificatie: G elijkvloerse constructie, geïntegreerd in een totaalproject van sociale

Nadere informatie

Motivering bij de bouwaanvraag in aanvulling op aanvraagdocument MOTIVERING. TIJDELIJKE HUISVESTING te Koning Albertlaan Sint-Agatha-Berchem

Motivering bij de bouwaanvraag in aanvulling op aanvraagdocument MOTIVERING. TIJDELIJKE HUISVESTING te Koning Albertlaan Sint-Agatha-Berchem MOTIVERING TIJDELIJKE HUISVESTING te Koning Albertlaan 213 1082 Sint-Agatha-Berchem tijdens de verbouwing van de UNESCO-basisschool te Koekelberg GO! onderwijs van de Vlaamse Gemeenschap. Tijdelijke huisvesting

Nadere informatie

DIENSTENCENTRUM AGB DE KOUTER STELT BEDRIJFSRUIMTEN TER BESCHIKKING

DIENSTENCENTRUM AGB DE KOUTER STELT BEDRIJFSRUIMTEN TER BESCHIKKING DIENSTENCENTRUM AGB DE KOUTER STELT BEDRIJFSRUIMTEN TER BESCHIKKING 2 Colofon AGB De Kouter BTW BE 0845.210.389 Spoorwegstraat 6 T 016 85 30 20 agb@herent.be Dienstencentrum De Kouter Spoorwegstraat 6

Nadere informatie

Districtshuis in Deurne

Districtshuis in Deurne MSc 4 Architecture, Hybrid Building Districtshuis in Deurne Pauline Smeulders 1212044 Docenten: P. Vermeulen & H. Mihl Opbouw Programma Lokatie Ontwerp Gevels Indeling Constructie Klimaat Impressies van

Nadere informatie

ZOVEEL MOGELIJK onder één dak -principe. ALLES onder één dak -principe:

ZOVEEL MOGELIJK onder één dak -principe. ALLES onder één dak -principe: Nieuw Administratief Centrum ALLES onder één dak -principe: Administratie Gemeente OCMW Politie Bibliotheek Kinderopvang Musea Horecazaak Bankfiliaal Welke impact dit heeft op het bouwvolume is momenteel

Nadere informatie

Alle beelden zijn impressies. Er kunnen geen rechten aan ontleend worden.

Alle beelden zijn impressies. Er kunnen geen rechten aan ontleend worden. Vinkenhof Alle beelden zijn impressies. Er kunnen geen rechten aan ontleend worden. Groene oase in het centrum van de stad Privé tuin met zonneterras Wellness-paviljoen met zwembad, fitness en sauna Ruime

Nadere informatie

HET GOUDEN ANKER BOUWHEER

HET GOUDEN ANKER BOUWHEER HET GOUDEN ANKER BOUWHEER V.z.w. Het Gouden Anker/Amate PROJECT Nieuwbouw woon- en verzorgingstehuis (90 bedden) met dienstencentrum en serviceflats (23) ADRES Binnenvaartstraat 50, 2000 Antwerpen BUDGET

Nadere informatie

Saxion Hogeschool Enschede

Saxion Hogeschool Enschede De nieuwbouw voor Saxion op de locatie van het gesloopte Natuurhistorisch Museum, vormt de laatste schakel in de stadscampus voor de Hogeschool Saxion. Deze locatie is een van de mooiste van, langs een

Nadere informatie

Kennis en ervaring Brede kennis en ervaring, creatieve en kritische houding resulteren in oplossingen die realistisch, efficiënt, esthetisch,

Kennis en ervaring Brede kennis en ervaring, creatieve en kritische houding resulteren in oplossingen die realistisch, efficiënt, esthetisch, Juni: de Meet&Greet in het Haagse stadhuis ben diverse kaveloptanten onze inloopeekuren bezocht amenwerking met de BAM is een inforieavond georganiseerd en zijn de eerste etsontwerpen voor Isabellaland

Nadere informatie

First Immo nv Frankrijklei 156 te B-2000 Antwerpen Tel. 03/206.76.76 Fax. 03/227.33.44 info@firstimmo.be www.firstimmo.be Residentie Thonethouse

First Immo nv Frankrijklei 156 te B-2000 Antwerpen Tel. 03/206.76.76 Fax. 03/227.33.44 info@firstimmo.be www.firstimmo.be Residentie Thonethouse First Immo nv Frankrijklei 156 te B-2000 Antwerpen Tel. 03/206.76.76 Fax. 03/227.33.44 info@firstimmo.be www.firstimmo.be Residentie Thonethouse Thonetlaan 98-100 2050 Antwerpen-Linkeroever Inleiding.

