Instructie klachten. Inleiding. Klachten naar aanleiding van de uitvoering van werkzaamheden. Onderzoek. U leest dit artikel voor de eerste keer

Maat: px
Weergave met pagina beginnen:

Download "Instructie klachten. Inleiding. Klachten naar aanleiding van de uitvoering van werkzaamheden. Onderzoek. U leest dit artikel voor de eerste keer"

Transcriptie

1 U leest dt artkel voor de eerste keer Kantoorhandboek» Kwaltetsbeheer Instructe klachten Inledng Dt artkel bevat de nstructe klachten. We zorgen ervoor dat een clënt kenns kan nemen van onze klachtenregelng. Klachten denen schrfteljk aan ons kantoor kenbaar gemaakt te worden. Klachten kunnen ook door medewerkers worden opgemerkt zonder dat een clënt formeel een klacht ndent. Alle medewerkers denen daarom alert te zjn op klachten. Eventuele klachten worden nhoudeljk met de behandelend advocaat besproken. Klachten naar aanledng van de utvoerng van werkzaamheden Inden de utvoerng van werkzaamheden van de advocaat net voldoet aan de daaraan gestelde esen, kan dt aanledng zjn tot klachten van de bj de utvoerng betrokken personen, de opdrachtgever en andere belanghebbenden. In onze klachtenregelng wordt een klachtenprocedure beschreven de bj sereuze klachten door onze clënten dent te worden gevolgd om snelle en zorgvuldge afhandelng te kunnen garanderen. Onderzoek De daarvoor verantwoordeljke onderzoekt de klacht en s n dat kader bevoegd om kenns te nemen van alle opdrachtdocumentate de relevant wordt geacht. Inden gewenst kan worden besloten de denttet van de klagers (n eerste nstante vertrouweljk te houden. De daarvoor verantwoordeljke documenteert het onderzoek zodang dat het dosser de te nemen beslssng kan dragen. Hj stelt de betrokken advocaat en de clënt n de gelegenhed om een toelchtng te geven. Op bass van de documenten en de toelchtng trekt de verantwoordeljke een concluse met betrekkng tot de gegrondhed van de klacht. Inden van toepassng wordt de klacht tevens gemeld bj de desbetreffende aansprakeljkhedsverzekeraar.

2 U leest dt artkel voor de eerste keer Kantoorhandboek» Kwaltetsbeheer Model klachtenopvang Inledng Dt artkel bevat nformate over klachtenopvang van ons kantoor, ten behoeve van communcate naar de clënt Van Brakel Advocaten hecht grote waarde aan de tevredenhed van onze clënten. Ons kantoor zal er alles aan doen om u zo goed mogeljk van denst te zjn. Toch kan het voorkomen dat u ontevreden bent over een bepaald aspect van onze denstverlenng. Heronder staat beschreven wat u dan kunt doen. Wanneer u ontevreden bent over de kwaltet van onze denstverlenng of over de declarate verzoeken wj u uw bezwaren eerst voor te leggen aan uw egen advocaat. U kunt zch daarvoor echter ook wenden tot mr. G.E. Muller van ons kantoor. Ons kantoor behandelt een klacht volgens een procedure, de staat beschreven n onze klachtenregelng. U kunt onze klachtenregelng opvragen bj ons kantoor. Wj zullen n overleg met u zo snel mogeljk een oplossng voor het gerezen probleem proberen te vnden. Deze oplossng zullen wj altjd schrfteljk aan u bevestgen. Bnnen ver weken kunt u onze schrfteljk reacte op uw klacht tegemoetzen. Tot slot Inden u een klacht heeft en dat ons laat weten, waarderen wj dat zeer. U kunt ervan verzekerd zjn dat wj alle gegronde klachten meenemen n de evaluate van ons kantoor en onze uterste best zullen doen om een eventuele herhalng te voorkomen.

3 U leest dt artkel voor de eerste keer Kantoorhandboek» Kwaltetsbeheer Model klachtenregelng. Begrpsomschrjvng klacht elke redeljkerwjs als zodang aan te merken, mondelng of schrfteljk gedane utlatng van ongenoegen betreffende de denstverlenng door de advocaat, door of namens de clënt kenbaar gemaakt. klager de clënt of dens vertegenwoordger de een klacht ut. klachtenprocedure de op het kantoor gehanteerde procedure voor behandelng van klachten. klachtenregelng dt document, zjnde de schrfteljke weergave van de op het kantoor gehanteerde klachtenprocedure. klachtenfunctonars de persoon, net zjnde de advocaat tegen we de klacht s gercht, aan we de behandelng van de klacht s overgedragen. klachtenregstrateformuler een ntern te gebruken formuler ter utvoerng van de n de klachtenregelng vastgelegde procedure. 2. Doelstellngen De doelstellngen van de klachtenregelng zjn. het vastleggen van een procedure om klachten van clënten bnnen redeljke termjn op een constructeve wjze af te handelen. 2. het vastleggen van een procedure om de oorzaken van klachten van clënten vast te stellen. 3. behoud en verbeterng van bestaande relates door mddel van goede klachtenbehandelng. 4. medewerkers tranen n clëntgercht reageren op klachten. 5. van de kwaltet van de denstverlenng met behulp van klachtenbehandelng en klachtenanalyse.

4 .:>. nnurneren Vdn ae c;enc De advocaat. wjst de clënt erop dat het kantoor een klachtenregelng hanteert en dat deze kan worden opgevraagd bj het kantoor. 2. deelt de clënt mee dat de mogeljkhed bestaat om onoplosbare problemen voor te leggen aan de lokale Deken. 4. De nterne klachtenprocedure. Wanneer een clënt op engerle wjze het kantoor benadert met een klacht dan dent de betrokken advocaat daarvan n kenns te worden gesteld. 2. De betrokken advocaat tracht samen met de clënt tot een oplossng te komen al dan net na raadplegng van de klachtenfunctonars. 3. De betrokken advocaat respecteveljk de klachtenfunctonars draagt zorg voor een behoorljke behandelng van de klacht met nachtnemng van de onderhavge klachtenregelng. 4. Gehemhoudng dent onder alle omstandgheden te zjn gewaarborgd. 5. De beslssng op de klacht wordt aan de clënt medegedeeld. 5. Regstrate en classfcate van de klacht. Alle klachten worden geregstreerd volgens het klachtenregstrateformuler 2. De klachtenfunctonars regstreert en classfceert de klacht De klacht wordt geclassfceerd- naar wjze van ndenng als A. mondelng B. schrfteljk - naar aard van de klacht volgens onderstaande categoreën. klachten over werkwjze van/bejegenng door de advocaat ll. klachten over jurdsch-nhoudeljke aspecten van de denstverlenng. klachten over fnancële aspecten van de denstverlenng IV. klachten over praktjkvoerng n het algemeen 3. Een klacht kan n meerdere klassen worden ngedeeld. 4. Inden de klacht naar tevredenhed s afgehandeld, tekenen de betrokken advocaat en de klachtenfunctonars het Klachten regstrateformuler. 6. Verantwoordeljkheden. De betrokken advocaat en daarna de klachtenfunctonars zjn verantwoordeljk voor de behandelng en afhandelng van de klachten. 2. De klachtenfunctonars s verantwoordeljk voor een volledge nvullng van het klachtenregstrateformuler. 3. De betrokken advocaat houdt de klachtenfunctonars op de hoogte van de verdere afhandelng van de klacht. 4. De klacht dent bnnen ver weken schrfteljk door het kantoor afgehandeld te zjn. 5. De klachtenfunctonars zorgt voor een reacte naar de klager.

