Het dagelijks bestuur van het waterschap Hunze en Aa s;

Maat: px
Weergave met pagina beginnen:

Download "Het dagelijks bestuur van het waterschap Hunze en Aa s;"

Transcriptie

1 ALGEMENE REGELS VOOR HET KRUISEN VAN WATERKERINGSVRIJE OPPERVLAKTEWATERLICHAMEN EN BIJBEHORENDE DUIKERS, ONDERHOUDSPADEN EN BESCHERMINGSZONES MET KABELS EN LEIDINGEN Het dagelijks bestuur van het waterschap Hunze en Aa s; overwegende: - dat het uit efficiency overwegingen wenselijk is algemene regels te stellen, in plaats van de vergunningplicht, voor het kruisen van waterkeringsvrije oppervlaktewaterlichamen en bijbehorende duikers, onderhoudspaden en beschermingszones met kabels en leidingen; - gelet op artikel 3.1 en 3.9 van de Keur van het waterschap Hunze en Aa s 2010; besluit: vast te stellen de volgende Algemene regels voor het kruisen van waterkeringsvrije oppervlaktewaterlichamen en bijbehorende duikers, onderhoudspaden en beschermingszones met kabels en leidingen: Voor het kruisen van waterkeringsvrije oppervlaktewaterlichamen en bijbehorende duikers, onderhoudspaden en beschermingszones met kabels en leidingen is geen vergunning op grond van artikel 3.1, 1a onder 1 e en 2 e van de Keur van het waterschap Hunze en Aa s vereist, indien de exploitant voldoet aan de volgende voorwaarden: 1. Melding. a. Het kruisen van waterkeringsvrije oppervlaktewaterlichamen, schouwsloten uitgezonderd, en bijbehorende duikers, onderhoudspaden en beschermingszones met kabels en leidingen moet uiterlijk drie weken voor aanvang van de werkzaamheden worden gemeld bij het waterschap. De meldplicht geldt ook voor het verleggen en verwijderen van de kabels en leidingen. b. Voor de melding wordt gebruik gemaakt van het door het waterschap daarvoor beschikbaar gestelde meldingsformulier. c. Als de werkzaamheden en werken niet binnen drie maanden na de melding zijn uitgevoerd, vervalt de melding. Het waterschap moet worden geïnformeerd over het niet doorgaan van de werkzaamheden. d. Calamiteiten tijdens de werkzaamheden of met de kabels en leidingen moeten onmiddellijk telefonisch ( ) worden gemeld aan het waterschap. 2. Diepteligging. a. Kabels en leidingen moeten bij duikerkruisingen minimaal 1 m. onder de duiker worden gelegd. b. De onderstaande diepteligging tussen kabels en leidingen en de vaste waterbodem dan wel afstand tot het talud moeten worden aangehouden:

2 Bij een waterlijn: kleiner dan 3 m. minimaal 1,5 m. tussen 3 m. en 10 m. minimaal 2 m. breder dan 10 m. minimaal 2,5 m. in geval van een A-vaarweg minimaal 5 m. In geval van een B-vaarweg minimaal 3 m. Vereiste diepteligging ten opzichte van waterbodem en vereiste afstand tot talud: c. Onder onderhoudspaden en beschermingszones dient de diepteligging 0,80 m. te zijn. 3. Waterhuishouding. a. De te kruisen waterkeringsvrije oppervlaktewaterlichamen mogen niet worden afgedamd. Door de werkzaamheden mag geen tekort of teveel aan water ontstaan. Als gevolg van de werkzaamheden mag de maximale doorstroming niet worden belemmerd. b. Zo nodig kan met instemming van of namens het dagelijks bestuur van lid a. worden afgeweken. 4. Onderhoudspaden en obstakels. a. De uitvoering van de werkzaamheden en constructie van de werken moet zodanig zijn dat de onderhoudspaden berijdbaar blijven voor het onderhoudsmaterieel. b. Binnen vijf meter uit de boveninsteek van waterkeringsvrije oppervlaktewaterlichamen, die in eigendom, beheer en onderhoud zijn bij het waterschap, mogen geen bovengrondse afsluiters, kathodische beschermingspaaltjes of andere obstakels worden aangebracht. In geval van schouwsloten moet daarover contact worden opgenomen met de eigenaar ervan. c. In uitzonderingsgevallen kan met toestemming van of namens het dagelijks bestuur van lid b. worden afgeweken. 5. Aanvullingen a. Aanvullingen moeten laagsgewijs mechanisch worden verdicht met de uitkomende grond of met schone grond, in lagen van ten hoogste 0,30 m. dikte. b. De aanvullingen van taluds en onderhoudspaden moeten worden ingezaaid met een dijkgrasmengsel D 2 met een hoeveelheid van 150 kg per ha. c. Het profiel van de waterkeringsvrije oppervlaktewaterlichamen en de bijbehorende duikers, onderhoudspaden en beschermingszones moeten in oorspronkelijke staat worden hersteld. 6. Standaard RAW en NEN a. De uitvoering van de werkzaamheden en de werken dient plaats te vinden volgens laatste uitgave van de Standaard RAW bepalingen. b. Bij de uitvoering van de werkzaamheden en werken moet worden voldaan aan de geldende NEN normen 3650 t/m 3652.

3 7. Onderhoudstermijn en schade a. De onderhoudstermijn voor de werken en werkzaamheden ten laste van de exploitant is twaalf maanden na gereedkomen. b. Het onderhoud van aangebrachte bijkomende werken, zoals beschoeiing of zinkstukken berust bij de exploitant van de werken. c. Schade door de werkzaamheden aan de waterkeringsvrije oppervlaktewaterlichamen en de bijbehorende werken, onderhoudspaden en beschermingszones dient ten genoegen van het waterschap te worden hersteld. 8. Aanwijzingen. Aanwijzingen door of namens het waterschap moeten worden opgevolgd. 9. Kabels en leidingen buiten gebruik. Niet meer in gebruik zijnde kabels en leidingen moeten ten genoegen van het waterschap worden verwijderd. 10. Toekomstige wijzigingen. a. Bij toekomstige aanpassing door of namens het waterschap van de waterkeringsvrije oppervlaktewaterlichamen en de bijbehorende werken, onderhoudspaden en beschermingszones dient de exploitant voor eigen rekening te zorgen voor de verlegging of verwijdering van kabels en leidingen. b. In afwijking van lid a. kan een andere regeling door of namens het dagelijks bestuur overeengekomen worden als omstandigheden daartoe aanleiding geven. Deze algemene regels treden in werking met ingang van 1 januari Veendam, 10 december 2012 Het dagelijks van het waterschap Hunze en Aa s Harm Küpers, secretaris-directeur Alfred van Hall, dijkgraaf

