Concept promotie/degradatie regeling regio West seizoen

Maat: px
Weergave met pagina beginnen:

Download "Concept promotie/degradatie regeling regio West seizoen"

Transcriptie

1 Concept promotie/degradatie regeling regio West seizoen Inhoud 1. Opmerking vooraf Promotie en Degradatie Afzien van het spelen van PD-/opvullingswedstrijden Aanspraak op een plaats in de seniorencompetitie n.a.v. resultaat topklasse jeugd A Verzoek hoger instromen talentvolle jeugd (max 2 plaatsen beschikbaar) Teams van dezelfde vereniging in een PD poule Uitwerking promotie- en degradatieregeling Dames... 5 Heren Speelzalen PD-/opvullingswedstrijden Data en speelhallen PD-/opvullingswedstrijden Regels PD-/opvullingswedstrijden Regeling Scheidsrechters en Tellers Gebruik DWF Concept PD regeling seizoen update:

2 1. Opmerking vooraf Op dit moment gaan wij uit van het reguliere aantal degradanten (2) uit de 2 e divisie zowel bij de dames als de heren, te weten de reguliere nr. 11 en 12 uit de 2 e divisie C. De volgende teams spelen niet in de 2C poules Madjoe H1 in 2AH Cito H2 in 2BH Taurus D1 in 2DH Daarnaast spelen in poule 2CH twee niet Regio West teams, mochten één of beide van deze teams beide degraderen dan zijn er één of twee extra plaatsen beschikbaar in de 3e divisie heren. 2. Promotie en Degradatie Er zullen PD of opvullingswedstrijden plaatsvinden tot en met de 4 e klasse. Dit houdt in dat de nummers 2 uit de 2 e klasse PD wedstrijden spelen samen met de nummers 10 uit de 1 e klasse voor de plaatsen in de 1 e klasse. (opvulwedstrijden voor de klassen onder de 2 e klasse) Er wordt voor de kampioen van de 2 e klasse dames en heren uit de halfjaarcompetitie Amsterdam (poules D2H en H2H) een plaats in de 1 e klasse gereserveerd. De nummers 2 uit poules D2H en H2H worden ingedeeld in de PD voor een plaats in de 1 e klasse. De PDregeling voor de halfjaarcompetitie Amsterdam is in een aparte richtlijn PD Amsterdam vastgelegd. De kampioen promoveert, de nummers 11 en 12 degraderen. Bij een poule met minder dan 11 teams degradeert het als laatste geëindigde team en handhaaft het team dat een-nalaatste is geworden zich. De organisator heeft de mogelijkheid om aanvullend op de vastgestelde reeks, PD-/opvullingswedstrijden te organiseren om een opvullingsvolgorde vast te stellen. Concept PD regeling seizoen update:

3 3. Afzien van het spelen van PD-/opvullingswedstrijden Een vereniging waarvan een team niet wenst deel te nemen aan promotie-/degradatie- of opvullingswedstrijden, dient dit uiterlijk 1 april 2019 schriftelijk aan de Organisator kenbaar te maken. Gebruik hiervoor het PD afmeldformulier (per 1 maart 2019 beschikbaar). Dit betekent dat afgezien wordt van de mogelijkheid om een promotieplaats te verwerven dan wel dat zonder het spelen van de wedstrijd(en) gedegradeerd wordt naar de naast lagere klasse. Na het verstrijken van genoemde termijn wordt het team geacht aan de promotie-/degradatieof opvullingswedstrijden deel te nemen en ook gevolg te geven aan de resultaten van deze wedstrijden. Wanneer blijkt dat een team dat heeft afgezien van deelname aan de promotie-/degradatie wedstrijden kampioen wordt, zal dit team alsnog promoveren. Een team dat niet uiterlijk 1 april 2019 heeft afgezegd voor het spelen van promotie- /degradatie- of opvullingswedstrijden en daarna alsnog afzegt of in het geheel niet opkomt voor de geprogrammeerde wedstrijd(en) verliest alle rechten en wordt niet opgenomen in een rangorde voor opvulling van de desbetreffende klasse en mag het volgende seizoen niet promoveren. Indien het als 2 e geëindigde team niet in aanmerking wil komen voor het spelen van PD- / opvullingswedstrijden of niet mag deelnemen, gaat dit recht over naar het als 3 e geëindigde team. Teams die op de 4 e of lagere plaats eindigen komen niet in aanmerking voor het spelen van PD-/ opvullingswedstrijden. Indien een nummer 10 niet wil deelnemen aan de PD-/ opvullingswedstrijden, is dit team gedegradeerd en wordt het niet vervangen. Er zal dan met minder teams om de beschikbare plaatsen gespeeld gaan worden. Concept PD regeling seizoen update:

4 4. Aanspraak op een plaats in de seniorencompetitie n.a.v. resultaat topklasse jeugd A Een vereniging kan op basis van onderstaande resultaten in de jeugd competitie 2 e helft aanspraak maken op een plaats in de seniorencompetitie van het volgende seizoen mits dit uiterlijk 1 april 2019 aan het regiokantoor wordt doorgegeven. Gebruik hiervoor het formulier verzoek hoger instroom (per 1 maart 2019 beschikbaar). De kampioen van de Topklasse MA en JA hebben recht op een plaats in de 1 e klasse senioren van het volgende seizoen. De nummer 2 van de Topklasse MA en JA heeft recht op een plaats in de 2 e klasse senioren van het volgende seizoen Bij de jongens zijn er beslissingswedstrijden om te bepalen wie de kampioen is en wie de nummer 2. De winnaar van de 1 e beslissingswedstrijd wordt gezien als kampioen, de winnaar van de 2 e beslissingswedstrijd is de nummer 2 van de Topklasse. Resultaat Jeugdklasse Seniorenklasse Kampioen Topklasse meisjes A 1 e Klasse dames Nummer 2 Topklasse meisjes A 2 e Klasse dames Kampioen Topklasse jongens A 1 e Klasse heren Nummer 2 Topklasse jongens A 2 e Klasse heren 5. Verzoek hoger instromen talentvolle jeugd (max 2 plaatsen beschikbaar) Verenigingen die over een weloverwogen jeugdbeleid beschikken hebben onder bepaalde voorwaarden de mogelijkheid om een team met talentvolle jeugd in te laten stromen in de 2 e of 3 e klasse van de seniorencompetitie Deze verenigingen dienen uiterlijk op 1 april 2019 (met een onderbouwd verzoek) aan te geven dat zij van de regeling gebruik willen maken en voor welke klasse (2 e of 3 e klasse). Gebruik hiervoor het formulier verzoek hoger instroom. Een verzoek voor een hogere klasse dan de 2 e klasse wordt niet in behandeling genomen. 6. Teams van dezelfde vereniging in een PD poule Indien uit het concept promotie-/degradatieschema voortvloeit dat teams van een zelfde vereniging in dezelfde promotie-/degradatie poule worden ingedeeld zal de Organisator één der volgende maatregelen nemen: 1. Zo mogelijk er door herindeling voor zorgen dat niet meer dan één team van dezelfde vereniging in een promotie-/degradatie poule uitkomt; 2. Indien uitvoering van het onder punt 1 gestelde niet mogelijk is het wedstrijdschema zo aan te passen dat de wedstrijd(en) tussen teams van dezelfde vereniging gespeeld wordt/worden vóór de overige wedstrijden in die poule. Concept PD regeling seizoen update:

