ALV NOSBO woensdag 2 juni 2010

Maat: px
Weergave met pagina beginnen:

Download "ALV NOSBO woensdag 2 juni 2010"

Transcriptie

1 NOORDELIJKE SCHAAKBOND OPGERICHT 22 SEPTEMBER 1928 AANGESLOTEN BIJ DE KNSB ALV NOSBO woensdag 2 juni 2010 Aanvang: uur Plaats: Jannes van der Wal Denksportcentrum Oliemuldersweg 43, Groningen ( ) Agenda 1. Opening + vaststelling agenda 2. Mededelingen 3. Notulen algemene ledenvergadering 16 september Financiën - Jaarrekening Begroting Balans per 31 december Verslag van de Kascommissie ( SC Oostermoer en SC Het Kasteel ) - Benoeming nieuwe Kascommissie 5. Reglementen - Mededeling - Geen nieuwe Reglementvoorstellen 6. Competities Competitie Concept indeling Competitie Vacatures - Secretaris Het bestuur stelt voor Grigori Kodentsov als bestuurslid te kiezen. De heer Kodentsov zal bij verkiezing de functie van secretaris vervullen. - Reglementencommissie - Commissie van Beroep - Vertegenwoordiger Bondsraad KNSB namens verenigingen Het is mogelijk tegenkandidaten voor te dragen. Een kandidaatstelling moet door tenminste drie leden van verschillende bij de NOSBO aangesloten verenigingen worden ondersteund en moet voor aanvang van de vergadering schriftelijk bij het bestuur worden ingediend (Statuten Art. 8 lid 2). 8. KNSB Statutenwijziging NOSBO 9. W.v.t.t.k./rondvraag 10. Sluiting

2 Notulen van de algemene ledenvergadering van de NOSBO van 16 september 2009 Aanwezig: Jac Duin (Van der Linde), Douwe Algera (Van der Linde), K.S. Fongers (Bedum), A.J.F. v.d. Berg (Bedum), Taco v.d. Poel (Unitas), Fons van Hamond (Unitas), Johanan Havinga (HSP), Theo Mooijman (Veendam), Frans Huisman (Leek), Geert de Haan (Leek), Marc Snuverink (Hoogeveen), Wim de Berg (Hoogeveen), Bastiaan van Os (ESG), Jan van Os (ESG), K.G. Dijkhuizen (Ten Boer), Thale Hadderingh (Oostermoer), Robert van Straten (Oostermoer), Lieuwe Boskma (Roden), Menno Keizer (Roden), Johan Zwanepol (Groningen), Henk Haisma (Groningen), Evert Bosscher (Mat in 2), Hiddo Zuiderweg (Groningen), Jaap Bosma (SISSA), Sjoerd Homminga (Assen), Boudewijn Hoogeboom (Lewenborg), Pieter-Sjoerd Hasper (Haren), Jan Auke Hovius (Haren), Fred Steggink (Middelstum), Bert van Till (DAC), Henk Kloosterman (DAC), Ynte Visser (bestuur), Wout Admiraal (bestuur), Jan Peek (bestuur), Roland Kroezen (bestuur) en Paul Zilverberg (bestuur). Afwezig (m.k.): Spassky s, J.H. Kruit, Het Kasteel, Schaakkwartier, Valthermond, Staunton, Rochade, Ter Apel, Arthur Rongen (KNSB), Leunis Maas (bestuur) en Bart Romijn (bestuur). 1. Opening + vaststelling agenda Jan Peek opent de vergadering om uur. Op verzoek van Johan Zwanepol worden de punten ingekomen post en bestuursbeleid aan de agenda toegevoegd. 2. Mededelingen De KNSB handhaaft de FIDE-regel dat spelers op tijd achter hun bord verschijnen, voor alle wedstrijden. De wedstrijdleider bepaalt het aanvangstijdstip van de wedstrijd. Jan van Os merkt op dat de KNSB de regel handhaaft dat spelers binnen 60 minuten na aanvang van de wedstrijd in de speelzaal aanwezig moeten zijn. Er wordt een bepaling hierover in de competitiegids opgenomen. Ingekomen stukken: Johan Zwanepol merkt op dat hij nog steeds geen antwoord op zijn van 25 mei over de NOSBO-kalender heeft ontvangen. Jan Peek zal deze beantwoorden. 3. Notulen algemene ledenvergadering 27 mei 2009 Hiddo Zuiderweg merkt op dat de verenigingen het een goed idee vinden dat de vertegenwoordigers van de NOSBO op de NOSBO-website verslag doen van de Bondsraad maar dat dit nooit is gebeurd. Vervolgens worden de notulen goedgekeurd. 4. Jaarverslagen Jaarverslag secretaris: het afgelopen seizoen zijn veel jeugdleden uitgeschreven. Op dit moment heeft de NOSBO minder dan 1000 leden. Jaarverslag competitieleider: geen opmerkingen.

3 Jaarverslag wedstrijdleider: Johan Zwanepol vraagt hoe de enquête over het NOSBOkampioenschap is samengesteld en wat de resultaten zijn. Roland Kroezen geeft uitleg over de enquête en antwoordt dat er 23 reacties zijn binnengekomen. Roland wil naast het gewone kampioenschap een weekendtoernooi organiseren waarin het najaarskampioenschap wordt afgewerkt. De winnaars van het najaarskampioenschap en van het voorjaarskampioenschap spelen een match tegen elkaar wie de algemene NOSBO-kampioen wordt. Jaarverslag bestuurslid jeugdzaken: Ynte Visser deelt mede dat het een goed seizoen was. Er zijn drie nationale titels behaald. Jaarverslag diplomaconsul: het loopt goed. Er is sprake van een stijgende lijn. 5. Plannen Plannen competitieleider Klaas Fongers merkt op dat negen wedstrijden in een seizoen belastend zijn voor kleine clubs als Bedum. In klasse 2A neemt Veendam 3 de plaats in van Groningen 8. De promotie-degradatieregeling is aangepast. Aan de NOSBO-beker nemen 36 teams deel. Er worden vier voorronde-wedstrijden gespeeld. Johan Zwanepol is van mening dat de eerste ronde van de NOSBO-competitie niet voor de eerste ronde van de KNSB-competitie moet worden gespeeld. Nu kunnen KNSB-spelers nog een wedstrijd voor de NOSBO-competitie uitkomen. Tot nu toe hebben zich 14 teams aangemeld voor de derde klasse. Plannen wedstrijdleider Bij wijze van experiment worden er twee NOSBO-kampioenschappen gehouden. De winnaars spelen tegen elkaar. Johan Zwanepol is van mening dat er sprake is van een aanslag op het verenigingsleven wanneer er twee kampioenschappen worden gehouden. Roland Kroezen merkt op dat we door het organiseren van twee kampioenschappen meer deelnemers willen trekken. Het Rapidkampioenschap wordt naar de zaterdag verplaatst. Johan Zwanepol wil diverse rapidtoernooien laten meetellen voor het Rapidkampioenschap. Plannen bestuurslid jeugdzaken Dit seizoen vallen de persoonlijke jeugdkampioenschappen niet samen met het Univé-toernooi. De persoonlijke jeugdkampioenschappen zullen nu in de vorm van een weekendtoernooi gehouden worden. Bestuursbeleid Johan Zwanepol vindt het een ongelukkige zaak dat een bestuurslid van Mat in 2 in het NOSBObestuur zit.

4 Jan Peek merkt op dat beide portefeuilles elkaar niet bijten. Incomptabiliteiten zijn niet in de reglementen vastgelegd. 6. Voorstel van schaakclub Haren inzake de speelgerechtigdheid van KNSB-spelers voor de NOSBO-competitie Het NOSBO-bestuur is niet gelukkig met dit voorstel. Het is voor de competitieleider moeilijk te overzien wie speelgerechtigd is en wie niet. Verder vindt het bestuur schaaktoerisme ongewenst. Het bestuur wil een goede NOSBO-competitie zonder competitievervalsing. Pieter-Sjoerd Hasper stelt vast dat de meeste bezwaren van het bestuur de uitvoering en de randvoorwaarden betreffen. Hij betoogt dat het voorstel goed is voor de NOSBO-competitie in de breedte. In eerste instantie moet de discussie gaan over de grond van het voorstel. Er moeten wel duidelijke randvoorwaarden komen. Iedere vereniging wordt in de gelegenheid gesteld zijn mening over het voorstel te geven. Thale Hadderingh: Oostermoer is tegen. Het voorstel is in strijd met art. 12 lid 2 van het competitiereglement van de KNSB. Frans Huisman: Leek is voor. Wanneer het voorstel niet wordt aangenomen, heeft Leek geen tweede team. Jan van Os: ESG is tegen het voorstel omdat het competitievervalsing in de hand werkt. Douwe Algera: Van der Linde staat sympathiek tegenover het voorstel. Het is moeilijk vooraf dispensatie te verlenen omdat de competitie al binnenkort begint. Taco van der Poel: Unitas is tegen het voorstel. Hij verwacht vooral problemen in de promotieklasse. Fred Steggink is van mening dat het voorstel in strijd is met art. 35 van het competitiereglement van de NOSBO. Henk Haisma merkt op dat Groningen aanvankelijk argwanend tegenover het voorstel stond. Het voorstel is op zich niet onredelijk. Toch is hij tegen. Hij heeft de leden nog niet kunnen raadplegen. Jaap Bosma: het principe wordt omgekeerd. De randvoorwaarden zijn willekeurig. Er kleven veel bezwaren aan het voorstel. Lieuwe Boskma: Roden is tegen het voorstel. Sjoerd Homminga: Assen is voor. Dit voorstel biedt spelers de gelegenheid zich te verbreden en ze kunnen loyaal aan hun club blijven. Klaas Dijkhuizen: Ten Boer is voor. We moeten stimuleren dat spelers KNSB-competitie spelen. Johan Zwanepol: het voorstel leidt tot competitievervalsing. Jan Peek merkt op dat de spelers voor aanvang van de competitie dispensatie aan de competitieleider moeten vragen. Henk Haisma stelt voor dat Haren zijn voorstel intrekt. Haren trekt vervolgens zijn voorstel in. Op de a.l.v. van mei komt het weer aan de orde maar dan wel beter onderbouwd. 6a. Voorstel van schaakclub Assen inzake verruiming dispensatieregeling voor spelers van Talententeam Noord Sjoerd Homminga licht het voorstel toe. Jan van Os vindt het geen goed voorstel. Hij vindt het onjuist dat het reglement voor één persoon aangepast moet worden. Het bestuur kan in individuele gevallen dispensatie verlenen.