Nadere informatie

AZSAV OVERZICHT. Architecturaal concept: capaciteit. verbinding. functionaliteit. fasering en toekomst

AZSAV OVERZICHT. Architecturaal concept: capaciteit. verbinding. functionaliteit. fasering en toekomst AZSAV OVERZICHT verbinding capaciteit functionaliteit fasering en toekomst Op een site waar de verschillende architecturale elementen soms concurreren hebben wij een reeks gebouwen ontworpen met een moderne

Nadere informatie

Woonzorgcentrum Parkhof Machelen

Woonzorgcentrum Parkhof Machelen Woonzorgcentrum Parkhof Machelen vervangende nieuwbouw zorggebouw, ontwerp buitenruimten en binnentuin De priëlen in de tuin zijn uitgevoerd in ter plaatse gestort beton. Ze behoren toe aan de tuin, in

Nadere informatie

Keizerpoort terug op de kaart

Keizerpoort terug op de kaart Keizerpoort terug op de kaart Toegangspoort tot de Gentse stadskern Tussen Brusselsesteenweg en De Keizerpoort of Brusselsepoort is de verdwenen stadspoort die de zuidoostelijke toegang tot de stadskern

Nadere informatie

SOCIALE WONINGEN HUIDEVETTERSSTRAAT

SOCIALE WONINGEN HUIDEVETTERSSTRAAT SOILE WOIGE HUIDEVETTERSSTRT LOTIE Wijk dres project Marollen - dichtbevolkte stedelijke wijk Huidevettersstraat 9, russel OPDRHTGEVER Type opdrachtgever aam opdrachtgever Telefoonnummer dres E-mail Publiek.G.H.M

Nadere informatie

37 BELGISCHE TOPARCHITECTEN

37 BELGISCHE TOPARCHITECTEN 03 37 BELGISCHE TOPARCHITECTEN PLAN is een speciale uitgave van Home Sweet Home april - mei - juni 2016 Afgiftekantoor 2200 Herentals I - P608241 Uitgeverij Balfin - Belgiëlaan 4b - 2200 Herentals PB-PP

Nadere informatie

TE HUUR. kantoren te huur in nieuw energzuinig gebouw te Rotselaar. 3110 ROTSELAAR Wingepark 27a Wing27. Adres : MEER INFO: 0475 790 790

TE HUUR. kantoren te huur in nieuw energzuinig gebouw te Rotselaar. 3110 ROTSELAAR Wingepark 27a Wing27. Adres : MEER INFO: 0475 790 790 Adres : 3110 ROTSELAAR Wingepark 27a Wing27 MEER INFO: 0475 790 790 Traject : Het Wingepark is vlot bereikbaar vanaf de E314 via afrit Rotselaar. Leuven en Aarschot liggen op minder dan 10 minuten autorijden.

Nadere informatie

Slim. Zakelijk. Dynamisch. Maasterras Drechtsteden. Kansen voor Duurzaamheid

Slim. Zakelijk. Dynamisch. Maasterras Drechtsteden. Kansen voor Duurzaamheid Slim Maasterras Drechtsteden Zakelijk Kansen voor Duurzaamheid Dynamisch Voorbeeld van hoogwaardig functioneel groen in stedelijke context Boston Children s Museum Plaza, Boston Michael van Valkenburg

Nadere informatie

MATERIALEN. Metalen sculpturen

MATERIALEN. Metalen sculpturen MATERIALEN Metalen sculpturen Vroeger was metaal vooral voorbestemd voor buitentrappen of voor realisaties met een industrieel karakter. Tegenwoordig liggen de kaarten helemaal anders: in de wereld van

Nadere informatie

Euratech LOT 14 AT HOME AT WORK. 3 KANTOOR VILLA S IN ECOLOGISCHE WIJK

Euratech LOT 14 AT HOME AT WORK. 3 KANTOOR VILLA S IN ECOLOGISCHE WIJK E Het Eurotech Lot 14 is gesitueerd in de Ecologische wijk Rives de la Haute in het Noord Franse Lille. De wijk is georganiseerd rondom het Eura Technologie Centrum. Gevestigd in een voormalige textielfabriek;

Nadere informatie

INHOUDSOPGAVE 1. VISIE OP DE OPGAVE 2. HET GEBOUW IN ZIJN OMGEVING 3. ARCHITECTUUR 4. HET FUNCTIONEEL ONTWERP 5. DUURZAAMHEID EN TECHNIEK 6.

