Gewichtsverlies per 48u! Omdat het werkt!

Maat: px
Weergave met pagina beginnen:

Download "Gewichtsverlies per 48u! Omdat het werkt!"

Transcriptie

1 Gewichtsverlies per 48u! Omdat het werkt! nutrisculptor, een innovatief en vooral krachtig voedingssupplement (systeemproduct) voor gezondheid en welzijn. Het ondersteunt het natuurlijk verloop van de stofwisseling in het lichaam tijdens een fase met gewichtsverlies. Het principe is zo eenvoudig als succesvol Men begint op de eerste dag en neemt 14 stuks nutrisculptor in verdeeld over de hele dag. Ieder uur 1 tablet opzuigen of in de mond laten smelten. De volgende dag eet je uw maaltijden zoals gebruikelijk, zonder de hoeveelheden te reduceren. Op dag 3 volgt weer de inname van 14 stuks nutrisculptor tabletten. Dit principe wordt voortgezet totdat het gewenste gewicht bereikt is. Het is belangrijk dat u nooit 2 dagen na elkaar nutrisculptor tabletten inneemt, om de stofwisseling niet te beïnvloeden; maar twee opeenvolgende eetdagen zijn echter wel mogelijk. De formule van nutrisculptor is zo samengesteld, dat op de dag zonder voedselinname de eiwiten voedingsbehoeften van het lichaam gegarandeerd is. De consumptie van alcohol, suiker of suikerbevattende producten tijdens de dagen van nutrisculptor vertragen de gewichtsreductie en zijn dus af te raden. Dit systeem betekent voor de gebruiker een succesvol gewichtsverlies door een gehalveerde calorie-inname binnen de twee dagen, met in principe geen hunkeringen of verlangen naar door voedselonthouding over een langere tijdsperiode en geen jojo-effect. De meeste mensen geloven dat men een gewichtsreductie alleen door dieet kan bereiken. Dit is een verkeerde veronderstelling, omdat de meeste diëten uiteindelijk juist het tegenovergestelde doen. De betrokken personen zetten na enige tijd meer gewicht op de weegschaal dan voor het dieet. Het gevreesde Jojo effect is opgetreden en heeft het afgenomen gewicht weer toegevoegd, of vaak zelfs meer. Voor dit fenomeen is de hongerstofwisseling schuldig, die het gedrag en de migratie van het metabolisme tijdens de stofwisseling reguleert.

2 JOJO-EFFECT is niet langer een probleem Het lichaam herkent na 48 uur elke voedselonthouding of voedselgebrek en beschermt zichzelf tegen verhongering, doordat het de stofwisseling bijstelt en minder verbrandt. De stofwisseling wordt in dit geval tot 50% van de oorspronkelijke waarde verlaagd; men spreekt dan van een hongeraanpassing, waardoor het lichaam tegen honger wordt beschermd. Tegelijkertijd wordt de glucoseconsumptie van de hersenen drastisch verminderd en het insulineniveau zakt. Na de dieetfase vereist het metabolisme een wezenlijk langere tijd om zich terug aan het normale niveau aan te passen en daardoor neemt het lichaamsgewicht onevenredig toe (Jojoeffect). Met nutrisculptor is er in principe geen jojo-effect, geen lange hongerfase en geen hongermetabolisme. Er zijn veel mensen die nutrisculptor getest hebben, met succes hebben toegepast en overtuigd zijn van de eenvoud, de werkwijze en het succes ervan. Met nutrisculptor zult u nooit meer dan 24 uur uw favoriete eten moeten ontberen en zult u zich desondanks comfortabel voelen. In de National Institutes of Health, de belangrijkste overheidsinstantie die verantwoordelijk is voor biomedisch onderzoek, werd een experiment uitgevoerd op muizen met obesitas. De resultaten van dit onderzoek kan het levensperspectief positief veranderen. Mensen houden van voedsel, dat goed smaakt en het is erg moeilijk om eraan te weerstaan, want honger heeft men altijd. Dit kan ook verklaard worden uit onze evolutie. Als jagers enverzamelaars, wisten de mensen niet wanneer er nog eens voedsel beschikbaar zou zijn. Dus werd eten een overlevingsstrategie. Ons instinct bedacht deze behoefte met een genetische code in ons DNA; het overeenkomstige gen wordt van generatie op generatie doorgegeven. Voedselinname betekende overleven. Wie het meeste at, overleefde. Vandaag hebben we voedsel in elke prijsklasse in overvloed. Maar ons DNA signaleert ons toe te tasten. Iedereen die met een dieet begint, vat dus de strijd aan met het overlevingsprogramma van onze genen. De aanleg om alles te eten wat men tegenkomt, haalt tot onze grote ergernis vaak de overhand. Energieniveau Stofwisseling Hongercurve conventionele diëten conventionele diëten voldaan = = conventionele diëten 20 Min 45 Min dagverloop dagverloop uitgehongerd

3 Zelfs dan, proberen veel mensen om gewicht te verliezen, omdat ze ontevreden zijn over hun uiterlijk en hun gezondheidstoestand. Iedereen wil een betere maat en een juist gewicht om te passen in aantrekkelijke kleding, fit en actief te zijn, en langer te leven hetgeen resulteert in een betere levenskwaliteit. Bovendien ligt ook de focus van onze samenleving hierop. Er zijn vele studies, die aantonen dat het mogelijk is een drastische calorische beperking door te voeren, die een positief effect heeft op onze gezondheid en levensverwachting. Maar de cruciale vraag is: Hoe een gerichte voedselontbering permanent vol te houden? DE OPLOSSING: Het experiment met de zwaarlijvige muizen toonde aan, dat de muizen die slechts om de andere dag gevoed werden, maar zoveel als ze wilden konden eten, dezelfde of nog betere gezondheidseffecten hadden dan de andere groep, die elke dag werd gevoed, maar elke dag net een beetje te weinig. Men vraagt zich af: Aan wat ligt dit? Het lijkt heel moeilijk, om de andere dag helemaal niets te eten. Maar om de calorie-inname op de tweede dag met 10% van wat je normaal eet te verminderen en op elke andere dag te eten wat en hoeveel je wilt - dat is het proberen waard! En elke dag moeten wikken en wegen en te weinig eten is veel complexer en moeilijker. Na een paar weken met nutrisculptor realiseert u zich dat u werkelijk gewicht hebt verloren! De gebruikers voelen zich goed, men is niet gefrustreerd en het succes op de weegschaal is zichtbaar. Ondertussen werd dit systeem aan veel mensen aanbevolen en ze waren dan ook in staat om soortgelijke resultaten te behalen. Op de eerste dag van nutrisculptor neemt men 14 tabletten in, hetzij één per uur; op elke andere dag eet men zoals gewoonlijk. U kunt op de eetdag natuurlijk ook kip en frietjes eten. Interessant genoeg, zult u merken dat u niet bijzonder hongerig bent en op normale dagen niet de behoefte voelt om veel te moeten eten, om de vastendagen te compenseren. Het is voor iedereen dan ook relatief gemakkelijk om de wilskracht op te brengen, om het nutrisculptor systeem te volharden.

