In dit verslag blikken wij als Stichting Open Arms terug op het jaar 2012 en kijken wij vooruit naar het jaar 2013.

Maat: px
Weergave met pagina beginnen:

Download "In dit verslag blikken wij als Stichting Open Arms terug op het jaar 2012 en kijken wij vooruit naar het jaar 2013."

Transcriptie

1 In dit verslag blikken wij als Stichting Open Arms terug op het jaar 2012 en kijken wij vooruit naar het jaar Het jaar 2012 stond in het teken van het wisselen van de wacht. Grethe Kruizinga vond een nieuwe baan in Zwolle. Per 1 oktober 2012 is Henk den Breejen als nieuwe opbouwwerker aan de slag gegaan voor 24 uur per week. We zijn blij en dankbaar dat er zo snel in de vacature voorzien is. Zorgelijke ontwikkeling op het gebied van wijkactiviteiten is het terug treden van de gemeente Rotterdam uit buurthuizen en wijkcentra. Zo is het buurthuis Alexander inmiddels overgegaan naar een andere locatie en is de planning dat eind 2013 de deuren gesloten worden. De activiteiten blijven als het goed is wel doorgaan op andere locaties. Maar het is zeer de vraag of dit op de lange termijn zal blijven werken. In het oude buurthuis worden cursussen aangeboden. Maar de tarieven zullen er waarschijnlijk voor zorgen dat deze niet toegankelijk zijn voor onze doelgroep. De mensen die financieel niet zo ruim zitten. Naast de zorg over bovenstaande ontwikkeling, liggen er juist ook nieuwe kansen. Als Open Arms willen we doorgaan met het aanbieden van laagdrempelige ontmoetingsplekken. We willen op zoek naar nieuwe mogelijkheden om bijvoorbeeld ook basisschoolkinderen van dienst te zijn. De wens om in het Lage Land een vaste basis te hebben voor presentie in de wijk komt steeds nadrukkelijker onder de aandacht. Of dit ook te realiseren is, willen we in 2013 helder krijgen. We zijn dankbaar voor de vele vrijwilligers die bij de verschillende activiteiten betrokken zijn. De begeleiding van vrijwilligers, het uitbouwen van de bestaande activiteiten, de organisatie daar omheen en het werven van nieuwe mensen zijn belangrijke aandachtsvelden voor We realiseren ons dat het een voorrecht is dat twee christelijke gemeenten het werk van Open Arms dragen. We willen ons dit jaar inzetten om dit draagvlak te verbreden en te verdiepen.

2 Vooruitblik 2013 Voortzetten van activiteiten Het uitgiftepunt van de Voedselbank, het Inloopcafé, de Nederlandse taalles, het Creacafé, het VakantieBijbelfeest, het Zomerproject, het Maatjesproject en de Alphacursus zijn activiteiten die we in 2013 willen handhaven. De verwachting bij het uitdeelpunt van de Voedselbank is dat het aantal pakketten zal gaan stijgen. Steeds meer mensen komen in financiële problemen waar ze zelf niet meer uit komen. De Nederlandse taalles lijkt door de tijd heen alleen maar te groeien. Mensen die een beperkt budget hebben en niet verplicht hoeven in te burgeren gaan ons meer en meer vinden. Het gevolg is dat de startersgroep groeit en de middengroep in mindere mate. Als bovenstaande activiteiten gaan groeien, zal dit ook te merken zijn bij het inloopcafé. Punt van aandacht hier is hoe we omgaan met de tweedehandskleding en andere zaken die ter beschikking worden gesteld. Bij het Crea Café liggen er zeker ook groei mogelijkheden. De pr rond deze activiteit kan verbeterd worden. Nieuwe medewerkers kan een nieuwe impuls geven aan deze middagen, doordat zij nieuwe ideeën en contacten hebben. Het Zomerproject is een op zichzelf staande actieweek. De uitdaging is om een brug te slaan tussen de reguliere activiteiten van Open Arms en deze week, zodat de wisselwerking versterkt wordt. Het VakantieBijbelFeest vraagt om een grondige bezinning. Wat willen we precies met kinderwerk in het Lage Land? Hoe willen we present zijn voor basisschoolkinderen uit de wijk? Is het mogelijk om meer structureel iets op te bouwen? Wat zijn onze sterke en minder sterke kanten op dit gebied? Duidelijk is dat er iets moet gebeuren. Het belangrijkste hierbij is dat het geloof terugkomt bij de betrokken kinderwerkers dat het mogelijk is om ook in 2013 aansprekend kinderwerk neer te zetten. We willen dit jaar weer twee keer een Alpha cursus organiseren. Investeren in vrijwilligers en de organisatie Onze vrijwilligers zijn het belangrijkste kapitaal van Open Arms. Zij bepalen letterlijk en figuurlijk het gezicht van onze activiteiten. We vinden het belangrijk om steeds weer de juiste randvoorwaarden te creëren, waardoor onze medewerkers optimaal functioneren.

3 In 2013 willen we onze organisatie doorlichten en waar mogelijk verbeteren. Waar zijn we goed in? Hoe kunnen we dat vasthouden? Waar zijn we minder goed in? Hoe kunnen we ons daarin verbeteren? Belangrijk aandachtspunt hierbij is om met de medewerkers zelf in gesprek te gaan. Wat vinden zij belangrijk? Waar hebben zij behoefte aan? Wat zijn de lastige kanten van het werk waar zij tegenaan lopen? Maatschappelijke tendensen De gevolgen van de bezuinigingen van de gemeente Rotterdam worden meer en meer zichtbaar. Jongerencentrum Bizar is inmiddels gesloten. Buurthuis Alexander is verhuisd naar Het Peil, maar dat is slechts voor korte duur. Eind 2013 zal het buurthuis haar deuren helemaal sluiten. Op termijn zal ook de bibliotheek uit het Lage Land verdwijnen. Dit alles komt de leefbaarheid van de wijk niet ten goede Een reorganisatie in de structuur van de burgerlijke gemeente is in aantocht. De bedoeling is dat de deelgemeenten ophouden met bestaan. Wat dit precies voor gevolgen zal hebben is lastig in te schatten. Waarschijnlijk worden de lijnen van het stadsbestuur naar de bewoners in het Lage Land langer. En over het algemeen is dat geen voordeel voor de bewoners. Bovenstaande ontwikkelingen brengen met zich mee dat organisaties als Open Arms een belangrijk verschil kunnen maken in wijken. Er ontstaan nieuwe mogelijkheden. Hopelijk lukt het om die mogelijkheden goed helder te krijgen en daar op een constructieve manier mee aan de slag te gaan. Nieuwe activiteiten Een structurele kinderactiviteit We blijven zoeken naar mogelijkheden om niet alleen tijdens schoolvakanties, maar door het jaar heen contact te houden met kinderen in de wijk. Open Arms hoopt dit jaar bij te kunnen dragen aan een nieuwe kinderactiviteit. De vorm moet nog worden bepaald. Een zang- en ontmoetingsuur in de Burcht Als follow-up op de Bijbelkring van de Burcht, willen we meer in gaan zetten op laagdrempelige activiteiten. We hopen hiermee zowel ouderen uit De Burcht als uit de wijk van dienst te zijn. Op dit moment denken we aan een maandelijks zanguurtje, waarin ook ontmoeting een belangrijke plaats inneemt. Het samen zingen met mensen is een goede manier om te refereren aan wat mensen nog kennen vanuit hun verleden. Daarnaast denken we dat het een activiteit is waar makkelijk gemeenteleden als vrijwilliger bij kunnen aansluiten. Bovendien is het een aanvullende activiteit in het palet aan activiteiten dat vanuit de Burcht aangeboden wordt.