INHOUDSOPGAVE 1. VISIE OP DE OPGAVE 2. HET GEBOUW IN ZIJN OMGEVING 3. ARCHITECTUUR 4. HET FUNCTIONEEL ONTWERP 5. DUURZAAMHEID EN TECHNIEK 6. INTRODUCTIE INHOUDSOPGAVE 1. VISIE OP DE OPGAVE 2. HET GEBOUW IN ZIJN OMGEVING 3. ARCHITECTUUR 4. HET FUNCTIONEEL ONTWERP 5. DUURZAAMHEID EN TECHNIEK 6. ONDERHOUD 7. HET PROCES 8. VRAGEN 1. VISIE OP DE

Nadere informatie

GEURST& SCHULZE 1. MFSA De Sportmotor Rotterdam

GEURST& SCHULZE 1. MFSA De Sportmotor Rotterdam MFSA De Sportmotor Rotterdam De MFA De Sportmotor in Rotterdam is een mooi voorbeeld van een maatschappelijk gebouw met een casco dat op diverse manieren kan worden ingevuld en worden aangepast. De multifunctionele

Nadere informatie

Expo Beringen Groeit

Expo Beringen Groeit Expo Beringen Groeit Beringen Groeit Beringen Groeit! Over het hele grondgebied Beringen groeit razendsnel over het hele grondgebied! Binnen de ruimtelijke visie van het masterplan 2040 Met 11 strategische

Nadere informatie

Minervahaven - MEDIAHAVEN - Amsterdam

Minervahaven - MEDIAHAVEN - Amsterdam Minervahaven - MEDIAHAVEN - Amsterdam Minervahaven - MEDIAHAVEN - Amsterdam Op het grensvlak van stad en haven ligt aan het IJ Stadshaven Houthaven. Dit gebied is gelegen ten noordwesten van het centrum

Nadere informatie

Nieuwbouwproject WZC Bloesemhof

Nieuwbouwproject WZC Bloesemhof Nieuwbouwproject WZC Bloesemhof Bovenaanzicht OCMW-site vanuit hoek Graethempoort met Kogelstraat. Bovenaanzicht OCMW-site vanuit het zuidwesten (Kogelstraat). Inplanting nieuwbouw Het nieuwe woonzorgcentrum

Nadere informatie

Renovatieproject DE BATELLERIE

Renovatieproject DE BATELLERIE Renovatieproject DE BATELLERIE 2000 Antwerpen, Falconplein 14 1. de Stad Antwerpen Antwerpen wordt wel eens de beste kleine grootstad van Noord-Europa genoemd en is met de combinatie van één van Europa

Nadere informatie

Woonproject in Boom tussen Rupel en Schorre

Woonproject in Boom tussen Rupel en Schorre 1 Woonproject in Boom tussen Rupel en Schorre Steengoed wonen in een groen landschap met een zweem van nostalgie, langs een slingerende blauwe ader. Steengoed wonen in Boom 44 appartementen in een uniek

Nadere informatie

INHOUD CONCEPT GEBRUIKSWAARDE EXTERNE BELEVINGSWAARDE INTERNE BELEVINGSWAARDE OMGEVINGSWAARDE TOEKOMSTWAARDE PLANNEN

INHOUD CONCEPT GEBRUIKSWAARDE EXTERNE BELEVINGSWAARDE INTERNE BELEVINGSWAARDE OMGEVINGSWAARDE TOEKOMSTWAARDE PLANNEN RUSTHUIS MARIENDAL INHOUD CONCEPT GEBRUIKSWAARDE EXTERNE BELEVINGSWAARDE INTERNE BELEVINGSWAARDE OMGEVINGSWAARDE TOEKOMSTWAARDE PLANNEN CONCEPT Het belangrijkste uitgangspunt bij het ontwerpen van een

