CFA rapportage Directieverklaring

Maat: px
Weergave met pagina beginnen:

Download "CFA rapportage 2009. Directieverklaring"

Transcriptie

1 CFA rapportage 2009 Directieverklaring Duurzaam ondernemen is één van de gemeenschappelijke kernwaarden van AkzoNobel. Als onderdeel van AkzoNobel zullen wij ook voortdurend streven naar betrokkenheid bij het milieu en zullen hierbij streven naar verbetering van ons energierendement. Daarbij wordt niet alleen in intern gekeken, maar wordt het duurzaamheidsdenken ook toegepast op de complete waardeketen, van het onttrekken van grondstoffen tot het verwijderen of recyclen van eindproducten. Binnen AkzoNobel worden overal dezelfde sociale waarden toegepast, die de wijze weergeven waarop zaken worden gedaan en bijgedragen wordt aan de ontwikkeling van de werknemers. De betrokkenheid met externe belanghebbenden uit zich in een veelheid aan activiteiten, variërend van samenwerking met brancheorganisaties tot het uitvoeren van Community Service projecten in opkomende landen. Transparantie is daarbij essentieel, en daarom wordt door AkzoNobel grote waarde gehecht aan een open en betrouwbare communicatie. International Paint (Nederland) B.V. onderschrijft deze visie volledig. Duurzaamheid gaat bij ons niet alleen over de productie van duurzame producten. Het gaat ook over het zoeken naar nieuwe manieren om activiteiten uit te voeren, met als doel om het eigen energierendement te verbeteren. Voor International Paint (Nederland) B.V. is de certificering op de CO 2 -prestatieladder een eerste concrete stap waarmee we ons streven op het gebied van energie- en CO 2 -reductie aantoonbaar kunnen laten zien. De Carbon Footprint Analyse geeft ons richting bij het maken van bewuste keuzes rondom CO 2 - emissies. De uitkomsten, gemeten conform de NEN-ISO en de CO 2 -prestatieladder, geven een uitgebreide beoordeling van de belangrijkste CO 2 -emissies en identificeren de reductiemogelijkheden. Dit stelt ons in staat om een reductiebeleid te starten en de voortgang te monitoren. En hoewel wij geen einde kunnen maken aan wereldwijde problemen en dilemma s gaan wij graag voor duurzaamheid en zullen wij onze bijdrage leveren aan een leefbaar milieu. Wij vertrouwen erop dat iedereen zich maximaal zal in zetten om dit initiatief te ondersteunen en het energieverbruik waar mogelijk te reduceren. N.G. Geelkerken Site Manager

2 Organisatie Rapporterende organisatie International Paint (Nederland) B.V. is een verkoopkantoor van International Paint Ltd. met het hoofdkantoor in Londen en een vestiging in Felling (Newcastle). International Paint verkoopt en adviseert in hoogwaardige: Marine coatings voor schepen die nieuw zijn, worden onderhouden of gerepareerd; Protective coatings voor de bescherming van assets binnen bijvoorbeeld de olie en gas- industrie, mijnindustrie, chemische industrie of infrastructurele kunstwerken; Yacht coatings, een breed assortiment van antifoulings voor boten en jachten. Door het gebruik van coatings worden assets beschermd en de levensduur verlengd. International Paint (Nederland) B.V. verkoopt en adviseert hoofdzakelijk aan zakelijke klanten binnen de Benelux. Verantwoordelijk persoon De statutair verantwoordelijk persoon voor de rapporterende organisatie is de heer N.G. Geelkerken. Organisatiegrenzen De organisatiegrenzen van International Paint (Nederland) B.V. zijn in het kader van CO 2 (kooldioxide)-bewustzijn bepaald volgens het principe van de operationele invloedsfeer van het te certificeren bedrijf. Binnen het GHG protocol wordt dit omschreven als operational boundary. In de praktijk betekent dit dat waar activiteiten onder regie van International Paint (Nederland) B.V. vallen, de verantwoording voor de CO 2 -productie wordt genomen: de sturing ligt duidelijk bij de eigen organisatie. De organisatiegrens voor deze inventarisatie omvat International Paint (Nederland) B.V. Bij International Paint (Nederland) B.V. lopen de organisatiestructuur en juridische structuur door elkaar heen. Juridisch gesproken valt International Paint onder Akzo Nobel Coatings B.V. Het verkoopkantoor van International Paint (Nederland) B.V. bestaat uit vier Units: de administratieve orderdesk, marine coatings, protective coatings en yacht coatings. Organisatorisch geldt dat International Paint (Nederland) B.V. wordt aangestuurd door de Business Unit Marine & Protective Coatings met het hoofdkantoor in Londen. Deze Business Unit heeft twee fabrieken. Eén fabriek in het Verenigd Koninkrijk (Felling) en één in fabriek in Zweden (Angerden). Operationeel wordt de Business Unit geleid vanuit de vestiging Felling. De Business Unit Marine & Protective Coatings heeft vele verkoopkantoren in de wereld waaronder International Paint (Nederland) B.V. in Rhoon. Naast het verkoopkantoor behoort juridisch ook het Europese magazijn in Nijmegen tot International Paint (Nederland) B.V. Operationeel wordt dit magazijn aangestuurd vanuit Felling en is vanuit het kantoor in Rhoon geen hiërarchische zeggenschap over het magazijn in Nijmegen.

3 Organogram International Paint (Nederland) bv * Operationally managed by BU M&PC Resp. Logistic mgr EMEA Marine mgr EMEA Protective Coatings mgr EMEA Yacht mgr EMEA Administration Orderdesk Akzo Nobel International Paint (Nederland) bv Warehouse Nijmegen* Sales organisation Marine Coatings* Protective Coatings* Yacht Coatings* Business Unit Title 2 Figuur 1: juridische structuur Uit de bepaling van de boundary (via de laterale methode A/C analyse) is gebleken dat elf C- aanbieders in de boundary van International Paint (Nederland) B.V. vallen, te weten: International Paint Ltd (verffabriek Verenigd Koninkrijk); International Farg AB (verffabriek Zweden); Leveringen van magazijn Nijmegen aan klanten van kantoor Rhoon; AkzoNobel fabriek Wapenveld (Business Unit Decorative Paintings); AkzoNobel Arnhem (hoofdkantoor); AkzoNobel Coatings (Sassenheim); International Paint Turkey; International Paint Spain; International Paint Hellas; International Paint Vietnam; International Paint Italy. Al deze aanbieders zijn uitgesloten van de boundary van International Paint (Nederland) B.V. De organisatiegrens en uitsluitingen zijn nader omschreven in het door de directie bekrachtigde document: 10.A657.pdf (het boundary rapport 2009).

4 ISO verklaring Hierbij verklaart International Paint (Nederland) bv dat deze rapportage voor het CO 2 - bewustzijnscertificaat is opgesteld in overeenstemming met de richtlijnen in NEN-ISO 14064, versie maart 2006.

5 Carbon Footprint Analyse Grondslag van de analyse Op basis van de vastgestelde operationele grenzen zijn de CO 2 -emissies en -absorptie door de activiteiten van de organisatie geïdentificeerd. Bij de identificatie van emissies wordt, conform het Greenhouse Gas (GHG) Protocol, onderscheid gemaakt tussen drie bronnen van emissie (bekend als scopes) in twee categorieën: directe emissies en indirecte emissies. Scope 1 omvat de directe emissies die onder het beheer vallen en worden gecontroleerd door de organisatie. Voorbeelden hiervan zijn de verbranding van brandstoffen in vaste machines, het zakelijk vervoer in voertuigen die eigendom zijn van de rapporterende organisatie en de emissies van koelapparatuur en klimaatinstallaties; Scope 2 omvat de indirecte emissies door opwekking van gekochte elektriciteit, stoom of warmte en het zakelijk verkeer met niet eigen bedrijfsmiddelen; Scope 3 omvat de andere indirecte emissies van bronnen als woon-werkverkeer, productie van aangekochte materialen en uitbestede werkzaamheden zoals goederenvervoer. Deze Carbon Footprint-analyse omvat de CO 2 -emissie (één van de zes broeikasgassen) van International Paint (Nederland) B.V., betreffende scope 1 en 2, van het kalenderjaar De CO 2 - emissie is geanalyseerd in overeenstemming met de richtlijnen van de CO 2 prestatieladder, handboek versie 2.0, juni Scope III Woon-werk verkeer Papiergebruik Overig verbruik Elektra bij klanten Scope II Zakelijk OV Afvalverwerking Uitbestede emissies Elektra verbruik Zakenreizen vliegtuig Zakenreizen prive auto Scope I Airco en koeling Brandstoffen Wagenpark Figuur 2: Scope-indeling CO 2-prestatieladder.

