Training Systemisch Veranderen 2012

Maat: px
Weergave met pagina beginnen:

Download "Training Systemisch Veranderen 2012"

Transcriptie

1 Training Systemisch Veranderen 2012 Leer met meer impact te interveniëren in complexe situaties We starten op 11 september De training bestaat uit 6 bijeenkomsten van 2 dagen, tussentijdse intervisie en 2 workshops familieopstellingen. U leert systemisch te werken - met organisatieopstellingen en andere innovatieve interventies - om in complexe situaties mensen, teams en organisaties te inspireren tot diepgaande verandering.

2 Training Systemisch Veranderen 2012 met meer impact interveniëren in complexe situaties U kent het wel. Lastige en complexe situaties waar u de vinger niet achter krijgt. U bent adviseur, projectleider of manager. Ook al bent u goed in uw vak, toch merkt u dat sommige situaties u ontglippen. Hoe meer u dan doet, hoe verder u er in vast raakt. Problemen blijven zich herhalen. U weet waar het aan ligt, maar u krijgt de vinger er nog niet achter. Waar gaat u aan voorbij? Is er iets dat u ongemerkt over het hoofd ziet? Worden er zaken buitengesloten die u, uw team, uw organisatie liever niet onder ogen willen zien? Zou dat ondermijnend werken voor de veranderingen die u wilt? U voelt aan dat dat wel eens het geval zou kunnen zijn. En dan komen er heel andere oplossingen in beeld. Tegelijk maakt dat onzeker. En dan zijn de gebaande paden heel verleidelijk. De training 'Systemisch Veranderen' helpt. De training Systemisch Veranderen biedt u een stevige impuls om uw interventierepertoire bij dergelijke lastige en complexe situaties te versterken. Daarmee kunt u mensen, teams en organisaties inspireren tot diepgaande verandering. Het systemisch werken met organisatieopstellingen staat centraal en wordt gecombineerd met verwante systemische interventiemethoden. U leert om meer afstand te nemen van de situatie waar u in zit, te kijken los van de ideeën en oordelen die u heeft, u open te stellen voor de krachten die er werken, de samenhang beter te begrijpen en van daaruit tot diep werkende interventies te komen. U heeft direct meer impact. De training levert u het volgende op: u kunt werken met organisatieopstellingen binnen verschillende settings;! uw interventierepertoire is daarnaast aangevuld met enige verwante methoden, zoals de 'operationele krachtenveldanalyse', de 'solution focused approach en teaminterventies;! u hebt beter zicht op uw eigen patronen om te voorkomen dat u uzelf in de weg zit en om voluit te werken vanuit uw kracht;! u hebt veel geoefend met mededeelnemers in de training, in uw intervisiegroep, tussendoor in uw eigen praktijk en aan het slot met klanten die wij uitnodigen; u en uw doelgroep merken dat uw interventies meer impact hebben en dat is direct merkbaar in uw zakelijke resultaten; veel persoonlijke aandacht, betrokkenheid en nieuwsgierigheid naar uw individuele situatie; een onvergetelijke leerervaring, waar u steeds weer voordeel van hebt. Wat deelnemers vertellen over de training: De begeleiders zijn echt heel goed in hun vak, weten ons zeer goed te begeleiden en brengen ons steeds tot nieuwe inzichten. Echt super. Wibo Haverkate, zelfstandig organisatieadviseurr

3 Ik heb de kracht van opstellingen leren kennen en toepassen. Dat heeft zowel voor mezelf als mijn klanten een enorm effect gehad. Ik heb een grotere orderportefeuille wat ik echt aan deze training wijt Hans Kreutzkamp, zelfstandig trainer, adviseur en coach Ik heb geleerd om met opstellingen te werken, hoe systemen doorwerken in het gedrag van mensen en mijzelf. Ik ben onder de indruk van de impact, maar ook te zien hoe je het kan hanteren Yvette van Dok, zelfstandig projectleider en trainer Organisatieopstellingen is het ultieme middel om systeemkunde en het werken met mensen bij elkaar te brengen. Het werken daarmee heeft me op meerdere vlakken een enorme verbetering van mijn effectiviteit en doeltreffendheid van mijn eigen handelen gegeven August Heij, geassocieerd partner van Van de Bunt Adviseurs Deelnemersprofiel U bent adviseur, projectleider of manager. U hebt ruime ervaring met het leiden of begeleiden van veranderingsprocessen. U heeft het nodige geïnvesteerd in persoonlijke ontwikkeling en u bent u bewust van uw eigen sterktes en zwaktes. U zoekt aanvullende kennis en inzichten over de werking van complexe verandervraagstukken, waardoor u energieker en effectiever kan omgaan met veranderingen. Wat maakt ons uniek? De begeleiders Wieger Janse, Hetty Broeders en Jan den Hollander hebben aan den lijve ondervonden hoe het is om complexe veranderingen binnen en tussen organisaties te leiden en te begeleiden. Het systemisch werk heeft hen, ieder op zijn eigen manier, geholpen om meer grip te krijgen op dergelijke complexe processen. Zij zijn enthousiast dat de onderlinge samenwerking hen heeft uitgedaagd om hun praktijkervaringen samen te brengen in een unieke en spannende training. Een training die naadloos aansluit op de praktijk van alledag. De training De training is opgebouwd uit 6 blokken van 2 dagen (5 dagdelen), die verspreid zijn over 8 maanden. Tussentijds komt u 5 maal bij elkaar in een intervisiegroep. Voorafgaand aan het traject heeft u een intakegesprek. Tijdens het traject heeft u de mogelijkheid om 2 maal mee te doen aan een workshop familieopstellingen. De totale tijdsinvestering bedraagt ongeveer 130 uur. Blok 1 Basis voor systemisch werken Begeleiding: Wieger Janse / Hetty Broeders In dit blok zullen we de basis leggen voor de training. U zult reflecteren op uw eigen manier van veranderen en met elkaar gaan onderzoeken wat de werking daarvan is. We zullen u daarnaast uitnodigen om te gaan kijken vanuit verschillende perspectieven, voorbij te gaan aan uw eigen kaders, u in te leven in meerdere posities en van daaruit het geheel meer gewaar te worden.

