Nieuwe tijden: op zoek naar nieuwe scenario s

Maat: px
Weergave met pagina beginnen:

Download "Nieuwe tijden: op zoek naar nieuwe scenario s"

Transcriptie

1 Aan de gemeenteraad Voortgang nieuwe wijken- en dorpenbeleid Concernstaf Concernstaf Jurjen Weg van der, september 2013, verzonden: Geachte leden van de raad, Wij werken al enige tijd aan de invulling van uw motie over het Leeuwarder wijken- en dorpenbeleid. In uw vergadering van 12 juni 2013 hebt u duidelijk aangegeven dat u de gespreksnotitie die voorlag ( De wijken en dorpen van Leeuwarden: met elkaar voor elkaar! ) niet ziet als een goede basis voor het gesprek met de samenleving. Tijdens de commissievergadering heeft wethouder Isabelle Diks het stuk teruggetrokken en aangegeven dat er na de zomer een nieuwe notitie zou komen. Nieuwe tijden: op zoek naar nieuwe scenario s In de afgelopen tijd hebben wij ons opnieuw over het wijken- en dorpenbeleid gebogen. De veranderende maatschappij haalt regelmatig de pers, zowel landelijk als lokaal. Met regelmaat dienen zich overal in Nederland én bij ons nieuwe initiatieven en initiatiefnemers aan. Maar ook over verwante kwesties als crowdfunding wordt veel gepubliceerd. Tegelijkertijd gaat het dispuut in Nederland over Andere Overheid ook door. Gegeven de vele en snelle veranderingen en de onrust 1 die in juni is ontstaan over onze gespreksnotitie, hebben wij ervoor gekozen om nu geen nieuwe notitie op te stellen. De samenvatting in de oorspronkelijke notitie van de verschillende landelijke rapporten over de materie blijft wat ons betreft gelden, maar de concrete invulling zoals we die als aftrap van de discussie met de samenleving geschetst hebben in paragraaf 4 van de notitie halen we van tafel. Bovendien hebben we besloten om niet direct met een nieuwe invulling te komen: we vinden het belangrijk om nu eerst terug te gaan naar de basis. In het voortraject van de gespreksnotitie zijn met vele betrokkenen intensieve verkennende gesprekken gevoerd. In vervolg daarop hebben we opdracht gegeven om samen met de actieve bewoners van wijken en dorpen een verkenning uit te voeren welk(e) scenario( s) voor het nieuwe wijken- en 1 Onder andere zichtbaar geworden via de lokale en regionale pers en verwoord door de insprekers tijdens de commissiebehandeling.

2 Blad 2 dorpenbeleid mogelijk zijn én op draagvlak kunnen rekenen. Daarbij geven wij wel enkele basis-ingrediënten mee: Dat er in een nieuw scenario ruimte moet zijn voor nieuwe initiatieven en initiatiefnemers in de wijken en (huidige en nieuwe) dorpen. Dat er ruimte moet zijn voor aandachtswijken. Dat er gezocht wordt naar een goede manier om de krachten van onderop te organiseren. We beleggen in ieder geval op korte termijn een werkbijeenkomst voor alle geïnteresseerde wijkpanels, wijk- en buurtverenigingen, de dorpsbelangen 2 en de dorpshuisbesturen. Daarnaast zoeken we naar wegen om ook de nieuwe initiatiefnemers die buiten de bestaande verbanden opereren een stem te geven in het proces. Er gebeuren momenteel erg veel interessante dingen, die invloed hebben op de leefbaarheid in de wijken en dorpen, bijvoorbeeld in de sport, in de cultuur en op het terrein van duurzaamheid en groen. We hopen op de hiervoor beschreven wijze te komen tot één of enkele scenario s, die op draagvlak kunnen rekenen en bovendien financieel haalbaar zijn. Het politieke traject Op hoofdlijnen willen wij de planning uit de gespreksnotitie van juni jongstleden blijven volgen. Dat betekent dat de opbrengsten van het hiervoor beschreven traject betrokken zullen worden bij de college-onderhandelingen. Daarna zal de uitwerking plaatsvinden en zal het nieuwe wijken- en dorpenbeleid in het tweede kwartaal 2014 door het college van Burgemeester en Wethouders aan de gemeenteraad aangeboden worden ter besluitvorming. Tussentijdse aanpak en maatregelen Op een aantal punten hebben wij praktische zaken in gang gezet en geregeld, die ervoor zorgen dat er in afwachting van het officiële besluitvormingsmoment in de gemeenteraad geen hiaten zullen vallen. In bijlage 1 treft u een kort overzicht aan. Hoogachtend, burgemeester en wethouders van Leeuwarden, burgemeester, secretaris. 2 Ook de dorpsbelangen uit Noord-Boarnsterhim worden uitgenodigd.

3 Blad 3 Bijlage 1: Tussentijdse aanpak en maatregelen Nieuwe ontwikkelingen volgen en helpen Er is volop beweging in de samenleving, ook in Leeuwarden. Initiatiefnemers melden zich met ideeën die goed aansluiten bij de ontwikkelingen in de samenleving. Er zijn enkele wijkverenigingen en wijkpanels, die intensief willen samenwerken en overwegen samen te gaan. Er zijn enkele wijkverenigingen, die willen kijken of ze de relatie met de gemeente anders kunnen vorm geven, zodat ze zelfstandiger en ondernemender kunnen opereren zonder de relatie met hun wijk kwijt te raken. Er zijn sportverenigingen die zoeken naar mogelijkheden om op leefbaarheidsvraagstukken in de wijken een aanbod neer te zetten. Er komen na Heechterp-Schieringen meer initiatieven voor bewonersbedrijven of wijkbedrijven in andere wijken. We zullen de komende maanden zoeken naar ruimte om experimenten aan te gaan, zodat we concreet kunnen bepalen waar kansen liggen. Bovendien kunnen we zo initiatieven en ontwikkelingen toetsen op draagvlak en haalbaarheid. uiteraard zetten we de afgesproken lijn rondom de pilots op het terrein van wijkondernemerschap (ook wel: Big Society) door. We willen op die manier graag ruimte geven aan de nieuwe dynamiek die we ervaren in de Leeuwarder wijken en dorpen. Wijk- en buurtverenigingen en dorpshuizen Binnen het traject over het wijken- en dorpenbeleid hebben we veel aandacht aan de wijk- en buurtverenigingen en de dorpshuizen gegeven. Daarom vinden we het van belang om de actuele stand van zaken op dat punt te schetsen: De toezegging dat er in het seizoen geen buurt- of wijkcentra onvrijwillig hun deuren te hoeven sluiten is nagekomen. De vastgestelde taakstelling op de voormalige subsidieregeling Buurt-, wijken dorpswerk is ingeboekt op 1 juli Op 20 augustus 2013 heeft het college de beleidsregel die betrekking heeft op 2014 vastgesteld. In de beleidsregel is verwerkt dat de besturen van de locaties Oranjewijk, Aldlân, Welgelegen, Molenpad en KIO evenals de dorpshuizen die nu nog bij Boarnsterhim horen geen subsidie zullen ontvangen. De beleidsregel is bijgevoegd als bijlage 2. Voor de beheerders van een zestal accommodaties hebben we een tijdelijke oplossing gevonden tot het einde van het verenigingsseizoen Tegen die tijd zal het nieuwe wijken- en dorpenbeleid vastgesteld zijn en is duidelijk hoe het verder gaat met de beheerders. Maatschappelijk vastgoed In de nadere verkenningen die we de komende tijd laten uitvoeren, zullen we ook nader aandacht geven aan de opmerkingen die in de raadscommissie geplaatst zijn over het maatschappelijk vastgoed. In het voorstel dat uw raad in april 2014 van het college van Burgemeester en Wethouders ontvangt zetten we dat om in concrete voorstellen.