6 Meetresultaten en toelichting Gerapporteerde periode International Paint (Nederland) B.V. rapporteert synchroon aan haar boekjaar over haar Carbon Footprint. Het boekjaar voor International Paint (Nederland) B.V. loopt van 1 januari tot en met 31 december. De gerapporteerde periode is het gehele kalenderjaar Scope 1: Directe CO 2 -emissie De directe emissie van CO 2 is gemeten en berekend als 297,3 ton CO 2. Brandstofgebruik van het eigen wagenpark Het overgrote deel van deze emissie, te weten ton 284,6 CO 2 (96%), is toe te wijzen aan het brandstofgebruik van het eigen wagenpark. In totaal is er liter benzine, liter diesel en liter LPG gebruikt voor transport met bedrijfsvoertuigen. Het wagenpark omvat 32 auto s, waarvan 7 met energielabel A, 11 met energielabel B, 13 met label C en 1 met label D. Twee personenauto s zijn hybride. Stationaire verbrandingsapparatuur 12,7 ton CO 2 (4%) van de emissie wordt veroorzaakt door het verbruik van aardgas. Het verbruik van aardgas is in zijn geheel toe te schrijven aan verwarming van het kantoorpand te Rhoon. Lekkage van koelgassen In 2009 zijn conform de opgave van de leverancier geen koudemiddelen verbruikt voor de airconditioningsystemen. CO 2 -emissie van verbranding biomassa De verbranding van biomassa heeft binnen International Paint (Nederland) B.V. niet plaatsgevonden. Verklaring van weggelaten CO 2 -bronnen of putten Alle geïdentificeerde bronnen en putten van CO 2 zijn verantwoord in de rapportage. Binding van CO 2 vindt niet plaats, waardoor geen sprake is van putten.

7 Ton CO 2 Scope 1, ,0 284,6 250,0 200,0 150,0 100,0 50,0-12,7 Stationaire verbrandingsapparatuur Airco en koelingapparatuur - Eigen wagenpark Figuur 3: CO 2-emissie 2009 scope 1.

8 Scope 2: Indirecte CO 2 -emissie De indirecte CO 2 -emissie is gemeten en berekend als 130,9 ton CO 2. Elektriciteitsgebruik De bijdrage van elektriciteit aan de emissie in scope 2 (17,6 ton CO 2, 14%) wordt mede veroorzaakt door het grijze label dat de ingekochte elektriciteit draagt. In nevenstaande grafiek staat de verdeling van het verbruik van elektriciteit. De meeste elektriciteit binnen International Paint (Nederland) B.V. wordt verbruikt door de aanwezige ICT-middelen (48,8%), gevolgd door de verlichting (22,2%). 1,4% 1,8% 1,7% 0,2% 14,2% 9,7% 48,8% 22,2% ICT Verlichting Klimaatbeheersing Keukenapparatuur Koelkasten Kopieerapparaten CVpompen Overig Figuur 4: Elektriciteitsverbruik per categorie. Zakelijk vliegen Het grootste aandeel (111,5 ton CO 2, 85%) kan worden toegeschreven aan het zakelijk vliegen. In 2009 is in totaal kilometer gevlogen op de lange afstanden (>2500 km) enkele reis. Dit is ruim meer dan de kilometer voor de middellange vluchten ( km) en de kilometer voor de korte vluchten (<700 km). De meeste vluchten (79 vluchten) zijn vanaf Amsterdam Schiphol naar Newcastle gemaakt. Voorts zijn Southampton (12 vluchten), Boekarest (12 vluchten) en Londen Heathrow (10 vluchten) populaire bestemmingen.. Privé-auto s voor zakelijk verkeer De overige 1,8 ton CO 2 (1%) komt voor rekening van het gebruik van privé auto s voor zakelijk verkeer. Van deze privé auto s is het brandstoftype onbekend.

9 Ton CO 2 Scope 2, ,0 111,5 100,0 80,0 60,0 40,0 20,0 17,6 - Elektriciteitsgebruik 1,8 Privé auto's voor zakelijk verkeer Zakelijk vliegen Figuur 5: CO 2-emissie 2009 scope 2.

10 Invloed van meetonnauwkeurigheden en onzekerheden binnen scope 1 en 2 Uit het voorgaande blijkt dat het overgrote deel van de CO 2 -emissie wordt veroorzaakt door gebruik van het eigen wagenpark (284,6 ton CO 2 ) en zakelijk vliegen (111,5 ton CO 2 ). Het is dan ook van belang om deze emissie nauwkeurig vast te leggen. Scope 1: De meetgegevens van het brandstofgebruik van het eigen wagenpark zijn aangeleverd door de leasemaatschappijen. De gegevens zijn op basis van een brandstofpas, die aan het betreffende voertuig is gekoppeld, opgegeven. De kilometerregistratie is minder nauwkeurig aangezien niet elke werknemer zorgvuldig de gereden kilometers bijhoudt middels invoer van de kilometerstand bij het tanken. Hierom is gekozen om op basis van de brandstofgegevens de CO 2 -emissie te bepalen. De meetgegevens van het brandstofgebruik van stationaire verbrandingsapparatuur ten behoeve van verwarming komen van gasmeters van de leverancier. Deze worden voldoende betrouwbaar geacht. De meetgegevens van de airco s ten behoeve van lekkages komen van stekrapportages van de onderhoudsdienst. Deze worden voldoende betrouwbaar geacht. Scope 2: De meetgegevens van het elektriciteitsverbruik zijn verzameld van facturen, welke op basis van meterstanden van elektriciteitsmeters zijn samengesteld. Deze worden voldoende betrouwbaar geacht. De meetgegevens van zakelijke kilometers met privé-voertuigen zijn verzameld op basis van door werknemers gedeclareerde kilometers. De meetgegevens van het vliegverkeer zijn op basis van de betalingsgegevens, boekingsbevestigingen en/of online overzichten van de betreffende reisbureau s.

11 Scope 3: Indirecte overige CO 2 -emissie Een emissie-inventaris voor scope 3 valt momenteel nog buiten de CO 2 -prestatieladder en is daarom niet opgenomen in deze rapportage. CO 2 -compensatie Er vindt geen compensatie plaats van CO 2 -emissies.

12 Voortgang ten opzichte van het referentiejaar Historisch basisjaar Door International Paint (Nederland) B.V. zijn de eerste metingen in het kader van de ISO norm uitgevoerd over het kalenderjaar Dit jaar geldt derhalve als referentiejaar op basis waarvan de toe- of afname van de CO 2 -emissie wordt vastgesteld. Aanpassingen aan historisch jaar De meting over 2009 betreft een initiële meting in het kader van de ISO norm. Er is derhalve geen sprake van aanpassingen aan het historisch jaar. Normalisering meetresultaten De omvang van de CO 2 -emissie heeft een duidelijke correlatie met de omvang van de activiteiten welke door International Paint (Nederland) B.V. zijn ontplooid. Ten behoeve van vergelijking van de emissies tussen de verschillende perioden van rapportage zijn daarom maatstaven bepaald op basis waarvan de meetresultaten kunnen worden genormaliseerd. Voor International Paint (Nederland) B.V. is de omvang van de bedrijfsactiviteiten te meten aan de hand van het aantal FTE. Op basis van het gemiddeld aantal FTE per rapportage periode zijn de gerapporteerde meetresultaten genormaliseerd. In het referentiejaar 2009 had door International Paint (Nederland) B.V.gemiddeld 51,75 FTE. In onderstaande tabellen is de totale uitstoot van scope 1 en scope 2 per FTE weergegeven.. Scope 1 Factor 2009 FTE 51,75 Kg CO 2 Scope Kg CO 2 uitstoot per FTE Scope 2 Factor 2009 FTE 51,75 Kg CO 2 Scope Kg CO 2 uitstoot per FTE 2.530

13 Berekeningsmodellen Kwantificeringsmethodes De kwantificering van grondstoffen naar CO 2 -emissiewaarden is telkens gedaan door geregistreerde volume-eenheden van de gebruikte brandstoffen te benutten. De omrekening van volume naar emissiewaarden is eenduidig en geeft de meest betrouwbare vergelijking. In die situaties waar geen volume-eenheden van brandstof beschikbaar waren, is gebruikgemaakt van de meest betrouwbare informatie die beschikbaar was. In het geval van voertuigkilometers is gebruik gemaakt van kilometers in de betreffende gewichtklasse van de voertuigen. Elektriciteitsgebruik is genomen aan de hand van geijkte meters en/of aan de hand van de facturen van het energiebedrijf. Vanwege de geldende wetgeving is dit de meest betrouwbare informatiebron die beschikbaar is. Verklaring voor veranderingen in de kwantificeringsmethodes Ten opzichte van de eerder gepubliceerde Carbon Footprint rapportage 2009 van maart 2011, wijkt deze versie af in het gebruik van de emissiewaarden van vliegreizen en elektriciteit. Deze herberekening is uitgevoerd op grond van de publicatie van de CO2-Prestatieladder, Handboek 2.0 bijlage C Conversiefactoren van 23 juni 2011.