4 Organisatieopstellingen en de Theory U (Otto Scharmer) zullen u daarbij helpen. U gaat de meerwaarde daarvan ervaren, waardoor uw interventies veranderen. Onderwerpen zijn: Eigen rollen en ambities in veranderingsprocessen. Werken vanuit meervoudig perspectief, systemisch werken en organisatieopstellingen. Theory U: het proces van diepgaand leren en interveniëren. Het systeem gewaarworden en systemische gespreksvoering aan de hand van eigen cases. Blok 2 Grip op de organisatiedynamiek: werken met opstellingen Begeleiding: Hetty Broeders / Wieger Janse In dit blok zullen we het werken met opstellingen en het begeleiden daarvan verdiepen. Onderwerpen zijn: Gespreksvoering en analyse. De verschillende stappen in de begeleiding van een opstelling Theorie over de verschillende dynamieken in organisaties. Dynamieken in een organisatieopstelling leren onderscheiden. Verschillende eenvoudige opstellingsvarianten. Werken in een 1 op 1 situatie. Blok 3 De persoonlijke verdieping in uw rol als professional Begeleiding: Hetty Broeders / Wieger Janse In dit blok staat de verdieping in uw persoonlijke ontwikkeling als professional centraal. Er wordt onderzocht wat de invloed is van familiedynamieken op uw leiderschapskwaliteiten, op uw functioneren en handelen en op uw plek in de organisatie. Er zal gekeken worden naar de verschillende effecten van familiedynamieken en de wijze waarop u daarmee om kunt gaan. Onderwerpen: Invloed van uw familiedynamiek op uw werk. Wat in uw werk triggert uw familiedynamiek. Invloed van de kwaliteiten uit uw familie op uw werk. Herhaling van de verschillende interventievormen en stappen in het begeleiden van een opstelling. Gebruik van taal tijdens een opstelling. Blok 4 Teamontwikkeling: probleemgericht en oplossingsgericht werken Begeleiding: Wieger Janse / Hetty Broeders Dit blok staat in het teken van teamontwikkeling. Daarbij gaat u het verschil ervaren tussen probleemgericht en oplossingsgericht werken. We zullen kijken naar de systeemdynamiek van teams en zullen oefenen met interventies waarbij groepsdynamisch werk en het systemische werk elkaar versterken. Onderwerpen zijn: Teamontwikkeling Probleemgericht en oplossingsgericht werken. Interventies in teamontwikkeling aan de hand van eigen cases Integratie van de verschillende interventievormen. Blok 5 Open procesdesign: van systeemanalyse tot aanpak Begeleiding: Jan den Hollander / Wieger Janse

5 U zult leren werken met het open procesdesign, via de operationele krachtenveldanalyse onderzoeken welk effect welke handeling heeft en het toepassen op de eigen casuïstiek. Op deze wijze ontwikkelt u stappen in een veranderaanpak. Onderwerpen zijn: De dynamiek in kaart brengen, het proces als interventie. Het analysegesprek: langszij komen. Van oplossen naar hanteren. De gronddynamiek van de organisatie in kaart brengen. Integratie van de interventievorm. Blok 6 Integratie: naar duurzame verandering en ontwikkeling Begeleiding: Jan den Hollander / Wieger Janse Tijdens dit blok kijken we naar hoe de training heeft doorgewerkt en waar u nu staat als individu en als groep. We zullen terugblikken naar uw veranderopgave en hoe uw interventierepertoire gaandeweg vorm heeft gekregen. Er wordt aandacht besteed aan hoe u het dynamisch proces van leren, veranderen en vernieuwen gaat continueren. Wij nodigen enkele van onze klanten uit die hun vraagstukken zullen inbrengen. Ieder zal een vraagstuk van een klant begeleiden. U zult methoden uit de training in combinatie met de eigen begeleidingsmethoden en -stijl toepassen. Locatie en data De training vindt plaats op: Blok 1: 11 en 12 september 2012 Blok 2: 9 en 10 oktober 2012 Workshop: 31 oktober Blok 3: 27 en 28 november 2012 Blok 4: 15 en 16 januari 2013 Workshop: 6 februari Blok 5: 5 en 6 maart 2013 Blok 6: 16 en17 april 2013 De bijeenkomsten worden centraal in Nederland gehouden in Hotel Veldenbos te Nunspeet. Goed bereikbaar met de auto en de trein. De workshops familieopstellingen worden op een mooie locatie in Joppe gehouden. Deelname en investering Het aantal deelnemers is minimaal 12 en maximaal 18. De training kan alleen als geheel gevolgd worden.

6 De trainingskosten zijn inclusief trainingsmateriaal, intake, 2 workshops familieopstellingen, intervisie en een uitgebreide syllabi en bedragen 5950,- (vrijgesteld van BTW). Dit is exclusief de verblijfskosten van +/- 150,- per blok. Bent u ZZP-er, dan komt u in aanmerking voor een korting. Neem voor deze kortingsregel contact op met Wieger Janse. Informatie, inschrijving en voorwaarden Vraagt u zich af of de training iets voor u is? Of zou u eens willen praten met een voormalige deelnemer? Schroom niet om te bellen of te mailen. Dat stellen we zeer op prijs. U kunt een mail sturen aan info@jansebroeders.nl of bellen naar U kunt u het makkelijkst aanmelden via de website: U kunt natuurlijk ook bellen. Na aanmelding ontvangt u van ons een bevestiging en een factuur. Na het verzenden van het aanmeldingformulier is uw aanmelding definitief. Na het betalen van de factuur bent u verzekerd van deelname. Door u aan te melden voor deze training gaat u akkoord met de in deze brochure vermelde inschrijvingsvoorwaarden. Uiterlijk een week voor aanvang ontvangt u een herinnering en routebeschrijving. Annulering kan tot een maand voor aanvang. Hiervoor wordt 150,- administratiekosten in rekening gebracht. Vanaf een maand voor aanvang van de training bent u het volledige deelnamebedrag verschuldigd. Begeleiders Wieger Janse (1961) studeerde sociale -, arbeids- & organisatiepsychologie en volgde internationale trainingen systeemwerk: werken met organisatieopstellingen. Hij heeft 20 jaar ervaring als organisatieadviseur en begeeft zich op het vlak van organisatie-, team- en persoonlijke ontwikkeling. In zijn beginjaren werkte hij als trainer/adviseur voor verschillende bureaus en verzorgde hij trainingen en Management-development-trajecten in organisaties. Als zelfstandige heeft hij zich ontwikkeld als specialist op het terrein van samenwerking en wordt veelal betrokken bij situaties waar het gaat om hardnekkige cultuurcomponenten, terugkerende problemen, waarbij betrokkenen geen grip op de zaak krijgen. Het systemisch kijken en het werken met opstellingen is een methode die hij daar geregeld bij hanteert. Zijn kwaliteit ligt in het zichtbaar maken van wat de onderliggende processen zijn. Als begeleidend adviseur blijft hij dicht bij het leerproces van de klant, hij komt snel tot de kern en weet de autonomie tot het zelf leren met subtiele interventies te stimuleren en actief te houden. Leren, ontwikkelen en vernieuwen vallen dan samen in een dynamisch proces.

