RTE. Handleiding. Publiceren Documenten

Save this PDF as:
 WORD  PNG  TXT  JPG

Maat: px
Weergave met pagina beginnen:

Download "RTE. Handleiding. Publiceren Documenten"

Transcriptie

1 RTE Handleiding Publiceren Documenten Datum: December 2015

2 Inhoudsopgave 1. Introductie 2 2. Aan de slag Het opstarten van de applicatie WebHare Applicaties De RTE applicatie 3 3. Acties Opslaan en publiceren Tekst invoeren en opmaken Objecten invoegen Voorbeeldpagina versturen 9 4. Veelgestelde vragen en oplossingen 11 Meer informatie 12

3 1. Introductie De RTE (Rich Tekst Editor) biedt u een eenvoudige applicatie voor het aanpassen van de inhoud van uw website. Met deze editor kunt u WebHare s eigen tekstdocumenten met opmaak (rich-tekst-documenten of RTD) direct in uw browser aanpassen, opslaan en publiceren. Ook kunt u wijzigingen tijdelijk ongepubliceerd laten om later verder te werken, aan een andere gebruiker te tonen of als voorbeeldlink ter beoordeling te versturen. De in de handleiding opgenomen schermafbeeldingen gaan uit van de volgende gebruikers-specifieke instellingen: U bent ingelogd met site-eigenaar rechten U heeft de Nederlandse taal als voorkeur opgegeven Omdat de in deze handleiding opgenomen schermafbeeldingen en beschreven opties gebaseerd zijn op een gebruiker met site eigenaar rechten, zullen enkele van de opties niet, of niet exact hetzelfde, beschikbaar zijn voor gebruikers met andere rechten. In deze gevallen zullen de verschillen voor de relevante opties aangegeven worden.

4 2. Aan de slag 2.1. Het opstarten van de applicatie In tegenstelling tot sommige andere WebHare applicaties kunt u de RTE niet vanuit het WebHare-startmenu opstarten. De RTE wordt gebruikt wanneer u een richtekst-document (RTD) opent vanuit een andere applicatie. In de meeste gevallen zal de RTE worden geopend vanuit de Publisher; wanneer u in deze applicatie een RTD opent door erop te dubbelklikken wordt dit document in de RTE geopend WebHare Applicaties Deze applicatie maakt deel uit van de WebHare Application Portal en het Tollium framework. Dit framework biedt een gestandaardiseerde interface voor de applicaties, net zoals Microsoft Windows dat voor desktopapplicaties doet. Als u niet bekend bent met WebHare applicaties raden wij aan de handleiding WebHare Applicaties door te nemen voor tips en advies De RTE applicatie In deze paragraaf zal een algemene beschrijving worden gegeven van de applicatie. Hierdoor kunt u een indruk krijgen van de werking van het programma. De verschillende handelingen die noodzakelijk zijn worden in de volgende hoofdstukken uitgebreider besproken. De knoppenbalk Als u een rich-tekst-document (RTD) geopend heeft vindt u boven in de applicatie de knoppenbalk. Geheel rechts op de knoppenbalk vindt u de Menu knop terug. Onder deze knop vindt u alle acties terug die in de RTE mogelijk zijn. Veelgebruikte acties hebben een eigen plek op de knoppenbalk. Niet alle acties zijn voor alle gebruikers zichtbaar als zij ingelogd zijn, dit hangt af van de rechten van de gebruiker. Wanneer een actie in donkergrijs weergegeven wordt is de actie (tijdelijk) niet mogelijk. Dit kan bijvoorbeeld zijn omdat eerst een element uit applicatie moet worden geselecteerd voordat de actie kan worden uitgevoerd. Zo zult u eerst een bestand of map moeten selecteren voordat u de actie Eigenschappen of Voorbeeldlink kunt uitvoeren.

5 De werkbalk Onder de knoppenbalk bevindt zich de werkbalk. Hierin vindt u alle mogelijkheden om de inhoud van het document van opmaak te voorzien, zoals tekststijl, vetgedrukt, schuingedrukt, onderlijnd, etc. De aanwezige mogelijkheden zijn afhankelijk van de voor u opgezette website; het kan dus zijn dat u slechts een zeer beperkte selectie van de boven- en onderstaande mogelijkheden hebt. Wanneer een actie in lichtgrijs weergegeven wordt is de actie (tijdelijk) niet mogelijk. Zo zult u eerst tekst moeten selecteren voor u een hyperlink aan deze tekst kunt toevoegen. Opmaakmogelijkheden Tekststijl: hierin vindt u vooraf gedefinieerde stijlen voor uw website terug. In de regel zal het in elk geval gaan om een aantal kopstijlen en stijl normaal. Afhankelijk van uw website kunnen er echter nog diverse soorten andere stijlen zijn aangemaakt met andere opmaak en/of andere effecten of gevolgen. Opsommingstekens: u kunt een opsomming toevoegen die werkt met nummers of met symbolen (bolletjes). Daarnaast vindt u knoppen om de onderdelen naar een niveau hoger of lager te verplaatsen. Met het de knop opmaak weergeven (herkenbaar aan het paragraaf symbool ) krijgt u meer informatie over de onzichtbare tekens die de opmaak beïnvloeden; zo ziet u bijvoorbeeld aan de linkerzijde welke tekststijlen er op de tekst zijn toegepast. De knop Eigenschappen (het ronde knopje met de letter i erin) is alleen beschikbaar wanneer u een afbeelding, hyperlink, video of ander ingevoegd object hebt geselecteerd. Hiermee kunt u dit object aanpassen. De knoppen superscript en subscript geven de mogelijkheid om geselecteerde tekst als zodanig op te maken. Met de knop hyperlink (herkenbaar aan de pictogram van een ketting-schakel) voegt u een hyperlink (een klikbare link naar een andere locatie) toe. De knoppen afbeelding, video en object maken het mogelijk om deze elementen aan de tekst toe te voegen. De objecten worden voor uw website ingericht en zijn dus volledig op maat.

6 3. Acties 3.1. Opslaan en publiceren De RTE is bedoeld voor het aanmaken en beheren van documenten die op het Internet worden getoond. Er zijn daarom speciale mogelijkheden ingebouwd om wijzigingen te kunnen doen die niet direct op het internet worden gepubliceerd speciaal bedoeld voor gebruikers die de aanpassingen nog aan een andere gebruiker willen tonen of die een voorbeeld van de pagina aan een ander willen toesturen voor beoordeling. Het gebruik van deze mogelijkheden is echter optioneel u kunt indien gewenst wijzigingen ook direct publiceren (ze worden dan door de RTE eerst automatisch opgeslagen). Bij deze manier van omgaan met documenten zijn de volgende zaken van belang: Een nieuw aangemaakt rich-tekst-document wordt niet direct gepubliceerd (óók niet als u bij het aanmaken een titel aan het document hebt gegeven). U kunt de wijzigingen aan een niet-gepubliceerd document opslaan het document blijft dan nog steeds ongepubliceerd en niet zichtbaar op het Internet. Pas wanneer u ervoor kiest om het document te publiceren vanuit de RTE (door op de knop Publiceren te klikken) wordt het document opgeslagen én gepubliceerd. Vanaf dat moment kunt u, wanneer u nieuwe wijzigingen aan het document doet, deze opslaan óf publiceren. In het eerste geval verandert er niets aan de informatie op uw website de wijzigingen zijn alleen zichtbaar in de Publisher applicatie of in een door u verzonden voorbeeldlink. Pas wanneer u op Publiceren klikt worden de wijzigingen toegepast op het online document. Een nieuw document aanmaken U maakt een nieuw rich-tekst-document aan vanuit de Publisher-applicatie: 1. Navigeer naar de gewenste map. 2. Klik op de knop Nieuw bestand. 3. Kies uit de lijst bestandstypes de optie Rich-tekst document.