4 Kledingbeurs Hebbezzzzz Kleding kost geld en geld is voor veel bezoekers van onze activiteiten een probleem. Met het organiseren van een tweedehands kledingbeurs willen we deze groep mensen van dienst zijn. Veel gemeenteleden hebben tweedehandskleding in de aanbieding. De eigen kinderen zijn eruit gegroeid, maar de kleding is nog prima. Zonde om weg te doen! Door de kledingbeurs bieden we een mogelijkheid om kleding die over is te verkopen. De kledingbeurs is een activiteit waar het mes aan drie kanten snijdt. We bieden onze doelgroep de mogelijkheid op het aanschaffen van goedkope kleding. We bieden gemeenteleden een plek om kleding die over is aan te bieden. En we hebben er als stichting extra opbrengsten uit. Huisvesting Een eigen pand waar door de week heen verschillende activiteiten georganiseerd worden, is een wens die sterk leeft bij Open Arms. Tegelijk wordt er ook vanuit de SGA nagedacht over toekomstige huisvesting. Het ligt voor de hand dat we deze twee bewegingen aan elkaar proberen te koppelen. Vanuit Open Arms zijn we zeer benieuwd naar mogelijkheden die er zijn om in de wijk Het Lage Land present te zijn vanuit een eigen locatie. We zullen de huisvestingsvragen en mogelijke oplossingen nauwgezet volgen. In het verlengde van een eigen pand, zou het zo maar kunnen dat er gaandeweg een gemeenschap kan ontstaan van mensen die iets met geloof willen. We realiseren ons dat vaag klinkt, maar we willen het met opzet nog niet te vast omlijnen. Mocht het er van komen, willen we graag met mensen uit de wijk om de tafel om tot een opzet te komen die bij hen aansluit. Het moet echt een gemeenschap van de wijk zelf worden. Voor de midden-lange-termijn willen we in 2013 een visiestuk voor de toekomst schrijven. Als het op termijn gaat lukken om voor de activiteiten van Open Arms een locatie in Het Lage Land te vinden, is het zaak dat we tot een uitgewerkt plan komen over het gebruik van dit pand en welke consequenties dat heeft voor bemensing en organisatie. Investeren in PR We vinden het belangrijk om heldere, mooie materialen te ontwikkelen waarmee we ons wijkwerk zichtbaar kunnen maken aan wijkbewoners, aan organisaties waarmee we samenwerken, aan (potentiële) sponsoren en aan onze achterban of thuisfront.

5 Het zou mooi zijn als we een aantal mensen kunnen vinden die zich met name met de pr van Open Arms bezig willen gaan houden. Fondswerving Voor 2013 staat er twee keer een kinderkledingmarkt gepland, waarvan de opbrengst ten goede komt aan Open Arms. De eerste keer in april. De tweede keer in het najaar. Verder zijn er nog geen concrete plannen voor extra fondswerving in Maar het vinden van nieuwe donateurs en het informeren van de achterban zijn wel blijvende aandachtspunten voor Open Arms.

Jaarverslag 2013 en plan 2014

Jaarverslag 2013 en plan 2014 Jaarverslag 2013 & Jaarplan 2014 Henk den Breejen (Opbouwwerker) Namens bestuur 2014 p/a De Koerillen 6 2904 VL Capelle a/d IJssel K.v.k.nummer 24475721 Rekeningnummer 436.241.439 Website www.openarms.nl

Nadere informatie

Jaarverslag 2015 en jaarplan 2016

Jaarverslag 2015 en jaarplan 2016 Jaarverslag 2015 & Jaarplan 2016 Henk den Breejen (Opbouwwerker) Namens bestuur 31 mei, 2016 p/a De Koerillen 6 2904 VL Capelle a/d IJssel K.v.k.nummer 24475721 Rekeningnummer NL 45 ABNA 0 436.241.439

Nadere informatie

Stichting Open Arms. Financieel verslag Pagina 1

Stichting Open Arms. Financieel verslag Pagina 1 Stichting Open Arms Financieel verslag 2014 Pagina 1 Inhoudsopgave Balans per 31 december 2014 Staat van baten en lasten over de periode 1 januari 2014 tot en met 31 december 2014 Verklaring controle financieel

Nadere informatie

Stichting Open Arms. Financieel verslag Pagina 1

Stichting Open Arms. Financieel verslag Pagina 1 Stichting Open Arms Financieel verslag 2016 Pagina 1 Inhoudsopgave Balans per 31 december 2016 Staat van baten en lasten over de periode 1 januari 2016 tot en met 31 december 2016 Verklaring controle financieel

Nadere informatie

Participatieverslag Nieuw & Anders

Participatieverslag Nieuw & Anders Participatieverslag Nieuw & Anders Op 26 en 31 maart vonden twee bijeenkomsten plaats met de titel Nieuw & Anders plaats. Twee bijeenkomsten die druk bezocht werden door vrijwilligers, verenigingen en

Nadere informatie

Plek Empathie Rust Ruimte Ontmoeting Niets hoeft

Plek Empathie Rust Ruimte Ontmoeting Niets hoeft Plek Empathie Rust Ruimte Ontmoeting Niets hoeft Missie en visie In ons dorp Voorthuizen, waar we inlevend omgaan met mensen, nemen we onze plek in. We zijn graag een plek van rust, waar we aan iedereen

Nadere informatie

Stichting Present Walcheren. Jaarplan 2013

Stichting Present Walcheren. Jaarplan 2013 walcheren Stichting Present Walcheren Jaarplan 2013 2012-12-10 Inhoudsopgave Stichting Present Walcheren... 1 Jaarplan 2013... 1 1. Inleiding... 2 2. Algemene beschrijving Present... 2 3. Beschrijving

Nadere informatie

WIJKACCOMMODATIES: BREDER EN BETER Groeiend nut en noodzaak van het netwerk van wijkaccommodaties in de stad Groningen