4 ALGEMENE TOELICHTING Inleiding In het kader van vermindering van de regeldruk streeft ook het waterschap Hunze en Aa s ernaar de vergunningplicht uit de Keur, waar mogelijk, te vervangen door algemene regels. Voor burgers en bedrijven heeft dat het voordeel dat ze geen vergunning meer hoeven te hebben. En het waterschap hoeft ze niet meer af te geven. In plaats van de vergunningplicht zijn er algemene regels, waar degene die werkzaamheden uitvoert zich aan moet houden. Deze Algemene regels voor het kruisen van waterkeringsvrije oppervlaktewaterlichamen c.a. met kabels en leidingen met komen in de plaats van de vergunningplicht, die daarvoor geldt op grond van artikel 3.1. onder 1a, 1 e en 2 e lid van de Keur. Volgens het eerste lid is vergunning nodig voor het verrichten van werkzaamheden in waterstaatswerken. Volgens het tweede lid voor het plaatsen en hebben van werken in waterstaatswerken. Artikel 3.9 van de Keur geeft de mogelijkheid om in plaats van het vereiste van een vergunning algemene regels te stellen. Voor een werk of werkzaamheid, die op grond van deze Algemene regels wordt uitgevoerd, kan toestemming van een derde-rechthebbende nodig zijn. Hiervoor dient de exploitant zelf te zorgen. De begripsbepalingen van de Keur gelden ook voor deze Algemene regels. Onder exploitant wordt verstaan degene onder wiens verantwoordelijkheid een kabel of leiding wordt aangelegd, beheerd of geëxploiteerd. Meestal is te zien of een kanaal of hoofdwatergang is voorzien van een waterkering. Maar niet altijd. Met name dan, maar in feite in alle gevallen, is maatgevend of er op de legger of de keurkaarten een waterkering is opgenomen. Toepassingsbereik Onder deze Algemene regels valt de kruising van alle soorten kabels en leidingen met: - oppervlaktewaterlichamen (kanalen, hoofdwatergangen en schouwsloten), zonder waterkeringen en de bijbehorende - duikers, - onderhoudspaden en - beschermingszones (de stroken van 5 meter langs kanalen of hoofdwatergangen). Deze kruisingen lenen zich goed voor het formuleren van algemene regels. Het gaat om betrekkelijk eenvoudige en standaard werkzaamheden. Het in de lengte langs of in oppervlaktewaterlichamen, duikers, onderhoudspaden of beschermingszones leggen van kabels en leidingen valt niet onder deze Algemene regels. Ook het kruisen van oppervlaktewaterlichamen c.a., die zijn voorzien van waterkeringen, wordt niet in deze Algemene regels van een watervergunning vrijgesteld, gelet op de risico s voor de veiligheid. Het waterschap wil van geval tot geval aan de hand van een vergunningaanvraag beoordelen of en onder welke voorwaarden in beide hierboven genoemde situaties een watervergunning kan worden verleend. Het waterschap staat bij voorkeur geen werken van anderen toe in de lengte onder of langs onderhoudspaden om het doelmatig gebruik door het waterschap zoveel mogelijk te waarborgen. De exploitant is verantwoordelijk voor het naleven van de voorwaarden, die in deze Algemene regels zijn opgenomen.

5 TOELICHTING PER VOORWAARDE (voor zover nodig) 1. Melding Aangezien deze Algemene regels mede werken betreffen, die bij het waterschap in eigendom, beheer of onderhoud zijn is het van belang dat het waterschap op de hoogte is van het uitvoeren van de werkzaamheden daaraan en van de ligging van de kabels en leidingen daarin. Zo is het voor de onderhoudsdienst nodig op de hoogte te zijn van die werkzaamheden. Een meldingstermijn van drie weken van te voren is voldoende. De meldingen kunnen worden gedaan via een formulier, dat op de internetsite van het waterschap te vinden is. Ook het verleggen en verwijderen van kabels en leidingen valt onder de meldingsplicht. Kabels onder schouwsloten vallen wel onder deze Algemene regels (dus geen watervergunning nodig, mits aan de voorwaarden wordt voldaan), maar hoeven niet te worden gemeld. Daarbij zijn geen directe waterschapsbelangen betrokken, die vergelijkbaar zijn met de belangen bij watergangen c.a., die bij het waterschap in eigendom, beheer of onderhoud zijn. Op de melding volgt binnen de termijn van drie weken een reactie van het waterschap. Dat kan zijn een akkoordverklaring, een verzoek om aanvulling van ontbrekende gegevens of een bericht dat alsnog een vergunning moet worden aangevraagd, omdat de werken en werkzaamheden niet onder de Algemene regels vallen. 2. Diepteligging Met de aangegeven diepteligging wordt voldoende gegarandeerd, dat de kabels en leidingen geen obstakels zijn in dan wel een gevaar vormen voor de instandhouding en het gebruik van de waterkeringsvrije oppervlaktewaterlichamen c.a. dan wel in/voor vaarwegen. Ook is de diepte voldoende voor het uitvoeren van baggerwerkzaamheden. Een A-vaarweg is een hoofdscheepvaartweg. In de praktijk zijn deze in beheer bij het Rijk of de provincie. Een B-vaarweg is een doorgaande regionale scheepvaartweg. Het beheer daarvan is meestal bij het waterschap. 3. Waterhuishouding De werkzaamheden mogen geen nadelige invloed hebben op de waterhuishouding. Soms kan het niet anders dan dat tijdelijk enige hinder ontstaat voor de normale wateraan- en afvoer. Met toestemming van het waterschap is dat mogelijk. 4. Onderhoudspaden en obstakels De werkzaamheden moeten zo worden uitgevoerd dat de onderhoudspaden daarna weer goed berijdbaar zijn. Bovengrondse obstakels binnen vijf meter uit de insteek van de waterschapswatergangen zijn niet toegestaan in verband met de hinder die dat kan opleveren voor de onderhoudswerkzaamheden. Bij schouwsloten moet het aanbrengen van bovengrondse werken ernaast met de eigenaren worden kortgesloten. Als er beslist geen andere geschikte plek is voor het plaatsen van aanduidingsborden of paaltjes e.d. dan is het redelijk bij wijze van uitzondering met toestemming van het waterschap een mogelijke locatie te kiezen binnen de vijf meter strook.

6 5. Aanvullingen Het Besluit bodemkwaliteit is van toepassing. Voor het opnieuw verkrijgen van een degelijke grasmat is een bepaald soort graszaad nodig in een voorgeschreven hoeveelheid. 6. Standaard RAW en NEN De Standaard RAW bevat een stelsel van juridische, administratieve en technische voorwaarden voor het samenstellen van bouwcontracten voor grond-, water-, en wegenbouwwerken. NEN 3650 geeft veiligheidseisen voor de aanleg van buisleidingsystemen ter bescherming van mens, milieu en goederen. NEN 3651 geeft aanvullende veiligheidseisen voor buisleidingen te land en gelegen in of nabij belangrijke waterstaatswerken. NEN 3652 geeft eisen voor niet-stalen leidingen in of nabij belangrijke waterstaatswerken, eveneens als aanvulling op NEN Deze normen en voorschriften geven dus waarborgen voor een veilige uitvoering. 7. Onderhoudstermijn en schade De exploitant is een jaar lang belast met de nazorg voor de aangelegde werken en uitgevoerde werkzaamheden. Als het nodig is in verband met de aanleg van de kabels en leidingen extra voorzieningen aan te leggen, dan komen die in onderhoud bij de exploitant. 8. Aanwijzingen Naar aanleiding van een melding of na eigen waarneming kan het waterschap aanwijzingen geven, die opgevolgd moeten worden. 9. Kabels en leidingen buiten gebruik Het verwijderen van overbodig geworden kabels en leidingen is verplicht en moet door de exploitant gedaan worden op een wijze, waar het waterschap genoegen mee kan nemen. Het verwijderen valt ook onder de meldingsplicht. Niet meer gebruikte kabels en leidingen brengen te veel risico s met zich mee. Het kan b.v. zijn dat de loze kabel of leiding wordt aangezien voor de echte, die even verder op blijkt te liggen en waar dan geen rekening meer mee wordt gehouden bij baggerwerkzaamheden of taludherstel. Uiteraard hoeft, wat het waterschap betreft, alleen maar het gedeelte onder de watergang c.a. te worden verwijderd. De gedoogplicht uit de Telecommunicatiewet voor het laten liggen van buiten gebruik gestelde kabels verhindert niet dat het waterschap hier eigen voorschriften mag stellen. 10. Toekomstige wijzigingen Als het waterschap veranderingen aan wil brengen in zijn werken en daarvoor kabels of leidingen moeten worden verlegd of verwijderd, dan dient de exploitant ervoor te zorgen dat

7 ze voor zijn rekening worden verlegd of verwijderd. Het zou niet redelijk zijn dat het waterschap nadelige gevolgen gaat ondervinden van het toestaan van werken en werkzaamheden in de waterkeringsvrije oppervlaktewaterlichamen c.a.. Het kan zijn dat omstandigheden aanleiding geven voor een andere regeling. Wanneer b.v. vrij snel na een geaccordeerde melding verlegging van de kabel of leiding nodig is, omdat het waterschap een watergang wil veranderen, is er wellicht reden om een kostenverdeling overeen te komen.

