Webpositie....als u weet wat uw concurrenten doen kunt u het altijd beter doen...

Maat: px
Weergave met pagina beginnen:

Download "Webpositie....als u weet wat uw concurrenten doen kunt u het altijd beter doen..."

Transcriptie

1 Webpositie...als u weet wat uw concurrenten doen kunt u het altijd beter doen...

2

3 SEO INTERNET MARKETING "Ik heb een website maar die kost mij alleen maar geld"

4

5 Webpositie === Definitie === Webpositie betekent 'de positie van een website op het Internet'. Het doel van een goede webpositie is meer zakelijk voordeel behalen oftewel, een hoger aandeel van de omzet uit Internet. == De term webpositie === Webpositie is de Nederlandse vertaling van webposition, een term die veel gebruikt wordt in de SEO wereld. SEO staat voor zoekmachine-optimalisatie. Je kunt dus stellen dat een SEO expert zorgt woor een goede webpositie. Toch is er veel onduidelijkheid.

6

7 Vindbaarheid Findability gaat over hoe snel iets gevonden wordt en welke moeite je er voor hebt moeten doen! De uitdaging zit hem erin om de doelgroep sneller bij uw website uit te laten komen dan bij websites van uw concurrenten. Vaak wordt de nuance vergeten en praten SEO'ers over 'meer bezoekers'. U bent echter op zoek naar kwaliteit, surfers die ook daadwerkelijk op zoek zijn naar wat onder andere uw site te bieden heeft. Dat zijn dus niet per definitie meer bezoekers maar 'betere' bezoekers. Kwaliteitsbezoekers dus. Uw site wordt sneller gevonden als deze beantwoord aan wat uw doelgroep zoekt.

8

9 Read this 1 st De aanwezigheid van uw vraag en/ of het antwoord op een site is allesbepalend. Als dat voor u geldt is die gevoelswaarde hetzelfde bij anderen. Uw site moet snel tot de kern komen van waar een bezoeker naar op zoek is. De eerste tien seconden zijn van elementair belang! Websites worden te vaak geschreven vanuit de ondernemer. Hij voert gesprekken met leveranciers en klanten. Hij bemoeit zich met de marketing, de inrichting van zijn bedrijf en vaak met de opstelling van het personeel naar potentiële klanten. En terecht! Maar op het web pakken we dat anders aan!

10

11 Verbanden Op de vorige pagina zag u plaatjes die op het eerste gezicht niets met elkaar te maken lijken te hebben. Toch is er één bindende factor: SEO. Door alle mogelijke middelen in te zetten heeft u de grootste kans dat de rij concurrenten achter u steeds langer, en die voor u steeds korter wordt. Maar hoe past u de technieken juist toe en legt u kruisverbanden zodat er een katalyserend effect optreedt?

12

13 SEO companies Welke?

14 Er zijn twee typen SEO bedrijven

15 Black hat en white hat SEO In relatie tot SEO wordt een black hat SEO'er gezien als iemand die zich niets aantrekt van geldende regels. Zoekmachines stellen richtlijnen op waaraan websites dienen te voldoen. Zoekmachines zien echter niet alles dus blijft het fenomeen 'black hat' bestaan. White hat staat synoniem voor 'the good guy'. In de computerindustrie verwijst white hat naar iemand die op ethische gronden een computernetwerk probeert binnen te komen om aan te tonen dat de veiligeid niet afdoende is. In relatie tot SEO wordt een white hatter gezien als een SEO'er die zich wel aan de richtlijnen houdt.

16

17 Maar hoe weet u wat wel mag en wat niet is toegestaan?...en weet uw SEO specialist dat eigenlijk wel...

18

19

20 Zorg dat u zelf globaal op de hoogte bent Als u aan tafel gaat met een SEO bedrijf en u heeft zich in grote lijnen ingelezen is de kans dat u wat op de mauw wordt gespeld veel kleiner. Verschuil u achteraf niet achter het grijze en schimmige imago dat SEO heeft. De laatste twee jaar is er nauwelijks iets veranderd, het gaat alleen nog om het gedoceerd toepassen en leggen van kruisverbanden. U bent en blijft te allen tijde eindverantwoordelijk, ook voor wat een SEO bedrijf voor u doet.

21 Webpositie Bezoek onze website: Of neem contact met ons op. Webpositie is onderdeel van de MKB Service Ondernemersdesk Keizersgracht 62 Amsterdam Postbus MK Amsterdam