GEBED OM EENHEID Thema: Dorst Voorgangers: Paul Bergmans en Bart Starreveld mmv het oecumenisch Seniorenkoor o.l.v.

Maat: px
Weergave met pagina beginnen:

Download "GEBED OM EENHEID 18-01-2015 Thema: Dorst Voorgangers: Paul Bergmans en Bart Starreveld mmv het oecumenisch Seniorenkoor o.l.v."

Transcriptie

1 WELKOM GEBED OM EENHEID Thema: Dorst Voorgangers: Paul Bergmans en Bart Starreveld mmv het oecumenisch Seniorenkoor o.l.v. Willem Blonk

2 Openingslied: Dit is een morgen als ooit de eerste 2

3 3

4

5 Oecumenisch vieren Votum en Groet Kyrie V Omdat wij vaak doof zijn voor de nood en ellende van een ander mens, zijn roep om hulp niet horen; omdat wij geroepen worden bij onze naam, vragen wij elkaar om vergeving, en bidden wij A Heer, ontferm U over ons

6 V Omdat we vaak onze stem niet verheffen tegen onrecht liever in onze schulp kruipen; omdat we te vaak onze woorden maar inslikken vragen wij elkaar vandaag om vergeving en bidden wij, A Christus, ontferm U over ons V Omdat wij wel zien, maar niet horen, wel zien, maar onze mond niet open doen, vergeven wij elkaar; en vragen elkaar om vergeving en bidden wij: A Heer, ontferm U over ons

7 Gloria: Laat ons de Heer lof zingen Allen 1a

8 2

9 Koor 2a

10 3

11 Allen 3a

12 4

13 Koor 4a

14 5

15 Allen 5a

16

17 Dienst van het Woord Gebed Bericht uit de wijk

18 1e lezing: Psalm 119: vertaling Bijbel in Gewone Taal 17. Heer, wees goed voor mij Dan zal ik leven, en doen wat u zegt. 18. Help mij om te zien hoe machtig uw wet is 19. Ik weet niet hoe ik moet leven. Help mij dus met uw wetten. 20. Elke dag verlang ik ernaar om te weten wat goed en eerlijk is. 21. Het zal verkeerd aflopen met mensen die niet aan uw wetten denken. Mensen die denken dat ze zelf alles weten, zult u straffen. 22. Heer, laat niemand kwaad over mij spreken, want ik leef volgens uw regels. 23. Ik blijf altijd aan uw wetten denken, ook al willen machtige mensen mij kwaad doen. 24. Ik ben blij met uw woorden Want daardoor weet ik hoe ik moet leven.

19 The Kingdom of God is justice and peace (Taizé) The king - dom of God is jus tice and peace and joy The king - dom of God is jus tice and peace and joy Come,king Lord, and o is- pen the gates of The - dom of God jus inticeus and peace and joy in the Ho-ly Spi - rit in yhe Ho-ly Spi - rit your king Spi - dom in yhe Ho-ly - rit The Het koninkrijk van God is gerechtigheid, vrede en vreugde in de Heilige Geest Kom, Heer, open in ons de poorten van uw Koninkrijk.

20 2e Lezing naar Johannes 4: gesprek bij de bron Ik was een paar dagen geleden bij de waterput om water te halen. Ik was alleen, op het heetst van de dag. Ik heb nooit zoveel zin in kletspraatjes en op dat tijdstip komt er toch nooit iemand. Maar er bleek een man bij de put te zitten. Hij zag er niet uit. Wit van het stof, uitgeput, ziek van de hitte. Hij was joods, dat zag ik meteen en ik dacht: hij zal wel niets van mij willen drinken. Want joden willen geen water aannemen, ze willen niet eens mijn emmertje gebruiken, want stel je voor, een Samaritaanse! Ik wind me er niet meer over op, hoor. Het kan me niet schelen dat ze vies van me zijn.

21 Die man bij de put over wie ik het had, zei opeens: Geef me wat te drinken. Ik zweer het bij de bron van Jacob. Nou, wat doe je dan? Dan geef je hem water. Meer dan hij kan opdrinken en genoeg om zijn handen en voeten mee af te koelen. Ik kon het niet laten om te zeggen: Tsjongejonge, dat u mij om water vraagt. Toen vroeg hij: Hoezo? Is dorst geen dorst? Heeft een jood geen dorst? Ik zei: Dat wel, maar ik ben een Samaritaanse, hoor. Ik kom uit Sichar, de stad van de dronkenlappen. Toen zei hij: Nou dan weet jij wel wat dorst is. Wanneer jij dorst naar iets zou hebben en je zou het mij vragen, dan zou je levend water van me krijgen, zoveel je maar wilt.

22 Ik ben niet gek, hoor, dus ik zei: hoe moet dat dan, u hebt niet eens een emmer! Waar wou u dat levende water dan vandaan halen? Bent u soms beter dan onze stamvader Jacob die deze put heeft gegraven? Wat mankeert er aan ons water? Hij lachte en zei: Ik zeg toch niets over deze put? Maar als je van dit water drinkt, krijg je na een poosje weer dorst of niet soms? Wie het water drinkt dat ik geef, krijgt nooit meer dorst. Mijn bron is onuitputtelijk. Daar moest ik om grinniken en ik zei: Geef mij daar dan maar van, dat scheelt een hoop werk. Een onuitputtelijke bron. Laat zien!

23 Toen zei hij: misschien wil je man er ook wel van, ga hem maar halen. Ik vertelde dat ik geen man heb, maar daar schrok hij niet van. Het leek wel of hij dat al wist. Ben je soms een soort profeet? vroeg ik. Vertel eens. Ken jij God goed? Is het waar dat je alleen maar goed kunt bidden in Jeruzalem waar de tempel staat? Wij bidden hier op onze berg. Gelden die gebeden eigenlijk wel? Toen vertelde hij over God en ik begon het te begrijpen. God is als een mantel om je heen, als water voor de dorst. En het maakt Hem niet uit waar je vandaan komt, of je een Jood bent of niet. Hij leek op God, vond ik. Toen zijn vrienden kwamen, ben ik weggegaan. Ik heb mijn kruik laten staan. Iedereen die dat wilde, vertelde ik van hem en ik heb ze naar hem toegebracht. Hij is nog twee dagen bij ons gebleven, daarna is hij weggegaan, maar we hebben het nog steeds over hem. Hij is onvergetelijk!

