PC Sint-Jan-Baptist. Jaarverslag 2011

Maat: px
Weergave met pagina beginnen:

Download "PC Sint-Jan-Baptist. Jaarverslag 2011"

Transcriptie

1 PC Sint-Jan-Baptist Jaarverslag 2011 PC Sint-Jan-Baptist - Campus Suikerkaai - Suikerkaai Zelzate Telefoon: Fax:

2 Inhoud 1 Inleiding 1.Inleiding In dit beknopte verslag stellen we u graag de evolutie van ons psychiatrisch centrum in 2011 voor. Het was vooral een jaar van voorbereiding van de toekomst: enerzijds de verdere vormgeving van het zorgstrategisch plan voor de komende jaren en de hieraan verbonden infrastructuurwerken, en anderzijds investeren in het HR beleid. 2 Situering 3 Het directieteam 4 5 Waarvoor kan je bij ons terecht 6 Samenwerking aanverwante vzw s 7 De cijfers 8 PC SJB als werkgever 9 Competentieontwikkeling Communicatiedagen Uitbouw forensische doelgroep Het elektronisch patiëntendossier Bouwprojecten Prijs voor mensenrechten Projecten van het SJB Financiele resultaten Sint-Jan-Baptist evolueert naar een categoraal ziekenhuis. De twee afdelingen voor verder gezette behandeling algemene psychiatrie (Heide A en Heide E) fusioneerden in 2011 tot één afdeling met 45 bedden. Naargelang de forensische doelgroep uitbreidt zal de algemene psychiatrie verder worden afgebouwd. Daarnaast is er de intentie om met het project Meetjesland (Sint-Jan-Baptist Zelzate en Sint-Jan Eeklo) op eerder beperkte schaal in te stappen in het project artikel 107 van Groot Gent. Meer uitgebreide info over het PC Sint-Jan-Baptist vindt u op onze website 2.Situering Het PC Sint-Jan-Baptist, ontstaan in 1864, is gelegen aan de rand van het Meetjesland en aan de Nederlandse grens, en behoort tot de vzw Provincialaat der Broeders van Liefde. We onderschrijven de missie voor de sector geestelijke gezondheidszorg van de Broeders van Liefde, die ons oproept om op een liefdevolle, deskundige en kwaliteitsvolle manier een optimale zorg aan te bieden.

3 3.Het directieteam van het PC Sint-Jan-Baptist Br. Frans Van Hoorde algemeen directeur Eddy Impens directeur patiëntenzorg Dr. Philippe Van Peteghem hoofdgeneesheer Luc Querter administratief directeur Alex Vuylsteke facilitair directeur 4.Ons streefdoel : In Sint-Jan-Baptist willen we met een eenvoudige en transparante structuur, met engagement van en in samenspraak met iedere betrokkene, ons ontwikkelen in interactie met de omgeving dynamisch, doelgericht, creatief en efficiënt werken en continu verbeteren. op een menselijke, zorgzame en deskundige wijze behandeling, begeleiding en zingeving bieden maar ook een ankerplaats zijn voor tevreden en gewaardeerde patiënten, bewoners, familie, medewerkers en vrijwilligers. onze maatschappelijke opdracht waarmaken, door een kwaliteitsvolle dienstverlening, met aandacht voor welzijn en veiligheid, aan te bieden, en een degelijke tewerkstelling realiseren, en dit op een financieel en ecologisch verantwoorde wijze. en dit alles geschraagd door leidinggevenden als coaches van medewerkers, begeesterde managers, inspiratoren en begeleiders binnen een lerende organisatie en dragers van waarden en visie, waarbij uitgegaan wordt van de christelijke identiteit en van de waarden van de organisatie.

4 5.Waarvoor kan je in Sint-Jan-Baptist terecht : Doelgroep volwassenen kortdurende behandeling: De opnameafdeling Lumen staat in voor de opvang van crisissituaties, het stellen van een diagnose en kortdurende behandeling. Doelgroep volwassenen langdurige behandeling: De afdeling HAE, fusie van de vroegere afdelingen Heide A en Heide E (volledige hospitalisatie) en Heide C (daghospitalisatie) biedt verder gezette behandeling en begeleiding aan. Doelgroep verslavingszorg: De afdeling Vita staat in voor opname, behandeling en begeleiding van patiënten met alcohol-, medicatie-, of drugproblematiek. Doelgroep forensische psychiatrie: Het forensisch zorgcircuit omvat afdelingen voor opname, behandeling (Encarga 1,2,3, forensisch dagziekenhuis Ligarsa) en begeleiding (Esperanza 1 en 2) van psychiatrische patiënten met een specifiek gerechtelijk statuut (medium risk geïnterneerden) in volledige of partiële hospitalisatie en biedt mogelijkheden voor beschut wonen zowel op als buiten de campus Sint-Jan-Baptist. Doelgroep ouderenzorg: De afdeling Heide B biedt een gespecialiseerde behandeling, begeleiding en verzorging aan psychogeriatrische patiënten (psychiatrische problemen eigen aan de ouderdom).

5 6. Een nauwe samenwerking met de aanverwante vzw s Het initiatief voor beschut wonen, vzw De Vlier ( is erkend voor de begeleiding van 75 plaatsen regulier en 20 plaatsen forensisch beschut wonen, en is een samenwerkingsverband tussen het PC Sint-Jan- Baptist en het CGGZ Gent-Eeklo-Deinze. In de vzw Centrum voor Arbeidszorg Oostkade, gelegen in het centrum van Zelzate, kunnen patiënten en bewoners terecht voor arbeidstrajectbegeleiding 7. Het PC Sint-Jan-Baptist in cijfers : erkenning Het PC Sint-Jan-Baptist is eind 2011 erkend voor in totaal 398 bedden/plaatsen, waarvan 230 ziekenhuisbedden en 168 bedden psychiatrisch verzorgingstehuis, verdeeld over 4 campussen. De erkenning van alle ziekenhuisdiensten tot 30 juni 2013 : Dienst A 50 A-dag 5 A-nacht 5 Erkenning De erkenning van de PVT plaatsen tot 30 september 2014 : Dienst PVT-P 60 PVT-U 48 Totaal 108 Erkenning T 105 T-dag 34 T-nacht 1 SP 30 Totaal 230 Het forensisch PVT telt eind 2011 : Dienst Erkenning PVT-F 60

6 8. Het PC Sint-Jan-Baptist als werkgever : 30% 70% Mannen Vrouwen Het PC Sint-Jan-Baptist is met ongeveer 440 medewerkers (70% vrouwen en 30% mannen) de grootste werkgever van Zelzate. De zoektocht naar verpleegkundigen blijft een grote uitdaging 9. Zorg voor de medewerkers : competentieontwikkeling Vanuit een zorgzaam en verantwoord personeelsbeleid dat zijn wortels heeft in onze opdrachtverklaring Samen Worden We Beter, werken we aan competentieontwikkeling. We gaan ervan uit dat een functie- en competentieprofiel het cement vormt tussen de bouwstenen van instroom, doorstroom en uitstroom van medewerkers. We streven naar de samenhang tussen de HR-processen zoals rekrutering en selectie, functionering- en evaluatiegesprekken, vorming, training en opleiding, promotie, loopbaanbegeleiding, peterschap, exitgesprekken, In 2011 heeft het merendeel van de medewerkers zijn functie- en competentieprofiel in ontvangst genomen. De integratie van de functie- en competentieprofielen met de bestaande of te verbeteren HR processen is een beleidsdoel voor de komende jaren.

