Kantoorsysteem voor grote volumes in kleur

Maat: px
Weergave met pagina beginnen:

Download "Kantoorsysteem voor grote volumes in kleur"

Transcriptie

1 Kantoorsysteem voor grote volumes in kleur

2 Optimaliseer uw documentproductie De huidige printmarkt heeft continu te maken met nieuwe uitdagingen. Uw klanten stellen steeds hogere eisen aan kwaliteit en snelheid. Ricoh heeft daarom het hoogvolume Pro C900 kleurensysteem ontworpen. Dit betrouwbare printsysteem is de snelste in zijn klasse. Met een enorm breed scala afwerkopties, kunt u complexe afdruktaken van begin tot eind verwerken. De Pro C900 is ervoor gemaakt om grote volumes efficiënt te verwerken en u daar als betrouwbaar systeem in te ondersteunen. Uitzonderlijk hoge productiviteit Veelzijdige papierverwerking Eenvoudige bediening Unieke afwerkopties Ingebouwde/externe high-end EFI-controller Professioneel afdrukken van grote volumes GA VOOR PRO Productiviteit. Professionaliteit. Progressie. Ricoh gebruikt haar uitgebreide kennis van printers uit het topsegment voor de professionele productionmarkt. De Pro -lijn voldoet aan de eisen van deskundigen op het gebied van kwaliteit, snelheid, betrouwbaarheid, duurzaamheid en afwerking. De bediening van de robuuste Pro -machines spreekt voor zich. Ze vormen dan ook het kloppend hart van uw bedrijf. TOPSNELHEDEN BEREIKEN De hoogste snelheid in zijn klasse met 90 kleuren of zwart-wit afdrukken per minuut. Dezelfde afdruksnelheid voor zwaar papier tot 300 g/m². Ingebouwde Fiery-server voor een hoge RIP-snelheid. GEAUTOMATISEERDE AFWERKING De afwerking was altijd het meest arbeidsintensieve onderdeel in het documentproductie-proces. Dit hoeft echter niet meer zo te zijn. De Pro C900 van Ricoh neemt u het extra werk uit handen, dankzij een unieke verzameling afwerkopties. Met deze vooroplopende oplossingen kunt u geheel afgewerkte sets produceren, zodat zelfs de meest veeleisende klant onder de indruk zal zijn.

3 GEMAKKELIJK TE BEDIENEN De Pro C900 biedt Ricoh s grote kleuren bedieningspaneel, welke bekend staat om zijn gebruikersvriendelijkheid. Het touchscreen display met intuïtieve interface stelt elke gebruiker in staat om complexe afdruktaken in te stellen. Toner en papier zijn zeer eenvoudig bij te vullen. Zelfs het oplossen van problemen is eenvoudig gemaakt, doordat er stap voor stap aanwijzingen worden getoond die u helpen het probleem op te lossen. ONDERSTEUNING VAN VERSCHEIDENE PAPIERSOORTEN Druk A3-documenten af: de systemen kunnen SRA3-papier aan. Stapel papier tot 300 g/m² met de finisher, boekjesfinisher en stapeleenheden. U kunt op vele verschillende papiersoorten afdrukken, waaronder tabbladen, gecoat papier en karton. BEPERK HET BIJVULLEN VAN PAPIER Enorme papiercapaciteit: vellen A4-formaat/ vellen A3-formaat. 7 verschillende papierlades en automatische ladewisseling. U kunt toner/papier eenvoudig en snel vervangen/bijvullen. VERBETER UW PRODUCTIVITEIT & OMZET Geef uw bedrijf net dat beetje extra. Ricoh biedt u een hoogvolume printsysteem tegen een zeer aantrekkelijke prijs. De korte leercurve voor uw personeel en de uitgebreide geautomatiseerde processen zullen u veel tijd en geld besparen. Het zeer brede assortiment afwerkopties geeft u tevens de kans om nieuwe diensten aan uw klanten aan te bieden.

