MEDIAPACK GAY.NL GAY MARKETING

Maat: px
Weergave met pagina beginnen:

Download "MEDIAPACK GAY.NL GAY MARKETING"

Transcriptie

1 MEDIAPACK GAY.NL GAY MARKETING Uit onderzoek blijkt dat homo s relatief hoogopgeleid zijn, meer dan gemiddeld vrij te besteden hebben en graag merken kopen die adverteren in homomedia. Vaak worden trends die in de homocultuur starten uiteindelijk overgenomen in de heterocultuur. Een artikel in het Algemeen Dagblad maakte inzichtelijk welke enorme kansen gay marketing bedrijven biedt. Zo ging de omzet van Nivea for Men met 30% omhoog na een online campagne gericht op de homoseksuele markt. In de Verenigde Staten is het specifiek benaderen van doelgroepen al heel normaal. Door de enorme mogelijkheden die het internet biedt, begint dit ook steeds meer gebruikelijk te worden in Nederland. GAY.NL Homo s treffen elkaar vooral op het internet. Gay.nl is de grootste lifestyle portal voor de homoseksuele markt in Nederland. De site is een unieke community voor homoseksuele mannen en vrouwen. De redactie zorgt voor nieuws en artikelen over lifestyle, uitgaan en entertainment. Er is uitgaansinformatie te vinden en bezoekers kunnen met elkaar in contact komen via de Gay.nl messenger, discussiegroepen en blogs. Inmiddels heeft Gay.nl meer dan geregistreerde leden. Dit aantal groeit maandelijks nog steeds met duizenden.

2 BEREIK Dagelijks heeft Gay.nl volgens Google Analytics tussen en unieke bezoekers. Gay.nl bereikt elke maand homo mannen en vrouwen. BEZOEKERSPROFIEL De gemiddelde bezoeker van Gay.nl maakt dagelijks gebruik van internet. Hij is 29 jaar, hoogopgeleid en heeft een hoger dan gemiddeld vrij besteedbaar inkomen. Hij geeft dan ook meer dan gemiddeld geld uit aan reizen, eten en drinken, fashion, verzorging, muziek, reizen en luxe goederen. Hij kiest voor A-merken en heeft de nieuwste gadgets in huis.

3 ADVERTENTIEMOGELIJKHEDEN Gay.nl brengt adverteerders in direct contact met honderdduizenden homoseksuele consumenten. Wij zijn de schakel tussen onze bezoekers en uw uiting. Onze ervaring kunnen wij inzetten om uw uiting naadloos te laten aansluiten bij onze doelgroep. In onderstaande afbeelding ziet u ons palet aan standaard en maatwerk bannerposities. Daarnaast verzenden we periodiek een Gay.nl nieuwsbrief naar ruim leden en zijn er mogelijkheden voor advertorials en sponsored content. Op verzoek kunnen wij campagnes op maat voor u ontwikkelen en adviseren hoe u de doelgroep het beste kunt aanspreken.

4 ANDERE INITIATIEVEN EN SAMENWERKINGEN Naast Gay.nl exploiteert Gay Group nog een aantal andere drukbezochte sites gericht op de homodoelgroep. Wij informeren u hier graag over. Daarnaast is Gay Group betrokken en verantwoordelijk voor een groot aantal homo gerelateerde concepten, events en media. Hieronder treft u een overzicht aan: OUT MEDIA / GAY & NIGHT Gay Group werkt intensief samen met Stichting Out Media. Out Media is uitgever van het gratis uitgaansblad Gay&Night dat maandelijks wordt verspreid in een oplage van stuks. Gay&Night wordt gratis verspreid zo'n 250 adressen die door homoseksuele mannen en lesbische vrouwen worden bezocht. Gay&Night is gratis, waardoor het een groter bereik heeft dan de commerciële bladen. Gay&Night wordt uitgegeven door een non-profit organisatie en heeft geen winstoogmerk. OUTMUSIC Gay Group is samen met Radio 538 en OUT TV Media initiatiefnemer OUTmusic. OUTmusic is het digitale radiostation voor de moderne gay man en like-minded luisteraar. De programmering biedt een prettige mix van recente hits en grote favorieten uit de jaren 80 en 90 en is afgestemd op de unieke momenten van de week. EVENTS Sinds 2006 organiseert Gay Group ieder jaar de Mister Gay Netherlands verkiezing. De verkiezing geniet elk jaar veel media aandacht en de zinderende finale met bekende juryleden zoals Arie Boomsma, Maik de Boer, Jamai Loman, Britt Dekker en Diva Mayday wordt nu al meerdere jaren op een bomvol Rembrandtplein tijden de Amsterdam Gay Pride gehouden. Informeert u naar de mogelijkheden voor sponsorships. OUT TV Gay Group werkt intensief samen met OUT TV, de lifestyle televisie zender voor de moderne man. Neemt u contact met ons op voor meer informatie over de advertentiemogelijkheden op OUT TV (spots, billboards) en op de website van OUT TV.

5 TARIEFKAART 2012 PRODUCT EENHEID PRIJS Skyscraper 120x600 per maand Banner 468x60 per maand Leaderboard 728x90 per maand Button 140x140 per maand Medium rectangle 300x250 Frontpage ca bannerviews/maand Medium rectangle 300x250/377x341 Messenger ca bannerviews/maand Medium rectangle 300x250 in Dashboard ca bannerviews/maand Site takeover Gay.nl Alleen mogelijk i.c.m. andere producten per week per week per week per dag 750 Advertorial Gay.nl per plaatsing Nieuwsbrief maandelijks, ca ontvangers per nieuwsbrief VOORWAARDEN Alle genoemde bedragen zijn exclusief BTW. Banners dienen maximaal 40kB te zijn, uitgevoerd in Flash of Gif. De aangeleverde banners zullen in een bannercarrousel worden geplaatst. tenzij anders overeengekomen. Aangeleverd materiaal mag niet dusdanig belastend zijn dat de website in zijn functioneren wordt belemmerd; dit ter beoordeling van Gay.nl.