7 Daarnaast is hij gastdocent bij het Sioo, interuniversitair centrum voor organisatie ontwikkeling, de Baak managementcentrum en de Hanzehogeschool Groningen. Hij verzorgt trainingen in het leren interveniëren in complexe organisatiesystemen en is organisator van verschillende congressen op bovenstaand gebied. Samen met Jan den Hollander heeft hij binnen een middelgrote gemeente een Managementdevelopment-traject begeleid en verzorgt hij verschillende trainingen in het publieke domein, waarbij het systemisch werk een belangrijke rol speelt. Hetty Broeders is zowel zijn levens- als businesspartner. Met haar heeft hij teams begeleid, trainingen verzorgd en vele workshops organisatie- en familieopstellingen gegeven. Hetty Broeders (1959) heeft de academie voor lichamelijke opvoeding gedaan en is later opgeleid tot psychomotorisch en cranio-sacraal therapeut. Zij heeft trainingen en seminars gevolgd bij diverse internationaal gerenommeerde opstellers. Heeft 14 jaar in de geestelijke gezondheidszorg gewerkt en van 2001 tot en met 2009 een bloeiende en veelzijdige praktijk voor lichaamsgerichte psychotherapie en familieopstellingen gehad. Tevens is zij vanaf 2001 samen met haar man Wieger Janse actief als trainer en workshopbegeleider organisatieopstellingen, als adviseur op het gebied van begeleiding van samenwerkingsproblemen en verzorgt zij personal coaching. Sinds augustus 2009 richt zij zich geheel op het coaching (persoonlijke ontwikkeling, burn-out, reïntegratie en loopbaan begeleiding), training en advieswerk. Daarnaast geeft ze workshops en trainingen familieopstellingen voor professionals. Werkt als gastdocent voor de Hanzehogeschool en is betrokken geweest bij o.a. GGZ Drenthe, ROC Noorderpoort, OOA, Baak managementcentrum van VNO-NCW. Met name de groepsdynamische processen, de dieper liggende persoonlijke problemen, de invloed van familie- en organisatiedynamieken op het persoonlijk functioneren in privé en werk en de wisselwerking tussen organisatie- en familiedynamieken, hebben haar aandacht. Zij is helder in haar analyse en sluit goed aan bij wat er speelt. Zij houdt ervan om mensen in beweging te brengen op diverse manieren. Sinds 1988 vormen Wieger en Hetty een echtpaar en zijn ouders van twee kinderen. Jan den Hollander (1949) studeerde technische natuurkunde en bedrijfskunde en nam later deel aan een internationale opleiding voor organisatieadviseur en trainer (IOD). Hij adviseert al meer dan 30 jaar overheden, instellingen en organisaties van professionals over planning en control, bestuurlijke informatievoorziening, (de)centralisatie-vraagstukken, interactieve beleidsvorming en over het voor sturing toegankelijk maken van, dan wel de regie nemen in, complexe situaties. Hij is tevens (kern)docent bij Publiek Domein, Sioo en de NSPOH met name waar het om laatstgenoemde onderwerpen gaat. Hij is gefascineerd door complexe beleids- en organisatievraagstukken. Hoe bestuur je organisaties op een manier die ruimte geeft en energie losmaakt? Wat is dan in control zijn? Hoe

8 beïnvloed je beleidsprocessen, waar soms tientallen verschillende partijen bij betrokken zijn, op een zodanige wijze dat er de ruimte is de problematiek daadwerkelijk onder ogen te zien en tot win - win oplossingen te komen? Hoewel primair werkzaam als organisatieadviseur, komt hij de laatste jaren steeds meer in de rol van trainer en coach en sparringpartner voor managers. Hij begeleidde enkele Managementdevelopment-trajecten, waarbij de persoonlijke ontwikkeling van betrokkenen direct leidde tot veranderingen in hun organisatie. Hij probeert andere manieren van kijken te introduceren waardoor nieuwe oplossingen zichtbaar worden. Het begrijpen van de dynamiek van bepaalde situaties met behulp van een goede krachtenveldanalyse is belangrijk in zijn wijze van werken.

Van in control naar in regie

Van in control naar in regie Van in control naar in regie Het regisseren van complexe vraagstukken Vraagstukken worden steeds complexer. Bovendien trekken ze zich vaak niets aan van organisatiegrenzen en strekken ze zich uit over

Nadere informatie

Systeemdynamiek in organisaties Bert Hellinger Instituut, Nederland

Systeemdynamiek in organisaties Bert Hellinger Instituut, Nederland Systeemdynamiek in organisaties Bert Hellinger Instituut, Nederland Systeemdynamiek in organisaties In zes blokken van twee dagen en een blok van drie dagen kunnen deelnemers leren om zelfstandig organisatieopstellingen

Nadere informatie

Systemisch Dynamisch Werken voor mensen die met mensen werken

Systemisch Dynamisch Werken voor mensen die met mensen werken Systemisch Dynamisch Werken voor mensen die met mensen werken - intensieve, verrijkende en praktische leerervaring in systeemdynamisch werken - ervaringsgericht leertraject in vijf workshops met opdrachten

Nadere informatie

Systemisch Leiderschap Anders kijken, anders doen

Systemisch Leiderschap Anders kijken, anders doen Systemisch Leiderschap Anders kijken, anders doen Systemisch Leiderschap Meestal zijn we geneigd om te denken in oorzaak en gevolg. Er zijn organisatieproblemen die we niet krijgen opgelost door deze steeds

Nadere informatie

Masteropleiding Organisatieopstellingen

Masteropleiding Organisatieopstellingen Masteropleiding Organisatieopstellingen Systemisch Werk en Opstellingen in Bedrijf en Organisaties Nederlands Inleiding Het begeleiden van opstellingen is naast een kunst ook een vak. Afgelopen jaren werd

Nadere informatie

Leiderschap vanuit systemisch perspectief

Leiderschap vanuit systemisch perspectief Waar ideeën en activiteiten rond ziel en zakelijkheid samenkomen op een prachtige plek, vanuit een geïnspireerd netwerk 4-daagse training: Leiderschap vanuit systemisch perspectief Het leven wordt voorwaarts

Nadere informatie

Kijken achter het masker

Kijken achter het masker Kijken achter het masker Driedaagse bijscholing Karakterstructuren voor therapeuten en coaches Zoek je een bijscholing die jouw manier van werken als therapeut of coach verdiept? Zou je meer (praktisch)

Nadere informatie

Ontwikkeling. Opleiding Persoonlijke Ontwikkeling

Ontwikkeling. Opleiding Persoonlijke Ontwikkeling Ontwikkeling Opleiding Persoonlijke Ontwikkeling Opleiding Persoonlijke Ontwikkeling Waarom? Ik heb het idee dat ik wel eens tekortschiet als het erom gaat anderen duidelijk te maken wat ik bedoel. Ik

Nadere informatie

Onbewuste Verbindingen

Onbewuste Verbindingen Onbewuste Verbindingen Driedaagse bijscholing Systemisch Werken voor coaches, mediators en therapeuten De bijscholing wordt twee keer per jaar gegeven. Data vind je op www.andrefun.nl/agenda Zoek je iets

Nadere informatie

Systeemdynamiek in organisaties. Bert Hellinger Instituut, Nederland

Systeemdynamiek in organisaties. Bert Hellinger Instituut, Nederland Systeemdynamiek in organisaties Bert Hellinger Instituut, Nederland Systeemdynamiek in organisaties In zes blokken van twee dagen en een blok van drie dagen kunnen deelnemers leren om zelfstandig organisatieopstellingen

Nadere informatie

LEIDERS VAN MORGEN MD NETWERK VOOR HR EN MD PROFESSIONALS

LEIDERS VAN MORGEN MD NETWERK VOOR HR EN MD PROFESSIONALS LEIDERS VAN MORGEN MD NETWERK VOOR HR EN MD PROFESSIONALS Graag vertel ik u in deze brochure over Leiders van Morgen, een Management Development (MD) netwerk dat october 2010 van start gaat. Voor meer

