IBM PureFlex System. Het systeem met geïntegreerde expertise

Maat: px
Weergave met pagina beginnen:

Download "IBM PureFlex System. Het systeem met geïntegreerde expertise"

Transcriptie

1 IBM PureFlex System Het systeem met geïntegreerde expertise

2 2 IBM PureFlex System IT wordt het strategisch middelpunt van uw bedrijf In de afgelopen 100 jaar is IT veranderd van een gespecialiseerde tool in een factor diet niet meer weg te denken is uit ons leven. IBM heeft de ontwikkeling van tabellarische machines die telden met mechanische schakelaars of vacuümslangen tot de eerste programmeerbare computers meegemaakt en bood haar klanten deze hele periode hulp bij het oplossen van problemen. Nu de planeet steeds slimmer wordt, is IT niet meer weg te denken uit ons bedrijf en ons leven. De kennis van IBM als leverancier van oplossingen voor infrastructuur, middleware en toepassingen, heeft de planeet slimmer gemaakt. Nu ondernemingen meer waarde uit hun gegevens, bedrijfsprocessen en andere belangrijke investeringen moeten distilleren, wordt IT het strategische middelpunt van het bedrijf. De IT-systemen waarop wij allen bouwen, moeten zich aanpassen en uitstekende prestaties leveren terwijl de bedrijfsomgeving doorlopend verandert en complexer wordt. Door deze factoren worden traditionele computermodellen doorlopend onder druk gezet. Bedrijven zien zich genoodzaakt innovatie te stimuleren en nieuwe kansen sneller en beter dan ooit te benutten. Gebruikers hebben in alle facetten van hun leven, zakelijk, persoonlijk, entertainment, hoge verwachtingen van IT. Zij willen dat aan hun eisen tegemoet wordt gekomen en willen zelf bepalen hoe dat gebeurt. IT moet aan deze verwachtingen voldoen door een snelle aanpassing aan nieuwe eisen en flexibele groeimogelijkheden te bieden en tegelijkertijd te blijven voldoen aan eisen op het gebied van betrouwbaarheid en betaalbaarheid. Consolideren Optimaliseren Innoveren Cloud-automatisering versnellen De huidige IT-modellen bieden een reeks mogelijkheden: u kunt de flexibiliteit van een systeem voor algemeen gebruik inzetten voor het afstemmen van uw eigen systemen, waardoor ze optimaal geschikt zijn voor de bedrijfsomgeving. Deze methode vergt echter veel tijd, inspanning en kennis. U hebt uw eigen experts, die zich toeleggen op het afstemmen van deze systemen. Toepassingen bevinden zich aan het andere eind van het spectrum. Deze systemen zijn gebouwd voor een bepaald doel en zijn eenvoudig te installeren en beheren. Toepassingen kunnen echter de mogelijkheid om u aan te passen aan bedrijfsveranderingen belemmeren. Cloud-automatisering is ook een optie. Toepassingen worden geïnstalleerd op flexibele groepen computerresources. Cloud-diensten creëren echter wel een gezamenlijke afhankelijkheid. U hebt niet de volledige controle over uw eigen gegevensbladen.

3 IBM PureSystems 3 In de afgelopen jaren, zijn onze IT-systemen complex en moeilijk beheerbaar geworden. Daardoor wordt innovatie regelmatig belemmerd door IT, in plaats van gestimuleerd. 1 Gary Barnett, the Bathwick Group, The road to Smarter Computing. Veel ondernemingen spenderen aan het openhouden van de deuren te veel tijd, geld en kennis, waardoor zij onvoldoende mogelijkheden hebben om in te zetten op innovatie: Ruim 70 procent van het IT-budget wordt besteed aan beheer en onderhoud 2 Als we nieuwe mogelijkheden binnenhalen, duurt dit te lang. Complexe IT-oplossingen belemmeren verandering en aanpassing. Het resultaat? U kunt bedrijfsinnovatie niet bewerkstelligen met een snelheid die voldoet aan de eisen van de markt. Als u wilt voldoen aan de eisen van nu, hebt u server-, opslag-, netwerk- en softwareresources nodig met een solide basis, zodat uw bedrijf zich snel en automatisch kan aanpassen aan veranderende omstandigheden. U hebt een brede kennis en bewezen best practices nodig op het gebied van systeembeheer, toepassingen, hardwareonderhoud en meer. Een nieuwe categorie IT-systemen: systemen met geïntegreerde expertise Het is tijd voor nieuwe systemen: systemen met geïntegreerde expertise die de flexibiliteit van algemene systemen leveren, in combinatie met de rekbaarheid van cloud-automatisering en de eenvoud van een toepassing die is afgestemd op de workload. Deze systemen leveren een nieuwe IT-ervaring met een betere rendabiliteit. IBM PureSystems is de eerste reeks systemen in deze categorie die de volgende mogelijkheden biedt: Ingebouwde expertise: taken van experts overnemen, zoals vastleggen en automatiseren - van de infrastructuur tot de toepassing Integratie door design: diep geïntegreerde en op de behoeften afgestemde hardware en software worden geleverd in een kant-en-klaar, voor workloads geoptimaliseerd systeem Transparanter: maakt elk deel van de IT-lifecycle eenvoudiger middels geïntegreerd beheer van het gehele systeem en een breed ecosysteem geoptimaliseerde oplossingen, alle met een design dat werkt met uw bestaande IT-investeringen. Systemen met geïntegreerde expertise leveren veel meer dan een statisch systeem opgebouwd uit goed afgestemde componenten: een server, opslag, netwerk- en databasesoftware, die een vaste toepassing in de bovenlaag bedienen. Deze systemen zijn gebouwd op patterns of expertise en verbeteren het reactievermogen van het bedrijf aanzienlijk.

4 4 IBM PureFlex System Patterns of expertise leveren moeiteloos en efficiënt ongeëvenaarde resultaten Met patterns of expertise kunt u de noodzakelijke elementen automatisch verdelen, beheren en optimaliseren, van de onderliggende hardwarebronnen tot middleware en software, om zo moderne bedrijfsprocessen, diensten en toepassingen te leveren en beheren. Na tientallen jaren ervaring met het optimaliseren van installatie en beheer van datacenters, software-infrastructuren en toepassingen, in een te voorspellen en installeren vorm, leveren deze systemen wereldwijd beproefde, voorspelbare en installeerbare best practices en kennis. Deze patronen zijn meer dan een blueprint of instructies om u te helpen, de expertise is ingebouwd en gereed om het volgende te realiseren: Eenvoud: U hebt een transparantere omgeving nodig. Patterns of expertise helpen u diverse servers, opslag en toepassingen moeiteloos te consolideren op een eenvoudig te beheren, geïntegreerd systeem. Controle: Geoptimaliseerde patterns of expertise versnellen cloud-installaties en verlagen de risico s door een betere beveiliging en een kleinere kans op menselijke fouten. Systemen met geïntegreerde expertise bevatten de kennis die voortkomt uit duizenden installaties, vastgestelde best practices, een innovatieve denkwijze, IT-leiderschap en de expertise van BP s en leveranciers van oplossingen. Deze bouwblokken omvatten computer-, opslag-, netwerk- en beheerresources. Er zijn drie soorten patronen: Snelheid: Bedrijven zoeken innovatieve manieren om producten en diensten sneller in de markt te zetten. Zij eisen een snel investeringsrendement. Door expertise in te bouwen in een oplossing worden handmatige taken vermeden, levering geautomatiseerd en innovatie gerealiseerd Efficiëntie: U dient al het mogelijke uit uw systemen te halen, zoals energiezuinigheid, eenvoudig beheer en een snelle, geautomatiseerde reactie op problemen, om zo de kosten te verlagen en waardevolle resources te sparen Ingebouwde expertise optimaliseert uw cruciale bedrijfstoepassingen en helpt u bij het behalen van een optimaal investeringsrendement Patronen in de infrastructuur omspannen de basiselementen van de systeeminfrastructuur, zoals servers, opslag, netwerk, virtualisatie en beheer. Patronen in het platform ondersteunen de middleware, databases, toepassingsservers en meer Patronen in toepassingen leveren expertise op het niveau van bedrijfstoepassingen.