5 6. De klachtenfunctonars houdt het klachtendosser bj. 7. Analyse van de klachten. De klachten regstrateformuleren worden na afhandelng van de klacht verzameld bj de klachtenfunctonars. 2. De klachtenfunctonars brengt van de afhandelng van klachten perodek verslag ut. 3. De klachtenfunctonars verwerkt de gegevens en maakt jaarljks een analyse. 4. De klachtenfunctonars doet tevens aanbevelngen ter voorkomng van neuwe klachten, alsmede ter verbeterng van procedures. 8. Intern bespreken. Eenmaal per jaar worden de klachtengegevens op bass van een analyse op het kantoor besproken. 2. Maatregelen ter verbeterng worden voorbered en gepland. 3. De klachtenfunctonars s verantwoordeljk voor het voorbereden van deze vergaderng en het maken van een analyse. 9. Preventeve acte. Op grond van de jaarljkse analyse van de klachtenfunctonars beslst het kantoor over de te nemen preventeve maatregelen ter verbeterng van de kwaltet van de denstverlenng. 2. De te nemen maatregelen worden gezamenljk met de analyse gepresenteerd n de kantoorvergaderng.

6 U leest dt artkel voor de eerste keer Kantoorhandboek» Kwaltetsbeheer Model klachtenregstrateformuler, Datum bnnenkomst klacht Naam klachtontvanger Naam clënt Natonaltet ladres E-maladres f ' Telefoonnummer f ' Nummer GSM Faxnummer Dossernummer zaak, Betrokken advocaat Klachtomschrjvng r L! î r ~ j --~ - Besproken met betrokken advocaat op j l -

7 Indenng klacht mondelng schrfteljk CLASSIFICATIE KLACHT 2 : Klasse : Klachten over de werkwjze van/de bejegenng door de advocaat! onjuste of krenkende utlatngen ; traaghed, lakshed, onvoldoende tjd en aandacht aan de zaak besteden onvoldoende/onjuste nformerng omtrent voortgang/ consequentes van de zaak net of net tjdg stukken overleggen, onjuste gegevens verstrekken : onvoldoende belangenbehartgng/ voorberedng ter zttng/ net (tjdg aanwezg zjn op zttng ; handelen zonder toestemmng/ overleg belangenverstrengelng gehemhoudngsplcht schenden, nformate doorspelen aan derden/ pers, msbruk van kenns beïnvloedng/ msledng wederpartj/ derden/ rechter confraternele correspondente/ schkkngsonderhandelngen/ andere stukken n het gedng brengen. fraude, valshed n geschrfte, overg (aanzet tot onrechtmatg optreden/ omkoperj klachten m.b.t. de overnemng van een zaak door een andere advocaat. ntmdate, chantage, dregementen ten onrechte geen rechtsbjstand wllen verlenen/ terugtrekken ut de zaak ; afspraken net nakomen of frustreren zch rechtstreeks wenden tot clënt wederpartj/ derden

8 overg Klasse Il: Klachten over jurdsche-nhoudeljke aspecten van de denstverlenng [ J geen of onvoldoende rechtsmaatregelen nemen, termjnen net n acht nemen [ J nhoudeljke fouten maken, onvoldoende resultaat bereken t [ J geen of onjuste advserng/ te weng kenns van zaken hebben j advezen/ opdrachten clënt n de wnd slaan [ J onnodg procederen/ kansloze werkzaamheden verrchten/ klager op kosten jagen t [ J ten onrechte overge (rechts-maatregelen treffen + [ J ten onrechte beslag leggen/ fallssement aanvragen overg ' Klasse ll: Klachten over de fnancële aspecten van de denstverlenng. excessef declareren I ten onrechte declareren/ voorschotten of grfferechten n rekenng brengen/ verrekenen declarate onvoldoende specfceren declareren, hoewel er een toevoegng s verleend : overge declarateperkelen j clënt net of onvoldoende n de gelegenhed stellen gebruk te maken van de door de overhed gefnancerde rechtshulp

9 L J nnancrere verpcm:ngen :en opzrcm:e van ae weaerpar:ry aeraen nre: nakomen overge toevoegngsperkelen ( ( overg Klasse IV: Klachten over de praktjkvoerng n het algemeen onberekbaar zjn/ telefoontjes en breven net (tjdg beantwoorden dosser net afgeven/ stukken kwjtraken overg Datum van nvoerng klachtenbestand Doorverwjzng naar klachtenfunctonars. Ja Nee Datum: TE ONDERNEMEN STAPPEN Door betrokken advocaat Door de klachtenfunctonars Datum schrfteljke reacte naar clent 3 UITEINDELIJKE AFLOOP VAN DE KLACHT 4

10 ~ Handtekenngen Betrokken advocaat: Klachtenfunctonars:. de klacht dent aan het kantoor te worden voorgelegd bnnen dre maanden na het moment waarop de clënt kenns nam of redeljkerwjs kenns had kunnen nemen van het handelen/nalaten van de advocaat dat aanledng tot de klacht heeft gegeven. 2. een klacht kan n meerdere klassen worden ngedeeld. 3. het kantoor dent de klacht bnnen ver weken na ndenng schrfteljk afgehandeld te hebben.

1. Begripsomschrijving

1. Begripsomschrijving Klachtenregeling Fibbe Advocaten 1. Begripsomschrijving klacht elke redelijkerwijs als zodanig aan te merken, mondeling of schriftelijk gedane uitlating van ongenoegen betreffende de dienstverlening door

Nadere informatie

Kantoorklachtenregeling

Kantoorklachtenregeling Kantoorklachtenregeling SwitchLegal Advocaten hecht grote waarde aan de tevredenheid van onze cliënten. Ons kantoor zal er alles aan doen om u zo goed mogelijk van dienst te zijn. Toch kan het voorkomen

Nadere informatie

KLACHTENREGELING VROEGINDEWEIJ & DE WATER ADVOCATEN

KLACHTENREGELING VROEGINDEWEIJ & DE WATER ADVOCATEN KLACHTENREGELING VROEGINDEWEIJ & DE WATER ADVOCATEN Deze klachtenregeling is de schriftelijke weergave van de door Vroegindeweij & De Water Advocaten gehanteerde procedure voor de behandeling van klachten.

Nadere informatie

Klachtenregistratieformulier Bouwman Van Dommelen Advocaten

Klachtenregistratieformulier Bouwman Van Dommelen Advocaten Klachtenregistratieformulier Bouwman Van Dommelen Advocaten Datum binnenkomst klacht 1 Naam klachtontvanger Naam cliënt Nationaliteit Adres E-mailadres Telefoonnummer Fax nummer Dossiernummer zaak Betrokken

Nadere informatie

U kunt de klacht tot uiterlijk 12 maanden na de datum van de schriftelijke reactie van ons kantoor indienen bij de Geschillencommissie Advocatuur.

