PTA KLAS 3 BASISBEROEPSGERICHTE LEERWEG ESDAL COLLEGE BORGER

Maat: px
Weergave met pagina beginnen:

Download "PTA KLAS 3 BASISBEROEPSGERICHTE LEERWEG ESDAL COLLEGE BORGER 2015-2016"

Transcriptie

1 PTA KLAS 3 BASISBEROEPSGERICHTE LEERWEG ESDAL COLLEGE BORGER

2 PROGRAMMA VAN TOETSING EN AFSLUITING Artikel 1 Algemeen 1. Dit programma van ing en afsluiting vormt een onverbrekelijk geheel met het eindexamenbesluit v.w.o.-h.a.v.o.-m.a.v.o.-v.b.o. en het Examenreglement VMBO van het Esdal College. In dit programma van ing en afsluiting zijn de aanvullende regelingen met betrekking tot het schoolexamen en de vakspecifieke regelingen vermeld. 2. Het schoolexamen vindt plaats onder de bepalingen dienaangaande in het Eindexamenbesluit en het Examenreglement VMBO van het Esdal College. Artikel 2 Schoolexamen 1. Het schoolexamen kan bestaan uit de volgende en: a. mondelinge en; b. schriftelijke en met gesloten en/of open vragen; c. digitale en; d. praktische opdrachten; e. handelingsopdrachten; f. sectorwerkstuk. 2. De kandidaten dienen in leerjaar drie tenminste één praktische opdracht van minimaal tien uur te maken. Per vak kan een praktische opdracht worden afgenomen. Daarnaast zijn de kandidaten van de theoretische leerweg verplicht een sectorwerkstuk ( ) te maken, dat betrekking heeft op een thema uit de sector waarin de leerling onderwijs volgt. 3. Het schoolexamen wordt gehouden overeenkomstig de voor ieder vak geldende bepalingen in het Programma van Toetsing en Afsluiting. Artikel 3 Tijden van het schoolexamen 1. Het schoolexamen begint op 15 september van het derde leerjaar met de opbouw van het examendossier. 2. Voor welke afdelingen, sectoren of leerwegen het in lid 1 gestelde geldt, wordt vastgelegd in het Programma van Toetsing en Afsluiting. 3. Het schoolexamen wordt tenminste één week voor de aanvang van het centraal examen afgesloten. 4. De kandidaten ontvangen vóór 1 oktober het examenreglement met het bijbehorende Programma van Toetsing en Afsluiting, waarin vermeld staan: a. een overzicht van de en van het schoolexamen, de praktische opdrachten, handelingsopdrachten en voor de theoretische leerweg en gemengde leerweg het sectorwerkstuk; b. een planning van de en; c. een omschrijving van de te en stof; d. een omschrijving van de wijze van ing; e. de wijze waarop het eindcijfer van het schoolexamen tot stand komt.

3 5. Tenminste zeven dagen voor de aanvang van elke worden de kandidaten op de hoogte gebracht van: a. de plaats waar de en worden afgenomen; b. het tijdstip waarop de en worden afgenomen; c. de duur van de en. 6. Ten minste veertien dagen voor de aanvang van een periode ontvangen de kandidaten een rooster (niet van toepassing in klas 3) Artikel 4 Het programma van ing en afsluiting 1. De locatiedirecteur zorgt ervoor dat het Programma van Toetsing en Afsluiting jaarlijks vóór 1 oktober aan de kandidaten ter hand wordt gesteld. 2. Van lid 1 kan worden afgeweken, indien de locatiedirecteur het Programma van Toetsing en Afsluiting digitaal beschikbaar stelt. De leerling die een zogenaamde hard copy wenst, heeft hierop recht na een schriftelijk verzoek daartoe. 3. De opgaven voor de en en de daarbij behorende normen worden door de sectie vastgesteld. Indien een sectie uit één persoon bestaat, zal deze persoon de en en normen vaststellen in overleg met een verwante sectie op de eigen locatie of de vaksectie van een andere locatie. 4. Mondelinge en worden afgenomen door de examinator die de kandidaat in het betreffende vak lesgeeft. 5. De examinator stelt het cijfer vast. Indien bij een mondelinge een andere leraar van de school aanwezig is, kan deze een tegen cijfer voorstellen. De examinator, die de kandidaat in het betreffende vak les geeft, stelt evenwel het uiteindelijke cijfer vast. De examinator maakt een proces-verbaal van de ing. 6. Het cijfer van iedere wordt zo spoedig mogelijk aan de kandidaat bekend gemaakt. De kandidaten hebben het recht door hen gemaakt werk in te zien. 7. De examinator noteert het toegekende cijfer in het examendossier. De school administreert de behaalde resultaten. Aan het eind van iedere periode ontvangen de ouders, voogden of verzorgers een schriftelijk overzicht van de behaalde cijfers. Zij dienen het overzicht voor akkoord te tekenen. Artikel 5 Onregelmatigheden en fraude De bepalingen ten aanzien van onregelmatigheden, waaronder fraude, staan beschreven in de artikelen 5 en 6 van het Examenreglement VMBO van het Esdal College. Artikel 6 Deelname aan het centraal examen 1. De kandidaat dient het schoolexamen te hebben afgesloten vóór de aanvang van het eerste tijdvak van het centraal examen. Dit betekent dat: a. de handelingsdelen naar behoren moeten zijn afgelegd; b. alle schriftelijke en mondelinge en, waaronder praktische opdrachten en luisteren, gemaakt en beoordeeld dienen te zijn; c. indien het sectorwerkstuk niet als voldoende of goed is beoordeeld, wordt de kandidaat wel tot het centraal examen toegelaten. Hij is echter bij voorbaat gezakt.