14 Reductiedoelstelling Op basis van deze Carbon Footprint heeft International Paint (Nederland) B.V. een aantal doelstellingen gedefinieerd om te zorgen dat haar CO 2 -emissies worden gereduceerd. Het eerste doel is om de emissie per kwh sterk te verminderen door over te gaan op het gebruik van groene stroom. Het tweede doel is om de emissie voortkomend uit het zakelijk vliegen te reduceren. Door het gebruik van videoconferencing en het alternatieve gebruik van auto en trein wordt het aantal vliegkilometers sterk verminderd. Een pilot met het gebruik van speciale brandstoffen moet duidelijk maken of het gebruik hiervan bijdraagt aan het reduceren van het brandstofverbruik van het eigen wagenpark. Door al deze maatregelen wordt een substantiële reductie gerealiseerd, omdat het elektriciteitsverbruik, het zakelijk vliegen en het eigen wagenpark de grootste CO 2 -emissie binnen International Paint (Nederland) B.V. veroorzaken. Aanvullende reductiedoelstellingen op het gebied van efficiënte logistiek en een energie-efficiënter kantoorpand zijn op dit moment niet rendabel. International Paint (Nederland) B.V. heeft als doelstelling om in 2012 haar emissie met 11% te reduceren ten opzichte van het referentiejaar Ten behoeve van vergelijking van de emissie in het referentiejaar en die tijdens volgende rapportageperiodes, is een maatstaf bepaald op basis waarvan de meetresultaten kunnen worden genormaliseerd. Voor International Paint (Nederland) B.V. is de omvang van de bedrijfsactiviteiten te meten aan de hand van het gemiddeld aantal FTE. In 2009 was het gemiddeld aantal FTE 51,75. In het referentiejaar was de CO 2 -emissie in totaal en per FTE als hieronder weergegeven. De reductiedoelstelling is uitgesplitst in percentages per scope zoals in de CO 2 -prestatieladder is weergegeven. Nr. Reductiedoelstelling CO 2 verbruik organisatie Scope Uitstoot 2009 Tot. reductie Red Doel Ratio Red Doel Ratio Red Doel Ratio Verantwoordelijke Planning (ton CO2) (Kg CO2/FTE) (%) (%) (Kg CO2/FTE) (%) (Kg CO2/FTE) (%) (Kg CO2/FTE) 1 Inzet groene stroom II % 0% % % 218 > Minder en efficienter vliegen % 15% % % G. Geelkerken > Meer overleg middels video conferencing 2.2 Gebruik trein en auto Totale reductie Scope II per FTE 30% 13% % % Bewustwording personeel verhogen I & II % % % C.Heeres >2010 Totale reductie bewustwording Totale reductie per FTE 11% 4% 323 9% % 934 Reductiedoelstelling 3 is niet alleen van toepassing op de CO2-emissie maar ook op het energieverbruik.

15 Annex 1 CO 2 -emissie 2009 H2 scope 1 en 2 CO 2 -emissie factor hoeveelheid eenheid hoeveelheid eenheid CO 2 -emissie [ton] Scope 1: Directe emissie 297,3 Stationaire verbrandingsapparatuur 12,7 - Aardgas g CO 2 / Nm Nm 3 12,7 Airco en koelingapparatuur - Gebruik eigen wagenpark 284,6 - Benzine g CO 2 / liter liter 58,2 - Diesel g CO 2 / liter liter 183,5 - LPG g CO 2 / liter liter 42,9 CO 2 -emissie factor hoeveelheid eenheid hoeveelheid eenheid CO 2 -emissie [ton] Scope 2: indirecte emissie 130,9 Elektriciteitsgebruik 17,6 - Grijze stroom: g CO 2 / kwh kwh 17,6 Privé auto's voor zakelijk verkeer 1,8 - Personenauto, brandstoftype niet bekend 210 g CO 2 / voertuigkm km 1,8 Zakelijk vliegen 2 111,5 - Afstand < 700 km 270 g CO 2 / reizigerskm km 33,7 - Afstand km 200 g CO 2 / reizigerskm km 34,7 - Afstand > km 135 g CO 2 / reizigerskm km 43,1 Referenties 1: Bron: CO 2 -Prestatieladder, Handboek 2.0 bijlage C Conversiefactoren, geldig m.i.v. 1 juli 2011, tenzij anders vermeld. 2: Bron: afstandsberekening via

CFA rapportage 2011 eerste helft

CFA rapportage 2011 eerste helft CFA rapportage 2011 eerste helft Directieverklaring Duurzaam ondernemen is één van de gemeenschappelijke kernwaarden van AkzoNobel. Als onderdeel van AkzoNobel zullen wij ook voortdurend streven naar betrokkenheid

Nadere informatie

CFA rapportage 2012 tweede helft

CFA rapportage 2012 tweede helft CFA rapportage 2012 tweede helft Directieverklaring Duurzaam ondernemen is één van de gemeenschappelijke kernwaarden van AkzoNobel. Als onderdeel van AkzoNobel zullen wij ook voortdurend streven naar betrokkenheid

Nadere informatie

CFA rapportage 2010 eerste helft

CFA rapportage 2010 eerste helft CFA rapportage 2010 eerste helft Directieverklaring Duurzaam ondernemen is één van de gemeenschappelijke kernwaarden van AkzoNobel. Als onderdeel van AkzoNobel zullen wij ook voortdurend streven naar betrokkenheid

Nadere informatie

CFA rapportage 2010 eerste helft

CFA rapportage 2010 eerste helft CFA rapportage 2010 eerste helft Directieverklaring Duurzaam ondernemen is één van de gemeenschappelijke kernwaarden van AkzoNobel. Als onderdeel van AkzoNobel zullen wij ook voortdurend streven naar betrokkenheid

Nadere informatie

CFA rapportage 2009 Directieverklaring

CFA rapportage 2009 Directieverklaring CFA rapportage 2009 Directieverklaring Duurzaam ondernemen is één van de gemeenschappelijke kernwaarden van AkzoNobel. Als onderdeel van AkzoNobel zullen wij ook voortdurend streven naar betrokkenheid

Nadere informatie

Carbon Footprint Analyse 2011

Carbon Footprint Analyse 2011 20 APRIL 2012 REF.NR.: 12.A0432 Carbon Footprint Analyse 2011 Inhoudsopgave Directieverklaring Organisatie Rapporterende organisatie Verantwoordelijk persoon Organisatiegrenzen ISO 14064 verklaring Verificatie

Nadere informatie

Carbon Footprint Analyse 2012 H2

Carbon Footprint Analyse 2012 H2 JAARGANG 4, NR. 2B 13 MEI 2013 Carbon Footprint Analyse 2012 H2 Inhoudsopgave Directieverklaring Organisatie Rapporterende organisatie Verantwoordelijk persoon Organisatiegrenzen ISO 14064 verklaring Carbon

Nadere informatie

CARBON FOOTPRINT 2011 1. Directieverklaring

CARBON FOOTPRINT 2011 1. Directieverklaring 1. Directieverklaring De bescherming van het milieu geldt als een belangrijk aandachtspunt van onze organisatie. Wij beschouwen dit dan ook als een onlosmakelijk onderdeel van ons bedrijfsproces. Het doel

Nadere informatie

Carbon Footprint Analyse 2010 H1

Carbon Footprint Analyse 2010 H1 JAARGANG 2, NR. 1 16 AUGUSTUS 2011 REF.NR.: 11.A0321 Carbon Footprint Analyse 2010 H1 Inhoudsopgave Directieverklaring Organisatie Rapporterende organisatie Verantwoordelijk persoon Organisatiegrenzen

Nadere informatie

Grouttech Carbon Footprint 2015H1

Grouttech Carbon Footprint 2015H1 Grouttech Carbon Footprint 2015H1 Voorwoord Grouttech is al meer dan 35 jaar gespecialiseerd in bouwchemische producten en de professionele toepassing ervan. Met onze fabricaten en ondersteuning zijn wij

