Nieuwsbrief dec. 2012

Maat: px
Weergave met pagina beginnen:

Download "Nieuwsbrief dec. 2012"

Transcriptie

1 Nieuwsbrief dec Sahara Competentiedag Op vrijdag 30 november waren alle teams uitgenodigd om naar het Koning Willem I college in Den Bosch te komen voor de Sahara Competentiedag. Een dag met 2 doelen: testen of de auto s klaar zijn voor de Sahara en om de projecten te verdelen. Leerlingen van het Koning Willem I college stonden voor ons klaar om de auto s te testen aan de hand van een controle lijst. Her en der moet er nog wel het één en ander gebeuren. Ook konden nog niet alle auto s aanwezig zijn. Het komt vast allemaal goed voor de 10 e februari! De 2 dames teams stelden zich voor. Geertje en Stephanie, beiden dokters assistenten in opleiding, presenteerden wat zij gaan doen in Gambia. Team Welzijn on the Road vertelt verderop in deze nieuwsbrief hun plannen. De technische studenten van ROC Tilburg gaan naar Senegal en vertellen verderop in deze nieuwsbrief wat zij gaan doen. De overige technische studenten werden geïnformeerd over de projecten bij technische scholen in Gambia. Ieder team schreef Deze nieuwsbrief is bedoeld om u als deelnemer, sponsor, vrijwilliger of geïnteresseerde te informeren over de activiteiten van Go for Africa. Wilt u de nieuwsbrief ontvangen of wilt u deze nieuwsbrief niet meer ontvangen, mail dan naar voorn.sonja@gmail.com. Voor meer informatie zie

2 zich in voor een project dat hun aantrok. Dit varieert van lesgeven in fietstechniek tot basis auto elektronica. Vervolgens was het tijd om de auto s in de praktijk te gaan testen. In de buurt van de school is een open bouwterrein en hier mocht het gas erop!! Dat hoefden we geen 2 keer te zeggen. De auto s werden stevig aan de tand gevoeld en werden goed smerig. De leraren en studenten van Koning Willem I hadden alles super georganiseerd en er was een prima lunch, mannen bedankt! Hieronder alle aanwezige deelnemers, die er kei veel zin in hebben en nu al een groep zijn! Team 2 B&K Go for Africa Wij, Ruud en Joran, gaan dit jaar mee met Go for Africa. Ook wij willen ons graag inzetten voor dit project. Om zo ook iets voor de derde wereld te kunnen doen. Maar wie zijn wij? Ik ben Joran. Ik woon in Nistelrode en ben geboren op 9 december Nadat ik van het VMBO afkwam, ben ik begonnen met de opleiding werkplaats management op het Koning Willem 1 College in Den Bosch. Dit schooljaar doe ik ook mijn eindexamen voor deze opleiding.

3 In mijn vrije tijd vind ik het vooral gezellig om met vrienden te zijn. Of dit nou in de schuur is, of aan de keukentafel maakt me dan niet zoveel uit. Verder werk ik buiten school best wel veel. En daarnaast is uitgaan nog een grote hobby van mij. Ruud hieronder ken ik vanaf het begin van deze opleiding. En wij hebben beide al vanaf het begin van onze opleiding gezegd dat wij mee gaan naar Afrika. Dit kwam doordat Lennart Kappert, onze leraar techniek, hier in het eerste jaar mee kwam. Sindsdien is de gedachte niet meer weggegaan. En nou wordt het dan allemaal werkelijkheid! Ik ben Ruud Kanters 20 jaar en woon in Uden. Ik volg op dit moment werkplaatsmanager autotechniek leerjaar 4 op het Koning Willem 1 College in Den Bosch. In mijn vrije tijd ben ik vaak aan het klussen aan auto s en andere technische dingen. Natuurlijk vind ik het ook belangrijk om met mijn vrienden leuke dingen te gaan doen. Op dit moment zijn we veel bezig met het project Go for Africa wat veel tijd in beslag neemt. Maar het resultaat mag er dan uiteindelijk ook zijn. Joran van den Brink ken ik via mijn opleiding wat hij hierboven ook heeft vermeld. Zoals eerder al aangegeven kregen wij in het eerste leerjaar, als mannetjes van net 16 jaar, het grote nieuws te horen. Wij kunnen naar Afrika! Nu drie en half jaar verder is het dan bijna zover. We zijn dan ook volop bezig met alle voorbereidingen die erbij horen. Wij zijn sinds 12 september in het bezit van een mooie Ford Transit uit Met deze Ford gaan wij de halve wereld over, om uiteindelijk onze handen te laten wapperen voor Go for Africa. We gaan ons inzetten op scholen voor technische kennis/ondersteuning. We zijn op dit moment in volle gang op zoek naar sponsoren. Maar we zijn er nog niet! We hebben al diverse gesprekken gehad bij bedrijven. Maar dat is nog niet genoeg. Weet u iemand die ons verder kan helpen op welk gebied dan ook? Dan horen wij het graag! Voor meer informatie kun je kijken op onze Facebook pagina. We hebben er super veel zin in, en gaan ons er ook voor de volle honderd procent voor inzetten! Zie:

4 Teams 3 en 4 'Mechatronica 4 Africa' stappen in een onvergetelijk avontuur! Een uitdaging die we gewoon moeten aangaan, zo omschrijven wij het Afrikaanse avontuur waar we vanaf 10 februari 2013 induiken. Drie jaar geleden begonnen we als klasgenoten aan de opleiding Mechatronica aan het ROC Tilburg. Inmiddels zijn we gegroeid tot goede vrienden, wij zijn de Alphense Robin Gijsemans, de Goirlese Dennis Franken, Bredanaar Mart Friederichs, de Bavelse Wout Horsten en tot slot Gilzenaar Peter de Jong. Waarom gaan we dit doen? We kregen deze kans als klasgenoten en vrienden en dan hoef je maar 1 keer na te denken, met vrienden 2 auto s opknappen, 3 weken avontuur op de weg beleven en vervolgens nog 7 weken Afrika een stukje beter maken. De auto s Na weken autobedrijven benaderd te hebben, hebben we dan eindelijk onze twee auto s: een Nissan Patrol uit 1989 gesponsord gekregen van John Klaassen en een Suzuki Vitara uit 1992 gekocht in Boekel. Na flink wat laswerk, keringen vervangen, olie verversen, startmotor reviseren enz. zijn onze auto s APK- maar ook Sahara goedgekeurd. Nu nog imperiaals erop en de auto s zijn klaar voor het vertrek. Het Afrikaanse avontuur Eenmaal in Senegal aangekomen, is het de bedoeling om daar 7 weken lang lessen in installatietechniek, werktuigbouwkunde en elektrotechniek te verzorgen. Dit gaan we doen met behulp van lesmateriaal wat we vanuit Nederland meenemen. Zoals oud-lesmateriaal van onze eigen opleiding en interessante materialen van diverse bedrijven en natuurlijk de meegebrachte auto s.

