Krachtige machine voor professionele kleurenproductie

Maat: px
Weergave met pagina beginnen:

Download "Krachtige machine voor professionele kleurenproductie"

Transcriptie

1 Krachtige machine voor professionele kleurenproductie

2 Optimaliseer uw documentproductie Tegenwoordig wordt de printwereld geconfronteerd met talloze uitdagingen. Door de nieuwe mogelijkheden op het gebied van digitaal afdrukken, eisen uw klanten een steeds betere kwaliteit en hogere snelheid. Wij kunnen u helpen om aan deze eisen te voldoen. De nieuwe Pro C900S is het snelste kleurensysteem in zijn klasse. Het systeem is bestemd voor hoge volumes en verwerkt de meest omvangrijke opdrachten van begin tot eind. Maximale productiviteit. Geautomatiseerde workflow. Eenvoudige bediening. Kortere doorlooptijden. Hogere nettowinst. Professioneel afdrukken van grote volumes KIES VOOR PROFESSIONALITEIT Productiviteit, professionaliteit en progressie. Ricoh gebruikt haar uitgebreide kennis van printers uit het topsegment voor de professionele production printmarkt. De Pro -lijn voldoet aan de eisen van professionals op het gebied van kwaliteit, snelheid, betrouwbaarheid, duurzaamheid en afwerking. Daarnaast spreekt de bediening van de robuuste Pro -systemen voor zich. In andere woorden: wij weten dat deze systemen het hart van uw bedrijf vormen. BEREIK TOPSNELHEDEN De hoogste snelheid in zijn klasse met 90 kleur- of zwart-wit afdrukken per minuut. Dezelfde afdruksnelheid voor papier tot 300 g/m². Ingebouwde Fiery-server voor een hoge RIP-snelheid. AUTOMATISEER UW DOCUMENTAFWERKING De afwerking was altijd het meest arbeidsintensieve onderdeel in het documentproductie-proces. Dit hoeft echter niet meer zo te zijn. De Pro C900S van Ricoh neemt u het extra werk uit handen dankzij een unieke verzameling afwerkopties. Met deze innovatieve oplossingen kunt u geheel afgewerkte sets afdrukkken, zodat zelfs de meest veeleisende klant onder de indruk zal zijn.

3 GEMAKKELIJK TE BEDIENEN De Pro C900S biedt Ricoh s unieke kleuren gebruikersinterface, welke bekend staat om zijn gebruikersvriendelijkheid. Het touchscreen display bevat verscheidene printfuncties en een vereenvoudigd scherm voor minder complexe opdrachten. Het systeem is dus voor iedereen gemakkelijk te bedienen. Zelfs het oplossen van problemen is eenvoudig gemaakt, doordat er stap voor stap aanwijzingen worden getoond die u helpen het probleem op te lossen. BEPERK HET BIJVULLEN VAN PAPIER Enorme papiercapaciteit: vellen A4-formaat/ vellen A3-formaat. 7 verschillende papierlades en automatische ladewisseling. Toner/papier is eenvoudig en snel te vervangen/bij te vullen tijdens productie. VERBETER UW PRODUCTIVITEIT & OMZET Geef uw bedrijf net dat beetje extra. Ricoh biedt u een hoogvolume printsysteem tegen een zeer aantrekkelijke prijs. Het gebruikersgemak en de uitgebreide geautomatiseerde processen zullen u veel tijd en geld besparen. Het zeer brede assortiment afwerkopties geeft u tevens de kans om nieuwe diensten aan uw klanten aan te bieden.