5 IBM PureSystems 5 IBM PureSystems IBM PureSystems met ingebouwde expertise zijn verkrijgbaar in twee uitvoeringen en bieden verfijnde IBM-hardware en -software in combinatie met patterns of expertise: Infrastructuursystemen: reeds geïntegreerde computer-, opslag, netwerk-, virtualisatie- en beheerrecources Platformsystemen: geoptimaliseerde middleware geïntegreerd op een infrastructuursysteem. Doordat expertise is ingebouwd in uw systemen, kan uw personeel zich richten op bedrijfsinnovatie, en niet op het fabriceren, testen en aanpassen van op maat geïntegreerde oplossingen. Deze systemen zijn ontwikkeld voor cloud-automatisering en zijn gebaseerd op open architecturen, om zo een moeiteloze integratie met bestaande omgevingen te realiseren. Het eindresultaat is een transparante ervaring, van systeeminstelling en installatie van de oplossing tot het dagelijks beheer en doorlopende verbeteringen en upgrades. IBM PureFlex System Het IBM PureFlex System combineert computer-nodes, opslag-, netwerk-, virtualisatie- en beheermogelijkheden in een enkele, geoptimaliseerde infrastructuur die waarneemt wat de resource-eisen zijn en daarop inspringt. Een PureFlex System bevat geïntegreerde patterns of expertise voor het automatiseren en optimaliseren van de installatie en het onderhoud van uw workloads. Expertise op het gebied van installatie versnelt de time-to-value met een factor 100 ten opzichte van traditionele systemen 3. Expertise op het gebied van consolidatie en beheer opgedaan bij duizenden geslaagde optimalisaties van datacenters levert verregaande automatisering en vermindert de handmatige processen die uw personeel vele uren werk kosten aanzienlijk. Expertise op het gebied van optimalisering zorgt dat uw infrastructuur flexibel genoeg is om onverwachte vraag aan te kunnen, zonder dure overcapaciteit te hoeven inzetten. Dit systeem is ontwikkeld voor het leveren van IT-transparantie zonder de flexibiliteit die u nodig hebt nadelig te beïnvloeden. Een systeem met geïntegreerde expertise dat zowel eenvoud als flexibiliteit biedt hebt u de mogelijkheid IT-services snel te installeren en operationeel te houden op het prestatieniveau dat uw systeem eist, terwijl de kosten beheersbaar blijven. Eenvoud, controle, efficiëntie en flexibiliteit De kracht van een PureFlex System komt voort uit een gevirtualiseerde, open architectuur die keuzemogelijkheden biedt in combinatie met een diepe integratie en dynamisch en eenvoudig beheer vanuit een enkel gezichtspunt. Deze oplossingen bieden ingebouwde virtualisatie over meerdere computer-, opslag- en netwerkbronnen in het systeem, om zo ongeëvenaarde automatisering alsmede moeiteloze

6 6 IBM PureFlex System optimalisering van workloads te realiseren. Een PureFlex System is open en flexibel en is ontwikkeld om te werken met bestaande investeringen. Daarbij bieden PureFlex Systems een keuze aan systeemarchitecturen, besturingssystemen en hypervisors, zodat u uw oplossing nauwkeurig kunt toesnijden op uw workloads. Deze architectuur is ontwikkeld om u te laten profiteren van vier belangrijke voordelen: Eenvoud Een PureFlex System wordt verzonden als een uitgebreid, geïntegreerd infrastructuursysteem dat binnen enkele uren kan worden geïnstalleerd. Een PureFlex System is eenvoudiger omdat het geïntegreerd is by design : Componenten zijn geconfigureerd om samen de prestaties te optimaliseren Geïntegreerd beheer vanaf een enkele console stroomlijnt het beheer en geeft gebruikers de mogelijkheid resources en workloads te voorzien, installeren en bewaken Het systeem is gebaseerd op patterns of expertise en biedt de mogelijkheid workloads op een intelligente manier te optimaliseren en de beste resources aan te raden voor de ondersteuning van nieuwe workloads. Zo worden handmatige processen tot een minimum teruggebracht. Door het design zijn belangrijke taken eenvoudiger uit te voeren. Beheerders hebben de mogelijkheid een nieuwe virtuele machine (VM) met een klik op de knop te voorzien of een van tevoren ingestelde image te installeren vanuit een bibliotheek. U hebt de mogelijkheid workloads op fysieke en virtuele resources en met meerdere architecturen, hypervisors en besturingssystemen te beheren vanuit een enkele interface. Systeembeheerders hebben de mogelijkheid aangepaste waarschuwingen te creëren op basis van resourcedrempels en reacties op veel events te automatiseren. Indien meer interventie nodig is, vindt u gedetailleerde systeeminformatie vanuit een enkele interface. Controle Een PureFlex System is ontwikkeld voor het leveren van transparantie en u controle en keuzemogelijkheden te bieden zonder de complexiteit te verhogen. U bent niet beperkt tot een enkele architectuur of de middleware van een enkele leverancier. U kunt kiezen uit een reeks servers, besturingssystemen en hypervisors, en systemen ontwikkelen die echt zijn toegesneden op de eisen van uw bedrijf. U hebt op een PureFlex System de mogelijkheid een brede reeks workloads uit te voeren en te optimaliseren. Daarbij is aanpassing mogelijk als de bedrijfseisen veranderen. Deze combinatie van keuzemogelijkheden en controle leveren een ideaal platform voor consolidatie. U hebt de mogelijkheid workloads van veel servers die resources vreten te consolideren op een enkel, efficiënt PureFlex System, ongeacht welke architecturen en besturingssystemen u momenteel gebruikt. Daarbij hebt u ook de mogelijkheid opslag te consolideren in uw PureFlex System en opslag te virtualiseren op uw bestaande opslagsystemen. U regelt alles vanaf een enkele uniforme interface. Het systeem is open, waardoor het in vrijwel elke bestaande infrastructuur past, vormt een aanvulling op de bestaande systemen en vervangt afgeschreven systemen. U bepaalt hoe snel de installatie wordt uitgevoerd.

7 IBM PureSystems 7 De krachtige, gebruiksvriendelijke beheerinterface biedt beheerders de mogelijkheid fysieke en virtuele resources, en zelfs meerdere systemen, te beheren. U hebt de mogelijkheid een reeks resources, zoals een virtuele server, opslag- en netwerkresources te definiëren voor een bepaalde workload en deze als een enkele resource te beheren. Neem bijvoorbeeld een SAP-landschap. Het is mogelijk de SAP-database, toepassingsresources en bijbehorende ontwikkelings- en testresources, als een enkele workload te definiëren. Efficiëntie IBM heeft haar ervaring met het ontwikkelen van server-, opslag- en netwerksystemen ingebouwd in het PureFlex System, om zo het gebruik, de betrouwbaarheid en de prestaties van resources naar een hoger plan te brengen. Integratie by design houdt in dat efficiëntie is ingebouwd in het design van elke systeemlaag. Maar deze integratie breidt zich uit tot de beschikbaarheid van het systeem. Het systeem is bijvoorbeeld in staat een ophanden zijnde hardwarestoring waar te nemen. Met de ingebouwde expertise kan het systeem workloads verplaatsen die van deze hardware afhankelijk zijn. Dit biedt de beheerder de mogelijkheid de defecte hardware te vervangen zonder downtime. Deze mogelijkheden zijn ontwikkeld om u een beschikbaarheid van enterprise-klasse te bieden terwijl ook de eenvoud van een toepassing wordt geboden. Daarnaast is het PureFlex System ontwikkeld om de efficiëntie van het systeembeheer naar een hoger plan te tillen. De combinatie van een geïntegreerde infrastructuur en geavanceerd systeembeheer is bedoeld om het beheer en de administratiekosten te verminderen, zodat uw experts vrij zijn om zich bezig te houden met belangrijkere taken. De belangrijkste mogelijkheden zijn: Een diepgaande integratie verkleint de IT-footprint, omdat minder vloerruimte in het datacenter wordt gebruikt en werkprocessen energiezuinig zijn De prestaties en de rendabiliteit van IT worden verbeterd omdat systemen zijn toegesneden op de taak De dynamische toewijzing van resources geeft het systeem de mogelijkheid zich aan te passen aan vraagpieken van workloads, om zo de aanschaf van nieuwe resources overbodig te maken Een eenvoudig pakket met minder kabels, ingebouwde netwerkcapaciteiten, geladen virtualisatiemogelijkheden en integratie vanuit de fabriek dat binnen enkele uren geïnstalleerd kan worden en operationeel is. Geautomatiseerde processen worden geactiveerd door events en maken het beheer transparanter en verlagen het aantal terugkerende beheertaken. Geïntegreerd servicebeheer versnelt het testen en installeren van toepassingen Door gecentraliseerd beheer en diepe integratie is er veel minder kennis en training nodig voor het beheer en de installatie van het systeem Ondersteuning voor virtualisatie van computer-, opslag- en netwerkresources levert verplaatsbare workloads en automatische voorziening.