ALGEMENE REGELS WATERKWANTITEIT KEUR WATERSCHAP HUNZE EN AA S 2014 Onderdeel 1 STEIGER pagina 1 van 5

ALGEMENE REGELS WATERKWANTITEIT KEUR WATERSCHAP HUNZE EN AA S 2014 Onderdeel 1 STEIGER pagina 1 van 5 Onderdeel 1 STEIGER pagina 1 van 5 Artikel 1 Begripsbepalingen a. Steiger: constructie, die over een oppervlaktewaterlichaam is geplaatst en is verankerd in het achterliggende perceel. b. Natuurvriendelijke

Nadere informatie

ALGEMENE REGELS AANBRENGEN EN/OF VERVANGEN VAN BESCHOEIINGEN EN/OF DAMWANDEN IN SCHOUWSLOTEN

ALGEMENE REGELS AANBRENGEN EN/OF VERVANGEN VAN BESCHOEIINGEN EN/OF DAMWANDEN IN SCHOUWSLOTEN ALGEMENE REGELS AANBRENGEN EN/OF VERVANGEN VAN BESCHOEIINGEN EN/OF DAMWANDEN IN SCHOUWSLOTEN Het dagelijks bestuur van het waterschap Hunze en Aa s; overwegende: - dat het uit efficiency-overwegingen wenselijk

Nadere informatie

1. Aanhef. 2. Beoordeling aanvraag. 3. Besluit WATERVERGUNNING OP BASIS VAN DE KEUR

1. Aanhef. 2. Beoordeling aanvraag. 3. Besluit WATERVERGUNNING OP BASIS VAN DE KEUR WATERVERGUNNING OP BASIS VAN DE KEUR 1. Aanhef Het dagelijks bestuur van het waterschap Hunze en Aa s heeft op 14 september 2018 een aanvraag watervergunning ontvangen van Waterbedrijf Groningen NV, Postbus

Nadere informatie

Watervergunning Keur waterschap Hunze en Aa s

Watervergunning Keur waterschap Hunze en Aa s Watervergunning Keur waterschap Hunze en Aa s 1. Aanhef Het dagelijks bestuur van het waterschap Hunze en Aa s heeft op 16 maart 2015 een aanvraag ontvangen van de Provincie Drenthe, Postbus 122 te ASSEN,

Nadere informatie

De aanvraag is namens KPN B.V. ingediend door Volker Wessels Telecom Infratechniek BV te Zwolle.

De aanvraag is namens KPN B.V. ingediend door Volker Wessels Telecom Infratechniek BV te Zwolle. WATERVERGUNNING OP BASIS VAN DE KEUR 1. Aanhef Het dagelijks bestuur van het waterschap Hunze en Aa s heeft op 19 november 2013 een aanvraag ontvangen van KPN B.V., Stationsstraat 115, kamer C3.021, 3811

Nadere informatie

De watervergunning en de daarop betrekking hebbende stukken liggen ter inzage vanaf 25 juni 2014 tot en met 6 augustus 2014.

De watervergunning en de daarop betrekking hebbende stukken liggen ter inzage vanaf 25 juni 2014 tot en met 6 augustus 2014. WATERVERGUNNING OP BASIS VAN DE KEUR Op grond van de Keur 2010 is een watervergunning verleend aan: Enexis, Postbus 856 te 'S-Hertogenbosch voor het leggen en verwijderen van kabels langs hoofdwatergangen,

Nadere informatie

De aanvraag is namens Waterbedrijf Groningen NV ingediend door Royal HaskoningDHV BV te Groningen.

De aanvraag is namens Waterbedrijf Groningen NV ingediend door Royal HaskoningDHV BV te Groningen. WATERVERGUNNING OP BASIS VAN DE KEUR 1. Aanhef Het dagelijks bestuur van het waterschap Hunze en Aa s heeft op 13 september 2018 een aanvraag watervergunning ontvangen van Waterbedrijf Groningen NV, Postbus

Nadere informatie

De aanvraag is namens de Provincie Drenthe ingediend door A. Hak Drillcon BV te Helmond.

De aanvraag is namens de Provincie Drenthe ingediend door A. Hak Drillcon BV te Helmond. WATERVERGUNNING OP BASIS VAN DE KEUR 1. Aanhef Het dagelijks bestuur van het waterschap Hunze en Aa s heeft op 27 augustus 2015 een aanvraag ontvangen van de Provincie Drenthe, Postbus 122, 9400 AC te

Nadere informatie

Tegen het verlenen van de vergunning bestaat geen bezwaar, mits aan de algemene en bijzondere voorschriften wordt voldaan.

Tegen het verlenen van de vergunning bestaat geen bezwaar, mits aan de algemene en bijzondere voorschriften wordt voldaan. WATERVERGUNNING OP BASIS VAN DE KEUR 1. Aanhef Het dagelijks bestuur van het waterschap Hunze en Aa s heeft op 10 oktober 2014 een aanvraag ontvangen van de Gemeente Hoogezand-Sappemeer, Postbus 75, 9600

Nadere informatie

Watervergunning Keur waterschap Hunze en Aa s

Watervergunning Keur waterschap Hunze en Aa s Watervergunning Keur waterschap Hunze en Aa s 1. Aanhef Het dagelijks bestuur van het waterschap Hunze en Aa s heeft op 19 juni 2014 een aanvraag ontvangen van Gemeente Veendam, Postbus 20004 te Veendam,

Nadere informatie

De aanvraag is namens Enexis B.V. ingediend door Verkley BV te Drachten.

De aanvraag is namens Enexis B.V. ingediend door Verkley BV te Drachten. WATERVERGUNNING OP BASIS VAN DE KEUR 1. Aanhef Het dagelijks bestuur van het waterschap Hunze en Aa s heeft op 16 februari 2017 een aanvraag watervergunning ontvangen van Enexis B.V., Postbus 856, 5201

Nadere informatie

De aanvraag is namens Enexis ingediend door Van Vulpen B.V. te Gorinchem.

De aanvraag is namens Enexis ingediend door Van Vulpen B.V. te Gorinchem. WATERVERGUNNING OP BASIS VAN DE KEUR 1. Aanhef Het dagelijks bestuur van het waterschap Hunze en Aa s heeft op 20 februari 2017 een aanvraag watervergunning ontvangen van Enexis, Postbus 856, 5201 AW te

Nadere informatie

Tegen het verlenen van de vergunning bestaat geen bezwaar, mits aan de algemene- en bijzondere voorschriften wordt voldaan.

Tegen het verlenen van de vergunning bestaat geen bezwaar, mits aan de algemene- en bijzondere voorschriften wordt voldaan. WATERVERGUNNING OP BASIS VAN DE KEUR 1. Aanhef Het dagelijks bestuur van het waterschap Hunze en Aa s heeft op 4 september 2017 een aanvraag watervergunning ontvangen van Enexis, Postbus 856, 5201 AW te

Nadere informatie

De aanvraag is namens Groningen Seaports ingediend door Royal HaskoningDHV BV te Groningen.

De aanvraag is namens Groningen Seaports ingediend door Royal HaskoningDHV BV te Groningen. WATERVERGUNNING OP BASIS VAN DE KEUR 1. Aanhef Het dagelijks bestuur van het waterschap Hunze en Aa s heeft op 8 juni 2016 een aanvraag ontvangen van Groningen Seaports, Postbus 20004, 9930 PA te DELFZIJL

Nadere informatie

De aanvraag is namens SPIE Meppel B.V. ingediend door Antea Group Nederland te Heerenveen.

De aanvraag is namens SPIE Meppel B.V. ingediend door Antea Group Nederland te Heerenveen. WATERVERGUNNING OP BASIS VAN DE KEUR 1. Aanhef Het dagelijks bestuur van het waterschap Hunze en Aa s heeft op 28 maart 2018 een aanvraag watervergunning ontvangen van SPIE Meppel B.V., Pieter Mastebroekweg

Nadere informatie

De aanvraag is namens Enexis Netbeheer B.V. ingediend door BAM Infra Energie & Water Noord- Oost bv te Nieuwleusen.

