Demo van de portal en afnamemonitor van de Centrale Eindtoets

Maat: px
Weergave met pagina beginnen:

Download "Demo van de portal en afnamemonitor van de Centrale Eindtoets"

Transcriptie

1 Demo van de portal en afnamemonitor van de Centrale Eindtoets

2 Inhoudsopgave Door op het onderwerp te klikken gaat u naar dit onderdeel in de presentatie. Slide 3. Aanmaken schoolaccount Slide 8. Eerst keer inloggen op uw schoolaccount Slide 10. Rollen verdelen Slide 15. Leerlingen inschrijven en toets inplannen Slide 24. Digitale toets afnemen in de Afnamemonitor Slide 32. De afname voor de leerling en de oefensite Slide 36. Rapportages Slide 37. Vernieuwingen schooljaar Rechtsboven in elke slide vindt u de knop kunt terugkeren naar de inhoudsopgave. waarmee u altijd

3 Schoolaccount Voor gebruik van de portal is een schoolaccount nodig; zowel voor de papieren als digitale afname Met de aanvraag van een schoolaccount wordt een Beheerder aangemaakt Heeft u nog een Beheerder nodig? Dan moet u hiervoor een schoolaccount aanvraag indienen Link aanmelden schoolaccount portal Centrale Eindtoets:

4 In de Portal Centrale Eindtoets kunt u onder Aanmelden een schoolaccount aanvragen.

5 Tijdens de aanmelding doorloopt u vier stappen en vult u de gegevens in van de school, beheerder en het bevoegd gezag. Let op, het Brin-volgnummer is voor hoofdlocaties van scholen 00. Registratie nevenlocaties vult u alleen in als onder uw hoofdlocatie nevenlocaties zijn die niet zelf voor een eindtoets mogen kiezen maar die de keuze van de hoofdlocatie moeten volgen.

6 De inlognaam dient uniek te zijn binnen het hele veld; kies daarom een unieke naam.

7 Zodra u digitaal uw gegevens heeft ingevuld, wordt er een PDF gegenereerd. De verwerkingstijd van het aanmeldformulier is twee werkdagen. Zodra de registratie is afgerond, ontvangt de beheerder zijn inloggegevens per en het bevoegd gezag hiervan een bevestiging per .

8 Eerste keer inloggen op uw schoolaccount Tijdelijke wachtwoord wijzigen De beheerder/gebruiker ontvangt de inloggegevens en het tijdelijke wachtwoord per . In de mail staat ook een link om de eerste keer mee in te loggen.

9 U logt in met het tijdelijke wachtwoord uit de ; 2 U wijzigt dit tijdelijke wachtwoord in een nieuw, eigen, wachtwoord; 3 Ter verificatie ontvangt u een eenmalig wachtwoord per . U ontvangt per dag dat u inlogt in de portal, een nieuw eenmalig wachtwoord.

10 Rollen verdelen De beheerder verdeelt de rollen in de Portal

11 De beheerder kan een nieuwe gebruiker aanmaken of rollen toekennen aan bestaande gebruikers. U doorloopt hierbij altijd vijf stappen. In stap 1 selecteert u een bestaande gebruiker of kiest u ervoor een nieuwe gebruiker aan te maken.

12 In stap 2 maakt u een nieuwe gebruiker aan of controleert de gegevens van een bestaande gebruiker. Denk er om dat de inlognaam van de gebruiker uniek moet zijn. In stap 3 selecteert u de school waarvoor u de gebruiker rollen wil toekennen. Hier zal in de meeste gevallen maar één school staan.

13 In stap 4 bepaalt u pér rol (Afnameplanner, Afnameleider, Rapportagebeheerder, Schoolleider) of u die rol aan de gebruiker toe kent door een vinkje te zetten bij het BRIN nummer. U kunt meerdere rollen aan één gebruiker toekennen maar ook één rol aan meerdere gebruikers toekennen.

14 In stap 5 ziet u ter controle terug welke rollen u gaat toevoegen (of verwijderen). Pas als u op opslaan klikt, zijn de wijzigingen opgeslagen.

15 Leerlingen inschrijven Rol van afnameplanner nodig Export uit uw Leerling Administratie Systeem (LAS) Eenmaal ingeschreven leerlingen kunnen gebruikt worden voor meerdere toetsen: de Centrale Eindtoets, de systeemcheck en de (eventuele) proeftoets.

16 Als Afnameplanner kunt u onder het kopje inschrijven de leerlinggegevens inlezen, een toets inplannen en (als u dat eenmaal heeft gedaan) de inschrijvingen inzien en eventueel nog aanpassen. We beginnen met het inlezen van de leerlinggegevens.

17 Exporteer het XML bestand vanuit uw LAS Systeem en selecteer dit bestand; 2 Upload dit bestand; 3 Als de leerlingen succesvol zijn geüpload, klikt u op leerlingen inschrijven om de geüploade leerlingen in te schrijven voor een toets.

18 Als de leerlingen succesvol zijn ingelezen kunt u deze leerlingen voor een toets inplannen.

19 Het inplannen van een toets gaat in vier stappen. In stap 1 selecteert u de toets die u wilt gaan afnemen. Wij selecteren hiervoor de Centrale Eindtoets.

20 1 2 3 In stap 2 selecteert u de leerlingen voor de toets. U geeft aan of zij de toets digitaal of op papier gaan doen en of zij nog bijzonderheden (audio cd, braille, etc.) nodig hebben. Door met de cursor over de naam van de leerling te gaan ziet u meer persoonsinformatie over deze leerling. Let op, vanaf dit schooljaar worden een aantal wijzigingen doorgevoerd bij het inplannen van de toets die op bovenstaande print nog niet zichtbaar zijn. Deze gaan we puntsgewijs langs: U kunt straks vanuit uw LAS differentiëren tussen verschillende groepen 8 (bv. 8a, 8b,) en per groep een afnameleider selecteren (1); Ontheffing geeft u straks aan bij de rapportages en niet tijdens het inplannen (2); Of een leerling verklanking nodig heeft geeft u straks aan bij de afname (in de afnamemonitor) en niet tijdens het inplannen (3).

21 In stap 2a selecteert u een afnameleider voor digitale afname. Als u op uw locatie meerdere groepen 8 heeft en dit staat geregistreerd in uw LAS, dan kunt u per groep 8 een aparte afnameleider selecteren.

22 In stap 3 geeft u de aflever en contactgegevens voor de papieren afname door. Vanaf dit jaar worden de toetsmaterialen per koerier verstuurd waardoor we kunnen garanderen dat deze tijdens schooltijden worden bezorgd. Daarnaast kunt u (maximaal vijf) toets ontvangers doorgeven die de pakketten in ontvangst mogen nemen. Het bovenstaande scherm zal er dus iets anders uit komen te zien.

