JEUGDLOKALEN DOOR DE KLJ

Maat: px
Weergave met pagina beginnen:

Download "JEUGDLOKALEN DOOR DE KLJ"

Transcriptie

1 REGLEMENT VOOR HET GEBRUIK VAN HET KLJ-LOKAAL EN DE POLYVALENTE ZAAL VAN DE JEUGDLOKALEN DOOR DE KLJ Hoofdstuk 1: Algemene bepalingen Artikel 1 Het gemeentebestuur van Ruiselede stelt met het oog op de ondersteuning van het particulier jeugdwerk 3 lokalen, gelegen in de Tieltstraat 46 A, ter beschikking van de plaatselijke KLJ. Artikel 2 Eén van deze lokalen is bedoeld als ruimte die enkel door deze vereniging bezet kan worden, het tweede lokaal is de vaste bergruimte van de KLJ. Het derde lokaal, een polyvalente ruimte, wordt ook beschikbaar gesteld aan andere verenigingen. De jeugdvereniging die bovenstaande lokalen gebruikt, staat in voor de opvang en ontmoeting van kinderen en jongeren in hun vrije tijd. Hierbij biedt zij activiteiten aan die een opvoedende sociale en/of culturele waarde hebben. Dit betekent dat de vereniging in dit gebouw alle activiteiten mag organiseren in het kader van haar normale werking. Activiteiten die afwijken van de normale werking dienen het voorwerp uit te maken van een afzonderlijke toestemming. Artikel 3 Het gemeentebestuur van Ruiselede wordt voor het beheer van de gemeentelijke infrastructuur bijgestaan door het Beheersorgaan voor Gemeentelijke Infrastructuur, vanaf dit punt BGI genoemd. Het BGI werd hiertoe aangesteld door de gemeenteraad en adviseert over de concrete uitvoering van het beleid en over de praktische aangelegenheden inzake de verhuur, het gebruik en het onderhoud van de gemeentelijke infrastructuur. De gemeentelijke administratie/ het College van Burgemeester en Schepenen staat in voor de toepassing van de reglementen en neemt beslissingen conform het reglement. Artikel 4 De beheerders van het BGI, de leden van het College van burgemeester en schepenen en de leden van de Gemeenteraad hebben ten allen tijde toegang tot de infrastructuur die ter beschikking gesteld wordt. Artikel 5 De gebruiker machtigt de gemeentelijke administratie/het College van Burgemeester en Schepenen om schadebedragen rechtstreeks te vorderen en/of af te houden van eventuele basis- en werkingstoelagen van het gemeentebestuur. Artikel 6 Het beheersorgaan van het BGI, waarvan de leden worden benoemd door de Gemeenteraad conform het organieke reglement, komt ten minste tweemaal per jaar samen en zo dikwijls als de belangen van de gemeentelijke infrastructuur het vereisen. Het BGI beschikt over adviesrecht over alle aspecten van het beheer van de gemeentelijke infrastructuur, zoals bij verbouwingswerken, inrichting en uitrusting, het financiële beleid,

2 het opstellen van het huishoudelijke reglement, de concessiecontracten en de huurovereenkomsten, Verder heeft het BGI recht op informatie over alle beleidsbeslissingen van de inrichtende overheid betreffende de gemeentelijke infrastructuur. Artikel 7 Er wordt door de jeugdverenigingen schriftelijk een lokaalverantwoordelijke aangesteld. Artikel 8 Met het gebruiken en/of betreden van een gemeentelijke locatie, verklaart de gebruiker/aanwezige zich akkoord met het reglement dat op deze locatie van toepassing is. Hoofdstuk 2: Gebruik van de lokalen Artikel 9 Drie lokalen in het jeugdcomplex (Tieltstraat 46 A, 8755 Ruiselede) worden ter beschikking gesteld van de plaatselijke KLJ. Voor het gebruik van het vaste KLJ-lokaal en aanpalende bergruimte dient deze gebruiker geen aanvragen in te dienen. Voor het gebruik van de polyvalente ruimte moet deze vereniging de beschikbaarheid nagaan bij de gemeentelijke diensten. Artikel 10 Het gebruik van de polyvalente ruimte door KLJ, dient minstens 1 week vooraf te worden aangevraagd bij de Jeugddienst. Jeugddienst Markt 1, 8755 jeugd@ruiselede.be 051/ De Jeugddienst voegt deze aanvraag toe aan het overzicht van de zaalbezetting van de gemeentelijke infrastructuur. De Jeugddienst bezorgt de KLJ maandelijks een overzicht van het gebruik van de polyvalente ruimte. Het Schepencollege/ de gemeentelijke administratie (Jeugddienst) kan een aanvraag verwerpen op basis van argumenten van organisatorische of praktische aard. Een gemotiveerde weigering zal in dit geval aan de aanvrager tijdig worden meegedeeld. Het Schepencollege/ de gemeentelijke administratie (Jeugddienst) kan een reservatie schorsen of een andere ruimte aanduiden en maakt hiervan melding. Artikel 11 De lokalen worden kosteloos ter beschikking gesteld.

3 Artikel 12 De gebruiker blijft steeds persoonlijk en hoofdelijk verantwoordelijk voor het doel en de manier waarop de ter beschikking gestelde infrastructuur aangewend wordt en voor de activiteiten die er plaats vinden. Hij is gehouden tot het betalen van alle mogelijke taksen, belastingen, auteursrechten, enz. die het gevolg zijn van de activiteiten die in de lokalen of hun onmiddellijke omgeving doorgaan en waarvan men organisator is. De organisator houdt tevens rekening met de geldende gemeentelijke en politiereglementen. Artikel 13 Het gemeentebestuur staat niet in voor de bewaking en bewaring van de goederen van de gebruiker en draagt daaromtrent geen enkele verantwoordelijkheid. Het gemeentebestuur kan niet aansprakelijk gesteld worden voor ongevallen opgelopen bij het gebruik van de lokalen. De gebruiker moet zelf instaan voor de nodige verzekeringen voor de eigen leden, bezoekers, waaronder burgerlijke aansprakelijkheid en lichamelijke ongevallen en schade aan derden. Artikel 14 De infrastructuur kan enkel gebruikt worden voor zogenaamde zachte activiteiten zoals vergaderingen, knutselen, spelletjes, quiz, De ruimtes kunnen in geen geval ter beschikking gesteld worden voor fuiven, concerten, In het kader van een activiteit wordt een dansavond na de eigenlijke bijeenkomst wel toegestaan. Deze muziek- en dansavonden mogen echter niet de hoofdactiviteit zijn van de bijeenkomst. De ruimtes worden ook in geen geval ter beschikking gesteld van sportmanifestaties. Artikel 15 De globale accommodatie wordt ter beschikking gesteld van de gebruiker. De bediening van de apparatuur gebeurt op eigen risico, desgevallend in overleg met de gemeentelijke diensten. Materiaal wordt met respect behandeld en proper achtergelaten. Het is verboden de ruimtes te betreden waar de activiteiten niet doorgaan en waarvoor geen toestemming werd verleend in dit reglement. Artikel 16 De gebruiker zorgt voor permanentie tijdens de openingsuren en/of gebruik van de ruimte. Artikel 17 Men richt zich tot de gemeentelijke uitleendienst voor de huur van materiële benodigdheden (o.a. tafels, stoelen, podium) die in de gebruikte infrastructuur geplaatst kunnen worden. Alle praktische afspraken gebeuren via afzonderlijke aanvraagformulieren die men kan bekomen bij de Dienst Onthaal. Aanvragen kunnen persoonlijk, telefonisch of via worden doorgegeven. Het klaarzetten van de ruimte gebeurt door de gebruiker in samenspraak met de gemeentelijke uitleendienst en de Technische Dienst. Bij het klaarzetten en verplaatsen van materialen draagt men er zorg voor noch de gebruikte materialen, noch de infrastructuur te beschadigen.