De aanvraag is namens Enexis Netbeheer B.V. ingediend door BAM Infra Energie & Water Noord- Oost bv te Nieuwleusen. WATERVERGUNNING OP BASIS VAN DE KEUR 1. Aanhef Het dagelijks bestuur van het waterschap Hunze en Aa s heeft op 7 december 2018 een aanvraag watervergunning ontvangen van Enexis Netbeheer B.V., Postbus

Nadere informatie

Watervergunning Keur waterschap Hunze en Aa s

Watervergunning Keur waterschap Hunze en Aa s Watervergunning Keur waterschap Hunze en Aa s 1. Aanhef Het dagelijks bestuur van het waterschap Hunze en Aa s heeft op 16 december 2015 een aanvraag ontvangen van Gemeente Assen, Postbus 30018 te ASSEN,

Nadere informatie

gezien het voorstel van de Voorbereidingscommissie d.d. 20 augustus 2013; vast te stellen de Algemene regels kwantiteit Keur waterschap Vechtstromen

gezien het voorstel van de Voorbereidingscommissie d.d. 20 augustus 2013; vast te stellen de Algemene regels kwantiteit Keur waterschap Vechtstromen Algemene regels kwantiteit, Keur waterschap Vechtstromen Kenmerk: WVS - 37 Het dagelijks bestuur van het waterschap Vechtstromen; gezien het voorstel van de Voorbereidingscommissie d.d. 20 augustus 2013;

Nadere informatie

De aanvraag is namens Waterbedrijf Groningen NV ingediend door HaskoningDHV Nederland BV te Amersfoort.

De aanvraag is namens Waterbedrijf Groningen NV ingediend door HaskoningDHV Nederland BV te Amersfoort. WATERVERGUNNING OP BASIS VAN DE KEUR 1. Aanhef Het dagelijks bestuur van het waterschap Hunze en Aa s heeft op 2 juni 2017 een aanvraag watervergunning ontvangen van Waterbedrijf Groningen NV, Postbus

Nadere informatie

De aanvraag is namens Enexis ingediend door Verkley B.V. te Drachten.

De aanvraag is namens Enexis ingediend door Verkley B.V. te Drachten. WATERVERGUNNING OP BASIS VAN DE KEUR 1. Aanhef Het dagelijks bestuur van het waterschap Hunze en Aa s heeft op 24 april 2017 een aanvraag watervergunning ontvangen van Enexis, Postbus 856, 5201 AW te 'S-HERTOGENBOSCH.

Nadere informatie

De aanvraag is namens Waterbedrijf Groningen NV ingediend door HaskoningDHV Nederland BV te Rotterdam.

De aanvraag is namens Waterbedrijf Groningen NV ingediend door HaskoningDHV Nederland BV te Rotterdam. WATERVERGUNNING OP BASIS VAN DE KEUR 1. Aanhef Het dagelijks bestuur van het waterschap Hunze en Aa s heeft op 1 juli 2015 een aanvraag ontvangen van Waterbedrijf Groningen NV, Postbus 24, 9700 AA te GRONINGEN

Nadere informatie

De aanvraag is namens xxxx ingediend door Combinatie Hoogwatermaatregelen te Grijpskerk.

De aanvraag is namens xxxx ingediend door Combinatie Hoogwatermaatregelen te Grijpskerk. WATERVERGUNNING OP BASIS VAN DE KEUR 1. Aanhef Het dagelijks bestuur van het waterschap Hunze en Aa s heeft op 16 maart 2016 een aanvraag ontvangen van xxxx, Rijksweg West 18, 9608 PC te WESTERBROEK om

Nadere informatie

Alleen bestemd voor tekst op internet bij Watervergunning die ter inzage wordt gelegd, dit wordt niet meegezonden. Bekendmaking

Alleen bestemd voor tekst op internet bij Watervergunning die ter inzage wordt gelegd, dit wordt niet meegezonden. Bekendmaking HAS2018_Z11193 Gemeente Veendam Alleen bestemd voor tekst op internet bij Watervergunning die ter inzage wordt gelegd, dit wordt niet meegezonden. Bekendmaking Postbus 20004 te VEENDAM Watervergunning

Nadere informatie

Watervergunning Keur waterschap Hunze en Aa s

Watervergunning Keur waterschap Hunze en Aa s Watervergunning Keur waterschap Hunze en Aa s 1. Aanhef Het dagelijks bestuur van het waterschap Hunze en Aa s heeft op 17 mei 2016 een aanvraag ontvangen van Enexis, Postbus 856 te 'S-HERTOGENBOSCH, om

Nadere informatie

De aanvraag is namens Witte Huis BV ingediend door Oosterhof Holman Infra BV te Grijpskerk.

De aanvraag is namens Witte Huis BV ingediend door Oosterhof Holman Infra BV te Grijpskerk. WATERVERGUNNING OP BASIS VAN DE KEUR 1. Aanhef Het dagelijks bestuur van het waterschap Hunze en Aa s heeft op 16 september 2015 een aanvraag ontvangen van Witte Huis BV, Industrieweg 17, 9601 LJ te HOOGEZAND

Nadere informatie

De watervergunning en de daarop betrekking hebbende stukken liggen ter inzage vanaf 15 januari 2014 tot en met 26 februari 2014.

De watervergunning en de daarop betrekking hebbende stukken liggen ter inzage vanaf 15 januari 2014 tot en met 26 februari 2014. WATERVERGUNNING OP BASIS VAN DE KEUR Op grond van de Keur 2010 is een watervergunning verleend aan: TenneT TSO B.V., Postbus 718 te Arnhem voor het leggen van een kabel langs hoofdwatergangen en het maken

Nadere informatie

Watervergunning Keur waterschap Hunze en Aa s

Watervergunning Keur waterschap Hunze en Aa s Watervergunning Keur waterschap Hunze en Aa s 1. Aanhef Het dagelijks bestuur van het waterschap Hunze en Aa s heeft op 5 juni 2018 een aanvraag watervergunning ontvangen van Zorgboerderij Vossenburght,

Nadere informatie

De aanvraag is namens Groningen Seaports ingediend door Heuvelman Ibis B.V. te Delfzijl.

De aanvraag is namens Groningen Seaports ingediend door Heuvelman Ibis B.V. te Delfzijl. WATERVERGUNNING OP BASIS VAN DE KEUR 1. Aanhef Het dagelijks bestuur van het waterschap Hunze en Aa s heeft op 13 februari 2015 een aanvraag ontvangen van Groningen Seaports, Postbus 20004, 9930 PA te

Nadere informatie

Watervergunning. Voor het verwijderen van een brug en het aanleggen van een dam met duiker op de locatie bij Gruttostraat 1 in Benschop

Watervergunning. Voor het verwijderen van een brug en het aanleggen van een dam met duiker op de locatie bij Gruttostraat 1 in Benschop Watervergunning Voor het verwijderen van een brug en het aanleggen van een dam met duiker op de locatie bij Gruttostraat 1 in Benschop Datum 14 juli 2017 Zaaknummer 13919 Poldermolen 2 Postbus 550 3990

Nadere informatie

De aanvraag is namens de Gemeente Groningen - Stadsbeheer ingediend door de Provincie Groningen te Groningen.

De aanvraag is namens de Gemeente Groningen - Stadsbeheer ingediend door de Provincie Groningen te Groningen. WATERVERGUNNING OP BASIS VAN DE KEUR 1. Aanhef Het dagelijks bestuur van het waterschap Hunze en Aa s heeft op 17 november 2017 een aanvraag watervergunning ontvangen van Gemeente Groningen - Stadsbeheer,

Nadere informatie

22. Het inrichten van particuliere tuinen op de in de bijlage aangegeven waterkeringen

22. Het inrichten van particuliere tuinen op de in de bijlage aangegeven waterkeringen Algemene regel 22 22. Het inrichten van particuliere tuinen op de in de bijlage aangegeven waterkeringen Een algemene regel vervangt de vergunningplicht voor bepaalde activiteiten of werken die in de Keur

Nadere informatie

De aanvraag is namens North Water Afvalwater B.V. ingediend door PSMS B.V te Nieuwegein.