7 4. Het eigenschappenscherm van het nieuwe document wordt geopend. 5. Kies of bevestig tenminste de naam van het bestand. 6. Vul eventueel de titel van het document in. 7. Klik op OK. 8. Het document is toegevoegd het wordt nog niet gepubliceerd en is dus nog niet in de website te vinden of zichtbaar. 9. Selecteer het document en dubbelklik erop om het document te openen in de RTE. Het lege document is geopend in de RTE. Geheel onderaan ziet u de status Niet gepubliceerd. Nota bene: zolang u nog niets heeft toegevoegd in het document kunt u klikken op de grote Eigenschappen om de eigenschappen van het document aan te passen zodra u echter bent begonnen met het intypen van tekst of het toevoegen van objecten is dat niet meer mogelijk. Het document opslaan Zodra u wijzigingen heeft gemaakt aan het document, bijvoorbeeld door een tekst in te typen, ziet u dat de knoppen Publiceren en Opslaan beschikbaar worden. Onderaan in het scherm wordt de status ( Dit document heeft wijzigingen die niet zijn opgeslagen ) getoond. Wanneer u nu op Opslaan klikt worden de wijzigingen opgeslagen, maar blijft het document ongepubliceerd. De status wordt onderaan aangepast ( Dit document heeft wijzigingen die nog niet zijn gepubliceerd ). Ook verschijnt er een gele informatiebalk die aangeeft dat u wijzigingen heeft opgeslagen die nog niet zijn gepubliceerd.

8 Het document publiceren Wanneer u op Publiceren klikt worden alle wijzigingen (zowel de expliciet opgeslagen wijzigingen via Opslaan als eventuele wijzigingen die u daarna nog heeft gedaan) opgeslagen en gepubliceerd. Vanaf nu staat het document online en is het dus zichtbaar op uw website Tekst invoeren en opmaken De tekstinvoer en opmaakmogelijkheden van de RTE zijn vergelijkbaar met die van officepakketten als Microsoft Word of Google Docs. Wel zijn de functies speciaal aangepast aan het maken van documenten voor uw website dat betekent dat er een klein deel van de mogelijkheden van een normaal tekstverwerkingsprogramma worden aangeboden. Van de eerdergenoemde opmaakmogelijkheden kunnen er (afhankelijk van uw website) opmaakmogelijkheden zijn weggelaten. Daar staat tegenover dat er bij sommige websites speciale mogelijkheden kunnen zijn toegevoegd, zoals informatieblokken, formulieren, kaarten, etc. Aangezien deze mogelijkheden per website verschillen zullen die niet in deze handleiding worden besproken. Tekststijl aanpassen U kunt een paragraaf opmaken volgens de vooraf voor uw website gedefinieerde opmaakstijlen. 1. Selecteer de tekst waarvan u de stijl wilt aanpassen. 2. Kies uit het uitklapmenu rechtsboven in de werkbalk de gewenste stijl. 3. De tekst wordt omgezet in de juiste stijl. De tekst wordt in de RTE al zoveel mogelijk weergegeven zoals deze op de website wordt getoond. Nota bene: u kunt op deze manier alleen de stijl van een hele paragraaf aanpassen. Wanneer u dus een enkel woord selecteert en een andere stijl kiest, dan zal de hele paragraaf waarin dat woord staat worden aangepast. Tekstopmaak (vetgedrukt, cursief, onderlijnd, doorgestreept) aanpassen Afhankelijk van uw website-instellingen kunt u een (deel van de) tekst vetgedrukt, cursief, onderlijnd of doorgestreept maken. 1. Selecteer de tekst waarvan u de opmaak wilt aanpassen. 2. Klik op één of meer van de knoppen om de opmaak voor de geselecteerde tekst in- of uit te schakelen: B (vetgedrukt) I (cursief)

9 U (onderlijnd) Doorgestreept Superscript Subscript De opmaak wordt direct aangepast Objecten invoegen Afbeelding invoegen U kunt een afbeelding vanaf uw computer in uw document plaatsen. 3. Klik op de knop Afbeelding invoegen. 4. Selecteer de gewenste afbeelding op computer Nota bene: hoe deze stap precies verloopt is afhankelijk van uw browser en uw besturingssysteem. 5. Bevestig uw keuze. De afbeelding wordt in het document geplaatst. Om de afbeelding aan te passen, of om er een hyperlink aan toe te voegen, dubbelklikt u op de afbeelding. Een afbeelding aanpassen Om een afbeelding aan te passen dubbelklikt u op de afbeelding of klikt u eenmaal op de afbeelding en vervolgens op de kleine eigenschappen -knop in de werkbalk. U kunt vervolgens de manier waarop de afbeelding uitgelijnd wordt, de afmeting in pixels en de alternatieve tekst invoeren. Deze alternatieve tekst is noodzakelijk voor de toegankelijkheid van uw website hij wordt bijvoorbeeld gebruikt bij browsers voor slechtzienden of getoond wanneer de verbinding van de bezoeker erg traag is. Ook kunt op de afbeelding een hyperlink plaatsen; wanneer er dan op de website op de afbeelding geklikt wordt dan zal deze link geopend worden. 1. Dubbelklik op de afbeelding. 2. Open het tabblad Hyperlink. 3. Kies voor het gewenste type: bij een externe link voert u het volledige adres in naar een pagina buiten de Publisher. Bij een interne link kunt u een bestand of map in uw website kiezen waarnaar moet worden verwezen. 4. Klik op OK. De wijzigingen worden opgeslagen, maar zijn pas online zichtbaar na publicatie.

10 Een hyperlink invoegen 1. Selecteer de tekst waarvan u een hyperlink wilt maken. Dit kan een woord, zin of hele paragraaf zijn. 2. Kies voor het gewenste type: bij een externe link voert u het volledige adres in naar een pagina buiten de Publisher. Bij een interne link kunt u een bestand of map in uw website kiezen waarnaar moet worden verwezen. 3. Klik op OK. De wijzigingen worden opgeslagen, maar zijn pas online zichtbaar na publicatie. Een video invoegen 1. Plaats uw cursor op de plek waar u de video wilt invoegen. 2. Klik op de knop Video invoegen. 3. Kies de juiste video-aanbieder (bijvoorbeeld YouTube) en vul een zoekterm in om uw video te vinden. Tip: u kunt hier de videocode invoeren om snel uw video te vinden 4. Klik op zoeken. 5. Selecteer het gewenste resultaat en klik op OK. De video wordt ingevoegd, maar is pas online zichtbaar na publicatie. Een object invoegen Afhankelijk van de mogelijkheden van uw website kunt u mogelijk één of meer soorten objecten invoegen. Voor de precieze werking hiervan verwijzen we naar de uitleg die bij uw website is aangeleverd. 1. Plaats uw cursor op de plek waar u het object wilt invoegen. 2. Klik op de knop Video invoegen Voorbeeldpagina versturen Wanneer u wijzigingen heeft opgeslagen maar nog niet gepubliceerd kunt u een voorbeeldlink versturen. Op die manier kunt u een collega of andere betrokken partij een voorbeeld sturen van de wijzigingen zonder dat deze al publiek zichtbaar zijn in uw website. 1. Sla uw wijzigingen op de knop Voorbeeldlink wordt geactiveerd. 2. Klik op Voorbeeldlink. 3. Kies het tijdstip tot wanneer de pagina geldig is. Nota bene wanneer u vóór dit moment de pagina publiceert of nieuwe wijzigingen opslaat zal de voorbeeldlink komen te vervallen!

11 4. Kies eventueel een wachtwoord om de pagina te beschermen. Nota bene wanneer de pagina zich reeds in een afgeschermde omgeving bevindt dan dient de bezoeker van de voorbeeldpagina ook deze inloggegevens te hebben. 5. U kunt de gegenereerde link kopiëren en in een bericht plakken. Afhankelijk van uw configuratie kunt u ook de link Verstuur deze code als e- mail gebruiken.

