Jaarverslag Repair Café Venlo-Oost 2015.

Maat: px
Weergave met pagina beginnen:

Download "Jaarverslag Repair Café Venlo-Oost 2015."

Transcriptie

1 Jaarverslag Repair Café Venlo-Oost Voor u ligt het jaarverslag van het Repair Café Venlo-Oost, een jaarverslag waarin wij u een terugblik op het verloop in 2015 aanbieden. Wij beperken ons in dit jaarverslag tot een algemeen jaarverslag zonder jaarrekening op te nemen. Verder treft u cijfermateriaal aan over het aantal reparaties wat de revue passeerde en het aantal bezoekers dat ons Repair Café bezocht. Ook worden een aantal nevenactiviteiten benoemd die plaatsvonden onder de vlag van ons Repair Café zoals de uitwerking, start en ontwikkelingen/resultaten betreffende de samenwerking met Emmaus Feniks, de fiets graveeractie die wij hielden in samenwerking met de politie in Venlo en de ontwikkelingen omtrent onze nieuwe locatie aan de Merelweg. Daarnaast kijken we naar de toekomst van ons Repair Café en wat mogelijke verdere ontwikkelingen zijn die kunnen plaatsvinden. Ik hoop dat u na het lezen van dit verslag een goed beeld hebt gekregen van onze activiteiten in het afgelopen jaar. Onze vrijwilligersgroep bestaat uit de volgende personen:

2 De organisatie van het Repair Café wordt verzorgd door onderstaande personen: Paul van Vugt, financiën en algemene zaken. Hans Brunken,gereedschapbeheer/inkoop en algemene zaken. Chris Willebrandts, gereedschapbeheer/inkoop en algemene zaken. Thijs Coenen, gereedschapsbeheer/inkoop en algemene zaken. Wim van den Hurk, lid. Leo van den Berg, PR en administratie. Jos Roosen, adviseur en ondersteuner.

3 De cijfers over het afgelopen jaar: Repair Café Venlo-Oost repareert gemiddeld 70 tot 80% van alle kapotte spullen die bezoekers aanbieden. Elektro/elektronica wordt het meest aangeboden, daarna volgt het aanbod van kleding en fietsen. Vanaf 17 januari tot de laatste opening op 19 december werden 88 elektrische apparaten binnengebracht, 44 kledingstukken gerepareerd en 33 fietsen onder handen genomen. Het aantal mechanische reparaties waaronder tuingereedschap, stoelen en klokken bedroeg 12. Zoals aangegeven, het meeste daarvan is niet weggegooid maar hersteld en aan een tweede leven begonnen. Het aantal geregistreerde bezoekers in 2015 staat op 199, waarbij niet meegeteld zijn de bezoekers die voor de gezelligheid het Repair Café bezochten. Even wat beeldmateriaal over onze activiteiten:

4 In januari van dit jaar bezochten twee vrijwilligers van het RC de wijk Hoogvliet in Rotterdam en waren die dag te gast bij de initiatiefnemers ( Marijke Fontijn en Deanna Gozzi) van het project klusbus. Het doel is van dit bewonersinitiatief is om met inzet van bewoners een bijdrage te gaan leveren aan het langer thuis kunnen blijven wonen van Hoogvlietse ouderen en minder/invaliden en andere zwakke groepen. Dit door hand- en spandiensten te verlenen bij zaken die bij zelfstandig wonen horen: klusjes! Door het project Klusbus worden sociale netwerken van kwetsbare bewoners met inzet van kwetsbare en vitale bewoners versterkt in Hoogvliet, en kunnen kwetsbare bewoners langer thuis blijven wonen. Met de inzet van minimaal 40 vrijwilligers (waarvan minimaal 2 met een bijstandsuitkering) worden bij minimaal 150 ouderen/kwetsbare bewoners 1 (of meer) klussen gedaan. Een ontzettend interessante dag waar we uitgebreid met de initiatiefnemers konden praten over de wijze waarop zij alles georganiseerd hadden, hoe het functioneert en wie er meedoet en de wijze van fondsenwerving voor een dergelijk project. Het zou in onze optiek ook uitstekend kunnen werken in Venlo en om die reden zijn we begonnen met het schrijven van een projectplan wat op dit moment van schrijven klaar is om het te presenteren. Bezoek Rotterdam januari 2015: Naast de regulaire Repair Café activiteiten zijn er ook een aantal acties geweest in het afgelopen jaar. Als eerste de samenwerking tussen Emmaus Feniks in Tegelen en het RC Venlo-Oost. Op donderdag is het management van EF en de kerngroep van het RC bijeen geweest om nadere invulling te geven aan deze samenwerking. De samenwerking kent twee trajecten, enerzijds het opzetten van een reparatieafdeling en anderzijds een inventarisatie van de aanwezige gereedschappen. Daarnaast heeft EF aangegeven dat zij de verkooppunten van de gerepareerde spullen en getest gereedschap willen koppelen aan de activiteiten van het RC.. Sinds 17 april zijn technici van het RC uit Venlo-Oost bezig met het inventariseren van de aanwezige gereedschappen die Emmaus heeft opgeslagen in haar loodsen. Er zijn twee ruimten ingericht in het Trappistenklooster waar Emmaus Tegelen gevestigd is om deze gereedschappen te testen, schoon te maken en verkoop klaar te maken.

5 Daarnaast is er een nieuwe verkoopruimte gerealiseerd voor deze gereedschappen direct grenzend aan de bestaande kringloopwinkel. Maar dit is niet de enigste activiteit die sinds april is gaan lopen. Ook is een werkplaats ingericht voor de reparateurs van het RC om de apparatuur die Emmaus binnenkrijgt te controleren op defecten en zo nodig te repareren zodat ze geschikt zijn voor de verkoop. Vrijwilligers van Emmaus en KanDoen (plaatselijke klusploeg in de wijk) ondersteunde ons bij het realiseren, verbouwen en inrichten van deze ruimten. Inmiddels is de verkoop in juli van start gegaan en mag zich verheugen op een groot aantal bezoekers die al veel gereedschappen aangekocht hebben. Daarnaast zijn we inmiddels begonnen met de reparatie en verkoop van de overige elektronica spullen die Emmaus in haar kringloopwinkel aanbied. In december is besloten de groep vrijwilligers, die inmiddels flink gegroeid is, zelfstandig verder te laten bestaan onder de naam: Vrienden van de Venlose Repair Cafés. De vrijwilligers: Hans Brunken Chris Willebrandts Pals Faber Wim van den Hurk Technicus elektro & mechanisch. Technicus werktuigbouw. Technicus werktuigbouw & elektro. Technicus elektronica & computers Roderik van der Meulen-Bosma Verkoop. Cindy Oordijk Menno Leijenaar Guus Bernaert John Schreurs Ger van Beek Leo van den Berg Verkoop. Technicus elektro & mechanisch. Technicus werktuigbouw & elektro. Technicus werktuigbouw & elektro. Logistiek & verkoop. Organisatie & administratie. Voor een videopresentatie van onze activiteiten kunt u gebruik maken van onderstaande link:

6 Sinds 19 juli aangesloten bij MAEXchange. De MAEXchange is een instrument dat op eenvoudige wijze de maatschappelijke waarde van initiatieven inzichtelijk maakt, op basis van gegevens van de initiatiefnemer en de gebruiker. De MAEXchange is tevens een transactie instrument dat investeren en participeren in die initiatieven bevordert. Je ziet er wat waar gebeurt, maar ook hoe initiatieven maatschappelijke meerwaarde realiseren, welke effecten ze op het welzijn van mensen hebben en wat er nodig is om beter te kunnen presteren. H E T M A E X C H A N G E W A A R D E W E B R E P A I R C A F E V E N L O - O O S T