4 Uw workflow in de hoogste versnelling Uw production printsysteem moet bijblijven met de snelle ontwikkelingen binnen de production printmarkt. De Pro C900S is in dit opzicht een aantrekkelijk systeem, gezien zijn uitzonderlijk hoge afdruksnelheid in kleur. Met dit systeem zult u in staat zijn om uw deadlines te behalen, want de machine hoeft niet onderbroken te worden voor het bijvullen van papier en/of toner. De eenvoudige bediening van dit systeem maakt het voor gebruikers mogelijk om zonder speciale training zeer professioneel afgewerkte documenten te produceren. Ononderbroken productiviteit ALLES-IN-ÉÉN De Pro C900S werkt met een EFI-servergebaseerde technologie voor optimale prestaties. Het ingebouwde Fiery System 8.2 heeft een Intel Core 2 Duo 2.16 GHz CPU, 2 GB geheugen en twee harde schijven van ieder 250 GB. Om ervoor te zorgen dat alles efficiënt verloopt, is het platform speciaal ontworpen samen met de controller van de Pro C900S. Als u nóg meer production printcapaciteit wilt, kies dan voor de externe E-80 controller. DOORLOPENDE PRODUCTIE Dubbelzijdig produceren op volle snelheid. Het luchtseparatie-systeem voor papierinvoer voorkomt dat meerdere vellen tegelijk worden doorgevoerd. De verwijderingslade verzamelt automatisch papier indien er zich een onregelmatigheid voordoet. Complete workflow die alle stappen vanaf de invoer t/m de uitvoer verzorgt. UNIEKE IN-LINE AFWERKING Hechten (nieten), perforeren en invoegen van een dubbele kaft. Volledig geautomatiseerde ringbinding. Topkwaliteit gelijmde boeken maken. Stapelcapaciteit van vellen met twee achter elkaar geplaatste stapelmodules.

5 Eenvoudig in het gebruik De Pro C900S wordt bediend via een bijzonder groot en gebruikersvriendelijk kleurendisplay. De intuïtieve interface zorgt voor een snelle toegang tot het systeem. Onervaren gebruikers kunnen het systeem gemakkelijk bedienen via het vereenvoudigde scherm. U kunt op het display tevens miniatuurweergaven en previews bekijken voordat u de printopdrachten verstuurt of opslaat. Hiermee kunt u fouten voorkomen en uzelf een hoop tijd besparen. Eenvoudig documenten produceren EENVOUDIGE INVOER & VERWERKING De EFI Fiery-controller van de Pro C900S vereenvoudigt complexe opdrachten. Het systeem is eenvoudig te bedienen met zijn zeer intuïtieve gebruikersinterface. De LCD-browser vereenvoudigt het herdrukken van printopdrachten. Complexe, aangepaste taken zijn met EFI Impose & Compose gemakkelijk voor te bereiden. GEMAKKELIJK TE ONDERHOUDEN Profiteer van een systeem dat continu in bedrijf is en verhoog hiermee uw productiviteit. Onze professionele onderhoudstrainingen zorgen ervoor dat getrainde operators het onderhoud zelf kunnen uitvoeren. De zogenaamde Operator Replaceable Units zijn de riem- en drumschoonmaakmodule, ontwikkelaar, oplaadmodule, OPC-drum en beeldtransfermodule. De tonerafvalfles kan door elke operator vervangen worden. EENVOUDIG OP AFSTAND TE BEDIENEN Onze FACI-software maakt het mogelijk om Command Workstation uit te voeren op de Pro C900S. U hoeft alleen maar een beeldscherm, keyboard en muis aan te sluiten op de ingebouwde controller. Voor de externe E-80 controller is er een kit met benodigdheden optioneel verkrijgbaar.