5 Wim de Berg sluit zich aan bij Jan van Os. Pieter-Sjoerd Hasper is van mening dat de situatie het beste door dispensatie geregeld kan worden. Groningen is voor omdat er sprake is van een minimale wijziging van de tekst. Vervolgens wordt het voorstel in stemming gebracht. Het voorstel wordt verworpen. Groningen, Haren, Assen en Lewenborg zijn voor het voorstel. Oostermoer onthoudt zich van stemming. 7. Prijsuitreiking seizoen verloting klok Groningen 3 is kampioen van de promotieklasse geworden. Jan Peek reikt de daarbij behorende wisselschaal uit aan Henk Haisma. Vervolgens ontvangen alle kampioensteams een oorkonde uit handen van de voorzitter. Groningen 3 is ook winnaar van de NOSBO-beker geworden. Jan Peek overhandigt de daarbij behorende wisselbeker aan Henk Haisma. De verlote klok wordt gewonnen door Leek. Bart Romijn zorgt ervoor dat de klok bij Leek terechtkomt. 8. Verkiezingen Ynte Visser wordt herkozen als bestuurslid. 9. Vacatures Er is nog geen nieuwe secretaris gevonden. Verder zijn er nog vacatures bij de reglementencommissie en de Commissie van Beroep. Tot slot is het bestuur op zoek naar een nieuwe vertegenwoordiger in de Bondsraad namens de verenigingen, nu Jan Hollander gestopt is. Jan Peek roept de aanwezigen op het bestuur attent te maken op potentiële kandidaten. 10. KNSB-zaken Stichting Schaakstad Groningen is in overleg met de NOSBO om het NK naar Groningen te halen. 11. W.v.t.t.k./rondvraag Henk Haisma deelt mede dat zaterdag a.s. het rapidtoernooi van Groningen wordt gehouden. 12. Sluiting Jan Peek sluit de vergadering om uur. Groningen, 6 november 2009, Paul Zilverberg.

6 Jaarrekening 2009 van de Noordelijke Schaakbond Inhoud Algemeen Balans per Exploitatierekening 2009 Toelichting op de balans Toelichting op de exploitatierekening Overzicht per kostenplaats Begroting 2010 en 2011 Algemeen Na jaren van tekorten is het ons eindelijk gelukt weer eens wat geld over te houden. De door het bestuur voorgestelde maatregelen sorteren duidelijk effect. Het exploitatieoverschot is niet groot, maar dat hoeft ook niet. We zijn geen beleggersclub per slot van rekening. Wij verwachten deze trend ook dit jaar (2010 dus) te kunnen doorzetten. En ook voor de jaren daarna verwachten we een positieve exploitatie. Wij stellen dan ook voor de contributies niet te verhogen. Uiteraard zal wel de jaarlijkse indexering van 3% worden doorgevoerd. Balans Activa 31 december december 2008 Vaste activa Materiële vaste activa Inventarissen 0,00 118,00 Vorderingen Debiteuren 1.216, ,13 overlopende activa 0,00 0, , ,13 Liquide middelen postbank 7.199, ,02 roparco 9.357, , , , , ,04 Passiva Eigen vermogen kapitaal , ,26 resultaat verslagjaar 30,70-884, , ,57 Reserves jubileumfonds 1.200, ,00 verenigingsondersteuningsfonds 1.500, ,00 jeugduitzendfonds 300,00 300, , ,00 Schulden crediteuren 939,00 939,00 overlopende passiva 1.592,69 905, , , , ,04

7 Inkomsten Werkelijk Begroot Werkelijk Contributies ontvangen van verenigingen , , ,06 betaald aan de KNSB , , , , , ,12 Overige inkomsten inschrijfgelden 5.514, , ,36 diplomaconsul 720,68 400,00 397,69 diversen 0,00 200,00 375, , , ,05 Uitgaven diensten van derden 4.500, , ,02 onderhoud materialen 100,00 100,00 142,95 drukwerk en kantoorbehoeften 669,27 600,00 709,92 porti 415,96 700,00 635,84 lidmaatschappen en abonnementen 83,14 100,00 159,17 reis-verblijfs- en repesentatiekosten 2.442, , ,73 prijzen 6.145, , ,21 zaal- en materiaalhuur 901,48 900,00 653,45 afschrijvingskosten 118,00 200,00 174,00 overige kosten 705,57 200,00 251, , , ,02 overschot/-tekort uit exploitatie -246,69-200, ,85 rentebaten 277,39 200,00 266,16 overschot/-tekort 30,70 0,00-884,69 Toelichting op de balans inventarissen Het verloop in 2009 is als volgt: aanschafwaarde op 01/01/ ,76 cumulatieve afschrijving tot en met ,76 boekwaarde geïnvesteerd in afschrijving boekwaarde Vorderingen debiteuren dit betreft voornamelijk nog te ontvangen contributies. Eigen vermogen kapitaal het exploitatietekort over 2008 is hierop in mindering gebracht. Schulden crediteuren dit betreft voornamelijk nog te ontvangen nota's. overlopende passiva dit betreft voornamelijk nog te betalen onkostendeclaraties.

8 Toelichting op de exploitatierekening Contributies Zowel de ontvangen als de afgedragen contributies zijn fractioneel lager dan in 2008 (plm. 1,5%). De belangrijkste oorzaak daarvoor is, de gewijzigde samenstelling van het ledenbestand. (verhouding tussen jeugd en senioren). Diplomaconsul Er zijn in 2009 weer meer diploma's afgenomen dan in Kosten De totale kosten liggen iets beneden het niveau van 2008, maar behoorlijk boven de begroting. Het netto kostenniveau (kosten minus inschrijfgelden) bedraagt in resp.: Werkelijk ,66 Begroot ,00 Werkelijk ,04 Hieruit blijkt, dat de kosten plm. 8% hoger liggen dan begroot. De belangrijkste oorzaak daarvoor zijn m.n. de kosten t.b.v. het NK E-teams. Deze kosten waren niet begroot. Ten opzichte van 2008 zijn de kosten met plm. 9,5% gedaald. Dit is voornamelijk te danken aan de betere balans tussen inschrijfgelden en kosten voor prijzen etc. Overzicht exploitatie per kostenplaats Werkelijk Begroot Begroot Werkelijk Publicaties 1.790, , , ,53 Wedstrijdschaak 1.581, , , ,91 Jeugdschaak 2.899, , , ,50 Competitie 1.491, , , ,91 Bestuurskosten 149,30 300,00 300,00 222,70 Overige 1.817,16 450, , , , , , ,97 Contributies 9.599, , , ,12 Overige opbrengsten 277,39 200,00 640,00 266,16 Afschrijvingen -118,00-200,00 0,00-174, , , , ,28 Exploitatieresultaat 30,70 0,00 0,00-884,69 Toevoeging aan reserves Overschot/Tekort 30,70 0,00 0,00-884,69 De gevolgen van de in 2008 geïnitieerde en in 2009 verder doorgevoerde bezuinigingsmaatregelen worden zichtbaar. Langzaamaan komen we weer in de zwarte cijfers terecht. De begrote kosten competitie zijn hoger i.v.m. verwacht hogere bijdrage in de reiskosten. In 2010 zijn de NOSBO afdrachten per lid met 1 euro verhoogd, dit levert een hogere netto contributie op dan begroot over 2009.

9 NOSBO Schaakbond Inkomsten BEGROTING Contributies Ontvangen van verenigingen Betaald aan KNSB Overig Inschrijfgeld Diplomaconsul Diversen Kosten diensten van derden onderhoud materialen drukwerk en kantoorbehoeften porti lidmaatschappen en abonnementen reis- verblijfs- en representatiekosten prijzen zaal- en materiaalhuur afschrijvingskosten overige kosten overschot/tekort uit exploitatie rentebaten Bij de contributie-inkomsten is rekening gehouden met de contributieverhoging van 3% per 2011, alsmede de verhoging van 1 euro per lid per De reiskosten zullen naar verwachting stijgen, omdat steeds vaker een beroep wordt gedaan op de regeling tegemoetkoming reiskosten. De balans tussen prijzen en inschrijfgelden zal iets minder gunstig zijn dan in 2009, omdat de prijsstijgingen niet gecompenseerd worden in de inschrijfgelden. De inschrijfgelden stijgen schoksgewijs (Bijvoorbeeld enkele jaren niet en dan van 4 naar 5 euro), Terwijl de prijzen van bekers, vaantjes e.d. maar ook de geldprijzen veel gelijkmatiger stijgen.