Nadere informatie

Voorwoord CARBON FOOTPRINT GROUTTECH 2013

Voorwoord CARBON FOOTPRINT GROUTTECH 2013 Grouttech Carbon Footprint 2013 Voorwoord Grouttech is al meer dan 35 jaar gespecialiseerd in bouwchemische producten en de professionele toepassing ervan. Met onze fabricaten en ondersteuning zijn wij

Nadere informatie

Carbon Footprint Analyse 2014

Carbon Footprint Analyse 2014 JAARGANG 3, NR.1 28 SEPTEMBER 2015 REF.NR.: 15.R.0917 Carbon Footprint Analyse 2014 Inhoudsopgave Directieverklaring Organisatie Rapporterende organisatie Verantwoordelijk persoon Organisatiegrenzen ISO

Nadere informatie

CO-2 Rapportage Electrotechnische Industrie ETI bv Vierde Broekdijk JD Aalten Kamer van koophandel Arnhem

CO-2 Rapportage Electrotechnische Industrie ETI bv Vierde Broekdijk JD Aalten Kamer van koophandel Arnhem CO-2 Rapportage 2013 Electrotechnische Industrie ETI bv Vierde Broekdijk 16 7122 JD Aalten Kamer van koophandel Arnhem 09080078 Aalten 2-5-2014 Versie 2.1 H.J.Slot Geaccordeerd J.Nannings Directeur Inhoudsopgave

Nadere informatie

Groen-Punt Groep B.V.

Groen-Punt Groep B.V. CO2 Emissie-inventarisatie 2017 Project Zuidplas 09 april 2018 Groen-Punt Groep B.V. Groen-aannemingsbedrijf Punt B.V. Groen Punt Uitzendorganisatie B.V. Chroomstraat 1d 3067 GN Rotterdam INHOUDSOPGAVE

Nadere informatie

Grouttech Carbon Footprint 2014H2. Handboek 3.0

Grouttech Carbon Footprint 2014H2. Handboek 3.0 Grouttech Carbon Footprint 2014H2 Handboek 3.0 Voorwoord Grouttech is al meer dan 35 jaar gespecialiseerd in bouwchemische producten en de professionele toepassing ervan. Met onze fabricaten en ondersteuning

Nadere informatie

VOF Van der Heijden & Zn

VOF Van der Heijden & Zn CO2 Emissie-inventarisatie 2013 Conform 3.A.1 & ISO 14064-1, par. 7.3 April 2014 VOF Van der Heijden & Zn VOF Van der Heijden & Zn. Roodakker 4 4016 DB Kapel-Avezaath INHOUDSOPGAVE 1 VOORWOORD... 3 2 ORGANISATIE...

Nadere informatie

CO-2 Rapportage 2014. Inhoudsopgave. Electrotechnische Industrie ETI bv Vierde Broekdijk 16 7122 JD Aalten Kamer van koophandel Arnhem 09080078

CO-2 Rapportage 2014. Inhoudsopgave. Electrotechnische Industrie ETI bv Vierde Broekdijk 16 7122 JD Aalten Kamer van koophandel Arnhem 09080078 CO-2 Rapportage 2014 Electrotechnische Industrie ETI bv Vierde Broekdijk 16 7122 JD Aalten Kamer van koophandel Arnhem 09080078 Aalten 28-04-2015 Versie 2.2 J.Nannings Directeur Inhoudsopgave 1. Inleiding

Nadere informatie

Carbon Footprint Analyse 2014 H2

Carbon Footprint Analyse 2014 H2 10 APR 2015 Carbon Footprint Analyse 2014 H2 Inhoudsopgave Directieverklaring Binnen Alfen is Maatschappelijk Verantwoord Ondernemen altijd de basis geweest voor het beleid. Al vele jaren wordt getracht

Nadere informatie

Groen-Punt Groep B.V.

Groen-Punt Groep B.V. CO2 Emissie-inventarisatie 2018 Project Woerden 12 maart 2019 Groen-Punt Groep B.V. Groen-aannemingsbedrijf Punt B.V. Groen Punt Uitzendorganisatie B.V. Chroomstraat 1d 3067 GN Rotterdam INHOUDSOPGAVE

Nadere informatie

Grouttech Carbon Footprint 2015H2

Grouttech Carbon Footprint 2015H2 Grouttech Carbon Footprint 2015H2 Voorwoord Grouttech is al meer dan 35 jaar gespecialiseerd in bouwchemische producten en de professionele toepassing ervan. Met onze fabricaten en ondersteuning zijn wij

Nadere informatie

Carbon Footprint Analyse 2010 H1

Carbon Footprint Analyse 2010 H1 7 MRT 2011 REF.NR.: 10.A0466 Inhoudsopgave Directieverklaring Organisatie Rapporterende organisatie Verantwoordelijke persoon ISO 14064 verklaring Verificatie verklaring Organisatie grenzen Carbon Footprint-analyse

Nadere informatie

Grouttech Carbon Footprint 2016H1

Grouttech Carbon Footprint 2016H1 Grouttech Carbon Footprint 2016H1 Voorwoord Grouttech is al meer dan 35 jaar gespecialiseerd in bouwchemische producten en de professionele toepassing ervan. Met onze fabricaten en ondersteuning zijn wij

Nadere informatie

International Paint (Nederland) B.V.

International Paint (Nederland) B.V. CO 2 - en energiereductiedoelstellingen t/m 2012 International Paint (Nederland) B.V. Door Business Improvement Auteur: H. van der Vlugt Versie: 1.1 Datum: Doc.nr: 11.A0318 26-jul-11 Distributielijst Naam

Nadere informatie

Conform 3.A.1 & ISO 14064-1, par. 7.3. Maart 2014. BW Groep b.v. Waaronder de werkmaatschappijen;

Conform 3.A.1 & ISO 14064-1, par. 7.3. Maart 2014. BW Groep b.v. Waaronder de werkmaatschappijen; CO2 Emissie-inventarisatie 2013 Conform 3.A.1 & ISO 14064-1, par. 7.3 2013 Maart 2014 BW Groep b.v. Waaronder de werkmaatschappijen; de Waard Grondverzet b.v. de Waard Transport & Overslag b.v. Baardmeesweg

Nadere informatie

CO 2 Emissie Rapportage. Samen energiek sterk voor onze toekomst. CO 2 Emissie rapportage 2014

CO 2 Emissie Rapportage. Samen energiek sterk voor onze toekomst. CO 2 Emissie rapportage 2014 Tijssens Electrotechniek B.V. De Boelakkers 25 5591 RA Heeze CO 2 Emissie Rapportage Samen energiek sterk voor onze toekomst 2014 Pagina 1 Inhoud 1. Directieverklaring 3-4 2. Rapporterende organisatie

Nadere informatie

Carbon Footprint Analyse S1-2015

Carbon Footprint Analyse S1-2015 Lekdijk Oost 21 2861 GA Bergambacht Postbus 4 2860 AA Bergambacht Telefoon (088) - 099 88 00 info@mdb.nl www.mdb.nl IBAN NL03ABNA0587773073 KvK Gouda 29022863 BTW NL005147244B01 ISO 9001 - BRL 6000 - VCA**

Nadere informatie

Opdrachtgever: Directie HKV lijn in water. 3.A.1 CO 2 -emissie inventaris eerste helft 2015. ten behoeve van de CO 2 -Prestatieladder

Opdrachtgever: Directie HKV lijn in water. 3.A.1 CO 2 -emissie inventaris eerste helft 2015. ten behoeve van de CO 2 -Prestatieladder Opdrachtgever: Directie HKV lijn in water 3.A.1 CO 2 -emissie inventaris eerste helft 2015 ten behoeve van de CO 2 -Prestatieladder Titel: CO 2 -emissie inventaris eerste helft 2015 Auteurs: R. Hurkmans

Nadere informatie

Carbon Footprint Analyse 2014 H2

Carbon Footprint Analyse 2014 H2 JAARGANG 3, NR. 1 11 JANUARI 2015 REF.NR.: 15.R.0101 Carbon Footprint Analyse 2014 H2 Inhoudsopgave Directieverklaring Organisatie Rapporterende organisatie Verantwoordelijk persoon Organisatiegrenzen

Nadere informatie

CO₂-nieuwsbrief. De directe emissie van CO₂ - vanuit scope 1 is gemeten en berekend als 1.226 ton CO₂ -, 95% van de totale footprint.