4 Uw workflow in de hoogste versnelling Uw production printsysteem moet bijblijven met de snelle ontwikkelingen binnen de production printmarkt. De Pro C900 is in dit opzicht een aantrekkelijk systeem, gezien zijn uitzonderlijk hoge afdruksnelheid in kleur. Met dit systeem zult u in staat zijn om uw deadlines te behalen, want de machine hoeft niet onderbroken worden voor het bijvullen van papier en/of toner. De eenvoudige bediening van dit systeem maakt het voor gebruikers mogelijk om zonder speciale training zeer professioneel afgewerkte documenten te produceren. Ononderbroken productiviteit ALLES-IN-ÉÉN De Pro C900 werkt met een EFI-servergebaseerde technologie voor optimale prestaties. Het ingebouwde Fiery System 8.2 heeft een Intel Core 2 Duo 2.16 GHz CPU, 2 GB geheugen en twee harde schijven van ieder 250 GB. Om ervoor te zorgen dat alles efficiënt verloopt, is het platform speciaal ontworpen samen met de controller van de Pro C900. Als u nóg meer production print capaciteit wilt, kies dan voor de externe E-80 controller. DOORLOPENDE PRODUCTIE Dubbelzijdig kopiëren op volle snelheid. Het luchtseparatie-systeem voor papierinvoer voorkomt dat meerdere vellen tegelijk worden ingevoerd. De verwijderingslade verzamelt automatisch papier indien er zich een onregelmatigheid voordoet. Complete workflow die alle stappen vanaf de invoer t/m de uitvoer verzorgt. UNIEKE IN-LINE AFWERKING Nieten, perforeren en invoegen van een dubbele kaft. Volledig geautomatiseerde ringbinding. Topkwaliteit gelijmde boeken maken. Stapelcapaciteit van vellen met twee achter elkaar geplaatste stapelmodules.

5 Eenvoudig in het gebruik De Pro C900 wordt bediend via een bijzonder groot en gebruikersvriendelijk kleurendisplay. De intuïtieve interface zorgt ervoor dat gebruikers zonder veel voorkennis het systeem gewoon kunnen bedienen. Wanneer er onregelmatigheden plaatsvinden, verschijnen er geanimeerde procedures op het display om u wegwijs te maken. Het bedieningspaneel kan worden gekanteld, zodat u altijd in elke positie een goed zicht heeft op het display. Deze flexibiliteit is voornamelijk handig tijdens het uitvoeren van onderhoudswerkzaamheden. Indien nodig kan een servicemonteur de arm van het display ook nog eens verlengen. Eenvoudig documenten producren EENVOUDIGE INVOER & VERWERKING De EFI Fiery-controller van de Pro C900 vereenvoudigt complexe afdruktaken. Het systeem is eenvoudig te bedienen met zijn zeer intuïtieve gebruikersinterface. De LCD-browser vereenvoudigt het opnieuw afdrukken van printopdrachten. Complexe, aangepaste taken zijn met EFI Impose & Compose gemakkelijk voor te bereiden. GEMAKKELIJK TE ONDERHOUDEN Profiteer van een systeem dat continu in bedrijf is en verhoog hiermee uw productiviteit. Onze professionele onderhoudstrainingen zorgen ervoor dat getrainde operators het onderhoud zelf kunnen uitvoeren. De zogenaamde Operator Replaceable Units zijn de riem- en drumschoonmaakmodule, de ontwikkelaar, oplaadmodule, OPC-drum en beeldtransfermodule. De tonerafvalfles kan door elke operator vervangen worden. EENVOUDIG OP AFSTAND TE BEDIENEN Onze FACI-software maakt het mogelijk om Command Workstation uit te voeren op de Pro C900. U hoeft alleen maar een beeldscherm, keyboard en muis aan te sluiten op de ingebouwde controller. Voor de externe E-80 controller is er een kit met benodigdheden optioneel verkrijgbaar.

