Dossier Corporate Story

Save this PDF as:
 WORD  PNG  TXT  JPG

Maat: px
Weergave met pagina beginnen:

Download "Dossier Corporate Story"

Transcriptie

1 Dossier Corporate Story Dennis Bos CCV2A

2 Inhoudsopgave 1. Briefing Wayward Way: Visie: Missie: Kernwaarden: Markt: 4 2. Analyse: Customer experience: Conversatie: Content: Collaboratie: 9 3. Corporate Story opzet: The Waywar Way: Publiek: Leerstijlen: Beslisstijlen: : Verhaal : Synopsis: : Treatment: : Scenario: : Script: 17

3 1. Briefing Wayward Way: 1.1 Visie: Onze visie is Je eigen plek op je eigen manier. WayWard gelooft dat er een plek kan zijn waar een jongere generatie ruimte en tijd krijgt om hun stad op hun manier te besturen en verbeteren. Niks hoeft en moet meer op een traditionele manier en er is daardoor meer ruimte voor innovatie en open mindedness. Door de groeiende vergrijzing heeft de nieuwe generatie de tijd en ruimte nodig om zich te settelen in hun positie om hun omgeving te kunnen besturen, en in mijn visie is die ruimte en tijd ruimschoots aanwezig. Door deze tijd en ruimte kunnen we zorgen dat we de wegval van vele banen (door de vergrijzing) op kunnen pakken en tegelijkertijd onszelf ook nog kunnen verbeteren op ons werkgebied, en door ons daarin ook te specialiseren kunnen wij de achterstand van innovatie op landen zoals China en Japan inhalen. WayWard zal er alles aan doen om onze visie te bereiken. 1.2 Missie: Wees een beetje rebels elke dag. Wij bij WayWayrd vinden dat als je gehoord wil worden moet je rebels zijn. Als heel veel mensen nou elke dag een klein beetje rebels zijn dan kan niemand om de boodschap die ze uit willen dragen een en wordt er naar hen geluisterd. Waarom wij deze missie hebben gekozen? Omdat wij vinden dat de wereld veranderen in je eentje een heel lastige kwestie is en daarom willen wij dat je hulp krijgt in het overbrengen van de boodschap door gelijkgestemden die ook op hun eigen manier willen laten zien dat het ook anders kan, ook al is die weg misschien wat onconventioneel. Onze doelgroep houdt ervan om op onconventionele manieren te werken en nieuwe ervaringen op te doen, doormiddel van onze missie kan dat. Het rebelse kan zijn het dragen van twee verschillende sokken en het dragen van een net pak terwijl je op je skateboard naar je werk toe gaat. WayWard laat ze zien dat je gehoord kan worden doormiddel van ons merk. 1.3 Kernwaarden: The Wayward Way heeft drie kernwaarden, innovatief, open minded en eigenwijs. Wij hebben deze waarden gekozen omdat ze behoren tot onze idealen en veel te maken hebben met onze visie die je eerder in dit boek hebt kunnen lezen. Deze waarde staan ook voor wat wij onze klant willen bieden en wat wij voor hun willen betekenen. Eigenlijk zijn dit de drie belangrijkste woorden waar wij aan denken als we over het nu en de toekomst van WayWard nadenken omdat deze waarde drieidealen van ons zijn die wij perfect gecombineerd willen hebben.

4 Innovatief: Innovatief is onze eerste centrale waarde. We hebben innovatief gekozen omdat het in lijn is met onze visie en een waarde waar wij zeer sterk naar streven. In onze visie heeft de jongere generatie genoeg tijd en ruimte om zich verder te ontwikkelen waardoor er meer ruimte is voor innovatie. Een goed ideaal om te hebben en daarom hebben wij ervoor gekozen om deze waarde te gebruiken voor WayWard. Wij willen onze doelgroep innovatie bieden omdat het een waarde is die zij zelf ook willen bereiken. Dus is het belangrijk voor hen dat het ook ergens in WayWard zelf voorkomt omdat zij zichzelf hiermee kunnen identifi ceren. Door bij WayWard constant te innoveren en die keuzes zichtbaar te maken voor onze klanten raken zij ook minder snel op ons uitgekeken. Zij houden van nieuwe ervaringen en het is dus belangrijk om onszelf te blijven verbeteren. Open minded: Open minded is onze tweede centrale waarde. Open minded kan je op veel manieren interpreteren en dat is ook de bedoeling. Bij WayWard betekent open minded dat mensen meer opstaan voor elkaar. Dat kan zijn voor elkaars seksuele voorkeur maar bijvoorbeeld ook voor iemand die met een nieuw idee komt dat misschien in het eerste opzicht wat onconventioneel en out of the box is. Ook deze tweede waarde is een ideaal waar wij naar streven. Door zelf heel open minded te zijn en te luisteren naar eventuele input die onze klanten geven. Als dat werkt verbeteren wij niet alleen WayWard maar houdt de klant zelf er ook iets aan over. Wij willen dat luisterende oor zijn voor onze klant en hen inspireren hetzelfde bij anderen te doen. Eigenwijs: Eigenwijs is onze derde en laatste centrale waarde. Eigenwijs is klinkt misschien wat kinderachtig in de oren maar zo is het niet bedoeld. Wij bedoelen hier mee eigenlijk koppig maar op een wat minder serieuze en boze manier. Eigenwijs betekent voor ons dat je doet wat je graag wil doen en dat je daarin je eigen weg vind. Ook al zullen veel mensen zich aan de traditionele manier willen houden jij gaat eigenwijs je eigen pad bewandelen. Ook dit is dus een ideaal van ons omdat wij vinden dat meer mensen zo zouden moeten denken. Mensen zijn vaak kudde dieren die graag hetzelfde willen doen, niet in onze visie. Hier heeft iedereen zijn eigen pad dat hij bewandeld en dat op zijn eigen manier kan en mag doen. Af en toe is eigenwijs zijn zo erg nog niet. 1.4 Markt: The Wayward Way is een fashion blog dat zich richt op menswear, graphic design en styling. Waar de meeste fashionblogs zich op richten is dames fashion en The Wayward Way gaat een hele andere kant op. Dit is gelijk ook het uitzonderlijke van het bedrijf. Door de drie dingen waarmee The Wayward Way zich mee bezig houdt onderscheidt het zich van andere fashion blogs.

5 2. Analyse: Bedrijven zijn op verschillende manieren te analyseren. In dit hoofdstuk zullen we The Wayward Way analyseren door middel van de 4C s van Steven van Belleghem. Deze 4C s zijn: customer experience, conversatie, content en collaboratie. 2.1 Customer experience: Onder de customer experience kunnen we het volgende verstaan: De som van alle interacties van de klant met de leverancier van producten of diensten, gedurende de hele relatie met deze leverancier (Kucherenko, 2014). Voor The Wayward Way zal dit niet om een aankoop gaan maar om de interesse van het lezen van de artikelen die geplaatst worden op de website. Dit punt zal ik benoemen door middel van het benoemen van touchpoints en de lezer is de consument. Voor het lezen: Het moment dat een lezer interesse heeft in streetwear, fashion, graphic design of custom shoes komen ze snel uit bij The Wayward Way. Maar hoe komen ze hierbij? The Wayward Way is geen groot blog met een groot bereik maar wel specifiek gericht op streetwear. Hierdoor komen ze in contact met de website en Facebook pagina waarop alle artikelen staan. Ook kunnen ze in contact komen via de Instagram pagina van The Wayward Way. Dit is het eerste touchpoint. De artikelen zijn gerangschikt op datum waardoor de laatst geschreven als eerste staat op de website. Aan de bovenzijde van de website zijn de verschillende categorieën ook verdeeld waardoor je gemakkelijk je weg kan vinden naar de artikelen waar de lezer geïnteresseerd in is. Figuur 1: startpagina van The Wayward Way.

6 Figuur 2: Facebook pagina van The Wayward Way. Figuur 3: Instragram pagina van The Wayward Way. Tijdens het lezen: het moment dat de lezer een artikel heeft gevonden waar hij of zo geïnteresseerd in is kan het lezen beginnen. Dit is het tweede touchpoint. De lezer vindt zijn artikel simpelweg door op een van de knoppen rechtsboven te klikken en hierdoor verschijnen alle artikelen geschreven in die categorie (figuur 1).