4 Artikel 18 De verantwoordelijke van de KLJ wordt door de gemeentelijke administratie (Dienst Onthaal) in het bezit gesteld van (een) sleutel(s) die toegang verlenen tot het vaste lokaal met bergruimte, de polyvalente ruimte en het sanitair blok. Het is niet toegelaten om de sleutels door te geven aan derden die niet tot de gebruikers van de lokalen kunnen gerekend worden. De organisatie van privé-initiatieven is verboden. Het is eveneens verboden om de locatie onder te verhuren aan derden. Artikel 19 Bij verlies van de sleutel(s) wordt de kostprijs voor vervanging ervan aangerekend. Artikel 20 De verantwoordelijke van de vereniging zorgt er in de polyvalente ruimte, met het oog op de veiligheid, voor dat de dubbele deur langs de zijde van de voetbalvelden ook steeds geopend kan worden met de daartoe ter beschikking gestelde sleutel. Artikel 21 Er mogen geen sloten van deuren worden vervangen. Artikel 22 De gebruikers worden geacht het reglement te kennen en na te leven. Bij het niet naleven van het reglement kunnen de gebruikers het gebruik van de lokalen geheel of gedeeltelijk ontzegd worden voor een periode van 3 maanden. Binnen deze periode moet het BGI een advies uitbrengen over het verder gebruik van de betreffende lokalen. Na ontvangst van dit advies zal een definitieve beslissing worden genomen. Artikel 23 Bij onregelmatigheden, problemen of schade aan de lokalen verwittigt de gebruiker of lokaalverantwoordelijke de Jeugddienst. Indien de Jeugddienst niet bereikbaar is, wordt de gemeentelijke Technische Dienst of de gemeentelijke overheid (Burgemeester of Schepen) verwittigd. In samenspraak zullen alle mogelijke maatregelen genomen worden om de schade zo snel mogelijk te laten herstellen. Artikel 24 De gebruiker dient zich te gedragen als een goede huisvader. Artikel 25 De gebruiker is verantwoordelijk voor de schade aangericht aan het gebouw/aanwezige materiaal zowel door hemzelf, door zijn aangestelde, de door hem gevraagde artiesten en hun gevolg, als door de deelnemers en toeschouwers van de door hem ingerichte activiteit. Indien de schade door de gebruiker werd veroorzaakt of door 1 van bovenstaande personen, zullen de kosten voor het herstel aan de gebruiker worden aangerekend.

5 Artikel 26 Er wordt toestemming gegeven aan de jeugdvereniging om alcoholische dranken te schenken, evenwel dient dit met mate te gebeuren en worden misbruiken niet getolereerd. De voorraad alcoholische dranken dient op elk ogenblik zeer miniem te zijn. Het is bovendien bij wet (14 november 1939) verboden om alcoholische dranken te schenken aan minderjarigen die de volle leeftijd van 16 jaar niet hebben bereikt. Het verschaffen van sterke drank (alcoholische dranken met meer dan 1,2% vol gedistilleerde alcohol: alcoholpops, pisang, campari, whisky-cola, gin-tonic, jenevers...) is eveneens verboden, tenzij er speciale machtiging is van het College van Burgemeester en Schepenen. Voor wat betreft de organisatie van activiteiten waarbij drank wordt geschonken, kan de gebruiker zich bevoorraden bij een leverancier naar keuze. De levering van dranken gebeurt voor rekening van de organisator. De organisator dient zelf de koeling met dranken te vullen en tijdig leeg te maken na de activiteit. Artikel 27 In geen enkel gemeentelijk gebouw mag gerookt worden De gebruiker dient erop toe te zien dat het rookverbod gerespecteerd wordt. Alle boetes, opgelegd na controle, als gevolg van het niet naleven van dit rookverbod, vallen integraal ten laste van de gebruiker. Ook eventuele schade door het roken kan ten laste gelegd worden van de gebruiker. Gebruik en opslag van gas (propaan en butaan) is ten strengste verboden. Artikel 28 Elke organisator/gebruiker moet zich in regel stellen met alle andere voorschriften en verplichtingen met betrekking tot het organiseren van evenementen/activiteiten (SABAM, Billijke Vergoeding,.). Om te weten te komen of er al dan niet betaald moet worden voor de Billijke Vergoeding, wordt best contact opgenomen met de gemeentelijke administratie(dienst Onthaal). SABAM is per activiteit en door de gebruiker zelf te betalen. Artikel 29 Behalve bij uitzonderlijke activiteiten (dropping, nachtspel, kerstwake, ) moeten alle activiteiten uiterlijk beëindigd worden om uur. Vanaf uur is alle nachtlawaai verboden. Bovendien zal de gebruiker er zorg voor dragen dat hij geen geluidsoverlast veroorzaakt. Artikel 30 Bij diefstal of inbraak moet de lokaalverantwoordelijke of degene die de feiten vaststelt onmiddellijk aangifte doen bij de politie en de Sportdienst. Indien de Sportdienst niet bereikbaar is, moet de Jeugddienst, de gemeentelijke Technische Dienst of een lid van het Schepencollege verwittigd worden. Artikel 31 Het is de gebruikers verboden om zonder voorafgaande schriftelijke toelating van het gemeentebestuur verbouwingswerken uit te voeren of de bestemming van de lokalen te wijzigen. Aan de muren en de plafonds mogen geen zaken op mechanische wijze bevestigd worden; enkel magneten en kleefband mogen gebruikt worden.

6 De muren en plafonds mogen niet beschilderd worden tenzij met uitdrukkelijke toestemming van de eigenaar van het gebouw. Alle aangebrachte materialen moeten altijd brandveilig zijn en verwijderd kunnen worden zonder beschadiging van de infrastructuur. Artikel 32 Verwarming, water, elektriciteit en installaties dienen zuinig gebruikt te worden. De gebruiker die als laatste het lokaal verlaat, dient zich er steeds van te vergewissen dat de verwarming en verlichting uitgezet zijn en dat het lokaal goed afgesloten is. Er kan zowel gedurende de activiteit als na afloop controle worden uitgevoerd door de zaalverantwoordelijke van de gemeente die opmerkingen dient te signaleren aan de gemeentelijke administratie (Jeugddienst). Enkele afspraken om zuinig om te springen met energie: - Lichten niet onnodig laten branden - Bij het verlaten van de lokalen controleren of alle lichten uit zijn - Deuren sluiten als de verwarming aan is, ook de buitendeur sluiten - Na de activiteit de elektrische toestellen en verwarming afzetten - Lichten doven, deuren en ramen sluiten na de activiteit, ook de buitendeur Artikel 33 De jeugdlokalen zijn voorzien van voldoende brandblusapparaten, rookmelders en bordjes van nooduitgang. De brandweerslang blijft verzegeld zo lang er geen noodgeval is. Indien deze voorzieningen niet meer in orde zijn, moet dit gemeld worden aan de gemeentelijke administratie (Jeugddienst). In- en uitgangen mogen op geen enkele wijze belemmerd worden of gesloten worden tijdens de activiteit. Brandblusapparatuur mag niet worden ingesloten, verplaatst worden of aan het zicht worden onttrokken. De noodverlichting mag nooit uitgeschakeld worden. Het is ten strengste verboden de nooddeuren te openen wanneer zich geen probleemsituatie voordoet. Het is verboden extra verwarmingstoestellen bij te plaatsen. De gebruiker verbindt zich ertoe strikt te waken over de brandveiligheid. Artikel 34 Met het oog op de veiligheid dient de inrichting van de lokalen op een verantwoorde manier te gebeuren. Bijplaatsen van elektriciteitsleidingen mag niet (uitgezonderd verstandig gebruik van verlengkabels/verdeelstekkers). Alle materialen dienen ordelijk te worden gestapeld en waar mogelijk in kasten te worden opgeborgen. Bederfbare waren dienen met de nodige zorg te worden behandeld. Artikel 35 In alle gemeentelijke infrastructuur geldt een huisdierenverbod. Artikel 36 Het is verboden om de infrastructuur te gebruiken als slaapgelegenheid.