Nadere informatie

architecture is an art we make it happen

architecture is an art we make it happen architecture is an art we make it happen environment architecture economics people Voorstelling Vanhaerents_ t Groen Kwartier, Antwerpen Het Militair Hospitaal wordt gerenoveerd met als doel betaalbare

Nadere informatie

GP5: Bezoek Londen Stedenbouwkundig ontwerp

GP5: Bezoek Londen Stedenbouwkundig ontwerp Boonen Jan Student Toegepaste Architectuur GP5: Bezoek Londen Stedenbouwkundig ontwerp Duurzame materialen Groen Verlichting 2010-2011 Noem een aantal positieve en negatieve aspecten van het project in

Nadere informatie

Ter Leuvert RESIDENTIE

Ter Leuvert RESIDENTIE Ter Leuvert RESIDENTIE Appartementen te WEZEMAAL (Rotselaar) PROJECTPRESENTATIE * Nieuwbouwproject met in totaal 10 appartementen en duplex appartementen binnen een groter project van ontwikkeling van

Nadere informatie

bijlagen bij de Toelichting

bijlagen bij de Toelichting bijlagen bij de Toelichting 50 Rhoadviseursvoorleefruimte 050100.1840401 51 Bijlage1 Kavelpaspoortenfasen3&4 Rhoadviseursvoorleefruimte 050100.1840401 52 Rhoadviseursvoorleefruimte 050100.1840401 Kavelpaspoor

Nadere informatie

Nieuwbouwproject Wijdbosch in Geel

Nieuwbouwproject Wijdbosch in Geel Nieuwbouwproject Wijdbosch in Geel Wijdbosch = het binnengebied begrensd door Diestseweg, Gasthuisstraat, Laar en Eikenvelden. Hetis een open gebied dat gekenmerkt wordt door het aanwezige groen, de watertoren

Nadere informatie

Het Landhuis Regionaal infokantoor

Het Landhuis Regionaal infokantoor Het Landhuis Regionaal infokantoor www.toerismekleinbrabant.be info@tkbs.be 03 899 28 68 Boomstraat 1 2880 Bornem Het infokantoor is gelegen op de Markt in Borne Er zijn in de onmiddellijke omgeving parkeerplaatsen

Nadere informatie

VERDIEPT FIETSPLEIN STATION BLAAK ROTTERDAM HERSBACH-ARCHITECTEN

VERDIEPT FIETSPLEIN STATION BLAAK ROTTERDAM HERSBACH-ARCHITECTEN VERDIEPT FIETSPLEIN STATION BLAAK ROTTERDAM HERSBACH-ARCHITECTEN Stedenbouwkundige integratie van een publieke voorziening Rondom station Rotterdam Blaak werden veel fietsen op alle mogelijke plekken in

Nadere informatie

Stramien bezorgt pakuis tweede leven 3/7/2011

Stramien bezorgt pakuis tweede leven 3/7/2011 Stramien bezorgt pakuis tweede leven 3/7/2011 In opdracht van SD Worx bouwde Stramien cvba een voormalig pakhuis in de Brouwersvliet te Antwerpen om tot kantoren. Binnen het ontwerpproces werden duurzaamheid

Nadere informatie

Serviceflats, dienstencentrum en kinderdagverblijf Oosterveld

Serviceflats, dienstencentrum en kinderdagverblijf Oosterveld Serviceflats, dienstencentrum en kinderdagverblijf Oosterveld infovergadering buurtbewoners oktober 2017 Op het programma: 1. Voorstelling Zorgbedrijf Antwerpen 2. Opening dienstencentrum en serviceflats

Nadere informatie

1. VOORSCHRIFTEN BESTEMMING

1. VOORSCHRIFTEN BESTEMMING STEDENBOUWKUNDIGE VOORSCHRIFTEN BIJ DE AANVRAAG VOOR EEN OMGEVINGSVERGUNNING VOOR HET VERKAVELEN VAN GRONDEN 1. VOORSCHRIFTEN BESTEMMING 1.1. BESTEMMING HOOFDGEBOUW(EN) 1.1.A. HOOFDBESTEMMING HOOFDGEBOUW(EN)

Nadere informatie

inzending ARC15 Interieur Award Waal Vlaardingen

inzending ARC15 Interieur Award Waal Vlaardingen Waal Vlaardingen Opdrachtgever Waal, Vlaardingen Adres Schiedamsedijk 22, Vlaardingen Opgave herontwikkeling kantoorgebouw: interieur Ontwerp Van Ouwerkerk Architecten, Rotterdam Projectarchitect Arnold