23 In stap 4 bevestigt u het inplannen van de afname en wordt de inschrijving verzonden. Vervolgens kunt u de in het Overzicht inschrijvingen uw inschrijving bekijken en, zo nodig, wijzigingen aanbrengen.

24 Digitale toets afnemen in de Afnamemonitor De Afnamemonitor is voor het begeleiden van digitale afnames U heeft hiervoor de rol van Afnameleider nodig Per afnamegroep is maar één Afnameleider mogelijk De Afnameleider ziet in de afnamemonitor alleen de toetsen waarvoor u afnameleider bent

25 De afnameleider logt in op de afnamemonitor met inlognaam en wachtwoord. Let op, dit wachtwoord mag niet het tijdelijke wachtwoord zijn dat u per ontving toen u als afnameleider werd aangemeld. U dient dit tijdelijke wachtwoord eerst aan te passen door in te loggen op de Portal Centrale Eindtoets.

26 Als u bent ingelogd ziet u de afnames (toetsen) waarvoor u de afnameleider bent. U selecteert de afname en klikt op toon groep om de afname te tonen en te monitoren. In dit voorbeeld nemen we de Systeemcheck af. Vorig schooljaar heette deze toets de voorbeeldtoets. Omdat dit in combinatie met de Proeftoets en de oefentoetsen op tot verwarring leidde, heet de voorbeeldtoets dit schooljaar de systeemcheck omdat dit beter de lading van de toets dekt. De systeemcheck is bedoeld om uw systeem (internetverbinding, laptops, chromebooks, etc.) te testen voor afname van de digitale toets.

27 In dit scherm ziet u o.a. welke toets wordt afgenomen en het aantal kandidaten. Aan de gele tramline bovenin herkent u waar u zich in het proces bevindt; de toets is op dit moment nog niet vrijgegeven. Als de toets nog niet is vrijgegeven kunt al wel de toegangscode bekijken. Vorig jaar kregen de leerlingen voor elk toetsdeel een aparte toegangscode; dit jaar is er één toegangscode voor beide toetsdelen.

28 Als de toets nog niet is vrijgegeven kunt u al wel het kandidaatoverzicht bekijken. U ziet hier o.a. de inlognaam van de leerling terug en kunt u verklanking aan- of uitzetten. Zolang de toets nog niet is vrijgegeven kunt u dit kandidaatoverzicht in pdf afdrukken. Vorig schooljaar stonden de leerlingen drie keer in de kandidatenlijst (één keer per toetsonderdeel). Dit jaar zullen ze er nog maar één keer in staan.

29 1 2 3 Inmiddels is de afname vrijgegeven voor afname en is een leerling gestart met de toets. (1) Als u een leerling tijdelijk moet pauzeren, kan dit door de afname voor deze kandidaat af te breken. (2) Vervolgens kunt u de afname voor deze leerling herstarten. (3) Na het herstarten van de afname logt de leerling opnieuw in en gaat verder waar hij gebleven is.

30 Als de leerling klaar is met de toets, moet hij de toets inleveren. Als hij dit doet krijgt hij de melding wacht op afnameleider in beeld. U moet als afnameleider namelijk akkoord geven voordat de leerling de toets inlevert. Door op de 1 achter inleverpoging te klikken gaat u naar het kandidaatoverzicht.

31 1 2 In het kandidaatoverzicht ziet u onder in het rood inleverpoging staan. (1) Klikt u hier op, dan verschijnt de melding dat de leerling de afname wil inleveren. (2) U kunt dan bij de leerling controleren of hij klaar is en de toets echt wil inleveren. Pas als u op inleveren klikt, is de toets ingeleverd.

32 De afname voor de leerling Afname in afnamespeler De leerling logt in met inlognaam en toegangscode Oefenen met de afnameomgeving van de digitale adaptieve Centrale Eindtoets door middel van voorbeeldopgaven en de hulpmiddelen voor de digitale adaptieve Centrale Eindtoets kan op (bij voorkeur te raadplegen via Google Chrome of Firefox).

33 Na inloggen start de toets niet direct; de leerling moet nog op start examen/toets klikken. U kunt er voor kiezen om met de leerlingen af te spreken na het individueel inloggen gezamenlijk op start examen/toets te klikken, zodat iedereen tegelijkertijd start.

34 In de oefentoets Kennismaken met hulpmiddelen PO op worden alle functionaliteiten van de digitale toets uitgelegd. In dit voorbeeld is dit het letterplankje met speciale tekens. We raden u aan deze toets zelf en/of met uw leerlingen te doorlopen zodat de leerlingen tijdens de afname van de digitale Centrale Eindtoets optimaal gebruik kunt maken van de geboden hulpmiddelen.

35 In de oefentoets Oefenopgaven Digitale Adaptieve Centrale Eindtoets op kan de leerling een reguliere oefentoets doorlopen. De vragen komen qua uiterlijk en inhoud overeen met de Centrale Eindtoets. Nieuw dit schooljaar zijn de splashscreens die zijn te herkennen aan het i'tje tussen de vragen. Met deze splashscreens wordt aangegeven dat de leerling naar een ander onderdeel in de toets gaat. U kunt deze splashscreens bijvoorbeeld gebruiken als pauzemoment voor de leerlingen.

36 Rapportages Rol van Rapportagebeheerder Kan alle rapportages inzien Export naar LIS/LAS Rol van Schoolleider Kan alleen de schoolrapportages inzien Dynamische schoolrapportages waarbij ontheffing pas bij het opmaken van de rapportages wordt aangemerkt i.p.v. tijdens het inplannen van de Centrale Eindtoets Bovenschools account voor raadplegen schoolrapportages

37 Vernieuwingen schooljaar Van drie toetsdelen naar twee toetsdelen Afnameleider per klas of groep Verklanking bij afname toets en niet bij plannen Pakketontvangers papieren toets Dynamische rapportages 37

Taken verdelen portal Centrale Eindtoets

Taken verdelen portal Centrale Eindtoets Taken verdelen portal Centrale Eindtoets Helpdesk Centrale Eindtoets Het gebruik van de portal Centrale Eindtoets wordt ondersteund door de helpdesk Centrale Eindtoets. Bereikbaar op werkdagen van 8.30-17.00

Nadere informatie

Leerlingen inschrijven portal Centrale Eindtoets

Leerlingen inschrijven portal Centrale Eindtoets Leerlingen inschrijven portal Centrale Eindtoets Helpdesk Centrale Eindtoets Het gebruik van de portal Centrale Eindtoets wordt ondersteund door de helpdesk Centrale Eindtoets. Bereikbaar op werkdagen