5 7. Uitwerking promotie- en degradatieregeling Dames 2 e divisie De 2 e divisie poule 2CD bestaat uit teams welke behoren tot de regio West. De nummers 11 en 12 degraderen uit de 2 e divisie C naar de 3 e divisie. De nummer 10 van poule 2CD speelt PD-wedstrijden. 3 e divisie Er promoveren 2 kampioenen naar de 2 e divisie. De nummers 2 van de 3 e divisie spelen met de nummer 10 van de 2 e divisie C om één plaats in de 2 e divisie. De nummer 1 van de driekamp plaatst zich voor de 2 e divisie. Deze driekamp wordt nationaal georganiseerd. De driekamp wordt door de nummer 10 van de 2 e divisie C georganiseerd op 20 april De nummers 10 van de 3 e divisie spelen met de nummers 2 van de promotieklasse om plaatsen in de 3 e divisie. De nummers 11 en 12 van de 3 e divisie degraderen naar de promotieklasse. Promotieklasse Er promoveren 4 kampioenen naar de 3 e divisie De nummers 2 van de promotieklasse spelen met de nummers 10 van de 3 e divisie om plaatsen in de 3 e divisie. De nummers 10 van de promotieklasse spelen met de nummers 2 van de 1 e klasse om plaatsen in de promotieklasse. De nummers 11 en 12 van de promotieklasse degraderen naar de 1 e klasse. 1 e klasse Er promoveren 8 kampioenen naar de promotieklasse. De nummers 2 van de 1 e klasse spelen met de nummers 10 van de promotieklasse om plaatsen in de promotieklasse. De nummers 10 van de 1 e klasse spelen met de nummers 2 van de 2 e klasse om plaatsen in de 1 e klasse. De nummers 11 en 12 van de 1 e klasse degraderen naar de 2 e klasse. Concept PD regeling seizoen update:

6 2 e klasse Er promoveren 15 kampioenen naar de 1 e klasse, dit zijn 13 kampioenen uit de 2 e klasse reguliere competitie, de kampioen uit de halfjaarcompetitie Amsterdam, en de kampioen Topklasse Meisjes A. De nummers 2 van de 2 e klasse spelen met de nummers 10 van de 1 e klasse om plaatsen in de 1e klasse. In de 2 e klasse poules met minder dan 11 teams degradeert het op de laatste plaats geëindigde team naar de 3 e klasse. De nummers 11 en 12 van de 2 e klasse degraderen naar de 3 e klasse. Er zijn twee plaatsen gereserveerd in de 2 e klasse voor aanvragen hoger instroom jeugd. 3 e klasse Er promoveren 19 kampioenen naar de 2 e klasse, en de nr. 2 van de Topklasse Meisjes A. De nummers 11 / 12 van de 3 e klasse poules D3F t/m D3T degraderen naar de 4 e klasse. In de 3 e klasse poules met minder dan 11 teams degradeert het op de laatste plaats geëindigde team naar de 4 e klasse indien er een onderliggende klasse is. De nummers 2 van de 3 e klasse spelen opvullingswedstrijden aangezien er extra plaatsen in de 2 e klasse beschikbaar zijn. De keuze bij het toewijzen van opvullingsplaatsen wordt gemaakt op basis van resultaat van de opvullingswedstrijden en regionale locatie. Er zijn plaatsen gereserveerd in de 3 e klasse voor goedgekeurde doorstroom jeugd aanvragen. 4 e klasse Er promoveren 10 kampioenen naar de 3 e klasse. De nummers 2 van de 4 e klasse spelen opvullingswedstrijden aangezien er extra plaatsen in de 3 e klasse beschikbaar zijn. De winnaars van deze wedstrijden promoveren naar de 3 e klasse. Concept PD regeling seizoen update:

7 Heren 2 e divisie De 2 e divisie poule 2CH bestaat uit teams welke behoren tot de regio West en Zuid. De nummers 11 en 12 degraderen uit de 2 e divisie C naar de 3 e divisie. De nummer 10 van poule 2CH speelt PD-wedstrijden. 3 e divisie Er promoveren 2 kampioenen naar de 2 e divisie. De nummers 2 van de 3 e divisie spelen met de nummer 10 van de 2 e divisie C om een plaats in de 2 e divisie. Deze driekamp wordt nationaal georganiseerd. De driekamp wordt door de nummer 10 uit de 2 e divisie C georganiseerd op 20 april. De nummers 10 van de 3 e divisie spelen met de nummers 2 van de promotieklasse om plaatsen in de 3 e divisie. De nummers 11 en 12 van de 3 e divisie degraderen naar de promotieklasse. Promotieklasse Er promoveren 4 kampioenen naar de 3 e divisie. De nummers 2 van de promotieklasse spelen met de nummers 10 van de 3 e divisie om plaatsen in de 3 e divisie. De nummers 10 van de promotieklasse spelen met de nummers 2 van de 1 e klasse om plaatsen in de promotieklasse. De nummers 11 en 12 van de promotieklasse degraderen naar de 1 e klasse. 1 e klasse Er promoveren 8 kampioenen naar de promotieklasse. De nummers 2 van de 1 e klasse spelen met de nummers 10 van de promotieklasse om plaatsen in de promotieklasse. De nummers 10 van de 1 e klasse spelen met de nummers 2 van de 2 e klasse om plaatsen in de 1 e klasse. De nummers 11 en 12 van de 1 e klasse degraderen naar de 2 e klasse. Concept PD regeling seizoen update:

8 2 e klasse Er promoveren 12 kampioenen, dit zijn 10 kampioenen uit de 2 e klasse reguliere competitie, de kampioen uit de halfjaarcompetitie Amsterdam en de kampioen Topklasse Jongens A. De nummers 2 van de 2 e klasse spelen met de nummers 10 van de 1 e klasse om plaatsen in de 1 e klasse. In de 2 e klasse poules met minder dan 11 teams degradeert het op de laatste plaats geëindigde team naar de 3 e klasse. De nummers 11 en 12 van de 2 e klasse degraderen naar de 3 e klasse. Er zijn twee plaatsen gereserveerd in de 2 e klasse voor goedgekeurde doorstroom jeugd aanvragen. 3 e klasse Er promoveren 15 kampioenen naar de 2 e klasse, dit zijn 14 kampioenen uit de 3 e klasse reguliere competitie en de nummer 2 uit de Topklasse Jongens A. De nummers 11/12 van de 3 e klasse poules H3E, H3G, H3M, H3N, H3O, H3P, en H3R degraderen naar de 4 e klasse. In de 3 e klasse poules met minder dan 11 teams degradeert het op de laatste plaats geëindigde team naar de 4 e klasse indien er een onderliggende klasse is. De nummers 2 van de 3 e klasse spelen opvullingswedstrijden aangezien er extra plaatsen in de 2 e klasse beschikbaar zijn. De keuze bij het toewijzen van opvullingsplaatsen wordt gemaakt op basis van resultaat van de opvullingswedstrijden en regionale locatie. Er zijn plaatsen gereserveerd in de 3 e klasse voor goedgekeurde doorstroom jeugd aanvragen. 4 e klasse Er promoveren 9 kampioenen De nummers 2 van de 4 e klasse spelen opvullingswedstrijden aangezien er extra plaatsen in de 3 e klasse beschikbaar zijn. De keuze bij het toewijzen van opvullingsplaatsen wordt gemaakt op basis van resultaat van de opvullingswedstrijden en regionale locatie. Concept PD regeling seizoen update:

9 8. Speelzalen PD-/opvullingswedstrijden De PD-/opvullingswedstrijden worden gespeeld in door de Organisator aan te wijzen (centrale) speelzalen, waarbij de mogelijkheid bestaat dat er door een team wedstrijden worden gespeeld in een zaal waarin tijdens de competitie de thuiswedstrijden zijn gespeeld. In de zalen zullen de velden opgebouwd en afgebroken moeten worden. Voor het opbouwen geldt dat het eerstgenoemde team (thuisspelend) bij de eerste wedstrijd ook verantwoordelijk is voor de opbouw van het speelveld. Bij het afbreken geldt dat het eerstgenoemde team (thuisspelend) bij de laatste wedstrijd ook verantwoordelijk is voor de afbouw van het speelveld. 9. Data en speelhallen PD-/opvullingswedstrijden 20 april 2019 Tanthof Delft 20 april 2019 Duinwetering, Noordwijk 20 april 2019 Noordsyde, Oudewater 20 april 2019 de Bosrand, Benschop 20 april 2019 Aetsveld, Weesp 20 april 2019 Westfrieslandhal, Wognum Concept PD regeling seizoen update:

10 10. Regels PD-/opvullingswedstrijden Indien sprake is van twee teams wordt één wedstrijd gespeeld om 3 gewonnen sets (best-offive) tenzij de organisator anders heeft beschreven. Bij poulewedstrijden met 3 of 4 teams wordt er gespeeld om twee gewonnen sets (best-ofthree). Indien sprake is van een gelijke stand (1-1) wordt de derde set gespeeld tot 15 punten met twee punten verschil. Voor deze wedstrijden geldt dat de winnaar (bij een 2-0 of 2-1 wedstrijduitslag) 2 punten en de verliezer 0 punten ontvangt. De plaatsingsvolgorde bij de wedstrijden wordt, indien twee of meer teams met een gelijk wedstrijdpuntentotaal eindigen in de poule, in de aangegeven volgorde vastgesteld: setquotiënt (gewonnen sets gedeeld door verloren sets) in de poule; het puntenquotiënt (gewonnen punten gedeeld door verloren punten) in de poule; het (de) onderlinge wedstrijdresult(a)at(en); het setquotiënt van de onderlinge wedstrijd(en); het puntenquotiënt van de onderlinge wedstrijd(en); Indien dan nog steeds teams gelijk eindigen, wordt een beslissingswedstrijd gespeeld. (Best of Three) Indien als gevolg van gebrek aan informatie een wedstrijd, zonder protest van een der teams voor of tijdens de wedstrijd (aan te tekenen op het wedstrijdformulier) vroegtijdig (na 2 gewonnen sets i.p.v. 3) of juist te laat (na 3 gewonnen sets i.p.v. 2) beëindigt blijft het eindresultaat staan. Het wedstrijdresultaat wordt dus NIET gecorrigeerd. Slechts in geval van tijdig protest is dat mogelijk. Indien een team niet opkomt bij de PD-wedstrijden of opvullingwedstrijden, word(t) (en) de wedstrijd(en) verloren verklaard en het team van verdere deelname en mogelijkheid tot promotie uitgesloten. Indien een team niet opkomt bij een beslissingswedstrijd wordt de wedstrijd verloren verklaard. Een team dat niet (tijdig) heeft afgezegd voor het spelen van promotie-/degradatie- of opvullingswedstrijden en daarna alsnog afzegt of in het geheel niet opkomt voor de geprogrammeerde wedstrijd(en) verliest alle rechten en wordt niet opgenomen in een rangorde voor opvulling van de desbetreffende klasse en mag het volgende seizoen niet promoveren. Concept PD regeling seizoen update:

11 11. Regeling Scheidsrechters en Tellers De aanwijzing van de scheidsrechters, door de Regio Arbitrage of Verenigingen, wordt conform de "Leidraad 3.3 van regio West" geregeld. De wedstrijden voor plekken in de 3e divisie en promotieklasse worden geleid door scheidsrechters die door de regio arbitrage zijn aangewezen. Bij wedstrijden voor plekken in de 1e klasse en lager zorgen de verenigingen voor de aanwijzing van de scheidsrechters, te weten: 1. Bij wedstrijden in poules van twee teams zorgt het eerst genoemde team/vereniging voor een gecodeerde scheidsrechter op basis van de klasse van het hoogst spelende team in de poule. 2. Bij wedstrijden in poules van drie teams zorgt het niet spelende team/vereniging voor een gecodeerde scheidsrechter op basis van de klasse van het hoogst spelende team in de poule. 3. Bij wedstrijden in poules van vier teams zorgt het "thuisspelende" team/vereniging voor een gecodeerde scheidsrechter op basis van de klasse van het hoogst spelende team in de poule. De scheidsrechter wordt aangewezen voor de andere wedstrijd in dezelfde poule en dezelfde aanvangstijd op het andere veld. In het gepubliceerd PD speelschema is op de laatste pagina s het overzicht beschikbaar van de wedstrijden. In dit overzicht staat vermeld als de vereniging de scheidsrechter moet aanwijzen. Het eerstgenoemde team (thuisspelend) is verantwoordelijk voor het leveren van een teller. Het concept wedstrijdprogramma wordt uiterlijk maandag 1 april 2019 gepubliceerd en definitief uiterlijk maandag 15 april Gebruik DWF Bij alle wedstrijden wordt gebruik gemaakt van het DWF en de optie resultaat invoeren. Het eerste genoemde team per wedstrijd is verantwoordelijk voor het meenemen van een smartphone, tablet of laptop om het DWF gebruik mogelijk te maken. Concept PD regeling seizoen update:

Concept PD regeling regio West Seizoen

Concept PD regeling regio West Seizoen PROMOTIE-/DEGRADATIEREGELING 2013-2014 1. Algemeen Deze regeling is opgesteld onder de voorwaarde dat vanuit de 2 e divisie (dames en heren) twee teams degraderen naar 3 e divisie en er twee teams promoveren

Nadere informatie

- Richtlijn 3.2 Promotie-/degradatieregeling

- Richtlijn 3.2 Promotie-/degradatieregeling WR artikel 3.1.10.3 Jaarlijks, vóór aanvang van het seizoen, stelt de Organisator bij richtlijn vast: de promotie-/degradatieregeling en het aantal te spelen wedstrijden, aantal sets en/of te behalen punten

Nadere informatie

- Richtlijn 3.2 Promotie-/degradatieregeling

- Richtlijn 3.2 Promotie-/degradatieregeling WR artikel 3.1.10.3 Jaarlijks, vóór aanvang van het seizoen, stelt de Organisator bij richtlijn vast: de promotie-/degradatieregeling en het aantal te spelen wedstrijden, aantal sets en/of te behalen punten

Nadere informatie

- Richtlijn 3.2 Promotie-/degradatieregeling

- Richtlijn 3.2 Promotie-/degradatieregeling WR artikel 3.1.10.3 Jaarlijks, vóór aanvang van het seizoen, stelt de Organisator bij richtlijn vast: de promotie-/degradatieregeling en het aantal te spelen wedstrijden, aantal sets en/of te behalen punten

Nadere informatie

- Richtlijn 3.2 Promotie-/degradatieregeling

- Richtlijn 3.2 Promotie-/degradatieregeling WR artikel 3.1.10.3 Jaarlijks, vóór aanvang van het seizoen, stelt de Organisator bij richtlijn vast: de promotie-/degradatieregeling en het aantal te spelen wedstrijden, aantal sets en/of te behalen punten

Nadere informatie

Concept speelschema PD-wedstrijden Regio West seizoen

Concept speelschema PD-wedstrijden Regio West seizoen PD afmeldingen, de gevolgen daarvan en overige wijzigingen Dames Regio West seizoen 2016-2017 Heren Regels promotie-degradatiewedstrijden en opvullingswedstrijden Belangrijk is de actuele PD-informatie

Nadere informatie

Promotie-/degradatieregeling (senioren/vrouwen/jeugd) seizoen 2015/ 16

Promotie-/degradatieregeling (senioren/vrouwen/jeugd) seizoen 2015/ 16 Promotie-/degradatieregeling (senioren/vrouwen/jeugd) seizoen 2015/ 16 De data van de nacompetitie zijn onder voorbehoud. Zaterdagvoetbal - standaard 1e klasse (C) De kampioen promoveert naar de Hoofdklasse.

Nadere informatie

Wijzigingen regio West

Wijzigingen regio West en regio West Onderstaand vind u de belangrijkste wijzigingen voor de Regio West. Eerst is het huidige artikel omschreven (uitgaande van het nationale reglement), Daaronder het eventueel afwijkende reglement

Nadere informatie

Promotie- en degradatieregeling seizoen 2019/2020 versie 23 juli 2018

Promotie- en degradatieregeling seizoen 2019/2020 versie 23 juli 2018 Promotie- en degradatieregeling seizoen 2019/2020 versie 23 juli 2018 Eredivisie dames Er wordt na de reguliere competitie als volgt een nacompetitie gespeeld. Nacompetitie kampioenspoule Ronde 1 (BOT

Nadere informatie

Inhoud Algemeen Competitievorm Plaatsingstoernooien Start competitie Inschrijving...

Inhoud Algemeen Competitievorm Plaatsingstoernooien Start competitie Inschrijving... Inhoud Inhoud... 1 1 Algemeen... 2 1.1 Competitievorm... 2 1.1.1 Plaatsingstoernooien... 2 2 Start competitie... 3 2.1 Inschrijving... 3 2.2 Poule-indeling... 3 2.2.1 Spreiding... 3 2.2.2 Poule-grootte...