8 8 IBM PureFlex System Snelheid Het PureFlex System is wat we noemen born virtualised. Het levert uitzonderlijke flexibiliteit en maakt uw oplossing gereed voor cloud-automatisering. De gecentraliseerde beheercapaciteiten bieden u de mogelijkheid gevirtualiseerde computer-, opslag en netwerkresources te beheren terwijl de voorziening van deze resources via de ingebouwde expertise automatisch wordt uitgevoerd. Zo kunt u snel nieuwe services installeren, de time-to-market versnellen en beter reageren op veranderingen in uw bedrijf. Deze flexibiliteit beschermt uw IT-investering doordat nu en in de toekomst in de IT-eisen van uw bedrijf wordt voorzien, op een snelheid die u bepaalt. Als de softwareontwikkelaars van uw bedrijf een ontwikkelingsen testomgeving snel willen instellen en verwijderen, hebt u de mogelijkheid deze omgevingen snel te voorzien en images van toepassingen binnen enkele seconden te installeren vanaf een interne image-bibliotheek. Deze snelheid en flexibiliteit leveren uw bedrijf de mogelijkheid snel te kunnen inspringen op IT- en bedrijfseisen en marktkansen aan te grijpen. Deze waarde gaat verder dan IBM. Tienduizenden toepassingen worden ondersteund door de beschikbare hypervisors en door het besturingssysteem op het PureFlex System. Veel belangrijke toepassingen zijn geoptimaliseerd voor het PureFlex System waardoor u niet alleen profiteert van de ingebouwde expertise van IBM, maar ook van die van business partners. Expertise op het gebied van aanpassing, configuratie en optimalisatie van deze toepassingen kan in uw systeem ingebouwd worden, om toepassingen zo snel mogelijk te installeren, de prestaties van toepassingen te verbeteren en het upgraden van toepassingen te versnellen. De aankoop van een PureFlex System is eenvoudiger De eenvoud van een PureFlex System begint bij aankoop. U hebt drie geïntegreerde, geoptimaliseerde prestatieniveaus als uitgangspunt voor uw keuze. Uw oplossing wordt aan u verzonden als een volledig, getest pakket met computer-, opslag- en netwerkresources waarop u en business partners van IBM een oplossingen op maat kunnen maken. De ingebouwde patterns of expertise voor installatie, beheer en optimalisatie, zoals cloud-mogelijkheden, maken belangrijke taken voor al uw IT-resources transparanter. Uw systeem is ontwikkeld voor een snelle installatie en transparant beheer. U selecteert de mogelijkheden die u nodig hebt op basis van uw doel-workload en -omgeving. Elke configuratie is beschikbaar voor uw computer-nodes met de IBM POWER7- of Intel -processor. Express De Express-configuratie is ontwikkeld voor kleine en middelgrote ondernemingen en is het aantrekkelijkst geprijsde instapmodel in de serie PureFlex Systems. Standaard De Standard-configuratie is bij uitstek geschikt voor toepassingsservers met ondersteunende opslag- en netwerkresources en is ontwikkeld voor het ondersteunen van oplossingen van uw ISV s. Enterprise De Enterprise-configuratie is bij uitstek geschikt voor het schalen van cloud-installaties en is voorzien van ingebouwde redundantie voor een uiterst betrouwbare en flexibele werking. Dit systeem ondersteunt uw kritieke toepassingen en cloud-diensten.

9 IBM PureSystems 9 No-compromise bouwblokken - geïntegreerd by design Het PureFlex System is opgebouwd uit no-compromise bouwblokken die de betrouwbare IBM-technologie als basis hebben, open standaarden ondersteunen en betrouwbare roadmaps bieden. Uw PureFlex System kan worden ingezet voor technologieën van meerdere generaties, ondersteunt de huidige eisen van uw workloads en is geschikt voor het ondersteunen van toekomstige bedrijfseisen. Beheer IBM Flex System Manager is ontwikkeld voor het optimaliseren van de fysieke en virtuele resources van uw IBM PureFlex System alsmede het vereenvoudigen en automatiseren van terugkerende taken. Van eenvoudige systeeminstallatie waarbij wizards en ingebouwde expertise worden ingezet, tot geconsolideerde bewaking van al uw resources computer, opslag, netwerk, virtualisatie en energie de Flex System Manager biedt zowel belangrijke beheerfuncties als automatiseringsmogelijkheden. Met deze ideale oplossing verlaagt u de beheerkosten en hebt u de mogelijkheid u te richten op bedrijfsinnovatie. Een enkele gebruikersinterface biedt: Intelligente automatisering Groeperen van resources Beter gebruik van resources Volledige integratie van beheer Transparante installatie. Computer-nodes De computer-nodes van het PureFlex System profiteren van de capaciteiten van POWER7-processors of Intel-processors en leveren de prestaties die uw cruciale toepassingen eisen. Deze computer-nodes ondersteunen een reeks hypervisors, besturingssystemen en virtualisatieomgevingen en vormen de basis voor: Virtualisatie-oplossingen Databasetoepassingen Ondersteuning voor infrastructuur Line of business (LOB)-toepassingen. Opslag De opslagmogelijkheden van een PureFlex System leveren, via de opslag-nodes in het systeem, geavanceerde functionaliteit, terwijl u ondertussen via geavanceerde virtualisatie profiteert van uw bestaande opslaginfrastructuur. Via een enkele gebruikersinterface voor al uw opslag en een beheerconsole die geïntegreerd is in het uitgebreide beheersysteem, maakt uw PureFlex System het opslagbeheer transparanter. Dit geeft u de mogelijkheid opslag van derden te visualiseren en de huidige opslaginfrastructuur te migreren zonder verstoring. Daarnaast profiteert u van intelligent tiering. Hiermee brengt u de prestaties en de kosten voor uw opslagbehoeften in balans. Het systeem ondersteunt tevens replicatie en snapshots, lokaal en extern, om zo flexibele mogelijkheden voor bedrijfscontinuïteit en herstel te bieden.

10 10 IBM PureFlex System Netwerk Middels een reeks beschikbare adapters en switches voor de ondersteuning van belangrijke netwerkprotocollen, hebt u de mogelijkheid uw PureFlex System zo te configureren dat het in uw huidige infrastructuur past en toch gereed is voor de toekomst. De netwerkresources in het PureFlex System zijn op standaarden gebaseerd, flexibel en volledig geïntegreerd in het systeem wardoor u no-compromise netwerkmogelijkheden voor uw oplossing krijgt. Netwerkresources worden per workload gevirtualiseerd en beheerd. Deze mogelijkheden zijn geautomatiseerd en geoptimaliseerd, om de betrouwbaarheid van uw netwerk te verbeteren en het netwerkbeheer transparanter te maken. De belangrijkste mogelijkheden zijn: Ondersteunt uw huidige netwerkinfrastructuur, waaronder Ethernet, Fibre Channel (FC) en InfiniBand Biedt toonaangevende prestaties met 1 gigabit (Gb), 10 Gb en 40 Gb Ethernet (GbE); 8 Gb en 16 Gb FC en FDR InfiniBand Levert een schaalbaar, betaal als u groeit-ontwerp waarmee u poorten en bandbreedte kunt toevoegen wanneer dit nodig is. Infrastructuur Het Flex System Enterprise-chassis vormt de basis van een PureFlex System. Het ondersteunt intelligente installatie- en beheermogelijkheden voor workloads, om zo een optimale flexibiliteit te leveren. Het 14-node, 10U-chassis levert een uitstekende connectiviteit voor uw geïntegreerde computer-, opslag-, netwerk- en beheerresources. Het chassis is ontwikkeld voor het ondersteunen van technologie van de vorige generaties en biedt onafhankelijk schaalbare resourcegroepen voor een beter gebruik en lagere kosten per workload. Essentiële IT-mogelijkheden zijn voortgekomen uit tientallen jaren ervaring IBM heeft tientallen jaren ervaring met het transformeren van bedrijven van klanten uit vrijwel elke sector, overal ter wereld, en kan u helpen bij het zetten van de volgende stap op weg naar slimmere automatisering. Wij investeerden miljarden Britse ponden in research and development (R&D) van systemen, software en processen en hebben de daaruit voortgekomen kennis, expertise en technologie in onze oplossingen geïntegreerd. Met onze grote naam op het gebied van open standaarden kunt u er zeker van zijn dat u onze oplossingen kunt integreren met andere onderdelen van uw eigen omgeving en met het omvangrijke netwerk van partners, klanten en leveranciers. Een breed partnerecosysteem vertegenwoordigt een rijke ervaring op het gebied van technologische innovatie en industrie. Dit, in combinatie met de uitzonderlijke capaciteiten en kennis om dit alles voor u te integreren en onze onaflatende inzet, maakt dat u kunt bouwen op IBM en op uw IBM PureFlex System. Meer informatie Ga voor meer informatie over IBM Pure FlexSystem-producten naar: ibm.com/ibm/puresystems/ of neem contact op met uw IBM account manager of IBM Business Partner.