WIJKACCOMMODATIES: BREDER EN BETER Groeiend nut en noodzaak van het netwerk van wijkaccommodaties in de stad Groningen STRATEGISCHE VISIE BBOG zomer 2010 WIJKACCOMMODATIES: BREDER EN BETER Groeiend nut en noodzaak van het netwerk van wijkaccommodaties in de stad Groningen 1. BBOG Het BBOG staat voor Buurtcentra Besturen

Nadere informatie

Jaarverslag 2016 & Jaarplan 2017

Jaarverslag 2016 & Jaarplan 2017 Jaarverslag 2016 & Jaarplan 2017 Stichting Open Arms p/a De Koerillen 6 2904 VL Capelle a/d IJssel K.v.k.nummer 24475721 Rekeningnummer NL 45 ABNA 0 436.241.439 Website www.openarms.nl E-mail henkdenbreejen@openarms.nl

Nadere informatie

Stichting Al Mohcinine Feijenoord. Beleidsplan 2012-2014

Stichting Al Mohcinine Feijenoord. Beleidsplan 2012-2014 Stichting Al Mohcinine Feijenoord Beleidsplan 2012-2014 1. Het beleidsplan Vrijwilligers van Stichting Al Mohcinine hebben veel geïnvesteerd in het buurt ouders project. Een project die gedragen wordt

Nadere informatie

Jaarplan 2015 Stichting Net Niet Genoeg

Jaarplan 2015 Stichting Net Niet Genoeg 2015 Stichting Net Niet Genoeg Versie februari 2015 Datum 21 februari 2015 Status Definitief Inhoud 1 Algemeen 3 2 Jaarplan: Van het bestuur 4 2.1 Inleiding 4 2.2 Positionering 4 2.3 Website 4 2.4 Social

Nadere informatie

Stichting Paleis van de Verdraagzaamheid

Stichting Paleis van de Verdraagzaamheid Jaarplan 2011 Stichting Paleis van de Verdraagzaamheid www.paleisvandeverdraagzaamheid.nl Verdraagzaamheid is respect en waardering voor en acceptatie van de rijke verscheidenheid van de culturen in onze

Nadere informatie

Moeder- en kindcentrum

Moeder- en kindcentrum Moeder- en kindcentrum Jaarverslag 2012 'Een Duurzame Toekomst 2011-2014' Februari 2013 Moeder- en Kindcentrum Bij-1 Schimmelweg 1 2524 VT Den Haag 070 785 58 20 06 19 45 43 47 info@bij-1.nl Stichting

Nadere informatie

Stichting Open Arms. Financieel verslag Pagina 1

Stichting Open Arms. Financieel verslag Pagina 1 Stichting Open Arms Financieel verslag 2015 Pagina 1 Inhoudsopgave Balans per 31 december 2015 Staat van baten en lasten over de periode 1 januari 2015 tot en met 31 december 2015 Verklaring controle financieel

Nadere informatie

Jaarverslag Stichting jij bent TOV! 2015. Auteur: Wendy Verkerk- Klein

Jaarverslag Stichting jij bent TOV! 2015. Auteur: Wendy Verkerk- Klein Jaarverslag Stichting jij bent TOV! 2015 Auteur: Wendy Verkerk- Klein Voorwoord Voor u ligt het eerste jaarverslag van TOV te Tiel. Februari 2015 is stichting Jij bent TOV opgericht waardoor we dit jaar

Nadere informatie

Aanvraag van onder de grens naar boven de grens

Aanvraag van onder de grens naar boven de grens Aanvraag van onder de grens naar boven de grens Een participatieproject voor de wijk met de hoogste armoedecijfers van Nederland Cursus mantelzorg vrouwen Tweebosbuurt april 2017 (kwaliteitenspel) Inleiding

Nadere informatie

Wij slaan graag een brug tussen mensen die willen helpen en zij die dat nodig zijn Jaarverslag Stichting Present Zuidoost Groningen 2017

Wij slaan graag een brug tussen mensen die willen helpen en zij die dat nodig zijn Jaarverslag Stichting Present Zuidoost Groningen 2017 Wij slaan graag een brug tussen mensen die willen helpen en zij die dat nodig zijn Jaarverslag Stichting Present Zuidoost Groningen 2017 Stichting Present Zuidoost Groningen Postbus 12 9665 ZG Oude Pekela

Nadere informatie

Stichting Leergeld Bommelerwaard Jaarverslag 2016

Stichting Leergeld Bommelerwaard Jaarverslag 2016 Stichting Leergeld Bommelerwaard Jaarverslag 2016 Vastgesteld maart 2017 1 Inhoudsopgave: 1. Voorwoord 3 2. Samenstelling bestuur op 31 december 2016 4 3. Doelstelling Stichting Leergeld Bommelerwaard

Nadere informatie

Zuilen. Terugkoppeling Netwerkbijeenkomst 30 september 2014, Buurthuis Zuilen

Zuilen. Terugkoppeling Netwerkbijeenkomst 30 september 2014, Buurthuis Zuilen Zuilen Terugkoppeling Netwerkbijeenkomst 30 september 2014, Buurthuis Zuilen We willen u als bewoner van Zuilen graag informeren over de uitkomsten van de netwerkbijeenkomst in Buurthuis Zuilen op 30 september.

Nadere informatie

Vrijwilligerswerk in Veenendaal Vacatures, scholing en ondersteuning

Vrijwilligerswerk in Veenendaal Vacatures, scholing en ondersteuning Vrijwilligerswerk in Veenendaal Vacatures, scholing en ondersteuning 1 Nuttig bezig zijn, iets voor een ander betekenen, sociale contacten of werkervaring opdoen. Er zijn talloze redenen waarom mensen

Nadere informatie

Buurthuizen en activiteiten

Buurthuizen en activiteiten Invalshoek: een wijkbudget voor activiteiten We stoppen met de financiering van (een gedeelte van) de huidige activiteiten in de wijk en stellen per wijk een budget beschikbaar voor initiatieven van inwoners

Nadere informatie

Sinterklaas op bezoek bij TOGB!

Sinterklaas op bezoek bij TOGB! bij Vorige maand beleefden we de primeur van de nieuwsbrief. We hebben leuke reacties mogen ontvangen op de nieuwsbrief en vol goede moed gaan we verder met de maandelijkse uitgave van de nieuwsbrief.

