Sponsorportfolio. TafelTennisVereniging Breda

Maat: px
Weergave met pagina beginnen:

Download "Sponsorportfolio. http://www.ttvbreda.nl. TafelTennisVereniging Breda"

Transcriptie

1 Sponsorportfolio TafelTennisVereniging Breda

2 Sponsorportfolio TTV Breda september 2007 pagina 2 van 15 Inhoudsopgave: Wie is tafeltennisvereniging Breda... 3 De Speelzaal... 4 Adresgegevens... 4 Wat zoeken wij?... 5 Totaaloverzicht Sponsoring... 6 WANDRECLAMEBORDEN... 7 RECLAME OP SPEELVELDAFSCHEIDINGEN... 8 CLUBBLADADVERTENTIE... 9 BEELDSCHERMADVERTENTIE MATERIAAL EVENEMENTENSPONSORING (MAATWERK) VRIENDEN VAN TTV BREDA DONATEUR VAN TTV BREDA HOOFDSPONSOR... 15

3 Sponsorportfolio TTV Breda september 2007 pagina 3 van 15 Wie is tafeltennisvereniging Breda Tafeltennisvereniging Breda is met ruim 125 leden de zevende vereniging van de regio Zuidwest Nederland. De vereniging is gehuisvest in het gemeenschapshuis de Vianden in het Ginneken / Breda - Oost. Tafeltennisvereniging Breda is één van de twee bij de NTTB aangesloten verenigingen in Breda. Tafeltennisvereniging Breda is opgericht op 14 juli Onze vereniging is aangesloten bij de NTTB (Nederlandse tafeltennisbond) en Tafeltennisbond de Baronie. Het doel van de vereniging is om iedereen de mogelijkheid te geven om op zijn/haar eigen manier de tafeltennissport te beoefenen. Naast dit breedtesport karakter wordt er hard gewerkt om de gehele vereniging op een hoger spelpeil te brengen. Een gedegen meerjaren technisch beleidsplan en het daaruit afgeleide trainingsplan wordt door 2 trainers uitgedragen om de vereniging op dat hogere spelpeil te brengen. Talenten krijgen aandacht om zich te ontplooien. Degene die alleen puur recreatief een balletje willen slaan kunnen hiervoor ook bij ons terecht en degene die in competitieverband willen spelen hebben de mogelijkheid om training te volgen en in de competitie mee te spelen. Wij hebben teams in de NTTB competitie (jeugd en senioren) en in de regionale tafeltennisbond de Baronie competitie (alleen senioren). Onze vereniging beperkt zich echter niet alleen tot het tafeltennis. Regelmatig worden er andere activiteiten gepland zoals bijvoorbeeld het Jeugdkamp, kaboutertafeltennis, dart- en kaartavonden of een Sinterklaasmiddag/avond. Ook wordt er ieder jaar aan het einde van het seizoen een afsluitingsavond of dag georganiseerd. Maar ook op tafeltennisgebied worden er regelmatig activiteiten georganiseerd. TTV Breda staat ook bekend om het regelmatig organiseren van grote toernooien. Zoals een aantal jaren geleden het megatoernooi dat op 180 tafels gespeeld werd. Ook zijn ze regelmatig organisator geweest van de afdelingskampioenschappen in deze regio. TTV Breda is in de competitie vertegenwoordigd met 1 landelijk en 5 regionale jeugdteams en maar liefst 12 regionaal spelende seniorenteams uitkomende in twee competitie vormen n.l. NTTB en TTB de Baronie. Bijna 30% van de leden is op enige wijze als vrijwilliger binnen de vereniging actief. Dit getuigt van clubliefde en zorgt voor stabiliteit van de club.

4 Sponsorportfolio TTV Breda september 2007 pagina 4 van 15 De Speelzaal Aan de Viandenlaan in Breda, in de wijk het Ginneken is sinds 1990 op de bovenetage van het gemeenschapshuis de Vianden een tafeltennisaccommodatie gerealiseerd. Deze accommodatie kan worden gebruikt voor brede tafeltennisdoeleinden, zoals trainingen, bondstrainingen, bondsvergaderingen, cursussen en toernooien. Samen met de vele competities die worden gespeeld bezoeken veel mensen onze accommodatie. De lokale pers doet meer en meer verslag van de diverse evenementen. Reden te meer om ook uw bedrijf te presenteren in onze accommodatie Adresgegevens Speelzaal: TTV Breda, Viandenlaan 3 (1 e etage) 4835 EG Breda Telefoon: (tijdens speeluren) Website:

