Jaargang 2014 Uitgave 3 (september oktober 2014) Intern nieuws

Maat: px
Weergave met pagina beginnen:

Download "Jaargang 2014 Uitgave 3 (september oktober 2014) Intern nieuws"

Transcriptie

1 Nieuwsbrief Jaargang 2014 Uitgave 3 (september oktober 2014) Regio Leiden en omstreken, Bollenstreek en Rijnstreek. Stichting Vrijetijdsbesteding, Thuishulp en Vormingsactiviteiten Gabriël Metzustraat AJ Leiden vtvleiden@vtvzhn.nl Intern nieuws Opzeggen lidmaatschap Als je het lidmaatschap van een club bij VTV wilt stoppen dan kan dit elk kwartaal (met uitzondering van de buitenactiviteiten). Je moet dit aangeven voor het kwartaal begint. Dit kan schriftelijk, via de mail of telefonisch. Let op: je bent contributie verschuldigd tot en met het kwartaal waarin je opzegt. Wil je niets meer doen bij VTV denk er dan ook aan je basislidmaatschap te stoppen. Dit moet voor 1 januari. De termijnen lopen van: 1 januari - 31 maart, 1 april - 30 juni, 1 juli - 30 september, 1 oktober - 31 december Start activiteiten Vanaf maandag 1 september a.s. starten de meeste reguliere activiteiten weer. De medewerkers en vrijwilligers van VTV regio Leiden staan alweer in de startblokken bij de diverse activiteiten. Wij hopen dat jullie net zo n zin hebben in het nieuwe seizoen. Vakantie/vrije dagen Donderdag 2 en vrijdag 3 oktober zijn er geen activiteiten vanwege Leidens Ontzet (met uitzondering van dansclub kinderen in Alphen en funavond Rijnstreek, deze gaan wel door) Herfstvakantie: 18 oktober tot 26 oktober 2014 (alle activiteiten gaan door met uitzondering van judo, streetdance jeugd, dansclub kinderen in Alphen. Deze activiteiten gaan niet door). Reminder voor de woonlocaties: vergeet de taxi voor jullie cliënt(en) niet af te zeggen op de dagen dat de activiteiten vervallen. Cursus Wie ben ik? Wie ken ik? (NIEUW) Meer vrienden maken? Beter contact met je familie onderhouden? Weten wie je kan bellen als je hulp nodig hebt? Kom naar de training Wie ben ik? Wie ken ik? In deze training leer je jezelf beter kennen; hoe kom ik over?, waar ben ik goed in?, wat vind ik belangrijk in vriendschappen?. Hoe krijg ik nieuwe contacten, hoe onderhoud ik goede contacten met familie, collega s, buren.. Ook onderzoek je jouw hartenwens en werk je aan het vervullen hiervan! De training Wie ben ik en wie ken ik? bestaat uit 6 bijeenkomsten en een terugkomavond en wordt gegeven door een MEE-consulent en een VTV-vrijwilliger. Informatie Startdatum: 8 oktober 2014 woensdag Data: 08, 15, 22 en 29 oktober en 12 november december 2014 (terugkomavond) Tijd: van tot uur Locatie: Buurthuis Vogelvlucht, Boshuizerlaan 5, 2321 SG in Leiden Kosten cursus: 25,00 per persoon voor 7 lessen Meer informatie: VTV regio Leiden, telefoon: of vtvleiden@vtvzhn.nl Aanmelden: vóór bij VTV regio Leiden De cursus is bedoeld voor mensen vanaf 18 jaar met een lichte beperking en/of autisme.

2 Integratie diner Donderdag 9 oktober 2014 organiseert VTV regio Leiden het integratie diner. Voor wie is dit diner: - voor leden VTV Leiden; - voor vrijwilligers VTV Leiden; - voor buurtbewoners Groenoord Zuid, Noord en de nieuwe wijken Nieuw Leyden en nieuw Groenoord; - iedereen die dit een bijzonder leuk initiatief vindt. Wat willen we met dit diner? Wij hopen dat er, doordat we samen eten, meer van elkaar te weten komen en meer begrip voor elkaar krijgen. De avond begint om uur. We starten met een kopje koffie/thee. Rond uur gaan we aan tafel. Om uur zijn we klaar met eten en kunnen we onder het genot van een kopje koffie/thee gezellig napraten. Kosten: 8,25 incl. kopje koffie/thee. Graag bij binnenkomst betalen. Locatie: clubgebouw VTV, Gabriël Metzustraat 4, 2316 AJ in Leiden. Aanmelden: vóór maandag 6 oktober uur. Er is plek voor maximaal 40 personen. VOL=VOL. Voor vragen en/of aanmelden: of vtvleiden@vtvzhn.nl Kookmiddag voor tieners De kookmiddag voor tieners start later in het seizoen. We zijn nog op zoek naar een vakkracht die samen met de tieners heerlijke gerechten gaat maken. We hebben goede hoop dat dit binnenkort gaat lukken. Gelukkig blijft Paco als vrijwilliger bij het koken. Wanneer we meer weten over de start, komt dit in de volgende nieuwsbrief. Darttoernooi Sponsors bedanken! De vakantiedagopvang zit er weer op. We kunnen terugkijken op een geslaagde VDO voor de kinderen (Noordwijk) en tieners (Voorschoten) en jongeren (Alphen a.d. Rijn). Wij willen het Madurodamfonds en het Nuts-Ohrafonds bedanken voor de financiële bijdrage. VTV ZHN bedankt ook Fonds Verstandelijk Gehandicapten voor hun bijdrage aan het project Wie ben ik, wie ken ik. Op zaterdag 1 november 2014 organiseert VTV Leiden het 4 e regionale darttoernooi voor mensen met een beperking. Er wordt gestreden om de Cor Swanenburg bokaal. De voorronden starten om uur en de finale wordt rond uur verwacht. Wil je komen kijken? Je bent van harte welkom om de darters aan te moedigen. Locatie: speeltuin Westerkwartier, Ten Katestraat 10-a, 2312 AV in Leiden Sponsor van dit toernooi is woningcorporatie Portaal in Leiden.

3 Extern nieuws Activiteitenaanbod Ipse de Bruggen locatie Nieuwveen ( ) De afdeling Educatie van Ipse de Bruggen organiseert diverse cursussen en trainingen zoals: - werken in een horeca team; - werken in de schoonmaak; - werken op de kinderboerderij; - werken in een groenvoorziening; - werken in een winkel; - werken met textiel; - EHBO en veiligheid op je werk; - vergaderen bij het werkoverleg; - zorg en begeleidingsplan; - training Brug naar Werk; Voor meer informatie of aanmelden kun je terecht bij de afdeling Educatie, of Team.Educatie.Nieuwveen@ipsedebruggen.nl Eten bij GGZ Rijnstreek in het Trefpunt De GGZ in Alphen aan den Rijn stelt zich steeds meer open voor andere doelgroepen. Elke dag wordt er voor hun cliënten gekookt door een kok. Van dinsdag tot en met vrijdag om uur stelt het Trefpunt dit gezamenlijke eetmoment ook open voor niet-cliënten. Ook mensen met een beperking (verstandelijk en/of autisme) kunnen nu dus terecht bij het Trefpunt voor een heerlijke maaltijd. Wil je hier een keer komen eten, dan ben je van harte welkom. Geef je op de dag dat je mee wilt eten op vóór uur. Dit kan telefonisch via telefoonnummer De kosten voor een 3-gangen menu zijn 7,00 per persoon en moet contant betaald worden. Er wordt wel verwacht dat je meehelpt met de tafel afruimen en de afwas. Het adres van het Trefpunt van de GGZ is Toermalijnstraat 1 in Alphen aan den Rijn. Voor overige vragen kun je ook contact opnemen via het bovenstaand telefoonnummer.

4 Sportpagina De sportconsulent helpt je op weg! Je hebt een beperking? Je wilt graag sporten? Je weet niet waar en hoe? Voor alle vragen op het gebied van sport en beweging kun je terecht bij de sportconsulent van VTV. De sportconsulent helpt inwoners van Leiden om een antwoord te geven op hun sportvragen. Indien gewenst gaat de sportconsulent mee naar de vereniging om hier verder kennis te maken. Heb jij een sportvraag? Stel deze dan via of telefonisch bij VTV via (vraag naar de sportconsulent). Tennis Tennis is een sport voor jong en oud. En je kunt het hele jaar door buiten tennissen bij KLTV in Katwijk. Schoolsport Het is voor leerlingen van scholen voor speciaal onderwijs mogelijk om kennis te maken met allerlei sportactiviteiten tegen een minimale bijdrage van 12,50. De jeugdleden ontvangen het nieuwe schoolsportaanbod bij deze Nieuwsbrief. Heeft u het aanbod niet ontvangen? Bel of mail dan naar VTV, dan sturen we u dit toe. Vanaf 1 oktober 2014 start weer het nieuwe winterseizoen. Heb je altijd al willen leren tennissen? Dan kun je je nu aanmelden voor (proef)lessen. Je kunt dan kijken of je het leuk vindt. Bij KLTV in Katwijk is het G-tennis op zaterdagochtend. De contributie bedraagt ± 57,00 Lessen bedraagt ± 72,00 Meer informatie is verkrijgbaar bij tennisleraar Marco Vlieland, telefoonnummer: Bij onderstaande activiteiten is er plaats voor nieuwe leden Korfbal Velocitas Het G-team van Korfbalvereniging Velocitas uit Leiderdorp is op zoek naar versterking. Dus kom jij ook? Zowel mannen als vrouwen vanaf 18 jaar zijn van harte welkom. De contributie kost 125,00 per jaar (2014). Je mag 1 tot 2 keer een gratis proefles meemaken. Locatie: korfbalvereniging Velocitas, sportpark de Bloemerd, Bloemerd 7, 2353 BZ in Leiderdorp. Het korfballen bij Velocitas bestaat uit training op donderdag van tot uur. De training start vanaf 28 augustus Geregeld zijn er ook wedstrijden op zaterdag. Op zaterdag 13 september a.s. is er een open dag bij het G-team van Velocitas. Wil je een keer komen meedoen? Kom dan van tot uur naar sportpark de Bloemerd. Meer informatie of aanmelden kan bij: Aldrik Frik, tc@sv-velocitas.nl of neem contact op met VTV, Ella Koning, tel of vtvleiden@vtvzhn.nl