Nadere informatie

HET RASTER ANTWERPEN BOUWHEER CONTACTPERSOON

HET RASTER ANTWERPEN BOUWHEER CONTACTPERSOON HET RASTER ANTWERPEN BOUWHEER De Schakel vzw CONTACTPERSOON Eric Buelens erik.buelens@hetraster.be 03 830 35 89 PROJECT Verbouwen burelen ADRES Boomsesteenweg 510, 2020 Antwerpen BUDGET BOUW 218.050 excl.

Nadere informatie

Opp. min ±m². 1 links voor Kantoor , ,00 Overeen te komen. 2 rechts voor Kantoor , ,00 Onmiddellijk

Opp. min ±m². 1 links voor Kantoor , ,00 Overeen te komen. 2 rechts voor Kantoor , ,00 Onmiddellijk Adres : 3018 WIJGMAAL (BT.) MEER INFO: 0475 790 790 Traject : Campus Remy ligt op korte afstand van de binnenstad van Leuven. De site is uitstekend bereikbaar. Het station van Wijgmaal ligt naast de Campus,

Nadere informatie

Stedenbouwkundige voorschriften Februari Studiebureau Adoplan Ruimtelijke Planning en Stedenbouw Milieu en Mobiliteit

Stedenbouwkundige voorschriften Februari Studiebureau Adoplan Ruimtelijke Planning en Stedenbouw Milieu en Mobiliteit Stedenbouwkundige voorschriften Februari 2010 Studiebureau Adoplan Ruimtelijke Planning en Stedenbouw Milieu en Mobiliteit STEDENBOUWKUNDIGE VOORSCHRIFTEN Dit RUP vervangt de bestemming van het gewestplan

Nadere informatie

ZICHT VANAF DE N80. masterplan BURO II - bouwcommissie Sint-Truiden dd. 2007.06.05. p. 1

ZICHT VANAF DE N80. masterplan BURO II - bouwcommissie Sint-Truiden dd. 2007.06.05. p. 1 ZICHT VANAF DE N80 masterplan BURO II - bouwcommissie Sint-Truiden dd. 2007.06.05. p. 1 CONCEPT CONCEPT MASTERPLAN De site van het kasteel Van Peten is een terrein van 6 ha groot. Komende van Velm toont

Nadere informatie

First Immo nv Frankrijklei 156 te B-2000 Antwerpen Tel. 03/ Fax. 03/ Residentie Thonethouse

First Immo nv Frankrijklei 156 te B-2000 Antwerpen Tel. 03/ Fax. 03/ Residentie Thonethouse First Immo nv Frankrijklei 156 te B-2000 Antwerpen Tel. 03/206.76.76 Fax. 03/227.33.44 info@firstimmo.be www.firstimmo.be Residentie Thonethouse Thonetlaan 98-100 2050 Antwerpen-Linkeroever Inleiding.

Nadere informatie

VERKLARENDE NOTA STEDENBOUWKUNDIG- EN MILIEU-ATTEST «TUINEN VAN DE JACHT»

VERKLARENDE NOTA STEDENBOUWKUNDIG- EN MILIEU-ATTEST «TUINEN VAN DE JACHT» VERKLARENDE NOTA STEDENBOUWKUNDIG- EN MILIEU-ATTEST «TUINEN VAN DE JACHT» 1. INLEIDING De wens van de Gemeente Etterbeek om het terrein van de Tuinen van de Jacht te herstedelijken en opnieuw een bestemming

Nadere informatie

De plaats van kinderopvang in het IKC

De plaats van kinderopvang in het IKC De plaats van kinderopvang in het IKC Ed Hoekstra, bureau AKTA Brede school Educatieve centra Vensterschool Community centrum What s in the name MFA Sterrenschool Centrum voor educatie en ontwikkeling

Nadere informatie

Verslag klankbordgroep 10 maart 2010 (nr. 19)

Verslag klankbordgroep 10 maart 2010 (nr. 19) p.1/5 Verslag klankbordgroep 10 maart 2010 (nr. 19) Agenda: de toekomstige ontwikkelingen van de zonesofa langsheen de Koningin Fabiolalaan Aanwezigen: 1. Situering zone SOFA wedstrijd 2. Verloop van de