7 Artikel 37 De fietsen van de gebruikers dienen in de daartoe voorziene fietsrekken te worden geplaatst en niet tegen de muren van het jeugdcomplex. Artikel 38 De gebruikers van de lokalen dienen steeds in het bezit te zijn van een goed uitgeruste EHBO-koffer en deze koffer moet steeds in het KLJ-lokaal aanwezig zijn. Artikel 39 Het maximum aantal aanwezige personen in inrichtingen toegankelijk voor publiek dient gerespecteerd te worden: één persoon per 1m² totale oppervlakte van de inrichting. Bij publiek toegankelijke evenementen > 100 deelnemers, moet de Dienst Noodplanning van de gemeente gecontacteerd worden. Hoofdstuk 3: Onderhoud Artikel 40 De gebruikers staan zelf in voor de schoonmaak (opruimen, vegen, dweilen,...) van de vaste lokalen (eigen KLJ lokaal+ KLJ bergruimte). Ook de terreinen rond de lokalen dienen steeds netjes gehouden te worden. Alle vuilnis dient gedeponeerd te worden in IVIO-vuilniszakken. De zakken zullen door het onderhoudspersoneel op de voorziene dag buitengezet worden voor de ophaaldienst. De gebruikers staan zelf in voor de aankoop van de vuilniszakken. De in de gemeente geldende afvalsorteerregels moeten gerespecteerd worden. Eénmaal per jaar moeten de vaste lokalen (eigen KLJ lokaal+ KLJ bergruimte) een zeer grondige poetsbeurt krijgen door KLJ. Bij gebruik van de polyvalente ruimte, de keuken en het sanitair blok moeten deze lokalen gereinigd worden volgens het reglement van deze zaal: - Zaal: Altijd opruimen (o.a. tafels en stoelen afkuisen en terugplaatsen, dranken tijdig verwijderen, vuilnisbakken ledigen, ruimte verluchten indien nodig) - Vloer: Altijd vegen. Dweilen indien dranken/etenswaren gemorst zijn - Sanitair: altijd opruimen (o.a. vuilbakken ledigen), toiletpotten en urinoirs grondig reinigen, vegen. Dweilen indien de ruimte bevuild is, bv. bij regenweer,... - Bij gebruik van keuken: afwassen, grondig reinigen, de vloer vegen en dweilen - Muren reinigen indien deze bevuild zijn - Aanwezig materiaal proper achterlaten - Koelkast en mobiele koelkast verluchten na gebruik (tegen schimmel) Ten laatste 8 u 's ochtends de dag volgend op de activiteit, dient de zaal proper achter gelaten te zijn volgens de in dit reglement opgenomen richtlijnen, tenzij dit anders afgesproken werd met de gemeentelijke diensten. Het onderhoudspersoneel van het gemeentebestuur zal instaan voor de grondige reiniging van de polyvalente zaal, de keuken en het sanitair blok.

8 Artikel 41 Indien gebruik werd gemaakt van extra materialen, zoals tafels en stoelen, moeten deze schoongemaakt worden en in/bij elkaar gestapeld worden. Artikel 42 De infrastructuur wordt tijdig en in ordentelijke staat achtergelaten. Wanneer de gemeentelijke administratie (Jeugddienst/ Sportfunctionaris) vaststelt dat aan deze verplichtingen geen of onvoldoende gevolg werd gegeven, zal hij de gebruiker contacteren en de kans bieden om alsnog aan deze verplichtingen te voldoen. Indien hij weigert, zullen de aanvullende kosten aangerekend worden voor de duur van het extra poetswerk dat het gemeentepersoneel nodig heeft om de zaal in ordentelijke staat proper te krijgen. Hoofdstuk 4: Bekendmaking en uitzonderingen Artikel 43 Dit reglement wordt opgehangen in het KLJ-lokaal. Aan de jeugdvereniging (KLJ) die over een lokaal+ berging in het jeugdcomplex beschikt, zal een afschrift worden overgemaakt. Artikel 44 Uitzonderingen op dit reglement kunnen enkel mits grondige motivering worden toegestaan door het College van Burgemeester en Schepenen.

Reglement inzake het gebruik van de Jeugdlokalen Tieltstraat

Reglement inzake het gebruik van de Jeugdlokalen Tieltstraat Reglement inzake het gebruik van de Jeugdlokalen Tieltstraat Hoofdstuk 1: Algemene bepalingen Artikel 1 Het gemeentebestuur van Ruiselede stelt met het oog op de ondersteuning van het particulier jeugdwerk

Nadere informatie

Reglement voor het gebruik van het Chirolokaal door de Chiro

Reglement voor het gebruik van het Chirolokaal door de Chiro Reglement voor het gebruik van het Chirolokaal door de Chiro Hoofdstuk 1: Algemene bepalingen Artikel 1 Het gemeentebestuur van Ruiselede stelt met het oog op de ondersteuning van het particulier jeugdwerk

Nadere informatie

REGLEMENT INZAKE HET GEBRUIK VAN DE ZAAL VOOR SPORT EN SPEL. Hoofdstuk 1: Algemene Bepalingen. Artikel 1

REGLEMENT INZAKE HET GEBRUIK VAN DE ZAAL VOOR SPORT EN SPEL. Hoofdstuk 1: Algemene Bepalingen. Artikel 1 REGLEMENT INZAKE HET GEBRUIK VAN DE ZAAL VOOR SPORT EN SPEL Hoofdstuk 1: Algemene Bepalingen Artikel 1 Het gemeentebestuur van Ruiselede stelt met het oog op de ondersteuning van het lokale sportgebeuren

Nadere informatie

Verder heeft het BGI recht op informatie over alle beleidsbeslissingen van de inrichtende overheid betreffende de gemeentelijke infrastructuur.

Verder heeft het BGI recht op informatie over alle beleidsbeslissingen van de inrichtende overheid betreffende de gemeentelijke infrastructuur. REGLEMENT INZAKE HET GEBRUIK VAN DE POLYVALENTE RUIMTE VAN HET JEUGDCOMPLEX Hoofdstuk 1: Algemene Bepalingen Artikel 1 Het gemeentebestuur van Ruiselede stelt met het oog op de ondersteuning van het lokale

Nadere informatie

REGLEMENT INZAKE HET GEBRUIK VAN HET GEMEENSCHAPSCENTRUM. Hoofdstuk 1: Algemene Bepalingen. Artikel 1

REGLEMENT INZAKE HET GEBRUIK VAN HET GEMEENSCHAPSCENTRUM. Hoofdstuk 1: Algemene Bepalingen. Artikel 1 REGLEMENT INZAKE HET GEBRUIK VAN HET GEMEENSCHAPSCENTRUM Hoofdstuk 1: Algemene Bepalingen Artikel 1 Het gemeentebestuur van Ruiselede stelt met het oog op de ondersteuning van het lokale socio-culturele

Nadere informatie

Gebruiksreglement polyvalente zaal Serviceflatcomplex Duinenzichterf

Gebruiksreglement polyvalente zaal Serviceflatcomplex Duinenzichterf Gebruiksreglement polyvalente zaal Serviceflatcomplex Duinenzichterf Goedgekeurd op 27 juni 2012 door de Raad voor Maatschappelijk Welzijn Hervastgesteld op 26 februari 2013 door de Raad voor Maatschappelijk

Nadere informatie

Verhuurreglement Gemeentelijke sporthal

Verhuurreglement Gemeentelijke sporthal Verhuurreglement Gemeentelijke sporthal Hoofdstuk 1: Algemene bepalingen Artikel 1 Dit reglement regelt het gebruik van de Gemeentelijke sporthal: Poletsestraat 59 9690 Kluisbergen Artikel 2 De infrastructuur

Nadere informatie

Reglement inzake het gebruik van het Sport- en Ontmoetingscentrum Molendorp.

Reglement inzake het gebruik van het Sport- en Ontmoetingscentrum Molendorp. Reglement inzake het gebruik van het Sport- en Ontmoetingscentrum Molendorp. Hoofdstuk 1: Algemene bepalingen Artikel 1 Het gemeentebestuur van Ruiselede stelt met het oog op de ondersteuning van het lokale

Nadere informatie

HUISHOUDELIJK REGLEMENT CC HET BUURTHUIS

HUISHOUDELIJK REGLEMENT CC HET BUURTHUIS HUISHOUDELIJK REGLEMENT CC HET BUURTHUIS Artikel 1 Alle verenigingen die lid zijn van een erkend gemeentelijk adviesorgaan of verenigingen waarvan 50 % van de leden woonachtig zijn in Pittem of hun maatschappelijke

Nadere informatie

Gebruikersreglement verbruikszaal Groenhof St.-Joseph

Gebruikersreglement verbruikszaal Groenhof St.-Joseph Gebruikersreglement verbruikszaal Groenhof St.-Joseph 1. Algemeen. Dit regelement is van toepassing voor het gebruik van de verbuikszaal Groenhof St.-Joseph, Gentstraat 1 te Oostakker. 2. Gebruiksmodaliteiten

Nadere informatie

Artikel 2.- Het college van burgemeester en schepenen duidt in overleg met het beheersorgaan één of meerdere bevoegde contactpersonen aan.