Nadere informatie

Concept Promotie- en degradatieregeling seizoen 2017/2018 Versie 28 juni 2017

Concept Promotie- en degradatieregeling seizoen 2017/2018 Versie 28 juni 2017 Concept Promotie- en degradatieregeling seizoen 2017/2018 Versie 28 juni 2017 Eredivisie dames Er wordt na de reguliere competitie als volgt een nacompetitie gespeeld. Nacompetitie kampioenspoule Ronde

Nadere informatie

Heren en dames standaardteams

Heren en dames standaardteams Promotie-/degradatieregeling Bondscompetitie, seizoen 2018-2019 Heren en dames standaardteams Hoofdklasse De vier hoogst geëindigde teams (nummers 1 t/m 4) uit de reguliere competitie spelen play-offs

Nadere informatie

Promotie-/degradatieregelingen Mannen standaard zaterdag, 2015/ 16

Promotie-/degradatieregelingen Mannen standaard zaterdag, 2015/ 16 KONINKLIJKE NEDERLANDSE VOETBALBOND AMATEURVOETBAL Promotie-/degradatieregelingen Mannen standaard zaterdag, 2015/ 16 knvb.nl Betaald Voetbal Beloften Divisie A:... 3 Topklasse zaterdag:... 4 Hoofdklasse

Nadere informatie

Heren en dames standaardteams

Heren en dames standaardteams Promotie-/degradatieregeling Bondscompetitie seizoen 2017-2018 Inleiding: invoering Promotieklasse met invang van seizoen 2018-2019 In de zomer van 2016 heeft het bondsbestuur van de KNHB na aankondiging

Nadere informatie

PROMOTIE- EN DEGRADATIEREGELING JUNIOREN VELDHOCKEY SEIZOEN ZUID NEDERLAND

PROMOTIE- EN DEGRADATIEREGELING JUNIOREN VELDHOCKEY SEIZOEN ZUID NEDERLAND PROMOTIE- EN DEGRADATIEREGELING JUNIOREN VELDHOCKEY SEIZOEN 2016-2017 ZUID NEDERLAND In dit document is de promotie- en degradatieregeling opgenomen voor de districtscompetities van Zuid Nederland die

Nadere informatie

1 Algemeen Competitievorm Start competitie Inschrijving Poule-indeling Topklasse...

1 Algemeen Competitievorm Start competitie Inschrijving Poule-indeling Topklasse... Inhoud 1 Algemeen... 2 1.1 Competitievorm... 2 2 Start competitie... 2 2.1 Inschrijving... 2 2.2 Poule-indeling... 3 2.3 1 e indeling in september... 3 2.4 2 e indeling in januari... 4 2.5 Topklasse...

Nadere informatie

Promotie-/degradatieregelingen Mannen standaard zondag, 2015/ 16

Promotie-/degradatieregelingen Mannen standaard zondag, 2015/ 16 KONINKLIJKE NEDERLANDSE VOETBALBOND AMATEURVOETBAL Promotie-/degradatieregelingen Mannen standaard zondag, 2015/ 16 knvb.nl Betaald Voetbal Beloften Divisie A:... 3 Topklasse zondag:... 4 Hoofdklasse zondag:...

Nadere informatie

Regio Zuid - Publicatie 3.2 Bekertoernooi wedstrijdschema

Regio Zuid - Publicatie 3.2 Bekertoernooi wedstrijdschema Regio Zuid - Publicatie 3.2 Bekertoernooi wedstrijdschema 2018-2019 WR artikel 3.1.7.1 De Organisator publiceert vóór 1 april - Het systeem waarmee het komende toernooi wordt gespeeld: - Het aantal teams

Nadere informatie

Resultaten PD-wedstrijden Regio West seizoen

Resultaten PD-wedstrijden Regio West seizoen Vanaf pagina 2 de uitslagen van de PD-wedstrijden. Hieronder het resultaat van de PD-wedstrijden per team op alfabetische volgorde (Promotie, Degradatie of Handhaaft) *: Stand competitie Team Resultaat

Nadere informatie

Promotie- / degradatieregelingen

Promotie- / degradatieregelingen KONINKLIJKE NEDERLANDSE VOETBALBOND AMATEURVOETBAL Promotie- / degradatieregelingen Landelijk Seizoen 2016/'17 Inhoud 1. PROMOTIE-/DEGRADATIEREGELING MANNEN LANDELIJK 3 1.1 Algemene bepalingen 3 1.2 Mannen

Nadere informatie

1 Algemeen Competitievorm Start competitie Inschrijving Poule-indeling Topklasse...

1 Algemeen Competitievorm Start competitie Inschrijving Poule-indeling Topklasse... Inhoud 1 Algemeen... 2 1.1 Competitievorm... 2 2 Start competitie... 2 2.1 Inschrijving... 2 2.2 Poule-indeling... 3 2.3 1 e indeling in september... 3 2.4 2 e indeling in januari... 4 2.5 Topklasse...

Nadere informatie

Wedstrijdschema (per. 1 = 1e periodekampioen)

Wedstrijdschema (per. 1 = 1e periodekampioen) Zaterdagvoetbal - standaard 1e klasse (C) De kampioen promoveert naar de Hoofdklasse. De periodekampioenen spelen met de overige periodekampioenen van alle 1 e klassen en de nummers 11 en 12 van de hoofdklassen

Nadere informatie

Concept speelschema PD-wedstrijden Regio West seizoen

Concept speelschema PD-wedstrijden Regio West seizoen PD afmeldingen, de gevolgen daarvan en overige wijzigingen Dames Regio West seizoen 2016-2017 Heren H2B Nr. 1 The Setfighters HS 1 mag niet promoveren. Nr. 2 Wognum HS 1 promoveert naar de 1e klasse. Nr.

Nadere informatie

Promotie- / degradatieregelingen

Promotie- / degradatieregelingen KONINKLIJKE NEDERLANDSE VOETBALBOND AMATEURVOETBAL Promotie- / degradatieregelingen West I Seizoen 2015/'16 1 1. Promotie-/degradatieregeling mannen Algemene uitgangspunten in categorie A Topklasse A t/m

Nadere informatie

Publicatie 3.13 Regionale Jeugdcompetitie datum vaststelling 01 november 2018 Man. Wedstrijdzaken

Publicatie 3.13 Regionale Jeugdcompetitie datum vaststelling 01 november 2018 Man. Wedstrijdzaken Publicatie 3.13 Regionale Jeugdcompetitie Publicatie 3.13 datum vaststelling 01 november 2018 door Man. Wedstrijdzaken 1 Algemeen... 2 1.1 Competitievorm... 2 1.1.1 Plaatsingstoernooien... 2 2 Start competitie...

Nadere informatie

Concept speelschema PD-wedstrijden Regio West seizoen

Concept speelschema PD-wedstrijden Regio West seizoen Vanaf pagina 2 de uitslagen van de PD-wedstrijden. Hieronder het resultaat van de PD-wedstrijden per team op alfabetische volgorde (Promotie, Degradatie of Handhaaft) *: Stand competitie Team Resultaat

Nadere informatie

Regio Zuid - Publicatie 3.2 Bekertoernooi wedstrijdschema

Regio Zuid - Publicatie 3.2 Bekertoernooi wedstrijdschema Regio Zuid - Publicatie 3.2 Bekertoernooi wedstrijdschema 2019-2020 WR artikel 3.1.7.1 De Organisator publiceert vóór 1 april - Het systeem waarmee het komende toernooi wordt gespeeld: - Het aantal teams

Nadere informatie

Koninklijke Nederlandse Voetbalbond District West II. Promotie- en degradatieregeling ZATERDAGVOETBAL

Koninklijke Nederlandse Voetbalbond District West II. Promotie- en degradatieregeling ZATERDAGVOETBAL Koninklijke Nederlandse Voetbalbond District West II Promotie- en degradatieregeling ZATERDAGVOETBAL Hoofdklasse A-B-C De nummers 1 tot en met 4 promoveren naar de nieuw te vormen topklasse. De nummers

Nadere informatie

Promotie/Degradatie wedstrijden seizoen 18-19

Promotie/Degradatie wedstrijden seizoen 18-19 Promotie/Degradatie wedstrijden seizoen 18-19 Onderstaand kun je de toelichting vinden op de promotie- en degradatie regeling seizoen 2018-2019 in Regio Zuid. Alle PD wedstrijden zullen op zaterdag 20

Nadere informatie

(versie 13 september 2017) District Zuid-Holland Promotie- en degradatieregeling Senioren

(versie 13 september 2017) District Zuid-Holland Promotie- en degradatieregeling Senioren (versie 13 september 2017) District Zuid-Holland 2017-2018 Promotie- en degradatieregeling Senioren Algemeen Hieronder staat per klasse benoemd welke promotie/degradatieregeling geldt aan het einde van

Nadere informatie

Promotie- / degradatiebesluiten

Promotie- / degradatiebesluiten KONINKLIJKE NEDERLANDSE VOETBALBOND AMATEURVOETBAL Promotie- / degradatiebesluiten Landelijk en districten Seizoen 2018/'19 Versie 1.1 Oktober 2018 Inhoud 1. LANDELIJK 2 1.1 Promotie-/degradatieregeling

Nadere informatie

Algemene bepalingen. Wanneer ben je periodekampioen?

