NOTULEN ADVIESRAAD DORPSBEELD LOVENDEGEM. Datum: 9 april 2014 Plaats: trouwzaal, Kerkstraat 45 te Lovendegem Begin: 20:05 uur Einde: 20:50 uur

Maat: px
Weergave met pagina beginnen:

Download "NOTULEN ADVIESRAAD DORPSBEELD LOVENDEGEM. Datum: 9 april 2014 Plaats: trouwzaal, Kerkstraat 45 te Lovendegem Begin: 20:05 uur Einde: 20:50 uur"

Transcriptie

1 NOTULEN ADVIESRAAD DORPSBEELD LOVENDEGEM Datum: 9 april 2014 Plaats: trouwzaal, Kerkstraat 45 te Lovendegem Begin: 20:05 uur Einde: 20:50 uur Aanwezig: Koen De Rycke Katrien Van Der Heyden Henk Dierickx Secretaris: Tine De Walsche, dienst ruimtelijke ordening, secretaris Enig agendapunt: Advies uitbrengen over RUP Historische Dorpskern In het Gemeentelijk Ruimtelijk Structuurplan (GRS) van de gemeente werd met betrekking tot de opmaak van een RUP voor de historische dorpskern volgende bepaling opgenomen: KERNBESLISSING 4: OPMAAK RUP HISTORISCHE DORPSKERN LOVENDEGEM De gemeente geeft in een uitvoeringsplan de beeldbepalende gebouwen en straten van de historische dorpskern een bijkomende bescherming o.a. door er een bestemming woongebied met culturele, historische en/of esthetische waarde aan te geven. De niet beschermde beeldbepalende gebouwen dienen bij verbouwing hun aanwezige globale uitzicht en karakteristieke elementen te behouden. Eigentijdse en vernieuwende interpretaties hiervan zijn welkom. Ook vervangende nieuwbouw is mogelijk wanneer daarvoor aantoonbaar een hogere kwaliteit wordt geboden. Voor de beoordeling van verbouwingsprojecten en van vervangende nieuwbouw wordt een deskundige adviesgroep Architectuur of Dorpsbeeld opgericht. Ook de lijst met karaktervolle gebouwen zelf wordt tijdens de opmaak van het uitvoeringsplan aan deze adviesgroep voorgelegd De Adviesraad Dorpsbeeld gaat akkoord met het uitvoeringsplan zoals het voorligt. De Adviesraad Dorpsbeeld bespreekt de lijst met karaktervolle gebouwen, opgenomen in de Inventaris Bouwkundig Erfgoed, gelegen binnen het RUP Historische Dorpskern Lovendegem. Deze worden beschouwd als beeldbepalende gebouwen binnen de dorpskern.

2 Diepestraat 6: Herenhuis van drie traveeën en twee bouwlagen onder schilddak, daterend uit eind XIX. Advies: Herenhuis dat gelijkaardig is aan de woning te Dorp 19 en opgetrokken werd in dezelfde stijl. Er wordt geadviseerd dit pand te bewaren, niet te slopen. Alleen met een bescherming kan de waarde van dit pand worden behouden. Dorp 6: Café zogenaamd "Monte Christo", vermoedelijk voormalige herberg "De Pluim " met "stalling en lochting". Advies: Dit pand heeft geen beeldbepalende waarde voor de dorpskern van Lovendegem en mag in feite geschrapt worden uit de Inventaris Bouwkundig Erfgoed. Volledige sloop mag worden toegestaan. Dorp 17-18: Gelijkaardige huisjes als nr. 10; huidig uitzicht vermoedelijk uit XX Advies: Volgens de kadastrale gegevens van de gemeente en van Kadaster zelf, heeft Dorp 18 nooit bestaan. Het is vervolgens moeilijk vast te stellen welk gebouw bedoeld wordt met Dorp 18. Dit pand heeft geen beeldbepalende waarde voor de dorpskern van Lovendegem en mag in feite geschrapt worden uit de Inventaris Bouwkundig Erfgoed. Volledige sloop mag worden toegestaan.

3 Dorp 19: Herenhuis met aanhorigheden gelegen in een omhaagde voortuin met Beuk afgesloten door twee ijzeren hekken, daterend uit XIX B. Advies: Dit gebouw werd op als monument geklasseerd en dient dan ook bewaard te blijven. Dorp 19: Parochiekerk Sint-Martinus Voor het eerst vermeld in Het eind XV wederopgebouwde kerkje werd grotendeels verwoest door beeldenstormers in XVI B. Advies: Dit Sint-Martinuskerk werd niet als monument geklasseerd, enkel het orgel. De kerk is een beeldbepalend gebouw binnen de dorpskern van Lovendegem en dient dan ook bewaard te blijven. Kasteeldreef 35: Haaks ingeplant huisje van drie traveeën en één bouwlagen onder zadeldak (pannen), vermoedelijk daterend uit eind XVIII. Advies: Deze woning zou beeldbepalend kunnen zijn. Echter door de muur die er gebouwd wordt langs de kant van de straat, is de woning niet zichtbaar en vervolgens niet beeldbepalend. Kasteeldreef 48: Leegstaand boerenhuis van zes traveeën onder zadeldak (pannen), vermoedelijk uit XVIII Advies: Dit gebouw werd gesloopt op en dient geschrapt te worden uit de Inventaris Bouwkundig Erfgoed.

4 Kasteeldreef 57: Herberg z.g. "De Kasteeldreef", gelegen aan de straat, tgov. het gemeentehuis. Kasteeldreef 68: Villa in Art Deco getinte stijl met invloed van het modernisme, opgetrokken ca naar verluidt n.o.v. een architect uit Blankenberge. Kasteeldreef 70: Villa gebouwd in 1928 door dokter E. Cocquet n.o.v. architect L. De Keyser in Art Decostijl. Voortuintje met ijzeren afsluiting tussen Art Deco gemetst muurtje en pijlers met gecementeerde topstukken.

5 Kasteeldreef 72: Voormalige villa van dr. Verstraete, later politiekantoor. Voortuin afgesloten met fraaie gietijzeren hekken. Kasteeldreef 78: Alleenstaand huis van drie traveeën en twee bouwlagen onder schilddak (pannen), vermoedelijk daterend uit XIX B. Kerkstraat 33-35: In oorsprong XVIII-huis gesitueerd op de oude rooilijn met voortuintje. Vermoedelijk nr. 33 (twee traveeën) iets later toegevoegd. Kerkstraat 42: Klein arbeidershuisje van drie traveeën en één bouwlagen onder zadeldak (pannen), daterend uit eind XVIII(?). Kerkstraat 44-46: Eveneens kleinschalige arbeidershuisjes van elk drie traveeën en één bouwlagen onder doorlopend zadeldak (pannen), daterend uit XIX b.

6 Advies: De woningen werden op gesloopt. Deze woningen op het grafisch plan van het RUP Historische Dorpskern verkeerd aangeduid. Deze woningen zijn reeds gesloopt en dienen niet meer opgenomen te worden in het RUP. Kerkstraat 45 Gemeentehuis: Het gemeentehuis van Lovendegem werd op beschermd en dient dan ook bewaard te blijven. Kerkstraat 48 kinderopvang: Thans gerenoveerd herenhuis van zes traveeën en twee bouwlagen onder zadeldak (pannen), daterend uit XIX b. Larestraat 1: Kasteeltje aanpalend in het zuiden aan het RUP, voormalig goed zogenaamd "Laresteen" nabij de Brugse Vaart. Advies: Kasteeltje dat gelijkaardig is aan Kasteel Diepenbroeck, Kasteel Oude Wal, kasteel Appensvoorde of Brughuis,... Er wordt geadviseerd dit pand te bewaren en sloop ongunstig te adviseren. Alleen met een bescherming kan de waarde van dit pand worden behouden. Larestraat 19-19A: Voormalig boerenhuis, thans landhuisje; (later?) geschilderd jaartal 1778 op de l. zijgevel.