7 Na het lezen: Wanneer je als lezer klaar bent met het lezen van het artikel wil je de lezer verder voorzien van informatie hierover. Deze informatie wordt gegeven in het artikel zelf zoals te zien is in figuur 4. Doordat je dit doet geef je nazorg aan je lezers en zorg je ervoor dat ze de juiste informatie krijgen wat zorgt voor een goede customer experience. Figuur 4: Doorverwijzing van artikel naar website van artikel onderwerp. 2.2 Conversatie: Onder conversatie kunnen we veel dingen verstaan. Steven van Belleghem ziet conversatie als het volgende: Het doel is om te converseren in plaats van te communiceren. Luisteren, vragen stellen, gesprekken faciliteren en actief meepraten, hoort er allemaal bij (van Belleghem, 2012). Wanneer we kijken naar The Wayward en zijn conversatie richting de lezers hebben ze op een gebied veel conversatie. The Wayward Way is alleen online actief op het gebied van conversatie. The Wayward Way beschikt over zijn eigen website (fig. 1), Facebook pagina (fig 2) en Instagram (fig 3.).

8 Op de eigen website van The Wayward Way kun je via een contactformulier vragen stellen en reacties achter laten (fig 5.) Verder kun je als lezer reacties of vragen kwijt op de Facebook pagina en via de Instagram pagina. Figuur 5: Contactformulier The Wayward Way. 2.3 Content: Onder content verstaat Steven van Belleghem het volgende: Geef mensen iets om over te praten, maar doe het op een authentieke, positieve manier, die past bij de cultuur van je organisatie (van Belleghem, 2012). Dit is hetgene waar het bij The Wayward Way om draait. The Wayward Way neemt de lezer mee naar interessante winkels, laat de lezer authentieke fashion zien en doet dit op een manier die past bij de cultuur van de organisatie. Bij The Wayward Way draait het om net een beetje anders te zijn dan de rest. De artikelen die terug te vinden zijn, zijn dat ook. Andere blogs richten zich op fashion waar al veel over geschreven wordt. The Wayward Way richt zich op merken en winkels die net anders zijn dan de rest van de wereld. Hierdoor is de content van The Wayward Way erg goed en kan dit zorgen voor goede conversaties.

9 2.4 Collaboratie: Onder collaboratie verstaat Steven van Belleghem het volgende: Betrek mensen in alles wat je bedrijf doet. Laat hen deel uit maken van uw directie, laat hen deel uit maken van de project teams en gebruik hun visie bij het maken van beslissingen (van Belleghem, 2012). Omdat The Wayward Way maar uit een persoon bestaat is er niet echt sprake van collaboratie. Er is wel collaboratie tussen het blog en de lezer. The Wayward Way zorgt voor de content en de lezer zorgt voor reacties op de content. Het enige punt van zorg is dat er nog weinig conversatie is tussen de lezer en The Wayward Way. Hier zou The Wayward Way meer zorg aan kunnen geven om meer input te krijgen vanuit de lezers zodat deze zich ook gehoord voelt. Je zou bijvoorbeeld de lezer kunnen laten kiezen waarover het volgende artikel gaat. 3. Corporate Story opzet: 3.1 The Waywar Way: Charlotte Bienen is de eigenaar en oprichter van The Wayward Way. Wayward heeft de volgende definitie: 'Iemand die Wayward is, is een beetje koppig en onafhankelijk. Ze zijn vastbesloten om hun eigen weg te vinden en zijn niet gemakkelijk te controleren. Wayward zijn kan een paar dingen betekenen, maar ze hebben allemaal iets te maken met het doen van je eigen ding. Soms betekent dat, dat ze in gaan tegen bepaalde dingen die anderen mensen van hun willen. Mensen die Wayward zijn gaan graag hun eigen weg en nemen vaak het onverwachte pad. The Wayward Way is ontstaan uit een school opdracht die Charlotte moest maken voor haar opleiding aan het AMFI waar zij destijds op zat. Zij wilde een plek hebben voor de dingen die haar inspireren en die zij leuk vindt. Hierdoor is zij het blog begonnen om alles te kunnen onthouden. The Wayward Way is een blog dat zich richt op fashion en streetwear, graphic design, styling en custom shoes. The Wayward Way wilt de lezers van het blog unieke winkels, fashion en muziek laten zien die net anders. Golden circle: Why: The Wayward Way wil dat mensen een eigen plek kunnen vinden op hun eigen manier. Dit door middel van het blog waarin zij zich zelf terug kunnen vinden door de geschreven artikelen. How: The Wayward Way biedt mensen elke dag een klein beetje verandering door rebels te zijn. Dit komt terug in verschillende artikelen op het blog en laat zien dat je kan opvallen in een menigte door net iets anders te doen of te zijn. What: The Wayward Way is een blog dat zich richt op fashion en streetwear, graphic design en fashion styling.

10 3.2 Publiek: Als bedrijf zijnde heb je te maken met verschillende publieksgroepen. Deze groepen zijn de groepen waar je contact mee onderhoudt of mee samenwerkt en waar je je communicatie en promotie uitingen op richt. In dit geval spreken we van een corporate story. Primaire doelgroep: lezers en volgers van het blog. Secundaire doelgroep: merken, winkels, personen, fotograven enz. waar mee samengewerkt wordt. Publiek Rol & Macht Waarom Hoe Wat Gewenste actie Lezers Zorgen dat het blog bestaansrecht. Door het lezen van het blog. Merken, winkels, fotograven enz. Zorgen voor inhoud van de artikelen. Interesse tonen in de geschreven artikelen. The Wayward Way wilt over interessante merken schrijven die bij de doelgroep aansluiten. Door samen te werken met winkels, merken en fotograven die aansluiten bij de denkwijze van The Wayward Way. Artikelen over fsahion, streeetwear en graphic desing. Artikelen die gaan over de merken, winkels, fotograven enz. waarmee samengewerkt wordt. Delen van de artikelen op social media of andere platformen. Delen van artikelen op hun website.

11 3.2.1 Leerstijlen: Publieksgroepen kunnen verschillende leerstijlen hebben. Er zijn vier verschillende leerstijlen te onderscheiden bij publieksgroepen. Betekenisgericht, conceptueel, vaardigheidsgericht en aanpassingsgericht. Betekenisgericht: mensen die betekenisgericht leren voelen een sterk verlangen om verbanden te leggen en de redenen waarom te begrijpen. Conceptueel: mensen die conceptueel leren geven de voorkeur aan een analytische aanpak, waarbij ze van het grote geheel naar details gaan. Vaardigheidsgericht: mensen die vaardigheidsgericht leren, willen weten hoe de verandering bereikt wordt. Aanpassingsgericht: mensen die aanpassingsgericht leren zien zichzelf mogelijk als pioniers of vernieuwers (Boonstra, 2013). De leerstijl die het beste pas bij de publieksgroepen van The Wayward Way is aanpassingsgericht. De publieksgroepen die The Wayward Way volgen zijn die mensen die in een menigte opvallen waardoor ze zichzelf zien als pioniers of vernieuwers Beslisstijlen: Er zijn bij publieksgroepen vier verschillende beslisstijlen. Directief, conceptueel, analytisch en gedragsmatig. Directief: mensen met een directieve beslisstijl vertrouwen op gestructureerde feitelijke informatie en focussen zich vaak doelgericht op concrete resultaten. Conceptueel: mensen met een conceptuele beslisstijl zijn creatief ingesteld en overwegen meerdere opties. Analytisch: mensen met een analytische beslisstijl geven de voorkeur aan details die ze kunnen naspeuren en waar ze in duiken. Gedragsmatig: mensen met een gedragsmatige beslisstijl focussen op impact op anderen en de organisatie waarbij ze zich vooral richten op het welzijn en de mening van anderen (Boonstra, 2013). De beslisstijl die het beste past bij de publieksgroepen van The Wayward Way is conceptueel. De publieksgroepen van The Wayward Way zijn creatief ingesteld en overwegen altijd meerdere opties. Ze kiezen vaak de tegenovergestelde richting die mensen van hun verwacht en zijn vaak koppig en eigenwijs ingesteld.