Nadere informatie

Taken verdelen portal Centrale Eindtoets

Taken verdelen portal Centrale Eindtoets Taken verdelen portal Centrale Eindtoets Helpdesk Centrale Eindtoets Het gebruik van de portal Centrale Eindtoets wordt ondersteund door de helpdesk Centrale Eindtoets. Bereikbaar op werkdagen van 8.30-17.00

Nadere informatie

Leerlingen inschrijven portal Centrale Eindtoets

Leerlingen inschrijven portal Centrale Eindtoets Leerlingen inschrijven portal Centrale Eindtoets Helpdesk Centrale Eindtoets Het gebruik van de portal Centrale Eindtoets wordt ondersteund door de helpdesk Centrale Eindtoets. Bereikbaar op werkdagen

Nadere informatie

Aanvragen schoolaccount portal Centrale Eindtoets

Aanvragen schoolaccount portal Centrale Eindtoets Aanvragen schoolaccount portal Centrale Eindtoets Helpdesk Centrale Eindtoets Het gebruik van de portal Centrale Eindtoets wordt ondersteund door de helpdesk Centrale Eindtoets. Bereikbaar op werkdagen

Nadere informatie

Aanvragen schoolaccount portal Centrale Eindtoets

Aanvragen schoolaccount portal Centrale Eindtoets Aanvragen schoolaccount portal Centrale Eindtoets Helpdesk Centrale Eindtoets Het gebruik van de portal Centrale Eindtoets wordt ondersteund door de helpdesk Centrale Eindtoets. Bereikbaar op werkdagen

Nadere informatie

Portal Centrale Eindtoets PO. Waarom? Wat verandert er? Digitale adaptieve centrale eindtoets. Aansluiten op Facet

Portal Centrale Eindtoets PO. Waarom? Wat verandert er? Digitale adaptieve centrale eindtoets. Aansluiten op Facet Portal Centrale Eindtoets PO Waarom? Digitale adaptieve centrale eindtoets Aansluiten op Facet 2 Wat verandert er? Nieuw portal Andere url Nieuwe account met nieuwe inloggegevens Nieuwe schermen en andere

Nadere informatie

Kennismaken met Facet Stap 1 Autorisatie

Kennismaken met Facet Stap 1 Autorisatie Kennismaken met Facet Stap 1 Autorisatie Versiebeheer Versie Datum Omschrijving Door 5.0 09-09-2016 Aanpassingen i.v.m. proeftoets PO Tanja Maring/ Aileen de Jong 5.1 29-11-2016 Aanpassingen i.v.m. release

Nadere informatie

Aanmelden voor IEP Eindtoets 2019 via de IEP-portal Inschrijven van de leerlingen (importeren van de leerlinggegevens)

Aanmelden voor IEP Eindtoets 2019 via de IEP-portal Inschrijven van de leerlingen (importeren van de leerlinggegevens) Aanmelden IEP Eindtoets 2019 -Stappenplan- Welkom bij de IEP! De aanmelding van de IEP Eindtoets verloopt via het IEP-portal. De aanmelding bestaat uit twee fases: Fase 1 Fase 2 Aanmelden voor IEP Eindtoets

Nadere informatie

Carousselsessie Centrale Eindtoets

Carousselsessie Centrale Eindtoets Carousselsessie Centrale Eindtoets Organisatie en planning van de digitale adaptieve centrale eindtoets met Facet Kees-Jan Butter CvTE Juni 2017 DOELSTELLING VAN DE WORKSHOP Als u kiest voor de adaptieve

Nadere informatie

Securing. World. G4S Cash portal

Securing. World. G4S Cash portal Securing Your World G4S Cash portal Handleiding G4S Cash Portal Via het G4S Cash Portal kunt u zelf online al uw contante geldzaken regelen. Dit kan op elk moment van de dag. U kunt o.a. transporten inplannen

Nadere informatie

Handleiding Mijn Kerk

Handleiding Mijn Kerk Handleiding Mijn Kerk 1 www.deinteractievekerk.nl Algemeen Uw kerk gaat de Interactieve Kerk gebruiken. In deze handleiding willen we u op een eenvoudige manier uitleggen hoe de Interactieve Kerk precies

Nadere informatie

Digitaal aanvragen Vierjarige regeling in het kader van het Kunstenplan 2017-2020

Digitaal aanvragen Vierjarige regeling in het kader van het Kunstenplan 2017-2020 Digitaal aanvragen Vierjarige regeling in het kader van het Kunstenplan 2017-2020 Inhoudsopgave Account aanmaken voor het aanvragen van Vierjarige subsidie 2017-2020... 2 Het aanvraagformulier openen...

Nadere informatie

Hoe kan ik een leerling aanmelden?

Hoe kan ik een leerling aanmelden? Hoe kan ik een leerling aanmelden? Wij zijn ervan overtuigd dat ieder mens het in zich heeft om zich te ontwikkelen, altijd! Cedin levert een belangrijke bijdrage aan de ontwikkeling van kinderen. Met

Nadere informatie

BRON PO. Gebruikershandleiding aanvraag Mijn DUO en aanvragen OCW Digitaal Onderwijscertificaat BRON PO

BRON PO. Gebruikershandleiding aanvraag Mijn DUO en aanvragen OCW Digitaal Onderwijscertificaat BRON PO BRON PO Gebruikershandleiding aanvraag Mijn DUO en aanvragen OCW Digitaal Onderwijscertificaat BRON PO Versie: 0.21 Datum: 5 september 2017 Inhoudsopgave 1 Inleiding... 3 2. Aanmelden Mijn DUO... 4 2.1

Nadere informatie

1. INLEIDING. 2 2. PROCESBESCHRIJVING PO NAAR VO. 2 3. HET MAKEN VAN EEN OKR EN TOEVOEGEN AAN HET DOD. 3 4. OKR TOEVOEGEN AAN HET DOD. 10 5.

1. INLEIDING. 2 2. PROCESBESCHRIJVING PO NAAR VO. 2 3. HET MAKEN VAN EEN OKR EN TOEVOEGEN AAN HET DOD. 3 4. OKR TOEVOEGEN AAN HET DOD. 10 5. HANDLEIDING OKR MAKEN + TOEVOEGEN AAN DOD + VERSTUREN DOD INHOUDSOPGAVE 1. INLEIDING... 2 2. PROCESBESCHRIJVING PO NAAR VO... 2 3. HET MAKEN VAN EEN OKR EN TOEVOEGEN AAN HET DOD... 3 4. OKR TOEVOEGEN AAN

Nadere informatie

Gebruikershandleiding Mijn cliëntportaal www.arienszorgpalet.nl

Gebruikershandleiding Mijn cliëntportaal www.arienszorgpalet.nl Gebruikershandleiding Mijn cliëntportaal www.arienszorgpalet.nl Versie 1 mei 2016 1 Inhoudsopgave Inleiding 3 Inloggen Mijn cliëntportaal 4 Voorbeeld Mijn cliëntportaal 7 Mijn afspraken 8 Mijn dossier

Nadere informatie

Handleiding Digitaal Doorstroomdossier

Handleiding Digitaal Doorstroomdossier Handleiding Digitaal Doorstroomdossier 1 2016-2017 1 Beste Intergrip gebruiker, Voor u ligt de handleiding voor het Digitaal doorstroomdossier. De werkwijze in het systeem wijst zoveel mogelijk voor zich.