Artikel 2.- Het college van burgemeester en schepenen duidt in overleg met het beheersorgaan één of meerdere bevoegde contactpersonen aan. Gebruiksreglement gemeenschapscentrum Neerpelt Artikel 1.- Het college van burgemeester en schepenen geeft opdracht aan het beheersorgaan van het gemeenschapscentrum (GC) om het GC te verhuren met voorrang

Nadere informatie

HUISHOUDELIJK REGLEMENT GEMEENSCHAPSCENTRUM DE VOLLE VAART (aangepast door de gemeenteraad in zitting van 20 januari 2009)

HUISHOUDELIJK REGLEMENT GEMEENSCHAPSCENTRUM DE VOLLE VAART (aangepast door de gemeenteraad in zitting van 20 januari 2009) HUISHOUDELIJK REGLEMENT GEMEENSCHAPSCENTRUM DE VOLLE VAART (aangepast door de gemeenteraad in zitting van 20 januari 2009) Artikel 1: Omschrijving 1. Het gemeenschapscentrum De Volle Vaart bestaat uit

Nadere informatie

HUISHOUDELIJK REGLEMENT VAN HET DIENSTENCENTRUM Dekenskamp 22, 3680 MAASEIK

HUISHOUDELIJK REGLEMENT VAN HET DIENSTENCENTRUM Dekenskamp 22, 3680 MAASEIK HUISHOUDELIJK REGLEMENT VAN HET DIENSTENCENTRUM Dekenskamp 22, 3680 MAASEIK A. RECHT VAN TOEGANG 1. Het dienstencentrum wordt ter beschikking gesteld van organisaties die overdag of s avonds activiteiten

Nadere informatie

Gemeentebestuur Wortegem-Petegem

Gemeentebestuur Wortegem-Petegem Reglement op het gebruik van: de polyvalente zaal met kitchenette en aanpalend terras in de gemeentelijke sporthal Beschrijving van de infrastructuur Art.1. Dit reglement is van toepassing op het gebruik

Nadere informatie

7. Voor het organiseren van een fuif dient de aanvrager zich ook te houden aan de reglementen vermeld in de Fuifbox van de Stad Peer.

7. Voor het organiseren van een fuif dient de aanvrager zich ook te houden aan de reglementen vermeld in de Fuifbox van de Stad Peer. Gebruiksvoorschriften en huurregeling : 1. Elke aanvraag om over een lokaal, behorende tot het Brueghelheem, te kunnen beschikken, moet worden gericht aan de verantwoordelijke, aangesteld door de Raad

Nadere informatie

Gebruikersreglement en tarieven Cultuurkapel

Gebruikersreglement en tarieven Cultuurkapel Gebruikersreglement en tarieven Cultuurkapel Cultuurcentrum Zwaneberg Cultuurkapel Cultuurplein 1 Kloosterstraat 1 2220 Heist-op-den-Berg 2220 Heist-op-den-Berg 015 25 07 70 www.zwaneberg.be www.facebook.com/cultuurcentrum.zwaneberg

Nadere informatie

Dhr. / Mevr... Adres... Postnummer:... Gemeente... Tel. en of GSM... E-Mail:... Nr. identiteitskaart... Datum activiteit:... Activiteit:...

Dhr. / Mevr... Adres... Postnummer:... Gemeente... Tel. en of GSM... E-Mail:... Nr. identiteitskaart... Datum activiteit:... Activiteit:... 1. Identiteit van de gebruiker (Moet meerderjarig zijn, Hierna gebruiker genoemd) Dhr. / Mevr.... Adres... Postnummer:... Gemeente... Tel. en of GSM... E-Mail:... Nr. identiteitskaart... Vertegenwoordig(st)er

Nadere informatie

Lokaal Dienstencentrum Oud St. Jozef gebruikersreglement

Lokaal Dienstencentrum Oud St. Jozef gebruikersreglement VERSIE WIJZIGING GOEDGEKEURD RMW GEPUBLICEERD 0-26-08-2014 Artikel 1 Toepassingsgebied Dit is van toepassing op volgende lokalen: - algemene cafetaria met bar en terras - gelijkvloers - polyvalente zaal

Nadere informatie

Dhr., Mevr... Adres... Gemeente... Tel... nr. identiteitskaart... Vertegenwoordig(st)er voor de vereniging...

Dhr., Mevr... Adres... Gemeente... Tel... nr. identiteitskaart... Vertegenwoordig(st)er voor de vereniging... HUUROVEREENKOMST EN REGLEMENT VAN INWENDIGE ORDE BIJ HET GEBRUIK VAN DE ZAAL HET GILDENHUIS. 1. Identiteit van de huurder*. Dhr., Mevr.... Adres... Gemeente... Tel.... nr. identiteitskaart... Vertegenwoordig(st)er

Nadere informatie

AGENDAPUNT VAN DE GEMEENTERAAD VAN HAMME IN ZITTING VAN 20 JUNI 2012

AGENDAPUNT VAN DE GEMEENTERAAD VAN HAMME IN ZITTING VAN 20 JUNI 2012 1/7 AGENDAPUNT VAN DE GEMEENTERAAD VAN HAMME IN ZITTING VAN 20 JUNI 2012 GEBRUIKSREGLEMENT JEUGDLOKALEN GROENSTRAAT Toelichting Het gebruiksreglement (bepalingen voor vast en occasioneel gebruik), het

Nadere informatie

Lokaal Dienstencentrum Oud St. Jozef gebruikersreglement

Lokaal Dienstencentrum Oud St. Jozef gebruikersreglement VERSIE WIJZIGING GOEDGEKEURD RMW GEPUBLICEERD 0-26-08-2014 05-09-2014 1 Afstemmen op gebruik gemeentelijke zalen 23-05-2017 Artikel 1 Toepassingsgebied Dit is vanaf de datum van bekendmaking van toepassing

Nadere informatie

Verhuur- en retributiereglement Gemeentelijke sporthal

Verhuur- en retributiereglement Gemeentelijke sporthal Verhuur- en retributiereglement Gemeentelijke sporthal Hoofdstuk 1: Algemene bepalingen Artikel 1 Dit reglement regelt het gebruik van de Gemeentelijke sporthal: Poletsestraat 59 9690 Kluisbergen Artikel

Nadere informatie

REGLEMENT VERHUUR TITEL I : ALGEMEENHEDEN

REGLEMENT VERHUUR TITEL I : ALGEMEENHEDEN REGLEMENT VERHUUR TITEL I : ALGEMEENHEDEN Art. 1. - Dit reglement regelt de verhuur van de volgende lokalen van Theater Krakeel Toneelzaal Teaterstraat 33, 9050 Gentbrugge Foyer Teaterstraat 33, 9050 Gentbrugge

Nadere informatie

Huurvoorwaarden. Bibliotheek

Huurvoorwaarden. Bibliotheek Huurvoorwaarden Bibliotheek 1 Bibliotheek Genk stelt volgende lokalen ter beschikking voor verhuur aan derden: De Ontdekking Een polyvalente zaal voor max. 100 personen; Het Portaal Leslokaal voorzien

Nadere informatie

Huishoudelijk reglement niet-maalfunctionele ruimten Roomanmolen.

Huishoudelijk reglement niet-maalfunctionele ruimten Roomanmolen. Huishoudelijk reglement niet-maalfunctionele ruimten Roomanmolen. Artikel 1. Algemeen Het huishoudelijk reglement is een aanvulling op het toegankelijkheids- en gebruikersreglement van de Roomanmolen,

Nadere informatie

ALGEMENE HUURVOORWAARDEN

ALGEMENE HUURVOORWAARDEN Jeugd- en Ontmoetingscentrum STOKRODE vzw Sint-Amandusstraat 18, 3511 Hasselt ALGEMENE HUURVOORWAARDEN ALGEMEEN 1. De verhuring van een ruimte of van materiaal van het Jeugd- en Ontmoetingscentrum Stokrode

Nadere informatie

GEBRUIKERSGIDS ZAAL TER BIEST

GEBRUIKERSGIDS ZAAL TER BIEST 1 GEBRUIKERSGIDS ZAAL TER BIEST Doorniksesteenweg 77a 8580 Avelgem (Max. 80p) Sleutels Alle sleutels worden afgehaald en teruggebracht in GC Spikkerelle, Scheldelaan 6 en dit zoveel mogelijk tijdens de

Nadere informatie

HUISHOUDELIJK REGLEMENT GEMEENTELIJKE SPORTHAL BELLEKOUTER HOOFDSTUK 1: INFRASTRUCTUUR. Artikel 1. Artikel 2 HOOFDSTUK 2: VERHUUR SPORTHAL.

HUISHOUDELIJK REGLEMENT GEMEENTELIJKE SPORTHAL BELLEKOUTER HOOFDSTUK 1: INFRASTRUCTUUR. Artikel 1. Artikel 2 HOOFDSTUK 2: VERHUUR SPORTHAL. 1 GEMEENTE AFFLIGEM HUISHOUDELIJK REGLEMENT GEMEENTELIJKE SPORTHAL BELLEKOUTER HOOFDSTUK 1: INFRASTRUCTUUR Artikel 1 De gemeentelijke sporthal Bellekouter bestaat uit: 1250 m2 sportzaal; 6 kleedkamers,

Nadere informatie

GEBRUIKERSREGLEMENT Polyvalente ruimte Regenboogschool Sint-Laureins

GEBRUIKERSREGLEMENT Polyvalente ruimte Regenboogschool Sint-Laureins GEBRUIKERSREGLEMENT Polyvalente ruimte Regenboogschool Sint-Laureins 1. TOEPASSINGSGEBIED Art.1 Dit gebruikersreglement is van toepassing vanaf 1 september 2018 op het gebruik van de gemeentelijke infrastructuur:

Nadere informatie

Reglement verhuur Glazen zaal

Reglement verhuur Glazen zaal Departement Interne Zaken Reglement verhuur Glazen zaal Inhoud 1. Toegelaten activiteiten... 2 2. Aanvraag... 2 3. Annulatie... 2 4. Prijzen... 2 4.1 Waarborg... 2 4.2 Huur... 2 4.3 Verwarmingsvergoeding...