7 PC Sint-Jan-Baptist 10. Communicatiedagen Op 3 en 5 mei 2011 werd in SJB een grote communicatiebeurs georganiseerd. In niet minder dan 35 stands stelde elke afdeling of dienst zijn werking voor. Tijdens de beurs werd aan elke bezoeker ook een toegankelijke brochure met toelichting van het beleidsplan voor de komende 5 jaar overhandigd. Met volle overgave willen we ons samen inzetten voor de realisatie van dit toch wel ambitieuze plan, dat werd opgebouwd rond onze slogan. In september volgde het slotakkoord van de communicatiedagen met feedback van de medewerkers over het beleidsplan, gekoppeld aan een gezellige en verzorgde barbecue. Een ideale gelegenheid ook om elkaar beter te leren kennen. 11. Uitbouw van de forensische doelgroep Op 1 juli werd het dagziekenhuis Ligarsa in het centrum van Zelzate in gebruik genomen als forensisch daghospitaal met 12 plaatsen. Het forensisch zorgcircuit telt nu 45 T bedden (opname, behandeling en crisis), 12 t dag plaatsen (dagbehandeling), 60 PVT bedden (begeleiding), en 20 plaatsen forensisch beschut wonen (woonfunctie). De aanhoudende onderfinanciering van het forensische project blijft een belangrijk aandachtspunt.

8 12. Het elektronisch patiëntendossier (EPD) Ook dit jaar werd op een aantal afdelingen met succes overgeschakeld naar het elektronisch patiëntendossier. De invoering van het EPD brengt ook een andere manier van werken en informeren met zich mee, en vergt toch een grote inspanning en aanpassing. Naast de materiële ondersteuning (draadloos netwerk, laptops, scanner,..) gaat de invoering van het EPD ook gepaard met een intensieve opleiding van alle betrokken doelgroepmedewerkers. Begin 2012 zullen alle afdelingen overgeschakeld zijn op het EPD. 13. Bouwprojecten Eind 2011 werd de bouwvergunning bekomen voor de nieuwbouw ouderenzorg (30 bedden Sp), met daaraan gekoppeld de afbraak van de vroegere kliniek Vita en de aanleg van een centrale parking op dit terrein. De nieuwe afdeling krijgt meteen ook een nieuwe naam: Hemera. Begin 2012 starten de afbraak- en vernieuwbouwwerken. 14. Prijs voor Mensenrechten De Liga voor Mensenrechten kende aan het CAT project (project met honden) en de volledige werking van de forensische doelgroep de Prijs voor Mensenrechten 2011 toe, omwille van de inzet voor de behandeling, en de menselijke kijk op de problematiek van de geïnterneerden, die niet alleen noodzakelijk is, maar bovenal inspirerend en hoopgevend werkt. Deze prijs werd tijdens een feestzitting op 10 december 2011 overhandigd.

9 15. De projecten van Sint-Jan-Baptist verdienen uw steun 1. Het peterschapproject Sahabat Kita (Onze Vriend) (Purworejo, Indonesië) : Mede dankzij de inzet en financiële steun vanuit Sint- Jan-Baptist, kon ons peterschapproject in Indonesië in 2011 verder groeien. Er is al heel wat gerealiseerd om de armste psychiatrische patiënten opvang en hulp te bieden, doch het werk is nog niet af. Maandelijks wordt het project financieel ondersteund vanuit Sint-Jan-Baptist. 2. Het CAT project : Het CAT project (therapie met honden) van de forensische doelgroep draagt in sterke mate bij tot de reïntegratie van onze forensische patiënten, doch het project kan nog steeds niet rekenen op een financiering door de overheid. We dienen beroep te doen op sponsoring. 3. Het activiteitencentrum : Het activiteitencentrum van vzw De Vlier (beschut wonen) is te klein geworden en in 2011 werd gestart met een nieuwbouw voor de uitbreiding van dit centrum. Voor de dagelijkse werking is er wel een beperkte financiering voor het personeel, doch niet voor de werkingskosten. 4. GGZ in Burundi Br. Johan Van Raemdonck, voorheen tewerkgesteld in de interne jobdienst binnen Sint-Jan-Baptist, vertrok in 2011 na een kort verblijf in België terug naar Burundi, waar hij samen met een Burundese broeder een kleinschalig project geestelijke gezondheidszorg opgestart heeft. Ook dit project dragen we een warm hart toe en willen we steunen.

10 5. Het sociaal fonds voor patiënten / bewoners : Voor de toenemende groep patiënten of bewoners in onze instelling die over geen of onvoldoende middelen beschikken om zich levensnoodzakelijke goederen aan te schaffen, concreet gaat het hier over kleding, schoenen, en zakgeld, maken we gebruik van de sociale kas. Deze dient gespijsd te worden door giften. Onze projecten kunnen zonder uw en onze financiële hulp niet blijven voortbestaan. Daarom durven we ook op uw steun beroep doen! Giften voor binnenlandse projecten kunnen overgemaakt worden op rekening vzw Projecten, Stropstraat 119, 9000 Gent, nr (IBAN BE , BIC KREDBEBB). Voor steun aan buitenlandse projecten kunnen stortingen gebeuren op de rekening van vzw Caraes, Stropstraat 119, 9000 Gent, nr (IBAN BE BIC KREDBEBB). Voor giften vanaf 40 euro ontvangt u een fiscaal attest. Bij elke storting kunt u vermelden welk project u wil steunen. Vermeld ook uw rijksregisternummer. Bij voorbaat dank!

11 PC Sint-Jan-Baptist 16. Financiële resultaten : Het PC Sint-Jan-Baptist kon, dankzij de volgehouden besparingen en het strikt opvolgen van de gefinancierde personeelseffectieven, 2011 terug afsluiten met een positief exploitatieresultaat. Toch blijft een degelijke financiering van de B4 projecten (het forensisch project en de mobiele equipe) een pijnpunt. in het ziekenhuis

12 Campus Suikerkaai PC Sint-Jan-Baptist Suikerkaai Zelzate Telefoon: Fax: Campus Krekelmuyter Krekelmuyter Zelzate Campus Warande Zwaluwlaan 62a 9185 Wachtebeke Erkenningsnummer ziekenhuis: Rekeningnummer: Campus Oostkade Oostkade Zelzate PC Sint-Jan-Baptist behoort tot het Provincialaat der Broeders van Liefde vzw Stropstraat 119, 9000 Gent

PC Sint-Jan-Baptist. Jaarverslag 2012

PC Sint-Jan-Baptist. Jaarverslag 2012 PC Sint-Jan-Baptist Jaarverslag 2012 PC Sint-Jan-Baptist - Suikerkaai 81-9060 Zelzate Telefoon: +32 9 342 28 28 - Fax: +32 9 342 28 18 - www.pcsintjanbaptist.be Inhoud 1. Inleiding 2. Situering 3. Het

