Een leeromgeving gericht op de toekomst. 10 oktober voortgezet onderwijs

Maat: px
Weergave met pagina beginnen:

Download "Een leeromgeving gericht op de toekomst. 10 oktober 2013. voortgezet onderwijs"

Transcriptie

1 Een leeromgeving gericht op de toekomst 10 oktober 2013 voortgezet onderwijs

2 Een toekomstgerichte leeromgeving in een dynamische sector Het voortgezet onderwijs is een dynamische sector waarin ontwikkelingen elkaar razendsnel opvolgen. Het verhogen van het onderscheidend vermogen, prestaties en leeropbrengsten staan centraal. Dit vraagt om innovatieve onderwijsomgevingen die aansluiten op de strengere eisen en wensen van gebruikers en betrokkenen. Echter zorgen de huidige economische omstandigheden de toenemende druk op de financiële middelen en een afname in het aantal nieuwe leerlingen ervoor dat het voor steeds meer schoolbesturen een complexe opgave is om in te spelen met de gebouwde onderwijsomgeving op de ontwikkelingen die plaatsvinden. De huidige exploitatie drukt op het beschikbare budget en geeft een beperkte ruimte voor vernieuwing. BeleefTotaal organiseert op donderdag 10 OKTOBER 2013 het seminar Een leeromgeving gericht op de toekomst op de Zwarte Zee 98 in Maassluis.

3 Tijdens het seminar zal door verschillende specialisten worden ingegaan op het toekomstbestendig maken van het onderwijs. Onderwerpen als decentralisatie, luchtkwaliteit, digitalisering en functioneel kleurgebruik binnen het primair onderwijs zullen behandeld worden. Daarnaast is er ruimte voor een dialoog met andere professionals om ervaringen en vraagstukken met betrekking tot de verschillende onderwerpen te kunnen delen om te komen tot nieuwe inzichten. Met het bijwonen van het seminar krijgt u o.a. inzicht in de onderstaande vraagstukken: Hoe om te gaan met tekorten aan arbeidspotentieel in de sector techniek? Hoe kunnen de 3 o s (overheid, onderwijs en ondernemers) beter samenwerken? Hoe kan kleurgebruik en de inrichting volgens ordening, structuur en harmonie bijdragen aan een optimale (op prestatie ingerichte) onderwijsomgeving? Hoe om te gaan met vraagstukken rondom luchtcirculatie zoals verscherpte regelgeving en te hoge CO2-concentraties binnen klaslokalen? Digitalisering in het voortgezet onderwijs. Welke ontwikkelingen zijn er op het gebied van interactief onderwijs, en wat leveren deze ontwikkelingen ons op?

4 Programma 10 oktober :45-13:00 Ontvangst 13:00-13:15 Opening door BeleefTotaal directeur Gijs van Eijsden 13:15-14:15 Lezing en dialoog, Ben van der Vlist Ben van der Vlist Adviesburo BV Vernieuwend onderwijs door samenwerking onderwijs, overheid en ondernemers (de drie o s) 14:15-15:15 Presentatie en dialoog, Leo Faasen BeleefTotaal BV Kleur is meer dan kleur alleen, kleurgebruik in het onderwijs 15:15-15:30 Pauze 15:30-16:30 Lezing en dialoog, Jan Jaspers Air Spiralo Groep Lucht, de basis voor een gezonde leeromgeving 16:30-17:15 Presentatie Jos van Eijsden Eijsden Telecom Digitalisering in het voortgezet onderwijs 17:15-18:00 Afsluiting met hapje en drankje

5 Toelichting programma en sprekers Vernieuwend onderwijs door samenwerking onderwijs, overheid en ondernemers Ben van der Vlist Adviesburo BV. Ben van der Vlist Adviesburo BV is sinds 1993 een onafhankelijk bouwkundig adviesbureau in Schoonhoven. Als onafhankelijk adviesbureau biedt Ben van der Vlist een breed pakket van diensten aan voor het bouwkundig onderhoud van onroerend goed. Ben van der Vlist geeft advies op het brede terrein van bouwen, verbouwen en alles wat daarmee samenhangt. Overheid, onderwijs en ondernemers (de 3 O s) zijn het er alle drie over eens dat het om diverse economische en maatschappelijke redenen belangrijk is om gezamenlijke te werken aan de verbetering van de aansluiting tussen het onderwijs en de arbeidsmarkt. De eerste tekorten aan arbeidspotentieel zijn met name zichtbaar in sector techniek. Het probleem is in 2008 vastgesteld maar is door de economische crisis vertroebeld. De verwachting is dat een groot deel van vacatures op niveau 3 en 4 MBO in de toekomst niet vervuld kunnen worden. Scholen dienen bewust te worden dat: onderwijs, overheid en ondernemers (3O s) constructief kunnen samenwerken. Spreker Ben van der Vlist zal o.a. inzicht geven in de onderstaande vraagstellingen: Komen de bedrijfsscholen of technische scholen weer terug? Hoe kunnen veranderingen in het voortgezet onderwijs de tekorten ondervangen?

6 Inrichting met gevoel, kleurgebruik in het onderwijs Kleurontwerper Leo Faasen BeleefTotaal BV. Leo Faasen is passie voor kleur! Na een reis van 30 jaar door alle denkbare kleurenlandschappen is hij een man met een missie: het delen van zijn passie en know-how. Met aanstekelijk enthousiasme, zonder voorbij te gaan aan de inhoudelijke essentie, maakt hij alle mensen, die op een of andere manier kleur en vorm willen geven aan hun omgeving, wegwijs in de ongelofelijk fascinerende wereld van kleur. U zult nieuwe aanknopingspunten en inzichten verkrijgen voor op het gebied van belevingsgericht onderwijs door kleurgebruik. Na afloop kunt u kleur, vorm, materialisatie in relatie tot de menselijke emotie bewuster onderbouwen aan de functies van ruimtes. U leert een denkwijze die u zal helpen buiten de traditionele paden te treden en het kunnen toepassen in de praktijk bij het opstellen van EPVE (Emotioneel programma Van Eisen) en uitvoering van nieuwbouw, renovatie en herinrichting van onderwijsomgevingen welke gedrag en leerprestaties kunnen optimaliseren.