7 Schachterijstraat 33-35: Arbeidershuisjes met beschilderde gevel op grijsgeschilderde plint onder doorlopend pannendak, in kern opklimmend tot XVIII d, vermoedelijk later toevoeging van laatste traveeën met deur in zijgevel. Advies: De woningen werden gesloopt op en dienen niet meer vermeld te worden op het grafisch plan van het RUP Historische Dorpskern. Schachterijstraat 41: Alleenstaand herenhuis van vijf traveeën en twee bouwlagen onder schilddak (pannen), daterend uit XIX B. Advies: Deze woning is niet te traceren. Vaartstraat 20: Voorheen "Villa Dr. De Ruyter". Alleenstaand herenhuis van drie traveeën en twee bouwlagen afgedekt met schilddak (pannen), d.m.v. hekken afgesloten voortuin, uit eind XIX. Vaartstraat 42: Voormalig hoevetje, boerenhuisje met later aangebouwd stalletje, thans in gebruik als werkruimte en opslagplaats, daterend uit XVIII. Advies: Dit gebouwtje, dat als bijgebouw fungeert, is niet beeldbepalend voor de dorpskern van Lovendegem en dient dan ook niet bewaard te blijven. Sloop wordt gunstig geadviseerd.

8 Kapel hoek Larestraat Vaartstraat met omgeving (Lovendegem): opgenomen in voorontwerp van lijst van voor bescherming vatbare dorpsgezichten op Kapel hoek Larestraat Kasteeldreef alsmede het landhuis genaamd Laresteen met bijhorend park (Lovendegem): opgenomen in ontwerp van lijst van voor bescherming vatbare dorpsgezichten op Advies: De kapellen kunnen beschouwd worden als kleine landschapselementen die deel uitmaken van het historisch erfgoed. Zij zijn beeldbepalend en belangrijk omwille van hun historische en volkskundige waarde. De kapellen worden beschouwd als deel van een geheel en dienen dan ook behouden te blijven.

Nr Wat Beschrijving Gebruikswaarde Culturele waarde Locuswaarde Beoordeling. Grote erfgoedwaarde (perceel 459e) Relatief grote gebruikswaarde

Nr Wat Beschrijving Gebruikswaarde Culturele waarde Locuswaarde Beoordeling. Grote erfgoedwaarde (perceel 459e) Relatief grote gebruikswaarde Dorp 1 Gemeentehuis en voormalige onderwijzerswoning Opgenomen in de inventaris : (perceel 459e) Onroerend Erfgoed Breed en diep perceel Historische waarde: erkend beeldbepalend gebouw op Afbraak is niet

Nadere informatie

Relicten te Doel en Kieldrecht opgenomen in de inventaris van het bouwkundig erfgoed

Relicten te Doel en Kieldrecht opgenomen in de inventaris van het bouwkundig erfgoed Erfgoedgemeenschap Doel & Polder Relicten te Doel en Kieldrecht opgenomen in de inventaris van het bouwkundig erfgoed 21 oktober 2010 door Denis Malcorps Onderstaande luchtfoto geeft de geplande Ontwikkelingszone

Nadere informatie

7~F12 VLAAMSE REGERING MINISTERIEEL BESLUIT HOUDENDE BESCHERMING ALS MONUMENT, STADS- EN DORPSGEZICHT

7~F12 VLAAMSE REGERING MINISTERIEEL BESLUIT HOUDENDE BESCHERMING ALS MONUMENT, STADS- EN DORPSGEZICHT 7~F12 VLAAMSE REGERING MINISTERIEEL BESLUIT HOUDENDE BESCHERMING ALS MONUMENT, STADS- EN DORPSGEZICHT DE VLAAMSE MINISTER VAN CULTUUR, GEZIN EN WELZIJN, Gelet op de wet van 7 augustus 1931 op het behoud

Nadere informatie

Quickscan Gemeente Drimmelen maart - april 2013

Quickscan Gemeente Drimmelen maart - april 2013 Quickscan Gemeente Drimmelen maart - april 2013 Made Adelstraat 17 Karakteristiek woonhuis onder Mansardedak, ca. 1930. Detailleringen in o.a. het metselwerk zijn kenmerkend voor de bouwperiode en omgeving.

Nadere informatie

Ontwerp RUP s Tiensesteenweg stad en voorstad, park, grootschalige kleinhandel. 4 oktober 2013

Ontwerp RUP s Tiensesteenweg stad en voorstad, park, grootschalige kleinhandel. 4 oktober 2013 Ontwerp RUP s Tiensesteenweg stad en voorstad, park, grootschalige kleinhandel 4 oktober 2013 0. Inleiding INLEIDING SCHEPEN DIRK VANSINA schepen van burgerzaken, monumentenzorg, jeugd, toerisme en feestelijkheden

Nadere informatie

Inventarisatieformulier Stads- en dorpsgezichten gemeente Weert Gebied XI Kroonstraat e.o.

Inventarisatieformulier Stads- en dorpsgezichten gemeente Weert Gebied XI Kroonstraat e.o. Bijlage 3 bij regels Inventarisatie Stads- en dorpsgezicht Inventarisatieformulier Stads- en dorpsgezichten gemeente Weert Gebied XI Kroonstraat e.o. Omvang gebied Wilhelminastraat, Kroonstraat, Julianastraat

Nadere informatie

Complexnummer: Smallepad MG Amersfoort Postbus BP Amersfoort

Complexnummer: Smallepad MG Amersfoort Postbus BP Amersfoort Complexnummer: 515962 Smallepad 5 Stadter-Tolhuijs Aantal complexonderdelen: Monumentnummers van complexonderdelen: 2 515964, 515963 Woonplaats : Gemeente: Provincie: Hoofdadres van hoofdobject: Hoeverweg

Nadere informatie

Bennebroekerlaan 10. Bouwjaar : Circa 1890 Architect : : Neorenaissance-trant met invloed van de Chaletstijl Oorspronkelijke functie : Woonhuis

Bennebroekerlaan 10. Bouwjaar : Circa 1890 Architect : : Neorenaissance-trant met invloed van de Chaletstijl Oorspronkelijke functie : Woonhuis Bennebroekerlaan 10 Straat en huisnummer : Bennebroekerlaan 10 Postcode en plaats : 2121 GR Bennebroek Kadastrale aanduiding : A4647 Complexonderdeel : Naam object : De Lijsterhof Bouwjaar : Circa 1890

Nadere informatie

ERFGOED IN MIJN STRAAT

ERFGOED IN MIJN STRAAT Onroerend Erfgoed Phoenixgebouw Koning Albert II-laan 19, bus 5 1210 Brussel Tel. +32 (0)2 553 16 50 http://www.onroerenderfgoed.be http://inventaris.vioe.be Vlaamse overheid Onroerend Erfgoed ID 1581

Nadere informatie

Het dorp kenmerkt zich door zijn historische kern, de compacte ligging in het open poldergebied en een eigen voorstedelijk woonmilieu.