Algemene bepalingen. Wanneer ben je periodekampioen? Promotie degradatieregeling 2012-2013 4e klasse A t/m H De kampioenen en de nummers 2 promoveren naar de 3e klasse van het zondagvoetbal. De periodekampioenen van de 4e klasse A t/m H spelen volgens een

Nadere informatie

Reglement Nacompetities seizoen

Reglement Nacompetities seizoen Reglement Nacompetities seizoen 2009-2010 Met ingang van het huidige seizoen zal er voor wat betreft de verstrekking van informatie aan deelnemende verenigingen, scheidsrechters en andere belanghebbenden

Nadere informatie

Promotie- / degradatieregelingen

Promotie- / degradatieregelingen KONINKLIJKE NEDERLANDSE VOETBALBOND AMATEURVOETBAL Promotie- / degradatieregelingen Landelijk Seizoen 2015/'16 1 1. Promotie-/degradatieregeling mannen landelijk 1.1 Algemene bepalingen Competitiestructuur

Nadere informatie

Promotie- / degradatieregelingen

Promotie- / degradatieregelingen KONINKLIJKE NEDERLANDSE VOETBALBOND AMATEURVOETBAL Promotie- / degradatieregelingen West I / West II Seizoen 2016/'17 1 1. PERIODEKAMPIOENSCHAPPEN ZAALVOETBAL 3 1.1 Algemene bepalingen 3 1.2 Regeling nacompetitie

Nadere informatie

Herindelingsdocument jeugd district Zuid Nederland

Herindelingsdocument jeugd district Zuid Nederland Herindelingsdocument jeugd district Zuid Nederland In dit document is de herindelingsregeling opgenomen voor de districtscompetitie van Zuid Nederland, seizoen 2018-2019. Onder de districtscompetitie vallen

Nadere informatie

COMPETITIE REGLEMENT BBF Partners:

COMPETITIE REGLEMENT BBF Partners: COMPETITIE REGLEMENT HOOFDSTUK I: "ALGEMEEN" Artikel 1 De competitie wordt onder auspiciën van de Bossche Badminton Federatie, hierna te noemen de B.B.F., gespeeld en door het bestuur van deze Federatie

Nadere informatie

Uitvoeringsregeling promotie-degradatie bondscompetitie

Uitvoeringsregeling promotie-degradatie bondscompetitie Uitvoeringsregeling promotie-degradatie bondscompetitie 2016-2017 1 Algemeen 1.1 Gerechtigde spelers Spelers die deelnemen aan Play-Off wedstrijden in de Eredivisie en promotie/degradatie wedstrijden tussen

Nadere informatie

Promotie-/degradatieregelingen seizoen 2015 2016 District Zuid2

Promotie-/degradatieregelingen seizoen 2015 2016 District Zuid2 KONINKLIJKE NEDERLANDSE VOETBALBOND AMATEURVOETBAL Promotie-/degradatieregelingen seizoen 2015 2016 District Zuid2 Mannen standaardelftallen Mannen reserve-elftallen (cat. A en B) Vrouwen (cat. A en B)

Nadere informatie

Publicatie 3.2 Wedstrijdsysteem nationale competitie en nationale beker

Publicatie 3.2 Wedstrijdsysteem nationale competitie en nationale beker Publicatie 3.2 Wedstrijdsysteem nationale competitie en nationale beker WR artikel 3.1.7.2 (R) De teams ontmoeten elkaar in een reeks van wedstrijden die jaarlijks door de Organisator wordt vastgesteld

Nadere informatie

Promotie-/degradatieregeling mannen standaardteams 1 e t/m 5 e klasse seizoen District Zuid2

Promotie-/degradatieregeling mannen standaardteams 1 e t/m 5 e klasse seizoen District Zuid2 KONINKLIJKE NEDERLANDSE VOETBALBOND AMATEURVOETBAL Promotie-/degradatieregeling mannen standaardteams 1 e t/m 5 e klasse seizoen 2016 2017 District Zuid2 knvb.nl LET OP: Met ingang van dit seizoen spreken

Nadere informatie

WEDSTRIJDREGLEMENT BEDRIJFSVOLLEYBALCOMPETITIE m.i.v. 2012

WEDSTRIJDREGLEMENT BEDRIJFSVOLLEYBALCOMPETITIE m.i.v. 2012 WEDSTRIJDREGLEMENT BEDRIJFSVOLLEYBALCOMPETITIE m.i.v. 2012 1. De spelleiding is in handen van het team genoemd op het speelschema. Genoemd team is verantwoordelijk voor het omroepen/afroepen van de wedstrijden

Nadere informatie

PROMOTIE-/DEGRADATIEREGELINGEN JEUGD CATEGORIE A DISTRICT WEST I 2018/ 19. Uitgave nr. : Seizoen 2018/ 19 Datum : 18 september 2018

PROMOTIE-/DEGRADATIEREGELINGEN JEUGD CATEGORIE A DISTRICT WEST I 2018/ 19. Uitgave nr. : Seizoen 2018/ 19 Datum : 18 september 2018 PROMOTIE-/DEGRADATIEREGELINGEN JEUGD CATEGORIE A DISTRICT WEST I 2018/ 19 Uitgave nr. : Seizoen 2018/ 19 Datum : 18 september 2018 INHOUDSOPGAVE Promotie-/degradatieregeling Jeugd seizoen 2018/'19 veldvoetbal...

Nadere informatie

Herindelingsdocument jeugd district Zuid Nederland

Herindelingsdocument jeugd district Zuid Nederland Herindelingsdocument jeugd district Zuid Nederland In dit document zijn de herindelingscriteria opgenomen voor de districtscompetities van Zuid Nederland van seizoen 2017 2018. Onder de districtscompetities

Nadere informatie

Promotie/Degradatie wedstrijden seizoen 18-19

Promotie/Degradatie wedstrijden seizoen 18-19 Promotie/Degradatie wedstrijden seizoen 18-19 Onderstaand kun je de toelichting vinden op de promotie- en degradatie regeling seizoen 2018-2019 in Regio Zuid. Alle PD wedstrijden zullen op zaterdag 20

Nadere informatie

REGIOBEKERTOERNOOI ZATERDAG REGIO ZUID

REGIOBEKERTOERNOOI ZATERDAG REGIO ZUID REGIOBEKERTOERNOOI ZATERDAG REGIO ZUID 2018-2019 INSCHRIJVING 2018-2019 Voor het bekertoernooi zaterdag werden de volgende inschrijvingen ontvangen: Dames categorie-a: 10 teams Dames categorie-b: 14 teams

Nadere informatie

Promotie-/degradatieregeling Categorie A en B district West 1

Promotie-/degradatieregeling Categorie A en B district West 1 Promotie-/degradatieregeling Categorie A en B district West 1 Promotie-/degradatieregeling senioren seizoen 2015/'16 veldvoetbal Reserve-elftallen zaterdagvoetbal Reserve hoofdklasse A De kampioen speelt

Nadere informatie

KONINKLIJKE NEDERLANDSE VOETBALBOND BETAALD VOETBAL. Promotie- en degradatieregeling betaald voetbal seizoen 2017/ 18