Nadere informatie

Jaarverslag 2017 & Jaarplan 2018

Jaarverslag 2017 & Jaarplan 2018 Jaarverslag 2017 & Jaarplan 2018 Stichting Open Arms p/a De Koerillen 6 2904 VL Capelle a/d IJssel K.v.k.nummer 24475721 Rekeningnummer NL 45 ABNA 0 436.241.439 Website www.openarms.nl E-mail henkdenbreejen@openarms.nl

Nadere informatie

1 1 111 1 1 11 1 1 1 1 1 1 1 1 1 1111 111 Ons kenmerk: 2013/280201

1 1 111 1 1 11 1 1 1 1 1 1 1 1 1 1111 111 Ons kenmerk: 2013/280201 1 1 111 1 1 11 1 1 1 1 1 1 1 1 1 1111 111 Ons kenmerk: 2013/280201 N Visie op hoofdlijnen op het 1 gebruik van buurthuizen Betere bezetting van accommodaties, meer zelfstandige buurthuizen en minder gesubsidieerde

Nadere informatie

TOV! Koningsdag. Nieuwsbrief april. Geplande activiteiten. Belangrijke mededeling

TOV! Koningsdag. Nieuwsbrief april. Geplande activiteiten. Belangrijke mededeling Nieuwsbrief juni.docx Nieuwsbrief april TOV! Weerstraat 26, 4001LD Tiel, www.toveten.nl T: 0344-751223 info@toveten.nl U bent voor eeuwig Koning. Door alle eeuwen heen zult U regeren. Psalm 145:13 Koningsdag.

Nadere informatie

Onbeperkt Actief Deventer

Onbeperkt Actief Deventer Onbeperkt Actief Deventer Korte karakteristiek In verschillende wijken in Deventer is een aanpak ontwikkeld waarin gewone wijkbewoners samen activiteiten ondernemen met wijkbewoners met een verstandelijke

Nadere informatie

Jaarplan 2016 Stichting Present Assen

Jaarplan 2016 Stichting Present Assen Jaarplan 2016 Stichting Present Assen Als je hulp van een ander accepteert Betekent dat niet dat je hebt gefaald. Het betekent dat je er niet alleen voor staat. 1 Inhoud 1. Stichting Present Assen...3

Nadere informatie

Jaarverslag Stichting jij bent TOV! Auteur: Wendy Verkerk- Klein

Jaarverslag Stichting jij bent TOV! Auteur: Wendy Verkerk- Klein Jaarverslag Stichting jij bent TOV! 2017 Auteur: Wendy Verkerk- Klein Voorwoord Voor u ligt het derde jaarverslag van TOV te Tiel. Stichting jij bent TOV bestaat sinds Februari 2015. Dit is alweer het

Nadere informatie

Wij slaan graag een brug tussen mensen die willen helpen en zij die dat nodig zijn Jaarverslag Stichting Present Zuid-Oost Groningen 2016

Wij slaan graag een brug tussen mensen die willen helpen en zij die dat nodig zijn Jaarverslag Stichting Present Zuid-Oost Groningen 2016 Wij slaan graag een brug tussen mensen die willen helpen en zij die dat nodig zijn Jaarverslag Stichting Present Zuid-Oost Groningen 2016 Stichting Present Zuid-Oost Groningen Postbus 12 9665 ZG Oude Pekela

Nadere informatie

Studiegids traject vrijwilligersbeleid; zorg voor het belangrijkste kapitaal van uw vereniging

Studiegids traject vrijwilligersbeleid; zorg voor het belangrijkste kapitaal van uw vereniging Pagina 1 van 6 Studiegids traject vrijwilligersbeleid; zorg voor het belangrijkste kapitaal van uw vereniging Datum: 7-9-2015 Auteurs: Karlijn Agten, Dennis Mallant Onderwerp: Studiegids Vrijwilligersbeleid

Nadere informatie

Jaarverslag 2013 Stichting "Als kanker je raakt"

Jaarverslag 2013 Stichting Als kanker je raakt Jaarverslag 2013 Stichting "Als kanker je raakt" Inhoudsopgave Bladzijde Voorwoord 3 Bestuurssamenstelling 3 Doelstelling en beleid 4 Organisatie en beloningsbeleid 4 Verslag activiteiten 4 Doelen voor

Nadere informatie

Vrijwilligerswerk in Veenendaal Vacatures, scholing en ondersteuning

Vrijwilligerswerk in Veenendaal Vacatures, scholing en ondersteuning Vrijwilligerswerk in Veenendaal Vacatures, scholing en ondersteuning 1 Nuttig bezig zijn, iets voor een ander betekenen, sociale contacten of werkervaring opdoen. Er zijn talloze redenen waarom mensen

Nadere informatie

Beleidsplan. Protestantse Gemeente Elburg - Ichthuskerk

Beleidsplan. Protestantse Gemeente Elburg - Ichthuskerk Beleidsplan Protestantse Gemeente Elburg - Ichthuskerk 2017-2021 Versie t.b.v. gemeenteberaad 11 juni 2017 Dit document beschrijft het beleid van de Ichthuskerk voor de komende 4 jaren. Het is een kort

Nadere informatie

Oogst Netwerkborrel Samenwerkingspartners Nieuwland

Oogst Netwerkborrel Samenwerkingspartners Nieuwland Oogst Netwerkborrel Samenwerkingspartners Nieuwland 4 februari 2016 Thema: Hoe kunnen wij een stevigere sociale samenwerking en effectieve zorg in de wijk bevorderen? Op 4 februari 2016 werd een netwerkborrel

Nadere informatie

Visiedocument SamenThuis 2012-2015

Visiedocument SamenThuis 2012-2015 Visiedocument SamenThuis 2012-2015 Stimuleren van Sociale cohesie in een kleurrijk Hofwijk! Inhoudsopgave 1 Inleiding... 3 1.1 Doelstelling... 3 1.2 Eigen gebouw... 3 1.3 Pilotfase... 3 1.4 Vrijwilligers...

Nadere informatie

Jaarverslag INLOOP

Jaarverslag INLOOP 1 INLOOP De inloop is de belangrijkste activiteit van het Inloophuis Schothorst. De inloop betekent de ruimte, de tijd en de plek waar wijkbewoners elkaar ontmoeten. Concreet vindt de inloop plaats in

Nadere informatie

Stichting Present Sneek 06-49 63 20 59 info@stichtingpresent-sneek.nl www.stichtingpresent.nl/sneek Rabobank 15.02.60.245.

Stichting Present Sneek 06-49 63 20 59 info@stichtingpresent-sneek.nl www.stichtingpresent.nl/sneek Rabobank 15.02.60.245. Stichting Present Sneek 06-49 63 20 59 info@stichtingpresent-sneek.nl www.stichtingpresent.nl/sneek Rabobank 15.02.60.245 Jaarplan 2014 INHOUD 1 KORTE BESCHRIJVING PRESENT 2 ALGEMENE DOELSTELLING 2 2

Nadere informatie

De Zorgzame Kerk. Concept Beleidsplan 2015-2019. Protestantse Wijkgemeente Ambacht-Oost. November 2014 Bethelkerk Vlaardingen

De Zorgzame Kerk. Concept Beleidsplan 2015-2019. Protestantse Wijkgemeente Ambacht-Oost. November 2014 Bethelkerk Vlaardingen De Zorgzame Kerk Protestantse Wijkgemeente Ambacht-Oost Concept Beleidsplan 2015-2019 November 2014 Bethelkerk Vlaardingen Beleid en plannen Beleid is het aangeven van een richting en het definiëren van