7 Een gezonde leeromgeving, luchtcirculatie Jan Jaspers Air Spiralo Groep Luchtkwaliteit binnen het onderwijs krijgt een steeds belangrijkere rol. Een schone lucht draagt niet alleen bij aan een gezondere leeromgeving maar tevens aan betere leerprestaties en energiebesparing. 80% van de klaslokalen is de CO2-concentratie veel te hoog. Dit is een aanwijzing voor onvoldoende ventilatie en een slechte luchtkwaliteit. Dit zorgt voor onnodig ziekteverzuim van leerkrachten en leerlingen. Andere veel voorkomende problemen zijn te lage temperaturen en tochtklachten in de winter en te hoge temperaturen in de zomer. Welke zorgen voor een onprettige leeromgeving. Het verbeteren van het binnenklimaat verhoogt niet alleen de leerprestaties aanzienlijk maar kan voor energiebesparingen en een lager ziekteverzuim zorgen. Met het bijwonen van de lezing krijgt u handvatten aangereikt welke u zullen helpen in de eisen en mogelijkheden binnen uw gebouw op het gebied van luchtcirculatie.

8 Digitalisering in het voortgezet onderwijs Jos van Eijsden, Eijsden Telecom Het onderwijs gaat met het ontwikkelen van technologie naar een interactieve vorm waarbij leerlingen steeds meer gebruik maken van. tablets en laptops. Daarnaast neemt het toepassen van smartboards en interactieve projectoren toe om onderwijs aantrekkelijker te maken. Maar wat zijn daadwerkelijk de mogelijkheden, voordelen en kosten van digitalisering? Hoe kan een school tegen geringe kosten overgaan op interactiever lesgeven, wat dragen de verschillende technologieën bij en waarin verschillen zij van elkaar? ICT-specialist Jos van Eijsden zal u een blik geven in de verschillende technieken rondom digitaal interactief onderwijs.

9 Wat neemt u mee na het bezoeken van het seminar Een leeromgeving gericht op de toekomst? Een vernieuwde visie op samenwerking tussen onderwijs, overheid en ondernemers (de drie o s) U kunt kleur, vorm, materialisatie in relatie tot de menselijke emotie bewuster onderbouwen aan de functies van ruimtes. U leert een denkwijze die u zal helpen buiten de traditionele paden te treden en kunt toepassen in de praktijk bij het opstellen van een EPVE (Emotioneel programma Van Eisen) en de uitvoering van nieuwbouw, renovatie en herinrichting van onderwijsomgevingen welke gedrag en leerprestaties optimaliseren. Praktische kennis met betrekking tot luchtcirculatie en kwaliteit binnen onderwijsomgevingen van de toekomst. Inzicht in de bijdrage van technologische hulpmiddelen bij een interactieve leeromgeving. U kunt digitalisering van toekomstige onderwijsomgevingen door hulpmiddelen als tablets, smartboard en interactieve projectoren bewust onderbouwen. Samengevat een programma vanuit vakkennis en ervaring met handvatten naar het toekomstbestendig maken van uw onderwijsomgeving.

10 A20 Hoek van Holland Den Haag Maasland Afrit 7 MAASSLUIS Afrit 7 MAASSLUIS Vlaardingen Rotterdam Europoort A20 MAASSLUIS Industrieweg Laan Zwarte Zee Maasweg Rozenburg MAASSLUIS BELEEFTOTA L Maak gebruik van deze inspirerende kennisuitwisseling en schrijf u vandaag nog in! Deelname is gratis. Wel vragen wij vriendelijk om u aan te melden per info@beleeftotaal.nl. Graag ontvangen wij van u de volgende gegevens: Naam organisatie Aantal personen met naamsvermelding Datum, tijd en locatie Het seminar zal plaatsvinden op donderdag 10 oktober van 13:00 tot 18:00 uur op de Zwarte Zee 98, 3144DE Maassluis. Voor vragen en of meer informatie kunt u contact opnemen met Wijnand Verweij of Gijs van Eijsden: of info@beleeftotaal.nl BELEEFTOTA L Wij realiseren uw volledige leefomgeving Beleeftotaal B.V. Zwarte Zee DE Maassluis t: info@beleeftotaal.nl Openingstijden Dinsdag t/m vrijdag 9:00-18:00 uur Zaterdag 10:00-17:00 uur Like ons op Facebook en blijf op de hoogte! / BELEEFTOTAAL Schilderwerk Tuinaanleg en onderhoud Telecom Elektrotechniek / Domotica (Ver)bouw en renovatie Sanitair Interieur Ontwerp Kleur Artwork / Decoratie

Een leeromgeving gericht op de toekomst. 02 oktober 2013. primair onderwijs

Een leeromgeving gericht op de toekomst. 02 oktober 2013. primair onderwijs Een leeromgeving gericht op de toekomst 02 oktober 2013 primair onderwijs Een toekomstgerichte leeromgeving in een dynamische sector Het primair onderwijs is een dynamische sector waarin ontwikkelingen

Nadere informatie

Uitnodiging. Introductiemiddag Classroom of Difference

Uitnodiging. Introductiemiddag Classroom of Difference Uitnodiging Introductiemiddag Classroom of Difference Introductiemiddag Classroom of Difference Neem een gemiddelde klas van 25 leerlingen en je hebt even zoveel achtergronden, opvattingen en gevoeligheden.

Nadere informatie

leergang projectontwikkeling

leergang projectontwikkeling Inleiding Professionalisering van het vak is in alle NEPROM-opleidingen hét uitgangspunt Een goede samenwerking tussen overheid en smaatschappijen bevorderen, staat bij de NEPROM hoog op de agenda. Daarnaast

Nadere informatie

Bezig met renovatie of nieuwbouw? In enkele stappen naar een optimale geluidsomgeving in uw school

Bezig met renovatie of nieuwbouw? In enkele stappen naar een optimale geluidsomgeving in uw school Bezig met renovatie of nieuwbouw? In enkele stappen naar een optimale geluidsomgeving in uw school AKOESTIEK IS ESSENTIEEL Eenvoudig te borgen in uw nieuwbouw- of renovatieproject De basis van kennisoverdracht

Nadere informatie

Aan de fractie van Nijmegen Nu Korte Nieuwstraat 6, 6511 PP Nijmegen. 14 november Geachte fractie,

Aan de fractie van Nijmegen Nu Korte Nieuwstraat 6, 6511 PP Nijmegen. 14 november Geachte fractie, Aan de fractie van Nijmegen Nu Korte Nieuwstraat 6, 6511 PP Nijmegen Korte Nieuwstraat 6 6511 PP Nijmegen Telefoon (024) 329 90 00 Telefax (024) 329 29 81 E-mail gemeente@nijmegen.nl Postadres Postbus

Nadere informatie

Onderwijs. Huisvesting die kennis in beweging brengt

Onderwijs. Huisvesting die kennis in beweging brengt Onderwijs Huisvesting die kennis in beweging brengt Onderwijs Huisvesting die kennis in beweging brengt Wat is de essentie van een onderwijsgebouw? En wat gebeurt daar precies? De core business van onderwijs