11 Aantekeningen

12 IBM Nederland B.V. Johan Huizingalaan VH Amsterdam Tel: +31 (0) De startpagina van IBM vindt u op ibm.com IBM, het IBM-logo, ibm.com, IBM Flex System, Express en POWER7 zijn handelsmerken of geregistreerde handelsmerken van International Business Machines Corporation in de Verenigde Staten, andere landen of beide. Als deze en andere onder het IBM-handelsmerk vallende merken voor het eerst vermeld worden in deze informatie met een handelsmerksymbool ( of ), geven deze symbolen handelsmerken aan die onder Amerikaanse wetgeving zijn vastgelegd en in eigendom zijn van IBM ten tijde van publicatie van deze informatie. Dergelijke handelsmerken kunnen ook geregistreerd zijn of onder handelsmerkregulering vallen in andere landen. Een bijgewerkte lijst met IBM-handelsmerken is verkrijgbaar op het internet onder Copyright and trademark information op ibm.com/legal/copytrade.shtml Intel is een handelsmerk of een gedeponeerd handelsmerk van Intel Corporation of haar dochterondernemingen in de Verenigde Staten en andere landen. 1 The Bathwick Group, The road to Smarter Computing, Gary Barnett, Juni IBM Market Intelligence, Time to Value Study, National Analysts, November Gebaseerd op de ervaring van IBM-klanten ten opzichte van bestaand aanbod. Andere bedrijfs-, product- en servicenamen kunnen handelsmerken of servicemerken van anderen zijn. Verwijzingen in deze publicatie naar IBM-producten, programma s of diensten betekenen niet dat IBM van plan is deze beschikbaar te stellen in alle landen waar IBM actief is. De verwijzingen naar een product, programma of service van IBM impliceren niet dat enkel producten, programma s of services van IBM mogen worden gebruikt. Alle functioneel gelijkwaardige producten, programma s of services mogen in plaats daarvan worden gebruikt. De hardwareproducten van IBM zijn vervaardigd uit nieuwe onderdelen of nieuwe en gebruikte onderdelen. De hardware is in sommige gevallen mogelijk niet nieuw en kan eerder geïnstalleerd zijn. Desondanks zullen de garantiebepalingen van IBM daarop van toepassing zijn. Deze publicatie is uitsluitend bedoeld als algemene richtlijn. Informatie kan zonder aankondiging worden gewijzigd. Neem contact op met uw lokale IBM-verkooppunt of -verkoper voor de laatste informatie over de producten en diensten van IBM. IBM geeft geen juridisch, accounting of controle-advies, vertegenwoordigd of garandeert niet dat haar services of producten er zorg voor zullen dragen dat de klant aan de wetgeving voldoet. Klanten zijn verantwoordelijk voor naleving van toepasselijke wet- en regelgeving m.b.t. de veiligheid, waaronder nationale wet- en regelgeving. Foto s kunnen afbeeldingen van ontwerpmodellen bevatten. Copyright IBM Corporation 2012 WAB12345-NLNL-00

Zet de volgende stap in bedrijfsinnovatie met een Open Network Environment

Zet de volgende stap in bedrijfsinnovatie met een Open Network Environment Overzicht van oplossingen Zet de volgende stap in bedrijfsinnovatie met een Open Network Environment Wat u leert De opkomst van nieuwe technologieën zoals cloud, mobiliteit, sociale media en video die

Nadere informatie

Bedrijven staan klaar voor een nieuwe benadering van IT

Bedrijven staan klaar voor een nieuwe benadering van IT April 2012 Bedrijven staan klaar voor een nieuwe benadering van IT Maak implementatie eenvoudiger en zorg voor minder complexiteit door het gebruik van systemen met geïntegreerde expertise x = 0 mm y =

Nadere informatie

Dynamic infrastructure. Expertvisie: In vijf stappen naar een dynamische it-infrastructuur

Dynamic infrastructure. Expertvisie: In vijf stappen naar een dynamische it-infrastructuur Expertvisie: In vijf stappen naar een dynamische it-infrastructuur Expertvisie: In vijf stappen naar een dynamische it-infrastructuur We behandelen in dit document de 5 stappen naar een dynamische it-infrastructuur:

Nadere informatie

Onze gedifferentieerde benadering tot de Intelligent Workload Management markt

Onze gedifferentieerde benadering tot de Intelligent Workload Management markt Onze gedifferentieerde benadering tot de Intelligent Workload Management markt de markt 1 het IT-landschap is aan het veranderen De risico's en uitdagingen van computerservices in meerdere omgevingen moeten

Nadere informatie

DYNAMIC INFRASTRUCTURE Helping build a smarter planet

DYNAMIC INFRASTRUCTURE Helping build a smarter planet Ronald.geuze@nl.ibm.com, Ronald.vanteeffelen@nl.ibm.com Consolidatie en Virtualisatie van Intel en UNIX platformen de praktijk 18/03/2009 DYNAMIC INFRASTRUCTURE Helping build a smarter planet 2009 IBM

Nadere informatie

STORAGE AUTOMATION IT MANAGEMENT & OPTIMIZATION DATAGROEI DE BAAS MET EXTREEM BEHEERGEMAK DOOR AUTOMATISERING EN VIRTUALISATIE

STORAGE AUTOMATION IT MANAGEMENT & OPTIMIZATION DATAGROEI DE BAAS MET EXTREEM BEHEERGEMAK DOOR AUTOMATISERING EN VIRTUALISATIE IT MANAGEMENT & OPTIMIZATION STORAGE AUTOMATION DATAGROEI DE BAAS MET EXTREEM BEHEERGEMAK DOOR AUTOMATISERING EN VIRTUALISATIE EEN EFFECTIEVE EN KOSTENEFFICIËNTE OPLOSSING VOOR DATAGROEI De druk op systeembeheerders

Nadere informatie

HP Hyper-ConvergedSystem StoreVirtual & EVO: RAIL

HP Hyper-ConvergedSystem StoreVirtual & EVO: RAIL U aangeboden door HP & Intel HP Hyper-ConvergedSystem StoreVirtual & EVO: RAIL Ready... Set... Done! Een gevirtualiseerde datacenter omgeving in 15 min. met de Hyper-Converged systemen van HP Server- en

Nadere informatie

REDEFINE SIMPLICITY BELANGRIJKSTE REDENEN: EMC VSPEX BLUE VOOR GEVIRTUALISEERDE OMGEVINGEN

REDEFINE SIMPLICITY BELANGRIJKSTE REDENEN: EMC VSPEX BLUE VOOR GEVIRTUALISEERDE OMGEVINGEN REDEFINE SIMPLICITY FLEXIBEL. SCHAALBAAR. VERTROUWD. BELANGRIJKSTE REDENEN: EMC VSPEX BLUE VOOR GEVIRTUALISEERDE OMGEVINGEN Herdefinieer eenvoud: Flexibel, schaalbaar en vertrouwd. Middelgrote en grote

Nadere informatie

Symantec Protection Suite Small Business Edition Een eenvoudige, doelmatige en betaalbare oplossing, speciaal voor kleine bedrijven

Symantec Protection Suite Small Business Edition Een eenvoudige, doelmatige en betaalbare oplossing, speciaal voor kleine bedrijven Een eenvoudige, doelmatige en betaalbare oplossing, speciaal voor kleine bedrijven Overzicht Symantec Protection Suite Small Business Edition is een eenvoudige, betaalbare beveiligings- en back-upoplossing.

Nadere informatie

Het flash datacenter: moderne uitdagingen opgelost

Het flash datacenter: moderne uitdagingen opgelost Het flash datacenter: moderne uitdagingen opgelost Het flash datacenter: moderne uitdagingen opgelost Inhoudsopgave Moderne datacenters, moderne uitdagingen De eindeloze mogelijkheden van virtualisatie

Nadere informatie

5000 Serie Modulaire brandmeldcentrale Net zo flexibel als uw ideeën

5000 Serie Modulaire brandmeldcentrale Net zo flexibel als uw ideeën 5000 Serie Modulaire brandmeldcentrale Net zo flexibel als uw ideeën 2 U hoeft zich geen zorgen meer te maken met de 5000 Serie Modulaire brandmeldcentrale Het systeem wordt gedefinieerd door uw wensen

Nadere informatie

DE IT-OMGEVING VAN DE TOEKOMST STAP AF VAN DURE, BEHEERINTENSIEVE ADHOC-OPLOSSINGEN EN GA VOOR KOSTENBESPARENDE EENVOUD MET HYPER-CONVERGED

DE IT-OMGEVING VAN DE TOEKOMST STAP AF VAN DURE, BEHEERINTENSIEVE ADHOC-OPLOSSINGEN EN GA VOOR KOSTENBESPARENDE EENVOUD MET HYPER-CONVERGED IT MANAGEMENT & OPTIMIZATION DE IT-OMGEVING VAN DE TOEKOMST STAP AF VAN DURE, BEHEERINTENSIEVE ADHOC-OPLOSSINGEN EN GA VOOR KOSTENBESPARENDE EENVOUD MET HYPER-CONVERGED POWERED BY Recent onderzoek toont

Nadere informatie

(virtualisatie) 4. Effectiever werken én 15% besparen op uw IT-budget

(virtualisatie) 4. Effectiever werken én 15% besparen op uw IT-budget (virtualisatie) 4 Effectiever werken én 15% besparen op uw IT-budget T H E B E S T O F F O U R W O R L D S vshape brengt virtualisatie binnen bereik van middelgrote en kleinere organisaties Non-stop toegang

Nadere informatie

SECURITY & DATA PROTECTION ARCHIVING & BACKUP IN 5 STAPPEN NAAR EEN IDEALE SITUATIE

SECURITY & DATA PROTECTION ARCHIVING & BACKUP IN 5 STAPPEN NAAR EEN IDEALE SITUATIE SECURITY & DATA PROTECTION ARCHIVING & BACKUP IN 5 STAPPEN NAAR EEN IDEALE SITUATIE POWERED BY DATA DIE U WILT BEWAREN EN DATA DIE U MOET BEWAREN Het opslaan van data, zoals archiveren en back-up, is een

Nadere informatie

10 redenen om te virtualiseren. Met virtualisatie breek je de directe link tussen de fysieke infrastructuur en de applicaties die erop draaien.