4 Blad 4 Bijlage 2: Beleidsregel Subsidiëring Activiteiten buurt-, wijk- en dorpshuizen 2014 Het college van burgemeester en wethouders van de gemeente Leeuwarden; gelet op titel 4.81, lid 1 van de Algemene wet bestuursrecht; gelet op artikel 2, lid 1 Algemene Subsidieverordening Leeuwarden 2011; gezien het besluit van het college van burgemeester en wethouders van 31 januari 2012 Koers Maatschappelijk Vastgoed en de daarbij behorende documenten; overwegende dat de Regeling subsidie Buurt-, wijk- en dorpswerk na herzien beleid wordt ingetrokken en deze wordt vervangen door een beleidsregel teneinde de bevoegdheid tot subsidiering van activiteiten dorpshuizen, wijkgebouwen en buurthuizen vanaf 2013 nader vorm te geven. b e s l u i t vast te stellen de navolgende beleidsregel: Beleidsregel Subsidiëring activiteiten buurt-, wijk- en dorpshuizen 2014 Artikel 1 Wijze van aanvragen 1. De subsidieaanvraag wordt jaarlijks voor 1 oktober ingediend bij het college, vergezeld van de in art 5,lid 2 van de Algemene Subsidieverordening Leeuwarden 2011 opgesomde gegevens. 2. Indien het voor de beoordeling van de aanvraag van belang is, kan het college verlangen aanvullende gegevens te overleggen. Artikel 2 Algemeen 1. De bepalingen van de Algemene Subsidieverordening Leeuwarden 2011 zijn van toepassing op aanvragen als bedoeld in artikel 1 voor zover van deze bepalingen in deze beleidsregel niet wordt afgeweken. 2. Onder een dorpshuis, wijkgebouw of buurthuis wordt verstaan een accommodatie waar activiteiten en ontmoeting plaats vinden voor de bewoners in het verzorgingsgebied ter bevordering van de leefbaarheid en de toename van participatie. De voorziening wordt beheerd en geëxploiteerd door een vereniging of stichting met bestuursleden uit het verzorgingsgebied. 3. De beleidsregel is van toepassing op de volgende dorpshuizen, buurthuizen en wijkgebouwen : a. Dorpshuis de Weeme, Lekkum b. Dorpshuis de Golle, Wirdum c. dorpshuis de Twirre, Wytgaard d. dorpshuis Ien & Mien, Goutum e. dorpshuis de Bining, Hempens Teerns f. MFC Camminghastins, Camminghaburen g. MFC Eeltjehiem, Westeinde h. MFC Markant, Zuiderburen i. MFC Westenkwartier, Valerius j. De Blokkendoos, Vrijheidswijk

5 Blad 5 k. Wijkgebouw Nijlân, Nijlân l. Wijkgebouw Gerard Dou, Huizum West m. Buurthuis Vluchtheuvel, Huizum West n. Buurthuis Hollander Hûske, Huizum West o. Wijkgebouw Husma Herne, Huizum Oost p. Wijkcentrum het Knooppunt, Achter de Hoven q. Buurthuis Tjerk Hiddes, Tjerk Hiddes / Cambuursterhoek r. Buurthuis Insulinde, Heechterp Schieringen s. Wijkcomité Heechterp Schieringen, Heechterp Schieringen t. Wijkgebouw Bilgaard, Bilgaard u. Wijkgebouw de Toekomst, Vosseparkwijk v. Buurthuis Rengerspark, MTV-wijk w. Buurthuis Skiphûs, Schepenbuurt x. Buurthuis Kobbekooi, Wielenpôlle Artikel 3 Specifieke eisen aan de subsidieaanvraag 1. De aanvrager is de vereniging of stichting die het buurt-, wijk of dorpshuis beheert en exploiteert. De aanvrager maakt aannemelijk dat het aanbod van activiteiten gericht is op het bevorderen van participatie, het versterken van sociale cohesie en het voorkomen van achterstanden; De aanvrager richt zijn aanbod van activiteiten primair op de bewoners uit het eigen verzorgingsgebied; De aanvrager maakt aannemelijk dat de in de accommodatie aangeboden activiteiten gericht zijn op diverse in het verzorgingsgebied wonende groeperingen en dat de deelnemers aan de activiteiten een afspiegeling vormen van de bewoners van het verzorgingsgebied; De aanvrager maakt aannemelijk dat het activiteitenaanbod aansluit bij de wensen en behoeften van bewoners uit het verzorgingsgebied. 2. Daarnaast dient de aanvrager te voldoen aan de volgende uitvoeringseisen: De accommodatie wordt beschikbaar gesteld voor op de buurt gerichte activiteiten; Alle instellingen en organisaties uit desbetreffende verzorgingsgebied dienen in beginsel gebruik te kunnen maken van het wijkgebouw; De aanvrager draagt zorg voor alle benodigde vergunningen en houdt zich aan alle wetten en regels die van toepassing zijn op de (exploitatie van de) accommodatie. Artikel 4 Subsidienormen Het maximaal te verlenen bedrag per aanvraag staat vermeld in bijlage H van de Programmabegroting zoals die jaarlijks door de gemeenteraad wordt vastgesteld. Artikel 5 Subsidieaanvrager De subsidie kan worden aangevraagd door de instelling die het wijkgebouw beheert en exploiteert.

6 Blad 6 Artikel 6 Citeertitel Deze beleidsregel wordt aangehaald als Beleidsregel subsidiëring activiteiten buurt-, wijk- en dorpshuizen Artikel 7 Inwerkingtreding 1. Deze beleidsregel treedt in werking 1 dag na publicatie. 2. Deze beleidsregel is voor het eerst van toepassing op subsidieaanvragen voor het subsidiejaar 2014.

Nadere regels subsidie dorpshuizen en wijkgebouwen Steenwijkerland 2010

Nadere regels subsidie dorpshuizen en wijkgebouwen Steenwijkerland 2010 Zoek regelingen op overheid.nl Ziet u een fout in deze regeling? Meld het ons op regelgeving@overheid.nl! Gemeente Steenwijkerland Nadere regels subsidie dorpshuizen en wijkgebouwen Steenwijkerland 2010

Nadere informatie

Het sociaal wijkteam bij u in de buurt. Samen doen wat nodig is!

Het sociaal wijkteam bij u in de buurt. Samen doen wat nodig is! Het sociaal wijkteam bij u in de buurt Samen doen wat nodig is! Vragen die vaak gesteld worden aan het sociaal team: Het sociaal wijkteam Bij het sociaal wijkteam kunt u terecht met al uw vragen of zorgen.