24 Acclamatie Verkondiging

25

26 Lied tijdens het vullen van de Bron Couplet 1 en 2: Koor 1. Bij de Jakobsbron stond ik dorstig in de zon op het middaguur der schaamte. Waar Hij, vreemd genoeg, mij, een vrouw, om water vroeg, mij, Samaritaanse. 2. Als je wist, sprak Hij, van Gods gave, jij zou mij nu om levend water vragen. Water dat Ik geef lest je dorst zolang je leeft, laaft je alle dagen. refrein

27 Allen 3

28 Couplet 3 en 4: Koor 3. Als een springfontein zal dit water in je zijn, de vervulling van verlangen. Kruik, wat klink je hol, met je buik van leegte vol. Breek om te ontvangen. 4. Meer dan Jakob, Gij die uw bron ontsluit voor mij, laat uw zegeningen stromen, Christus die mij drenkt en mij levend water schenkt, laat mij tot U komen. refrein

29 Allen

30 Geloofsbelijdenis V: Ik geloof in de God van het leven, die vreugde vindt in ieder mensenkind. Die als een herder zoekt totdat Hij de verlorenen heeft gevonden. Die zorgzaam is, die oog heeft voor het kleine, die zijn kinderen trouw is. Allen:

31 Allen: Ik geloof in Jezus, Gods Zoon, die mij laat zien wie God is. In zijn blijdschap om mensen die Hij weer op hun voeten zet, gaat de hemel open, is er uitzicht, ook voor mijn kleinheid. V:

32 V: Ik geloof in de Geest van God, die zich op het onverwachte moment openbaart in de vreugde van mensen die meeleven met een nieuw begin, met hervonden kansen van anderen. Ik geloof dat die Geest zich ook in mij kan openbaren. Allen:

33 Allen: Ik geloof in de gemeenschap van mensen die zichzelf inzetten met al hun kracht voor het goede in de wereld en voor hun naasten in nood; die het leven met anderen vieren in dankbaarheid aan de God van het leven. Amen

34 Dienst van de Tafel Inzameling van de gaven: 1e collecte voor de diaconie met als bestemming de BuurtBron 2e collecte voor de kerken van Open Hof

35 Tijdens de collecten zingt het koor: Alles was ihr tut van C.C. Dedekind ( ). Doe alles wat u in woord of daad verricht in de naam van de Heer Jezus, God de Vader dankend door Hem (Kolossenzen 3 : 17). O God, gever van alle gaven en oorsprong van al goede, van wie wij alle zegen ontvangen en die ons rust geeft, wij bidden U door Jezus Christus om al het goede. Ach, Heer, waaraan zal men het eerste denken? Er zijn zelfs te veel wonderen. Zo veel als U kan niemand geven en aan Uw ontferming komt geen einde. Geef ons toch door Jezus Christus al het goede.

36 Afkondiging overlijden

37 Voorbeden: Acclamatie:

38 Dankgebed: Voorganger: Heer, onze God, hoe wonderlijk zijn de wegen die U met ons gaat. U geeft ons een naam en roept ons op om mens te worden, elke dag die ons gegeven is. U roept ons op om te zoeken naar de liefde, die zijn begin bij U vindt. Allen: Wij danken U dat U vanaf het begin van ons leven met ons optrekt en tot elkaar brengt, ons van vreemden tot vrienden maakt.

39 Voorganger: Wij danken U dat u ons voorgaat en het licht wil zijn, onderweg van woestijn naar een land waar verkwikkend water is en brood voor iedereen, zoals de profeten ons beloofd hebben. U maakt immers geen onderscheid; aan uw tafel is plaats voor alle rassen en talen. Allen: Wij danken u dat U Jezus, de man van Nazareth aan ons gegeven hebt. Hij vergezelt ons en brengt ons op het spoor van Uw verhaal met de mensen. Hij heeft de schriften voor ons open gelegd en laat ons ook vandaag zien dat leven delen is.

40 Voorganger: Wij danken U dat hij zichzelf gegeven heeft voor het ware geluk van de mensen, met de bedoeling dat ook wij zullen leven. Zoals Uw Zoon ons voorhoudt, willen we oog hebben voor wie verloren loopt, vernederd is, en zich eenzaam voelt. Wij bereiden hen een plaats aan tafel en delen met hen de aarde. Allen: Laat zijn geest ons maken tot getuigen van trouw aan de mensen. Dat wij het leven liefhebben en de aarde maken tot een nieuw land, waar het brood gebroken wordt tot voedsel voor iedereen, waar mensen en volken elkaar de vredeshand reiken en waar het duister van de dood verdwijnt.

41 Voorganger: Het eten van het brood dat wij nu zegenen zal ons bemoedigen om te doen wat Hij gedaan heeft: elkaar in liefde en respect barmhartigheid bewijzen. Laat daartoe Uw Geest over ons komen zodat we oprecht kunnen bidden met de woorden die Jezus ons gegeven heeft.

42 Oecumenisch onze Vader (allen) Onze Vader in de hemel, laat uw naam geheiligd worden, laat uw koninkrijk komen en uw wil gedaan worden op aarde zoals in de hemel. Geef ons vandaag het brood dat wij nodig hebben. Vergeef ons onze schulden, zoals ook wij hebben vergeven wie ons iets schuldig was. En breng ons niet in beproeving, maar red ons uit de greep van het kwaad. Want aan u behoort het koningschap, de macht en de majesteit tot in eeuwigheid. Amen.

43 Gebed om vrede Delen van brood en water Het koor zingt: Bron van leven tekst Anneke van Wijngaarden muziek Willem Blonk Mozes uit Egypte, diep in de woestijn, Zoekt naar water, zoekt naar stromend water. Bij de berg de Horeb zal de Heer er zijn. refrein Blindgeboren mens, ogen open, kijk! Zie de bron van leven, binnen handbereik. Vrouw uit Samaria, niemand ziet haar staan, dorst naar water, dorst naar levend water. Bij de bron van Jacob ziet de Heer haar aan. refrein

44 Lied: voor mensen die naamloos 1a

45 2

46 2a

47 3

48 3a

49 4

50 4a

51

52 Mededelingen Slotgebed

53 Slotlied: Ga met God en Hij zal met je zijn (LB 416) 1a

54 2

55 2a

56 3

57 3a

58 4

59 4a

60

61 Zegen en wegzending De Zegen van de God van Sara en van Abraham, de zegen van de Zoon uit Maria geboren, de zegen van de heilige Geest die over ons waakt als een moeder over haar kinderen zij met ons allen. Amen

= = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = =

= = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = Orde van dienst voor zondag 23 februari 2014, zevende zondag na Epifanie Kerk: Brugkerk, Kroonplein 1 te Lemelerveld Aanvang: 10.00 uur Organist: Ton Timmerman Voorganger: ds. C.Th. Benard = = = = = =

Nadere informatie

Er zal geen verzengende hitte, geen dorst en geen honger meer zijn want Hij zal ze weiden aan water dat vloeit uit het hart der woestijn.

Er zal geen verzengende hitte, geen dorst en geen honger meer zijn want Hij zal ze weiden aan water dat vloeit uit het hart der woestijn. VESPER op woensdag maart 016 in de Dorpskerk te Bloemendaal aanvang: 19.15 uur Liturgen: Agneta Markusse en Ali Bos Pianist: Janny van der Meer Thema: 'De vreemdeling in ons midden' STILTE VOOR DE VESPER

Nadere informatie

Kerk: Brugkerk, Kroonplein 1 te Lemelerveld Aanvang: 9.30 uur Organist: Wim Pardoen Voorganger: ds. Kees Benard

Kerk: Brugkerk, Kroonplein 1 te Lemelerveld Aanvang: 9.30 uur Organist: Wim Pardoen Voorganger: ds. Kees Benard Orde van dienst voor zondag 19 april 2015, 3 e zondag van Pasen - schoolkerkdienst Ik zie het wel Met medewerking van de Regenboogschool en ouders en kinderen van de Heideparkschool Kerk: Brugkerk, Kroonplein

Nadere informatie

= = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = =

= = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = Orde van dienst voor zondag 1 november 2015, themadienst Mag ik dan bij je schuilen? - over vluchtelingen Met muzikale medewerking van koor Reborn o.l.v. Esther van der Heijden Koffie drinken na de dienst

Nadere informatie

BRONKERK UGCHELEN 22 januari bij de bron

BRONKERK UGCHELEN 22 januari bij de bron BRONKERK UGCHELEN 22 januari 2017 bij de bron Liturgie voor de dienst waarin ds. Hannie van Boggelen afscheid neemt van de Protestantse gemeente te Ugchelen OM TE BEGINNEN Die de morgen ontbood (LB 296)

Nadere informatie

Orde voor de viering van het heilig Avondmaal

Orde voor de viering van het heilig Avondmaal Orde voor de viering van het heilig Avondmaal Prediking Geloofsbelijdenis Onderwijzing bij het Avondmaal De apostel Paulus beschrijft hoe onze Heer Jezus Christus het heilig Avondmaal heeft ingesteld:

Nadere informatie

Protestantse Gemeente De Open Hof te Oud-Beijerland Orde van dienst zondag 14 juli 2019 Voorganger: ds. Annelene Metz - Brink orgel: dhr.