Nadere informatie

TE HUUR: - Moderne showroom- en businessunits -

TE HUUR: - Moderne showroom- en businessunits - TE HUUR: - Moderne showroom- en businessunits - "Ruime showrooms, perfecte bereikbaarheid en een plek waar de consument graag zal komen" "Architectonisch hoogstaand en hoogwaardige materialen" Inleiding

Nadere informatie

HET DOLEZ-PROJECT: BETON IN FUNCTIE VAN HEDENDAAGSE ARCHITECTUUR

HET DOLEZ-PROJECT: BETON IN FUNCTIE VAN HEDENDAAGSE ARCHITECTUUR Blik op beton HET DOLEZ-PROJECT: BETON IN FUNCTIE VAN HEDENDAAGSE ARCHITECTUUR Het Dolez-project van B612 Associates, gelegen in Ukkel, is een voorbeeld van een knap staaltje hedendaagse architectuur die

Nadere informatie

RENOVATIE app. Schietskuil. Dirk Jacobs Architect Dirk Jacobs Architect

RENOVATIE app. Schietskuil. Dirk Jacobs Architect Dirk Jacobs Architect RENOVATIE app. Schietskuil Welkom! Voorwoord: Johan Vandekerckhove, directeur Maaslands Huis Deel 1: renovatietraject (15 ) Pieter Neyens, hoofd TD Maaslands Huis Deel 2: architectuur (15 ) Architect Dirk

Nadere informatie

VRIJBLIJVENDE INFORMATIE OVER SCHUMANPARK 9 APELDOORN

VRIJBLIJVENDE INFORMATIE OVER SCHUMANPARK 9 APELDOORN VRIJBLIJVENDE INFORMATIE OVER SCHUMANPARK 9 APELDOORN Algemene gegevens Adresgegevens Schumanpark 9 7336 AM Apeldoorn Oppervlakte Toren A Totaal beschikbaar ca. 1.723 m² v.v.o. Begane grond ca. 354 m²

Nadere informatie

VRIJBLIJVENDE INFORMATIE OVER SCHUMANPARK 9 APELDOORN

VRIJBLIJVENDE INFORMATIE OVER SCHUMANPARK 9 APELDOORN VRIJBLIJVENDE INFORMATIE OVER SCHUMANPARK 9 APELDOORN Algemene gegevens Adresgegevens Schumanpark 9 7336 AM Apeldoorn Oppervlakte Totaal beschikbaar ca. 1.302 m² v.v.o. Begane grond ca. 354 m² v.v.o. 1

Nadere informatie

KAMELEON ONDERNEMEN IN DE KERN

KAMELEON ONDERNEMEN IN DE KERN KAMELEON ONDERNEMEN IN DE KERN juni 2016 Colofon Dit document is een publicatie van: Intercommunale Leiedal President Kennedypark 10 - BE-8500 Kortrijk tel +32 56 24 16 16 - www.leiedal.be ruimte@leiedal.be

Nadere informatie

OW0303 Langemark-Poelkapelle Het sociaal huis en gemeentehuis gelinkt

OW0303 Langemark-Poelkapelle Het sociaal huis en gemeentehuis gelinkt OW0303 Langemark-Poelkapelle Het sociaal huis en gemeentehuis gelinkt Vooraanzicht gemeentehuis Zij-aanzicht gemeentehuis 2 1 3 4 5 Bovenaanzicht huidig gemeentehuis Langemark-Poelkapelle en nabije omgeving

Nadere informatie

een extra visuele versmalling en veilig fietsverkeer. voorzien.

een extra visuele versmalling en veilig fietsverkeer. voorzien. mobiliteit Het bedrijventerrein wordt fietsvriendelijk ontsloten via de Hoogmolenstraat, de Deerlijkseweg en de oude spoorwegbedding. Loodrecht op de Hoogmolenstraat komen twee groene assen met bomenrijen

Nadere informatie

Ontwerp van een nieuw station Koog-Zaandijk

Ontwerp van een nieuw station Koog-Zaandijk Ontwerp van een nieuw station The connecting shackle Afstudeerproject Steven Tol 05-11- 13 Doelstellingen van mijn project: Stedelijke verdichting rondom het station realiseren Verbeteren van het openbaar