6 Voeg bedrijfswaarde toe met onze geautomatiseerde afwerkopties De Pro C900 heeft het meest veelzijdige assortiment afwerkopties dat er gecombineerd kan worden in één systeem. Op deze manier schaft u zonder extra investeringen meerdere afwerkopties aan. Vragen uw klanten om gewone boekjes, of boeken met gelijmde ruggen? Geen probleem, want u kunt ze op aanvraag afdrukken. U kunt dus bijna elke wens van uw klant vervullen. De meest veelzijdige in-line afwerkopties DOCUMENTEN VAN TOPKWALITEIT Klanten verwachten stijlvol presentatiemateriaal, professionele kleurenafdrukken en goed verzorgde brochures. Creëer de documenten die u nodig heeft met de robuuste finisher voor 3000 vellen met een nietcapaciteit van 100 vellen van de Pro C900. De optionele perforeermodule bespaart u tijd en u hoeft geen duur voorgeperforeerd papier te kopen. De nietmachine voor tijdschriften is zeer praktisch voor een voordelige afwerking van interne documenten. AUTOMATISCH BOEKJES MAKEN Wilt u indruk op uw klanten maken met professionele boekjes? De boekjesmaker van de Pro C900 maakt nauwkeurig gevouwen A5- en A4-sets. U kunt boekjes tot 120 pagina's automatisch vouwen en nieten. De boekjes met een vierkant gevouwen rug hebben een soortgelijke vorm en uitstraling als gebonden boeken. Een optionele trimmermodule werkt de boeken vervolgens zeer professioneel af. GEAVANCEERD Z-VOUWEN Het opnemen van A3-grafieken en tabellen in een A4-presentatie is voortaan vanzelfsprekend. De handige z-vouw systeem vouwt A3-vellen automatisch in een A4-uitvoer, of A4-documenten in A5-formaat. Grotere vellen maken zo eenvoudig deel uit van kleinere sets. Er bestaan simpele oplossingen voor complexe taken. PROFESSIONEEL KAFTEN INVOEGEN Om waardevolle documenten stijlvol te presenteren, kunt u een kleurenkaft of voorbedrukte voor- en achterkaft toevoegen met behulp van het invoerstation met dubbele papierlade. Het is de perfecte keuze voor het maken van productcatalogi, gebruikshandleidingen en brochures die een blijvende indruk moeten maken.

7 KLAAR OM INGEBONDEN TE WORDEN Vergeet het achteraf perforeren van documenten, waarbij u elke set handmatig moet invoeren in een perforator. Met de GBC StreamPunch III produceert u perfect geperforeerde documenten die meteen kunnen worden ingebonden met een simpele druk op de knop. Het gebruik van deze module heeft geen invloed op de uitvoersnelheid van de Pro C900. VOLLEDIG GEAUTOMATISEERDE RINGBINDING De eerste geheel geautomatiseerde ringbinder zal uw traditionele werkzaamheden drastisch terugbrengen. Automatisch perforeren en inbinden. Inbindcapaciteit: tot 50 of 100 pagina s; A4-formaat boekjes. PERFECT GELIJMDE BOEKEN De Perfect Binder produceert professionele boekjes met zeer sterke, gelijmde ruggen. Bijzonder: accepteert oversized papier voor binnenpagina's. Inbindcapaciteit: tot 200 pagina s; A4 & A5-formaat boeken. Standaard drie/één zijde(n) automatisch bijsnijden en invoegen van een kaft. STAPELEN De stapelmodule van de Pro C900 maakt uw hoogvolume uitvoer klaar voor het afwerken dicht in de buurt, of voor het afwerken in een andere ruimte. Een module kan 5000 vellen stapelen en er kunnen twee stapelmodules achter elkaar worden geplaatst. Met de finisher voor 3000 vellen is de maximale papieruitvoer vellen. Handige karretjes vereenvoudigen het offline afwerken en opslaan van uw afgedrukte documenten.