7 Schenking aan techniek&zo. Op 25 juli verwoestte een brand een loods aan de Kaldenkerkerweg in Tegelen. In het achterste gedeelte van deze loods zat Techniek&zo, een dagbesteding voor mensen met een arbeidsbeperking. Door deze brand zijn de initiatiefnemers hun hele levenswerk kwijtgeraakt en de cliënten verloren ook hun gezellige en vertrouwde werkomgeving. Naaimachines, verf, meubels, serviesgoed maar ook hun computers gingen verloren. Wij van Repair Café Venlo-Oost vonden dat Ellen en Gert-Jan Beuwer weer opnieuw moeten kunnen starten met het werk waar hun hart ligt, samen met hun cliënten. Wij beschikken niet over verf of meubels, maar kunnen wel iets betekenen bij het vervangen van hun computers. Daarom schonk het RC Venlo- Oost tijdens haar opening op 15 augustus drie systemen aan Techniek&zo ter vervanging van de apparatuur die verloren ging bij deze brand. Daarmee hopen wij dat we een steentje hebben kunnen bijdrage aan de doorstart van deze dagbesteding. Samenwerking RC en Kandoen. In het kader van de samenwerking tussen het Repair Café Venlo-Oost, Kandoen klusploeg Venlo-Oost en Emmaus Feniks was een van de afspraken dat een gedeelte van het geïnventariseerde gereedschap geschonken zou worden aan de klusploeg in Venlo-Oost. Deze klusploeg die ontstond onder de pilot Venlodroom is al enkele jaren zeer actief in de wijk door werkzaamheden en reparaties voor de bewoners uit te voeren. Dat kan zijn laminaat leggen of weghalen, een buitenlamp ophangen en aansluiten, verfwerk tot zelfs verhuizingen. In al die jaren heeft deze klusploeg gebruik moeten maken van eigen gereedschap van de vrijwilligers vanwege het ontbreken van een goed arsenaal aan gereedschappen die ter beschikking zou zijn via Kandoen. Het gevolg was, door het ontbreken van Kandoen gereedschap, dat het persoonlijk gereedschap van de vrijwilligers aan slijtage onderhevig was en dat kan natuurlijk niet de bedoeling zijn. Daar is nu een eind aan gekomen, mensen van het RC en de klusploeg hebben het gereedschap wat ze hard nodig hebben uitgezocht uit de geïnventariseerde voorraad die in de verkoopruimte bij Emmaus opgeslagen lag. Zowel elektrisch gereedschap zoals boormachines, schuurmachines en een cirkelzaagbank als handgereedschap zoals ring/steeksleutels, inbussleutels, zagen, tappen etc. Hiermee is de klusploeg in een klap voor de komende jaren onder de pannen wat gereedschap betreft.

8 Graveeractie. In september wilde wij in samenwerking met de politie Venlo een fietsgraveeractie houden in ons RC. Echter ging dat door te weinig publicatie hierover niet echt goed van start. Op 17 oktober deden we een nieuwe poging en dat was een succes, direct om uur nadat onze deuren opengingen stonden mensen klaar met hun fietsen om te graveren. Op enig moment was de rij zo lang dat deze tot op de parkeerplaats stond. Twee vrijwilligers waren die dag continu bezig met het graveren van de postcode en huisnummer in de vele soorten fietsen. Dames, heren, kinder, vouw en elektrische fietsen reden binnen. Omdat een aantal mensen via social media hadden aangegeven dat ze op die zaterdag niet konden komen hebben we in november deze actie herhaald. In totaal zijn er op de twee zaterdagen 55 fietsen gegraveerd. Verhuizing. In de loop van het jaar werd duidelijk dat het Huis van de Wijk aan de Ericaweg te klein geworden was voor alle activiteiten die daar plaatsvinden. Het bestuur van de Stichting de Leutherberg ging dus op zoek naar uitbreiding van de ruimten en heeft in overleg met de gemeente de vogelhut aan de Merelweg toegewezen gekregen. Iedere activiteit in het Huis van de Wijk kon aangeven of zij wilde verhuizen naar de vogelhut vergezeld van een motivatie waarom zij dat wilde. Ook wij vonden deze locatie aan de Merelweg een betere plek voor ons RC. Met name de betonnen vloer was voor ons een reden om het verzoek in te dienen voor een verhuizing. Maar omdat een claim op het permanent gebruiken van deze ruimte niet alleen gedaan kon worden door het RC heeft ook de klusploeg Kandoen haar intrek genomen in deze zaal. Ook de gereedschap uitleenactiviteit zal op deze plek gerealiseerd gaan worden zodat het een efficiënt gebruik van de ruimte wordt. Maar het RC had nog meer plannen voor de vogelhut. Wij hebben al sinds een paar jaar de wens om een buurtwerkplaats te openen in Venlo-Oost. Daarvoor deden wij in 2014 mee aan de wedstrijd onze buurt die jaarlijks in Limburg georganiseerd en ondersteund wordt door het Oranjefonds. Ofschoon we in de finale kwamen ging het bedrag naar een ander initiatief. Maar dat betekende niet voor ons dat een buurtwerkplaats niet onze aandacht bleef hebben. En nu de vogelhut om de hoek kwam kijken zagen we onze kans schoon.

9 De nieuwe ruimte leent zich uitstekend voor de plaatsing van machines die gebruikt worden in een werkplaats. En alle technische activiteiten die in de wijk plaatsvinden kunnen nu gebruik maken van gemeenschappelijke werkbanken, machines en gereedschappen. Ook bezit deze ruimte over een aantal grote muurkasten die we gedeeltelijk kunnen inrichten als onderdeelopslag. Ook dat was een van de wensen van het RC. Nieuwe Repair Cafés Op 26 september gingen de deuren open van het RC Venlo-Zuid waarbij wethouder Testroote de openingshandeling verrichte. Het RC in Venlo-Zuid waar wij toch een bijzondere band mee hebben aangezien vrijwilligers van RC Oost daar een bijdrage aan geleverd hebben. Zo zijn twee van onze vrijwilligers ook actief in Zuid tijdens de openingen op de vierde zaterdag van de maand. En ook in Tegelen is in mei een Repair Café van start gegaan, en niet alleen in Venlo worden initiatieven ontplooit. Het begint zich nu ook echt uit te breiden in Noord- Limburg. RC Peel en Maas is inmiddels geopend en Reuver staat in de steigers. Onze gemeente kent nu sinds de opening van het eerste Repair Café in Venlo-Oost nu vijf actieve RC's. Daarmee staan we in de top tien van de Nederlandse gemeentes met het meeste aantal RC's binnen haar grenzen. En dat is gerealiseerd binnen twee jaar.