4 d. indien het vak lichamelijke opvoeding 1 behorende tot het gemeenschappelijke deel niet als voldoende of goed is beoordeeld, wordt de kandidaat wel tot het centraal examen toegelaten. Hij is echter bij voorbaat gezakt. e. Het onder d. gestelde is ook van toepassing wanneer het kunstvak behorende tot het gemeenschappelijke deel niet als voldoende of goed is beoordeeld. 2. Indien een kandidaat zich aan enige onregelmatigheid schuldig maakt of heeft gemaakt, kan onder meer besloten worden de kandidaat de deelname of verdere deelname aan één of meer en van het centraal examen te ontzeggen. Zie artikel 5 van het Examenreglement VMBO van het Esdal College. Artikel 7 Geldigheidsduur van behaalde schoolexamenresultaten 1. De resultaten van het schoolexamen, behaald in het derde leerjaar, komen te vervallen als de kandidaat niet wordt bevorderd tot het laatste leerjaar. 2. De schoolexamenresultaten, behaald in het laatste leerjaar, komen te vervallen als de kandidaat niet slaagt voor het eindexamen. 3. In afwijking van lid 1 en lid 2 komt de beoordeling van het sectorwerkstuk, als dit al voldoende of goed is beoordeeld, niet te vervallen. 4. Voor de kandidaat die tot het voorlaatste of het laatste leerjaar vanuit een andere sector of vanuit een andere school wordt toegelaten, nadat in dat leerjaar reeds en zijn afgenomen, stelt de locatiedirecteur een regeling vast in overleg met de betrokken docent(en) en de kandidaat. Artikel 8 Voorlopige cijferlijst 1. Het uitreiken van een voorlopige cijferlijst, volgens een voorgeschreven model, is geregeld in artikel 37a van het Examenreglement VMBO van het Esdal College. 2. Onder afsluitend schoolexamen wordt verstaan het schoolexamen in die vakken die geen centraal examen kennen, maar alleen met een schoolexamen worden afgesloten. 3. De op de voorlopige cijferlijst vermelde resultaten dienen tevens te worden aangeleverd in BRON aan de IB-groep. 4. De ontvangende school is verplicht deze resultaten over te nemen. Aanvulling schoolexamenreglement: 14. SECTORWERKSTUK 14.A Sectorwerkstuk (alleen in klas 4 TL) Het sectorwerkstuk moet gekoppeld zijn aan de sector waarin de leerling is geplaatst. De leerlingen maken het sectorwerkstuk in tweetallen. Slechts in bijzondere gevallen kan hiervan worden afgeweken. Niet alleen het product maar ook de procedure wordt beoordeeld. Het stappenplan uit het logboek moet gevolgd worden en moet in de desbetreffende weken worden afgetekend. De leerling moet hiervoor zelf een afspraak maken met zijn/haar begeleider. Als een stap niet op tijd wordt aangeboden voor aftekening worden voor die stap geen punten toegekend. Over het werkstuk dient een presentatie te worden gegeven.

5 In totaal zijn 100 punten te behalen: o 40 punten voor het proces o 30 punten voor het werkstuk o 30 punten voor de presentatie Het sectorwerkstuk wordt beoordeeld met voldoende of goed. Voor voldoende zijn 60 t/m 75 punten nodig Voor goed moeten 76 of meer punten worden behaald. Als het werkstuk niet wordt gepresenteerd worden er voor het gehele werkstuk 0 punten toegekend Indien voor het proces minder dan 24 punten worden behaald dan moet er een geheel nieuw werkstuk over een nieuw onderwerp worden gemaakt. Als de beoordeling onvoldoende is maar als er voor het proces meer dan 24 punten zijn behaald dan krijgt de leerling de kans het werkstuk te repareren. Uiterlijk één week voor aanvang van het centraal examen moet het nieuwe/gerepareerde werkstuk zijn gepresenteerd. 36. Herkansing centraal examen 36.A Indien een leerling wil/moet herkansen moet hij/zij minstens éénmaal voor de herkansing overleg hebben met de vakdocent