Nadere informatie

Huize Bruyneel Gebruiksreglement

Huize Bruyneel Gebruiksreglement Dienst Secretariaat 03-410 16 44 secretariaat@zandhoven.be Huize Bruyneel Gebruiksreglement Goedgekeurd door de gemeenteraad in zitting van 11 september 2008 1. Aanvragen tot gebruik 1.1 Enkel verenigingen

Nadere informatie

Gebruiksvoorwaarden ontmoetingscentrum Ermenrike Kieldrecht

Gebruiksvoorwaarden ontmoetingscentrum Ermenrike Kieldrecht Gemeente Beveren Gebruiksvoorwaarden ontmoetingscentrum Ermenrike Kieldrecht geldig vanaf 1 januari 2014 GEBRUIKSREGLEMENT POLYVALENTE ZAAL ART. 1: Het gemeentebestuur stelt volgende lokalen in het ontmoetingscentrum

Nadere informatie

GEBRUIKSOVEREENKOMST Kelder De Clippel

GEBRUIKSOVEREENKOMST Kelder De Clippel GEBRUIKSOVEREENKOMST Kelder De Clippel Art. 1 Aanvragen Alle aanvragen dienen te worden ingediend bij bvba Michiels: Korenmarkt 6, 2800 Mechelen, e-mail: michielsmechelen@telenet..be, telefoon : 015/ 42

Nadere informatie

De artikelen met betrekking tot het gebruik van de culturele site De Meet, opgenomen in het gebruikersreglement, goedgekeurd door de gemeenteraad dd.

De artikelen met betrekking tot het gebruik van de culturele site De Meet, opgenomen in het gebruikersreglement, goedgekeurd door de gemeenteraad dd. De artikelen met betrekking tot het gebruik van de culturele site De Meet, opgenomen in het gebruikersreglement, goedgekeurd door de gemeenteraad dd. 16.10.2008, worden opgeheven. - GEBRUIKERSREGLEMENT

Nadere informatie

GEBRUIKERSREGLEMENT T SENTRUM SPORT EN SPEL

GEBRUIKERSREGLEMENT T SENTRUM SPORT EN SPEL GEBRUIKERSREGLEMENT T SENTRUM SPORT EN SPEL 1. TOEPASSINGSGEBIED Art.1 Dit gebruikersreglement is van toepassing voor occasionele gebruikers vanaf 1 juli 2017 op het gebruik van t Sentrum Sport en Spel,

Nadere informatie

GEBRUIKERSREGLEMENT T KAN10TJE SINT-JAN-IN-EREMO

GEBRUIKERSREGLEMENT T KAN10TJE SINT-JAN-IN-EREMO GEBRUIKERSREGLEMENT T KAN10TJE SINT-JAN-IN-EREMO 1. TOEPASSINGSGEBIED Art.1 Dit gebruikersreglement is van toepassing vanaf 01 juli 2017 op het gebruik van de gemeentelijke infrastructuur: gebouw en terreinen

Nadere informatie

JEUGDCENTRUM RONDPUNT26: REGLEMENT VERGADERZALEN

JEUGDCENTRUM RONDPUNT26: REGLEMENT VERGADERZALEN JEUGDCENTRUM RONDPUNT26: REGLEMENT VERGADERZALEN ART. 1 OMSCHRIJVING Dit reglement regelt het gebruik van de vergaderlokalen in het stedelijke jeugdcentrum, Europalaan 26, 3600 Genk. Volgende lokalen staan

Nadere informatie

ALGEMENE VOORWAARDEN HUUR LOKAAL DAMPOORTSTRAAT 84

ALGEMENE VOORWAARDEN HUUR LOKAAL DAMPOORTSTRAAT 84 ALGEMENE VOORWAARDEN HUUR LOKAAL DAMPOORTSTRAAT 84 Inleiding Dit is het reglement voor het huren van een lokaal beheerd door Graffiti vzw. Wie een lokaal huurt, moet dit reglement naleven. In dit reglement

Nadere informatie

Gebruiks- en retributiereglement Domein Diesterweg Goedgekeurd in gemeenteraadszitting van 15 december 2014

Gebruiks- en retributiereglement Domein Diesterweg Goedgekeurd in gemeenteraadszitting van 15 december 2014 Gebruiks- en retributiereglement Domein Diesterweg Goedgekeurd in gemeenteraadszitting van 15 december 2014 Algemene voorwaarden: 1. Domein Diesterweg, Acacialaan z/n, 2920 Kalmthout wordt ter beschikking

Nadere informatie

REGLEMENT REPETITIERUIMTE

REGLEMENT REPETITIERUIMTE GEMEENTEBESTUUR WACHTEBEKE Dorp 61 Provincie Oost-Vlaanderen 9185 Wachtebeke Tel 09/345.01.35 REGLEMENT REPETITIERUIMTE Goedgekeurd in de gemeenteraad van 26 mei 2016 INHOUDSTAFEL Blz. Artikel 1 Infrastructuur

Nadere informatie

Reglement verhuur Glazen zaal

Reglement verhuur Glazen zaal Departement Interne Zaken Verhuur Glazen zaal Reglement verhuur Glazen zaal Inhoud 1. Toegelaten activiteiten... 2 2. Aanvraag... 2 3. Annulatie... 2 4. Prijzen... 2 4.1 Waarborg... 2 4.2 Huur... 2 4.3

Nadere informatie

REGLEMENT VOOR HET GEBRUIK VAN HET ICT-LOKAAL VAN DE STEDELIJKE BASISSCHOOL STAAKTE

REGLEMENT VOOR HET GEBRUIK VAN HET ICT-LOKAAL VAN DE STEDELIJKE BASISSCHOOL STAAKTE REGLEMENT VOOR HET GEBRUIK VAN HET ICT-LOKAAL VAN DE STEDELIJKE BASISSCHOOL STAAKTE Artikel 1 Op de Stedelijke Basisschool Staakte, Hoogstraat 192 9160 Lokeren, wordt volgende ruimte ter beschikking gesteld

Nadere informatie

Gebruikersreglement gemeenschapscentrum t Torreke

Gebruikersreglement gemeenschapscentrum t Torreke Gebruikersreglement gemeenschapscentrum t Torreke Titel I : Algemene bepalingen Artikel 1: Elke persoon of vereniging die in het Gemeenschapscentrum een activiteit wenst te organiseren, ondertekent het

Nadere informatie

INFOBROCHURE ZAAL BEKKERZEEL

INFOBROCHURE ZAAL BEKKERZEEL INFOBROCHURE ZAAL BEKKERZEEL cultuurcentrum asse huinegem 4, 1730 asse tel.: 02 456 01 60 info@ccasse.be www.ccasse.be WELKOM Je maakt gebruik van de zaal in Bekkerzeel. Om alles in goede banen te leiden

Nadere informatie

Artikel 1 : Artikel 2 :

Artikel 1 : Artikel 2 : Artikel 1 : Het huurreglement voor het gebruik van gemeentelijke gebouwen, terreinen en gemeentelijk materieel, goedgekeurd in de gemeenteraadsbeslissing van 23 november 2006, wordt opgeheven en vervangen

Nadere informatie

HUUROVEREENKOMST VERENIGINGEN ZILVERBERG

HUUROVEREENKOMST VERENIGINGEN ZILVERBERG HUUROVEREENKOMST VERENIGINGEN ZILVERBERG TUSSEN ONDERGETEKENDEN: 1. VZW De Zilverlink met zetel te ZILVERMOLENSTRAAT 14, 8800 ROESELARE hierna vernoemd de VERHUURDER En 2. hierna vernoemd de HUURDER IS

Nadere informatie

Gebruiksreglement Jeugdhuis

Gebruiksreglement Jeugdhuis 2017 Gebruiksreglement Jeugdhuis Jeugddienst Herne Centrum 17 1540 Herne Dit reglement trad in werking op 1 april 2009 en werd goedgekeurd op de gemeenteraad van 25 maart 2009. Aanpassing op gemeenteraad