De aanvraag is namens North Water Afvalwater B.V. ingediend door PSMS B.V te Nieuwegein. WATERVERGUNNING OP BASIS VAN DE KEUR 1. Aanhef Het dagelijks bestuur van het waterschap Hunze en Aa s heeft op 31 mei 2018 een aanvraag watervergunning ontvangen van North Water Afvalwater B.V., Griffeweg

Nadere informatie

De aanvraag is namens Gastransport Nord GmbH ingediend door Antea Group Nederland te Heerenveen.

De aanvraag is namens Gastransport Nord GmbH ingediend door Antea Group Nederland te Heerenveen. WATERVERGUNNING OP BASIS VAN DE KEUR 1. Aanhef Het dagelijks bestuur van het waterschap Hunze en Aa s heeft op 11 mei 2017 een aanvraag watervergunning ontvangen van Gastransport Nord GmbH, Cloppenburger

Nadere informatie

Alleen bestemd voor tekst op internet bij watervergunning die ter inzage wordt gelegd; dit wordt niet meegezonden. Bekendmaking

Alleen bestemd voor tekst op internet bij watervergunning die ter inzage wordt gelegd; dit wordt niet meegezonden. Bekendmaking HAS2018_Z11220 Enexis Alleen bestemd voor tekst op internet bij watervergunning die ter inzage wordt gelegd; dit wordt niet meegezonden. Bekendmaking Magistratenlaan 116 te 'S-HERTOGENBOSCH Watervergunning

Nadere informatie

Watervergunning. Datum 14 september Zaaknummer 16280

Watervergunning. Datum 14 september Zaaknummer 16280 Watervergunning Voor het aanleggen van een steiger bij een primaire watergang en een regionale waterkering op de locatie Jacob Barneveldstraat 99 in Linschoten. Datum 14 september 2017 Zaaknummer 16280

Nadere informatie

De aanvraag is namens Gasunie Grid Services B.V. ingediend door Antea Group Nederland te Heerenveen.

De aanvraag is namens Gasunie Grid Services B.V. ingediend door Antea Group Nederland te Heerenveen. WATERVERGUNNING OP BASIS VAN DE KEUR 1. Aanhef Het dagelijks bestuur van het waterschap Hunze en Aa s heeft op 27 februari 2017 een aanvraag watervergunning ontvangen van Gasunie Grid Services B.V., Postbus

Nadere informatie

De aanvraag is namens Gemeente Assen ingediend door Arcadis Nederland BV te Assen.

De aanvraag is namens Gemeente Assen ingediend door Arcadis Nederland BV te Assen. WATERVERGUNNING OP BASIS VAN DE KEUR 1. Aanhef Het dagelijks bestuur van het waterschap Hunze en Aa s heeft op 12 juni 2015 een aanvraag ontvangen van Gemeente Assen, Postbus 30018, 9400 RA te ASSEN om

Nadere informatie

De aanvraag is namens de Gemeente Vlagtwedde ingediend door Royal Haskoning DHV BV te Groningen.

De aanvraag is namens de Gemeente Vlagtwedde ingediend door Royal Haskoning DHV BV te Groningen. WATERVERGUNNING OP BASIS VAN DE KEUR 1. Aanhef Het dagelijks bestuur van het waterschap Hunze en Aa s heeft op 5 maart 2015 een aanvraag ontvangen van de Gemeente Vlagtwedde, Postbus 14, 9550 AA te SELLINGEN

Nadere informatie

De aanvraag is namens SPIE Meppel B.V. ingediend door Antea Group Nederland te Heerenveen.

De aanvraag is namens SPIE Meppel B.V. ingediend door Antea Group Nederland te Heerenveen. WATERVERGUNNING OP BASIS VAN DE KEUR 1. Aanhef Het dagelijks bestuur van het waterschap Hunze en Aa s heeft op 5 april 2018 een aanvraag watervergunning ontvangen van SPIE Meppel B.V., Pieter Mastebroekweg

Nadere informatie

Watervergunning Keur waterschap Hunze en Aa s

Watervergunning Keur waterschap Hunze en Aa s Watervergunning Keur waterschap Hunze en Aa s 1. Aanhef Het dagelijks bestuur van het waterschap Hunze en Aa s heeft op 18 oktober 2016 een aanvraag ontvangen van Aannemersbedrijf Oosterhuis bv g.w.w.,

Nadere informatie

gelet op artikel 3.1 lid 1 sub a en e, lid 4 sub a en artikel 3.13 van de keur Waterschap Rijn en IJssel 2009;

gelet op artikel 3.1 lid 1 sub a en e, lid 4 sub a en artikel 3.13 van de keur Waterschap Rijn en IJssel 2009; Besluit tot wijziging van de algemene regels, nadere regels en verplichtingen, behorende bij de keur Waterschap Rijn en IJssel 2009 (recreatieve activiteiten) Het college van dijkgraaf en heemraden; gelet

Nadere informatie

Watervergunning. Voor het leggen van een coaxkabel middels een boogzinker onder een primaire watergang op de locatie Voordorpsedijk 35 in Groenekan

Watervergunning. Voor het leggen van een coaxkabel middels een boogzinker onder een primaire watergang op de locatie Voordorpsedijk 35 in Groenekan Watervergunning Voor het leggen van een coaxkabel middels een boogzinker onder een primaire watergang op de locatie Voordorpsedijk 35 in Groenekan Datum 4 juli 2017 Zaaknummer 13832 Poldermolen 2 Postbus

Nadere informatie

1. Aanhef. 2. Aanvraag

1. Aanhef. 2. Aanvraag 1. Aanhef Het dagelijks bestuur van het waterschap Noorderzijlvest heeft op 20 oktober 2017 een aanvraag ontvangen van te Amersfoort, om een vergunning als bedoeld in hoofdstuk 6 van de Waterwet (Wtw)

Nadere informatie

De aanvraag is namens Rijkswaterstaat Noord-Nederland ingediend door Gebroeders van der Lee te Hagestein.

De aanvraag is namens Rijkswaterstaat Noord-Nederland ingediend door Gebroeders van der Lee te Hagestein. WATERVERGUNNING OP BASIS VAN DE KEUR 1. Aanhef Het dagelijks bestuur van het waterschap Hunze en Aa s heeft op 1 juni 2015 een aanvraag ontvangen van Rijkswaterstaat Noord-Nederland, Postbus 2301, 8901

Nadere informatie

WATERVERGUNNING. Voor het (ver)planten en verwijderen van bomen langs watergangen aan de Amerongerwetering in Wijk bij Duurstede

WATERVERGUNNING. Voor het (ver)planten en verwijderen van bomen langs watergangen aan de Amerongerwetering in Wijk bij Duurstede WATERVERGUNNING Voor het (ver)planten en verwijderen van bomen langs watergangen aan de Amerongerwetering in Wijk bij Duurstede Datum 28 november 2017 Zaaknummer 19098 INHOUDSOPGAVE HOOFDSTUK 1 BESLUIT...3

Nadere informatie

Watervergunning. Voor het uitbreiden van een steiger op de locatie Frederik Hendrikstraat 106 in Utrecht. Datum 16 juni 2017.

Watervergunning. Voor het uitbreiden van een steiger op de locatie Frederik Hendrikstraat 106 in Utrecht. Datum 16 juni 2017. Watervergunning Voor het uitbreiden van een steiger op de locatie Frederik Hendrikstraat 106 in Utrecht Datum 16 juni 2017 Zaaknummer 13429 Poldermolen 2 Postbus 550 3990 GJ Houten T (030) 634 57 00 post@hdsr.nl

Nadere informatie

Algemene regel 11 Keur

Algemene regel 11 Keur Algemene regel 11 Keur Het plaatsen en hebben van een onttrekkings- of uitstroomvoorziening Met deze algemene regel hoeft geen watervergunning meer te worden aangevraagd voor bepaalde activiteiten of werken

Nadere informatie

Watervergunning Keur waterschap Hunze en Aa s

Watervergunning Keur waterschap Hunze en Aa s Watervergunning Keur waterschap Hunze en Aa s 1. Aanhef Het dagelijks bestuur van het waterschap Hunze en Aa s heeft op 6 april 2017 een aanvraag watervergunning ontvangen van AkzoNobel Industrial Chemicals

Nadere informatie

De watervergunning en de daarop betrekking hebbende stukken liggen ter inzage vanaf 22 januari 2014 tot en met 5 maart 2014.