CO₂-nieuwsbrief. De directe emissie van CO₂ - vanuit scope 1 is gemeten en berekend als 1.226 ton CO₂ -, 95% van de totale footprint. Derde voortgangsrapportage CO₂-emissie reductie Hierbij informeren wij u over de uitkomsten van onze Carbon Footprint en de derde CO₂ -emissie inventarisatie, betreffende de periode van juni 2014 tot en

Nadere informatie

Carbon Footprint Analyse H2 2010

Carbon Footprint Analyse H2 2010 Pagina 1 van 9 Carbon Footprint Analyse H2 2010 Datum : 29 juni 2011, gewijzigd op 30 september 2011 Onderwerp : Carbon Footprint Analyse tweede helft 2010 (1 juli 2010 1 januari 2011) Organisatie Rapporterende

Nadere informatie

Carbon Footprint Analyse H2 2011

Carbon Footprint Analyse H2 2011 Pagina 1 van 9 Carbon Footprint Analyse H2 2011 Datum : 08 mei 2012, gecorrigeerd 20 juli 2012 Onderwerp : Carbon Footprint Analyse tweede helft 2011 (1 juli 2011 1 januari 2012) Organisatie Rapporterende

Nadere informatie

Kollen Holding B.V. CO2 Emissie-inventarisatie 2013. Conform 3.A.1 & ISO 14064-1, par. 7.3. Deventerweg 9 Deventerweg 9 8167 NA Oene 8167 NA Oene

Kollen Holding B.V. CO2 Emissie-inventarisatie 2013. Conform 3.A.1 & ISO 14064-1, par. 7.3. Deventerweg 9 Deventerweg 9 8167 NA Oene 8167 NA Oene CO2 Emissie-inventarisatie 2013 Conform 3.A.1 & ISO 14064-1, par. 7.3 Maart 2014 Kollen Holding B.V. Waaronder de werkmaatschappijen; Kollen BV Bunte Grondwerken BV Deventerweg 9 Deventerweg 9 8167 NA

Nadere informatie

Carbon Footprint Analyse 1 e helft 2010

Carbon Footprint Analyse 1 e helft 2010 Concept CO2 inventarisatie Carbon Footprint Analyse 1 e helft 2010 Opdrachtgever HEVO B.V. Project CO2 prestatieladder Datum 13 september 2010 Referentie 1000110-0107.01 Auteur Corine Koolen Niets uit

Nadere informatie

CO 2 emissie inventarisatie Carbon Footprint Rapportage Q1.Q2-2015

CO 2 emissie inventarisatie Carbon Footprint Rapportage Q1.Q2-2015 CO 2 emissie inventarisatie Carbon Footprint Rapportage Q1.Q2-2015 Referentie : CO 2 prestatieladder 2.2-3.A.1 Revisie : 2.0 (correcties op 1.0) Datum : 20150901 Status : Definitief Inhoud 1. Inleiding...

Nadere informatie

Carbon Footprint Analyse 2015 H1

Carbon Footprint Analyse 2015 H1 JAARGANG 4, NR. 1 1 SEPTEMBER 2015 REF.NR.: 15.R.0901 Carbon Footprint Analyse 2015 H1 Inhoudsopgave Directieverklaring Organisatie Rapporterende organisatie Verantwoordelijk persoon Organisatiegrenzen

Nadere informatie

Carbon Footprint Analyse 2014 H1

Carbon Footprint Analyse 2014 H1 19 DEC 2014 Carbon Footprint Analyse 2014 H1 Inhoudsopgave Directieverklaring Binnen Alfen is Maatschappelijk Verantwoord Ondernemen altijd de basis geweest voor het beleid. Al vele jaren wordt getracht

Nadere informatie

Carbon Footprint Analyse 2010 2e helft

Carbon Footprint Analyse 2010 2e helft CO2 inventarisatie Carbon Footprint Analyse 2010 2e helft Opdrachtgever Project CO2 prestatieladder Datum 21 oktober 2011 Referentie 1000110-0227.2.0 Auteur(s) Richard Fikse (RiF) Niets uit deze uitgave

Nadere informatie

Jansen Rioolreiniging

Jansen Rioolreiniging CO2 Emissie-inventarisatie 2016-1 Conform 3.A.1 & ISO 14064-1, par. 7.3 08 augustus 2016 Jansen Rioolreiniging Jansen Rioolreiniging BV Kromme Gat 15 3372 DH Hardinxveld-Giessendam INHOUDSOPGAVE 1 VOORWOORD...

Nadere informatie

CO 2 en energiereductiedoelstellingen

CO 2 en energiereductiedoelstellingen CO 2 en energiereductiedoelstellingen t/m 2012 N.G. Geelkerken Site Manager International Paint (Nederland) bv Januari 2011 Inhoud 1 Introductie 3 2 Co2-reductie scope 4 2.1. Wagenpark 4 3 Co2-reductie

Nadere informatie

Opdrachtgever: Directie HKV lijn in water. 3.A.1 CO 2 -emissie inventaris eerste helft 2015. ten behoeve van de CO 2 -Prestatieladder

Opdrachtgever: Directie HKV lijn in water. 3.A.1 CO 2 -emissie inventaris eerste helft 2015. ten behoeve van de CO 2 -Prestatieladder Opdrachtgever: Directie HKV lijn in water 3.A.1 CO 2 -emissie inventaris eerste helft 2015 ten behoeve van de CO 2 -Prestatieladder Titel: CO 2 -emissie inventaris eerste helft 2015 Auteurs: R. Hurkmans

Nadere informatie

Certificering op CO2-prestatieladder. Imtech ICT Nederland B.V.

Certificering op CO2-prestatieladder. Imtech ICT Nederland B.V. Certificering op CO2-prestatieladder Imtech ICT Nederland B.V. Impact handboek v2.0 op CFA rapporten 2009 & 2010H1 Door Imtech ICT Technical Systems Auteur: F. Vandael Versie: 1.0 Datum: 29-sep-2011 Doc.nr:

Nadere informatie

CO2-PRESTATIELADDER BIJLAGE : HOOFDSTUK 3 CO2-FOOTPRINT 2016 GROEN & ALDENKAMP INSTALLATIETECHNIEKEN. versie 3

CO2-PRESTATIELADDER BIJLAGE : HOOFDSTUK 3 CO2-FOOTPRINT 2016 GROEN & ALDENKAMP INSTALLATIETECHNIEKEN. versie 3 Polanerbaan 9 3447 GN Woerden Telefoon: +31 (0)348-412480 Telefax: +31 (0)348-415562 info@gati.nl www.gati.nl CO2-PRESTATIELADDER BIJLAGE : HOOFDSTUK 3 CO2-FOOTPRINT 2016 GROEN & ALDENKAMP INSTALLATIETECHNIEKEN

Nadere informatie

Grouttech Carbon Footprint Handboek 3.0

Grouttech Carbon Footprint Handboek 3.0 Grouttech Carbon Footprint 2013 Handboek 3.0 Voorwoord Grouttech is al meer dan 35 jaar gespecialiseerd in bouwchemische producten en de professionele toepassing ervan. Met onze fabricaten en ondersteuning

Nadere informatie

Carbon Footprint Analyse 2010

Carbon Footprint Analyse 2010 JAARGANG 1, NR. 1 3 OKTOBER 2011 REF.NR.: 11.A0411 Carbon Footprint Analyse 2010 Inhoudsopgave Directieverklaring Organisatie Rapporterende organisatie Verantwoordelijk persoon Organisatiegrenzen ISO 14064

Nadere informatie

Kollen Holding B.V. CO2 Emissie-inventarisatie Conform 3.A.1 & ISO , par Deventerweg 9 Deventerweg NA Oene 8167 NA Oene

Kollen Holding B.V. CO2 Emissie-inventarisatie Conform 3.A.1 & ISO , par Deventerweg 9 Deventerweg NA Oene 8167 NA Oene CO2 Emissie-inventarisatie 2012 Conform 3.A.1 & ISO 14064-1, par. 7.3 April 2013 Kollen Holding B.V. Waaronder de werkmaatschappijen; Kollen BV Bunte Grondwerken BV Deventerweg 9 Deventerweg 9 8167 NA

Nadere informatie

Carbon Footprint Analyse H1 2010

Carbon Footprint Analyse H1 2010 Pagina 1 van 8 Carbon Footprint Analyse H1 2010 Onderwerp : Carbon Footprint Analyse eerste helft 2010 (1 januari 1 juli 2010) Organisatie Rapporterende organisatie Van Wijnen Holding N.V. is een van de

Nadere informatie

Grouttech Carbon Footprint 2014H1. Handboek 3.0

Grouttech Carbon Footprint 2014H1. Handboek 3.0 Grouttech Carbon Footprint 2014H1 Handboek 3.0 Voorwoord Grouttech is al meer dan 35 jaar gespecialiseerd in bouwchemische producten en de professionele toepassing ervan. Met onze fabricaten en ondersteuning