Nadere informatie

Het college van burgemeester en wethouders van de gemeente Asten; Gelet op het Subsidiebeleid Welzijn en Participatie gemeente Asten ;

Het college van burgemeester en wethouders van de gemeente Asten; Gelet op het Subsidiebeleid Welzijn en Participatie gemeente Asten ; Het college van burgemeester en wethouders van de gemeente Asten; Gelet op het Subsidiebeleid Welzijn en Participatie gemeente Asten 2018-2020; Gelet op de Algemene subsidieverordening gemeente Asten 2017;

Nadere informatie

Sport in Leeuwarden

Sport in Leeuwarden GEMEENTE LEEUWARDEN Sport in Leeuwarden 2010-2016 Resultaten van de wijkenquête 2016 Rapportage & Statistiek & Onderzoek April 2017 Inleiding Eind 2016 is voor de vierde keer in het kader van de Sociale

Nadere informatie

gemeente Eindhoven Het college van burgemeester en wethouders van Eindhoven,

gemeente Eindhoven Het college van burgemeester en wethouders van Eindhoven, gemeente Eindhoven Besluit Het college van burgemeester en wethouders van Eindhoven, Gelet op het bepaalde in de Algemene subsidieverordening gemeente Eindhoven, titel 4.2 van de Algemene wet bestuursrecht

Nadere informatie

Nadere regels en beleidsregel incidentele subsidie voor culturele activiteiten

Nadere regels en beleidsregel incidentele subsidie voor culturele activiteiten Nadere regels en beleidsregel incidentele subsidie voor culturele activiteiten Inhoud Pagina 2 Nadere regels en beleidsregel incidentele subsidie voor culturele activiteiten tot 5.000 Pagina 4 Nadere regels

Nadere informatie

Subsidieregeling maatschappelijke inzet sportverenigingen

Subsidieregeling maatschappelijke inzet sportverenigingen Subsidieregeling maatschappelijke inzet sportverenigingen Burgemeester en wethouders van de gemeente Lochem, gelet op artikel 2 van de Algemene subsidieverordening gemeente Lochem 2013, besluiten: vast

Nadere informatie

overwegende het raadsbesluit van 29 september 2015, waarin de uitgangspunten op hoofdlijnen zijn vastgesteld.

overwegende het raadsbesluit van 29 september 2015, waarin de uitgangspunten op hoofdlijnen zijn vastgesteld. Reg.nr. INTB-16-02457 het college van burgemeester en wethouders van Oldenzaal; overwegende het raadsbesluit van 29 september 2015, waarin de uitgangspunten op hoofdlijnen zijn vastgesteld. gelet op titel

Nadere informatie

gelezen de nota d.d., 5 december 2017, Directie/Samenleven/ Sociale Basisinfrastructuur;

gelezen de nota d.d., 5 december 2017, Directie/Samenleven/ Sociale Basisinfrastructuur; GEMEENTEBLAD Officiële uitgave van de gemeente Amersfoort Nr. 2592 4 januari 2018 Besluit van het college van burgemeester en wethouders van de gemeente Amersfoort houdende regels omtrent subsidie Subsidieregeling

Nadere informatie

gelezen de nota subsidieregeling Projecten#InDeBuurt d.d. 15 november 2016 nr ;

gelezen de nota subsidieregeling Projecten#InDeBuurt d.d. 15 november 2016 nr ; Burgemeester en wethouders van gemeente Amersfoort, gelezen de nota subsidieregeling Projecten#InDeBuurt d.d. 15 november 2016 nr. 5365999; gelet op de Algemene wet bestuursrecht en artikel 3, artikel

Nadere informatie

Subsidieregeling vrijwilligerswerk en mantelzorg 2002

Subsidieregeling vrijwilligerswerk en mantelzorg 2002 Subsidieregeling vrijwilligerswerk en mantelzorg 2002 (geconsolideerde versie, geldend vanaf 18-9-2002 tot 13-7-2005) Gegevens van de regeling Overheidsorganisatie provincie Drenthe Officiële naam regeling

Nadere informatie

GEMEENTEBLAD Officiële publicatie van Gemeente Houten

GEMEENTEBLAD Officiële publicatie van Gemeente Houten Het college van burgemeester en wethouders van de gemeente Houten; gelet op de Algemene subsidieverordening gemeente Houten; besluit vast te stellen de Subsidieregeling beoordelingscriteria en verplichtingen:

Nadere informatie

BIJLAGE 1: CONCEPT SUBSIDIEVERORDENING BUDGET WIJKINITIATIEVEN GEMEENTE LEIDSCHENDAM-VOORBURG 2016

BIJLAGE 1: CONCEPT SUBSIDIEVERORDENING BUDGET WIJKINITIATIEVEN GEMEENTE LEIDSCHENDAM-VOORBURG 2016 BIJLAGE 1: CONCEPT SUBSIDIEVERORDENING BUDGET WIJKINITIATIEVEN GEMEENTE LEIDSCHENDAM-VOORBURG 2016 1 Gegevens van de regeling Officiële naam regeling Citeertitel Besloten door Deze versie is geldig tot

Nadere informatie

Nadere regels subsidiëring Jeugd- en Jongerenwerk 2016

Nadere regels subsidiëring Jeugd- en Jongerenwerk 2016 GEMEENTEBLAD Officiële uitgave van gemeente Veghel. Nr. 107877 3 augustus 2016 Nadere regels subsidiëring Jeugd- en Jongerenwerk 2016 Het college van burgemeester en wethouders van de gemeente Veghel;

Nadere informatie

SUBSIDIEREGELING MAATSCHAPPELIJKE COÖPERATIE DEN HAAG 2016. Het college van burgemeester en wethouders van de gemeente Den Haag,

SUBSIDIEREGELING MAATSCHAPPELIJKE COÖPERATIE DEN HAAG 2016. Het college van burgemeester en wethouders van de gemeente Den Haag, Gemeente Den Haag PBS/2015.295 RIS 290049 SUBSIDIEREGELING MAATSCHAPPELIJKE COÖPERATIE DEN HAAG 2016 Het college van burgemeester en wethouders van de gemeente Den Haag, overwegende dat: - het doen van

Nadere informatie

gelezen het voorstel van burgemeester en wethouders d.d. 24 maart 2015 ; Subsidieverordening Maatschappelijk Innovatiefonds gemeente Ommen

gelezen het voorstel van burgemeester en wethouders d.d. 24 maart 2015 ; Subsidieverordening Maatschappelijk Innovatiefonds gemeente Ommen GEMEENTEBLAD Officiële uitgave van gemeente Ommen. Nr. 52126 16 juni 2015 Subsidieverordening Maatschappelijk Innovatiefonds gemeente Ommen De raad van de gemeente Ommen; gelezen het voorstel van burgemeester

Nadere informatie

Gemeente Heerlen - beleidsregel gemeenschapshuizen 2014

Gemeente Heerlen - beleidsregel gemeenschapshuizen 2014 GEMEENTEBLAD Officiële uitgave van gemeente Heerlen. Nr. 41574 24 juli 2014 Gemeente Heerlen - beleidsregel gemeenschapshuizen 2014 BELEIDSREGELS SUBSIDIËRING GEMEENSCHAPSHUIZEN EN FEDERATIE GEMEENSCHAPSHUIZEN

Nadere informatie

Artikel 1 Begripsomschrijvingen

Artikel 1 Begripsomschrijvingen BURGEMEESTER EN WETHOUDERS VAN DE GEMEENTE LEEUWARDEN; In aanvulling op en ter nadere uitwerking van de Algemene Subsidieverordening Leeuwarden 014- (ASV); Gelet op de ASV artikel ; Gelet op de Gemeentewet

Nadere informatie

NADERE REGELS SUBSIDIE WONEN BOVEN WINKELS ARNHEM 2012

NADERE REGELS SUBSIDIE WONEN BOVEN WINKELS ARNHEM 2012 NADERE REGELS SUBSIDIE WONEN BOVEN WINKELS ARNHEM 2012 HET COLLEGE VAN BURGEMEESTER EN WETHOUDERS VAN DE GEMEENTE ARNHEM, Overwegende dat het college met gebruikmaking van de anticipatiebevoegdheid als

Nadere informatie

Regeling subsidie armoedebeleid gemeente Oisterwijk 2019.