10 Social media. Net als andere Repair Cafés in Venlo publiceren ook wij onze bezigheden op Facebook en onze website. En niet geheel zonder succes, we krijgen feedback van bezoekers, we delen nieuws met elkaar en houden elkaar op de hoogte van ontwikkelingen van nieuwe initiatieven. Het afgelopen jaar waren er weer veel leuke reacties te lezen over ervaringen van bezoekers tijdens onze openingen elke derde zaterdag van de maand. Onderstaand enkele cijfers over bezoekersaantallen. Het aantal bereikte personen met onze Facebookpagina bedroeg in 2015: Aantal bezoeken website 2015: 6630 Aantal bekeken pagina's: Aantal hits op onze website: Afsluitend. De toekomst: Ook buiten de gemeente Venlo blijkt het concept Repair Café aan te slaan, eind vorig jaar opende RC Peel en Maas haar deuren en RC Reuver staat in de steigers. Ook bij dit laatste initiatief hebben wij een bescheiden rol mogen spelen in de vorm van informatie over financierings-mogelijkheden en organisatie van een RC. Noord Limburg gaat zich dus goed op de kaart zetten in het Landelijk netwerk van Repair Cafés. Het jaar 2016 wordt voor ons Repair Café naar alle waarschijnlijkheid een druk jaar. De verhuizing van onze locatie aan de Ericaweg naar de Vogelhut aan de Merelweg, is net achter de rug en de ingebruikname van onze permanente ruimte die gezamenlijk gebruikt gaat worden met andere technische activiteiten uit de wijk en de opstart van het initiatief buurtwerkplaats.

11 Voor de continuering van ons RC heeft het SAM fonds vorig jaar ook een subsidiebedrag toegekend en de aanvraag voor een subsidie voor de opstart van een buurtwerkplaats is op 7 december toegekend. Daarnaast is het initiatief klusbus nog niet van het toneel verdwenen, hierover schreven wij al in het jaarverslag over Het idee van een klusbus voor Venlo-Oost en mogelijk geheel Venlo blijft ons bezighouden. Mogelijk dat we dit jaar weer mee gaan doen met de wedstrijd onze buurt die jaarlijks plaatsvind in Limburg om dit initiatief te realiseren. En natuurlijk zal in 2016 Emmaus Feniks onderdeel zijn van onze bezigheden in Venlo. Naast de inventarisatie en reparatie van de gereedschappen en de verkoop van deze spullen is nu ook de verkoop van elektrische apparaten ter hand genomen door onze vrijwilligers. Het bruist van activiteiten in de gangen naast de kringloopwinkel. Kortom, vrijwilligers houden een behoorlijk aantal zaken draaiende in de gemeente Venlo, op allerlei gebieden zijn ze actief en steeds op zoek naar nieuwe ideeën om mensen en organisaties op een hoger plan te trekken. En dat zal in 2016 niet anders zijn dan in de voorgaande jaren.

12 Namens het Repair Café Venlo-Oost. Venlo januari Leo van den Berg.

Stichting Repair Café Den Haag

Stichting Repair Café Den Haag Stichting Repair Café Den Haag Beleidsplan maart 2016 www.repaircafedenhaag.nl repaircafe.denhaag@gmail.com Inleiding Vanaf 2011 is Repair Café in Den Haag actief, het viel tot oktober 2013 onder de verantwoordelijkheid

Nadere informatie

Ons aanbod kwam vanaf Venray in het noorden tot aan Reuver in het zuiden.

Ons aanbod kwam vanaf Venray in het noorden tot aan Reuver in het zuiden. Zaterdag 23 september 2017 vierden we ons 2-jarig bestaan. Tijdens de 24 keer dat we open zijn geweest zijn ons in totaal 891 spullen ter reparatie aangeboden. 683 daarvan (78%) konden succesvol gerepareerd

Nadere informatie

Projectplan Stichting Repair Café Middelburg.

Projectplan Stichting Repair Café Middelburg. Projectplan Stichting Repair Café Middelburg. Wat is een Repair Café? Stichting Repair Café Middelburg is een burgerinitiatief dat draait om repareren. Op de locatie waar Stichting Repair Café Middelburg

Nadere informatie

Stichting Repair Café Den Haag Beleidsplan November

Stichting Repair Café Den Haag Beleidsplan November Stichting Repair Café Den Haag Beleidsplan November 2018 www.repaircafedenhaag.nl repaircafe.denhaag@gmail.com Inleiding Vanaf 2011 is Repair Café in Den Haag actief. Tot oktober 2013 viel het Haagse Repair

Nadere informatie

De (on)mogelijkheden van reparatie

De (on)mogelijkheden van reparatie De (on)mogelijkheden van reparatie Natuur & Milieu en Stichting Repair Café hebben een onderzoek gedaan onder ruim 400 coördinatoren van Repair Cafés in Nederland. Doel is om te kijken hoe het is gesteld

Nadere informatie

Buren ontmoeten elkaar tijdens Repair Café

Buren ontmoeten elkaar tijdens Repair Café Buren ontmoeten elkaar tijdens Repair Café Een broek waar een nieuwe ritssluiting in moet, een radio met een slecht contact of een koffiezet die het af en toe laat afweten: naar het containerpark? Voor

Nadere informatie

Stichting Repair Café Capelle aan den IJssel

Stichting Repair Café Capelle aan den IJssel Stichting Repair Café Capelle aan den IJssel Wiekslag 3 2903 VA Capelle aan den IJssel info@repaircafecapelle.nl Telefoon 06-23 221 645 Inhoud Inleiding... 3 1. Missie/visie... 4 1.2 Doelstelling... 4

Nadere informatie

Binden, Boeien en Verbinden

Binden, Boeien en Verbinden Binden, Boeien en Verbinden Vrijwilligersbeleid gemeente Valkenswaard 2011-2014 Uitvoeringsnota 2013 Het college van burgemeester en wethouders heeft in zijn vergadering van 31 maart 2011 de nota Binden,

Nadere informatie

Stichting Repair Café Capelle aan den IJssel

Stichting Repair Café Capelle aan den IJssel Stichting Repair Café Capelle aan den IJssel Wiekslag 3 2903 VA Capelle aan den IJssel info@repaircafecapelle.nl Telefoon 06-23 221 645 Inhoud Inleiding... 3 1. Missie/visie... 4 1.2 Doelstelling... 4

Nadere informatie

MKBA VAN EEN GOED BEGIN NAAR STRUCTUREEL SUCCES!

MKBA VAN EEN GOED BEGIN NAAR STRUCTUREEL SUCCES! MKBA VAN EEN GOED BEGIN NAAR STRUCTUREEL SUCCES! MKBA: VAN EEN GOED BEGIN NAAR STRUCTUREEL SUCCES! U heeft een mooi project om laaggeletterde werkzoekenden op te leiden en zo hun kansen op de arbeidsmarkt

Nadere informatie

Beste gemeenteraadsleden, college van B&W en overige belangstellenden,

Beste gemeenteraadsleden, college van B&W en overige belangstellenden, Oegstgeest, 15 januari 2015 Beste gemeenteraadsleden, college van B&W en overige belangstellenden, Ik ben Rob Bergers, voorzitter van de Stichting Oegstgeester Kringloop, ook wel SOEK genoemd Vandaag aanwezig

Nadere informatie

Repareren op café helpt de duurzame keten

Repareren op café helpt de duurzame keten Repareren op café helpt de duurzame keten 20.07.2015 Repair Cafés worden stilaan een vertrouwd fenomeen in Vlaanderen. Iedereen kan er gratis kapotte spullen laten repareren door vrijwilligers, en je krijgt

Nadere informatie

Baarlo. Ontmoeten Verbinden Informeren. Activiteiten 1 e kwartaal

Baarlo. Ontmoeten Verbinden Informeren. Activiteiten 1 e kwartaal Baarlo Ontmoeten Verbinden Informeren. Activiteiten 1 e kwartaal 2018. www.mfcdeengelbewaarder.nl 1 2 Open Inloop Tijdens de open inloop kunt u vrijblijvend binnenlopen. Het is een ruimte voor alle mensen

Nadere informatie

Mascha Pijnenborg. Naast een nieuwe outfit, hoort daar ook een natuurlijk ook nieuwe fiets bij. Deze fiets kon ik begin januari op gaan halen!