Nadere informatie

een nieuwe loopbaanstap

een nieuwe loopbaanstap een nieuwe loopbaanstap Veranderen en vorm geven in verbinding met jezelf! 2017 Klooster Nieuwkerk Goirle Van je hoofd naar je hart 'Je moet meer leren vertrouwen op je eigen ervaringen en waarnemingen

Nadere informatie

Vervolgopleiding Begeleiden van diepgaande verandering

Vervolgopleiding Begeleiden van diepgaande verandering Vervolgopleiding Begeleiden van diepgaande verandering Transactionele Analyse, Gestalt, Systemisch werken, Voice Dialogue Wil je transformatieprocessen resultaatgericht begeleiden op het gebied van persoonlijke

Nadere informatie

Training Teamleiderschap

Training Teamleiderschap Training Teamleiderschap Versterk uw rol als boegbeeld van uw team In vier dagen een effectief Teamleider Training Teamleiderschap U bent als teamleider het boegbeeld van uw team. Uw teamleden verwachten

Nadere informatie

Leergang Regiegemeente worden: effectiever (be)sturen

Leergang Regiegemeente worden: effectiever (be)sturen Leergang Regiegemeente worden: effectiever (be)sturen De gemeentelijke regierol Veel gemeenten ontwikkelen zich vandaag de dag tot regiegemeente. Dat betekent veelal dat ze meer taken uitbesteden, waarbij

Nadere informatie

Het Grote Interactiespel voor Kinderdagverblijven

Het Grote Interactiespel voor Kinderdagverblijven Het Grote Interactiespel voor Kinderdagverblijven Ben je een betrokken leidinggevende, docent, trainer of coach die (aankomend) pedagogisch medewerkers wil stimuleren om de belangrijkste pedagogische vaardigheden

Nadere informatie

Opleidingen voor Coaches

Opleidingen voor Coaches Opleidingen voor Coaches Elysisch Talent geeft praktijkgerichte opleidingen en trainingen aan coaches en HR-adviseurs. Deze opleidingen en trainingen zijn bedoeld om u te leren om uw medewerkers of coachingskandidaten

Nadere informatie

TRAINING Professioneel adviseren voor interne adviseurs Adviseren als tweede beroep - open inschrijving -

TRAINING Professioneel adviseren voor interne adviseurs Adviseren als tweede beroep - open inschrijving - TRAINING Professioneel adviseren voor interne adviseurs Adviseren als tweede beroep - open inschrijving - Het vak van intern adviseur De meeste interne adviseurs hebben vaak twee beroepen: naast het vak

Nadere informatie

De Transformatie-Arena

De Transformatie-Arena De Transformatie-Arena Ontwikkeltraject voor HRM- en organisatieadviseurs in gemeenten Help je gemeente toekomstbestendig inrichten De Transformatie-Arena is een ontwikkeltraject voor adviseurs in gemeenten.

Nadere informatie

Wie doet wat hij deed, krijgt wat hij kreeg

Wie doet wat hij deed, krijgt wat hij kreeg Wie doet wat hij deed, krijgt wat hij kreeg Voor wie? Waarom? Wat? Hoe? Voor Omdat leiding Ervaringsgerichte Door middel van leidinggevenden, geven, adviseren en coaching en werkvormen waarbij het adviseurs

Nadere informatie

Het Instituut voor Interventiekunde en Strange Strategy and Change bieden een Leergang Interveniëren met Passie aan.

Het Instituut voor Interventiekunde en Strange Strategy and Change bieden een Leergang Interveniëren met Passie aan. Het Instituut voor Interventiekunde en Strange Strategy and Change bieden een Leergang Interveniëren met Passie aan. Je bent een ervaren vakman of vakvrouw als het gaat om interveniëren. En je zou dat

Nadere informatie

Opleiding Dieptecoaching

Opleiding Dieptecoaching Opleiding Dieptecoaching Transactionele Analyse, Gestalt, Systemisch werken, Voice Dialogue Wil je transformatieprocessen resultaatgericht begeleiden op het gebied van persoonlijke ontwikkeling, teamontwikkeling

Nadere informatie

Mid-Life Career Boost: mini sabbatical met maximaal effect!

Mid-Life Career Boost: mini sabbatical met maximaal effect! Driedaagse training Mid-Life Career Boost: mini sabbatical met maximaal effect! door Leontien Buddemeijer en Hanke Geertsema Driedaagse training Mid-Life Career Boost: mini sabbatical met maximaal effect!

Nadere informatie

Opleiding Professioneel en inspirerend trainen Post-HBO registeropleiding tot trainer communicatieve en managementvaardigheden

Opleiding Professioneel en inspirerend trainen Post-HBO registeropleiding tot trainer communicatieve en managementvaardigheden Opleiding Professioneel en inspirerend trainen Post-HBO registeropleiding tot trainer communicatieve en managementvaardigheden Persoonlijk leiderschap en trainersvakmanschap Zoek je een gedegen opleiding

Nadere informatie

Professional Coach Week

Professional Coach Week Professional Coach Week Een week intensief werken aan de coach in jezelf. 2-6 september 2013 27-31 januari 2014 associatie voor coaching DORPSSTRAAT 1 5735 EA AARLE-RIXTEL TEL. 0492-385544 WWW.ASSOCIATIEVOORCOACHING.COM

Nadere informatie

4-daagse leergang EMBODIED LEARNING. Werken met lichaamsbewustzijn voor Leiders van de Toekomst door Paula Kolthoff

4-daagse leergang EMBODIED LEARNING. Werken met lichaamsbewustzijn voor Leiders van de Toekomst door Paula Kolthoff 4-daagse leergang EMBODIED LEARNING Werken met lichaamsbewustzijn voor Leiders van de Toekomst door Paula Kolthoff BEWEEG, BEWEGEN, BEWEGING Als leider, trainer of coach wil je mensen in beweging brengen.

Nadere informatie

ÉÉN VAN ONZE EXPERTS

ÉÉN VAN ONZE EXPERTS ÉÉN VAN ONZE EXPERTS Een netwerk van hoog opgeleide, ervaren zelfstandig FM-professionals. Wij zijn gepassioneerd bezig met ons vakgebied, zijn actueel en bieden onze opdrachtgevers daarmee het beste uit

Nadere informatie

Succesvol Conflicten Oplossen

Succesvol Conflicten Oplossen Eendaagse Workshop Succesvol Conflicten Oplossen Vergroot uw effectiviteit in het hanteren van conflicten Workshop Succesvol Conflicten Oplossen Conflicten op de werkvloer zijn lastig maar ze horen erbij.