6

7 Cursus 2015/2016 Basisberoepsgerichte Leerweg klas 3 Vak: Nederlands Toets Leerstofomschrijving soort in Inleverdatum wegin g resul taat A PTA leesvaardigheid 1 Schriftelijk, 1 lesuur januari 1 B PTA leesvaardigheid 2 Schriftelijk, 1 lesuur april/ mei 1 C PTA kijk- en luistervaardigheid Schriftelijk, 1 lesuur februari/ maart 1 D PTA schrijfvaardigheid Schriftelijk, 1 lesuur december 1 E F PTA taalkennis (bestaat uit alle hoofdstuken) PTA fictie (bestaat uit 3 boeken) Schriftelijk, 1 lesuur per Schriftelijk, 1 lesuur per Het hele jaar november, februari/ maart, mei/ juni 1 1 Handelingsdeel - schrijfdossier (moet met een voldoende zijn afgetekend) Digitaal/ schriftelijk Het hele jaar V Handelingsdeel - Aftekenen hoofdstukken (moet met een voldoende zijn afgetekend) Schriftelijk Het hele jaar V Bovenstaande resultaten delen door Eindresultaat 1 (zie opm. 1 ) SW Een aantal kleinere geplande en gedurende het gehele jaar m.b.t. voornoemde vaardigheden. Het gemiddelde van deze en telt voor 20% van het schoolexamencijfer mee Eindresultaat 2 (zie opm. 2) P Praktische Opdracht (indien voor dit vak gemaakt) en telt voor 10% mee van het schoolexamencijfer (eindresultaat 2) (zie opm. 3) schoolexamencijfer klas 3 Opm. 1 Schoolexamencijfer klas 3: eindresultaat zonder SW en zonder praktische opdracht Opm. 2 Schoolexamencijfer klas 3: eindresultaat zonder praktische opdracht en met SW Opm. 3 Schoolexamencijfer klas 3: met p.o., indien voor dit vak gemaakt: (1 x resultaat p.o. + 9 x eindresultaat zonder p.o.) gedeeld door 10 Opm.4 Handelingsopdrachten moeten met een voldoende beoordeling worden afgesloten

8 Cursus 2015/2016 Basisberoepsgerichte Leerweg - klas 3 Vak: Engels Toets Leerstofomschrijving soort in week Inleverdatum weging resul taat A* Kijk- en luistervaardigheid Nov. 1 B* Leesvaardigheid 1 Schriftelijk 2 lesuren Febr. 1 C* Schrijfvaardigheid Schriftelijk 2 lesuren Mei 1 D* spreekvaardigheid Door het hele jaar 1 E* Leesvaardigheid 2 Schriftelijk 2 lesuren Juni 1 F Fictiedossier boek 1 klassikaal boek 2 1 verfilmd boek 1 leesteksten Schriftelijk 1 lesuur V G H I J K* Twee van deze en mogen worden herkanst. Bovenstaande resultaten delen door 5 Eindresultaat 1 (zie opm. 1 ) SW P Een aantal kleinere geplande en gedurende het gehele jaar m.b.t. voornoemde vaardigheden. Het gemiddelde van deze en telt voor 20% van het schoolexamencijfer van leerjaar 3 mee. Praktische Opdracht (indien voor dit vak gemaakt) en telt voor 10% mee van het schoolexamencijfer (eindresultaat 2) (zie opm. 3) Eindresultaat 2 (zie opm. 2) 1 schoolexamencijfer klas 3 Opm. 1 Schoolexamencijfer klas 3: eindresultaat zonder SW en zonder praktische opdracht Opm. 2 Schoolexamencijfer klas 3: eindresultaat zonder praktische opdracht en met SW Opm. 3 Schoolexamencijfer klas 3: met p.o., indien voor dit vak gemaakt: (1 x resultaat p.o. + 9 x eindresultaat zonder p.o.) gedeeld door 10 Opm.4 Handelingsopdrachten moeten met een voldoende beoordeling worden afgesloten

9 Cursus 2015/2016 Basisberoepsgerichte Leerweg - klas 3 Vak: Duits Toets Leerstofomschrijving soort in week Inleverdatum weging resul taat A* Leesvaardigheid 1 Schriftelijk Okt. 1 B* Toets kijk- en luistervaardigheid Schriftelijk Nov. 1 C* Leesvaardigheid 2 Schriftelijk Febr. 1 D* Schrijfdossier Schriftelijk E* Spreekvaardigheid Mondeling Okt. t/m mei Okt t/m mei 1 1 F* Leesvaardigheid 3 Schriftelijk mei 1 G H I J K* Twee van deze en mogen worden herkanst. Bovenstaande resultaten delen door 6 Eindresultaat 1 (zie opm. 1 ) SW P Een aantal kleinere geplande en gedurende het gehele jaar m.b.t. voornoemde vaardigheden. Het gemiddelde van deze en telt voor 20% van het schoolexamencijfer van leerjaar 3 mee. Praktische Opdracht (indien voor dit vak gemaakt) en telt voor 10% mee van het schoolexamencijfer (eindresultaat 2) (zie opm. 3) Eindresultaat 2 (zie opm. 2) 1 schoolexamencijfer klas 3 Opm. 1 Schoolexamencijfer klas 3: eindresultaat zonder SW en zonder praktische opdracht Opm. 2 Schoolexamencijfer klas 3: eindresultaat zonder praktische opdracht en met SW Opm. 3 Schoolexamencijfer klas 3: met p.o., indien voor dit vak gemaakt: (1 x resultaat p.o. + 9 x eindresultaat zonder p.o.) gedeeld door 10 Opm.4 Handelingsopdrachten moeten met een voldoende beoordeling worden afgesloten