Regeling subsidie armoedebeleid gemeente Oisterwijk 2019. GEMEENTEBLAD Officiële uitgave van de gemeente Oisterwijk Nr. 205711 27 september 2018 Regeling subsidie armoedebeleid gemeente Oisterwijk 2019 Wij willen dat geen van de inwoners van de gemeente Oisterwijk

Nadere informatie

Subsidieregeling Participatie in de buurt Gouda 2018

Subsidieregeling Participatie in de buurt Gouda 2018 Subsidieregeling Participatie in de buurt Gouda 2018 Vastgesteld 27 juni 2017 Bekendgemaakt 30 juni 2017 Inwerkingtreding 30 juni 2017 Wijziging -- pagina 2 Burgemeester en wethouders van Gouda Gelezen

Nadere informatie

BESLUIT Nr. MO/1489681 Nadere regels subsidie Algemene Voorzieningen Maatschappelijke Opvang Dordrecht 2015

BESLUIT Nr. MO/1489681 Nadere regels subsidie Algemene Voorzieningen Maatschappelijke Opvang Dordrecht 2015 Gemeentebestuur Spuiboulevard 300 3311 GR DORDRECHT Het COLLEGE van BURGEMEESTER en WETHOUDERS van de gemeente DORDRECHT; gezien het voorstel van 10 september 2015 inzake Nadere regels subsidie Algemene

Nadere informatie

Deze regeling heeft als doel om middelen beschikbaar te stellen aan IKC s in de gemeente Leeuwarden voor het uitvoeren van hun profiel.

Deze regeling heeft als doel om middelen beschikbaar te stellen aan IKC s in de gemeente Leeuwarden voor het uitvoeren van hun profiel. GEMEENTEBLAD Officiële uitgave van de gemeente Leeuwarden Nr. 40035 26 februari 2018 Regeling subsidie Kansen voor Kinderen 2018 Tekst van de regeling BURGEMEESTER EN WETHOUDERS VAN DE GEMEENTE LEEUWARDEN;

Nadere informatie

gelet op artikel 3 van de Algemene subsidieverordening Zuid-Holland 2013;

gelet op artikel 3 van de Algemene subsidieverordening Zuid-Holland 2013; Gedeputeerde Staten van de provincie Zuid-Holland, gelet op artikel 3 van de Algemene subsidieverordening Zuid-Holland 2013; overwegende dat het wenselijk is een bijdrage te leveren aan een slagvaardig

Nadere informatie

Besluit van de gemeenteraad d.d. 12 december 2011, nr. 14B/B, tot vaststelling van de Algemene subsidieverordening Tubbergen

Besluit van de gemeenteraad d.d. 12 december 2011, nr. 14B/B, tot vaststelling van de Algemene subsidieverordening Tubbergen Gemeenteblad Elektronisch uitgegeven van de gemeente Tubbergen Jaargang: 2011 Nummer: 35 Uitgifte: 23 december 2011 Besluit van de gemeenteraad d.d. 12 december 2011, nr. 14B/B, tot vaststelling van de

Nadere informatie

Algemene subsidieverordening gemeente Harlingen overwegende dat het gewenst is voor subsidiering algemene regels vast te stellen;

Algemene subsidieverordening gemeente Harlingen overwegende dat het gewenst is voor subsidiering algemene regels vast te stellen; CVDR Officiële uitgave van Harlingen. Nr. CVDR27949_1 16 augustus 2016 Algemene subsidieverordening gemeente Harlingen 2006 Raad : 6 december 2006.... DE RAAD VAN DE GEMEENTE HARLINGEN; overwegende dat

Nadere informatie

SUBSIDIEREGELING IMPULS BUURTHUIS VAN DE TOEKOMST DEN HAAG 2015

SUBSIDIEREGELING IMPULS BUURTHUIS VAN DE TOEKOMST DEN HAAG 2015 Gemeente Den Haag Ons kenmerk BOW/2015.1 RIS 280860 SUBSIDIEREGELING IMPULS BUURTHUIS VAN DE TOEKOMST DEN HAAG 2015 HET COLLEGE VAN BURGEMEESTER EN WETHOUDERS, overwegende dat: - het concept Buurthuis

Nadere informatie

Algemene subsidieverordening Texel

Algemene subsidieverordening Texel Algemene subsidieverordening Texel Gemeenteblad Texel 2016 nr 36 datum 24-03-2016 INTREKKING Algemene subsidieverordening Texel 2011 De raad van de gemeente Texel gelezen het voorstel van het college van

Nadere informatie

SAMEN AAN DE SLAG: BELEIDSREGELS BEWONERSBIJDRAGE GEMEENTE DRIMMELEN 2015

SAMEN AAN DE SLAG: BELEIDSREGELS BEWONERSBIJDRAGE GEMEENTE DRIMMELEN 2015 SAMEN AAN DE SLAG: BELEIDSREGELS BEWONERSBIJDRAGE GEMEENTE DRIMMELEN 2015 Het college van Burgemeester en Wethouders, Gelet op de Algemene subsidieverordening Drimmelen 2007; overwegende dat; Het college

Nadere informatie

a. het uitvoeren van activiteiten voor kinderen in de leeftijd van 4 tot 19 jaar

a. het uitvoeren van activiteiten voor kinderen in de leeftijd van 4 tot 19 jaar CVDR Officiële uitgave van Roerdalen. Nr. CVDR354861_2 28 november 2017 Nadere regel combivouchers Conform titel 4.3 van de Algemene wet bestuursrecht en artikel 2 van de Algemene Subsidieverordening (ASV)

Nadere informatie

Beleidsregels Subsidieverlening Sport. gemeente Veendam

Beleidsregels Subsidieverlening Sport. gemeente Veendam Beleidsregels Subsidieverlening Sport gemeente Veendam Doel: Stellen van regels voor het verstrekken van subsidies aan sportactiviteiten die bijdragen aan het verbeteren van sportbeoefening en sportbeleving

Nadere informatie

A. ALGEMENE BEPALINGEN

A. ALGEMENE BEPALINGEN No. 070505 St. Annaparochie, 31 mei 2007. De raad der gemeente het Bildt; overwegende; dat de raad bij besluit dd. 11 november 2002 de Algemene Subsidie Verordening heeft vastgesteld; dat het in aanvulling

Nadere informatie

SUBSIDIEREGELING STIMULERING CULTUREEL ONDERNEMERSCHAP DEN HAAG 2017

SUBSIDIEREGELING STIMULERING CULTUREEL ONDERNEMERSCHAP DEN HAAG 2017 RIS296403 SUBSIDIEREGELING STIMULERING CULTUREEL ONDERNEMERSCHAP DEN HAAG 2017 Het college van burgemeester en wethouders van Den Haag, overwegende dat: - de Commissie Samenleving op 17 januari 2017 per

Nadere informatie

Naam regeling: Algemene Subsidieverordening gemeente Zundert Citeertitel: Algemene Subsidieverordening gemeente Zundert 2011

Naam regeling: Algemene Subsidieverordening gemeente Zundert Citeertitel: Algemene Subsidieverordening gemeente Zundert 2011 Zundertse Regelgeving Wetstechnische informatie Rubriek: Maatschappelijke Zorg en Welzijn Naam regeling: Algemene Subsidieverordening gemeente Zundert 2011 Citeertitel: Algemene Subsidieverordening gemeente

Nadere informatie

Het sociaal wijkteam bij u in de buurt. Samen doen wat nodig is!