De watervergunning en de daarop betrekking hebbende stukken liggen ter inzage vanaf 22 januari 2014 tot en met 5 maart 2014. WATERVERGUNNING OP BASIS VAN DE KEUR Op grond van de Keur 2010 is een watervergunning verleend aan: Vereniging van eigenaars De Brink 24 t/m 190 (even nummers), Postbus 23535 te Rotterdam voor het legaliseren

Nadere informatie

1. Aanhef. 2. Aanvraag

1. Aanhef. 2. Aanvraag 1. Aanhef Het dagelijks bestuur van het waterschap Noorderzijlvest heeft op 25 juni 2018 een aanvraag ontvangen van te Nieuwegein, namens te Harderwijk, om een vergunning als bedoeld in hoofdstuk 6 van

Nadere informatie

De aanvraag is namens Eurofiber Nederland B.V. ingediend door Schuuring B.V. te Harderwijk.

De aanvraag is namens Eurofiber Nederland B.V. ingediend door Schuuring B.V. te Harderwijk. WATERVERGUNNING OP BASIS VAN DE KEUR 1. Aanhef Het dagelijks bestuur van het waterschap Hunze en Aa s heeft op 11 juli 2016 een aanvraag ontvangen van Eurofiber Nederland B.V., Safariweg 25-31, 3605 MA

Nadere informatie

Watervergunning. Datum 27 september Zaaknummer 16570

Watervergunning. Datum 27 september Zaaknummer 16570 Watervergunning Voor het dempen, graven en verbreden van (een) watergang(en) en het aanleggen van plasbermen op de locatie bij Heeswijk 120 in Montfoort Datum 27 september 2017 Zaaknummer 16570 Poldermolen

Nadere informatie

Watervergunning. Datum 27 juli Zaaknummer 14885

Watervergunning. Datum 27 juli Zaaknummer 14885 Watervergunning Voor het graven van een watergang ter compensatie van het versneld afvoeren en lozen van hemelwater vanaf nieuw verhard oppervlak op de locatie Van Musschenbroekbaan 13 in Nieuwegein Datum

Nadere informatie

1. Aanhef. 2. Aanvraag

1. Aanhef. 2. Aanvraag 1. Aanhef Het dagelijks bestuur van het Waterschap Noorderzijlvest heeft op 7 juni 2018 een aanvraag ontvangen van om een vergunning als bedoeld in hoofdstuk 6 van de Waterwet (Wtw) voor het verrichten

Nadere informatie

De aanvraag betreft de aanleg van een dam met duiker in hoofdwatergang Hoogemeedstertocht, nabij Hogeweg 1, 9801 TG te Zuidhorn.

De aanvraag betreft de aanleg van een dam met duiker in hoofdwatergang Hoogemeedstertocht, nabij Hogeweg 1, 9801 TG te Zuidhorn. 1. Aanhef Het dagelijks bestuur van het waterschap Noorderzijlvest heeft op 27 november 2018 een aanvraag ontvangen van om een vergunning als bedoeld in hoofdstuk 6 van de Waterwet (Wtw) voor het verrichten

Nadere informatie

WATERVERGUNNING Datum Zaaknummer

WATERVERGUNNING Datum Zaaknummer WATERVERGUNNING Voor het aanleggen van een tijdelijke dam met duikers op de locatie Landschapsbaan in Vleuten Datum 13 oktober 2017 Zaaknummer 18014 INHOUDSOPGAVE HOOFDSTUK 1 BESLUIT...3 HOOFDSTUK 2 VOORSCHRIFTEN...4

Nadere informatie

38 Afrasteringen bij een waterkering

38 Afrasteringen bij een waterkering 38 Afrasteringen bij een waterkering 38.1 Inleiding In dit hoofdstuk staat het plaatsen en verwijderen van afrasteringen (paaltjes met schapengaas of paaltjes met draden ertussen) centraal. Het plaatsen

Nadere informatie

De watervergunning en de daarop betrekking hebbende stukken liggen ter inzage vanaf 9 juni 2014 tot en met 21 juli 2014.

De watervergunning en de daarop betrekking hebbende stukken liggen ter inzage vanaf 9 juni 2014 tot en met 21 juli 2014. WATERVERGUNNING OP BASIS VAN DE KEUR Op grond van de Keur 2010 is een watervergunning verleend aan: XXX, Hoofdweg 3 te Scharmer voor het dempen van een slootje naast de woning te Scharmer. De watervergunning

Nadere informatie

1. Aanhef. 2. Aanvraag

1. Aanhef. 2. Aanvraag 1. Aanhef Het dagelijks bestuur van het waterschap Noorderzijlvest heeft op 20 oktober 2017 een aanvraag ontvangen van, om een vergunning als bedoeld in hoofdstuk 6 van de Waterwet (Wtw) voor het verrichten

Nadere informatie

1. Aanhef. 2. Aanvraag

1. Aanhef. 2. Aanvraag 1. Aanhef Het dagelijks bestuur van het waterschap Noorderzijlvest heeft op 2 augustus 2018 een aanvraag ontvangen van, om een vergunning als bedoeld in hoofdstuk 6 van de Waterwet (Wtw) voor het verrichten

Nadere informatie

26 Aanbrengen van grond bij een waterkering

26 Aanbrengen van grond bij een waterkering 26 Aanbrengen van grond bij een waterkering 26.1 Inleiding In dit hoofdstuk staat het aanbrengen van grond bij waterkeringen centraal. Onder deze handeling wordt verstaan: - opvullen van gaten en kuilen;

Nadere informatie

De aanvraag is namens Powerfield Zonnepark Stadskanaal ingediend door BügelHajema - Adviseurs te Assen.

De aanvraag is namens Powerfield Zonnepark Stadskanaal ingediend door BügelHajema - Adviseurs te Assen. WATERVERGUNNING OP BASIS VAN DE KEUR 1. Aanhef Het dagelijks bestuur van het waterschap Hunze en Aa s heeft op 15 mei 2018 een aanvraag watervergunning ontvangen van Powerfield Zonnepark Stadskanaal, Hogedijken

Nadere informatie

WATERVERGUNNING. Voor het leggen van een lagedrukgasleiding bij een waterkering op de locatie Zandweg 213a in De Meern. Datum 28 maart 2018

WATERVERGUNNING. Voor het leggen van een lagedrukgasleiding bij een waterkering op de locatie Zandweg 213a in De Meern. Datum 28 maart 2018 WATERVERGUNNING Voor het leggen van een lagedrukgasleiding bij een waterkering op de locatie Zandweg 213a in De Meern Datum 28 maart 2018 Zaaknummer 24339 INHOUDSOPGAVE HOOFDSTUK 1 BESLUIT...3 HOOFDSTUK

Nadere informatie

WATERVERGUNNING. Datum 3 november Zaaknummer 19142

WATERVERGUNNING. Datum 3 november Zaaknummer 19142 WATERVERGUNNING Voor het vervangen van een verkeersregelinstallatiekast (VRI kast) bij een watergang en een waterkering op de locatie Boerendijk ter hoogte van de brug in de Chrysantstraat in Woerden Datum

Nadere informatie

De aanvraag is namens Royal Bodewes Shipyards B.V. ingediend door Witte Huis BV te Hoogezand.