6 De toegevoegde waarde van geautomatiseerde afwerking De Pro C900S heeft het meest veelzijdige assortiment afwerkopties dat er gecombineerd kan worden in één systeem. Op deze manier schaft u zonder extra investeringen meerdere afwerkopties aan. Vragen uw klanten om boekjes met een zadelhechting, of boeken met gelijmde ruggen? Geen probleem, want u kunt ze direct produceren. U kunt dus bijna elke wens van uw klant vervullen. De meest veelzijdige in-line afwerkopties DOCUMENTEN VAN TOPKWALITEIT Klanten verwachten stijlvol presentatiemateriaal, professionele kleurafdrukken en goed verzorgde brochures. Creëer de documenten die u nodig heeft met de robuuste finisher voor 3000 vellen met een hechtcapaciteit van 100 vellen van de Pro C900S. De optionele perforeermodule bespaart u tijd en u hoeft geen duur voorgeperforeerd papier te kopen. Een zadelmodule is optioneel beschikbaar en is zeer praktisch voor een voordelige afwerking van interne documenten. AUTOMATISCH BOEKJES MAKEN Wilt u indruk op uw klanten maken met professionele boekjes? De boekjesmaker van de Pro C900S maakt nauwkeurig gevouwen A5- en A4-sets. U kunt boekjes tot 120 pagina's automatisch vouwen en hechten. De boekjes met een vlakke rug hebben een soortgelijke vorm en uitstraling als gebonden boeken. Een optionele trimmermodule werkt de boeken vervolgens zeer professioneel af. GEAVANCEERD Z-VOUWEN Het opnemen van A3-grafieken en tabellen in een A4-presentatie is voortaan vanzelfsprekend. Het handige z-vouwsysteem vouwt A3-vellen automatisch in een A4-uitvoer, of A4-documenten in A5-uitvoer. Grotere vellen maken zo eenvoudig deel uit van kleinere sets. Er bestaan simpele oplossingen voor complexe taken. PROFESSIONEEL OMSLAGEN INVOEGEN Om waardevolle documenten stijlvol te presenteren, kunt u een kleurenomslag of voorbedrukte voor- en achteromslag toevoegen met behulp van het invoerstation met dubbele invoer. Het is de perfecte keuze voor het maken van productcatalogi, gebruikshandleidingen en brochures die een blijvende indruk moeten maken.

7 KLAAR OM INGEBONDEN TE WORDEN Vergeet het achteraf perforeren van documenten, waarbij u elke set handmatig moet invoeren in een perforator. Met de GBC StreamPunch III produceert u perfect geperforeerde documenten die meteen kunnen worden ingebonden met een simpele druk op de knop. Het gebruik van deze module heeft geen invloed op de productiviteit van de Pro C900S. VOLLEDIG GEAUTOMATISEERDE RINGBINDING De unieke geautomatiseerde ringbinder zal uw traditionele werkzaamheden drastisch terugbrengen. Automatisch perforeren en inbinden. Inbindcapaciteit: tot 50 of 100 pagina s; A4-formaat boekjes. PERFECT GELIJMDE BOEKEN De Perfect Binder produceert professionele boekjes met zeer sterke, gelijmde ruggen. Bijzonder: accepteert oversized papier voor binnenpagina's. Inbindcapaciteit: tot 200 pagina s; A4 & A5-formaat boeken. Standaard driekantensnijder en invoegen van een omslag. STAPELEN De stapelaar van de Pro C900S maakt uw hoog-volume uitvoer klaar voor het afwerken dicht in de buurt, of voor het afwerken in een andere ruimte. Een hoge capaciteitsstapelaar kan 5000 vellen stapelen en er kunnen twee stapelmodules achter elkaar worden geplaatst. Met de finisher voor 3000 vellen is de maximale papieruitvoer vellen. Handige karretjes vereenvoudigen het offline afwerken en opslaan van uw digitale drukwerk.

8 Superieure kleuren met de EFI-technologie Professionals weten wanneer zij kleurafdrukken van hoge kwaliteit zien. Ricoh weet dat kwaliteit zéér belangrijk is voor u. Daarom werkt de Pro C900S met de allernieuwste EFI-technologie. De krachtige prestaties en flexibele workflowoplossingen zijn ervoor gemaakt om aan de hoge eisen van uw klanten te kunnen voldoen. De ingebouwde EFI-controller biedt u daarnaast alle Fiery-functionaliteiten. Als u nóg meer productiekracht nodig heeft, kies dan de optionele E-80 controller. Hierbij hoort ook de standaard EFI Compose en het Fiery Graphic Arts Package Premium. Effectieve tools voor een professioneel resultaat AUTOMATISCH KLEURMANAGEMENT Kalibreer de printer of creëer en beheer kleurprofielen. Optimale nauwkeurigheid met ICC-profielen, zelfs vanuit RGB-applicaties. Automatisch uitbalanceren van verschillende kleurmanagement-systemen. Uitvoer controleren door middel van drukproeven of simulaties. VOLDOE AAN DE GRAFISCHE STANDAARD Bespaar tijd: controleer uw uitvoer en corrigeer fouten in de preview. Halftone-simulatie voor perfecte integratie met een volledig op elkaar afgestemde offset/digitale workflow. Gestroomlijnde workflow met TIFF/IT Converter en Hot Folder filter. Pre-flight en Image Viewer (optioneel voor de ingebouwde controller). EXTRA PROFESSIONEEL RESULTAAT Breng uw beeldverwerking naar het volgende niveau met het optionele Fiery Graphic Arts Package Premium. De tools van dit pakket voor het controleren, bewerken en beheren van kleuren zijn afgestemd op een omgeving waarin intensief gebruik wordt gemaakt van grafische afbeeldingen. Professionals in grafimedia vinden de optionele EFI Color Profiler Suite een eenvoudig te gebruiken profiling-oplossing.