10 Ad 5: Reglementen Wijziging NOSBO-bekerreglement (voorstel bestuur SC Hoogeveen) Hoogeveen, Geachte bestuursleden van de NOSBO, Het bestuur van Schaakclub Hoogeveen overweegt een wijziging van het Reglement op de Bekerwedstrijden voor te stellen waarmee wordt bereikt dat de koppeling tussen een bekerteam en het overeenkomstige team uit de NOSBO-competitie wordt verbroken. Alvorens dit voorstel in te dienen wil ons bestuur graag weten of een dergelijke wijziging op instemming van de ALV kan rekenen. Daarom verzoek ik u bijgaande motivering te agenderen voor de ALV van 2 juni a.s. Bij voldoende steun zou een uitgewerkt wijzigingsvoorstel dan kunnen worden voorgelegd aan de ALV van 15 september. Met vriendelijke groeten, Namens het bestuur van Schaakclub Hoogeveen, Wim de Berg. Motivering In het bestaande Reglement zijn de spelers van een bekerteam afkomstig uit de spelersgroep van het overeenkomstige team in de NOSBO-competitie. Deze koppeling lijkt ons niet zinvol en ook niet noodzakelijk. Schaakclub Hoogeveen wil de mogelijkheid scheppen dat spelers uit het eerste team van de NOSBO-competitie die niet meespelen in het eerste bekerteam kunnen worden opgesteld in een tweede bekerteam. Daarbij willen we echter wel voorkomen dat spelers van een team dat uitgebekerd is weer kunnen meedoen met een team dat nog wel meedoet. Als een meerderheid van de ALV van 2 juni dit idee steunt zal het bestuur van Schaakclub Hoogeveen in overleg met het NOSBO-bestuur met een voorstel tot wijziging van het reglement op de bekerwedstrijden komen ter behandeling op de ALV van 15 september. Bestuur Schaakclub Hoogeveen

11 Voorlopige indeling NOSBO-competitie 2010/2011 Promotieklasse Mp Bp HSP 0 0 x SISSA 0 0. x Haren x Van der Linde x ESG x Groningen x Unitas x Hoogeveen x.. 9. Haren x. 10.Groningen x Ronde: 1 di 28 sep Hoogeveen - Van der Linde - di 28 sep Groningen 3 - Groningen 4 - do 30 sep HSP - SISSA - do 30 sep Unitas 4 - ESG - vr 01 okt Haren 2 - Haren 3 - Ronde: 2 vr 15 okt SISSA - Groningen 3 - vr 15 okt Haren 3 - HSP - vr 15 okt Van der Linde - Haren 2 - ma 18 okt ESG - Hoogeveen - di 19 okt Groningen 4 - Unitas 4 - Ronde: 3 di 16 nov Hoogeveen - Groningen 4 - di 16 nov Groningen 3 - Unitas 4 - do 18 nov HSP - Van der Linde - vr 19 nov SISSA - Haren 3 - vr 19 nov Haren 2 - ESG - Ronde: 4 ma 06 dec ESG - HSP - di 07 dec Groningen 4 - Haren 2 - do 09 dec Unitas 4 - Hoogeveen - vr 10 dec Haren 3 - Groningen 3 - vr 10 dec Van der Linde - SISSA - Ronde: 5 di 11 jan Groningen 3 - Hoogeveen - do 13 jan HSP - Groningen 4 - vr 14 jan SISSA - ESG - vr 14 jan Haren 3 - Van der Linde - vr 14 jan Haren 2 - Unitas 4 - Ronde: 6 ma 07 feb ESG - Haren 3 - di 08 feb Groningen 4 - SISSA - di 08 feb Hoogeveen - Haren 2 - do 10 feb Unitas 4 - HSP - vr 11 feb Van der Linde - Groningen 3 - Ronde: 7 di 08 mrt Groningen 3 - Haren 2 - do 10 mrt HSP - Hoogeveen - vr 11 mrt SISSA - Unitas 4 - vr 11 mrt Haren 3 - Groningen 4 - vr 11 mrt Van der Linde - ESG - Ronde: 8 ma 04 apr ESG - Groningen 3 - di 05 apr Groningen 4 - Van der Linde - di 05 apr Hoogeveen - SISSA - do 07 apr Unitas 4 - Haren 3 - vr 08 apr Haren 2 - HSP - Ronde: 9 HSP - Groningen 3 - SISSA - Haren 2 - Haren 3 - Hoogeveen - Van der Linde - Unitas 4 - ESG - Groningen 4 - Klasse 1A Mp Bp DAC 0 0 x SISSA x Assen x Leek x Oostermoer x Staunton x Middelstum x Haren x.. 9. Ten Boer x. 10.Groningen x Ronde: 1 ma 27 sep DAC - SISSA 2 - di 28 sep Middelstum - Oostermoer - di 28 sep Ten Boer - Assen 2 - di 28 sep Groningen 5 - Staunton 2 - vr 01 okt Haren 5 - Leek - Ronde: 2 vr 15 okt SISSA 2 - Groningen 5 - vr 15 okt Assen 2 - DAC - di 19 okt Leek - Ten Boer - do 21 okt Oostermoer - Haren 5 - ma 18 okt Staunton 2 - Middelstum - Ronde: 3 ma 15 nov DAC - Leek - di 16 nov Ten Boer - Oostermoer - di 16 nov Groningen 5 - Middelstum - vr 19 nov SISSA 2 - Assen 2 - vr 19 nov Haren 5 - Staunton 2 - Ronde: 4 ma 06 dec Staunton 2 - Ten Boer - di 07 dec Leek - SISSA 2 - di 07 dec Middelstum - Haren 5 - do 09 dec Oostermoer - DAC - vr 10 dec Assen 2 - Groningen 5 - Ronde: 5 ma 10 jan DAC - Staunton 2 - di 11 jan Ten Boer - Middelstum - di 11 jan Groningen 5 - Haren 5 - vr 14 jan SISSA 2 - Oostermoer - vr 14 jan Assen 2 - Leek -

12 Ronde: 6 ma 07 feb Staunton 2 - SISSA 2 - di 08 feb Leek - Groningen 5 - di 08 feb Middelstum - DAC - do 10 feb Oostermoer - Assen 2 - vr 11 feb Haren 5 - Ten Boer - Ronde: 7 ma 07 mrt DAC - Haren 5 - di 08 mrt Leek - Oostermoer - di 08 mrt Groningen 5 - Ten Boer - vr 11 mrt SISSA 2 - Middelstum - vr 11 mrt Assen 2 - Staunton 2 - Ronde: 8 ma 04 apr Staunton 2 - Leek - di 05 apr Middelstum - Assen 2 - di 05 apr Ten Boer - DAC - do 07 apr Oostermoer - Groningen 5 - vr 08 apr Haren 5 - SISSA 2 - Ronde: 9 DAC - Groningen 5 - SISSA 2 - Ten Boer - Assen 2 - Haren 5 - Leek - Middelstum - Oostermoer - Staunton 2 - Klasse 1B Mp Bp Het Kasteel 0 0 x Haren x Hoogeveen x Veendam x Unitas x Groningen x ESG x HSP x.. 9. Dwingeloo x. 10.Roden x Ronde: 1 ma 27 sep ESG 2 - Unitas 5 - ma 27 sep Roden - Groningen 6 - do 30 sep Dwingeloo - Hoogeveen 2 - vr 01 okt Het Kasteel - Haren 4 - do 07 okt HSP 2 - Veendam - Ronde: 2 vr 15 okt Haren 4 - Roden - di 19 okt Hoogeveen 2 - Het Kasteel - di 19 okt Veendam - Dwingeloo - di 19 okt Groningen 6 - ESG 2 - do 21 okt Unitas 5 - HSP 2 - Ronde: 3 ma 15 nov Roden - ESG 2 - do 18 nov Dwingeloo - Unitas 5 - vr 19 nov Het Kasteel - Veendam - vr 19 nov Haren 4 - Hoogeveen 2 - do 25 nov HSP 2 - Groningen 6 - Ronde: 4 ma 06 dec ESG 2 - HSP 2 - di 07 dec Hoogeveen 2 - Roden - di 07 dec Veendam - Haren 4 - di 07 dec Groningen 6 - Dwingeloo - do 09 dec Unitas 5 - Het Kasteel - Ronde: 5 ma 10 jan Roden - HSP 2 - di 11 jan Hoogeveen 2 - Veendam - do 13 jan Dwingeloo - ESG 2 - vr 14 jan Het Kasteel - Groningen 6 - vr 14 jan Haren 4 - Unitas 5 - Ronde: 6 ma 07 feb ESG 2 - Het Kasteel - di 08 feb Veendam - Roden - di 08 feb Groningen 6 - Haren 4 - do 10 feb Unitas 5 - Hoogeveen 2 - do 10 feb HSP 2 - Dwingeloo - Ronde: 7 ma 07 mrt Roden - Dwingeloo - di 08 mrt Hoogeveen 2 - Groningen 6 - di 08 mrt Veendam - Unitas 5 - vr 11 mrt Het Kasteel - HSP 2 - vr 11 mrt Haren 4 - ESG 2 - Ronde: 8 ma 04 apr ESG 2 - Hoogeveen 2 - di 05 apr Groningen 6 - Veendam - do 07 apr Unitas 5 - Roden - do 07 apr HSP 2 - Haren 4 - do 07 apr Dwingeloo - Het Kasteel - Ronde: 9 Het Kasteel - Roden - Haren 4 - Dwingeloo - Hoogeveen 2 - HSP 2 - Veendam - ESG 2 - Unitas 5 - Groningen 6 - Klasse 2A Mp Bp Assen x Rochade 0 0. x Eelde/Paterswolde x SISSA x Roden x Unitas x.. 7. Oostermoer x. 8. Lewenborg x Ronde: 1 di 02 nov Lewenborg - Roden 2 do 04 nov Unitas 6 - SISSA 3 do 04 nov Oostermoer 3 - Eelde/Paterswolde vr 05 nov Assen 3 - Rochade - Ronde: 2 ma 29 nov Rochade - Lewenborg ma 29 nov Eelde/Paterswolde - Assen 3 ma 29 nov Roden 2 - Unitas 6 vr 03 dec SISSA 3 - Oostermoer 3