10 Cursus 2015/2016 Basisberoepsgerichte Leerweg klas 3 Vak: Biologie Toets Leerstofomschrijving soort in week Inleverdatum weging resul taat A Thema 1: Cellen Schriftelijk sep 1 B Thema 2: Ordening Schriftelijk nov 1 C Thema 3: Voortplanting Schriftelijk dec 1 D Thema 4: Erfelijkheid Schriftelijk feb 1 E Thema 5: Evolutie Schriftelijk mrt 1 F Thema 6: Regeling Schriftelijk apr 1 G Thema 7: Zintuigelijke waarneming Schriftelijk mei 1 H I I Werkboek deel 1 en 2 moet met een voldoende zijn afgetekend V J K Bovenstaande resultaten delen door Eindresultaat 1 (zie opm. 1 ) SW Een aantal kleinere geplande en gedurende het gehele jaar m.b.t. voornoemde vaardigheden. Het gemiddelde van deze en telt voor 20% van het schoolexamencijfer mee Eindresultaat 2 (zie opm. 2) P Praktische Opdracht (indien voor dit vak gemaakt) en telt voor 10% mee van het schoolexamencijfer (eindresultaat 2) (zie opm. 3) schoolexamencijfer klas 3 Opm. 1 Schoolexamencijfer klas 3: eindresultaat zonder SW en zonder praktische opdracht Opm. 2 Schoolexamencijfer klas 3: eindresultaat zonder praktische opdracht en met SW Opm. 3 Schoolexamencijfer klas 3: met p.o., indien voor dit vak gemaakt: (1 x resultaat p.o. + 9 x eindresultaat zonder p.o.) gedeeld door 10 Opm.4 Handelingsopdrachten moeten met een voldoende beoordeling worden afgesloten

11 Cursus 2015/2016 Basisberoepsgerichte leerweg klas 3 Vak: Economie 3 BB Toets Leerstofomschrijving soort in week Inleverdatum weging resul taat A Hoofdstuk 1 Schriftelijk, 1 lesuur 40 1 B Hoofdstuk 2 Schriftelijk, 1 lesuur 45 1 C Hoofdstuk 3 Schriftelijk, 1 lesuur 50 1 D Hoofdstuk 4 Schriftelijk, 1 lesuur 2 1 E Hoofdstuk 5 Schriftelijk, 1 lesuur 8 1 F Hoofdstuk 6 Schriftelijk, 1 lesuur 12 1 G Hoofdstuk 7 Schriftelijk, 1 lesuur 17 1 H Hoofdstuk 8 Schriftelijk, 1 lesuur 24 1 I J K Bovenstaande resultaten delen door Eindresultaat 1 (zie opm. 1 ) SW Een aantal kleinere geplande en gedurende het gehele jaar m.b.t. voornoemde vaardigheden. Het gemiddelde van deze en telt voor 20% van het schoolexamencijfer mee Eindresultaat 2 (zie opm. 2) P Praktische Opdracht (indien voor dit vak gemaakt) en telt voor 10% mee van het schoolexamencijfer (eindresultaat 2) (zie opm. 3) schoolexamencijfer klas 3 Opm. 1 Schoolexamencijfer klas 3: eindresultaat zonder SW en zonder praktische opdracht Opm. 2 Schoolexamencijfer klas 3: eindresultaat zonder praktische opdracht en met SW Opm. 3 Schoolexamencijfer klas 3: met p.o., indien voor dit vak gemaakt: (1 x resultaat p.o. + 9 x eindresultaat zonder p.o.) gedeeld door 10 Opm.4 Handelingsopdrachten moeten met een voldoende beoordeling worden afgesloten