Protestantse Gemeente De Open Hof te Oud-Beijerland Orde van dienst zondag 14 juli 2019 Voorganger: ds. Annelene Metz - Brink orgel: dhr. Protestantse Gemeente De Open Hof te Oud-Beijerland Orde van dienst zondag 14 juli 2019 Voorganger: ds. Annelene Metz - Brink orgel: dhr. Leo Lommers mmv. de cantorij o.l.v. Leo Lommers -------------------------------------------------------------------------------------------

Nadere informatie

Zondag 17 november 2013

Zondag 17 november 2013 Zondag 17 november 2013 aansteken tafelkaarsen lichtlied Stilte Welkom v Onze hulp is in de naam van de Heer a DIE HEMEL EN AARDE GEMAAKT HEEFT v in de naam van de Heer die de weerstand van de nacht wil

Nadere informatie

Orde van dienst voor zondag 16 augustus 2015, negende zondag van de zomer

Orde van dienst voor zondag 16 augustus 2015, negende zondag van de zomer Orde van dienst voor zondag 16 augustus 2015, negende zondag van de zomer Kerk: Brugkerk, Kroonplein 1 te Lemelerveld Aanvang: 9.30 uur Organist: Wim Pardoen Voorganger: ds. Kees Benard = = = = = = = =

Nadere informatie

Bijbel voor Kinderen. presenteert DE VROUW BIJ DE PUT

Bijbel voor Kinderen. presenteert DE VROUW BIJ DE PUT Bijbel voor Kinderen presenteert DE VROUW BIJ DE PUT Geschreven door: Edward Hughes Illustraties door: Lazarus Aangepast door: Ruth Klassen Vertaald door: Importantia Publishing Geproduceerd door: Bible

Nadere informatie

= = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = =

= = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = Orde van dienst voor zondag 18 mei 2014, themadienst Grenzen Over Kerk: Brugkerk, Kroonplein 1 te Lemelerveld Aanvang: 9.30 uur Organist: Wim Pardoen Voorganger: ds. Kees Benard = = = = = = = = = = = =

Nadere informatie

= = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = =

= = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = Orde van dienst voor zondag 25 mei 2014, dienst m.m.v. het ouderenkoor Herfstklanken Kerk: Brugkerk, Kroonplein 1 te Lemelerveld Aanvang: 9.30 uur Organist: Ton Timmerman Ouderling van dienst: Hannie Warmelink

Nadere informatie

Is Christus dan verdeeld?

Is Christus dan verdeeld? Is Christus dan verdeeld? Voorganger: Jan Willem Doff Open Hof Cantorij o.l.v. Willem Blonk Intochtslied: gezang 289 Welkom Gebed: v Genade zij u en vrede van God, onze Vader, en van de Heer Jezus

Nadere informatie

= = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = =

= = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = Orde van dienst voor zondag 9 maart 2014, 1 e zondag in de 40-dagentijd, medewerking van De Lofstem uit Lemele Brugkerk, Kroonplein 1 te Lemelerveld Aanvang: 10.00 uur Voorganger: ds. Kees Benard Organist:

Nadere informatie

Zondag 16 februari 2014. Protestantse Gemeente Biddinghuizen THEMA: Ho, stop, help!

Zondag 16 februari 2014. Protestantse Gemeente Biddinghuizen THEMA: Ho, stop, help! Zondag 16 februari 2014 Protestantse Gemeente Biddinghuizen THEMA: Ho, stop, help! Voorganger: ds. Bram Bregman Organist: dhr. Klaas Keimpema Pianist en dirigent schoolkoor: dir. Adriaan Stuij Welkom -

Nadere informatie

= = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = =

= = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = Orde van dienst voor zondag 6 juli 2014, 3 e zondag van de zomer Kerk: Brugkerk, Kroonplein 1 te Lemelerveld Aanvang: 9.30 uur Organist: Ad Huetink Voorganger: ds. Kees Benard = = = = = = = = = = = = =

Nadere informatie

Zondag 18 November 2018 Viering heilig Avondmaal/lopend

Zondag 18 November 2018 Viering heilig Avondmaal/lopend Protestantse Gemeente te Rijssen Open Hof Zondag 18 November 2018 Viering heilig Avondmaal/lopend Voorganger: Ds. J. Ek Ouderling van Dienst: Mevr. H. Nijhuis Organist: Dhr. P. van Blanken Na de dienst

Nadere informatie

Viering van Schrift en Tafel. 30 augustus 2015 Knoptorenkerk in St. Oedenrode Thema: Komt dat zien!!

Viering van Schrift en Tafel. 30 augustus 2015 Knoptorenkerk in St. Oedenrode Thema: Komt dat zien!! Viering van Schrift en Tafel 30 augustus 2015 Knoptorenkerk in St. Oedenrode Thema: Komt dat zien!! VOORBEREIDING Begroeting en aanvangswoord. Hoe onmisbaar zijn je ogen! Elke dag begint er mee. Je slaat

Nadere informatie

= = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = =

= = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = Orde van dienst voor zondag 6 september 2015 Kerk: Brugkerk, Kroonplein 1 te Lemelerveld Aanvang: 9.30 uur Organist: Ton Timmerman Voorganger: ds. Kees Benard = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = =

Nadere informatie

Goede buren. Startzondag 13 september 2015 m.m.v. Jeugdkoor Joy uit Streefkerk o.l.v. Vincent van Dam

Goede buren. Startzondag 13 september 2015 m.m.v. Jeugdkoor Joy uit Streefkerk o.l.v. Vincent van Dam Goede buren Startzondag 13 september 2015 m.m.v. Jeugdkoor Joy uit Streefkerk o.l.v. Vincent van Dam Voorganger: ds. Joke van der Neut Organist: Alex Hommel Orgelspel Welkom door ouderling van dienst Jan

Nadere informatie

Ziekenzondag. 14 september 2014. Thema: Er kan zoveel meer. Voorgangers: pastor M.Vet en ds Marina Slot. : jongerenkoor Aloud

Ziekenzondag. 14 september 2014. Thema: Er kan zoveel meer. Voorgangers: pastor M.Vet en ds Marina Slot. : jongerenkoor Aloud Ziekenzondag 14 september 2014 Thema: Er kan zoveel meer. Voorgangers: pastor M.Vet en ds Marina Slot. Ouderling Diaken Mmv. : Tineke Hupkens. : Simon Oudt. : jongerenkoor Aloud Openingslied door jongerenkoor