U kunt de klacht tot uiterlijk 12 maanden na de datum van de schriftelijke reactie van ons kantoor indienen bij de Geschillencommissie Advocatuur. 1) KLACHTENOPVANG VAN DER STEENHOVEN ADVOCATEN 1.1 INLEIDING Van der Steenhoven advocaten N.V. hecht grote waarde aan de tevredenheid van onze cliënten. Ons kantoor zal er alles aan doen om u zo goed mogelijk

Nadere informatie

Kantoorklachtenregeling Marleen Janse, Advocatuur & Mediation. Artikel 1 begripsbepalingen In deze kantoorklachtenregeling wordt verstaan onder:

Kantoorklachtenregeling Marleen Janse, Advocatuur & Mediation. Artikel 1 begripsbepalingen In deze kantoorklachtenregeling wordt verstaan onder: Kantoorklachtenregeling Marleen Janse, Advocatuur & Mediation Artikel 1 begripsbepalingen In deze kantoorklachtenregeling wordt verstaan onder: klacht: iedere schriftelijke uiting van ongenoegen van of

Nadere informatie

Kantoorklachtenregeling QO advocaten Artikel 1 begripsbepalingen In deze kantoorklachtenregeling wordt verstaan onder: klacht: iedere schriftelijke

Kantoorklachtenregeling QO advocaten Artikel 1 begripsbepalingen In deze kantoorklachtenregeling wordt verstaan onder: klacht: iedere schriftelijke Kantoorklachtenregeling QO advocaten Artikel 1 begripsbepalingen In deze kantoorklachtenregeling wordt verstaan onder: klacht: iedere schriftelijke uiting van ongenoegen van of namens de cliënt jegens

Nadere informatie

KANTOORKLACHTENREGELING

KANTOORKLACHTENREGELING Jollemanhof 152 1019 GW Amsterdam T: W: +31 (0)20 238 41 50 www.strauswolfs.nl KANTOORKLACHTENREGELING Strauswolfs B.V. Dit is een bericht van Strauswolfs B.V., geregistreerd in het handelsregister van

Nadere informatie

ADVOCATENKANTOOR AARDOOM

ADVOCATENKANTOOR AARDOOM KLACHTENREGISTRATIEFORMULIER Het klachtenregistratieformulier is een intern te gebruiken formulier ter uitvoering van de in de klachtenregeling vastgelegde procedure. De klachtenfunctionaris registreert

Nadere informatie

De klachtenregeling van EBH Legal B.V. is conform artikel 6.28 van de Verordening op de advocatuur.

De klachtenregeling van EBH Legal B.V. is conform artikel 6.28 van de Verordening op de advocatuur. Klachtenregeling EBH Legal B.V. De klachtenregeling van EBH Legal B.V. is conform artikel 6.28 van de Verordening op de advocatuur. Artikel 1 - Begripsbepalingen In deze kantoorklachtenregeling wordt verstaan

Nadere informatie

klager de cliënt of diens vertegenwoordiger die een klacht uit.

klager de cliënt of diens vertegenwoordiger die een klacht uit. Klachtenregeling KMS Advocaten. 1. Begripsomschrijving klacht elke redelijkerwijs als zodanig aan te merken, mondeling of schriftelijk gedane uitlating van ongenoegen betreffende de dienstverlening door

Nadere informatie

- 2 - Datum vergadenn Nota openbaar: ľľo 9. Verzoek toepassing regeling Rood voor Rood met gesloten beurs op de locatie Scharlebeltweg 1 te Nijverdal

- 2 - Datum vergadenn Nota openbaar: ľľo 9. Verzoek toepassing regeling Rood voor Rood met gesloten beurs op de locatie Scharlebeltweg 1 te Nijverdal - 2 - Nota Voor burgemeester en wethouders Nummer: 4INT05600 IIIIIIlllllllllIIIIIIIIIIIlllllllllllllllll Onderwerp: Datum vergadenn Nota openbaar: ľľo 9 Gemeente Hellendoorn DEC. 20W Verzoek toepassng

Nadere informatie

Klachtenregeling OAK advocaten B.V.

Klachtenregeling OAK advocaten B.V. Klachtenregeling OAK advocaten B.V. 1 Begripsomschrijving 1.1 Klacht elke redelijkerwijs als zodanig aan te merken, mondeling of schriftelijk gedane uitlating van ongenoegen betreffende de dienstverlening

Nadere informatie

Klachtenregeling ITvitae HRplus Coaching

Klachtenregeling ITvitae HRplus Coaching Klachtenregeling ITvitae HRplus Coaching Het melden van een klacht door een klant van ITvitae HRplus of door diens formele vertegenwoordiger met betrekking tot een coachingstraject van ITvitae HRplus.

Nadere informatie

Klachtenregeling ITvitae

Klachtenregeling ITvitae Klachtenregeling ITvitae Het melden van een klacht door een actieve deelnemer van ITvitae of door diens formele vertegenwoordiger. 1 Procedure 2 Klachtenregeling 3 Klachtenformulier 24022017 pag. 1 1 Procedure

Nadere informatie

lus+ De klachtencommissie en de rol van de vertrouwenspersoon ongewenste omgangsvormen

lus+ De klachtencommissie en de rol van de vertrouwenspersoon ongewenste omgangsvormen De klachtencommsse en de rol van de vertrouwenspersoon ongewenste omgangsvormen Op het moment dat emand te maken krjgt met ongewenst gedrag zjn er verschllende mogeljkheden om dat ongewenst gedrag te stoppen.

Nadere informatie

Klachtenregeling 365goesting

Klachtenregeling 365goesting Klachtenregeling 365goesting 1. Begripsomschrijving Klacht Elke redelijkerwijs als zodanig aan te merken, mondeling of schriftelijk gedane uitlating van ongenoegen betreffende de dienstverlening door de

Nadere informatie

Handreiking Behorende bij Verslag over de Uitvoering Abw, IOAW, IOAZ en WIK 2003

Handreiking Behorende bij Verslag over de Uitvoering Abw, IOAW, IOAZ en WIK 2003 Handrekng Behorende bj Verslag over de Utvoerng Abw, IOAW, IOAZ en WIK 2003 Inhoud Onderdeel A Beeld omtrent de wetsutvoerng Verantwoordng omtrent tekortkomngen rechtmatghed Inledng 3 1. Verantwoordng

Nadere informatie

Klachtenregeling VPVA. Van Putten Van Apeldoorn Notarissen

Klachtenregeling VPVA. Van Putten Van Apeldoorn Notarissen Klachtenregeling VPVA Van Putten Van Apeldoorn Notarissen Inhoud Begripsomschrijving... 2 Doelstellingen... 3 Informeren van de cliënt... 3 De interne klachtenprocedure... 3 Verantwoordelijkheden... 4

Nadere informatie

Toelichting advies gemeenteraad bij aanvraag aanwijzing als lokale publieke media-instelling

Toelichting advies gemeenteraad bij aanvraag aanwijzing als lokale publieke media-instelling B000012403 25 ĩ O Toelchtng adves gemeenteraad bj aanvraag aanwjzng als lokale publeke meda-nstellng Ì...Ï 1. Algemeen De wetgever heeft gekozen voor een s ys teem waarbj per gemeente, voor de termjn van

Nadere informatie

Een levensloopregeling voor software

Een levensloopregeling voor software Een levensloopregelng voor Neuwe benaderng - en nformatebevelgng De gebruker van een nformatesysteem streeft naar contnuïtet. De ongestoorde werkng van s hervoor essenteel. Maar wat weet de gebruker van

Nadere informatie

1.1 Gegevens aanvrager. 1.2 Ondertekening door aanvrager. 1 Invullen door Aanvrager. Ministerie van Veiligheid en Justitie

1.1 Gegevens aanvrager. 1.2 Ondertekening door aanvrager. 1 Invullen door Aanvrager. Ministerie van Veiligheid en Justitie Mnstere van Velghed en Justte Aanvraagformuler Verklarng Omtrent het Gedrag Natuurljke Personen (VOG NP) Invullen n blokletters; Bj het ndenen van de aanvraag bj de gemeente moet u een geldg denttetsbewjs