Nadere informatie

PC Sint-Jan-Baptist. Jaarverslag 2013

PC Sint-Jan-Baptist. Jaarverslag 2013 PC Sint-Jan-Baptist Jaarverslag 2013 PC Sint-Jan-Baptist - Suikerkaai 81-9060 Zelzate Telefoon: +32 9 342 28 28 - Fax: +32 9 342 28 18 - www.pcsintjanbaptist.be Inhoud 1. Voorwoord 2. Situering 3. Het

Nadere informatie

De Sociale plattegrond

De Sociale plattegrond De Sociale plattegrond Sector: Geestelijke Gezondheidszorg (residentieel) Spreker: Koen Lefevre (Psychiatrisch Centrum Sint-Jan) Geestelijke gezondheidszorg (GGZ): 6 officiële voorzieningensoorten Psychiatrische

Nadere informatie

Universitair Psychiatrisch Centrum Sint-Kamillus

Universitair Psychiatrisch Centrum Sint-Kamillus Universitair Psychiatrisch Centrum Sint-Kamillus Krijkelberg 1-3360 Bierbeek T 016 45 26 11 F 016 46 30 79 upc.st.kamillus@fracarita.org www.kamillus.be Ten geleide Mensen worden bij een bezoek aan het

Nadere informatie

DE VIJF FUNCTIES BINNEN HET VERNIEUWDE MODEL GEESTELIJKE GEZONDHEID

DE VIJF FUNCTIES BINNEN HET VERNIEUWDE MODEL GEESTELIJKE GEZONDHEID DE VIJF FUNCTIES BINNEN HET VERNIEUWDE MODEL GEESTELIJKE GEZONDHEID Functie 1 Activiteiten op het vlak van preventie; geestelijke gezondheidszorgpromotie; vroegdetectie, -interventie en -diagnosestelling

Nadere informatie

Mensen met een beperking in contact brengen met de natuur

Mensen met een beperking in contact brengen met de natuur Mensen met een beperking in contact brengen met de natuur Met dit project willen we natuurbeleving binnen het bereik brengen van mensen met een beperking door de openstelling van het natuurgebied Thaborberg,

Nadere informatie

ORTHO - AGOGISCH CENTRUM DE BEWEGING BROEDERS VAN LIEFDE

ORTHO - AGOGISCH CENTRUM DE BEWEGING BROEDERS VAN LIEFDE ORTHO - AGOGISCH CENTRUM DE BEWEGING BROEDERS VAN LIEFDE Brielstraat 46 9860 Gijzenzele Tel 09 210 01 90 Fax 09 210 01 99 IBAN BE31 4469 6250 3155 BIC KREDBEBB E-mail de.beweging@fracarita.org Site www.debeweging.be

Nadere informatie

Zorg voor personen met het statuut internering. Lunchen met justitie 24 oktober 2017

Zorg voor personen met het statuut internering. Lunchen met justitie 24 oktober 2017 Zorg voor personen met het statuut internering Lunchen met justitie 24 oktober 2017 Overzicht Intra-penitentiair aanbod Zorgaanbod in de maatschappij Ervaringen nieuwe wet op de internering 26/10/2017

Nadere informatie

Wat willen we in Pegode VZW bereiken?

Wat willen we in Pegode VZW bereiken? Niel, 15 november 2012 Wat willen we in Pegode VZW bereiken? Doelstelling Pegode VZW zoals vermeld in de statuten: De vereniging heeft als doel, met uitsluiting van elk winstoogmerk, de maatschappelijke

Nadere informatie

Aanbod suïcidepreventiewerking voor scholen vanuit Cgg Largo

Aanbod suïcidepreventiewerking voor scholen vanuit Cgg Largo Inleiding Geconfronteerd worden met geestelijke gezondheidsproblemen is niet gemakkelijk. Erover praten is vaak al even moeilijk. Het taboe dat rust op psychische aandoeningen is nog lang de wereld niet

Nadere informatie

vzw beschut wonen DE OVERWEG ONZEOPDRACHT

vzw beschut wonen DE OVERWEG ONZEOPDRACHT vzw beschut wonen DE OVERWEG ONZEOPDRACHT vzw beschut wonen DE OVERWEG bewoners De vzw Beschut Wonen De Overweg richt zich tot volwassenen die omwille van hun psychiatrische problematiek en/of psychosociale

Nadere informatie

Welkom op onze afdeling!

Welkom op onze afdeling! Welkom op onze afdeling! Vita Verslavingszorg 1 Afdeling Vita Verslavingszorg Versie 1.2 16 oktober 2018 Welkom op Vita Verslavingszorg. Onze afdeling maakt deel uit van het Psychiatrisch Centrum Sint-Jan-Baptist

Nadere informatie

Project Tabaco. (Filippijnen)

Project Tabaco. (Filippijnen) Project Tabaco (Filippijnen) 1 Iedereen is wel eens somber of in de war. Wie heeft al niet eens een dipje? Maar pas wanneer deze gevoelens in hevige mate voorkomen en men niet meer gewoon kan functioneren

Nadere informatie

Welkom op onze afdeling!

Welkom op onze afdeling! Welkom op onze afdeling! PVT Esperanza 2 1 PVT Esperanza 2 Welkom op Esperanza 2. Onze afdeling maakt deel uit van het Psychiatrisch Centrum Sint- Jan-Baptist te Zelzate. Je bent hier opgenomen omdat er

Nadere informatie

Netwerk Geestelijke Gezondheid ADS. Situering Netwerkdag 25 januari 2019 Vanessa De Roo Netwerkcoördinator Netwerk GG ADS

Netwerk Geestelijke Gezondheid ADS. Situering Netwerkdag 25 januari 2019 Vanessa De Roo Netwerkcoördinator Netwerk GG ADS Netwerk Geestelijke Gezondheid ADS Situering Netwerkdag 25 januari 2019 Vanessa De Roo Netwerkcoördinator Netwerk GG ADS Hervormingen in de GGZ Artikel 107 Situering van het Netwerk Geestelijke Gezondheid

Nadere informatie

Welkom op onze afdeling!

Welkom op onze afdeling! Welkom op onze afdeling! PVT Het Anker 1 PVT Het Anker Psychiatrisch verzorgingstehuis Versie 1.0 31 januari 2018 Welkom op onze afdeling Het Anker. Wij ondersteunen personen met een verstandelijke beperking.

Nadere informatie

Al gehoord van de 107? Mieke Craeymeersch, directeur Similes

Al gehoord van de 107? Mieke Craeymeersch, directeur Similes Al gehoord van de 107? Mieke Craeymeersch, directeur Similes Heb je al gehoord van de 107? Niet 101 of 102 of 105 maar 107? gebaseerd op het nummer van het artikel in het KB over de ziekenhuizen die de

Nadere informatie

FUNCTIE/ORGAAN: Directeur

FUNCTIE/ORGAAN: Directeur FUNCTIE/ORGAAN: Directeur Functiedoel: - De directeur is de eindverantwoordelijke van het PVT De Landhuizen en is verantwoordelijk voor de realisatie van de missie, de visie en het beleid binnen de doelstellingen

Nadere informatie

Welkom op onze afdeling!