13 Ronde: 3 ma 17 jan Rochade - Eelde/Paterswolde di 18 jan Lewenborg - Unitas 6 do 20 jan Oostermoer 3 - Roden 2 vr 21 jan Assen 3 - SISSA 3 Ronde: 4 ma 14 feb Eelde/Paterswolde - Lewenborg ma 14 feb Roden 2 - Assen 3 do 17 feb Unitas 6 - Oostermoer 3 vr 18 feb SISSA 3 - Rochade Ronde: 5 ma 14 mrt Rochade - Roden 2 ma 14 mrt Eelde/Paterswolde - SISSA 3 di 15 mrt Lewenborg - Oostermoer 3 vr 18 mrt Assen 3 - Unitas 6 Ronde: 6 ma 11 apr Roden 2 - Eelde/Paterswolde do 14 apr Unitas 6 - Rochade do 14 apr Oostermoer 3 - Assen 3 vr 15 apr SISSA 3 - Lewenborg Ronde: 7 Assen 3 - Lewenborg Rochade - Oostermoer 3 Eelde/Paterswolde - Unitas 6 SISSA 3 - Roden 2 Klasse 2B Mp Bp Bedum 0 0 x Veendam x Oostermoer x Schaakkwartier x Staunton x Haren x.. 7. DAC x. 8. Middelstum x Ronde: 1 ma 01 nov DAC 2 - Oostermoer 2 di 02 nov Bedum - Veendam 2 di 02 nov Middelstum 2 - Staunton 3 vr 05 nov Haren 6 - Schaakkwartier Ronde: 2 ma 29 nov Staunton 3 - Haren 6 di 30 nov Veendam 2 - Middelstum 2 di 30 nov Schaakkwartier - DAC 2 do 02 dec Oostermoer 2 - Bedum Ronde: 3 ma 17 jan DAC 2 - Staunton 3 di 18 jan Bedum - Schaakkwartier di 18 jan Veendam 2 - Oostermoer 2 di 18 jan Middelstum 2 - Haren 6 Ronde: 4 ma 14 feb Staunton 3 - Bedum di 15 feb Schaakkwartier - Veendam 2 do 17 feb Oostermoer 2 - Middelstum 2 vr 18 feb Haren 6 - DAC 2 Ronde: 5 di 15 mrt Middelstum 2 - DAC 2 di 15 mrt Bedum - Haren 6 di 15 mrt Veendam 2 - Staunton 3 do 17 mrt Oostermoer 2 - Schaakkwartier Ronde: 6 ma 11 apr Staunton 3 - Oostermoer 2 ma 11 apr DAC 2 - Bedum di 12 apr Schaakkwartier - Middelstum 2 vr 15 apr Haren 6 - Veendam 2 Ronde: 7 Bedum - Middelstum 2 Veendam 2 - DAC 2 Oostermoer 2 - Haren 6 Schaakkwartier - Staunton 3 Klasse 2C Mp Bp Het Kasteel x Valthermond 0 0. x JH Kruit x Dwingeloo x Assen x ESG x.. 7. Van der Linde x. 8. HSP x Ronde: 1 ma 01 nov ESG 3 - Dwingeloo 2 do 04 nov HSP 3 - Assen 4 vr 05 nov Het Kasteel 2 - Valthermond vr 05 nov Van der Linde 2 - JH Kruit Ronde: 2 ma 29 nov Valthermond - HSP 3 di 30 nov JH Kruit - Het Kasteel 2 vr 03 dec Dwingeloo 2 - Van der Linde 2 vr 03 dec Assen 4 - ESG 3 Ronde: 3 ma 17 jan Valthermond - JH Kruit do 20 jan HSP 3 - ESG 3 vr 21 jan Het Kasteel 2 - Dwingeloo 2 vr 21 jan Van der Linde 2 - Assen 4 Ronde: 4 ma 14 feb ESG 3 - Van der Linde 2 di 15 feb JH Kruit - HSP 3 vr 18 feb Dwingeloo 2 - Valthermond vr 18 feb Assen 4 - Het Kasteel 2 Ronde: 5 ma 14 mrt Valthermond - Assen 4 di 15 mrt JH Kruit - Dwingeloo 2 do 17 mrt HSP 3 - Van der Linde 2 vr 18 mrt Het Kasteel 2 - ESG 3 Ronde: 6 ma 11 apr ESG 3 - Valthermond vr 15 apr Dwingeloo 2 - HSP 3 vr 15 apr Assen 4 - JH Kruit vr 15 apr Van der Linde 2 - Het Kasteel 2

14 Ronde: 7 Het Kasteel 2 - HSP 3 Valthermond - Van der Linde 2 JH Kruit - ESG 3 Dwingeloo 2 - Assen 4 Voorlopig schema NOSBO-bekercompetitie 2010/2011 Voorronde: 4/10-8/10 (week 40) Ronde 1 : 22/11 26/11 (week 47) Ronde 2 : 24/1-28/1 (week 4) Kwartfinale: 28/2-4/3 (week 9) Halve finale: 21/3-25/3 (week 12) Finale: nog niet bekend MachtigingsformulierAlgemene Ledenvergadering NOSBO Gaarne overhandigen aan de bestuurstafel voor het begin van de vergadering. Het bestuur van... (verenigingsnaam) vaardigt... (naam)... (naam) af als vertegenwoordigers voor de Algemene Ledenvergadering van de NOSBO van woensdag 2 juni Getekend:... (naam)... (functie)... (datum)... (handtekening)

Plaats: Jannes van der Wal Denksportcentrum, Oliemuldersweg 43, Groningen. 3. Notulen algemene ledenvergadering 12 september 2007

Plaats: Jannes van der Wal Denksportcentrum, Oliemuldersweg 43, Groningen. 3. Notulen algemene ledenvergadering 12 september 2007 Agenda ALV NOSBO van 28 mei 2008 Aanvang: 19.30 uur Plaats: Jannes van der Wal Denksportcentrum, Oliemuldersweg 43, Groningen Agenda: 1. Opening 2. Mededelingen 3. Notulen algemene ledenvergadering 12

Nadere informatie

Algemene Ledenvergadering

Algemene Ledenvergadering NOORDELIJKE SCHAAKBOND OPGERICHT 22 SEPTEMBER 1928 AANGESLOTEN BIJ DE KNSB Algemene Ledenvergadering Datum: woensdag 17 november 2010 Aanvang: 19:30 uur Locatie: Jannes van der Wal Denksportcentrum, Oliemuldersweg

Nadere informatie

Plaats: Jannes van der Wal Denksportcentrum, Oliemuldersweg 43, Groningen. 3. Notulen algemene ledenvergadering 20 september 2006

Plaats: Jannes van der Wal Denksportcentrum, Oliemuldersweg 43, Groningen. 3. Notulen algemene ledenvergadering 20 september 2006 Agenda ALV NOSBO van 30 mei 2007 Aanvang: 19.30 uur Plaats: Jannes van der Wal Denksportcentrum, Oliemuldersweg 43, Groningen Agenda: 1. Opening 2. Mededelingen - waarneming portefeuille bestuurslid jeugdzaken

Nadere informatie

Jannes van der Wal Denksportcentrum, Oliemuldersweg 43, Groningen. 4. Voorstel tot benoeming van Ynte Visser tot wedstrijdleider

Jannes van der Wal Denksportcentrum, Oliemuldersweg 43, Groningen. 4. Voorstel tot benoeming van Ynte Visser tot wedstrijdleider ALV NOSBO van 25 juni 2003 Aanvang: Plaats: 20.00 uur Jannes van der Wal Denksportcentrum, Oliemuldersweg 43, Groningen Agenda: 1. Opening 2. Mededelingen 3. Notulen ALV 11 september 2002 4. Voorstel tot

Nadere informatie

Algemene ledenvergadering 7 mei 2014. Jaarrekening 2013. Begroting 2015

Algemene ledenvergadering 7 mei 2014. Jaarrekening 2013. Begroting 2015 Algemene ledenvergadering 7 mei 2014 Jaarrekening 2013 en Begroting 2015 Algemeen 2013 is in financieel opzicht een goed jaar geweest voor de NOSBO. Het exploitatieoverzicht sluit met een positief saldo

Nadere informatie

Algemene ledenvergadering van de NOSBO van 31 mei : Jannes van der Wal Denksportcentrum, Oliemuldersweg 43, Groningen

Algemene ledenvergadering van de NOSBO van 31 mei : Jannes van der Wal Denksportcentrum, Oliemuldersweg 43, Groningen Algemene ledenvergadering van de NOSBO van 31 mei 2006 Aanvang Plaats : 19.30 uur : Jannes van der Wal Denksportcentrum, Oliemuldersweg 43, Groningen Agenda: 1. Opening 2. Mededelingen - Trevor Mooijman

Nadere informatie

Noordelijke Schaakbond

Noordelijke Schaakbond Noordelijke Schaakbond Jaarrekening 2014 ALV 3 juni 2015 Algemeen Het boekjaar 2014 stond in het teken van met name twee belangrijke wijzigingen t.o.v. voorafgaande boekjaren. Ten eerste heeft de NOSBO-ALV

Nadere informatie

Plaats: Jannes van der Wal Denksportcentrum, Oliemuldersweg 43, Groningen

Plaats: Jannes van der Wal Denksportcentrum, Oliemuldersweg 43, Groningen Agenda ALV NOSBO van 17 september 2008 Aanvang: 19.30 uur Plaats: Jannes van der Wal Denksportcentrum, Oliemuldersweg 43, Groningen Agenda: 1. Opening + vaststelling agenda 2. Mededelingen Het tarief van

Nadere informatie

Algemene ledenvergadering

Algemene ledenvergadering NOORDELIJKE SCHAAKBOND OPGERICHT 22 SEPTEMBER 1928 AANGESLOTEN BIJ DE KNSB Algemene ledenvergadering Datum: woensdag 10 oktober 2012 Aanvang: 19:30 uur Locatie: Jannes van der Wal Denksportcentrum, Oliemuldersweg

Nadere informatie

Plaats: Jannes van der Wal Denksportcentrum, Oliemuldersweg 43, Groningen

Plaats: Jannes van der Wal Denksportcentrum, Oliemuldersweg 43, Groningen Agenda ALV NOSBO van 12 september 2007 Aanvang: 19.30 uur Plaats: Jannes van der Wal Denksportcentrum, Oliemuldersweg 43, Agenda: 1. Opening 2. Mededelingen 3. Notulen algemene ledenvergadering 30 mei

Nadere informatie

Plaats: Jannes van der Wal Denksportcentrum, Oliemuldersweg 43, Groningen

Plaats: Jannes van der Wal Denksportcentrum, Oliemuldersweg 43, Groningen Agenda ALV NOSBO van 16 september 2009 Aanvang: 19.30 uur Plaats: Jannes van der Wal Denksportcentrum, Oliemuldersweg 43, Groningen Agenda: 1. Opening + vaststelling agenda 2. Mededelingen Het bestuur

Nadere informatie

UITNODIGING Commissievergadering woensdag 19 november 2014.

UITNODIGING Commissievergadering woensdag 19 november 2014. Algemen e ledenv e rgade ring 2014 UITNODIGING Commissievergadering woensdag 19 november 2014. Aan de leden van alle commissies en leden die een zelfstandige functie bekleden binnen Dalvo. Zoals gebruikelijk

Nadere informatie

Algemene Ledenvergadering

Algemene Ledenvergadering NOORDELIJKE SCHAAKBOND OPGERICHT 22 SEPTEMBER 1928 AANGESLOTEN BIJ DE KNSB Algemene Ledenvergadering Datum: woensdag 15 september 2010 Aanvang: 19:30 uur Locatie: Jannes van der Wal Denksportcentrum, Oliemuldersweg

Nadere informatie

Statuten, club- en huishoudelijk reglement Biljartvereniging De Vette Keu.