5 Sponsorportfolio TTV Breda september 2007 pagina 5 van 15 Wat zoeken wij? TTV Breda is een echte vereniging en wil dat ook zo houden. Wij erkennen echter de noodzaak van de groei om te overleven. Wij zien leden van andere verenigingen naar ons toe komen zonder deze actief te werven. Juist voor dit doel zijn wij al enkele jaren geleden de weg ingeslagen voor een nieuwe eigen accommodatie om de groei te kunnen herbergen en om de leden méér te kunnen bieden dan alleen tafeltennis. Gezelligheid in de kantine, nevenactiviteiten, keuze aan speelmogelijkheden, vriendschap. Daar is het om te doen, dát trekt de mensen. Een basis voor de groei van onze vereniging is een adequate sportaccommodatie die voldoet aan de moderne eisen op het gebied van hygiene e.d. en die voldoet aan de verwachtingen van de (potentiële) leden. Het verkrijgen van voldoende sponsoren is een noodzaak. Daarom wordt er hard gewerkt om sponsoren binnen te halen. Niet alleen voor het geld, maar ook hier: nog meer vrienden. Dit kunnen vrienden zijn die als hoofdsponsor willen fungeren, maar ook vrienden die een kleiner bedrag of schenking in natura willen doneren. Met sponsoring willen we een win/win situatie creëren. De sponsor wil vanzelfsprekend waar voor z n geld. Momenteel komen we nog niet bij Studio Sport, maar de regionale pers weet ons al goed te vinden. De sponsoren kunnen bij ons terecht voor veel maatwerk. Denk bijvoorbeeld aan een locatie om gezellig met uw personeel, de personeelsvereniging of met uw klanten te tafeltennissen. We kunnen ook bedrijvencompetities opzetten voor de fanatiekelingen bij u. Tenslotte weten veel ondernemers niet alle dat giften, donaties en sponsoring boven een eenmalige drempel van 227 per boekjaar aftrekbaar zijn van de belasting. Dat scheelt u zo al 29% of 34%. Op de volgende pagina s treft u voorbeelden aan van de diverse sponsormogelijkheden. Gaarne maken wij spoedig een afspraak met u om de mogelijkheden te bespreken. Namens de sponsorcommissie en het bestuur van TTV Breda, Karel l'abée Kees van Zundert Erwin Oranje

6 Sponsorportfolio TTV Breda september 2007 pagina 6 van 15 Totaaloverzicht Sponsoring Wandreclameborden Maat: 120 x 60cm Speelveldafscheiding Maat: 160 x 40cm Clubblad-advertentie Beeldschermadvertentie Materiaal Evenementensponsoring De vrienden van TTV Breda Donateur van TTV Breda Hoofdsponsor Maat: paginagrootte Aanlevering digitaal door sponsor TV-scherm met 8 x per uur de advertentiepagina Trainingsmateriaal, bar- en kantoorbenodigdheden. Toernooien, trainingskampen, (internationale) uitwisselingen. Vriendenclub van leden die een vast bedrag p.j. doneren voor de vereniging Vrienden en kennissen van leden van de TTV Breda die een donatie willen doen. Tenaamstelling van de TTV Breda naar wens van de sponsor. Duur: minimaal 3 jaar Prijs en voorwaarden: in overleg Prijzen en voorwaarden in overleg.

7 Sponsorportfolio TTV Breda september 2007 pagina 7 van 15 WANDRECLAMEBORDEN PLAATSING Plaatmateriaal: wit forex 5mm dik. Materiaal : belettering geprint op zelfklevend vinyl, voorzien van hoogwaardig laminaat. Formaat: 1200 x 600mm. Tekst: full colour, digitaal door u aangeleverd. Plaatsing op ca. 3,5 meter hoogte. SPONSORTARIEF In overleg. KORTINGSMOGELIJKHEDEN Afhankelijk van de duur, het aantal borden en de betaalwijze zijn afspraken te maken over kortingen. OVERIGE VOORWAARDEN Minimum duur 3 gehele jaren, tenzij anders afgesproken. De bedrukking wordt door adverteerder digitaal aangeleverd. Aanmaakkosten voor rekening adverteerder. Bij een contract voor 5 jaar met vooruitbetaling worden de aanmaakkosten betaald door Stichting BAT. Wijzigingen reclamebord gedurende looptijd voor rekening van de adverteerder. Borden worden aansluitend geplaatst, het afnemen van meerdere aansluitende eenheden voor een grotere reclame behoort tot de mogelijkheden. Sponsor is eigenaar van het reclamebord. Verboden reclames: alcohol en tabakswaren.