12 3.3: Verhaal 3.3.1: Synopsis: Dit verhaal is het corporate story van The Wayward Way. Charlotte Bienen, eigenaar van The Wayward Way neemt je mee in haar verhaal en verteld je hoe zij het bedrijf is begonnen en waarom.

13 3.3.2: Treatment: 01: VOORSTELLEN Charlotte verteld wie ze is en wat ze doet. 02: THE START Charlotte verteld hoe en waarom zij begonnen is met The wayward way. 03: BEING WAYWARD IS Charlotte verteld wat Wayward zijn betekent en hoe dit terug komt in het dagelijks leven. 04: GRAPHIC DESIGN Charlotter verteld wat voor graphic design ze maakt en waarom ze dit zo doet. 05: STYLING Charlotte verteld wat voor styling ze doet en waarom ze dit soort styling doet. 06: MISSIE Charlotte verteld wat de missie is van de Waywardway. 07: VISIE Charlotte verteld wat de visie is van de Waywardway.

14 2. 08: EINDSHOT Charlotte loopt langzaam uit beeld met de tekst The End in het midden.

15 3.3.3: Scenario: 01: VOORSTELLEN Charlotte verteld wie ze is en wat ze doet. Zij is in beeld in een medium close-up shot. 02: THE START Charlotte verteld hoe en waarom zij begonnen is met The wayward way in een medium close-up. Tijdens het vertellen zien we beelden in een close-up van verzameld werk en zien we haar blog in beeld. 03: BEING WAYWARD IS Charlotte verteld wat Wayward zijn betekent en hoe dit terug komt in het dagelijks leven. Zij is in beeld in een medium close-up shot. Tijdens het beeld dat zij verteld zien we haar bezig met fotograveren in een medium shot. Ook zien we een foto van haar haar in een close-up. 04: GRAPHIC DESIGN Charlotter verteld wat voor graphic design ze maakt en waarom ze dit zo doet zij is in beeld in een medium close-up. Tijdens het vertellen komen er verschillende soorten werk van haar in beeld. Deze komen in beeld in close-ups. 05: STYLING Charlotte verteld wat voor styling ze doet en waarom ze dit soort styling doet zij is in beeld in een medium close-up. Tijdens het vertellen over wat voor styling zij doet is ze bezig in een winkel met het uitzoeken van kleding. Deze beelden zijn in medium en close-up.

16 2. 06: MISSIE Charlotte verteld wat de missie is van de Waywardway, zij is in beeld in een medium close-up. Tijdens het vertellen komen er verschillende foto s in beeld van personen die bij haar missie passen. Deze afbeeldingen zijn close-ups. 07: VISIE Charlotte verteld wat de visie is van de Waywardway, zij is in beeld in een medium close-up. Tijdens het vertellen komen verschillende afbeeldingen in beeld die bij haar visie passen. Deze beelden zijn in een total shot en close-up. 08: EINDSHOT Charlotte loopt langzaam uit beeld met de tekst The End in het midden. Dit shot is een wide-shot. Daarna vindt de aftiteling plaats met dankwoord en afsluitend het logo.

17 3.3.4: Script: Video Charlotte Bienen Amsterdam, Tekst: Een Dennis Bos Film, The Wayward Way. Logo: The Wayward Way. Lopende schoenen, Tekst: The start. Charlotte Bienen, Inspiratie beelden vanuit een map, blog. Lopende schoen, Tekst: Being Wayward is.. Charlotte Bienen, Charlotte laat een gemaakte foto zien op haar camera, Foto: achterkant haar van een meisje. Lopende schoen, Tekst: Graphc Design Charlotte Bienen, foto s van grafisch werk van Charlotte Bienen. Audio CHARLOTTE BIENEN: My name is Charlotte I'm the owner of the wayward way. and i am a blogger stylist and graphic designer. Music speelt. Muziek speelt op de achtergrond. CHARLOTTE BIENEN: I started this company because i was in fashion studies. And i actually wanted to collect things that i liked. And i started a blog because of that, so that i always could remember the things that i liked. And than post those things on the internet. So that is how i started blogin and than it just actually became more work than a hobby. So that is how i started the company. Muziek speelt op de achtergrond. CHARLOTTE BIENEN: I think being Wayward is in just in little things. It is just doing what you want and choosing your own path and maybe make little chance to what you do. it doesnt have to be something big, it can just be a small number of things that you do different than everybody else. You might want to chance the color of your hair. Of wear two different kind of socks every day. Just something that makes you stand out from a crowd. Something little. Muziek speelt op achtergrond. CHARLOTTE BIENEN: The graphic design that i do is very different. Sometimes i do for companys logo's and that kind of stuff. But i also do partons on shoes and on bags that interest me. I just want to see how i can make certain products unique for other people.

18 Lopende schoen, Tekst: Styling Charlotte Bienen, voorgevel van Ontfornt, Logo Ontfornt, Charlotte pakt een schoen op en zet deze terug, Charlotte maakt een foto van een schoen, Charlotte laat foto zien op camera van schoen, Charlotte gaat door een kleding rek heen, foto van styling die Charlotte heeft gedaan. Lopende schoen, Tekst: Mission Charlotte Bienen, foto van een jongen, foto van twee jongens, Lopende schoen, Tekst: Vision Charlotte Bienen, straat met grafiti, foto van een afbeelding. Logo: Wayward Way, Charlotte loopt uit het beeld. Zwart beeld met special thanks to Ontfront menswear. Muziek speelt op achtergrond. CHARLOTTE BIENEN: Most of the times i do streetwear and menswear and i do alot of photoshoots and videos for musicians. Most of the times the are rappers or singers. It just depends. But they all of in the corner of streetwear and menswear. I do street wear and mensear mainly because I like the style alot it is something close to me so I can put more creativity in those styles than i would with other styles. The rebelious part is just i think in the little details and the way I use the clothes or like put them on combine them with each other that. It are the little things that make it rebelious. Muziek speelt op achergrond. CHARLOTTE BIENEN: Our mission at the wayward way is always to be a be a little bit reblious and be a little bit different than everybody else. So you can notice so you just wont blend in with all the other people. Perhaps wear two different kind of socks. Or take a different route to your work or go to work in your suit on a skateboar. Like many different thins. Muziek speelt op achtergrond. My vision for my company is that i can give everybody a place were they feel like they can express themselves and they can be heard so all of their messeages will be heard by others because of the way they do it. that is the mission that completes the vision. Stilte.

Listen. Twenty One Pilots Niveau 3a Song 4 Lesson B Worksheet. a Luister naar wat Leo, Tina en Martin vertellen. Omcirkel het juiste antwoord.

Listen. Twenty One Pilots Niveau 3a Song 4 Lesson B Worksheet. a Luister naar wat Leo, Tina en Martin vertellen. Omcirkel het juiste antwoord. 1 Listen a Luister naar wat Leo, Tina en Martin vertellen. Omcirkel het juiste antwoord. 1 Leo is a kid / a teenager / a grown-up. 2 Tina is a kid / a teenager / a grown-up. 3 Martin is a kid / a teenager

Nadere informatie

Understanding and being understood begins with speaking Dutch

Understanding and being understood begins with speaking Dutch Understanding and being understood begins with speaking Dutch Begrijpen en begrepen worden begint met het spreken van de Nederlandse taal The Dutch language links us all Wat leest u in deze folder? 1.

Nadere informatie

Puzzle. Fais ft. Afrojack Niveau 3a Song 6 Lesson A Worksheet. a Lees de omschrijvingen. Zet de Engelse woorden in de puzzel.

