Liturgie. Kerstnachtdienst Bethelkerk. Licht in de duisternis. Thema:

Maat: px
Weergave met pagina beginnen:

Download "Liturgie. Kerstnachtdienst Bethelkerk. Licht in de duisternis. Thema:"

Transcriptie

1 Liturgie Kerstnachtdienst Bethelkerk Dinsdag 24 december 2013 Thema: Licht in de duisternis Meditatie: ds. E.J. de Groot Organist: J. Posthumus Met medewerking van Gospelkoor Joy, Zeewolde

2

3 Zingen: Komt allen tezamen Zingen: Eeuwen geleden Komt allen tezamen, jubelend van vreugde: komt nu, o komt nu naar Bethlehem! Ziet nu de Vorst der eng len hier geboren. Komt, laten wij aanbidden, komt, laten wij aanbidden, komt, laten wij aanbidden die Koning. Eeuwen geleden kwamen getreden herders in Bethlehems arme stal. Zacht ziet de moeder neer op t kindje klein en teer; t hemelse licht schijnt overal De hemelse englen, riepen eens de herders, weg van de kudde naar t schamel dak. Spoeden ook wij ons met eerbiedge schreden! Komt, laten wij aanbidden, komt, laten wij aanbidden, komt, laten wij aanbidden die Koning. Kind in de heil ge nacht Dat ons Gods liefde bracht ook wij staan om uwe krib geschaard. Lief, heilig kindekijn nu wij zo stille zijn klinkt zacht en teder: Vrede op aard Het licht van de Vader, licht van den beginne, zien wij omsluierd, verhuld in t vlees: Goddelijk Kind, gewonden in de doeken! Komt, laten wij aanbidden, komt, laten wij aanbidden, komt, laten wij aanbidden die Koning. O Kind, ons geboren, liggend in de kribbe, neem onze liefde in genade aan! U, die ons liefhebt, U behoort ons harte! Komt, laten wij aanbidden, komt, laten wij aanbidden, komt, laten wij aanbidden die Koning. Zingen: Over de heuvels Over de heuvels en stil in het dal, daar staat een kribbe, een schamele stal; over de bergen, in t wit van de nacht, daar werd het wonder, het wonder volbracht. Glorie, glorie, gloria, Christus is geboren. Glorie, glorie, gloria, halleluja! Vorsten, zij kwamen in pracht en in praal, purper, scharlaken en oosterse taal; vorsten en volken, zij brachten hun eer, t Kind in de kribbe, zo lag het daar neer. Eng len bezingen het lied door de nacht, Christus geboren, de vrede gebracht! Feest in de hemel en feest op het veld, feest op de aarde, de mare verteld.

4 Welkom/Opening door voorzitter van de jeugdsectie (Jan Wim Oost) Koor: Christmas Praise The glory of christmas Zingen: Heft aan, heft aan een luide zang 1. Heft aan, heft aan een luide zang, laat al wat leeft het horen! Laat blij het lied door groot en klein op deze dag gezongen zijn, dat Jezus is geboren! Dat Jezus is geboren! Quirinius het bewind over Syrië voerde. En zij gingen allen op reis om zich te laten inschrijven, ieder naar zijn eigen stad. Ook Jozef trok op van Galiléa, uit de stad Nazareth, naar Judea, naar de stad van David, die Bethlehem heet, omdat hij uit het huis en het geslacht van David was, om zich te laten inschrijven met Maria, zijn ondertrouwde vrouw, welke zwanger was. En het geschiedde, toen zij daar waren, dat de dagen vervuld werden dat zij baren zou, en zij baarde haar eerstgeboren zoon en wikkelde Hem in doeken en legde Hem in een kribbe, omdat voor hen geen plaats was in de herberg. Zingen: Stille nacht 2. Hij zetelt in geen trots paleis vol pracht en praalvertoning. Hem wacht geen purper en geen kroon; een houten krib, dat is zijn troon, een stal, zie daar zijn woning! Een stal, zie daar zijn woning! Stille nacht, heilige nacht! Davids Zoon, lang verwacht. Die miljoenen eens zaligen zal, wordt geboren in Bethlehems stal, Hij, der schepselen Heer, Hij, der schepselen Heer. 3. Heft aan, het hart vol dank en lof, laat aard en hemel t horen! Heft aan, roept uit tot God die leeft, die aard en hemel blijdschap geeft, want Jezus is geboren! Want Jezus is geboren! Hulp loos Kind, heilig Kind! Dat zo trouw zondaar mint. Ook voor mij hebt G U rijkdom ontzegd, werd G op stro en in doeken gelegd. Leer m U danken daarvoor, leer m U danken daarvoor. Schriftlezing: Lukas 2 : 1-7 En het geschiedde in die dagen dat er een bevel uitging vanwege keizer Augustus, dat het gehele rijk moest worden ingeschreven. Deze inschrijving had voor het eerst plaats, toen Stille nacht! Heilige nacht! Vreed en heil wordt gebracht aan een wereld verloren in schuld, Gods belofte wordt heerlijk vervuld. Amen, Gode zij eer! Amen, Gode zij eer!

5 Schriftlezing: Johannes 1 : 1-12 In den beginne was het Woord en het Woord was bij God en het Woord was God. Dit was in den beginne bij God. Alle dingen zijn door het Woord geworden en zonder dit is geen ding geworden, dat geworden is. In het Woord was leven en het leven was het licht der mensen; en het licht schijnt in de duisternis en de duisternis heeft het niet gegrepen. Er trad een mens op, van God gezonden, wiens naam was Johannes; deze kwam als getuige om van het licht te getuigen, opdat allen door hem geloven zouden. Hij was het licht niet, maar was om te getuigen van het licht. Het waarachtige licht, dat ieder mens verlicht, was komende in de wereld. Hij was in de wereld, en de wereld is door Hem geworden, en de wereld heeft Hem niet gekend. Hij kwam tot het zijne, en de zijnen hebben Hem niet aangenomen. Doch allen, die Hem aangenomen hebben, hun heeft Hij macht gegeven om kinderen Gods te worden, hun die in Zijn naam geloven. Zingen: Komt verwondert u hier mensen 1. Komt verwondert u hier, mensen, ziet, hoe dat u God bemint, ziet vervuld der zielen wensen, ziet dit nieuwgeboren kind! Ziet, die t woord is, zonder spreken, ziet, die vorst is, zonder pracht, ziet, die t al is, in gebreken, ziet, die t licht is, in de nacht, ziet, die t goed is, dat zo zoet is, wordt verstoten, wordt veracht. 3. O Heer Jesu, God en mense, die aanvaard hebt deze staat, geef mij wat ik door U wense, geef mij door Uw kindsheid raad. Sterk mij door uw tere handen, maak mij door uw kleinheid groot, maak mij vrij door uwe banden, maak mij rijk door uwe nood, maak mij blijde door uw lijden, maak mij levend door uw dood! Koor: God has come God of every generation Zingen: t Was nacht in Bethlehems dreven 1. t Was nacht in Bethl hems dreven, een schone, stille nacht. En trouwe herders bleven bij hunne kudd op wacht. En trouwe herders bleven bij hunne kudd op wacht. 3. En ja, juist in die stonde, in deze zelfde nacht, werd hun door eng lenmonden het blijde nieuws gebracht. Werd hun door eng lenmonden het blijde nieuws gebracht. 4. De Heiland is gekomen in Bethl hems kleine stal, Die voor miljoenen vromen een Herder wezen zal. Die voor miljoenen vromen een Herder wezen zal.