4 Men weet dat men zich nooit langer dan één dag dient te onthouden. En daarom is het zo makkelijk om te starten met nutrisculptor : je weet dat je s anderendaags kunt eten wat je graag wilt eten. Uw gewicht vermindert 1 tot 2 kg per week, de cholesterolwaarde verbetert en zal goed blijven. Door het gewichtsverlies verbetert u o.a. longfunctie en mobiliteit, kortom de levenskwaliteit, en uw silhouet worden steeds beter. Als u eenmaal hebt geconstateerd dat het werkt, zal u zich nog meer afvragen: Wat is het precies, dat dergelijke gezondheidsvoordelen brengt? We willen u echter niet met extravagante wetenschappelijke rapporten en onderzoeksresultaten confronteren. Dat zou hier nu te ver gaan....daarom in essentie: Over het geheel genomen, lijkt een gen genaamd SIRT1 het antwoord op de vraag te zijn. Dit gen functioneert bij zoogdieren, zoals het gen Sir2 in lagere levensvormen zoals schimmels, wormen en fruitvliegjes. Al als student in biologie hebben we geleerd dat elke mens in zijn lichaam een veelvoud van genen heeft, die verschillende functies uitvoeren. Sommige zijn verantwoordelijk voor de kleur van onze huid, haar en ogen, anderen lijken ons risico op bepaalde ziekten te verhogen en mogelijk een aantal andere genen te activeren of uit te schakelen. Sir2 en SIRT1 behoren tot de laatste. Ze zijn stille regulatoren van informatie, omdat ze kunnen profiteren van bepaalde stoffen in het lichaam en daaropvolgend chemische reacties kunnen uitlokken. Dus ze reguleren op de stijl en manier, waarop we reageren op cellulair niveau op bepaalde stoffen. In 1999 toonden wetenschappers van het laboratorium aan het Massachusetts Institute of Technology aan dat biergist langer leeft, indien deze hogere concentraties van Sir2 bevat. Samen met andere wetenschappers, heeft men vastgesteld dat een verlaging van de voorraad voedingsstoffen Sir2 activeert en daardoor de levensduur van gist verlengt. Ondertussen heeft men ook aangetoond, dat in ratten, muizen en mensen, een equivalent gen genaamd SIRT1 door calorische beperking wordt geactiveerd. Weer een wonder van ons lichaam ontdekt! Er is dus een mechanisme dat wordt geactiveerd door calorische beperking en tegelijkertijd een positief effect uitwerkt op ons totale wezen.

5 Momenteel zijn veel onderzoekers bezig om de complexe eigenschappen van SIRT1 en de effecten ervan op ons lichaam te onderzoeken. Men neemt aan dat dit gen het organisme in harde moeilijke tijden zal beschermen, bijvoorbeeld, als er te weinig eten is. SIRT1 werkt op genniveau en het is moeilijk voor de leek te begrijpen, welke verschillende biochemische processen in ons lichaam plaats vinden. Simplistisch samengevat: SIRT1, is bijvoorbeeld in staat om ontstekingprocessen te stoppen door het remmen van eiwitten. Zo heeft de cel genoeg tijd om de schade te herstellen en zijn normale functie opnieuw op te nemen. Minder ontstekingen betekent minder stress voor het lichaam. Vandaar het positieve effect van dit gen op het metabolisme. Minder aanvoer van calorieën verhoogt de activiteit van SIRT1 op de vetcellen. Daardoor komt meer vet in circulatie om als energiebron te worden gebruikt. SIRT1 kan ook een ander gen PPAR gamma remmen. Dit gen is o.a. verantwoordelijk voor de opslag van vet. Dit wordt door desactivering verminderd. (dus minder opslag van vetten) Een ding weten we, zelfs zonder wetenschappelijke achtergrondkennis: Hoe meer vet men opslaat, des te dikker men wordt. Minder lichaamsvet betekent ook een betere verhouding spiermassa tot vetmassa. Meer spierweefsel betekent een snellere stofwisseling, de opgenomen calorieën worden sneller verbruikt. Wat betreft onze gezondheid en verhoogde levensverwachting, schijnt het effect van SIRT1 op de vetopslag van een nog groter belang te zijn. Chronische ontstekingen, die worden veroorzaakt door eiwitten, beschadigen onze organen geleidelijk tijdens de veroudering. Deze eiwitten worden in de vetcellen geproduceerd. Als SIRT1 in de vetcellen zou worden geactiveerd, zou het verouderingsproces aanzienlijk kunnen vertraagd worden. Bepaalde ziekten zoals diabetes mellitus type 2, arteriosclerose, artritis, osteoporose en neurodegeneratieve aandoeningen zoals de ziekte van Alzheimer en bepaalde kankers zouden kunnen worden voorkomen. Want deze aandoeningen worden waarschijnlijk veroorzaakt door ontstekingsbevorderende processen in het lichaam. Gezien de vele voordelen van een activering van SIRT1, dient men het, in eigen belang, zo veel mogelijk aan het werk te laten.

6 Als u nu nog altijd niet zeker weet of u de onthoudingsdag met het nutrisculptor systeem zou kunnen vol houden, hebben we nog een extra argument voor u, om u te helpen bij het verliezen van gewicht. nutrisculptor is het ideale systeem, om het lichaam iedere 2de dag van die 10% voeding te voorzien en het lichaam te verzorgen met essentiële eiwitten alsook mineralen en vitaminen. Zonder omwegen, winkelen of calorieën te tellen geeft nutrisculptor u de perfecte aanvulling om uw stofwisseling op de gebruikelijke niveaus actief te houden. Denk eraan, om ook veel vloeistof te drinken. (2 à 3l per dag is aanbevolen) nutrisculptor Ingrediënten ADH of AANBEVOLEN DAGELIJKSE HOEVEELHEID : Dit is de hoeveelheid ingrediënten, die de Duitse Vereniging voor Voeding suggereert. In een voedingssupplement mag maximaal 3 keer de hoeveelheid als dagdosis aanwezig zijn. Een zeer belangrijk ingrediënt van nutrisculptor is eiwit. Uit eiwit en jodium, produceert de schildklier vitale schildklierhormonen. Waarvoor is jodium dan belangrijk? De term jodium komt van het Latijnse jodium, wat betekent kleur van violet. De schildklier heeft deze in de natuur voorkomende sporenelementen als essentiële grondstof nodig voor de productie van de schildklierhormonen T4 (tetrajoodthyronine) en T3 (triiodothyronine). Het orgaan kan deze hormonen voor drie maanden opslaan. Daarom is dus bijna de gehele jodiumvoorraad van het lichaam in de schildklier te vinden, die met deze beide hormonen de vitale stofwisselingsprocessen van het lichaam stuurt, bijv. metabolisme, cardiovasculaire circulatie, mentaal welzijn, vruchtbaarheid en seksualiteit, alsmede groei en geestelijke ontwikkeling bij kinderen. Dus, om al deze functies van het lichaam goed te doen draaien, moet er voldoende jodium zijn. De veiligheidslimiet van 200 mcg jodium wordt niet overschreden. Mensen met een auto-immune schildklieraandoening moeten dus de arts raadplegen. Is het waar dat mensen zonder schildklier of met schildklierkanker geen jodium moeten innemen? Nee, dat is niet waar. Hoewel patiënten zonder schildklier geen voordeel hebben van de inname van jodium of jodiumzout, hebben ze er ook geen schade of nadeel ervan. Bij patiënten met schildklierkanker moet de jodiumvoorziening, voor de geplande therapie met radioactief jodium, zo laag mogelijk worden gehouden, zodat de schildklier het radioactief jodium voldoende absorbeert. Als de therapie met radioactief jodium bij patiënten met schildklierkanker beëindigd is en zij met schildklierhormoon behandeld werden, is de toediening van jodium of jodiumzout zonder nadelen. Voedingssupplementen met jodiumzout hoeven dus niet te worden geschuwd. Zonder eiwitten zal de metabolische functie niet werken. Het chemisch element jodium vinden we ook in de lijst van ingrediënten van nutrisculptor met dosis van 150 microgram per dag, dus voor de veilige werking van de stofwisseling samen met de eiwitten een perfecte combinatie.