Nadere informatie

Gebruikershandleiding Mijn cliëntportaal

Gebruikershandleiding Mijn cliëntportaal Gebruikershandleiding Mijn cliëntportaal www.arienszorgpalet.nl Versie 1 april 2016 1 Inhoudsopgave Inleiding 3 Inloggen Mijn cliëntportaal 4 Voorbeeld Mijn cliëntportaal 6 Mijn afspraken 7 Mijn dossier

Nadere informatie

LAS exporteren leerlinggegevens

LAS exporteren leerlinggegevens LAS exporteren leerlinggegevens Stappenplan 2018/2019 Hoe exporteer ik mijn leerlinggegevens vanuit het leerlingadministratiesysteem (LAS)? Vanuit uw leerlingadministratiesysteem kunt u een UWLR-bestand

Nadere informatie

Handleiding Ouders Ouderportaal Parnassys Januari 2018

Handleiding Ouders Ouderportaal Parnassys Januari 2018 Handleiding Ouders Ouderportaal Parnassys Januari 2018 Inlogscherm 1. Inloggen U kunt inloggen op de ouderportaal van Parnassys via de volgende link. https://ouders.parnassys.net/ouderportaal waarbij het

Nadere informatie

Antwoordbladen koppelen papieren afname

Antwoordbladen koppelen papieren afname Antwoordbladen koppelen papieren afname Helpdesk Centrale Eindtoets Het gebruik van de portal Centrale Eindtoets wordt ondersteund door de helpdesk Centrale Eindtoets. Bereikbaar op werkdagen van 8.30-17.00

Nadere informatie

BRON PO. Gebruikershandleiding aanvraag Mijn DUO en aanvragen OCW Digitaal Onderwijscertificaat BRON PO

BRON PO. Gebruikershandleiding aanvraag Mijn DUO en aanvragen OCW Digitaal Onderwijscertificaat BRON PO BRON PO Gebruikershandleiding aanvraag Mijn DUO en aanvragen OCW Digitaal Onderwijscertificaat BRON PO Versie: 0.25 Datum: 21 november 2017 Inhoudsopgave 1 Inleiding... 3 2. Aanmelden Mijn DUO... 4 2.1

Nadere informatie

Hand-out OuderCommunicatieSysteem

Hand-out OuderCommunicatieSysteem Hand-out OuderCommunicatieSysteem Publicatiedatum 13-09-2016 Inhoudsopgave Fase 1: starten met het OuderCommunicatieSysteem 3 Inloggen 3 Naar de achterkant van de website 4 Naar modulebeheer 4-5 Configuratie

Nadere informatie

Gebruikershandleiding. Ouder Login TSO De Kring

Gebruikershandleiding. Ouder Login TSO De Kring Gebruikershandleiding Ouder Login TSO De Kring Gebruikershandleiding ouder login Maakt u gebruik van of wilt u gebruik maken van de tussenschoolse opvang op PCBS De Kring, dan kunt u zich via de website

Nadere informatie

Gebruikershandleiding Cliëntportaal TMZ

Gebruikershandleiding Cliëntportaal TMZ Gebruikershandleiding Cliëntportaal TMZ Versie 1 september 2016 1 Inhoud 1. Inleiding... 3 2. Inloggen op Cliëntportaal TMZ... 4 3. Voorbeeld Cliëntportaal TMZ... 7 4. Mijn afspraken... 8 5. Mijn Dossier...

Nadere informatie

Inhoudsopgave Inleiding... 3 Hoe werkt VOROC?... 3 Inloggen... 3 Wachtwoord... 3 Wachtwoord vergeten?... 3 Profielinstellingen... 4 Persoonsgegevens

Inhoudsopgave Inleiding... 3 Hoe werkt VOROC?... 3 Inloggen... 3 Wachtwoord... 3 Wachtwoord vergeten?... 3 Profielinstellingen... 4 Persoonsgegevens Inhoudsopgave Inleiding... 3 Hoe werkt VOROC?... 3 Inloggen... 3 Wachtwoord... 3 Wachtwoord vergeten?... 3 Profielinstellingen... 4 Persoonsgegevens invullen/aanpassen... 4 Wachtwoord wijzigen... 4 De

Nadere informatie

LESBRIEF Aan de slag met Schoolwise

LESBRIEF Aan de slag met Schoolwise LESBRIEF Aan de slag met Schoolwise (document v1.0) INHOUDSOPGAVE Deel 1 Voor je begint 1.1 Wat is Schoolwise 4 1.2 Registreren 6 1.3 Inloggen 10 1.4 Jouw Schoolwise-account 11 1.5 Nieuwe activeringscode

Nadere informatie

Handleiding DTT rapportagebeheerder

Handleiding DTT rapportagebeheerder Handleiding DTT rapportagebeheerder Versiebeheer Versie Datum Omschrijving Door 5.0 01-07-2016 Facet 5.0 aanpassingen Tanja Maring/ Aileen de Jong Helpdesk Facet Het gebruik van Facet wordt ondersteund

Nadere informatie

Handleiding indienen subsidieaanvraag via de Stimulus Webportal

Handleiding indienen subsidieaanvraag via de Stimulus Webportal Handleiding indienen subsidieaanvraag via de Stimulus Webportal Inhoud Handleiding indienen subsidieaanvraag via de Stimulus Webportal... 1 1. Algemeen... 2 1.2 Aanmaken van gebruikersaccount... 2 2. Indienen

Nadere informatie

Handleiding GRAS. (Gebruikers registratie activiteiten systeem) Digitale tool voor het aanmelden van kinderen voor het naschoolse aanbod op school

Handleiding GRAS. (Gebruikers registratie activiteiten systeem) Digitale tool voor het aanmelden van kinderen voor het naschoolse aanbod op school Handleiding GRAS (Gebruikers registratie activiteiten systeem) Digitale tool voor het aanmelden van kinderen voor het naschoolse aanbod op school December 2016 Inhoudsopgave Inhoudsopgave... 2 1. Account

Nadere informatie

van geluids- of videofragmenten. Het luidspreker icoontje is beschikbaar voor alle leerlingen.