Nadere informatie

Coachen met ziel en zakelijkheid 3a Opleiding Dieptecoach

Coachen met ziel en zakelijkheid 3a Opleiding Dieptecoach Coachen met ziel en zakelijkheid 3a Opleiding Dieptecoach Leer 4 verdiepende coachingsmethodieken: Gestalt, Transactionele Analyse, Familieopstellingen, Voice Dialogue Volg een opleiding voor coaches,

Nadere informatie

Leiderschap in Contact

Leiderschap in Contact Waar ideeën en activiteiten rond ziel en zakelijkheid samenkomen op een prachtige plek, vanuit een geïnspireerd netwerk 4-daagse training: Leiderschap in Contact Constructief verbinden in de professionele

Nadere informatie

Master in. Leadership MAAK HET VERSCHIL IN 2015 VERBIND HART EN HARD START: FEB 2015 KLANTWAARDERING:

Master in. Leadership MAAK HET VERSCHIL IN 2015 VERBIND HART EN HARD START: FEB 2015 KLANTWAARDERING: Master in Leadership MAAK HET VERSCHIL IN 2015 VERBIND HART EN HARD START: FEB 2015 KLANTWAARDERING: Master in Leadership Weet jij wat jouw hart sneller doet kloppen? Collega s die precies doen wat jij

Nadere informatie

Leiderschap met Ziel en Zakelijkheid

Leiderschap met Ziel en Zakelijkheid Waar ideeën en activiteiten rond ziel en zakelijkheid samenkomen op een prachtige plek, vanuit een geïnspireerd netwerk 7-daagse training: Leiderschap met Ziel en Zakelijkheid Duurzaam en waardevol leiderschap

Nadere informatie

SCRUM VERDUBBELAAR. dubbel zo goed door je persoonlijke backlog. Een leerprogramma dat zorgt voor verdieping. in de ontwikkeling van Scrumteams

SCRUM VERDUBBELAAR. dubbel zo goed door je persoonlijke backlog. Een leerprogramma dat zorgt voor verdieping. in de ontwikkeling van Scrumteams SCRUM VERDUBBELAAR dubbel zo goed door je persoonlijke backlog Een leerprogramma dat zorgt voor verdieping in de ontwikkeling van Scrumteams IK WIST DAT HET NIET GING LUKKEN (en hield het voor me) IK HEB

Nadere informatie

Inclusief: - 4-daagse intensieve training - gratis boek - overnachtingen - kookworkshop - alle maaltijden en drankjes

Inclusief: - 4-daagse intensieve training - gratis boek - overnachtingen - kookworkshop - alle maaltijden en drankjes masterclass contextueel leiderschap Inclusief: - 4-daagse intensieve training - gratis boek - overnachtingen - kookworkshop - alle maaltijden en drankjes Masterclass Contextueel leiderschap Veel leidinggevenden

Nadere informatie

een nieuwe loopbaanstap

een nieuwe loopbaanstap een nieuwe loopbaanstap Veranderen en vorm geven in verbinding met jezelf! 2018 Klooster Nieuwkerk Goirle Van je hoofd naar je hart 'Je moet meer leren vertrouwen op je eigen ervaringen en waarnemingen

Nadere informatie

Focus Group Seminar Versterk je persoonlijke balans en effectiviteit Zaterdag 23 Januari 2016

Focus Group Seminar Versterk je persoonlijke balans en effectiviteit Zaterdag 23 Januari 2016 Focus Group Seminar Versterk je persoonlijke balans en effectiviteit Zaterdag 23 Januari 2016 olv Annemieke Meurs en Saskia van Wijngaarden Focus Group Seminar Focus Group is een workshop gefocust op creatieve

Nadere informatie

Master in. Leadership MAAK HET VERSCHIL VERBIND HART EN HARD START: ZIE AGENDA KLANTWAARDERING:

Master in. Leadership MAAK HET VERSCHIL VERBIND HART EN HARD START: ZIE AGENDA KLANTWAARDERING: Master in Leadership MAAK HET VERSCHIL VERBIND HART EN HARD START: ZIE AGENDA KLANTWAARDERING: Master in Leadership: Weet jij wat jouw hart sneller doet kloppen? Communiceren en continue verbeteren met

Nadere informatie

Familie-opstellingen Professional

Familie-opstellingen Professional Familie-opstellingen Professional Verdiepingsopleiding Familieopstellingen Drie modulen van drie dagen Door Guni Baxa Nederlands In all things there is the potential of love And maybe it is our life s

Nadere informatie

Opleiding Professional Coaching & Leiderschap Een ontwikkelpad voor leidinggevenden, professionals, (aspirant) coaches en ieder ander die het

Opleiding Professional Coaching & Leiderschap Een ontwikkelpad voor leidinggevenden, professionals, (aspirant) coaches en ieder ander die het Opleiding Professional Coaching & Leiderschap Een ontwikkelpad voor leidinggevenden, professionals, (aspirant) coaches en ieder ander die het verschil wil maken Imagination is more important than knowledge

Nadere informatie

Lichaamswijsheid herkennen en toepassen

Lichaamswijsheid herkennen en toepassen Lichaamswijsheid herkennen en toepassen Lichaamswijsheid herkennen en toepassen Vijfdaagse, geaccrediteerde masterclass voor psychologen, trainers, coaches en therapeuten. WAAROM EEN MASTERCLASS LICHAAMSWIJSHEID

Nadere informatie

www.ludenstraining.nl Trainingen voor Young Professionals

www.ludenstraining.nl Trainingen voor Young Professionals www.ludenstraining.nl Trainingen voor Young Professionals Rendement van talent Porties VAN GOED NAAR Ludens Talentontwikkeling is een jong trainingsbureau met veel ervaring. Wij zijn gespecialiseerd in

Nadere informatie

SCHATTEN VAN ADVOCATEN

SCHATTEN VAN ADVOCATEN SCHATTEN VAN ADVOCATEN PRAKTIJKOPLEIDINGEN VOOR DE ADVOCATUUR Vaardigheden in de praktijk Coachen in de praktijk Leidinggeven in de praktijk Teamwork in de praktijk SCHATTEN VAN ADVOCATEN Wij zijn er van

Nadere informatie

Masterclass: Lichaamswijsheid herkennen en toepassen

Masterclass: Lichaamswijsheid herkennen en toepassen Masterclass: Lichaamswijsheid herkennen en toepassen Zesdaagse, geaccrediteerde Masterclass voor psychologen, trainers, coaches en therapeuten. Start 30 maart 2012 Open Avond: 6 maart a.s. WAAROM EEN MASTERCLASS

Nadere informatie

OPLEIDINGEN

OPLEIDINGEN OPLEIDINGEN 2018-2019 Ponjee Advies Opleidingen Ponjee Advies Opleidingen is een CRKBO erkend opleidingsinstituut en biedt een tweetal leergangen aan met als basis de karakterstructuren van Reich. De leergang

Nadere informatie

Masterclass: Lichaamswijsheid herkennen en toepassen

Masterclass: Lichaamswijsheid herkennen en toepassen Masterclass: Lichaamswijsheid herkennen en toepassen Zesdaagse, geaccrediteerde Masterclass o.l.v. Annet van Laar, voor psychologen, trainers, coaches en therapeuten. Start: 14 februari 2014 Introductieworkshop:

Nadere informatie

Leergang interveniëren. met passie en precisie

Leergang interveniëren. met passie en precisie Leergang interveniëren met passie en precisie Je bent een ervaren vakman of vakvrouw als het gaat om interveniëren. En je zou dat vak nog meer vanuit jezelf willen uitoefenen, nog authentieker, nog meer

Nadere informatie

Krachtig samenwerken: meer bereiken

Krachtig samenwerken: meer bereiken Of ligt het misschien ook aan mij? Krachtig samenwerken: meer bereiken Voor verantwoordelijke, resultaatgerichte managers en professionals die willen leren hoe ze meer voor elkaar krijgen. Belangrijke

Nadere informatie

Mindful Coachen Amsterdam tweejarige opleiding

Mindful Coachen Amsterdam tweejarige opleiding Mindful Coachen Amsterdam Academie voor Open Bewustzijn Wil je minder gehaast je werk doen en meer aandacht hebben voor mensen? Wil je weten hoe je stress bij jezelf en anderen kunt herkennen en verminderen?