De aanvraag is namens Royal Bodewes Shipyards B.V. ingediend door Witte Huis BV te Hoogezand. WATERVERGUNNING OP BASIS VAN DE KEUR 1. Aanhef Het dagelijks bestuur van het waterschap Hunze en Aa s heeft op 26 juli 2018 een aanvraag watervergunning ontvangen van Royal Bodewes Shipyards B.V., Werfkade

Nadere informatie

Watervergunning. Datum 13 juli Zaaknummer 13497

Watervergunning. Datum 13 juli Zaaknummer 13497 Watervergunning Voor het graven en dempen van watergangen en het aanleggen en verwijderen van dammen met duiker op de locatie Laag Nieuwkoop 30 in Kockengen Datum 13 juli 2017 Zaaknummer 13497 Poldermolen

Nadere informatie

4 Duikers 4.1 Inleiding

4 Duikers 4.1 Inleiding 4 Duikers 4.1 Inleiding Een duiker is een constructie die watergangen door een grondlichaam heen met elkaar verbindt. Een duiker zorgt ervoor dat water van de ene kant van het grondlichaam naar de andere

Nadere informatie

Watervergunning. Voor het leggen van een laagspanningskabel bij de Soestdijkseweg Zuid en De Holle Bilt in De Bilt. Datum 19 juni 2017

Watervergunning. Voor het leggen van een laagspanningskabel bij de Soestdijkseweg Zuid en De Holle Bilt in De Bilt. Datum 19 juni 2017 Watervergunning Voor het leggen van een laagspanningskabel bij de Soestdijkseweg Zuid en De Holle Bilt in De Bilt Datum 19 juni 2017 Zaaknummer 13121 Poldermolen 2 Postbus 550 3990 GJ Houten T (030) 634

Nadere informatie

Aan de vergunning de in hoofdstuk 5 opgenomen voorschriften te verbinden met het oog op de in artikel 2.1 van de Waterwet genoemde doelstellingen.

Aan de vergunning de in hoofdstuk 5 opgenomen voorschriften te verbinden met het oog op de in artikel 2.1 van de Waterwet genoemde doelstellingen. WATERVERGUNNING OP BASIS VAN DE KEUR Op grond van de Keur 2010 is een watervergunning verleend aan: Landgoed Scholtenszathe BV, Postbus 4 te Klazienaveen voor het aanbrengen van een dam met een inlaatconstructie

Nadere informatie

Het waterschap heeft op 14 april 2015 de laatste aanvullingen op de aanvraag ontvangen.

Het waterschap heeft op 14 april 2015 de laatste aanvullingen op de aanvraag ontvangen. WATERVERGUNNING OP BASIS VAN DE KEUR 1. Aanhef Het dagelijks bestuur van het waterschap Hunze en Aa s heeft op 19 januari 2015 een aanvraag ontvangen van Gemeente Groningen - Afdeling Projecten, Postbus

Nadere informatie

Watervergunning. Datum 17 oktober Zaaknummer 16866

Watervergunning. Datum 17 oktober Zaaknummer 16866 Watervergunning Voor het slopen van een woning en het afdekken van de fundering met grond bij een waterkering op de locatie bij Provincialeweg Oost 29 in Haastrecht Datum 17 oktober 2017 Zaaknummer 16866

Nadere informatie

De watervergunning en de daarop betrekking hebbende stukken liggen ter inzage vanaf 18 februari 2014 tot en met 1 april 2014.

De watervergunning en de daarop betrekking hebbende stukken liggen ter inzage vanaf 18 februari 2014 tot en met 1 april 2014. WATERVERGUNNING OP BASIS VAN DE KEUR Op grond van de Keur 2010 is een watervergunning verleend aan: Groningen Seaports, Postbus 20004 te Delfzijl voor het aanbrengen van radarpost C in het Zeehavenkanaal

Nadere informatie

ONTWERP WATERVERGUNNING OP BASIS VAN DE KEUR

ONTWERP WATERVERGUNNING OP BASIS VAN DE KEUR ONTWERP WATERVERGUNNING OP BASIS VAN DE KEUR Datum: Veendam, Nummer: HAS2018_Z09054 Onderwerp: Het maken van een gestuurde boring onder 5 regionale waterkeringen van kanalen of hoofdwatergangen. Deze

Nadere informatie

-- ontwerp -- Beleidsregel schadevergoeding kabels en leidingen waterschap Hunze en Aa s 2014.

-- ontwerp -- Beleidsregel schadevergoeding kabels en leidingen waterschap Hunze en Aa s 2014. -- ontwerp -- Beleidsregel schadevergoeding kabels en leidingen waterschap Hunze en Aa s 2014. Het dagelijks bestuur van het waterschap Hunze en Aa s; overwegende, dat uitgangspunten ontbreken voor het

Nadere informatie

WATERVERGUNNING. Voor het aanleggen van een dam met duiker en het graven van oppervlaktewater op de locatie Gelderlantlaan in Utrecht

WATERVERGUNNING. Voor het aanleggen van een dam met duiker en het graven van oppervlaktewater op de locatie Gelderlantlaan in Utrecht WATERVERGUNNING Voor het aanleggen van een dam met duiker en het graven van oppervlaktewater op de locatie Gelderlantlaan in Utrecht Datum 2 november 2018 Zaaknummer 33987 INHOUDSOPGAVE HOOFDSTUK 1 BESLUIT...3

Nadere informatie

15 Kabels en leidingen 15.1 Inleiding

15 Kabels en leidingen 15.1 Inleiding 15 Kabels en leidingen 15.1 Inleiding Kabels en leidingen worden voor een grote verscheidenheid aan toepassingen aangelegd. Denk onder andere aan: elektriciteitskabels, gasleidingen, drinkwaterleidingen,

Nadere informatie

3. Beleidsregel insteekhavens langs waterkeringen langs de Gekanaliseerde Hollandse IJssel

3. Beleidsregel insteekhavens langs waterkeringen langs de Gekanaliseerde Hollandse IJssel 3. Beleidsregel insteekhavens langs waterkeringen langs de Gekanaliseerde Hollandse IJssel Kader Keur Op grond van artikel 3.1, eerste lid, aanhef en sub a en b is het verboden zonder vergunning van het

Nadere informatie

De watervergunning en de daarop betrekking hebbende stukken liggen ter inzage vanaf 15 januari 2014 tot en met 26 februari 2014.

De watervergunning en de daarop betrekking hebbende stukken liggen ter inzage vanaf 15 januari 2014 tot en met 26 februari 2014. WATERVERGUNNING OP BASIS VAN DE KEUR Op grond van de Keur 2010 is een watervergunning verleend aan: Eneco Wind Park Delfzijl Noord V.O.F., Postbus 19020 te Rotterdam voor het aanpassen en verbreden van

Nadere informatie

Algemene regel 10 Keur

Algemene regel 10 Keur Algemene regel 10 Keur Het aanbrengen en hebben van steigers en vlonders Met deze algemene regel hoeft geen watervergunning meer te worden aangevraagd voor bepaalde activiteiten of werken die in de Keur

Nadere informatie

WATERVERGUNNING. Voor het leggen van glasvezelkabel bij een waterkering op de locatie nabij Zandweg 206A in De Meern. Zaaknummer

WATERVERGUNNING. Voor het leggen van glasvezelkabel bij een waterkering op de locatie nabij Zandweg 206A in De Meern. Zaaknummer WATERVERGUNNING Voor het leggen van glasvezelkabel bij een waterkering op de locatie nabij Zandweg 206A in De Meern Zaaknummer 38963 Datum INHOUDSOPGAVE HOOFDSTUK 1 BESLUIT...3 HOOFDSTUK 2 VOORSCHRIFTEN...4

Nadere informatie

Melding In het kader van de algemene regels van de Keur van het hoogheemraadschap van Schieland en de Krimpenerwaard 2016 en/of de Wegenverordening

Melding In het kader van de algemene regels van de Keur van het hoogheemraadschap van Schieland en de Krimpenerwaard 2016 en/of de Wegenverordening Melding In het kader van de algemene regels van de Keur van het hoogheemraadschap van Schieland en de Krimpenerwaard 2016 en/of de Wegenverordening van Schieland en de Krimpenerwaard 2012 Introductie Inleiding

Nadere informatie

Keur waterschap Vechtstromen

Keur waterschap Vechtstromen ' ' _._ _1.awšlml «lwwl%wf2í»~.~ Wlm... mw'.ll l l ~.... M.mw» 1Mm ff.. «/;. «/ff~" > f=*i' «* _..lww.w....tzwañf wímw.. _ ~ V f _ W fs ~f...l...l...j s íf.l WATERSCHAP vechtstromen Algemene regels

Nadere informatie

Tegen het verlenen van de vergunning bestaat geen bezwaar, mits aan de algemene en bijzondere voorschriften wordt voldaan.