Nadere informatie

ALGEMENE HUUROVEREENKOMST

ALGEMENE HUUROVEREENKOMST ALGEMENE HUUROVEREENKOMST TUSSEN ONDERGETEKENDEN: 1. De Zilverlink vzw, met zetel te ZILVERMOLENSTRAAT 14, 8800 ROESELARE hierna vernoemd de VERHUURDER En 2. hierna vernoemd de HUURDER IS OVEREENGEKOMEN

Nadere informatie

Verhuurreglement zaal Deeldepot 2650

Verhuurreglement zaal Deeldepot 2650 Verhuurreglement zaal Deeldepot 2650 Activiteiten Deeldepot 2650 stelt een polyvalente zaal ter beschikking voor het publiek in het Deeldepot, Strijdersstraat 75A te Edegem. De activiteiten die hiervoor

Nadere informatie

Gebruikersreglement infrastructuur gemeentelijke basisscholen Haacht en Wespelaar

Gebruikersreglement infrastructuur gemeentelijke basisscholen Haacht en Wespelaar Gebruikersreglement infrastructuur gemeentelijke basisscholen Haacht en Wespelaar Dit reglement gaat in vanaf 1 maart 2018 Gebruikersreglement infrastructuur gemeentelijke basisscholen Haacht en Wespelaar

Nadere informatie

VRIJZINNIG PUNT HASSELT INFORMATIE VOOR HUURDERS

VRIJZINNIG PUNT HASSELT INFORMATIE VOOR HUURDERS VRIJZINNIG PUNT HASSELT INFORMATIE VOOR HUURDERS 2 INHOUD 1 HUURVOORWAARDEN 1.1. Aanvraag 4 1.2. Verhuring 4 1.3. Annulatie 5 1.4. Overlast 5 1.5. Schade 5 1.6. Goede staat van lokalen en materialen 5

Nadere informatie

Het Jeugdlokaal, gelegen Stationsstraat 47 a, 1570 Galmaarden, kan enkel gebruikt worden voor activiteiten die zich richten tot de jeugd (3-30 jaar).

Het Jeugdlokaal, gelegen Stationsstraat 47 a, 1570 Galmaarden, kan enkel gebruikt worden voor activiteiten die zich richten tot de jeugd (3-30 jaar). HUISHOUDELIJK REGLEMENT JEUGDLOKAAL GALMAARDEN ARTIKEL 1. ALGEMENE BEPALINGEN EN VOORWAARDEN Het Jeugdlokaal, gelegen Stationsstraat 47 a, 1570 Galmaarden, kan enkel gebruikt worden voor activiteiten die

Nadere informatie

Huishoudelijk reglement Bovenlokaal Dries 30

Huishoudelijk reglement Bovenlokaal Dries 30 Huishoudelijk reglement Bovenlokaal Dries 30 Artikel 1. Algemeen Het huishoudelijk reglement bepaalt de specifieke gebruiksvoorwaarden per zaal. Definitie van de gebruikte termen: Aanvrager: Persoon ouder

Nadere informatie

Ter beschikkingstellingsvoorwaarden Veranda!

Ter beschikkingstellingsvoorwaarden Veranda! De Wijmenier Ledezijdestraat 74 9340 Impe (Lede) BTW-BE 0848.291.526 Ter beschikkingstellingsvoorwaarden Veranda! Astrid Bauters, uitbaatster van het gebouwencomplex De Wijmenier, Ledezijdestraat 74 te

Nadere informatie

REGLEMENT OP HET GEBRUIK VAN DE GEMEENTELIJKE LOKALEN

REGLEMENT OP HET GEBRUIK VAN DE GEMEENTELIJKE LOKALEN Dienst patrimonium p/a Markt 1 9340 LEDE lokalenverhuur@lede.be 053 60 68 50 REGLEMENT OP HET GEBRUIK VAN DE GEMEENTELIJKE LOKALEN Artikel 1. Het gemeentebestuur Lede beschikt over een aantal lokalen die

Nadere informatie

Huishoudelijk reglement van 1 juli 2014 op het ontlenen en/of vervoer van feest-, sport-, audiovisueel, projectie- en tentoonstellingsmateriaal

Huishoudelijk reglement van 1 juli 2014 op het ontlenen en/of vervoer van feest-, sport-, audiovisueel, projectie- en tentoonstellingsmateriaal Huishoudelijk reglement van 1 juli 2014 op het ontlenen en/of vervoer van feest-, sport-, audiovisueel, projectie- en tentoonstellingsmateriaal Artikel 1 Met ingang van 1 juli 2014 worden alle voorgaande

Nadere informatie

HUISHOUDELIJK REGLEMENT JC DEN APPEL (vaststelling laatste versie reglement zitting gemeenteraad 21 januari 2015)

HUISHOUDELIJK REGLEMENT JC DEN APPEL (vaststelling laatste versie reglement zitting gemeenteraad 21 januari 2015) 1/5 HUISHOUDELIJK REGLEMENT JC DEN APPEL (vaststelling laatste versie reglement zitting gemeenteraad 21 januari 2015) 1. Algemeen Art. 1 Het gemeentebestuur stelt jeugdcentrum Den Appel, Kaaiplein 36,

Nadere informatie

INFOBROCHURE ZAAL WALFERGEM

INFOBROCHURE ZAAL WALFERGEM INFOBROCHURE ZAAL WALFERGEM cultuurcentrum asse huinegem 4, 1730 asse tel.: 02 456 01 60 info@ccasse.be www.ccasse.be WELKOM Je maakt gebruik van de zaal in Walfergem. Om alles in goede banen te leiden

Nadere informatie

Reglement voor het huren van lokalen in stedelijke cultuurcentra, ontmoetingscentra en bibliotheken

Reglement voor het huren van lokalen in stedelijke cultuurcentra, ontmoetingscentra en bibliotheken Reglement voor het huren van lokalen in stedelijke cultuurcentra, ontmoetingscentra en bibliotheken Dit is het reglement voor het huren van lokalen in stedelijke cultuurcentra, ontmoetingscentra en bibliotheken.

Nadere informatie

VERHUUR- EN GEBRUIKSREGLEMENT REPETITIERUIMTES

VERHUUR- EN GEBRUIKSREGLEMENT REPETITIERUIMTES DE RAAD, Gelet op het besluit van de gemeenteraad van 23/04/2013 waarbij een overeenkomst met vzw Rockschool werd afgesloten om de repetitieruimtes uit te baten Gelet op het besluit van de gemeenteraad

Nadere informatie

REGLEMENT VOOR HET GEBRUIK VAN HET OUDE SCHOOLGEBOUW VAN DE STEDELIJKE BASISSCHOOL STAAKTE

REGLEMENT VOOR HET GEBRUIK VAN HET OUDE SCHOOLGEBOUW VAN DE STEDELIJKE BASISSCHOOL STAAKTE REGLEMENT VOOR HET GEBRUIK VAN HET OUDE SCHOOLGEBOUW VAN DE STEDELIJKE BASISSCHOOL STAAKTE Artikel 1 Op de Stedelijke Basisschool Staakte, Hoogstraat 192 9160 Lokeren, wordt volgende ruimte ter beschikking

Nadere informatie

BIJLAGE ONTMOETINGSCENTRUM HOFSTADE

BIJLAGE ONTMOETINGSCENTRUM HOFSTADE De zaal van het Ontmoetingscentrum Hofstade is ongeveer 385 m² groot. De huur van het Ontmoetingscentrum Hofstade omvat de volgende ruimtes; inkom, vestiaire, zaal, bar, berging bar, ingerichte keukenruimte,

Nadere informatie

ALGEMENE HUUROVEREENKOMST

ALGEMENE HUUROVEREENKOMST TUSSEN ONDERGETEKENDEN: ALGEMENE HUUROVEREENKOMST 1. NOWEDO vzw met zetel DOVENONTMOETINGSCENTRUM EFFETA in de Polderstraat 76a te 8310 SINT-KRUIS (Brugge) Hierna vernoemd de VERHUURDER en 2 (Naam & adres).