Nadere informatie

Wil je beter begrijpen hoe jouw optreden bij anderen overkomt?

Wil je beter begrijpen hoe jouw optreden bij anderen overkomt? Ervaar je wel weerstand in groepen? Wil je beter begrijpen hoe jouw optreden bij anderen overkomt? Voel je dat je je mogelijkheden en talenten in de samenwerking nog beter in kunt zetten? Wil je effectiever

Nadere informatie

Liever Slank - Individueel Voor als je een nieuwe relatie met eten wilt ontwikkelen

Liever Slank - Individueel Voor als je een nieuwe relatie met eten wilt ontwikkelen Liever Slank - Individueel Voor als je een nieuwe relatie met eten wilt ontwikkelen Wil jij liever slank zijn, zonder daarvoor dingen te moeten laten? Dat kan! Een dieet onderdrukt je natuurlijke verlangens.

Nadere informatie

FiT. Mastering Financiality. In tien maanden tijd je circle of influence vergroten

FiT. Mastering Financiality. In tien maanden tijd je circle of influence vergroten FiT Mastering Financiality. In tien maanden tijd je circle of influence vergroten Vergroot je circle of influence Niemand kan de financiële gevolgen van strategische beslissingen beter inzichtelijk maken

Nadere informatie

Training Resultaatgericht Coachen

Training Resultaatgericht Coachen Training Resultaatgericht Coachen met aandacht voor zingeving Herken je dit? Je bent verantwoordelijk voor de gang van zaken op je werk. Je hebt alle verantwoordelijkheid, maar niet de bijbehorende bevoegdheden.

Nadere informatie

Leergang Teamcoaching. Grip op teams DÉ LEERGANG VOOR SUCCESVOLLERE TEAMS

Leergang Teamcoaching. Grip op teams DÉ LEERGANG VOOR SUCCESVOLLERE TEAMS Leergang Teamcoaching Grip op teams DÉ LEERGANG VOOR SUCCESVOLLERE TEAMS Leergang Teamcoaching Grip op teams DÉ LEERGANG VOOR SUCCESVOLLERE TEAMS Heb jij nog grip op de teams waarmee je werkt? Iedereen

Nadere informatie

Young Professional programma. Voorbeeld van de opbouw van een YP programma

Young Professional programma. Voorbeeld van de opbouw van een YP programma Young Professional programma Voorbeeld van de opbouw van een YP programma 1 Flow van het programma: Het programma Intake (½ dag) Ik & mijn leiderschap (2 dagen groepsprogramma) Ik & de ander (2 dagen groepsprogramma)

Nadere informatie

Wie niet stil kan staan raakt de weg kwijt!

Wie niet stil kan staan raakt de weg kwijt! Wie niet stil kan staan raakt de weg kwijt! Wat is TimeOut? TimeOut is een indringend proces van persoonlijke leiderschapontwikkeling met rust, ruimte en diepgang als basis. TimeOut gaat door waar andere

Nadere informatie

1. Verdieping & integratie van Hartcoherentie: wat kun je hier nog méér mee in je dagelijks leven vanuit een dieper niveau.

1. Verdieping & integratie van Hartcoherentie: wat kun je hier nog méér mee in je dagelijks leven vanuit een dieper niveau. Blz 1/8 DE KRACHT VAN EEN COHERENT HART - DEEL 2 14 december 2013 24 januari 2015 Ben je ook zo gegrepen door het Hartcoherentie-'virus'? Oftewel: merk je ook hoeveel profijt je hier in je dagelijkse leven

Nadere informatie

Het Grote Interactiespel voor Kinderdagverblijven

Het Grote Interactiespel voor Kinderdagverblijven Het Grote Interactiespel voor Kinderdagverblijven Ben je een betrokken leidinggevende, docent, trainer of coach die (aankomend) pedagogisch medewerkers wil stimuleren om de belangrijkste pedagogische vaardigheden

Nadere informatie

BewustZijn & Intuïtie

BewustZijn & Intuïtie BewustZijn & Intuïtie Intuïtief coachen en adviseren in een zakelijke omgeving Intuïtie, de sleutel tot succes De succesfactor voor een topcoach, excellente adviseur of succesvolle interimmanager ligt

Nadere informatie

Onbewuste Verbindingen

Onbewuste Verbindingen Onbewuste Verbindingen Driedaagse bijscholing Systemisch Werken voor therapeuten en coaches De bijscholing wordt twee keer per jaar gegeven. Actuele data vind je op www.andrefuntherapie.nl/agenda Zoek

Nadere informatie

Carefulness AANDACHT VOOR ZORG ZORG VOOR AANDACHT

Carefulness AANDACHT VOOR ZORG ZORG VOOR AANDACHT Carefulness AANDACHT VOOR ZORG ZORG VOOR AANDACHT Inleiding Aandacht is een essentieel onderdeel in de zorg. Aandacht voor de patiënt en de zorgverlener vergroot de vitaliteit, de effectiviteit en de kwaliteit

Nadere informatie

Of Ben je een beetje aan het indutten Draai je teveel op routine Wil je jezelf weer uitdagen

Of Ben je een beetje aan het indutten Draai je teveel op routine Wil je jezelf weer uitdagen Personal Branding Plus Programma 2011 voor zelfstandig ondernemers in de zakelijke dienstverlening Een stevige impuls voor inspiratie, ideeën en realisatie. Voor wie: Voor alleen werkende of in - klein

Nadere informatie

Succesvol Veranderingen Realiseren

Succesvol Veranderingen Realiseren Training Succesvol Veranderingen Realiseren Effectief resultaten boeken door de kern aan te pakken. Training Succesvol veranderingen realiseren ph advies Organisaties kunnen niet bloeien zonder verandering,

Nadere informatie

Gaat u elke ochtend fluitend aan de slag?

Gaat u elke ochtend fluitend aan de slag? Gaat u elke ochtend fluitend aan de slag? CONSULT COACHING TRAINING Voorbij je grenzen: stuur je kracht training persoonlijke kracht Gaat u elke ochtend fluitend aan de slag? Waarschijnlijk niet. En u

Nadere informatie

Leiders op koers. Een programma voor klinisch psychologen, Gz-psychologen binnen leidinggevende functies en psychiaters.