10 redenen om te virtualiseren. Met virtualisatie breek je de directe link tussen de fysieke infrastructuur en de applicaties die erop draaien. 10 redenen om te virtualiseren Wat betekent virtualiseren? Met virtualisatie bij computers wordt over het algemeen bedoeld dat meerdere besturingssystemen tegelijkertijd op één computer kunnen draaien.

Nadere informatie

ONTZORG DE ZORGPROFESSIONAL DOOR VIRTUALISATIE

ONTZORG DE ZORGPROFESSIONAL DOOR VIRTUALISATIE IT MANAGEMENT & OPTIMIZATION ONTZORG DE ZORGPROFESSIONAL DOOR VIRTUALISATIE E-BOOK DE STAP NAAR EEN TOEKOMST- BESTENDIGE EN DUURZAME BASIS Virtualiseren is in veel disciplines een populaire term. Het is

Nadere informatie

Hoe zet u virtualisatie slim in bij forensische onderzoeksomgevingen?

Hoe zet u virtualisatie slim in bij forensische onderzoeksomgevingen? Hoe zet u virtualisatie slim in bij forensische onderzoeksomgevingen? ir. Ronald van Vugt ronald@netwell.eu Aanleiding Deze presentatie is ontstaan naar aanleiding van een nieuw architectuur ontwerp voor

Nadere informatie

Oplossingen voor middelgrote en kleine bedrijven. IBM express portfolio: Eenvoudig. Betaalbaar. Krachtig. Precies goed.

Oplossingen voor middelgrote en kleine bedrijven. IBM express portfolio: Eenvoudig. Betaalbaar. Krachtig. Precies goed. Oplossingen voor middelgrote en kleine bedrijven IBM express portfolio: Eenvoudig. Betaalbaar. Krachtig. Precies goed. Om niet langer te moeten kiezen uit teveel of net niet genoeg. Sommige middelgrote

Nadere informatie

Dutch Cloud BV. Levert kostenefficiënte cloud-diensten met een hoge beschikbaarheid. Bedrijfsprofiel. IBM Software Tivoli

Dutch Cloud BV. Levert kostenefficiënte cloud-diensten met een hoge beschikbaarheid. Bedrijfsprofiel. IBM Software Tivoli Dutch Cloud BV Levert kostenefficiënte cloud-diensten met een hoge beschikbaarheid Bedrijfsprofiel De behoefte Marges zijn klein in de sterk competitieve Infrastructure as a Service (laas)-sector. De continue

Nadere informatie

Netwerkvirtualisatie implementeren in VMware-omgevingen met NSX

Netwerkvirtualisatie implementeren in VMware-omgevingen met NSX Netwerkvirtualisatie implementeren in VMware-omgevingen met NSX VMware vforums 2014 Geordy Korte Networking and Security BU (NSX) System Engineer 2014 VMware Inc. Alle rechten voorbehouden. Agenda Het

Nadere informatie

Océ TCS500. Tijd is kostbaar. Grootformaat. kleurenprint-, kopieer- en. scansysteem

Océ TCS500. Tijd is kostbaar. Grootformaat. kleurenprint-, kopieer- en. scansysteem Océ TCS500 Tijd is kostbaar Grootformaat kleurenprint-, kopieer- en scansysteem Klaar voor elke klus: hoge Prestaties waarop u kunt productiviteit rekenen Hoge capaciteit in kleur en Volledig te configureren

Nadere informatie

De kracht van eenvoud en efficiëntie. Hoe Software Defined Storage uw resources effectief inzet

De kracht van eenvoud en efficiëntie. Hoe Software Defined Storage uw resources effectief inzet De kracht van eenvoud en efficiëntie Hoe Software Defined Storage uw resources effectief inzet Inhoud Zet u uw huidige storage resources wel optimaal in? 03 Beter management van storage en data 04 Data

Nadere informatie

Reference case Atlas Copco. Atlas Copco gebruikt Vodafone M2M om wereldwijd de klantondersteuning te verbeteren. Vodafone Power to you

Reference case Atlas Copco. Atlas Copco gebruikt Vodafone M2M om wereldwijd de klantondersteuning te verbeteren. Vodafone Power to you Atlas Copco gebruikt Vodafone M2M om wereldwijd de klantondersteuning te verbeteren Vodafone Power to you Atlas Copco gebruikt Vodafone M2M om wereldwijd de klantondersteuning te verbeteren Atlas Copco

Nadere informatie

Functionele beschrijving: scannen naar Exact Globe.

Functionele beschrijving: scannen naar Exact Globe. Functionele beschrijving: scannen naar Exact Globe. Algemeen Met de KYOCERA scannen naar Exact Globe beschikt u over een efficiënte oplossing om uw documenten te scannen naar Exact Globe. Met deze oplossing

Nadere informatie

Bring it To The Cloud

Bring it To The Cloud Whitepaper Imtech ICT Communication Solutions, Rivium Boulevard 41 2909 LK Capelle a/d IJssel T +31 88 988 96 00, info.cs@imtech.nl, www.imtech-ict.nl/cs Imtech Voor organisaties is de keuze over hoe

Nadere informatie

Uw virtuele systemen in drie stappen beschermen. Bedrijven die advies willen over een back-upoplossing voor virtuele omgevingen

Uw virtuele systemen in drie stappen beschermen. Bedrijven die advies willen over een back-upoplossing voor virtuele omgevingen SOLUTION BRIEF: UW VIRTUELE SYSTEMEN IN DRIE STAPPEN BESCHERMEN........................................ Uw virtuele systemen in drie stappen beschermen Who should read this paper Bedrijven die advies willen

Nadere informatie

Onverwachte voordelen van Server Virtualisatie

Onverwachte voordelen van Server Virtualisatie Onverwachte voordelen van Server Virtualisatie Ronald van Vugt NetWell ronald@netwell.info www.netwell.info Herkent u dit? Of u vandaag nog twee servers beschikbaar wilt stellen Geen goede testomgeving

Nadere informatie

BIG DATA: OPSLAG IN DE CLOUD

BIG DATA: OPSLAG IN DE CLOUD BIG DATA & ANALYTICS BIG DATA: OPSLAG IN DE CLOUD FLEXIBEL EN SCHAALBAAR BEHEER VAN ENORME HOEVEELHEDEN INFORMATIE IN GROTE ORGANISATIES EFFICIËNT EN SCHAALBAAR OMGAAN MET INFORMATIE-EXPLOSIE De hoeveelheid

Nadere informatie

Functionele beschrijving: scannen naar UNIT4 DocumentManager

Functionele beschrijving: scannen naar UNIT4 DocumentManager Functionele beschrijving: scannen naar UNIT4 DocumentManager Algemeen Met de KYOCERA Scannen naar UNIT4 DocumentManager beschikt u over een efficiënte oplossing om uw documenten te scannen naar UNIT4 DocumentManager

Nadere informatie

Klaar voor de cloud! Stap voor stap naar cloudtransformatie

Klaar voor de cloud! Stap voor stap naar cloudtransformatie Klaar voor de cloud! Stap voor stap naar cloudtransformatie Stap mee in de cloudrevolutie Cloud is vandaag in volle expansie. Sinds de popularisering van de technologie de laatste jaren, heeft cloud de

Nadere informatie

Praesideo Digitaal Public Address- en ontruimingssysteem Zorg dat elke boodschap overkomt, onder alle omstandigheden

Praesideo Digitaal Public Address- en ontruimingssysteem Zorg dat elke boodschap overkomt, onder alle omstandigheden Praesideo Digitaal Public Address- en ontruimingssysteem Zorg dat elke boodschap overkomt, onder alle omstandigheden 2 Praesideo Public Address- en ontruimingssystemen van Bosch Informeer en bescherm uw

Nadere informatie

De cloud die gebouwd is voor uw onderneming.