Nadere informatie

Lot 2. Lot 3 Lot 4. Lot 7

Lot 2. Lot 3 Lot 4. Lot 7 Lot 1 Lot 2 Lot 3 Lot 4 Lot 7 Datum 24 octobre 2016 Onderwerp Duurzame Wijk Tivoli GreenCity VERKOOP DOCUMENTEN ALGEMENE KENMERKEN VAN TIVOLI GREENCITY EN BIJZONDERE KENMERKEN PER LOT In samenwerking met

Nadere informatie

Verslag Klankbordgroep 35, 18 oktober 2012

Verslag Klankbordgroep 35, 18 oktober 2012 Verslag Klankbordgroep 35, 18 oktober 2012 Agenda: - 35.1 Voorstelling en bespreking bouwplannen Koningin Fabiolalaan, site A5-35.2 Volgende vergadering 35.1.1. Voorstelling project A5 Het A5 werd begin

Nadere informatie

VRIJBLIJVENDE INFORMATIE OVER SCHUMANPARK 9 APELDOORN

VRIJBLIJVENDE INFORMATIE OVER SCHUMANPARK 9 APELDOORN VRIJBLIJVENDE INFORMATIE OVER SCHUMANPARK 9 APELDOORN Algemene gegevens Adresgegevens Schumanpark 9 7336 AM Apeldoorn Oppervlakte Totaal beschikbaar ca. 1.433 m² v.v.o. Begane grond ca. 354 m² v.v.o. 1

Nadere informatie

Office tower Bucharest

Office tower Bucharest Bouwheer Extensa Project Kantoorgebouw Adres Dimitrie Pompeiu Boulevard 10 Boekarest Bebouwde Oppervlakte 40.025m² Uitvoeringstermijn 2009-2011 ontwerp Bouwprijs 32.000.000 (raming excl ereloon en btw)

Nadere informatie

VRIJBLIJVENDE INFORMATIE OVER START UP KANTOREN - SCHUMANPARK 9 APELDOORN

VRIJBLIJVENDE INFORMATIE OVER START UP KANTOREN - SCHUMANPARK 9 APELDOORN VRIJBLIJVENDE INFORMATIE OVER START UP KANTOREN - SCHUMANPARK 9 APELDOORN Algemene gegevens Adresgegevens Schumanpark 9 7336 AM Apeldoorn Oppervlakte Totaal beschikbaar ca. 1.433 m² v.v.o. Begane grond,

Nadere informatie

Leisure Parc Breda wordt het centrale punt voor Breda en omgeving

Leisure Parc Breda wordt het centrale punt voor Breda en omgeving B R E D A Leisure Parc Breda wordt het centrale punt voor Breda en omgeving centraal beheerd concept en object, zijn ondernemers in staat geza- voor bedrijven die zich bezig houden met het aanbieden van

Nadere informatie

Residentie De Geus.

Residentie De Geus. Residentie De Geus www.residentiedegeus.be Residentie De Geus Te koop: 18 Levensloopbestendige appartementen Direct in het centrum van Overpelt gaat Residentie De Geus gerealiseerd worden aan de Kloosterstraat

Nadere informatie

Van Belle. Medina. Competentiecentrum en Opleidingsloods VDAB Zeebrugge, België

Van Belle. Medina. Competentiecentrum en Opleidingsloods VDAB Zeebrugge, België Competentiecentrum en Opleidingsloods VDAB Zeebrugge, België 2008-2011 Project: Competentiecentrum en Opleidingloods Cliënt: VDAB Datum: Mei 2008-2017 Wedstrijd, 1ste Prijs Fase: Opgeleverd Het competentiecentrum

Nadere informatie

Zorgeloos wonen in een modern hof

Zorgeloos wonen in een modern hof Zorgeloos wonen in een modern hof 22 comfortabele nieuwbouw appartementen Centraal gelegen nabij centrum en station noorderhof-hillegom.nl Noorderhof Hillegom zorgeloos wonen in een modern hof Nabij de

Nadere informatie

Passiefhuis-Platform vzw De REFLEX voor energiebewust bouwen

Passiefhuis-Platform vzw De REFLEX voor energiebewust bouwen PHP-leden die meewerkten aan dit project: Architectuur: A2M architecten Zetel CIT Blaton Zicht van de straatgevel; bron: A2M architecten 1. Context en doelstelling van het gebouw Het doel was een renovatie