5 Dansclub de Blauwe tenen (open avonden) Dansen is leuk en, als je het goed doet, een goede manier van bewegen. De ene persoon kan makkelijk dansen en de ander heeft meer training nodig. Welk type ben jij? Het maakt niet uit of je al ervaring hebt met dansen of het gewoon eens wilt proberen. Je bent van harte welkom bij dansclub de Blauwe tenen. Vanaf september is het weer elke dinsdagavond een feestje bij ons op de dansvloer. Denk bijvoorbeeld aan de salsa, de chacha of een andere mooie dans, het kan bij ons allemaal! Elke week kun je meer bijleren en het zal steeds beter gaan. Het hele jaar wordt er geoefend, zodat voor de zomervakantie afgedanst kan worden. Wil jij dit niet missen? Kom dan op dinsdag meedoen met de dansclub De Blauwe tenen. Op dinsdag 2 en 9 september zijn er open avonden bij de dansclub. Zien we jou dan ook? Je hoeft je niet van te voren aan te melden. Van tot ben je van harte welkom in het clubgebouw van VTV! Hobbyclub De Hobbyclub is op zoek naar enthousiaste knutselaars. Vind je het leuk om met papier, lijm en verf mooie dingen te maken? Dan is de Hobbyclub echt iets voor jou! De hobbyclub is op donderdag van tot uur. De contributie bedraagt 110,00 per jaar (2014). Je mag 1 tot 2 keer gratis komen knutselen om te kijken of het iets voor jou is. Toneelgroep De Stralende Sterren In het voorjaar heeft de toneelgroep de voorstelling Café t Bakkie gespeeld. In een Amsterdams kroegje speelde zich lief en leed af tussen de stamgasten en de barman. Natuurlijk was er ook ruimte voor een lied en een dansje. Het draaiorgel van buurman Krul verhoogde de sfeer. Alle bezoekers waren het er over eens dat het prachtig theater was. De Sterren hebben weer gestraald. In september start het nieuwe theaterseizoen, de groep gaat haar best doen om komend jaar weer zo n geweldige voorstelling te maken. Zij gaan hiervoor iedere maandagavond van tot uur repeteren, samen met de vrijwilligers Peter, Nadja, Michel en Margreet. Er is plaats voor nieuwe toneelspelers. Houd jij van (toneel)spelen, dansen, verkleden, zingen en musical? Meld je dan aan voor de Stralende Sterren en speel ook zo n mooie hoofdrol! In bovenstaande stukjes zijn een aantal activiteiten uitgelicht, waarbij nog extra deelnemers aan de activiteit mee kunnen doen. Naast deze activiteiten zijn er natuurlijk veel meer opties. Zo is er bijna bij elke activiteit van VTV nog wel plek voor nieuwe deelnemers. Wat denk je bijvoorbeeld van de (tiener)disco, het eetcafé, streetdance, voetbal, korfbal, VTV-Café of bijvoorbeeld fitness? Ben je nog op zoek naar een leuke activiteit? Neem gerust contact op met VTV om de mogelijkheden te bespreken!

6 Wist je dat? VTV-Café (voorheen Zaterdagavondsoos) Is de kroeg in de stad te groot, te druk of te onbekend voor jou? Heb je geen bekenden die met je mee willen naar de kroeg? Of wil je juist met vrienden/vriendinnen ergens heen, maar weet je niet goed waar je naar toe kunt? Ben je op zoek naar een leuke, gezellige plek om in het weekend naar toe te gaan voor een drankje of gezelligheid? Het VTV-clubgebouw is dan de plek, want daar is elke laatste zaterdag van de maand VTV-Café! Bij VTV-Café staat gezelligheid voorop! Kom je alleen of met anderen, het kan allemaal! Er zijn vrijwilligers aanwezig die je voorzien van een drankje of eventueel een snack. Ze staan daarnaast ook altijd klaar voor een praatje. Heb je zin om ook een keer naar het VTV-Café te komen, kom dan gezelig een keertje langs. Op zaterdag 27 september 2014 word het VTV-Café feestelijk geopend met een lekkere barbecue, wil je hierbij aanwezig zijn en een lekker stukje vlees mee eten, dien je je wel van te voren aan te melden bij het VTV. De kosten voor deze barbecue kosten 15,00 euro per persoon. De barbecue is van tot uur. Op 27 september is de opening met een barbecue en vervolgens is VTV-Café dit jaar geopend op 25 oktober en 29 november van tot uur (vrije inloop dus je hoeft je niet vooraf aan te melden). Locatie: Clubgebouw VTV, Gabriel Metzustraat 4, 2316 AJ in Leiden. VTV-Café is bedoeld voor volwassenen vanaf 18 jaar met een lichte verstandelijke beperking en/of autisme. De entree bedraagt 3,60 per keer. Dus onthoudt...vanaf september is het elke laatste zaterdag van de maand tijd voor VTV-Café. Vakantieproject zomer 2014 Tijdens de mooie zomer hebben we vele leuke uitstapjes kunnen doen. In juli zijn we een dagje naar het Zuiderzeemuseum geweest. Met de bus, deels gesponsord door de Lions, zijn we naar Enkhuizen gegaan. Van garnalenpellers tot verhalen over toen tot gerookte vis en souvenirs: we hebben een geweldige dag gehad! VTV-consulente Kitty van Schie samen met Els Keij Club Iedereen doet Mee (CIDM) In de extra bijlage voor alle leden (volwassenen) is het programma voor november 2014 niet opgenomen. CIDM heeft dan haar 10-jarig jubileum. In deze maand gaan we een speciale activiteit organiseren. We zijn hier volop mee bezig. Mocht het allemaal definitief zijn, dan krijgen alle leden van Club Iedereen doet mee de informatie.

7 De Vrijetijdsbank Bij de Vrijetijdsbank zijn meerdere matches gemaakt. Een deelnemer en vrijwilliger ondernemen samen activiteiten, zoals wandelen, ergens wat drinken, naar de bioscooop, samen vissen of koken. Wat zij gaan doen bepalen de deelnemer en vrijwilliger in goed overleg. Al enige jaren zijn er ook behoorlijk wat stagiaires actief voor de Vrijetijdsbank. Het afgelopen schooljaar zijn er weer een aantal leuke matches geweest. Een match, deelnemer Fabiola en stagiaire Annemarieke, hebben over hun match een leuk artikel geschreven. Ook dit jaar hopen wij weer matches te kunnen maken met nieuwe stagiaires of vrijwilligers. Heb je hiervoor interesse? Neem dan contact op met VTV! Updaten Vrijetijdsbank De ingeschreven deelnemers van de Vrijetijdsbank ontvangen binnenkort een brief. VTV probeert alle deelnemers van de Vrijetijdsbank te koppelen, maar helaas is dit tot nu toe nog niet voor iedereen gerealiseerd. Sommige deelnemers staan al een enige tijd ingeschreven. Bij de inschrijving hebben wij altijd een kennismakingsgesprek, waarin onder andere wordt besproken wat een deelnemer wil doen, met wat voor type vrijwilliger, op welke dag hij/zij beschikbaar is en eventuele de bijzonderheden die noodzakelijk zijn om te weten. Aangezien sommigen deze kennismaking al enige tijd geleden hebben gehad blijkt bij het maken van een match soms de informatie niet meer correct te zijn. Daarom willen wij van iedereen die ingeschreven staat nagaan wat de huidige stand van zaken is. Dit is noodzakelijk bij het maken van een passende match. Om alle informatie weer up-to-date te maken, ontvangen alle ingeschreven deelnemers een vragenlijst. Door deze vragenlijst ingevuld retour te sturen, wordt het mogelijk gemaakt om een goede match te vinden. Wil je de vragenlijst zo volledig mogelijk ingevuld retour sturen? De kans op een passende match wordt groter als we over de juiste informatie beschikken. Fabiola en Annemarieke Wij zijn Fabiola en Annemarieke. Via het maatjesproject hebben wij elkaar, dankzij het VTV, leren kennen en doen wij sinds begin december allemaal leuke activiteiten samen. We vinden het erg gezellig met elkaar en doen dan ook iedere week iets leuks samen. We hebben al veel gedaan. We zijn samen naar de film geweest, doen leuke spelletjes, we gaan af en toe iets drinken, we zijn naar de Bosrand geweest, gewinkeld, samen gezwommen in zwembad De Hoorn en in het Tikibad en ondertussen kletsen en lachen we veel bij. Ook is Annemarieke komen kijken bij de Funavond van VTV. Hier hebben ze samen gesjoeld, Fabiola haar moeder was er toen ook gezellig bij. Annemarieke is ook langsgeweest bij Fabiola haar werk. Annemarieke heeft hier Fabiola haar collega s ontmoet en gezien wat Fabiola allemaal doet op haar werk. Fabiola werkt vaak in het atelier. Ook kent Annemarieke de leiding van haar woonlocatie en hebben we elkaars vrienden en familie ontmoet. Ook is Annemarieke langs geweest op Fabiola haar verjaardag, ook hier waren veel vrienden van Fabiola. We hebben nog veel leuke dingen op de planning staan en kijken hier dan ook erg naar uit. Doordat we elkaar kunnen bellen is het handig om bepaalde afspraken te maken en te bespreken wat we gaan doen. Liefs van Fabiola en Annemarieke