KONINKLIJKE NEDERLANDSE VOETBALBOND BETAALD VOETBAL. Promotie- en degradatieregeling betaald voetbal seizoen 2017/ 18 KONINKLIJKE NEDERLANDSE VOETBALBOND BETAALD VOETBAL Promotie- en degradatieregeling betaald voetbal seizoen 2017/ 18 Titel I Uitgangspunten PROMOTIE- EN DEGRADATIEREGELING BETAALD VOETBAL Tenzij daarvan

Nadere informatie

Promotie-/degradatieregeling senioren seizoen 2016/'17 veldvoetbal KNVB District Noord

Promotie-/degradatieregeling senioren seizoen 2016/'17 veldvoetbal KNVB District Noord Promotie-/degradatieregeling senioren seizoen 2016/'17 veldvoetbal KNVB District Noord Algemeen Binnen de categorie A geldt een vastgestelde promotie- en degradatieregeling. Dit betekent dat er sprake

Nadere informatie

Promotie-/degradatieregeling seizoen 2016/'17 KNVB District West 2 Veldvoetbal: Senioren reserve-elftallen, veteranen en vrouwen

Promotie-/degradatieregeling seizoen 2016/'17 KNVB District West 2 Veldvoetbal: Senioren reserve-elftallen, veteranen en vrouwen Promotie-/degradatieregeling seizoen 2016/'17 KNVB District West 2 Veldvoetbal: Senioren reserve-elftallen, veteranen en vrouwen Algemeen Binnen de categorie A geldt een vastgestelde promotie- en degradatieregeling.

Nadere informatie

REGIOBEKERTOERNOOI ZONDAG REGIO ZUID

REGIOBEKERTOERNOOI ZONDAG REGIO ZUID REGIOBEKERTOERNOOI ZONDAG REGIO ZUID 2018-2019 INSCHRIJVING 2018-2019 Voor het bekertoernooi zondag werden de volgende inschrijvingen ontvangen: Dames categorie-a: 07 teams Dames categorie-b: 09 teams

Nadere informatie

Uitvoeringsregeling promotie-degradatie bondscompetitie

Uitvoeringsregeling promotie-degradatie bondscompetitie Uitvoeringsregeling promotie-degradatie bondscompetitie 2017-2018 1 Algemeen 1.1 Gerechtigde spelers Spelers die deelnemen aan Play-Off wedstrijden in de Eredivisie en promotie/degradatie wedstrijden tussen

Nadere informatie

Promotie-/degradatieregeling senioren seizoen 2015/'16 veldvoetbal

Promotie-/degradatieregeling senioren seizoen 2015/'16 veldvoetbal Promotie-/degradatieregeling senioren seizoen 2015/'16 veldvoetbal De eventueel in de competitie vrijgekomen plaatsen ten gevolge van bijvoorbeeld vaststaande fusies, ontbindingen van verenigingen, de

Nadere informatie

Koninklijke Nederlandse Voetbalbond. Reglementen nacompetitie seizoen 2011/ 12. Algemene opmerkingen

Koninklijke Nederlandse Voetbalbond. Reglementen nacompetitie seizoen 2011/ 12. Algemene opmerkingen Koninklijke Nederlandse Voetbalbond Reglementen nacompetitie seizoen 2011/ 12 Wat betreft de verstrekking van informatie aan deelnemende verenigingen, scheidsrechters en andere belanghebbenden zal er sprake

Nadere informatie

COMPETITIE REGLEMENT BBF Partners:

COMPETITIE REGLEMENT BBF Partners: COMPETITIE REGLEMENT HOOFDSTUK I: "ALGEMEEN" Artikel 1 De competitie wordt onder auspiciën van de Bossche Badminton Federatie, hierna te noemen de B.B.F., gespeeld en door het bestuur van deze Federatie

Nadere informatie

Reglement KNVB Nacompetities seizoen 2016/ 17

Reglement KNVB Nacompetities seizoen 2016/ 17 Reglement KNVB Nacompetities seizoen 2016/ 17 Wat betreft de verstrekking van informatie aan deelnemende verenigingen, scheidsrechters en andere belanghebbenden zal er sprake zijn van dezelfde werkwijze

Nadere informatie

Reglement KNVB Oost Nacompetities seizoen 2015/ 16

Reglement KNVB Oost Nacompetities seizoen 2015/ 16 Reglement KNVB Oost Nacompetities seizoen 2015/ 16 Wat betreft de verstrekking van informatie aan deelnemende verenigingen, scheidsrechters en andere belanghebbenden zal er sprake zijn van dezelfde werkwijze

Nadere informatie

PROMOTIE/- DEGRADATIEREGELINGEN

PROMOTIE/- DEGRADATIEREGELINGEN PROMOTIE/- DEGRADATIEREGELINGEN ALGEMENE BEPALINGEN 2015/ 16 Datum : 6 november 2015 Inhoudsopgave 1. Promotie-/degradatieregeling 3 1.1. Algemene Bepalingen... 3 1.1.1. Twee teams van een rechtspersoon

Nadere informatie

Promotie-/Degradatieregeling district West I zondag standaard senioren seizoen 2016/ 17

Promotie-/Degradatieregeling district West I zondag standaard senioren seizoen 2016/ 17 Promotie-/Degradatieregeling district West I zondag standaard senioren seizoen 2016/ 17 Algemeen Binnen de categorie A geldt een vastgestelde promotie- en degradatieregeling. Dit betekent dat er sprake

Nadere informatie

VOORWOORD VOORSJAARSCOMPETITIE 2016

VOORWOORD VOORSJAARSCOMPETITIE 2016 1.PROMOTIE-/DEGRADATIEREGELING A. SENIORENCOMPETITIE Overgangsklasse: nrs. 1 promoveren naar de landelijke 3e divisie. De nrs. 6 degraderen naar de hoofdklasse. Hoofdklasse: nrs. 1 promoveren naar de overgangsklasse.

Nadere informatie

Promotie-/degradatieregeling seizoen 2016/'17 KNVB District West 2 Veldvoetbal: Senioren standaardelftallen

Promotie-/degradatieregeling seizoen 2016/'17 KNVB District West 2 Veldvoetbal: Senioren standaardelftallen Promotie-/degradatieregeling seizoen 2016/'17 KNVB District West 2 Veldvoetbal: Senioren standaardelftallen Algemeen Binnen de categorie A geldt een vastgestelde promotie- en degradatieregeling. Dit betekent

Nadere informatie

Promotie-/degradatieregeling

Promotie-/degradatieregeling Promotie-/degradatieregeling 1.23.4 Zaterdag landelijk Hoofdklasse A, B en C De kampioenen van de hoofdklasse A, B en C spelen om het kampioenschap van Nederland zaterdagamateurvoetbal. Vóór 1 juli zal

Nadere informatie

1.PROMOTIE-/DEGRADATIEREGELING

1.PROMOTIE-/DEGRADATIEREGELING 1.PROMOTIE-/DEGRADATIEREGELING Aan het eind van de afgelopen competitie werden wij geconfronteerd met de volgende zaken: Er degradeerden meer teams uit de 3 e divisie dan er vanuit de 1 e klasse mogen

Nadere informatie

PROMOTIE- EN DEGRADATIEREGELINGEN SENIOREN EN JEUGD SEIZOEN DISTRICT ZUID2

PROMOTIE- EN DEGRADATIEREGELINGEN SENIOREN EN JEUGD SEIZOEN DISTRICT ZUID2 PROMOTIE- EN DEGRADATIEREGELINGEN SENIOREN EN JEUGD SEIZOEN 2017 2018 DISTRICT ZUID2 Mannen standaard elftallen Mannen reserve elftallen (categorie A en B) Vrouwen (categorie A en B) Jeugd (JO19, JO17,JO15

Nadere informatie

Uitvoeringsregeling promotie-degradatie Bondscompetitie

Uitvoeringsregeling promotie-degradatie Bondscompetitie Uitvoeringsregeling promotie-degradatie 1 Algemeen 1.1 Gerechtigde spelers Spelers die deelnemen aan Play-Off wedstrijden in de Eredivisie en promotie/degradatie wedstrijden tussen Eredivisie en Eerste

Nadere informatie

Indelingsregeling District Zuid-Holland Senioren Seizoen

Indelingsregeling District Zuid-Holland Senioren Seizoen Indelingsregeling algemeen Hieronder staat per klasse benoemd welke promotie/degradatieregeling geldt aan het einde van de competitie. Er wordt aangegeven welke teams promoveren en welke teams degraderen.