12 Cursus 2015/2016 Basisberoepsgerichte leerweg klas 3 Vak: Dienstverlening en Commercie Toets Leerstofomschrijving soort in week Inleverdatum weging resul taat A Training Presenteren Presentatie 15 min. 39 B Cursus EHBO 1 Praktische 39 C Cursus ICT - Word Computer 39 D Cursus Verkoop 1 Schriftelijke, 1 lesuur 46 E Cursus EHBO 2 Praktische 46 F Cursus ICT - Powerpoint Computer 46 G Training Informatiebronnen Schriftelijke, 1 lesuur 2 H Cursus EHBO 3 Praktische 2 I Cursus ICT - Excel Computer 2 J Cursus Draaiboek maken Schriftelijke, 2 lesuren 8 K Cursus Sport en spel 1 Praktische 8 L Cursus ICT - Digiveiligheid Computer 8 M Training Stagevoorbereiding Schriftelijke, 1 lesuur 15 N Cursus Sport en spel 2 Praktische 15 O Cursus Voedingsleer Schriftelijke 15 P HA: Project Fietstocht Presentatie project 41 o/v/g Q HA: Project Kerstmarkt Presentatie project 51 o/v/g R HA: Project Felicitatiepakket Presentatie project 8 o/v/g S HA: Keuzeproject Presentatie project 15 o/v/g T HA: Project Kennismakingsmiddag Presentatie project 22 o/v/g

13 Cursus 2015/2016 Basisberoepsgerichte leerweg klas 3 Vak: CKV Toets Leerstofomschrijving soort in week Inleverdatum weging resultaat A Verslag 1 - * Na de kerstvakantie B Verslag 2 - * Na de kerstvakantie C Verslag 3 - * Voor de meivakantie D Verslag 4 - * Voor de meivakantie - o-v-g - o-v-g - o-v-g - o-v-g E F G H I J K * Exacte inleverdatum komt in de les aan de orde Bovenstaande resultaten delen door - Eindresultaat 1 (zie opm. 1 ) SW Een aantal kleinere geplande en gedurende het gehele jaar m.b.t. voornoemde vaardigheden. Het gemiddelde van deze en telt voor 20% van het schoolexamencijfer mee Eindresultaat 2 (zie opm. 2) P Praktische Opdracht (indien voor dit vak gemaakt) en telt voor 10% mee van het schoolexamencijfer (eindresultaat 2) (zie opm. 3) schoolexamencijfer klas 3 Opm. 1 Schoolexamencijfer klas 3: eindresultaat zonder SW en zonder praktische opdracht Opm. 2 Schoolexamencijfer klas 3: eindresultaat zonder praktische opdracht en met SW Opm. 3 Schoolexamencijfer klas 3: met p.o., indien voor dit vak gemaakt: (1 x resultaat p.o. + 9 x eindresultaat zonder p.o.) gedeeld door 10 Opm.4 Handelingsopdrachten moeten met een voldoende beoordeling worden afgesloten

14 Cursus 2015/2016 Basisberoepsgerichte leerweg klas 3 Vak: tekenen/handvaardigheid Toets Leerstofomschrijving soort in week Inleverdatum Weeknummer weging resultaat A werkstuk 2D P - - 1x B werkstuk 3D P - - 1x C werkstuk 2D P - - 1x D werkstuk 3D P - - 1x E werkstuk 2D P - - 1x Bovenstaande resultaten delen door 5 Eindresultaat 1 (zie opm. 1 ) SW Een aantal kleinere geplande en gedurende het gehele jaar m.b.t. voornoemde vaardigheden. Het gemiddelde van deze en telt voor 20% van het schoolexamencijfer mee Eindresultaat 2 (zie opm. 2) P Praktische Opdracht (indien voor dit vak gemaakt) en telt voor 10% mee van het schoolexamencijfer (eindresultaat 2) (zie opm. 3) schoolexamencijfer klas 3 Opm. 1 Schoolexamencijfer klas 3: eindresultaat zonder SW en zonder praktische opdracht Opm. 2 Schoolexamencijfer klas 3: eindresultaat zonder praktische opdracht en met SW Opm. 3 Schoolexamencijfer klas 3: met p.o., indien voor dit vak gemaakt: (1 x resultaat p.o. + 9 x eindresultaat zonder p.o.) gedeeld door 10 Opm.4 Handelingsopdrachten moeten met een voldoende beoordeling worden afgesloten

15 Cursus 2015/2016 Basisberoepsgerichte Leerweg klas 3 Vak: Lichamelijke opvoeding Toets A Leerstofomschrijving Spel: tik-en afgooispelen soort in week Inleverdatum weging O/V/G resul taat B Atletiek: duurlopen, Coopertest, conditie-aspecten meten O/V/G C Spel: netspelen en doelspelen O/V/G D E Turnen: vrije steunsprongen, springen, draai- en zwaaivormen Atletiek: Shuttle-run, speerwerpen Finse 5 pas. O/V/G O/V/G F Bewegen op muziek O/V/G G Zelfverdediging: stoeispelen O/V/G H Atletiek: Estafette, speerwerpen, starten en sprinten, ver- en hoogspringen, inrichten en op gang houden. O/V/G I Programma loopt door in klas 4 J K Bovenstaande resultaten delen door Eindresultaat 1 (zie opm. 1 ) SW Een aantal kleinere geplande en gedurende het gehele jaar m.b.t. voornoemde vaardigheden. Het gemiddelde van deze en telt voor 20% van het schoolexamencijfer mee Eindresultaat 2 (zie opm. 2) P Praktische Opdracht (indien voor dit vak gemaakt) en telt voor 10% mee van het schoolexamencijfer (eindresultaat 2) (zie opm. 3) schoolexamencijfer klas 3 Opm. 1 Schoolexamencijfer klas 3: eindresultaat zonder SW en zonder praktische opdracht Opm. 2 Schoolexamencijfer klas 3: eindresultaat zonder praktische opdracht en met SW Opm. 3 Schoolexamencijfer klas 3: met p.o., indien voor dit vak gemaakt: (1 x resultaat p.o. + 9 x eindresultaat zonder p.o.) gedeeld door 10 Opm.4 Handelingsopdrachten moeten met een voldoende beoordeling worden afgesloten