Mascha Pijnenborg. Naast een nieuwe outfit, hoort daar ook een natuurlijk ook nieuwe fiets bij. Deze fiets kon ik begin januari op gaan halen! Nieuwsbrief Mascha Pijnenborg Uitgave 1, 2011 Nieuw jaar, nieuwe ploeg, nieuwe fiets Een nieuw jaar is begonnen! Mijn oude ploeg bestaat nu écht niet meer en ik start nu officieel bij het nieuwe Dolmans

Nadere informatie

Stichting Vrienden van Lauwershof

Stichting Vrienden van Lauwershof Stichting Vrienden van Lauwershof Jaarverslag 2014 Inleiding Voor u ligt het jaarverslag over 2014. In dit jaar heeft de stichting Vrienden van Lauwershof weer diverse aanvragen financieel ondersteund

Nadere informatie

Nieuwsbrief december 2012

Nieuwsbrief december 2012 Nieuwsbrief december 2012 Lieve mensen, Al weer bijna 2013, wat gaat de tijd toch snel. Dit jaar vierde onze stichting haar 5 jarig jubileum! We zijn erg trots op de structurele hulp die we tot nu toe

Nadere informatie

Burgerpanel over delen, lenen, hergebruiken

Burgerpanel over delen, lenen, hergebruiken Burgerpanel over delen, lenen, hergebruiken In maart 2016 is het panel een aantal vragen voorgelegd over het delen, lenen hergebruiken en repareren van producten. In totaal hebben 444 van de 980 panelleden

Nadere informatie

Nieuwsbrief CliëntAanZet

Nieuwsbrief CliëntAanZet Nummer 4 April 2015 Van de redactie Hallo, Hier weer een nieuwe nieuwsbrief CliëntAanZet. Heb je een leuk idee voor deze nieuwsbrief? Of wil je misschien zelf iets schrijven? Stuur een bericht naar: Cliëntzeggenschap,

Nadere informatie

Propositie City/Regio MAEXchange

Propositie City/Regio MAEXchange Maakt de waarde van maatschappelijke initiatieven inzichtelijk en bevordert investeren en participeren daarin Propositie City/Regio MAEXchange Achtergrond City/Regio MAEXchange De MAEXchange is een landelijk

Nadere informatie

Participatieverslag Nieuw & Anders

Participatieverslag Nieuw & Anders Participatieverslag Nieuw & Anders Op 26 en 31 maart vonden twee bijeenkomsten plaats met de titel Nieuw & Anders plaats. Twee bijeenkomsten die druk bezocht werden door vrijwilligers, verenigingen en

Nadere informatie

Met een financiële bijdrage van de Dullertstichting konden beiden ruimtes worden aangekleed en ingericht.

Met een financiële bijdrage van de Dullertstichting konden beiden ruimtes worden aangekleed en ingericht. Jaarverslag Voorwoord Stichting Theater, Zorg & Welzijn (STZW) is in januari 2013 opgericht met als doel het bewerkstelligen van theatervoorstellingen die toeschouwers laten ervaren hoe psychische problematiek

Nadere informatie

Beleidsplan Stichting Casa Segunda Vida 2018

Beleidsplan Stichting Casa Segunda Vida 2018 1 2018 Daginvulling Dagbesteding Vrijwilligerswerk & activerend werk 1. Probleemstelling 2. Doelstelling 3. Vestigingsplaats 4. Vormgeving 5. Voor wie 6. Wat wordt er gedaan 7. Werktijden 8. Product &

Nadere informatie

Jaarverslag 2013 Stichting "Als kanker je raakt"

Jaarverslag 2013 Stichting Als kanker je raakt Jaarverslag 2013 Stichting "Als kanker je raakt" Inhoudsopgave Bladzijde Voorwoord 3 Bestuurssamenstelling 3 Doelstelling en beleid 4 Organisatie en beloningsbeleid 4 Verslag activiteiten 4 Doelen voor

Nadere informatie

SOCIAAL JAARVERSLAG 2013 STICHTING NEDERLANDS DRUKKERIJ MUSEUM

SOCIAAL JAARVERSLAG 2013 STICHTING NEDERLANDS DRUKKERIJ MUSEUM SOCIAAL JAARVERSLAG 2013 STICHTING NEDERLANDS DRUKKERIJ MUSEUM ALGEMEEN - Het bestuur bestond op 1 januari 2013 uit: Rien van Heck, voorzitter Cees Jochems, secretaris Jef Lazaroms, penningmeester Wil

Nadere informatie

Peins, 15 juni 2015. Beste Lezer,

Peins, 15 juni 2015. Beste Lezer, Peins, 15 juni 2015 Beste Lezer, Vol vertrouwen sturen wij u deze brief. Wij willen u iets vragen maar u ook iets geven. Iets van bijzondere waarde. Eigenlijk willen we iets met u ruilen Atelier De Kunst

Nadere informatie

Stichting Vrienden van Lauwershof

Stichting Vrienden van Lauwershof Stichting Vrienden van Lauwershof Jaarverslag 2012 2 Inleiding Voor u ligt het jaarverslag over 2012. In dit jaar is verder vorm gegeven aan de doorstart die de stichting in 2011 heeft gekend. Meer nog

Nadere informatie

Gemeenschapstuinen. RadarGroep. Duurzaam instrument voor integrale wijkaanpak, sociale cohesie, participatie en re-integratie.

Gemeenschapstuinen. RadarGroep. Duurzaam instrument voor integrale wijkaanpak, sociale cohesie, participatie en re-integratie. RadarGroep Gemeenschapstuinen Duurzaam instrument voor integrale wijkaanpak, sociale cohesie, participatie en re-integratie. Bureau voor sociale vraagstukken Wie zaait zal oogsten is een veelgehoord gezegde.

Nadere informatie

Enquête onder de vrijwilligers van de Gemiva-SVG Groep 2010

Enquête onder de vrijwilligers van de Gemiva-SVG Groep 2010 Enquête onder de vrijwilligers van de Gemiva-SVG Groep 2010 De Gemiva-SVG Groep heeft ruim 900 vrijwilligers die op zeer uiteenlopende momenten hun diensten verlenen bij activiteiten voor mensen met een

Nadere informatie

Vrienden van Canilos,

Vrienden van Canilos, Nieuwsbrief oktober 2013 Vrienden van Canilos, Hier onze nieuwste nieuwsbrief. Dit zijn de onderwerpen: Verslag van het werkbezoek aan Lesbos. Update educatieproject. Paula live op twee radio stations.