8 Vrijwilligers Vrijwilligers vacatures Bij VTV is er altijd vraag naar nieuwe vrijwilligers. Op dit moment zoeken we vrijwilligers voor de volgende activiteiten: Zwemmen: Op maandagavond is het Vijf Mei-bad gereserveerd voor zwemmers van het VTV. Er zijn rustige baantjestrekkers, fanatieke waterpoloërs, wedstrijdzwemmers en kinderen leren de eerste beginselen van de zwemkunst. Houdt u van water en vindt u het leuk om een of meerdere van deze activiteiten te begeleiden, dan zoeken wij u! maandag van uur. Locatie: zwembad Vijf Mei, Boshuizerlaan 1 in Leiden Fitness Leiderdorp: Sporten is gezond! Iedere donderdagavond wordt er aan fitness gedaan bij Felter Sport in Leiderdorp. Vrijwilligers begeleiden de deelnemers bij de trainingen. donderdag van uur. Locatie: Fitnesscentrum Felter Sport, Bloemerd 1-b, 2353 BZ in Leiderdorp Voetbal: De bekendste sport in Nederland wordt ook door VTV beoefend! Wil jij een bijdrage leveren bij de trainingen en/of wedstrijden van het G-voetbal? Geef dit dan aan bij VTV! training op woensdag van uur en wedstrijd op zaterdag (tijd variabel) Locatie: Voetbalvereniging UVS, Kikkerpolder in Leiden Disco: Wij zoeken mensen die het leuk vinden om te dansen met onze deelnemers, de sfeer erin willen houden en met de andere vrijwilligers willen waken over de veiligheid. De muziek wordt gedraaid door deelnemers zelf. De disco wordt bezocht door zo n 60 deelnemers per avond. Locatie: VTV-clubgebouw in Leiden. vrijdag (even weken) van uur. LaSoos: Eenmaal per twee weken is er een speciale soos voor mensen met autisme. Tijdens deze soos wordt er gezellig een drankje gedronken en gekletst. Ook zijn er regelmatig leuke andere activiteiten (koken, spelletjes). Wil jij je graag inzetten bij deze groep, dan ben je van harte welkom! Locatie: VTV-clubgebouw in Leiden. vrijdag (oneven weken) van uur. Gezonde Leefstijl: cursus Kook jezelf naar de top! Binnen het Project Gezonde Leefstijl organiseert het VTV verschillende cursussen, waaronder een cursus koken voor mensen met een lichte beperking. De cursus bestaat uit 8 lessen en staat in het teken van gezond koken en informatie over gezonde voeding. Vind jij het leuk om de cursisten te helpen bij het bereiden van een gezonde maaltijd, en hierbij de vakkracht te ondersteunen? We horen het graag! zaterdag van uur (8x in periode 11 oktober t/m 29 november 2014) Mocht je interesse hebben om als vrijwilliger bij een van deze activiteiten actief te worden, neem dan contact op met VTV. Heb je interesse in een andere activiteit, maar staat deze niet bovenstaand genoemd. Laat dit dan ook weten, want er is bij VTV altijd veel mogelijk! Grote Studiedag voor vrijwilligers (REMINDER) Op zaterdag 27 september a.s. organiseert VTV Zuid-Holland Noord een grote studiedag. Ben je nog niet aangemeld? Je kunt je nog aanmelden tot 15 september. Voor meer info vtvleiden@vtvzhn.nl

9 Jubilarissen (vrijwilligers VTV Leiden) 5 jaar: Daniëlle van Wijk (per ) Ronald Ligny (per ) Trudy Mink (per ) Cris Clarijs (per ) Marco Ruijven (per ) Henk Zwaaneveld (per ) Sjon Zwart (per ) Pauline Gerrits (per ) Mirjam Lichtenauer (per ) Daniek v.d. Meyden (per ) Frans Vogels (per ) 10 jaar: Jan Salomons (per ) An Zirkzee (per ) Ruud Boers (per ) Jeanet ter Huurne (per ) Ivonne v.d. Meij (per ) David Holswilder (per ) Medewerkers VTV Leiden Monique Tromp Regiomanager Esther Donath Administratief medewerker Guus v.d. Meer Consulent Ella Koning Consulent Kitty van Schie Consulent/sportconsulent Kirsten Mollema Consulent Alex Hulst Activiteitenbegeleider Henk de Vries Huishoudelijk medewerker

10 Clubkalender VTV Leiden (september oktober 2014) Vakanties/feestdagen Op onderstaande data zijn er geen activiteiten tenzij deze vermeld worden 2 oktober oktober okt t/m 26 okt 2014 Taptoe-avond (Leidens Ontzet) Leidens Onzet. Let op: alle activiteiten vervallen behalve gaan dansclub kinderen in Alphen en Funavond Rijnstreek. Deze activiteiten gaan wel door. Herfstvakantie. Let op: alle activiteiten gaan door behalve judo, streetdance jeugd, dansclub kinderen in Alphen. Deze activiteiten gaan niet door. Evenementen/thema-activiteiten Vrijdag 5 september Vrijdag 12 september Zaterdag 13 september Zaterdag 13 september Vrijdag 19 september Zaterdag 20 september Zaterdag 27 september Zaterdag 27 september Maandag 29 september Vrijdag 3 oktober Vrijdag 10 oktober Zondag 12 oktober Zaterdag 18 oktober Vrijdag 24 oktober Zaterdag 25 oktober Maandag 27 oktober Vrijdag 7 november Vrijdag 21 november Zaterdag 29 november Funavond Rijnstreek / iedereen vanaf 18 jaar Vriendenclub Nieuwkoop / voor jongeren in de leeftijd van 16 tot 20 jaar (LVG) Zeilen/sloep varen op de Kaag / voor iedereen Kanodag bij Kanovereniging Rijnland / voor iedereen Tienerdisco in Alphen a.d. Rijn / voor tieners in de leeftijd van 12 tot 20 jaar Club Go (gourmetten) / voor volw in de leeftijd van 18 tot 30 jaar (LVG) Grote Studiedag voor vrijwilligers Barbecue leden vriendenclub Jij&Ik en bezoekers VTV-Café (voorheen zaterdagavondsoos) / voor ML-niveau volwassenen (LVG) EHBO Thema-avond kleine verwondingen / iedereen vanaf 18 jaar Funavond Rijnstreek / iedereen vanaf 18 jaar Vriendenclub Nieuwkoop (barbecue) / voor jongeren in de leeftijd van 16 tot 20 jaar (LVG) Club Iedereen doet Mee (glow in the dark midgetgolf / voor ML-niveau volwassenen (LVG) Club Go (sieraden maken) / voor volw in de leeftijd van 18 tot 30 jaar (LVG) Tienerdisco in Alphen a.d. Rijn / voor tieners in de leeftijd van 12 tot 20 jaar VTV-Café (voorheen zaterdagavondsoos) / voor ML-niveau volwassenen (LVG) EHBO Thema-avond bewustzijnsvermindering / iedereen vanaf 18 jaar Funavond Rijnstreek / iedereen vanaf 18 jaar Tienerdisco in Alphen a.d. Rijn / voor tieners in de leeftijd van 12 tot 20 jaar VTV-Café (voorheen zaterdagavondsoos) / voor ML-niveau volwassenen (LVG)

11 Overzicht rooster reguliere activiteiten Maandag Judo jeugd van tot uur (wekelijks) Computerclub voor mensen met autisme van tot uur (wekelijks) Dartclub van tot uur (1x per 2 weken) Ontspanningscursus van tot uur (wekelijks) Toneelclub De Stralende Sterren van tot uur (wekelijks) Waterpolo van tot uur (wekelijks) Zwemmen van tot uur of van tot uur (wekelijks) Bollenstreek Bowlen Sassenheim van tot uur (1x per 2 weken) Dinsdag Timmerclub tieners met autisme van tot uur (wekelijks) Dansclub De Blauwe Tenen van tot uur (wekelijks) Muziekgroep De Blauw Vrolijke Sleutels van tot uur (wekelijks) Woensdag Korfbal Trigon van tot uur (wekelijks) Muziekgroep De Sleutels van tot uur (wekelijks) Schaatsen jeugd (winter) van tot uur (wekelijks van oktober tot februari) Skaten jeugd (zomer) van tot uur (wekelijks van mei tot september) Timmerclub van tot uur (wekelijks) Voetbal UVS van tot uur (wekelijks) Streetdance Bounce van tot uur (wekelijks) Donderdag Vrijdag Zaterdag Eetcafé van tot uur (wekelijks) Fitness van tot uur (wekelijks) Hobbyclub-handwerken van tot uur (wekelijks) Hobbyclub-breien van tot uur (wekelijks) Internetcafé van tot uur (wekelijks) Korfbal Velocitas van tot uur Streetdance jeugd van tot uur (wekelijks) Eetcafé van tot uur (wekelijks) Disco van tot uur (1x per 2 weken op de even weken) LaSoos van tot uur (1x per 2 weken op de oneven weken) Rijnstreek e.o. Dansclub voor kinderen in Alphen a.d. Rijn van tot uur (wekelijks) Funavond in Alphen a.d. Rijn van tot uur (1x per maand) Tienerdisco in Alphen a.d. Rijn van tot uur (1x per maand) Vriendenclub in Nieuwkoop van tot uur (1 x per maand) Vriendenclub Jij en Ik (1x per maand, tijd afhankelijk van activiteit) Kookmiddag voor tieners van tot uur (1x per maand) Wandelen op zaterdagochtend (1x per 2 weken) VTV-Café van tot uur (laatste zaterdag van de maand) Club Go (3 e zaterdag van de maand, tijd afhankelijk van activiteit) Zondag Bowlen van tot uur en van tot uur (ong. 1x per 2 weken) Club Iedereen doet Mee (2e zondag van de maand, tijd afhankelijk van activiteit)