Nadere informatie

School Gezinsdienst. Prinses Julianakerk Scheveningen. Zondag 5 februari 2017

School Gezinsdienst. Prinses Julianakerk Scheveningen. Zondag 5 februari 2017 School Gezinsdienst Prinses Julianakerk Scheveningen Zondag 5 februari 2017 Thema: Heb je naaste lief! Voorganger: Arjo van der Steen Organist: Frans van Riessen Het verloop van de dienst Welkom Zingen:

Nadere informatie

In deze dienst wordt de doop bediend aan Fleur Elisabeth Josefien -Fleur- (van Bennekom)

In deze dienst wordt de doop bediend aan Fleur Elisabeth Josefien -Fleur- (van Bennekom) Orde voor de tweede zondag van Epifanie 22 januari 2017 in de Emmaüskerk te Middelharnis 10.00 uur Voorganger: Ds. Leen Jan Lingen Organist: Dhr. Peter Jordaan Soliste: Sanne Jordaan Thema: Levend water

Nadere informatie

Menze Fernandus van Houten

Menze Fernandus van Houten Liturgieboekje bij het afscheid van Menze Fernandus van Houten * Groningen, 10 februari 1931 Tolbert, 21 februari 2016 in een samenkomst op donderdag 25 februari 2016, om 11.00u in de Gereformeerde Kerk

Nadere informatie

DIENST VAN SCHRIFTLEZING EN GEBED. 7 e Zondag van Pasen. 8 mei 2016 Oud-katholieke parochie van de H. Georgius, Amersfoort

DIENST VAN SCHRIFTLEZING EN GEBED. 7 e Zondag van Pasen. 8 mei 2016 Oud-katholieke parochie van de H. Georgius, Amersfoort DIENST VAN SCHRIFTLEZING EN GEBED 7 e Zondag van Pasen 8 mei 2016 Oud-katholieke parochie van de H. Georgius, Amersfoort Welkom door een kerkmeester Openingslied:, hoe Hij zijn belofte houdt, die de mens

Nadere informatie

Startbijeenkomst met leidinggevenden. hand-out

Startbijeenkomst met leidinggevenden. hand-out Startbijeenkomst met leidinggevenden hand-out hand-out startbijeenkomst met leidinggevenden Wat houdt jongeren gaande én bezig? Kies twee of drie plaatjes die dat voor jou t best symboliseren 2 Basisbehoeften

Nadere informatie

DIENST VAN DE EENHEID 17 JANUARI Oecumenische viering in Het Schip. Thema: Het woord is aan jou!

DIENST VAN DE EENHEID 17 JANUARI Oecumenische viering in Het Schip. Thema: Het woord is aan jou! DIENST VAN DE EENHEID 17 JANUARI 2016 Oecumenische viering in Het Schip Thema: Het woord is aan jou! Voorgangster: Pastor Evelien Reeuwijk m.m.v. Bel Canto o.l.v. Mirjam Bastiaanse orgel: Cor van Kooten

Nadere informatie

Liturgie. PGA wijkgemeente. Arnhem Zuid

Liturgie. PGA wijkgemeente. Arnhem Zuid Liturgie PGA wijkgemeente Arnhem Zuid Vierplaats De Kandelaar mei 2015 APOSTOLISCHE GELOOFSBELIJDENIS Ik geloof in God, de Vader, de Almachtige, Schepper des hemels en der aarde. En in Jezus Christus,

Nadere informatie

DE VOORBEREIDING. HET EERSTE LIED: De dag gaat open voor het woord des Heren, lied 217

DE VOORBEREIDING. HET EERSTE LIED: De dag gaat open voor het woord des Heren, lied 217 Protestantse gemeente De Bron Groningen Zondag: 15 november 2015 Aanvang 10:00 uur 9e van de herfst kleur: rood Voorganger: da Alberte van Ess Piano: Yohanes Siem Wilt U zich voorzien van een liedboek!

Nadere informatie

De Rivier - Opwekking 459

De Rivier - Opwekking 459 Hartelijk welkom De Rivier - Opwekking 459 Levend water, verfrissend, vrij; het stroomt de berg af tot in de vallei. 't Is Gods rivier die je vreugde geeft. Hij brengt vernieuwing aan alles wat leeft.

Nadere informatie

WELKOM. Voorganger: Bart Starreveld. Met medewerking van: Kindercantorij o.l.v. Willem Blonk

WELKOM. Voorganger: Bart Starreveld. Met medewerking van: Kindercantorij o.l.v. Willem Blonk WELKOM Voorganger: Bart Starreveld Met medewerking van: Kindercantorij o.l.v. Willem Blonk Waar is God (t:christel Bakker, m: Ruud Luttikhuizen) 1. Je vraagt je wel eens af, het klinkt een beetje maf,

Nadere informatie

Chr. Geref. Kerk Ontswedde LITURGIE. voor de morgendienst op zondag 2 september 2012. in deze dienst zal. Julia Brugge.

Chr. Geref. Kerk Ontswedde LITURGIE. voor de morgendienst op zondag 2 september 2012. in deze dienst zal. Julia Brugge. Chr. Geref. Kerk Ontswedde LITURGIE voor de morgendienst op zondag 2 september 2012 in deze dienst zal Julia Brugge gedoopt worden thema: Zoals klei in de hand van de pottenbakker Voorganger: ds. J.J.

Nadere informatie

Orde van dienst voor zondag 2 oktober 2016, schoolkerkdienst: Je bent bijzonder! - over de band tussen grootouders en kleinkinderen

Orde van dienst voor zondag 2 oktober 2016, schoolkerkdienst: Je bent bijzonder! - over de band tussen grootouders en kleinkinderen Orde van dienst voor zondag 2 oktober 2016, schoolkerkdienst: Je bent bijzonder! - over de band tussen grootouders en kleinkinderen Kerk: Brugkerk, Kroonplein 1 te Lemelerveld Aanvang: 9.30 uur Organist:

Nadere informatie

Orde van dienst voor zondag 13 maart 2016, 5e zondag in de Veertigdagentijd

Orde van dienst voor zondag 13 maart 2016, 5e zondag in de Veertigdagentijd Orde van dienst voor zondag 13 maart 2016, 5e zondag in de Veertigdagentijd Kerk: Brugkerk, Kroonplein 1 te Lemelerveld Aanvang: 10.00 uur Organist: Anky Pekkeriet Voorganger: ds. Kees Benard = = = = =

Nadere informatie

= = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = =

= = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = Orde van dienst voor zondag 15 maart 2015, vierde zondag 40dagentijd Klein Pasen, zondag Laetare: wees blij! Kerk: Brugkerk, Kroonplein 1 te Lemelerveld Aanvang: 10.00 uur Organist: Wim Pardoen Ouderling

Nadere informatie

DIENST VAN DE VOORBEREIDING

DIENST VAN DE VOORBEREIDING Eredienst in de Morgensterkerk 15 juli 2012 Dienst van Schrift en Tafel Muziek bij binnenkomst DIENST VAN DE VOORBEREIDING Welkom door de ouderling Stilte (gemeente gaat staan) Bemoediging en drempelgebed

Nadere informatie

Oecumenische Kerkgemeenschap. De Ark. Hoofddorp Overbos-Floriande. Orde van dienst zondag 18 oktober 2015

Oecumenische Kerkgemeenschap. De Ark. Hoofddorp Overbos-Floriande. Orde van dienst zondag 18 oktober 2015 Oecumenische Kerkgemeenschap De Ark Hoofddorp Overbos-Floriande Orde van dienst zondag 18 oktober 2015 Tafeldienst, Voorganger: Mia Versteege Thema: Miscommunicatie m.m.v. Frans Leijten, orgel VOORBEREIDING