Nadere informatie

INHOUD: 1. Voorwoord. 2. Oprichting van Stichting Terima Kasih. 3. Stichting Terima Kasih. 4. Activiteiten. 5. Conclusies

INHOUD: 1. Voorwoord. 2. Oprichting van Stichting Terima Kasih. 3. Stichting Terima Kasih. 4. Activiteiten. 5. Conclusies JAARVERSLAG 2014 Stichting Terima Kasih Plaggeberg 27 (postadres) 3956 BK Leersum KvK Utrecht nr. 50028235 Bankrekeningnr. NL05RABO 010.84.45.771 W.www.stichtingterimakasih.nl E. info@stichtingterimakasih.nl

Nadere informatie

STICHTING OEGSTGEESTER KRINGLOOP. Jaarverslag Jaarverslag Stichting Oegstgeester Kringloop

STICHTING OEGSTGEESTER KRINGLOOP. Jaarverslag Jaarverslag Stichting Oegstgeester Kringloop Jaarverslag 2015 Jaarverslag Stichting Oegstgeester Kringloop 2015 1 1. Achtergrondinformatie soek 1.1 Ontstaan SOEK In 2013 is een initiatiefgroep ontstaan via een oproep in de Oegstgeester Courant van

Nadere informatie

Proteion in 2014 sociale verbinding samenwerking de cliënt centraal

Proteion in 2014 sociale verbinding samenwerking de cliënt centraal Proteion in 2014 sociale verbinding samenwerking de cliënt centraal www.proteion.nl Beste lezer, De veranderingen in de zorg waren hét thema van de afgelopen jaren. Inmiddels heeft Proteion, als partner

Nadere informatie

Jaarverslag Stichting Thalente

Jaarverslag Stichting Thalente Jaarverslag Stichting Thalente 2013 Inhoudsopgave 1. Voorwoord 3 2. Thalente 2.1 Missie Thalente 4 2.2 Dichtbij de projecten 4 2.3 Werkwijze 4 2.4 ANBI 5 3. De Projecten 5 3.1 Afgesloten projecten 5 3.2

Nadere informatie

De items in deze Nieuwsbrief:

De items in deze Nieuwsbrief: Nieuwsbrief november 2013 View this email in your browser De items in deze Nieuwsbrief: Duurzaamheidsmarkt Alphen aan den Rijn goed bezocht Samenwerking Kringloopwinkel / Repaircafe / Rijndorp / ThermosPower

Nadere informatie

5S: de vijf stappen nader uitgelegd

5S: de vijf stappen nader uitgelegd 1. Stap 1 van 5S: de eerste stap: Selecteren Met geringe inspanning een aanzienlijke besparing De kracht van eenvoud wordt in bedrijven onderschat, je kunt je er twee zaken bij voorstellen: de vereenvoudiging

Nadere informatie

Nieuwsbericht Veel NLdoet hulp voor zeekadetten

Nieuwsbericht Veel NLdoet hulp voor zeekadetten Nieuwsbericht Veel NLdoet hulp voor zeekadetten Vlaardingen, Schiedam, Gouda, Waalwijk, Amsterdam, Lemmer Op zaterdag 21 maart 2015 kregen tien Zeekadetkorpsen hulp van vrijwilligers, ie zich via de actie

Nadere informatie

Geschakelde woning met een persoonlijke

Geschakelde woning met een persoonlijke Geschakelde woning met een persoonlijke inbreng Hans en Wilma hebben lang getwijfeld, verhuizen of verbouwen. De keuze is op het laatste gevallen. Met hulp van Het Fundament Architectuur en Slijkhuis Interieur

Nadere informatie

Nieuwsbrief CliëntAanZet

Nieuwsbrief CliëntAanZet Nummer 4 Mei 2014 Van de redactie Kort nieuws Hallo, Hier weer een nieuwe nieuwsbrief CliëntAanZet. Heb je een leuk idee voor deze nieuwsbrief? Of wil je misschien zelf iets schrijven? Stuur een bericht

Nadere informatie

Voor en met elkaar : burgerinitiatieven worden beloond

Voor en met elkaar : burgerinitiatieven worden beloond Voor en met elkaar : burgerinitiatieven worden beloond Verenigingen, stichtingen en instellingen barsten doorgaans van de ambities en toekomstplannen. Maar om ze te realiseren heb je financiële middelen

Nadere informatie

Energiek Alphen aan den Rijn

Energiek Alphen aan den Rijn Nieuwsbrief Januari 2014 Energiek Alphen aan den Rijn Nieuwsbrief Januari 2014 De items in deze Nieuwsbrief: Eerst Repaircafe geopend! Energiek Alphen aan den Rijn plaatst PV panelen. Korting op BTW tarief

Nadere informatie

Stadsenquête Leiden 2001

Stadsenquête Leiden 2001 Hoofdstuk 9. Milieu Samenvatting De Milieustraat is een (vrij nieuwe) voorziening waar bewoners zich kunnen ontdoen van hun grof huishoudelijk afval. Ruim twee op de tien Leidenaren heeft hier al eens

Nadere informatie

Hu? Hoge Hakken Witte Vloeren? Wat dat is, leggen we je zo uit. Allereerst: Whoo we re going to Ibiza! Waarom dit weekend?

Hu? Hoge Hakken Witte Vloeren? Wat dat is, leggen we je zo uit. Allereerst: Whoo we re going to Ibiza! Waarom dit weekend? Hu? Hoge Hakken Witte Vloeren? Wat dat is, leggen we je zo uit. Allereerst: Whoo we re going to Ibiza! Het komt al snel dichterbij, nog maar een paar nachtjes slapen en dan is het zover. We gaan genieten

Nadere informatie

Stichting Werkgroep Oost-Europa

Stichting Werkgroep Oost-Europa Jaarverslag 2010 Vastgesteld te Rijsenhout, 7 juni 2011 1 Bestuursverslag 1.1 Algemeen Hierbij presenteren wij het jaarverslag 2010 van Stichting, gevestigd te Rijsenhout, en ingeschreven in het handelsregister

Nadere informatie

HeelNederlandDeelt. 1. Inleiding

HeelNederlandDeelt. 1. Inleiding HeelNederlandDeelt HeelNederlandDeelt is de eerste algemene website van samenwerkende deelplatformen, waar iedereen in Nederland veilig en vertrouwd spullen, gereedschap, klusjes en nog veel meer van elkaar

Nadere informatie

Samenwerken èn netwerken

Samenwerken èn netwerken Samenwerken èn netwerken Stappenplan voor versterken van zelforganisaties Auteurs Saskia van Grinsven en Jamila Achahchah Fotografie: Guillermo Dazelle MOVISIE Juni 2012 Inleiding Voor je ligt een stappenplan

Nadere informatie

Gemeente Haarlem. Retouradres; Stadhuis, Postbus 511 2003 PB Haarlem. Aan de leden van de commissie Samenleving

Gemeente Haarlem. Retouradres; Stadhuis, Postbus 511 2003 PB Haarlem. Aan de leden van de commissie Samenleving Gemeente Haarlem Jack Chr. van der Hoek Wethouder Welzijn, Volksgezondheid, Sport, Dienstverlening & Communicatie Retouradres; Stadhuis, Postbus 511 2003 PB Haarlem Aan de leden van de commissie Samenleving

Nadere informatie

Les 1 woordenschat 2F

Les 1 woordenschat 2F Het Repair Café Woorden van deze les toegankelijk ter inzage de reparateur de deskundige inspireren overdragen er de waarde van inzien opdoen de concurrentie professioneel Wat weet je al? 1. Hoe goed ken

Nadere informatie

Agenda van vanavond!