Nadere informatie

KONINKLIJKE NEDERLANDSE VOETBALBOND Amateur Voetbal

KONINKLIJKE NEDERLANDSE VOETBALBOND Amateur Voetbal KONINKLIJKE NEDERLANDSE VOETBALBOND Amateur Voetbal Promotie/degradatieregeling jeugdvoetbal Algemeen 1. Eindigen in categorie A in de eindrangschikking van de volledige competitie twee of meer elftallen

Nadere informatie

PROMOTIE-/DEGRADATIEREGELINGEN JEUGD CATEGORIE A DISTRICT WEST II 2018/ 19. Uitgave nr. : Seizoen 2018/ 19 Datum : 18 september 2018

PROMOTIE-/DEGRADATIEREGELINGEN JEUGD CATEGORIE A DISTRICT WEST II 2018/ 19. Uitgave nr. : Seizoen 2018/ 19 Datum : 18 september 2018 PROMOTIE-/DEGRADATIEREGELINGEN JEUGD CATEGORIE A DISTRICT WEST II 2018/ 19 Uitgave nr. : Seizoen 2018/ 19 Datum : 18 september 2018 INHOUDSOPGAVE Promotie-/degradatieregeling Jeugd seizoen 2018/'19 veldvoetbal...

Nadere informatie

Algemene competitie-informatie Landelijke A en B, Super A-/B en IDC-competities

Algemene competitie-informatie Landelijke A en B, Super A-/B en IDC-competities Algemene competitie-informatie Landelijke A en B, Super A-/B en IDC-competities 2016-2017 Nieuwegein, 19 oktober 2016 Competitieleiding Alle wedstrijden in de Landelijke A en B, Super B en IDC-competities

Nadere informatie

Uitvoeringsregeling promotie-degradatie bondscompetitie

Uitvoeringsregeling promotie-degradatie bondscompetitie Uitvoeringsregeling promotie-degradatie bondscompetitie 2018-2019 1 Algemeen 1.1 Gerechtigde spelers Spelers die deelnemen aan Play-Off wedstrijden in de Eredivisie en promotie/degradatie wedstrijden tussen

Nadere informatie

PROMOTIE- EN DEGRADATIEREGELINGEN MANNEN SEIZOEN DISTRICT ZUID2. Mannen standaard elftallen Mannen reserve elftallen (categorie A en B)

PROMOTIE- EN DEGRADATIEREGELINGEN MANNEN SEIZOEN DISTRICT ZUID2. Mannen standaard elftallen Mannen reserve elftallen (categorie A en B) PROMOTIE- EN DEGRADATIEREGELINGEN MANNEN SEIZOEN 2018 2019 DISTRICT ZUID2 Mannen standaard elftallen Mannen reserve elftallen (categorie A en B) LET OP: We spreken we niet meer van winnaar periode 1-2-3,

Nadere informatie

Richtlijn 3.8 NOJK Beach Competitievorm en inschrijfvoorwaarden

Richtlijn 3.8 NOJK Beach Competitievorm en inschrijfvoorwaarden Richtlijn 3.8 NOJK Beach Competitievorm en inschrijfvoorwaarden WR art. 3.7.1.5 De Organisator kan (onderdelen) van de organisatie van een kampioenschap aan een Promotor delegeren. Deze Promotor dient

Nadere informatie

KONINKLIJKE NEDERLANDSE VOETBALBOND AMATEURVOETBAL. KNVB district Oost. Bekerreglement 2016/'17 Senioren Categorie B Jeugd Categorie A en B

KONINKLIJKE NEDERLANDSE VOETBALBOND AMATEURVOETBAL. KNVB district Oost. Bekerreglement 2016/'17 Senioren Categorie B Jeugd Categorie A en B KONINKLIJKE NEDERLANDSE VOETBALBOND AMATEURVOETBAL KNVB district Oost Bekerreglement 2016/'17 Senioren Categorie B Jeugd Categorie A en B Reglement beker mannen senioren teams categorie B Artikel 1 Aan

Nadere informatie

Herindelingscriteria Jeugd

Herindelingscriteria Jeugd Herindelingscriteria Jeugd 2015-2016 Voor alle jeugdteams zullen herindelingen in de herfstvakantie plaatsvinden. Na de herindelingen zullen in alle leeftijdscategorieën (A t/m D) één -, twee of meer eerste

Nadere informatie

WEDSTRIJDREGLEMENT BEDRIJFSVOLLEYBALCOMPETITIE m.i.v. 2012

WEDSTRIJDREGLEMENT BEDRIJFSVOLLEYBALCOMPETITIE m.i.v. 2012 WEDSTRIJDREGLEMENT BEDRIJFSVOLLEYBALCOMPETITIE m.i.v. 2012 1. De spelleiding is in handen van het team genoemd op het speelschema. Genoemd team is verantwoordelijk voor het omroepen/afroepen van de wedstrijden

Nadere informatie

INSCHRIJVING

INSCHRIJVING Besturen van verenigingen uitkomend met teams In regio Zuid Eindhoven, 30 september 2016 Onderwerp Regiobeker ZONDAG Contactpersoon Wedstrijdwezen competitie.zuid@nevobo.nl 040-2381043 Geacht bestuur,

Nadere informatie

INSCHRIJVING

INSCHRIJVING Besturen van verenigingen uitkomend met teams In regio Zuid Eindhoven, 30 september 2016 Onderwerp Regiobeker ZATERDAG Contactpersoon Wedstrijdwezen competitie.zuid@nevobo.nl 040-2381043 Geacht bestuur,

Nadere informatie

Wedstrijdreglement. 3 Wedstrijdreglement. Hoofdstuk 5 Volleybal Nationale Jeugdkampioenschappen. Versie juni

Wedstrijdreglement. 3 Wedstrijdreglement. Hoofdstuk 5 Volleybal Nationale Jeugdkampioenschappen. Versie juni 3 Wedstrijdreglement Hoofdstuk 5 Volleybal Nationale Jeugdkampioenschappen Versie juni 2014 1 Inhoud 3.5.1 Algemeen... 3 3.5.2 Opbouw... 3 3.5.3 Inschrijven... 3 3.5.4 Samenstellen team... 4 3.5.5 Deelname

Nadere informatie

Inleiding: onderstaand ziet u het NTTB-competitieboek van de afdeling Gelre voor de jeugd en senioren voor het voorjaar van 2016

Inleiding: onderstaand ziet u het NTTB-competitieboek van de afdeling Gelre voor de jeugd en senioren voor het voorjaar van 2016 Inleiding: onderstaand ziet u het NTTB-competitieboek van de afdeling Gelre voor de jeugd en senioren voor het voorjaar van 2016 Uitslagen inbrengen in NAS De verenigingen dienen er voor te zorgen dat

Nadere informatie

Wedstrijdreglement. 03 Wedstrijdreglement Hoofdstuk 1 Volleybal competitie Regio West. Hoofdstuk 1 Volleybal competitie Regio West

Wedstrijdreglement. 03 Wedstrijdreglement Hoofdstuk 1 Volleybal competitie Regio West. Hoofdstuk 1 Volleybal competitie Regio West 3 Wedstrijdreglement Hoofdstuk 1 Volleybal competitie Regio West Juni 2010 1 Inhoudsopgave 3.1 Volleybal Competitie... 3 3.1.1 Algemeen... 3 3.1.2 Opbouw... 3 3.1.3 Inschrijven... 3 3.1.4 Samenstellen

Nadere informatie

3 Wedstrijdreglement. Hoofdstuk 1 Volleybalcompetitie Juni Inhoud

3 Wedstrijdreglement. Hoofdstuk 1 Volleybalcompetitie Juni Inhoud 3 Wedstrijdreglement Hoofdstuk 1 Volleybalcompetitie Juni 2018 Inhoud 3.1.1 Algemeen 2 3.1.2 Opbouw 2 3.1.3 Inschrijven 3 3.1.4 Samenstellen team 4 3.1.5 Deelname aan een wedstrijd 5 3.1.6 Wijzigen team