5 Inmiddels hebben wij onze scholen toegewezen gekregen. De eerste paar weken zullen wij les gaan geven in het altijd warme Ziguinchor een stadje in het zuiden van Senegal. Wanneer we daar onze lessen hebben gegeven zullen we doorreizen naar Baïla. En tot slot zullen wij onze stage periode beëindigen in Sindian. Carnaval is heilig De echte carnavalsvierders zullen bij de datum 10 februari 2013 al wel hun vraagtekens hebben. En inderdaad, dan is het carnaval. Carnaval is inderdaad heilig, maar dit is een kans die we waarschijnlijk maar één keer in ons leven krijgen en dus met beide handen moeten aangrijpen. En in 2014 is het gewoon weer carnaval, dus dan vieren we het in dat jaar gewoon dubbel zo hard. Ook uw steentje bijdragen? Bent u ook net zo enthousiast geworden over dit Afrikaanse avontuur waar wij ingestapt zijn en wilt u graag uw steentje bijdragen? Dat kan via de Facebook pagina en op de website leest u meer over de stichting en de deelnemende teams. Team 6 Welzijn on the Road Wij zijn team Welzijn on the Road. We bestaan uit Sophie, Yara, Lisa en Joyce. Sophie volgt de opleiding tot Ergotherapeut in Nijmegen op HAN (Hogeschool van Arnhem en Nijmegen). Yara, Lisa en Joyce volgen de opleiding tot Pedagogisch Medewerker Kinderopvang op Gilde Opleidingen Venlo. Met z n 4-en gaan wij op de Christian Children Fund Nursery kleuterschool in Tanjeh helpen. Joyce gaat in een klas helpen met het normale ritueel hier. Yara, Lisa en Sophie gaan een project opstarten met gehandicapte kinderen. Voor deze kinderen is er nu nog geen mogelijkheid om naar school te gaan. Op de school is er wel de ruimte voor. Yara, Lisa en Sophie gaan deze kinderen naar school halen en ze begeleiden. Door een actie van alle leerlingen van Gilde Opleidingen Venlo is er geld ter beschikking gekomen voor o.a. een jaarsalaris van een leerkracht op deze school en een mogelijkheid tot continuïteit voor drie jaar als het project goed loopt. Dus na ons vertrek kunnen kinderen met een beperking toch nog naar school.

6 Toen wij het plan maakten om dit project te gaan doen, dachten we om met het vliegtuig te gaan. Maar na de eerste barreldag waren we helemaal om. Wat zag die reis er gaaf uit, dat leek ons toch ook wel erg leuk. We hadden afgesproken om er allemaal even over na te denken en het binnenkort te bespreken. Echter dezelfde avond nog werd er besloten om aan deze reis mee te doen. Maar dit kunnen we niet alleen. Jan, de vader van Lisa, vond dit ook wel erg leuk en besloot om met ons mee te rijden. Daarna sloten Thijs, nog een Thijs en Hein zich ook aan. Nu zijn we een team van 8 personen in 2 VW busjes en een VW Jetta. Het 9 persoonsbusje zal tevens gedoneerd worden aan een weeshuis in Sierra Leone. Wij hebben heel veel zin in de reis en ons verblijf in Gambia. We hopen dat we de mensen hier kunnen helpen.

7 Team 9 De Drie Musketiers Wij zijn team de Drie-Musketiers, dit team bestaat uit: Timo Snels, Luuk Spapens en Ruud Windau. Wij volgen met z n drieën de opleiding Mechatronica op het ROC- Tilburg te Stappegoor. Ik zal me even voorstellen, ik ben Lucas Spapens en ben geboren en getogen op 17 oktober 1992 in Tilburg. Ik heb mezelf opgegeven voor deze trip omdat dit project mij erg aanspreekt, en daarnaast omdat ik dit kan delen met 2 goede vrienden waarbij ik ook in de klas zit. Hey, ik ben Timo Snels ik ben geboren op in Goirle. Ik heb me ingeschreven voor dit project omdat ik later als baan ook deels in het buitenland wil werken. Dit geeft mij dus al een mooi voorbeeld hoe dat later wordt. Voor de rest spreekt het avontuur mij ook erg aan. De auto die we hebben gekocht heeft een hoop werk gekost, hiervan heb ik ook een hoop geleerd en plezier van gehad. Zoals ik mijzelf op de Sahara keuring al heb voorgesteld, ik ben Ruud Windau, kom uit Drunen en ben geboren op 23 september De reden dat ik dit ga doen is omdat ik veel van avontuur houd en mij dit een geweldige uitdaging leek dat ik kon doen met 2 goede vrienden.

8 Agenda Go for Africa GFA is aanwezig bij de auto- en motorsportdagen op 15 en 16 december in Gorinchem o.a. met team 1 the Dukes of Brabant. zondag 6 januari 2013 zaterdag 19 januari 2013 donderdag 31 januari 2013 Tweede barreldag, vanaf 13 uur Benefietavond GfA in The Fuse in Bakel met diverse bands, vanaf 19 uur, voor meer info zie: / GFA business seminar 15:30-20:00 uur zondag 10 februari 2013 Vertrek Go for Africa editie 2013, 12 uur kerkplein Bakel Volg de agenda op

Nieuwsbrief febr. 2013

Nieuwsbrief febr. 2013 Nieuwsbrief febr. 2013 Vertrokken! Op zondag 10 februari stroomt het plein in het centrum van Bakel vol met volgepakte barrels. Het is koud maar de zon schijnt! De bestuurders staan te trappelen om te

Nadere informatie

Een week varen met de morgenster. Suzanne van Tilborg.

Een week varen met de morgenster. Suzanne van Tilborg. Een week varen met de morgenster. Suzanne van Tilborg. Ik begon deze week met het gevoel ik heb er zin in en ik zie wel wat we allemaal gaat gebeuren, ik laat het wel op me afkomen. Na de eerste dag voor

Nadere informatie

Nieuwsbrief april 2012

Nieuwsbrief april 2012 Nieuwsbrief april 2012 Word vriend van Go for Africa! Hierbij alweer de vierde nieuwsbrief van Go for Africa! De deelnemers van 2012 zijn teruggekeerd, in deze nieuwsbrief leest u alvast enkele ervaringen.

Nadere informatie

www.leraarwordeninsittard.nl Leraar, je wist dat je het was.

www.leraarwordeninsittard.nl Leraar, je wist dat je het was. www.leraarwordeninsittard.nl Leraar, je wist dat je het was. Benjamin Plant student Aardrijkskunde Ik weet wat ik wil Het leukste moment van mijn stage is wanneer leerlingen mij uit zichzelf aanspreken

Nadere informatie

IEZEN VOOR ECHNIEK. Techniek past beter bij jou dan je denkt. www.rocvantwente.nl/techniektalenten

IEZEN VOOR ECHNIEK. Techniek past beter bij jou dan je denkt. www.rocvantwente.nl/techniektalenten WIJ IEZEN VOOR ECHNIEK Techniek past beter bij jou dan je denkt www.rocvantwente.nl/techniektalenten INLEIDING De technische branche Steeds meer meisjes kiezen voor techniek. Techniek is heel divers, je

Nadere informatie

Nieuwsbrief okt. 2012

Nieuwsbrief okt. 2012 Nieuwsbrief okt. 2012 The Dukes of Brabant Wij zijn team 01 the Dukes of Brabant. Dit team bestaat uit: Bas van den Bogaard en Joshua van der Leest. Ik (Bas) woon in Rossum en ben geboren op 6 september