Het dorp kenmerkt zich door zijn historische kern, de compacte ligging in het open poldergebied en een eigen voorstedelijk woonmilieu. Achtergrondinformatie Bokhoven Ligging in de stad Bokhoven is een typisch dijkdorp aan de zuidkant Maas. Het dorp ligt in het noordwesten van de gemeente s-hertogenbosch. Bokhoven maakt deel uit van stadsdeel

Nadere informatie

Brederodelaan 57-75, 77, Van Ewijckweg 2-8, Duinlustparkweg 3-23

Brederodelaan 57-75, 77, Van Ewijckweg 2-8, Duinlustparkweg 3-23 Brederodelaan 57-75, 77, Van Ewijckweg 2-8, Duinlustparkweg 3-23 Straat en huisnummer : Brederodelaan 57-77, Van Ewijckweg 2-8, Duinlustparkweg 3-23 Postcode en plaats : 2061 KH, 2061 KL, 2061 LA Kadastrale

Nadere informatie

Dorpsstraat 25 Ilpendam

Dorpsstraat 25 Ilpendam Dorpsstraat 25 Ilpendam opmerkingen: Voormalige pastorie, begin 19 de eeuw. Schilddak met geglazuurde oude Hollandse pannen en voorop origineel dakkapel. Originele wanden met origineel voegwerk. Imposant

Nadere informatie

MINISTERIEEL BESLUIT HOUDENDE BESCHERMING ALS MONUMENT, STADS- OF DORPSGEZICHT

MINISTERIEEL BESLUIT HOUDENDE BESCHERMING ALS MONUMENT, STADS- OF DORPSGEZICHT 1,/ /.(! C MINISTERIEEL BESLUIT HOUDENDE BESCHERMING ALS MONUMENT, STADS- OF DORPSGEZICHT DE VLAAMSE MINISTER VAN BINNENLANDSE AANGELEGENHEDEN, CULTUUR, JEUGD EN AMBTENARENZAKEN, Gelet op het decreet van

Nadere informatie

Gebied 14 Hemmen. het gebied is roodgekleurd op de kaart. Welstandsnota Overbetuwe 2010, gebied 14 Hemmen 141

Gebied 14 Hemmen. het gebied is roodgekleurd op de kaart. Welstandsnota Overbetuwe 2010, gebied 14 Hemmen 141 Gebied 14 Hemmen het gebied is roodgekleurd op de kaart Welstandsnota Overbetuwe 2010, gebied 14 Hemmen 141 Gebiedsbeschrijving Structuur Hemmen ligt omringd door het Oeverwallen en stroomruggengebied.

Nadere informatie

Oostgaag 22/Kwakelweg 2, Maasland. Concept

Oostgaag 22/Kwakelweg 2, Maasland. Concept Concept Oostgaag 22, 3155 CG, Kwakelweg 2, 3155 CC Maasland Op de kadastrale minuutkaart van ca. 1825 staat op deze plaats een klein pand met een rechthoekige plattegrond. Het pandje staat op de plaats

Nadere informatie

Wandeling door Oud-Zuilen

Wandeling door Oud-Zuilen Speciaal voor bezoekers van Oud-Zuilen is er een wandelroute door het dorp uitgezet. Deze wandeling voert u langs de mooiste plekjes van Oud-Zuilen. In een tot anderhalf uur leert u de sfeer van dit prachtige

Nadere informatie

Complexnummer:

Complexnummer: : 509880 Smallepad 5 3811 MG Amersfoort Postbus 1600 3800 BP Amersfoort www.cultureelerfgoed.nl T 033 421 74 21 F 033 421 77 99 E info@cultureelerfgoed.nl Verduynen Aantal complexonderdelen Monumentnummers

Nadere informatie

;'A /~" '-I '( ra MINISTERIEEL BESLUIT HOUDENDE BESCHERMING ALS MONUMENT, STADS- OF DORPSGEZICHT

;'A /~ '-I '( ra MINISTERIEEL BESLUIT HOUDENDE BESCHERMING ALS MONUMENT, STADS- OF DORPSGEZICHT r ;'A /~" '-I '( ra.!~ MINISTERIEEL BESLUIT HOUDENDE BESCHERMING ALS MONUMENT, STADS- OF DORPSGEZICHT DE VLAAMSE MINISTER VAN BINNENLANDSE AANGELEGENHEDEN, CULTUUR, JEUGD EN AMBTENARENZAKEN, Gelet op het

Nadere informatie

Gelselaar Beschermd Dorpsgezicht Wat betekent dat?

Gelselaar Beschermd Dorpsgezicht Wat betekent dat? Gelselaar Beschermd Dorpsgezicht Wat betekent dat? Gelselaar is aangewezen als beschermd dorpsgezicht. Het is het tweede beschermde gezicht in de gemeente Berkelland. In 1972 is de Mallumse molen en de

Nadere informatie

Gebied 6 Woonwijken vooroorlogs tot jaren veertig

Gebied 6 Woonwijken vooroorlogs tot jaren veertig Gebied 6 Woonwijken vooroorlogs tot jaren veertig het gebied is roodgekleurd op de kaart Welstandsnota Overbetuwe 2010, gebied 6 Woonwijken vooroorlogs tot jaren veertig 93 Gebiedsbeschrijving Structuur

Nadere informatie

Beeldkwaliteitsplan Voormalige Eurobioscoop en omgeving.

Beeldkwaliteitsplan Voormalige Eurobioscoop en omgeving. Beeldkwaliteitsplan Voormalige Eurobioscoop en omgeving. Inleiding De tender voor de voormalige Eurobioscoop heeft als doel de kwaliteiten van het bijzondere gebouw weer een rol te laten spelen in de nieuwe

Nadere informatie

woonhuis 1925 ca. Kozijnen op detailniveau gewijzigd, samenhang nr. 6

woonhuis 1925 ca. Kozijnen op detailniveau gewijzigd, samenhang nr. 6 STRAAT HUISNR OORSPR. FUNCTIE HUIDIGE FUNCTIE BOUWJAAR VERVOLGSTATUS OPMERKINGEN Achter de Wal 6 woonhuis woonhuis 1923 ca. Nagenoeg gaaf Achter de Wal 7 woonhuis + bedrijf(?) woonhuis 1925 ca. Kozijnen

Nadere informatie

In een vorig artikel is uiteengezet hoe de monumentenwet

In een vorig artikel is uiteengezet hoe de monumentenwet In een vorig artikel is uiteengezet hoe de monumentenwet funktioneert en is opgegeven welke gebouwen in Hilversum door het Rijk beschermd zijn (de z g n o Rijksmonumenten) Van de mogelijkheid om voor objekten

Nadere informatie

Gebied 12 Elst Centrum

Gebied 12 Elst Centrum Gebied 12 Elst Centrum het gebied is roodgekleurd op de kaart Welstandsnota Overbetuwe 2010, gebied 12 Elst centrum 131 Gebiedsbeschrijving Structuur Het centrum van Elst wordt gevormd door de licht gekromde

Nadere informatie

Gelselaar beschermd dorpsgezicht Wat betekent dat?

Gelselaar beschermd dorpsgezicht Wat betekent dat? Gelselaar beschermd dorpsgezicht Wat betekent dat? Het duurt niet lang meer of Gelselaar krijgt de status van beschermd dorpsgezicht. Het zal het tweede beschermde gezicht zijn in de gemeente Berkelland.

Nadere informatie

Kapellekes in Meensel-Kiezegem : Het kapelletje van Spikdoorn.