7 En dan de volgende vitaminen: Vitamine A: essentieel voor de groei, werking en opbouw van huid en slijmvliezen, bloedcellen, metabolisme en voor het gezichtsvermogen. Het gebruik van deze vitamine in het lichaam kan worden verstoord door leverbeschadiging en inname van oestrogeen preparaten. Thiamine, vitamine B1: een in water oplosbare vitamine van het B-complex met een zwakke, maar kenmerkende geur en is vooral noodzakelijk voor het functioneren van het zenuwstelsel. Indien de vitamine B1 ongeveer 14 dagen niet meer aan het lichaam wordt toegevoerd, zijn ongeveer 50% van de reserves uitgeput. Het wordt in de volksmond ook stemmingsvitamine genoemd. Riboflavine: ook lactoflavine of vitamine B2: een vitamine uit het B-complex. Het wordt ook groeivitamine genoemd en wordt beschouwd als profylaxe tegen migraine. De vitamine B6-derivaten: werken als co-enzymen in ongeveer 100 enzymatische reacties. Bijna alle reacties vinden plaats in het aminozuurmetabolisme. B12: waarvan een langdurig tekort ernstige gevolgen kan hebben, vooral voor vegetariërs waarbij door het hoge gehalte aan foliumzuur, het plantaardig dieet tijdelijk gemaskeerd kan worden. Nicotinezuur: zit in alle levende cellen en wordt opgeslagen in de lever. Het vormt een belangrijke bouwsteen van de verschillende co-enzymen en in deze vorm is het van cruciaal belang voor de stofwisseling van eiwitten, vetten en koolhydraten. Vitamine C: is een vrije radicalenjager en heeft een antioxidant effect (het fungeert zo als reductiemiddel). Verder betekent vitamine C een belangrijk co-enzym voor prolylhydroxylase. Dit enzym vereist in de biosynthese van proteïne (eiwitten), collageen. Gebrek aan vitamine C leidt tot een instabiliteit van collageen, omdat collageen in vrijwel alle organen en weefsels van het menselijk en dierlijk organisme voorkomt, maar vooral dat door gebrek aan vitamine C in het bindweefsel scheurbuik wordt veroorzaakt. Door zijn antioxiderende werking, beschermt het andere belangrijke metabolieten en het genotype voor oxidatie of aanvallen door vrije radicalen. Met niacine en vitamine B6 regelt vitamine C de productie van L-carnitine, nodig voor het verbranden van vet in de spieren. Bovendien wordt de opname van ijzer in de dunne darm bevorderd.

8 Vitamine D: speelt een wezenlijke rol in de regulatie van de calciumspiegel in het bloed en in de botstructuur. Een tekort aan vitamine D veroorzaakt in de middellange termijn rachitis bij kinderen en osteomalacie bij volwassenen. Vitamine E: een van zijn belangrijkste functies is die van een vetoplosbare antioxidant, die in staat is om onverzadigde vetzuren herhaaldelijk te beschermen tegen verstoring door oxidatie. Vrije radicalen zouden de dubbele bindingen van de vetzuren van de cel- en orgaanmembranen aanvallen. Tocoferol: fungeert als een vrije radicalenjager, zodat het zelf een reactiemedium vormt. Vitamine E fungeert in het bedieningssysteem van de gonaden en wordt daarom ook aangeduid als de antisteriliteit vitamine. Calcium: in de cellen prikkelt calcium spieren en zenuwen, glycogeen metabolisme, celdeling en participeert in de activering van bepaalde enzymen en hormonen. Bovendien is calcium betrokken bij de bloedstolling en de instandhouding van celmembranen. Natrium +-ionen: spelen een belangrijke rol bij het ontstaan en de overdracht van prikkeling in zenuwcellen. Pantotheenzuur: nodig voor de constructie van co-enzym A, dat een belangrijke rol in het metabolisme speelt. Het is betrokken bij de opbouw en afbouw van koolhydraten, vetten, aminozuren en in de synthese van cholesterol, dat nodig is voor de vorming van steroïde hormonen. Biotine: ook bekend als vitamine B7 of vitamine H, is een in water oplosbare vitamine van het B-complex. Het speelt als een prosthetische groep van enzymen een belangrijke rol in het metabolisme, maar is ook van belang in de celkern voor de epigenetische regulatie van de genfunctie. Fosfaat: heeft een essentiële rol in energiemetabolisme en botstructuur. Het combineert zich met calcium tot een vaste om calciumapatiet. Het fosfaatgehalte is van belang in verband met het calciummetabolisme. IJzer: een essentieel spoorelement voor bijna alle levende wezens, bij dieren vooral voor de bloedvorming. In het lichaam is het aanwezig als geoxideerd ijzer (II) en geoxideerd ijzer (III). Als centraleatoom is het bij vele dieren en bij mensen verantwoordelijk voor zuurstoftransport en -opslag, en voor elektronoverdracht. Koper: in de meeste meercellige organismen, is koper een component van vele enzymen en daarom een essentieel spoorelement. Koper is een bestanddeel van de blauwe hemocyanine, dat als bloedpigment bij weekdieren en geleedpotigen bij het transport van zuurstof dient. Zink: vervult verschillende functies in het lichaam. Het heeft een sleutelrol in suiker-, vet- en eiwitmetabolisme en is betrokken bij de opbouw van genetisch materiaal en celgroei. Zowel het immuunsysteem alsook vele hormonen hebben zink nodig voor hun functie. Het zou een belangrijke rol spelen in de wondgenezing. Selenium: speelt een belangrijke rol in de productie van schildklierhormonen, in het bijzonder tijdens de activering van (T4) tot (T3).

9 TOT SLOT Zoals u kunt afleiden uit de ingrediënten van nutrisculptor: door zich op de reguliere metabolische functie van het lichaam te focussen is nutrisculptor een constant gewichtsverlies, zonder het risico te lopen om in hongermetabolisme terecht te komen. Met nutrisculptor vermindert men het lichaamsgewicht met 4% tot 6% per maand. Ik verloor 3kg op amper 1 week Ik ben lichter en voel me fitter & slanker

10 CONTACT DISTRIBUTOR FOR EUROPE Netherlands: Beauty & Afslankstudio Velserbroek

Multi Iron 120 tabletten Verkoopprijs 36,95

Multi Iron 120 tabletten Verkoopprijs 36,95 Multi Iron 120 tabletten Verkoopprijs 36,95 Multivitaminen en mineralen complex Geavanceerde multi vitaminen en mineralen spectrum op orthomoleculair basis, extra versterkt op Ijzer. IJzer is een belangrijk

Nadere informatie

Vitamine E Vitamine E draagt bij tot de bescherming van cellen tegen oxidatieve stress

Vitamine E Vitamine E draagt bij tot de bescherming van cellen tegen oxidatieve stress multihealth complete - vervolg 30 tabletten Functie afzonderlijke ingrediënten: Vitamine E Vitamine E draagt bij tot de bescherming van cellen tegen oxidatieve stress Vitamine B1 Thiamine draagt bij tot

Nadere informatie

Ingrediënten: Vitaminen, mineralen, capsule (gelatine), anti-klontermiddel (magnesiumstearaat, siliciumdioxide).

Ingrediënten: Vitaminen, mineralen, capsule (gelatine), anti-klontermiddel (magnesiumstearaat, siliciumdioxide). Multi Sport 120 Capsules Verkoopprijs 19,95 Multivitaminen en mineralen complex voor de sporter Geavanceerde multi vitaminen en mineralen spectrum op orthomoleculair basis, speciaal geformuleerd voor de

Nadere informatie

GEZONDHEIDSKUNDE-AFP LES 4. Gezonde voeding

GEZONDHEIDSKUNDE-AFP LES 4. Gezonde voeding GEZONDHEIDSKUNDE-AFP LES 4 Gezonde voeding 1 INLEIDING Thema 3 hoofdstuk Gezonde voeding blz. 149 Onderwerpen: -Persoonlijke verschillen -Voeding en levensfasen -Voedingsmiddelen en voedingsstoffen -Richtlijnen

Nadere informatie

Ingrediënten: Vitaminen, mineralen, bioflavonoïden, enzymen, aminozuren, plantenextracten, capsule (gelatine), glucosamine 2KCl (schaaldieren).

Ingrediënten: Vitaminen, mineralen, bioflavonoïden, enzymen, aminozuren, plantenextracten, capsule (gelatine), glucosamine 2KCl (schaaldieren). Multi Man 120 tabletten Verkoopprijs 34,95 Multivitaminen en mineralen complex voor de man Geavanceerde multivitaminen en mineralen complex op orthomoleculair basis, speciaal geformuleerd voor de man.