16

PTA KLAS 4 BASISBEROEPSGERICHTE LEERWEG ESDAL COLLEGE BORGER 2015-2016

PTA KLAS 4 BASISBEROEPSGERICHTE LEERWEG ESDAL COLLEGE BORGER 2015-2016 PTA KLAS 4 BASISBEROEPSGERICHTE LEERWEG ESDAL COLLEGE BORGER 205-206 Programma van Toetsing en Afsluiting schooljaar 205-206 Artikel Algemeen. Dit Programma van Toetsing en Afsluiting vormt een onverbrekelijk

Nadere informatie

PTA KLAS 4 BASISBEROEPSGERICHTE LEERWEG ESDAL COLLEGE BORGER

PTA KLAS 4 BASISBEROEPSGERICHTE LEERWEG ESDAL COLLEGE BORGER PTA KLAS 4 BASISBEROEPSGERICHTE LEERWEG ESDAL COLLEGE BORGER 08-09 Programma van Toetsing en Afsluiting schooljaar 08-09 Artikel Algemeen. Dit Programma van Toetsing en Afsluiting vormt een onverbrekelijk

Nadere informatie

PTA KLAS 3 BASISBEROEPSGERICHTE LEERWEG ESDAL COLLEGE BORGER

PTA KLAS 3 BASISBEROEPSGERICHTE LEERWEG ESDAL COLLEGE BORGER PTA KLAS 3 BASISBEROEPSGERICHTE LEERWEG ESDAL COLLEGE BORGER 08-09 PROGRAMMA VAN TOETSING EN AFSLUITING 08-09 Artikel Algemeen. Dit rogramma van toetsing en afsluiting vormt een onverbrekelijk geheel met

Nadere informatie

PTA KLAS 3 THEORETISCHE LEERWEG ESDAL COLLEGE BORGER

PTA KLAS 3 THEORETISCHE LEERWEG ESDAL COLLEGE BORGER TA KLAS 3 THEORETISCHE LEERWEG ESDAL COLLEGE BORGER 208-209 ROGRAMMA VAN TOETSING EN AFSLUITING 208-209 Artikel Algemeen. Dit programma van g en afsluitg vormt een onverbrekelijk geheel met het edexamenbesluit

Nadere informatie

PTA KLAS 4 THEORETISCHE LEERWEG ESDAL COLLEGE BORGER

PTA KLAS 4 THEORETISCHE LEERWEG ESDAL COLLEGE BORGER PTA KLAS 4 THEORETISCHE LEERWEG ESDAL COLLEGE BORGER 208-209 schooljaar 208-209 Artikel Algemeen. Dit vormt een onverbrekelijk geheel met het Edexamenbesluit en het Examenreglement VMBO schooljaar 208-209

Nadere informatie

PTA KLAS 4 THEORETISCHE LEERWEG ESDAL COLLEGE BORGER

PTA KLAS 4 THEORETISCHE LEERWEG ESDAL COLLEGE BORGER PTA KLAS 4 THEORETISCHE LEERWEG ESDAL COLLEGE BORGER 206-207 Programma van Toetsg en Afsluitg schooljaar 206-207 Artikel Algemeen Dit Programma van Toetsg en Afsluitg vormt een onverbrekelijk geheel met

Nadere informatie

PTA KLAS 4 KADERBEROEPSGERICHTE LEERWEG ESDAL COLLEGE BORGER

PTA KLAS 4 KADERBEROEPSGERICHTE LEERWEG ESDAL COLLEGE BORGER PTA KLAS 4 KADERBEROEPSGERICHTE LEERWEG ESDAL COLLEGE BORGER 08-09 Programma van Toetsing en Afsluiting schooljaar 08-09 Artikel Algemeen. Dit Programma van Toetsing en Afsluiting vormt een onverbrekelijk

Nadere informatie

soort toets tijdsduur C Begrijpend lezen H 3&4 S 60 minuten Dec. H (P2) 1 C1 D Kijk- luistervaardigheid S 90 minuten TW1 1 C1

soort toets tijdsduur C Begrijpend lezen H 3&4 S 60 minuten Dec. H (P2) 1 C1 D Kijk- luistervaardigheid S 90 minuten TW1 1 C1 Cursus 208/209 Basisberoepsgerichte Leerweg Klas 3 Vak: Nederlands Toets Leerstofomschrijving soort in week Herkansen weging resul taat A Begrijpend lezen H &2 S 60 minuten Sep. /okt. C B Woorden, grammatica,