8 Superieure kleuren met de EFI-technologie Professionals weten wanneer zij kleurenafdrukken van hoge kwaliteit zien. Ricoh weet dat kwaliteit zéér belangrijk is voor u. Daarom werkt de Pro C900 met de allernieuwste EFI-technologie. De krachtige prestaties en flexibele workflowoplossingen zijn ervoor gemaakt om aan de hoge eisen van uw klanten te kunnen voldoen. De ingebouwde EFI-controller biedt u daarnaast alle Fiery-functionaliteiten. Als u nóg meer productiekracht nodig heeft, kies dan de optionele E-80 controller. Hierbij hoort ook de standaard EFI Compose en het Fiery Graphic Arts Package Premium. Effectieve tools voor een professioneel resultaat AUTOMATISCH KLEURMANAGEMENT Kalibreer de printer of creëer en beheer kleurprofielen. Optimale nauwkeurigheid met ICC-profielen, zelfs vanuit RGB-applicaties. Automatisch uitbalanceren van verschillende kleurmanagement-systemen. Uitvoer controleren door middel van drukproeven of simulaties. VOLDOE AAN DE GRAFISCHE STANDAARD Bespaar tijd: controleer uw uitvoer en corrigeer fouten in previews op volledig scherm. Halftone-simulatie voor perfecte integratie met een volledig op elkaar afgestemde offset/digitale workflow. Gestroomlijnde workflow met TIFF/IT Converter en Hot Folder filter. Pre-flight en Image Viewer (optioneel voor de ingebouwde controller). EXTRA PROFESSIONEEL RESULTAAT Breng uw beeldverwerking naar het volgende niveau met het optionele Fiery Graphic Arts Package Premium. De tools van dit pakket voor het controleren, bewerken en beheren van kleuren zijn afgestemd op een omgeving waarin intensief gebruik wordt gemaakt van grafische afbeeldingen. Professionals in de grafische sector vinden de optionele EFI Color Profiler Suite een eenvoudig te gebruiken profilingoplossing.

9 Efficiënt workflowmanagement Eenvoudig, snel en nauwkeurig: dat zijn de nieuwe vereisten voor afdruktaak-instellingen. De ingebouwde en externe controllers hebben beide de compacte EFI-interface. Deze interface maakt het voor iedereen mogelijk om binnen een paar clicks zeer complexe taken uit te voeren. Geavanceerd documentmanagement en opmaakfuncties maken dit beeld van gebruikersvriendelijkheid compleet. Voor nóg eenvoudiger afdrukbeheer via het Command Workstation, kunt u ook een FACI-monitor aan uw controller koppelen. Uitmuntende prestaties binnen handbereik COMPLEXE TAKEN WORDEN SIMPEL Verbeterde grafische workflow voor het maken van boekjes. Automatisch beheer van de verschillende papiervoorraden. De opmaakfunctie zorgt ervoor dat pagina s correct worden gevouwen en gesneden. Lay-outfunctie voor uitlijning van pagina s en aanpassing van verschuiving. DE INTRODUCTIE VAN VARIABELE DATA PRINTING Omdat er steeds meer oplossingen met variabele data printing komen, is de Pro C900 standaard voorzien van Fiery FreeForm. Met deze basistool kunnen gebruikers op doeltreffende wijze één-op-één marketingdocumenten creëren. Met FreeForm kunt u mastersjablonen maken en opslaan waaraan u eenvoudig variabelen kunt toevoegen. Het programma ondersteunt tevens PPML en Creo VPS. MAXIMALE EFFICIËNTIE Slepen & neerzetten in hotfolders om terugkerende taken te automatiseren. Een spoedopdracht inpassen en toch uw productiviteit op peil houden met Rush Printing. Meerdere documenten combineren tot één afdruktaak met Quick Doc Merge. Taken een andere volgorde geven met Advanced Job Re-Order, of ze inplannen voor s nachts om vertraging te voorkomen met Schedule Print. FLEXIBELE OPMAAKFUNCTIES De Pro C900 van Ricoh is voorzien van EFI Impose, een flexibele PDF-tool die complexe afwerking vereenvoudigt. Het samenvoegen van boeken, handleidingen, visitekaartjes en variabele gegevens is nog nooit zo eenvoudig geweest. Operators die nog meer taakinstellingen nodig hebben, kunnen kiezen voor EFI Compose.