Nadere informatie

Nieuwsbrief okt 2013. Team Medicals4Africa (2014)

Nieuwsbrief okt 2013. Team Medicals4Africa (2014) Nieuwsbrief okt 2013 Team Medicals4Africa (2014) Wij zijn team Medicals4Africa. Ons team bestaat uit Laura Dirks en Lilian van de Pasch. We volgens allebei de opleiding tot doktersassistente bij Gilde

Nadere informatie

Presentatie Tekst Top plan (talentontwikkelingsplan) Amy Kouwenberg OABCE1A

Presentatie Tekst Top plan (talentontwikkelingsplan) Amy Kouwenberg OABCE1A Presentatie Tekst Top plan (talentontwikkelingsplan) Amy Kouwenberg OABCE1A INLEIDING Ik heb vandaag een cadeautje meegenomen. Niet voor jullie, maar voor mijzelf. Het cadeautje staat voor de verrassingen

Nadere informatie

Lesbrief bij de voorstelling Mijn vriend en ik van Soulshine Connection

Lesbrief bij de voorstelling Mijn vriend en ik van Soulshine Connection Lesbrief bij de voorstelling Mijn vriend en ik van Soulshine Connection 1 Beste docent, Binnenkort gaat u samen met uw klas naar de voorstelling Mijn vriend en ik van Soulshine Connection. Deze lesbrief

Nadere informatie

Met enthousiaste werkpaarden naar Roemenië

Met enthousiaste werkpaarden naar Roemenië Met enthousiaste werkpaarden naar Roemenië Woorden van deze les de vrijwilliger uitzenden lokaal hulpbehoevend internationaal de omstandigheden relativeren het aanpassingsvermogen de handen uit de mouwen

Nadere informatie

Hu? Hoge Hakken Witte Vloeren? Wat dat is, leggen we je zo uit. Allereerst: Whoo we re going to Ibiza! Waarom dit weekend?

Hu? Hoge Hakken Witte Vloeren? Wat dat is, leggen we je zo uit. Allereerst: Whoo we re going to Ibiza! Waarom dit weekend? Hu? Hoge Hakken Witte Vloeren? Wat dat is, leggen we je zo uit. Allereerst: Whoo we re going to Ibiza! Het komt al snel dichterbij, nog maar een paar nachtjes slapen en dan is het zover. We gaan genieten

Nadere informatie

CHATTEN. verborgen verdriet MARIAN HOEFNAGEL

CHATTEN. verborgen verdriet MARIAN HOEFNAGEL CHATTEN verborgen verdriet MARIAN HOEFNAGEL Stotteren Kom op, Roy. Het is allang tijd. De leraar informatica legt een hand op Roys schouder. Maar Roy kijkt niet op of om. Hij zit achter de fijnste computer

Nadere informatie

Weer naar school. De directeur stapt het toneel op. Goedemorgen allemaal, zegt hij. * In België heet een mentor klastitularis.

Weer naar school. De directeur stapt het toneel op. Goedemorgen allemaal, zegt hij. * In België heet een mentor klastitularis. Weer naar school Kim en Pieter lopen het schoolplein op. Het is de eerste schooldag na de zomervakantie. Ik ben benieuwd wie onze mentor * is, zegt Pieter. Kim knikt. Ik hoop een man, zegt ze. Pieter kijkt

Nadere informatie

September 2015 Woensdag 23 September Sportdag Start gesprek ouders. Oktober 2015 Woensdag 7 oktober Start kinderboekenweek

September 2015 Woensdag 23 September Sportdag Start gesprek ouders. Oktober 2015 Woensdag 7 oktober Start kinderboekenweek Schoolnieuws schooljaar 2015-2016 Vrijdag 18 September 2015 September 2015 Woensdag 23 September Sportdag Start gesprek ouders Donderdag 24 September Start gesprek ouders Maandag 28 September Algemene

Nadere informatie

Voorwoord Met oprechte blijdschap schrijf ik het voorwoord voor dit boek. Ik ken Henk Rothuizen al vele jaren en heb hem zien opgroeien tot een man van God, met een bediening die verder reikt dan zijn

Nadere informatie

Taalles werkt! Een fotoserie in het kader van de Week van de Alfabetisering 2013

Taalles werkt! Een fotoserie in het kader van de Week van de Alfabetisering 2013 Taalles werkt! Een fotoserie in het kader van de Week van de Alfabetisering 2013 Deze fotoserie is ontwikkeld in het kader van de Week van de Alfabetisering 2013. In Utrecht wonen zo n 30.000 mensen die

Nadere informatie

Nieuwsbrief. Kbs De Korenbloem Jan van Arkelstraat 7 8101 EN Raalte tel: 0572-362690. email: korenbloem@mijnplein.nl website:www.korenbloemraalte.

Nieuwsbrief. Kbs De Korenbloem Jan van Arkelstraat 7 8101 EN Raalte tel: 0572-362690. email: korenbloem@mijnplein.nl website:www.korenbloemraalte. Nieuwsbrief Kbs De Korenbloem Jan van Arkelstraat 7 8101 EN Raalte tel: 0572-362690 email: korenbloem@mijnplein.nl website:www.korenbloemraalte.nl jaargang 22, nummer 2, november 2015 KORTE INHOUD VAN

Nadere informatie

Dit boek heeft het keurmerk Makkelijk Lezen gekregen. Wilt u meer weten over dit keurmerk kijk dan op de website: www.stichtingmakkelijklezen.nl.

Dit boek heeft het keurmerk Makkelijk Lezen gekregen. Wilt u meer weten over dit keurmerk kijk dan op de website: www.stichtingmakkelijklezen.nl. Chatten Dit boek heeft het keurmerk Makkelijk Lezen gekregen. Wilt u meer weten over dit keurmerk kijk dan op de website: www.stichtingmakkelijklezen.nl. Colofon Een uitgave van Eenvoudig Communiceren

Nadere informatie

Vragenlijst: Wat vind jij van je

Vragenlijst: Wat vind jij van je Deze vragenlijst is bedacht door leerlingen. Met deze vragenlijst kunnen leerlingen er zelf achter kunnen komen wat andere leerlingen van hun school vinden. De volgende onderwerpen komen langs: Sfeer op

Nadere informatie

Maatschappelijke Zorgboerderij. Amatheon. Nikki van Berlo. Jasmijn Borms. Joy Willems T4B

Maatschappelijke Zorgboerderij. Amatheon. Nikki van Berlo. Jasmijn Borms. Joy Willems T4B Maatschappelijke Zorgboerderij Amatheon Nikki van Berlo Jasmijn Borms Joy Willems T4B Inleiding Ons groepje bestaat uit Nil

Nadere informatie

BASISSCHOOL DE ZEVENSPRONG. Nummer jaargang 16 verschijnt iedere twee schoolweken op de website www.zevensprong.nl pag. 1 t/m 5

BASISSCHOOL DE ZEVENSPRONG. Nummer jaargang 16 verschijnt iedere twee schoolweken op de website www.zevensprong.nl pag. 1 t/m 5 T KLEPPERTJE BASISSCHOOL DE ZEVENSPRONG Nummer jaargang 16 verschijnt iedere twee schoolweken op de website www.zevensprong.nl pag. 1 t/m 5 Directiepraatje: Beste ouders, verzorgers, Oudergesprekken: Het

Nadere informatie

Dat ze klaarstaat voor haar vrienden. Als ze samen is met haar vriendinnen, is er veel gein

Dat ze klaarstaat voor haar vrienden. Als ze samen is met haar vriendinnen, is er veel gein Oefening 5 Persoon 1: Annet Kok (moeder) Talent: Prestatiegericht Betrouwbaar Humoristisch Optimistisch Vasthoudend Concreet voorbeeld: Tijdens de hockeywedstrijden Dat ze klaarstaat voor haar vrienden

Nadere informatie

Over De Veenbrug. Jaargang 14, nummer 10 13 januari 2014. toe te wensen voor het nieuwe jaar!