12 4. Veelgestelde vragen en oplossingen Hieronder vindt u een overzicht van veelgestelde vragen: 1. Waarom is de actie Eigenschappen niet beschikbaar? Deze actie is alleen geactiveerd wanneer alle wijzigingen zijn gepubliceerd. Klik eerst op Publiceren om de eigenschappen aan te kunnen passen. 2. Waarom is de actie Opslaan niet beschikbaar? Deze actie is alleen beschikbaar als u niet-opgeslagen wijzigingen heeft. Zolang u geen aanpassingen heeft gedaan sinds het openen van het document (of sinds de laatste keer opslaan of publiceren) kunt u niet opslaan. 3. Waarom is de actie Publiceren niet beschikbaar? Deze actie is alleen beschikbaar als u niet-opgeslagen wijzigingen heeft. Zolang u geen aanpassingen heeft gedaan sinds het openen van een document zonder wijzigingen (of sinds de laatste keer publiceren) kunt u niet publiceren. 4. Waarom is de actie Voorbeeldlink niet beschikbaar? Deze actie is alleen beschikbaar als u niet-gepubliceerde, wel opgeslagen wijzigingen heeft voor dit document. Als u niet-opgeslagen wijzigingen heeft kiest u eerst voor Opslaan om een voorbeeldlink te kunnen sturen. Als u geen wijzigingen heeft dan kunt u de normale link naar de pagina vanuit de Publisher applicatie gebruiken. 5. Eén of meer van de beschreven opmaakmogelijkheden (bijvoorbeeld vetgedrukt of hyperlink ) zijn niet beschikbaar, hoe kan dit? Elke website wordt op maat gemaakt. Om het correct functioneren van uw website te garanderen worden sommige mogelijkheden aan- en uitgezet. 6. Hoe pas ik een afbeelding of video aan? Dubbelklik op de afbeelding of video. In het nu verschenen dialoog kunt u aanpassingen doen, zoals de afmetingen van een afbeelding of eventuele instellingen van de video. 7. Hoe kan ik tekst invoegen tussen twee objecten of onder het onderste object? Het is soms lastig de cursor tussen twee tegen elkaar aan geplaatste objecten of onder het onderste object te krijgen. Om dit makkelijker te maken verschijnt er, wanneer u de muis boven een video of ander object houdt, een viertal knoppen. Met de eerste twee knoppen kunt u de cursor direct boven of onder het object plaatsen. Als dat nodig is wordt er hiervoor direct automatisch een witregel toegevoegd.

13 Meer informatie Neemt u WebHare via een partner van ons af? Dan kunt u het beste rechtstreeks contact opnemen met de desbetreffende organisatie. Zij zullen u dan ondersteunen bij het gebruik van WebHare. Voor meer informatie over WebHare kunt u kijken op de website van B-Lex IT B.V. ( Voor vragen of opmerkingen kunt u contact opnemen met: B-Lex IT B.V. Hengelosestraat AM Enschede Telefoon: +31 (0)

Gebruikersbeheer. Handleiding. Gebruikers en eenheden Rechten Rollen Toegang. Datum: November 2012 Aantal pagina s 27 Versie: 0.7

Gebruikersbeheer. Handleiding. Gebruikers en eenheden Rechten Rollen Toegang. Datum: November 2012 Aantal pagina s 27 Versie: 0.7 Gebruikersbeheer Handleiding Gebruikers en eenheden Rechten Rollen Toegang Datum: November 2012 Aantal pagina s 27 Versie: 0.7 Inhoudsopgave 1 Introductie... 2 2 Aan de slag... 3 2.1 Het opstarten van

Nadere informatie

WebHare en WebDAV. Gebruik bestanden op de WebHareserver alsof ze op uw computer staan. Microsoft Word / Internet Explorer / Mijn netwerklocaties

WebHare en WebDAV. Gebruik bestanden op de WebHareserver alsof ze op uw computer staan. Microsoft Word / Internet Explorer / Mijn netwerklocaties WebHare en WebDAV Gebruik bestanden op de WebHareserver alsof ze op uw computer staan Microsoft Word / Internet Explorer / Mijn netwerklocaties Datum: Oktober 2012 Aantal pagina's: 8 Versie: 1.4 Doelgroep:

Nadere informatie

Leerpaden maken. 1. Account en wachtwoord. 2. Maak een nieuw leerpad aan. 3. Inhoud aan een leerpad toe voegen. 4. Structuur aanbrengen op een pagina.

Leerpaden maken. 1. Account en wachtwoord. 2. Maak een nieuw leerpad aan. 3. Inhoud aan een leerpad toe voegen. 4. Structuur aanbrengen op een pagina. Leerpaden maken 1. Account en wachtwoord 2. Maak een nieuw leerpad aan. 3. Inhoud aan een leerpad toe voegen. 4. Structuur aanbrengen op een pagina. 5. Structuur aanbrengen met stappen 6. Structuur aanbrengen

Nadere informatie

I) Wat? II) Google documenten. Deel 2 documenten

I) Wat? II) Google documenten. Deel 2 documenten Google Drive Deel 2 documenten I) Wat? 1) De meeste mensen bewerken teksten in de tekstverwerker Word van Microsoft Office. Het is echter ook mogelijk teksten op internet te bewerken en te bewaren. Het

Nadere informatie

4.1 4.2 5.1 5.2 6.1 6.2 6.3 6.4

4.1 4.2 5.1 5.2 6.1 6.2 6.3 6.4 Handleiding CMS Inhoud 1 Inloggen 2 Algemeen 3 Hoofdmenu 4 Pagina s 4.1 Pagina s algemeen 4.2 Pagina aanpassen 5 Items 5.1 Items algemeen 5.2 Item aanpassen 6 Editor 6.1 Editor algemeen 6.2 Afbeeldingen

Nadere informatie

Handleiding website beheer

Handleiding website beheer Handleiding website beheer Inhoud: Als actief franchisenemer bij CIGO heeft u de mogelijkheid uw eigen website (http://naam.cigo.nl) te beheren. In deze handleiding leggen wij u uit hoe u de verschillende

Nadere informatie

Uw TEKSTEDITOR - alle iconen op een rij

Uw TEKSTEDITOR - alle iconen op een rij Uw TEKSTEDITOR - alle iconen op een rij Hieronder ziet u alle functionaliteiten van uw teksteditor onder elkaar ( op alfabetische volgorde). Afbeelding (zie foto) Bestanden (zie link) Broncode Citaat Documenten

Nadere informatie

Handleiding CMS Online Identity Webontwikkeling. Handleiding CMS

Handleiding CMS Online Identity Webontwikkeling. Handleiding CMS Handleiding CMS 1 Inhoudsopgave 1. Inloggen... 3 2. Het CMS... 3 3. Websitecontent... 4 3.1 Een nieuwe pagina toevoegen... 4 3.2 Een pagina wijzigen... 4 3.3 Een pagina verwijderen... 5 4. De WYSIWYG editor...

Nadere informatie

Snel aan de slag met BasisOnline en InstapInternet

Snel aan de slag met BasisOnline en InstapInternet Snel aan de slag met BasisOnline en InstapInternet Inloggen Surf naar www.instapinternet.nl of www.basisonline.nl. Vervolgens klikt u op de button Login links bovenin en vervolgens op Member Login. (Figuur

Nadere informatie

WebDAV. Gebruik bestanden op de server alsof ze lokaal op uw computer staan. Microsoft Word / Internet Explorer / Mijn netwerklocaties

WebDAV. Gebruik bestanden op de server alsof ze lokaal op uw computer staan. Microsoft Word / Internet Explorer / Mijn netwerklocaties WebDAV Gebruik bestanden op de server alsof ze lokaal op uw computer staan Microsoft Word / Internet Explorer / Mijn netwerklocaties Datum: November 2010 Aantal pagina's: 7 Versie: 1.30 Doelgroep: Content

Nadere informatie

WebHare Professional en Enterprise

WebHare Professional en Enterprise WebHare Professional en Enterprise Publicatie module Site inrichting handleiding Datum 19 november 2002 Aantal pagina s: 31 Versie: 2.01 Doelgroep Sysops Gebruikers met site aanmaak rechten Gebruikers

Nadere informatie

Handleiding. Content Management Systeem (C.M.S.)