Leiders op koers. Een programma voor klinisch psychologen, Gz-psychologen binnen leidinggevende functies en psychiaters. Leiders op koers Een programma voor klinisch psychologen, Gz-psychologen binnen leidinggevende functies en psychiaters mensenkennis Algemene introductie Dit leiderschapsprogramma is ontstaan door en voor

Nadere informatie

Veranderen en Organiseren in Gemeenten

Veranderen en Organiseren in Gemeenten Build Your own Academy Track Veranderen en Organiseren in Gemeenten Werken aan duurzaam verandervermogen De complexe opgaven en dynamiek in de samenleving vragen veel van de gemeentelijke organisatie en

Nadere informatie

Systemisch werken voor onderwijsprofessionals

Systemisch werken voor onderwijsprofessionals Systemisch werken voor onderwijsprofessionals Ze tje n o d ig? Nie u we in zich ten in je zelf? Waard e to evo e ge n aan gro ep sp ro ce ssen? Sy ste m isch werke n vo or o n d e rwijsp ro fe ssio n als

Nadere informatie

MEDIATION VOOR PROFESSIONALS

MEDIATION VOOR PROFESSIONALS MEDIATION VOOR PROFESSIONALS Basisopleiding tot mediator West-Nederland Erkend door NMI en Int. ADR register Mediation als sturingsinstrument De dynamiek en complexiteit in organisaties en samenleving

Nadere informatie

Opleidingen voor HR-adviseurs

Opleidingen voor HR-adviseurs Opleidingen voor HR-adviseurs Elysisch Talent geeft praktijkgerichte opleidingen en trainingen aan coaches en HR-adviseurs. Deze opleidingen en trainingen zijn bedoeld om u te leren om uw medewerkers of

Nadere informatie

Leergang Systeeminterventies

Leergang Systeeminterventies Leergang Systeeminterventies Voor conflict en stagnatie in samenwerking The unit and focus for change is the system, and the agent of change is the individual (M. O Neill) Marijke Spanjersberg Systeeminterventies

Nadere informatie

zijn wie je bent Zorg voor jezelf, voorkom burn-out! Klooster Nieuwkerk Goirle

zijn wie je bent Zorg voor jezelf, voorkom burn-out! Klooster Nieuwkerk Goirle Zorg voor jezelf, voorkom burn-out! 2017 Klooster Nieuwkerk Goirle De verbinding kwijt Een burn-out: het lijkt iets van deze tijd te zijn. Meestal wordt het geweten aan langdurige werkstress en overbelasting.

Nadere informatie

Het Instituut voor Interventiekunde en Strange Strategy and Change bieden een Leergang Interveniëren met Passie aan.

Het Instituut voor Interventiekunde en Strange Strategy and Change bieden een Leergang Interveniëren met Passie aan. Het Instituut voor Interventiekunde en Strange Strategy and Change bieden een Leergang Interveniëren met Passie aan. Je bent een ervaren vakman of vakvrouw als het gaat om interveniëren. En je zou dat

Nadere informatie

Opleiding mediation voor gedragsdeskundigen

Opleiding mediation voor gedragsdeskundigen mensenkennis De opleiding sluit perfect aan: sterker nog, door de theorie worden de tools die ik nu onbewust gebruik, meer bewust Opleiding mediation voor gedragsdeskundigen Opleiding mediation voor gedragsdeskundigen

Nadere informatie

BABZ-opleiding Basisjaar en Specialisatie Burgerzaken

BABZ-opleiding Basisjaar en Specialisatie Burgerzaken www.segment.nl BABZ-opleiding Basisjaar en Specialisatie Burgerzaken Investeren in uw persoonlijk vakmanschap 3 Samen studeren in een vaste groep 3 Persoonlijke benadering 3 Gemotiveerde studenten 3 Enthousiaste

Nadere informatie

De kunst jezelf en anderen te leiden

De kunst jezelf en anderen te leiden 4D organisatieontwikkeling & opleiding individu groep taak context TGI-opleiding 2016 2018 De kunst jezelf en anderen te leiden 1 TGI, de kunst jezelf en anderen te leiden Als leidinggevende, projectleider,

Nadere informatie

MEDIATION VOOR PROFESSIONALS

MEDIATION VOOR PROFESSIONALS MEDIATION VOOR PROFESSIONALS Basisopleiding tot mediator Zuid-Nederland Erkend door NMI en Int. ADR register Mediation als sturingsinstrument De dynamiek en complexiteit in organisaties en samenleving

Nadere informatie

Hiermee kun je je aanmelden voor een individuele presentatiecoaching op een door jouw gewenst dagdeel: ochtend middag avond

Hiermee kun je je aanmelden voor een individuele presentatiecoaching op een door jouw gewenst dagdeel: ochtend middag avond Hiermee kun je je aanmelden voor een individuele presentatiecoaching op een door jouw gewenst dagdeel: ochtend middag avond Spies&Spreken biedt je graag een vaardighedencoaching aan op het gebied van presentatie

Nadere informatie

COACHOPLEIDING VOOR PROFESSIONALS (6-DAAGS) IN HET KORT CONTACTGEGEVENS DE KRACHT VAN ONZE COACHOPLEIDING PERSOONLIJKE AANDACHT BLENDED LEARNING

COACHOPLEIDING VOOR PROFESSIONALS (6-DAAGS) IN HET KORT CONTACTGEGEVENS DE KRACHT VAN ONZE COACHOPLEIDING PERSOONLIJKE AANDACHT BLENDED LEARNING COACHOPLEIDING VOOR PROFESSIONALS (6-DAAGS) Er zijn veel redenen om een coachopleiding te volgen. Als u wilt werken als coach is een coachopleiding natuurlijk een voorwaarde. Maar ook voor optimale carrièregroei

Nadere informatie

Integraal Waarnemen voor Young Professionals

Integraal Waarnemen voor Young Professionals Integraal Waarnemen voor Young Professionals Doel Deze leergang is voor young professionals (midden twintig, midden dertig) die vol in het leven staan en tegelijkertijd merken dat er iets mist of gewenst

Nadere informatie

Opleiding Professional Coaching & Leiderschap Een ontwikkelpad voor leidinggevenden, professionals, (aspirant) coaches en ieder ander die het

Opleiding Professional Coaching & Leiderschap Een ontwikkelpad voor leidinggevenden, professionals, (aspirant) coaches en ieder ander die het Opleiding Professional Coaching & Leiderschap Een ontwikkelpad voor leidinggevenden, professionals, (aspirant) coaches en ieder ander die het verschil wil maken Beantwoord jij deze vragen met ja Heb jij

Nadere informatie

BIJZONDER TALENT, BETER GEKEND Deel 1. Training voor hoogbegaafden

BIJZONDER TALENT, BETER GEKEND Deel 1. Training voor hoogbegaafden BIJZONDER TALENT, BETER GEKEND Deel 1 Training voor hoogbegaafden BIJZONDER TALENT, BETER GEKEND deel 1 Training voor hoogbegaafden Inleiding De training Bijzonder Talent, Beter Gekend deel 1, bestaande

Nadere informatie

InterCoach - Leergang tot coach voor Middenmanagers, Project- en Programmamanagers

InterCoach - Leergang tot coach voor Middenmanagers, Project- en Programmamanagers InterCoach - Leergang tot coach voor Middenmanagers, Project- en Programmamanagers De leergang van InterCoach is bestemd voor managers die plezier ontlenen aan het begeleiden van anderen bij het ontwikkelen

Nadere informatie

PRAKTISCHE OPLEIDING: INTERNE VERANDERKUNDE

PRAKTISCHE OPLEIDING: INTERNE VERANDERKUNDE PRAKTISCHE OPLEIDING: INTERNE VERANDERKUNDE Een opleiding voor Managers Projectleiders HR-adviseurs Communicatie-adviseurs HR-managers Opleidingsadviseurs MD-adviseurs Bestuursondersteuners Ik coördineer

Nadere informatie

Jaartraining System dynamics

Jaartraining System dynamics Deze jaartraining richt zich op ieder die zich wil bijscholen in de systemische manier van kijken en handelen met toepassingen in de verschillende levensdomeinen: familie, relatie, opvoeden, werk, helpen,...