Nadere informatie

Ingrediënten: Vitaminen, mineralen, bioflavonoïden, enzymen, aminozuren, plantenextracten, capsule (gelatine), glucosamine 2KCl (schaaldieren).

Ingrediënten: Vitaminen, mineralen, bioflavonoïden, enzymen, aminozuren, plantenextracten, capsule (gelatine), glucosamine 2KCl (schaaldieren). Multi Vrouw 120 tabletten Verkoopprijs 34,95 Multivitaminen en mineralen complex voor de vrouw Geavanceerde multivitaminen en mineralen complex op orthomoleculair basis, speciaal geformuleerd voor de vrouw.

Nadere informatie

S C H I J F V A N V I J F

S C H I J F V A N V I J F SCHIJF VAN VIJF DE SCHIJF VAN VIJF, GOED VOOR JE LIJF! V o o r i e d e r e e n i s e e n v o e d i n g s k e u z e v a n b e l a n g w a a r a l l e b e n o d i g d e voedingsstoffen in zitten. Dit zijn

Nadere informatie

de voedingskundige samenstelling + onderbouwing

de voedingskundige samenstelling + onderbouwing de voedingskundige samenstelling + onderbouwing algemene informatie van de drinkvoeding, waarop de hoeveelheden van de ingrediënten zijn gebaseerd: Volledige voeding; drinkvoeding wordt zes keer op een

Nadere informatie

Multi Senergy + 120 tabletten Verkoopprijs 38,95

Multi Senergy + 120 tabletten Verkoopprijs 38,95 Multi Senergy + 120 tabletten Verkoopprijs 38,95 Multivitaminen en mineralen complex Geavanceerde multivitaminen en mineralen spectrum op orthomoleculair basis. Multi Senergy+ biedt een zeer brede, structurele

Nadere informatie

Noten en gedroogde zuidvruchten passen in een gezond voedingspatroon

Noten en gedroogde zuidvruchten passen in een gezond voedingspatroon Noten en gedroogde zuidvruchten passen in een gezond voedingspatroon Noten, rozijnen, gedroogde pruimen en andere gedroogde zuidvruchten bevatten veel gezonde vetten, vezels, vitamines en mineralen. Uit

Nadere informatie

Gezondheid & Voeding

Gezondheid & Voeding kokosolie voor minder vet in de taille Kokosolie staat bekend als een van de gezondste vetten in de wereld. Ondanks dat vele, waar onder het Voedingscentrum, roepen dat verzadigd vet ongezond is, maar

Nadere informatie

Schakel je lichaam in de vetverbrandingsmodus, sneller en efficiënter

Schakel je lichaam in de vetverbrandingsmodus, sneller en efficiënter Het Ultieme Vetverbranding Programma Schakel je lichaam in de vetverbrandingsmodus, sneller en efficiënter In de afgelopen weken heb ik je verteld over De Superverbrander Methode en de 4 fasen van het

Nadere informatie

LifePak + 9 functies in 1 formule

LifePak + 9 functies in 1 formule LifePak + 9 functies in 1 formule Eén product voor Europa Vereenvoudigde uitleg voor EMEAactiviteiten Verbeterde formule Een uitgebreid voedings- en wellnessprogramma dat gebruik maakt van vernieuwende

Nadere informatie

Gezondheid & Voeding

Gezondheid & Voeding Welke noten zijn gezond, onderzoek gezonde vetten Noten zijn gezond en rijk aan gezonde, onverzadigde vetten die je helpen om af te vallen! Eet 20 gram noten per dag voor je gezondheid en krijg daardoor

Nadere informatie

Wat is het verschil tussen vitamines en mineralen?

Wat is het verschil tussen vitamines en mineralen? Vitaminen Wat zijn het? Kleine organische (levende natuur) stoffen. Onmisbaar/ noodzakelijk voor groei en ontwikkeling Op vitamine D na, kan ons lichaam geen vitamines maken. Er bestaan 13 vitamines. Oorsprong

Nadere informatie

BEWAAR ADVIES Donker, afgesloten, koel en buiten bereik van jonge kinderen.

BEWAAR ADVIES Donker, afgesloten, koel en buiten bereik van jonge kinderen. GEBRUIK 3 capsules per dag in te nemen met een glas water. Houdt u aan de aanbevolen dagelijkse dosering. Een voedingssupplement is geen vervanging voor een gevarieerde voeding. Voor het behoud van een

Nadere informatie

gezond zijn, gezond blijven met vitamines en mineralen

gezond zijn, gezond blijven met vitamines en mineralen gezond zijn, gezond blijven met vitamines en mineralen Vitamines en mineralen: we kunnen geen dag zonder We weten dat we ze elke dag nodig hebben. Maar wat zijn het nu eigenlijk? Vitamines en mineralen

Nadere informatie

Anti-misselijkheids medicijn helpt cellen met de ziekte van Huntington (ZvH) mutatie gezond te blijven op een verrassende manier

Anti-misselijkheids medicijn helpt cellen met de ziekte van Huntington (ZvH) mutatie gezond te blijven op een verrassende manier Wetenschappelijk nieuws over de Ziekte van Huntington. In eenvoudige taal. Geschreven door wetenschappers. Voor de hele ZvH gemeenschap. Anti-misselijkheids medicijn helpt cellen met de ziekte van Huntington

Nadere informatie

Biologie ( havo vwo )

Biologie ( havo vwo ) Tussendoelen Biologie ( havo vwo ) Biologie havo/vwo = Basis Biologische eenheid Levenskenmerk Uitleggen hoe bouw en werking van onderdelen van een organisme bijdragen aan de functies voeding, verdediging

Nadere informatie

Online nascholingsinstituut voor de gezondheidszorg

Online nascholingsinstituut voor de gezondheidszorg CURSUS VOEDING EN VOEDINGSSUPPLEMENTEN - SAMENVATTING VITAMINEN FUNCTIE KOMT VOOR IN vitamine A (retinol) provitamine A (bètacaroteen) vitamine B1 (thiamine) vitamine B2 (riboflavine) vitamine B3 (niacine)

Nadere informatie

METING TANITA INNERSCAN. NAAM:. LEEFTIJD:. LENGTE cm:. GESLACHT: M / V. Gewicht. Vetpercentage. Watergehalte % Spiermassa.

METING TANITA INNERSCAN. NAAM:. LEEFTIJD:. LENGTE cm:. GESLACHT: M / V. Gewicht. Vetpercentage. Watergehalte % Spiermassa. METING TANITA INNERSCAN NAAM:. LEEFTIJD:. LENGTE cm:. GESLACHT: M / V DATUM DATUM DATUM DATUM Gewicht Vetpercentage Watergehalte % Spiermassa Lichaamsbouwtype Basismetabolisme Metabolische leeftijd Botmassa

Nadere informatie

MELATONINE. Het natuurlijke slaapmiddel

MELATONINE. Het natuurlijke slaapmiddel MELATONINE Het natuurlijke slaapmiddel Wat is Melatonine Melatonine is een hormoon dat in de pijnappelklier (epifyse) geproduceerd wordt uit serotonine (neurotransmitter betrokken bij stemming en pijn)

Nadere informatie

Nederlandse samenvatting. Inleiding

Nederlandse samenvatting. Inleiding Nederlandse samenvatting 157 Inleiding Het immuunsysteem (afweersysteem) is een systeem in het lichaam dat werkt om infecties en ziekten af te weren. Het Latijnse woord immunis betekent vrijgesteld, een

Nadere informatie

gezond zwanger met vitamines en mineralen

gezond zwanger met vitamines en mineralen gezond zwanger met vitamines en mineralen Vitamines en mineralen: we kunnen geen dag zonder We weten dat we ze elke dag nodig hebben. Maar wat zijn het nu eigenlijk? Vitamines en mineralen zijn voedingsstoffen

Nadere informatie

Een handvol pompoenzaden per dag: goed op bijten. Pompoenpitten zijn lekker in yoghurt, slaatjes, brood of gebak, pastagerechten,...