Puzzle. Fais ft. Afrojack Niveau 3a Song 6 Lesson A Worksheet. a Lees de omschrijvingen. Zet de Engelse woorden in de puzzel. Puzzle a Lees de omschrijvingen. Zet de Engelse woorden in de puzzel. een beloning voor de winnaar iemand die piano speelt een uitvoering 4 wat je wil gaan doen; voornemens 5 niet dezelfde 6 deze heb je

Nadere informatie

Buy Me FILE 5 BUY ME BK 2

Buy Me FILE 5 BUY ME BK 2 Buy Me FILE BUY ME BK Can you resist all those incredible products that all seem to be screaming: Buy Me! Every day we see them on TV during the commercial break: the best products in the world. How would

Nadere informatie

S e v e n P h o t o s f o r O A S E. K r i j n d e K o n i n g

S e v e n P h o t o s f o r O A S E. K r i j n d e K o n i n g S e v e n P h o t o s f o r O A S E K r i j n d e K o n i n g Even with the most fundamental of truths, we can have big questions. And especially truths that at first sight are concrete, tangible and proven

Nadere informatie

ANGSTSTOORNISSEN EN HYPOCHONDRIE: DIAGNOSTIEK EN BEHANDELING (DUTCH EDITION) FROM BOHN STAFLEU VAN LOGHUM

ANGSTSTOORNISSEN EN HYPOCHONDRIE: DIAGNOSTIEK EN BEHANDELING (DUTCH EDITION) FROM BOHN STAFLEU VAN LOGHUM Read Online and Download Ebook ANGSTSTOORNISSEN EN HYPOCHONDRIE: DIAGNOSTIEK EN BEHANDELING (DUTCH EDITION) FROM BOHN STAFLEU VAN LOGHUM DOWNLOAD EBOOK : ANGSTSTOORNISSEN EN HYPOCHONDRIE: DIAGNOSTIEK STAFLEU

Nadere informatie

Een vrouw, een kind en azijn (Dutch Edition)

Een vrouw, een kind en azijn (Dutch Edition) Een vrouw, een kind en azijn (Dutch Edition) D.J. Peek Click here if your download doesn"t start automatically Een vrouw, een kind en azijn (Dutch Edition) D.J. Peek Een vrouw, een kind en azijn (Dutch

Nadere informatie

Wij beloven je te motiveren en verbinden met andere studenten op de fiets, om zo leuk en veilig te fietsen. Benoit Dubois

Wij beloven je te motiveren en verbinden met andere studenten op de fiets, om zo leuk en veilig te fietsen. Benoit Dubois Wij beloven je te motiveren en verbinden met andere studenten op de fiets, om zo leuk en veilig te fietsen. Benoit Dubois Wat mij gelijk opviel is dat iedereen hier fietst. Ik vind het jammer dat iedereen

Nadere informatie

150 ECG-problemen (Dutch Edition)

150 ECG-problemen (Dutch Edition) 150 ECG-problemen (Dutch Edition) John R. Hampton, Piet Machielse Click here if your download doesn"t start automatically 150 ECG-problemen (Dutch Edition) John R. Hampton, Piet Machielse 150 ECG-problemen

Nadere informatie

De grondbeginselen der Nederlandsche spelling / Regeling der spelling voor het woordenboek der Nederlandsche taal (Dutch Edition)

De grondbeginselen der Nederlandsche spelling / Regeling der spelling voor het woordenboek der Nederlandsche taal (Dutch Edition) De grondbeginselen der Nederlandsche spelling / Regeling der spelling voor het woordenboek der Nederlandsche taal (Dutch Edition) L. A. te Winkel Click here if your download doesn"t start automatically

Nadere informatie

Huisstijlgids Muse Design 2014/2015

Huisstijlgids Muse Design 2014/2015 Huisstijlgids Muse Design 2014/2015 Lettertype Geogrotesque Regular Geogrotesque Medium Italic Geogrotesque Bold Geogrotesque Italic Geogrotesque Medium Italic Geogrotesque Bold Italic Kleurgebruik Kleur

Nadere informatie

RECEPTEERKUNDE: PRODUCTZORG EN BEREIDING VAN GENEESMIDDELEN (DUTCH EDITION) FROM BOHN STAFLEU VAN LOGHUM

RECEPTEERKUNDE: PRODUCTZORG EN BEREIDING VAN GENEESMIDDELEN (DUTCH EDITION) FROM BOHN STAFLEU VAN LOGHUM Read Online and Download Ebook RECEPTEERKUNDE: PRODUCTZORG EN BEREIDING VAN GENEESMIDDELEN (DUTCH EDITION) FROM BOHN STAFLEU VAN LOGHUM DOWNLOAD EBOOK : RECEPTEERKUNDE: PRODUCTZORG EN BEREIDING VAN STAFLEU

Nadere informatie

Free time! Better skills. Free time with Brenda and Brian. Worksheet

Free time! Better skills. Free time with Brenda and Brian. Worksheet 1 Free time! read a Stel je hebt een dag vrij van school. Schrijf op wat je dan gaat doen. b Lees de tekst en schrijf op welke dingen Brian en Brenda voorstellen om te doen op een vrije dag. Free time

Nadere informatie

3 I always love to do the shopping. A Yes I do! B No! I hate supermarkets. C Sometimes. When my mother lets me buy chocolate.

3 I always love to do the shopping. A Yes I do! B No! I hate supermarkets. C Sometimes. When my mother lets me buy chocolate. 1 Test yourself read a Lees de vragen van de test. Waar gaat deze test over? Flash info 1 In the morning I always make my bed. A Yes. B No. C Sometimes, when I feel like it. 2 When I see an old lady with

Nadere informatie

Engels op Niveau A2 Workshops Woordkennis 1

Engels op Niveau A2 Workshops Woordkennis 1 A2 Workshops Woordkennis 1 A2 Workshops Woordkennis 1 A2 Woordkennis 1 Bestuderen Hoe leer je 2000 woorden? Als je een nieuwe taal wilt spreken en schrijven, heb je vooral veel nieuwe woorden nodig. Je

Nadere informatie

Comics FILE 4 COMICS BK 2

Comics FILE 4 COMICS BK 2 Comics FILE 4 COMICS BK 2 The funny characters in comic books or animation films can put smiles on people s faces all over the world. Wouldn t it be great to create your own funny character that will give

Nadere informatie

o Theo Glaudemans Business Refresher theo.glaudemans@limebizz.nl o Rens Eijgermans Business Refresher rens.eijgermans@limebizz.nl

o Theo Glaudemans Business Refresher theo.glaudemans@limebizz.nl o Rens Eijgermans Business Refresher rens.eijgermans@limebizz.nl o Theo Glaudemans Business Refresher theo.glaudemans@limebizz.nl o Rens Eijgermans Business Refresher rens.eijgermans@limebizz.nl o Heb je vragen of geef je mening en reactie op deze presentatie via

Nadere informatie

Nieuwsbrief december 2016

Nieuwsbrief december 2016 Nieuwsbrief december 2016 Jong geleerd, oud gedaan Leuk om een verrassing te krijgen zo vlak voor Sinterklaas. Wij hadden Putu Ari en Komang gevraagd om een stukje te schrijven voor de nieuwsbrief over

Nadere informatie

Firewall van de Speedtouch 789wl volledig uitschakelen?

Firewall van de Speedtouch 789wl volledig uitschakelen? Firewall van de Speedtouch 789wl volledig uitschakelen? De firewall van de Speedtouch 789 (wl) kan niet volledig uitgeschakeld worden via de Web interface: De firewall blijft namelijk op stateful staan

Nadere informatie

THE LANGUAGE SURVIVAL GUIDE

THE LANGUAGE SURVIVAL GUIDE DUTCH THE LANGUAGE SURVIVAL GUIDE 4 0 0 W O R D S T O G E T S T A R T E D I N A N Y L A N G U A G E BY THE FOREIGN LANGUAGE COLLECTIVE Verbs Werkwoorden To be zijn I ik ben You jij bent He/She/It hij/zij/het

Nadere informatie

Read this story in English. My personal story. I: But you are planning to built up a professional career? As an independent or employee?

Read this story in English. My personal story. I: But you are planning to built up a professional career? As an independent or employee? My personal story Netherlands 23 Female Primary Topic: PROFESSIONAL CAREER Topics: IDENTITY Year: 2010 age appearance/physical beauty career path competences promotion/selection reconciliation private/professional

Nadere informatie

Davide's Crown Caps Forum

Davide's Crown Caps Forum pagina 1 van 6 Davide's Crown Caps Forum A Forum for Crown Cap Collectors Zoeken Uitgebreid zoeken Zoeken Forumindex Crown Caps Unknown Caps Lettergrootte veranderen vriend Afdrukweergave Gebruikerspaneel

Nadere informatie

Main language Dit is de basiswoordenschat. Deze woorden moeten de leerlingen zowel passief als actief kennen.