Nadere informatie

Carbon Footprint Analyse 2012

Carbon Footprint Analyse 2012 JAARGANG 1, NR. 1 15 JANUARI 2014 REF.NR.: 14.R.0103 Carbon Footprint Analyse 2012 Inhoudsopgave Directieverklaring Organisatie Rapporterende organisatie Verantwoordelijk persoon Organisatiegrenzen ISO

Nadere informatie

Carbon Footprint Analyse 1e helft 2010

Carbon Footprint Analyse 1e helft 2010 CO2-inventarisatie Carbon Footprint Analyse 1e helft 2010 Opdrachtgever HEVO B.V. Project 1000110 Datum 8 november 2010 Referentie 1000110-0162.2.0 Auteur mevrouw ir. C.D. Koolen Niets uit deze uitgave

Nadere informatie

Jansen Rioolreiniging

Jansen Rioolreiniging CO2 Emissie-inventarisatie 2016 Conform 3.A.1 & ISO 14064-1, par. 7.3 06 maart 2017 Jansen Rioolreiniging Jansen Rioolreiniging BV Kromme Gat 15 3372 DH Hardinxveld-Giessendam INHOUDSOPGAVE 1 VOORWOORD...

Nadere informatie

Carbon Footprint Analyse 2011

Carbon Footprint Analyse 2011 JAARGANG 1, NR. 1 23 APRIL 2011 REF.NR.: 12.A0402 Carbon Footprint Analyse 2011 Inhoudsopgave Directieverklaring Organisatie Rapporterende organisatie Verantwoordelijk persoon Organisatiegrenzen ISO 14064

Nadere informatie

Carbon Footprint Analyse 2010 Q1

Carbon Footprint Analyse 2010 Q1 JAARGANG 2, NR. 1 07 JUL 2010 REF.NR.: 10.A0293A Carbon Footprint Analyse 2010 Q1 B.V. Inhoudsopgave Directieverklaring Organisatie Rapporterende organisatie Verantwoordelijk persoon Organisatie grenzen

Nadere informatie

Carbon Footprint Analyse H1 2011

Carbon Footprint Analyse H1 2011 Pagina 1 van 8 Carbon Footprint Analyse H1 2011 Datum : 12 december 2011 Onderwerp : Carbon Footprint Analyse eerste helft 2011 (1 januari 2011 1 juli 2011) Organisatie Rapporterende organisatie Van Wijnen

Nadere informatie

Carbon Footprint 2011 Eaton Industries (Netherlands) B.V.

Carbon Footprint 2011 Eaton Industries (Netherlands) B.V. Carbon Footprint 2011 Titel: Carbon Footprint 2011 Auteur(s): Harro van der Vlugt / Norbert Borgers Documentcode: Eaton_CFrapport_2011 Versie: 1.3 Datum: 17 december 2012 Carbon Footprint 2011 - Versie

Nadere informatie

CO2-PRESTATIELADDER BIJLAGE : HOOFDSTUK 3 TUSSENTIJDSE. CO2-FOOTPRINT 2017 (schatting) GROEN & ALDENKAMP INSTALLATIETECHNIEKEN.

CO2-PRESTATIELADDER BIJLAGE : HOOFDSTUK 3 TUSSENTIJDSE. CO2-FOOTPRINT 2017 (schatting) GROEN & ALDENKAMP INSTALLATIETECHNIEKEN. Polanerbaan 9 3447 GN Woerden Telefoon: +31 (0)348-412480 Telefax: +31 (0)348-415562 info@gati.nl www.gati.nl CO2-PRESTATIELADDER BIJLAGE : HOOFDSTUK 3 TUSSENTIJDSE CO2-FOOTPRINT 2017 (schatting) GROEN

Nadere informatie

Conform 3.A.1 & ISO 14064-1, par. 7.3. April 2013. BR Holding BV. Waaronder de werkmaatschappijen;

Conform 3.A.1 & ISO 14064-1, par. 7.3. April 2013. BR Holding BV. Waaronder de werkmaatschappijen; CO2 Emissie-inventarisatie 2012 Conform 3.A.1 & ISO 14064-1, par. 7.3 April 2013 BR Holding BV Waaronder de werkmaatschappijen; BRControls Products BRControls Projects Telfordstraat 47 Bezoekadres: Paxtonstraat

Nadere informatie

Flexibiliteit door stabiliteit

Flexibiliteit door stabiliteit JAARGANG 2, NR.1 30 MAART 2016 REF.NR.: 16.R.0303 Carbon Footprint Analyse 2015 Forehand Electronic Extensions B.V. handelend onder: Flexibiliteit door stabiliteit JAARGANG 2, NR.1 22 MAART 2016 REF.NR.:

Nadere informatie

CO2 Emissie-inventarisatie Conform 3.A.1 & ISO , par februari Wolterinck. Bultemansweg 2a 7156 NP Beltrum

CO2 Emissie-inventarisatie Conform 3.A.1 & ISO , par februari Wolterinck. Bultemansweg 2a 7156 NP Beltrum CO2 Emissie-inventarisatie 2017 Conform 3.A.1 & ISO 14064-1, par. 7.3 27 februari 2018 Wolterinck Bultemansweg 2a 7156 NP Beltrum INHOUDSOPGAVE 1 VOORWOORD... 3 2 ORGANISATIE... 4 2.1 Rapporterende organisaties...

Nadere informatie

CO 2 Emissie Rapportage. Samen energiek sterk voor onze toekomst. CO 2 Emissie rapportage 2016

CO 2 Emissie Rapportage. Samen energiek sterk voor onze toekomst. CO 2 Emissie rapportage 2016 Tijssens Electrotechniek BV De Boelakkers 25 5591 RA Heeze CO 2 Emissie Rapportage Samen energiek sterk voor onze toekomst 2016 Pagina 1 Inhoud 1. Directieverklaring 3-4 2. Rapporterende organisatie 5

Nadere informatie

CO2-PRESTATIELADDER BIJLAGE : DEFENITIEVE CO2-FOOTPRINT 2017 GROEN & ALDENKAMP INSTALLATIETECHNIEKEN VERSIE 2

CO2-PRESTATIELADDER BIJLAGE : DEFENITIEVE CO2-FOOTPRINT 2017 GROEN & ALDENKAMP INSTALLATIETECHNIEKEN VERSIE 2 Polanerbaan 9 3447 GN Woerden Telefoon: +31 (0)348-412480 Telefax: +31 (0)348-415562 info@gati.nl www.gati.nl CO2-PRESTATIELADDER BIJLAGE : DEFENITIEVE CO2-FOOTPRINT 2017 GROEN & ALDENKAMP INSTALLATIETECHNIEKEN

Nadere informatie

Jansen Rioolreiniging

Jansen Rioolreiniging CO2 Emissie-inventarisatie 2017 Conform 3.A.1 & ISO 14064-1, par. 7.3 30 maart 2018 Jansen Rioolreiniging Jansen Rioolreiniging BV Kromme Gat 15 3372 DH Hardinxveld-Giessendam INHOUDSOPGAVE 1 VOORWOORD...

Nadere informatie

CO2-PRESTATIELADDER BIJLAGE : TUSSENTIJDSE. CO2-FOOTPRINT 2018 (schatting) GROEN & ALDENKAMP INSTALLATIETECHNIEKEN VERSIE 2

CO2-PRESTATIELADDER BIJLAGE : TUSSENTIJDSE. CO2-FOOTPRINT 2018 (schatting) GROEN & ALDENKAMP INSTALLATIETECHNIEKEN VERSIE 2 Polanerbaan 9 3447 GN Woerden Telefoon: +31 (0)348-412480 Telefax: +31 (0)348-415562 info@gati.nl www.gati.nl CO2-PRESTATIELADDER BIJLAGE : TUSSENTIJDSE CO2-FOOTPRINT 2018 (schatting) GROEN & ALDENKAMP

Nadere informatie

Eaton Industries (Netherlands) B.V. Carbon Footprint 2012 H1

Eaton Industries (Netherlands) B.V. Carbon Footprint 2012 H1 Carbon Footprint 2012 H1 Titel: Eaton Carbon Footprint 2012H1 Auteur(s): Harro van der Vlugt Documentcode: Eaton_CFrapport_2012H1 Versie: 1.2 Datum: 17 december 2012 Carbon Footprint 2012 H1 - Versie 1.2