6 Meditatie door dominee De Groot Zingen: De sterre gaat stralen 1. Laat ieder het horen, dat eens werd geboren, de Redder der wereld, de Heer van t heelal. De engelen melden, in Efratha s velden, dat Hij werd geboren, in Bethlehems stal. 4. Wil daarom niet klagen, maar dankbaar gewagen, van blijdschap en vrede, voor ons bereid. Van t Kind dat het leven, weer glans heeft gegeven, Hem zij al de glorie in eeuwigheid. Gedicht Zingen: Ik kniel aan Uwe kribbe neer Refrein Komt laten wij eren de Here der Heren zo groot van ontferming en van genâ. Want Hij wil ons geven dicht bij Hem te leven. de Heiland der wereld, Halleluja! 2. En herders, zij kwamen bij de kribbe tezamen, omringden eerbiedig het Kindeke teer. De flonk rende sterre riep wijzen van verre zij knielden ontroerd bij het Kindeke neer. 3. In doeken gewonden, voor al onze zonden, ligt hier in een kribbe het Godd lijk Kind. De sterre gaat stralen, voor wie moe van t dwalen, bij t wonder van Bethlehem vrede vindt. Ik kniel aan uwe kribbe neer, o Jezus, gij mijn leven! Ik kom tot U en breng U, Heer, wat Gij mij hebt gegeven. O, neem mijn leven, geest en hart, en laat mijn ziel in vreugd en smart Bij U geborgen wezen. Voor ik als kind ter wereld kwam, zijt Gij voor mijn geboren. Eer ik een woord van U vernam, hebt gij mij uitverkoren. Voor dat uw hand mij heeft gemaakt, werd Gij een kindje, arm en naakt, hebt Gij U mij gegeven. Temidden van de nacht des doods zijt Gij, mijn zon, verrezen! O zonlicht, mild en mateloos, Uw gloed heeft mij genezen. O zon die door het donker breekt en t ware licht in mij ontsteekt, hoe heerlijk zijn uw stralen!

7 Koor: Mercy Look to the light Collecte Zongen zo blij zo wonderklare, van t zoete kindeke, onze Heer, en de herderkens die er waren, knielden bij de kribbe neer. Gloria in excelsis Deo! Gloria in excelsis Deo! Tijdens de collecte zingen: Hoort de bel (wijze: Jingle Bells ) Refrein 2x Hoort de bel, hoort de bel. Bel van Bethlehem. Alle mensen op deez aard Luistert naar die stem! Al uit een ver verschiet, hoort men het kerstfeestlied! Het kondigt vreugde aan, kom laat ons zingen gaan! Want Jezus kwam op aard, dat is een loflied waard en bij ons vreugdespel, klinkt blij en luid de bel! Zingen: Engelkens door t luchtruim zwevend Engelkens door t luchtruim zwevend, zongen zo blij zo wonderzacht, van de Heer van dood en leven, die er vrede op aarde bracht. Gloria in excelsis Deo! Gloria in excelsis Deo! Sluiting door de voorzitter van de jeugdsectie (Jan Wim Oost) Staande zingen: Ere zij God Ere zij God, ere zij God, in den hoge, in den hoge, in den Ho- ge! Vrede op aarde, vrede op aarde, in de mensen een welbehagen. Ere zij God in den hoge, ere zij God in den hoge! Vrede op aarde, vrede op aarde, vrede op aarde, vrede op aarde. In de mensen, in de mensen een welbehagen. In de mensen, een welbehagen, een welbehagen. Ere zij God, ere zij God, in den hoge! In den hoge! In den ho- ge! Vrede op aarde, vrede op aarde in de mensen een welbehagen. A- men, a- men.

8

Thema: Gods liefde uit de doeken. Afkondingen >

Thema: Gods liefde uit de doeken. Afkondingen > Thema: Gods liefde uit de doeken. Afkondingen > Thema: Gods liefde uit de doeken. Kees Kraayenoord: Kom verwonderd U hier mensen (Start ongeveer rond 21:47:43 uur) Afkondingen > Thema: Gods liefde uit

Nadere informatie

Tweede Kerstdag 26 december Voorganger: ds. K. Meijer Muzikalebegeleiding: Jeduthun M.m.v. Vocaal anders uit Valthermond

Tweede Kerstdag 26 december Voorganger: ds. K. Meijer Muzikalebegeleiding: Jeduthun M.m.v. Vocaal anders uit Valthermond Tweede Kerstdag 26 december 2016 Voorganger: ds. K. Meijer Muzikalebegeleiding: Jeduthun M.m.v. Vocaal anders uit Valthermond Aanvangslied : lied 477: 1, 2 en 3 Komt allen tezamen, jubelend van vreugde:

Nadere informatie

Voorganger: ds. J.E. de Groot Ouderling van dienst: Wout van Schaik Organist: Simon Marbus Koster: Hans van de Goor

Voorganger: ds. J.E. de Groot Ouderling van dienst: Wout van Schaik Organist: Simon Marbus Koster: Hans van de Goor Voorganger: ds. J.E. de Groot Ouderling van dienst: Wout van Schaik Organist: Simon Marbus Koster: Hans van de Goor Orgelspel Welkom en mededelingen Zingen: Komt allen tezamen ~ gezang 138 : 1, 2, 3 en

Nadere informatie

L I T U R G I E KERSTNACHTDIENST VAN DE 24 DECEMBER 2016

L I T U R G I E KERSTNACHTDIENST VAN DE 24 DECEMBER 2016 L I T U R G I E VAN DE KERSTNACHTDIENST OP 24 DECEMBER 206 Voorganger: da. Tiny van der Schaaf Ouderling van dienst: Anneke van Wijk Organist: Luitzen Overwijk Bij de bloemschikking In het donker van de

Nadere informatie

Liturgie 1e kerstdag, 25 december 2015

Liturgie 1e kerstdag, 25 december 2015 Liturgie 1e kerstdag, 25 december 2015 Voorganger: ds. B.H. Steenwijk Organist: Frits Top Fluitiste: Anne van de Brink Koor: Ex Animo onder leiding van: Dick van Asselt Welkom De kerstkaars wordt aangestoken

Nadere informatie

Welkom Zingen: Komt allen tezamen : 1 en 2 Gebed Zingen Psalm 98 : 1 en 2

Welkom Zingen: Komt allen tezamen : 1 en 2 Gebed Zingen Psalm 98 : 1 en 2 Welkom Zingen: Komt allen tezamen : 1 en 2 Komt allen tezamen, jubelend van vreugde: Komt nu, o komt nu naar Bethlehem! Ziet nu de Vorst der eng len hier geboren. Komt, laten wij aanbidden, komt, laten

Nadere informatie

Kerstavondviering voor kinderen voor mama s en papa s voor oma s en opa s voor iedereen die er bij wil zijn

Kerstavondviering voor kinderen voor mama s en papa s voor oma s en opa s voor iedereen die er bij wil zijn Kerstavondviering voor kinderen voor mama s en papa s voor oma s en opa s voor iedereen die er bij wil zijn Ontmoetingskerk, 24 december 2013 Organist: dhr. Jan Fahner Zingen: Nu zijt wellekome 1 Nu zijt

Nadere informatie

Kerstnachtdienst op 24 december 2014 in de Vloedschuur

Kerstnachtdienst op 24 december 2014 in de Vloedschuur Kerstnachtdienst op 24 december 2014 in de Vloedschuur Cantorij komt binnen met Hanaqpanach een oud kerstlied van gechristianiseerde Indianen uit 1631. Hemelse vreugde, duizenden malen zullen wij u lof

Nadere informatie

SAMENZANG KINDERKERSTFEEST

SAMENZANG KINDERKERSTFEEST SAMENZANG KINDERKERSTFEEST 24-12-2017 1. Zacharias, luister goed, dit nieuws is niet gewoon: Jij en je vrouw Elisabet krijgen straks een zoon. Noem hem Johannes, God is goed, want hij is heel speciaal.