Main language Dit is de basiswoordenschat. Deze woorden moeten de leerlingen zowel passief als actief kennen. Lesbrief Les 2.1: My family Main language Dit is de basiswoordenschat. Deze woorden moeten de leerlingen zowel passief als actief kennen. Nouns: brother, sister, cousin, mother, father, aunt, uncle, grandmother,

Nadere informatie

Angststoornissen en hypochondrie: Diagnostiek en behandeling (Dutch Edition) Click here if your download doesn"t start automatically

Angststoornissen en hypochondrie: Diagnostiek en behandeling (Dutch Edition) Click here if your download doesnt start automatically Angststoornissen en hypochondrie: Diagnostiek en behandeling (Dutch Edition) Click here if your download doesn"t start automatically Angststoornissen en hypochondrie: Diagnostiek en behandeling (Dutch

Nadere informatie

20 twenty. test. This is a list of things that you can find in a house. Circle the things that you can find in the tree house in the text.

20 twenty. test. This is a list of things that you can find in a house. Circle the things that you can find in the tree house in the text. 9006625806_boek.indd 1 31/08/16 15:26 1 6 test This is a list of things that you can find in a house. Circle the things that you can find in the tree house in the text. living room kitchen bedroom toilet

Nadere informatie

16 films die jou inspireren om je eigen legende te creëren!

16 films die jou inspireren om je eigen legende te creëren! 16 films die jou inspireren om je eigen legende te creëren! ij zijn geboren verhalenvertellers. Als klein kind worden we al geconfronteerd met een verhaaltje voor het slapen gaan. Op de lagere school zitten

Nadere informatie

Duurzaam projectmanagement - De nieuwe realiteit van de projectmanager (Dutch Edition)

Duurzaam projectmanagement - De nieuwe realiteit van de projectmanager (Dutch Edition) Duurzaam projectmanagement - De nieuwe realiteit van de projectmanager (Dutch Edition) Ron Schipper Click here if your download doesn"t start automatically Duurzaam projectmanagement - De nieuwe realiteit

Nadere informatie

News: Tours this season!

News: Tours this season! 1 Do you remember? Lees de zinnen en vul de juiste woorden in. Kies uit: like listen presenter too loud great show number next crowd singer. Let op: je houdt twee woorden over. Welcome back to the best

Nadere informatie

Het liedje van Jessie J gaat over wat je kunt kopen. Lees het informatiebord van het winkelcentrum. Hoe heet dit winkelcentrum?

Het liedje van Jessie J gaat over wat je kunt kopen. Lees het informatiebord van het winkelcentrum. Hoe heet dit winkelcentrum? 1 Shopping mall Het liedje van Jessie J gaat over wat je kunt kopen. Lees het informatiebord van het winkelcentrum. Hoe heet dit winkelcentrum? The Tower - Shopping mall 1 Bookshop Blackwell s Waterstones

Nadere informatie

Duurzaam projectmanagement - De nieuwe realiteit van de projectmanager (Dutch Edition)

Duurzaam projectmanagement - De nieuwe realiteit van de projectmanager (Dutch Edition) Duurzaam projectmanagement - De nieuwe realiteit van de projectmanager (Dutch Edition) Ron Schipper Click here if your download doesn"t start automatically Duurzaam projectmanagement - De nieuwe realiteit

Nadere informatie

Iedereen kan Facebook-en, toch? 13.05.2014

Iedereen kan Facebook-en, toch? 13.05.2014 Iedereen kan Facebook-en, toch? 13.05.2014 KICK OFF ANTWERPSE PRESIDIA Hello, my name is Mijn verleden Nu EERST, EEN HEEL KLEIN BEETJE THEORIE Mensen als media-kanaal Mensen als media-kanaal Mensen horen

Nadere informatie

General info on using shopping carts with Ingenico epayments

General info on using shopping carts with Ingenico epayments Inhoudsopgave 1. Disclaimer 2. What is a PSPID? 3. What is an API user? How is it different from other users? 4. What is an operation code? And should I choose "Authorisation" or "Sale"? 5. What is an

Nadere informatie

My Inspiration I got my inspiration from a lamp that I already had made 2 years ago. The lamp is the you can see on the right.

My Inspiration I got my inspiration from a lamp that I already had made 2 years ago. The lamp is the you can see on the right. Mijn Inspiratie Ik kreeg het idee om een variant te maken van een lamp die ik al eerder had gemaakt. Bij de lamp die in de onderstaande foto s is afgebeeld kun je het licht dimmen door de lamellen open

Nadere informatie

Grammatica uitleg voor de toets van Hoofdstuk 1

Grammatica uitleg voor de toets van Hoofdstuk 1 Grammatica uitleg voor de toets van Hoofdstuk 1 Vraagzinnen: Je kunt in het Engels vraagzinnen maken door vaak het werkwoord vooraan de zin te zetten. Bijv. She is nice. Bijv. I am late. Bijv. They are

Nadere informatie

7 tips voor een onverslaanbare. LinkedIn showcasestrategie

7 tips voor een onverslaanbare. LinkedIn showcasestrategie 7 tips voor een onverslaanbare LinkedIn showcasestrategie Hoe bereik je de klant met LinkedIn showcasepagina s? Sommige producten, diensten of merken die onder een organisatie vallen zijn dusdanig speciaal

Nadere informatie

Empowerment project. Driejarig project van Rotaryclub Rhenen-Veenendaal

Empowerment project. Driejarig project van Rotaryclub Rhenen-Veenendaal Empowerment project Awasi Kenya Driejarig project van Rotaryclub Rhenen-Veenendaal Empowerment*van* kinderen*in*kenia De#afgelopen#drie#jaren# hebben#we#met#steun#van#de# Rotaryclub##Rhenen: Veenendaal#een#

Nadere informatie

HANDBOEK HARTFALEN (DUTCH EDITION) FROM BOHN STAFLEU VAN LOGHUM

HANDBOEK HARTFALEN (DUTCH EDITION) FROM BOHN STAFLEU VAN LOGHUM HANDBOEK HARTFALEN (DUTCH EDITION) FROM BOHN STAFLEU VAN LOGHUM READ ONLINE AND DOWNLOAD EBOOK : HANDBOEK HARTFALEN (DUTCH EDITION) FROM BOHN Click button to download this ebook READ ONLINE AND DOWNLOAD

Nadere informatie

NUCHTER, EEN HELDERE KIJK EN NO-NONSENSE

NUCHTER, EEN HELDERE KIJK EN NO-NONSENSE NUCHTER, EEN HELDERE KIJK EN NO-NONSENSE NATUURLIJK SAMEN NATURALLY DUTCH. Koolhaas Natuurlijk is a typically Dutch company: Sober, with a clear vision and no-nonsense. That s what our customers may expect

Nadere informatie

1. In welk deel van de wereld ligt Nederland? 2. Wat betekent Nederland?

1. In welk deel van de wereld ligt Nederland? 2. Wat betekent Nederland? First part of the Inburgering examination - the KNS-test Of course, the questions in this exam you will hear in Dutch and you have to answer in Dutch. Solutions and English version on last page 1. In welk

Nadere informatie

B1 Woordkennis: Spelling

B1 Woordkennis: Spelling B1 Woordkennis: Spelling Bestuderen Inleiding Op B1 niveau gaan we wat meer aandacht schenken aan spelling. Je mag niet meer zoveel fouten maken als op A1 en A2 niveau. We bespreken een aantal belangrijke

Nadere informatie

Media en creativiteit. Winter jaar vier Werkcollege 7

Media en creativiteit. Winter jaar vier Werkcollege 7 Media en creativiteit Winter jaar vier Werkcollege 7 Kwartaaloverzicht winter Les 1 Les 2 Les 3 Les 4 Les 5 Les 6 Les 7 Les 8 Opbouw scriptie Keuze onderwerp Onderzoeksvraag en deelvragen Bespreken onderzoeksvragen

Nadere informatie

Fans talking about Martin

Fans talking about Martin Fans about Martin Wat vind jij van Martin Garrix? 1 read Fans talking about Martin Martin Garrix is a world famous DJ from Holland. Yesterday we interviewed two of Martin s fans. This is what they said.