De cloud die gebouwd is voor uw onderneming. De cloud die gebouwd is voor uw onderneming. Dit is de Microsoft Cloud. Elke onderneming is uniek. Van gezondheidszorg tot de detailhandel, van fabricage tot financiële dienstverlening: geen twee ondernemingen

Nadere informatie

Conventionele Brandmeldcentrale 500 Serie Zo eenvoudig als tellen tot drie

Conventionele Brandmeldcentrale 500 Serie Zo eenvoudig als tellen tot drie Conventionele Brandmeldcentrale 500 Serie Zo eenvoudig als tellen tot drie 2 Een brandmeldcentrale die eenvoudig is te installeren, configureren, te onderhouden en te gebruiken. LCD-scherm met statusindicatie

Nadere informatie

www.novell.com Veelgestelde vragen van Partners WorkloadIQ Veelgestelde vragen 17 augustus 2010

www.novell.com Veelgestelde vragen van Partners WorkloadIQ Veelgestelde vragen 17 augustus 2010 Veelgestelde vragen van Partners www.novell.com WorkloadIQ Veelgestelde vragen 17 augustus 2010 W a t i s d e I n t e l l i g e n t W o r k l o a d M a n a g e m e n t m a r k t? De Intelligent Workload

Nadere informatie

Private Cloud : Intelligent Hosting. [Kies de datum]

Private Cloud : Intelligent Hosting. [Kies de datum] Private Cloud : Intelligent Hosting [Kies de datum] Inleiding WideXS is een Nederlandse aanbieder van internetoplossingen en met ruim 15 jaar ervaring een begrip in de markt. In deze whitepaper beschrijft

Nadere informatie

HP Device as a Service (DaaS)

HP Device as a Service (DaaS) HP Device as a Service (DaaS) Intelligente, eenvoudige computeroplossingen voor de wereld van vandaag Run uw bedrijf efficiënter, bied uw werknemers een betere ervaring en maak IT-resources vrij om groei

Nadere informatie

Releasen met een druk op de knop: Met behulp van Continuous Delivery sneller uw doel bereiken

Releasen met een druk op de knop: Met behulp van Continuous Delivery sneller uw doel bereiken Releasen met een druk op de knop: Met behulp van Continuous Delivery sneller uw doel bereiken De business organisatie heeft altijd stijgende verwachtingen van uw IT organisatie. Meer dan ooit is het van

Nadere informatie

Enterprise Resource Planning. Hoofdstuk 1

Enterprise Resource Planning. Hoofdstuk 1 Enterprise Resource Planning Hoofdstuk 1 Een basis om inzicht te krijgen in Enterprise Resource Planning-systemen Pearson Education, 2007; Enterprise Resource Planning door Mary Sumner Leerdoelstellingen

Nadere informatie

Customer Case CED. Feiten in het kort:

Customer Case CED. Feiten in het kort: Feiten in het kort: Bedrijf: European Claim Experts Branche: Verzekeringen Werknemers: 1.150 Activiteiten: Internationale Claims management en Expertise Oplossing: Opbouw Mendix-platform voor het flexibel

Nadere informatie

mijn zaak poweredbycisco. innovatie. powered by

mijn zaak poweredbycisco. innovatie. powered by mijn zaak poweredbycisco. innovatie. powered by De klanten zijn binnengehaald, de medewerkers zijn aangenomen, de uitdagingen zijn het hoofd geboden. Kortom, uw bedrijf is opgebouwd. En nu kunt u ook nog

Nadere informatie

Naar de cloud: drie praktische scenario s. Zet een applicatiegerichte cloudinfrastructuur op. whitepaper

Naar de cloud: drie praktische scenario s. Zet een applicatiegerichte cloudinfrastructuur op. whitepaper Naar de cloud: drie praktische scenario s Zet een applicatiegerichte cloudinfrastructuur op whitepaper Naar de cloud: drie praktische scenario s Veel bedrijven maken of overwegen een transitie naar de

Nadere informatie

PROFITEER VAN DE KRACHT VAN CLOUD COMPUTING. ONTDEK HOE DE CLOUD UW BEDRIJF KAN TRANSFORMEREN.

PROFITEER VAN DE KRACHT VAN CLOUD COMPUTING. ONTDEK HOE DE CLOUD UW BEDRIJF KAN TRANSFORMEREN. PROFITEER VAN DE KRACHT VAN CLOUD COMPUTING. ONTDEK HOE DE CLOUD UW BEDRIJF KAN TRANSFORMEREN. Cloud computing betekent niet alleen een revolutie op het gebied van datacenter- en IT-beheer, maar is ook

Nadere informatie

Van Singapore tot Schiedam. Breng uw vestigingen dichtbij

Van Singapore tot Schiedam. Breng uw vestigingen dichtbij Van Singapore tot Schiedam Breng uw vestigingen dichtbij Wat is het systeem weer traag! Hoort u dat ook wel eens binnen uw organisatie? Niet gek. Uw organisatie groeit, meer vestigingen, meer mensen, meer

Nadere informatie

Client Management en Mobile Printing Solutions

Client Management en Mobile Printing Solutions Client Management en Mobile Printing Solutions Handleiding Copyright 2007 Hewlett-Packard Development Company, L.P. Windows is een in de Verenigde Staten geregistreerd handelsmerk van Microsoft Corporation.

Nadere informatie

Energie voor de toekomst

Energie voor de toekomst Energie voor de toekomst Uw bedrijfsvisie realiseren Propositiereeks januari 2018 Uw bedrijfsvisie realiseren Het tempo van veranderingen in de markt en de technologie wordt steeds hoger en de gevolgen

Nadere informatie

Functionele beschrijving: scannen naar Trivium FORTUNA.

Functionele beschrijving: scannen naar Trivium FORTUNA. Functionele beschrijving: scannen naar Trivium FORTUNA. Algemeen Met KYOCERA scannen naar Trivium FORTUNA beschikt u over een efficiënte oplossing om uw documenten te scannen naar Trivium FORTUNA. Met

Nadere informatie

EIGENSCHAPPEN CONVERGED HARDWARE

EIGENSCHAPPEN CONVERGED HARDWARE EIGENSCHAPPEN CONVERGED HARDWARE Eigenschappen Converged Hardware 1 van 8 Document Informatie Versie Datum Omschrijving Auteur(s) 0.1 29-09-2015 Draft Remco Nijkamp 0.2 29-09-2015 Volgende Versie opgesteld

Nadere informatie

Windows Server 2008 helpt museum met het veilig delen van informatie

Windows Server 2008 helpt museum met het veilig delen van informatie Windows Server 2008 helpt museum met het veilig delen van informatie Het Rijksmuseum Amsterdam beschikt over een collectie Nederlandse kunstwerken vanaf de Middeleeuwen tot en met de twintigste eeuw. Het

Nadere informatie

HP Device as a Service (DaaS) Slimme en eenvoudige IT-oplossingen voor de wereld van vandaag

HP Device as a Service (DaaS) Slimme en eenvoudige IT-oplossingen voor de wereld van vandaag HP Device as a Service (DaaS) Slimme en eenvoudige IT-oplossingen voor de wereld van vandaag Het beheren en beveiligen van omgevingen met meerdere besturingssystemen kan een uitdaging zijn Doordat het

Nadere informatie

Zes must-haves voor application delivery in hybride en multicloudomgevingen

Zes must-haves voor application delivery in hybride en multicloudomgevingen Zes must-haves voor application delivery in hybride en multicloudomgevingen Inhoud Inleiding...3 End-to-end zicht op het netwerk...4 Realtime analytics van de netwerkperformance...5 Geautomatiseerde uitrol

Nadere informatie

De Nieuwe Generatie Dealer Management Oplossing. Ontworpen om u te helpen groeien.

De Nieuwe Generatie Dealer Management Oplossing. Ontworpen om u te helpen groeien. De Nieuwe Generatie Dealer Management Oplossing. Ontworpen om u te helpen groeien. De automobielbranche ondergaat wereldwijd enorme veranderingen. Bedrijven in de sector worden steeds meer geconfronteerd

Nadere informatie

Schaalbaarheid is de beste oplossing Het nieuwe Managementsysteem voor Sociale Alarmering 7 Professional

Schaalbaarheid is de beste oplossing Het nieuwe Managementsysteem voor Sociale Alarmering 7 Professional Schaalbaarheid is de beste oplossing Het nieuwe Professional 2 Efficiency door aanpassing Ideale oplossingen voor uw succes Om onmiddellijke reacties op noodoproepen, snelle service en naadloze communicatie

Nadere informatie

Factsheet CONTINUOUS VALUE DELIVERY Mirabeau

Factsheet CONTINUOUS VALUE DELIVERY Mirabeau Factsheet CONTINUOUS VALUE DELIVERY Mirabeau CONTINUOUS VALUE DELIVERY We zorgen ervoor dat u in elke volwassenheidsfase van uw digitale platform snel en continu waarde kunt toevoegen voor eindgebruikers.

Nadere informatie

Functionele beschrijving: Scannen naar AFAS Profit.