Nadere informatie

Liturgie voor de morgendienst

Liturgie voor de morgendienst Liturgie voor de morgendienst op Eerste Kerstdag 2015 in de Oosterholthoeve Gloria in excelsis Deo! Eer aan God in de hoge! Voorganger: Ouderling van dienst: Organist: Pianist: m.m.v. muziekgroep ds. J.A.

Nadere informatie

God neemt een plaats

God neemt een plaats ORDE van DIENST voor vrijdag 25 december 2015 EERSTE KERSTDAG God neemt een plaats 10.00 u in de Hervormde Centrumkerk te Geldermalsen voorganger: ds G.J.Krol Christelijke Muziekvereniging Prinses Marijke

Nadere informatie

KERSTNACHTSAMENKOMST

KERSTNACHTSAMENKOMST KERSTNACHTSAMENKOMST Vóór we beginnen zingen we samen: (vanaf 21.45 u.) Lied: Gez. 141: 1, 2 1 Ik kniel aan uwe kribbe neer, o Jezus, Gij mijn leven! Ik kom tot U en breng U, Heer, wat Gij mij hebt gegeven.

Nadere informatie

Kerstnachtdienst 24 december M.m.v. : Koor / band Keruchma o.l.v. Wim Schelling Organist : Rick-Jan Hitzerd Voorganger : Ds.

Kerstnachtdienst 24 december M.m.v. : Koor / band Keruchma o.l.v. Wim Schelling Organist : Rick-Jan Hitzerd Voorganger : Ds. Kerstnachtdienst 24 december 2018 M.m.v. : Koor / band Keruchma o.l.v. Wim Schelling Organist : Rick-Jan Hitzerd Voorganger : Ds. Elzo Bijl Welkom 1. Gezang 138 : 1 4 Komt alle tezamen Komt allen tezamen,

Nadere informatie

Kerstmorgendienst 2015

Kerstmorgendienst 2015 Kerstmorgendienst 2015 De aarde in een hemels licht Voorganger: ds. M. Schut Organist: Johan Hoeve Muziek: Concordia Elburg 1 Voor de dienst speelt Concordia Zingen: 145 uit OLB 1. Nu zijt wellekome, Jesu,

Nadere informatie

De hemelse englen riepen eens de herders weg van de kudde naar 't schamel dak. Spoeden ook wij ons met eerbiedge schreden!

De hemelse englen riepen eens de herders weg van de kudde naar 't schamel dak. Spoeden ook wij ons met eerbiedge schreden! Kerstmorgen 25 december 2015 Om 9.30 uur in de Oude Helenakerk Protestantse Gemeente Aalten Voorganger: ds. Wim Everts Organist: Janieke Mollenhorst Trompettist: Peter Bruin Kerstmuziek van orgel en trompet

Nadere informatie

Liturgie middagdienst Woensdag 25 december Gezang 139 vers 1, 2en 3

Liturgie middagdienst Woensdag 25 december Gezang 139 vers 1, 2en 3 Gezang 139 vers 1, 2 en 3 Komt, verwondert u hier, mensen, ziet, hoe dat u God bemint, ziet vervuld der zielen wensen, ziet dit nieuw geboren kind! Ziet, die 't woord is, zonder spreken, ziet, die vorst

Nadere informatie

Welkom in deze dienst Voorganger is ds. K. Timmerman

Welkom in deze dienst Voorganger is ds. K. Timmerman Welkom in deze dienst Voorganger is ds. K. Timmerman Schriftlezing: Lukas 2 vers 1 t/m 7 Lied 73 vers 1, 2, 3 en 4 (Op Toonhoogte) Gezang 134 vers 1, 2 en 3 (Liedboek) Psalm 96 vers 5 en 6 Lied 341 vers

Nadere informatie

24 december 2018, 20:15uur in de Plaskerk te Raalte

24 december 2018, 20:15uur in de Plaskerk te Raalte Serieus Kerst 24 december 2018, 20:15uur in de Plaskerk te Raalte Voorganger: ds. Karolien Zwerver Organist: Klaas Bos Trompettist: Bennie Neppelenbroek Voor de dienst: Lied 444 1. Nu daagt het in het

Nadere informatie

Welkom, bemoediging en groet. Kaars aansteken. Gebed. Samen zingen: Komt allen tezamen

Welkom, bemoediging en groet. Kaars aansteken. Gebed. Samen zingen: Komt allen tezamen Kerstviering 2018 Welkom, bemoediging en groet Kaars aansteken Gebed Samen zingen: Komt allen tezamen Komt allen tezamen, jubelend van vreugde: Komt nu, o komt nu naar Bethlehem! Ziet nu de vorst der eng'len

Nadere informatie

Welkom in de kerstnachtviering in de Martinikerk Bolsward 2018

Welkom in de kerstnachtviering in de Martinikerk Bolsward 2018 Welkom in de kerstnachtviering in de Martinikerk Bolsward 2018 thema: VERBINDING m.m.v. Deadline Kees Nottrot ds. Marieke Ariesen-Holwerda en vele andere vrijwilligers Deadline: Iedereen is van de wereld

Nadere informatie

Thema: In de kribbe?!

Thema: In de kribbe?! Liturgie Eerste Kerstdag 25 december 2014 hervormde gemeente Reeuwijk, Ichthuskerk. Thema: In de kribbe?! Inleidend orgelspel. Welkom en afkondigingen Zingen van enkele kerstliederen voor de dienst. Komt

Nadere informatie

Samenzang Lied 138: De kerstnachtdienstcommissie van de drie kerken te Onstwedde wensen u: Gezegende Kerstdagen en Gods Zegen voor het nieuwe jaar!

Samenzang Lied 138: De kerstnachtdienstcommissie van de drie kerken te Onstwedde wensen u: Gezegende Kerstdagen en Gods Zegen voor het nieuwe jaar! Samenzang Lied 138: De kerstnachtdienstcommissie van de drie kerken te Onstwedde wensen u: Gezegende Kerstdagen en Gods Zegen voor het nieuwe jaar! Kerstnachtdienst 24 december 2015 Komt allen tezamen,

Nadere informatie

KERST NIEUWE KERK HEENWEG. In den beginne was het woord, op aarde is zijn stem gehoord die spreken wil tot eik geslacht, Hij werd geboren in de nacht.