van geluids- of videofragmenten. Het luidspreker icoontje is beschikbaar voor alle leerlingen. Webinar afname digitale adaptieve Centrale Eindtoets 2018 Tijdens het webinar van het College voor Toetsen en Examens (CvTE) van 26 maart 2018 over de afname van de digitale adaptieve Centrale Eindtoets

Nadere informatie

4.Starten met Hart & Ziel

4.Starten met Hart & Ziel 4.Starten met Hart & Ziel Scholen kunnen zich gedurende het gehele schooljaar aanmelden voor Hart & Ziel. Besluit uw school om te gaan starten met Hart & Ziel dan worden de schoolgegevens opgevraagd en

Nadere informatie

Opstarthandleiding Click & Claim Verkorte Versie. 1 van 15

Opstarthandleiding Click & Claim Verkorte Versie. 1 van 15 Opstarthandleiding Click & Claim Verkorte Versie 1 van 15 Inhoudsopgave Pagina 1. Inleiding: Click & Claim opstarten 3 2. In- en uitloggen Click & Claim 4 3. Click & Claim gebruiksklaar maken 5 3.1. Inlezen

Nadere informatie

HANDLEIDING DIGITAAL DOORSTROOM DOSSIER 2014 / 2015

HANDLEIDING DIGITAAL DOORSTROOM DOSSIER 2014 / 2015 HANDLEIDING DIGITAAL DOORSTROOM DOSSIER 2014 / 2015 Datum: september 2014 Auteur: Intergrip Inhoud 1. VMBO verstrekt inloggegevens DDD aan de leerling... 3 2. Leerling vult Dossier in... 5 2.1 Activeren...

Nadere informatie

Q-global Handleiding AWMA-2 NL

Q-global Handleiding AWMA-2 NL Q-global Handleiding AWMA-2 NL Inhoud AANMELDEN... 3 Q-GLOBAL ACCOUNT ACTIVEREN... 3 UITLEGSCHERM... 3 STARTPAGINA... 4 AANMAKEN NIEUWE CLIËNT... 4 INVULLEN GEGEVENS... 5 GEGEVENS NIEUWE CLIËNT AANPASSEN...

Nadere informatie

Betrokken bij het Onderwijs

Betrokken bij het Onderwijs Overstapservice Onderwijs (OSO) wijzigdatum: 9-8-2017 Betrokken bij het Onderwijs II Handleiding SchoolOAS 5 OSO Inhoudsopgave 1 Aanleverpunt aanmaken en registreren 1 2 Voorbereiding voor het uitwisselen

Nadere informatie

Handleiding Peuterestafette DigiDoor.

Handleiding Peuterestafette DigiDoor. Handleiding Peuterestafette DigiDoor. Na inloggen kan een aanwezig dossier verder bewerkt worden óf er kan een nieuw dossier aangemaakt worden. Nieuw dossier aanmaken: Kies: Leerlingen -> Leerlingen [Toevoegen

Nadere informatie

(Toegangsbeheer) Gebruiker toevoegen

(Toegangsbeheer) Gebruiker toevoegen Toegangsbeheer en instellingen (Toegangsbeheer) Gebruiker toevoegen Het grote voordeel van online werken is dat er meerdere gebruikers, tegelijk, in het programma kunnen werken. De beheerder van Scipio

Nadere informatie

Handleiding voor de administrator

Handleiding voor de administrator Handleiding voor de administrator Voordat u aan de slag gaat met de VerkiezingsAcademie adviseren wij u de laatste versie van een moderne browser, bijvoorbeeld een Internet Explorer 9 of 10 of de laatste

Nadere informatie

Handleiding. Digitale leeromgeving. Schooljaar

Handleiding. Digitale leeromgeving. Schooljaar Handleiding Digitale leeromgeving Schooljaar 2015-2016 1. Inleiding Digitale leeromgeving Kidsweek in de Klas is het educatieve lesprogramma van Kidsweek. Het lesmateriaal van Kidsweek in de Klas is te

Nadere informatie

HANDLEIDING DICOS WEBSITE

HANDLEIDING DICOS WEBSITE Versie 1.6 HANDLEIDING DICOS WEBSITE Copyright Kred it B.V. Eindhoven 2012 Niets uit deze publicatie mag worden verveelvoudigd en/of openbaar gemaakt door middel van klik, fotokopie, microfilm, geluidsband,

Nadere informatie

NL handleiding online aanvragen en bestellen producten 3D Worknet

NL handleiding online aanvragen en bestellen producten 3D Worknet NL handleiding online aanvragen en bestellen producten 3D Worknet Deze handleiding geeft een uitgebreide uitleg over het online aanvragen en bestellen van 3D geprinte producten bij 3D Worknet. Registreren

Nadere informatie

Augustus Handleiding Subsidieportaal Uitvoering Van Beleid

Augustus Handleiding Subsidieportaal Uitvoering Van Beleid Augustus 2018 Handleiding Subsidieportaal Uitvoering Van Beleid Augustus 2018 Inhoudsopgave Subsidieportaal Uitvoering Van Beleid... 3 Account aanmaken... 4 Gegevens invullen... 5 Home pagina... 6 Mijn

Nadere informatie

Instructie OASE. Datum: 23-6-2015

Instructie OASE. Datum: 23-6-2015 Instructie Inleiding Gemeenten en cursusinstellingen kunnen online kandidaten aanmelden voor het centraal inburgeringsexamen. Daarvoor kunt u gebruik maken van het Online Aanmeld Systeem Examens (). is

Nadere informatie

Handleiding gebruik Citymail

Handleiding gebruik Citymail Handleiding gebruik Citymail Versie : 4.0.1 Jaar : 2014 Auteur : Citymail BV / Charly Traarbach Citymail BV Copyright 1 Citymail BV, Nederland 2014 Niets uit dit document mag worden vermenigvuldigd en/of

Nadere informatie

Handleiding Versie 3.0

Handleiding Versie 3.0 Handleiding Versie 3.0 Handleiding In deze handleiding wordt de functionaliteit van het NIB programma per scherm beschreven. Eerste toegang tot het programma Als het programma wordt opgestart moet u eerst

Nadere informatie

Handleiding website SVNL voor evenementenverkeersregelaars

Handleiding website SVNL voor evenementenverkeersregelaars Handleiding website SVNL voor evenementenverkeersregelaars Met deze handleiding maken wij u graag wegwijs op de website van Stichting Verkeersregelaars Nederland (SVNL). U vindt hier stap voor stap uitleg

Nadere informatie

Handleiding Webapplicatie Robin

Handleiding Webapplicatie Robin Handleiding Webapplicatie Robin (Versie 05) Inhoudstafel 1. Registratie van uw labo... 2 2. Persoonlijke account aanmaken... 4 3. Inloggen in uw labo account... 7 4. Wijziging labogegevens... 8 5. Inschrijven

Nadere informatie

Handleiding P&S Xtra Online

Handleiding P&S Xtra Online Handleiding P&S Xtra Online Inhoudsopgave 1. Inloggen... 3 1.1 Inloggen... 3 1.2 Beveiliging... 4 1.3 Wachtwoord wijzigen... 4 2. Selecties... 5 2.1 Selecteer werkgever... 5 2.2 Selecteer werknemer...