Statuten, club- en huishoudelijk reglement Biljartvereniging De Vette Keu. Statuten, club- en huishoudelijk reglement Biljartvereniging De Vette Keu. Artikel 1; Naam De vereniging draagt de naam Biljartvereniging De Vette Keu en is opgericht op 1 juni 2017 te Asten voor onbepaalde

Nadere informatie

Financieel Jaarverslag 2014

Financieel Jaarverslag 2014 Financieel Jaarverslag 2. Voorwoord 3. Balans Activa 4. Balans Passiva 5. Toelichting op de balans 6. Investeringen en afschrijvingen 7. Exploitatierekening baten 8. Exploitatierekening lasten 9. Begroting

Nadere informatie

Jaarrekening O.S.B.O. Activa 31-aug aug-15 Passiva 31-aug aug-15

Jaarrekening O.S.B.O. Activa 31-aug aug-15 Passiva 31-aug aug-15 Jaarrekening 2014-2015 O.S.B.O. Balans per 31 Augustus 2015 Activa 31-aug-14 31-aug-15 Passiva 31-aug-14 31-aug-15 1Inventaris 20 20 7Algemene reserve 40.946 43.323 2Voorraden 1.654 2.330 8Voordelig resultaat

Nadere informatie

Stichting Restorative Justice Nederland Van Walbeeckstraat 2-2 hg 1018CM Amsterdam. KvK-nummer: RAPPORT INZAKE DE JAARSTUKKEN 2018

Stichting Restorative Justice Nederland Van Walbeeckstraat 2-2 hg 1018CM Amsterdam. KvK-nummer: RAPPORT INZAKE DE JAARSTUKKEN 2018 Stichting Restorative Justice Nederland Van Walbeeckstraat 2-2 hg 118CM Amsterdam KvK-nummer: 513168 RAPPORT INZAKE DE JAARSTUKKEN 218 Inhoud FINANCIEEL VERSLAG Aanbiedingsbrief JAARSTUKKEN 218 JAARREKENING

Nadere informatie

Plaats: Jannes van der Wal Denksportcentrum, Oliemuldersweg 43, Groningen

Plaats: Jannes van der Wal Denksportcentrum, Oliemuldersweg 43, Groningen Agenda ALV NOSBO van 20 september 2006 Aanvang: 19.30 uur Plaats: Jannes van der Wal Denksportcentrum, Oliemuldersweg 43, Groningen Agenda: 1. Opening 2. Mededelingen 3. Notulen algemene ledenvergadering

Nadere informatie

HUISHOUDERLIJK REGLEMENT BILJARTGROEP BEJA

HUISHOUDERLIJK REGLEMENT BILJARTGROEP BEJA WEDSTRIJDREGLEMENT ROOSTERCOMPETITIE BEJA A. DOEL, BESTUUR EN ORGANISATIE Artikel 1A a) Biljartvereniging Beja is opgericht op 6 januari 1977. Beja heeft haar activiteiten in het KBO gebouw 'Vestingzicht'

Nadere informatie

Jaarrekening 2016 Vereniging van Pastoraal Werkenden

Jaarrekening 2016 Vereniging van Pastoraal Werkenden Jaarrekening 2016 Vereniging van Pastoraal Werkenden Vereniging van Pastoraal Werkenden (VPW) goedgekeurd door de ALV 18 mei 2017 kascommissie Auke Poppen en Wim van Paassen INHOUDSOPGAVE Inhoudsopgave

Nadere informatie

Afwezig met kennisgeving: Hedzer Terpstra, Herman Schreurs, Dick Metz. Aanwezig: 17 leden.

Afwezig met kennisgeving: Hedzer Terpstra, Herman Schreurs, Dick Metz. Aanwezig: 17 leden. Ledenvergadering S.V. Pegasus Notulen 06-09-2016 Notulist: Marcel Pol Afwezig met kennisgeving: Hedzer Terpstra, Herman Schreurs, Dick Metz. Aanwezig: 17 leden. Bestuur: Voorzitter: Piet van der Wal Penningmeester:

Nadere informatie

EXPLOITATIE-OVERZICHT PER 30 JUNI 2015

EXPLOITATIE-OVERZICHT PER 30 JUNI 2015 EXPLOITATIEOVERZICHT PER 30 JUNI 2015 Kosten begroting werkelijk begroting werkelijk vs. werkelijk 20152016 20142015 20142015 begroting 1415 20132014 Seniorencompetitie 1 Inschrijfgelden seniorencompetitie

Nadere informatie

Huishoudelijk Reglement Break Stars

Huishoudelijk Reglement Break Stars Huishoudelijk Reglement Break Stars Goedgekeurd op de Algemene Ledenvergadering van 7 oktober 2009 1.ALGEMEEN Art 1.1.Ieder lid wordt geacht de statuten en het huishoudelijk reglement te kennen en na te

Nadere informatie

Jannes van der Wal Denksportcentrum, Oliemuldersweg 43, Groningen

Jannes van der Wal Denksportcentrum, Oliemuldersweg 43, Groningen ALV NOSBO van 15 september 2004 Aanvang: Plaats: 19.30 uur Jannes van der Wal Denksportcentrum, Oliemuldersweg 43, Agenda: 1. Opening 2. Mededelingen en ingekomen stukken 3. Notulen ALV 12 mei 2004 4.

Nadere informatie

FINANCIEEL. Jaarverslag 2018 Begroting LVGO Postbus BN UTRECHT. Inhoud

FINANCIEEL. Jaarverslag 2018 Begroting LVGO Postbus BN UTRECHT. Inhoud FINANCIEEL Jaarverslag 2018 Begroting 2019 Postbus 1552 3500 BN Inhoud Algemeen Balans per 31 december 2018 Resultatenrekening over 2018 Toelichting op de balans Toelichting op de resultatenrekening Gerealiseerd

Nadere informatie

Financieel Jaarverslag en Begroting

Financieel Jaarverslag en Begroting Financieel Jaarverslag 2016-2017 en Begroting 2017-2018 Bijlage 4 1. Algemeen Het boekjaar 2016-2017 is financieel gunstig verlopen. De totale lasten zijn ruim onder het begrootte totaalbedrag van ca 18.000

Nadere informatie

Eindexamen m&o havo 2010 - II

Eindexamen m&o havo 2010 - II Opgave 2 Bij deze opgave horen de informatiebronnen 1 tot en met 4. SDSO is een voetbalvereniging met al jaren een stabiel ledenaantal van 1.000. Voor de presentatie van de financiële gegevens op de komende

Nadere informatie

Vereniging Golfbaan De Stok De Stok 16 4703 SZ Roosendaal. Jaarrekening 2011

Vereniging Golfbaan De Stok De Stok 16 4703 SZ Roosendaal. Jaarrekening 2011 De Stok 16 473 SZ Roosendaal Jaarrekening 211 INHOUD JAARREKENING 1 Balans 2 Winst- en verliesrekening 3 Toelichting op de balans 4 Toelichting op de winst- en verliesrekening BIJLAGEN 1 Exploitatieoverzicht

Nadere informatie

HUISHOUDELIJK REGLEMENT BRIDGECLUB V.O.G. DE LEDEN

HUISHOUDELIJK REGLEMENT BRIDGECLUB V.O.G. DE LEDEN HUISHOUDELIJK REGLEMENT BRIDGECLUB V.O.G. DE LEDEN ART.1 AANNAME NIEUWE LEDEN Zij, die werkend lid wensen te worden van de vereniging, geven van hun verlangen kennis aan het bestuur. Het besluit tot aanneming

Nadere informatie

De "SCHEIDSRECHTERSVERENIGING IJMOND is opgericht een en twintig augustus

De SCHEIDSRECHTERSVERENIGING IJMOND is opgericht een en twintig augustus HUISHOUDELIJK REGLEMENT (gewijzigd vastgesteld 19 april 2006). Artikel 1 De "SCHEIDSRECHTERSVERENIGING IJMOND is opgericht een en twintig augustus negentienhonderd twee en zeventig. De vereniging is gewoon

Nadere informatie

Uitnodiging Algemene Ledenvergadering 2014

Uitnodiging Algemene Ledenvergadering 2014 Uitnodiging Algemene Ledenvergadering 2014 Het bestuur van Hockey Club De Hoeksche Waard roept hierbij alle leden bijeen voor het bijwonen van de Algemene Ledenvergadering op 11 juni 2014 in het clubhuis,

Nadere informatie

Verslag Algemene Ledenvergadering Bowlingvereniging Wijndaelerduin Gehouden op woensdag 27 mei 2015 te Den Haag.? stemgerechtigde leden

Verslag Algemene Ledenvergadering Bowlingvereniging Wijndaelerduin Gehouden op woensdag 27 mei 2015 te Den Haag.? stemgerechtigde leden Verslag Algemene Ledenvergadering Bowlingvereniging Wijndaelerduin Gehouden op woensdag 27 mei 2015 te Den Haag Aanwezig: Afwezig met kennisgeving: Afwezig bestuur: Notulen opgemaakt door: 50 stemgerechtigde

Nadere informatie

Jaarrekening Begroting

Jaarrekening Begroting Jaarrekening 2015-2016 (1 oktober 2015-30 september 2016) & Begroting 2017-2018 (1 oktober 2017-30 september 2018) Ter behandeling bij ALV dd 26 januari 2017 Balans Bedragen in ACTIVA 30-9-2016 30-9-2015

Nadere informatie

ALGEMENE LEDENVERGADERING 15 MAART 2014

ALGEMENE LEDENVERGADERING 15 MAART 2014 Nederlandse Rope Skipping Organisatie Brediusweg 15 1401 AA, Bussum ALGEMENE LEDENVERGADERING 15 MAART 2014 Plaats: UWC Maastricht, Discusworp 65, 6225XP, Maastricht Aanvang vergadering: 15:00 Copyright

Nadere informatie

PEN Nederland, voorheen Centrum voor Nederland van de Internationale P.E.N.-Club (Club van "Poets, playwrights, essayists, editors, novelists")

PEN Nederland, voorheen Centrum voor Nederland van de Internationale P.E.N.-Club (Club van Poets, playwrights, essayists, editors, novelists) CONCEPT PEN Nederland, voorheen Centrum voor Nederland van de Internationale P.E.N.-Club (Club van "Poets, playwrights, essayists, editors, novelists") HUISHOUDELIJK REGLEMENT Over het lid worden van de

Nadere informatie

Aan het bestuur van Vereniging ICOM-Nederland te AMSTERDAM

Aan het bestuur van Vereniging ICOM-Nederland te AMSTERDAM Aan het bestuur van Vereniging ICOM-Nederland te AMSTERDAM Aan het bestuur van de Vereniging ICOM-Nederland te Amsterdam Amsterdam, 25 april 2014 Referentie: 77391/21116 Geachte bestuur, Hierbij bieden

Nadere informatie

Galactosemie Vereniging Nederland. 8 mei 2015. Jaarrekening 2014

Galactosemie Vereniging Nederland. 8 mei 2015. Jaarrekening 2014 Galactosemie Vereniging Nederland 8 mei 2015 Jaarrekening 2014 Inhoudsopgave 1. Jaarrekening 2014 3 1.1. Toelichting Balans 3 1.2. Toelichting Resultaat 4 2. BALANS 5 3. Staat van baten en lasten 7 4.