KERST NIEUWE KERK HEENWEG. In den beginne was het woord, op aarde is zijn stem gehoord die spreken wil tot eik geslacht, Hij werd geboren in de nacht. In den beginne was het woord, op aarde is zijn stem gehoord die spreken wil tot eik geslacht, Hij werd geboren in de nacht. KERST Hij werd geboren in de nacht die al het licht heeft voortgebracht, aan

Nadere informatie

Liturgie voor de ochtenddienst op 1 e Kerstdag 25 december 2017, in de Hervormde Kerk te Den Ham, aanvang en/of

Liturgie voor de ochtenddienst op 1 e Kerstdag 25 december 2017, in de Hervormde Kerk te Den Ham, aanvang en/of Liturgie voor de ochtenddienst op 1 e Kerstdag 25 december 2017, in de Hervormde Kerk te Den Ham, aanvang 09.00 en/of 10.30. Thema: En het geschiedde in die dagen Voorganger: Ds. H.M. Klaassen Ouderling

Nadere informatie

FEEST VAN DE GEBOORTE VAN ONZE HEER JEUZS CHRISTUS kerstnacht 2014

FEEST VAN DE GEBOORTE VAN ONZE HEER JEUZS CHRISTUS kerstnacht 2014 FEEST VAN DE GEBOORTE VAN ONZE HEER JEUZS CHRISTUS kerstnacht 2014 kleur: wit voorganger: ds. Hans van Solkema organist: Piet Lievense m.m.v. Ons Genoegen SAMENZANG Hartelijk welkom in deze dienst. U die

Nadere informatie

Welkom in deze dienst Voorganger is ds. M.P.D. Barth

Welkom in deze dienst Voorganger is ds. M.P.D. Barth Welkom in deze dienst Voorganger is ds. M.P.D. Barth Schriftlezing: Lukas 2 vers 1 t/m 20 Lied 83 vers 1, 2 en 3 (Op Toonhoogte) Gezang 138 vers 1, 2, 3 en 4 (Liedboek) Psalm 98 vers 2 (Schoolpsalm) Gezang

Nadere informatie

Met medewerking van: Jeugdclubs, zondagsschool en The Extra Mile Meditatie: Marco van der Spek Organist: Gerard Kunst

Met medewerking van: Jeugdclubs, zondagsschool en The Extra Mile Meditatie: Marco van der Spek Organist: Gerard Kunst Met medewerking van: Jeugdclubs, zond Extra Mile Jezus zegt, dat Hij hier van ons verwacht, dat wij zijn als kaarsjes brandend in de nacht. En Hij wenst dat ieder tot zijn ere schijn, jij in jouw klein

Nadere informatie

Welkom in deze dienst Voorganger is ds. M.P.D. Barth

Welkom in deze dienst Voorganger is ds. M.P.D. Barth Welkom in deze dienst Voorganger is ds. M.P.D. Barth Schriftlezing: Lukas 2 vers 1 t/m 20 Gezang 138 vers 1, 2 en 3 (Liedboek) Psalm 98 vers 2 (Schoolpsalm) Lied 83 vers 1, 2 en 3 (Op Toonhoogte) Lofzang

Nadere informatie

Kerstfeest. voor de Kinderen. 23 december 2014

Kerstfeest. voor de Kinderen. 23 december 2014 Kerstfeest voor de Kinderen 23 december 2014 De kinderen komen binnen en zingen: Luid klokje kling Luid klokje klingelingeling luid klokje kling Laat de boodschap horen Jezus is geboren Voor die blijde

Nadere informatie

24 december 2018 PM Wierden Kerstnacht Lucas 2:12 De be-teken-is van kerst

24 december 2018 PM Wierden Kerstnacht Lucas 2:12 De be-teken-is van kerst 24 december 2018 PM Wierden Kerstnacht Lucas 2:12 De be-teken-is van kerst Voorzang Power 21:40 uur Joyful Joyful; Ring the Bells of Heaven; Heaven is in this house; Voorzang gemeente 21:55 uur NLB 477:1,4,5

Nadere informatie

25 december Voorganger: ds. Co Janssen m.m.v. Accoord Ouderling van dienst: Carla van Welzenis Extra collecte: Kinderen in de knel

25 december Voorganger: ds. Co Janssen m.m.v. Accoord Ouderling van dienst: Carla van Welzenis Extra collecte: Kinderen in de knel Liturgie voor 1 e kerstdag 25 december 2016 Voorganger: ds. Co Janssen m.m.v. Accoord Ouderling van dienst: Carla van Welzenis Extra collecte: Kinderen in de knel Hervormde Gemeente Haarlo en Waterhoek

Nadere informatie

Welkom in deze dienst Voorganger is ds. P. Molenaar

Welkom in deze dienst Voorganger is ds. P. Molenaar Welkom in deze dienst Voorganger is ds. P. Molenaar Schriftlezing: Lukas 2 vers 1 t/m 7 2 Korinthe 8 vers 6 t/m 9 Filippenzen 2 vers 5 t/m 11 Lied 89 (Op Toonhoogte) Psalm 118 vers 12 en 14 Lied 124 vers

Nadere informatie

KERSTLITURGIE Een stem in de nacht

KERSTLITURGIE Een stem in de nacht KERSTLITURGIE 2012 Een stem in de nacht Want ziet, ik verkondig U grote blijdschap, die alle volke wezen zal, namelijk dat u heden geboren is de Zaligmaker, welke is Christus de Here. 17 december 2012

Nadere informatie

Organist: Kees Nottrot Trompet: Tseard Gietema Hobo: Inge Ariesen Blazers: koperensemble Zang: Margrietha Sikma en Ageeth Bierma M.m.v.

Organist: Kees Nottrot Trompet: Tseard Gietema Hobo: Inge Ariesen Blazers: koperensemble Zang: Margrietha Sikma en Ageeth Bierma M.m.v. Organist: Kees Nottrot Trompet: Tseard Gietema Hobo: Inge Ariesen Blazers: koperensemble Zang: Margrietha Sikma en Ageeth Bierma M.m.v. combo van de Martinikerk Voorganger: ds. Jaap van der Windt Zingen:

Nadere informatie

Liturgie van de kerstdienst voor de kinderen en jongeren van de Hervormde Gemeente Elim. Kerst.Begrijp je het?

Liturgie van de kerstdienst voor de kinderen en jongeren van de Hervormde Gemeente Elim. Kerst.Begrijp je het? Liturgie van de kerstdienst voor de kinderen en jongeren van de Hervormde Gemeente Elim Kerst.Begrijp je het? 1 Kinderen komen binnen tijdens het zingen van: Jezus zegt, dat Hij hier van ons verwacht,

Nadere informatie

KERSTNACHTDIENST 2018

KERSTNACHTDIENST 2018 KERSTNACHTDIENST 2018 HOOP (deel 1: Is er nog hoop?) Protestantse Gemeente Nunspeet Driestwegkerk Maandag 24 december 22.00 uur Voorganger: ds. F.W. Kuipers Organist: Wob Meijering Zang: Nunspeets mannenkoor

Nadere informatie

Liturgie voor de ochtenddienst op 1e Kerstdag vrijdag 25 december 2015 in de Westerkerk te Veenendaal Met medewerking van de muziekgroep Voorganger:

Liturgie voor de ochtenddienst op 1e Kerstdag vrijdag 25 december 2015 in de Westerkerk te Veenendaal Met medewerking van de muziekgroep Voorganger: Liturgie voor de ochtenddienst op 1e Kerstdag vrijdag 25 december 2015 in de Westerkerk te Veenendaal Met medewerking van de muziekgroep Voorganger: ds. M.L.W. Karels Aanvang: 9.30 uur Zingen: gez. 138

Nadere informatie

Kerstnacht Woord van welkom

Kerstnacht Woord van welkom Kerstnacht 2016 Woord van welkom Het Bethelkoor zingt: Als alles duister is (Daarna zingen we het samen) Als alles duister is Onsteek dan een helder licht dat nooit meer dooft Een vuur dat nooit meer dooft

Nadere informatie

Prijs nu zijn naam samen met de engelen. o, nacht dat Jezus kwam

Prijs nu zijn naam samen met de engelen. o, nacht dat Jezus kwam Lied 01 Titel: Licht in de nacht Arrangement: Martin Zonnenberg Tweede componist: Adophe Adams Uitvoerende: Lucas Kramer Uitvoering: Solo en samenzang Licht in de nacht: een ster schijnt door de wolken

Nadere informatie

Kerstfeest 2018 Drachten Oost, West en Zuid. Thema: Lichtpunt.