Nadere informatie

Hoe maak ik een ANWB-inlogaccount aan?

Hoe maak ik een ANWB-inlogaccount aan? Hoe maak ik een ANWB-inlogaccount aan? Voor een aantal onderwerpen op anwb.nl heeft u een inlogaccount nodig. Iedereen kan zo n account aanmaken. Hiervoor moet u zich eenmalig registeren. Daarna kunt u

Nadere informatie

Handleiding koppeling voor patiënten Inhoud

Handleiding koppeling voor patiënten Inhoud Handleiding koppeling voor patiënten Inhoud 1. Registreren 2 1.1 Voordat u begint 2 1.2 Een account aanmaken 2 1.3 Geen account? Registreer nu! 2 1.4 Bevestig uw account 3 1.5 Gefeliciteerd, u heeft uw

Nadere informatie

WIS Academie Manager -Handboek teamleider- Versie 19 december 2012

WIS Academie Manager -Handboek teamleider- Versie 19 december 2012 WIS Academie Manager -Handboek teamleider- Versie 19 december 2012 1. Inloggen Surf naar de website van de Academie Manager via: Kies rechts op de pagina voor het veld inloggen: Inlognaam:

Nadere informatie

Handleiding voor cliënt: Aan de slag met CarenZorgt als u een account heeft

Handleiding voor cliënt: Aan de slag met CarenZorgt als u een account heeft Handleiding voor cliënt: Aan de slag met CarenZorgt als u een account heeft INLEIDING U heeft inmiddels een account aan gemaakt in CarenZorgt om uw persoonlijk cliëntdossier online in te kunnen zien. In

Nadere informatie

Handleiding Klant online inlog

Handleiding Klant online inlog Pagina 1 van 11 Handleiding Klant online inlog Inhoud 1. Over dit document... 2 1.1 Organisatie:... 2 1.2 Doelgroep:... 2 2. Introductie... 2 3. Inloggen klantbeheer... 3 3.1 Gebruiker toevoegen voor klantpagina...

Nadere informatie

Handleiding Sporter 1.

Handleiding Sporter 1. Handleiding Sporter 1. 2. Inhoudsopgave Aanmelden Talentvolgsysteem Dotcombond... 6 Inloggen... 6 1ste keer inloggen... 6 Wachtwoord vergeten... 6 Wachtwoord wijzigen... 6 Sporter rol... 7 Sporter profiel...

Nadere informatie

Handleiding Employ UrenOnline Opdrachtgevers

Handleiding Employ UrenOnline Opdrachtgevers Handleiding Employ UrenOnline Opdrachtgevers Versie 1.5 mei 2013 Pagina 1 van 15 Inhoudsopgave 1. Inloggen in Employ UrenOnline 4 2. Instellingen binnen Employ UrenOnline 6 2.1 Contactpersonen 6 2.2 Projecten

Nadere informatie

Handleiding Cliëntportaal

Handleiding Cliëntportaal 1. Inloggen 1. Open het cliëntportaal via het internet: https://zorgcirkel.mijncaress.nl Eventueel kunt u deze link opslaan als favoriete pagina bij de browser die u gebruikt. 2. Vul uw gebruikersnaam

Nadere informatie

HANDLEIDING VOOR MEDEWERKERS

HANDLEIDING VOOR MEDEWERKERS HANDLEIDING VOOR MEDEWERKERS Bent u een nieuwe gebruiker? Als u surft naar medewerker.mydranouter.be komt u op deze pagina. Als u zich al eens eerder hebt ingeschreven op MyDranouter, kan u met die gegevens

Nadere informatie

Handleiding GRAS. (Gebruikers registratie activiteiten systeem) Digitale tool voor het aanmelden van kinderen voor het naschoolse aanbod op school

Handleiding GRAS. (Gebruikers registratie activiteiten systeem) Digitale tool voor het aanmelden van kinderen voor het naschoolse aanbod op school Handleiding GRAS (Gebruikers registratie activiteiten systeem) Digitale tool voor het aanmelden van kinderen voor het naschoolse aanbod op school Juli 2016 Inhoudsopgave Inhoudsopgave... 2 1. Account registreren

Nadere informatie

Registreren Inloggen - Profiel beheren

Registreren Inloggen - Profiel beheren Inhoud: iedereen die gebruik wil maken van Kwaliteitscholen moet inloggen, behalve als iemand alleen een onderzoek invult. Voor bepaalde functionaliteiten (uitzetten vragenlijst, bekijken resultaten, gebruik

Nadere informatie

Handleiding P&S Xtra Online (Eigen Regie)

Handleiding P&S Xtra Online (Eigen Regie) Handleiding P&S Xtra Online (Eigen Regie) Inhoudsopgave 1. Inloggen... 3 1.1 Inloggen... 3 1.2 Beveiliging... 4 1.3 Wachtwoord wijzigen... 4 2. Selecties... 5 2.1 Selecteer werkgever... 5 2.2 Selecteer

Nadere informatie

HANDLEIDING URENPORTAAL Relatie

HANDLEIDING URENPORTAAL Relatie HANDLEIDING URENPORTAAL Relatie Versie: Technopark 1.0 Datum: 01-12-2014 Inleiding OBD-Personeelsdiensten maakt gebruik van een digitaal urendeclaratie systeem. De flexwerker voert zijn uren aan het einde

Nadere informatie

Medewerker handleiding Online Personeel & Salaris. Inhoud

Medewerker handleiding Online Personeel & Salaris. Inhoud Medewerker handleiding Online Personeel & Salaris Versie januari 2017 Inhoud Medewerker handleiding Online Personeel & Salaris Versie januari 2017... 1 Hoe log ik in op Online Personeel & Salaris?... 2

Nadere informatie

HANDLEIDING MYFLEX LEVERANCIER

HANDLEIDING MYFLEX LEVERANCIER HANDLEIDING MYFLEX LEVERANCIER Myflex My Service Provider Marconibaan 1a 3439 MR Nieuwegein Postbus 549 3430 AM Nieuwegein t +31 (0) 30 230 61 41 f +31 (0) 30 605 50 77 e i info@myflex.nl www.myflex.nl