Nadere informatie

Beleidsplan 2016 en verder "MET ELKAAR VOOR ELKAAR"

Beleidsplan 2016 en verder MET ELKAAR VOOR ELKAAR Beleidsplan 2016 en verder "MET ELKAAR VOOR ELKAAR" "VAN AFWACHTEN NAAR PROACTIEF" Handelsweg Zuid 3 8251 JS DRONTEN sc@voedselbankdronten.nl www.voedselbankdronten.nl www.facebook.com/vbdronten www.twitter.com/vbdronten

Nadere informatie

Jaarverslag St. Samen Redzaam

Jaarverslag St. Samen Redzaam Jaarverslag St. Samen Redzaam 2016 Barrie (links) met jobmaatje Julia Samen Redzaam 2016 Inhoud Inleiding: Lokale samenleving versterken 3 Meerwaarde ReconnAct 4 Financiering 4 Resultaten 5 Training en

Nadere informatie

CNV VAKMENSEN 'DE VAKBOND WAAR DEZE TIJD OM VRAAGT'

CNV VAKMENSEN 'DE VAKBOND WAAR DEZE TIJD OM VRAAGT' CNV VAKMENSEN 'DE VAKBOND WAAR DEZE TIJD OM VRAAGT' De wereld verandert. Steeds meer mensen weten steeds meer. Steeds meer mensen laten zich steeds minder wijs maken. Voor vakbonden is dat een nieuwe realiteit,

Nadere informatie

Aarnout Rolloos, voorzitter

Aarnout Rolloos, voorzitter Jaarplan 2018 JAARPLAN 2018 Voorwoord Natura Onder dit thema gaan we in september de kunstmanifestatie Kunststroming organiseren langs de Vlist van Schoonhoven naar Haastrecht. Mooi is het dat we daarbij

Nadere informatie

De SP fractie bezocht tijdens de 'Buurt OpStand' tour van december 2013 tot februari 2014 veel buurt en

De SP fractie bezocht tijdens de 'Buurt OpStand' tour van december 2013 tot februari 2014 veel buurt en BUURT OpStand BUURT OpStand De SP fractie bezocht tijdens de 'Buurt OpStand' tour van december 2013 tot februari 2014 veel buurt en bewonersinitiatieven in de stad. In de gesprekken wilden we er achterkomen

Nadere informatie

Sociaal Makelen voor Krachtige Wijken Samenvatting van de rapportage tussentijdse evaluatie sociaal makelaarschap augustus 2013 december 2014

Sociaal Makelen voor Krachtige Wijken Samenvatting van de rapportage tussentijdse evaluatie sociaal makelaarschap augustus 2013 december 2014 Sociaal Makelen voor Krachtige Wijken Samenvatting van de rapportage tussentijdse evaluatie sociaal makelaarschap augustus 2013 december 2014 Uitgevoerd door Onderzoeksnetwerk Sociaal Domein Utrecht Initiatieven

Nadere informatie

Stichting Leergeld Bommelerwaard Jaarverslag 2015

Stichting Leergeld Bommelerwaard Jaarverslag 2015 Stichting Leergeld Bommelerwaard Jaarverslag 2015 Vastgesteld 17 maart 2016 1 Inhoudsopgave: 1. Voorwoord 3 2. Samenstelling bestuur op 31 december 2015 4 3. Doelstelling Stichting Leergeld Bommelerwaard

Nadere informatie

De Herberg komt naar u toe. We zijn niet alleen. Over omzien naar elkaar en samen opzien naar God.

De Herberg komt naar u toe. We zijn niet alleen. Over omzien naar elkaar en samen opzien naar God. De Herberg komt naar u toe We zijn niet alleen. Over omzien naar elkaar en samen opzien naar God. Omdat de Herberg een verlengstuk van de plaatselijke gemeente is, is het van belang dat gemeenten weten

Nadere informatie

Presentatie Caritas een kerk die helpt!

Presentatie Caritas een kerk die helpt! Hartelijk welkom! Presentatie Caritas een kerk die helpt! terugkijken & vooruitblikken Caritas een kerk die helpt! Vanuit christelijke overtuiging: Begeleiden, ondersteunen en inspireren van hulpbehoevenden

Nadere informatie

Beleidregels Sociaal Cultureel Werk 2005 (en verder)

Beleidregels Sociaal Cultureel Werk 2005 (en verder) Beleidregels Sociaal Cultureel Werk 2005 (en verder) 1. Beleidsterrein Beleidstaak: Sociaal Cultureel Werk Beheerstaak: Samenlevingsopbouwwerk, functienummer 630.00 Dit beleidsterrein omvat kinderwerk,

Nadere informatie

1. KORTE BESCHRIJVING PRESENT ALGEMENE DOELSTELLING 2. KADER WAARBINNEN PRESENT WERKT 3. ORGANISATIE 4. HUIDIGE SITUATIE

1. KORTE BESCHRIJVING PRESENT ALGEMENE DOELSTELLING 2. KADER WAARBINNEN PRESENT WERKT 3. ORGANISATIE 4. HUIDIGE SITUATIE JAAR PLAN 2015 1 INHOUDSOPGAVEN 1. KORTE BESCHRIJVING PRESENT ALGEMENE DOELSTELLING 2. KADER WAARBINNEN PRESENT WERKT 3. ORGANISATIE 4. HUIDIGE SITUATIE 5. DOELSTELLINGEN 6. GEMEENTE 7. BEGROTING 2015

Nadere informatie

Armoede & Veerkracht: Hoe vinden mensen met weinig geld hun weg?

Armoede & Veerkracht: Hoe vinden mensen met weinig geld hun weg? Armoede & Veerkracht: Hoe vinden mensen met weinig geld hun weg? Ruim 10% van de Nederlandse bevolking leeft in armoede. Ongeveer 7% van de kinderen in de provincie Groningen groeit op in een gezin dat

Nadere informatie

Taal: de sleutel naar echt meedoen

Taal: de sleutel naar echt meedoen Taal: de sleutel naar echt meedoen Leren en participeren, hoe doe je dat? www.wmoradar.nl Bewoners die moeite hebben met de Nederlandse taal, kunnen bij Radar Wmo diensten een taalcursus volgen in hun

Nadere informatie

Opzet ondernemingsplan

Opzet ondernemingsplan De organisatie Type organisatie Rechtsvorm en aansprakelijkheid KvK nr / BTW nr Verzekeringen Eigenschappen (en vergunningen) Vestigingsplaats en wijk Sinds (startdatum) Organigram (bestuur, personeel,

Nadere informatie

Beleidsplan Inloophuis de 7 sprong

Beleidsplan Inloophuis de 7 sprong Beleidsplan Inloophuis de 7 sprong 2014-2017 Versie: 15-07-2014 Status: definitief Doelgroep Het inloophuis is een plek voor iedereen. We richten ons niet op een specifieke doelgroep, maar staan open voor