Over De Veenbrug. Jaargang 14, nummer 10 13 januari 2014. toe te wensen voor het nieuwe jaar! Over De Veenbrug Jaargang 14, nummer 10 13 januari 2014 Deze eerste Over De Veenbrug van 2014 willen we natuurlijk niet beginnen zonder u en jullie allemaal eerst: alle goeds en gezondheid en natuurlijk

Nadere informatie

AGENDA Maandag 19 december t/m vrijdag 23 december

AGENDA Maandag 19 december t/m vrijdag 23 december Schooljaar 2011-2012 Vrijdag 16 december 2011 nr. 7 AGENDA Maandag 19 december t/m vrijdag 23 december Woensdag 21 december Woensdag 21 december Vrijdag 23 december Zaterdag 24 december t/m zondag 8 januari

Nadere informatie

explore the big questions of life Een introductie

explore the big questions of life Een introductie explore the big questions of life Een introductie www.youthalpha.nl Youth Alpha is een programma van Youth for Christ Nederland en stichting Alpha-cursus Nederland. 2 Youth for Christ Nederland www.yfc.nl

Nadere informatie

INFORMATIE DECEMBER 2015 NUMMER 5

INFORMATIE DECEMBER 2015 NUMMER 5 INFORMATIE DECEMBER 2015 NUMMER 5 schooljaar 2015 2016 Geachte ouders, beste leerlingen, Dit is de laatste Van Hasseltschool nieuwsbrief van 2015. Het is ook de allerlaatste van mijn hand. Na ruim 40 jaar

Nadere informatie

De Algemene ledenvergadering vindt morgen plaats om 20.00 uur op school. In de bijlage vindt u het jaarverslag van de ouderraad.

De Algemene ledenvergadering vindt morgen plaats om 20.00 uur op school. In de bijlage vindt u het jaarverslag van de ouderraad. Jaargang 27, nr.5 Dat.: 23 sept. 2014 Agenda: Afgelopen vrijdag zijn Marlou, Erica, Jolanda en Babette geslaagd voor hun opleiding 'ik leer anders'. Hiermee is ons team verrijkt met vier leerkrachten die

Nadere informatie

Agenda 15 t/m 17 juni Kamp groep 8 24 juni Onderbouwdag (groep 1 t/m 4 is vrij) We luisteren naar elkaar.

Agenda 15 t/m 17 juni Kamp groep 8 24 juni Onderbouwdag (groep 1 t/m 4 is vrij) We luisteren naar elkaar. Vrijdag 10 juni 2016 Agenda 15 t/m 17 juni Kamp groep 8 24 juni Onderbouwdag (groep 1 t/m 4 is vrij) Regel van de week: We luisteren naar elkaar. Storing bij het versturen van e-mails Afgelopen week hebben

Nadere informatie

Aan de slag met de Werk Ster!

Aan de slag met de Werk Ster! Aan de slag met de Werk Ster! Werk Ster Copyright EgberinkDeWinter 2013-2014 Werk Ster Stappen naar werk De Werk Ster helpt je duidelijk te krijgen waar jij op dit moment staat op weg naar werk. Je krijgt

Nadere informatie

Presentatie kwalitatief onderzoek beleving respondenten moestuinproject Asten - Someren

Presentatie kwalitatief onderzoek beleving respondenten moestuinproject Asten - Someren Presentatie kwalitatief onderzoek beleving respondenten moestuinproject Asten - Someren Dia 1: Hallo allemaal en welkom bij mijn presentatie. Ik heb onderzoek gedaan bij Moestuin d n Erpel in Someren.

Nadere informatie

Paulus-Weekbrief 2. Weekbrief 04-09-2015. Facebook

Paulus-Weekbrief 2. Weekbrief 04-09-2015. Facebook Paulus-Weekbrief 2 kopij voor Paulus-Weekbrief: info@paulus-uden.nl kijk ook op onze website: www.paulus-uden.nl Meerloseweg 1 5402 XH Uden 0413-33 23 18 Schooljaar 2014-2015 Week 36 Weekbrief 04-09-2015

Nadere informatie

Uiltje gemist? kalender. Vrijdag.Waterdag

Uiltje gemist? kalender. Vrijdag.Waterdag 02 juli 2015 Jaargang 7- nummer 28 kalender Donderdag 2 juli Rapportage groepen 3 t/m 7 Vrijdag 3 juli Waterspektakel groepen 1 t/m 5 Vrijdag.Waterdag Morgen, vrijdag 3 juli, worden er voor de kinderen

Nadere informatie

Wij zijn Kai & Charis van de Super Student en wij geven studenten zin in de toekomst.

Wij zijn Kai & Charis van de Super Student en wij geven studenten zin in de toekomst. Hallo, Wij zijn Kai & Charis van de Super Student en wij geven studenten zin in de toekomst. Dat is namelijk helemaal niet zo makkelijk. Veel studenten weten nog niet precies wat ze willen en hoe ze dat

Nadere informatie

Het is voor de kinderen erg leuk wanneer zij ook voorgelezen worden in de klas door hun ouders of opa's & oma's.

Het is voor de kinderen erg leuk wanneer zij ook voorgelezen worden in de klas door hun ouders of opa's & oma's. 24 september 2015 kalender Maandag 28 september Informatieavond groepen 1 Dinsdag 29 september Informatieavond groepen 6 Woensdag 30 september Informatieavond groepen 7 Voorlezen bij de kleuters In oktober

Nadere informatie

Almelo, 8 juli 2015. En dat is niet zo makkelijk voor iedereen want de meeste kinderen zijn gewend aan school, vrienden, azc, enz, enz.

Almelo, 8 juli 2015. En dat is niet zo makkelijk voor iedereen want de meeste kinderen zijn gewend aan school, vrienden, azc, enz, enz. Almelo, 8 juli 2015 Onderwerp: Moeilijk verhuizen! Beste heer/mevrouw Ik ben (...) Ik ben 14 jaar oud. Ik woon met mijn ouders en mijn 2 kleine broertjes in azc Almelo. In deze vakantie moeten er ongeveer

Nadere informatie

Penseelstreekje. Informatiebulletin van o.b.s. Het Palet Opheusden, 27 maart 2015 Nummer 14, schooljaar 2014 / 2015

Penseelstreekje. Informatiebulletin van o.b.s. Het Palet Opheusden, 27 maart 2015 Nummer 14, schooljaar 2014 / 2015 Patrijsstraat 2 4043MR Opheusden Tel: 0488-441451 Email: info@paletopheusden.nl www.paletopheusden.nl AFWEZIGHEID DIRECTIE Ik wil u informeren over mijn afwezigheid de komende periode. Helaas staat mij

Nadere informatie

Nieuwsbrief 16, 28 april 2015

Nieuwsbrief 16, 28 april 2015 Nieuws van Nieuwsbrief 16, 28 april 2015 Kind op maandag... 1 Maandaggeld... 1 Aanmeldingen nieuwe leerlingen... 2 Avond4daagse... 2 Continurooster vrijdag 1 mei... 2 Jantje Beton loterij... 2 Schoonmaakavond

Nadere informatie

Bij deze willen wij iedereen die heeft meegeholpen nogmaals hartelijk bedanken!!!!