Een handvol pompoenzaden per dag: goed op bijten. Pompoenpitten zijn lekker in yoghurt, slaatjes, brood of gebak, pastagerechten,... Toepassingen van pompoenpitten Werkt mee aan de instandhouding van normale testosterongehalten in het bloed door zink Dragen bij tot een normale vruchtbaarheid en voortplanting door zink Goed voor je blaas

Nadere informatie

De 27 onmisbare vitaminen en mineralen

De 27 onmisbare vitaminen en mineralen Page 1 of 5 De 27 onmisbare vitaminen en mineralen zaterdag 05 september 2009 Wist je dat een kiwi in verhouding veel meer vitamine C bevat dan een sinaasappel? Week&nd start het nieuwe schooljaar gezond,

Nadere informatie

Gewichtsverlies bij Huntington patiënten

Gewichtsverlies bij Huntington patiënten Wetenschappelijk nieuws over de Ziekte van Huntington. In eenvoudige taal. Geschreven door wetenschappers. Voor de hele ZvH gemeenschap. Mollige muizen wijzen op het belang van de hypothalamus bij de ziekte

Nadere informatie

4,8. Praktische-opdracht door een scholier 1583 woorden 7 juni keer beoordeeld. Vragen.

4,8. Praktische-opdracht door een scholier 1583 woorden 7 juni keer beoordeeld. Vragen. Praktische-opdracht door een scholier 1583 woorden 7 juni 2005 4,8 33 keer beoordeeld Vak Biologie Vragen. 1. 1. Blue Band margarine. ( 250 gr. ) 2. ( 500 ml. ) 3. ( 0,5 L. ) 4. ( 350 gr. ) 5. ( 0,5 L.

Nadere informatie

De Top 10 Dieet Mythen

De Top 10 Dieet Mythen - 1 - De Top 10 Dieet Mythen Een dieet volhouden is nooit makkelijk, zeker niet met de overvloed aan dieet mythen. Het is het vaak moeilijk een onderscheid te maken tussen effectieve afval technieken/strategieën

Nadere informatie

Belangrijke functies van vitale celstoffen

Belangrijke functies van vitale celstoffen Vitale celstofsynergieën (de synergie tussen bepaalde vitale stoffen zoals, vitamines en andere micronutriënten) voor de verzorging van de lichaamscellen Hoofdstuk 3 Belangrijke functies van vitale celstoffen

Nadere informatie

Aanbevolen Dagelijks Hoeveelheden (ADH) voor zwangeren

Aanbevolen Dagelijks Hoeveelheden (ADH) voor zwangeren Pagina 1 / 5 Aanbevolen Dagelijks Hoeveelheden (ADH) voor zwangeren Energie Energie De basaal stofwisseling neemt tijdens de zwangerschap geleidelijk toe. Aan het eind van de zwangerschap is de basaal

Nadere informatie

Bij hoeveel procent vochtverlies gaat de sportprestatie achteruit? Ong. 1% Bart van der Meer WM/SM theorie les 11 Amice

Bij hoeveel procent vochtverlies gaat de sportprestatie achteruit? Ong. 1% Bart van der Meer WM/SM theorie les 11 Amice Bij hoeveel procent vochtverlies gaat de sportprestatie achteruit? Ong. 1% Bart van der Meer WM/SM theorie les 11 Amice Bij hoeveel procent vochtverlies krijg je een dorstsignaal? Ong. 2% Bewerkt door

Nadere informatie

WELLNESS CATFOOD DOG & CAT WELLNESS DOGFOOD HI-TEC BALANCED NUTRITION

WELLNESS CATFOOD DOG & CAT WELLNESS DOGFOOD HI-TEC BALANCED NUTRITION WELLNESS CATFOOD DOG & CAT WELLNESS DOGFOOD HI-TEC BALANCED NUTRITION NL 2 WELLNESS CATFOOD Wellness WELLNESS KITTEN WELLNESS ADULT WELLNESS SENSITIVE King Qualifood is een divisie van de firma Natural

Nadere informatie

Diabetic. Waarschuwing Het Diabetic dieet is niet geschikt voor pups, teven tijdens dracht en lactatie en honden met een verhoogde energie-behoefte.

Diabetic. Waarschuwing Het Diabetic dieet is niet geschikt voor pups, teven tijdens dracht en lactatie en honden met een verhoogde energie-behoefte. DIABETIC DIET VOOR DE HOND Voeding speelt een belangrijke rol bij de behandeling van diabetes mellitus. Daarom zal uw dierenarts uw hond meestal een speciale dieetvoeding voorschrijven zoals Royal Canin

Nadere informatie

Q-Plus. Vlug vermoeid, minder vitaal, snel ziek? Het lichaam vraagt Q-Plus 40 / 240

Q-Plus. Vlug vermoeid, minder vitaal, snel ziek? Het lichaam vraagt Q-Plus 40 / 240 Q-Plus Vlug vermoeid, minder vitaal, snel ziek? Het lichaam vraagt Q-Plus Q-Plus 240 mg: Co-enzym Q10 (240 mg), magnesiumoxide (110 mg) Q-Plus 40 mg: Maltodextrine (200 mg), magnesiumoxide (110 mg), Co-enzym

Nadere informatie

Prepare for the Switch Make the Switch. Keep the Switch. Producten in het sportvastentraject. www.sportvasten.nl

Prepare for the Switch Make the Switch. Keep the Switch. Producten in het sportvastentraject. www.sportvasten.nl Prepare for the Switch Make the Switch Producten in het sportvastentraject Keep the Switch www.sportvasten.nl Inleiding Sportvasten is een trainingsmethode waarmee je de metabole switch van suiker- naar

Nadere informatie

Hoge bloeddruk: de inzichten van cellulaire geneeskunde. Hoe specifieke vitale celstoffen patiënten met hoge bloeddruk kunnen helpen

Hoge bloeddruk: de inzichten van cellulaire geneeskunde. Hoe specifieke vitale celstoffen patiënten met hoge bloeddruk kunnen helpen Hoge bloeddruk4 Vitale celstoffen ter preventie en ondersteunende therapie Hoge bloeddruk: de inzichten van cellulaire geneeskunde Hoe specifieke vitale celstoffen patiënten met hoge bloeddruk kunnen helpen

Nadere informatie

Nederlandse. Samenvatting

Nederlandse. Samenvatting Nederlandse Samenvatting Het metabole syndroom is tegenwoordig een veel voorkomend ziektebeeld dat getypeerd wordt door een combinatie van verschillende aandoeningen. Voornamelijk in de westerse landen

Nadere informatie

1) Rijk aan vitaminen & mineralen. 2) Rijk aan essentiële onverzadigde vetzuren & aminozuren. 3) Bevat krachtige adoptogene eigenschappen voor de huid

1) Rijk aan vitaminen & mineralen. 2) Rijk aan essentiële onverzadigde vetzuren & aminozuren. 3) Bevat krachtige adoptogene eigenschappen voor de huid 1) Rijk aan vitaminen & mineralen 2) Rijk aan essentiële onverzadigde vetzuren & aminozuren 3) Bevat krachtige adoptogene eigenschappen voor de huid 4) Draagt bij tot het behoud van de gezondheid van de

Nadere informatie

Dia 1. Dia 2 Wat is voeding: Dia 3. Voeding - Alles over voeding - Voeding in de praktijk - Voedingsschema. Koolhydraten

Dia 1. Dia 2 Wat is voeding: Dia 3. Voeding - Alles over voeding - Voeding in de praktijk - Voedingsschema. Koolhydraten Dia 1 Voeding - Alles over voeding - Voeding in de praktijk - Voedingsschema Dia 2 Wat is voeding: Voeding = alle organische stoffen die je als mens of organisme nodig hebt om energie op te wekken in je

Nadere informatie

Voedingssupplementen

Voedingssupplementen Voedingssupplementen Een nieuwe productlijn is geboren, om voor u te zorgen! De wereld wordt steeds hectischer en veeleisender. Zo wordt ook de omgeving steeds schadelijker voor ons lichaam en ons gezonde

Nadere informatie

simply perfect hondenvoeding

simply perfect hondenvoeding hondenvoeding simply perfect Premium Care wordt exclusief geproduceerd voor bij het Forix Groep samenwerkingsverband aangesloten winkels. Informatie Forix Groep Noordwijkerhout - www.forix.nl Premium Care,

Nadere informatie

Gezonde Leefstijl: Alcohol

Gezonde Leefstijl: Alcohol Gezonde Leefstijl: Alcohol 1 Onderwerpen Cijfers en feiten Alcohol in je lichaam Ziektes door Alcohol Alcohol in de praktijk Alcohol en overgewicht Tips Alcoholgebruik Vragen 2 Cijfers en feiten 1) Ruim

Nadere informatie

Hoe krijgen we het toch weer voor elkaar?