Kerstfeest 2018 Drachten Oost, West en Zuid. Thema: Lichtpunt. Kerstfeest 2018 Drachten Oost, West en Zuid. Thema: Lichtpunt. Voorganger: Ds. Anne Henk Boschma. Met medewerking van een groep muzikanten van CMV Crescendo o.l.v. Gatze Verbeek. Liederen voor de dienst:

Nadere informatie

Liturgie voor de morgendienst op Eerste Kerstdag 2018 in de Oosterholthoeve

Liturgie voor de morgendienst op Eerste Kerstdag 2018 in de Oosterholthoeve Liturgie voor de morgendienst op Eerste Kerstdag 2018 in de Oosterholthoeve Voorganger: ds. C.A. van der Graaf Ouderling van dienst: W.F. Westendorp Frank Tanghe (Orgel), Hidde Post (Trompet) Hans Nentjes

Nadere informatie

KERSTMORGEN 25 december 2015

KERSTMORGEN 25 december 2015 KERSTMORGEN 25 december 2015 en het Woord is vlees geworden kleur: wit voorganger: ds. Hans van Solkema m.m.v. de cantorij orgel: Jos Mulder SAMENZANG VOORAF lied 477: 1, 3 en 4 1 Komt allen tezamen, jubelend

Nadere informatie

wees niet bang PROTESTANTSE GEMEENTE TE RHENEN Liturgie voor de Kerstnachtviering 24 december 2018, uur Cunerakerk Rhenen

wees niet bang PROTESTANTSE GEMEENTE TE RHENEN Liturgie voor de Kerstnachtviering 24 december 2018, uur Cunerakerk Rhenen PROTESTANTSE GEMEENTE TE RHENEN Liturgie voor de Kerstnachtviering 24 december 2018, 21.30 uur Cunerakerk Rhenen wees niet bang Voorganger: ds Inge de Jong-Baerends m.m.v. het Chr. Gem. koor Eben Haëzer

Nadere informatie

Kerstmorgen Lichtbrengers. Oosterlichtkerk Huizen

Kerstmorgen Lichtbrengers. Oosterlichtkerk Huizen Kerstmorgen 2015 Lichtbrengers Oosterlichtkerk Huizen Voor de dienst zingen wij: Hoor de engelen zingen de eer (Lied 481) 1. Hoor, de engelen zingen de eer van de nieuw geboren Heer! Vrede op aarde, t

Nadere informatie

Orde van dienst voor de Kerstnacht zondag 24 december, 2017 om uur, in de Oude of Alexander Kerk te Bennekom.

Orde van dienst voor de Kerstnacht zondag 24 december, 2017 om uur, in de Oude of Alexander Kerk te Bennekom. Orde van dienst voor de Kerstnacht zondag 24 december, 2017 om 22.00 uur, in de Oude of Alexander Kerk te Bennekom. Thema: Nachten m.m.v. Koor: Con Amore o.l.v. Jannie Wichards - van Duuren organist: Elly

Nadere informatie

Liedteksten Kerstfeest Zondagsschool 2014. Samenzang

Liedteksten Kerstfeest Zondagsschool 2014. Samenzang Liedteksten Kerstfeest Zondagsschool 2014 Samenzang - Komt allen te zamen Komt allen tezamen, jubelend van vreugde, komt nu, o komt nu naar Bethlehem. Ziet nu de Vorst der eng'len, hier geboren, komt laten

Nadere informatie

Kerstnacht Hello from the other side

Kerstnacht Hello from the other side Kerstnacht 2015 donderdag 24 december om 22.00 uur in Oudehaske PROTESTANTSE GEMEENTE HASKEROORD Hello from the other side Voorganger: ds. Jan Finnema Ouderling van dienst: Horst Atsma M.m.v. Ehsan Momenzadah

Nadere informatie

Een herder kijkt verder kerstmusical

Een herder kijkt verder kerstmusical Kerstmorgen 25 december 2014 in Finsterwolde Een herder kijkt verder kerstmusical organist: dhr. W. Eelsing voorganger: Ds. W. Jöhlinger ORGELSPEL MEDEDELINGEN VAN DE KERKENRAAD STIL GEBED (tegelijk met

Nadere informatie

Kerstfeest 2018 Dinsdag 25 december 2018

Kerstfeest 2018 Dinsdag 25 december 2018 Kerstfeest 2018 Dinsdag 25 december 2018 Komt allen tezamen Komt allen tezamen, jubelend van vreugde: Komt nu, o komt nu naar Bethlehem! Ziet nu de vorst der eng len hier geboren. Kom laten wij aanbidden,

Nadere informatie

De hemelse eng'len riepen eens de herders weg van de kudde naar 't schamel dak. Spoeden ook wij ons met eerbied'ge schreden!

De hemelse eng'len riepen eens de herders weg van de kudde naar 't schamel dak. Spoeden ook wij ons met eerbied'ge schreden! 1 Ga je mee? Een warm welkom! Zingen Komt allen tezamen Komt allen tezamen, jubelend van vreugde: komt nu, o komt nu naar Bethlehem! Ziet nu de vorst der eng'len hier geboren. Komt, laten wij aanbidden,

Nadere informatie

Gezang 138 vers 1, 2, 3en 4. Liturgie morgendienst 1 e kerstdag 2013

Gezang 138 vers 1, 2, 3en 4. Liturgie morgendienst 1 e kerstdag 2013 Gezang 138 vers 1, 2, 3 en 4 Komt allen tezamen, jubelend van vreugde: komt nu, o komt nu naar Bethlehem! Ziet nu de vorst der eng'lenhier geboren. komt, laten wij aanbidden die Koning. Gezang 138 vers

Nadere informatie

Komt allen tezamen (Sela versie)

Komt allen tezamen (Sela versie) Komt allen tezamen (Sela versie) Komt allen tezamen, jubelend van vreugde, komt nu, o komt nu naar Bethlehem. Ziet nu de Vorst der eng'len, hier geboren, komt laten wij aanbidden, De hemelse eng'len, riepen

Nadere informatie

Orde van dienst Kerstnacht 2014 Thema: OverHOOP Voorganger: ds. Dick Steenks Mmv: 4Tune

Orde van dienst Kerstnacht 2014 Thema: OverHOOP Voorganger: ds. Dick Steenks Mmv: 4Tune Orde van dienst Kerstnacht 2014 Thema: OverHOOP Voorganger: ds. Dick Steenks Mmv: speelt Filmpje - Casting Crowns God is with us - Uit: Young Messiah Comfort Ye https://www.youtube.com/watch?v=vfqh4b9lali

Nadere informatie

Het MDW-team heet u van harte welkom in deze kerstnachtdienst. Thema kerstnachtdienst 24 december 22.00 uur: Zing met verwondering mee: Ere zij God!