Nadere informatie

Welkom en mededelingen (waarbij: kaarsen aansteken en gedichtje)

Welkom en mededelingen (waarbij: kaarsen aansteken en gedichtje) Liturgie voor de kerkdienst op zondag 3 december 2017 (1 e zondag van Advent) In deze dienst wordt het heilig Avondmaal gevierd. Lied van de maand : couplet 1 en 3 van het projectlied. Welkom en mededelingen

Nadere informatie

Vertel me toch je geheim! Gezinsdienst over Simson en Delilah

Vertel me toch je geheim! Gezinsdienst over Simson en Delilah Orde van dienst voor de viering van de eredienst in de Morgensterkerk Vertel me toch je geheim! Gezinsdienst over Simson en Delilah 6 november 2011 DIENST VAN DE VOORBEREIDING Orgelspel Bruce Springsteen

Nadere informatie

Orde voor de voortzetting van het heilig Avondmaal

Orde voor de voortzetting van het heilig Avondmaal Orde voor de voortzetting van het heilig Avondmaal Na Lied of Klein Gloria verloopt de dienst als volgt: Apostolische geloofsbelijdenis (gezongen, of gelezen en beantwoord met een lied) Nodiging De Heer

Nadere informatie

Zondag 12 april 2015

Zondag 12 april 2015 Zondag 12 april 2015 Lichtlied: 637:1 en 4 4. Ziehier het licht van lange duur, ziehier de Zoon, de zon, het vuur; o vlam van Pasen, steek ons aan de Heer is waarlijk opgestaan! 1 Welkom Bemoediging en

Nadere informatie

= = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = =

= = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = Orde van dienst voor zondag 23 maart 2014, 3 e zondag in de 40-dagentijd, doop Robin van den Berg Kerk: Brugkerk, Kroonplein 1 te Lemelerveld Aanvang: 10.00 uur Organist: Ton Timmerman Voorganger: ds.

Nadere informatie

DIENST VAN SCHRIFTLEZING EN GEBED. 11 januari 2015. Eerste Zondag na Epifanie De doop van de Heer in de Jordaan

DIENST VAN SCHRIFTLEZING EN GEBED. 11 januari 2015. Eerste Zondag na Epifanie De doop van de Heer in de Jordaan DIENST VAN SCHRIFTLEZING EN GEBED Oud-Katholieke Parochie van de H.Georgius St. Joris op t Zand te Amersfoort 11 januari 2015 Eerste Zondag na Epifanie De doop van de Heer in de Jordaan Welkom door kerkmeester

Nadere informatie

Welkom 7 oktober 2018 Iedereen gaat staan en de Paaskaars wordt aangestoken

Welkom 7 oktober 2018 Iedereen gaat staan en de Paaskaars wordt aangestoken Welkom 7 oktober 2018 Iedereen gaat staan en de Paaskaars wordt aangestoken Openingslied 2. Rond het boek van zijn verbond 4. Rond de tafel, in de kring, noemen wij elkaar bij name, staat ons land, de

Nadere informatie

Liturgie van zondag 28 juni 2015 Viering van Woord en Gebed 4 e zondag na Trinitatis Liturgische kleur - groen

Liturgie van zondag 28 juni 2015 Viering van Woord en Gebed 4 e zondag na Trinitatis Liturgische kleur - groen Liturgie van zondag 28 juni 2015 Viering van Woord en Gebed 4 e zondag na Trinitatis Liturgische kleur - groen Voorganger Ouderling Diaken Lector Organist Kind en Kerk KeK Ds. Peter Verhoeff uit Alkmaar

Nadere informatie

Droom niet je leven, leef je dromen! 8 januari 2017

Droom niet je leven, leef je dromen! 8 januari 2017 Droom niet je leven, leef je dromen! 8 januari 2017 Welkom Iedereen gaat staan en de Paaskaars wordt aangestoken Openingslied: 1. Wij zoeken U als wij samenkomen, hopen dat Gij aanwezig zijt, hopen dat

Nadere informatie

Eucharistieviering van 13 oktober 2013 Achtentwintigste zondag door het jaar (C) Nationale ziekendag

Eucharistieviering van 13 oktober 2013 Achtentwintigste zondag door het jaar (C) Nationale ziekendag Eucharistieviering van 13 oktober 2013 Achtentwintigste zondag door het jaar (C) Nationale ziekendag Intredelied: ZJ 585: Dankt, dankt nu allen God. Begroeting P. In de naam van de Vader, de Zoon en de

Nadere informatie

Oecumenische viering in de Johanneskerk 18 januari 2015 Week van Gebed voor de eenheid van de kerken Als dorstigen bij de bron

Oecumenische viering in de Johanneskerk 18 januari 2015 Week van Gebed voor de eenheid van de kerken Als dorstigen bij de bron Oecumenische viering in de Johanneskerk 18 januari 2015 Week van Gebed voor de eenheid van de kerken Als dorstigen bij de bron Binnenstadskerken Amersfoort: Sint Franciscus Xaverius (rooms-katholiek) Oudkatholieke

Nadere informatie

Heer, U zocht mij, toen ik was weggegaan U bracht mij veilig in Uw gezin U vergaf mij, mijn schuld is weggedaan U gaf mijn leven een nieuw begin

Heer, U zocht mij, toen ik was weggegaan U bracht mij veilig in Uw gezin U vergaf mij, mijn schuld is weggedaan U gaf mijn leven een nieuw begin Met Deliver zingen we voor de dienst; Dat is genade! - Opwekking 722 Heer ik dank U Voor wat U heeft gedaan Ik kon niet doorgaan op eigen kracht Maar dankzij Jezus mag ik nu voor U staan U spreekt mij

Nadere informatie

Formulier om het heilig avondmaal te vieren (3)

Formulier om het heilig avondmaal te vieren (3) Formulier om het heilig avondmaal te vieren (3) Gemeente van onze Heer Jezus Christus, Instelling Het avondmaal is door onze verlosser zelf ingesteld. Want de apostel Paulus verklaart: Wat ik heb ontvangen

Nadere informatie

ZONDAG 1 MEI 2016 DORPSKERK VRIES

ZONDAG 1 MEI 2016 DORPSKERK VRIES ZONDAG 1 MEI 2016 DORPSKERK VRIES Verschijning aan Maria uit Magdala Ets van Rembrand Voorganger ds. Thea Barnard Organist Luuk Tuinder VOORBEREIDING Als de torenklok luidt worden wij stil Begroeting door

Nadere informatie

Orde van Dienst voor de Oecumenische Vredesdienst op 22 september 2013 In de Heilige Familie Kerk in het Kruis

Orde van Dienst voor de Oecumenische Vredesdienst op 22 september 2013 In de Heilige Familie Kerk in het Kruis Orde van Dienst voor de Oecumenische Vredesdienst op 22 september 2013 In de Heilige Familie Kerk in het Kruis m.m.v. Cantorij Protestantse gemeente o.l.v mevr. Coby Moens; voorgangers: dhr. Sjaak Stegers,ds.