Nadere informatie

Bouwnummers: 1 t/m 12

Bouwnummers: 1 t/m 12 Bouwnummers: 1 t/m 12 Geachte klant, In samenwerking met Van Zanten Bouw te Vlaardingen is Engelen de aangewezen partner in het project De Eilanden voor de levering en montage van alle sanitaire ruimtes

Nadere informatie

ZWEMBADEN. Zorgeloos waterplezier. vandorp.eu

ZWEMBADEN. Zorgeloos waterplezier. vandorp.eu ZWEMBADEN Zorgeloos waterplezier DUURZAME KWALITEIT Van Dorp is al meer dan 35 jaar specialist op het gebied van o.a. zwembaden, sauna s, stoomcabines en waterattracties. Onze activiteiten zijn ontwerpen,

Nadere informatie

Op weg naar een beter binnenmilieu in bestaande schoolgebouwen

Op weg naar een beter binnenmilieu in bestaande schoolgebouwen Op weg naar een beter binnenmilieu in bestaande schoolgebouwen Seminar Swegon Air Academy 11 november 2008 ir. Froukje van Dijken BBA Binnenmilieu 010-2447025 www.binnenmilieu.nl Dagelijks 20.000 leerlingen

Nadere informatie

Masterclass SharePoint Online. in het onderwijs. APS IT-diensten, Utrecht Pagina 1

Masterclass SharePoint Online. in het onderwijs. APS IT-diensten, Utrecht Pagina 1 Masterclass Office 365 - SharePoint Online in het onderwijs APS IT-diensten, Utrecht Pagina 1 Office 365 in het onderwijs Microsoft Office 365 biedt besturen en scholen de unieke mogelijkheid om samenhang

Nadere informatie

Programma van Eisen Frisse Scholen april 2012

Programma van Eisen Frisse Scholen april 2012 Programma van Eisen Frisse Scholen april 2012 Voor u ligt het Programma van Eisen Frisse Scholen. Dit Programma van Eisen dient als leidraad voor opdrachtgevers van nieuw- en verbouw van scholen (schoolbesturen

Nadere informatie

Kadernotitie Platform #Onderwijs 2032 SLO, versie 13 januari 2015

Kadernotitie Platform #Onderwijs 2032 SLO, versie 13 januari 2015 Kadernotitie Platform #Onderwijs 2032 SLO, versie 13 januari 2015 Doel en beoogde opbrengst van de dialoog De opdracht van het platform is te komen tot een integrale, maatschappelijk breed gedragen en

Nadere informatie

NAAR VERNIEUWD TOEZICHT EXCELLENTE SCHOLEN

NAAR VERNIEUWD TOEZICHT EXCELLENTE SCHOLEN NAAR VERNIEUWD TOEZICHT EXCELLENTE SCHOLEN juni 2016 1 Inleiding 1.1 Achtergrond In 2012 heeft de toenmalige minister van Onderwijs het predicaat Excellente School in het leven geroepen om goed presterende

Nadere informatie

ert Harm ten Bolscher

ert Harm ten Bolscher Bent u toeschouwer of doet u mee? ert Harm ten Bolscher 21-3- Inhoud Trends voor de bouw-/ vastgoedwereld? Anders denken Aanpak vanuit F2F-/Citadel-netwerk Wat betekenen trends voor de vastgoed- en bouwwereld?

Nadere informatie

Door onze ruime kennis en ervaring vinden wij voor u altijd de beste onderhoudstoepassingen.

Door onze ruime kennis en ervaring vinden wij voor u altijd de beste onderhoudstoepassingen. Door onze ruime kennis en ervaring vinden wij voor u altijd de beste onderhoudstoepassingen. Wie zijn wij? Van Lochem Nederland is een familiebedrijf, opgericht in 1969. Met een geïntegreerde aanpak van

Nadere informatie

E-book Beleef het onderwijs! Een praktische handleiding voor verbetering. Joyce Thijssen

E-book Beleef het onderwijs! Een praktische handleiding voor verbetering. Joyce Thijssen E-book Beleef het onderwijs! Een praktische handleiding voor verbetering Joyce Thijssen Inleiding Enthousiaste leerlingen, ouders, leerkrachten en schoolbestuur? Dat wil toch iedere school! Cocreatie is

Nadere informatie

Nieuwsbrief. Nieuwe leerling

Nieuwsbrief. Nieuwe leerling Jaargang 27 Nr. 12 7 maart 2019 Belangrijke data: 11 maart 19 - Theaterproject alle groepen - Groep 5 t/m 8 eerder op School (8.10 uur) 15 maart 19 - Nationale stakingsdag * groep 3 vrij * groep 7/8 s

Nadere informatie

Aandacht voor binnenklimaat scholen

Aandacht voor binnenklimaat scholen Aandacht voor binnenklimaat scholen GroenLinks Arnhem Tobias de Groot September 2012 Pagina 1 Aandacht voor binnenklimaat Naar aanleiding van de 'Evaluatie Multifunctionele Centra Arnhem' van 13 maart

Nadere informatie

Verwarmen Ventileren Koelen. Aangenaam leren. Energie besparen. Aangenaam leren, optimaal energie besparen. Aangenaam

Verwarmen Ventileren Koelen. Aangenaam leren. Energie besparen. Aangenaam leren, optimaal energie besparen. Aangenaam Verwarmen Ventileren Koelen Energie besparen, optimaal energie besparen Aangenaam comfort Altijd het juiste klimaat en comfort in elk lokaal Goede ventilatie en een juiste temperatuur hebben een positieve

Nadere informatie

Lerende gebouwen. meer comfort & minder energie. 2e Expert meeting TAG, 7 oktober 2015, Haagse Hogeschool, Delft

Lerende gebouwen. meer comfort & minder energie. 2e Expert meeting TAG, 7 oktober 2015, Haagse Hogeschool, Delft Lerende gebouwen meer comfort & minder energie 2e Expert meeting TAG, 7 oktober 2015, Haagse Hogeschool, Delft 2 e Expert meeting Thermisch Actieve Gebouwen, woensdag 7 oktober 2015, Haagse Hogeschool

Nadere informatie

EXPERTS MEET THE. Seminars voor financials in de zorg WWW.BAKERTILLYBERK.NL/FINANCE4CARE DE ZORG: ANDERS DENKEN VOOR EFFICIËNTERE ZORG

EXPERTS MEET THE. Seminars voor financials in de zorg WWW.BAKERTILLYBERK.NL/FINANCE4CARE DE ZORG: ANDERS DENKEN VOOR EFFICIËNTERE ZORG MEET THE EXPERTS KENNISMAKING MET LEAN IN DE ZORG: ANDERS DENKEN VOOR EFFICIËNTERE ZORG DOOR DR. VINCENT WIEGEL OP 16 OKTOBER 2014 VERBINDENDE CONTROL DOOR MR. DR. HARRIE AARDEMA OP 6 NOVEMBER 2014 INKOOP