Hoe krijgen we het toch weer voor elkaar? I feel great Druk, druk, druk Wie kent dat gevoel niet? Nog zoveel te doen, in zo weinig tijd. Een leuke, maar drukke baan. Het gezin en de familie die je aandacht verdienen. Je vrienden, je hobby s, kortom:

Nadere informatie

Vitaminen en mineralen. Vraag je Alphega apotheek om meer informatie en advies. Jouw gezondheid is onze zorg

Vitaminen en mineralen. Vraag je Alphega apotheek om meer informatie en advies. Jouw gezondheid is onze zorg Vitaminen en mineralen Vraag je Alphega apotheek om meer informatie en advies Jouw gezondheid is onze zorg Inhoud Vitaminen 3 Mineralen 4 Voeding 4 Dagelijkse behoefte 4 Wanneer extra vitaminen gebruiken

Nadere informatie

De rol van voeding bij preventie en behandeling van decubitus.

De rol van voeding bij preventie en behandeling van decubitus. KHBO Brugjaar verpleegkunde 1 De rol van voeding bij preventie en behandeling van decubitus. 1 inleiding Decubitus is een veel voorkomend probleem bij ouderen. Naast het gebruik van drukopheffende lig-en

Nadere informatie

Alles over VETTEN GOEDE ÉN SLECHTE. E-book

Alles over VETTEN GOEDE ÉN SLECHTE. E-book Alles over VETTEN GOEDE ÉN SLECHTE E-book WAT IS VET? VET IS EEN VOEDINGSSTOF DIE ZIT IN BIJVOORBEELD HALVARINE, OLIE, VLEES, KAAS EN IN KOEK, SNACKS EN SAUZEN. VET IS ALTIJD EEN MENGSEL VAN VETZUREN.

Nadere informatie

gezond zwanger met vitamines en mineralen

gezond zwanger met vitamines en mineralen gezond zwanger met vitamines en mineralen Vitamines en mineralen: we kunnen geen dag zonder We weten dat we ze elke dag nodig hebben. Maar wat zijn het nu eigenlijk? Vitamines en mineralen zijn voedingsstoffen

Nadere informatie

SLANK WORDEN SLANK BLIJVEN. eenvoudig snel efficiënt

SLANK WORDEN SLANK BLIJVEN. eenvoudig snel efficiënt SLANK WORDEN SLANK BLIJVEN eenvoudig snel efficiënt DIËTEN IS TRAINEN OM DIK TE WORDEN 1Als een beer in een winterslaap is en dus niets meer eet gedurende een lange tijd, doet de natuur iets slims. Het

Nadere informatie

is e r n ie t! Bewust Beter Betaalbaar

is e r n ie t! Bewust Beter Betaalbaar B e te r is e r n ie t! Premium Care Beter voor uw hond is er niet! Premium Care is zeer gezonde A-merk kwaliteit voeding voor een heel gunstige prijs. De voeding heeft de beste verteerbaarheid door een

Nadere informatie

De lever bij kat en hond

De lever bij kat en hond De lever bij kat en hond Veterinary Diet DE LEVER BIJ KAT EN HOND Leveraandoeningen komen relatief vaak voor bij katten en honden. De afgelopen jaren is er grote vooruitgang geboekt in het achterhalen

Nadere informatie

Afslank Programma voor Dames

Afslank Programma voor Dames Afslank Programma voor Dames Afslank Programma voor dames 1 Afslank Programma voor dames 2 Afslank Programma voor dames 3 Afslank Programma voor dames 4 Afslank Programma voor dames 5 Afslank Programma

Nadere informatie

CALM DIET VOOR DE KAT

CALM DIET VOOR DE KAT Wanneer uw kat last heeft van stress of een stressvolle situatie wordt verwacht, kan uw dierenarts een speciale dieetvoeding voorschrijven. Calm Diet van Royal Canin is speciaal ontwikkeld voor katten

Nadere informatie

Uw oudere hond: voedingsgids voor honden van 7 jaar en ouder

Uw oudere hond: voedingsgids voor honden van 7 jaar en ouder Als u uw hond gezond en fit wilt houden, kunt u uw dierenarts om advies vragen over de volgende belangrijke onderwerpen: Inentingen Zelfs oudere honden moeten regelmatig ingeënt worden om ze tegen verschillende

Nadere informatie

vitamines & mineralen onmisbaar voor een goede gezondheid

vitamines & mineralen onmisbaar voor een goede gezondheid vitamines & mineralen onmisbaar voor een goede gezondheid Vitamines en mineralen: we kunnen geen dag zonder We weten dat we ze elke dag nodig hebben. Maar wat zijn het eigenlijk? Vitamines en mineralen

Nadere informatie

Systeem antwoord op de behoefte DIEET SUPPLEMENTEN. 5 unieke programma's

Systeem antwoord op de behoefte DIEET SUPPLEMENTEN. 5 unieke programma's Systeem antwoord op de behoefte DIEET SUPPLEMENTEN 5 unieke programma's Gebrek aan vitamine C Snel vermoeid Gebrek aan eetlust Pijn in botten en spieren Bloedarmoede Rood en bloedend tandvlees Zwak immuunsysteem

Nadere informatie

JUNKFOOD HET OPTIMALEGEZONDHEIDS TRAININGSPROGRAMMA! WEEK 1, JUNKFOOD. Het OptimaleGezondheids trainingsprogramma!

JUNKFOOD HET OPTIMALEGEZONDHEIDS TRAININGSPROGRAMMA! WEEK 1, JUNKFOOD. Het OptimaleGezondheids trainingsprogramma! HET OPTIMALEGEZONDHEIDS TRAININGSPROGRAMMA! WEEK 1, JUNKFOOD 101 JUNKFOOD Het OptimaleGezondheids trainingsprogramma! Week 1, Junkfood Snel, pijnloos en effectief! klantenservice@optimalegezondheid.com

Nadere informatie

Mitochondriën en oxidatieve stress

Mitochondriën en oxidatieve stress Wetenschappelijk nieuws over de Ziekte van Huntington. In eenvoudige taal. Geschreven door wetenschappers. Voor de hele ZvH gemeenschap. Ons richten op oxidatieve stress bij de ziekte van Huntington Celschade

Nadere informatie

Orthomoleculaire suppletie

Orthomoleculaire suppletie Inhoudsopgave Orthomoleculaire suppletie Bereik een optimale gezondheid Inhoudsopgave Les 1. Basisprincipes orthomoleculaire wetenschap Over deze cursus Het belang van goede voeding Orthomoleculaire voeding

Nadere informatie

ARGI+ Sporten met Forever

ARGI+ Sporten met Forever ARGI+ Sporten met Forever Sporten met de natuurlijke boost van ARGI+ ARGI+ is een uniek supplement voor actieve sporters die hun lichaam dat beetje extra willen geven voor optimale prestaties. ARGI+ heeft

Nadere informatie

LES 16C VOEDINGSSTOFFEN: Beschermende (Bouw)stoffen en Mini lasagne

LES 16C VOEDINGSSTOFFEN: Beschermende (Bouw)stoffen en Mini lasagne [1] VERWERKING van AGRARISCHE PRODUCTEN LES 16C VOEDINGSSTOFFEN: Beschermende (Bouw)stoffen en Mini lasagne INLEIDING Deze les gaat over beschermende stoffen. Brandstoffen, bouwstoffen en beschermende