Functionele beschrijving: Scannen naar AFAS Profit. Functionele beschrijving: Scannen naar AFAS Profit. Algemeen Met de Kyocera Scannen naar AFAS Profit beschikt u over een efficiënte oplossing om uw documenten te scannen naar AFAS Profit. Met deze oplossing

Nadere informatie

integrating your business

integrating your business integrating your business Codit is een IT expert in business integratie en levert wereldwijd diensten in consultancy, technologie en managed services. Door de integratie van een centraal technologisch

Nadere informatie

Nieuw: controllers van Syel Europe

Nieuw: controllers van Syel Europe INDUSTRIËLE ELEKTRONICA Nieuw: controllers van Syel Europe De compacte controller die intelligent én voordelig is. voor seriebouw en klantspecifieke toepassingen voor complexe berekeningen én eenvoudige

Nadere informatie

Configureerbare industriële PC's met Core-i7-processor Maximale performance bij gering energieverbruik

Configureerbare industriële PC's met Core-i7-processor Maximale performance bij gering energieverbruik Configureerbare industriële PC's met Core-i7-processor Maximale performance bij gering energieverbruik Door Harm Geurink, Productmanager Control & Industry Solutions bij Phoenix Contact, Nederland hgeurink@phoenixcontact.nl

Nadere informatie

Door toenemende automatisering en slimmere tools verdwijnt het werk voor de klassieke IT beheerder

Door toenemende automatisering en slimmere tools verdwijnt het werk voor de klassieke IT beheerder IT beheerder als bedreigde diersoort: Door toenemende automatisering en slimmere tools verdwijnt het werk voor de klassieke IT beheerder Auteur: Reinout Dotinga Quality Assured Services B.V. Thorbeckestraat

Nadere informatie

Aerohive WiFi-netwerken

Aerohive WiFi-netwerken Maak kennis met: Aerohive WiFi-netwerken Inleiding De manier waarop WiFi wordt gebruikt en de eisen die worden gesteld aan een WiFi-netwerk voor organisaties zijn fundamenteel aan het veranderen. Een nieuwe

Nadere informatie

Meer mogelijkheden voor mobiele medewerkers met secure app delivery

Meer mogelijkheden voor mobiele medewerkers met secure app delivery Meer mogelijkheden voor mobiele medewerkers met secure app delivery Werken met Windows-applicaties op alle mogelijke devices, met volledige security. Om gemakkelijk en productief te werken, willen veel

Nadere informatie

EXIN Cloud Computing Foundation

EXIN Cloud Computing Foundation Voorbeeldexamen EXIN Cloud Computing Foundation Editie maart 2013 Copyright 2013 EXIN All rights reserved. No part of this publication may be published, reproduced, copied or stored in a data processing

Nadere informatie

Persbericht. Maak kennis met de eerste Chromebook van Toshiba: stijl, snelheid en eenvoud met de vrijheid van de cloud

Persbericht. Maak kennis met de eerste Chromebook van Toshiba: stijl, snelheid en eenvoud met de vrijheid van de cloud Persbericht Maak kennis met de eerste Chromebook van Toshiba: stijl, snelheid en eenvoud met de vrijheid van de cloud Persbericht Persbericht Persbericht Persbericht Maak kennis met de eerste Chromebook

Nadere informatie

Door eenvoudiger beheer en lagere Opex stappen meer organisaties over op softwaregedefinieerde storage

Door eenvoudiger beheer en lagere Opex stappen meer organisaties over op softwaregedefinieerde storage Door eenvoudiger beheer en lagere Opex stappen meer organisaties over op softwaregedefinieerde storage Volgens een nieuwe studie stimuleren financiële en operationele voordelen de snelle overstap. OVERZICHT

Nadere informatie

Exact Synergy Enterprise. Krachtiger Financieel Management

Exact Synergy Enterprise. Krachtiger Financieel Management Exact Synergy Enterprise Krachtiger Financieel Management 1 Inleiding Waar gaat het om? Makkelijke vragen zijn vaak het moeilijkst te beantwoorden. Als het hectische tijden zijn, moet u soms veel beslissingen

Nadere informatie

IaaS by Proact. datasheet. Uitdaging. Oplossing. U profiteert van: Van IT-afdelingen wordt steeds meer verwacht. Zij moeten e nerzijds de b

IaaS by Proact. datasheet. Uitdaging. Oplossing. U profiteert van: Van IT-afdelingen wordt steeds meer verwacht. Zij moeten e nerzijds de b datasheet Uitdaging Als CIO of IT-manager balanceert u dagelijks t ussen de eisen en w ensen van de business en het efficiënt en effectief omgaan met de b eschikbare financiële middelen. Hoe kunt u s neller

Nadere informatie

HiveIO Fabric Technical Overview

HiveIO Fabric Technical Overview HiveIO Fabric Technical Overview February 2019 v1.1 HiveIO HiveIO Fabric is een Software Defined Data Center (SDDC) oplossing of anders gezegd een compleet geïntegreerd virtualisatie platform. Dit betekent

Nadere informatie

Vervang uw verouderde hardware

Vervang uw verouderde hardware Whitepaper Vervang uw verouderde hardware Dedicated of Cloud? Alles over virtualisatie. Wat is het, hoe werkt het en wat zijn de voordelen? INHOUD» Wat is virtualisatie?» Wat is een Virtual Server?» Besparen

Nadere informatie

Functionele beschrijving: scannen naar UNIT4 Cura Documentmanagement.

Functionele beschrijving: scannen naar UNIT4 Cura Documentmanagement. Functionele beschrijving: scannen naar UNIT4 Cura Documentmanagement. Algemeen Met KYOCERA scannen naar UNIT4 Cura Documentmanagement beschikt u over een efficiënte oplossing om uw documenten te scannen

Nadere informatie

Cloud Computing. Bart van Dijk

Cloud Computing. Bart van Dijk Cloud Computing Bart van Dijk (b.van.dijk@hccnet.nl) Cloud Computing Wat is Cloud Computing, en waarom Geschiedenis Cloud Computing Techologie Service modellen Voor en nadelen Cloud Computing voor consumenten

Nadere informatie

De Moderne Werkplek. Een sterke basis voor elke organisatie die klaar wil zijn voor de toekomst

De Moderne Werkplek. Een sterke basis voor elke organisatie die klaar wil zijn voor de toekomst De Moderne Werkplek Een sterke basis voor elke organisatie die klaar wil zijn voor de toekomst Een sterke basis voor elke organisatie die klaar wil zijn voor de toekomst Bij veel organisaties staat digitalisering

Nadere informatie

MET TECHNOLOGIE OMGAAN transformeren

MET TECHNOLOGIE OMGAAN transformeren De manier waarop scholen MET TECHNOLOGIE OMGAAN transformeren Maak kennis met Dell PC as a Service met Intel technologie en Microsoft Windows 10 De technologie van uw school was nog nooit zo eenvoudig

Nadere informatie

OpenText RightFax. Intuitive Business Intelligence. Whitepaper. BI/Dashboard oplossing voor OpenText RightFax

OpenText RightFax. Intuitive Business Intelligence. Whitepaper. BI/Dashboard oplossing voor OpenText RightFax OpenText RightFax Intuitive Business Intelligence Whitepaper BI/Dashboard oplossing voor OpenText RightFax Beschrijving van de oplossing, functionaliteit & implementatie Inhoud 1 Introductie 2 Kenmerken

Nadere informatie

hoogwaardige IaaS Cloudoplossingen

hoogwaardige IaaS Cloudoplossingen hoogwaardige IaaS Cloudoplossingen Exclusieve partnership Cloudleverancier NaviSite is als onderdeel van mediaconglomeraat Time Warner Cable één van de grootste wereldwijde providers van enterprise class

Nadere informatie

Functionele beschrijving: scannen naar van Brug software.

Functionele beschrijving: scannen naar van Brug software. Functionele beschrijving: scannen naar van Brug software. Algemeen Met de KYOCERA scannen naar van Brug Software beschikt u over een efficiënte oplossing om uw documenten te scannen naar het Notarieel

Nadere informatie

PRIVATE CLOUD. Ervaar het gemak van de private cloud: minder gedoe, meer waarde

PRIVATE CLOUD. Ervaar het gemak van de private cloud: minder gedoe, meer waarde Ervaar het gemak van de private cloud: minder gedoe, meer waarde IN HET KORT In de private cloud draaien uw Exact-oplossingen zoals u gewend bent, maar dan met optimale flexibiliteit, maximale prestaties

Nadere informatie

Acronis lanceert Backup 12

Acronis lanceert Backup 12 ---persbericht--- Acronis lanceert Backup 12 Wereldwijd gegevensherstel in hooguit 15 seconden Zoetermeer, 25 juli 2016 Acronis, wereldleider op het gebied van hybrideclouddatabeveiligingsoplossingen,

Nadere informatie

ROC ID College vergroot kracht van virtuele desktops

ROC ID College vergroot kracht van virtuele desktops ROC ID College vergroot kracht van virtuele desktops IT met impact Referentie Met deze oplossing kunnen we een beter serviceniveau aan ons hun productiviteit te verbeteren Voor beter onderwijs en meer

Nadere informatie

bedrijfsbrochure maak kennis met iunxi

bedrijfsbrochure maak kennis met iunxi bedrijfsbrochure maak kennis met iunxi De infrastructuur van een metropool als Hong Kong kan vergeleken worden met de ICT-infrastructuur van een organisatie, waar de kwaliteit, beschikbaarheid en schaalbaarheid

Nadere informatie

DE KRACHT VAN EENVOUD. Business Suite

DE KRACHT VAN EENVOUD. Business Suite DE KRACHT VAN EENVOUD Business Suite CYBERCRIMINALITEIT IS EEN REALITEIT Online bedreigingen zijn een zakelijke realiteit, wat u ook doet. Het aantal beveiligingsincidenten neemt zienderogen toe. Elke