Extra bijlage leden Cursussen/activiteiten die binnenkort gaan starten bij VTV regio Leiden

Extra bijlage leden Cursussen/activiteiten die binnenkort gaan starten bij VTV regio Leiden Extra bijlage leden Cursussen/activiteiten die binnenkort gaan starten bij VTV regio Leiden Algemeen: je dient basislid à 17,50 per jaar te zijn om deel te kunnen nemen aan (alle) activiteiten van het

Nadere informatie

Alle medewerkers van VTV Leiden wensen u een mooi en voorspoedig 2016. Wist je dat?

Alle medewerkers van VTV Leiden wensen u een mooi en voorspoedig 2016. Wist je dat? Nieuwsbrief Jaargang 2016 Uitgave 1 (januari-februari-maart) Regio Leiden en omstreken, Bollenstreek en Rijnstreek. Stichting Vrijetijdsbesteding, Thuishulp en Vormingsactiviteiten Gabriël Metzustraat

Nadere informatie

Nieuwsbrief. Intern nieuws

Nieuwsbrief. Intern nieuws Nieuwsbrief Jaargang 2014 Uitgave 4 (november december 2014) Regio Leiden en omstreken, Bollenstreek en Rijnstreek. Stichting Vrijetijdsbesteding, Thuishulp en Vormingsactiviteiten Gabriël Metzustraat

Nadere informatie

Nieuwsbrief. Intern nieuws. Jaargang 2014 Uitgave 1 (januari februari maart 2014)

Nieuwsbrief. Intern nieuws. Jaargang 2014 Uitgave 1 (januari februari maart 2014) Nieuwsbrief Jaargang 2014 Uitgave 1 (januari februari maart 2014) Regio Leiden en omstreken, Bollenstreek en Rijnstreek. Stichting Vrijetijdsbesteding, Thuishulp en Vormingsactiviteiten Gabriël Metzustraat

Nadere informatie

Extra bijlage leden Cursussen/activiteiten die binnenkort gaan starten bij VTV regio Leiden

Extra bijlage leden Cursussen/activiteiten die binnenkort gaan starten bij VTV regio Leiden Extra bijlage leden Cursussen/activiteiten die binnenkort gaan starten bij VTV regio Leiden Algemeen: je dient basislid à 17,50 per jaar te zijn om deel te kunnen nemen aan (alle) activiteiten van het

Nadere informatie

Jaargang 2017 Uitgave 1 (januari, februari en maart 2017) Wist je dat?

Jaargang 2017 Uitgave 1 (januari, februari en maart 2017) Wist je dat? Nieuwsbrief Jaargang 2017 Uitgave 1 (januari, februari en maart 2017) Regio Leiden en omstreken, Bollenstreek en Rijnstreek. Stichting Vrijetijdsbesteding, Thuishulp en Vormingsactiviteiten Gabriël Metzustraat

Nadere informatie

Extra bijlage leden Cursussen/activiteiten die binnenkort gaan starten bij VTV regio Leiden

Extra bijlage leden Cursussen/activiteiten die binnenkort gaan starten bij VTV regio Leiden Extra bijlage leden Cursussen/activiteiten die binnenkort gaan starten bij VTV regio Leiden Algemeen: je dient basislid à 17,50 per jaar te zijn om deel te kunnen nemen aan (alle) activiteiten van het

Nadere informatie

Extra bijlage leden Cursussen/activiteiten die binnenkort gaan starten bij VTV regio Leiden

Extra bijlage leden Cursussen/activiteiten die binnenkort gaan starten bij VTV regio Leiden Extra bijlage leden Cursussen/activiteiten die binnenkort gaan starten bij VTV regio Leiden Algemeen: je dient basislid à 17,50 per jaar te zijn om deel te kunnen nemen aan (alle) activiteiten van het

Nadere informatie

Jaargang 2016 Uitgave 3 (september en oktober 2016) Wist je dat?

Jaargang 2016 Uitgave 3 (september en oktober 2016) Wist je dat? Nieuwsbrief Jaargang 2016 Uitgave 3 (september en oktober 2016) Regio Leiden en omstreken, Bollenstreek en Rijnstreek. Wist je dat? Stichting Vrijetijdsbesteding, Thuishulp en Vormingsactiviteiten Gabriël

Nadere informatie

Nieuwsbrief. Intern nieuws. Jaargang 2015 Uitgave 2 (april juni 2015)

Nieuwsbrief. Intern nieuws. Jaargang 2015 Uitgave 2 (april juni 2015) Nieuwsbrief Jaargang 2015 Uitgave 2 (april juni 2015) Regio Leiden en omstreken, Bollenstreek en Rijnstreek. Stichting Vrijetijdsbesteding, Thuishulp en Vormingsactiviteiten Gabriël Metzustraat 4 2316

Nadere informatie

Extra bijlage leden Cursussen/activiteiten die binnenkort gaan starten bij VTV regio Leiden

Extra bijlage leden Cursussen/activiteiten die binnenkort gaan starten bij VTV regio Leiden Extra bijlage leden Cursussen/activiteiten die binnenkort gaan starten bij VTV regio Leiden Algemeen: je dient basislid à 17,50 per jaar te zijn om deel te kunnen nemen aan (alle) activiteiten van het

Nadere informatie

Informatie tweede clubperiode 2013

Informatie tweede clubperiode 2013 Informatie tweede clubperiode 2013 De eerste clubperiode van 2013 gaat alweer aardig opschieten. Voor je ligt het nieuwe clubboekje van VTV Delft locatie Nootdorp voor de tweede periode van 2013! De clubperiode

Nadere informatie

Intern nieuws. Overleden

Intern nieuws. Overleden Nieuwsbrief Jaargang 2014 Uitgave 2 (april mei juni 2014) Regio Leiden en omstreken, Bollenstreek en Rijnstreek. Stichting Vrijetijdsbesteding, Thuishulp en Vormingsactiviteiten Gabriël Metzustraat 4 2316

Nadere informatie

MPS Prins Willem Alexander. Bootvakantie 2015 11 oktober t/m 16 oktober

MPS Prins Willem Alexander. Bootvakantie 2015 11 oktober t/m 16 oktober Bootvakantie 2015 11 oktober t/m 16 oktober Voorwoord Namens Stichting On Toer heten we iedereen welkom aan boord van de Mps Prins Willem Alexander. Wij vinden het leuk dat jullie keuze op onze bootvakantie

Nadere informatie

Uitstapgroepen. Eetcafé. Vriendenkring

Uitstapgroepen. Eetcafé. Vriendenkring Welzijnsorganisatie van Houten&co is er voor alle inwoners van Houten, dus ook voor mensen met een (licht) verstandelijke beperking en psychische kwetsbaarheid. Met inzet van enthousiaste vrijwilligers

Nadere informatie

Berghuizen Breed. Doe mee met leuke activiteiten in Zuid-Berghuizen!

Berghuizen Breed. Doe mee met leuke activiteiten in Zuid-Berghuizen! Tot woensdag 9 maart aanmelden Berghuizen Breed De eerste testuitgave in Zuid-Berghuizen, gemaakt en bezorgd door vrijwilligers. Lees en laat ons weten wat u ervan vindt! Mail uw ervaring, tips en vragen

Nadere informatie

Gewoon zo! WONEN: HOE ONTMOET JE BUURTBEWONERS?

Gewoon zo! WONEN: HOE ONTMOET JE BUURTBEWONERS? Gewoon zo! WONEN: HOE ONTMOET JE BUURTBEWONERS? Inhoud WELKE INFORMATIE VIND JE IN DIT BOEKJE? Bladzijde 3 - Waarom een boekje over je buurt? Bladzijde 4 - Ontdek je buurt Bladzijde 6 - Een buurtkaart

Nadere informatie

Informatie tweede clubperiode 2012

Informatie tweede clubperiode 2012 Informatie tweede clubperiode 2012 De eerste clubperiode van 2012 zit er alweer op. Voor je ligt het nieuwe clubboekje van Bureau Vrije Tijd voor het tweede half jaar van 2012! De clubperiode loopt deze

Nadere informatie

Informatie tweede clubperiode 2015

Informatie tweede clubperiode 2015 Informatie tweede clubperiode 2015 De tijd gaat snel en ook de eerste clubperiode is alweer bijna afgelopen (zaterdag 11 juli 2015). Voor je ligt het nieuwe clubboekje van VTV Delft locatie Craeyenburch

Nadere informatie

Werkdagen Vrije tijd Op de maandag is Vrije tijd gesloten, de Leenderij is op deze dag wel open.