Nadere informatie

INHOUDSOPGAVE 1. INLEIDING 1.1 KORTE BESCHRIJVING PRESENT HOUTEN 1.2 KADER WAARBINNEN PRESENT WERKT

INHOUDSOPGAVE 1. INLEIDING 1.1 KORTE BESCHRIJVING PRESENT HOUTEN 1.2 KADER WAARBINNEN PRESENT WERKT INHOUDSOPGAVE 1. INLEIDING 1.1 KORTE BESCHRIJVING PRESENT HOUTEN 1.2 KADER WAARBINNEN PRESENT WERKT 2. TERUGBLIK OP HET JAAR 2014 2.1 INTERNE BESTUURLIJKE ORGANISATIE 2.1.1 BESTUUR 2.1.2 COORDINATIE 2.2

Nadere informatie

Stichting MeeDoen S&B

Stichting MeeDoen S&B Agenda 1. Initiatief bijzondere kinderen 2. Wat doet stichting MeeDoen S&B 3. Aanpak en Resultaat 4. Sportaanbod op maat Bijzondere kinderen Kinderen en tieners op speciaal onderwijs Kinderen en tieners

Nadere informatie

Scholder an Scholder Verenigen voor de toekomst Werken met de methodiek scholder an scholder 2.0

Scholder an Scholder Verenigen voor de toekomst Werken met de methodiek scholder an scholder 2.0 Scholder an Scholder 2.0 - Verenigen voor de toekomst Werken met de methodiek scholder an scholder 2.0 Opdracht Bestuurlijk Overleg Sport; 7 december 2016 Evaluatie van scholder an scholder (1.0) leert

Nadere informatie

Dichter bij elkaar. Strategie 2015-2019

Dichter bij elkaar. Strategie 2015-2019 Dichter bij elkaar Strategie 2015-2019 De zorg verandert. Vrijwilligers veranderen. De wensen van families veranderen. De maatschappij verandert. Ronald McDonald Huis Sophia Rotterdam wil klaar zijn voor

Nadere informatie

Persoonlijke impressie

Persoonlijke impressie Persoonlijke impressie Gebedsverhoring Dit jaar zijn we als gemeente begonnen met Focus. Een tweejarig traject dat erop gericht is om gemeenteleden te leren de grote woorden van het christelijk geloof

Nadere informatie

Beleidsplan Inloophuis de 7 sprong

Beleidsplan Inloophuis de 7 sprong Beleidsplan Inloophuis de 7 sprong 2014-2017 Versie: 15-07-2014 gewijzigd 05-07-2016 Status: definitief Doelgroep Het inloophuis is een plek voor iedereen. We richten ons niet op een specifieke doelgroep,

Nadere informatie

Algemene gegevens Gemengde Stichting Activiteiten Ontmoetingscentrum.

Algemene gegevens Gemengde Stichting Activiteiten Ontmoetingscentrum. Algemene gegevens Gemengde Stichting Activiteiten Ontmoetingscentrum. Naam ANBI: Gemengde stichting activiteiten ontmoetingscentrum RSIN/Fiscaal nummer: 813 612 809(tijdelijk) Website adres: http://www.jota-oostburg.nl

Nadere informatie

Format Projectplan. Zo kan het ook! 20 juni 2013 1

Format Projectplan. Zo kan het ook! 20 juni 2013 1 Format Projectplan Onbeperkt Sportief biedt u een format voor het maken van een projectplan. Met zeven hoofdvragen krijgt u helder op papier wat uw project inhoudt. Het projectplan heeft als doel het stimuleren

Nadere informatie

Effectief besturen: Beleid en Uitvoering

Effectief besturen: Beleid en Uitvoering Effectief besturen: Beleid en Uitvoering Dag 3 Presentatie Onderzoek Presentatie huiswerkopdracht: onderzoeksresultaten Let tijdens de presentatie op de volgende zaken: Is het verhaal duidelijk? Hoe is

Nadere informatie

Het zou het beste zijn als maatschappelijke steunsystemen georganiseerd werden door de gemeente.

Het zou het beste zijn als maatschappelijke steunsystemen georganiseerd werden door de gemeente. 1. Het zou het beste zijn als maatschappelijke steunsystemen georganiseerd werden door de gemeente. 2. De overheid moet niet achter de voordeur van mensen willen treden. Dat is privégebied en de eigen

Nadere informatie

TOV! Van wonder tot paasei. Nieuwsbrief februari. Geplande activiteiten. Belangrijke mededeling

TOV! Van wonder tot paasei. Nieuwsbrief februari. Geplande activiteiten. Belangrijke mededeling Nieuwsbrief juni.docx Nieuwsbrief februari TOV! Weerstraat 26, 4001LD Tiel, www.toveten.nl T: 0344-751223 info@toveten.nl.ik ben de levende, en Ik ben dood geweest en zie, Ik ben levend tot in alle eeuwigheid.

Nadere informatie

Beleidsplan Opstandingskerk

Beleidsplan Opstandingskerk Beleidsplan Opstandingskerk 2017-2019 Terugblik 2013-2016 Waar staan we voor? Voornemens 2017-2019 Terugblik 2013-2016: veel initiatieven Bezoekwerk Kringwerk Gebed met en voor elkaar Open sfeer Liturgie

Nadere informatie

Jaarplan 2017 Verduurzamen door lokale verankering

Jaarplan 2017 Verduurzamen door lokale verankering Jaarplan 2017 Verduurzamen door lokale verankering Inleiding Present Harderwijk heeft als doel een brug te slaan tussen mensen die iets te bieden hebben en mensen die daarmee geholpen kunnen worden. Wij

Nadere informatie

Sport. Jeugd (12-) Alle Dromen over Dukenburg op een rij

Sport. Jeugd (12-) Alle Dromen over Dukenburg op een rij Alle Dromen over Dukenburg op een rij Sport Sporten centraal in de wijk (wonen aan de rand) Dukenburg Sportdag, samen met scholen, sportclubs, bewoners Kennismaken met sport, route langs sportclubs Wandelclubjes

Nadere informatie

Stellingenspel actief in de participatiesamenleving

Stellingenspel actief in de participatiesamenleving Stellingenspel actief in de participatiesamenleving Werkvorm Groepsgesprek in minimaal 3 groepen Doelgroep Bestuur, leden en vrijwilligers van een vrijwilligersorganisatie Doel Samen bepalen welke activiteiten

Nadere informatie

Toen wij als CDA samen met onze coalitiepartners aan de afgelopen periode begonnen, stonden er voor ons twee zaken voorop:

Toen wij als CDA samen met onze coalitiepartners aan de afgelopen periode begonnen, stonden er voor ons twee zaken voorop: Ruben Mink: Rotterdam staat er na 4 jaar beter voor! De fundamentele vraag die wat betreft het CDA centraal staat is of Rotterdam er BETER voorstaat dan vier jaar geleden. En of het stadsbestuur daaraan

Nadere informatie

Verkiezingsprogramma D66 Maastricht 2014-2018. Samen Sterker

Verkiezingsprogramma D66 Maastricht 2014-2018. Samen Sterker Samen Sterker Samenleven > niet gelijk, maar gelijkwaardig > aantrekkelijke, ecologische woonstad > iedereen een eerlijke kans op de arbeidsmarkt Samenleven Mensen zijn niet allemaal gelijk, maar wel gelijkwaardig.