Het sociaal wijkteam bij u in de buurt. Samen doen wat nodig is! Het sociaal wijkteam bij u in de buurt Samen doen wat nodig is! Vragen die vaak gesteld worden aan het sociaal team: Ik heb schulden. Wat nu? Mijn partner kampt met een verslaving, maar wil geen hulp.

Nadere informatie

HOOFDSTUK 1. ALGEMENE BEPALINGEN

HOOFDSTUK 1. ALGEMENE BEPALINGEN Algemene subsidieverordening gemeente Oldebroek Nr. 65148 De raad van de gemeente Oldebroek; gelezen het voorstel van het college van burgemeester en wethouders van 6 juli 2010; gelet op artikel 149 van

Nadere informatie

Het college van burgemeester en wethouders van de gemeente Zutphen,

Het college van burgemeester en wethouders van de gemeente Zutphen, GEMEENTEBLAD Officiële uitgave van de gemeente Zutphen Nr. 272649 20 december 2018 Regeling van het college van burgemeester en wethouders van de gemeente Zutphen houdende bepalingen over het subsidiëren

Nadere informatie

Uitvoeringsregeling subsidies incidentele activiteiten 2012

Uitvoeringsregeling subsidies incidentele activiteiten 2012 Uitvoeringsregeling subsidies incidentele activiteiten 2012 Burgemeester en wethouders van Doetinchem; overwegende dat het gewenst is activiteiten te stimuleren op de volgende onderdelen van de zorg, sport

Nadere informatie

REGELING BEWONERSINITIATIEVEN 2019

REGELING BEWONERSINITIATIEVEN 2019 BURGEMEESTER EN WETHOUDERS VAN MAASTRICHT, gelet op artikel 15,vierde lid van de Verordening Subsidies Vrijwilligersactiviteiten Welzijn en Zorg 2017. BESLUITEN tot vaststelling van de volgende Regeling

Nadere informatie

Accommodatiebeleid en plannen voor het centrum van Zeeland

Accommodatiebeleid en plannen voor het centrum van Zeeland Accommodatiebeleid en plannen voor het centrum van Zeeland 1 Programma Toelichting op het Accommodatiebeleid Door wethouder B. Maathuis en wethouder P. Jonkergouw Toelichting stedenbouwkundig plannen gebieden

Nadere informatie

Gespreksnotitie ingetrokken bij Commissie Welzijn op 12 juni 2013

Gespreksnotitie ingetrokken bij Commissie Welzijn op 12 juni 2013 Juni 2013 2 Nieuwsbrief Gebiedsgericht werken Toekomst wijkenen dorpenbeleid in Leeuwarden Bij alle wijkpanels en dorpsbelangen is kort geleden een gespreksnotitie binnengekomen. Die notitie is ook naar

Nadere informatie

ALGEMENE SUBSIDIEVERORDENING HEERENVEEN 2014

ALGEMENE SUBSIDIEVERORDENING HEERENVEEN 2014 ALGEMENE SUBSIDIEVERORDENING HEERENVEEN 2014 De raad van de gemeente Heerenveen; gelezen het voorstel van het college van burgemeester en wethouders van 17 september 2013, inzake de Algemene subsidieverordening

Nadere informatie

Nadere regels Fonds Leefbaarheid Landelijk Gebied Flevoland

Nadere regels Fonds Leefbaarheid Landelijk Gebied Flevoland Gedeputeerde Staten van Flevoland, overwegende dat: Provinciale Staten op de begroting onder vermelding van Fonds Leefbaarheid Landelijk Gebied 2017-2019 financiële middelen beschikbaar hebben gesteld

Nadere informatie

Concept ALGEMENE SUBSIDIEVERORDENING GEMEENTE MOERDIJK

Concept ALGEMENE SUBSIDIEVERORDENING GEMEENTE MOERDIJK Concept ALGEMENE SUBSIDIEVERORDENING GEMEENTE MOERDIJK De raad van de gemeente Moerdijk; gelezen het voorstel van het college van burgemeester en wethouders van >, , inzake de Algemene

Nadere informatie

Deelverordeningen behorend bij de Algemene Subsidieverordening gemeente Lopik 2018

Deelverordeningen behorend bij de Algemene Subsidieverordening gemeente Lopik 2018 Deelverordeningen behorend bij de Algemene Subsidieverordening gemeente Lopik 2018 Deelverordening Jeugdsport 2 Deelverordening maatschappelijke participatie 4 Deelverordening subsidieverlening jaarlijks

Nadere informatie

Subsidieregeling Vrijwilligersondersteuning

Subsidieregeling Vrijwilligersondersteuning Subsidieregeling Vrijwilligersondersteuning 2020-2023 Burgemeester en wethouders van de gemeente Roosendaal; gelet op artikel 2, eerste lid, onder h, en tweede lid, van de Algemene subsidieverordening

Nadere informatie

zoals vastgelegd in artikel 5 van de Regeling onder Afwegingsfactoren. De Tafel adviseert de aanvraag.

zoals vastgelegd in artikel 5 van de Regeling onder Afwegingsfactoren. De Tafel adviseert de aanvraag. Aanvraag 2 Plaatselijk belang Wergea Gevraagd 4.220,= Ten behoeve van Elektronisch informatiebord Afwegingsfactoren. De aanvraag wordt toegekend omdat dit bijdraagt aan de participatie zowel bij voorbereiding

Nadere informatie

Maatschappelijke partner: de organisatie(s) waar de doelgroep zich bevindt om het aanbod op af te stemmen.

Maatschappelijke partner: de organisatie(s) waar de doelgroep zich bevindt om het aanbod op af te stemmen. Subsidieregeling maatschappelijke inzet sportverenigingen 2016 Burgemeester en wethouders van de gemeente Lochem, gelet op artikel 2 van de Algemene subsidieverordening gemeente Lochem 2013, besluiten:

Nadere informatie

Wijziging Nadere regels voor subsidieverstrekking 2017

Wijziging Nadere regels voor subsidieverstrekking 2017 GEMEENTEBLAD Officiële uitgave van gemeente Roosendaal. Nr. 13905 27 januari 2017 Wijziging Nadere regels voor subsidieverstrekking 2017 Burgemeester en wethouders van de gemeente Roosendaal; gelet op

Nadere informatie

Subsidieregeling Scouting en Kindervakantiewerk Weert 2017

Subsidieregeling Scouting en Kindervakantiewerk Weert 2017 CVDR Officiële uitgave van Weert. Nr. CVDR441478_1 24 april 2018 Subsidieregeling Scouting en Kindervakantiewerk Weert 2017 Burgemeester en wethouders van Weert; gelet op artikel 3 van de Algemene Subsidieverordening

Nadere informatie

Subsidieverordening aangepast sporten in de regio Drechtsteden 2011

Subsidieverordening aangepast sporten in de regio Drechtsteden 2011 CVDR Officiële uitgave van Dordrecht. Nr. CVDR92441_1 23 februari 2016 Subsidieverordening aangepast sporten in de regio Drechtsteden 2011 De RAAD van de gemeente Dordrecht; gezien het voorstel van het

Nadere informatie

ALGEMENE SUBSIDIEVERORDENING GEMEENTE TYNAARLO. De raad van de gemeente Tynaarlo,

ALGEMENE SUBSIDIEVERORDENING GEMEENTE TYNAARLO. De raad van de gemeente Tynaarlo, ALGEMENE SUBSIDIEVERORDENING GEMEENTE TYNAARLO De raad van de gemeente Tynaarlo, gelezen het voorstel van het college van burgemeester en wethouders van 21 september 2010, inzake de Algemene subsidieverordening