Nadere informatie

Handleiding Voor Bedrijven

Handleiding Voor Bedrijven Handleiding Voor Bedrijven Versie 1-2017 INHOUDSOPGAVE Inhoud 1. account 3 - Nieuw account aanmaken 2. Inloggen 5 - Op het beheersysteem 3. project 8 - Het aanmaken van een project 3b. project 14 - Biedingen

Nadere informatie

HANDLEIDING VEILIG THUIS CLUSTERBEHEER

HANDLEIDING VEILIG THUIS CLUSTERBEHEER HANDLEIDING VEILIG THUIS CLUSTERBEHEER INLEIDING Voor de Veilig Thuis organisaties is in opdracht van de VNG blended learning trainingsmateriaal ontwikkeld door VanMontfoort en Augeo over de thema s Kindermishandeling

Nadere informatie

EERSTE AANLEVERING VIA DE SELFSERVICE WERKGEVERS PORTAL

EERSTE AANLEVERING VIA DE SELFSERVICE WERKGEVERS PORTAL premie- en inningssystematiek EERSTE AANLEVERING VIA DE SELFSERVICE WERKGEVERS PORTAL HANDLEIDING U ontvangt deze handleiding namens bpfbouw en de bedrijfstakeigen regelingen in uw sector. OVER DEZE HANDLEIDING

Nadere informatie

Snelle start handleiding Boom testcentrum ggz

Snelle start handleiding Boom testcentrum ggz Snelle start handleiding Boom testcentrum ggz December 2015 Inhoud 1. Een account aanmaken 2 2. Een locatie toevoegen 4 3. Een medewerker toevoegen 5 4. Wachtwoord aanpassen 7 5. Credits aanschaffen 8

Nadere informatie

Registreren Inloggen - Profiel beheren

Registreren Inloggen - Profiel beheren Registreren Inloggen - Profiel beheren Inhoud: iedereen die gebruik wil maken van Kwaliteitscholen moet inloggen, behalve als iemand alleen een onderzoek invult. Voor bepaalde functionaliteiten (uitzetten

Nadere informatie

HANDLEIDING BOOM TESTCENTRUM

HANDLEIDING BOOM TESTCENTRUM HANDLEIDING BOOM TESTCENTRUM GGZ Juli 2017 Inhoud 1. Een account aanmaken... 3 2. Een locatie toevoegen... 6 3. Een cliëntgroep toevoegen... 7 4. Een medewerker toevoegen... 9 5. Wachtwoord aanpassen...

Nadere informatie

Handleiding Office 365 en Office 2016

Handleiding Office 365 en Office 2016 Handleiding Office 365 en Office 2016 Versie: juli 2017 1 Inhoudsopgave Wat is Office 365 en wat kun je ermee?... 3 Eerst een korte kennismaking met Office 365... 4 Wat je moet weten voordat je gaat installeren?...

Nadere informatie

Met deze quickstart gids kunt u gemakkelijk en snel uw eerste kandidaat en sessie in het ITS systeem aanmaken.

Met deze quickstart gids kunt u gemakkelijk en snel uw eerste kandidaat en sessie in het ITS systeem aanmaken. Quickstart gids ITS Met deze quickstart gids kunt u gemakkelijk en snel uw eerste kandidaat en sessie in het ITS systeem aanmaken. Samenvatting Deze quickstart leidt u door het volgende proces : 1. Inloggen

Nadere informatie

Tetra Portaal Handleiding

Tetra Portaal Handleiding Tetra Portaal Handleiding Release Tetra B.V. 18-03-2015 Inhoudsopgave 1 Inloggen 3 1.1 Algemeen............................................... 3 1.2 Inloggen via Bricks Huisarts.....................................

Nadere informatie

Indien u hierover vragen hebt kunt u altijd terecht bij de TSO coördinator of ICT coördinator van de school.

Indien u hierover vragen hebt kunt u altijd terecht bij de TSO coördinator of ICT coördinator van de school. Beste ouders/verzorgers, TSO Aloysius gaat voor de administratie gebruik maken van een online registratie systeem. In deze handleiding geven wij d.m.v. van schermafdrukken aan welke stappen u als ouder

Nadere informatie

Stappenplan digitaal inschrijven op overheidsopdrachten via TenderNed

Stappenplan digitaal inschrijven op overheidsopdrachten via TenderNed Stappenplan digitaal inschrijven op overheidsopdrachten via TenderNed 1 2 3 4 5 TenderNed is onderdeel van PIANOo, het Expertisecentrum Aanbesteden van het ministerie van Economische Zaken November 2015

Nadere informatie

Handleiding Data invoer in LROI

Handleiding Data invoer in LROI Handleiding Data invoer in LROI Datum: 16 oktober 2016 Laatste aanpassing: 5 december 2016 Inhoudsopgave Inleiding... 3 Systeemeisen... 3 Inloggen LROI portaal... 4 Eerste keer inloggen of wachtwoord vergeten...

Nadere informatie

UW GEGEVENSLEVERING UPLOADEN VIA SWP HANDLEIDING 5

UW GEGEVENSLEVERING UPLOADEN VIA SWP HANDLEIDING 5 premie- en inningssystematiek UW GEGEVENSLEVERING UPLOADEN VIA SWP HANDLEIDING U ontvangt deze handleiding namens bpfbouw en de bedrijfstakeigen regelingen in uw sector. OVER DEZE HANDLEIDING... U wilt

Nadere informatie

Handleiding Elektronische leeromgeving

Handleiding Elektronische leeromgeving Handleiding Elektronische leeromgeving Inhoudsopgave Pagina Inloggen 3 Navigatie 4 Navigatie profiel 5 Starten 6 Module toevoegen 7 Beginnen met de module 8 Met de module aan de slag! 9 Aan de slag! 10

Nadere informatie

Betrokken bij het Onderwijs

Betrokken bij het Onderwijs Overstapservice Onderwijs (OSO) wijzigdatum: 21-7-2016 Betrokken bij het Onderwijs II Handleiding SchoolOAS 5 OSO Inhoudsopgave 1 Aanleverpunt aanmaken en registreren 1 2 Voorbereiding voor het uitwisselen

Nadere informatie

Instructie aanmelden/inloggen.