Nadere informatie

Huishoudelijk reglement van de biljartvereniging De Buitenmolen te Zevenaar

Huishoudelijk reglement van de biljartvereniging De Buitenmolen te Zevenaar Huishoudelijk reglement van de biljartvereniging De Buitenmolen te Zevenaar Naam en zetel Artikel 1 De vereniging draagt de naam, biljartvereniging "De Buitenmolen" en is gevestigd te Zevenaar. Duur doel

Nadere informatie

BALANS RESULTATENREKENING 2011 RESP. 2010 BEGROTING. 2012, 2013 en 2014

BALANS RESULTATENREKENING 2011 RESP. 2010 BEGROTING. 2012, 2013 en 2014 BALANS & RESULTATENREKENING 2011 RESP. 2010 & BEGROTING 2012, 2013 en 2014 Boekhoudbureau H. van Bockel Blad 2 Toelichting bij de jaarrekening over 2011. De ALV van 2011 vond plaats in het Zuiderzeemuseum

Nadere informatie

Nadere toelichting op het exploitatie- overzicht Flevostar Dronten 2014.

Nadere toelichting op het exploitatie- overzicht Flevostar Dronten 2014. Exploitatie overzicht Flevostar Dronten 2014 Omschrijving Begroting Uitkomst Uitkomst 2014 2014 2013 Inkomsten Contributies 6.400,00 6.747,50 5.912,50 Rente 150,00 95,03 140,95 Donaties 400,00 1.507,77

Nadere informatie

Dagcompetitie. Aanwezig van de verenigingen: Alle verenigingen vertegenwoordigd door één of meerdere personen, totaal 50 personen.

Dagcompetitie. Aanwezig van de verenigingen: Alle verenigingen vertegenwoordigd door één of meerdere personen, totaal 50 personen. Dagcompetitie Notulen van de algemene ledenvergadering van de Dagcompetitie, gehouden op 22 mei 2015 bij biljartvereniging Roac te Rijpwetering. Aanwezig van het Bestuur: Hans van Aalst, Piet Volwater,

Nadere informatie

Financieel jaarverslag. KNZB Regio Oost

Financieel jaarverslag. KNZB Regio Oost Financieel jaarverslag KNZB Regio Oost 2016 INHOUD Jaarrekening Balans per 31 december 2016 Staat van baten en lasten over 2016 Grondslagen voor de financiële verslaggeving Toelichting op de balans Toelichting

Nadere informatie

Noordelijke Jeugd Competitie (NJC)

Noordelijke Jeugd Competitie (NJC) Informatiegids Noordelijke Jeugd Competitie (NJC) Seizoen 2015-2016 Data * De inschrijving sluit op 11 september * Vrijdag 18 september is de eerste speelavond. Let op: alle speeldagen zijn op vrijdagavond.

Nadere informatie

Club van 50. Informatieboekje

Club van 50. Informatieboekje Inhoud Onderwerp Bladzijde De Club van 50 3 Inschrijfformulier Club van 50 5 Reglement Club van 50 7 2 Club van 50 Wat is de Club van 50 en wat doet de Club van 50? Voor veel mensen die V.V. Stellendam

Nadere informatie

Nederlandse Ornithologische Unie Jaarrekening 2016 Concept dd 14 januari 2017 tbv goedkeuring door bestuur.

Nederlandse Ornithologische Unie Jaarrekening 2016 Concept dd 14 januari 2017 tbv goedkeuring door bestuur. Nederlandse Ornithologische Unie Jaarrekening 2016 Concept dd 14 januari 2017 tbv goedkeuring door bestuur. BALANS per 31 december 2016 Activa Passiva Omschrijving 2016 2015 ter vergelijking Omschrijving

Nadere informatie

Stichting Circus Treurdier Bilderdijkstraat 196 I 1053 LE AMSTERAM JAARREKENING 2012

Stichting Circus Treurdier Bilderdijkstraat 196 I 1053 LE AMSTERAM JAARREKENING 2012 Amsterdam, 9 augustus 2013 Stichting Circus Treurdier Bilderdijkstraat 196 I 1053 LE AMSTERAM JAARREKENING 2012 Geacht Bestuur, Ingevolge uw opdracht hebben wij, aan de hand van de door U verstrekte bescheiden

Nadere informatie

Financieel verslag Stichting Welzijn Vianen. te Vianen

Financieel verslag Stichting Welzijn Vianen. te Vianen Financieel verslag 2017 Stichting Welzijn Vianen te Vianen Inhoud 1 Verslag 3 Jaarrekening 5 2 Balans per 31 december 2017 6 3 Staat van baten en lasten over 2017 7 4 Algemene toelichting bij de balans

Nadere informatie

Stichting De SINTERKLAASBANK BUSSUM

Stichting De SINTERKLAASBANK BUSSUM Stichting De SINTERKLAASBANK BUSSUM 2016 INHOUDSOPGAVE Rapport 3 Opdracht 4 Algemeen 4 Resultaat 6 Fiscale positie 7 Jaarrekening 8 Balans per 31 december 2016 (na voorgestelde resultaatbestemming) 9 Staat

Nadere informatie

Huishoudelijk Reglement van Studentenvolleybalvereniging UvO Versie juni 2013.

Huishoudelijk Reglement van Studentenvolleybalvereniging UvO Versie juni 2013. Huishoudelijk Reglement van Studentenvolleybalvereniging UvO Versie juni 2013. Artikel 1. Algemeen. 1.1 Op iedere plaats in dit reglement dient men voor hij te lezen hij/zij en voor zijn zijn/haar. Artikel

Nadere informatie

BVHilversum Seinstraat 22 1223DA Hilversum. KvK-nummer: 52912043 RAPPORT INZAKE DE JAARSTUKKEN 2014

BVHilversum Seinstraat 22 1223DA Hilversum. KvK-nummer: 52912043 RAPPORT INZAKE DE JAARSTUKKEN 2014 BVHilversum Seinstraat 22 1223DA Hilversum KvK-nummer: 5291243 RAPPORT INZAKE DE JAARSTUKKEN 214 Inhoud JAARSTUKKEN 214 JAARREKENING Balans Staat van baten en lasten Toelichting op de enkelvoudige jaarrekening

Nadere informatie

HUISHOUDELIJK REGLEMENT VAN DE SCHAAKVERENIGING ERASMUS

HUISHOUDELIJK REGLEMENT VAN DE SCHAAKVERENIGING ERASMUS HUISHOUDELIJK REGLEMENT VAN DE SCHAAKVERENIGING ERASMUS Bestuur 1.1 Het bestuur van de vereniging beheert de zaken van de vereniging en is belast met de naleving van de statuten en dit reglement, alsmede

Nadere informatie

BLIJF OP DE HOOGTE TENNISCLUBETTEN.NL

BLIJF OP DE HOOGTE TENNISCLUBETTEN.NL BLIJF OP DE HOOGTE TENNISCLUBETTEN.NL BEDANKT! AGENDA ALV 8-1 1. Opening en mededelingen Vaststellen agenda (2), ingekomen stukken (3), notulen (4) 5. Jaarverslagen 2018 Bestuur (5a) & commissies (5b)

Nadere informatie

Jaarverslag 2012/2013

Jaarverslag 2012/2013 Jaarverslag 2012/2013 het bestuur Vereniging Vrienden van De Nederlandse Opera, Amsterdam Inhoudsopgave Algemeen 1 Algemene opmerkingen 2 2 Vaststelling jaarrekening voorgaand boekjaar 2 Bijlagen Jaarrekening

Nadere informatie

Stichting Restorative Justice Nederland Van Walbeeckstraat 2-2 hg 1018CM Amsterdam. KvK-nummer: RAPPORT INZAKE DE JAARSTUKKEN 2017

Stichting Restorative Justice Nederland Van Walbeeckstraat 2-2 hg 1018CM Amsterdam. KvK-nummer: RAPPORT INZAKE DE JAARSTUKKEN 2017 Stichting Restorative Justice Nederland Van Walbeeckstraat 2-2 hg 118CM Amsterdam KvK-nummer: 513168 RAPPORT INZAKE DE JAARSTUKKEN 217 Inhoud FINANCIEEL VERSLAG Aanbiedingsbrief JAARSTUKKEN 217 JAARREKENING

Nadere informatie

Inloophuizen en Psycho-oncologische centra Samenwerking en Ondersteuning

Inloophuizen en Psycho-oncologische centra Samenwerking en Ondersteuning Inloophuizen en Psycho-oncologische centra Samenwerking en Ondersteuning Jaarrekening 2015 Toelichting op de resultatenrekening 2015 Inkomsten De activiteiten van Stichting IPSO worden voornamelijk op

Nadere informatie

Algemene Ledenvergadering 2012

Algemene Ledenvergadering 2012 Algemene Ledenvergadering 2012 Het bestuur nodigt u uit tot het bijwonen van de Algemene Ledenvergadering op 21-05-2012. Aanvang 19.30 uur. Locatie: NOVA college, Steve Bikostraat 75, 2131RZ Hoofddorp.

Nadere informatie

Competitiegids 2011/2012. Inhoudsopgave

Competitiegids 2011/2012. Inhoudsopgave 2 COMPETITIEGIDS NOSBO 2011/2012 Inhoudsopgave Competitiegids 2011/2012 Bestuur Noordelijke Schaakbond... 3 Overige functies... 3 Reglementencommissie... 3 Commissie van Beroep... 4 Verdere adressen...