Nadere informatie

WEGWIJZER VOOR METHODEN BIJ PROJECTMANAGEMENT (PROJECT MANAGEMENT) (DUTCH EDITION) BY EDWIN BAARDMAN, GERARD BAKKER, JAN VAN BEIJNHEM, FR

WEGWIJZER VOOR METHODEN BIJ PROJECTMANAGEMENT (PROJECT MANAGEMENT) (DUTCH EDITION) BY EDWIN BAARDMAN, GERARD BAKKER, JAN VAN BEIJNHEM, FR Read Online and Download Ebook WEGWIJZER VOOR METHODEN BIJ PROJECTMANAGEMENT (PROJECT MANAGEMENT) (DUTCH EDITION) BY EDWIN BAARDMAN, GERARD BAKKER, JAN VAN BEIJNHEM, FR DOWNLOAD EBOOK : WEGWIJZER VOOR

Nadere informatie

Security Les 1 Leerling: Marno Brink Klas: 41B Docent: Meneer Vagevuur

Security Les 1 Leerling: Marno Brink Klas: 41B Docent: Meneer Vagevuur Security Les 1 Leerling: Klas: Docent: Marno Brink 41B Meneer Vagevuur Voorwoord: In dit document gaan we beginnen met de eerste security les we moeten via http://www.politiebronnen.nl moeten we de IP

Nadere informatie

Dutch survival kit. Vragen hoe het gaat en reactie Asking how it s going and reaction. Met elkaar kennismaken Getting to know each other

Dutch survival kit. Vragen hoe het gaat en reactie Asking how it s going and reaction. Met elkaar kennismaken Getting to know each other Dutch survival kit This Dutch survival kit contains phrases that can be helpful when living and working in the Netherlands. There is an overview of useful sentences and phrases in Dutch with an English

Nadere informatie

Contextanalyse. Patrick v/d Vlist

Contextanalyse. Patrick v/d Vlist Contextanalyse Patrick v/d Vlist Contextanalyse Patrick v/d Vlist Krimpen ad IJsel 10-01-2016 Verdoold Installatiebedrijf Voorwoord Ik heb dit rapport geschreven naar aanleiding van een communicatieopdracht

Nadere informatie

Vergaderen in het Engels

Vergaderen in het Engels Vergaderen in het Engels In dit artikel beschrijven we verschillende situaties die zich kunnen voordoen tijdens een business meeting. Na het doorlopen van deze zinnen zal je genoeg kennis hebben om je

Nadere informatie

04/11/2013. Sluitersnelheid: 1/50 sec = 0.02 sec. Frameduur= 2 x sluitersnelheid= 2/50 = 1/25 = 0.04 sec. Framerate= 1/0.

04/11/2013. Sluitersnelheid: 1/50 sec = 0.02 sec. Frameduur= 2 x sluitersnelheid= 2/50 = 1/25 = 0.04 sec. Framerate= 1/0. Onderwerpen: Scherpstelling - Focusering Sluitersnelheid en framerate Sluitersnelheid en belichting Driedimensionale Arthrokinematische Mobilisatie Cursus Klinische Video/Foto-Analyse Avond 3: Scherpte

Nadere informatie

wat is het? Dit doe ik door een combinatie van sprekende foto s met een bijpassende tekst, die de situatie op een authentieke manier omschrijven.

wat is het? Dit doe ik door een combinatie van sprekende foto s met een bijpassende tekst, die de situatie op een authentieke manier omschrijven. Met visual storytelling voeg ik een andere dimensie toe aan verhalen vertellen én fotografie. Ik geef een (levens)event niet alleen een gezicht, maar ook een stem en breng hiermee het ware en pure gevoel

Nadere informatie

Joos Vandewalle. wiskunde voor iedereen

Joos Vandewalle. wiskunde voor iedereen Joos Vandewalle wiskunde voor iedereen Hoe kan je het wiskundig denken laten groeien en bloeien bij alle leerlingen? Joos Vandewalle Op basis van de ideeën van Jo Boaler Youcubed Mythes over wiskunde Mythes

Nadere informatie

Teksten van de liederen die gospelkoor Inspiration tijdens deze Openluchtdienst zingt.

Teksten van de liederen die gospelkoor Inspiration tijdens deze Openluchtdienst zingt. Don t you worry There s an eternity behind us And many days are yet to come, This world will turn around without us Yes all the work will still be done. Look at ever thing God has made See the birds above

Nadere informatie

Archief Voor Kerkelijke Geschiedenis, Inzonderheid Van Nederland, Volume 8... (Romanian Edition)

Archief Voor Kerkelijke Geschiedenis, Inzonderheid Van Nederland, Volume 8... (Romanian Edition) Archief Voor Kerkelijke Geschiedenis, Inzonderheid Van Nederland, Volume 8... (Romanian Edition) Click here if your download doesn"t start automatically Archief Voor Kerkelijke Geschiedenis, Inzonderheid

Nadere informatie

Exploitant. CM-Bureau

Exploitant. CM-Bureau Van Exploitant Naar CM-Bureau You do not lead by hitting people over the head that s assault, not leadership MT MediaGroep BV 2014, Berend Jan Veldkamp Dwight D. Eisenhouwer Over MT MediaGroep boeit en

Nadere informatie

Social media plan. bit. creations

Social media plan. bit. creations Social media plan bit. creations 1 2 INDEX Communicatiestrategie PR Duncan Laurence 2017 Social Media plan Posters Albumcover Duncoin 5 6 8 11 12 13 3 4 PRODUCT Communicatiedoel coole dingen maken voor

Nadere informatie

Appendix A: List of variables with corresponding questionnaire items (in English) used in chapter 2

Appendix A: List of variables with corresponding questionnaire items (in English) used in chapter 2 167 Appendix A: List of variables with corresponding questionnaire items (in English) used in chapter 2 Task clarity 1. I understand exactly what the task is 2. I understand exactly what is required of

Nadere informatie

Profile visitors NRC Q

Profile visitors NRC Q NRC Media presents About NRC Q A unique concept Business news platform for ambitious people on the go Short, sharp articles with professional infographics Daily newsletter at 5.30am News updates via WhatsApp

Nadere informatie

een kopie van je paspoort, een kopie van je diploma voortgezet onderwijs (hoogst genoten opleiding), twee pasfoto s, naam op de achterkant

een kopie van je paspoort, een kopie van je diploma voortgezet onderwijs (hoogst genoten opleiding), twee pasfoto s, naam op de achterkant Vragenlijst in te vullen en op te sturen voor de meeloopochtend, KABK afdeling fotografie Questionnaire to be filled in and send in before the introduction morning, KABK department of Photography Stuur

Nadere informatie

01/ M-Way. cables

01/ M-Way. cables 01/ 2015 M-Way cables M-WaY Cables There are many ways to connect devices and speakers together but only few will connect you to the music. My Way of connecting is just one of many but proved it self over

Nadere informatie

Jij hebt iets bijzonders te delen, een mooi verhaal of jij hebt iets unieks te bieden waardoor jij het leven van je klanten positief kan veranderen.

Jij hebt iets bijzonders te delen, een mooi verhaal of jij hebt iets unieks te bieden waardoor jij het leven van je klanten positief kan veranderen. Business Passionista Passion, Power & Purpose Jij hebt iets bijzonders te delen, een mooi verhaal of jij hebt iets unieks te bieden waardoor jij het leven van je klanten positief kan veranderen. Be a woman

Nadere informatie

Omslag ontwerp. Aanleverinstructies. Welke informatie hebben wij nodig? Let op:

Omslag ontwerp. Aanleverinstructies. Welke informatie hebben wij nodig? Let op: Aanleverinstructies Omslag ontwerp Op basis van uw wensen kunt u een geschikte ontwerper kiezen. Op de volgende pagina s van dit document vindt u info en een klein portfolio van de ontwerpers. 1. StudioLIN

Nadere informatie

1. will + hele werkwoord (Future Simple) 2. shall + hele werkwoord 3. to be (am/is/are) going to + hele werkwoord

1. will + hele werkwoord (Future Simple) 2. shall + hele werkwoord 3. to be (am/is/are) going to + hele werkwoord FUTURE TENSE ( TOEKOMENDE TIJD ) Hoe? 1. will + hele werkwoord (Future Simple) 2. shall + hele werkwoord 3. to be (am/is/are) going to + hele werkwoord Wanneer? Ad 1. Als iets in de toekomst zal gebeuren

Nadere informatie

uitleg Dusty Blue fine art vendor p 4 half jaar een jaar Banner in sidebar (max. 5 leveranciers per 2 maanden) p 10 per 2 maanden Social post p 13

uitleg Dusty Blue fine art vendor p 4 half jaar een jaar Banner in sidebar (max. 5 leveranciers per 2 maanden) p 10 per 2 maanden Social post p 13 DUSTY a d v e r t e n t i e m o g e l i j k h e d e n uitleg Dusty Blue fine art vendor p 4 half jaar 175 een jaar 330 Banner in sidebar (max. 5 leveranciers per 2 maanden) p 10 per 2 maanden 75 Social

Nadere informatie

Omslag ontwerp. Aanleverinstructies. Let op: Welke informatie hebben wij nodig?