Instructie aanmelden/inloggen. Instructie aanmelden/inloggen. Via de website is het mogelijk om je aan te melden voor een cursus van Scholing dichtbij. Voor cursisten die eerder hebben deelgenomen aan een cursus is het eenvoudig om

Nadere informatie

Looqin2u - Handleiding

Looqin2u - Handleiding Looqin2u - Handleiding ZELFEVALUATIE VOOR HET BASISONDERWIJS VERSIE 1.0-0818 Inhoudsopgave 1. Inrichten van de locatie... 2 1.1 Groepen en kinderen toevoegen of updaten... 2 1.2 Gebruikers toevoegen en

Nadere informatie

Foto s delen via internet Met Picasa en Picasaweb

Foto s delen via internet Met Picasa en Picasaweb Foto s delen via internet Met Picasa en Picasaweb Foto s online delen met Picasa en Picasaweb 1 Inleiding In deze aanvulling op de handleiding van Picasa wordt verteld hoe je foto s online zet en wat je

Nadere informatie

Handleiding Postersite EHBO Santpoort.

Handleiding Postersite EHBO Santpoort. Handleiding Postersite EHBO Santpoort. Inhoud: 1. Account aanmaken 2. Inloggen 3. Account gegevens wijzigen 4. Aan en afmelden evenementen 5. Overige tabbladen 6. Problemen 1. Account aanmaken Wanneer

Nadere informatie

Handleiding VPI. Beheer VPI Accounts. Aanmaken en wijzigen. Opgesteld door : VolmachtBeheer BV Datum : 2 maart 2017 Versie : 3.2

Handleiding VPI. Beheer VPI Accounts. Aanmaken en wijzigen. Opgesteld door : VolmachtBeheer BV Datum : 2 maart 2017 Versie : 3.2 Handleiding VPI Beheer VPI Accounts Aanmaken en wijzigen Opgesteld door : VolmachtBeheer BV Datum : 2 maart 2017 Versie : 3.2 Inhoudsopgave 1 Inleiding... 3 1.1 Algemeen... 3 1.2 Doel van dit document...

Nadere informatie

Registratie Opleidingsregister

Registratie Opleidingsregister Registratie Opleidingsregister 1. Account aanmaken 2. Inloggen 3. Opleiding kiezen 4. Opleidingsinstelling kiezen 5. Dossier indienen 6. Betalen 7. Aanmelding dossier afronden 8. Opleidingsschema toevoegen

Nadere informatie

Handleiding Salariscentrum.nl

Handleiding Salariscentrum.nl Handleiding Salariscentrum.nl Salariscentrum.nl is het online platform waarop verschillende diensten worden aangeboden aan geregistreerde gebruikers van Salarisadministratie en PayCheck van Wolters Kluwer.

Nadere informatie

Stappenplan gebruik Ouders/Verzorgers

Stappenplan gebruik Ouders/Verzorgers Stappenplan gebruik Ouders/Verzorgers Handleiding gebruik Mijnschoolinfo Schoolmedewerkers v 29.7.2014 1 Inhoud 1. Activeren van Mijnschoolinfo als ouder... 3 2. Wachtwoord kwijt of wijzigen... 3 2.1 Wachtwoord

Nadere informatie

HANDLEIDING APPLICATIE VERREKENING NEVENINKOMSTEN DECENTRALE POLITIEKE AMBTSDRAGERS

HANDLEIDING APPLICATIE VERREKENING NEVENINKOMSTEN DECENTRALE POLITIEKE AMBTSDRAGERS HANDLEIDING APPLICATIE VERREKENING NEVENINKOMSTEN DECENTRALE POLITIEKE AMBTSDRAGERS (NIPA APPLICATIE) (VERSIE 1.3) Helpdesk NIPA 088 60 55 160 Postbusverrekening@minbzk.nl DD: 1 Maart 2018 Inhoudsopgave

Nadere informatie

Startershandleiding ProCheck+

Startershandleiding ProCheck+ Startershandleiding ProCheck+ Inhoudsopgave Inhoudsopgave... 2 Inleiding... 3 1. Voor de eerste maal inloggen... 3 2. Systeembeheerder... 5 2.1 Wat kunt u als systeembeheerder ten opzichte van andere gebruikers...

Nadere informatie

Gebruikershandleiding Digitale salarisstrook Versie november 2014

Gebruikershandleiding Digitale salarisstrook Versie november 2014 Versie november 2014 OHM Roosevelstraat 18, 2321 BM Leiden Postbus 4009, 2301 RA Leiden T. (071) 5166600 F. (071) 5166699 www.ohm.nl Inhoudsopgave 1 Inleiding...3 2 Starten met Youforce...4 2.1 Inloggen

Nadere informatie

Handleiding voor leidinggevenden Jaargesprekken voeren via het SBA Leerplein

Handleiding voor leidinggevenden Jaargesprekken voeren via het SBA Leerplein Handleiding voor leidinggevenden Jaargesprekken voeren via het SBA Leerplein Account aanmaken/ inloggen 1. Ga naar sbaweb.nl en klik in de onderstaande banner op de homepage op Wat is het leerplein? als

Nadere informatie

Handleiding Simon. 5 juni Schouw Informatisering B.V. Danny Cevaal. Versienummer 1.0

Handleiding Simon. 5 juni Schouw Informatisering B.V. Danny Cevaal. Versienummer 1.0 Handleiding Simon 5 juni 2015 Schouw Informatisering B.V. Danny Cevaal Versienummer 1.0 2 Schouw Informatisering BV. behoudt zich het recht voor veranderingen in deze publicatie te allen tijde uit te voeren.

Nadere informatie

HANDLEIDING VOOR TOEGANGSBEHEER

HANDLEIDING VOOR TOEGANGSBEHEER HANDLEIDING VOOR TOEGANGSBEHEER Inhoudsopgave Introductie Toegangsbeheer Afschermen van een specifieke polis Activeren toegangsbeheer Uw toegang Toegang voor uw medewerkers Medewerkers beheren INTRODUCTIE

Nadere informatie

Werkinstructie MijnZZ Zakelijk

Werkinstructie MijnZZ Zakelijk Werkinstructie MijnZZ Zakelijk Werkinstructie gebruik MijnZZ Zakelijk Inloggen U kunt inloggen via www.zorgenzekerheid.nl/zakelijk. Rechtsboven is de link Inloggen MijnZZ Zakelijk te zien. Welke taken

Nadere informatie

Handleiding Opella klantportaal

Handleiding Opella klantportaal Handleiding Opella klantportaal In het klantportaal rapporteren we over de zorg, behandeling en ondersteuning die u van ons krijgt. U heeft altijd inzicht in uw eigen ondersteuningsplan en kan elk moment

Nadere informatie

Zonder een werkende internetverbinding kunt u geen gebruik maken van de online services die op de website van uw huisarts beschikbaar zijn.

Zonder een werkende internetverbinding kunt u geen gebruik maken van de online services die op de website van uw huisarts beschikbaar zijn. 1. Registreren 1.1 Voordat u begint U wilt zich als patiënt registreren op de website van uw huisarts om gebruik te kunnen maken van de online services van uw huisartsenpraktijk. Deze handleiding kan u

Nadere informatie