Nadere informatie

DE HAVO-LEERLING STUDIEVAARDIG

DE HAVO-LEERLING STUDIEVAARDIG DE HAVO-LEERLING STUDIEVAARDIG Handrekng voor scholen hoe zj op gestructureerde en structurele wjze de vaardgheden ut de Genereke studevaardghedenset voor doorstroom havo-hbo n hun currculum op kunnen

Nadere informatie

Aanvraagformulier. 1.1 Gegevens aanvrager. 1 Invulien door Aanvrager. Ondertekening door aanvrager. Justis Ministerievan Justitie en Veiligheid

Aanvraagformulier. 1.1 Gegevens aanvrager. 1 Invulien door Aanvrager. Ondertekening door aanvrager. Justis Ministerievan Justitie en Veiligheid Justs Mnsterevan Justte en Velghed Aanvraagformuler Verklarng Omtrent het Gedrag Natuurljke Personen (VOG NP) Invulen n blokletters; Bj het ndenen van de aanvraag bj de gemeente moet u een geldg denttetsbewjs

Nadere informatie

Waardeoverdracht. Uw opgebouwde pensioen meenemen naar uw nieuwe pensioenuitvoerder

Waardeoverdracht. Uw opgebouwde pensioen meenemen naar uw nieuwe pensioenuitvoerder Waardeoverdracht Uw opgebouwde pensoen meenemen naar uw neuwe pensoenutvoerder In deze brochure 3 4 5 6 Gefelcteerd! Een neuwe baan Wel of net kezen voor waardeoverdracht? Vergeljk de regelngen Hoe waardevast

Nadere informatie

gelezen het raadsvoorstel nummer RV van het college van burgemeester en wethouders van Den Helder van 28 februari 2012;

gelezen het raadsvoorstel nummer RV van het college van burgemeester en wethouders van Den Helder van 28 februari 2012; gemeente Den Helder Raadsbeslut Raadsvergaderng d.d. : 2 aprl 2012 Beslut nummer Onderwerp : RB12.0044 :Stmu!erngsregelng gevelopwaarderng wnkelpanden 'STADSHART DEN HELDER 2012-2013' De raad van de gemeente

Nadere informatie

(j i i i Geboortegemeente. 1 Invullen door Aanvrager. 1.1 Gegevens aanvrager. 1.2 Ondertekening door aanvrager

(j i i i Geboortegemeente. 1 Invullen door Aanvrager. 1.1 Gegevens aanvrager. 1.2 Ondertekening door aanvrager Justs Mnstere van usrreen Velghed Aanvraagformuler Verklarng Omtrent het Gedrag Natuurljke Personen (VOG NP) Invullen n blokletters; Bj het Indenen van de aanvraag bj de gemeente moet u een geldg Identtetsbewjs

Nadere informatie

Nota van B&W. onderwerp Uitrol gemeentelijk hondenbeleid in overig deel Nieuw-Vennep. Portefeuilehouder S. Bak, drs. Th.L.N.

Nota van B&W. onderwerp Uitrol gemeentelijk hondenbeleid in overig deel Nieuw-Vennep. Portefeuilehouder S. Bak, drs. Th.L.N. gemeente Haarlemmermeer Nota van B&W onderwerp Utrol gemeenteljk hondenbeled n overg deel Neuw-Vennep Portefeulehouder S. Bak, drs. Th.L.N. Weterngs ollegevergaderng 5 november 20 3 nlchtngen A. Monster

Nadere informatie

Openbaar faillissementsverslag rechtspersoon (ex art. 73A Fw.)

Openbaar faillissementsverslag rechtspersoon (ex art. 73A Fw.) Insolventenummer: F.01/16/436 Toezchtzaaknummer: NL:TZ:0000007791:F001 Datum utspraak: 30-08-2016 Curator: mr. C.A.M. de Brujn R-C: mr. S.J.O. de Vres Algemeen Gegevens ondernemng Gerechtsdeurwaarderskantoor

Nadere informatie

Is de app een onmisbaar onderdeel van de les of het leerproces? nee. Is de leerling/student 16 jaar of ouder?

Is de app een onmisbaar onderdeel van de les of het leerproces? nee. Is de leerling/student 16 jaar of ouder? Beslsboom onderwjsapps Deze beslsboom helpt je bj het maken van de afwegng of (en onder welke voorwaarden) je een onderwjsapp kunt gebruken bnnen jouw les. START HIER het onderzoek naar je app Is de app

Nadere informatie

DoorloPende tekst van de statuten van Delta Lloyd Asset Management N.V. gevestigd te Amsterdam zoals deze laatstelijk zijn gewijzigd bij akte

DoorloPende tekst van de statuten van Delta Lloyd Asset Management N.V. gevestigd te Amsterdam zoals deze laatstelijk zijn gewijzigd bij akte DoorloPende tekst van de statuten van Delta Lloyd Asset Management N.V. gevestgd te Amsterdam zoals deze laatsteljk zjn gewjzgd bj akte verleden op 24 oktober 2001 voor notars mr. M.A.J.M. Scholtens. HOUTHOFF

Nadere informatie

GEMEENTE TILBURG VERZONDEN 06 SEP 201/

GEMEENTE TILBURG VERZONDEN 06 SEP 201/ VERZONDEN 06 SEP 201/ Onderwerp Datum Bref bj beslut 5 september 2017 Ons kenmerk Z-HZWABO-2017-02896 OLO kenmerk Gemeente Tlburg Afdelng Doorkesnummer T a v De heer P. van Doren Denstverlenng, Vergunnngen

Nadere informatie

Klachtenfunctionaris De persoon, niet zijnde de advocaat tegen wie de klacht is gericht, aan wie de behandeling van de klacht is overgedragen.

Klachtenfunctionaris De persoon, niet zijnde de advocaat tegen wie de klacht is gericht, aan wie de behandeling van de klacht is overgedragen. 5. Beheer cliënt- en zaakgegevens 5.1. Invoeren en wijzigen van cliëntgegevens Alle cliëntgegevens worden ingevoerd in een beveiligde cliëntenadministratie op het centrale netwerk (Fidura). Na invoering

Nadere informatie

Rijnland 1 *» JUNI Hoogheemraadschap van. Gemeente Haarlem t.a.v. wethouder C.Y. Sikkema Postbus PB HAARLEM 2016/

Rijnland 1 *» JUNI Hoogheemraadschap van. Gemeente Haarlem t.a.v. wethouder C.Y. Sikkema Postbus PB HAARLEM 2016/ kope aan.046056 Hoogheemraadschap van Rjnland G. van Bruggen E. van der Lnden S. van Geffen M. van Tusveld H Kela J P.de Jong P. sman uw kenmerk uw bref van ons kenmerk bjlagen nlchtngen doorkesnummer

Nadere informatie

6. Behandeling van kinderen met spastische cerebrale parese gericht op verbetering van handvaardigheid

6. Behandeling van kinderen met spastische cerebrale parese gericht op verbetering van handvaardigheid 6. Behandelng van knderen met spastsche cerebrale parese gercht op verbeterng van handvaardghed 6.1.Wat s de meerwaarde van oefentherape bj de behandelng van knderen met spastsche CP op vaardghedsnveau

Nadere informatie

Provincie Noord-Holland

Provincie Noord-Holland Provnce Noord-Holland POSTBUS 3007 200 DA HAARLEM J.H. Brockhoff Hoger Ende Noord 32 9 AD OUDERKERK A/D AMSTEL Gedeputeerde Staten Uw contactpersoon M. van Loo BU/VM Doorkesnummer (023) 54 5296 loom@noord-holland.nl