Nadere informatie

Desktop Delivery: een zakelijke afweging

Desktop Delivery: een zakelijke afweging Desktop Delivery: een zakelijke afweging Client - Server, SBC, virtuele desktops, virtuele applicaties of een virtueel besturingssysteem? Er zijn genoeg mogelijkheden om desktop functionaliteit aan de

Nadere informatie

Vergroening Kennisnet Cloud

Vergroening Kennisnet Cloud Vergroening Kennisnet Cloud Have your cake and eat it too Dirk Linden 30 januari 2014 Inleiding / Aanleiding Aanbesteding Kennisnet Housing en Hosting 2013 Nieuwbouw aangegrepen door Vancis en Kennisnet

Nadere informatie

mobiel; Security; desktop; mobile; netwerken; migratie; Kostenbesparing; virtualisatie; datacenter; efficiency

mobiel; Security; desktop; mobile; netwerken; migratie; Kostenbesparing; virtualisatie; datacenter; efficiency Asset 1 van 7 Beheer de gebruiker, niet de device Gepubliceerd op 25 april 2012 Desktop transformatie is niet zozeer een chronologische serie gebeurtenissen die u van een fysieke naar een virtuele omgeving

Nadere informatie

Ontwikkeld voor mensen, vanzelfsprekend.

Ontwikkeld voor mensen, vanzelfsprekend. Priva blue id & Top control 8 Ontwikkeld voor mensen, vanzelfsprekend. Priva Blue ID & Top Control 8 Ontwikkeld voor mensen, vanzelfsprekend. Nooit eerder waren gebruiksgemak, snelheid en betrouwbaarheid

Nadere informatie

zorgeloos werken in de cloud

zorgeloos werken in de cloud metacom cloud functionele mogelijkheden zorgeloos werken in de cloud vanmeijel.nl bouwen kan simpeler Metacom is één van de meest bedrijfskritische applicaties binnen uw organisatie. De beschikbaarheid,

Nadere informatie

ONE SIZE DOESN T FIT ALL HOE MIDDELGROTE BEDRIJVEN HUN IT-OMGEVING TOEKOMSTBESTENDIG KUNNEN MAKEN

ONE SIZE DOESN T FIT ALL HOE MIDDELGROTE BEDRIJVEN HUN IT-OMGEVING TOEKOMSTBESTENDIG KUNNEN MAKEN ONE SIZE DOESN T FIT ALL HOE MIDDELGROTE BEDRIJVEN HUN IT-OMGEVING TOEKOMSTBESTENDIG KUNNEN MAKEN POWERED BY DE MODERNE VISIE OP IT IT Innovatie en nieuwe technologieën zijn allang De moderne visie op

Nadere informatie

Exam Scheduler. Optimaliseer de examenervaring van uw studenten

Exam Scheduler. Optimaliseer de examenervaring van uw studenten Exam Scheduler Optimaliseer de examenervaring van uw studenten Optimaliseer de examenervaring van uw studenten met de software Exam Scheduler van Scientia. Examenplanning in het hoger en voortgezet onderwijs

Nadere informatie

EasyHandling Meer dan een bouwpakket. Gemakkelijker. Sneller. Efficiënter.

EasyHandling Meer dan een bouwpakket. Gemakkelijker. Sneller. Efficiënter. EasyHandling Meer dan een bouwpakket Gemakkelijker. Sneller. Efficiënter. 2 EasyHandling De perfecte applicatie binnen handbereik Met Rexroth s EasyHandling wordt het automatiseren van systemen voor producthandling

Nadere informatie

SaaS en cloud computing: in de mist of in de wolken? Karin Zwiggelaar, partner 20 september 2010

SaaS en cloud computing: in de mist of in de wolken? Karin Zwiggelaar, partner 20 september 2010 SaaS en cloud computing: in de mist of in de wolken? Karin Zwiggelaar, partner 20 september 2010 We staan aan de vooravond van de volgende Internetrevolutie De klassieke werkwijze van organisaties zal

Nadere informatie

Garandeer de continuïteit van uw dienstverlening

Garandeer de continuïteit van uw dienstverlening Whitepaper Garandeer de continuïteit van uw dienstverlening Hoe voorkomt u downtime? Hoe vermindert u de impact als het toch optreedt? Hoe bent u zo snel mogelijk weer online? INHOUD» Technische mogelijkheden»

Nadere informatie

Beveiligingsbeheer optimaliseren met McAfee epolicy Orchestrator

Beveiligingsbeheer optimaliseren met McAfee epolicy Orchestrator Productoverzicht Beveiligingsbeheer optimaliseren met McAfee epolicy Orchestrator Het bewijs wordt geleverd door onderzoek CIO's (Chief Information Officer) bij bedrijven wereldwijd staan tegenwoordig

Nadere informatie

Van Small Business Server naar Cloud Small Business Services. Uw vertrouwde Small Business Server in de cloud

Van Small Business Server naar Cloud Small Business Services. Uw vertrouwde Small Business Server in de cloud Van Small Business Server naar Cloud Small Business Services Uw vertrouwde Small Business Server in de cloud Oud scenario - Small Business Server 2011 Waarom afscheid nemen? Alweer 6(!) jaar oud Kans op

Nadere informatie

Efficiënter inkopen en meer controle over uw uitgaven en kasstromen. Purchase-to-Pay Canon Business Solutions

Efficiënter inkopen en meer controle over uw uitgaven en kasstromen. Purchase-to-Pay Canon Business Solutions Efficiënter inkopen en meer controle over uw uitgaven en kasstromen Purchase-to-Pay Canon Business Solutions Automatiseer uw Purchase-to-Payproces voor een betere afstemming tussen Inkoop en Finance Uw

Nadere informatie

De weg naar Demand Side Response

De weg naar Demand Side Response De weg naar Demand Side Response Waarde ontsluiten met uw energieverbruik Productreeks September 2017 De kracht van Demand Side Response Prestaties verbeteren Met Demand Side Response optimaliseert u het

Nadere informatie

Novell Corporate Headquarters > > > Tel: Toll-free: www.novell.com

Novell Corporate Headquarters > > > Tel: Toll-free: www.novell.com > > > De wereld wordt elke dag ingewikkelder. Ondernemers staan onder een ongekende druk die veel verder gaat dan de gebruikelijke onzekerheid waar ze aan gewend zijn. Wat staat de verschillende markten

Nadere informatie

Access Professional Edition Het flexibele toegangscontrolesysteem dat meegroeit met uw bedrijf

Access Professional Edition Het flexibele toegangscontrolesysteem dat meegroeit met uw bedrijf Access Professional Edition Het flexibele toegangscontrolesysteem dat meegroeit met uw bedrijf 2 Access Professional Edition: het ideale toegangscontrolesysteem voor het midden- en kleinbedrijf Een flexibele

Nadere informatie

Whitepaper. Outsourcing. Uitbesteden ICT: Wat, waarom, aan wie en hoe? 1/6. www.nobeloutsourcing.nl

Whitepaper. Outsourcing. Uitbesteden ICT: Wat, waarom, aan wie en hoe? 1/6. www.nobeloutsourcing.nl Uitbesteden ICT: Wat, waarom, aan wie en hoe? 1/6 Inhoud Uitbesteden ICT: Wat, waarom, aan wie en hoe? 3 Relatie tussen ICT en 3 Outsourcen ICT: Wat? 3 Cloud Services 3 Service Level Agreement 3 Software

Nadere informatie

Peelland ICT Online Back-up

Peelland ICT Online Back-up Peelland ICT Online Back-up Peelland ICT biedt volledig in eigen beheer online back-up aan. Hiermee voorzien wij onze klanten van de laatste nieuwe back-up mogelijkheden en technieken. Risico s conventionele

Nadere informatie

HP Device as a Service. Laat technologie anders voor u werken

HP Device as a Service. Laat technologie anders voor u werken HP Device as a Service Laat technologie anders voor u werken HP Device as a Service (DaaS) bundelt computerapparatuur en accessoires van wereldklasse, levenscyclusservices en HP expertise met toegevoegde

Nadere informatie

After-sales Technical Support Services

After-sales Technical Support Services After-sales Technical Support Services De klanttevredenheid vergroten en de efficiency verbeteren Belangrijkste kenmerken Biedt nagenoeg ongeëvenaarde wereldwijde resources en een infrastructuur voor technische

Nadere informatie

MINIMALE SYSTEEMEISEN. Vakware 6

MINIMALE SYSTEEMEISEN. Vakware 6 MINIMALE SYSTEEMEISEN Vakware 6 INHOUDSOPGAVE INLEIDING... 3 1. BESTURINGSSYSTEMEN... 4 2. WEBAPPLICATIES... 5 2.1 Vakware Digitale Werkbon... 5 3. HARDWARE-EISEN... 6 3.1 Database server(s)... 6 3.2 Werkstation(s)/client(s)...

Nadere informatie