Bij deze willen wij iedereen die heeft meegeholpen nogmaals hartelijk bedanken!!!! Zevensterstraat 3 7521 GN Enschede 053-4316428 info@zevenstervco.nl www.zevenstervco.nl Nieuwsbrief 2014-2015 nr 5 september BeweegWijs De lijnen staan op het plein! Het ziet er echt mooi uit en de kinderen

Nadere informatie

Thema Op het werk. Lesbrief 15. Vrij vragen

Thema Op het werk. Lesbrief 15. Vrij vragen Thema Op het werk. Lesbrief 15. Vrij vragen Kofi is op het werk. Hij wil een dag vrij. Hij vraagt het aan de vrouw op het kantoor. Zou het Kofi lukken? Souad komt op kantoor. Zij wil ook een dag vrij.

Nadere informatie

U leert in deze les "toestemming vragen". Toestemming vragen is vragen of u iets mag doen.

U leert in deze les toestemming vragen. Toestemming vragen is vragen of u iets mag doen. TOESTEMMING VRAGEN les 1 spreken inleiding en doel U leert in deze les "toestemming vragen". Toestemming vragen is vragen of u iets mag doen. Bij toestemming vragen is het belangrijk dat je het op een

Nadere informatie

Juridische medewerker

Juridische medewerker 28-11-2013 Sectorwerkstuk Juridische medewerker Temel, Elif HET ASSINK LYCEUM Inhoudsopgave Inhoud Inhoudsopgave... 1 Inleiding... 2 Hoeveel procent van de opleiding bestaat uit stage?... 6 o Begeleiding...

Nadere informatie

September de maand van weerbaarheid

September de maand van weerbaarheid September de maand van weerbaarheid Het thema van deze maand is weerbaarheid. Het komt steeds vaker voor in het nieuws, kinderen die gepest worden. Vaak sta je als ouder machteloos. Hieronder volgt een

Nadere informatie

Maart 2015 Jaargang 2014-2015 nr. 8

Maart 2015 Jaargang 2014-2015 nr. 8 Nieuwsbrief maart 2015: Nieuws vanuit: De directie Bijgaand treft u weer onze nieuwe maandbrief aan. Het is alweer de maandbrief van de maand maart. In deze maand start straks de lente weer. Deze maand

Nadere informatie

Procesverslag project Blok 1. Luc Kersbergen

Procesverslag project Blok 1. Luc Kersbergen Procesverslag project Blok 1 Luc Kersbergen Minor Data Beleving 2013 1 Inhoudsopgave Inleiding 3 Voorafgaand 4 Het concept/idee 4 Werkwijze 5 Voice-over 7 Inspiratie 8 2 Inleiding In dit procesverslag

Nadere informatie

Formeel en informeel. Formeel: Je gebruikt u om iemand aan te spreken. Je noemt iemand bij zijn achternaam.

Formeel en informeel. Formeel: Je gebruikt u om iemand aan te spreken. Je noemt iemand bij zijn achternaam. Formeel en informeel Tijdens je stage praat je veel met mensen. Soms is het een officieel gesprek, soms een gezellig praatje met een collega. Dit noem je formele en informele gesprekken. Formeel betekent

Nadere informatie

Agenda: Algemeen 22 September 2015 Koffieochtend OR in de volkstuin 22 september 2015 OR vergadering SO

Agenda: Algemeen 22 September 2015 Koffieochtend OR in de volkstuin 22 september 2015 OR vergadering SO Pagina 1 van 5 Inhoudsopgave Algemeen: Lotje&co sneeuwdag Algemeen: stagiaire gym SO: Personeel en stagiaires SO: Kanovaren groep 7-8 VSO: Leerlingenraad VSO: Stagiaires VSO: Week van de alfabetisering

Nadere informatie

Scholieren enthousiast maken voor de techniek

Scholieren enthousiast maken voor de techniek Scholieren enthousiast maken voor de techniek Woorden van deze les de behoefte het imago de servicetechnicus de installatie uitdagend communiceren de installatietechniek carrière maken het project het

Nadere informatie

Een vertrouwd thuis, een huiskamer zaterdag, 13 oktober 2012 00:00. Willem Braak

Een vertrouwd thuis, een huiskamer zaterdag, 13 oktober 2012 00:00. Willem Braak Willem Braak Maandag 15 oktober start Opleidingscentrum Granbeeuw met een fundraiser voor een nieuw initiatief: Vrienden van Opleidingscentrum Granbeeuw. Het bedrijfsleven zal benaderd en aangemoedigd

Nadere informatie

info Kalender: Agenda Woordje vooraf februari 2018 Schoolkrant OBS DeSpringplank Jaargang 4 Editie 4 Donderdagmiddag 8 februari Carnaval op school!

info Kalender: Agenda Woordje vooraf februari 2018 Schoolkrant OBS DeSpringplank Jaargang 4 Editie 4 Donderdagmiddag 8 februari Carnaval op school! Schoolkrant OBS DeSpringplank Jaargang 4 Editie 4 februari 2018 info Kalender: Agenda Donderdagmiddag 8 februari Carnaval op school! Vrijdag 9 februari Studiedag, alle kinderen zijn vrij 12 februari t/m

Nadere informatie

Open dagen voor opleidingen in Eindhoven en omgeving, schooljaar 2012-2013

Open dagen voor opleidingen in Eindhoven en omgeving, schooljaar 2012-2013 en voor opleidingen in Eindhoven en omgeving, schooljaar 2012-2013 ROC Eindhoven www.roceindhoven.nl Datum: Zondag 22 januari 2012 van 11.00 16.00 uur (alle locaties uitgezonderd Ster College en Montessori

Nadere informatie

Apostolische rondzendbrief

Apostolische rondzendbrief oktober 9, 2011 Jaargang 1, nummer 1 Lieve mensen, Zo bent u een voorbeeld voor alle gelovigen in Macedonië en Achaje geworden. Wij zijn nu al weer een tijdje hier in het zuiden van Griekenland, in de

Nadere informatie

Wat is verantwoordelijkheid en waarom is het belangrijk?

Wat is verantwoordelijkheid en waarom is het belangrijk? Wat is verantwoordelijkheid en waarom is het belangrijk? Verantwoordelijkheid. Ja, ook heel belangrijk voor school!!! Het lijkt veel op zelfstandigheid, maar toch is het net iets anders. Verantwoordelijkheid

Nadere informatie

Eerste nummer. Op kamers Eerst durfde ik de woonkamer niet naar binnen. Eetfobie. Het was moeilijk om te zien dat mijn nichtje van 5 meer at dan ik.