Handleiding. Content Management Systeem (C.M.S.) Handleiding Content Management Systeem (C.M.S.) www.wecaremedia.nl info@wecaremedia.nl 0162-223 161 Inhoudsopgave Inloggen... 3 Dashboard... 4 Bestanden... 4 Map aanmaken... 4 Bestanden toevoegen... 5

Nadere informatie

Handleiding Vedor-editor

Handleiding Vedor-editor Handleiding Vedor-editor Oktober 2008 Versie 1.1 Inhoudsopgave 1 Inleiding... 3 2 Aanmelden... 4 3 De werkbalk... 5 4 Het contextmenu... 7 5 Navigeren binnen je website... 8 6 Tekst toevoegen en bewerken...

Nadere informatie

Central Station. CS website

Central Station. CS website Central Station CS website Versie 1.0 18-05-2007 Inhoud Inleiding...3 1 De website...4 2 Het content management systeem...5 2.1 Inloggen in het CMS... 5 2.2 Boomstructuur... 5 2.3 Maptypen... 6 2.4 Aanmaken

Nadere informatie

Handleiding Vedor-editor

Handleiding Vedor-editor Handleiding Vedor-editor Mei 2007, versie 0.9 Inhoudsopgave Inleiding... 3 Aanmelden... 4 De werkbalk... 5 Het context menu... 6 Navigeren binnen je website... 7 Tekst toevoegen en bewerken... 8 Afbeeldingen

Nadere informatie

De tekstverwerker. Afb. 1 de tekstverwerker

De tekstverwerker. Afb. 1 de tekstverwerker De tekstverwerker De tekstverwerker is een module die u bij het vullen van uw website veel zult gebruiken. Naast de module tekst maken onder andere de modules Aankondigingen en Events ook gebruik van de

Nadere informatie

Een korte handleiding door Frederic Rayen

Een korte handleiding door Frederic Rayen Een korte handleiding door Frederic Rayen Van installeren tot het gebruik P a g i n a 2 Inhoudsopgave Inleiding... 3 Hoe AbiWord version 2.8.6 installeren?... 4 Schermonderdelen... 5 Uitleg bij elke werkbalk...

Nadere informatie

Algemene basis instructies

Algemene basis instructies Inhoud: Algemene basis instructies... 2 Pictogrammen en knoppen... 2 Overzicht... 3 Navigeren (bladeren)... 3 Gegevens filteren... 4 Getoonde gegevens... 5 Archief... 5 Album... 5 Tabbladen en velden...

Nadere informatie

Invoegen... 8 Invulpunt... 9 Nieuwe bouwsteen maken... 9 Bouwsteen opslaan... 10. Wijze van werken in Outlook... 11 Informatie...

Invoegen... 8 Invulpunt... 9 Nieuwe bouwsteen maken... 9 Bouwsteen opslaan... 10. Wijze van werken in Outlook... 11 Informatie... ProDoc Bouwstenen voor Word & Outlook 2007 Inhoud Kopiëren bestanden... 2 Hoofdmap Bouwstenen... 2 Bouwsteen.dotm... 2 Installatie Bouwstenenmodule onder Word 2007... 3 Installatie Bouwstenenmodule onder

Nadere informatie

Website Inhoud Beheerder

Website Inhoud Beheerder Beknopte handleiding: Website Inhoud Beheerder Hieronder treft u de handleiding aan van de Website Inhoud Beheerder gebaseerd op Plone. Pagina 1 van 21 Inhoudsopgave Basis Pagina 3 Nieuwe pagina Pagina

Nadere informatie

Ga naar http://www.domeinnaam.nl/wp-admin en log in met de gebruikersnaam en wachtwoord verkregen via mail.

Ga naar http://www.domeinnaam.nl/wp-admin en log in met de gebruikersnaam en wachtwoord verkregen via mail. INLOGGEN Ga naar http://www.domeinnaam.nl/wp-admin en log in met de gebruikersnaam en wachtwoord verkregen via mail. Vul hier je gebruikersnaam en wachtwoord in en klik op Inloggen. Bij succesvolle login

Nadere informatie

Handleiding Word Press voor de bewoners Westerkaap 1

Handleiding Word Press voor de bewoners Westerkaap 1 1 Handleiding Word Press voor de bewoners Westerkaap 1 Inhoud: Inloggen Pagina 1 Algemeen Pagina 2 Berichten Pagina 2 Bericht bewerken, Linken Pagina 3-4 Plaatje toevoegen bericht Pagina 5-6 Bericht publiceren

Nadere informatie

Mach3Framework 5.0 / Website

Mach3Framework 5.0 / Website Mach3Framework 5.0 / Website Handleiding Mach3Builders Inhoudsopgave 1 Inloggen...5 1.1 Ingelogd blijven...6 1.2 Wachtwoord vergeten...7 2 Applicatie keuzescherm...8 2.1 De beheeromgeving openen...9 3

Nadere informatie

Gebruikershandleiding online vacaturebanken vrijwilligerswerk

Gebruikershandleiding online vacaturebanken vrijwilligerswerk Gebruikershandleiding online vacaturebanken vrijwilligerswerk Inloggen Ga via uw internetbrowser (bij voorkeur Google Chrome of firefox) naar www.servicepuntvrijwilligerswerkhengelo.nl/typo3 U ziet vervolgens

Nadere informatie

HANDLEIDING WEBHARE 1

HANDLEIDING WEBHARE 1 HANDLEIDING WEBHARE 1 2 INHOUDSOPGAVE HANDLEIDING WEBHARE... 1 Introductie... 4 Inloggen... 5 Publisher... 7 De knoppenbalk... 7 Context Menu... 8 Rotary Word sjabloon... 9 Basis WebHare beheer... 11 Nieuwe

Nadere informatie

Handleiding WIS TM Live-editing Live editing is een WIS TM module

Handleiding WIS TM Live-editing Live editing is een WIS TM module Handleiding WIS TM Live-editing Live editing is een WIS TM module Live-edit 1. Inleiding De nieuwe versie van WIS tm beschikt over een aantal nieuwe functionaliteiten, waarvan vooral liveediting als nieuwe

Nadere informatie

Handleiding Website beheersysteem

Handleiding Website beheersysteem Handleiding Website beheersysteem Inhoudsopgave 1. Inleiding...3 2. Inloggen...4 3. De startpagina...5 3.1. Startpagina menu...5 3.2. Bovenbalk...6 4. Menu en Pagina's...7 4.1. Een nieuwe pagina toevoegen...8

Nadere informatie

Factuur Lay-out / Factuur Template

Factuur Lay-out / Factuur Template Factuur Lay-out / Factuur Template In i-reserve is het mogelijk facturen te verzenden. De facturen worden als pdf bijlage per e-mail naar de klant verzonden. In deze tutorial wordt beschreven hoe u een

Nadere informatie

Schoolwebsite.nu. Snel aan de slag met uw website. Versie 4.0

Schoolwebsite.nu. Snel aan de slag met uw website. Versie 4.0 Schoolwebsite.nu Snel aan de slag met uw website Versie 4.0 Inhoudsopgave Inhoudsopgave... 2 1 Inleiding... 3 2 Voor dat u begint... 4 3 Teksten op de website... 6 4 Groepspagina s... 8 5 De groepspagina...