Nadere informatie

Brochure voor Schoolbesturen

Brochure voor Schoolbesturen Brochure voor Schoolbesturen Deze brochure is geschreven voor schoolbesturen in het Primair Onderwijs in de regio Rijnmond, die meer willen weten over het Mobiliteitscentrum MCPO Rijnmond. Algemeen Het

Nadere informatie

ALA Ontwerpstudio Opdracht 1 H 2 0 Ontwerpstudio

ALA Ontwerpstudio Opdracht 1 H 2 0 Ontwerpstudio ALA Ontwerpstudio Opdracht 1 H 2 0 Ontwerpstudio Opdracht 1 moodboard verslag H 2 0 Ontwerpstudio Als u opzoek bent naar een conceptueel sterk ontwerp met gevoel voor detail dan kunt u bij h 2 0 ontwerpstudio

Nadere informatie

Ondernemen in China: Minimizing Risk / Maximizing Profit

Ondernemen in China: Minimizing Risk / Maximizing Profit UITNODIGING Ondernemen in China: Minimizing Risk / Maximizing Profit 22 Maart, 2013 Kamer van Koophandel Rotterdam Veel Nederlandse ondernemers denken na over het opzetten van een eigen vestiging in China,

Nadere informatie

REVITALISERING HERONTWIKKELING Noodzakelijk Voor kantoor- en winkelpanden

REVITALISERING HERONTWIKKELING Noodzakelijk Voor kantoor- en winkelpanden REVITALISERING HERONTWIKKELING Noodzakelijk Voor kantoor- en winkelpanden Kader Sinds de crisis van 2008 tot 2016 is er veel veranderd in de vraag naar bedrijfshuisvesting. Met name de kantorenmarkt en

Nadere informatie

Veiligheid en comfort binnen handbereik

Veiligheid en comfort binnen handbereik TOUCH SCREEN BEDIENDEEL Veiligheid en comfort binnen handbereik INT TSG De perfecte match voor zowel een traditioneel als modern interieur, dankzij het kleine formaat en het strakke design. touch screen

Nadere informatie

Nederlands (2 e graad); 12 lesuren

Nederlands (2 e graad); 12 lesuren Wij zoeken wegens zwangerschapsvervanging voor de periode na de meivakantie tot de zomervakantie een kandidaat met onderwijservaring voor het vak: Nederlands (2 e graad); 12 lesuren Voor deze functie ligt

Nadere informatie

Dag van de energie 8 oktober 2009, Den Haag

Dag van de energie 8 oktober 2009, Den Haag Symposium Dag van de energie 8 oktober 2009, Den Haag Nieuwe Achtergracht 17 1018 XV Amsterdam Telefoon (020) 5517700 Telefax (020) 5517799 E-mail: scholing@woonbond.nl www.woonbond.nl/symposia Symposium

Nadere informatie

Froukje van Dijken. Bouwstenen voor Frisse Scholen

Froukje van Dijken. Bouwstenen voor Frisse Scholen Froukje van Dijken Bouwstenen voor Frisse Scholen Binnenmilieu scholen Relatieve prestatie [-] Gezonde lucht is belangrijk Meer ventilatie is: Betere leerprestaties >7% prestatieverhoging als 130 Bouwbesluit

Nadere informatie

Start met Ondernemen van droom naar werkelijkheid

Start met Ondernemen van droom naar werkelijkheid Pagina 1 In 2014 is het totaal aantal bedrijven in Nederland toegenomen met 5%. Vorig jaar zijn 187.177 startende bedrijven bijgeschreven in het Handelsregister. Om deze starters zo goed mogelijk te informeren

Nadere informatie

, relatieve luchtvochtigheid (RH) en temperatuur hoeft u zelf helemaal niets te doen.

, relatieve luchtvochtigheid (RH) en temperatuur hoeft u zelf helemaal niets te doen. DUCO at HOME De standaard voor woningventilatie Bij Duco Ventilation & Sun Control staat de gezondheid van de bewoners op de eerste plaats. Het Duco Reno System, Duco Comfort System en DucoTronic System

Nadere informatie

Beleidsadviseur Sociaal Domein

Beleidsadviseur Sociaal Domein Kennis van de Overheid Beleidsadviseur Sociaal Domein Talentprogramma voor jonge professionals Investeer in de toekomst van uw afdeling Junior talenten kunnen een bijzondere rol spelen bij de transformatie

Nadere informatie

Raadsvoorstel. Aan de gemeenteraad,

Raadsvoorstel. Aan de gemeenteraad, Raadsvoorstel Griffiersnummer: B26. Onderwerp: Vervangende nieuwbouw basisschool 't Vossenhol Datum B&W-vergadering: 1 mei 2012 Datum raadsvergadering: 31 mei 2012 Datum carrousel: 31 mei 2012 Portefeuillehouder:

Nadere informatie

Lekkere Lezing - met Amuses & Wijn

Lekkere Lezing - met Amuses & Wijn Lekkere Lezing - met Amuses & Wijn Korte interactieve lezing over een boeiend onderwerp. Lekker Luisteren! Locatie: Datum: Het Kook College Wijchen, Nieuwe weg 303(Woondrôme Wijchen) 20 december 2011 Tijd:

Nadere informatie

Presentatie visie Zuid-Limburg. Economische samenwerking Zuid-Limburg. 15 maart 2018

Presentatie visie Zuid-Limburg. Economische samenwerking Zuid-Limburg. 15 maart 2018 Presentatie visie Zuid-Limburg Economische samenwerking Zuid-Limburg 15 maart 2018 Het programma 9.30 11.00 uur Economische samenwerking Welkomstwoord namens de 3 centrumgemeenten - John Aarts Huidige

Nadere informatie

Aanmelden kan middels het digitale inschrijfformulier die u per mail heeft ontvangen.