Agenda van vanavond! 1 Agenda van vanavond! Welkom + Statusoverzicht! Communicatie: RTL Nieuws Weekblad van Dongen Persoonlijke ervaringen: John de Jager Uitkomsten enquête + uitwerken thema s (werkgroepen) Dialoog + terugkoppeling

Nadere informatie

Beleidsplan

Beleidsplan Beleidsplan 2019 2024 Inhoud 1. Inleiding... 2 2. Missie en visie lokale Gilden (uit nota gilde Nederland)... 3 3. Doelstelling Gilde Haaksbergen... 3 4. Inhoud en werkwijze van het vrijwilligerswerk bij

Nadere informatie

Wat is Kinderman? Vanuit de thuiszorg is Kinderman begin 2009 ontstaan. Onderdeel hiervan is het Sociaal Service Team, verder te noemen SST

Wat is Kinderman? Vanuit de thuiszorg is Kinderman begin 2009 ontstaan. Onderdeel hiervan is het Sociaal Service Team, verder te noemen SST Kinderman Wat is Kinderman? Vanuit de thuiszorg is Kinderman begin 2009 ontstaan. Onderdeel hiervan is het Sociaal Service Team, verder te noemen SST Wat biedt Kinderman? Kinderman heeft een missie die

Nadere informatie

Ik wilde een opdracht ontwikkelen voor leerlingen die voldoet aan de uitgangspunten van competentiegericht leren.

Ik wilde een opdracht ontwikkelen voor leerlingen die voldoet aan de uitgangspunten van competentiegericht leren. 1/5 Fase 1: Wat wilde ik bereiken? Handelen/ ervaring opdoen Ik wilde een opdracht ontwikkelen voor leerlingen die voldoet aan de uitgangspunten van competentiegericht leren. De opdracht wilde ik zo ontwikkelen,

Nadere informatie

Het Buurt Informatie Netwerk (BIN) biedt kaders om deze afstemming en samenwerking vorm te geven.

Het Buurt Informatie Netwerk (BIN) biedt kaders om deze afstemming en samenwerking vorm te geven. College Onderwerp: V200900347 Buurt Informatie Netwerk Oudheusden Collegevoorstel Inleiding: Veiligheid en je veilig voelen bepaalt in hoge mate het welzijn en welbevinden van bewoners in de wijk. Samenwerken

Nadere informatie

Mee doen... binnen het Sociaal Service Team

Mee doen... binnen het Sociaal Service Team Buurtbeheer SST buurtbeheer werkt in opdracht van woningcorporaties, gemeenten of andere instellingen. SST buurtbeheer is actief in de wijken en draagt zorg voor gemeenschappelijke ruimtes zoals achterpaden,

Nadere informatie

werkt voor en met bewoners in wijken en buurten

werkt voor en met bewoners in wijken en buurten werkt voor en met bewoners in wijken en buurten Oma Geertje vertelt. 2 Welbions: we werken er allemaal. Wij zijn dé woningcorporatie van Hengelo en verhuren meer dan 13.000 woningen aan in totaal 25.000

Nadere informatie

het totaalplan voor uw BUREAUSTOEL

het totaalplan voor uw BUREAUSTOEL het totaalplan voor uw BUREAUSTOEL kwaliteit. comfort. UITSTRALING. service. goede keuze KEUZE Wie Chair Repair = Harold Werner Al 26 jaar werk ik met veel plezier in de meubelbranche. Ik heb ontzettend

Nadere informatie

Je hebt iets te vertellen...

Je hebt iets te vertellen... Je hebt iets te vertellen.....aan je klanten, je medewerkers of een andere specifieke groep mensen. Over je product, je dienst, je campagne of je proces. Je hebt, kortom, een boodschap. Vertel hem eerst

Nadere informatie

Actieplan Moes- Verkeer Traject Take The Lead van het NJR

Actieplan Moes- Verkeer Traject Take The Lead van het NJR Actieplan MoesVerkeer Traject Take The Lead van het NJR Aan: Andel de Haan Actieplan voor Take The Lead, van NJR MoesVerkeer 2 april 2013 Jasmijn van Es Jasmijn.vanes@hotmail.com www.moesverkeer.wordpress.com

Nadere informatie

KORFBALVERENIGING D. E. S. INSCHRIJFFORMULIER BIJ INLEVERING VAN DIT FORMULIER, ÉÉN PASFOTO BIJVOEGEN!!! Datum: Handtekening: Doorlopende machtiging

KORFBALVERENIGING D. E. S. INSCHRIJFFORMULIER BIJ INLEVERING VAN DIT FORMULIER, ÉÉN PASFOTO BIJVOEGEN!!! Datum: Handtekening: Doorlopende machtiging KORFBALVERENIGING D. E. S. INSCHRIJFFORMULIER Voor jeugdleden tot 18 jaar dient één van de ouders/verzorgers mede te ondertekenen. Lidnummer: Naam: Voorna(a)m(en): Tussenvoegsel: Straat: Huisnummer: Postcode:

Nadere informatie

Voorwoord. Barneveld, juni 2017

Voorwoord. Barneveld, juni 2017 Voorwoord Barneveld, juni 2017 Op 1 april 2014 is sociale onderneming en leerwerkbedrijf Stichting De Zaak van Barneveld opgericht, met als doel om langdurig werkloze mensen hoger op de participatieladder

Nadere informatie

Jaarverslag. Stichting Waardig Wonen

Jaarverslag. Stichting Waardig Wonen Jaarverslag Stichting Waardig Wonen Periode Januari 2018 - december 2018 Stichting Waardig Wonen E-mail: info@waardigwonen.nl Website: www.waardigwonen.nl Telefoon: 06-29216568 Postadres: Beetke van Rasquertstraat

Nadere informatie

De juiste partners voor uw innovaties

De juiste partners voor uw innovaties De juiste partners voor uw innovaties Een project van: Ondernemer met innovatieplan Juiste partner(s) Kennis Financiering Ondernemers Overheid Onderzoekers Onderwijs Innovatief idee verdient partnerschap

Nadere informatie

DE ZIJLEN MET ZORG IN DE SAMENLEVING

DE ZIJLEN MET ZORG IN DE SAMENLEVING De Zijlen ondersteunt in de provincie DE ZIJLEN MET ZORG IN DE SAMENLEVING Groningen 1400 mensen bij wonen, werk en dagbesteding en vrijetijd. Het gaat om mensen met een verstandelijke beperking. Dat doen

Nadere informatie

Speeltuin De Rivierenwijk Jaarverslag 2013

Speeltuin De Rivierenwijk Jaarverslag 2013 Speeltuin De Rivierenwijk Jaarverslag 2013 Inhoud Voorwoord... 3 In de speeltuin... 4 Activiteiten... 5 Leden- en Bezoekersaantallen... 5 Het speeltuingebouw... 6 Bestuur... 7 Contact met de leden... 7

Nadere informatie

Alvast heel veel dank voor uw aanmelding!

Alvast heel veel dank voor uw aanmelding! AANMELDING OFF- LINE DATABASE Nieuwe Business Modellen Onderstaande teksten en vragen vormen samen het aanmeldingsprotocol van de Landelijke Database Nieuwe Business Modellen. Dit protocol bestaat uit

Nadere informatie

BusinessparkEvents. Gezamenlijk een Open Huis. deel in de kosten en profiteer van elkaars netwerk. Gezamenlijk een Open Huis

BusinessparkEvents. Gezamenlijk een Open Huis. deel in de kosten en profiteer van elkaars netwerk. Gezamenlijk een Open Huis BusinessparkEvents deel in de kosten en profiteer van elkaars netwerk Businesspark events Met ons concept Businesspark events bieden wij de mogelijkheid om een 'gezamenlijk' Open Huis te organiseren voor

Nadere informatie

Jaarverslag Stichting BMFM Bevordering Mobiliteit Fysiekbeperkte mensen. Jaarverslag Stichting BMFM 2018 Pagina 1

Jaarverslag Stichting BMFM Bevordering Mobiliteit Fysiekbeperkte mensen. Jaarverslag Stichting BMFM 2018 Pagina 1 Jaarverslag 2018 Stichting BMFM Bevordering Mobiliteit Fysiekbeperkte mensen Pagina 1 Voorwoord Wat in 2018 zo mooi begon met het aanschrijven van de fondsen het blije gevoel dat het ging lukken, werd

Nadere informatie

In oktober kwam er een vrijwilliger bij, naar aanleiding van een artikel in de krant, voor 1 dag per week.