Omslag ontwerp. Aanleverinstructies. Let op: Welke informatie hebben wij nodig? Aanleverinstructies Omslag ontwerp Op basis van uw wensen kunt u een geschikte ontwerper kiezen. Op de volgende pagina s van dit document vindt u info en een klein portfolio van de ontwerpers. 1. StudioLIN

Nadere informatie

Programmaoverzicht Bachelor Open dag

Programmaoverzicht Bachelor Open dag Programmaoverzicht Bachelor Open dag 11 2017 Ronde en tijd Openingsronde 09.00-09.30 uur Sessies en activiteiten Waarom Tilburg University? Informatiesessie met de rector magnificus en een student van

Nadere informatie

21ste century skills. Waar ben ik creatief in geweest? Bewijzen

21ste century skills. Waar ben ik creatief in geweest? Bewijzen Jimmy Truyts 21ste century skills Ik heb gekozen voor craetiviteit. Waar ben ik creatief in geweest? Ik heb deze zomer (29 augustus 2016) heel hard gewerkt aan een zomerliedje. Waar ik meer dan 3 maanden

Nadere informatie

De ondernemende psychotherapeut (Dutch Edition)

De ondernemende psychotherapeut (Dutch Edition) De ondernemende psychotherapeut (Dutch Edition) Dick Bouman Click here if your download doesn"t start automatically De ondernemende psychotherapeut (Dutch Edition) Dick Bouman De ondernemende psychotherapeut

Nadere informatie

BISL EEN FRAMEWORK VOOR BUSINESS INFORMATIEMANAGEMENT (DUTCH LANGUAGE) (GERMAN EDITION) (DUTCH EDITION) BY REMKO VAN DER POLS, RALPH DONA

BISL EEN FRAMEWORK VOOR BUSINESS INFORMATIEMANAGEMENT (DUTCH LANGUAGE) (GERMAN EDITION) (DUTCH EDITION) BY REMKO VAN DER POLS, RALPH DONA Read Online and Download Ebook BISL EEN FRAMEWORK VOOR BUSINESS INFORMATIEMANAGEMENT (DUTCH LANGUAGE) (GERMAN EDITION) (DUTCH EDITION) BY REMKO VAN DER POLS, RALPH DONA DOWNLOAD EBOOK : BISL EEN FRAMEWORK

Nadere informatie

Hiphop Deze tekst gaat over hiphop. Wat is hiphop?

Hiphop Deze tekst gaat over hiphop. Wat is hiphop? Gym Class Heroes ft. Adam Levine 1 Hiphop Deze tekst gaat over hiphop. Wat is hiphop? 1 We ll start with the arms. Make a nice box with your arms. Hip-hop Hip-hop dance started many years ago, in the 1970

Nadere informatie

Nederlandse consument blijft een traditionele shopper

Nederlandse consument blijft een traditionele shopper Nederlandse consument blijft een traditionele shopper De ; slechts 29% van alle consumenten doet het merendeel van zijn aankopen versus 56% in de Waar heb je jouw aankopen gedaan? 1% 4 7 (e.g catalogue)

Nadere informatie

A2 Workshops Grammatica Heden

A2 Workshops Grammatica Heden Bestuderen Present Simple Normaal Hoe maak je de Present Simple? Kijk eerst maar even naar het volgende rijtje. I You He She It We You see see sees sees sees see see They see Je ziet dat het heel eenvoudig

Nadere informatie

Ik heb zo n angst. De laatste 12 uren heb ik met een koevoet geslapen, een fles naast mijn bed en de telefoon binnen handbereik.

Ik heb zo n angst. De laatste 12 uren heb ik met een koevoet geslapen, een fles naast mijn bed en de telefoon binnen handbereik. Ik heb zo n angst. De laatste 12 uren heb ik met een koevoet geslapen, een fles naast mijn bed en de telefoon binnen handbereik. Ik ben niet makkelijk te verslaan, maar nu is het over. Ik zie geen uitweg

Nadere informatie

Zo werkt het in de apotheek (Basiswerk AG) (Dutch Edition)

Zo werkt het in de apotheek (Basiswerk AG) (Dutch Edition) Zo werkt het in de apotheek (Basiswerk AG) (Dutch Edition) C.R.C. Huizinga-Arp Click here if your download doesn"t start automatically Zo werkt het in de apotheek (Basiswerk AG) (Dutch Edition) C.R.C.

Nadere informatie

Wat is jouw verhaal?

Wat is jouw verhaal? E E N E - B O O K V A N L E T T E R S & C O N C E P T S Wat is jouw verhaal? Passie en plezier overbrengen in een notendop Storytelling Verhalen vertellen is een belangrijk onderdeel van ons leven. Het

Nadere informatie

Ontpopping. ORGACOM Thuis in het Museum

Ontpopping. ORGACOM Thuis in het Museum Ontpopping Veel deelnemende bezoekers zijn dit jaar nog maar één keer in het Van Abbemuseum geweest. De vragenlijst van deze mensen hangt Orgacom in een honingraatpatroon. Bezoekers die vaker komen worden

Nadere informatie

Buy Me! FILE 5 BUY ME KGT 2

Buy Me! FILE 5 BUY ME KGT 2 Buy Me! FILE 5 BUY ME KGT 2 Every day we see them during the commercial break: the best products in the world. Whether they are a pair of sneakers, new mascara or the latest smartphone, they all seem to

Nadere informatie

Programma Open dag zaterdag 28 februari 2015 Program Open Day Saturday 28 February 2015

Programma Open dag zaterdag 28 februari 2015 Program Open Day Saturday 28 February 2015 Programma Open dag zaterdag 28 februari 2015 Program Open Day Saturday 28 February 2015 Tijd 09.15 09.45 Je bent op de Open dag, wat nu? Personal welcome international visitors 10.00 10.45 Je bent op de

Nadere informatie

Group 2a 1. How many children do you have in your class?

Group 2a 1. How many children do you have in your class? Drop Out Center Questions March 12&13 Group 2a 1. How many children do you have in your class? Ik heet Vinayagamoorthy, ik ben 13 jaar oud en ik zit in groep 6 hier. Ik zit op een openbare school met alleen

Nadere informatie

Things to do before you re 11 3/4

Things to do before you re 11 3/4 Counting Crows 1 Things to do before you re 11 3/4 Lees de tekst en beantwoord de vragen. - Maak deze zin af: De schrijver van de tekst vindt dat kinderen - Welke dingen heb jij wel eens gedaan? Kruis

Nadere informatie

Aan het einde van de unit kennen de leerlingen woorden in de woordvelden: kleding uiterlijk emoties landen

Aan het einde van de unit kennen de leerlingen woorden in de woordvelden: kleding uiterlijk emoties landen 1 Doelstellingen unit 1 Het thema van deze unit is describing people (mensen beschrijven). De leerlingen leren mensen te beschrijven aan de hand van hun kleding en uiterlijk. vragen en vertellen hoe iemand

Nadere informatie

The first line of the input contains an integer $t \in \mathbb{n}$. This is followed by $t$ lines of text. This text consists of:

The first line of the input contains an integer $t \in \mathbb{n}$. This is followed by $t$ lines of text. This text consists of: Document properties Most word processors show some properties of the text in a document, such as the number of words or the number of letters in that document. Write a program that can determine some of

Nadere informatie

Animals 1 - Describe your Pet

Animals 1 - Describe your Pet Auteur Laatst gewijzigd Licentie Webadres Gonnie de Vries 27 October 2015 CC Naamsvermelding 3.0 Nederland licentie http://maken.wikiwijs.nl/67811 Dit lesmateriaal is gemaakt met Wikiwijs Maken van Kennisnet.