Eerste nummer. Op kamers Eerst durfde ik de woonkamer niet naar binnen. Eetfobie. Het was moeilijk om te zien dat mijn nichtje van 5 meer at dan ik. juni 2014 Op kamers Eerst durfde ik de woonkamer niet naar binnen. Eetfobie Eerste nummer Het was moeilijk om te zien dat mijn nichtje van 5 meer at dan ik. INHOUD juni 2014 Eten als een kind Op kamers

Nadere informatie

Kerkstraat 112 5126 GD Gilze e-mail: bolsterbericht@hotmail.com. 02 september 2015 nr. 01

Kerkstraat 112 5126 GD Gilze e-mail: bolsterbericht@hotmail.com. 02 september 2015 nr. 01 Kerkstraat 112 5126 GD Gilze e-mail: bolsterbericht@hotmail.com Tel 0161-451541 home-page: www.debolstergilze.nl JAARGANG 20 Wekelijkse nieuwsbrief 02 september 2015 nr. 01 NIEUWS VAN DE DIRECTIE Opening

Nadere informatie

ONDERZOEK NAAR KEUZE VAN LEERLINGEN! VMBO-BASIS/KADER VOOR DE RICHTING BWI/BOUW!

ONDERZOEK NAAR KEUZE VAN LEERLINGEN! VMBO-BASIS/KADER VOOR DE RICHTING BWI/BOUW! ONDERZOEK NAAR KEUZE VAN LEERLINGEN VMBO-BASIS/KADER VOOR DE RICHTING BWI/BOUW 2 november 2015 Inleiding De instroom in de bouwopleidingen is de afgelopen jaren sterk afgenomen. De moeilijke tijden waarmee

Nadere informatie

Schrijver: KAT Coverontwerp: MTH ISBN: 9 789402 123678 <Katelyne>

Schrijver: KAT Coverontwerp: MTH ISBN: 9 789402 123678 <Katelyne> Schrijver: KAT Coverontwerp: MTH ISBN: 9 789402 123678 Inleiding Timo is een ander mens geworden door zijn grote vriend Tommy. Toch was het niet altijd zo geweest, Timo had Tommy gekregen voor

Nadere informatie

NIEUWSBRIEF 3 augustus 2013

NIEUWSBRIEF 3 augustus 2013 1 De meeste zaken kun je al in deze Nieuwsbrief vinden, maar de website (www.odigym.nl) proberen we helemaal up to date te houden met de actuele status van lessen en ander nieuws. Dus kijk maar snel daar

Nadere informatie

Ivonne Bressers: Dank je wel. Rob Kleijs: Ivon, Kun je nog eens uitleggen wat het Usher Syndroom is?

Ivonne Bressers: Dank je wel. Rob Kleijs: Ivon, Kun je nog eens uitleggen wat het Usher Syndroom is? 100 Col 's beklimmen in 40 dagen met een totale afstand van 4100 kilometer. Eddy Driessen uit Arnhem wil die tocht gaan afleggen en dat doet hij voor zijn plezier maar ook voor het goede doel. Namelijk

Nadere informatie

Doe middag. Nummer 29, 15 januari 2015. Activiteiten:

Doe middag. Nummer 29, 15 januari 2015. Activiteiten: Nummer 29, 15 januari 2015 Verjaardagen: Verjaardagen 14-01 Julia Zhou Jiang groep 7 16-01 Dries v Kemenade groep 5 18-01 Mick Simons groep 4 20-01 Flinn vd Zandt groep 6 26-01 Lara Schouteten groep 1-2A

Nadere informatie

Meesters en juffendag / open dag

Meesters en juffendag / open dag Nederwoudseweg 19a, 3772 TD Barneveld Tel. 0342-415635 info@plantijn.org www.plantijn.org schooljaar 2014-2015 nummer 17, vrijdag 5 juni 2015 Meesters en juffendag / open dag Beste ouders/ verzorgers van

Nadere informatie

De nieuwsbrief van 7 september 2012. Datum Activiteit Voor wie September

De nieuwsbrief van 7 september 2012. Datum Activiteit Voor wie September Overzicht activiteiten september 2012 De nieuwsbrief van 7 september 2012 Datum Activiteit Voor wie September Di. 11-09 Aangekondigde BHV oefening Gr 1-8 Di. 11-09 Informatie-ochtend Ouders van potentiële

Nadere informatie

hoe we onszelf zien, hoe we dingen doen, hoe we tegen de toekomst aankijken. Mijn vader en moeder luisteren nooit naar wat ik te zeggen heb

hoe we onszelf zien, hoe we dingen doen, hoe we tegen de toekomst aankijken. Mijn vader en moeder luisteren nooit naar wat ik te zeggen heb hoofdstuk 8 Kernovertuigingen Kernovertuigingen zijn vaste gedachten en ideeën die we over onszelf hebben. Ze helpen ons te voorspellen wat er gaat gebeuren en te begrijpen hoe de wereld in elkaar zit.

Nadere informatie

Nieuwsbrief jan. 2012

Nieuwsbrief jan. 2012 Nieuwsbrief jan. 2012 Nieuwe sponsoren DEKAVAS bedrijfsverzekeringen DEKAVAS is onderdeel van de BOVEMIJ verzekeringsgroep en draagt Go for Africa een warm hart toe. Robin Schulte, de directeur, ziet mogelijkheden

Nadere informatie

Vriendelijke groeten, Claire van Lieshout en Angelique van Dooren, coördinatoren hoofdluiscontroleurs

Vriendelijke groeten, Claire van Lieshout en Angelique van Dooren, coördinatoren hoofdluiscontroleurs 1 Nieuwsbrief Maart 2015 Maart 2015 In dit nummer: Nieuws Stagiaire Dennis Hoofdluisvrije school Vrije dagen De Makersbuzz Moskee bezoek Carnaval 1 2 3 NIEUWS NIEUWE STAGIAIRE Hallo allemaal, Mijn naam

Nadere informatie

NIEUWSBRIEF. Gebruik van het dossier We zien dat er een aantal mentoren al gebruik maken van Het Dossier. Complimenten daarvoor.

NIEUWSBRIEF. Gebruik van het dossier We zien dat er een aantal mentoren al gebruik maken van Het Dossier. Complimenten daarvoor. NIEUWSBRIEF December Mentorschap Midden-en Noordoost Brabant 2015 Editie 2 Jaargang 1 Hierbij ontvangt u de nieuwe nieuwsbrief van het Mentorschap Midden -en Noordoost brabant. Hiermee houden wij u op

Nadere informatie

Reflection Paper. Hogeschool InHolland Haarlem. Minor ICT; Educatief gebruik van ICT en nieuwe media

Reflection Paper. Hogeschool InHolland Haarlem. Minor ICT; Educatief gebruik van ICT en nieuwe media Hogeschool InHolland Haarlem Reflection Paper Minor ICT; Educatief gebruik van ICT en nieuwe media Avelyn Vink, 501052 Klas HAVT3A Minor ICT 1 Sacha van de Griendt Inhoudsopgave Wat heb ik geleerd?...

Nadere informatie

(dit verhaal is mogelijk gemaakt door een gulle gift van Giessen Schoenmode in Wehl).