Nadere informatie

Onderwerp : Vaststellen bestemmingsplan Oud Den Heider 2012

Onderwerp : Vaststellen bestemmingsplan Oud Den Heider 2012 gemeente Den Helder Raadsbeslut Raadsvergaderng d.d. : 15 oktober 2012 Beslut nummer : RB12.0171 Onderwerp : Vaststellen bestemmngsplan Oud Den Heder 2012 De raad van de gemeente Den Helder; dat het voorontwerp

Nadere informatie

CAO. Gehandicaptenzorg

CAO. Gehandicaptenzorg 2016 CAO Gehandcaptenzorg Vragen en contact Vragen van werkgevers Voor vragen op het gebed van de nterpretate/toepassng van de CAO kunnen georganseerde werkgevers (leden) zch wenden tot: Verengng Gehandcaptenzorg

Nadere informatie

Brochure. interne Klachtenregeling en Geschillencommissie voor de advocatuur

Brochure. interne Klachtenregeling en Geschillencommissie voor de advocatuur Brochure interne Klachtenregeling en Geschillencommissie voor de advocatuur Brabantse Meesters B.V. versie januari 2017 Pagina 1 van 5 HOOFDSTUK 1 ALGEMENE INLEIDING Ontevreden over onze dienstverlening?

Nadere informatie

Den Haag, i g. Kenmerk: DGB 2013-5559

Den Haag, i g. Kenmerk: DGB 2013-5559 Den Haag, g NOV Kenmerk: DGB 2013-5559 Beroepschrft n cassate tegen de utspraak van de Rechtbank te 's-gravenhage X "Z van 3 oktober 2013, nr. 13/07712, op een beroepschrft van SHMRMMI tefj betreffende

Nadere informatie

ISO/IEC 38500 BiSL ASL

ISO/IEC 38500 BiSL ASL nformatevoorzenng Een vergeljkng ISO/IEC 38500 BSL ASL ISO/IEC 38500, BSL en ASL kunnen een grote rol spelen n het professonalseren van de nformatevoorzenng, eder model vanut hun egen doelstellng en kracht.

Nadere informatie

Gewaarmerkte stukken behorende bij besluit De bij dit besluit behorende gewaarmerkte stukken zijn (op USB-stick of in deze mail) bijgevoegd

Gewaarmerkte stukken behorende bij besluit De bij dit besluit behorende gewaarmerkte stukken zijn (op USB-stick of in deze mail) bijgevoegd VERZONDEN 26 APR 2017 Onderwerp Datum Bref bj beslut 25 aprl 2017 Ons kenmerk OLO kenmerk Z-HZ_WABO-2017-01025 2868189 DeheerM.F.J van den Oetelaar Afdelng Doorkesnummer Burgemeester Sujsstraat 3 Denstverlenng,

Nadere informatie

www.dtco.nl DLK Pro De all-round uitlee s apparatuur voor onderweg Maatwerk voor verschillende toepassingen

www.dtco.nl DLK Pro De all-round uitlee s apparatuur voor onderweg Maatwerk voor verschillende toepassingen www.dtco.nl DLK Pro De all-round utlee s apparatuur voor onderweg Maatwerk voor verschllende toepassngen Gewoon brljant, brljant eenvoudg DLK Pro s de productfamle van VDO, de neuwe standaards stelt voor

Nadere informatie

Brochure. interne Klachtenregeling en Geschillencommissie voor de advocatuur

Brochure. interne Klachtenregeling en Geschillencommissie voor de advocatuur Brochure interne Klachtenregeling en Geschillencommissie voor de advocatuur Brabantse Meesters B.V. versie januari 2017 Pagina 1 van 5 HOOFDSTUK 1 ALGEMENE INLEIDING Ontevreden over onze dienstverlening?

Nadere informatie

Gewaarmerkte stukken behorende bij besluit De bij dit besluit behorende gewaarmerkte stukken zijn (op USB-stick of in deze mail) bijgevoegd

Gewaarmerkte stukken behorende bij besluit De bij dit besluit behorende gewaarmerkte stukken zijn (op USB-stick of in deze mail) bijgevoegd VERZONDEN -5 DEC 207 Onderwerp Datum Bref bj beslut 4 december 207 Ons kenmerk OLO kenmerk Z-HZ_WABO-207-0402 329990 Gemeente Tlburg Afdelng Doorkesnummer Tav MevrouwA Bakker Denstverlenng, Vergunnngen

Nadere informatie

2. DE INTERNE PROCEDURE

2. DE INTERNE PROCEDURE Klachtenreglement Manna Support BEGRIPSOMSCHRIJVING In dit reglement wordt verstaan onder: Klacht: elke uitlating van ongenoegen mondeling of schriftelijk door de cliënt of diens vertegenwoordiger kenbaar

Nadere informatie

~~i~il' 1025 VS Amsterdam. Geacht bestuur,

~~i~il' 1025 VS Amsterdam. Geacht bestuur, / - Mr. W. Nass Vrjstraat 2a Postbus 420 5600 AK Endhoven Tel 040-2445701 Fax 040-2456438 Advocatenkantoor Mr. W. Nass Het bestuur van de BOA. e-mal Neuwe Purrnerweg 12 na~kanooma.n 1025 VS Amsterdam nternet

Nadere informatie

Gemeente Albrandsiuaard

Gemeente Albrandsiuaard Gemeente Albrandsuaard RAADSBESLUIT Onderwerp Verordenng recht van onderzoek gemeente Albrandswaard 2016 Commsse BBVnummer: nvt Datum vergaderng/ agendanummer Kenmerk 1100161 Openbaar: Openbaar De raad

Nadere informatie

effectief inzetten? Bert Dingemans

effectief inzetten? Bert Dingemans archtectuur Is meten weten? Kwaltateve en kwanttateve analyse n archtectuurmodellen Kwaltateve en kwanttateve analyses kunnen de denstverlenng van de enterprsearchtect verbeteren. Toch s de nzet van deze

Nadere informatie

B1400914. Datum: 22 mei 2014 Agendapunt nr: 7. Aan de Verenigde Vergadering. Vrijmaken krediet grondverwerving ABH Cromstrijen

B1400914. Datum: 22 mei 2014 Agendapunt nr: 7. Aan de Verenigde Vergadering. Vrijmaken krediet grondverwerving ABH Cromstrijen Datum: 22 me 214 Agendapunt nr: 7. B14914 Aan de Verengde Vergaderng Vrjmaken kredet grondverwervng ABH Cromstrjen Aard voorstel Beslutvormend voorstel met nvesterng Aantal Bjlagen 4 Voorstel behandeld

Nadere informatie

GEMEENTE TILBURG VERZONDEN 13FEB20I8

GEMEENTE TILBURG VERZONDEN 13FEB20I8 VERZONDEN 13FEB20I8 Onderwerp Datum Bref bj beslut 12 februar 2018 Ons kenmerk OLO kenmerk Z-HZ_WABO-2018-00097 3410525 DeheerS.J.T Warrnga Afdelng Algemeennummer Bredaseweg 376 Denstverlenng, Vergunnngen

Nadere informatie

.JULIANASTRAA T 1-3 TE VEENENDAAL

.JULIANASTRAA T 1-3 TE VEENENDAAL * PROVNCE:: UTRECHT 28 januar 1998 BESCHKKNG ERNST & URGENTE VOOR DE BODEMVERONTRENGNG.JULANASTRAA T 13 TE VEENENDAAL LOCATE: 1. nledng Met toepassng van artkel 48 van de Wet bodembeschermng (Wbb) s n