10 Voor al uw professionele wensen De Pro C900 is een flexibel, digitaal kleurensysteem voor professionals in de grafische en commerciële printindustrie. De unieke en geïntegreerde benadering van de intensieve grafische kleurproductie zorgt ervoor dat alle processen goed op elkaar aansluiten. Versnel uw kleurenproductie-workflow PRINT FOR PAY Als u niet wilt achterblijven en óók uw winst wil zien stijgen, dan biedt de Pro C900 u de volgende voordelen: Moeiteloos afdrukken in kleur. Ondersteuning voor variabele data printing programma's. Lage Total Cost of Ownership. EFFICIËNTE CRD Als u zich wilt onderscheiden van uw concurrenten, dan geeft de Pro C900 u de volgende extra mogelijkheden: Ondersteuning voor variabele data printing. Snelle en betrouwbare apparatuur. Lage exploitatiekosten. IDEAAL VOOR COMMERCIËLE PRINT SHOPS Wilt u uw klanttevredenheid verhogen? De sterke punten van de Pro C900 zijn: Non-stop productie met een snelheid van 90 ppm, ook met zwaar papier. Minimale workflow-onderbreking dankzij de Fiery-oplossingen. Professionele in-line afwerkmodules.

11 Beheer en beveilig uw printworkflow U hebt volledige controle over uw workflow met de Pro C900. U kunt elke afdruktaak stap voor stap in de gaten houden. U kunt snel ingrijpen indien nodig, waarmee u tijd en geld kunt besparen. Rapporten en logboeken stellen u in staat om de verschillende accounts in kaart te brengen en printopdrachten juist te factureren. Indien u nog meer toezicht wilt houden op uw printsystemen, dan kunt u met service tevens statusrapporten genereren. Volledig beheer over al uw systemen BEHEREN & BEHEERSEN Optimaliseer uw workflow voor meerdere operators met Command Workstation. U kunt snel en eenvoudig de afdrukstatus checken via de Fiery WebTools-interface. U kunt de status van afdruktaken bijhouden en ontvangt waarschuwingsberichten via EFI Job Ricoh s service optimaliseert uw workflow nóg meer. Uw systeem kan ononderbroken blijven draaien, want worden tellerstanden automatisch afgelezen, toner wordt automatisch bijbesteld en servicetelefoontjes worden direct automatisch afgehandeld. U hebt bovendien meer controle over processen door automatische machinepark-rapportage en analyses van uw systeemgebruik. hebt u alle informatie over al uw Ricoh-systemen bij elkaar. BEVEILIGING VAN VERTROUWELIJKE DOCUMENTEN Met Secure Job Erase worden uw documenten zeer goed beveiligd. Beperk de toegang tot uw printsystemen met gebruikersverificatie. U kunt IP-adressen en bepaalde IP-poorten blokkeren. Beveilig uw wachtwoorden en configuratie-instellingen via codering.