Werkdagen Vrije tijd Op de maandag is Vrije tijd gesloten, de Leenderij is op deze dag wel open. Nieuwsbrief Vrije Tijd week 15 10 april 2018 Nieuws Agenda 11,18 apr : Vogelgeluiden luisteren 21 apr : Vroege Vogelwandeling 21 apr : Visproefavond in Restaurant in Doorn(VOL) 27 apr : Koningsdag Doorn

Nadere informatie

Nieuwsbrief september 2015

Nieuwsbrief september 2015 Nieuwsbrief september 2015 Dit is de nieuwsbrief van Praktijk de Regenboog. Via regelmatige nieuwsbrieven willen wij u als ouder, collega of andere geïnteresseerde op de hoogte houden van het laatste nieuws.

Nadere informatie

Zomeractiviteiten

Zomeractiviteiten 2 Zomerprogramma VTV Delft 2019 Iedereen kijkt er al hals reikend naar uit, en hier is ie dan! Het zomerprogramma van 2019. Een zomer genieten met elkaar! De zomervakantie is van maandag 22 juli t/m zondag

Nadere informatie

Het VTV organiseert in de zomervakantie allerlei leuke activiteiten waar zowel kinderen, jongeren als volwassen aan kunnen deelnemen.

Het VTV organiseert in de zomervakantie allerlei leuke activiteiten waar zowel kinderen, jongeren als volwassen aan kunnen deelnemen. Voor wie zijn de activiteiten bedoeld? Het is zomervakantie van maandag 13 juli t/m zondag 23 augustus. De reguliere VTV activiteiten gaan in deze periode niet door. Het VTV organiseert in de zomervakantie

Nadere informatie

Nieuwsbrief. Intern nieuws. Jaargang 2013 Uitgave 3 (juli-augustus-september 2013)

Nieuwsbrief. Intern nieuws. Jaargang 2013 Uitgave 3 (juli-augustus-september 2013) Nieuwsbrief Jaargang 2013 Uitgave 3 (juli-augustus-september 2013) Regio Leiden en omstreken, Bollenstreek en Rijnstreek. Stichting Vrijetijdsbesteding, Thuishulp en Vormingsactiviteiten Gabriël Metzustraat

Nadere informatie

De komende periode. Dinsdag 1 september: Vergadering Ouderraad Om 20.00 uur komt de Ouderraad voor de eerste keer dit schooljaar in vergadering

De komende periode. Dinsdag 1 september: Vergadering Ouderraad Om 20.00 uur komt de Ouderraad voor de eerste keer dit schooljaar in vergadering Marsstraat 2, 1716 WH Opmeer Postbus 53, 1715 ZH Spanbroek Nummer 3, 28 augustus 2015 Tel: 0226 352552 directie.ruimteschip@skowestfriesland.nl www.bsruimteschip.nl R.K. Basisschool t Ruimteschip Dit jaar

Nadere informatie

de Oehoe de Tamboerijn Het om-de-week-bericht van openbare basisschool Jaargang 2014-2015, nummer 16 juni 2015

de Oehoe de Tamboerijn Het om-de-week-bericht van openbare basisschool Jaargang 2014-2015, nummer 16 juni 2015 de Oehoe Het om-de-week-bericht van openbare basisschool de Tamboerijn Conradpark 18 2441 AG Nieuwveen 0172 539502 schoolleider@obsdetamboerijn.nl www.obsdetamboerijn.nl Jaargang 2014-2015, nummer 16 juni

Nadere informatie

Informatie eerste clubperiode 2015

Informatie eerste clubperiode 2015 Informatie eerste clubperiode 2015 De voorbereidingen voor het nieuwe jaar zijn in volle gang. Voor je ligt het nieuwe clubboekje van VTV Delft locatie Craeyenburch voor de 1ste periode van 2015! De clubperiode

Nadere informatie

Extra bijlage leden Cursussen/activiteiten die binnenkort gaan starten bij VTV regio Leiden

Extra bijlage leden Cursussen/activiteiten die binnenkort gaan starten bij VTV regio Leiden Extra bijlage leden Cursussen/activiteiten die binnenkort gaan starten bij VTV regio Leiden Algemeen: je dient basislid à 17,50 per jaar te zijn om deel te kunnen nemen aan (alle) activiteiten van het

Nadere informatie

Leidsterpraat FEEST. 18 t/m 22 mei woensdag 3 juni zaterdag 13 juni

Leidsterpraat FEEST. 18 t/m 22 mei woensdag 3 juni zaterdag 13 juni April 2015 Leidsterpraat De meivakantie staat alweer voor de deur, met daarin Moederdag, de peuters zijn druk bezig geweest om weer iets moois te maken voor hun mama s, wat het is, is nog een verrassing!

Nadere informatie

Vrije tijd. Studio58 & omgeving December 2018

Vrije tijd. Studio58 & omgeving December 2018 Studio58 & omgeving December 2018 Studio 58 Beukenstraat 58 4462TT Goes 0113 228575 (als je iets wilt doorgeven vóór of tijdens eethuis of activiteit) Aanmelden voor alle activiteiten via: goes@vrijetijd.gors.nl

Nadere informatie

MPS Prins Willem Alexander. Bootvakantie oktober t/m 13 oktober

MPS Prins Willem Alexander. Bootvakantie oktober t/m 13 oktober Bootvakantie 2017 8 oktober t/m 13 oktober Voorwoord Namens Stichting On Toer heten we iedereen welkom aan boord van de Mps Prins Willem Alexander. Wij vinden het leuk dat jullie keuze op onze bootvakantie

Nadere informatie

GEGEVENS. datum van invullen: voor,- achternaam: m/v: geboortedatum: adres: postcode en plaats: Vaste telefoonnummer: Mobiele telefoonnummer:

GEGEVENS. datum van invullen: voor,- achternaam: m/v: geboortedatum: adres: postcode en plaats: Vaste telefoonnummer: Mobiele telefoonnummer: GEGEVENS datum van invullen: voor,- achternaam: m/v: geboortedatum: adres: postcode en plaats: Vaste telefoonnummer: Mobiele telefoonnummer: E-mailadres: IBAN-nummer: Voor reiskosten/onkosten vergoeding

Nadere informatie

Nieuwsbrief april 2015 3e jaargang nr. 1

Nieuwsbrief april 2015 3e jaargang nr. 1 Nieuwsbrief april 2015 3e jaargang nr. 1 Beste leden, Heb je vragen, opmerkingen of leuke, anekdotes? Laat het aan ons weten via nieuwsbriefsvs@hotmail.com. Wellicht zullen wij het plaatsen in de nieuwsbrief!

Nadere informatie

ONBEPERKT MEEDOEN! ACTIVITEITEN VOOR MENSEN MET EEN VERSTANDELIJKE BEPERKING NAJAAR 2011

ONBEPERKT MEEDOEN! ACTIVITEITEN VOOR MENSEN MET EEN VERSTANDELIJKE BEPERKING NAJAAR 2011 Heb je vragen over de activiteiten die in deze folder staan? Neem dan contact op met: 'van Houten&co' - Corrie Bransen, e-mail: c.bransen@vanhoutenenco.nl Centrum Markant, Het Kant 199, 3995 GZ, Houten,

Nadere informatie

Het VTV organiseert in de zomervakantie allerlei leuke activiteiten waar zowel kinderen, jongeren als volwassenen aan kunnen deelnemen.

Het VTV organiseert in de zomervakantie allerlei leuke activiteiten waar zowel kinderen, jongeren als volwassenen aan kunnen deelnemen. Voor wie zijn de activiteiten bedoeld? Het is zomervakantie van maandag 11 juli t/m zondag 21 augustus. De reguliere VTV activiteiten gaan in deze periode niet door. Het VTV organiseert in de zomervakantie

Nadere informatie

MPS Prins Willem Alexander. Bootvakantie oktober t/m 12 oktober

MPS Prins Willem Alexander. Bootvakantie oktober t/m 12 oktober Bootvakantie 2018 7 oktober t/m 12 oktober Voorwoord Namens Stichting On Toer heten we iedereen welkom aan boord van de Mps Prins Willem Alexander. Wij vinden het leuk dat jullie keuze op onze bootvakantie

Nadere informatie

Vrije tijd. Studio58 & omgeving Activiteiten Augustus 2018

Vrije tijd. Studio58 & omgeving Activiteiten Augustus 2018 Studio58 & omgeving Activiteiten Augustus 2018 Studio 58 Beukenstraat 58 4462TT Goes 0113 228575 (als je iets wilt doorgeven vóór of tijdens eethuis of activiteit) Aanmelden voor alle activiteiten via:

Nadere informatie

Januari 2016 nr 7 IN DIT NUMMER: In deze nieuwsbrief een overzicht van activiteiten die binnen kort naschools en in de buurt georganiseerd worden.