Nadere informatie

Beroepsregistratie en vooraanmelden voor beroepsregistratie. in de jeugdhulp en jeugdbescherming

Beroepsregistratie en vooraanmelden voor beroepsregistratie. in de jeugdhulp en jeugdbescherming Beroepsregstrate en vooraanmelden voor beroepsregstrate n de jeugdhulp en jeugdbeschermng Inhoudsopgave Werk jj n de jeugdhulp of jeugdbeschermng? Bjvoorbeeld n de ggz? Ben je socaal werker? Of begeled

Nadere informatie

Ontvlechting van ICT vereist nieuwe samenwerking

Ontvlechting van ICT vereist nieuwe samenwerking Behoefte aan Archtectuur Lfecycle Management Ontvlechtng van ICT verest neuwe samenwerkng Bnnen de ICT s sprake van verzulng van zowel de systemen als het voortbrengngsproces. Dt komt doordat de ICT n

Nadere informatie

Cats. Den Haag, ~ '' Kenmerk: DGB 2010-423

Cats. Den Haag, ~ '' Kenmerk: DGB 2010-423 Cats Den Haag, ~ '' Kenmerk: DGB 2010-423 ] Motverng vanjhet beroepschrft n cassate (rolnummer 10/00158) tegen de utspraak van het Gerechtshof te Arnhem van 1 december 2009, nr. 08/00145, j j/ nzake SËËÊÊÊÈÈÊÈtemÈ

Nadere informatie

ARU. ;ijniv-ersitejt. e 3 ndhov (2007.050) TEM. niet uitleenbaar

ARU. ;ijniv-ersitejt. e 3 ndhov (2007.050) TEM. niet uitleenbaar ARU 27 TEM (27.5) ;jnv-erstejt e 3 ndhov F net utleenbaar Colofon Ttel Onderzoek naar Rollen en Rolcombnates bj lokale Rabobanken l onderttel Afstudeeropdracht Verse, datum 27 augustus 27 Samengesteld

Nadere informatie

Wij hebben uw aanvraag geregistreerd onder nummer Z-HZ_WABO informeren wij u over de volledigheid en de gevolgen daarvan.

Wij hebben uw aanvraag geregistreerd onder nummer Z-HZ_WABO informeren wij u over de volledigheid en de gevolgen daarvan. j " r~ o Rjkswaterstaat Zeeland Projectbureau _Zeewerngen Postbus 1000 4330 ZW MDDELBURG uw bref: 3 februar 20 ons kenmerk:.f 1012 datum: Hof van Tholen 2 4691 DZ Tholen Postbus.51. 4690 AB Tholen telefoon:

Nadere informatie

Uitgeest 28 Mei 2013. Geachte Voorzitter en Commissieleden

Uitgeest 28 Mei 2013. Geachte Voorzitter en Commissieleden Utgeest 28 Me 203 Geachte Voorztter en Commsseleden Vanwege neuwe ontwkkelngen n verband met het verwjderen van de scootmobelen ut het atrum van De Slmp wl k dt n de GGZ-vergaderng nogmaals onder uw aandacht

Nadere informatie

Heerhugowaard Stad van kansen

Heerhugowaard Stad van kansen Heerhugowaard Stad van kansen Bestuursdenst I adves aan Burgemeester en Wethouders Reg.nr: BW 13-0415 Sector/afd.: SO/OV Portefeullehouder: S. Bnnendjk Casenr.: Cbb130383 Steller/tst.: E. Brujns Agenda:

Nadere informatie

Routingformulier B&W-voorstel

Routingformulier B&W-voorstel GEMEENTE BEUNINGEN Routngformuler B&W-voorstel Onderwerp Auteur B&W-vergaderng Portefeullehouder Mandaterng van de bevoegdhed tot ontheffng van (een gedeelte) van een "openbare plaats" (ofwel ontheffng

Nadere informatie

overeenkomst ex. artikel 111 Wpo

overeenkomst ex. artikel 111 Wpo overeenkomst ex. artkel 111 Wpo 'Budgetovereenkomst obs Groeplaneet, Berk 2 te Krmpen aan den Dsseľ 5 PARTIJEN De gemeente Krmpen aan den IJssel, gevestgd aan Raadhusplen 2, 2922 AD Krmpen aan den IJssel,

Nadere informatie

nota Ministerie van Defensie De Minister Definitieve appreciatie ongecontroleerde landing Scan Eag\e^gggg^op 26 September 2013

nota Ministerie van Defensie De Minister Definitieve appreciatie ongecontroleerde landing Scan Eag\e^gggg^op 26 September 2013 Mnstere van Defense thj\.";y/r' De Mnster nota Defnteve apprecate ongecontroleerde landng Scan Eag\e^gggg^op 26 September 2013 Referte(s): (a) Nota OOCL20132609-016-MM d.d. 26 September 2013 "Opleggen

Nadere informatie

...QQL 2 2 JAN 2003. Beslisformulier B en W. Gemeentebestuur DIVTE. "AFfTlYvj. 'f m 2. e-mail adres: SEssc

...QQL 2 2 JAN 2003. Beslisformulier B en W. Gemeentebestuur DIVTE. AFfTlYvj. 'f m 2. e-mail adres: SEssc Gemeentebestuur Beslsformuler B en W e-mal adres: SEssc...QQL "AFfTlYvj 2 2 JAN 2003 DIVTE PA Ar-JÜAADSGRIFFIE DORDRECHT Ontvartgen: Gemeenteraad Presdum sse 'f m 2 Grffer: beledsvoorstel hamerstuk Aan

Nadere informatie

Dit is de digitale schoolgids van R.K. basisschool St. Jacobusschool 2014-2015

Dit is de digitale schoolgids van R.K. basisschool St. Jacobusschool 2014-2015 Dt s de dgtale schoolgds van R.K. bassschool St. Jacobusschool 2014-2015 s t n p 5 v f 1 z k c o g 2 8 x u e d b r z l y g 6 4 m q h t 7 9 St. Jacobusschool schoolgds 2014-2015 3 schoolvakantes adressen

Nadere informatie

Algemene Voorwaarden Bovag-ABA Mobiliteitsgarantie

Algemene Voorwaarden Bovag-ABA Mobiliteitsgarantie Algemene Voorwaarden Bovag-ABA Mobltetsgarante Artkel 1. Defntes a. Voertug De personenauto respecteveljk bedrjfswagen (met een totaal belast gewcht tot 3500 kg), waarvan de egenaar de Mobltetsgarante

Nadere informatie

Behoort bij schrijven no. ^37-505

Behoort bij schrijven no. ^37-505 l Behoort bj schrjven no. ^37-505 ROL VAN EVC EN CPN IN LOONCONFLICT HAAQSE BOUWBEDRIJVEN. S_a_m_e_n_v_a_t_t n_g Als gevolg van een loonconflct vond vrjwel de gehele maand januar een langzaam-aan-acte

Nadere informatie

opleidingen Creditmanagement en activabeleid (13 dagen) ook modulair te volgen Risico-analyse (*) (1 dag)

opleidingen Creditmanagement en activabeleid (13 dagen) ook modulair te volgen Risico-analyse (*) (1 dag) Academy for Credt Management 2005 - bron van deskundghed opledngen OPLEIDINGSINSTITUUT ERKEND DOOR DE VLAAMSE OVERHEID EEN INITIATIEF VAN GRAYDON BELGIUM NV UITBREIDINGSTRAAT 84-B1 TE 2600 BERCHEM 18E