Het MDW-team heet u van harte welkom in deze kerstnachtdienst. Thema kerstnachtdienst 24 december 22.00 uur: Zing met verwondering mee: Ere zij God! Het MDW-team heet u van harte welkom in deze kerstnachtdienst. Thema kerstnachtdienst 24 december 22.00 uur: Zing met verwondering mee:! Predikant: Ds. O. Doorn Organist: Frits Top Koor: Cellar Gospel

Nadere informatie

Liturgie. zondag 25 december :30 uur Ds R Prins. 14:15 uur Ds H D Bondt

Liturgie. zondag 25 december :30 uur Ds R Prins. 14:15 uur Ds H D Bondt Liturgie zondag 25 december 2016 09:30 uur Ds R Prins 14:15 uur Ds H D Bondt 09:30 uur 25-dec Ds R Prins Klein gloria : Ps 98 : 1, 2 NLB 496 : Luc 2 : 1-20 Hoe zal ik U ontvagen Luc 2 : 6-9 Opw 527 : Laat

Nadere informatie

KERSTavond. Welkom in De Regenboog. Protestantse Gemeente Nijverdal 24 december 2016

KERSTavond. Welkom in De Regenboog. Protestantse Gemeente Nijverdal 24 december 2016 KERSTavond Welkom in De Regenboog Protestantse Gemeente Nijverdal 24 december 2016 Wie is dat kind?? Voorganger : Ds Wolter Broekema Organist : Rien Hoekjen met medewerking van het Christelijk Zangkoor

Nadere informatie

Begeleiding: - Organist Henk Dubbink - Muziekver. Juliana onder leiding van René Bos.

Begeleiding: - Organist Henk Dubbink - Muziekver. Juliana onder leiding van René Bos. Interkerkelijke zangdienst op 1 e Kerstdag 2017 in de Hervormde Kerk te Den Ham. Aanvang 19.00 uur. 1 Voorspel muziekvereniging Juliana 2 The Call of Christmas / Komt allen tezamen 3 Verwelkoming 4 Komt,

Nadere informatie

vrijdag 25 december 2015 Liturgie

vrijdag 25 december 2015 Liturgie vrijdag 25 december 2015 Liturgie Liturgie Eerste Kerstdag 2015 Voor de dienst zingen we enkele Kerstliederen Welkom en mededelingen namens de kerkenraad Thema: Vreugde, vreugde, grote vreugde! Afsluitend

Nadere informatie

Liturgie voor de. Kerstzang. In de Kapel van Tjuchem. op 24 december 2016

Liturgie voor de. Kerstzang. In de Kapel van Tjuchem. op 24 december 2016 Liturgie voor de Kerstzang In de Kapel van Tjuchem op 24 december 2016 Aanvang : 19.00 uur 1 Orgelspel Opening en welkomswoord Zingen Ps 98 : 3 en 4 Laat heel de aard' een loflied wezen, de psalmen gaan

Nadere informatie

Welkom in deze dienst Voorganger is ds. P. Molenaar

Welkom in deze dienst Voorganger is ds. P. Molenaar Welkom in deze dienst Voorganger is ds. P. Molenaar Schriftlezing: Lukas 2 vers 1 t/m 7 Lied 73 vers 1, 2 en 4 (Op Toonhoogte) Lofzang van Maria vers 1 (Schoolpsalm) Psalm 118 vers 12 en 13 Psalm 72 vers

Nadere informatie

Orde van dienst voor 1 e kerstdag 2012 in de Rehoboth

Orde van dienst voor 1 e kerstdag 2012 in de Rehoboth Orde van dienst voor 1 e kerstdag 2012 in de Rehoboth Dat is de bedoeling van het kerstfeest: dat we onszelf gaan aanváárden, zoals God ons heeft aanvaard. A.A. van Ruler Predikant: ds. M. P. D. Barth

Nadere informatie

ORDE van DIENST voor dinsdag 25 december 2018 EERSTE KERSTDAG

ORDE van DIENST voor dinsdag 25 december 2018 EERSTE KERSTDAG ORDE van DIENST voor dinsdag 25 december 2018 EERSTE KERSTDAG 10.00 u in de Hervormde Centrumkerk te Geldermalsen voorganger: ds G.J.Krol organist: dhr. Jos Rodermans koor: Eight in Hand, o.l.v. Marit

Nadere informatie

Baalder kerstdienst Zaterdag 24 december Verder werken mee; - De nu-je-onderweg-band - Kinderen en volwassenen uit onze gemeente

Baalder kerstdienst Zaterdag 24 december Verder werken mee; - De nu-je-onderweg-band - Kinderen en volwassenen uit onze gemeente Baalder kerstdienst Zaterdag 24 december 2016 Voorganger: Organist: ds. Wim van der Wel Bert Slijkhuis Verder werken mee; - De nu-je-onderweg-band - Kinderen en volwassenen uit onze gemeente 1 Voor de

Nadere informatie

ORDE VAN DIENST. Bemoediging en groet

ORDE VAN DIENST. Bemoediging en groet Liturgie zondag 30 december 2018 Avonddienst Andreaskerk Putten Voorganger ds. Reinoud Koning Organist Ans Kuus Lector Marlies de Vroom Koster Hans van Polen Techniek Mark van den Bor ORDE VAN DIENST Welkom

Nadere informatie

Liturgie voor de Kerstochtenddiensten, op zondag 25 december 2018, in de Hervormde gemeente te Den Ham, aanvang 9.00 uur en uur.

Liturgie voor de Kerstochtenddiensten, op zondag 25 december 2018, in de Hervormde gemeente te Den Ham, aanvang 9.00 uur en uur. Liturgie voor de Kerstochtenddiensten, op zondag 25 december 2018, in de Hervormde gemeente te Den Ham, aanvang 9.00 uur en 10.30 uur. (met samenzang vanaf 8.50 en 10.20 uur). Voorganger: Ouderlingen van

Nadere informatie

Voorganger: ds. Jan Willem Drost Orgel: Els Dijkerman Namens de kerkenraad: Dian Pruijsers

Voorganger: ds. Jan Willem Drost Orgel: Els Dijkerman Namens de kerkenraad: Dian Pruijsers Niet bang zijn! Kerstdienst op Eerste kerstdag voor jong en ouder Voorganger: ds. Jan Willem Drost Orgel: Els Dijkerman Namens de kerkenraad: Dian Pruijsers Vooraf zingen we: lied 477 ( Komt allen tesamen

Nadere informatie

KERSTNACHT IN DE PETRAKERK. Voorganger: Dominee Peter Mol Organist: Gerard Rosier. 24 december 2013

KERSTNACHT IN DE PETRAKERK. Voorganger: Dominee Peter Mol Organist: Gerard Rosier. 24 december 2013 KERSTNACHT IN DE PETRAKERK 24 december 2013 Voorganger: Dominee Peter Mol Organist: Gerard Rosier Met medewerking van het Kerst-Jazz Ensemble : Toetsen/piano: Uco van der Weerd Bugel: Marnix Bakker Tenorsax:

Nadere informatie

Welkom in deze dienst Voorganger is ds. L.P. Blom

Welkom in deze dienst Voorganger is ds. L.P. Blom Welkom in deze dienst Voorganger is ds. L.P. Blom Schriftlezing: Lukas 2 vers 1 t/m 16 Johannes 1 vers 1 t/m 18 Lied 73 vers 1, 2, 3 en 4 () Lied 80 vers 1, 2, 3, 4 en 5 () Lied 63 vers 1, 3 en 4 () Lofzang

Nadere informatie

Protestantse gemeente Haaksbergen Buurse

Protestantse gemeente Haaksbergen Buurse Protestantse gemeente Haaksbergen Buurse Kerstnachtdienst 24 december 2017 Voorganger: ds. Gonda Elzenga Organist/cantrix: Marion Röber M.m.v.: de cantorij Lector: Jannie de Greef Samenzang vooraf: Komt

Nadere informatie

Hartelijk welkom Hartelijk welkom Als alles duister is, ontsteek dan een lichtend vuur dat nooit meer dooft, een vuur dat nooit meer dooft. Komt allen tezamen, jubelend van vreugde Komt nu, o komt