Aanmelden kan middels het digitale inschrijfformulier die u per mail heeft ontvangen. MAANDAG 20 juli DINSDAG 21 juli WOENSDAG 22 juli DONDERDAG 23 juli VRIJDAG 24 juli * Bij minder dan 5 aanmeldingen verzorgen wij een alternatief aanbod (bv. ). Huttenbos Entree: 7,95 (Sjoepkar * Bij minder

Nadere informatie

FixPlan voor installaties

FixPlan voor installaties FixPlan voor installaties Installatietechniek FixPlan installatietechniek is een creatieve en innovatieve partner die technische installaties ontwerpt, installeert, onderhoudt en beheert op het gebied

Nadere informatie

R e n o v a t i e e n v e r d u u r z a m i n g S c h o o l m e t d e B i j b e l t e L a n g b r o e k

R e n o v a t i e e n v e r d u u r z a m i n g S c h o o l m e t d e B i j b e l t e L a n g b r o e k datum: 16-10-2013 ARCOM B.V. Postbus 381 3900 AJ Veenendaal Koningsschot 45 3905 PR Veenendaal T 0318 64 55 52 F 0318 66 88 52 E info@arcombv.nl I www.arcombv.nl Vraagstelling Door het bestuur van de school

Nadere informatie

i3sync PLUG & PLAY DRAADLOOS PRESENTATIE MIDDEL

i3sync PLUG & PLAY DRAADLOOS PRESENTATIE MIDDEL i3sync PLUG & PLAY DRAADLOOS PRESENTATIE MIDDEL VERANDER DE MANIER WAAROP U VERGADERT Of geef presentaties met dit compacte en lichtgewicht presentatie device. De i3sync is eenvoudig te gebruiken en stelt

Nadere informatie

Product informatie. Pagina 1 van 5

Product informatie. Pagina 1 van 5 Pagina 1 van 5 Product informatie Pagina 2 van 5 SMARTBoards: Voor een leerkracht is het schoolbord een van zijn belangrijkste gereedschappen. Hoe vaak gebruik je niet even het bord om een aantekening

Nadere informatie

, relatieve luchtvochtigheid (RH) en temperatuur hoeft u zelf helemaal niets te doen.

, relatieve luchtvochtigheid (RH) en temperatuur hoeft u zelf helemaal niets te doen. DUCO at HOME De standaard voor woningventilatie Bij Duco Ventilation & Sun Control staat de gezondheid van de bewoners op de eerste plaats. Het Duco Comfort System en het DucoTronic System bieden de garantie

Nadere informatie

Transformatiescan Schoolgebouwen

Transformatiescan Schoolgebouwen Transformatiescan Schoolgebouwen Is uw school aan opwaardering toe? Schoolbesturen worden geconfronteerd met veranderingen en trends in de samenleving én met wijzigingen in de wet- en regelgeving. Demografische

Nadere informatie

Naar toekomstgericht opleiden in zorg en welzijn. Commissie Innovatie Zorgberoepen & Opleidingen Kete Kervezee December 2015

Naar toekomstgericht opleiden in zorg en welzijn. Commissie Innovatie Zorgberoepen & Opleidingen Kete Kervezee December 2015 Naar toekomstgericht opleiden in zorg en welzijn Commissie Innovatie Zorgberoepen & Opleidingen Kete Kervezee December 2015 Voorbeeld actualiteit 2 miljoen Nederlanders kampen met chronische pijn. De oorzaken

Nadere informatie

Brochure voor schoolbesturen

Brochure voor schoolbesturen Brochure voor schoolbesturen Deze brochure is geschreven voor schoolbesturen in het Primair Onderwijs in de regio Rotterdam Rijnmond, die meer willen weten over het Mobiliteitscentrum MCPO Rijnmond. Algemeen

Nadere informatie

Brochure voor leerkrachten

Brochure voor leerkrachten Brochure voor leerkrachten Deze brochure is geschreven voor (aanstaande) leerkrachten in het Primair Onderwijs in de regio Rijnmond, die meer willen weten over het werken bij de schoolbesturen van het

Nadere informatie

Samen bouwen aan. kinderopvang. Esbi Huis neemt u alle bouwzorg uit handen

Samen bouwen aan. kinderopvang. Esbi Huis neemt u alle bouwzorg uit handen Samen bouwen aan kinderopvang Esbi Huis neemt u alle bouwzorg uit handen Bij Esbi Huis treft u alles onder één dak Door de toenemende vraag naar kinderopvang is er in veel gemeentes een structureel tekort

Nadere informatie

MEMO AAN DE GEMEENTERAAD

MEMO AAN DE GEMEENTERAAD MEMO AAN DE GEMEENTERAAD Aan T.a.v. Datum Betreft Van De gemeenteraad - 19 juni 2012 Duurzaam bouwen project School Portland Het college Controller Directie Paraaf Datum Ons kenmerk CC Henk van der Linden

Nadere informatie

MASTERCLASSES PUBLIC AUDITING. Diagnose van organisaties

MASTERCLASSES PUBLIC AUDITING. Diagnose van organisaties MASTERCLASSES PUBLIC AUDITING Diagnose van organisaties Nieuwe netwerken, sociale media, individualisering, decentralisatie, losse samenwerkingsvormen en informelere omgangsvormen, roep om transparantie:

Nadere informatie

1-2-3-Schoon. Schoonmakers die vooruitdenken. De juiste mensen op de juiste plek

1-2-3-Schoon. Schoonmakers die vooruitdenken. De juiste mensen op de juiste plek 1-2-3-Schoon Schoonmakers die vooruitdenken De juiste mensen op de juiste plek 1-2-3-Schoon In drie stappen naar een schone school 1-2-3 Gom maakt in overleg met u een transparant maatwerkplan op basis

Nadere informatie

Startersevent Ondernemen iets voor u?

Startersevent Ondernemen iets voor u? Startersevent Ondernemen iets voor u? Donderdag 12 september 2013 Ondernemersplaza Amersfoort 13.00-18.00 uur Kamer van Koophandel. Wie vraagt komt verder. Kijk op www.kvk.nl/starterseventgef Welkom U

Nadere informatie

Van inspanningsverplichting naar prestatiecontract nieuwbouw MFG Kaatsheuvel

Van inspanningsverplichting naar prestatiecontract nieuwbouw MFG Kaatsheuvel Bijlage 1 Van inspanningsverplichting naar prestatiecontract nieuwbouw MFG Kaatsheuvel Door Sunburst B.V. Ing. Joost de Roij en Ing. Joost Vermeer januari 2014 Inhoudsopgave Blz Inleiding 3 1. Van inspanningsverplichting

Nadere informatie

Gymmen in de grote gymzaal

Gymmen in de grote gymzaal 1 november 2011 Deelsessie bewegingsonderwijs voor jonge kinderen: Gymmen in de grote gymzaal Sprekers: Joost Brandt Harry van der Meer www.grotegymzaal.nl Joost Brandt en Harry van der Meer Even voorstellen

Nadere informatie

Elke dag frisse lucht

Elke dag frisse lucht Congres 9 juni: congres binnenklimaat in het voortgezet onderwijs Elke dag frisse lucht Wat heb je nodig om goed te kunnen presteren op school? Natuurlijk: goede docenten en lesmateriaal. Maar ook frisse

Nadere informatie

, relatieve luchtvochtigheid (RH) en temperatuur hoeft u zelf helemaal niets te doen.