Nadere informatie

LEERGANG MIDDLE MANAGEMENT

LEERGANG MIDDLE MANAGEMENT LEERGANG MIDDLE MANAGEMENT Voor wie? Deze leergang is ontwikkeld voor middle managers in een productieomgeving, die de operatie via bijvoorbeeld lijnmanagers aansturen, motiveren en stimuleren. Wat levert

Nadere informatie

Leidinggeven vanuit verbinding

Leidinggeven vanuit verbinding Leidinggeven vanuit verbinding Op weg naar authentiek leiderschap Henri Bezema Cultuur in organisaties Mensen maken organisaties. Ook in uw werkomgeving hebben mensen grote invloed op het werkplezier,

Nadere informatie

Traject Leiderschap 2015-2016

Traject Leiderschap 2015-2016 Traject Leiderschap 2015-2016 Aanpak traject Het is de bedoeling om voor de deelnemers een leertraject uit te werken dat bestaat uit een kick-off, 3 workshops van een halve dag, gecombineerd met 2*2uur

Nadere informatie

Nieuws voor overheidsmedewerkers

Nieuws voor overheidsmedewerkers Van Oort & Ros Partners bij Ontwikkeling Kerkedijk 11, 1862 BD Bergen www.vanoort-ros.nl 072-5814749 Nieuws voor overheidsmedewerkers Jaartraject Verbindend werken en eigen invloed versterken 2 Kennismaking

Nadere informatie

crisishulpverlening bedrijfsmaatschappelijk werk verzuim aanpak re-integratie teambalans het nieuwe leidinggeven trainingen

crisishulpverlening bedrijfsmaatschappelijk werk verzuim aanpak re-integratie teambalans het nieuwe leidinggeven trainingen crisishulpverlening bedrijfsmaatschappelijk werk verzuim aanpak re-integratie teambalans het nieuwe leidinggeven trainingen Zinthese Plus is een bureau gespecialiseerd in het gedrag van mensen in hun werkomgeving.

Nadere informatie

Master in Personal. Leadership MAAK HET VERSCHIL VERBIND HART EN HARD START: ZIE AGENDA KLANTWAARDERING:

Master in Personal. Leadership MAAK HET VERSCHIL VERBIND HART EN HARD START: ZIE AGENDA KLANTWAARDERING: Master in Personal Leadership MAAK HET VERSCHIL VERBIND HART EN HARD START: ZIE AGENDA KLANTWAARDERING: Master in Personal Leadership: Weet jij wat jouw hart sneller doet kloppen? Communiceren en continue

Nadere informatie

Je beste jaar! De kracht van kiezen en doelen stellen

Je beste jaar! De kracht van kiezen en doelen stellen Je beste jaar! De kracht van kiezen en doelen stellen 2014 Je beste jaar! De kracht van kiezen en doelen stellen Je wordt als professional gewaardeerd binnen de organisatie waar je werkt. Je bent duidelijk

Nadere informatie

Cursus in Gestalt-psychologie.

Cursus in Gestalt-psychologie. Cursus in Gestalt-psychologie. De grondbeginselen uit de gestalt-psychologie en -therapie bevatten een schat aan kennis en wijsheid. Ze zijn zeer praktisch toepasbaar op persoonlijk vlak en in werksituaties

Nadere informatie

Essentials in Consulting and Change

Essentials in Consulting and Change Essentials in Consulting and Change Welbewust adviseren in veranderprocessen Bij veel professionals groeit gaandeweg de behoefte aan meer fundament onder hun advieswerk. Zij willen hun adviesvaardigheden

Nadere informatie

Hoe veel wil jij ervaren en kennen van familieopstellingen? Bij de Verheldering zijn er verschillende mogelijkheden: Opstellingenworkshop

Hoe veel wil jij ervaren en kennen van familieopstellingen? Bij de Verheldering zijn er verschillende mogelijkheden: Opstellingenworkshop Hoe veel wil jij ervaren en kennen van familieopstellingen? Bij de Verheldering zijn er verschillende mogelijkheden: Opstellingenworkshop 'Meer weten over familieopstellingen' dag Basisopleiding Systemisch

Nadere informatie

Opleiding tot kindercoach met inzet van paarden

Opleiding tot kindercoach met inzet van paarden Opleiding tot kindercoach met inzet van paarden Inleiding Kinderen zijn volop in ontwikkeling. Coaching met behulp van paarden geeft op het terrein van denken, doen en voelen veel beweging.om al die veranderingen

Nadere informatie

Werkatelier Informatiebeleid 2016-2020 Komen tot een actueel, gedragen en verbonden informatievoorziening

Werkatelier Informatiebeleid 2016-2020 Komen tot een actueel, gedragen en verbonden informatievoorziening Native Consulting heeft een 4-daagse praktische en interactieve workshop ontwikkeld over ICT-beleid in relatie tot de gemeentelijke strategie. U komt niet alleen om te luisteren naar nieuwe kennis en inzichten,

Nadere informatie

Teamontwikkeling met de wijsheid van de kudde

Teamontwikkeling met de wijsheid van de kudde Teamontwikkeling met de wijsheid van de kudde Inleiding Ons werk start en eindigt met de paarden. Interventies van de begeleider komen direct uit het veld van de paarden. We laten ons leiden door de wijsheid

Nadere informatie

Het Instituut voor Interventiekunde en Strange Strategy and Change bieden een Leergang Interveniëren met Passie aan.

Het Instituut voor Interventiekunde en Strange Strategy and Change bieden een Leergang Interveniëren met Passie aan. Het Instituut voor Interventiekunde en Strange Strategy and Change bieden een Leergang Interveniëren met Passie aan. Je bent een ervaren vakman of vakvrouw als het gaat om interveniëren. En je zou dat

Nadere informatie

Leergang Talentontwikkeling Groeien in persoonlijk leiderschap

Leergang Talentontwikkeling Groeien in persoonlijk leiderschap Leergang Talentontwikkeling Groeien in persoonlijk leiderschap 2014 Leergang Talentontwikkeling Groeien in persoonlijk leiderschap Je bent hoger opgeleid, zit aan het begin van je carrière en hebt de ambitie

Nadere informatie

Driedaagse masterclass Systeeminterventies

Driedaagse masterclass Systeeminterventies Driedaagse masterclass Systeeminterventies Voor conflict en stagnatie in samenwerking The unit and focus for change is the system, and the agent of change is the individual (M. O Neill) Marijke Spanjersberg

Nadere informatie

Management & Organisatie

Management & Organisatie Management & Organisatie Algemeen De opleiding Bedrijfskunde MER (deeltijd) wordt verzorgd door het Instituut voor Bedrijfskunde, Hanzehogeschool Groningen. Steeds meer krijgen organisaties te maken met

Nadere informatie