(dit verhaal is mogelijk gemaakt door een gulle gift van Giessen Schoenmode in Wehl). Wie de schoen past, zaterdag 19 juli 2014 (dit verhaal is mogelijk gemaakt door een gulle gift van Giessen Schoenmode in Wehl). De meeste ouders zullen het wel herkennen: je kind heeft zijn nieuwe schoenen

Nadere informatie

Jaarverslag 2013-2014

Jaarverslag 2013-2014 NOVA Voorzitter Anthony Matthijsen 24-9-2014 Inhoud Voorwoord... 2 Inleiding... 3 Mijn taken... 3 Externe contacten... 4 Vergaderingen... 4 Administratie... 4 Commissies... 5 Eerstejaarsfeest... 5 De club...

Nadere informatie

Sauwerd, februari 2015

Sauwerd, februari 2015 Sauwerd, februari 2015 Van de directeur Op je kop in de prullenbak! Drie weken lang heeft de container van de actie recycleplan op ons schoolplein gestaan. En wat werd er flink gesjouwd met oude elektrische

Nadere informatie

Karin de Galan. Karin de Galan (1967) is sinds 1991 trainer en coach.

Karin de Galan. Karin de Galan (1967) is sinds 1991 trainer en coach. Karin de Galan Karin de Galan (1967) is sinds 1991 trainer en coach. Ze heeft zich gespecialiseerd in het trainen van trainers en richtte in 2007 de galan school voor training op. Eerder werkte ze als

Nadere informatie

Kringgesprek. Nummer 2 2013-2014

Kringgesprek. Nummer 2 2013-2014 Kringgesprek Beste ouders, Na drie schoolweken is de kop van het schooljaar er echt af. U hebt deze week de informatieavond kunnen bijwonen waarin het jaarprogramma met u is gedeeld en waarbij de leerkrachten

Nadere informatie

De Spieker. Schooljaar 2014-2015. Uitgave 9 Datum: 08-01-2015. Beste ouders,

De Spieker. Schooljaar 2014-2015. Uitgave 9 Datum: 08-01-2015. Beste ouders, De Spieker Schooljaar 2014-2015 Uitgave 9 Datum: 08-01-2015 Beste ouders, Van het prachtige bedrag dat ik van jullie heb gekregen bij mijn afscheid van De Zuidwester heb ik deze COWBOYSBAG portemonnee

Nadere informatie

MINIGIDS Omschrijving van de talenten

MINIGIDS Omschrijving van de talenten Omschrijving: Waar haal ik mijn drive vandaan? Aansteker Bezige Bij Als ik een idee heb of hoor, wil ik meteen aan de slag gaan. Ik wil actie en ben vaak de eerste die eraan begint. Ik steek vaak anderen

Nadere informatie

WERK ZE! Lesmateriaal voor reïntegratie

WERK ZE! Lesmateriaal voor reïntegratie ld be e or Vo WERK ZE! Lesmateriaal voor reïntegratie Stichting Lezen & Schrijven t 070 302 26 60 www.lezenenschrijven.nl Auteur Elma Draaisma Vormgeving 7Causes Eindeloos Medeauteurs en klankbordgroep

Nadere informatie

Tessenderlandt. Puberbrein als innovatiekans. Project puberbrein Kompas

Tessenderlandt. Puberbrein als innovatiekans. Project puberbrein Kompas Tessenderlandt Puberbrein als innovatiekans Project puberbrein Kompas Product presentatie Kompas Van PSL naar activerend onderwijs. Kompas heeft in de loop der jaren het bestaande stage programma omgebouwd

Nadere informatie

Interview 3FM Collin Eisema 20150918.txt Transcript interview Collin Eisema voor 3FM met Harm den Besten.

Interview 3FM Collin Eisema 20150918.txt Transcript interview Collin Eisema voor 3FM met Harm den Besten. Transcript interview Collin Eisema voor 3FM met Harm den Besten. Gemaakt door: Richard van Royen, info@letterval.nl HARM DEN BESTEN (PRESENTATOR): Aankomende zaterdag wordt er wereldwijd aandacht gevraagd

Nadere informatie

Inhoud. Aan jou de keuze 7. Niet alleen maar een boek 187. Auteurs 191. Dankwoord 197

Inhoud. Aan jou de keuze 7. Niet alleen maar een boek 187. Auteurs 191. Dankwoord 197 Inhoud Aan jou de keuze 7 D/2012/45/239 - isbn 978 94 014 0183 8 - nur 248 Tweede druk Vormgeving omslag en binnenwerk: Nanja Toebak, s-hertogenbosch Illustraties omslag en binnenwerk: Marcel Jurriëns,

Nadere informatie

MPS Prins Willem Alexander. Bootvakantie 2015 11 oktober t/m 16 oktober

MPS Prins Willem Alexander. Bootvakantie 2015 11 oktober t/m 16 oktober Bootvakantie 2015 11 oktober t/m 16 oktober Voorwoord Namens Stichting On Toer heten we iedereen welkom aan boord van de Mps Prins Willem Alexander. Wij vinden het leuk dat jullie keuze op onze bootvakantie

Nadere informatie

TANDARTSASSISTENTE. Lis Hendriks 11 NOVEMBER 2013. Sectorwerkstuk HET ASSINK LYCEUM

TANDARTSASSISTENTE. Lis Hendriks 11 NOVEMBER 2013. Sectorwerkstuk HET ASSINK LYCEUM TANDARTSASSISTENTE Lis Hendriks 11 NOVEMBER 2013 HET ASSINK LYCEUM Sectorwerkstuk Inhoudsopgave Inleiding... 3 Waarom heb je voor deze opleiding gekozen? Waarom zou je voor deze opleiding kiezen?... 3

Nadere informatie

Beste ouders. Indien u toch nog met vragen zit, kan u contact opnemen via groepsploeg@gmail.com. Beste ouders

Beste ouders. Indien u toch nog met vragen zit, kan u contact opnemen via groepsploeg@gmail.com. Beste ouders Agenda: 6-8/11: Leidingsweekend Tak van dienst: 24/10: Verkenners 31/10: JIN Het Schilderhofke Jaargang: 2015-2016 Redactie: Eline Debrock Mail: groepsleiding@schilderhof.be Website: www.schilderhof.be

Nadere informatie

Gemeente van onze Heer Jezus Christus, lieve mensen,

Gemeente van onze Heer Jezus Christus, lieve mensen, Gemeente van onze Heer Jezus Christus, lieve mensen, Afgelopen maandag hebben we met de deelnemers van de kring Eigentijds Bijbellezen Paasverhalen gelezen. Vier verhalen van de opstanding, verteld door

Nadere informatie

Op 1 mei 2012 begon ons Europese avontuur, we kregen te horen dat we de kans hadden om Europacup te gaan spelen. Ik sprong een gat in de lucht, dat

Op 1 mei 2012 begon ons Europese avontuur, we kregen te horen dat we de kans hadden om Europacup te gaan spelen. Ik sprong een gat in de lucht, dat Op 1 mei 2012 begon ons Europese avontuur, we kregen te horen dat we de kans hadden om Europacup te gaan spelen. Ik sprong een gat in de lucht, dat ik dit in mijn volleybalcarrière nog mee zou maken had

Nadere informatie

Iris marrink Klas 3A.