Welkom op onze afdeling! Welkom op onze afdeling! PVT Krekelmuyter 1 PVT Krekelmuyter Psychiatrisch verzorgingstehuis Versie 1.0 3 augustus 2018 Welkom op Krekelmuyter. Wij ondersteunen personen die al langere tijd een psychiatrische

Nadere informatie

Onthaalbrochure Afdeling Dialyse

Onthaalbrochure Afdeling Dialyse Onthaalbrochure Afdeling Dialyse Inhoudstafel Voorstelling ziekenhuis... 3 Voorstelling afdeling... 4 Meest voorkomende pathologieën en behandelingen... 6 Verpleegkundige dagindeling.... 6 High Care...

Nadere informatie

MULTIVERSUM een organisatie met een rijke geschiedenis!

MULTIVERSUM een organisatie met een rijke geschiedenis! 2 MULTIVERSUM een organisatie met een rijke geschiedenis! Multiversum een nieuwe naam in het landschap van de geestelijke gezondheidszorg Multiversum is ontstaan uit de fusie tussen twee psychiatrische

Nadere informatie

Jaarverslag 2014. ML 3 TK 3 LH 7 GV 5 VL 6 TH 6 EW 6 ZK 5 Individueel Beschut Wonen 7 Totaal 48

Jaarverslag 2014. ML 3 TK 3 LH 7 GV 5 VL 6 TH 6 EW 6 ZK 5 Individueel Beschut Wonen 7 Totaal 48 Maatschappelijke zetel: Krijkelberg 1, 336 Bierbeek Aanloopadres: Vital Decosterstraat 86, 3 Leuven Tel: 16 24 8 www.vzwwalden.be In dit verslag vindt u een overzicht voor het jaar 14 van de werking van

Nadere informatie

WONOzo! in cijfers

WONOzo! in cijfers 215 in cijfers WONOzo! - 215 in cijfers 1. Rechtstreeks Toegankelijke Hulp (RTH) 1.1. Aantal aanmeldingen in 215 Aantal aanmeldingen 4 35 3 25 2 15 1 5 214 215 Aantal aanmeldingen In 214 werden 17 mogelijke

Nadere informatie

Zuiderlicht Een vernieuwende aanpak voor specifieke doelgroepen

Zuiderlicht Een vernieuwende aanpak voor specifieke doelgroepen Zuiderlicht Een vernieuwende aanpak voor specifieke doelgroepen Vanaf 27 november 2017 Inhoudstafel Hoofdstuk blz. 1 Welkom in Zuiderlicht 4 2 Gespecialiseerde zorg 5 3 Opnamecriteria 6 4 Onze visie 8

Nadere informatie

OC St. FERDINAND A R B E I D S Z O R G C E N T R U M D E O O G S T. B O U W S T E N E N t o t W E L Z I J N. BOUWSTENEN tot WELZIJN

OC St. FERDINAND A R B E I D S Z O R G C E N T R U M D E O O G S T. B O U W S T E N E N t o t W E L Z I J N. BOUWSTENEN tot WELZIJN OC St. FERDINAND A R B E I D S Z O R G C E N T R U M D E O O G S T B O U W S T E N E N t o t W E L Z I J N Heel wat personen krijgen niet altijd de mogelijkheid om te participeren aan de verschillende

Nadere informatie

Je bent pas meter of peter geworden van een SOS kind. wat nu?

Je bent pas meter of peter geworden van een SOS kind. wat nu? Je bent pas meter of peter geworden van een SOS kind. wat nu? Proficiat & bedankt! Je bent pas meter of peter geworden van een SOS kind. Fantastisch dat je je zo wil engageren om samen met ons kwetsbare

Nadere informatie

Herstel 9 maanden later:

Herstel 9 maanden later: Herstel 9 maanden later: De kracht van het veranderingsmodel in Prisma Hersteldag 3 december 2013 PK Broeders Alexianen, Tienen PRISMA Situering der Broeders Van Liefde TBE Tienen (Broeders Alexianen)

Nadere informatie

Agressie en vrijheidsbeperkende maatregelen in een high risk forensische context

Agressie en vrijheidsbeperkende maatregelen in een high risk forensische context Agressie en vrijheidsbeperkende maatregelen in een high risk forensische context Eddy Impens, algemeen directeur psychiatrisch centrum Sint-Jan-Baptist Overzicht 1. Snelcursus Forensische Psychiatrie 2.

Nadere informatie

PSYCHIATRISCH CENTRUM SINT-JAN-BAPTIST ZELZATE JAARVERSLAG 2014

PSYCHIATRISCH CENTRUM SINT-JAN-BAPTIST ZELZATE JAARVERSLAG 2014 PSYCHIATRISCH CENTRUM SINT-JAN-BAPTIST ZELZATE JAARVERSLAG 2014 PSYCHIATRISCH CENTRUM Sint-Jan-Baptist Zelzate Suikerkaai 81 9060 Zelzate Tel: +32 9 342 28 28 Fax: +32 9 342 28 18 Website: www.pcsintjanbaptist.be

Nadere informatie

Welkom op onze afdeling!

Welkom op onze afdeling! Hemera Vespera Welkom op onze afdeling! Ouderenpsychiatrie 1 Ouderenpsychiatrie Versie 1.0 17 januari 2018 Voor oudere personen (60+) met psychiatrische noden voorzien we in het P.C. Sint-Jan-Baptist een

Nadere informatie

Opname op afdeling Argo en gedwongen opname. Kinderen en Jeugdigen. Informatie voor ouders/verzorgers

Opname op afdeling Argo en gedwongen opname. Kinderen en Jeugdigen. Informatie voor ouders/verzorgers Opname op afdeling Argo en gedwongen opname Kinderen en Jeugdigen Informatie voor ouders/verzorgers Opname op afdeling Argo en gedwongen opname Inleiding In deze brochure geven wij u informatie over de

Nadere informatie

Welkom op de dagkliniek!

Welkom op de dagkliniek! Welkom op de dagkliniek! Ligarsa 1 Forensische Psychiatrie Ligarsa Versie 1.0 1 maart 2018 Welkom op Ligarsa. Onze dagkliniek maakt deel uit van het Psychiatrisch Centrum Sint-Jan-Baptist te Zelzate. Zoals

Nadere informatie

Amarant Amar De W oens else oens else Poort Juni Jun

Amarant Amar De W oens else oens else Poort Juni Jun Pag. 1 Amarant De Woenselse Poort Juni 2011 Pag. 2 Voorstellen Harry Kat Manager specialistische zorg Amarant Pag. 3 Wat wil ik met u bespreken 1. Wat is Amarant 2. Organisatie zorg en behandeling LVG-cliënten

Nadere informatie

Afdeling A3. Afdeling A3. Glaspaleis Ouderen

Afdeling A3. Afdeling A3. Glaspaleis Ouderen Afdeling A3 Afdeling A3 Glaspaleis Ouderen Afdeling A3 Introductie Ouderenpsychiatrie in Mondriaan is gevestigd in Wijerode. Het is een groot gebouw en er zijn veel afdelingen. Om herkenbaarheid van de