8 Sponsorportfolio TTV Breda september 2007 pagina 8 van 15 RECLAME OP SPEELVELDAFSCHEIDINGEN 2000 grams PVC doek, kleur blauw met alleen belettering / logo (volgens NTTB voorschrift) Fluorescerende of lichtgevende letters zijn niet toegestaan. Letters of symbolen op de binnenzijde van de afscheiding mogen niet wit of oranje zijn, noch mogen er meer dan twee kleuren worden gebruikt. De letters of symbolen mogen een totaalhoogte van 40 cm niet overschrijden. Aanbevolen is een tint lichter of donkerder dan de achtergrondkleur. Formaat: HxB 40 x 160 cm Materiaal: belettering geprint op zelfklevend vinyl, voorzien van hoogwaardig laminaat Tekst: full colour, digitaal door u aangeleverd PLAATSING Verplaatsbare afscheidingen tussen de verschillende speelvelden. Worden gebruikt bij trainingen, wedstrijden, toernooien en in mindere mate bij vrijspelen. De plaatsing zal geheel willekeurig gebeuren per dag. Wel zijn er mogelijkheden om de speelveldafscheiding bij een speciale gebeurtenis te sponsoren, bijv een demonstratiewedstrijd (zie evenementen sponsoring) SPONSORTARIEF In overleg. OVERIGE VOORWAARDEN Minimum duur 3 jaar, tenzij anders afgesproken. Aanmaak en opdrukkosten voor rekening sponsor. Bij een contract voor 5 jaar met vooruitbetaling worden de aanmaakkosten betaald door Stichting BAT. Wijzigingen reclamescherm voor rekening van de adverteerder. Verboden reclames: alcohol en tabak.

9 Sponsorportfolio TTV Breda september 2007 pagina 9 van 15 CLUBBLADADVERTENTIE Het clubblad van TTV Breda heet Breda Balletin. Het blad verschijnt 10 maal per jaar met een oplage van circa 200 stuks (leden, adverteerders en andere clubs). Daarnaast wordt het blad op de internetsite van de vereniging door een veelvoud gelezen. De advertentie is op pagina-grootte. SPONSORTARIEF In overleg. OVERIGE VOORWAARDEN Minimum duur 1 kalenderjaar, tenzij anders afgesproken Opzegtermijn is 1 maand. De advertenties moeten digitaal worden aangeleverd en worden in zwart/wit afgedrukt.

10 Sponsorportfolio TTV Breda september 2007 pagina 10 van 15 BEELDSCHERMADVERTENTIE Een TV-scherm zal nagenoeg continue clubinformatie en reclame zonder geluid presenteren. Deze informatie wordt door een computersysteem aangestuurd. Videoclips zijn ook mogelijk, echter er zal bewust geen geluid aanwezig zijn. Voor videoclips worden specifieke afspraken gemaakt. EXTRA INFO Een pagina is circa 8 maal per uur zichtbaar voor circa 15 seconden. In deze pagina mogen PowerPoint animaties aanwezig zijn voor zover zij niet hinderlijk zijn voor de locatie (bijv: fel knipperen van gehele scherm). Een langere boodschap betekent meerdere (evt. dezelfde) pagina s achter elkaar. Dit systeem is actief gedurende alle openingstijden. De boodschap kan per week worden gewijzigd. PLAATSING Op een strategische plaats in de kantine. SPONSORTARIEF In overleg. OVERIGE VOORWAARDEN Minimum duur 1 kalendermaand. Aanmaak van beeldmateriaal is voor rekening adverteerder en dient in Microsoft PowerPoint formaat te worden aangeleverd. Maximaal 10 pagina s, tenzij anders is afgesproken. Op verzoek kan TTV Breda behulpzaam zijn in het opmaken van de pagina s. De kosten hiervoor worden vooraf met u besproken. Verboden reclames: alcohol en tabak.

11 Sponsorportfolio TTV Breda september 2007 pagina 11 van 15 MATERIAAL MOGELIJKHEDEN Het sponsoren van de club door het leveren van materiaal voor de trainingen en de wedstrijden. Daarnaast zijn ook andere materialen te sponsoren zoals: keuken-bar apparatuur, kantoorbenodigdheden etc. Het betreft NIET de shirt/kledingsponsoring daar dit alleen mogelijk is voor alle teams gelijktijdig als HOOFDSPONSOR. Materiaalsponsoring: Speelmateriaal voor de hogere teams, rubbers, batjes, trainingsrobot, scheidsrechtertafels, speeltafels/netjes, ballen, telborden, etc. OVERIGE VOORWAARDEN De bedrukking op tafels en ander materiaal dient te voldoen aan de regelgeving van de NTTB en ITTF. In overleg.