9 Efficiënt workflowmanagement Eenvoudig, snel en nauwkeurig: dat zijn de nieuwe vereisten voor het programmeren van opdrachten. De ingebouwde en externe controllers hebben beide de compacte EFI-interface. Deze interface maakt het voor iedereen mogelijk om binnen een paar handelingen zeer complexe taken uit te voeren. Geavanceerd documentmanagement en opmaakfuncties maken dit beeld van gebruikersvriendelijkheid compleet. Voor nóg eenvoudiger afdrukbeheer via het Command Workstation, kunt u ook een FACI-monitor aan uw controller koppelen. Uitmuntende prestaties binnen handbereik COMPLEXE TAKEN WORDEN SIMPEL Verbeterde grafische workflow voor het maken van boekjes. Automatisch beheer van de verschillende papiervoorraden. De opmaakfunctie zorgt ervoor dat pagina s correct worden gevouwen en gesneden. Handige lay-outfunctie voor uitlijning van pagina s en aanpassing van verschuiving. DE INTRODUCTIE VAN VARIABELE DATA PRINTING Omdat er steeds meer oplossingen voor variabele data printing komen, is de Pro C900S standaard voorzien van Fiery FreeForm. Met deze basistool kunnen gebruikers op doeltreffende wijze één-op-één marketingdocumenten creëren. Met FreeForm kunt u mastersjablonen maken en opslaan waaraan u eenvoudig variabelen kunt toevoegen. Het programma ondersteunt tevens PPML en Creo VPS. MAXIMALE EFFICIËNTIE Gebruik van hotfolders om terugkerende taken te automatiseren. Met Rush Printing kunt u moeiteloos een spoedopdracht inpassen en tegelijkertijd uw productiviteit behouden. Met Quick Doc Merge kunt u meerdere documenten combineren tot één afdruktaak. Met Advanced Job Re-Order kunt u opdrachten een andere prioriteit geven, of deze met Schedule Print voor 's nachts inplannen om vertraging te voorkomen. FLEXIBELE OPMAAKFUNCTIES De Pro C900S van Ricoh is voorzien van EFI Impose; een flexibele PDF-tool die complexe afwerking vereenvoudigt. Het samenvoegen van boeken, handleidingen, visitekaartjes en variabele gegevens is nog nooit zo eenvoudig geweest. Operators die nog meer taakinstellingen nodig hebben, kunnen kiezen voor EFI Compose.

10 Voor al uw professionele wensen De Pro C900S is een flexibel, digitaal kleurensysteem voor professionals in de printindustrie. De unieke en geïntegreerde benadering van de intensieve grafische kleurproductie zorgt ervoor dat alle processen goed op elkaar aansluiten. Versnel uw kleurenproductie-workflow PRINT FOR PAY Als u niet wilt achterblijven en óók uw winst wil zien stijgen, dan biedt de Pro C900S u de volgende voordelen: Moeiteloos afdrukken in kleur. Ondersteuning voor variabele data printing programma's. Lage Total Cost of Ownership. EFFICIËNTE CRD Als u zich wilt onderscheiden van uw concurrenten, dan biedt de Pro C900S u het volgende: Ondersteuning voor variabele data printing. Snelle en betrouwbare apparatuur. Lage exploitatiekosten. IDEAAL VOOR COMMERCIËLE PRINT SHOPS Wilt u uw klanttevredenheid verhogen? De sterke punten van de Pro C900S zijn: Non-stop productie met een snelheid van 90 ppm, ook met zwaar papier. Minimale workflow-onderbreking dankzij de Fiery-oplossingen. Professionele in-line afwerkmodules.