Nadere informatie

Vragen opmaken in de editor

Vragen opmaken in de editor Vragen opmaken in de editor De tekstvakken van WTMaak zijn in versie 5.0 opgebouwd volgens de HTML5-methode. Hiermee kunt u direct zien wat u invoegt of opmaakt, de zogenaamde WYSIWYG methode (What You

Nadere informatie

Onderdeel: Opdracht Uitleg + Opdracht

Onderdeel: Opdracht Uitleg + Opdracht Programma: HTML / Website Onderdeel: Opdracht Uitleg + Opdracht Inhoudsopgave Een website bouwen... pag. 2 Opdracht... pag. 2 Opslaan van het werk... pag. 2 Aan het werk.... pag. 3 Speciale knoppen...

Nadere informatie

Introductiehandleiding Website Dussense Boys

Introductiehandleiding Website Dussense Boys Introductiehandleiding Website Dussense Boys Versie: 1.0 Naam: E-mail: H.A.P.P. Ribbers e.ribbers@dussenseboys.nl Inhoudsopgave Inleiding... 3 Account... 3 Inloggen met uw gebruikersaccount... 3 Uitloggen

Nadere informatie

Het Wepsysteem. Het Wepsysteem wordt op maat gebouwd, gekoppeld aan de gewenste functionaliteiten en lay-out van de site. Versie september 2010

Het Wepsysteem. Het Wepsysteem wordt op maat gebouwd, gekoppeld aan de gewenste functionaliteiten en lay-out van de site. Versie september 2010 Het Wepsysteem Het Wepsysteem is een content management systeem, een systeem om zonder veel kennis van html of andere internettalen een website te onderhouden en uit te breiden. Met het Content Management

Nadere informatie

Handleiding Joomla CMS

Handleiding Joomla CMS Handleiding Joomla CMS Inhoudsopgave Inloggen bij de beheeromgeving 3 Artikelen 4 Prullenbak bekijken 4 Nieuw artikel maken / bewerken 5 Afbeelding toevoegen aan artikel 6 Link in een artikel plaatsen

Nadere informatie

Handleiding wordpress

Handleiding wordpress Handleiding wordpress Wordpress versie 3.0.4 Handleiding versie 1.1 Auteur Website Geert Hoekzema www.geerthoekzema.nl www.geerthoekzema.nl geert@geerthoekzema.nl 1 Inhoudsopgave Inleiding... 3 Beginnen

Nadere informatie

Handleiding Wordpress

Handleiding Wordpress Handleiding Wordpress Inhoudsopgave 1. Inloggen 2. Berichten en Pagina s 3. Afbeeldingen en video s 4. Weblinks 1. Inloggen 1.1 Inloggen bij Wordpress We starten met het inloggen op je WordPress gebaseerde

Nadere informatie

Beginners Handleiding Eerste versie. Ronnie Schuurbiers Stijn Vermeulen

Beginners Handleiding Eerste versie. Ronnie Schuurbiers Stijn Vermeulen Beginners Handleiding Eerste versie Ronnie Schuurbiers Stijn Vermeulen Inhoudsopgave: Beginnen en inloggen... 3 Site instellingen wijzigen.... 5 Een thema kiezen.... 6 Tekstblokken toevoegen, wijzigen

Nadere informatie

Portfolio s in Google Sites

Portfolio s in Google Sites Portfolio s in Google Sites Vanaf het schooljaar 2012-2013 biedt de NHL de optie om portfolio s aan te maken met Google Sites. De NHL-accounts bij Google zijn afgeschermd voor mensen die niet bij de NHL

Nadere informatie

MWeb 4.0. Handleiding Basis Modules Versie 1.0

MWeb 4.0. Handleiding Basis Modules Versie 1.0 MWeb 4.0 Handleiding Basis Modules Versie 1.0 Index 1. Algemeen 3 1.1. Gebruikersnamen en Wachtwoorden 3 1.2. Inloggen 3 1.3. Uitloggen 3 1.4. Belangrijk 3 2. User Manager 4 2.1. Gebruikers lijst User

Nadere informatie

RIE Vragenlijst Editor

RIE Vragenlijst Editor Handleiding RIE Vragenlijst Editor Versie 1.0 Datum: 29 oktober 2015 IT&Care B.V. Inhoudsopgave 1. INLEIDING EN VERANTWOORDING... 3 2. OVERZICHT RIE VRAGENLIJSTEN... 4 3. AANMAKEN VAN EEN NIEUWE VRAGENLIJST...

Nadere informatie

Looproute Microsoft OneNote 2010 versie 1.0. Looproute Microsoft OneNote 2010. Inleiding

Looproute Microsoft OneNote 2010 versie 1.0. Looproute Microsoft OneNote 2010. Inleiding 1 Looproute Microsoft OneNote 2010 Inleiding Dit document beschrijft de werking van het computerprogramma Microsoft OneNote (versie 2010) en is bedoeld voor docenten en leerlingen van het basis- en voortgezet

Nadere informatie

Handleiding. HetSchoolvoorbeeld.nl. HetSchoolvoorbeeld 2.1. Websites voor het onderwijs. Websites Social media Mediawijsheid Grafisch ontwerp

Handleiding. HetSchoolvoorbeeld.nl. HetSchoolvoorbeeld 2.1. Websites voor het onderwijs. Websites Social media Mediawijsheid Grafisch ontwerp HetSchoolvoorbeeld.nl Websites voor het onderwijs Handleiding HetSchoolvoorbeeld 2.1 Websites Social media Mediawijsheid Grafisch ontwerp Handleiding HetSchoolvoorbeeld 2.1 Pagina 1 Inhoud 1 Opbouw van

Nadere informatie

Basis handleiding CMS

Basis handleiding CMS Basis handleiding CMS Inhoud Basis handleiding CMS... 1 Inloggen... 3 Pagina beheren... 4 Pagina toevoegen/wijzigen... 6 WYSIWYG editor... 8 externe / interne link toevoegen... 9 Plaatjes toevoegen...

Nadere informatie

Handleiding Joomla! Frontend, content en gallery. september 2014 versie 1.0

Handleiding Joomla! Frontend, content en gallery. september 2014 versie 1.0 Handleiding Joomla! Frontend, content en gallery. september 2014 versie 1.0 1 Inhoudsopgave Toevoegen nieuw artikel, of wijzigen...3 Extra web-functionaliteit...4 toevoegen van een foto/plaatje...4 toevoegen

Nadere informatie

Web Presence Builder. Inhoud

Web Presence Builder. Inhoud Web Presence Builder Inhoud Inhoud... 1 Wat is Web Presence Builder?... 2 Het categoriescherm... 2 De eerste stappen naar een eigen website... 3 Onderwerp selecteren en website naam aanpassen... 3 Vooraf

Nadere informatie

CMS Made Simple eenvoudig uitgelegd CMS MADE SIMPLE- Eenvoudig uitgelegd

CMS Made Simple eenvoudig uitgelegd CMS MADE SIMPLE- Eenvoudig uitgelegd CMS Made Simple eenvoudig uitgelegd CMS MADE SIMPLE- Eenvoudig uitgelegd Introductie Deze handleiding heeft tot doel een eenvoudige stap voor stap handleiding te zijn voor eindgebruikers van CMS Made Simple

Nadere informatie

Basisvaardigheden Microsoft WORD 2010

Basisvaardigheden Microsoft WORD 2010 Met behulp van deze handleiding kun je de basisvaardigheden leren die nodig zijn om een verslag te maken met behulp van microsoft WORD 2010. De handleiding is zo kort mogelijk gehouden en bevat niet meer

Nadere informatie

Na het inloggen met de gegevens die je hebt gekregen, verschijnt het overzichtsscherm zoals hieronder:

Na het inloggen met de gegevens die je hebt gekregen, verschijnt het overzichtsscherm zoals hieronder: Inhoud van de website invoeren met de ContentPublisher De inhoud van websites kan worden ingevoerd en gewijzigd met behulp van een zogenaamd Content Management Systeem (CMS). De websites van Muismedia

Nadere informatie

Central Station. Handleiding Algemeen Maatschappelijk Werk

Central Station. Handleiding Algemeen Maatschappelijk Werk Central Station Handleiding Algemeen Maatschappelijk Werk Versie: november 2010 Inhoudsopgave Inleiding... 3 H1. Cliëntdossier... 4 H1.1 Zoeken naar een cliëntdossier... 4 H1.2. Aanmaken van een nieuw

Nadere informatie

Navigator CMS 2009. Beknopte handleiding v1.0

Navigator CMS 2009. Beknopte handleiding v1.0 Navigator CMS 2009 Beknopte handleiding v1.0 Inhoudsopgave 1. Inleiding... 3 2. Inloggen... 4 3. Menustructuur... 5 4. Document Verkenner... 6 5. Mappen beheren... 7 5.2 Map hernoemen... 7 5.3 Map verplaatsen...