Januari 2016 nr 7 IN DIT NUMMER: In deze nieuwsbrief een overzicht van activiteiten die binnen kort naschools en in de buurt georganiseerd worden. IN DIT NUMMER: In deze nieuwsbrief een overzicht van activiteiten die binnen kort naschools en in de buurt georganiseerd worden. Januari 2016 nr 7 OPROEP In deze nieuwsbrief wil ik ook graag een oproep

Nadere informatie

Nieuwsbrief. Verbouwing. Het pennetje. Nummer 3, september 2017

Nieuwsbrief. Verbouwing. Het pennetje. Nummer 3, september 2017 Nieuwsbrief Nummer 3, september 2017 Verbouwing 11 maart is GVO de Klup, tijdens NL doet, gestart met de verbouwing. Nu een aantal maanden later zijn we echt bijna klaar! Er is veel gebeurd. Verschillende

Nadere informatie

t Wiekendje www.dewieken.com Agenda:

t Wiekendje www.dewieken.com Agenda: t Wiekendje www.dewieken.com Agenda: Donderdag 8 oktober: Vrijdag 9 oktober: Maandag 12 oktober: Dinsdag 13 oktober: Dinsdag 13 oktober: Woensdag 14 oktober Donderdag 15 oktober: studiedag. Alle kinderen

Nadere informatie

Contactinformatie: VTV Delft, locatie Craeyenburch Nootdorp Brasserskade NC Nootdorp Telefoonnummer:

Contactinformatie: VTV Delft, locatie Craeyenburch Nootdorp Brasserskade NC Nootdorp Telefoonnummer: Contact: VTV Delft, locatie Craeyenburch Nootdorp Brasserskade 4 2631 NC Nootdorp Telefoonnummer: 015-3102292 E-mail: vtvcn@vtvzhn.nl 24 Informatie eerste clubperiode 2014 De voorbereidingen voor de 1

Nadere informatie

Nieuwsbrief MOSA~regio

Nieuwsbrief MOSA~regio Nieuwsbrief MOSA~regio Januari 2016 Jaargang 4, nummer 1 Inhoud Voorwoord van de voorzitter 1 Komende evenementen 1 Activiteiten Sinterklaas 2 Nieuwjaarsborrel 2 Grote Clubactie 3 ALV 3 Kerstontbijt 4

Nadere informatie

Sportschool Venendaal

Sportschool Venendaal Lente Info 30 april t/m 6 mei IN GOEDE CONDITIE VOOR DE ZOMER: t/m eind mei mogen leden (vanaf 14 jaar) GRATIS kennismaken met AIKIDO - CORE KRAVMAGA JIU JITSU & KICKBOKSEN; stuur een mailtje voor tijden.

Nadere informatie

Waar staan wij voor?

Waar staan wij voor? Almere, juni 2015 De Stichting Vrienden van Archipel bestaat alweer bijna een jaar. In 2014 zijn we begonnen met het werven van donateurs en sponsors en gelukkig kunnen wij u melden dat we op de goede

Nadere informatie

Informatieboekje T.V. Frankrijk Jeugd 2015

Informatieboekje T.V. Frankrijk Jeugd 2015 Informatieboekje T.V. Frankrijk Jeugd 2015 Voorwoord Hallo jeugdlid van T.V. Frankrijk, Leuk dat jij in 2015 gaat tennissen bij onze vereniging T.V. Frankrijk. Een vereniging die al lang bestaat en waar

Nadere informatie

Informatiebrochure. Sport en vrijetijdsbesteding voor mensen met een verstandelijke beperking. www.spindo.nl

Informatiebrochure. Sport en vrijetijdsbesteding voor mensen met een verstandelijke beperking. www.spindo.nl Informatiebrochure Sport en vrijetijdsbesteding voor mensen met een verstandelijke beperking www.spindo.nl Wie zijn wij? Stichting SPINDO biedt sport en vrijetijdsbesteding aan mensen met een verstandelijke

Nadere informatie

EEN FEESTJE ORGANISEREN

EEN FEESTJE ORGANISEREN EEN FEESTJE ORGANISEREN De cursus is bijna afgelopen. Je wil met de hele klas een feestje organiseren. Jullie bereiden in groep het feestje voor en schrijven een uitnodiging. Wat moet je doen? Dit is groepswerk.

Nadere informatie

Zomeractiviteiten

Zomeractiviteiten 1 Zomerprogramma VTV Delft 2017! Iedereen kijkt er al hals reikend naar uit, en hier is ie dan! Het zomerprogramma van 2017! Een zomer genieten met elkaar! Het is zomervakantie van maandag 10 juli t/m

Nadere informatie

Stichting De Nieuwe Brug

Stichting De Nieuwe Brug M.A. de Ruijterstraat 7 www.denieuwebrug.com 3201 CK Spijkenisse 0181 611096 / 06 42826465 Vrijblijvend komen kijken Informatie: bij onze activiteiten is altijd gre.wiechmann@gmail.com mogelijk. De Stichting

Nadere informatie

NIEUWSBRIEF KINDERKRIEBELS

NIEUWSBRIEF KINDERKRIEBELS NIEUWSBRIEF KINDERKRIEBELS Dag allemaal, Eindelijk is het zover!!! De eerste nieuwsbrief van Centrum KINDERKRIEBELS is er!! Vele van jullie zullen zich afvragen Centrum KINDERKRIEBELS wat is dat???? Hieronder

Nadere informatie

Clubkampioenschappen TOZ Jeugd en Senioren

Clubkampioenschappen TOZ Jeugd en Senioren Nieuwsbrief 4 - April 2015 In dit nummer: Clubkampioenschappen TOZ Jeugd en Senioren Commissieleden gezocht! Veranderingen rondom training Baanbezetting Instructie Verantwoord Alcohol schenken (IVA) Verslag

Nadere informatie

Vrijetijdsbesteding voor jongeren Sterker in de samenleving.

Vrijetijdsbesteding voor jongeren Sterker in de samenleving. Vrijetijdsbesteding voor jongeren Sterker in de samenleving. Powered by Pluryn Eén ding is zeker: voor verveling heb je geen tijd bij Pluryn. Of je nu lekker wil sporten, hobbyen, muziek maken of uitgaan

Nadere informatie

4 september 2015 Extra Nummer

4 september 2015 Extra Nummer 4 september 2015 Extra Nummer Inhoud: Toch alvast een Polderik Inloopavond Campina schoolmelk Typecursus Centrum Jeugd en Gezin Heilig Hartkoor zoekt leden Try out sports Toch alvast een Polderik Vanwege

Nadere informatie

LEIDEN LIONS IJSHOCKEYSCHOOL

LEIDEN LIONS IJSHOCKEYSCHOOL IJshockeyschool Leiden Lions Welkom op onze ijshockeyschool! Voor veel kinderen is dit de eerste kennismaking met ijshockey... Voor sommigen zelfs de eerste kennismaking met ijs! IJshockey is een geweldige

Nadere informatie

Gewoon meedoen! www.estinea.nl

Gewoon meedoen! www.estinea.nl Gewoon meedoen! Hoe wil jij meedoen? Dat vragen we aan iedereen die bij Estinea komt voor ondersteuning bij wonen, werken of leren. Meedoen in de samenleving - op je eigen niveau en je eigen manier - levert

Nadere informatie

Vrije tijd. Activiteiten Walcheren September 15

Vrije tijd. Activiteiten Walcheren September 15 Activiteiten Walcheren September 15 zon 30aug Rondje fietsen op Walcheren Zou je best eens een mooie fietstocht willen maken, maar doe je dat liever niet alleen? Fiets dan mee! We gaan een tocht maken

Nadere informatie

WORKSHOPS. (met uitzondering van de zeillessen en de zwemlessen). Buitenschoolse opvang op een unieke locatie

WORKSHOPS. (met uitzondering van de zeillessen en de zwemlessen). Buitenschoolse opvang op een unieke locatie WORKSHOPS Beste ouders, lieve kids van BSO Kids & Go, De workshops Voetbal en Streetdance zijn alweer afgelopen. Het was ontzettend leuk, leerzaam en sportief! We waren voornemens de voetbalworkshops voort

Nadere informatie

De Hoef Tennisvereniging Maart 2014

De Hoef Tennisvereniging Maart 2014 De Hoef Tennisvereniging Maart 2014 Zicht op bestuurszaken maart 2014 De lente is weer begonnen en we kunnen genieten van heerlijk voorjaarsweer. Voor veel tennissers reden genoeg om het racket weer uit

Nadere informatie

Donderdag 18 september 2014

Donderdag 18 september 2014 Donderdag 18 september 2014 Informatieavonden op de Vroonhoeve Beste ouders en verzorgers, de leden van de MR en de AC nodigen u bij deze van harte uit voor de informatieavonden van a.s. maandag (onderbouw)

Nadere informatie

Vrije tijd. Activiteiten Walcheren September 14

Vrije tijd. Activiteiten Walcheren September 14 Activiteiten Walcheren September 14 zon 7 sept Rondje fietsen op Walcheren Zou u best mooie fietstochten willen maken, maar doet u dat liever niet alleen? Fiets dan mee met 'Fietsen op Walcheren'. Dit

Nadere informatie

Sportschool Venendaal. Lente Info. 29 april t/m 5 mei 2013

Sportschool Venendaal. Lente Info. 29 april t/m 5 mei 2013 Lente Info 29 april t/m 5 mei 2013 IN GOEDE CONDITIE VOOR DE ZOMER: AQUA & SLANK FIT CURSUS QUICK FIT CURSUS HATHA YOGA SPINNING AQUA-ROBICS FITNESS ZONNEBANK MASSAGE BODY SHAPE VOOR VROUWEN HEREN CONDITIE

Nadere informatie

* NIEUWSBRIEF * NIEUWSBRIEF * NIEUWSBRIEF

* NIEUWSBRIEF * NIEUWSBRIEF * NIEUWSBRIEF * NIEUWSBRIEF * NIEUWSBRIEF * NIEUWSBRIEF * VALENTINO Helaas hebben wij vorige week afscheid moeten nemen van ons manegepaard Valentino. Nadat hij opnieuw last kreeg van een peesblessure hebben wij helaas

Nadere informatie

Werkdagen Vrije tijd Op de maandag is Vrije tijd gesloten, de Leenderij is op deze dag wel open.