Kapellekes in Meensel-Kiezegem : Het kapelletje van Spikdoorn. Kapellekes in Meensel-Kiezegem : Het kapelletje van Spikdoorn. https://inventaris.onroerenderfgoed.be vermeldt over deze kapel het volgende : Beknopte karakterisering: Typologie : betreedbare kapellen

Nadere informatie

Noeveren Boom Gezinswoning - Renovatieproject

Noeveren Boom Gezinswoning - Renovatieproject Noeveren 239 2850 Boom Gezinswoning - Renovatieproject Marktoproep aan kandidaat-kopers November 2018 Inhoud 1. Arbeiderswoning... 3 1.1 Beschrijving... 3 1.2 Ligging en bereikbaarheid... 5 1.3 Kadastrale

Nadere informatie

Naamsestraat. BIJZONDER PLAN VAN AANLEG L6b GOEDGEKEURD BIJ MB VAN 22/12/2003 STAD LEUVEN VOORSCHRIFTEN

Naamsestraat. BIJZONDER PLAN VAN AANLEG L6b GOEDGEKEURD BIJ MB VAN 22/12/2003 STAD LEUVEN VOORSCHRIFTEN STAD LEUVEN BIJZONDER PLAN VAN AANLEG L6b Naamsestraat Gedeeltelijke herziening van het BPA L6 Naamsestraat, goedgekeurd bij KB van 19/07/1963 en gedeeltelijk gewijzigd bij MB van 24/07/1987 GOEDGEKEURD

Nadere informatie

Complexnummer:

Complexnummer: 515765 Brakestein Aantal complexonderdelen: Monumentnummers van complexonderdelen: 6 515764, 515766, 515767, 515768, 515770, 515771 Hoofdadres van hoofdobject: Ridderstraat 88 4902 AC Complexomschrijving:

Nadere informatie

47003-bkp-v BESTEMMINGSPLAN "WONINGBOUW OSSENDRECHTSEWEG 38, HOOGERHEIDE" 1 INLEIDING Aanleiding en doel...

47003-bkp-v BESTEMMINGSPLAN WONINGBOUW OSSENDRECHTSEWEG 38, HOOGERHEIDE 1 INLEIDING Aanleiding en doel... GEMEENTE WOENSDRECHT BESTEMMINGSPLAN "WONINGBOUW OSSENDRECHTSEWEG 38, HOOGERHEIDE" BIJLAGE 5 bij de TOELICHTING BEELDKWALITEITSPLAN Inhoudsopgave 1 INLEIDING... 2 1.1 Aanleiding en doel... 2 1.2 Ligging

Nadere informatie

Complexnummer: Smallepad MG Amersfoort Postbus BP Amersfoort

Complexnummer: Smallepad MG Amersfoort Postbus BP Amersfoort Complexnummer: 514503 Smallepad 5 Wooncomplex Aantal complexonderdelen: Monumentnummers van complexonderdelen: 3 514505, 514504, 8164 Woonplaats : Gemeente: Provincie: Hoofdadres van hoofdobject: BY Loseweg

Nadere informatie

Onder de Linden. Beheersplan beschermd dorpsgezicht Oud-Rekem

Onder de Linden. Beheersplan beschermd dorpsgezicht Oud-Rekem Juridische toestand Beschermd als DG bij M.B. van 28 september 1994: Oude kern Rekem Vastgestelde archeologische zone Historische stadskern van Oud-Rekem : ID 11915 Wetenschappelijke inventaris, houtige

Nadere informatie

Kerngegevens gemeentelijk monument: Adres : Margarethastraat 33

Kerngegevens gemeentelijk monument: Adres : Margarethastraat 33 Kerngegevens gemeentelijk monument: Monumentnummer : GM094 Naam monument : n.v.t. Adres : Margarethastraat 33 Postcode en plaats : 6014 AD Ittervoort Kadastrale aanduiding : ITV00 sectie B nr(s) 1138 Coördinaten

Nadere informatie

El CI landschapsatlas

El CI landschapsatlas Geoportaal I Onroerend Erfgoed pagina 1 van 2 m r?einstreetf.lao (httoliwww.00ensireeunao_orq/copyright) contributors. Legende Beschermd Onroerend Erfgoed -1 cultuurhistorische landschappen o archeologische

Nadere informatie

Typering van het monument: Voormalige boerderij met woongedeelte in een traditionele, negentiende-eeuwse bouwstijl.

Typering van het monument: Voormalige boerderij met woongedeelte in een traditionele, negentiende-eeuwse bouwstijl. Kerngegevens gemeentelijk monument: Monumentnummer : GM081 Naam monument : Pand 'Peeters' Adres : Kasteelstraat 9 Postcode en plaats : 6085 BH Horn Kadastrale aanduiding : HOR02 sectie D nr(s) 2105 Coördinaten

Nadere informatie

Als gevolg aan uw aanvraag van 4/12/2017, ontvangen op 4/12/2017, met referentie gevraagde gegevens over. IDENTIFICATIE VAN HET ONROEREND GOED

Als gevolg aan uw aanvraag van 4/12/2017, ontvangen op 4/12/2017, met referentie gevraagde gegevens over. IDENTIFICATIE VAN HET ONROEREND GOED Willebroek, 11 december 2017 Iva-Innova Gemeente Willebroek Pastorijstraat 1 2830 Willebroek u/ref.mail: alex.vanbeersel@willebroek.be o/ref Volgnr.: 2017/763 Als gevolg aan uw aanvraag van 4/12/2017,

Nadere informatie

ROUTEBESCHRIJVING STADSWANDELING OIRSCHOT

ROUTEBESCHRIJVING STADSWANDELING OIRSCHOT ROUTEBESCHRIJVING STADSWANDELING OIRSCHOT Een van de mooiste marktpleinen van Brabant ligt in Oirschot. Dit marktplein is beschermd dorpsgezicht en de kastanje- en lindebomen, de gaaf bewaarde oude huizen,

Nadere informatie

GEMEENTE OLDEBROEK gemeentelijk monument; raadsbesluit 24 juni 2003

GEMEENTE OLDEBROEK gemeentelijk monument; raadsbesluit 24 juni 2003 straat + huisnummer : Zuiderzeestraatweg 230 postcode + plaats : 8096 CH OLDEBROEK naam object : kadastrale aanduiding : gemeente Oldebroek, sectie AF, nr. 275 bescherming : gemeentelijk monument registratienummer

Nadere informatie

WZNH. Adviescommissies voor ruimtelijke kwaliteit

WZNH. Adviescommissies voor ruimtelijke kwaliteit WZNH Adviescommissies voor ruimtelijke kwaliteit Adviezen Monumenten- en Welstandscommissie Waterland Commissie Waterland Aantal adviesaanvragen: 7 Vergaderdatum Waarvan herhalingen: 1 Vergaderlocatie

Nadere informatie

Complexnummer: Smallepad MG Amersfoort Postbus BP Amersfoort

Complexnummer: Smallepad MG Amersfoort Postbus BP Amersfoort Complexnummer: 491711 Smallepad 5 Kruiswegpark Aantal complexonderdelen: Monumentnummers van complexonderdelen: 3 491726, 491720, 491714 Woonplaats : Gemeente: Provincie: Hoofdadres van hoofdobject: Complexomschrijving:

Nadere informatie

BPA NR.31 SCHOONBROEKSTRAAT EN OMGEVING

BPA NR.31 SCHOONBROEKSTRAAT EN OMGEVING BPA NR.31 SCHOONBROEKSTRAAT EN OMGEVING Pagina 1 van 5 STEDENBOUWKUNDIGE VOORSCHRIFTEN ART. 1.- ZONE VOOR HOOFDGEBOUWEN eengezinshuizen met 1 verdieping 1. Hoogte: 6.10m gemeten tussen voetpad en bovenrand