Tegen het verlenen van de vergunning bestaat geen bezwaar, mits aan de algemene en bijzondere voorschriften wordt voldaan. WATERVERGUNNING OP BASIS VAN DE KEUR 1. Aanhef Het dagelijks bestuur van het waterschap Hunze en Aa s heeft op 9 maart 2015 een aanvraag ontvangen van TenneT TSO B.V., Postbus 718, 6800 AS te ARNHEM om

Nadere informatie

Watervergunning. Datum 15 mei Zaaknummer 11154

Watervergunning. Datum 15 mei Zaaknummer 11154 Watervergunning Voor het aanpassen van de waterhuishouding t.b.v. de uitbreiding van de carpoolvoorziening op de locatie Streektransferium Linielanding te Nieuwegein Datum 15 mei 2017 Zaaknummer 11154

Nadere informatie

BESLUIT. De werken dienen te worden uitgevoerd zoals aangegeven op de bij de aanvraag ingediende tekening met kenmerk: SIO-64552, dd. 24 oktober 2018.

BESLUIT. De werken dienen te worden uitgevoerd zoals aangegeven op de bij de aanvraag ingediende tekening met kenmerk: SIO-64552, dd. 24 oktober 2018. Watervergunning Keur waterschap Vechtstromen Datum: 18 december 2018 Kenmerk: Z-1820093/u18063304 Het dagelijks bestuur heeft op 22 november 2018 een aanvraag van u ontvangen voor een vergunning voor het

Nadere informatie

De aanvraag betreft het vervangen van de bestaande houten remmingwerken van de Kinderverlatenbrug te Hoogkerk door stalen afmeerpalen.

De aanvraag betreft het vervangen van de bestaande houten remmingwerken van de Kinderverlatenbrug te Hoogkerk door stalen afmeerpalen. 1. Aanhef Het dagelijks bestuur van het waterschap Noorderzijlvest heeft op 22 oktober 2018 een aanvraag ontvangen van, om een vergunning als bedoeld in hoofdstuk 6 van de Waterwet (Wtw) voor het verrichten

Nadere informatie

WATERVERGUNNING (RAAM)

WATERVERGUNNING (RAAM) WATERVERGUNNING (RAAM) Voor het aanleggen van glasvezel bij watergangen op de locatie nabij Burgemeester Middelweerdbaan 1 in De Meern Datum 30 augustus 2018 Zaaknummer 31735 INHOUDSOPGAVE HOOFDSTUK 1

Nadere informatie

o n t w e r p

o n t w e r p ---------------------------------------------- o n t w e r p ----------------------------------------------------------- ALGEMENE REGELS WATERKWANTITEIT KEUR WATERSCHAP HUNZE EN AA S 2014 Het dagelijks

Nadere informatie

- het houden van een georganiseerde activiteit in, langs of boven een waterstaatswerk (kernzone).

- het houden van een georganiseerde activiteit in, langs of boven een waterstaatswerk (kernzone). WATERSCHAPSBLAD 28 Officiële uitgave van Waterschap Rijn en IJssel. Nr. 10118 december 2015 Bekendmaking en ter inzage legging van het ontwerpbesluit tot wijziging van de Algemene regels, nadere regels

Nadere informatie

WATERVERGUNNING. Datum 6 november Zaaknummer 18585

WATERVERGUNNING. Datum 6 november Zaaknummer 18585 WATERVERGUNNING Voor het maken van een grondboring en het plaatsen van een peilbuis in een waterkering op de locatie Hoge Rijndijk 14 in Nieuwerbrug aan den Rijn Datum 6 november 2017 Zaaknummer 18585

Nadere informatie

KEUR WATERSCHAP HUNZE EN AA S 2010

KEUR WATERSCHAP HUNZE EN AA S 2010 KEUR WATERSCHAP HUNZE EN AA S 2010 In werking getreden: 4 januari 2010 1 Inhoudsopgave Blz. Hoofdstuk 1: Algemene Bepalingen Artikel 1.1. Begripsomschrijvingen... Artikel 1.2. Hoofdelijke aansprakelijkheid..

Nadere informatie

De vergunningaanvraag is bij waterschap Noorderzijlvest geregistreerd onder het nummer Z/18/

De vergunningaanvraag is bij waterschap Noorderzijlvest geregistreerd onder het nummer Z/18/ 1. Aanhef Het dagelijks bestuur van het waterschap Noorderzijlvest heeft op 18 juli 2018 een aanvraag ontvangen van de heer, om een vergunning als bedoeld in hoofdstuk 6 van de Waterwet (Wtw) voor het

Nadere informatie

WATERVERGUNNING. Voor het aanpassen van de waterhuishouding op de locatie Ruige Weide in Oudewater. Datum 27 maart 2018.

WATERVERGUNNING. Voor het aanpassen van de waterhuishouding op de locatie Ruige Weide in Oudewater. Datum 27 maart 2018. WATERVERGUNNING Voor het aanpassen van de waterhuishouding op de locatie Ruige Weide in Oudewater Datum 27 maart 2018 Zaaknummer 24042 INHOUDSOPGAVE HOOFDSTUK 1 BESLUIT...3 HOOFDSTUK 2 VOORSCHRIFTEN...4

Nadere informatie

Alle stukken maken onderdeel uit van deze vergunning, evenals de fototekening met kenmerk Z/18/

Alle stukken maken onderdeel uit van deze vergunning, evenals de fototekening met kenmerk Z/18/ 1. Aanhef Het dagelijks bestuur van het waterschap Noorderzijlvest heeft op 19 juni 2018 een aanvraag ontvangen van, om een vergunning als bedoeld in hoofdstuk 6 van de Waterwet (Wtw) voor het verrichten

Nadere informatie

1. Aanhef. De aanvraag is geregistreerd onder nummer Z/18/

1. Aanhef. De aanvraag is geregistreerd onder nummer Z/18/ 1. Aanhef Het dagelijks bestuur van het waterschap Noorderzijlvest heeft op 24 september 2018 een aanvraag ontvangen van, om een vergunning als bedoeld in hoofdstuk 6 van de Waterwet (Wtw) voor het verrichten

Nadere informatie

O1. Algemene gegevens

O1. Algemene gegevens Meldingsformulier Waterwet Inleiding Met dit formulier doet u een melding op basis van de Algemene Regels bij de Keur Waterschap Groot Salland. Belangrijk! Raadpleeg altijd eerst de website van het waterschap,

Nadere informatie

Hoofdstuk 1 Algemene bepalingen. Verordening Werkzaamheden kabels en leidingen gemeente Bunnik

Hoofdstuk 1 Algemene bepalingen. Verordening Werkzaamheden kabels en leidingen gemeente Bunnik Verordening Werkzaamheden kabels en leidingen gemeente Bunnik Aanhef De raad van de gemeente Bunnik; gelezen het voorstel van het college van burgemeester en wethouders van 28 oktober 2014; gelet op artikel

Nadere informatie

In antwoord op uw brief, binnengekomen op 20 maart 2014, zenden wij u hierbij de gevraagde watervergunning.

In antwoord op uw brief, binnengekomen op 20 maart 2014, zenden wij u hierbij de gevraagde watervergunning. Deddens Akkerbouw Herenstreek 47 7885 AT NIEUW-DORDRECHT Aquapark 5, Veendam Postbus 195 9640 AD Veendam Tel 0598-693800 Fax 0598-693893 www.hunzeenaas.nl Uw brief 20 maart 2014 Datum 20 juni 2014 Ons

Nadere informatie

Watervergunning. Voor het aanleggen van een kunstgrasveld en een tijdelijke dam met duiker op de locatie Sportpark De Paperclip in Vleuten

Watervergunning. Voor het aanleggen van een kunstgrasveld en een tijdelijke dam met duiker op de locatie Sportpark De Paperclip in Vleuten Watervergunning Voor het aanleggen van een kunstgrasveld en een tijdelijke dam met duiker op de locatie Sportpark De Paperclip in Vleuten Datum 17 mei 2017 Zaaknummer 12440 Poldermolen 2 Postbus 550 3990

Nadere informatie