Werkdagen Vrije tijd Op de maandag is Vrije tijd gesloten, de Leenderij is op deze dag wel open. Nieuwsbrief Vrije Tijd week 14 03 april 2018 Nieuws Agenda 6 apr : Disco in Zeist 7 apr : Truckersdag (LET OP) 11,18 apr : Vogelgeluiden luisteren 21 apr : Vroege Vogelwandeling 21 apr : Visproefavond

Nadere informatie

MEE: PARTNER IN HET CJG

MEE: PARTNER IN HET CJG 1e kwartaal 2016 MEE: PARTNER IN HET CJG MEE ondersteunt mensen met een beperking zodat zij mee kunnen doen in de samenleving. Wij helpen iedereen (weer) grip op hun leven te krijgen, onder andere door

Nadere informatie

Vrijdag 14 september is er Smashsoos. Smash treedt het eerste uur op. Daarna is er gewone soos.

Vrijdag 14 september is er Smashsoos. Smash treedt het eerste uur op. Daarna is er gewone soos. Nieuwsbrief Vrije Tijd week 37 13 september 2018 Nieuws Agenda 15 sept : workshop Strandschilderij(vol) 16 sept : voetbal FC Utrecht- Emmen 28 sept : band Alleen maar Hollands 29 sept. : De Hongerige Klant

Nadere informatie

ACTIVITEITEN APRIL/MEI 2016

ACTIVITEITEN APRIL/MEI 2016 ACTIVITEITEN APRIL/MEI 2016 KINDERATELIER oude knikkers Eens kijken wat je allemaal met oude knikkers kan maken! Zaterdag 9 april van 13.30-15.30 uur (groep 5 VO) Zaterdag 16 april van 13.30-15.00 uur

Nadere informatie

Nieuwsbrief. Wist je dat? Jaargang 2017 Uitgave 2 (april, mei en juni 2017)

Nieuwsbrief. Wist je dat? Jaargang 2017 Uitgave 2 (april, mei en juni 2017) Nieuwsbrief Jaargang 2017 Uitgave 2 (april, mei en juni 2017) Regio Leiden en omstreken, Bollenstreek en Rijnstreek. Stichting Vrijetijdsbesteding, Thuishulp en Vormingsactiviteiten Gabriël Metzustraat

Nadere informatie

Maandag 24 juni geen school. Klimophetnieuws Spetterende BBQ met ouders, leerlingen op vrijdag 5 juli. Donderdag 13 juni Data om te onthouden

Maandag 24 juni geen school. Klimophetnieuws Spetterende BBQ met ouders, leerlingen op vrijdag 5 juli. Donderdag 13 juni Data om te onthouden Donderdag 13 juni 2019 Klimophetnieuws Spetterende BBQ met ouders, leerlingen op vrijdag 5 juli Het is weer bijna tijd voor de jaarlijkse BBQ. De ouderraad organiseert op vrijdag 5 juli heel veel leuke

Nadere informatie

De laatste vakantieweek breekt bijna aan! Nog even en dan is het ook voor het zuiden: Back to School!!

De laatste vakantieweek breekt bijna aan! Nog even en dan is het ook voor het zuiden: Back to School!! De laatste vakantieweek breekt bijna aan! Nog even en dan is het ook voor het zuiden: Back to School!! Den Inkel InfoMagazine verschijnt wekelijks gedurende het hoogseizoen op iedere zondag en is af te

Nadere informatie

Vacaturebank Vrijwilligers April 2016

Vacaturebank Vrijwilligers April 2016 Vacaturebank Vrijwilligers April 2016 Wegens het wegvallen van de vaste vrijwilliger zoeken wij voor Lilia 4 een nieuwe vrijwilliger die met 2 bewoners af en toe iets wil ondernemen. Te denken valt aan

Nadere informatie

NIEUWSBRIEF JULI- AUGUSTUS LANDTRAINING VERSCHUIFT NAAR EEN ANDERE DAG

NIEUWSBRIEF JULI- AUGUSTUS LANDTRAINING VERSCHUIFT NAAR EEN ANDERE DAG NIEUWSBRIEF JULI- AUGUSTUS Hallo allemaal, Voor sommigen is de vakantie al begonnen en voor anderen is het bijna vakantie. Afgelopen vrijdagavond was de officiële laatste training van NOVA en was er een

Nadere informatie

Programma: Januari Thema: Reis om de Wereld Leeftijd 8 t/m 11 jaar

Programma: Januari Thema: Reis om de Wereld Leeftijd 8 t/m 11 jaar Programma: Januari Thema: Reis om de Wereld Leeftijd 8 t/m 11 jaar Maandag Dinsdag Woensdag Donderdag Vrijdag Week 2 7 januari 8 januari 10 januari Een frisse start! Schoonmaakwedstrijd en kindervergadering

Nadere informatie

Er zijn enkele open plekken bij de Glamourgirls in Zeist. Elke eerste dinsdagavond van de maand Info en opgeven kan bij

Er zijn enkele open plekken bij de Glamourgirls in Zeist. Elke eerste dinsdagavond van de maand Info en opgeven kan bij Nieuwsbrief Vrije Tijd week 43 25 oktober 2018 Nieuws Agenda 26 okt. : Duitse avond Zeist 26 okt. : Themasoos: Boerensoos 27 okt. : workshop herfstdecoratie 3 nov. : Lunch in Zeist ( nieuw) 9 nov. : optreden

Nadere informatie

VTV Zomeractiviteiten 2012

VTV Zomeractiviteiten 2012 VTV Zomeractiviteiten 2012 Voor wie zijn de activiteiten bedoeld? Voor kinderen en jongeren in de leeftijd van 6 t/m 20 jaar met een verstandelijke beperking. Mocht uw kind ouder of jonger zijn, maar wel

Nadere informatie

juni 2016 OBS De Regenboog Burg. Mr. H. Popstraat ES Dinteloord Telefoon:

juni 2016 OBS De Regenboog Burg. Mr. H. Popstraat ES Dinteloord Telefoon: OBS De Regenboog Burg. Mr. H. Popstraat 2 4671 ES Dinteloord Telefoon: 0167-523326 Email: obsderegenboog@stichtingsom.com Beste ouders / verzorgers, juni 2016 Graag uw aandacht voor de nieuwsbrief van

Nadere informatie

En.donderdag is het dan ook nog Hoeksteenfeestdag! De weersvoorspelling is goed en dat belooft dus ook weer een topdag te worden.

En.donderdag is het dan ook nog Hoeksteenfeestdag! De weersvoorspelling is goed en dat belooft dus ook weer een topdag te worden. CALKOENSTRAAT 15 1121XA LANDSMEER INFO-BULLETIN 19 2 juli JAARGANG 2013-2014 Vanuit de directie Op het moment dat ik mijn aandeel voor de INFO schrijf, is de vakantie echt in het vooruitzicht. Wat een

Nadere informatie

GEWOON MEEDOEN! in Elburg en Oldebroek. Sportieve, creatieve en gezellige activiteiten voor alle leeftijden vanaf 6 jaar en ouder!

GEWOON MEEDOEN! in Elburg en Oldebroek. Sportieve, creatieve en gezellige activiteiten voor alle leeftijden vanaf 6 jaar en ouder! GEWOON MEEDOEN! in Elburg en Oldebroek Sportieve, creatieve en gezellige activiteiten voor alle leeftijden vanaf 6 jaar en ouder! 2 GEWOON MEEDOEN! inhoud SPORT 4 in Elburg en Oldebroek L euke dingen doen

Nadere informatie

Lierderholthuis, jaargang 2015-2016 nr.6 6 november 2015

Lierderholthuis, jaargang 2015-2016 nr.6 6 november 2015 HET LEITJE Lierderholthuis, jaargang 2015-2016 nr.6 6 november 2015 AGENDA Dinsdag 10 november: Donderdag 12 november: Zaterdag 14 november: 12.45 uur Inloopspreekuur Jeugdverpleegkundige 8.30 uur Studiedag

Nadere informatie

Vrije tijd. Activiteiten Schouwen Duiveland. Oktober 2018

Vrije tijd. Activiteiten Schouwen Duiveland. Oktober 2018 Activiteiten Schouwen Duiveland Oktober 2018 2 Programma Wanneer Wat Bijzonderheden Kosten Dinsdag 2 oktober Eethuis Inloop Groentesoep, Kipschnitzel met chiliboontjes, gemengde salade en gebakken krieltjes

Nadere informatie

Nieuwsbrief 4 Schooljaar 2014-2015 oktober 2014

Nieuwsbrief 4 Schooljaar 2014-2015 oktober 2014 Nieuwsbrief 4 Schooljaar 2014-2015 oktober 2014 Hoofdweg 2034 2158MC Buitenkaag 0252 544308 directeur@st-willibrordusschool.nl www.st-willibrordusschool.nl In dit nummer Kinderboekenweek Alles in 1 afsluiting

Nadere informatie

SV DUO is nog steeds dringend op zoek naar een secretaris en een voorzitter! (dit mag ook een combifunctie zijn)

SV DUO is nog steeds dringend op zoek naar een secretaris en een voorzitter! (dit mag ook een combifunctie zijn) Beste leden, Bijgaand treffen jullie weer een nieuwsbrief aan. Veel leesplezier gewenst! SV DUO is nog steeds dringend op zoek naar een secretaris en een voorzitter! (dit mag ook een combifunctie zijn)

Nadere informatie

Doe je trouwens ook mee met de prijsvraag die op de laatste pagina staat? Wie weet gebruiken we jouw idee wel in de volgende nieuwsbrieven.