Nadere informatie

GEMEENTEBLAD. Nr HOOFDSTUK 1 ALGEMENE BEPALINGEN

GEMEENTEBLAD. Nr HOOFDSTUK 1 ALGEMENE BEPALINGEN GEMEENTEBLAD Officiële uitgave van de gemeente Wierden Nr. 163204 20 september 2017 Algemene subsidieverordening gemeente Wierden 2015 Burgemeester en wethouders van Wierden maken (ter uitvoering van het

Nadere informatie

Registratienummer: GF13.20063 Datum: 17 september 2013 Agendapunt: 20

Registratienummer: GF13.20063 Datum: 17 september 2013 Agendapunt: 20 Aan de gemeenteraad Registratienummer: GF13.20063 Datum: 17 september 2013 Agendapunt: 20 Portefeuillehouder: De heer L. Buwalda Behandelend ambtenaar: Mevrouw I. de Graaf/ De heer W. de Jong Onderwerp:

Nadere informatie

Beleidsregels Fonds Wonen en Leven gemeente Vlagtwedde 2013 / 2014

Beleidsregels Fonds Wonen en Leven gemeente Vlagtwedde 2013 / 2014 Inhoud Pagina Inleiding beleidsregels 2 Toelichting 2 Beleidsregels Fonds Wonen en Leven 4 Procedure aanvraag Fonds 5 Aanvraagformulier 6 Beleidsregels Wonen en Leven versie augustus 2013 Pag. 1 Wat zijn

Nadere informatie

Subsidieregeling Opbouwwerk

Subsidieregeling Opbouwwerk Subsidieregeling Opbouwwerk 2020-2023 Burgemeester en wethouders van de gemeente Roosendaal, gelet op artikel 2, eerste lid, onder h, en tweede lid, van de Algemene subsidieverordening Roosendaal: BESLUITEN

Nadere informatie

Subsidieregeling Kindgebonden financiering peuteropvang en voorschoolse educatie gemeente Alblasserdam 2019

Subsidieregeling Kindgebonden financiering peuteropvang en voorschoolse educatie gemeente Alblasserdam 2019 GEMEENTEBLAD Officiële uitgave van de gemeente Alblasserdam Nr. 268196 13 december 2018 Subsidieregeling Kindgebonden financiering peuteropvang en voorschoolse educatie gemeente Alblasserdam 2019 Het college

Nadere informatie

besluiten vast te stellen: de Subsidieregeling kindgebonden financiering peuteropvang en voorschoolse educatie gemeente Gouda.

besluiten vast te stellen: de Subsidieregeling kindgebonden financiering peuteropvang en voorschoolse educatie gemeente Gouda. CVDR Officiële uitgave van Gouda. Nr. CVDR468650_2 10 oktober 2018 Besluit van het college van burgemeester en wethouders van de gemeente Gouda houdende regels omtrent subsidie voor kindgebonden financiering

Nadere informatie

Beleidsregels welzijnssubsidies 2014

Beleidsregels welzijnssubsidies 2014 Beleidsregels welzijnssubsidies 2014 Hoofdstuk 1 Algemene bepalingen Artikel 1: Begripsbepalingen Voor de toepassing van deze beleidsregels wordt verstaan onder: a. Awb: de Algemene wet bestuursrecht b.

Nadere informatie

SUBSIDIEREGELING STERK ZIJN HAGENAARS MET EEN BEPERKING, DEN HAAG 2016

SUBSIDIEREGELING STERK ZIJN HAGENAARS MET EEN BEPERKING, DEN HAAG 2016 Ons kenmerk RIS295239 SUBSIDIEREGELING STERK ZIJN HAGENAARS MET EEN BEPERKING, DEN HAAG 2016 HET COLLEGE VAN BURGEMEESTER EN WETHOUDERS, overwegende dat: - de gemeenteraad op 8 september 2016 de nota Sterk

Nadere informatie

Beleidsregels subsidiering activiteiten en projecten KH2018 gemeente Ferwerderadiel

Beleidsregels subsidiering activiteiten en projecten KH2018 gemeente Ferwerderadiel Beleidsregels subsidiering activiteiten en projecten KH2018 gemeente Ferwerderadiel Voor de jaren 2017 en 2018 stelt het college op grond van Artikel 1.3 van de Algemene Subsidieverordening Ferwerderadiel

Nadere informatie

GEMEENTEBESTUUR ARCHIEFEXEMPLAAR. Stichting Filmtheater de Nieuwe Scène De heer L. Thommassen Postbus 333 5900 AH VENLO. Geachte heer Thommassen,

GEMEENTEBESTUUR ARCHIEFEXEMPLAAR. Stichting Filmtheater de Nieuwe Scène De heer L. Thommassen Postbus 333 5900 AH VENLO. Geachte heer Thommassen, ARCHIEFEXEMPLAAR Stichting Filmtheater de Nieuwe Scène De heer L. Thommassen Postbus 333 5900 AH VENLO GEMEENTEBESTUUR uw kenmerk 2011.HDr002 uw brief d.d. 31 oktober 2011 onderwerp Subsidieverlening 2012

Nadere informatie

Het college van burgemeester en wethouders van de gemeente Den Haag, gelet op artikel 5 van de Algemene subsidieverordening Den Haag 2014,

Het college van burgemeester en wethouders van de gemeente Den Haag, gelet op artikel 5 van de Algemene subsidieverordening Den Haag 2014, RIS300566 SUBSIDIEREGELING ZORGSTEUNPUNTEN DEN HAA G 2018 Het college van burgemeester en wethouders van de gemeente Den Haag, gelet op artikel 5 van de Algemene subsidieverordening Den Haag 2014, besluit

Nadere informatie

Subsidieregeling sport gemeente Weststellingwerf 2016. Het college van burgemeester en wethouders van Weststellingwerf,

Subsidieregeling sport gemeente Weststellingwerf 2016. Het college van burgemeester en wethouders van Weststellingwerf, Subsidieregeling sport gemeente Weststellingwerf 2016 Het college van burgemeester en wethouders van Weststellingwerf, gelet op de Algemene subsidieverordening Werststellingwerf 2016, besluit vast te stellen

Nadere informatie

SUBSIDIEREGELING HUISVESTINGSSUBSIDIE, EXPLOITATIESUBSIDIE EN HUURSUBSIDIE DEURNE 2018

SUBSIDIEREGELING HUISVESTINGSSUBSIDIE, EXPLOITATIESUBSIDIE EN HUURSUBSIDIE DEURNE 2018 Gemeenteblad nr. 374, 21 april 2016 SUBSIDIEREGELING HUISVESTINGSSUBSIDIE, EXPLOITATIESUBSIDIE EN HUURSUBSIDIE DEURNE 2018 De raad van de gemeente Deurne; gezien het voorstel van burgemeester en wethouders

Nadere informatie

Subsidieregeling stimuleringsfonds particulier initiatief 2015

Subsidieregeling stimuleringsfonds particulier initiatief 2015 GEMEENTEBLAD Officiële uitgave van gemeente Pijnacker-Nootdorp. Nr. 44114 22 mei 2015 Subsidieregeling stimuleringsfonds particulier initiatief 2015 De raad van de gemeente Pijnacker-Nootdorp; gezien het

Nadere informatie

Burgemeester en wethouders van gemeente Amersfoort, gelezen de nota (...) d.d. (...) nr. (...);

Burgemeester en wethouders van gemeente Amersfoort, gelezen de nota (...) d.d. (...) nr. (...); Burgemeester en wethouders van gemeente Amersfoort, gelezen de nota (...) d.d. (...) nr. (...); gelet op de Algemene wet bestuursrecht en de vigerende Algemene Subsidieverordening; SUBSIDIEREGELING VOLWASSENEN