12 ALGEMEEN Technologie: Afdruksnelheid: Resolutie: Opwarmtijd: Afmetingen (B x D x H): Gewicht: Netspanning: Stroomverbruik: Duty cycle: EFI-CONTROLLER (STANDAARD) 4 drums tandem methode (1 per kleur) met interne transferriem Kleur: 90 afdrukken per minuut (A4) Z/W: 90 afdrukken per minuut (A4) x dpi Minder dan 420 seconden x x mm Minder dan 700 kg V, Hz Maximum: Minder dan 5,5 kw Energiespaarstand: Minder dan 3,2 kw pagina's per maand E-80 EFI-CONTROLLER (EXTERN) CPU: Intel Core 2 Duo 2.16 GHz Geheugen: Standaard: 2 GB, Harde schijf: 500 GB Netwerk: TCP/IP, IPv4, IPv6, Apple Talk, SMB Driver: PostScript 3, PCL5c, PCL6 VDP-bestandsformaat: PPML, Fiery FreeForm, Creo VPS Lettertypes: PCL: 80 lettertypes, PostScript 3 : 136 lettertypes + 2 Multiple Master (MM) lettertypes Interface: Ethernet 1000/100/10 base-t FACI-functie: Standaard Fieryondersteuningsprogramma s: Command Workstation voor Mac, EFI Web EFI Driver, EFI Command Workstation, EFI Tools, EFI HotFolder, MS Office Filter voor HotFolder, EFI Virtual Printers, Macintosh Print Center plug-ins, Rush Printing, Print/ Process Next, Advanced Job Re-Order, Suspend on Mismatch, Quick Doc Merge, Schedule Print, EFI Fiery ColorWise, Mixed Media, Fiery Graphic Arts Package, Paper Catalogue, Tab Shift, Insert Tab, Booklet Maker, EFI Impose, Fiery Editie, EFI Fiery FreeForm, Fiery VDP Resource Manager, Fiery Graphic Arts Package Premium Editie (optie), EFI Color Profiler Suite (optie), EFI Compose Fiery Editie (optie) CPU: Intel Quad-Core Xeon E5450 x 3.0 GHz Geheugen: Standaard: 4 x 512 GB Harde schijf: 2 x 250 GB (voor gegevens), 1 x 82 GB (voor het OS) Driver: PostScript 3 VDP-bestandsformaat: PPML, Fiery FreeForm, Creo VPS (alléén ondersteund door EFI) Lettertypes: PostScript 3 : 136 lettertypes + 2 Multiple Master (MM) lettertypes Interface: Ethernet 1000/100/10 base-t x 2 Fieryondersteuningsprogramma s: standaard Fiery Graphic Arts Package Hetzelfde als de ingebouwde controller; Premium en EFI Compose Fiery Editie. Optie: EFI Color Profiler Suite PAPIERVERWERKING Papierinvoercapaciteit: Papierformaat: Papiergewicht: VERBRUIKSARTIKELEN Toner: OPTIES Standaard: papierlades van 2 x vellen 1 papierlade van 500 vellen Maximum: vellen Maximum: 330,2-487,7 mm Standaardlades: g/m² SRA3 bulklade RT5020: g/m² Duplexlade: g/m² Zwart/C, M, Y: vellen SRA3 bulklades van 2 x 2000 vellen¹, handinvoerlade van 500 vellen, Hogecapaciteitslade voor 4550 vellen A4, invoerstation met dubbele papierlade, finisher voor 3000 vellen met nietcapaciteit van 100 vellen en joggermodule, Perforeereenheid (instelbaar voor 2 of 4 gaten, Scandinavische perforatie met 4 gaten), nietmachine voor tijdschriften, professionele boekjesmaker, z-vouw module, GBC StreamPunch III, ringbinder, Perfect Binder, stapelmodule, karretje, tabbladenmodule, A3-ladekit, ES-1000 voor een enkele spectrofotometer, luchtkoeler, doorvoermodule met luchtkoeler, harde schijf beveiliging voor EFIserver (voor E-80), FACI-benodigdheden voor EFI-server (voor E-80) 1 Er kunnen maximaal 2 modules achter elkaar gekoppeld worden. Raadpleeg uw lokale Ricoh-leverancier voor de verkrijgbaarheid van modellen, optionele accessoires en software. ISO9001 gecertificeerd, ISO14001 gecertificeerd Specificaties en uiterlijke vormgeving kunnen worden gewijzigd zonder voorafgaande kennisgeving. De kleur van het feitelijke product kan afwijken van de kleur die is afgebeeld in de brochure. De afbeeldingen in deze brochure zijn geen echte foto's en er kunnen zich kleine verschillen voordoen. Copyright 2009 Ricoh Europe PLC. Alle rechten voorbehouden. Deze brochure, de inhoud en/of lay-out ervan mag niet worden gewijzigd en/of aangepast, gedeeltelijk of geheel worden gekopieerd en/of opgenomen in andere werkstukken zonder de voorafgaande schriftelijke toestemming van Ricoh Europe PLC. Neem voor meer informatie contact op met