Nadere informatie

Ik wil bij jou zijn Zondag 24 maart, 19uur Oude Kerk te Borne

Ik wil bij jou zijn Zondag 24 maart, 19uur Oude Kerk te Borne Ik wil bij jou zijn Zondag 24 maart, 19uur Oude Kerk te Borne Voorganger: Marije Kooistra Pianist: Albert van Eldik Ouderling: Hielkje de Vos Koster: Marianne Schipper Orde van dienst Welkom en ontsteken

Nadere informatie

= = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = =

= = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = Voorstel orde van dienst voor zondag 27 november, 1 e zondag van advent Kerk: Brugkerk, Kroonplein 1 te Lemelerveld Aanvang: 10.00 uur Organist: Wim Pardoen Voorganger: ds. Kees Benard = = = = = = = =

Nadere informatie

Oudejaarsdienst 2016 Hij laat niet varen het werk van zijn handen

Oudejaarsdienst 2016 Hij laat niet varen het werk van zijn handen Oudejaarsdienst 2016 Hij laat niet varen het werk van zijn handen Voorganger: Organist: Koster: mw Sity Smedinga dhr. Warner Fokkens mw. Leonore Brons Orgelspel Welkom Zingen O Jezus hoe vertrouwd en goed

Nadere informatie

30 oktober 2016 Voorganger : Ds. H.D.Bondt Begeleiding : Jeugdband / Els Cornelisse

30 oktober 2016 Voorganger : Ds. H.D.Bondt Begeleiding : Jeugdband / Els Cornelisse 30 oktober 2016 Voorganger : Begeleiding : Ds. H.D.Bondt Jeugdband / Els Cornelisse Welkom mededelingen Luisteren: groep 1-3 Wie liefde heeft - Jezus! Wie vrede geeft - Jezus! Dat Jezus leeft Want iedereen

Nadere informatie

Bemoediging en gebed van toenadering:

Bemoediging en gebed van toenadering: VREDESKAPEL zondag 6 oktober 2013 Wijkgemeente Archipel-Benoordenhout voorganger ds. C. van Duinen; ouderling van dienst V. van Bijlert ; diaken van dienst Th. Smit; organist Roelfien Folkersma. M.m.v.

Nadere informatie

Philadelphiadienst Zondag 8 november 2015 Dorpskerk Bodegraven Aanvang: 17.00 uur

Philadelphiadienst Zondag 8 november 2015 Dorpskerk Bodegraven Aanvang: 17.00 uur Philadelphiadienst Zondag 8 november 2015 Dorpskerk Bodegraven Aanvang: 17.00 uur Voorganger: Organiste: Koster: Ds. M.J. van Oordt Bep Veenstra Dirk Bouwman 2 Voorzang: Psalm 116 vers 1 en 11 God heb

Nadere informatie

PROTESTANTSE GEMEENTE VOORSCHOTEN

PROTESTANTSE GEMEENTE VOORSCHOTEN PROTESTANTSE GEMEENTE VOORSCHOTEN Jona wordt in zee geworpen. Uit: De Kijkbijbel Kees de Kort In deze dienst zal de heilige doop bediend worden aan Jonas, zoon van Joost en Denise Vervoorn Zondag 3 september

Nadere informatie

HET WOORD: SCHRIFT EN TAFEL

HET WOORD: SCHRIFT EN TAFEL Thema: Wachten Orde van dienst: - VOORBEREIDING Zondag 28 december 2014 Zuiderkerkgemeente Voorganger: ds. E. Wisselink Organist: mevr. Willy Misker Wit Wit is de kleur van de vreugde, wit is de kleur

Nadere informatie

Ontmoetingsdienst op de eerste zondag van de Veertigdagentijd Oude Kerk Borne, zondag 18 februari 2018, uur

Ontmoetingsdienst op de eerste zondag van de Veertigdagentijd Oude Kerk Borne, zondag 18 februari 2018, uur Ontmoetingsdienst op de eerste zondag van de Veertigdagentijd Oude Kerk Borne, zondag 18 februari 2018, 10.00 uur ds. Johan Meijer pianist Albert van Eldik koster Marianne Schipper kindernevendienst Mieke

Nadere informatie

2 Dit huis van hout en steen, dat lang de stormen heeft doorstaan, waar nog de wolk gebeden hangt van wie zijn voorgegaan,

2 Dit huis van hout en steen, dat lang de stormen heeft doorstaan, waar nog de wolk gebeden hangt van wie zijn voorgegaan, Oecumenische viering 10 mei 2015 Zondag Rogate Medewerkenden: Pastor Hans Schoorlemmer, verkondiging en ds. Ad van Noord, liturg Buitenkerkkoor o.l.v. Bram Gordijn André Poortman, orgel Voorbereiding Welkom

Nadere informatie

Eucharistieviering van 15 augustus 2013 Maria Tenhemelopneming

Eucharistieviering van 15 augustus 2013 Maria Tenhemelopneming Eucharistieviering van 15 augustus 2013 Maria Tenhemelopneming Openingslied: ZJ 501: Magnificat, strofen 1 en 2. Begroeting en inleiding P. Op het feest van de ten hemelopneming van Maria, Jezus moeder,

Nadere informatie

Orde van dienst voor de tweede zondag van Epifanie Drie wijken Groningen Noord

Orde van dienst voor de tweede zondag van Epifanie Drie wijken Groningen Noord Orde van dienst voor de tweede zondag van Epifanie 2018 Drie wijken Groningen Noord naam datum voorganger lezing Zondag na Kerst 31 december Y.C. de Groot Jesaja 8, 11-15 Lucas 2, 33 40 1 e zondag na Epifanie

Nadere informatie

Protestantse Gemeente te Rijssen Open Hof. Zondag 29 Juli 2018

Protestantse Gemeente te Rijssen Open Hof. Zondag 29 Juli 2018 Protestantse Gemeente te Rijssen Open Hof Zondag 29 Juli 2018 Voorganger: Ds. H. Nekeman, Olst Ouderling van Dienst: Mevr. Marjon Smelt Organist: Dhr. Piet van Blanken Na de dienst is er gelegenheid om

Nadere informatie

Thema: Deel je leven. Startdienst. 11 september 2016 om 9.30 uur -2- Welkom en mededelingen. Intochtlied 280: 1, 4, 5 en 6

Thema: Deel je leven. Startdienst. 11 september 2016 om 9.30 uur -2- Welkom en mededelingen. Intochtlied 280: 1, 4, 5 en 6 Startdienst 11 september 2016 om 9.30 uur Thema: Deel je leven -2- Welkom en mededelingen Intochtlied 280: 1, 4, 5 en 6 Zal dit een huis, een plaats zijn waar de hemel open gaat, waar Gij ons met uw eng'len

Nadere informatie

Bemoediging V Onze hulp in de naam van de Eeuwige A Die hemel en aarde gemaakt heeft

Bemoediging V Onze hulp in de naam van de Eeuwige A Die hemel en aarde gemaakt heeft De klok luidt Orgelspel en verstilling Aanvang met NLB 275 VOORBEREIDEN op ontmoeting NADEREN tot de Eeuwige Heer, onze Heer, hoe zijt Gij aanwezig 1. 2. Koor 3. 4. Koor 5. Ontsteken van de kaarsen Stilte

Nadere informatie

= = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = =

= = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = Orde van dienst voor zondag 14 september 2014, eerste viering, 9.30 uur Kerk: Brugkerk, Kroonplein 1 te Lemelerveld Koster: Hendrie Arnold Organist: Wim Pardoen Ouderling van dienst: Herma Schepers Zondagskind:

Nadere informatie

Orde van dienst voor de viering van de heilige Doop van

Orde van dienst voor de viering van de heilige Doop van Orde van dienst voor de viering van de heilige Doop van Meike Derks Dochter van Joran en Willeke Derks-Van der Zee 11 november 2018 in de Plaskerk te Raalte Voorganger: ds. Karolien Zwerver Ouderling van

Nadere informatie

= = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = =

= = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = Orde van dienst voor zondag 9 november 2014, dankviering m.m.v. het Ommer Mannenkoor Kerk: Brugkerk, Kroonplein 1 te Lemelerveld Aanvang: 10.00 uur Muzikale begeleiding samenzang: Gezinus Veldman Zondagskind:

Nadere informatie

Elisa Jasmijn Alferink

Elisa Jasmijn Alferink Orde van dienst voor de viering van de heilige Doop van Elisa Jasmijn Alferink Dochter van Jeroen en Anouk Alferink-Vugteveen 3 juli 2016 in de Plaskerk te Raalte Voorganger: ds. Karolien Zwerver Organist:

Nadere informatie

Welkom in deze gezinsdienst Thema: Als je Jezus tegenkomt...