Nadere informatie

Algemene subsidieverordening GOES 2011

Algemene subsidieverordening GOES 2011 Algemene subsidieverordening GOES 2011 De raad van de gemeente Goes; gelezen het voorstel van het college van burgemeester en wethouders van 6 juni 2011; gelet op artikel 149 van de Gemeentewet; b e s

Nadere informatie

Aan de aanvraag hebben wij de volgende activiteit toegevoegd: - Planologisch afwijken (art. 2.1, lid 1 onder c Wabo);

Aan de aanvraag hebben wij de volgende activiteit toegevoegd: - Planologisch afwijken (art. 2.1, lid 1 onder c Wabo); Van Wijnen Projectontwikkeling West B.V. t.a.v. mevrouw C.N.M. Toussaint Postbus 764 3300 AT DORDRECHT uw brief van uw kenmerk ons kenmerk 1344385 datum onderwerp ontwerpbeschikking omgevingsvergunning

Nadere informatie

I N H O U D S O P G A V E

I N H O U D S O P G A V E I N H O U D S O P G A V E Pagina Inhoud 1 - Inhoudsopgave Het Bestuur 2, 3 - Voorwoord 3, 4 - Contacten en andere activiteiten in 2014 van bestuursleden SBO 5, 6, 7, 8 - Notulen ledenvergadering SBO 3

Nadere informatie

Beleidsregels Projectsubsidies Cultuur Midden-Drenthe

Beleidsregels Projectsubsidies Cultuur Midden-Drenthe Beleidsregels Projectsubsidies Cultuur MD Zaaknummer: 583313 Beleidsregels Projectsubsidies Cultuur Midden-Drenthe Burgemeester en wethouders van Midden-Drenthe, overwegende: dat de gemeenteraad in de

Nadere informatie

gelet op artikel 4:23 van de Algemene wet bestuursrecht en artikel 4 van de Algemene Subsidieverordening Arnhem 2016;

gelet op artikel 4:23 van de Algemene wet bestuursrecht en artikel 4 van de Algemene Subsidieverordening Arnhem 2016; Besluit van 2 april 2019 Zaaknummer 342352 HET COLLEGE VAN BURGEMEESTER EN WETHOUDERS VAN ARNHEM; gelet op artikel 4:23 van de Algemene wet bestuursrecht en artikel 4 van de Algemene Subsidieverordening

Nadere informatie

Nadere regels voor subsidieverstrekking 2019

Nadere regels voor subsidieverstrekking 2019 Nadere regels voor subsidieverstrekking 2019 Van toepassing op subsidiëring vanuit het flexibel budget Het college van burgemeester en wethouders van Borger-Odoorn; gelet op artikel 149 Gemeentewet en

Nadere informatie

Het college van burgemeester en wethouders van de gemeente Rotterdam,

Het college van burgemeester en wethouders van de gemeente Rotterdam, Nadere regels bewonersinitiatieven Rotterdam Het college van burgemeester en wethouders van de gemeente Rotterdam, gelezen het voorstel van de directeur Activering & Welzijn van het cluster Maatschappelijke

Nadere informatie

Het college van burgemeester en wethouders van de gemeente Woensdrecht

Het college van burgemeester en wethouders van de gemeente Woensdrecht Subsidieregeling eenmalige subsidie Woensdrecht Het college van burgemeester en wethouders van de gemeente Woensdrecht Gelet op artikel 160 van de Gemeentewet, de Algemene wet bestuursrecht en de Algemene

Nadere informatie

Subsidieregeling Evenementen. Het college van burgemeester en wethouders van de gemeente Capelle aan den Ussel;

Subsidieregeling Evenementen. Het college van burgemeester en wethouders van de gemeente Capelle aan den Ussel; gemeente Capelle aan den Ijssel Subsidieregeling Evenementen Het college van burgemeester en wethouders van de gemeente Capelle aan den Ussel; gelet op de Algemene subsidieverordening Capelle aan den Ussel

Nadere informatie

Uitvoeringsregels Subsidie Evenementen 2018

Uitvoeringsregels Subsidie Evenementen 2018 Uitvoeringsregels Subsidie Evenementen 2018 1 Inhoudsopgave 1. Algemeen... 3 1.1. Citeertitel... 3 1.2. Opbouw... 3 2. Begripsbepaling... 4 3. Criteria... 5 3.1 Criteria organisatie... 5 3.2 Criteria evenement...

Nadere informatie

Subsidieregeling Onderwijs en Kinderopvang Weert 2017

Subsidieregeling Onderwijs en Kinderopvang Weert 2017 GEMEENTEBLAD Officiële uitgave van gemeente Weert. Nr. 21810 10 februari 2017 Subsidieregeling Onderwijs en Kinderopvang Weert 2017 Burgemeester en wethouders van Weert; gelet op artikel 3 van de Algemene

Nadere informatie

Subsidieregeling Vrijwillige ondersteuning en dienstverlening

Subsidieregeling Vrijwillige ondersteuning en dienstverlening Subsidieregeling Vrijwillige ondersteuning en dienstverlening 2020-2021 Burgemeester en wethouders van de gemeente Roosendaal; gelet op artikel 2, eerste lid, onder h, en tweede lid, van de Algemene subsidieverordening

Nadere informatie

Subsidieverordening Actielijnen 3a, 3b en 4 Lokale Educatieve Agenda

Subsidieverordening Actielijnen 3a, 3b en 4 Lokale Educatieve Agenda CVDR Officiële uitgave van Enschede. Nr. CVDR362945_1 25 oktober 2016 Subsidieverordening Actielijnen 3a, 3b en 4 Lokale Educatieve Agenda De raad van de gemeente Enschede; gelezen het voorstel van het

Nadere informatie

Subsidieregels Cultuurfonds

Subsidieregels Cultuurfonds Subsidieregels Cultuurfonds Op deze subsidieregels is de algemene subsidieverordening Borger-Odoorn van toepassing. Deze subsidieregels horen als bijlage bij de Beleidsregels Cultuur en Welzijn 2004-2008

Nadere informatie

PROVINCIAAL BLAD. Gelet op het bepaalde in artikel 2, tweede lid van de Algemene Subsidieverordening Flevoland 2012,

PROVINCIAAL BLAD. Gelet op het bepaalde in artikel 2, tweede lid van de Algemene Subsidieverordening Flevoland 2012, PROVINCIAAL BLAD Officiële uitgave van de provincie Flevoland Nr. 1869 26 april 2017 Besluit van Gedeputeerde Staten van de provincie Flevoland houdende regels omtrent ondersteuning van activiteiten die

Nadere informatie

Algemene subsidieverordening Haaksbergen (9.16b)

Algemene subsidieverordening Haaksbergen (9.16b) Algemene subsidieverordening Haaksbergen (9.16b) Samenvatting Deze verordening geeft aan welke begrippen bij subsidies worden gebruikt, welke soorten subsidies er zijn, welke regels er gelden voor aanvragen,

Nadere informatie

Subsidieregeling Inloopvoorziening(en), ontmoeting en lotgenotencontact

Subsidieregeling Inloopvoorziening(en), ontmoeting en lotgenotencontact Subsidieregeling Inloopvoorziening(en), ontmoeting en lotgenotencontact 2020-2021 Burgemeester en wethouders van de gemeente Roosendaal; gelet op artikel 2, eerste lid, onder h, en tweede lid, van de Algemene

Nadere informatie

gemeente Eindhoven Subsidieregeling meedoen en maatschappelijke participatie

gemeente Eindhoven Subsidieregeling meedoen en maatschappelijke participatie gemeente Eindhoven Besluit Het college van burgemeester en wethouders van Eindhoven, Gelet op het bepaalde in de Algemene subsidieverordening gemeente Eindhoven, titel 4.2 van de Algemene wet bestuursrecht

Nadere informatie

Gemeente Heerlen - beleidsregel Tenderregeling Community Arts

Gemeente Heerlen - beleidsregel Tenderregeling Community Arts GEMEENTEBLAD Officiële uitgave van gemeente Heerlen. Nr. 40033 17 juli 2014 Gemeente Heerlen - beleidsregel Tenderregeling Community Arts Artikel 1 Begripsomschrijving In deze beleidsregel wordt verstaan

Nadere informatie

NADERE REGELS VOOR SUBSIDIËRING VAN SPORTEVENEMENTEN IN AMSTELVEEN Hoofdstuk 1. Algemene bepalingen. Artikel 1. Begripsomschrijvingen.