Nadere informatie

OUDERENZORG WAASLAND. Partner in ouderenzorg. OUDERENZORG WAASLAND vzw

OUDERENZORG WAASLAND. Partner in ouderenzorg. OUDERENZORG WAASLAND vzw OUDERENZORG WAASLAND Partner in ouderenzorg OUDERENZORG WAASLAND vzw OUDERENZORG WAASLAND PARTNERS : OUDERENZORG PHILIPPUS NERI vzw SAMEN OUDER vzw DOELSTELLING : - bundelen van krachten - aanspreekpunt

Nadere informatie

Nieuw arbeidscentrum voor psychiatrisch ziekenhuis. 10 jaar succesvolle arbeidstherapie in Sint-Truiden Pag. 18

Nieuw arbeidscentrum voor psychiatrisch ziekenhuis. 10 jaar succesvolle arbeidstherapie in Sint-Truiden Pag. 18 Limburg Nieuw arbeidscentrum voor psychiatrisch ziekenhuis 18-11-2011 Pag. 18 Het psychiatrisch centrum Asster in Sint-Truiden neemt een gloednieuw arbeidscentrum in gebruik. "Arbeid zou er voor moeten

Nadere informatie

Welkom in GZA Ziekenhuizen

Welkom in GZA Ziekenhuizen Welkom in GZA Ziekenhuizen Wie zijn we? GasthuisZusters Antwerpen - GZA Ziekenhuis met 3 campussen: Sint-Augustinus Sint-Vincentius Sint-Jozef + Low care dialyse centrum Berchem 10 woonzorgcentra vanaf

Nadere informatie

Ceci n est pas une équipe mobile

Ceci n est pas une équipe mobile Ceci n est pas une équipe mobile Dit is geen mobiele equipe Kris Vaneerdewegh Hoofd nursing - OPZC Rekem 1 Openbaar Psychiatrisch Zorgcentrum Rekem Psychiatrisch ziekenhuis + Psychiatrisch VerzorgingsTehuis

Nadere informatie

Woonzorgcentrum. Meerjarenbeleid woonzorgcentrum Sint Anna 2012-2016

Woonzorgcentrum. Meerjarenbeleid woonzorgcentrum Sint Anna 2012-2016 Woonzorgcentrum Meerjarenbeleid woonzorgcentrum Sint Anna 2012-2016 Uniek zijn en uniek blijven Vanaf de oprichting van Stichting Sint Anna in 1976 door de Zusters van Julie Postel, is het woonzorgcentrum

Nadere informatie

Internering. Analyse dossiers vanuit brugfunctie justitie zorgsector

Internering. Analyse dossiers vanuit brugfunctie justitie zorgsector Internering Analyse dossiers vanuit brugfunctie justitie zorgsector Programma Functie coördinator extern zorgcircuit Registratie: vraag Uitstroom Extern aanbod wachtlijsten Perspectieven en uitdagingen

Nadere informatie

werken in onze organisatie hoe solliciteren? spontane sollicitaties vacatures

werken in onze organisatie hoe solliciteren? spontane sollicitaties vacatures werken in onze organisatie hoe solliciteren? vacatures spontane sollicitaties onze organisatie expertise & vorming gezondheid traditie & verbondenheid werken in onze organisatie onze organisatie De organisatie

Nadere informatie

Gemiddelde kosten per plaats ten behoeve van mutaties van het budgetmaximum. Bedragen op prijspeil 2001.

Gemiddelde kosten per plaats ten behoeve van mutaties van het budgetmaximum. Bedragen op prijspeil 2001. Bijlage 6 bij circulaire TY/yb/III/GGZ/01/15c Gemiddelde kosten per plaats ten behoeve van mutaties van het budgetmaximum. Bedragen op prijspeil 2001. Bij een wijziging van de toegelaten capaciteit kan

Nadere informatie

Door sponsoring van onze lopers en handbikers, proberen wij de aanleg van een outdoor sportveld te financieren.

Door sponsoring van onze lopers en handbikers, proberen wij de aanleg van een outdoor sportveld te financieren. We Go For It! 28 mei 2017 Geachte mevrouw Geachte heer Op zondag 28 mei 2017 nemen we met het project We Go For It voor de twaalfde keer deel aan de 20 km door Brussel ten voordele van het revalidatiecentrum

Nadere informatie

Projectfiche RODE ROOS

Projectfiche RODE ROOS Projectfiche RODE ROOS Monnikenheide wil uitmunten in warme én professionele dienstverlening aan personen met een verstandelijke handicap en hun gezin. In de loop van de voorbije 41 jaar groeide Huize

Nadere informatie

Welkom op onze afdeling!

Welkom op onze afdeling! Welkom op onze afdeling! PVT De Warande 1 PVT De Warande Psychiatrisch verzorgingstehuis Versie 1.1 23 oktober 2018 Welkom op onze afdeling De Warande. Wij ondersteunen personen met een verstandelijke

Nadere informatie

Begeleidingsplan: in het kader van het Overleg rond een Patiënt met een Psychiatrische Problematiek SEL Zorgregio Gent vzw - RIZIV nr.

Begeleidingsplan: in het kader van het Overleg rond een Patiënt met een Psychiatrische Problematiek SEL Zorgregio Gent vzw - RIZIV nr. 1. Identificatie aanvrager Datum aanvraag:... Naam aanvrager:... Organisatie/discipline:... 2. Identificatiegegevens van de patiënt (invullen of het kleefbriefje V.I. aanbrengen) Naam en voornaam:... Adres:...

Nadere informatie

Welkom op onze afdeling!

Welkom op onze afdeling! Welkom op onze afdeling! Amplia 1 Amplia Welkom op Amplia. In deze brochure kan je kennismaken met onze afdeling. Hij werd gemaakt samen met de bewoners van Amplia. We hopen dat hij een antwoord geeft

Nadere informatie

Generalistische basis ggz

Generalistische basis ggz Generalistische basis ggz Informatie voor patiënten Generalistische basis ggz U bent door uw huisarts verwezen voor behandeling naar de Generalistische Basis GGZ (GB-GGZ) van Mondriaan. Mondriaan Generalistische

Nadere informatie

een weg is, als we maar genoeg mogen proberen.

een weg is, als we maar genoeg mogen proberen. Het heeft allemaal met jonge mensen te maken, heftig op zoek naar zichzelf, naar wat ze willen, naar waar de grenzen liggen, naar hoe het nu toch moet. Stappen is een begeleidingstehuis in de bijzondere

Nadere informatie

Welkom op onze afdeling!

Welkom op onze afdeling! Welkom op onze afdeling! Encarga 1 1 Encarga 1 Welkom op Encarga 1. Onze afdeling maakt deel uit van het Psychiatrisch Centrum Sint-Jan-Baptist te Zelzate. Je bent hier opgenomen omdat je een interneringsmaatregel

Nadere informatie

Vzw De Lork Vzw Beschut Wonen De Lariks. Lieve Dekempeneer STUDIEDAG GIBBIS

Vzw De Lork Vzw Beschut Wonen De Lariks. Lieve Dekempeneer STUDIEDAG GIBBIS Vzw De Lork Vzw Beschut Wonen De Lariks Lieve Dekempeneer 1 Ø Vzw De Lork - sector personen met een beperking - Vaph - Verblijf - Dagactiviteiten (ontmoeten werken leren) - Mobiele ondersteuning Ø Vzw

Nadere informatie

Begeleidingsplan: in het kader van het Overleg rond een Patiënt met een Psychiatrische Problematiek SEL Zorgregio Gent vzw - RIZIV nr.