, relatieve luchtvochtigheid (RH) en temperatuur hoeft u zelf helemaal niets te doen. DUCO at HOME De standaard voor woningventilatie Bij Duco Ventilation & Sun Control staat de gezondheid van de bewoners op de eerste plaats. Het Duco Comfort System en het DucoTronic System bieden de garantie

Nadere informatie

Kunstgebouw Beleidsplan 2013-2016

Kunstgebouw Beleidsplan 2013-2016 Kunstgebouw Beleidsplan 2013-2016 Kunstgebouw Broekmolenweg 16 2289 BE Rijswijk www.kunstgebouw.nl B e l e i d s p l a n 2 0 1 3-2 0 1 6 Z I C H T B A AR M AK E N W AT E R I S, S T I M U L E R E N W AT

Nadere informatie

'Your air.. Our care!'

'Your air.. Our care!' 'Your air.. Our care!' Beknopt kan hiermee de missie van KlimaVent environment worden omschreven. Ventileren is een vak. Een vak waar KlimaVent zich dagelijks mee bezig houdt. Voor het creëren van een

Nadere informatie

Brochure voor nieuwe flexpool leerkrachten

Brochure voor nieuwe flexpool leerkrachten Brochure voor nieuwe flexpool leerkrachten Deze brochure is geschreven voor (aanstaande) leerkrachten in het Primair Onderwijs in de regio Rijnmond, die meer willen weten over het werken bij de schoolbesturen

Nadere informatie

Samenwerken, daar zijn we goed in. Met diverse andere professionals werken wij samen aan nieuwe ontwikkelingen en integrale oplossingen.

Samenwerken, daar zijn we goed in. Met diverse andere professionals werken wij samen aan nieuwe ontwikkelingen en integrale oplossingen. Vandaag de dag worden er steeds hogere eisen gesteld aan technische installaties van gebouwen. Op zich is dat niet vreemd, immers goed ontworpen installaties zorgen ervoor dat mensen zich in een gebouw

Nadere informatie

Visie onderwijs en huisvesting SPOZ. Visie op onderwijs en huisvesting

Visie onderwijs en huisvesting SPOZ. Visie op onderwijs en huisvesting Visie op onderwijs en huisvesting Stichting Primair Onderwijs Zundert November 2015 0 Visie op onderwijs en huisvesting Aanleiding: Het onderwerp onderwijshuisvesting staat al geruime tijd op de Zundertse

Nadere informatie

Inspirerend onderwijs

Inspirerend onderwijs Inspirerend onderwijs Voor u ligt de verkorte versie van het strategisch beleidsplan 2006 2010 van de Una Scholengroep. Het spoorboekje voor de komende jaren. Er staat in wie we zijn en wat we willen.

Nadere informatie

Checklist voor een flexibele leeromgeving. Flexibele stroomvoorziening. collegezaal universiteit.

Checklist voor een flexibele leeromgeving. Flexibele stroomvoorziening. collegezaal universiteit. Checklist voor een flexibele leeromgeving Flexibele stroomvoorziening. collegezaal universiteit. Flexibel leren vraagt om een flexibele leeromgeving Het ontwerpen van werk- en leeromgevingen die meegroeien

Nadere informatie

Wat is er aan de hand? http://www.schooltv.nl/beeldbank/clip/20080701_broeikaseffect02

Wat is er aan de hand? http://www.schooltv.nl/beeldbank/clip/20080701_broeikaseffect02 Wat is er aan de hand? http://www.schooltv.nl/beeldbank/clip/20080701_broeikaseffect02 Goed nieuws: JIJ kunt verschil maken! Target Onze school gaat een steentje bijdragen! De uitdaging: krijg met de hele

Nadere informatie

goed voorbereiden Samenwerken aan een spraakmakende school

goed voorbereiden Samenwerken aan een spraakmakende school goed voorbereiden draaijer+partners spreekt onze taal. Hierdoor ontstaan toekomstbestendige onderwijsgebouwen. Hedwig de Boer, Beleidsmedewerker Onderwijs, Gemeente Haren Samenwerken aan een spraakmakende

Nadere informatie

Een Training Die Een Stap Verder Gaat. Donderdag 16 januari 2014, Utrecht

Een Training Die Een Stap Verder Gaat. Donderdag 16 januari 2014, Utrecht Donderdag 16 januari 2014, Utrecht Intensieve Training Sociale Media voor marketing-en communicatie professionals in het onderwijs Met 2 interessante praktijkpresentaties van: Ingmar Volmer : Sociale Media

Nadere informatie

Stap een avond mee naar de toekomst! Regio Zwolle vierdaagse

Stap een avond mee naar de toekomst! Regio Zwolle vierdaagse Stap een avond mee naar de toekomst! Regio Zwolle vierdaagse UITNODIGING voor gemeenteraadsleden, statenleden, overheidsbestuurders, ondernemers, professionals uit het onderwijsveld en maatschappelijke

Nadere informatie

Wie zijn wij? Van 0-meting tot haalbare business case. Programma. De methode. Meten van duurzaamheid. Heldere kijk op duurzaamheid.

Wie zijn wij? Van 0-meting tot haalbare business case. Programma. De methode. Meten van duurzaamheid. Heldere kijk op duurzaamheid. Van 0-meting tot haalbare business case Meer informatie: www.w-e.nl www.gprsoftware.nl ir. Janny Stevens (stevens@w-e.nl) ir. Saskia van Hulten (hulten@w-e.nl) Wie zijn wij? W/E adviseurs www.w-e.nl Saskia

Nadere informatie

Wat kost een nieuwe verwarmingsinstallatie?

Wat kost een nieuwe verwarmingsinstallatie? Presentatie op KERKENBEURS NEDERLAND Wat kost een nieuwe verwarmingsinstallatie? Arie van Middelkoop Uit onze ervaringen (1) Er is een idee, wens of noodzaak om de kerk aan te passen. Er volgt een summier

Nadere informatie

Uitgangspunten Integraal Huisvestingsplan Primair Onderwijs gemeente Meppel

Uitgangspunten Integraal Huisvestingsplan Primair Onderwijs gemeente Meppel Uitgangspunten Integraal Huisvestingsplan 2018-2033 Primair Onderwijs gemeente Meppel Inleiding Voor u ligt een document wat de uitgangspunten bevat voor het op te stellen Integraal Huisvestingsplan 2018-2033

Nadere informatie

16-20 september 2013 MAANDAG 16 SEPTEMBER

16-20 september 2013 MAANDAG 16 SEPTEMBER BUILDING ENERGY U BENT UITGENODIGD VOOR DE DUTCH GREEN BUILDING WEEK Energie is de belangrijkste grondstof voor succes, daarom gaan wij er zorgvuldig mee om. We realiseren en faciliteren gebouwen die in