Nadere informatie

Gebied 5 Historische invalswegen

Gebied 5 Historische invalswegen Gebied 5 Historische invalswegen Welstandsnota Overbetuwe 2010, gebied 5 Historische invalswegen 81 het gebied is roodgekleurd op de kaart Welstandsnota Overbetuwe 2010, gebied 5 Historische invalswegen

Nadere informatie

Complexnummer: Smallepad MG Amersfoort Postbus BP Amersfoort

Complexnummer: Smallepad MG Amersfoort Postbus BP Amersfoort Complexnummer: 525287 Smallepad 5 3811 MG Amersfoort Postbus 1600 3800 BP Amersfoort www.cultureelerfgoed.nl T 033 421 74 21 F 033 421 77 99 E info@cultureelerfgoed.nl Complexnaam: Veelust Aantal complexonderdelen:

Nadere informatie

ERFGOED IN MIJN STRAAT. Over de inventaris van het bouwkundig erfgoed

ERFGOED IN MIJN STRAAT. Over de inventaris van het bouwkundig erfgoed ERFGOED IN MIJN STRAAT Over de inventaris van het bouwkundig erfgoed http://inventaris.vioe.be ID 39170 VIOE, Kris Vandevorst 2 WAT IS DE INVENTARIS VAN HET BOUWKUNDIG ERFGOED? Een online inventaris De

Nadere informatie

Stedenbouwkundige voorschriften. Artikel 1: Zone voor hoofdgebouwen

Stedenbouwkundige voorschriften. Artikel 1: Zone voor hoofdgebouwen Stedenbouwkundige voorschriften Artikel 1: Zone voor hoofdgebouwen A. Bestemming: 1. woonhuizen met één verdieping op de percelen gemerkt 1V op het plan; 2. woonhuizen met 2,3 en 6 verdiepingen op de percelen

Nadere informatie

Monumentnummer*:

Monumentnummer*: Monumentnummer*: 506880 Smallepad 5 3811 MG Amersfoort Postbus 1600 3800 BP Amersfoort www.cultureelerfgoed.nl T 033 421 74 21 F 033 421 77 99 E info@cultureelerfgoed.nl Status: rijksmonument Inschrijving

Nadere informatie

Complexnummer: Smallepad MG Amersfoort Postbus BP Amersfoort

Complexnummer: Smallepad MG Amersfoort Postbus BP Amersfoort Complexnummer: 511054 Smallepad 5 Boerderijcomplex Aantal complexonderdelen: Monumentnummers van complexonderdelen: 3 511057, 511056, 511055 Woonplaats : Gemeente: Provincie: Hoofdadres van hoofdobject:

Nadere informatie

NOTITIE aanbouw aan monument t Dorp 133, Heesch d.d. 15 juni Aanleiding.

NOTITIE aanbouw aan monument t Dorp 133, Heesch d.d. 15 juni Aanleiding. NOTITIE aanbouw aan monument t Dorp 133, Heesch d.d. 15 juni 2015 Aanleiding. De eigenaar van de percelen tussen en t Vijfeiken, kadastrale nrs. 6500, 6637, 6638 en 5475, Muller- Wagemakers, heeft het

Nadere informatie

STAD BRUGGE Assebroek

STAD BRUGGE Assebroek STAD BRUGGE Assebroek Oktober 2011 Mercedes Van Volcem RUIMTE VOOR ONROEREND ERFGOED Authenticiteit Erfgoed Beschermde monumenten, stads- en dorpsgezichten stadsgezicht 1. panden met trapgevel (café De

Nadere informatie

Heilig Hart Kerk en Kapucijnen klooster te Langeweg. Kloosterlaan 6; 8; 10

Heilig Hart Kerk en Kapucijnen klooster te Langeweg. Kloosterlaan 6; 8; 10 Heilig Hart Kerk en Kapucijnen klooster te Langeweg Kloosterlaan 6; 8; 10 Foto's Heilig Hart Kerk en Kapucijnen klooster te Langeweg Kenmerken Postcode/plaats Kloosterlaan 6;8;10 4772 RA Langeweg Oorspronkelijke

Nadere informatie

DE VLAAMSE MINISTER VAN CULTUUR, GEZIN EN WELZIJN,

DE VLAAMSE MINISTER VAN CULTUUR, GEZIN EN WELZIJN, MINISTERIEEL BESLUIT HOUDENDE BESCHERMING ALS MONUMENT, STADS- EN DORPSGEZICHT DE VLAAMSE MINISTER VAN CULTUUR, GEZIN EN WELZIJN, Gelet op het decreet van 3 maart 1976 tot bescherming van monumenten, stads-

Nadere informatie

Kerngegevens gemeentelijk monument: Adres : Stationstraat 17. Kadastrale aanduiding : BXM00 sectie E nr(s) 85 Coördinaten : x: y:

Kerngegevens gemeentelijk monument: Adres : Stationstraat 17. Kadastrale aanduiding : BXM00 sectie E nr(s) 85 Coördinaten : x: y: Kerngegevens gemeentelijk monument: Monumentnummer : GM017 Naam monument : n.v.t. Adres : Stationstraat 17 Postcode en plaats : 6095 BR Baexem Kadastrale aanduiding : BXM00 sectie E nr(s) 85 Coördinaten

Nadere informatie

BESCHRIJVING VAN DE BOERDERIJEN EN BIJGEBOUWEN T.B.V. DE INSTANDHOUDING OF SLOOP VAN DE BIJGEBOUWEN EN ERFVERBETERING.

BESCHRIJVING VAN DE BOERDERIJEN EN BIJGEBOUWEN T.B.V. DE INSTANDHOUDING OF SLOOP VAN DE BIJGEBOUWEN EN ERFVERBETERING. BESCHRIJVING VAN DE BOERDERIJEN EN BIJGEBOUWEN T.B.V. DE INSTANDHOUDING OF SLOOP VAN DE BIJGEBOUWEN EN ERFVERBETERING. In het algemeen kan worden opgemerkt dat de hierna te beschrijven en te handhaven

Nadere informatie

STEDENBOUWKUNDIGE VOORSCHRIFTEN

STEDENBOUWKUNDIGE VOORSCHRIFTEN STEDENBOUWKUNDIGE VOORSCHRIFTEN ALGEMENE VOORSCHRIFTEN Gebouwen en constructies voor gemeenschapsvoorzieningen en openbaar nut kunnen in het volledige plangebied voorzien worden mits ze qua volume en voorkomen

Nadere informatie

Ruimtelijke randvoorwaarden V.d. Valk Boumanweg 236

Ruimtelijke randvoorwaarden V.d. Valk Boumanweg 236 Ruimtelijke randvoorwaarden V.d. Valk Boumanweg 236 Gemeente Leiderdorp Marije Stelloo Januari 2016 Inventarisatie en aandachtspunten De villa aan de Van der Valk Boumanweg 236 is gelegen in het Oude Rijn

Nadere informatie

Brouwerskolkweg 14. Oorspronkelijke functie : Dienstwoning. Datum foto :

Brouwerskolkweg 14. Oorspronkelijke functie : Dienstwoning. Datum foto : Brouwerskolkweg 14 Straat en huisnummer : Brouwerskolkweg 14 Postcode en plaats : 2051 ED Overveen Kadastrale aanduiding : B6293 Complexonderdeel : Duinlust Naam object : Bouwjaar : 1906 Architect : C.