Begeleidingsplan: in het kader van het Overleg rond een Patiënt met een Psychiatrische Problematiek SEL Zorgregio Gent vzw - RIZIV nr. 1. Identificatie aanvrager Begeleidingsplan: in het kader van het Overleg rond een Patiënt met een Psychiatrische Problematiek Datum aanvraag: 04/09/2013... Naam aanvrager: TC... Organisatie/discipline:

Nadere informatie

Psychiatrisch Ziekenhuis Sint-Jan-Baptist. Broeders van Liefde Suikerkaai 81 9060 ZELZATE

Psychiatrisch Ziekenhuis Sint-Jan-Baptist. Broeders van Liefde Suikerkaai 81 9060 ZELZATE Psychiatrisch Ziekenhuis Sint-Jan-Baptist Broeders van Liefde Suikerkaai 81 9060 ZELZATE INHOUD 1. Welkom 2. Psychiatrisch Centrum Sint-Jan-Baptist: een bondige voorstelling 1. Het psychiatrisch ziekenhuis

Nadere informatie

PopovGGZ vzw. PopovGGZ/2014/RVB/GN/067ter 26/2/2015

PopovGGZ vzw. PopovGGZ/2014/RVB/GN/067ter 26/2/2015 PopovGGZ vzw Oude Abdij, Drongenplein 26, 9031 Gent (Drongen) Overlegplatform tel: 09 / 216 65 50 & fax: 09 / 216 65 59 Geestelijke e-mail: info@popovggz.be Gezondheidszorg website: www.popovggz.be Oost-Vlaanderen

Nadere informatie

Openbaar. Solliciteren:

Openbaar. Solliciteren: Openbaar In het kader van de verbreding en verdieping van artikel 107 rond de vermaatschappelijking van de geestelijke gezondheidszorg zoekt het netwerk GG ADS regio Aalst een teamcoördinator voor het

Nadere informatie

Symposium d.d. 28.11.11 Praten over incidenten, een noodzaak

Symposium d.d. 28.11.11 Praten over incidenten, een noodzaak Symposium d.d. 28.11.11 Praten over incidenten, een noodzaak COMMUNICATIE OVER INCIDENTEN IN DE GEESTELIJKE GEZONDHEIDSZORG: PREVENTIE, CURATIE EN NAZORG Raf De Rycke Gedelegeerd bestuurder Organisatie

Nadere informatie

Inleiding 3. Samenstelling cliëntenraad (per 31 december) 4. Portefeuilleverdeling 4. Vergaderingen / bijeenkomsten 5

Inleiding 3. Samenstelling cliëntenraad (per 31 december) 4. Portefeuilleverdeling 4. Vergaderingen / bijeenkomsten 5 INHOUD Pagina Inleiding 3 Samenstelling cliëntenraad (per 31 december) 4 Portefeuilleverdeling 4 Vergaderingen / bijeenkomsten 5 Onderwerpen die besproken zijn in 2015 6 Overig 7 Vooruitblik 2016 7 Status:

Nadere informatie

Sta versteld... en ontdek wat WEB voor u kan betekenen.

Sta versteld... en ontdek wat WEB voor u kan betekenen. Sta versteld... en ontdek wat WEB voor u kan betekenen. WAT KAN WEB VOOR U BETEKENEN? 1 2 WIJ VINDEN DE JUISTE WERKNEMER VOOR UW BEDRIJF OF ORGANISATIE WEB bereikt jaarlijks een 1000-tal werkzoekenden.

Nadere informatie

Jaarverslag PVT St.-Jozef Campus Tongeren en Munsterbilzen. Externe Ombudsfunctie Ingrid Meuwis

Jaarverslag PVT St.-Jozef Campus Tongeren en Munsterbilzen. Externe Ombudsfunctie Ingrid Meuwis OMBUDSFUNCTIE IN DE GEESTELIJKE GEZONDHEIDSZORG SPIL vzw Samenwerking Psychiatrische Initiatieven Limburg vzw Universiteitslaan 1, 3500 Hasselt Website: www.ombudsfunctieggz.be Jaarverslag 2017 PVT St.-Jozef

Nadere informatie

Dagkliniek Psychiatrie. T +32(0) F +32(0) Campus Sint-Jan Schiepse bos 6. B 3600 Genk

Dagkliniek Psychiatrie. T +32(0) F +32(0) Campus Sint-Jan Schiepse bos 6. B 3600 Genk Dagkliniek Psychiatrie T +32(0)89 32 50 50 F +32(0)89 32 79 00 info@zol.be Campus Sint-Jan Schiepse bos 6 B 3600 Genk Campus Sint-Barbara Bessemerstraat 478 B 3620 Lanaken Medisch Centrum André Dumont

Nadere informatie

MET LIEFDE, ZORG EN DESKUNDIGHEID EEN VISIE OP OUDERENZORG. OPDRACHTVERKLARING vzw Zorg-Saam Zusters Kindsheid Jesu

MET LIEFDE, ZORG EN DESKUNDIGHEID EEN VISIE OP OUDERENZORG. OPDRACHTVERKLARING vzw Zorg-Saam Zusters Kindsheid Jesu MET LIEFDE, ZORG EN DESKUNDIGHEID EEN VISIE OP OUDERENZORG OPDRACHTVERKLARING vzw Zorg-Saam Zusters Kindsheid Jesu OPDRACHTVERKLARING Ons woon- en zorgcentrum is een christelijk geïnspireerde voorziening

Nadere informatie

K E N N I S M A K I N G S B R O C H U R E W O O N Z O R G C E N T R U M H E I L I G H A R T T E R E K E N

K E N N I S M A K I N G S B R O C H U R E W O O N Z O R G C E N T R U M H E I L I G H A R T T E R E K E N WOONZORGCENTRUM HEILIG-HART-TEREKEN Tereken 14 9100 SINT-NIKLAAS Tel.: 03 780 53 40 fax : 03 780 53 59 E-mail : hhtereken@hhart.be www.hhart.be K E N N I S M A K I N G S B R O C H U R E W O O N Z O R G

Nadere informatie

Bijlage 11: Stellingen voor focusgroepen activering. Thema s voor de focusgroepen activering

Bijlage 11: Stellingen voor focusgroepen activering. Thema s voor de focusgroepen activering Bijlage 11: Stellingen voor focusgroepen activering Thema s voor de focusgroepen activering Tekst door inleider : De thema s waarover in de focusgroep gediscussieerd wordt, zijn weergegeven in een overzicht.