NADERE REGELS VOOR SUBSIDIËRING VAN SPORTEVENEMENTEN IN AMSTELVEEN Hoofdstuk 1. Algemene bepalingen. Artikel 1. Begripsomschrijvingen. NADERE REGELS VOOR SUBSIDIËRING VAN SPORTEVENEMENTEN IN AMSTELVEEN 2014. Hoofdstuk 1. Algemene bepalingen. Artikel 1. Begripsomschrijvingen. In deze nadere regels wordt verstaan onder: a. Algemene subsidieverordening:

Nadere informatie

Algemene subsidieverordening Gemeente Werkendam 2012

Algemene subsidieverordening Gemeente Werkendam 2012 Algemene subsidieverordening Gemeente Werkendam 2012 De raad van de gemeente Werkendam, gelezen het voorstel van het college van burgemeester en wethouders d.d. 13 november 2012, gelet op - artikel 149

Nadere informatie

eurne DE RAAD VAN DE GEMEENTE DEURNE Gezien het voorstel van burgemeester en wethouders d.d. 21 augustus 2018, nr. 56;

eurne DE RAAD VAN DE GEMEENTE DEURNE Gezien het voorstel van burgemeester en wethouders d.d. 21 augustus 2018, nr. 56; Nr. S6a DE RAAD VAN DE GEMEENTE DEURNE Gezien het voorstel van burgemeester en wethouders d.d. 21 augustus 2018, nr. 56; gehoord de commissie Economie en Wonen d.d. 4 september 2018; gelet op het bepaalde

Nadere informatie

Subsidieregeling vrijwillige inzet gemeente Deurne Datum :

Subsidieregeling vrijwillige inzet gemeente Deurne Datum : Subsidieregeling vrijwillige inzet gemeente Deurne 2017 Datum : Inhoudsopgave Artikel 1 Begripsomschrijvingen... 3 Artikel 2 Toepassingsbereik... 3 Artikel 3 Activiteiten en doelgroepen... 3 Artikel 4

Nadere informatie

gelet op artikel 3 van de Algemene Subsidieverordening Weert 2017, de Gemeentewet en de Algemene wet bestuursrecht;

gelet op artikel 3 van de Algemene Subsidieverordening Weert 2017, de Gemeentewet en de Algemene wet bestuursrecht; GEMEENTEBLAD Officiële uitgave van gemeente Weert. Nr. 21832 10 februari 2017 Subsidieregeling Professionele Instellingen Weert 2017 Burgemeester en wethouders van Weert; gelet op artikel 3 van de Algemene

Nadere informatie

Regeling subsidie sport gemeente Oisterwijk 2019.

Regeling subsidie sport gemeente Oisterwijk 2019. GEMEENTEBLAD Officiële uitgave van de gemeente Oisterwijk Nr. 207313 1 oktober 2018 Regeling subsidie sport gemeente Oisterwijk 2019 Sport én bewegen dragen in positieve zin bij aan fysieke en psychische

Nadere informatie

Subsidieverordening Aangepast sporten in de regio Drechtsteden 2013

Subsidieverordening Aangepast sporten in de regio Drechtsteden 2013 CVDR Officiële uitgave van Dordrecht. Nr. CVDR228088_1 23 februari 2016 Subsidieverordening Aangepast sporten in de regio Drechtsteden 2013 De RAAD van de gemeente Dordrecht; gezien het voorstel van het

Nadere informatie

UTRECHTSE ONDERWIJSIMPULS VOOR KWALITEIT EN

UTRECHTSE ONDERWIJSIMPULS VOOR KWALITEIT EN Gemeenteblad van Utrecht 2015 Nr. xx BELEIDSREGEL UTRECHTSE ONDERWIJSIMPULS VOOR KWALITEIT EN EXCELLENTIE (Besluit van B&W. 2015) Het college van burgemeester en wethouders van de gemeente Utrecht; gelet

Nadere informatie

GEMEENTEBLAD. Nr

GEMEENTEBLAD. Nr GEMEENTEBLAD Officiële uitgave van de gemeente Berkelland Nr. 190484 7 september 2018 Besluit van het college van burgemeester en wethouders van de gemeente Berkelland houdende regels omtrent subsidie

Nadere informatie

Officiële uitgave van het Koninkrijk der Nederlanden sinds 1814. Beleidskader intrekken erkenning als Jobcoachorganisatie

Officiële uitgave van het Koninkrijk der Nederlanden sinds 1814. Beleidskader intrekken erkenning als Jobcoachorganisatie STAATSCOURANT Officiële uitgave van het Koninkrijk der Nederlanden sinds 1814. Nr. 13672 27 mei 2013 Beleidskader intrekken erkenning als Jobcoachorganisatie Het Uitvoeringsinstituut werknemersverzekeringen,

Nadere informatie

B&W-Aanbiedingsformulier

B&W-Aanbiedingsformulier 1 B&W.nr.: 08.0205, d.d. 18 maart 2008 B&W-Aanbiedingsformulier Onderwerp Haalbaarheidsonderzoek kunstijsbaan Leiden. BESLUITEN 1 Kennis te nemen van het Haalbaarheidsonderzoek kunstijsbaan Leiden, Grontmij/Marktplan,

Nadere informatie

Subsidieregeling Nieuwe media

Subsidieregeling Nieuwe media Subsidieregeling Nieuwe media 2020-2023 Burgemeester en wethouders van de gemeente Roosendaal; gelet op artikel 2, eerste lid, onder f, en tweede lid, van de Algemene subsidieverordening Roosendaal; BESLUITEN

Nadere informatie

gezien het voorstel van het college van Burgemeester en Wethouders van 15 november 2016, kenmerk SBH/ ;

gezien het voorstel van het college van Burgemeester en Wethouders van 15 november 2016, kenmerk SBH/ ; Nr. 1748803 - II De RAAD van de gemeente Dordrecht; Raadsgriffie Spuiboulevard 300 3311 GR DORDRECHT gezien het voorstel van het college van Burgemeester en Wethouders van 15 november 2016, kenmerk SBH/1739468;

Nadere informatie

R A A D S V O O R S T E L E N O N T W E R P B E S L U I T

R A A D S V O O R S T E L E N O N T W E R P B E S L U I T R A A D S V O O R S T E L E N O N T W E R P B E S L U I T Registratienummer raad 1271780 Datum: Portefeuillehouder: 15 maart 2016 R. Helm Afdeling / Team: Werk&Welzijn / WMO Behandeld door: H.F. Schoep

Nadere informatie