Nadere informatie

Buurthuis beheert zelf de knip Veel gemeenten bezuinigen op buurthuizen. Bij De Nieuwe Hommel doen ze het beheer zelf.

Buurthuis beheert zelf de knip Veel gemeenten bezuinigen op buurthuizen. Bij De Nieuwe Hommel doen ze het beheer zelf. 9 2 2015 De Gelderlander BEZUINIGING Buurthuis beheert zelf de knip Veel gemeenten bezuinigen op buurthuizen. Bij De Nieuwe Hommel doen ze het beheer zelf. door Evelien van der Eijk ARNHEM Fris, open en

Nadere informatie

Jaarverslag Stichting Dorpshuis 2011. De Rotonde. Niekerk

Jaarverslag Stichting Dorpshuis 2011. De Rotonde. Niekerk Jaarverslag Stichting Dorpshuis 2011 De Rotonde Niekerk 1. Inleiding Na de grote verbouwing van de laatste jaren (nieuw foyer, grote zaal, toiletgroep) is in dit jaar het podium gerenoveerd. Nieuwe verlichting

Nadere informatie

Jaarverslag Internet:

Jaarverslag Internet: Stichting Creatief Centrum Nijmegen-Zuid Tolhuis 44-44 6537 PN Nijmegen Telefoon 024-3452113 Jaarverslag 2018 E-mail: info@ccnz.nl - Internet: www.ccnz.nl Algemene informatie over Creatief Centrum Nijmegen-Zuid

Nadere informatie

De lat hoog voor iedereen! Referentiekader voor een Brede School

De lat hoog voor iedereen! Referentiekader voor een Brede School De lat hoog voor iedereen! Referentiekader voor een Brede School Opdracht Steunpunt Gok Ontwikkelen visietekst Opvolgen proefprojecten Formuleren beleidsaanbevelingen Brede School? Verkenning van enkele

Nadere informatie

Eh bril vergeten. Als je niet kunt lezen en schrijven

Eh bril vergeten. Als je niet kunt lezen en schrijven Eh bril vergeten Als je niet kunt lezen en schrijven Plannen van de gemeente Borger-Odoorn voor 2012 Als je niet kunt lezen en schrijven Als je niet kunt lezen en schrijven zijn er veel dingen die je

Nadere informatie

Stichting Open Arms. Financieel verslag Pagina 1

Stichting Open Arms. Financieel verslag Pagina 1 Stichting Open Arms Financieel verslag 2018 Pagina 1 Inhoudsopgave Balans per 31 december 2018 Staat van baten en lasten over de periode 1 januari 2018 tot en met 31 december 2018 Verklaring controle financieel

Nadere informatie

Beleidsplan. stichting Hof van Nagele. beleidsplan - stichting Hof van Nagele - Revisie 2912_A12

Beleidsplan. stichting Hof van Nagele. beleidsplan - stichting Hof van Nagele - Revisie 2912_A12 Beleidsplan stichting Hof van Nagele beleidsplan - stichting Hof van Nagele - Revisie 2912_A12 Inhoudsopgave Voorwoord 1 Missie, Visie, Doelen 2 Doelen 2 Bestuur 3 Werkwijze 3 Beheer en besteding van gelden

Nadere informatie

Bijeenkomst inwoners op 13 mei 2014 in Alphen aan den Rijn (Locatie Oude Wereld)

Bijeenkomst inwoners op 13 mei 2014 in Alphen aan den Rijn (Locatie Oude Wereld) Memo Wijken en Kernen Aan : De aanwezigen van de bewonersbijeenkomst 13 mei 2014 Van : Annelise Bosscha Telefoonnummer : Datum : 21 mei 2014 Onderwerp : Verslag en rode draad bewonersbijeenkomst 13 mei

Nadere informatie

EEN DENKSPORTCENTRUM NOODZAAK OF LUXE?

EEN DENKSPORTCENTRUM NOODZAAK OF LUXE? Dit document is samengesteld door de commissie Samen Sterker van de NBB het District Gooi- en Ommeland op basis van de op de versiedatum bekende gegevens en omstandigheden. Contactgegevens: Eric Post Adres:

Nadere informatie

Jaarverslag 2014 Stichting Open Hof

Jaarverslag 2014 Stichting Open Hof Jaarverslag 2014 Stichting Open Hof Verslag bestuur Inleiding Voor u ligt het Jaarverslag 2014 van de Stichting Open Hof. Deze Stichting beheert het pand De Open Hof, aan Om en Bij 116 in Den Haag. In

Nadere informatie

jaarplan mensen die zich inzetten voor de acceptatie van lesbiennes, homo s, biseksuelen en transgenders in de samenleving.

jaarplan mensen die zich inzetten voor de acceptatie van lesbiennes, homo s, biseksuelen en transgenders in de samenleving. Homoseksualiteit de normaalste zaak van de wereld maken. Dat is waar we ook in 2015 voor gaan. In dit jaarplan vind je meer informatie over onze doelstellingen voor het komende jaar. Onmisbaar daarbij

Nadere informatie

Wijkcentrum De Hommel werkt aan een nieuwe toekomst. Een toekomst waarin buurtbewoners, buurtondernemers en diverse dienstverleners samen gaan wonen

Wijkcentrum De Hommel werkt aan een nieuwe toekomst. Een toekomst waarin buurtbewoners, buurtondernemers en diverse dienstverleners samen gaan wonen Wijkcentrum De Hommel werkt aan een nieuwe toekomst. Een toekomst waarin buurtbewoners, buurtondernemers en diverse dienstverleners samen gaan wonen en werken in één en hetzelfde gebouw. Een buurthuis-plus.

Nadere informatie

Workshop. De buurtsportcoach in een glansrol op het sociale domein: werk, zorg, jeugd.