Welkom in deze gezinsdienst Thema: Als je Jezus tegenkomt... Welkom in deze gezinsdienst Thema: Als je Jezus tegenkomt... Voorganger: Ds. T.L.J. Bos Organist: Klaas Brouwer Gitaar: Emily Bakker Tims Alissa Oost Zang: Nadine de Vries & Tirza Bakker Zingen: Lied 733

Nadere informatie

ZWO-dienst. Oude Kerk, zondag 5 februari 2017, uur. zoutend zout. lichtend licht. voorganger ds. Johan Meijer

ZWO-dienst. Oude Kerk, zondag 5 februari 2017, uur. zoutend zout. lichtend licht. voorganger ds. Johan Meijer ZWO-dienst Oude Kerk, zondag 5 februari 2017, 10.00 uur zoutend zout lichtend licht voorganger ds. Johan Meijer m.m.v. Chanoeka o.l.v. Bertus van 't Foort pianist Jasper van der Deen lectoren Marianne

Nadere informatie

WIE IS JEZUS? EN WIE BEN IK?

WIE IS JEZUS? EN WIE BEN IK? WIE IS JEZUS? EN WIE BEN IK? Zondag 5 maart 2017 in het Kruispunt in Voorschoten Orgelspel Welkom en mededelingen VOORBEREIDING Zingen: Lied (Psalm) 91a. Bemoediging: voorganger : Onze hulp is in de naam

Nadere informatie

Orde van dienst voor Eerste Kerstdag

Orde van dienst voor Eerste Kerstdag Orde van dienst voor Eerste Kerstdag Het Witte Kerkje Huis ter Heide 25 december 2015 Voorganger: ds. Els van der Wal Organist: Gert-Jan van den Bos Lector: Corrie Poelakker m.m.v. Ilonka van der Sluis,

Nadere informatie

Liturgie Jeugddienst Nijbroek in samenwerking met de jeugddienstcommissie van Terwolde 19 oktober 2014. Selfie? Ie-self!

Liturgie Jeugddienst Nijbroek in samenwerking met de jeugddienstcommissie van Terwolde 19 oktober 2014. Selfie? Ie-self! Liturgie Jeugddienst Nijbroek in samenwerking met de jeugddienstcommissie van Terwolde 19 oktober 2014 Selfie? Ie-self! Voorganger: Dhr. G.J. Heinen Muzikale medewerking: koor van Groot Schuylenburg uit

Nadere informatie

Orde van dienst voor de gemeentezondag. Thema: (Toekomst)-dromen. zondag 3 april 2016 om 9.30 uur. Gereformeerde Kerk Nieuwe Pekela

Orde van dienst voor de gemeentezondag. Thema: (Toekomst)-dromen. zondag 3 april 2016 om 9.30 uur. Gereformeerde Kerk Nieuwe Pekela Orde van dienst voor de gemeentezondag Thema: (Toekomst)-dromen -2- welkom en mededelingen intocht: lied 81 : 1, 2 en 4 zondag 3 april 2016 om 9.30 uur Laat de harpen slaan, klinken de trompetten. Vier

Nadere informatie

ORDE VAN DIENST voor de Klein-Sallandse Zondag op 9 juli 2017

ORDE VAN DIENST voor de Klein-Sallandse Zondag op 9 juli 2017 ORDE VAN DIENST voor de Klein-Sallandse Zondag op 9 juli 2017 Deze Klein-Sallandse Zondag wordt gevierd in de vier Protestantse Gemeenten van Olst, Raalte, Wesepe en Wijhe. In Raalte wordt ds. Henriëtte

Nadere informatie

DUINZICHTKERK. zondag 14 september 2014

DUINZICHTKERK. zondag 14 september 2014 DUINZICHTKERK zondag 14 september 2014 Wijkgemeente Archipel-Benoordenhout Voorganger: ds. R. Stiemer; ouderling van dienst: Mevr G.J. Wubs-Postma; diaken van dienst: Mevr. H.J. Laméris-van den Berg; organist:

Nadere informatie

Paasmorgen. 21 april 2019 Johannesgemeente Eindhoven

Paasmorgen. 21 april 2019 Johannesgemeente Eindhoven Paasmorgen 21 april 2019 Johannesgemeente Eindhoven Voorbereiding Welkom Aansteken van de tafelkaarsen de gemeente gaat staan v: Halleluja! Ontwaak ik, nog ben ik bij U, uw hand draagt mij door de nacht.

Nadere informatie

Kerkdienst in de Brugkerk te Lemelerveld 18 augustus 2013 om 9.30 uur. Welkom door de ouderling van dienst die ook de kaars van de knd aansteekt

Kerkdienst in de Brugkerk te Lemelerveld 18 augustus 2013 om 9.30 uur. Welkom door de ouderling van dienst die ook de kaars van de knd aansteekt 1 Kerkdienst in de Brugkerk te Lemelerveld 18 augustus 2013 om 9.30 uur OM TE BEGINNEN Welkom door de ouderling van dienst die ook de kaars van de knd aansteekt Aanvangslied (staande): Psalm 107: 1, 4

Nadere informatie

Onze Vader. Amen. www.bisdomdenbosch.nl

Onze Vader. Amen. www.bisdomdenbosch.nl Onze Vader Onze Vader Onze Vader, die in de hemel zijt, Uw Naam worde geheiligd, Uw Rijk kome, Uw wil geschiede op aarde zoals in de hemel, Geef ons heden ons dagelijks brood, en vergeef ons onze schuld,

Nadere informatie

De tien Geboden. Tien belangrijke regels. Aangepaste dienst Zondag 17 april 2016 Ds. Henk Bondt

De tien Geboden. Tien belangrijke regels. Aangepaste dienst Zondag 17 april 2016 Ds. Henk Bondt De tien Geboden Of Tien belangrijke regels Aangepaste dienst Zondag 17 april 2016 Ds. Henk Bondt Welkom Mededelingen Votum en groet Zingen: Gezang 119: 1 en 2 De kerk van alle tijden kent slechts één vaste

Nadere informatie

Welkom en mededelingen

Welkom en mededelingen Welkom in deze Jonge gezinnen dienst Thema: Jezus is de Goede Herder Voorganger: Ds J. Hoekman Organist: Marijke Loosman- Pasterkamp Welkom en mededelingen 1 Zingen: Lied 452 ELB Refrein: Jezus is de goede

Nadere informatie

WILHELMINAKERK 21 mei 2017

WILHELMINAKERK 21 mei 2017 WILHELMINAKERK 21 mei 2017 Voorganger: S.C.B. (Sandra) Hermanus-Schröder MA (proponent) Ambtsdrager van dienst: Fred Heidinga Lector: Gerda Masselink Pianist: Terry Hamberg Muziek Welkom en mededelingen

Nadere informatie

Welkom, stil gebed, drempelgebed door ouderling(e) van dienst - hierna de handdruk van de ouderling(e) aan de voorganger

Welkom, stil gebed, drempelgebed door ouderling(e) van dienst - hierna de handdruk van de ouderling(e) aan de voorganger Orde van dienst zondag 18 oktober 2015 Oecumenische Avondmaalsviering in het kader van Wereldvoedseldag Voorgangers: ds. Dick Steenks en Marja van der Horst Organist: Sander Booij Mmv: de cantorij o.l.v.