Doe je trouwens ook mee met de prijsvraag die op de laatste pagina staat? Wie weet gebruiken we jouw idee wel in de volgende nieuwsbrieven. Je leest nu, vers van de pers, de allernieuwste nieuwsbrief van t Stokperdje! Dit jaar ga je alles lezen over wat er op t Stokperdje te doen is. Er staan weer verschillende leuke Instuiven op de zondagmiddag

Nadere informatie

NIEUWSFLITS. De verbouwing op het nieuwe adres is nog in volle gang maar het beloofd helemaal geweldig te worden!

NIEUWSFLITS. De verbouwing op het nieuwe adres is nog in volle gang maar het beloofd helemaal geweldig te worden! NIEUWSFLITS Augustus 2015 Beste ouders/verzorgers en leden, Het is alweer augustus 2015, de zomervakantie vliegt voorbij. En wat is er een hoop gebeurd in de afgelopen weken. Wij hebben afscheid genomen

Nadere informatie

Werkdagen Vrije tijd Op de maandag is Vrije tijd gesloten, de Leenderij is op deze dag wel open.

Werkdagen Vrije tijd Op de maandag is Vrije tijd gesloten, de Leenderij is op deze dag wel open. Nieuwsbrief Vrije Tijd week 12 20 maart 2018 Nieuws Agenda 23 mrt: Optreden bigband Jazz-West(nog plaats) 24 mrt: Workshop Paaskip maken (VOL) 31 mrt: Hongerige klant (VOL) 6 apr : Disco in Zeist (nieuw)

Nadere informatie

NIEUWSBRIEF JEUGD & JONGEREN December 2015. Column van Puck. Hallo Allemaal,

NIEUWSBRIEF JEUGD & JONGEREN December 2015. Column van Puck. Hallo Allemaal, NIEUWSBRIEF JEUGD & JONGEREN December 2015 Agenda Column van Puck 4 December Auti Soos 11 december Soep- en spellenavond 12 december Auti Actie Dag 29 december AutiJongerenCafé Vanaf Januari 2016 Auti

Nadere informatie

ZV de Bron Nieuws. Wilt u helpen om het clubhuis open te houden? Laat het ons weten! (secretariaat@zvdebron.nl)

ZV de Bron Nieuws. Wilt u helpen om het clubhuis open te houden? Laat het ons weten! (secretariaat@zvdebron.nl) ZV de Bron Nieuws Nieuw seizoen Een nieuw seizoen is aangebroken, en het was tijd voor een nieuw logo. De tand des tijds had er aardig aan zitten knagen. Na verschillende creatieve concepten is het gelukt

Nadere informatie

Diverse stukjes Oproepjes: Te koop:

Diverse stukjes Oproepjes: Te koop: Beste leden en ouders, Middels de korte nieuwsflitsen willen wij als bestuur jullie regelmatig op de hoogte brengen van wat er speelt in onze vereniging. Belangrijke en soms ook minder belangrijke, maar

Nadere informatie

8 2 &9,97897 # " # $! # # #! $! # " "$

8 2 &9,97897 #  # $! # # #! $! #  $ 1 o o o o o o o o o o 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 VAKANTIEBOS HET HELE JAAR DOOR! Jij hoeft je voortaan nooit te vervelen in de vakanties. Wij zorgen dat elke vakantie onvergetelijk wordt. Sport, spel, knutselen,

Nadere informatie

activiteitenoverzicht April 19

activiteitenoverzicht April 19 activiteitenoverzicht Cjoe@curtisslaan April 19 Inhoud 1. Nieuws 3 2. Interview 3 3. Activiteitenoverzicht 4 Groepsbegeleiding 4 Inloop Curtisslaan 4 Inloop Ypendael 4 Kerkdienst 4 Met het nieuws de week

Nadere informatie

Vanaf 22 augustus begint het nieuwe rooster weer! We hopen dat u genoten heeft van de vakantie en er weer volop tegenaan kunt in het Sportcentrum.

Vanaf 22 augustus begint het nieuwe rooster weer! We hopen dat u genoten heeft van de vakantie en er weer volop tegenaan kunt in het Sportcentrum. Beste Leden, De vakantie is weer voorbij. We hopen dat u een goede zomer heeft gehad. Wilt u weer beginnen met sporten, maak gerust een afspraak met één van onze instructeurs om weer fris te starten. Zij

Nadere informatie

Offener Internationaler Stadtwerke- Cup 15 Hamm (D)

Offener Internationaler Stadtwerke- Cup 15 Hamm (D) NIEUWSBRIEF SEPTEMBER Seizoen 2015-2016 Hallo allemaal! De eerste weken zitten er weer op en alles draait weer alsof het nooit vakantie is geweest! Iedereen is lekker uitgerust in de vakantie en we kunnen

Nadere informatie

Nieuwsbrief nr. 2. Door de weinig inschrijvingen gaat de geplande rommelmarkt van morgen helaas niet door.

Nieuwsbrief nr. 2. Door de weinig inschrijvingen gaat de geplande rommelmarkt van morgen helaas niet door. Alexander Gogelweg 65 4384 EV Vlissingen 0118-465261 louisedecolignyschool@onzewijs.nl Website: www.louisedecolignyschool-onzewijs.nl Nieuwsbrief nr. 2 13 e jaargang Vrijdag 18 september 2015 Lekkage In

Nadere informatie

SPROOKJES. THEATER Met otto, elle of izzi! SPORT EN SPEL KNUTSELEN. Dit is een voorbeeld boekje van een GROEN recreatiewerk programma.

SPROOKJES. THEATER Met otto, elle of izzi! SPORT EN SPEL KNUTSELEN. Dit is een voorbeeld boekje van een GROEN recreatiewerk programma. Met otto, elle of izzi!... Camping Vossenberg Centrumweg 17 8162 PT Epe Tel: 0578-613800 info@campingvossenberg.nl www.campingvossenberg.nl SPORT EN SPEL SPROOKJES Iedere dag (m.u.v. zaterdag) leuke sporten

Nadere informatie

AANMELDING DAGOPVANG januari-augustus 2018

AANMELDING DAGOPVANG januari-augustus 2018 AANMELDING DAGOPVANG januari-augustus 2018 Voor kinderen met een beperking is het soms moeilijker om een vrijetijdsbesteding te vinden die bij hen past. Adelante kan hierbij helpen. Samen gaan we op zoek

Nadere informatie

Herfst Info. 19 t/m 25 oktober 2015. Van 19 oktober t/m 25 oktober is er Herfstvakantie. * Wel is er een vakantie-rooster: met veel mogelijkheden.

Herfst Info. 19 t/m 25 oktober 2015. Van 19 oktober t/m 25 oktober is er Herfstvakantie. * Wel is er een vakantie-rooster: met veel mogelijkheden. Herfst Info 19 t/m 25 oktober 2015 Van 19 oktober t/m 25 oktober is er Herfstvakantie. * Wel is er een vakantie-rooster: met veel mogelijkheden. GRATIS VRIJ-ZWEMMEN De kinderen van de zwemles - de Judoka

Nadere informatie

Ouderenactiviteiten. Activiteitencentrum van de Gemiva-SVG Groep

Ouderenactiviteiten. Activiteitencentrum van de Gemiva-SVG Groep Ouderenactiviteiten Activiteitencentrum van de Gemiva-SVG Groep Ouderenactiviteiten is een vorm van dagbesteding voor oudere mensen met een beperking in de regio Leiden, Voorschoten, Rijnsburg en Oegstgeest.

Nadere informatie

NIEUWSBRIEF. Participatie avond. Inhoudsopgave. Contact

NIEUWSBRIEF. Participatie avond. Inhoudsopgave. Contact NIEUWSBRIEF 15 september 2017 Inhoudsopgave Participatie avond Aanspreekpunten Staking Stagiaires Schoolkorfbal Schoolreisje Groep 8 Castricum 1967 Musical mix Typcursus Schaatsen Participatie avond Aanstaande

Nadere informatie

Nieuwsbrief Vrije Tijd

Nieuwsbrief Vrije Tijd Nieuwsbrief Vrije Tijd week 6 06 Februari 2018 Nieuws Agenda 7 febr: Fablab in Zeist 7 febr: Voetbal FC Utrecht tegen Sparta 9 febr: DDK met SMASH 9 febr: Carnaval Zeist(nieuw) 10 febr: Voetbal FC Utrecht

Nadere informatie

Cursus en activiteiten programma voor mensen met een beperking 2015-2016

Cursus en activiteiten programma voor mensen met een beperking 2015-2016 Cursus en activiteiten programma voor mensen met een beperking 2015-2016 yoga Yoga Je leert de basis van Yoga. Het is meer dan alleen maar een uurtje ontspannen. Met yoga leer je de balans vinden tussen

Nadere informatie