Nadere informatie

Nut & Veiligheid vitamines en mineralen. Informatiegids voor consumenten. Jouw antwoord op de meestgestelde

Nut & Veiligheid vitamines en mineralen. Informatiegids voor consumenten. Jouw antwoord op de meestgestelde Jouw antwoord op de meestgestelde vragen & een handig overzicht met alle vitamines en mineralen Nut & heid vitamines en mineralen Informatiegids voor consumenten Met extra vitamines en mineralen het optimale

Nadere informatie

Aan het einde van deze workshop weet u: Welke voedingsaspecten belangrijk zij bij de behandeling en preventie van wonden. Wat de gevolgen zijn van de

Aan het einde van deze workshop weet u: Welke voedingsaspecten belangrijk zij bij de behandeling en preventie van wonden. Wat de gevolgen zijn van de (potentiële) belangenverstrengeling Voor bijeenkomst mogelijk relevante relaties met bedrijven Sponsoring of onderzoeksgeld Honorarium of andere (financiële) vergoeding Aandeelhouder Andere relatie, namelijk

Nadere informatie

"Als je weet wat je eet kan je bewuster keuzes gaan maken en een gezondere lifestyle ontwikkelen."

Als je weet wat je eet kan je bewuster keuzes gaan maken en een gezondere lifestyle ontwikkelen. Dagelijkse voeding Als je wat meer op je voeding wilt gaan letten, dan sta je vast stil bij wat je allemaal op een dag eet. En je vraagt je vast af wat heb je nu direct nodig en wat niet? Wat voor effect

Nadere informatie

BEWEGING EN VOEDING VOOR OUDEREN

BEWEGING EN VOEDING VOOR OUDEREN BEWEGING EN VOEDING VOOR OUDEREN BELANG VAN BEWEGEN Lichamelijk inactief, gevolgen? Actieve geest Wat gebeurt er als je beweegt? HERSENEN INDELING HERSENEN GEHEUGEN EN EMOTIONELE LADING HERSENCELLEN WAT

Nadere informatie

Cellen aan de basis.

Cellen aan de basis. Cellen aan de basis. Cellen aan de basis In het thema cellen aan de basis vinden we twee belangrijke thema s uit biologie voor jou terug. 1. Organen en cellen (thema 1 leerjaar 3) 2. Stofwisseling (thema

Nadere informatie

Wij, Nederlanders, hebben er ook veel nieuwe eetgewoontes bij gekregen. Dat komt door drie dingen:

Wij, Nederlanders, hebben er ook veel nieuwe eetgewoontes bij gekregen. Dat komt door drie dingen: Samenvatting door B. 739 woorden 29 november 2016 6,5 4 keer beoordeeld Vak Methode Biologie Nectar 7.1 Eten Eet iedereen hetzelfde? Eetgewoontes hangen van verschillende dingen af: je voorkeur voor eten

Nadere informatie

Disclosure belangen spreker

Disclosure belangen spreker Disclosure belangen spreker Wondzorg Symposium 14 oktober 2014 (potentiële) belangenverstrengeling Voor bijeenkomst mogelijk relevante relaties met bedrijven Sponsoring of onderzoeksgeld Honorarium of

Nadere informatie

Dogscare. Buys Ballotstraat 18 4462 AP Goes 0113-213455 info@dogscare.nl K.v.K. 22060497

Dogscare. Buys Ballotstraat 18 4462 AP Goes 0113-213455 info@dogscare.nl K.v.K. 22060497 Dogscare Buys Ballotstraat 18 4462 AP Goes 0113-213455 info@dogscare.nl K.v.K. 22060497 D a t a s h e e t DOG LOVERS GOLD Ingrediënten: Alle geselecteerde ingrediënten van de allerhoogste kwaliteit zijn.

Nadere informatie

b Sportvoeding en herstel

b Sportvoeding en herstel b Meer dan voeding! b Sportvoeding en herstel Anouska van Meer der dan Zee voeding! & Brenda Frunt Belang gezonde sportvoeding Prestatieverbetering Voldoende energie voor trainingen en wedstrijden Sneller

Nadere informatie

Vetverbranding in de hersenen?

Vetverbranding in de hersenen? Wetenschappelijk nieuws over de Ziekte van Huntington. In eenvoudige taal. Geschreven door wetenschappers. Voor de hele ZvH gemeenschap. Kan een synthetische olie helpen om de hersenen van voedsel te voorzien

Nadere informatie

Voedingenwondzorg. Hanneke van Beek Diëtist

Voedingenwondzorg. Hanneke van Beek Diëtist Voedingenwondzorg Hanneke van Beek Diëtist 30-1-2018 Disclosure Hanneke van Beek, diëtist Groene Hart Dieetadvies, gelieerd aan het Groene Hart Ziekenhuis Inhoud -Wonden - Doel behandeling - Voedingstoestand

Nadere informatie

Droogvoeding Verpakking van 1,5kg en 3,5kg

Droogvoeding Verpakking van 1,5kg en 3,5kg Voeding speelt een belangrijke rol bij de behandeling van diabetes mellitus. Daarom zal uw dierenarts uw kat meestal een speciale dieetvoeding voorschrijven zoals Royal Canin Diabetic Diet. Diabetic Diet

Nadere informatie

Gezondheid & Voeding

Gezondheid & Voeding Metabolisme verhogen door minder koolhydraten te gebruiken Metabolisme is een ander woord voor stofwisseling. Het Metabolisme verhogen is eigenlijk een hogere/snellere stofwisseling. Metabolisme is de

Nadere informatie

SPIJSVERTERINGSKLACHTEN

SPIJSVERTERINGSKLACHTEN DE VOEDINGSSUPPLEMENTEN VAN ALFA AAN JE GEZONDHEID BOUW JE ELKE DAG SPIJSVERTERINGSKLACHTEN ONDERSTEUNING VAN EEN VLOTTE MAAGWERKING DE SPIJSVERTERING, EEN INGEWIKKELD PROCES De spijsvertering bestaat

Nadere informatie

Waar leven is, zijn ook Enzymen

Waar leven is, zijn ook Enzymen Waar leven is, zijn ook Enzymen De verschillende functies van de Enzymen zijn ontelbaar veelzijdig, net zo als bij Microorganismen, maar Enzymen zijn geen Micro organismen. Het betreft hier dus geen levende

Nadere informatie

Hoe wordt de diagnose gesteld? De diagnose wordt gesteld door de patholoog op basis van bij u afgenomen schildklierweefsel.

Hoe wordt de diagnose gesteld? De diagnose wordt gesteld door de patholoog op basis van bij u afgenomen schildklierweefsel. Schildklierkanker SCHILDKLIERKANKER Bij u is de diagnose schildklierkanker gesteld of een sterk vermoeden hierop. Voordat u verder gaat met lezen is het goed om te weten dat schildklierkanker in de meeste

Nadere informatie

Warenwetregeling Dieetvoeding voor medisch gebruik

Warenwetregeling Dieetvoeding voor medisch gebruik Warenwetregeling Dieetvoeding voor medisch gebruik VWS 12 juli 1999/GZB/VVB/992975 Welzijn en Sport; Gelet op richtlijn 1999/21/EG van de Commissie van de Europese Gemeenschappen van 25 maart 1999 betreffende

Nadere informatie

GEZONDHEIDSKUNDE-AFP LES 3. Gezonde voeding

GEZONDHEIDSKUNDE-AFP LES 3. Gezonde voeding GEZONDHEIDSKUNDE-AFP LES 3 Gezonde voeding 1 INLEIDING Thema 3 hoofdstuk Gezonde voeding blz. 149 Onderwerpen: -Persoonlijke verschillen -Voeding en levensfasen -Voedingsmiddelen en voedingsstoffen -Richtlijnen