11 Alle processen onder controle Wilt u ook maximale efficiëntie bereiken? Ricoh s softwareoplossingen helpen u om uw workflow in ieder stadium te beheren. Het bewerken van individuele documenten of het beheren van een afdrukwachtrij is slechts een simpele handeling. Verhoog uw winst door gestroomlijnde afdrukprocessen en geavanceerde kostentoekenning. Professionele softwareoplossingen PROFESSIONELE OPLOSSINGEN VOOR MAKE-READY EN LOAD-BALANCING Versnel het verwerken van rastergebaseerde, geavanceerde documenten met het slimme softwareprogramma MicroPress. Geavanceerd afdruktaken- en kleurenbeheer. Hoge productiviteit en betrouwbaarheid. Geavanceerde make-ready functies. GEAVANCEERDE WEB2PRINT OPLOSSING Digital StoreFront biedt uw klanten een unieke printergeoriënteerde webwinkel. Ze kunnen gemakkelijk door uw gehele assortiment printproducten en -diensten navigeren via één gecentraliseerd platform. Digital StoreFront communiceert vlekkeloos met de Pro C900-serie, zodat u tevens een betrouwbaar Web2Print-systeem in huis heeft voor uw klanten. BEELDPERSONALISATIE Gebruik de kracht van personalisatie voor al uw ontwerpen. Met DirectSmile, de internationale marktleider op het gebied van beeldpersonalisatie, gaat er een wereld voor u open op het gebied van communicatie. Verschillende soorten teksten kunnen moeiteloos in fotodesigns van hoogstaande kwaliteit geïntegreerd worden. U kunt verrassend veel waarde toevoegen aan uw Pro C900S met deze optie. Verbaas uw klanten en verhoog uw respons. MET KLANTSPECIFIEKE APPLICATIES WERKEN De Pro -systemen beschikken over unieke maatwerkmogelijkheden dankzij de Embedded Software Architecture die compatibel is met Java (J2ME ). Door het gebruik van specifieke applicaties kunt u de systemen volledig integreren in de infrastructuur van uw bedrijf. Zie voor meer informatie