Nadere informatie

Proostwetering 24L 3543 AE Utrecht Phone +31 (0)30-241.60.30 Fax +31 (0)30-241.60.43 info@realxs.nl. Brochure NL versie.indd 1 24-11-2011 9:38:42

Proostwetering 24L 3543 AE Utrecht Phone +31 (0)30-241.60.30 Fax +31 (0)30-241.60.43 info@realxs.nl. Brochure NL versie.indd 1 24-11-2011 9:38:42 Proostweterng 24L 3543 AE Utrecht Phone +31 (0)30-241.60.30 Fax +31 (0)30-241.60.43 nfo@realxs.nl Brochure NL verse.ndd 1 24-11-2011 9:38:42 Inhoud Pagna 1. Inledng 3 2. Organsate & Tjdbalk 4 3. realxs

Nadere informatie

AFDELING BESTUURSRECHTSPRAAK. Uitspraak met toepassing van artikel 8:54, eerste lid, van de Algemene wet bestuursrecht op het hoger beroep van:

AFDELING BESTUURSRECHTSPRAAK. Uitspraak met toepassing van artikel 8:54, eerste lid, van de Algemene wet bestuursrecht op het hoger beroep van: Raad vanstate 200704110/1. Datum utspraak: 2 jul 2007 AFDELING BESTUURSRECHTSPRAAK Utspraak met toepassng van artkel 8:54, eerste ld, van de Algemene wet bestuursrecht op het hoger beroep van: appellant

Nadere informatie

ERNST&YOUNG. [Ind.nr.: I [ Olass nr.: TE REN. DOOF R KOPI E AAN:. - -".)

ERNST&YOUNG. [Ind.nr.: I [ Olass nr.: TE REN. DOOF R KOPI E AAN:. - -.) 1 ERNST&YOUNG Ernst & Young Accountants LLP Meander 861 6825 MH Arnhem Postbus 30116 6803 AC Arnhem Tel.: +31 (0) 88-407 6197 Fax: +31 (0) 88-407 6005 www.ey.nl Het College van Bestuur van Stadsrego Arnhem

Nadere informatie

: verordening parkeergelden

: verordening parkeergelden Den Helder Raadsbeslut Raadsvergaderng d.d. : 6 november 203 Beslut nummer Onderwerp : RB3.038 : verordenng parkeergelden De raad van de gemeente Den Helder; gelezen het raadsvoorstel nummer RV03.052 van

Nadere informatie

Betreft vergadering Commissie Economie 13 november Commissiegriffier Annemieke Lobik

Betreft vergadering Commissie Economie 13 november Commissiegriffier Annemieke Lobik Grffer van de Staten Geledebref Kaderstellend Naam voorstel BLD-23 Statenvoorstel Bestedngsplan econome 2016 Betreft vergaderng Commsse Econome 13 november 2015 Provncale Staten 11 december 2015 e verzenden

Nadere informatie

In vier stappen naar een succesvolle informatievoorziening

In vier stappen naar een succesvolle informatievoorziening In ver stappen naar een succesvolle Meer toegevoegde waarde van IT voor de busness IT wordt dkwjls ervaren als net aanslutend op de wensen van de busness en net strategsch voor de organsate. Er gaat veel

Nadere informatie

BRUIKLEENREGELING MOBIELE TELEFOON 2008

BRUIKLEENREGELING MOBIELE TELEFOON 2008 -W- " " GEMEENTE I rloorn GEMEENTEBLAD 2010-22 A. Brukleenregelng mobele telefoon 2008. Het college van burgemeester en wethouders van de gemeente Hoorn maakt bekend dat: het op 4 maart 2008, onder ntrekkng

Nadere informatie

Dit is de digitale schoolgids van. R.K. basisschool St. Jacobusschool

Dit is de digitale schoolgids van. R.K. basisschool St. Jacobusschool 2015 2016 Dt s de dgtale schoolgds van R.K. bassschool St. Jacobusschool St. Jacobusschool schoolgds 2015-2016 schoolvakantes adressen 2 Woord vooraf Voor u lgt onze schoolgds. Wj nformeren u met dt document

Nadere informatie

Quality Cube 2013 05-03- 15. 1.Doel

Quality Cube 2013 05-03- 15. 1.Doel 05-0- 5 Qualty Cube 0 Overzcht Bun:nx Tranng & Consultancy W www.bun:nx.org T 060798066 E btc@bun:nx.org.doel u Onderzoek van kwaltetservarngen met betrekkng tot de gegeven zorg en ondersteunng (ervarngen

Nadere informatie

officiële bijdrage aan het CMMI. Jan Jaap Cannegieter

officiële bijdrage aan het CMMI. Jan Jaap Cannegieter Nederlandse bjdrage aan offcële CMM CMMI-s De Nederlandse stchtng SPIder heeft s ontwkkeld voor het CMMI, verschllende routes door het CMMI voor het oplossen van bepaalde problemen of het halen van bepaalde

Nadere informatie

3.7.3 Welke meetinstrumenten zijn geschikt voor het vastleggen van motorische vaardigheden?

3.7.3 Welke meetinstrumenten zijn geschikt voor het vastleggen van motorische vaardigheden? 3. Dagnostek 3.7. Hoe meet je verbeterng of verslechterng n het dageljks functoneren met betrekkng tot de mobltet (ztten, staan, lopen, verplaatsen) bj CP? 3.7.3 Welke meetnstrumenten zjn geschkt voor

Nadere informatie

Op 25 augustus 2016 ontving ik uw aanvraag voor een nummeraanduiding. Hieronder leest u mijn besluit.

Op 25 augustus 2016 ontving ik uw aanvraag voor een nummeraanduiding. Hieronder leest u mijn besluit. gemeente Neuwkoop afdelng Publekszaken neuwkoop FZZ Neuwkoop De heer R. Westmaas Kennedyplen 5A 242 EN NEUWKOOP VERZONDEN 0 9 SFP?n(ţ datum uw bref/kenmerk regstratenummer behandeld door betreft bjlage(n)

Nadere informatie

Forse besparing op telefonie

Forse besparing op telefonie KleurRjk dgtale neuwsbref voor medewerkers van Koraal Groep - februar 2015 Verder n deze neuwsbref: The Thunderbes maken razendsnel naam op nternet Forse besparng op telefone RvB en RvT bezoeken Berkenhofcollege

Nadere informatie

Algemene Voorwaarden Mitsubishi Mobiliteits Service

Algemene Voorwaarden Mitsubishi Mobiliteits Service Algemene Voorwaarden Mtsubsh Mobltets Servce Artkel 1. Defntes a. Mtsubsh dealer Een dealer de ld s van het Mtsubsh dealer netwerk. b. Voertug De Mtsubsh personenauto respecteveljk bedrjfswagen, occasons

Nadere informatie

AUDIT FACILITY MANAGEMENT

AUDIT FACILITY MANAGEMENT Mnstere van Verkeer en Waterstaat. Rjkswaterstaat, stafdenst Audt RWS AUDT FACLTY MANAGEMENT drs. P. Kool drs..e. Leene Stafdenst Audt RWS 's-gravenhage, jun 999 waterstaat nent&te! /Fex. 070-3513003 Audt

Nadere informatie

Datum : 28 februari 2013 Onderwerp: zienswijze omtrent crematorium,"ontwerp bestemmingsplan Dogger Noord-Oost 2012".