Nadere informatie

Samenwerkingsverband Sociale Tewerkstelling

Samenwerkingsverband Sociale Tewerkstelling Samenwerkingsverband Sociale Tewerkstelling 1 HermAN Software www.hermanonline.be voor het beheer van competenties in elk aspect van het personeelsbeleid. Samenwerkingsverband Sociale Tewerkstelling 2

Nadere informatie

Verslag over de opvolgingsdoorlichting van BuSO Sint-Ferdinand te Lummen

Verslag over de opvolgingsdoorlichting van BuSO Sint-Ferdinand te Lummen Vlaams Ministerie van Onderwijs en Vorming Onderwijsinspectie Hendrik Consciencegebouw Koning Albert II-laan 15 1210 BRUSSEL doorlichtingssecretariaat@ond.vlaanderen.be www.onderwijsinspectie.be Verslag

Nadere informatie

Begeleidingsplan: in het kader van het Overleg rond een Patiënt met een Psychiatrische Problematiek SEL Zorgregio Gent vzw - RIZIV nr.

Begeleidingsplan: in het kader van het Overleg rond een Patiënt met een Psychiatrische Problematiek SEL Zorgregio Gent vzw - RIZIV nr. 1. Identificatie aanvrager Datum aanvraag: 04/09/2017... Naam aanvrager: TC... Organisatie/discipline: Huisarts... 2. Identificatiegegevens van de patiënt (invullen of het kleefbriefje V.I. aanbrengen)

Nadere informatie

Psychiatrisch Centrum

Psychiatrisch Centrum Infobrochure Psychiatrisch Centrum 1 2 Versie 1.1 30 januari 2018 Inhoud 1. Welkom 2. Wie zijn we? 3. Missie en visie 4. Hoe werken we? 5. De onderdelen van ons psychiatrisch centrum 6. Opname 7. Verblijf

Nadere informatie

AAI. Animal Assisted Interventions: Doeltreffendheid van dier-bare ontmoetingen in de verslavingszorg. Symposium Artevelde Hogeschool Gent 09/02/2018

AAI. Animal Assisted Interventions: Doeltreffendheid van dier-bare ontmoetingen in de verslavingszorg. Symposium Artevelde Hogeschool Gent 09/02/2018 AAI Animal Assisted Interventions: Doeltreffendheid van dier-bare ontmoetingen in de verslavingszorg. 1 Symposium Artevelde Hogeschool Gent 09/02/2018 Omdat we graag werken vanuit een ideaal, onze eigen

Nadere informatie

centrum voor verstandelijke beperking en psychiatrie MET ELKAAR VOOR ELKAAR

centrum voor verstandelijke beperking en psychiatrie MET ELKAAR VOOR ELKAAR centrum voor verstandelijke beperking en psychiatrie MET ELKAAR VOOR ELKAAR De Swaai is een samenwerking tussen GGZ Friesland en Talant en biedt volwassenen met zowel een verstandelijke beperking als

Nadere informatie

Aanmelding, intake en diagnostiek. Kinderen en Jeugdigen. Informatie voor ouders/verzorgers

Aanmelding, intake en diagnostiek. Kinderen en Jeugdigen. Informatie voor ouders/verzorgers Aanmelding, intake en diagnostiek Kinderen en Jeugdigen Informatie voor ouders/verzorgers Aanmelding, intake en diagnostiek Inleiding In deze brochure geven wij u informatie over de aanmelding, de intake

Nadere informatie

Informatie over Topaz in relatie tot de de werving en selectie van onafhankelijk voorzitter van de Centrale Cliëntenraad Topaz

Informatie over Topaz in relatie tot de de werving en selectie van onafhankelijk voorzitter van de Centrale Cliëntenraad Topaz Informatie over Topaz in relatie tot de de werving en selectie van onafhankelijk voorzitter van de Centrale Cliëntenraad Topaz Leiden, oktober 2018 Achtergrond vacature Topaz heeft een Centrale Cliëntenraad

Nadere informatie

Orthopsychiatrie en ambulante forensische kinderen jeugdpsychiatrie. Kinderen en Jeugdigen. Informatie voor ouders/verzorgers

Orthopsychiatrie en ambulante forensische kinderen jeugdpsychiatrie. Kinderen en Jeugdigen. Informatie voor ouders/verzorgers Orthopsychiatrie en ambulante forensische kinderen jeugdpsychiatrie Kinderen en Jeugdigen Informatie voor ouders/verzorgers Orthopsychiatrie en ambulante forensische kinderen jeugdpsychiatrie Inleiding

Nadere informatie

Vermaatschappelijking van de zorg: artikel 107 in cijfers

Vermaatschappelijking van de zorg: artikel 107 in cijfers Vermaatschappelijking van de zorg: artikel 107 in cijfers Overzicht Situering onderzoek Voorstelling vragenlijsten Resultaten Samenstelling doelgroep: leeftijd en geslacht Frequentie symptomatologie Evolutie

Nadere informatie

Welkom op onze afdeling!

Welkom op onze afdeling! Welkom op onze afdeling! Encarga 2 1 Encarga 2 Welkom op Encarga 2. Onze afdeling maakt deel uit van het Psychiatrisch Centrum Sint-Jan- Baptist te Zelzate. We bieden psychiatrische zorg aan personen die

Nadere informatie

2. Identificatiegegevens van de patiënt. Handtekening van de patiënt* De patiënt verklaart akkoord te zijn met de organisatie van dit overleg

2. Identificatiegegevens van de patiënt. Handtekening van de patiënt* De patiënt verklaart akkoord te zijn met de organisatie van dit overleg . 1. Identificatie aanvrager Datum aanvraag*:... aanvrager*:... Organisatie/discipline*:... 2. Identificatiegegevens van de patiënt (invullen of het kleefbriefje V.I. aanbrengen) en voornaam*:... *:...

Nadere informatie

Historiek en vermaatschappelijking van de geestelijke gezondheidszorg

Historiek en vermaatschappelijking van de geestelijke gezondheidszorg Historiek en vermaatschappelijking van de geestelijke gezondheidszorg Info avond SEL Waasland 24 mei 2012 Sint-Niklaas Stefaan Baeten Directeur psychiatrisch centrum Sint-Hiëronymus Historische context

Nadere informatie

Welkom op onze afdeling!

Welkom op onze afdeling! Welkom op onze afdeling! Levanta 1 Levanta Welkom op Levanta. Onze afdeling maakt deel uit van het Psychiatrisch Centrum Sint-Jan- Baptist te Zelzate. Je bent hier opgenomen omdat je een interneringsmaatregel

Nadere informatie

Psychiatrische Intensieve Thuiszorg

Psychiatrische Intensieve Thuiszorg Psychiatrische Intensieve Thuiszorg Informatie voor cliënten en familie Ouderen Mondriaan voor geestelijke gezondheid Ouderen Psychiatrische Intensieve Thuiszorg De Divisie Ouderen is een onderdeel van

Nadere informatie

The Cloud in Practice EPD in the cloud Reasons for choice- key technical and organizational aspects

The Cloud in Practice EPD in the cloud Reasons for choice- key technical and organizational aspects The Cloud in Practice EPD in the cloud Reasons for choice- key technical and organizational aspects Jef Poffyn Sectormanager Geestelijke Gezondheidszorg en Welzijn Marc Rosseau Informatieveiligheidsconsulent