Nadere informatie

Nieuwlandsedijk 7 Woning van bescheiden formaat onder zadeldak, ca Traditioneel-ambachtelijke bouwtrant. IJsselsteen. Verkeert, op de voordeur

Nieuwlandsedijk 7 Woning van bescheiden formaat onder zadeldak, ca Traditioneel-ambachtelijke bouwtrant. IJsselsteen. Verkeert, op de voordeur Molenweg 1 Langgevelboerderij, ca. 1850. Traditioneel-ambachtelijke bouwtrant. Het gebouw is volledig in gebruik als woonhuis. Hiertoe zijn in het dak van het voormalige bedrijfsgedeelte dakramen aangebracht.

Nadere informatie

INDIVIDUELE TAAK ARCHITECTUURTYPOLOGIE

INDIVIDUELE TAAK ARCHITECTUURTYPOLOGIE INDIVIDUELE TAAK ARCHITECTUURTYPOLOGIE Mathijs Roelens MAK/1B2 mathijs.roelens.w0030@student.hogent.be 1 VOORSTELLING PAND 1.1 Gebouw Het is niet eenvoudig om een pand te vinden met een specifieke bouwstijl.

Nadere informatie

Krullenlaan 3. Oorspronkelijke functie : Dienstwoning en schuur. Datum foto : 23-10-2010

Krullenlaan 3. Oorspronkelijke functie : Dienstwoning en schuur. Datum foto : 23-10-2010 Krullenlaan 3 Straat en huisnummer : Krullenlaan 3 Postcode en plaats : 2061 HT Bloemendaal Kadastrale aanduiding : F746 Complexonderdeel : Schapenduinen Naam object : Bouwjaar : Eind 19 de eeuw (hoofdmassa),

Nadere informatie

Ruimtelijke motivering ten behoeve van een dakopbouw op het pand van de voormalige V&D aan de Schapenmarkt 4-6

Ruimtelijke motivering ten behoeve van een dakopbouw op het pand van de voormalige V&D aan de Schapenmarkt 4-6 Ruimtelijke motivering ten behoeve van een dakopbouw op het pand van de voormalige V&D aan de Schapenmarkt 4-6 Gemeente s-hertogenbosch december 2016 Inhoudsopgave 1.1 Inleiding 1.2 Aanleiding 1.3 Vigerend

Nadere informatie

OW0301 Site Capellegoed, Ledegem (Rollegem-Kapelle)

OW0301 Site Capellegoed, Ledegem (Rollegem-Kapelle) OW0301 Site Capellegoed, Ledegem (Rollegem-Kapelle) Figuur 1: orthofoto het Capellegoed en omgeving Figuur 2: foto s van het Capellegoed en omgeving Figuur 3 : site Capellegoed in het voorontwerp RUP

Nadere informatie

Complexnummer: Smallepad MG Amersfoort Postbus BP Amersfoort

Complexnummer: Smallepad MG Amersfoort Postbus BP Amersfoort Complexnummer: 476058 Smallepad 5 3811 MG Amersfoort Postbus 1600 3800 BP Amersfoort www.cultureelerfgoed.nl T 033 421 74 21 F 033 421 77 99 E info@cultureelerfgoed.nl Complexnaam: Schuddegeest Aantal

Nadere informatie

GEMEENTE HOUTHALEN ~ HELCHTEREN SECT/E E, ~~ DE HEIDE

GEMEENTE HOUTHALEN ~ HELCHTEREN SECT/E E, ~~ DE HEIDE GEMEENTE HOUTHALEN ~ HELCHTEREN (Houtha/QD ) 2 q af de/ing SECT/E E, ~~ DE HEIDE \ \ MINISTERIE VAN OPENBARE WERKEN - VLAAMSE AANGELEGENHEDEN STAATSSECRETARIAAT VOOR STREEKECONOMIE Bestuur van de Stedebouw

Nadere informatie

Brederodelaan 50, 50a

Brederodelaan 50, 50a Brederodelaan 50, 50a Straat en huisnummer : Brederodelaan 50, 50a Postcode en plaats : 2061 KK Bloemendaal Kadastrale aanduiding : A11414 Complexonderdeel : Meer en Berg Naam object : Hoogzicht Bouwjaar

Nadere informatie

Quickscan Gemeente Drimmelen maart - april 2013

Quickscan Gemeente Drimmelen maart - april 2013 Quickscan Gemeente Drimmelen maart - april 2013 Wagenberg, Brouwerijstraat 3 Woonhuis met garage, ca. 1910. Kenmerken van Jugendstil. Rijk gedetailleerde voorgevel in rode strengperssteen met speklagen

Nadere informatie

Typering van het monument: Karakteristiek woonhuis voorzien van een pleisterlaag op L-vormige plattegrond daterende uit circa 1910.

Typering van het monument: Karakteristiek woonhuis voorzien van een pleisterlaag op L-vormige plattegrond daterende uit circa 1910. Kerngegevens gemeentelijk monument: Monumentnummer : GM052 Naam monument : n.v.t. Adres : Napoleonsweg 33 Postcode en plaats : 6081 AA Haelen Kadastrale aanduiding : HLN02 sectie B nr(s) 1000 Coördinaten

Nadere informatie

Deelgebied 4, Vorchten. 1. Beschrijving bestaande situatie

Deelgebied 4, Vorchten. 1. Beschrijving bestaande situatie Deelgebied 4, Vorchten 1. Beschrijving bestaande situatie der tijden zijn aanbouwen gerealiseerd, soms opvallend qua massa maar zodanig rekening houdend met de locatie en zichten dat zij geen afbreuk doen

Nadere informatie

Complexnummer: Smallepad MG Amersfoort Postbus BP Amersfoort

Complexnummer: Smallepad MG Amersfoort Postbus BP Amersfoort Complexnummer: 518134 Smallepad 5 Herberg Vlietzicht Aantal complexonderdelen: Monumentnummers van complexonderdelen: 3 518137, 518136, 518135 Woonplaats : Gemeente: Provincie: Hoofdadres van hoofdobject:

Nadere informatie

MINISTERIEEL BESLUIT HOUDENDE BESCHERMING ALS MONUMENT, STADS- OF DORPSGEZICHT

MINISTERIEEL BESLUIT HOUDENDE BESCHERMING ALS MONUMENT, STADS- OF DORPSGEZICHT MINISTERIEEL BESLUIT HOUDENDE BESCHERMING ALS MONUMENT, STADS- OF DORPSGEZICHT DE VLAAMSE MINISTER VAN BINNENLANDSE AANGELEGENHEDEN, AMBTENARENZAKEN EN BUITENLANDS BELEID, Gelet op het decreet van 3 maart

Nadere informatie

Officiele Beschrijving

Officiele Beschrijving Officiele Beschrijving Arbeidershuisje van vier traveeën en één bouwlaag onder overkragend zadeldak (pannen, nok loodrecht op de straat), uit de 19de eeuw. Witgeschilderde gevel op gepikte plint. Getoogde

Nadere informatie

KARAKTERISTIEKE OBJECTEN WINSCHOTEN NOORD. 8 september 2017

KARAKTERISTIEKE OBJECTEN WINSCHOTEN NOORD. 8 september 2017 KARAKTERISTIEKE OBJECTEN WINSCHOTEN NOORD 8 september 2017 Karakteristieke objecten Winschoten Noord 8 september 2017 Inhoud 1. Lijst karakteristieke objecten Winschoten Noord 2. Waarderingscriteria WINSCHOTEN

Nadere informatie

Complexnummer:

Complexnummer: : 515519 Smallepad 5 3811 MG Amersfoort Postbus 1600 3800 BP Amersfoort www.cultureelerfgoed.nl T 033 421 74 21 F 033 421 77 99 E info@cultureelerfgoed.nl Rusthoven Aantal complexonderdelen Monumentnummers

Nadere informatie

LINTBEBOUWING (sterke samenhang)

LINTBEBOUWING (sterke samenhang) 5 LINTBEBOUWING (sterke samenhang) Gebiedsbeschrijving In de na-oorlogse periode is op nieuwe plaatsen en in het verlengde van bestaande linten, nieuwe lintbebouwing gerealiseerd. Doordat deze linten in

Nadere informatie

,)L 1 MINISTERIEEL BESLUIT HOUDENDE BESCHERMING ALS MONUMENT, STADS- OF DORPSGEZICHT

,)L 1 MINISTERIEEL BESLUIT HOUDENDE BESCHERMING ALS MONUMENT, STADS- OF DORPSGEZICHT ti? '),,)L 1 MINISTERIEEL BESLUIT HOUDENDE BESCHERMING ALS MONUMENT, STADS- OF DORPSGEZICHT DE VLAAMSE MINISTER VAN FINANCIËN EN BEGROTING EN RUIMTELIJKE ORDENING, Gelet op de bijzondere wet van 8 augustus

Nadere informatie

Patronaatstraat 2 en 4

Patronaatstraat 2 en 4 Patronaatstraat 2 en 4 Dubbel woonhuis, 1931. Expressionistische baksteenarchitectuur. Vrijwel symmetrisch gebouwd, op de erker na. Beeldbepalend gebroken schilddak met overstek. Patronaatstraat 5 Dubbel

Nadere informatie

Verkoopbrochure Kerkstraat 57 te Lepelstraat 1

Verkoopbrochure Kerkstraat 57 te Lepelstraat 1 Verkoopbrochure Kerkstraat 57 te Lepelstraat 1 Inhoudsopgave 1. OMSCHRIJVING OBJECT... 3 2. VERKOOPPROCEDURE... 5 BIJLAGEN - Plattegronden - Kaart Lepelstraat - Kaart bestemmingsplan - Bestemmingsplanvoorschriften

Nadere informatie

Ligging van het boerderijcomplex aan de Polder, in het buitengebied van Gendt. De voormalige steenoven maakt deel uit van dit complex.

Ligging van het boerderijcomplex aan de Polder, in het buitengebied van Gendt. De voormalige steenoven maakt deel uit van dit complex. WAARDESTELLING VOORMALIGE STEENOVEN gemeente : LINGEWAARD postcode + plaats : 6691 MG Gendt straat + huisnr. : Polder 37 oorspr. functie huidige functie bouwjaar architect bouwstijl : Restant voormalige

Nadere informatie

Ruimtelijke onderbouwing t.b.v. een omgevingsvergunning voor de splitsing van een woning aan de St. Maartenstraat 7 te Doornenburg

Ruimtelijke onderbouwing t.b.v. een omgevingsvergunning voor de splitsing van een woning aan de St. Maartenstraat 7 te Doornenburg Ruimtelijke onderbouwing t.b.v. een omgevingsvergunning voor de splitsing van een woning aan de St. Maartenstraat 7 te Doornenburg d.d. 22-04-2014 Omgevingsdienst Regio Arnhem Datum ontvangst : Zaaknummer

Nadere informatie

Voormalige gemeente Jacobswoude

Voormalige gemeente Jacobswoude Voormalige gemeente Jacobswoude Volgnr 1 Jacobswoude Leimuiden Plaatselijke aanduiding Willem van de Veldenweg 69 Kadastrale aanduiding Leimuiden, sectie A, nr. 3047 Woonhuis bij school Woonhuis Bouwstijl

Nadere informatie

VLAAMSE GEMEENSCHAP MINISTERIEEL BESLUIT HOUDENDE BESCHERMING VAN MONUMENTEN, STADS- EN DORPSGEZICHTEN. VAN RUIMTELIJKE ORDENING

VLAAMSE GEMEENSCHAP MINISTERIEEL BESLUIT HOUDENDE BESCHERMING VAN MONUMENTEN, STADS- EN DORPSGEZICHTEN. VAN RUIMTELIJKE ORDENING , ' 23tL( VLAAMSE GEMEENSCHAP MINISTERIEEL BESLUIT HOUDENDE BESCHERMING VAN MONUMENTEN, STADS- EN DORPSGEZICHTEN. DE EN GEMEENSCHAPSMINISTER HUISVESTING, VAN RUIMTELIJKE ORDENING Gelet op de wet van 7

Nadere informatie

MINISTERIEEL BESLUIT HOUDENDE BESCHERMING VAN MONUMENTEN, STADS- EN DORPSGEZICHTEN. KORTRIJK : Bescherming van 14 monumenten en een stadsgezicht.

MINISTERIEEL BESLUIT HOUDENDE BESCHERMING VAN MONUMENTEN, STADS- EN DORPSGEZICHTEN. KORTRIJK : Bescherming van 14 monumenten en een stadsgezicht. joto /lrl/7/56 ";o(, I! MINISTERIEEL BESLUIT HOUDENDE BESCHERMING VAN MONUMENTEN, STADS- EN DORPSGEZICHTEN. KORTRIJK : Bescherming van 14 monumenten en een stadsgezicht. DE VLAAMSE MINISTER VAN CULTUUR,

Nadere informatie

gemeente Koksijde 10/06/2008 VLM Brugge

gemeente Koksijde 10/06/2008 VLM Brugge Het erfgoedbeleid van de gemeente Koksijde Winvorm 10/06/2008 VLM Brugge Het erfgoedbeleid van de gemeente Koksijde Inventaris van het bouwkundige erfgoed Gemeentelijk erfgoedbeleid Sint-Idesbald anno

Nadere informatie

Complexnummer:

Complexnummer: Complexnummer: 515153 Smallepad 5 3811 MG Amersfoort Postbus 1600 3800 BP Amersfoort www.cultureelerfgoed.nl T 033 421 74 21 F 033 421 77 99 E info@cultureelerfgoed.nl Amstelrust Aantal complexonderdelen

Nadere informatie

BESCHRIJVING VAN DE IMPACT VAN DE WERKEN OP DEZE ERFGOEDELEMENTEN EN -KENMERKEN

BESCHRIJVING VAN DE IMPACT VAN DE WERKEN OP DEZE ERFGOEDELEMENTEN EN -KENMERKEN ONDERWERP VAN DE AANVRAAG: Verbouwingen aan Stadsvilla: vernieuwen schrijnwerk en vergroten dakkapel Ligging: Onze-Lieve-Vrouwstraat 46, 3000 Leuven Kadastrale gegevens: LEUVEN afdeling 4, sectie D, perceel

Nadere informatie

WZNH. Adviseurs ruimtelijke kwaliteit

WZNH. Adviseurs ruimtelijke kwaliteit WZNH Adviezen Monumenten- en Welstandscommissie Waterland Adviseurs ruimtelijke kwaliteit Vastgesteld: Commissie Waterland Aantal adviesaanvragen: 3 Vergaderdatum Waarvan herhalingen: 2 Vergaderlocatie

Nadere informatie

Brouwerij De Kroon. Marcellienstraat 18 te Geleen. Samenvatting

Brouwerij De Kroon. Marcellienstraat 18 te Geleen. Samenvatting Brouwerij De Kroon Marcellienstraat 18 te Geleen Samenvatting Dit rijksmonumentale complex is een typisch voorbeeld van een verscholen parel in een beschermd dorpsgebied. Verscholen in de kern van Oud-Geleen

Nadere informatie

Complexnummer:

Complexnummer: Complexnummer: 509825 Smallepad 5 3811 MG Amersfoort Postbus 1600 3800 BP Amersfoort www.cultureelerfgoed.nl T 033 421 74 21 F 033 421 77 99 E info@cultureelerfgoed.nl - Aantal complexonderdelen Monumentnummers

Nadere informatie

HEERENWEG 50 BARSINGERHORN

HEERENWEG 50 BARSINGERHORN HEERENWEG 50 BARSINGERHORN 475.000 k.k. www.heerenweg50.nl Heerenweg 50, Barsingerhorn EXCLUSIEF OBJECT * PRACHTIGE LIGGING * WERKEN & WONEN COMBINEREN Altijd al willen wonen in een fraai en karakteristiek

Nadere informatie

Met gepaste trots bieden wij hierbij een 2-tal objecten aan, te weten de Dorpsstraat 210 en Dorpsstraat 212.