Datum : 28 februari 2013 Onderwerp: zienswijze omtrent crematorium,ontwerp bestemmingsplan Dogger Noord-Oost 2012. Aan de Gemeenteraad van Den Helder Afdelng Raadsgrffe Postbus 36 780AA DEN HELDER AANTEKENEN Datum : 28 februar 203 Onderwerp: zenswjze omtrent crematorum,"ontwerp bestemmngsplan Dogger Noord-Oost 202".

Nadere informatie

Gemeentelijk Rioleringsplan 2009-2013 gemeente Den Helder

Gemeentelijk Rioleringsplan 2009-2013 gemeente Den Helder Stuknummer: bl09.0099 Gemeenteljk Rolerngplan 0 gemeente Den Helder gemeente Den Helder "\ v T&* I Gemeente Der Helder pempnteljk Rolenngplan v ^ > A090 Den Helder, aprl Gemeenteljk rolerngplan Den Helder

Nadere informatie

SERVICESFORTINET PRE PRE PRE SALES SALES

SERVICESFORTINET PRE PRE PRE SALES SALES SERVICE The tme you need SERVICESFORTINET Presales Support - Consultancy - Testapparatuur, Demo s en Plots - Wreless Ste Survey - Tranngen Installate Servce - Onderhoudscontracten - Telemarketng Al deze

Nadere informatie

L l l IE. Hollands 11/lidd n AANSTELLING

L l l IE. Hollands 11/lidd n AANSTELLING L l l IE r Hollands /ldd n AKTE VAN AANSTELLING Personeelsnummer: 4566 De korpsbeheerder van Polte Hollands Mdden, gelet op het bepaalde n artkel 3, eerste ld, van het Beslu Af gemene Rechtsposte Polte,

Nadere informatie

flits+ Geen idee Ongeveer de helft? Wanneer is de vraag... Uh..? Ik weet het! bpfhibin.nl Ik verkoop mijn huis Wie dan leeft... Zien we dan wel weer

flits+ Geen idee Ongeveer de helft? Wanneer is de vraag... Uh..? Ik weet het! bpfhibin.nl Ik verkoop mijn huis Wie dan leeft... Zien we dan wel weer pensoen Hoeveel pensoen denk je dat je krjgt? Wat ontvang je egenljk als je met pensoen gaat? 5 prangende vragen aan drecteur Rob Braaksma Verantwoordngsorgaan De regelng n nfographc Feten, cjfers en wetenswaardgheden

Nadere informatie

REGLEMENTERING PROVINCIALE COMPETITIE

REGLEMENTERING PROVINCIALE COMPETITIE REGLEMENTERING PROVINCIALE COMPETITIE 2013-2014 Alle bondsreglementen de n dt reglement NIET vermeld zjn, bljven van toepassng op ALLE provncale wedstrjden. Wj drngen aan op far-play bj alle ploegen. Oneerljke

Nadere informatie

Permar WS Horaplantsoen 2 Aan de Gemeenteraad van Ede Postbus 350

Permar WS Horaplantsoen 2 Aan de Gemeenteraad van Ede Postbus 350 permar Permar WS Horaplantsoen 2 Aan de Gemeenteraad van Ede Postbus 350 6710 BJ Ede Postbus 9022 T (0318) 67 91 11 6710 HK EDE F (0318) 67 93 08 E-mal nfo@permar.nl www.permar.nl Onderwerp: Datum: Jaarverslag

Nadere informatie

7. Behandeling van communicatie en mondmotoriek

7. Behandeling van communicatie en mondmotoriek 7. Behandelng van communcate en mondmotorek 7.2. Slkstoornssen 7.2.3 Wat s de meerwaarde van enterale voedng (va PEG-sonde) ten opzcht van orale voedng bj knderen met CP met slkstoornssen wat betreft voedngstoestand,

Nadere informatie

RAADSINFORMATIEBRIEF 12R.00353

RAADSINFORMATIEBRIEF 12R.00353 RAADSINFORMATIEBRIEF 12R.00353 gemeente WOERDEN Van Wethouder Schreurs Datum : 25 september 2012 Portefeullehouders) : wethouder Scheurs Portefeulle(s) : wethouder Schreurs Contactpersoon : R. Broekmeulen

Nadere informatie

Applicatieportfoliomanagement

Applicatieportfoliomanagement governance Applcateportfolomanagement Governance zet applcatebeheer op scherp Nu applcates steeds nauwer verweven zjn met bedrjfsprocessen, s een gestructureerde aanpak van het applcatebeheer noodzakeljk,

Nadere informatie

Grote Synagoge. Sjoelgasse. Walter Süskindzaal. Snoge (Portugese Synagoge) Museumcafé (JHM) Auditorium (JHM)

Grote Synagoge. Sjoelgasse. Walter Süskindzaal. Snoge (Portugese Synagoge) Museumcafé (JHM) Auditorium (JHM) Zaalverhuur Bjzondere locates voor uw evenement Het Joods Hstorsch Museum heeft verschllende locates beschkbaar voor externe verhuur, elk met een egen functe en sfeer. Zo organseert u samen met het JHM

Nadere informatie

opleidingen ERKEND OPLEIDINGSINSTITUUT VLAAMSE OVERHEID

opleidingen ERKEND OPLEIDINGSINSTITUUT VLAAMSE OVERHEID Academy for Credt Management 2003 - bron van deskundghed opledngen ERKEND OPLEIDINGSINSTITUUT VLAAMSE OVERHEID EEN INITIATIEF VAN GRAYDON BELGIUM NV UITBREIDINGSTRAAT 84 B1 TE 2600 BERCHEM 16DE JAARGANG

Nadere informatie

december jaarverslag 2011 augustus juni februari november oktober september juli april januari

december jaarverslag 2011 augustus juni februari november oktober september juli april januari december maart me jaarverslag 2011 augustus oktober aprl jul februar september november januar jun Inhoudsopgave pagna Omzetten 2 Voorwoord 3 Terugblk drecte 4 Marktplaatsontwkkelng 4 Velbedrjf en logstek

Nadere informatie

Breman, Spaans & Harnas

Breman, Spaans & Harnas Z3-b34 Breman, Spaans & Harnas m a n a g e m e n t c o n s u l t a n t s BRANSTORMSESSE OVER KOSTEN EN EFFECTEN VAN VERVOERMANAGEMENT «SU NHOUDSOPGAVE. Voorwoord pag. 2. Clusterng van vervoermaatregelen

Nadere informatie

LUCIA MARTHAS. Institute for Performing Arts HBO MBO. Talent is only the starting point. Vooropleiding. Leerbedrijf.

LUCIA MARTHAS. Institute for Performing Arts HBO MBO. Talent is only the starting point. Vooropleiding. Leerbedrijf. LUCIA MARTHAS Insttute for Performng Arts Talent s only the startng pont - Irvng Berln - HBO MBO Vooropledng Leerbedrjf Onderwjsvse Voorwoord Het Luca Marthas Insttute for Performng Arts (LMIPA) s een

Nadere informatie

09 -tl- 201 fvan wijzigingen Horeca Exploitatieverordening voor Delft voorheen Exploitatieverordening Horeca 1998

09 -tl- 201 fvan wijzigingen Horeca Exploitatieverordening voor Delft voorheen Exploitatieverordening Horeca 1998 Bjlage: Overzch, Gescand archef datum 09 -tl- 201 fvan wjzgngen Horeca Explotateverordenng voor Delft voorheen Explotateverordenng Horeca 1998 V Algemeen Opschrft Opschrft t f Kern van de wjzgng(en) en

Nadere informatie