Nadere informatie

Beamer Edwin Krijgsheld

Beamer Edwin Krijgsheld Welkom Mieneke de Vries Koor Aglow uit Leek o.l.v. Bauke Mulder Combo Orgel Frans Koster Voorleesstem Danielle Krijgsheld Beamer Edwin Krijgsheld 1 2 Opening Komt allen te samen Lezen uit de Bijbel O kom

Nadere informatie

Orde van dienst. Kerst 2013. Woensdag 25 december 2013

Orde van dienst. Kerst 2013. Woensdag 25 december 2013 Orde van dienst Kerst 2013 Woensdag 25 december 2013 Voorganger: Organist: M.m.v. Kind van dienst: Ds. Dick Steenks Ton van Dienst Anneke Methorst, Dwarsfluit: Ilonka van der Sluis, Trompet Werner van

Nadere informatie

Kerstmorgen 2017 Ichthuskerk

Kerstmorgen 2017 Ichthuskerk Kerstmorgen 2017 Ichthuskerk Het wordt licht Voorganger: ds Marco. Schut Organist: Johan Hoeve M.m.v. CMV Excelsior uit Oostendorp Afbeelding 1 Lied voor de dienst: 476: 1, 3, 4 1. Nu zijt wellekome, Jesu,

Nadere informatie

Organist: Kees Nottrot Zang: Ageeth Bierma Piano: Tsjamme Wiersma Trompet: Marja Klazenga Voorganger: ds. Jaap van der Windt

Organist: Kees Nottrot Zang: Ageeth Bierma Piano: Tsjamme Wiersma Trompet: Marja Klazenga Voorganger: ds. Jaap van der Windt KERSTNACHT 2017 Organist: Kees Nottrot Zang: Ageeth Bierma Piano: Tsjamme Wiersma Trompet: Marja Klazenga Voorganger: ds. Jaap van der Windt 2 Orgelspel Welkom door de ouderling van dienst Stilte Zingen

Nadere informatie

Kerstmorgen 2018 Een herder kijkt verder

Kerstmorgen 2018 Een herder kijkt verder Kerstmorgen 2018 Een herder kijkt verder Aan deze dienst werken o.a. mee: Het Nicolauskerkkoor o.l.v. Joke de Witte René Nijsse op orgel De jongste gemeenteleden Voorganger ds. Corine van Eck Samenzang

Nadere informatie

LITURGIE. 1 e KERSTDAG 2016 ICHTHUSKERK REEUWIJK. Marjolein Reijneveld en Gerian Tekelenburg Gerard van den Akker

LITURGIE. 1 e KERSTDAG 2016 ICHTHUSKERK REEUWIJK. Marjolein Reijneveld en Gerian Tekelenburg Gerard van den Akker LITURGIE 1 e KERSTDAG 2016 ICHTHUSKERK REEUWIJK Voorganger: Fluit Orgel ds. A.W van der Plas Marjolein Reijneveld en Gerian Tekelenburg Gerard van den Akker Muzikale inleiding Woord van welkom en afkondigingen

Nadere informatie

De kinderen van groep 1 en 2 zingen: Ga je mee op zoek?

De kinderen van groep 1 en 2 zingen: Ga je mee op zoek? De kinderen van groep 1 en 2 zingen: Ga je mee op zoek? Ga je mee op zoek naar het Koningskind? Ga je mee op zoek, want wie zoekt, die vindt. Ga je mee op zoek naar het Koningskind? Want wie zoekt, die

Nadere informatie

Baalder kerstdienst Zondag 24 december 2017

Baalder kerstdienst Zondag 24 december 2017 Baalder kerstdienst Zondag 24 december 2017 Orde kerstnachtdienst 22.00 uur Thema: Reiken naar het Licht.. Voorganger: Organist: ds. Wim van der Wel Bert Slijkhuis Verder werken mee; - Jan Jaap Boessenkool

Nadere informatie

Voor de dienst op Eerste Kerstdag 2016 in de Hervormde kerk te Woudenberg. Aanvang uur.

Voor de dienst op Eerste Kerstdag 2016 in de Hervormde kerk te Woudenberg. Aanvang uur. L I T U R G I E Voor de dienst op Eerste Kerstdag 2016 in de Hervormde kerk te Woudenberg. Aanvang 10.45 uur. Voorganger: ds. A.D.J. Wessels Orgel : Steven Luitjes Trompet : Guido Grünbauer Orgelspel Binnenkomst

Nadere informatie

Orde voor Kerstnachtdienst Voorgangers: ds. Jaap Hansum en ds. Wim Scheltens Orgel: dhr. Marco Bouw M.m.v. de a-meezingband

Orde voor Kerstnachtdienst Voorgangers: ds. Jaap Hansum en ds. Wim Scheltens Orgel: dhr. Marco Bouw M.m.v. de a-meezingband Orde voor Kerstnachtdienst 2015 Voorgangers: ds. Jaap Hansum en ds. Wim Scheltens Orgel: dhr. Marco Bouw M.m.v. de a-meezingband Zingen: God is in ons midden (band) in de mensen een welbehagen. Amen, amen.

Nadere informatie

Kerstnachtdienst Een klein lichtpuntje

Kerstnachtdienst Een klein lichtpuntje Kerstnachtdienst 2013 van de Hervormde Gemeente en de Gereformeerde Kerk van Stellendam Een klein lichtpuntje Voorgangers M.m.v. : Ds. D. Hoolwerf uit Stellendam en Dhr. J. Anninga uit Heinenoord : Gospelkoor

Nadere informatie

Met muzikale begeleiding van Marloes Stomphorst Thom van Eck Bauke de Boer. Kinderkerstfeest 2014

Met muzikale begeleiding van Marloes Stomphorst Thom van Eck Bauke de Boer. Kinderkerstfeest 2014 Met muzikale begeleiding van Marloes Stomphorst Thom van Eck Bauke de Boer Kinderkerstfeest 2014 Binnenkomst kinderen groep 1 tot en met 3 Luid klokjes, klingelingeling, luid klokjes kling! Laat de boodschap

Nadere informatie

Eerste Kerstdag 2014, Oude Kerk te Barneveld. Liturgie voor de dienst van het Woord waarin we de geboorte van de Heere Jezus gedenken.

Eerste Kerstdag 2014, Oude Kerk te Barneveld. Liturgie voor de dienst van het Woord waarin we de geboorte van de Heere Jezus gedenken. Eerste Kerstdag 2014, Oude Kerk te Barneveld Aanvang 10.45 uur. Liturgie voor de dienst van het Woord waarin we de geboorte van de Heere Jezus gedenken. IK VERKONDIG U GROTE BLIJDSCHAP! Voorganger : ds.