In oktober kwam er een vrijwilliger bij, naar aanleiding van een artikel in de krant, voor 1 dag per week. Het jaarverslag van Stichting SternZorg 2013: Algemeen: In juli 2013 is Stichting SternZorg officieel opgericht als dagbestedingslocatie op recreatieboerderij de Sternhof. Stichting SternZorg biedt groene

Nadere informatie

Jaarverslag 2010 Stichting Repair Café Amsterdam

Jaarverslag 2010 Stichting Repair Café Amsterdam Jaarverslag 2010 Stichting Repair Café Amsterdam info@repaircafe.nl www.repaircafe.nl Inhoudsopgave Voorwoord... 3 De Stichting Repair Café... 4 Georganiseerde Repair Café-bijeenkomsten... 4 Vrijwilligers...

Nadere informatie

Oranje Fonds Collecte 2016

Oranje Fonds Collecte 2016 Tips werving en communicatie Fijn dat u meedoet aan de landelijke collecteweek van het Oranje Fonds. Hieronder vindt u verschillende tips om collectanten te werven en uw omgeving op de hoogte te houden

Nadere informatie

Enquête over onderhoud

Enquête over onderhoud Enquête over onderhoud In november 2014 legden we het Bo-Ex Panel een enquête voor met als onderwerp Onderhoud. Het thema onderhoud is erg breed. Daarom kozen we vooral te vragen naar ervaringen bij de

Nadere informatie

Waarderen en Belonen van vrijwilligers

Waarderen en Belonen van vrijwilligers Waarderen en Belonen van vrijwilligers Sandy dos Reis en Jeanette Buitelaar Versie: December 2014 PAGINA 2/5 Vrijwilligerswerk Rotterdam is dé centrale ingang voor al het vrijwilligerswerk in Rotterdam.

Nadere informatie

Aanmeldformulier

Aanmeldformulier Aanmeldformulier www.uitinhaarlemmermeer.nl Mail dit formulier als bijlage naar info@uitinhaarlemmermeer.nl. Vergeet niet om per activiteit een jpeg afbeelding in de bijlage mee te sturen. Activiteit 1

Nadere informatie

Activiteiten Jaarverslag 2013

Activiteiten Jaarverslag 2013 Activiteiten Jaarverslag 2013 Inhoudsopgave 1 Een bezoek van de wethouder 2 Project Kunst en Cohesie 3 Bewonersdag 4 Bijeenkomst met de wijkbewoners 5 Burendag 6 Culturele thee avonden 7 De tafel van één

Nadere informatie

Zorgboerderij Schöttincksflier

Zorgboerderij Schöttincksflier Jaarverslag Januari 2012 - december 2012 Zorgboerderij Schöttincksflier Boerderijnummer: 869 Kwaliteitssysteem Zorgboerderijen Versie 4.1, juni 2011. Federatie Landbouw en Zorg Niets uit deze uitgave mag

Nadere informatie

Van 1 mei 2013 openbaar

Van 1 mei 2013 openbaar 1 Onderwerp Notulen van de B&W-vergadering d.d. 23 april 2013. Akkoord. BW-004454 2 Onderwerp Pilot oplaadpunten elektrisch rijden. R 1. Instemmen met het plaatsen van 4 laadpalen door Stichting E- laad.nl

Nadere informatie

U bent een gezelligheidsmens en wilt iets betekenen voor andere mensen. U hebt een rijbewijs.

U bent een gezelligheidsmens en wilt iets betekenen voor andere mensen. U hebt een rijbewijs. Als vervoerbegeleider vervoert u wijkbewoners die dit niet zelf (meer) kunnen naar de huisarts, ziekenhuis of supermarkt. Als de bewoner dit wil gaat u mee de spreekkamer in. U brengt de bewoner daarna

Nadere informatie

Miriam van Drunen Gehuwd, 3 kinderen (17, 14 en 5) HAVO A-verpleegkundige 1987 1995 verpleegkundige 1995 1999 administratief medewerker HBO APPB 1999 2006 p-adviseur, mobiliteitsconsulent, zzp-er Vanaf

Nadere informatie

Jaarverslag Optimistenbond 2013. (Inclusief de notulen van de jaarlijkse algehele ledenvergadering)

Jaarverslag Optimistenbond 2013. (Inclusief de notulen van de jaarlijkse algehele ledenvergadering) Jaarverslag Optimistenbond 2013 (Inclusief de notulen van de jaarlijkse algehele ledenvergadering) november 2014 Inleiding De optimistenbond bestaat nu, sinds 26 augustus 2009, 4 jaar. We zijn met een

Nadere informatie

Bewonersavond 9 november 2009 in de Minzerie te Enspijk. Van en voor bewoners van Enspijk

Bewonersavond 9 november 2009 in de Minzerie te Enspijk. Van en voor bewoners van Enspijk Bewonersavond 9 november 2009 in de Minzerie te Enspijk Van en voor bewoners van Enspijk Waarom? MooiWonenInEnspijk Initiatief van aantal Enspijkers Ten behoeve van de verbetering openbare ruimte en leefbaarheid

Nadere informatie

U bent vandaag hier bijeen om met elkaar te praten over een. gezonde leefomgeving. Ik wil daarom beginnen met u iets te

U bent vandaag hier bijeen om met elkaar te praten over een. gezonde leefomgeving. Ik wil daarom beginnen met u iets te 1 Goeiemorgen dames en heren! U bent vandaag hier bijeen om met elkaar te praten over een gezonde leefomgeving. Ik wil daarom beginnen met u iets te vertellen over de leefomgeving van mijn jeugd. Ik ben

Nadere informatie

dwijzer week 50 Zwolle Deel mooie foto`s! #Zwolle #MijnStad

dwijzer week 50 Zwolle Deel mooie foto`s! #Zwolle #MijnStad dwijzer week 50 Zwolle Deel mooie foto`s! #Zwolle #MijnStad Geslaagde stadsdialoog Zwolle Armoedevrij! Zwolle is een stad zijn waarin iedere inwoner meetelt en meedoet, wat je inkomen ook is. Dat is het

Nadere informatie

STICHTING OEGSTGEESTER KRINGLOOP. Jaarverslag Jaarverslag Stichting Oegstgeester Kringloop verslagjaar

STICHTING OEGSTGEESTER KRINGLOOP. Jaarverslag Jaarverslag Stichting Oegstgeester Kringloop verslagjaar Jaarverslag 2016 Jaarverslag Stichting Oegstgeester Kringloop verslagjaar 2016 1 1. Achtergrondinformatie soek 1.1 Ontstaan SOEK In 2013 is een initiatiefgroep ontstaan via een oproep in de Oegstgeester

Nadere informatie

Projectplannen Wijkplatform Voorburg Noord

Projectplannen Wijkplatform Voorburg Noord Projectplannen Wijkplatform Voorburg Noord Incl. aanbod ondersteuning door Gemeente Inleiding: Van projectplannen naar uitvoering Tijdens de werksessie (12 november 2015) hebben de wijkplatformleden hun

Nadere informatie

Beter van kunst - HagaZiekenhuis

Beter van kunst - HagaZiekenhuis Overeenkomstig met Navigator nummer VII.A, VII.B, VII.C & VIII.A Beter van kunst - HagaZiekenhuis In het HagaZiekenhuis was tot nu toe geen aanbod van aanvullende zorg. Vroeger bestond er bezigheidstherapie:

Nadere informatie

2 Mededelingen informerend Ernie heeft zich ziek gemeld, Hans komt later.

2 Mededelingen informerend Ernie heeft zich ziek gemeld, Hans komt later. MR AGENDA EN NOTULEN Datum: 21-01-13 Soort vergadering: MR Tijd: 20.00u-21.45u met uitloop tot 22.00u Nr. agendapunt status bijlagen Aandachtspunten Afspraken/besluiten 1 Welkom 2 Mededelingen informerend

Nadere informatie

Jaarverslag 2014 Als elke vrijwilliger een ster is, wordt het nooit meer donker!