Nadere informatie

Handleiding. Opslag Online voor Windows Phone 8. Versie augustus 2014

Handleiding. Opslag Online voor Windows Phone 8. Versie augustus 2014 Handleiding Opslag Online voor Windows Phone 8 Versie augustus 2014 Inhoudsopgave Hoofdstuk 1. Inleiding 3 Hoofdstuk 2. Installatie 4 2.1 Downloaden van KPN Opslag Online QR Code 4 2.2 Downloaden van KPN

Nadere informatie

SnelStart handleiding ARGO zelfbouwmodule

SnelStart handleiding ARGO zelfbouwmodule Inhoudsopgave Voorwoord Stap 1 Onderwerpkeuze Stap 2 Aanmaken module Stap 3 Keuze soort module: les of toets Stap 4 Module bewerken 3 4 5 6 7 Stap 5 Gebruik module editor Toelichting editor toolbar functionaliteit

Nadere informatie

Voordat u gebruik kunt maken van ZorgMail in Intramed, zijn een aantal instellingen nodig:

Voordat u gebruik kunt maken van ZorgMail in Intramed, zijn een aantal instellingen nodig: Hoofdstuk 1 ZorgMail instellen en gebruiken Via Intramed en de applicatie ZorgMail van E-novation Lifeline, kunt u elektronisch en beveiligd gegevens uitwisselen met andere zorgverleners. Dit gaat via

Nadere informatie

Handleiding Office 365 IN EEN NOTENDOP ALLES OVER OFFICE 365 CARLO KONIJN CHI COMPUTERS HEERHUGOWAARD

Handleiding Office 365 IN EEN NOTENDOP ALLES OVER OFFICE 365 CARLO KONIJN CHI COMPUTERS HEERHUGOWAARD 2014 Handleiding Office 365 IN EEN NOTENDOP ALLES OVER OFFICE 365 CARLO KONIJN CHI COMPUTERS HEERHUGOWAARD Inhoud Inleiding... 2 Aanmelden bij office 365 via het portaal.... 2 Het portaal en gebruikers:...

Nadere informatie

Opdrachtgever: Avpec1910 Auteur: Avalon Systems Versie: 1.0 Datum: 12/01/2011. Handleiding WYSIWYG HTML editor: CKEditor

Opdrachtgever: Avpec1910 Auteur: Avalon Systems Versie: 1.0 Datum: 12/01/2011. Handleiding WYSIWYG HTML editor: CKEditor Opdrachtgever: Avpec1910 Auteur: Avalon Systems Versie: 1.0 Datum: 12/01/2011 Handleiding WYSIWYG HTML editor: CKEditor Inhoud 1 Inleiding... 3 2 WYSIWYG editor... 4 2.1 Iconen toegelicht... 5 2.2 Maximaliseren...

Nadere informatie

Handleiding Macromedia Contribute

Handleiding Macromedia Contribute Handleiding Macromedia Contribute Marcel Lemmen en Frank Coenders maart 2008 Handleiding Macromedia Contribute 1 Contribute in vogelvlucht Contribute werkt simpel en intuïtief. Het bewerken van een website

Nadere informatie

Inleiding. - Teksten aanpassen - Afbeeldingen toevoegen en verwijderen - Pagina s toevoegen en verwijderen - Pagina s publiceren

Inleiding. - Teksten aanpassen - Afbeeldingen toevoegen en verwijderen - Pagina s toevoegen en verwijderen - Pagina s publiceren Inleiding Voor u ziet u de handleiding van TYPO3 van Wijngaarden AutomatiseringsGroep. De handleiding geeft u antwoord geeft op de meest voorkomende vragen. U krijgt inzicht in het toevoegen van pagina

Nadere informatie

Publisher. Handleiding. Websitebeheer Content Management Publicatie. Datum: Oktober 2012 Aantal pagina s 24 Versie: 1.8 Doelgroep: Content beheerders

Publisher. Handleiding. Websitebeheer Content Management Publicatie. Datum: Oktober 2012 Aantal pagina s 24 Versie: 1.8 Doelgroep: Content beheerders Publisher Handleiding Websitebeheer Content Management Publicatie Datum: Oktober 2012 Aantal pagina s 24 Versie: 1.8 Doelgroep: Content beheerders Inhoudsopgave 1 Introductie... 2 2 Aan de slag... 3 2.1

Nadere informatie

Gebruikershandleiding websitebeheer m.b.v. Wordpress

Gebruikershandleiding websitebeheer m.b.v. Wordpress Gebruikershandleiding websitebeheer m.b.v. Wordpress Saft Websites Gebruikershandleiding Wordpress pag. 1 Inhoudsopgave Inhoudsopgave Inhoudsopgave Inleiding Inloggen in administratorgedeelte Informatie

Nadere informatie

Handleiding. HetSchoolvoorbeeld.nl. Versie 2.2 - juni 2014. Websites voor het onderwijs. Meest recente uitgave: www. hetschoolvoorbeeld.

Handleiding. HetSchoolvoorbeeld.nl. Versie 2.2 - juni 2014. Websites voor het onderwijs. Meest recente uitgave: www. hetschoolvoorbeeld. HetSchoolvoorbeeld.nl Websites voor het onderwijs Handleiding Versie 2.2 - juni 2014 Meest recente uitgave: www. hetschoolvoorbeeld.nl/handleiding Handleiding HetSchoolvoorbeeld 2.2 Pagina 1 Inhoud Inhoud

Nadere informatie

TeD Tekst en Design. Basisinformatie voor klein gebruik van het cms Made Simple

TeD Tekst en Design. Basisinformatie voor klein gebruik van het cms Made Simple Basisinformatie voor klein gebruik van het cms Made Simple 1 Inhoud Inhoud 2 Inleiding 3 Inloggen in het CMS 3 Teksten plaatsen/aanpassen 4 Een link aanmaken 4 Gebruikers toevoegen/ verwijderen 5 Werken

Nadere informatie

Handleiding internet Het maken van pagina s

Handleiding internet Het maken van pagina s Handleiding internet Het maken van pagina s Hoofdstuk IV Vullen van pagina s met tekst en beeld Het vullen van een pagina met tekst en beeld In dit hoofdstuk gaan we een van de pagina s vullen met tekst

Nadere informatie

Altijd op de hoogte van de laatste ontwikkelingen.