Nadere informatie

van baby naar peuter met vitamines en mineralen

van baby naar peuter met vitamines en mineralen van baby naar peuter met vitamines en mineralen Vitamines en mineralen: we kunnen geen dag zonder We weten dat we ze elke dag nodig hebben. Maar wat zijn het nu eigenlijk? Vitamines en mineralen zijn voedingsstoffen

Nadere informatie

NEDERLANDSE SAMENVATTING

NEDERLANDSE SAMENVATTING NEDERLANDSE SAMENVATTING Alle levende organismen zijn afhankelijk van energie; zonder energie is er geen leven mogelijk. Uit de thermodynamica is bekend dat energie niet gemaakt kan worden, maar ook niet

Nadere informatie

Voedingsleer. Waar gaat deze kaart over? Wat wordt er van je verwacht? Voedingsleer en het plantenrijk

Voedingsleer. Waar gaat deze kaart over? Wat wordt er van je verwacht? Voedingsleer en het plantenrijk Waar gaat deze kaart over? Deze kaart gaat over voedingsleer: over voedingsstoffen en de manier waarop ons lichaam met deze stoffen omgaat. Wat wordt er van je verwacht? Na het bestuderen van deze kaart

Nadere informatie

Leveraandoeningen bij de hond

Leveraandoeningen bij de hond Leveraandoeningen bij de hond LEVERAANDOENINGEN BIJ DE HOND Leveraandoeningen komen relatief vaak voor bij honden. De afgelopen jaren is er grote vooruitgang geboekt in het achterhalen van de oorzaken

Nadere informatie

Ontzuren en ontgiften

Ontzuren en ontgiften BODY & MIND M A S S A G E P R A K T I J K Ontzuren en ontgiften Verzuring Verzuring betekent letterlijk het zuurder worden van iets. Ons lichaam is verzuurd als het zuurgehalte, ph-waarde, van ons lichaam

Nadere informatie

vitamineralize yourself!

vitamineralize yourself! vitamineralize yourself! met ontdek de voordelen van het retard effect vitaminen en mineralen Folium zuur Niacine fem support hair potency hematinic sport potency stress complex total complex Vertraagde

Nadere informatie

Energie op je bord, voedsel tegen vermoeidheid In de herfst worden we sneller moe dan in het warme seizoen. Welke producten verlossen ons van de

Energie op je bord, voedsel tegen vermoeidheid In de herfst worden we sneller moe dan in het warme seizoen. Welke producten verlossen ons van de Energie op je bord, voedsel tegen vermoeidheid In de herfst worden we sneller moe dan in het warme seizoen. Welke producten verlossen ons van de vermoeidheid? Gezond eten, wil niet enkel zeggen voedsel

Nadere informatie

Meer Fit! Verbeter je microcirculatie!

Meer Fit! Verbeter je microcirculatie! Meer Fit! Verbeter je microcirculatie! E-book over verbeteren van vitaliteit, prestatievermogen en gezondheid. 1 Inleiding Sinds enige tijd ben ik bezig om door het stimuleren van de microcirculatie meer

Nadere informatie

Goede voeding. Hans van Kuijk sportarts

Goede voeding. Hans van Kuijk sportarts Goede voeding Hans van Kuijk sportarts Goede voeding Hans van Kuijk sportarts Chronische aandoeningen Hart- en vaatziekten Hoge bloeddruk Diabetes 2 Overgewicht? Relatie met voeding & bewegen? DM2; dramatische

Nadere informatie

lyondellbasell.com Eet dit Dat niet Verbeter je gezondheid

lyondellbasell.com Eet dit Dat niet Verbeter je gezondheid Eet dit Dat niet Verbeter je gezondheid Verander je keuzes, verander je leven Deze presentatie heeft als doel om u betere beslissingen te laten nemen m.b.t. voeding om zo uw gezondheid te verbeteren. Belangrijke

Nadere informatie

Overmatig drinken en plassen is een vaak voorkomend symptoom bij de. hond. Het kan veroorzaakt worden door verschillende ziekten in het

Overmatig drinken en plassen is een vaak voorkomend symptoom bij de. hond. Het kan veroorzaakt worden door verschillende ziekten in het SUIKERZIEKTE Overmatig drinken en plassen is een vaak voorkomend symptoom bij de hond. Het kan veroorzaakt worden door verschillende ziekten in het lichaam. U kunt hierbij denken aan slecht functionerende

Nadere informatie

Urinary S/O Moderate Calorie Diet

Urinary S/O Moderate Calorie Diet Bij de behandeling van blaasstenen of blaasgruis zal uw dierenarts uw kat meestal een speciale dieetvoeding voorschrijven. Royal Canin Urinary S/O Moderate Calorie Diet is speciaal ontwikkeld ter ondersteuning

Nadere informatie

Medicinale dranken - Chlorophyl

Medicinale dranken - Chlorophyl Medicinale dranken - Chlorophyl Chlorophyl (water) Een wonder van de natuur. Chlorophyl en de balans zuren en base Giffen, schadelijke stoffen en andere milieubelastende stoffen, zoals een onevenwichtige

Nadere informatie

SAMENVATTING IN HET NEDERLANDS

SAMENVATTING IN HET NEDERLANDS SAMENVATTING IN HET NEDERLANDS Een organisme bestaat uit verschillende weefsels, die opgebouwd zijn uit cellen. Cellen zijn dus de bouwblokken van elk levend organisme. De ontwikkeling van slechts een

Nadere informatie

INFOBLAD. Meeste invloed. Gezond leven

INFOBLAD. Meeste invloed. Gezond leven GEWICHT, VOEDING, BEWEGEN EN ALCOHOL INFOBLAD Ongeveer 30% van kanker zou voorkomen kunnen worden. Een garantie om kanker te voorkomen is er niet. Je kan wel het risico op kanker verkleinen door een gezonde

Nadere informatie

Samenvatting. Chapter 8

Samenvatting. Chapter 8 Samenvatting Chapter 8 154 Het dopaminerge systeem is betrokken bij de controle over een heel scala aan fysiologische functies, variërend van motorische activiteit tot de productie van hormonen en het

Nadere informatie

Welzijn: gezond genieten van het leven

Welzijn: gezond genieten van het leven 1 Welzijnsevaluatie Relatie tussen voeding en gezondheid Bodyscan: is uw lichaam in balans? Voedingsanalyse Vrijblijvend advies hoe u uw voeding kunt optimaliseren 2 Welzijn: gezond genieten van het leven

Nadere informatie

Samenvatting Biologie H7 Biologie Eten

Samenvatting Biologie H7 Biologie Eten Samenvatting Biologie H7 Biologie Eten Samenvatting door J. 1049 woorden 5 januari 2017 5,1 13 keer beoordeeld Vak Methode Biologie Nectar 7.1 Eten Eet iedereen hetzelfde? Eetgewoontes hangen van verschillende

Nadere informatie

Vitaminen. A. van Kooten

Vitaminen. A. van Kooten Vitaminen A. van Kooten De studie van de groep beschermende stoffen die aangeduid worden met de naam vitamines is pas de laatste vijftig à zestig jaar intensief ter hand genomen. Momenteel kent men ruim

Nadere informatie

Wat zijn vetten? Soorten vetten Onverzadigde vetten Verzadigde vetten Transvetten Vetpercentages Tips

Wat zijn vetten? Soorten vetten Onverzadigde vetten Verzadigde vetten Transvetten Vetpercentages Tips Vetten 1 Onderwerpen Wat zijn vetten? Soorten vetten Onverzadigde vetten Verzadigde vetten Transvetten Vetpercentages Tips 2 Wat zijn vetten? Vetten zijn naast eiwitten en koolhydraten, een van de drie

Nadere informatie

Leveraandoeningen bij de hond en kat

Leveraandoeningen bij de hond en kat Leveraandoeningen bij de hond en kat LEVERAANDOENINGEN BIJ HOND EN KAT Leveraandoeningen komen relatief vaak voor bij honden en katten. De afgelopen jaren is er grote vooruitgang geboekt in het achterhalen

Nadere informatie