Nadere informatie

Programma van Toetsing en Afsluiting

Programma van Toetsing en Afsluiting Programma van Toetsg en Afsluitg 2015-2016 Klas 4 Basisberoepsgerichte Leerweg Programma van Toetsg en Afsluitg Vak: Nederlands Toets Leerstofomschrijvg herkansen wegg resul taat A Fictie 1 T B Grammatica

Nadere informatie

Programma van Toetsing en Afsluiting

Programma van Toetsing en Afsluiting Cursus 0/03 Basisberoepsgerichte leerweg klas 3 Vak: NEDERLANDS Leerstofomschrijvg Soort toets Inleverdatum Wegg Resultaat 30 Leesvaardigheid lesuur 30 Kijk- en luistervaardigheid lesuur 303 Taalverzorgg

Nadere informatie

Programma van Toetsing en Afsluiting

Programma van Toetsing en Afsluiting Programma van Toetsg en Afsluitg 2015-2016 Klas 4 Kaderberoepsgerichte Leerweg Programma van Toetsg en Afsluitg Vak: Nederlands soort herkansen wegg resul taat A Fictie 1 T B Grammatica 1 T C Spellg 1

Nadere informatie

Programma van Toetsing en Afsluiting

Programma van Toetsing en Afsluiting Cursus 202/20 Basisberoepsgerichte leerweg klas Vak: NEDERLANDS Leerstofomschrijvg Soort toets Schoolexamencijfer klas Inleverdatum Wegg Resultaat 0 Leesvaardigheid lesuur 02 Kijk- en luistervaardigheid

Nadere informatie

Programma van Toetsing en Afsluiting. Van Maerlant. Schooljaar Gemengde Leerweg. 's-hertogenbosch

Programma van Toetsing en Afsluiting. Van Maerlant. Schooljaar Gemengde Leerweg. 's-hertogenbosch Programma van Toetsing en Afsluiting Van Maerlant Schooljaar 2018 2019 Gemengde Leerweg 's-hertogenbosch Beste examenkandidaat en ouders/verzorgers, Voor je ligt het 1-jarig Programma van Toetsing en Afsluiting

Nadere informatie

Koudum. Schooljaar 2014 / 2015 VMBO 3T. Programma van Toetsing en Afsluiting

Koudum. Schooljaar 2014 / 2015 VMBO 3T. Programma van Toetsing en Afsluiting Schooljaar 2014 / 2015 Programma van Toetsing en Afsluiting VMBO 3T Koudum Bogerman Christelijke school voor lwoo, vmbo, havo, atheneum, gymnasium en technasium www.bogerman.nl Koudum, september 2014 Aan

Nadere informatie

Programma van Toetsing en Afsluiting

Programma van Toetsing en Afsluiting Cursus 0/03 Kaderberoepsgerichte leerweg klas 3 Vak: NEDERLANDS Leerstofomschrijvg Soort toets Inleverdatum Wegg Resultaat 30 Leesvaardigheid lesuur 30 Kijk- en luistervaardigheid lesuur 303 Taalverzorgg

Nadere informatie

Programma van Toetsing en Afsluiting

Programma van Toetsing en Afsluiting Programma van oetsg en Afsluitg 2015-2016 Klas 3 Kaderberoepsgerichte Leerweg Programma van oetsg en Afsluitg Vak: Nederlands oets Leerstofomschrijvg soort wegg A Grammatica 1 lesuur Okt. B Spellg 1 1

Nadere informatie

Schoolexamenreglement

Schoolexamenreglement Schoolexamenreglement Artikel 1. Begrippenlijst 1. Toetsen: Schriftelijke toetsen, mondelinge toetsen, ICT-toetsen, kijk en/of luistertoetsen, praktische opdrachten, handelingsdeel (handelingsopdrachten).

Nadere informatie

VOORWOORD. Aan de examenkandidaten.

VOORWOORD. Aan de examenkandidaten. VOORWOORD Aan de examenkandidaten. Je zit nu in de bovenbouw. Dit heeft veel veranderingen met zich meegebracht. Voor jou betekent dit onder andere dat je dit jaar bezig bent met het schoolexamen. Naast

Nadere informatie

Programma van Toetsing en Afsluiting

Programma van Toetsing en Afsluiting Programma van oetsg en Afsluitg 2015-2016 Klas 3 Basisberoepsgerichte Leerweg Programma van oetsg en Afsluitg Vak: Nederlands oets Leerstofomschrijvg soort Herkansen wegg A Grammatica 1 lesuur Okt. B Spellg