Altijd op de hoogte van de laatste ontwikkelingen. Beheer Webredactie dashboard Het webredactie dashboard geeft u in één oogopslag een overzicht van de beheersmogelijkheden van uw website. Daarnaast blijft u via het dashboard gemakkelijk op de hoogte van

Nadere informatie

Inhoud. Handleiding Dododent. Beste tandarts of praktijkmanager,

Inhoud. Handleiding Dododent. Beste tandarts of praktijkmanager, Handleiding Dododent Beste tandarts of praktijkmanager, Hartelijk dank voor de aanschaf van een website bij Dodoworks. Hieronder volgt een uitgebreide handleiding van het Dododent systeem waarmee de website

Nadere informatie

Aan de slag met Word 2016? Ontdek de basisfuncties. Maak een nieuw document aan, typ teksten en maak het geheel vervolgens netjes op.

Aan de slag met Word 2016? Ontdek de basisfuncties. Maak een nieuw document aan, typ teksten en maak het geheel vervolgens netjes op. Word 2016 - basis Aan de slag met Word 2016? Ontdek de basisfuncties. Maak een nieuw document aan, typ teksten en maak het geheel vervolgens netjes op. Welke Word? Word 2016 is te koop als onderdeel van

Nadere informatie

Algemene handleiding beheermodule: WORDPRESS. digital4u.nl effectief op internet

Algemene handleiding beheermodule: WORDPRESS. digital4u.nl effectief op internet Algemene handleiding beheermodule: WORDPRESS digital4u.nl effectief op internet Inhoudsopgave Algemene handleiding 03 04 04 05 05 06 06 07 07 08 09 11 12 13 15 16 17 Introductie Inloggen Dashboard Berichten

Nadere informatie

Handleiding bij WSM MailformGenerator

Handleiding bij WSM MailformGenerator 1. Voorwoord Welkom bij de handleiding voor de WSM MailformGenerator. Deze handleiding hebben we gemaakt om je snel en gemakkelijk uit te leggen hoe de WSM MailformGenerator werkt. Deze handleiding is

Nadere informatie

Handleiding teksteditor

Handleiding teksteditor In deze handleiding leggen we de werking van de teksteditor uit. De teksteditor wordt gebruikt voor het bewerken van tekst. Uw tekstpagina s bewerkt u met deze editor, maar u vindt m op vele plekken terug.

Nadere informatie

4. De homepagina maken

4. De homepagina maken 95 4. De homepagina maken Als u een thema heeft geïnstalleerd, is al een aantal onderdelen ingevuld als voorbeeld. Naast de header staan er ook voorbeeldteksten, afbeeldingen, hyperlinks en soms nog andere

Nadere informatie

Handleiding Online groepssessie.

Handleiding Online groepssessie. Handleiding Online groepssessie.. Versie oktober 2015 1 Inhoudsopgave 1. Inleiding 3 2. De belangrijkste functies. 3 A Uw eerste scherm. 3 B. Teksten / berichten typen. 3 C Microfoon en webcam aanzetten.

Nadere informatie

Ooievaarspas.nl. Handleiding voor aanbieders: beheeromgeving

Ooievaarspas.nl. Handleiding voor aanbieders: beheeromgeving Ooievaarspas.nl Handleiding voor aanbieders: beheeromgeving Versie 1.4 29-04-2015 Inhoudsopgave 1. Inleiding 3 1.1 Voor u start 3 1.2 Verantwoordelijkheid 3 1.3 Vragen 3 2. Toegang 4 2.1 Inloggen 4 2.2

Nadere informatie

Procedure ParaBench instellen en gebruiken.

Procedure ParaBench instellen en gebruiken. Procedure ParaBench instellen en gebruiken. Inleiding In samenwerking met Magistro en de Praktijk Index komt Intramed met een nieuwe benchmark applicatie ParaBench. Benchmarken is het vergelijken van gegevens

Nadere informatie

Gebruikershandleiding websitebeheer m.b.v. Wordpress incl. Woo-Commerce

Gebruikershandleiding websitebeheer m.b.v. Wordpress incl. Woo-Commerce Gebruikershandleiding websitebeheer m.b.v. Wordpress incl. Woo-Commerce Saft Websites Gebruikershandleiding Wordpress icm Woocommerce pag. 1 Inhoudsopgave Inhoudsopgave Inhoudsopgave Inleiding Liever persoonlijke

Nadere informatie

BIJLAGE. Afbeeldingenmodule

BIJLAGE. Afbeeldingenmodule BIJLAGE. Afbeeldingenmodule Inleiding De Afbeeldingenmodule in Publicanda maakt het mogelijk dat afbeeldingen worden beheerd. Afbeeldingen kunnen bijvoorbeeld worden georganiseerd in mappen en ze kunnen

Nadere informatie

Quick Guide VivianCMS

Quick Guide VivianCMS Quick Guide VivianCMS Contactformulier creëren Versie: 1.0 Startdatum: 24 juli 2006 Datum laatste wijziging: 24 juli 2006 Opmerking: Gepubliceerd op http://www.viviancms.nl Inhoud 1 Inleiding...3 1.1 Contactformulier

Nadere informatie

Handleiding website SVNL voor evenementenverkeersregelaars

Handleiding website SVNL voor evenementenverkeersregelaars Handleiding website SVNL voor evenementenverkeersregelaars Met deze handleiding maken wij u graag wegwijs op de website van Stichting Verkeersregelaars Nederland (SVNL). U vindt hier stap voor stap uitleg

Nadere informatie

- Registeren - Inloggen - Profiel aanmaken - Artikel plaatsen

- Registeren - Inloggen - Profiel aanmaken - Artikel plaatsen - Registeren - Inloggen - Profiel aanmaken - Artikel plaatsen Registreren (1) Ga naar het inlogscherm aan de linkerkant Klik op Registreer Registreren (2) Vul de velden in zoals aangegeven. Druk op de

Nadere informatie

Handleiding theocms2 K.U.Leuven - Faculteit Godgeleerdheid Stijn Van Baekel 1/19. - HANDLEIDING CMS2 - http://theo.kuleuven.be/

Handleiding theocms2 K.U.Leuven - Faculteit Godgeleerdheid Stijn Van Baekel 1/19. - HANDLEIDING CMS2 - http://theo.kuleuven.be/ Stijn Van Baekel 1/19 - HANDLEIDING CMS2 - http://theo.kuleuven.be/ laatste aanpassing: 08/10/2008 Stijn Van Baekel 2/19 Index Index... 2 Inleiding... 3 1. Tonen van pagina s... 4 2. Beheer van pagina

Nadere informatie

Om in te loggen in het CMS (Content Management Systeem) gaat u naar http://domeinnaam.nl/admin Hier ziet u het inlogscherm:

Om in te loggen in het CMS (Content Management Systeem) gaat u naar http://domeinnaam.nl/admin Hier ziet u het inlogscherm: CMS Handleiding Inhoudsopgave Inloggen in het CMS... 3 Pagina s toevoegen... 4 Pagina s bewerken... 7 Een link toevoegen... 8 Een afbeelding toevoegen... 10 Foto s plaatsen op de fotopagina... 12 Media...