Nadere informatie

BEKENDMAKING GEMEENTERAADSBESLUIT Ingevolge artikel 186 van het gemeentedecreet

BEKENDMAKING GEMEENTERAADSBESLUIT Ingevolge artikel 186 van het gemeentedecreet BEKENDMAKING GEMEENTERAADSBESLUIT Ingevolge artikel 186 van het gemeentedecreet GOEDKEUREN VAN HET GEBRUIKERSREGLEMENT VOOR DE GEMEENTELIJKE LOKALEN 'GALERIE STADHUIS', 'CONCIËRGEWONING' EN 'OUDE BIBLIOTHEEK'

Nadere informatie

GEBRUIKERSGIDS ONTMOETINGSCENTRUM OUTRIJVE

GEBRUIKERSGIDS ONTMOETINGSCENTRUM OUTRIJVE 1 GEBRUIKERSGIDS ONTMOETINGSCENTRUM OUTRIJVE Outrijveplein Z.N. 8582 Outrijve (Max. 184 personen) Sleutels Alle sleutels worden afgehaald en teruggebracht in GC Spikkerelle, Scheldelaan 6 en dit zoveel

Nadere informatie

GEBRUIKSREGLEMENT MELKHUISJE

GEBRUIKSREGLEMENT MELKHUISJE GEBRUIKSREGLEMENT MELKHUISJE ALGEMENE VOORWAARDEN Artikel 1 Algemene bepalingen 1.1. Gehanteerde definities Voor de toepassing van dit gebruiksreglement wordt verstaan onder: 1.1.1. het college: het college

Nadere informatie

Sport en Speelpleinen v.z.w.

Sport en Speelpleinen v.z.w. HUUROVEREENKOMST ZAAL DENNENOORD Tussen enerzijds de vzw sport en speelpleinen en anderzijds: De huurder: INSZ nummer Naam organisatie: BTW nr.: Contactpersoon:. Adres: Nr Gemeente:......Postcode Tel/Gsm:...

Nadere informatie

Gemeentelijk reglement GOC PAX

Gemeentelijk reglement GOC PAX Gemeentelijk reglement GOC PAX Huishoudelijk reglement en Tariefreglement I. Algemene bepalingen Artikel 1 HUISHOUDELIJK REGLEMENT Gemeente Geetbets Dorpsstraat 7 3450 GEETBETS Het Gemeentelijk Ontmoetingscentrum

Nadere informatie

Huishoudelijk reglement Vergaderzalen De Route

Huishoudelijk reglement Vergaderzalen De Route Huishoudelijk reglement Vergaderzalen De Route Artikel 1. Algemeen Het huishoudelijk reglement bepaalt de specifieke gebruiksvoorwaarden per zaal. Definitie van de gebruikte termen: Aanvrager: Persoon

Nadere informatie

GEBRUIKERSGIDS ONTMOETINGSCENTRUM OUTRIJVE

GEBRUIKERSGIDS ONTMOETINGSCENTRUM OUTRIJVE 1 GEBRUIKERSGIDS ONTMOETINGSCENTRUM OUTRIJVE Outrijveplein Z.N. 8582 Outrijve (Max. 184 personen) Sleutels Alle sleutels worden afgehaald en teruggebracht in GC Spikkerelle, Scheldelaan 6 en dit zoveel

Nadere informatie

Reglement verhuur Glazen zaal

Reglement verhuur Glazen zaal Departement welzijn Reglement verhuur Glazen zaal Inhoud 1. Toegelaten activiteiten... 2 2. Aanvraag... 2 3. Annulatie... 3 4. Prijzen... 3 4.1 Waarborg... 3 4.2 Huur... 3 4.3 Verwarmingsvergoeding...

Nadere informatie

GR. 29/12/2003 GEBRUIKERSREGLEMENT GEMEENTELIJK ONTMOETINGSCENTRUM "DE LINDE"

GR. 29/12/2003 GEBRUIKERSREGLEMENT GEMEENTELIJK ONTMOETINGSCENTRUM DE LINDE GR. 29/12/2003 GEBRUIKERSREGLEMENT GEMEENTELIJK ONTMOETINGSCENTRUM "DE LINDE" Afdeling 1 : Algemeenheden Artikel 1.1. Door het gebruik van het gemeentelijk Ontmoetingscentrum "De Linde" aan te vragen verklaart

Nadere informatie

HUURVOORWAARDEN BIBLIOTHEEK GENK

HUURVOORWAARDEN BIBLIOTHEEK GENK HUURVOORWAARDEN BIBLIOTHEEK GENK Bibliotheek Genk stelt volgende lokalen ter beschikking voor verhuur aan derden: De Ontdekking o Een polyvalente zaal voor max. 100 personen; Het Portaal o Leslokaal voorzien

Nadere informatie

De gebruiker verklaart akkoord te gaan met alle bepalingen van dit reglement.

De gebruiker verklaart akkoord te gaan met alle bepalingen van dit reglement. Huishoudelijk reglement zaal Sector L Art. 1: Algemeen De zaal Sector L wordt ter beschikking gesteld door de stad Sint-Truiden. Elk contact met de huurders gebeurt via de jeugddienst, tenzij anders overeengekomen.

Nadere informatie

GEBRUIKERSREGLEMENT VOOR HET ONTLENEN VAN GEMEENTELIJK MATERIAAL

GEBRUIKERSREGLEMENT VOOR HET ONTLENEN VAN GEMEENTELIJK MATERIAAL GEBRUIKERSREGLEMENT VOOR HET ONTLENEN VAN GEMEENTELIJK MATERIAAL 1. ALGEMEEN Artikel 1: Het gemeentebestuur Zulte leent, ter ondersteuning en ter stimulatie van het verenigingsleven, gemeentelijk materiaal

Nadere informatie

DE PASSANT HUISHOUDELIJK REGLEMENT Cultuurcentrum ZOUTLEEUW

DE PASSANT HUISHOUDELIJK REGLEMENT Cultuurcentrum ZOUTLEEUW DE PASSANT HUISHOUDELIJK REGLEMENT Cultuurcentrum ZOUTLEEUW I. Algemene bepalingen Artikel 1 Het Cultuurcentrum De Passant, hierna met deze naam aangeduid, staat open voor alle verenigingen en personen,

Nadere informatie

HUUR- EN GEBRUIKSREGLEMENT GEMEENSCHAPSCENTRUM RIJKEVORSEL

HUUR- EN GEBRUIKSREGLEMENT GEMEENSCHAPSCENTRUM RIJKEVORSEL HUUR- EN GEBRUIKSREGLEMENT GEMEENSCHAPSCENTRUM RIJKEVORSEL 2014-2019 Tot en met 31 december 2019 worden de modaliteiten voor het niet-bestendig gebruik van gemeentelijke lokalen behorend tot het Gemeenschapscentrum

Nadere informatie

ALGEMENE HUUROVEREENKOMST

ALGEMENE HUUROVEREENKOMST ALGEMENE HUUROVEREENKOMST TUSSEN ONDERGETEKENDEN: 1. De Zilverlink vzw met zetel te ZILVERMOLENSTRAAT 14, 8800 ROESELARE hierna vernoemd de VERHUURDER En 2. hierna vernoemd de HUURDER IS OVEREENGEKOMEN

Nadere informatie

- Activiteiten zoals dansavonden en fuiven - verkoopactiviteiten. Havenbedrijf Antwerpen NV van publiek recht

- Activiteiten zoals dansavonden en fuiven - verkoopactiviteiten. Havenbedrijf Antwerpen NV van publiek recht Algemene voorwaarden verhuur Atrium Artikel 1 Definities In deze algemene voorwaarden, en in de overeenkomst waarop deze toepasselijk zijn, wordt verstaan onder: 1.1 Ter beschikking steller: Havenbedrijf

Nadere informatie

REGLEMENT. inzake tijdelijke huur en gebruik van

REGLEMENT. inzake tijdelijke huur en gebruik van OCMW Beersel Raad voor Maatschappelijk Welzijn 26.09.2013 REGLEMENT inzake tijdelijke huur en gebruik van ONTMOETINGSRUIMTEN DE CEDER Voor Verenigingen van deelgemeente Beersel (Werkjaar 2013-14) Algemene

Nadere informatie

Vaststelling wijziging huishoudelijk reglement lokalen jeugddienst, gemeenschapscentrum De Krop, pastorij Buken en lokaal Beethoven (De Cultuurberg)

Vaststelling wijziging huishoudelijk reglement lokalen jeugddienst, gemeenschapscentrum De Krop, pastorij Buken en lokaal Beethoven (De Cultuurberg) Gemeenteraad van 18 juni 2015 Vaststelling wijziging huishoudelijk reglement lokalen jeugddienst, gemeenschapscentrum De Krop, pastorij Buken en lokaal Beethoven (De Cultuurberg) DE GEMEENTERAAD, Bijeengeroepen

Nadere informatie

Huur- en gebruiksreglement Gemeenschapscentrum Rijkevorsel 2014-2019

Huur- en gebruiksreglement Gemeenschapscentrum Rijkevorsel 2014-2019 Huur- en gebruiksreglement Gemeenschapscentrum Rijkevorsel 2014-2019 Met ingang van 01.04.2014 en voor een termijn eindigend op 31.12.2019, worden de modaliteiten voor het niet-bestendig gebruik van de

Nadere informatie

Reglement verhuur gebruik gemeentelijke sportlokalen Onderdaele

Reglement verhuur gebruik gemeentelijke sportlokalen Onderdaele Reglement verhuur gebruik gemeentelijke sportlokalen Inleidende bepalingen Dit reglement regelt de verhuur van sportlokalen in eigendom van het gemeentebestuur Knesselare. Het bevat de na te leven voorwaarden

Nadere informatie

Jeugddienst Zottegem Reglement uitleendienst

Jeugddienst Zottegem Reglement uitleendienst Jeugddienst Zottegem Reglement uitleendienst Tips... Hoe Goede raad Zorg voor Wanneer enkel schriftelijk met het aanvraagformulier je kan telefonisch inlichtingen inwinnen en formulieren aanvragen vraag

Nadere informatie

VERHUURREGLEMENT DE FONTEIN. Artikel 1. Dit reglement regelt het gebruik van De Fontein, gelegen Fonteinestraat 22 te Pittem.