Met gepaste trots bieden wij hierbij een 2-tal objecten aan, te weten de Dorpsstraat 210 en Dorpsstraat 212. Dorpsstraat 210 3925KH Scherpenzeel 975.000,- k.k. Vrijstaande woning Rust en levendigheid combineren? Het 'Oude Gemeentehuis' aan Dorpsstraat 210 en 212 in Scherpenzeel (Gld.) biedt de levendigheid

Nadere informatie

Monumentenadviescommissie. Waardestelling gemeentelijk monument. Naam Transformatorhuisje Adres Kastanjelaan 2, Aalsmeer Bouwjaar 1939 Architect PEN

Monumentenadviescommissie. Waardestelling gemeentelijk monument. Naam Transformatorhuisje Adres Kastanjelaan 2, Aalsmeer Bouwjaar 1939 Architect PEN Monumentenadviescommissie Waardestelling gemeentelijk monument Naam Transformatorhuisje Adres Kastanjelaan 2, Aalsmeer Bouwjaar 1939 Architect PEN Inleiding Transformatorhuisjes ook wel hoogspanningsgebouwtjes

Nadere informatie

BEOORDELINGSCRITERIA WELSTAND. Algemeen

BEOORDELINGSCRITERIA WELSTAND. Algemeen BEOORDELINGSCRITERIA WELSTAND Algemeen Doel In dit document worden richtlijnen beschreven voor de vormgeving van de bebouwing en de openbare ruimte in het stedenbouwkundig plan de Hoge Varen. Dit document

Nadere informatie

Typering van het monument: Woonhuis uit 1896 dat deel uitmaakt van de historische bebouwingsstructuur van de dorpskern Hunsel.

Typering van het monument: Woonhuis uit 1896 dat deel uitmaakt van de historische bebouwingsstructuur van de dorpskern Hunsel. Kerngegevens gemeentelijk monument: Monumentnummer : GM088 Naam monument : n.v.t. Adres : Jacobusstraat 2 Postcode en plaats : 6013 KK Hunsel Kadastrale aanduiding : HSL00 sectie B nr(s) 2771 Coördinaten

Nadere informatie

Toelichting wijzigingsplan splitsing woonboerderij Speurgt 6/6a te Bakel

Toelichting wijzigingsplan splitsing woonboerderij Speurgt 6/6a te Bakel Toelichting wijzigingsplan splitsing woonboerderij Speurgt 6/6a te Bakel Pagina 1 van 6 Inhoudsopgave : Initiatief Toelichting provinciaal beleid Toelichting gemeentelijk beleid Pagina 2 van 6 Initiatief

Nadere informatie

Donkerelaan 20. Straat en huisnummer : Donkerelaan 20 Postcode en plaats : 2061 JM Bloemendaal Kadastrale aanduiding : A9941 Complexonderdeel :

Donkerelaan 20. Straat en huisnummer : Donkerelaan 20 Postcode en plaats : 2061 JM Bloemendaal Kadastrale aanduiding : A9941 Complexonderdeel : Donkerelaan 20 Straat en huisnummer : Donkerelaan 20 Postcode en plaats : 2061 JM Bloemendaal Kadastrale aanduiding : A9941 Complexonderdeel : Naam object : Oude Dorpshuis Bouwjaar : 1929 Architect : H.W.

Nadere informatie

Kaart met bescherming

Kaart met bescherming Kaart met bescherming Gemeentelijke Monumentenlijst monumentnr. GM229 Pagina 4 van 4 - 2 - gelet op: de verordening Cultuurhistorie Sittard-Geleen 2008 ; besluit: Het object Veestraat 72 te Sittard op

Nadere informatie

Complexnummer:

Complexnummer: : 515647 Smallepad 5 3811 MG Amersfoort Postbus 1600 3800 BP Amersfoort www.cultureelerfgoed.nl T 033 421 74 21 F 033 421 77 99 E info@cultureelerfgoed.nl Aantal complexonderdelen Monumentnummers van complexonderdelen

Nadere informatie

8. Haarstraat. 9. Nijverdalseweg. 7. Esstraat, Blinde Banisweg en Welleweg

8. Haarstraat. 9. Nijverdalseweg. 7. Esstraat, Blinde Banisweg en Welleweg 7. Esstraat, Blinde Banisweg en Welleweg 8. Haarstraat 9. Nijverdalseweg De Esstraat vormt de oude verbinding tussen de kern van Rijssen naar de oude Esgronden. Nabij de aansluiting van de Tabaksgaarden

Nadere informatie

Inhoudsopgave. 1 Inleiding Aanleiding Doelstelling 1. 2 Beeldkwaliteit 3. Ontwikkeling 16 woningen Tesselmansgoed te Maasbree

Inhoudsopgave. 1 Inleiding Aanleiding Doelstelling 1. 2 Beeldkwaliteit 3. Ontwikkeling 16 woningen Tesselmansgoed te Maasbree Inhoudsopgave 1 Inleiding 1 1.1 Aanleiding 1 1.2 Doelstelling 1 2 Beeldkwaliteit 3 Ontwikkeling 16 woningen Tesselmansgoed te Maasbree Deelgebied Tesselmansgoed in Stedenbouwkundig plan In Den Bosch, fase

Nadere informatie

BEELDKWALITEITS PARAGRAAF HOEK MOLENBERGLAAN ST. FRANCISCUSWEG HEERLEN

BEELDKWALITEITS PARAGRAAF HOEK MOLENBERGLAAN ST. FRANCISCUSWEG HEERLEN BEELDKWALITEITS PARAGRAAF HOEK MOLENBERGLAAN ST. FRANCISCUSWEG HEERLEN Janssen de Jong Projectontwikkeling inex architecten 11.11.2013 Janssen de Jong Projectontwikkeling - inexarchitecten INHOUDSOPGAVE:

Nadere informatie

Beeldkwaliteitsplan Drachten, hoek Zuiderdwarsvaart-Raai. 232.30.05.35.00 1 juli 2013

Beeldkwaliteitsplan Drachten, hoek Zuiderdwarsvaart-Raai. 232.30.05.35.00 1 juli 2013 Plek voor ideeën Beeldkwaliteitsplan Drachten, hoek Zuiderdwarsvaart-Raai 232.30.05.35.00 1 juli 2013 Beeldkwaliteitsplan Drachten, hoek Zuiderdwarsvaart-Raai 1 juli 2013 232.30.05.35.00 Inhoudsopgave

Nadere informatie