Nadere informatie

De strategie The Wayward Way

De strategie The Wayward Way De strategie The Wayward Way Martijn Kommers 544705 Dennis Bos - 512419 AD2A Crossmediale Communicatie Periode 8 herkansing Leerjaar 2 Docenten: Luuk Pleijsier Hans Droste Samenvatting De aanleiding van

Nadere informatie

> hele werkwoord > werkwoord +s, als het onderwerp he, she of it is. bevestigend vragend ontkennend

> hele werkwoord > werkwoord +s, als het onderwerp he, she of it is. bevestigend vragend ontkennend PRESENT SIMPLE TENSE ( onvoltooid tegenwoordige tijd ) Hoe? > hele werkwoord > werkwoord +s, als het onderwerp he, she of it is!! als een werkwoord eindigt op een s-klank ( s,ch x) werkw. + es!! als een

Nadere informatie

Main language Dit is de basiswoordenschat. Deze woorden moeten de leerlingen zowel passief als actief kennen.

Main language Dit is de basiswoordenschat. Deze woorden moeten de leerlingen zowel passief als actief kennen. Lesbrief Les 1.1: On my way Main language Dit is de basiswoordenschat. Deze woorden moeten de leerlingen zowel passief als actief kennen. Nouns: train, tram, bus, car, bike, plane, boat, underground, stop,

Nadere informatie

You probably know animals can have best friends too. But what do you think about these special friendships?

You probably know animals can have best friends too. But what do you think about these special friendships? 1 Animal friends read Lees de tekst. Waar gaat deze tekst over? Animal friends You probably know animals can have best friends too. But what do you think about these special friendships? Look at this mouse

Nadere informatie

ECHTE MANNEN ETEN GEEN KAAS PDF

ECHTE MANNEN ETEN GEEN KAAS PDF ECHTE MANNEN ETEN GEEN KAAS PDF ==> Download: ECHTE MANNEN ETEN GEEN KAAS PDF ECHTE MANNEN ETEN GEEN KAAS PDF - Are you searching for Echte Mannen Eten Geen Kaas Books? Now, you will be happy that at this

Nadere informatie

User Centred Development. UCD Werkcollege blok 1 week 4

User Centred Development. UCD Werkcollege blok 1 week 4 User Centred Development UCD Werkcollege blok 1 week 4 Agenda Introductie Huisregels Blok beschrijving Observatie opdracht & huiswerk Introductie Aranea Felëus Industrieel Ontwerpen Strategic Product Design

Nadere informatie

Door de fijne beelden neemt iedere blog op Dusty Blue je stuk voor stuk even mee naar een andere wereld. De wereld van de liefde, mooie details en

Door de fijne beelden neemt iedere blog op Dusty Blue je stuk voor stuk even mee naar een andere wereld. De wereld van de liefde, mooie details en DUSTY Door de fijne beelden neemt iedere blog op Dusty Blue je stuk voor stuk even mee naar een andere wereld. De wereld van de liefde, mooie details en bijzondere momenten! Dusty Blue is een site waarop

Nadere informatie

DE VOLTOOID TEGENWOORDIGE TOEKOMENDE TIJD

DE VOLTOOID TEGENWOORDIGE TOEKOMENDE TIJD 1 Grammatica les 11 THE FUTURE PERFECT TENSE DE VOLTOOID TEGENWOORDIGE TOEKOMENDE TIJD 11.1 FUTURE PERFECT The Future Perfect oftewel de Voltooid Tegenwoordig Toekomende Tijd bestaat uit "will" of "shall"

Nadere informatie

Stonesvertalingen VMBO-TL klas 3. Chapter 1. Stone 1. Zo toon je interesse in iemand. Zo vertel je wat er aan de hand is. Zo leef je met iemand mee

Stonesvertalingen VMBO-TL klas 3. Chapter 1. Stone 1. Zo toon je interesse in iemand. Zo vertel je wat er aan de hand is. Zo leef je met iemand mee Stonesvertalingen VMBO-TL klas 3 Chapter 1 Stone 1 Zo toon je interesse in iemand How do you feel? How is life? What's wrong with you? What's bothering them? You look happy. You seem worried. Hoe voel

Nadere informatie

Een vrouw, een kind en azijn (Dutch Edition)

Een vrouw, een kind en azijn (Dutch Edition) Een vrouw, een kind en azijn (Dutch Edition) D.J. Peek Click here if your download doesn"t start automatically Een vrouw, een kind en azijn (Dutch Edition) D.J. Peek Een vrouw, een kind en azijn (Dutch

Nadere informatie

Graphic Design. Keuzevak GD1. Raul Martinez-Orozco (r.d.martinez.orozco@hro.nl / raul@thecombine.nl)

Graphic Design. Keuzevak GD1. Raul Martinez-Orozco (r.d.martinez.orozco@hro.nl / raul@thecombine.nl) Graphic Design 1 Graphic Design Keuzevak GD1 Raul Martinez-Orozco (r.d.martinez.orozco@hro.nl / raul@thecombine.nl) Graphic Design 2 Expectations Attendance, creativity, motivation and a professional attitude

Nadere informatie

9 daagse Mindful-leSs 3 stappen plan training

9 daagse Mindful-leSs 3 stappen plan training 9 daagse Mindful-leSs 3 stappen plan training In 9 dagen jezelf volledig op de kaart zetten Je energie aangevuld en in staat om die batterij op peil te houden. Aan het eind heb jij Een goed gevoel in je

Nadere informatie

Martin Garrix and his fans

Martin Garrix and his fans Fans about Martin Wat vind jij van Martin Garrix? 1 read Martin Garrix and his fans Martin Garrix is more than a young star and producer. He s also a super nice guy! If there are fans who want his autograph,

Nadere informatie

Fit employees. in 30 DAYS THE SMARTEST WAY TO GET EMPLOYEES FIT

Fit employees. in 30 DAYS THE SMARTEST WAY TO GET EMPLOYEES FIT Fit employees in 30 DAYS THE SMARTEST WAY TO GET EMPLOYEES FIT Healthy employees healthy company Every company is as healthy as it s employees. Having healthy employees is the equivalent of having a healthy

Nadere informatie

Taco Schallenberg Acorel

Taco Schallenberg Acorel Taco Schallenberg Acorel Inhoudsopgave Introductie Kies een Platform Get to Know the Jargon Strategie Bedrijfsproces Concurrenten User Experience Marketing Over Acorel Introductie THE JARGON THE JARGON

Nadere informatie

Malala Ken je Malala? Wat weet je al van haar?

Malala Ken je Malala? Wat weet je al van haar? 1 Malala Ken je Malala? Wat weet je al van haar? About Malala Malala Yousafzai comes from Pakistan. She was born on the 12th of July in 1997. When she was 14 years old she started a blog on the Internet.

Nadere informatie

Zakelijk Vloggen Idee71 ebook

Zakelijk Vloggen Idee71 ebook Zakelijk Vloggen Idee71 ebook Content Vlog Film en Edit Inspiratie Eigen keuze Pakket Het gezicht van je bedrijf in beeld Leg m wat et een je b v edr ideo u en de k waar ijf doe it me lan t e t ka n h

Nadere informatie

LDA Topic Modeling. Informa5ekunde als hulpwetenschap. 9 maart 2015

LDA Topic Modeling. Informa5ekunde als hulpwetenschap. 9 maart 2015 LDA Topic Modeling Informa5ekunde als hulpwetenschap 9 maart 2015 LDA Voor de pauze: Wat is LDA? Wat kan je er mee? Hoe werkt het (Gibbs sampling)? Na de pauze Achterliggende concepten à Dirichlet distribu5e

Nadere informatie

In the classroom. Who is it? Worksheet

In the classroom. Who is it? Worksheet In the classroom 1 Lees wat de meester doet als hij s morgens op school komt. Lees ook wat een leerling doet. Wie van de twee doet het meest voordat de les begint? First, I go to my desk and take out my

Nadere informatie