12 Sponsorportfolio TTV Breda september 2007 pagina 12 van 15 EVENEMENTENSPONSORING (MAATWERK) TTV Breda organiseert met regelmaat diverse evenementen in de eigen accommodatie, maar ook in de kantine. Bij deze nevenactiviteiten zijn ook loterijen mogelijk waar prijzen nodig zijn. Kostbare evenementen zijn altijd de jaarlijkse open dagen waar vooral gezocht wordt naar een sponsor die het drukwerk en/of de verzending voor haar rekening wil nemen. Hierbij kan de sponsor natuurlijk zelf ook reclame maken. MOGELIJKHEDEN Toernooivernoeming naar de sponsor (+ wisselbeker naam). Folder aanmaak en verspreiding voor de open dagen en andere bijzondere evenementen. Speciale tafeltennisdagen/avonden voor de sponsor en personeel en eventueel de relaties van de sponsor evt. met buffet. SPONSORTARIEF Per mogelijkheid zal de sponsorcommissie samen met de sponsor de mogelijkheden uitwerken. Huidige evenementen bij TTV Breda: Uitwisselingen met bevriende tafeltennisverenigingen uit de regio. Kindertafeltennisfeest voor basisscholen in de omtrek. Clubkampioenschappen senioren. Clubkampioenschappen jeugd. C/D meerkampen jeugd Gewenste evenementen: Zuidwest kampioenschappen Jeugd en Senioren. Speciale trainingen van talenten op zondagochtend. uitbreiden trainingen. kaboutertraining. OVERIGE VOORWAARDEN In overleg

13 Sponsorportfolio TTV Breda september 2007 pagina 13 van 15 VRIENDEN VAN TTV BREDA Voor de leden die onze vereniging een warm hart toedragen en die meer willen doen binnen de vereniging dan alleen contributie betalen, hebben we een clubje opgericht: De Vrienden van TTV Breda WAT BIEDEN WE? Er komt in de kantine een bescheiden maar mooi bord te hangen met daarop de naambordjes van de Vrienden en Donateurs van TTV Breda. Na 1 jaar krijg je je eigen bierpul op de vereniging, met je naam erin gegraveerd. Elk jaar word je uitgenodigd voor de sponsordag (avond). Dit kan bijvoorbeeld zijn: golfclinic, muziekavond met quiz, sponsortoernooi, bierproeverij, wijnproeverij, dartsshow, huifkartocht met lunch, fietstocht met picknick... BIJDRAGE: In overleg.

14 Sponsorportfolio TTV Breda september 2007 pagina 14 van 15 DONATEUR VAN TTV BREDA Voor de mensen die geen lid zijn en die onze vereniging een warm hart toedragen en dat ook willen laten blijken, hebben we een clubje opgericht: De Vrienden van TTV Breda WAT BIEDEN WE? Er komt in de kantine een bescheiden maar mooi bord te hangen met daarop de naambordjes van de Vrienden en Donateurs van TTV Breda. Elk jaar wordt u uitgenodigd voor de sponsordag (avond). Dit kan bijvoorbeeld zijn: golfclinic, muziekavond met quiz, sponsortoernooi, bierproeverij, wijnproeverij, dartsshow, huifkartocht met lunch, fietstocht met picknick... Daarnaast wordt u uitgenodigd om deel te nemen aan de jaarlijkse activiteiten van de vereniging en aan de afsluitingsdag. BIJDRAGE: In overleg.

15 Sponsorportfolio TTV Breda september 2007 pagina 15 van 15 HOOFDSPONSOR De tafeltennisvereniging Breda is op zoek naar een hoofdsponsor voor een contractsduur van tenminste drie jaar, 5 jaar indien een naamswijziging is gewenst. Het bestuur van TTV Breda onderhoudt de relatie met de hoofdsponsor. Het doel van deze sponsoring is om een structurele versterking van de exploitatiebegroting te realiseren, dusdanig dat het voortbestaan van de club wordt veiliggesteld en dat de leden niet steeds worden geconfronteerd met contributieverhogingen, juist om deze sport aantrekkelijk te houden voor alle doelgroepen. De sponsoring bestaat uit contante geldmiddelen, per kalenderjaar op vooruitbetaling. De sponsor kan aangeven welk deel van die gelden (max. 50%) voor welk specifiek doel worden bestemd, bijvoorbeeld jeugdtrainingen, zomerkamp, materiaal, etc. ALGEMEEN SPONSORTARIEF De tegenprestatie bestaat uit een combinatie van de overige sponsoropties aangevuld met diverse andere mogelijkheden zoals: Naamswijziging van de vereniging. Statutair mag alleen een aanvulling ACHTER de naam plaatsvinden. In principe geldt deze naamswijziging voor de roepnaam bij de Nederlandse tafeltennisbond (competities/toernooien/evenementen). Indien ook juridisch deze naam moet wijzigen is minimaal een 5-jaar contract gewenst. Eigen sponsortoernooi. De hoofdsponsor kan zijn relaties uitnodigen voor een door TTV Breda georganiseerd jaarlijks toernooi, evt. met restauratieve voorzieningen. Naamsvermelding in alle ingestuurde persberichten. In overleg OVERIGE VOORWAARDEN Worden in gezamenlijk overleg vastgesteld.