Nadere informatie

1. VOORSCHRIFTEN BESTEMMING

1. VOORSCHRIFTEN BESTEMMING 1 STEDENBOUWKUNDIGE VOORSCHRIFTEN BIJ DE AANVRAAG VOOR EEN VERKAVELINGSWIJZIGING VAN EEN GOEDGEKEURDE, NIET-VERVALLEN VERKAVELING DD. 24/01/1964 NOOT: 1. De voorschriften van de oorspronkelijke verkaveling

Nadere informatie

BEDRIJVENTERREIN LANDSCHAP LANDSCHAP LANDSCHAP STAP 1 STAP 2 STAP 3

BEDRIJVENTERREIN LANDSCHAP LANDSCHAP LANDSCHAP STAP 1 STAP 2 STAP 3 BEDRIJVENTERREIN LANDSCHAP LANDSCHAP LANDSCHAP STAP 1 STAP 2 STAP 3 De opzet voor het nieuwe bedrijventerrein is het maken van een open bedrijventerrein dat zijn bouwgrenzen opzoekt. Een aantal orthogonale

Nadere informatie

bedrijventerrein t58 tilburg Bedrijvenpark te midden van groen en water, aan de rand van de snelweg

bedrijventerrein t58 tilburg Bedrijvenpark te midden van groen en water, aan de rand van de snelweg bedrijventerrein t58 tilburg Bedrijvenpark te midden van groen en water, aan de rand van de snelweg Bedrijvenpark Noord Surfplas Bedrijvenpark zuid Bedrijventerrein T58 Bedrijvenpark te midden van groen

Nadere informatie

BORGSTEDE EN OMGEVING

BORGSTEDE EN OMGEVING UITSNEDE STRUCTUURKAART 56 UITSNEDE VOORBEELDUITWERKING BORGSTEDE EN OMGEVING STEDENBOUWKUNDIGE STRUCTUUR Uitgangspunt voor de stedenbouwkundige structuur voor het deelgebied Borgstede e.o. is de bestaande

Nadere informatie

SW1603 Creatie van moderne woonentiteiten in het Sint-Jans Gasthuis Situering

SW1603 Creatie van moderne woonentiteiten in het Sint-Jans Gasthuis Situering SW1603 Creatie van moderne woonentiteiten in het Sint-Jans Gasthuis Situering - Bakstenen gebouw met twee bouwlagen en schilddak, omgeven door tuin, nabij het centrum van Lo. - Gebouwd in 1920. Meerdere

Nadere informatie

RENOVATIE EN UITBREIDING RUST- EN VERZORGINGSTEHUIS LES JARDINS DE SCAILMONT TE MANAGE

RENOVATIE EN UITBREIDING RUST- EN VERZORGINGSTEHUIS LES JARDINS DE SCAILMONT TE MANAGE RENOVATIE EN UITBREIDING RUST- EN VERZORGINGSTEHUIS LES JARDINS DE SCAILMONT TE MANAGE CATEGORIEËN verbouwing interieur nieuwbouw TYPE Werken FASE Gerealiseerd BOUWHEER Scailmont ASBL LOCATIE Manage UITVOERING

Nadere informatie

Geachte, Kuurne kiest voor een duidelijke beeldkwaliteit voor de Brugsesteenweg te Kuurne.

Geachte, Kuurne kiest voor een duidelijke beeldkwaliteit voor de Brugsesteenweg te Kuurne. Geachte, Kuurne kiest voor een duidelijke beeldkwaliteit voor de Brugsesteenweg te Kuurne. Dit als realisatie uit het beleidsplan Grondig Geplant waarin het een doelstelling is om Kuurne tot een visueel

Nadere informatie

VERKAVELINGSVOORSCHRIFTEN - BIJLAGE BIJ VERKAVELINGSPLAN (plan 6)

VERKAVELINGSVOORSCHRIFTEN - BIJLAGE BIJ VERKAVELINGSPLAN (plan 6) Stad Ieper Provincie West-Vlaanderen West-Vlaamse Intercommunale Dienstverlenende vereniging Project Verkaveling Veurnsestraat te Elverdinge Project: 04/6076 VERKAVELINGSVOORSCHRIFTEN - BIJLAGE BIJ VERKAVELINGSPLAN

Nadere informatie