Nadere informatie

LIEDERENBLAD TIME 2 SING 18 september 2011 Thema: Je steentje bijdragen. Refrein

LIEDERENBLAD TIME 2 SING 18 september 2011 Thema: Je steentje bijdragen. Refrein LIEDERENBLAD TIME 2 SING 18 september 2011 Thema: Je steentje bijdragen 19.00 uur LAAT HET FEEST ZIJN IN DE HUIZEN (Opw. 533) Laat het feest zijn in de huizen, mensen dansen op de straat, als het onrecht

Nadere informatie

Muziek. OM TE BEGINNEN Welkom en mededelingen Muziek

Muziek. OM TE BEGINNEN Welkom en mededelingen Muziek Vierplek Wilhelminakerk Dienst van Schrift en Tafel 12 mei 2019 Voorganger: Ambtsdragers: Lector: Organist: ds. Wim Kievit Leen Lievaart, Dênise Smit Janny Mook Terry Hamberg OM TE BEGINNEN Welkom en mededelingen

Nadere informatie

Zondag 22 november 2015 19.00 uur LAATSTE ZONDAG VAN HET KERKELIJK JAAR. Voorgangers mw. Ans Damen en Janco Wijngaard Organist dhr.

Zondag 22 november 2015 19.00 uur LAATSTE ZONDAG VAN HET KERKELIJK JAAR. Voorgangers mw. Ans Damen en Janco Wijngaard Organist dhr. Zondag 22 november 2015 19.00 uur LAATSTE ZONDAG VAN HET KERKELIJK JAAR Voorgangers mw. Ans Damen en Janco Wijngaard Organist dhr. Leo Kamphorst Welkom en mededelingen Paaskaars Zingen: GvL 619 HOORT HOE

Nadere informatie

WELKOM. 5 oktober 2014. Voorganger : ds. Pieter van Winden Orgel : Willem Blonk M.m.v. : Kindercantorij Open Hof

WELKOM. 5 oktober 2014. Voorganger : ds. Pieter van Winden Orgel : Willem Blonk M.m.v. : Kindercantorij Open Hof WELKOM 5 oktober 2014 Voorganger : ds. Pieter van Winden Orgel : Willem Blonk M.m.v. : Kindercantorij Open Hof Kerkelijke inzegening van het huwelijk van: Piet ter Borg en Monica Owusuah Muziek : Trumpet

Nadere informatie

WELKOM. Zondag 5 juli Voorganger : Ds. Pieter van Winden Muzikale leiding : Willem Blonk Met medewerking van: Open Hof Cantorij

WELKOM. Zondag 5 juli Voorganger : Ds. Pieter van Winden Muzikale leiding : Willem Blonk Met medewerking van: Open Hof Cantorij WELKOM Zondag 5 juli 2015 Voorganger : Ds. Pieter van Winden Muzikale leiding : Willem Blonk Met medewerking van: Open Hof Cantorij Laudato si - Een bewerking van het Zonnelied van Franciscus van Assisi

Nadere informatie

OM TE BEGINNEN Welkom en mededelingen Muziek Allen gaan staan. Genade zij u en vrede van God onze Vader en van Jezus Christus, onze Heer!

OM TE BEGINNEN Welkom en mededelingen Muziek Allen gaan staan. Genade zij u en vrede van God onze Vader en van Jezus Christus, onze Heer! WILHELMINAKERK SOEST 27 september 2015 Voorganger: Ambtsdrager: Lector: Organist: ds. Sj. van der Zee, Gorinchem Fred Heidinga, Dênise Smit Loes Paul Theo van der Woude OM TE BEGINNEN Welkom en mededelingen

Nadere informatie

Orde I Schrift, zegen en gebed

Orde I Schrift, zegen en gebed Orde I Schrift, zegen en gebed groet en inleidend woord Vrede voor jou N en vrede voor jou N. Alles wat goed is en gelukkig maakt, het kome over jullie beiden. Vrede voor u allen, zoals wij hier bij elkaar

Nadere informatie

Liturgische teksten en gebeden

Liturgische teksten en gebeden Liturgische teksten en gebeden Votum en groet Votum: Psalm 124:8 Groet: 1 Korintiërs 1:3 of 1 Timoteüs 1:2b of Openbaring 1:4b,5a of Genade zij u en vrede van God de Vader, door onze Heer Jezus Christus

Nadere informatie

Jouw hand mijn glimlach

Jouw hand mijn glimlach Jouw hand mijn glimlach Oecumenische viering: Week van Gebed voor de eenheid zondag 22 januari 2017 Sint Catharijnekerk Welkom: (allen gaan staan indien mogelijk) Openingslied: "U die mij kent" (melodie:

Nadere informatie

21 februari 2016 ONLINE MET GOD. Voorganger: Ds.H.Bondt Begeleiding: Entheos / Els Cornelisse

21 februari 2016 ONLINE MET GOD. Voorganger: Ds.H.Bondt Begeleiding: Entheos / Els Cornelisse 21 februari 2016 ONLINE MET GOD. Voorganger: Ds.H.Bondt Begeleiding: Entheos / Els Cornelisse Votum en groet Ps. 65,1 (U luistert als wij bidden) De lofzang klinkt uit Sions zalen tot U met stil ontzag.

Nadere informatie

Welkom! Kerkelijke inzegening van het huwelijk tussen Hans Bijl en Mirjam van der Weij

Welkom! Kerkelijke inzegening van het huwelijk tussen Hans Bijl en Mirjam van der Weij Welkom! Kerkelijke inzegening van het huwelijk tussen Hans Bijl en Mirjam van der Weij City Harmonic Wedding Day Votum en Groet (Sela) Votum Onze hulp en onze verwachting is van God, onze Heer. Hij die

Nadere informatie

ZONDAG 17 november 2013. Wie is arm wie is rijk?

ZONDAG 17 november 2013. Wie is arm wie is rijk? ZONDAG 17 november 2013 Protestantse Gemeente Biddinghuizen Thema: Wie is arm wie is rijk? Dienst van bevestiging: mw. Aaltje Timmerman tot ouderling Eredienst. Voorganger: ds. Bram Bregman Organist: dhr.

Nadere informatie

Wat is op deze vragen jullie antwoord? (antwoord)

Wat is op deze vragen jullie antwoord? (antwoord) Inleiding De kerkenraad heeft u tot twee keer toe bekend gemaakt dat een aantal broers benoemd is tot ouderling en diaken van onze gemeente. Het zijn (namen). Daarmee is ook ruimte gegeven om eventueel

Nadere informatie