Nadere informatie

Bouwen met zorg. Mirjam den Hoed Projectleider Rijnland Ziekenhuis, Alphen aan den Rijn en Leiderdorp

Bouwen met zorg. Mirjam den Hoed Projectleider Rijnland Ziekenhuis, Alphen aan den Rijn en Leiderdorp + Bouwen met zorg Mirjam den Hoed Projectleider Rijnland Ziekenhuis, Alphen aan den Rijn en Leiderdorp Ik kan Berndsen + Vriesema zeker aanraden. Ze hebben ervaring, ze staan open voor ideeën en ze communiceren

Nadere informatie

Jaarcongres 2013 Thema Woningbouw

Jaarcongres 2013 Thema Woningbouw Jaarcongres 2013 Thema Woningbouw Woensdag 15 mei 2013 Jaarcongres 2013 Thema: Woningbouw Subthema: Hoe kan de woningbouw weer opgang gebracht worden? Subthema Particulier opdrachtgeverschap en de stem

Nadere informatie

Schilindex. Kansen voor energiebesparing met de gebouwschilindicator in de nieuwe NEN 5128 en EPG. Gerrit Jan Kuiper NII

Schilindex. Kansen voor energiebesparing met de gebouwschilindicator in de nieuwe NEN 5128 en EPG. Gerrit Jan Kuiper NII Nederlandse Schilindex Kansen voor energiebesparing met de gebouwschilindicator in de nieuwe NEN 5128 en EPG Gerrit Jan Kuiper 1 Nederlandse Een goede schil is het halve werk 2 Schilindex = logisch denken

Nadere informatie

Goed onderwijs, daar draait bij ons alles om.

Goed onderwijs, daar draait bij ons alles om. OVER DIT IS WIJS Goed onderwijs, daar draait bij ons alles om. Vanuit deze betrokkenheid maken wij het verschil in aanpak en docenten. En om u nog wijzer te maken, heeft DIT IS WIJS unieke volledig uitgewerkte

Nadere informatie

Samen Inspireren Ontdekken. Informatiegids. IKC de Plattenburg.

Samen Inspireren Ontdekken. Informatiegids. IKC de Plattenburg. Samen Inspireren Ontdekken Ontwikkelen Informatiegids IKC de Plattenburg www.deplattenburg.nl Kiezen Het kiezen van een basisschool voor uw kind: een belangrijke stap. Bij de Plattenburg gaat er voor uw

Nadere informatie

Zwembaden met meerwaarde. Synarchis adviesgroep Zwembaden met meerwaarde

Zwembaden met meerwaarde. Synarchis adviesgroep Zwembaden met meerwaarde Zwembaden met meerwaarde Inleiding Onze visie op maatschappelijk vastgoed: een integrale benadering van investeren en exploiteren Synarchis benadert maatschappelijke voorzieningen integraal als het gaat

Nadere informatie

Dynamische en bruisende Spoorzone dromen realiseren achter het spoor, we gaan ervoor

Dynamische en bruisende Spoorzone dromen realiseren achter het spoor, we gaan ervoor Dynamische en bruisende Spoorzone dromen realiseren achter het spoor, we gaan ervoor Ambitie en Aanleiding Activiteiten Te realiseren waarden Onze werkwijze Ambitie Spoorzone met allure * Kwaliteitsverbetering

Nadere informatie

De Vereniging Brabantse Gemeenten en Provincie Noord-Brabant slaan de handen ineen om te komen tot een gezamenlijk Brabantse Omgevingsvisie.

De Vereniging Brabantse Gemeenten en Provincie Noord-Brabant slaan de handen ineen om te komen tot een gezamenlijk Brabantse Omgevingsvisie. VBG bijeenkomst Omgevingswet De Vereniging Brabantse Gemeenten en Provincie Noord-Brabant slaan de handen ineen om te komen tot een gezamenlijk Brabantse Omgevingsvisie. Tijdens de interactieve themabijeenkomst

Nadere informatie

Geschakelde woning met een persoonlijke

Geschakelde woning met een persoonlijke Geschakelde woning met een persoonlijke inbreng Hans en Wilma hebben lang getwijfeld, verhuizen of verbouwen. De keuze is op het laatste gevallen. Met hulp van Het Fundament Architectuur en Slijkhuis Interieur

Nadere informatie

Peppelinfo december 2014, nummer 4

Peppelinfo december 2014, nummer 4 Peppelinfo december 2014, nummer 4 Beste ouders, Inmiddels ben ik al weer drie weken op de Peppel en begin ik me al aardig thuis te voelen. Ik heb al veel ouders ontmoet en al een aantal prettige gesprekken

Nadere informatie

S c h o o l m e t d e B i j b e l t e L a n g b r o e k

S c h o o l m e t d e B i j b e l t e L a n g b r o e k datum: 5-6-2014 Wat ligt ten grondslag aan de aanvraag voor het realiseren van een nieuw schoolgebouw R e n o v a t i e e n v e r d u u r z a m i n g S c h o o l m e t d e B i j b e l t e L a n g b r o

Nadere informatie

Visie-arrangement Excellentie, Wetenschap en Techniek in breder perspectief

Visie-arrangement Excellentie, Wetenschap en Techniek in breder perspectief Visie-arrangement Excellentie, Wetenschap en Techniek in breder perspectief Regio West Vanaf het schooljaar 2012-2013 ontvangen alle basisscholen, via het schoolbestuur, extra financiële middelen bovenop

Nadere informatie

KENNISNEMEN VAN De invulling van de ambitie van het college met betrekking tot frisse scholen.

KENNISNEMEN VAN De invulling van de ambitie van het college met betrekking tot frisse scholen. Gemeente Amersfoort RAADSINFORMATIEBRIEF Van : Burgemeester en Wethouders Reg.nr. : 4359235 Aan : Gemeenteraad Datum : 7 juni 2013 Portefeuillehouder : Wethouder C.J.M. van Eijk Programma : 5. Onderwijs

Nadere informatie

Eindopdracht RKCS workshops Mediawijsheid

Eindopdracht RKCS workshops Mediawijsheid Workshops: In 10 workshops leert de leerkracht de competenties van mediawijsheid kennen en deze toe te passen. Mediawijsheid is vertaald in 10 competenties. Deze10 competenties vallen binnen 4 hoofdcompetentie

Nadere informatie

Onderwijsassistent (0,6 fte /5 dagen per week, uitzicht op vast)

Onderwijsassistent (0,6 fte /5 dagen per week, uitzicht op vast) Per 21 augustus a.s. zoeken wij: Onderwijsassistent (0,6 fte /5 dagen per week, uitzicht op vast) Taken: ondersteunt de docenten bij hun lesgevende taak en bij het toezicht op de leerlingen administratieve