Nadere informatie

Carbon Footprint Analyse 2012 1e helft

Carbon Footprint Analyse 2012 1e helft Concept CO 2 inventarisatie Carbon Footprint Analyse 2012 1e helft Opdrachtgever Project CO2 prestatieladder Datum 15 oktober 2012 Referentie 1000110-0336.0.1 Auteur(s) HEVO B.V.-> de heer ir. R. Fikse

Nadere informatie

Carbon Footprint Analyse 2016 H2

Carbon Footprint Analyse 2016 H2 JAARGANG 5, NR. 2 21 JANUARI 2017 REF.NR.: 17.R.0107 Carbon Footprint Analyse 2016 H2 Inhoudsopgave Directieverklaring Organisatie Rapporterende organisatie Verantwoordelijk persoon Organisatiegrenzen

Nadere informatie

Kollen Holding B.V. CO2 Emissie-inventarisatie Conform 3.A.1 & ISO , par Deventerweg 9 Deventerweg NA Oene 8167 NA Oene

Kollen Holding B.V. CO2 Emissie-inventarisatie Conform 3.A.1 & ISO , par Deventerweg 9 Deventerweg NA Oene 8167 NA Oene CO2 Emissie-inventarisatie 2015 Conform 3.A.1 & ISO 14064-1, par. 7.3 14 maart 2016 Kollen Holding B.V. Waaronder de werkmaatschappijen; Kollen BV Bunte Grondwerken BV Deventerweg 9 Deventerweg 9 8167

Nadere informatie

Samen zorgen voor minder CO2. Rapportage CFA 2015-H1. Eekels Technology B.V.

Samen zorgen voor minder CO2. Rapportage CFA 2015-H1. Eekels Technology B.V. Eekels Technology B.V. A. Plesmanlaan 2 9615 TH Kolham Postbus 4 9600 AA Hoogezand Telefoon +31 598 36 17 36 Fax +31 598 36 17 20 info@eekels.com www.eekels.com Rapportage CFA 2015-H1 1 van 18 Auteur(s)

Nadere informatie

Carbon Footprint Analyse 2015

Carbon Footprint Analyse 2015 JAARGANG 2, NR. 1 6 JANUARI 2017 REF.NR.: 17.R.0101 Carbon Footprint Analyse 2015 Klant logo Inhoudsopgave Directieverklaring Organisatie Rapporterende organisatie Verantwoordelijk persoon Organisatiegrenzen

Nadere informatie

Carbon Footprint Analyse 2010 H1

Carbon Footprint Analyse 2010 H1 JAARGANG 2, NR. 1 26 SEP 2011 REF.NR.: 11.A0337 Inhoudsopgave Directieverklaring Organisatie Rapporterende organisatie Verantwoordelijk persoon Organisatiegrenzen ISO 14064 verklaring Carbon Footprint

Nadere informatie

Carbon Footprint Analyse 2012

Carbon Footprint Analyse 2012 JAARGANG 1, NR. 1 20 DECEMBER 2013 REF.NR.: 13.R.1128A Carbon Footprint Analyse 2012 Inhoudsopgave Directieverklaring Organisatie Rapporterende organisatie Verantwoordelijk persoon Organisatiegrenzen ISO

Nadere informatie

38,6. CO 2 (ton/jr) 2014

38,6. CO 2 (ton/jr) 2014 Carbon footprint Op basis van de diverse soorten CO 2 -emissies is de totale CO 2 -emissie van Den Ouden Groep berekend. 9,8 38,6 51,6 Diesel personenwagens Diesel combo's en busjes Hybride personen wagens

Nadere informatie

1. INLEIDING 2. CARBON FOOTPRINT

1. INLEIDING 2. CARBON FOOTPRINT 1. INLEIDING Binnen Van der Ende Beheermaatschappij B.V. staat zowel interne als externe duurzaamheid hoog op de agenda. Interne duurzaamheid richt zich met name op het eigen huisvestingsbeleid, de bedrijfsprocessen

Nadere informatie

Carbon Footprint Analyse 2011 2e helft

Carbon Footprint Analyse 2011 2e helft Concept CO 2 inventarisatie Carbon Footprint Analyse 2011 2e helft Opdrachtgever Project CO2 prestatieladder Datum 21 maart 2012 Referentie 1000110-0313.0.1 Auteur(s) HEVO B.V.-> de heer ir. R. Fikse Niets

Nadere informatie

Conform 3.A.1 & ISO 14064-1, par. 7.3. Juli 2013. BW Groep b.v. Waaronder de werkmaatschappijen;

Conform 3.A.1 & ISO 14064-1, par. 7.3. Juli 2013. BW Groep b.v. Waaronder de werkmaatschappijen; CO2 Emissie-inventarisatie 2012 Conform 3.A.1 & ISO 14064-1, par. 7.3 2012 Juli 2013 BW Groep b.v. Waaronder de werkmaatschappijen; de Waard Grondverzet b.v. de Waard Transport & Overslag b.v. Baardmeesweg

Nadere informatie

Derde voortgangsrapportage CO2-emissiereductie.

Derde voortgangsrapportage CO2-emissiereductie. Derde voortgangsrapportage CO2-emissiereductie. Graag informeren wij u over de uitkomsten van onze Carbon Footprint en de derde CO 2 Emissie-inventarisatie, dit alles over 2014. Hierin zijn de hoeveelheden

Nadere informatie

Carbon Footprint Analyse 2015

Carbon Footprint Analyse 2015 JAARGANG 4, NR. 1 17 MEI 2016 REF.NR.: 16.R.0402/1 Carbon Footprint Analyse 2015 Inhoudsopgave Directieverklaring Organisatie Rapporterende organisatie Verantwoordelijk persoon Organisatiegrenzen ISO 14064

Nadere informatie

Conform 3.A.1 & ISO 14064-1, par. 7.3. 09 november 2015. BR Holding BV. Waaronder de werkmaatschappijen;

Conform 3.A.1 & ISO 14064-1, par. 7.3. 09 november 2015. BR Holding BV. Waaronder de werkmaatschappijen; CO2 Emissie-inventarisatie 2015 Conform 3.A.1 & ISO 14064-1, par. 7.3 09 november 2015 BR Holding BV Waaronder de werkmaatschappijen; BRControls Products BRControls Projects Telfordstraat 47 Bezoekadres:

Nadere informatie

Periodieke rapportage januari - juni CO₂ prestaties. Rijssen, maart Auteur: L.J. Hoff. Geaccodeerd door: M.

Periodieke rapportage januari - juni CO₂ prestaties. Rijssen, maart Auteur: L.J. Hoff. Geaccodeerd door: M. Periodieke rapportage januari - juni 2013 CO₂ prestaties Rijssen, maart 2014 Auteur: L.J. Hoff Geaccodeerd door: M. Nijkamp Directeur Inhoudsopgave 1. Inleiding pagina 3 2. Organisatie pagina 4 2.1 Rapporterende

Nadere informatie

De emissie inventaris van: Aannemingsbedrijf Platenkamp Borne 2010

De emissie inventaris van: Aannemingsbedrijf Platenkamp Borne 2010 De emissie inventaris van: Aannemingsbedrijf Platenkamp Borne 2010 Dit document is opgesteld volgens ISO 14064-1 AMK Inventis Stef Jonker Oktober 2012 Definitief (aangepast op ) 1 2 Inhoudsopgave 1 Inleiding...

Nadere informatie

CO 2 inventarisatie 2014 - Q1 t/m Q3. Versie: 1.0, 14-10-2014

CO 2 inventarisatie 2014 - Q1 t/m Q3. Versie: 1.0, 14-10-2014 CO 2 inventarisatie 2014 - Q1 t/m Q3 Versie: 1.0, 14-10-2014 Inventory boundary Organizational boundaries voestalpine Railpro BV opereert in de spoormarkt. De onderneming levert spoorproducten en (logistieke)

Nadere informatie

Carbon Footprint Analyse 2011-S1 MDB B.V.

Carbon Footprint Analyse 2011-S1 MDB B.V. Carbon Footprint Analyse 2011-S1 B.V. Inhoudsopgave Voorwoord Organisatie Rapporterende organisatie Verantwoordelijk persoon Organisatiegrenzen ISO 14064 verklaring Carbon Footprint-analyse Grondslag van

Nadere informatie

Carbon Footprint Analyse 2010 H1

Carbon Footprint Analyse 2010 H1 JAARGANG 2, NR. 1 18 NOV 2010 REF.NR.: 10.A0479 Inhoudsopgave Directieverklaring Organisatie Rapporterende organisatie Verantwoordelijk persoon Organisatie grenzen ISO 14064 verklaring Verificatie verklaring

Nadere informatie

Samen zorgen voor minder CO2. Rapportage CFA 2015-H2. Eekels Technology B.V.