Jaarverslag 2014 Als elke vrijwilliger een ster is, wordt het nooit meer donker! 1 Jaarverslag 2014 Geachte lezer, Een goede gewoonte die we in onze contacten met u er op nahouden is u te informeren door middel van een jaarverslag. Zo houden we u op de hoogte van het wel en wee van

Nadere informatie

Advies - Algemeen concept_software

Advies - Algemeen concept_software Met de invoering van de WFT is het advies van met name complexe producten niet meer hetzelfde. Aan de ene kant stelt de WFT dat het noodzakelijk is dat de adviseur een klantprofiel opstelt. Maar aan de

Nadere informatie

KRACHTIG EINDHOVEN. Eigenkracht van Eindhoven. Overzicht van initiatieven van Eigenkracht en Samen in Eindhoven

KRACHTIG EINDHOVEN. Eigenkracht van Eindhoven. Overzicht van initiatieven van Eigenkracht en Samen in Eindhoven KRACHTIG EINDHOVEN Eigenkracht van Eindhoven Overzicht van initiatieven van Eigenkracht en Samen in Eindhoven Een initiatief van: Februari 2015 Op 12 februari heeft D66 Eindhoven een themaavond georganiseerd

Nadere informatie

Jaarverslag Stichting Fietsmaatjes Millingen aan de Rijn

Jaarverslag Stichting Fietsmaatjes Millingen aan de Rijn Jaarverslag Stichting Fietsmaatjes Millingen aan de Rijn Verslag 2016 Activiteiten en mijlpalen 2016 Financieel Jaarverslag 2016 Begroting 2017 Beleidsplan Stichting Fietsmaatjes Millingen aan de Rijn

Nadere informatie

Doelstellingen Werkplan Langenboomse Zorg Centraal 2017 (LZC) Gebaseerd op onze missie en visie: Missie

Doelstellingen Werkplan Langenboomse Zorg Centraal 2017 (LZC) Gebaseerd op onze missie en visie: Missie Werkplan Langenboomse Zorg Centraal 2017 (LZC) Doelstellingen 2017 Gebaseerd op onze missie en visie: Missie De vereniging Langenboomse Zorg Centraal streeft na dat de inwoners van Langenboom zo lang mogelijk

Nadere informatie

Welkom. Algemene ledenvergadering 2016 Maandag 23 mei

Welkom. Algemene ledenvergadering 2016 Maandag 23 mei Welkom Algemene ledenvergadering 2016 Maandag 23 mei Programma Jaarverslag 2015 Financieel verslag 2015 / Begroting 2016 Bestuursverkiezingen Pauze Mededelingen Rondvraag Sluiting Jaarverslag 2015 Waar

Nadere informatie

Jaarplan 2017 Stichting Present Assen

Jaarplan 2017 Stichting Present Assen Jaarplan 2017 Stichting Present Assen Kun je in één dag veranderen wat in een jaar is misgegaan? Inhoud 1. Stichting Present Assen...3 1 Inhoud 1. Stichting Present Assen...3 1.1 Doelstelling 2017..3 1.2

Nadere informatie

Jaarverslag Januari 2013 - december 2013 Floradorpranch. Boerderijnummer: 1624

Jaarverslag Januari 2013 - december 2013 Floradorpranch. Boerderijnummer: 1624 Jaarverslag Januari 2013 - december 2013 Floradorpranch Boerderijnummer: 1624 Kwaliteitssysteem Zorgboerderijen Versie 4.1, juni 2011. Federatie Landbouw en Zorg Niets uit deze uitgave mag worden verveelvoudigd

Nadere informatie

Luisteren: muziek (B1 nr. 4)

Luisteren: muziek (B1 nr. 4) OPDRACHTEN LUISTEREN: MUZIEK www.nt2taalmenu.nl nt2taalmenu is een website voor mensen die Nederlands willen leren én voor docenten NT2. Iedereen die Nederlands wil leren, kan gratis online oefenen. Kijk

Nadere informatie

HANDTEKENINGEN DE CARNISSETUIN MOET BLIJVEN

HANDTEKENINGEN DE CARNISSETUIN MOET BLIJVEN HANDTEKENINGEN DE CARNISSETUIN MOET BLIJVEN In de periode medio juni 2015 tot en met begin oktober 2015 is door bewoners van Charlois en gebruikers van de Carnissetuin een petitie uitgevoerd, genaamd De

Nadere informatie

Eerste overleg, 22 oktober 2014. Welkom

Eerste overleg, 22 oktober 2014. Welkom Eerste overleg, 22 oktober 2014 Welkom Introductie Uit welke personen bestaat het feestweek comité? Hans Wind, Alex Mollema, Esther Ottens, Luit Oomkes, Paul Witkamp Doel van deze avond? Toelichting geven

Nadere informatie

Nieuwsbrief Vogelwerkgroep IVN Oisterwijk

Nieuwsbrief Vogelwerkgroep IVN Oisterwijk 4 e jaargang 2014 editie gierzwaluw 1 Nieuwsbrief Vogelwerkgroep IVN Oisterwijk Gierzwaluwwerkgroep Oisterwijk een samenwerkingsverband tussen vogelwerkgroep IVN Oisterwijk en vogelwerkgroep Midden-Brabant.

Nadere informatie

Een goed leven voor.

Een goed leven voor. Een goed leven voor. Juultje Holla - Perspectief - maart 2013 Als onderdeel van het ZonMW project Zeggenschap en Inclusie Met dank aan Rob, die mij hierbij enorm geholpen heeft. Een goed leven voor. Een

Nadere informatie

Jaarverslag 2016 & Jaarplan 2017

Jaarverslag 2016 & Jaarplan 2017 Jaarverslag 2016 & Jaarplan 2017 Januari 2017 1 van 8 Voorwoord Sinds 2009 is de Stichting Vrienden van Bruggerbosch officieel geregistreerd door de Belastingdienst als een Algemeen Nut Beogende Instelling.

Nadere informatie

Stage Praxis. Naam: Jos Verboom Klas: HA3B School: Merewade College VR

Stage Praxis. Naam: Jos Verboom Klas: HA3B School: Merewade College VR Stage Praxis Naam: Jos Verboom Klas: HA3B School: Merewade College VR Inhoudsopgave Inhoudsopgave Pagina 1 Inleiding Pagina 2 Bedrijfsinformatie Pagina 3 Personeel Pagina 4 Informatie over de winkel Pagina

Nadere informatie