12 KOPIEERSYSTEEM Kopieerproces: 4 drums tandem methode (1 per kleur) met interne transferriem Kopieersnelheid: Kleur: 90 kopieën per minuut Z/W: 90 kopieën per minuut Resolutie: dpi Meervoudig kopiëren: Tot Opwarmtijd: Minder dan 420 seconden Uitvoersnelheid van de eerste Minder dan 13,5 seconden afdruk: Zoomen: % (in stappen van 1%) Geheugen: Standaard: 2 GB Harde schijf: 640 GB Papierinvoercapaciteit: Standaard: papierlades van 2 x vellen¹ handinvoerlade van 500 vellen papierlades van 2 x vellen Maximum: vellen Papierformaat: Maximum: 330,2-487,7 mm Papiergewicht: Standaardlades: g/m² SRA3 bulklade 3e/4e lade: g/m² Dubbelzijdig: g/m² Afmetingen (B x D x H): x x mm Netspanning: V, Hz Stroomverbruik: Maximum: Minder dan 5,5 kw Energiespaarstand: Minder dan 3,2 W PRINTER (INGEBOUWDE EFI-CONTROLLER) CPU: Afdruksnelheid: Geheugen: Netwerk: Driver: VDP-bestandsformaat: Lettertypes: Intel Core 2 Duo 2.16 GHz Kleur, Z/W: 90 afdrukken per minuut Standaard: 2 GB Harde schijf: 500 GB TCP/IP, IPv4, IPv6, Apple Talk, SMB PostScript 3, PCL5c, PCL6 PPML, Fiery FreeForm, Creo VPS PCL: 80 lettertypes PostScript 3 : Multiple Master (MM) lettertypes Ethernet 1000/100/10 base-t Standaard Fiery Scan, EFI Command Workstation, EFI HotFolder, EFI Fiery ColorWise, Fiery Graphic Arts Package, EFI Impose, Fiery Editie, Fiery Graphic Arts Package Premium Editie (optie), EFI Color Profiler Suite (optie), EFI Compose Fiery Editie (optie) PRINTER (EXTERNE EFI-CONTROLLER E-80) Interface: FACI-functie: Fieryondersteuningsprogramma s: CPU: Intel Quad-Core Xeon E5450 x 3.0 GHz Geheugen: Standaard: 4 x 512 GB Harde schijf: 2 x 250 GB (voor gegevens), 1 x 82 GB (voor het OS) Driver: PostScript 3 VDP-bestandsformaat: PPML, Fiery Free Form, Creo VPS (alléén ondersteund door EFI) Lettertypes: PostScript 3 : MM lettertypes Interface: Ethernet 1000/100/10 base-t x 2 Fieryondersteuningsprogramma s: standaard Fiery Graphic Arts Package Hetzelfde als de ingebouwde controller; Premium en EFI Compose Fiery Editie. Optie: EFI Color Profiler Suite SCANNER Scansnelheid: Resolutie: Origineelformaat: Bestandsformaat (uitvoer): Gebundelde drivers: Scan to Bestemmingsadressen: Opgeslagen bestemmingsadressen: Adresboek: Scan to folder: Bestemming: SOFTWARE Standaard: Optie: OVERIGE OPTIES Kleur, Z/W: Maximum 75 ipm (200 dpi) Tot aan dpi (Network TWAIN-modus) A5 - A3 TIFF, PDF, JPEG, hoge compressie PDF Network TWAIN SMTP Maximum aantal 500 per taak Maximum Via LDAP, lokaal op de harde schijf of via Web Image Monitor SMB-, FTP- of NCP-protocol Maximum aantal 50 mappen per job Web Image Monitor, TWAIN-driver DirectSmile, Digital Storefront, MicroPress SRA3 bulklades van 2 x 2000 vellen, Multi-handinvoerlade voor 500 vellen, koppelmodule, luchtkoeler, doorvoermodule met luchtkoeler, invoerstation met dubbele papierlade, finisher voor 3000 vellen met nietcapaciteit van 100 vellen en joggermodule, perforeermodule (instelbaar voor 2 of 4 perforaties), nietmachine voor tijdschriften, professionele boekjesmaker, z-vouw module, GBC StreamPunch III, DLT-/A3-lade, tabbladenmodule, ringbinder, Perfect Binder, stapelmodule, karretje voor stapelmodule, harde schijf beveiliging voor EFI-server (voor E-80), Data Overwrite Security Unit, VM-kaart, tellerinterface-module type A, FACI-benodigdheden voor EFI-server (voor E-80) Het kopieersysteem van de Pro C900S kan een kopieersnelheid behalen van 90 kopieën per minuut (met handinvoer: 60 kopieën per minuut in kleur, 80 kopieën per minuut in zwart-wit). 1 Met de juiste instelling. Raadpleeg uw lokale Ricoh-leverancier voor de verkrijgbaarheid van modellen, optionele accessoires en software. ISO9001 gecertificeerd, ISO14001 gecertificeerd Specificaties en uiterlijke vormgeving kunnen worden gewijzigd zonder voorafgaande kennisgeving. De kleur van het feitelijke product kan afwijken van de kleur die is afgebeeld in de brochure. De afbeeldingen in deze brochure zijn geen echte foto's en er kunnen zich kleine verschillen voordoen. Copyright 2009 Ricoh Europe PLC. Alle rechten voorbehouden. Deze brochure, de inhoud en/of lay-out ervan mag niet worden gewijzigd en/of aangepast, gedeeltelijk of geheel worden gekopieerd en/of opgenomen in andere werkstukken zonder de voorafgaande schriftelijke toestemming van Ricoh Europe PLC. Neem voor meer informatie contact op met