Nadere informatie

Herindelingscriteria Jeugd

Herindelingscriteria Jeugd Herindelingscriteria Jeugd 2016-2017 NB: De competitieleider behoudt zich het recht af te wijken van deze herindelingscriteria. In het seizoen 2016-2017 zal een mogelijke herijking van de competitiestructuur

Nadere informatie

AFDELING HOLLAND-NOORD VOORWOORD BIJ DE COMPETITIES VOORJAAR 2019

AFDELING HOLLAND-NOORD VOORWOORD BIJ DE COMPETITIES VOORJAAR 2019 1. PROMOTIE-/DEGRADATIEREGELING A. SENIORENCOMPETITIE Overgangsklasse: nrs. 1 promoveren naar de landelijke 3e divisie. De nr.7 uit poule A en de nr. 6 uit poule B degraderen naar de hoofdklasse. Hoofdklasse:

Nadere informatie

Richtlijn 3.6 N0JK Competitievorm en Inschrijfvoorwaarden

Richtlijn 3.6 N0JK Competitievorm en Inschrijfvoorwaarden Richtlijn 3.6 N0JK Competitievorm en Inschrijfvoorwaarden WR artikel 3.5.2.3 De competitievorm wordt door de Organisator bij richtlijn vastgesteld. WR artikel 3.5.3.4 Een vereniging kan een eenmaal ingeschreven

Nadere informatie

KNVB-district Noord - Bekerbesluit 2018/'19. Reserve-elftallen categorie A Senioren Categorie B Jeugd Categorie A en B

KNVB-district Noord - Bekerbesluit 2018/'19. Reserve-elftallen categorie A Senioren Categorie B Jeugd Categorie A en B KNVB-district Noord - Bekerbesluit 2018/'19 Reserve-elftallen categorie A Senioren Categorie B Jeugd Categorie A en B Uitgave: 2018-2019 Datum: augustus 2018 Bekerbesluit Reserve-elftallen mannen categorie

Nadere informatie

Reglement KNVB Oost Nacompetities seizoen 2013/ 14

Reglement KNVB Oost Nacompetities seizoen 2013/ 14 Reglement KNVB Oost Nacompetities seizoen 2013/ 14 Wat betreft de verstrekking van informatie aan deelnemende verenigingen, scheidsrechters en andere belanghebbenden zal er sprake zijn van dezelfde werkwijze

Nadere informatie

COMPETITIEBOEK SENIOREN & JEUGD NTTB / AFDELING OOST

COMPETITIEBOEK SENIOREN & JEUGD NTTB / AFDELING OOST COMPETITIEBOEK SENIOREN & JEUGD NTTB / AFDELING OOST NAJAAR 2016 Competitieleiders senioren: Hoofdklasse t/m 3e klasse ACL: Bert van der Tol Hietweideweg 64 7391 XX Twello 06-13638398 acl@nttb-oost.nl

Nadere informatie

Promotie-/degradatieregeling senioren seizoen 2016/'17 veldvoetbal KNVB District Oost

Promotie-/degradatieregeling senioren seizoen 2016/'17 veldvoetbal KNVB District Oost Promotie-/degradatieregeling senioren seizoen 2016/'17 veldvoetbal KNVB District Oost De eventueel in de competitie vrijgekomen plaatsen ten gevolge van bijvoorbeeld vaststaande fusies, ontbindingen van

Nadere informatie

KNLTB DISTRICT ROTTERDAM 2015

KNLTB DISTRICT ROTTERDAM 2015 KNLTB DISTRICT ROTTERDAM 2015 Wedstrijdbulletin Districtscompetitie Rotterdam 2015 INHOUDSOPGAVE pagina Voorwoord 2 Alle informatie over competitiesoorten en competitiedata 3 Belangrijke zaken die u moet

Nadere informatie

Competitie 2017/18 Noord t.o.v. Bond. AFWIJKEND AAN OF TER AANVULLING OP.

Competitie 2017/18 Noord t.o.v. Bond. AFWIJKEND AAN OF TER AANVULLING OP. Competitie 2017/18 Noord t.o.v. Bond. AFWIJKEND AAN OF TER AANVULLING OP. De Waterpolo competitie voor KNZB Regio-Noord is dit seizoen qua opzet afwijkend aan voorgaande jaren. De competitie sluit aan

Nadere informatie

Promotie- en degradatieregeling betaald voetbal seizoen 2015/ 16

Promotie- en degradatieregeling betaald voetbal seizoen 2015/ 16 KONINKLIJKE NEDERLANDSE VOETBALBOND BETAALD VOETBAL Promotie- en degradatieregeling betaald voetbal seizoen 2015/ 16 29 juli 2015 knvb.nl Promotie van Eerste Divisie naar Eredivisie De betaaldvoetbalorganisatie

Nadere informatie

Nacompetitie reglement en wedstrijden Seizoen 2016/2017

Nacompetitie reglement en wedstrijden Seizoen 2016/2017 De eindstand in de poules is zoals het wordt aangegeven in Teambeheer. Indien in een poule meerdere teams hetzelfde aantal punten heeft behaald dan telt het aantal gewonnen wedstrijden. Indien dit nog

Nadere informatie

Toelichting op de bekerreglementen, richtlijnen en antwoorden op vragen

Toelichting op de bekerreglementen, richtlijnen en antwoorden op vragen Toelichting op de bekerreglementen, richtlijnen en antwoorden op vragen Versie 1.0 d.d.10-07-2019 Inhoud Het bekerprogramma 2019/ 20... 2 De bekergroepen... 2 De wijze van loting... 2 De planningsregels...

Nadere informatie

Handleiding Online Inschrijven Seizoen

Handleiding Online Inschrijven Seizoen Bij deze de handleiding om de teams in te schrijven voor het seizoen 2017-2018. De onderstaande functionarissen kunnen dit realiseren voor de vereniging. De Secretaris, Wedstrijdsecretaris senioren, Wedstrijdsecretaris

Nadere informatie

VRIJE CURACAOSE VOETBAL FEDERATIE WEDSTRIJDREGLEMENT SEIZOEN

VRIJE CURACAOSE VOETBAL FEDERATIE WEDSTRIJDREGLEMENT SEIZOEN VRIJE CURACAOSE VOETBAL FEDERATIE WEDSTRIJDREGLEMENT SEIZOEN 2006-2007 Art. 1 Algemeen De wedstrijden worden gespeeld volgens de regels van de FIFA, tenzij in het wedstrijdreglement anders wordt vermeld.

Nadere informatie

Richtlijn R3.6 N0JK Competitievorm en Inschrijfvoorwaarden

Richtlijn R3.6 N0JK Competitievorm en Inschrijfvoorwaarden WR artikel 3.5.2.3 De competitievorm wordt door de Organisator bij richtlijn vastgesteld. WR artikel 3.5.3.4 Een vereniging kan een eenmaal ingeschreven team terugtrekken onder door de Organisator bij

Nadere informatie

Toelichting op de bekerreglementen, richtlijnen en antwoorden op vragen

Toelichting op de bekerreglementen, richtlijnen en antwoorden op vragen Toelichting op de bekerreglementen, richtlijnen en antwoorden op vragen Versie 6.0 d.d.22-02-2019 Inhoud Het bekerprogramma 2018/ 19... 2 De bekergroepen... 2 De wijze van loting... 2 De planningsregels...

Nadere informatie

Competitiebepalingen. Honkbal Topsport 2018

Competitiebepalingen. Honkbal Topsport 2018 Competitiebepalingen Honkbal Topsport 2018 8 januari 2018 ALGEMENE COMPETITIEBEPALINGEN CONTACTGEGEVENS AFDELING COMPETITIEZAKEN De contactgegevens van de afdeling Competitiezaken zijn: Roy Vink Manager

Nadere informatie

KNVB WEST BEKERBESLUIT SEIZOEN A-cat Mannen (m.u.v. standaard elftallen) Vrouwen Jeugd

KNVB WEST BEKERBESLUIT SEIZOEN A-cat Mannen (m.u.v. standaard elftallen) Vrouwen Jeugd KNVB WEST BEKERBESLUIT SEIZOEN 2018-2019 A-cat Mannen (m.u.v. standaard elftallen) Vrouwen Jeugd Artikel 1 Deelname Aan deze wedstrijden kan worden deelgenomen door de voor de districtscompetitie ingeschreven

Nadere informatie