Workshop. De buurtsportcoach in een glansrol op het sociale domein: werk, zorg, jeugd. Workshop De buurtsportcoach in een glansrol op het sociale domein: werk, zorg, jeugd. Buurtsportcoach/combinatiefunctionaris: Een glansrol op het sociaal domein: werk, zorg en jeugd. Bewegen werkt Jan

Nadere informatie

Jaarplan 2013 van het Inloophuis Den Helder eo. INHOUD

Jaarplan 2013 van het Inloophuis Den Helder eo. INHOUD Jaarplan 2013 van het Inloophuis Den Helder eo. INHOUD 1. Missie en visie 2. Organisatie 3. Speerpunten 4. Activiteiten 5. Vrijwilligers 6. Contacten/IPSO/kwaliteitsproject 7. Public relation en donateurswerving

Nadere informatie

DE BASIS EN SPEERPUNTEN VOOR

DE BASIS EN SPEERPUNTEN VOOR 1 JAARPLAN 2015 Voorwoord Het jaar 2014 is bijzonder succesvol geweest voor Present Rotterdam. Met succes zijn we op weg naar een stabiele organisatie met vaste partners, hebben we veel groepen vrijwilligers

Nadere informatie

OPVOEDINGSONDERSTEUNING

OPVOEDINGSONDERSTEUNING OPVOEDINGSONDERSTEUNING Opvoedingsondersteuning - beleidsmatig op de agenda! (1) Tot voor enkele jaren OO nauwelijks item Geen overleg, nauwelijks gezamenlijke actie, Anno 2015 Op Vlaams niveau Decreten

Nadere informatie

Utrecht West. Terugkoppeling Netwerkbijeenkomst 2 oktober 2014, Buurtcentrum Rosa

Utrecht West. Terugkoppeling Netwerkbijeenkomst 2 oktober 2014, Buurtcentrum Rosa Utrecht West Terugkoppeling Netwerkbijeenkomst 2 oktober 2014, Buurtcentrum Rosa We willen u als bewoner van Utrecht West graag informeren over de uitkomsten van de netwerkbijeenkomst in buurtcentrum Rosa.

Nadere informatie

Stadskanaal Noord Projectenagenda

Stadskanaal Noord Projectenagenda Stadskanaal Noord Projectenagenda 2016-2017 Projectenagenda Stadskanaal Noord Dit stuk beschrijft de visie vanuit de gemeente Stadskanaal en de projecten van Stadskanaal Noord in 2016 en 2017. De projectenagenda

Nadere informatie

Jaarverslag 2015 Stichting Open Hof

Jaarverslag 2015 Stichting Open Hof Jaarverslag 2015 Stichting Open Hof Verslag bestuur Inleiding Voor u ligt het Jaarverslag 2015 van de Stichting Open Hof. Deze Stichting beheert het pand De Open Hof, aan Om en Bij 116 in Den Haag. In

Nadere informatie

Inleiding. Zorg op maat, met persoonlijke insteek

Inleiding. Zorg op maat, met persoonlijke insteek NicKel Ruil- en Adviesdiensten & Thuiszorg Van ruilwinkel naar sociaalmaatschappelijk centrum [de rol van NicKel in thuiszorg, WMO en maatschappelijke ondersteuning in de Bollenstreek e.o.] [2013] Inleiding

Nadere informatie

Agenda. Nieuws van directie

Agenda. Nieuws van directie Agenda 1 september Feestelijke opening nieuwe hoofdingang 1 september Inloopochtend voor ouders van groep 5a / 5b 2 september Inloopochtend voor ouders van groep 6 3 september Inloopochtend voor ouders

Nadere informatie

PUBLICATIEVERSLAG 2018

PUBLICATIEVERSLAG 2018 De Brug Internationaal PUBLICATIEVERSLAG 2018 De Brug Internationaal Heuvelderij 7 9982 TX Uithuizermeeden info@debruginternationaal.nl www.debruginternationaal.nl Inhoud Voorwoord van de voorzitter...

Nadere informatie

De loopbaanchecklist

De loopbaanchecklist De loopbaanchecklist Met deze checklist ga je voor je zelf na hoe het gesteld is met de manier waarop je jouw loopbaan stuurt. Bij het beantwoorden van de vragen gaat het niet direct om andere banen, je

Nadere informatie

Beleidsplan

Beleidsplan Beleidsplan 2018-2020 Onze overtuiging De Stichting Willeke Alberti Foundation is opgericht door Willeke Alberti en is ontstaan vanuit het groeiend besef bij de naamgeefster, dat steeds meer ouderen en

Nadere informatie

Verslag bijeenkomst zorg & ondersteuning 22 maart 2017

Verslag bijeenkomst zorg & ondersteuning 22 maart 2017 Verslag bijeenkomst zorg & ondersteuning 22 maart 2017 In Zaanstad kan iedereen meedenken én praten over (goede) zorg en ondersteuning. Dit jaar heeft de gemeente haar werkwijze vernieuwd. Om zo beter

Nadere informatie

ASV De samenleving verandert, en ASV ( dus) ook. Daarom ASV Wat wil ASV zijn in 2020 zijn?

ASV De samenleving verandert, en ASV ( dus) ook. Daarom ASV Wat wil ASV zijn in 2020 zijn? ASV 2020 De samenleving verandert, en ASV ( dus) ook. In de jaren die voor ons liggen ziet het bestuur de volgende tendensen die voor onze vereniging van groot belang zijn. Van een winter schaatsvereniging

Nadere informatie

JAARPLAN KRIMPENER KUNSTWAARD

JAARPLAN KRIMPENER KUNSTWAARD JAARPLAN KRIMPENER KUNSTWAARD 2016 Voorwoord Laat de kunst stromen! Onder dit motto gaan we in 2016 aan de slag. Het komende jaar zal in het teken staan van de kunstmanifestatie Kunststroming. Een kunstproject

Nadere informatie

ACTIVITEITENPLAN 2013 GEREFORMEERDE KERK GAMEREN-ZUILICHEM

ACTIVITEITENPLAN 2013 GEREFORMEERDE KERK GAMEREN-ZUILICHEM ACTIVITEITENPLAN 2013 GEREFORMEERDE KERK GAMEREN-ZUILICHEM Inleiding Op 14 maart 2012 is het beleidsplan 2012-2015 vastgesteld. In het beleidsplan is vastgelegd wat we als gemeente de komende jaren willen

Nadere informatie

Een goed leven voor.

Een goed leven voor. Een goed leven voor. Juultje Holla - Perspectief - maart 2013 Als onderdeel van het ZonMW project Zeggenschap en Inclusie Met dank aan Rob, die mij hierbij enorm geholpen heeft. Een goed leven voor. Een

Nadere informatie

Wijkraad Duiven-West bestaat 10 jaar! Wijkfeest zaterdag 9 september D I G I T A L E J A A R G A N G 3 NR. 7 JUNI 2 E K W A R T A A L

Wijkraad Duiven-West bestaat 10 jaar! Wijkfeest zaterdag 9 september D I G I T A L E J A A R G A N G 3 NR. 7 JUNI 2 E K W A R T A A L D I G I T A L E J A A R G A N G 3 NR. 7 JUNI 2 E K W A R T A A L 2 0 1 7 Wijkraad Duiven-West bestaat 10 jaar! Op 25 mei 2007 is de Wijkraad Duiven-West opgericht. Dit betekent dat de wijkraad 10 jaar

Nadere informatie