Nadere informatie

Quick Guide VivianCMS

Quick Guide VivianCMS Quick Guide VivianCMS Gastenboek creëren Versie: 1.0 Startdatum: 24 juli 2006 Datum laatste wijziging: 24 juli 2006 Opmerking: Gepubliceerd op http://www.viviancms.nl Inhoud 1 Inleiding...3 1.1 Contactformulier

Nadere informatie

HANDLEIDING DOIT BEHEER SYSTEEM

HANDLEIDING DOIT BEHEER SYSTEEM HANDLEIDING DOIT BEHEER SYSTEEM ALGEMENE INFORMATIE Het Doit beheer systeem is een modulair opgebouwd systeem waarin modules makkelijk kunnen worden toegevoegd of aangepast, niet iedere gebruiker zal dezelfde

Nadere informatie

EBUILDER HANDLEIDING. De Ebuilder is een product van EXED internet www.exed.nl. info@exed.nl EXED CMS UITLEG

EBUILDER HANDLEIDING. De Ebuilder is een product van EXED internet www.exed.nl. info@exed.nl EXED CMS UITLEG EBUILDER HANDLEIDING De Ebuilder is een product van EXED internet www.exed.nl info@exed.nl 1 INHOUDSOPGAVE Inleiding Een korte introductie over het Ebuilder» Navigatie» Snelnavigatie Pagina s Hier vind

Nadere informatie

Vragen opmaken in de editor

Vragen opmaken in de editor Vragen opmaken in de editor De tekstvakken van WTMaak zijn in versie 5.0 opgebouwd volgens de HTML5-methode. Hiermee kunt u direct zien wat u invoegt of opmaakt, de zogenaamde WYSIWYG methode (What You

Nadere informatie

Handleiding Websitebeheer

Handleiding Websitebeheer Handleiding Websitebeheer Event Media Websites Copyright 2005, Event Media 1. Inleiding... 3 2. CMS-systeem... 3 2.1 Inloggen... 3 2.2 Basis-menu... 3 2.3 Bestaande pagina s aanpassen...3 2.4 Nieuwe pagina

Nadere informatie

SWIS Handleiding Webbeheer

SWIS Handleiding Webbeheer 1 SWIS Handleiding Webbeheer Inhoudsopgave I. Inloggen in Webbeheer en je wachtwoord resetten... 4 Inlogscherm... 4 Dashboard met toptaken en statistieken... 4 Je wachtwoord vergeten?... 5 II. Modules:

Nadere informatie

Trippeltrap Content Management System

Trippeltrap Content Management System Handleiding Trippeltrap Content Management System versie 2.4 Aanmelden Voordat u de tekst op uw webpagina kunt aanpassen, moet u zich eerst aanmelden. Bovenaan de pagina vindt u een link naar het intranet.

Nadere informatie

PLAKKEN Nadat u een gedeelte heeft geknipt of gekopieerd kunt u met dit icoon de selectie weer in het veld plakken.

PLAKKEN Nadat u een gedeelte heeft geknipt of gekopieerd kunt u met dit icoon de selectie weer in het veld plakken. KNIPPEN Als u na de selectie van een gedeelte van een tekst of een afbeelding op dit icoon klikt, knipt u de selectie uit het veld. Op deze manier kunt u het geselecteerde verwijderen, maar het ook juist

Nadere informatie

Webonderdelen (Web Parts)

Webonderdelen (Web Parts) Webonderdelen (Web Parts) Een SharePoint pagina is opgedeeld in een aantal zones op het scherm. In elke zone kunnen Webonderdelen, veelal Web Parts genoemd, geplaatst worden. Deze Web Parts zijn kleine

Nadere informatie

SPECIALE VERSIE VOOR LEERKRACHTEN. Inhoud van de website invoeren met de ContentPublisher. 1. Inloggen. 2. Overzicht

SPECIALE VERSIE VOOR LEERKRACHTEN. Inhoud van de website invoeren met de ContentPublisher. 1. Inloggen. 2. Overzicht SPECIALE VERSIE VOOR LEERKRACHTEN Inhoud van de website invoeren met de ContentPublisher De inhoud van de schoolwebsite wordt ingevoerd en gewijzigd met behulp van een zogenaamd Content Management Systeem

Nadere informatie

Websites i.s.m. Service @ School

Websites i.s.m. Service @ School Websites i.s.m. Service @ School Inhoudsopgave Introductie...3 Inloggen in het Beheer Panel...3 Aanpassen van de tekst op de pagina s...4 Nieuwe pagina maken...5 Toelichting op enkele knoppen...6 Een link

Nadere informatie

4.1 Het creëren van inhoudselementen

4.1 Het creëren van inhoudselementen 4.1 Het creëren van inhoudselementen De inhoud van de pagina wordt gemaakt door gebruik van inhoudselementen. Je kunt een pagina maken door verschillende elementen in combinatie met elkaar te gebruiken.

Nadere informatie

Handleiding Webfire - Copyright Media Flame. Inhoudsopgave... 2. Voorwoord... 4. Aan de slag... 5. Inloggen... 5. Home... 6

Handleiding Webfire - Copyright Media Flame. Inhoudsopgave... 2. Voorwoord... 4. Aan de slag... 5. Inloggen... 5. Home... 6 Handleiding Inhoudsopgave Inhoudsopgave... 2 Voorwoord... 4 Aan de slag... 5 Inloggen... 5 Home... 6 Berichten en notificaties... 6 Pagina s Wijzigen... 8 Aanpassingen... 8 Start... 9 Sorteer... 9 Titel...

Nadere informatie

4TU. Handleiding gebruik WebHare. Datum: Door: Jeroen de Vin, Sirwisa

4TU. Handleiding gebruik WebHare. Datum: Door: Jeroen de Vin, Sirwisa 4TU Handleiding gebruik WebHare Datum: 03-01-2016 Door: Jeroen de Vin, Sirwisa Inhoudsopgave 1. Introductie 2 1.1 De belangrijkste verschillen met de 3TU-omgeving 2 2. Inloggen 3 3. De "Publisher" applicatie

Nadere informatie

Berichten maken en beheren

Berichten maken en beheren Berichten maken en beheren Berichten (of het Engels: posts) zijn de basis van WordPress. Als uw website een blog is, zijn de berichten het meest gebruikte onderdeel. Anderszins zijn berichten actualiteiten,

Nadere informatie

Verwijderen van een persoon kan door de regel leeg te maken. Met de knop (linksonder) Verwijderen verwijdert u de hele pagina!

Verwijderen van een persoon kan door de regel leeg te maken. Met de knop (linksonder) Verwijderen verwijdert u de hele pagina! Algemeen Ingelogd als moderator/ pagina beheerder kan je teksten op een pagina plaatsen, bewerken of verwijderen. Ga naar de pagina waar je toegang tot hebt. Onder het logo en boven de foto (header) krijg

Nadere informatie

Het werken met het nieuwe netwerk zal even wennen zijn, het grootste deel van de programma s waarmee je werkt blijven echter hetzelfde.

Het werken met het nieuwe netwerk zal even wennen zijn, het grootste deel van de programma s waarmee je werkt blijven echter hetzelfde. Introductie De Gemiva-SVG Groep krijgt een nieuw netwerk. Het doel van het nieuwe netwerk is een hogere beschikbaarheid te behalen en mee te kunnen groeien met nieuwe ontwikkelingen. Over dat laatste informeren

Nadere informatie

Inhoud van de website invoeren met de ContentPublisher

Inhoud van de website invoeren met de ContentPublisher Inhoud van de website invoeren met de ContentPublisher De inhoud van Muismedia websites wordt ingevoerd en gewijzigd met behulp van een zogenaamd Content Management Systeem (CMS): de ContentPublisher.

Nadere informatie

Handleiding in stappen. Hoe bewerk ik een groepspagina?

Handleiding in stappen. Hoe bewerk ik een groepspagina? Handleiding in stappen Hoe bewerk ik een groepspagina? versie 1.1 - februari 2015 Stap A - Naar alle pagina s Stap B - Uw groepspagina zoeken Stap C - Titel en werkbalk Stap D - Schrijven Stap E - Woorden

Nadere informatie

WebQuest / WebKwestie. met Word 2003. www.webkwestie.nl

WebQuest / WebKwestie. met Word 2003. www.webkwestie.nl WebQuest / WebKwestie met Word 2003 www.webkwestie.nl Een WebQuest / WebKwestie maken in Word 2003 Belangrijk is dat alle pagina s en afbeeldingen die u gebruikt in één map worden opgeslagen. Download

Nadere informatie

Een pagina toevoegen en/of bewerken.

Een pagina toevoegen en/of bewerken. Een pagina toevoegen en/of bewerken. Na het inloggen in het CMS zie u het volgende: 2 3. Een klik op dit menu geeft een overzicht van alle pagina s waar de website op dat moment uit bestaat: 2. Een klik

Nadere informatie