Nadere informatie

Aan het bestuur van Vereniging ICOM-Nederland te AMSTERDAM. Amsterdam, 25 april 2014. Bestuursverslag

Aan het bestuur van Vereniging ICOM-Nederland te AMSTERDAM. Amsterdam, 25 april 2014. Bestuursverslag Aan het bestuur van Vereniging ICOM-Nederland te AMSTERDAM Amsterdam, 25 april 2014 F IN A N C I E E L V E RSL A G INHOUDSOPGAVE PAGINA Bestuursverslag JA A RR E K E NIN G 2013 BALANS STAAT VAN BATEN EN

Nadere informatie

Stichting De SINTERKLAASBANK BUSSUM

Stichting De SINTERKLAASBANK BUSSUM Stichting De SINTERKLAASBANK BUSSUM 2015 INHOUDSOPGAVE Rapport 3 Opdracht 4 Algemeen 4 Resultaat 6 Fiscale positie 7 Jaarrekening 8 Balans per 31 december 2015 (na voorgestelde resultaatbestemming) 9 Staat

Nadere informatie

B.U.N. Boeddhistische Unie Nederland. Boeddhistische Unie Nederland

B.U.N. Boeddhistische Unie Nederland. Boeddhistische Unie Nederland B.U.N. Boeddhistische Unie Nederland Vereniging van boeddhistische groeperingen in Nederland Boeddhistische Unie Nederland Postbus 17286 1001 JG Jaarcijfers 2014 Opgesteld d.d. 6 maart 2015 Door Anne Blankendaal

Nadere informatie

v.v. Valken'68 Postbus 74 2220 AA Valkenburg RAPPORT OVER HET BOEKJAAR 2012/2013

v.v. Valken'68 Postbus 74 2220 AA Valkenburg RAPPORT OVER HET BOEKJAAR 2012/2013 v.v. Valken'68 Postbus 74 2220 AA Valkenburg RAPPORT OVER HET BOEKJAAR 2012/2013 INHOUDSOPGAVE Pagina Verslag van het bestuur 1 Algemeen 4 2 Resultaatvergelijking 5 Financieel verslag 1 Balans per 30 juni

Nadere informatie

Sportvereniging Hillegersberg (S.V.H.) Notulen Buitengewone Algemene Ledenvergadering Zaterdag 12 Juli 2014

Sportvereniging Hillegersberg (S.V.H.) Notulen Buitengewone Algemene Ledenvergadering Zaterdag 12 Juli 2014 Sportvereniging Hillegersberg (S.V.H.) Notulen Buitengewone Algemene Ledenvergadering Zaterdag 12 Juli 2014 Aanwezige bestuursleden: Rick van Westenbrugge, Dolf van Stappershoef en Ubbo Rommerts Afgemeld:

Nadere informatie

HUISHOUDELIJK REGLEMENT van de in Eindhoven gevestigde vereniging IJSCLUB EINDHOVEN

HUISHOUDELIJK REGLEMENT van de in Eindhoven gevestigde vereniging IJSCLUB EINDHOVEN HUISHOUDELIJK REGLEMENT van de in Eindhoven gevestigde vereniging IJSCLUB EINDHOVEN HOOFDSTUK I Artikel 1: Inschrijving LIDMAATSCHAP 1. Inschrijving als lid vindt plaats na formele aanmelding bij de ledenadministratie.

Nadere informatie

Notulen Algemene Ledenvergadering april 2014

Notulen Algemene Ledenvergadering april 2014 Notulen Algemene Ledenvergadering april 2014 Datum: maandag 21 april 2014 Tijd: 10.35 uur t/m 12.00 uur Locatie: Dolfinarium Harderwijk Aanwezigen bestuursleden: Goksel Tatlioĝlu, Angelo Verhoeven, Jan

Nadere informatie

MHC Dieren Financieel jaarverslag 2008-2009 B. Grijpma 1 juni 2009

MHC Dieren Financieel jaarverslag 2008-2009 B. Grijpma 1 juni 2009 MHC Dieren Financieel jaarverslag 2008-2009 B. Grijpma 1 juni 2009 Inhoud: Balans per 1-6-2009 Realisatieoverzicht 2008-2009 Toelichting op het overzicht en begroting Meerjarenbegroting 2005-2017 Voorstel

Nadere informatie

FINANCIEEL JAARVERSLAG NVBT OVER 2014

FINANCIEEL JAARVERSLAG NVBT OVER 2014 FINANCIEEL JAARVERSLAG NVBT OVER 2014 Nijkerk, 16 april 2015 Versie 1.0 Balans NVBT Balans NVBT per 31-12-2014 Activa 31-12-2014 31-12-2013 Passiva 31-12-2014 31-12-2013 Vaste activa 0 0 Eigen Vermogen

Nadere informatie

Voorjaarsoverleg Welkom en Opening

Voorjaarsoverleg Welkom en Opening Voorjaarsoverleg 2018 Welkom en Opening Mededelingen Ingekomen stuk Groningen Yeti s Breda afwezig. Felicitaties met nieuwe boarding Afmelding Hoorn Bij opmerkingen en vragen duidelijk spreken. Starten

Nadere informatie

Reglement NK voor Jeugdteams tot en met 10 jaar

Reglement NK voor Jeugdteams tot en met 10 jaar Reglement NK voor Jeugdteams tot en met 10 jaar Reglement NK voor Jeugdteams tot en met 10 jaar Artikel 1: Definitie Dit reglement geldt voor het Nederlands Kampioenschap E-teams (NK E-teams), zijnde het

Nadere informatie

Notulen van de Algemene Leden Vergadering NBB district Groningen op 25 september 2015 te Winsum

Notulen van de Algemene Leden Vergadering NBB district Groningen op 25 september 2015 te Winsum Notulen van de Algemene Leden Vergadering NBB district Groningen op 25 september 2015 te Winsum Aanwezig van het districtsbestuur: Paul Wesselius, voorzitter Joyce Haarman, secretaris (aanwezig vanaf 19.45,

Nadere informatie

STICHTING SAM AMSTELVEEN

STICHTING SAM AMSTELVEEN STICHTING SAM AMSTELVEEN 2016 INHOUDSOPGAVE Rapport 3 Opdracht 4 Algemeen 4 Resultaat 6 Fiscale positie 7 Jaarrekening 8 Balans per 31 december 2016 na (voorgestelde resultaatbestemming) 9 Staat van baten

Nadere informatie

Reglementen Jeugdkampioenschappen van de Rotterdamse Schaakbond (vastgesteld door het RSB-bestuur d.d. 4 april 2011)

Reglementen Jeugdkampioenschappen van de Rotterdamse Schaakbond (vastgesteld door het RSB-bestuur d.d. 4 april 2011) Reglementen Jeugdkampioenschappen van de Rotterdamse Schaakbond (vastgesteld door het RSB-bestuur d.d. 4 april 2011) 1. Algemene bepalingen De navolgende reglementen a t/m f gelden voor de jaarlijks te

Nadere informatie

Donderdag 28-jan 6:30 8:27 11:54 12:54 15:34 17:23 19:20

Donderdag 28-jan 6:30 8:27 11:54 12:54 15:34 17:23 19:20 Januari 2016 Vrijdag 1-jan 6:44 8:50 11:41 12:44 14:55 16:41 18:45 Zaterdag 2-jan 6:44 8:50 11:41 12:45 14:56 16:42 18:46 Zondag 3-jan 6:44 8:50 11:42 12:45 14:57 16:43 18:47 Maandag 4-jan 6:44 8:49 11:42

Nadere informatie

1.1 De vereniging draagt de naam Schaakvereniging Erasmus en is gevestigd in Rotterdam.

1.1 De vereniging draagt de naam Schaakvereniging Erasmus en is gevestigd in Rotterdam. STATUTEN Naam en zetel Artikel 1 1.1 De vereniging draagt de naam Schaakvereniging Erasmus en is gevestigd in Rotterdam. Doel en middelen 1.2 Zij is sedert 5 september 2005 een voortzetting van de Schaakvereniging

Nadere informatie

Jaarverslag 2013 Stichting Vrienden van de Grote of Mariakerk

Jaarverslag 2013 Stichting Vrienden van de Grote of Mariakerk In dit jaarverslag wordt aandacht besteed aan de samenstelling van het bestuur, acties en besluiten en georganiseerde activiteiten. Daarnaast de financiële cijfers over 2013. Rechtsvorm en doelstelling/activiteiten

Nadere informatie

Huishoudelijk reglement tafeltennisvereniging Actief. Huishoudelijk reglement Tafeltennisvereniging Actief

Huishoudelijk reglement tafeltennisvereniging Actief. Huishoudelijk reglement Tafeltennisvereniging Actief Huishoudelijk reglement Tafeltennisvereniging Actief Vastgesteld d.d. 25-02-2014 Leden Artikel 1 1. De leden van de vereniging zijn onderverdeeld in de volgende categorieën: a. jeugdleden (recreant of

Nadere informatie

Huishoudelijk reglement

Huishoudelijk reglement Huishoudelijk reglement Artikel 1 Leden Onder leden worden verstaan de aangesloten lidverenigingen conform artikel 5 van de statuten. Artikel 2 Indirecte leden Onder indirecte leden worden verstaan de

Nadere informatie

Huurdersvereniging Middelburg. Jaarrekening 2016

Huurdersvereniging Middelburg. Jaarrekening 2016 Inhoudsopgave Pagina Algemeen 1 Balans per 31 december 2016 2 Exploitatie-overzicht over 2016 3 Kasstroomoverzicht 2016 4 Grondslagen voor de waardering en resultaatbepaling 5 Toelichting op de balans

Nadere informatie

Financieel Jaarverslag 2017

Financieel Jaarverslag 2017 Financieel Jaarverslag 2017 2. Voorwoord 3. Balans Activa 4. Balans Passiva 5. Toelichting op de balans 6. Investeringen en afschrijvingen 7. Exploitatierekening 2017 vs exploitatierekening 2016 8. Exploitatierekening