Nadere informatie

DE ADMINISTRATEUR-GENERAAL VAN HET AGENTSCHAP ZORG EN GEZONDHEID,

DE ADMINISTRATEUR-GENERAAL VAN HET AGENTSCHAP ZORG EN GEZONDHEID, VLAAMS MINISTERIE VAN WELZIJN, VOLKSGEZONDHEID EN GEZIN AGENTSCHAP ZORG EN GEZONDHEID BESLUIT VAN DE ADMINISTRATEUR-GENERAAL HOUDENDE DE ERKENNING VAN EEN ASSOCIATIE, VOORLOPIGE ERKENNING EN VERLENGING

Nadere informatie

Behandeling in de algemene kinder- en jeugdpsychiatrie. Kinderen en Jeugdigen. Informatie voor ouders/verzorgers

Behandeling in de algemene kinder- en jeugdpsychiatrie. Kinderen en Jeugdigen. Informatie voor ouders/verzorgers Behandeling in de algemene kinder- en jeugdpsychiatrie Kinderen en Jeugdigen Informatie voor ouders/verzorgers Behandeling in de algemene kinder- en jeugdpsychiatrie Inleiding In deze brochure geven wij

Nadere informatie

FREDERIK DECLERCQ ARBEIDSCOACH MIRABELLO

FREDERIK DECLERCQ ARBEIDSCOACH MIRABELLO FREDERIK DECLERCQ ARBEIDSCOACH MIRABELLO Arbeidscoaching in een vermaatschappelijking van de geestelijke gezondheidszorg ART 107 Psycho-sociaal revalidatiecentrum Mirabello Arbeidscoaching Art 107 Ziekenhuizen

Nadere informatie

WERK MAKEN VAN WERK IN DE ZORGSECTOR HASSELT EXPERTENSTUURGROEP SPEERPUNT ZORGECONOMIE

WERK MAKEN VAN WERK IN DE ZORGSECTOR HASSELT EXPERTENSTUURGROEP SPEERPUNT ZORGECONOMIE WERK MAKEN VAN WERK IN DE ZORGSECTOR HASSELT EXPERTENSTUURGROEP SPEERPUNT ZORGECONOMIE Filip Van Laecke Raadgever Vlaams Minister van Welzijn, Volksgezondheid en Gezin Jo Vandeurzen Situatieschets social

Nadere informatie

Met de zesde staatshervorming is de bevoegdheid voor de moeder-kindeenheden naar Vlaanderen overgeheveld.

Met de zesde staatshervorming is de bevoegdheid voor de moeder-kindeenheden naar Vlaanderen overgeheveld. SCHRIFTELIJKE VRAAG nr. 502 van KATRIEN SCHRYVERS datum: 23 maart 2015 aan JO VANDEURZEN VLAAMS MINISTER VAN WELZIJN, VOLKSGEZONDHEID EN GEZIN Moeder-kindeenheden - Stand van zaken Voor de meeste vrouwen

Nadere informatie

Sint-Norbertus. P s yc h i at r i s c h Ziekenhui s D u f f e l

Sint-Norbertus. P s yc h i at r i s c h Ziekenhui s D u f f e l P s yc h i at r i s c h Ziekenhui s D u f f e l Sint-Norbertus Stationsstraat 22c 2570 Duffel tel : 015 30 40 30 pcsintnorbertushuis@emmaus.be www.pz-duffel.be Geachte lezer, Deze brochure laat u in kort

Nadere informatie

De missie van de vzw Provincialaat der Broeders van Liefde

De missie van de vzw Provincialaat der Broeders van Liefde Doel Conform het kwaliteitsdecreet beschrijft dit document het kwaliteitsbeleid van het MFC Sint- Jozef. Het omschrijft de missie, visie en waarden ten aanzien van de hulp- en dienstverlening en het beschrijft

Nadere informatie

Update doelstellingen : 2018

Update doelstellingen : 2018 Update doelstellingen 2017-2022: 2018 Missie Sint-Jozefkliniek is een dynamisch regionaal ziekenhuis waar iedereen welkom is. In samenwerking met alle partners binnen en buiten ons ziekenhuis bieden we

Nadere informatie

Dubbele Diagnose: Mentale handicap en Psychische problematiek

Dubbele Diagnose: Mentale handicap en Psychische problematiek 1 1 Dubbele Diagnose: Mentale handicap en Psychische problematiek Paul De Bock Adviseur-generaal FOD Volksgezondheid Dienst Psychosociale Gezondheidszorg Een nieuw concept voor de organisatie van de geestelijke

Nadere informatie

Pleyade. Algemene informatie. www.pleyade.nl

Pleyade. Algemene informatie. www.pleyade.nl Pleyade Algemene informatie www.pleyade.nl Zorg voor elkaar Pleyade is gespecialiseerd in zorg voor mensen van 55 jaar en ouder in de regio Arnhem. Als geen ander kunnen wij anticiperen op de veranderingen

Nadere informatie

Welkom op onze afdeling!

Welkom op onze afdeling! Welkom op onze afdeling! Encarga 3 1 Encarga 3 Welkom op Encarga 3. Onze afdeling maakt deel uit van het Psychiatrisch Centrum Sint-Jan-Baptist te Zelzate. Je bent hier opgenomen omdat je een interneringsmaatregel

Nadere informatie

Geestelijke gezondheid!? Ik stel u voor. Cijfers voor Gent. Tijd om normaal te doen over geestelijke gezondheidsproblemen.

Geestelijke gezondheid!? Ik stel u voor. Cijfers voor Gent. Tijd om normaal te doen over geestelijke gezondheidsproblemen. Geestelijke gezondheid!? Tijd om normaal te doen over geestelijke gezondheidsproblemen Jan Van Speybroeck, VVGG Ik stel u voor Antoinette Telecomsector Gehuwd, 3 kleine kinderen Sportieve hobby s Elk jaar

Nadere informatie

Identiteitsverklaring Psychiatrisch Centrum Sint-Amandus:

Identiteitsverklaring Psychiatrisch Centrum Sint-Amandus: Identiteitsverklaring Psychiatrisch Centrum Sint-Amandus: Tekst en achtergrondtekst Als ervaren partner in de Geestelijke Gezondheidszorg bieden we mensen met een complexe psychiatrische problematiek gespecialiseerde

Nadere informatie

Informatiebrochure Oncologisch Centrum

Informatiebrochure Oncologisch Centrum Informatiebrochure Oncologisch Centrum Oncologisch Centrum 3 We werken samen aan uw gezondheid De laatste jaren is de kennis over de behandeling van kanker sterk toegenomen. Enerzijds heeft dit geleid

Nadere informatie

Welkom op onze afdeling!

Welkom op onze afdeling! Welkom op onze afdeling! Levanta 1 Levanta Welkom op Levanta. Onze afdeling maakt deel uit van het Psychiatrisch Centrum Sint-Jan- Baptist te Zelzate. Je bent hier opgenomen omdat je een interneringsmaatregel

Nadere informatie

Mobiele teams in Zuid-West- Vlaanderen stand van zaken

Mobiele teams in Zuid-West- Vlaanderen stand van zaken Mobiele teams in Zuid-West- Vlaanderen stand van zaken 1 juni 2015 door Soetkin Kesteloot, Netwerkcoördinator Z-W-Vl Inleiding Hervormingen in geestelijke gezondheidszorg (art. 107) Voor doelgroep volwassenen

Nadere informatie