Nadere informatie

We waren Intergemeentelijk en nu

We waren Intergemeentelijk en nu We waren Intergemeentelijk en nu Ruud Veen Gemeente Haarlem Bouwfysica Lid Werkgroep Gezondheid & Energiezuinigheid Bestuurslid Nederlands Vlaamse Bouwfysica Vereniging (NVBV) April 2011 Regiodagen 2011

Nadere informatie

Ideeën en oplossingen voor een gebruikersvriendelijker gebouwbeheersysteem. ir. Joep van der Velden Expertgroep Gebouwautomatisering en Beheer

Ideeën en oplossingen voor een gebruikersvriendelijker gebouwbeheersysteem. ir. Joep van der Velden Expertgroep Gebouwautomatisering en Beheer Ideeën en oplossingen voor een gebruikersvriendelijker gebouwbeheersysteem ir. Joep van der Velden Expertgroep Gebouwautomatisering en Beheer Inhoud Marktontwikkelingen Huidige gebouwbeheersystemen ICT

Nadere informatie

't Bölsterke. Algemene informatie

't Bölsterke. Algemene informatie 't Bölsterke Basisschool de Bolster Keelkampstraat 66 6361 XG Nuth Postbus 22051 6360 AB Nuth tel. 045-5650101 e-mail: info.bolster@innovo.nl Algemene informatie 4 16 okt. 2015 151016 volgnummer 7 Schoolplein

Nadere informatie

Nummer 15 2 april 2015

Nummer 15 2 april 2015 Nummer 15 2 april 2015 Agenda 03 april studiedag, alle kinderen zijn vrij 06 april 2 e Paasdag, alle kinderen zijn vrij 07 april thema-avond over verkeerssituatie rondom school 11 en 12 april Samenloop

Nadere informatie

Van Beek. Grip op energie

Van Beek. Grip op energie Van Beek Grip op energie Van Beek: grip op energie Van Beek is specialist in het vertalen van meetgegevens naar concrete managementinformatie en adviezen. Wij doen dit bij uiteenlopende bedrijfsprocessen,

Nadere informatie

ICT in Digi-Taal Presentatie titel

ICT in Digi-Taal Presentatie titel ICT in Digi-Taal Presentatie titel de rol van human centered ICT Ingrid Mulder Lector Human Centered ICT Hogeschool Rotterdam Rotterdam, 00 januari 2007 Engels en Digi-Taal in het basisonderwijs Rotterdam,

Nadere informatie

Samen. stevige. ambities. werken aan. www.schoolaanzet.nl

Samen. stevige. ambities. werken aan. www.schoolaanzet.nl Samen werken aan stevige ambities www.schoolaanzet.nl School aan Zet biedt ons kennis en inspiratie > bestuurder primair onderwijs Maak kennis met School aan Zet School aan Zet is de verbinding tussen

Nadere informatie

Dit zijn de nieuwe trainingen en workshops van Mankind Mens & Organisatie in 2016:

Dit zijn de nieuwe trainingen en workshops van Mankind Mens & Organisatie in 2016: Mankind Mens & Organisatie gelooft in de kracht van dromen en drijfveren in relatie tot ondernemerschap en leiderschap. Dromen en drijfveren vormen de grond waarop ambitie kan groeien. Passie zorgt vervolgens

Nadere informatie

FOCUSGROEP TEMPERATUUR, VENTILATIE & LICHT BIJ DE

FOCUSGROEP TEMPERATUUR, VENTILATIE & LICHT BIJ DE FOCUSGROEP TEMPERATUUR, VENTILATIE & LICHT BIJ DE Graag wil de CHE samen met partijen uit de bouwkolom ideeën ontwikkelen en oplossingen bedenken voor de verstoorde gebouwbeleving van studenten en medewerkers

Nadere informatie

Jaarverslag 2014-2015 DE DELTA

Jaarverslag 2014-2015 DE DELTA Jaarverslag 2014-2015 DE DELTA VOORWOORD In dit verslag van obs de Delta treft u op schoolniveau een verslag aan van de ontwikkelingen in het afgelopen schooljaar in het kader van de onderwijskundige ontwikkelingen,

Nadere informatie

Verslag ouderavond FIT(s) OP DE KRING

Verslag ouderavond FIT(s) OP DE KRING Verslag ouderavond FIT(s) OP DE KRING In gesprek met elkaar. Uitwerking van de stellingen. De onderstaande stellingen hebben we deze avond besproken onder elke stelling staan een aantal opmerkingen die

Nadere informatie

Workshop 1 EBA en schouwcriteria Milicon, Milieu consultancy, Mat Schatorje

Workshop 1 EBA en schouwcriteria Milicon, Milieu consultancy, Mat Schatorje Workshop 1 EBA en schouwcriteria Milicon, Milieu consultancy, Mat Schatorje Bouwadviesburo van Niekerk, Emile Niekerk Gespreksleider: Steven van der Lelie (GGD Gelre- Ijssel) inhoudsopgave Inleiding Voorbeeld

Nadere informatie

Uitnodiging. Agrarische vrouwenavond. www.abfryslan.nl

Uitnodiging. Agrarische vrouwenavond. www.abfryslan.nl Uitnodiging Agrarische vrouwenavond www.abfryslan.nl Uitnodiging Als vrouw moet je alles kunnen, maar je wilt ook vaak van alles. Je wilt je huis gezellig en opgeruimd hebben, met aan de muur een mooie

Nadere informatie

Voordelig investeren in duurzame daken Wegwijzer in subsidies voor dakbedekking

Voordelig investeren in duurzame daken Wegwijzer in subsidies voor dakbedekking Voordelig investeren in duurzame daken Wegwijzer in subsidies voor dakbedekking Jaarbeurs Utrecht - Diverse proefdaken 2 2 Duurzame dakbedekkingkeuze wordt beloond met diverse subsidies Icopal is specialist

Nadere informatie

Schildervakanties. Inspirerende workshops en vrij schilderen

Schildervakanties. Inspirerende workshops en vrij schilderen Schildervakanties Kunstschilder José van den Helder-van Oudenallen geeft met veel enthousiasme schilderworkshops voor beginnende en gevorderde schilders. Op een vrije en toegankelijke manier brengt zij

Nadere informatie

5 t m 9 november 2018

5 t m 9 november 2018 Regionaal Onderwijs & ICT Event meld aan via 5 t m 9 november 2018 5 t m 9 november 2018 meld aan via Alles over ICT & Onderwijs bij u in de buurt! Like2Share ON TOUR is een event over de impact van Technologie

Nadere informatie