Nadere informatie

Kerstochtendviering in Tubbergen Protestantse Kerk Tubbergen 25 december Aanvang 10:00 Liturgische kleur: Wit Voorganger: Proponent Rosée van

Kerstochtendviering in Tubbergen Protestantse Kerk Tubbergen 25 december Aanvang 10:00 Liturgische kleur: Wit Voorganger: Proponent Rosée van Kerst 2017 Kerstochtendviering in Tubbergen Protestantse Kerk Tubbergen 25 december 2017 - Aanvang 10:00 Liturgische kleur: Wit Voorganger: Proponent Rosée van der Kaap-Busscher m.m.v. het koor Zang en

Nadere informatie

Orde van dienst Kerst 2015 Vrijdag 25 december 2015

Orde van dienst Kerst 2015 Vrijdag 25 december 2015 Orde van dienst Kerst 2015 Vrijdag 25 december 2015 Thema: Voorganger: M.m.v. Kind van dienst: Verleden, heden, toekomst! Ds. Dick Steenks Gospelband 4Tune uit Hardinxveld Kinderen kindernevendienst Maaike

Nadere informatie

Kerstnachtdienst Licht in de nacht. Gereformeerde Kerk Lunteren Voorganger ds. Jaap Hansum M.m.v. Ameezingband

Kerstnachtdienst Licht in de nacht. Gereformeerde Kerk Lunteren Voorganger ds. Jaap Hansum M.m.v. Ameezingband Kerstnachtdienst 2018 Licht in de nacht Gereformeerde Kerk Lunteren Voorganger ds. Jaap Hansum M.m.v. Ameezingband 1 - 21.55 Halleluja - Zingen: Hemelhoog Lied 142 Komt allen tezamen Komt allen tezamen,

Nadere informatie

Welkom. Schijn met Uw licht in mijn hart o Vader Schijn met Uw licht in mijn hart

Welkom. Schijn met Uw licht in mijn hart o Vader Schijn met Uw licht in mijn hart Welkom Komt allen tezamen, jubelend van vreugde. Komt nu, o, komt nu naar Bethlehem. Ziet nu de Vorst der eng len hier geboren. Komt laten wij aanbidden, komt laten wij aanbidden, komt laten wij aanbidden,

Nadere informatie

PROGRAMMA KERSTZANGDIENST TWEEDE KERSTDAG 2015 OUDE KERK PUTTEN. Gods vredesmissie VAN HARTE WELKOM!

PROGRAMMA KERSTZANGDIENST TWEEDE KERSTDAG 2015 OUDE KERK PUTTEN. Gods vredesmissie VAN HARTE WELKOM! PROGRAMMA KERSTZANGDIENST TWEEDE KERSTDAG 2015 OUDE KERK PUTTEN Gods vredesmissie VAN HARTE WELKOM! Samenzang: Vreugde alom, de Heiland leeft! Vreugde alom, de Heiland leeft! Ik hef de lofzang aan. En

Nadere informatie

KERST AVOND ZANG december, uur ALL YOU NEED IS CHRIST

KERST AVOND ZANG december, uur ALL YOU NEED IS CHRIST KERST AVOND ZANG 2016 24 december, 21.30 uur ALL YOU NEED IS CHRIST Voorganger : ds. J.M. Weststrate Organist : Ted Hoogers Lezingen : Lucas 2 (Peter Verdoorn) Medewerking : Gospelkoor Ichthus o.l.v. Annet

Nadere informatie

Kerstmorgen 2018 Ichthuskerk

Kerstmorgen 2018 Ichthuskerk Kerstmorgen 2018 Ichthuskerk Voorganger: ds. Marco Schut Organist : Johan Hoeve M.m.v. Ensemble en Thijs Haalstra Lied voor de dienst: 476 1. Nu zijt wellekome, Jesu, lieve Heer, Gij komt van alzo hoge,

Nadere informatie

De Bronkerk Ugchelen. Kerstavondviering

De Bronkerk Ugchelen. Kerstavondviering De Bronkerk Ugchelen Kerstavondviering 24 december 2018 Voorbereidingsgroep: ds Anja van der Hart Joke Endedijk Bart van Meurs M.m.v. Muziekvereniging Ugchelen o.l.v. Chris de Boer 2 Informele ontmoeting

Nadere informatie

Liturgie Kerstfeestviering ouderen 16 december Het wordt weer zoals het was!

Liturgie Kerstfeestviering ouderen 16 december Het wordt weer zoals het was! Liturgie Kerstfeestviering ouderen 16 december 2015 Het wordt weer zoals het was! Met medewerking van: Ds. R.R. Eisinga Organiste M. van Steenis Mannenkoor Sola Fide Welkom Zingen: Psalm 98 : 1 Zingt,

Nadere informatie

(G) EEN PLAATS VOOR HEM

(G) EEN PLAATS VOOR HEM (G) EEN PLAATS VOOR HEM KERST 2016 Welkom Maaltijd (G)een plaats Lied 477 : Komt allen tezamen Komt allen tezamen, jubelend van vreugde: komt nu, o komt nu naar Bethlehem! Ziet nu de vorst der englen hier

Nadere informatie

Liturgie voor Kerstnachtdienst 24 december 2015

Liturgie voor Kerstnachtdienst 24 december 2015 Liturgie voor Kerstnachtdienst 24 december 2015 Voorganger: ds. H. W. Bouwman Ouderling van dienst: Dinie Kossink m.m.v. Koor Comt nu met Sangh o.l.v. Joke Franken organist: Paul Jalink Hervormde Gemeente

Nadere informatie

Kerstnachtdienst. Woensdag 24 december 2014

Kerstnachtdienst. Woensdag 24 december 2014 Kerstnachtdienst Woensdag 24 december 2014 Gezamenlijke kerstnachtdienst in de Maranathakerk te Lunteren. aanvang: 22.00 uur. Voorgangers: ds. Wim J.W. Scheltens (liturgie) en ds. Jaap Hansum (overdenking)

Nadere informatie

Onder leiding van Br. Martin Lodder

Onder leiding van Br. Martin Lodder Kerstzangdienst Tweede Kerstdag 2017 Onder leiding van Br. Martin Lodder Doopsgezinde Gemeente Ouddorp; aanvang 10,00 uur Met pijn ziet de HEER de dood van al zijn getrouwen. U wil ik een dankoffer brengen.

Nadere informatie

Kerstnachtdienst Wie ben ik? Ben Ik in beeld? In de Ned. Herv. Kerk te Giessen-Oudekerk en Peursum 24 December Aanvang 21.

Kerstnachtdienst Wie ben ik? Ben Ik in beeld? In de Ned. Herv. Kerk te Giessen-Oudekerk en Peursum 24 December Aanvang 21. Kerstnachtdienst Wie ben ik? Ben Ik in beeld? In de Ned. Herv. Kerk te Giessen-Oudekerk en Peursum 24 December 2016 - Aanvang 21.30 uur Voorganger: Ronny van Renswoude Organist: Ro Romijn M.m.v. Koor:Vita

Nadere informatie

Welkom in deze dienst Voorganger is ds. L.P. Blom

Welkom in deze dienst Voorganger is ds. L.P. Blom Welkom in deze dienst Voorganger is ds. L.P. Blom Schriftlezing: Lukas 2 vers 1 t/m 14 1 Timotheüs 3 vers 16 Lied 73 vers 1, 2, 3 en 4 () Lied 68 vers 1, 2 en 3 () Lied 232 vers 1 en 2 () Psalm 98 vers

Nadere informatie

Adventsmiddag december Witte Kerk Lochem

Adventsmiddag december Witte Kerk Lochem Adventsmiddag 2017 16 december Witte Kerk Lochem Thema: Leven met Licht Het feest van het licht Licht, eenmaal gesproken Licht, voorgoed van kracht Orgelspel Vocaal Ensemble zingt: Luidt nu de klokken

Nadere informatie

Liturgie. Eerste Kerstdag 25 december hervormde gemeente Reeuwijk Ichthuskerk

Liturgie. Eerste Kerstdag 25 december hervormde gemeente Reeuwijk Ichthuskerk Liturgie Eerste Kerstdag 25 december 2015 hervormde gemeente Reeuwijk Ichthuskerk Thema: Grote blijdschap voor ieder Voorganger: ds. M.J. Tekelenburg Orgel: Gerard van den Akker Fluit: Marjolein Reijneveld

Nadere informatie