Samen zorgen voor minder CO2. Rapportage CFA 2015-H2. Eekels Technology B.V. Eekels Technology B.V. A. Plesmanlaan 2 9615 TH Kolham Postbus 4 9600 AA Hoogezand Telefoon +31 598 36 17 36 Fax +31 598 36 17 20 info@eekels.com www.eekels.com Rapportage CFA 2015-H2 1 van 18 Auteur(s)

Nadere informatie

CO 2 reductie: Nú doen, Baas groen! Baas B.V. Rapportage CFA 2012. Rapportage Carbon Footprint Analyse 2012

CO 2 reductie: Nú doen, Baas groen! Baas B.V. Rapportage CFA 2012. Rapportage Carbon Footprint Analyse 2012 Baas B.V. Essebaan 63A 2908 LJ Capelle aan den IJssel Postbus 462 2900 AL Capelle aan den IJssel Telefoon 088-222 70 00 Fax 088-222 70 09 www.baasbv.nl ABN AMRO Bank 59.45.65.693 IBAN NL73 ABNA 0594 5656

Nadere informatie

Rev. 1.1 / 3-12-2015. Carbon Footprint 2015H1

Rev. 1.1 / 3-12-2015. Carbon Footprint 2015H1 Carbon Footprint 2015H1 Inhoudsopgave Inhoudsopgave... 2 Voorwoord... 3 Organisatie... 4 Introductie... 4 Organisatiegrenzen... 4 Rapporterende organisatie... 4 Verantwoordelijke persoon... 4 Carbon Footprint-analyse...

Nadere informatie

Carbon footprint BT Nederland NV 2014

Carbon footprint BT Nederland NV 2014 Carbon footprint BT Nederland NV 2014 1 Inleiding Ten behoeve van het behalen van niveau 3 van de CO 2 Prestatieladder heeft BT Nederland N.V. (hierna BT Nederland) haar CO 2-uitstoot (scope 1 & 2 emissies)

Nadere informatie

CO2 footprint analyse 2014. De totale CO2 emissie van Eelerwoude op basis van de CO2- Prestatieladder 3.0 van SKAO

CO2 footprint analyse 2014. De totale CO2 emissie van Eelerwoude op basis van de CO2- Prestatieladder 3.0 van SKAO CO2 footprint analyse 2014 De totale CO2 emissie van Eelerwoude op basis van de CO2- Prestatieladder 3.0 van SKAO CO2 footprint analyse 2014 De totale CO2 emissie van Eelerwoude op basis van de CO2- Prestatieladder

Nadere informatie

Carbon Footprint Analyse H1 2012

Carbon Footprint Analyse H1 2012 Pagina 1 van 9 Carbon Footprint Analyse H1 2012 Onderwerp : Carbon Footprint Analyse eerste helft 2012 (1 januari 2012 1 juli 2012) Organisatie Rapporterende organisatie Van Wijnen Holding N.V. is een

Nadere informatie

Eaton Industries (Netherlands) B.V. Carbon Footprint 2016

Eaton Industries (Netherlands) B.V. Carbon Footprint 2016 Eaton Industries (Netherlands) B.V. Carbon Footprint 2016 Titel: Eaton Carbon Footprint 2016H2 Auteur(s): Jan Hazelaar, Rogier Paes Documentcode: Eaton_CFrapport_2016_H2_V2.0 Versie: 2.0 Datum: 1 juni

Nadere informatie

Eaton Industries (Netherlands) B.V. Carbon Footprint 2015

Eaton Industries (Netherlands) B.V. Carbon Footprint 2015 Eaton Industries (Netherlands) B.V. Carbon Footprint 2015 Titel: Eaton Carbon Footprint 2015 Auteur(s): Jan Hazelaar, Rogier Paes, Harro van der Vlugt Documentcode: Eaton_CFrapport_2015_H3.0 Versie: 3.0

Nadere informatie

1. INLEIDING Rapportage

1. INLEIDING Rapportage 1. INLEIDING Binnen Van der Ende Beheermaatschappij B.V. staat zowel interne als externe duurzaamheid hoog op de agenda. Interne duurzaamheid richt zich met name op het eigen huisvestingsbeleid, de bedrijfsprocessen

Nadere informatie

Samen zorgen voor minder CO2. Rapportage CFA 2014-H2. Eekels Technology B.V.

Samen zorgen voor minder CO2. Rapportage CFA 2014-H2. Eekels Technology B.V. Eekels Technology B.V. A. Plesmanlaan 2 9615 TH Kolham Postbus 4 9600 AA Hoogezand Telefoon +31 598 36 17 36 Fax +31 598 36 17 20 info@eekels.com www.eekels.com Rapportage CFA 2014-H2 1 van 18 Auteur(s)

Nadere informatie

Samen zorgen voor minder CO2. Rapportage CFA 2011-H1. Eekels Elektrotechniek B.V.

Samen zorgen voor minder CO2. Rapportage CFA 2011-H1. Eekels Elektrotechniek B.V. Eekels Elektrotechniek B.V. A. Plesmanlaan 2 9615 TH Kolham Postbus 4 9600 AA Hoogezand Telefoon +31 598 36 17 36 Fax +31 598 36 17 20 info@eekels.com www.eekels.com Rapportage CFA 2011-H1 Auteur(s) R.Homan

Nadere informatie

CO2 footprint H1 2018

CO2 footprint H1 2018 Correspondentieadres Hollandia BV Postbus 12 2920 AA Krimpen a/d IJssel T : +31 (0) 180 540 540 F : +31 (0) 180 519 956 Bezoekadres Hollandia BV Schaardijk 23 2921 LG Krimpen a/d IJssel E: info@hollandia.nl

Nadere informatie

CO 2 - en energiereductiedoelstellingen t/m 2012. Alfen B.V. Auteur: H. van der Vlugt Versie: 2.4 Datum: 16-aug-2011 Doc.nr: 10.

CO 2 - en energiereductiedoelstellingen t/m 2012. Alfen B.V. Auteur: H. van der Vlugt Versie: 2.4 Datum: 16-aug-2011 Doc.nr: 10. CO 2 - en energiereductiedoelstellingen t/m 2012 Alfen B.V. Auteur: H. van der Vlugt Versie: 2.4 Datum: Doc.nr: 10.A0320 CO 2 -reductierapport Distributielijst Naam B.Bor (Alf) M. Roeleveld (ALF) Accorderingslijst

Nadere informatie

Carbon Footprint Analyse 2010 Q1

Carbon Footprint Analyse 2010 Q1 JAARGANG 2, NR. 1 16 JUN 2010 REF.NR.: 10.A0356 Carbon Footprint Analyse 2010 Q1 Fri-Jado B.V. Inhoudsopgave Directieverklaring Organisatie Rapporterende organisatie Verantwoordelijk persoon Organisatie

Nadere informatie

CO 2 reductie: Nú doen, Baas groen!

CO 2 reductie: Nú doen, Baas groen! Baas B.V. Fascinatio Boulevard 522 2909 VA Capelle aan den IJssel Postbus 462 2900 AL Capelle aan den IJssel Telefoon 088-222 70 00 Fax 088-222 70 09 www.baasbv.nl ABN AMRO Bank 59.45.65.693 BTW nr. NL8509.99.303.B01

Nadere informatie

Carbon Footprint Welling Bouw Vastgoed

Carbon Footprint Welling Bouw Vastgoed Carbon Footprint Welling Bouw Vastgoed Dit document bevat de uitgewerkte actuele emissie inventaris van Welling Bouw Vastgoed Rapportage januari december 2009 (referentiejaar) Opgesteld door: Wouter van

Nadere informatie

Footprint. CO₂ prestaties

Footprint. CO₂ prestaties Footprint CO₂ prestaties Rijssen, Juli 2013 Auteur: L.J. Hoff Geaccodeerd door: M. Nijkamp Directeur Inhoudsopgave 1. Inleiding pagina 3 2. Organisatie pagina 4 2.1 Rapporterende organisatie pagina 4 2.2

Nadere informatie

CO₂ Emissie inventaris e helft Januari Juni 2018

CO₂ Emissie inventaris e helft Januari Juni 2018 1 van 11 CO₂ Emissie inventaris 2018 1 e helft Januari Juni 2018 Gedistribueerd aan 1x Directie 1x KAM Coördinator 1x Handboek CO₂ Prestatieladder Autorisatie directie J.W.A. van de Wetering 1 2 van 11

Nadere informatie