Iris marrink Klas 3A. Iris marrink Klas 3A. 1 Inhoud. 1- Voorpagina 2- Inhoud, inleiding & mijn mening 3- Dag 1 4- Dag 2 5- Dag 3 6- Dag 4 7- Dag 5 Inleiding. Ik kreeg als opdracht om een dagverslag te maken over Polen. 15

Nadere informatie

NIEUWS. 2 oktober 2015. Beste ouders,

NIEUWS. 2 oktober 2015. Beste ouders, 2 oktober 2015 NIEUWS Beste ouders, In deze nieuwsbrief vindt u informatie over de schoolontwikkeling en een aantal praktische zaken en stellen stagiaires en de nieuwe vakdocent gym zich aan u voor. Schoolontwikkeling

Nadere informatie

Olivijn Nieuwsbrief 1

Olivijn Nieuwsbrief 1 Olivijn Nieuwsbrief 1 Jaargang 4 30-8-2013 www.olivijn.almere-speciaal.nl De tweede editie van de nieuwsbrief Belangrijke data voor de komende periode: Donderdag 26 september 10 minuten gesprekken Woensdag

Nadere informatie

Thema Kinderen en school. Lesbrief 19. Samen naar de bibliotheek

Thema Kinderen en school. Lesbrief 19. Samen naar de bibliotheek Thema Kinderen en school. Lesbrief 19. Samen naar de bibliotheek Taban gaat met zijn dochter voor het eerst naar de bibliotheek. Hij schrijft haar in bij de bibliotheek. Dan laat Soumiya aan Taban en Ama

Nadere informatie

Nieuwsbrief 1 stadsspel op dinsdag 2 september. Emily Leon

Nieuwsbrief 1 stadsspel op dinsdag 2 september. Emily Leon Nieuwsbrief 1 stadsspel op dinsdag 2 september. Emily Leon Op dinsdagnamiddag 2 september 2014 beleefden we samen met onze klas (7CZR) een aangenaam stadspel in Aalst. De zon was van de partij en iedereen

Nadere informatie

Christmas Edition. Voor wielrennen was het... Mijn familie is mijn ware vriend! ALIES GESPOT IN BELGIË. Alies: Ik heb een schoenen verslaving

Christmas Edition. Voor wielrennen was het... Mijn familie is mijn ware vriend! ALIES GESPOT IN BELGIË. Alies: Ik heb een schoenen verslaving Glass Christmas Edition Voor wielrennen was het... Alies: Ik heb een schoenen verslaving Mijn familie is mijn ware vriend! ALIES GESPOT IN BELGIË Inhoudsopgave Pagina: Even voorstellen 4-5 Ik heb een schoenen

Nadere informatie

POP. Persoonlijk ontwikkelingsplan. Robin van Heijningen

POP. Persoonlijk ontwikkelingsplan. Robin van Heijningen 1 POP Persoonlijk ontwikkelingsplan Robin van Heijningen 2 POP Persoonlijk ontwikkelingsplan Robin van Heijningen Hillegom 17 oktober 2013 Schoonderbeek Installatietechniek 3 Persoonlijk ontwikkelingsplan

Nadere informatie

Aflevering 2: Solliciteren

Aflevering 2: Solliciteren Aflevering 2: Solliciteren Vragen vooraf: Heb je wel eens gesolliciteerd naar een baan? Hoe deed je dat? Heb je een curriculum vitae? Hoofditem Fragment 1 Korte inhoud: Milouska en Bayu kijken hoe je kunt

Nadere informatie

Wat is uw naam en uw functie? Ik ben Robert Veenstra, voorzitter van SC Heerenveen.

Wat is uw naam en uw functie? Ik ben Robert Veenstra, voorzitter van SC Heerenveen. Mijn naam is Aron van der Wal. Ik zit in de sport/brugklas HAVO/VWO van het Fivelcollege in Delfzijl. Naar aanleiding van de opdracht om iemand te interviewen die zich minimaal 20 uren per week met sport

Nadere informatie

Ik ben Sim-kaart. Mobiel bellen groep 5-6. De Simkaart is een meisje, tikkeltje ondeugend en een echte kletsgraag. Aangeboden door

Ik ben Sim-kaart. Mobiel bellen groep 5-6. De Simkaart is een meisje, tikkeltje ondeugend en een echte kletsgraag. Aangeboden door De Simkaart is een meisje, tikkeltje ondeugend en een echte kletsgraag Hoi! Blijf even aan de lijn. Ik zit namelijk op de andere. Wacht even. Hoi, ik kom zo even terug, want ik moet even iets zeggen over

Nadere informatie

Uitleg boekverslag en boekbespreking

Uitleg boekverslag en boekbespreking Uitleg boekverslag en boekbespreking groep 7 schooljaar 2014-2015 Inhoudsopgave: Blz. 3 Blz. 3 Blz. 3 Blz. 4 Blz. 6 Blz. 7 Blz. 7 Stap 1: Het lezen van je boek Stap 2: Titelpagina Stap 3: Inhoudsopgave

Nadere informatie

Daphne. Wij hebben de g.k.ij. op bezoek gekregen. We hebben spelletjes gedaan. Dat moest bij. Met 1 arm of iets anders.

Daphne. Wij hebben de g.k.ij. op bezoek gekregen. We hebben spelletjes gedaan. Dat moest bij. Met 1 arm of iets anders. Wij hebben de g.k.ij. op bezoek gekregen. We hebben spelletjes gedaan. Dat moest bij. Met 1 arm of iets anders. Zo konden we voelen hoe is om gehandicapt te zijn. Ik zelf vond het heel leerzaam en heb

Nadere informatie

Zaken voor mannen. Verhalen van mannen met epilepsie

Zaken voor mannen. Verhalen van mannen met epilepsie Zaken voor mannen Verhalen van mannen met epilepsie Introductie Niet alle mannen vinden het prettig om over hun gezondheid te praten. Ieder mens is anders. Elke man met epilepsie ervaart zijn epilepsie

Nadere informatie

NIEUWSBRIEF OKTOBER. Kinderboekenweek. Vrije dag en studiedag

NIEUWSBRIEF OKTOBER. Kinderboekenweek. Vrije dag en studiedag 1 oktober 2015 NIEUWSBRIEF OKTOBER De Spinaker Kortenaerkade 22 1813 SV Alkmaar 072-5411800 Kinderboekenweek Door Mirjam de Boorder Van 7 t.m. 18 oktober is het weer Kinderboekenweek! Dit jaar staan k

Nadere informatie

Schooljaar 2015-2016. Nummer 2 / 27 augustus 2015. Openingsviering

Schooljaar 2015-2016. Nummer 2 / 27 augustus 2015. Openingsviering Schooljaar 2015-2016 Nummer 2 / 27 augustus 2015 Openingsviering Morgen houden we op school de openingsviering. We willen hiermee in gezamenlijkheid het nieuwe begin van het schooljaar markeren. Leerkrachten

Nadere informatie

Even voorstellen.. Ouderraad CBS de Triangel

Even voorstellen.. Ouderraad CBS de Triangel Even voorstellen.. Ouderraad CBS de Triangel Mijn naam is Ingrid Stokkentre en ben lid van de ouderraad sinds 2013. Ik ben getrouwd en wij hebben 3 dochters. Yasmijn (2005) zit op de Triangel en mijn andere

Nadere informatie