Nadere informatie

T.V. de Eemslag. Jaarrapport. Meer slagkracht met de Eemslag 40 jaar

T.V. de Eemslag. Jaarrapport. Meer slagkracht met de Eemslag 40 jaar T.V. de Eemslag 2014 Jaarrapport Het verslagjaar 2014 is met een positief resultaat van 31.809, - afgesloten. (2013: 24.968, -) Wanneer wij dit vergelijken met 2013 hebben zo wel de opbrengsten als de

Nadere informatie

BPC. Accountantsverslag. 1. Opdrachtformulering 2. Algemeen 2 3. Resultaat 3 4. Financiële positie 4

BPC. Accountantsverslag. 1. Opdrachtformulering 2. Algemeen 2 3. Resultaat 3 4. Financiële positie 4 BPC D. Jocker Botterstraat 31 1271 XL Huizen Tel : 06-55891767 Fax: 084-8394607 Email: daan@bpcweb.nl Stichting Weet Hoe Je Leeft t.a.v. de directie Linnaeusweg 15 1331 AA Almere FINANCIEEL VERSLAG 2017

Nadere informatie

Financieel Jaarverslag seizoen 2014-2015

Financieel Jaarverslag seizoen 2014-2015 Financieel Jaarverslag seizoen 2014-2015 Pagina 1 van 9 Balans Leusder Badminton Combinatie per 31.07.2015 (Bedragen x 1,--) Seizoen Seizoen Activa 2013-2014 2014-2015 Voorraden Voorraad shuttles 777 489

Nadere informatie

BALANS RESULTATENREKENING 2016 RESP BEGROTING 2017, 2018

BALANS RESULTATENREKENING 2016 RESP BEGROTING 2017, 2018 BALANS & RESULTATENREKENING 2016 RESP. 2015 & BEGROTING 2017, 2018 Boekhoudbureau H. van Bockel Blad 2 Toelichting bij de jaarrekening 2016, opmerkingen over het lopende boekjaar 2017 en voorstel de begroting

Nadere informatie

VEDIS. Jaarverslag 2013

VEDIS. Jaarverslag 2013 VEDIS Jaarverslag 2013 Inhoudsopgave 1 Balans per 31 december 2013 3 2 Winst- en verliesrekening over 2013 en begroting 2014 4 3 Toelichting op de jaarrekening 2013 5 3.1 Toelichting van de penningmeester

Nadere informatie

Verslag jaarvergadering van ALV/RVA op 1 juni 2016.

Verslag jaarvergadering van ALV/RVA op 1 juni 2016. Verslag jaarvergadering van ALV/RVA op 1 juni 2016. Aanwezig: Ad Verhagen (voorzitter en penningmeester) Piet vd Wijst (bestuurslid) Rini v Hoogstraten (wedstrijdleider en webmaster) Hans Bervoets (bestuurslid)

Nadere informatie

STICHTING SAM AMSTELVEEN

STICHTING SAM AMSTELVEEN STICHTING SAM AMSTELVEEN 2017 INHOUDSOPGAVE Rapport 3 Opdracht 4 Algemeen 4 Resultaat 6 Fiscale positie 7 Jaarrekening 8 Balans per 31 december 2017 na (voorgestelde resultaatbestemming) 9 Staat van baten

Nadere informatie

jaarrekening 2013 inkomsten kosten resultaat

jaarrekening 2013 inkomsten kosten resultaat jaarrekening 2013 inkomsten kosten resultaat 1 Leden / 64.667 66.215-1.548 2 Tennisenzo - Website 1.335 2.110-775 9 Toss 0 951-951 10 Commissies 0 416-416 11 Bestuur 0 471-471 12 Overig 851 1.445-594 3

Nadere informatie

AANVRAAGFORMULIER VASTSTELLING ACTIVITEITENSUBSIDIE 2015 VAN 10.000,- OF MEER

AANVRAAGFORMULIER VASTSTELLING ACTIVITEITENSUBSIDIE 2015 VAN 10.000,- OF MEER Pagina1 Het bestuur van Naam organisatie (statutair) : Correspondentieadres Postcode en woonplaats E-mailadres secretariaat : : : IBAN rekeningnummer : Verzoekt op grond van de Algemene subsidieverordening

Nadere informatie

Competitiereglement van de Schaakclub Hoogeveen 29 augustus Algemeen 1.1. Definities a. Aanduidingen voor mannelijke personen gelden ook voor

Competitiereglement van de Schaakclub Hoogeveen 29 augustus Algemeen 1.1. Definities a. Aanduidingen voor mannelijke personen gelden ook voor Competitiereglement van de Schaakclub Hoogeveen 29 augustus 2017 1. Algemeen 1.1. Definities a. Aanduidingen voor mannelijke personen gelden ook voor vrouwelijke. b. Schaakseizoen is de periode van 1 september

Nadere informatie

Aanvraagformulier budgetsubsidie 2016 (en aanvraag tot vaststelling definitieve subsidie 2014)

Aanvraagformulier budgetsubsidie 2016 (en aanvraag tot vaststelling definitieve subsidie 2014) Aanvraagformulier budgetsubsidie 2016 (en aanvraag tot vaststelling definitieve subsidie 2014) Inleverdatum subsidieformulier, jaarverslag en overige bijlagen Het aanvraagformulier, jaarverslag en overige

Nadere informatie

Ingevolge artikel 46 van de Statuten, doe ik U bij deze het jaarverslag 2015 toekomen, hetgeen bestaat uit:

Ingevolge artikel 46 van de Statuten, doe ik U bij deze het jaarverslag 2015 toekomen, hetgeen bestaat uit: Fuengirola, 4 maart 2016. Geacht Bestuur, Erelid, Lid van Verdienste en Leden van de Nederlandse Club Costa del Sol, Ingevolge artikel 46 van de Statuten, doe ik U bij deze het jaarverslag 2015 toekomen,

Nadere informatie

Uitnodiging en agenda jaarvergadering 2010

Uitnodiging en agenda jaarvergadering 2010 Jaarverslag Sportvereniging OKK 2009 Uitnodiging en agenda jaarvergadering 2010 Het bestuur van Sportvereniging OKK te Nieuwkoop nodigt alle leden van de vereniging uit tot het bijwonen van de jaarvergadering

Nadere informatie

De Nederlandse Vegetariërsbond. Jaarrekening 2013

De Nederlandse Vegetariërsbond. Jaarrekening 2013 Jaarrekening 2013 concept 30 mei 2014 Vermogensopstelling per 31 december 2013 ACTIVA 31 december 2013 31 december 2012 Vaste Activa Materiële vaste activa 2.320 2.246 Financiële vaste activa 300.969 299.675

Nadere informatie

De bestuurskosten zijn iets lager dan begroot, en bestaan voornamelijk uit een bijdrage aan de bestuursexcursie.

De bestuurskosten zijn iets lager dan begroot, en bestaan voornamelijk uit een bijdrage aan de bestuursexcursie. Aan: Stufib-ledenvergadering Van: Penningmeester (Ronald Klein-Holte) Datum: 24 april 2008 Betreft: Toelichting financiële stukken (aanpassing n.a.v. vaststelling jaarvergadering 24 april) In bijlage ontvangt

Nadere informatie

Verslag Algemene Ledenvergadering sv Leithen dd. 19 september 2017, De Lepelaar

Verslag Algemene Ledenvergadering sv Leithen dd. 19 september 2017, De Lepelaar Aanwezig: 21 leden Verslag Algemene Ledenvergadering sv Leithen dd. 19 september 2017, De Lepelaar Opening en mededelingen van de voorzitter De voorzitter opent om 20.35 uur de vergadering en vraagt een

Nadere informatie

Balans Golfclub De Haenen per

Balans Golfclub De Haenen per Balans Golfclub De Haenen per 31-12-2017 31-12-2017 31-12-2016 31-12-2017 31-12-2016 Activa Passiva Vaste Activa Eigen vermogen 128.828 131.028 Materiële vaste activa 1.136 4.931 1.136 4.931 Voorzieningen

Nadere informatie

BALANS RESULTATENREKENING 2013 RESP BEGROTING 2013, 2014 EN 2015

BALANS RESULTATENREKENING 2013 RESP BEGROTING 2013, 2014 EN 2015 BALANS & RESULTATENREKENING 2013 RESP. 2012 & BEGROTING 2013, 2014 EN 2015 Boekhoudbureau H. van Bockel Blad 2 Toelichting bij de jaarrekening over 2013. De ALV van 2013 vond plaats in het gerestaureerde

Nadere informatie

B.U.N. Boeddhistische Unie Nederland. Boeddhistische Unie Nederland

B.U.N. Boeddhistische Unie Nederland. Boeddhistische Unie Nederland B.U.N. Boeddhistische Unie Nederland Vereniging van boeddhistische groeperingen in Nederland Boeddhistische Unie Nederland Postbus 17286 1001 JG Amsterdam Jaarcijfers 2013 Opgesteld d.d. 17 april 2014

Nadere informatie

Haagse Schaakbond Opgericht 11 november 1926 aangesloten bij de Koninklijke Nederlandse Schaakbond

Haagse Schaakbond Opgericht 11 november 1926 aangesloten bij de Koninklijke Nederlandse Schaakbond B.E.F.Dessing Van Zaeckstraat 12 2596 TV Den Haag tel. (06) 27369894 e-mail: bastiaandessing@hotmail.com Haagse Schaakbond Opgericht 11 november 1926 aangesloten bij de Koninklijke Nederlandse Schaakbond

Nadere informatie

Algemene Tennis Club Dronten JAARREKENING 2015

Algemene Tennis Club Dronten JAARREKENING 2015 Algemene Tennis Club Dronten JAARREKENING 2015 Algemene Tennis Club Dronten RAPPORT BETREFFENDE DE JAARREKENING 2015 INHOUDSOPGAVE INLEIDING 1. Opdracht 1. 2. Algemeen 1. JAARREKENING 2015 Balans per 31

Nadere informatie

BALANS RESULTATENREKENING 2015 RESP BEGROTING Boekhoudbureau H. van Bockel Blad 2

BALANS RESULTATENREKENING 2015 RESP BEGROTING Boekhoudbureau H. van Bockel Blad 2 BALANS & RESULTATENREKENING 2015 RESP. 2014 & BEGROTING 2017 Boekhoudbureau H. van Bockel Blad 2 Toelichting bij de jaarrekening over 2015 en de begroting 2017. Jaarrekening 2015 Het jaar 2015 is afgesloten

Nadere informatie