VERHUURREGLEMENT DE FONTEIN. Artikel 1. Dit reglement regelt het gebruik van De Fontein, gelegen Fonteinestraat 22 te Pittem. VERHUURREGLEMENT DE FONTEIN Hoofdstuk 1 - Algemeen Artikel 1. Dit reglement regelt het gebruik van De Fontein, gelegen Fonteinestraat 22 te Pittem. Artikel 2. De Fontein bestaat uit volgende onderdelen:

Nadere informatie

Algemene voorwaarden verhuur Atrium

Algemene voorwaarden verhuur Atrium Algemene voorwaarden verhuur Atrium Artikel 1 Definities In deze algemene voorwaarden, en in de overeenkomst waarop deze toepasselijk zijn, wordt verstaan onder: 1.1 Ter beschikking steller: Havenbedrijf

Nadere informatie

het lokaal bestuur scholen, gevestigd in Duffel verenigingen, erkend door het gemeentebestuur, voor publieksactiviteiten

het lokaal bestuur scholen, gevestigd in Duffel verenigingen, erkend door het gemeentebestuur, voor publieksactiviteiten Cultuurcentrum Cinema Plaza: sreglement Het AGB Duffel stelt ruimtes van Cinema Plaza ter beschikking voor de organisatie van allerlei activiteiten. Dit reglement regelt het gebruik van de infrastructuur.

Nadere informatie

Dhr., Mevr... Adres... Gemeente... Tel... nr. identiteitskaart... Vertegenwoordig(st)er voor de vereniging...

Dhr., Mevr... Adres... Gemeente... Tel... nr. identiteitskaart... Vertegenwoordig(st)er voor de vereniging... HUUROVEREENKOMST EN REGLEMENT VAN INWENDIGE ORDE BIJ HET GEBRUIK VAN DE ZAAL HET GILDENHUIS. 1. Identiteit van de huurder*. Dhr., Mevr.... Adres... Gemeente... Tel.... nr. identiteitskaart... Vertegenwoordig(st)er

Nadere informatie

Voormalig gemeentehuis Pulderbos en bijhorende zaal Gebruiksreglement

Voormalig gemeentehuis Pulderbos en bijhorende zaal Gebruiksreglement Dienst Secretariaat 03-410 16 44 secretariaat@zandhoven.be Voormalig gemeentehuis Pulderbos en bijhorende zaal Gebruiksreglement Goedgekeurd door de gemeenteraad in zitting van 11 september 2008 1. Aanvragen

Nadere informatie

HUISHOUDELIJK REGLEMENT

HUISHOUDELIJK REGLEMENT HUISHOUDELIJK REGLEMENT jeugdverblijfplaats VZW Den Chiro Bijef te Klein-Vorst Adres van het LOKAAL: Jeugdverblijfplaats Chiro Klein-Vorst Lindestraat 15A 2430 LAAKDAL Voor vragen, informatie, toegang

Nadere informatie

GEBRUIKSREGLEMENT FIETSENPARKING CENTRUM-ZAND IN BRUGGE. Artikel 1. Definities :

GEBRUIKSREGLEMENT FIETSENPARKING CENTRUM-ZAND IN BRUGGE. Artikel 1. Definities : GEBRUIKSREGLEMENT FIETSENPARKING CENTRUM-ZAND IN BRUGGE Artikel 1 Definities : Fietsenparking: de afgescheiden ruimte op niveau -1 van de parking Centrum-Zand onder t Zand in Brugge samen met de ganse

Nadere informatie

GEBRUIKSOVEREENKOMST. Tussen enerzijds het Stadsbestuur van Kortrijk en anderzijds. (naam van de Kortrijkse jeugdvereniging):

GEBRUIKSOVEREENKOMST. Tussen enerzijds het Stadsbestuur van Kortrijk en anderzijds. (naam van de Kortrijkse jeugdvereniging): GEBRUIKSOVEREENKOMST Tussen enerzijds het Stadsbestuur van Kortrijk en anderzijds. (naam van de Kortrijkse jeugdvereniging): 1. Partij enerzijds, zijnde het Stadsbestuur van Kortrijk, alhier vertegenwoordigd

Nadere informatie

Voorbeeld huurcontract/gebruiksovereenkomst repetitieruimte

Voorbeeld huurcontract/gebruiksovereenkomst repetitieruimte Voorbeeld huurcontract/gebruiksovereenkomst repetitieruimte Tussen verhuurder, Naam: Adres: Telefoon: E-mail: Website: Vertegenwoordigd door: en de meerderjarige huurder, Je kan geen contract afsluiten

Nadere informatie

Artikel 1 Dit reglement regelt het uitlenen van het materiaal door de gemeentelijke jeugddienst Sint-Pieters-Leeuw aan:

Artikel 1 Dit reglement regelt het uitlenen van het materiaal door de gemeentelijke jeugddienst Sint-Pieters-Leeuw aan: Artikel 1 Dit reglement regelt het uitlenen van het materiaal door de gemeentelijke jeugddienst Sint-Pieters-Leeuw aan: - categorie A: de erkende Leeuwse jeugdwerkinitiatieven en Leeuwse scholen (aanvraag

Nadere informatie

ONTWERP Huishoudelijk reglement Jeugdcentrum Prosperpolder

ONTWERP Huishoudelijk reglement Jeugdcentrum Prosperpolder ONTWERP Huishoudelijk reglement Jeugdcentrum Prosperpolder I. Algemeen Indien er inbreuken worden vastgesteld door de verantwoordelijke beheerder op het huurreglement of huishoudelijk reglement kan de

Nadere informatie

Lokaal dienstencentrum Houtmere * Gebruikersreglement

Lokaal dienstencentrum Houtmere * Gebruikersreglement Lokaal dienstencentrum Houtmere * Gebruikersreglement ALGEMENE BEPALINGEN - VERHUUR Artikel 1 Het gebruik van de infrastructuur van het lokaal dienstencentrum Houtmere kan slechts gebeuren door verenigingen

Nadere informatie

Reglement met betrekking tot het gebruik van het Gemeentepunt door derden

Reglement met betrekking tot het gebruik van het Gemeentepunt door derden Reglement met betrekking tot het gebruik van het Gemeentepunt door derden Art. 1 Gebouw 1 De gemeente Zwevegem is eigenaar van een gebouw, het Gemeentepunt, gelegen in de Blokkestraat 29 te Zwevegem. Dit

Nadere informatie

Met ingang van heden is dit gebruiksreglement van toepassing op het gebruik van de infrastructuur van de gemeente Dessel.

Met ingang van heden is dit gebruiksreglement van toepassing op het gebruik van de infrastructuur van de gemeente Dessel. HUISHOUDELIJK REGLEMENT GEBRUIK INFRASTRUCTUUR GEMEENTE DESSEL Met ingang van heden is dit gebruiksreglement van toepassing op het gebruik van de infrastructuur van de gemeente Dessel. Dit omvat de accommodatie

Nadere informatie

Verhuurreglement van de gemeentelijke feestzalen

Verhuurreglement van de gemeentelijke feestzalen Verhuurreglement van de gemeentelijke feestzalen Hoofdstuk 1: Algemene bepalingen Artikel 1 Dit reglement regelt het gebruik van de gemeentelijke feestzalen: - Feestzaal Brugzavel, Brugzavel 25b te Kluisbergen

Nadere informatie

ALGEMENE HUURVOORWAARDEN

ALGEMENE HUURVOORWAARDEN Huishoudelijk reglement gemeentelijke wijkcentra Maasmechelen voorstel 2015 (Bijlage 1 aan de gemeenteraadsbeslissing van 5 mei 2015 houdende wijziging van het huishoudelijk- en retributiereglement gemeentelijke

Nadere informatie