Nadere informatie

Toelichting op het Programma van Toetsing en Afsluiting (PTA) Schooljaar

Toelichting op het Programma van Toetsing en Afsluiting (PTA) Schooljaar Toelichting op het Programma van Toetsing en Afsluiting (PTA) Schooljaar 2018-2019 Pagina 1 van 7 Leiden, september 2018 Beste leerling en ouder(s)/verzorger(s), Hierbij ontvang je het Programma van Toetsing

Nadere informatie

Toelichting examenreglement

Toelichting examenreglement Toelichting examenreglement 2018-2020 Inleiding In het examenreglement vmbo zijn belangrijke regels opgenomen waaraan de school en de leerlingen zich tijdens de examens moeten houden. Want het is natuurlijk

Nadere informatie

Programma van Toetsing en Afsluiting. Cursus 2016/2017 Kaderberoepsgerichte Leerweg klas 4. Vak: Nederlands. soort toets tijdsduur.

Programma van Toetsing en Afsluiting. Cursus 2016/2017 Kaderberoepsgerichte Leerweg klas 4. Vak: Nederlands. soort toets tijdsduur. Programma van Toetsg en Afsluitg Vak: Nederlands Toets Leerstofomschrijvg soort herkansen wegg resul taat A Fictie T sept. B Grammatica T C Spellg T D Leesvaardigheid 1 T E Schrijfvaardigheid 1 T 2 lesuren

Nadere informatie

Programma van Toetsing en Afsluiting

Programma van Toetsing en Afsluiting Programma van g en Afsluitg Cursus 0/03 Basisberoepsgerichte leerweg klas 3 Vak: NEDERLANDS Leerstofomschrijvg Soort toets Inleverdatum Wegg Resultaat 30 Leesvaardigheid lesuur 30 Kijk- en luistervaardigheid

Nadere informatie

Inhoud: 1. Algemeen 1.1 Inhoud en doel van het PTA pagina 2 1.2 Het PTA en de wet pagina 2 1.3 Bijzondere gevallen pagina 2 1.4 Begrippen pagina 2

Inhoud: 1. Algemeen 1.1 Inhoud en doel van het PTA pagina 2 1.2 Het PTA en de wet pagina 2 1.3 Bijzondere gevallen pagina 2 1.4 Begrippen pagina 2 Inhoud: 1. Algemeen 1.1 Inhoud en doel van het PTA pagina 2 1.2 Het PTA en de wet pagina 2 1.3 Bijzondere gevallen pagina 2 1.4 Begrippen pagina 2 2. Algemeen PTA 2.1 Organisatie schoolexamen pagina 2

Nadere informatie

MAVO 3 en 4 cursus

MAVO 3 en 4 cursus ALGEMEEN DEEL VAN HET PROGRAMMA VAN TOETSING EN AFSLUITING MAVO 3 en 4 cursus 2018-2019 D. Schregardus (examensecretaris) Versie 180920.1 1 Inhoudsopgave 1. Voorwoord p. 3 2. Overzicht indeling studie-

Nadere informatie

Amsterdam, september PTA 3e leerjaar Sector: Zorg & Welzijn/Economie Afdeling: Verzorging/Administratie Basisberoepsgerichte leerweg

Amsterdam, september PTA 3e leerjaar Sector: Zorg & Welzijn/Economie Afdeling: Verzorging/Administratie Basisberoepsgerichte leerweg Amsterdam, september 2017 PTA 3e leerjaar Sector: Zorg & Welzijn/Economie Afdeling: Verzorging/Administratie Basisberoepsgerichte leerweg 2017-2018 Geachte ouders/ verzorgers, beste derdeklassers, Dit

Nadere informatie

soort toets tijdsduur D Begrijpend lezen 1 T 1 lesuur Dec. 1 C1 H Begrijpend lezen 2 T 1 lesuur April 1 C1

soort toets tijdsduur D Begrijpend lezen 1 T 1 lesuur Dec. 1 C1 H Begrijpend lezen 2 T 1 lesuur April 1 C1 Programma van Toetsg en Afsluitg Vak: Nederlands Toets Leerstofomschrijvg soort wegg A Grammatica 1 T 1 lesuur Okt. B Spellg 1 T 1 lesuur Nov. C Kijk- luistervaardigheid T 1 lesuur Nov./ dec. D Begrijpend

Nadere informatie

B. Eindexamenreglement VMBO

B. Eindexamenreglement VMBO B. Eindexamenreglement VMBO 2011-2012 leerjaar 3 Oktober 2011 B 1 Inhoud Het Eindexamenreglement 3 1 Eindexamen 3 2 Schoolexamen 3 2.1 Algemeen 3 2.2 Inrichting van het schoolexamen 3 2.3 Beheer van het

Nadere informatie

TooropMavo. Inhoud en opzet van examens Theoretische Leerweg 2015-2016

TooropMavo. Inhoud en opzet van examens Theoretische Leerweg 2015-2016 TooropMavo Inhoud en opzet van examens Theoretische Leerweg 2015-2016 Alle vakken in klas 4 op een rij Nederlands Engels Frans Duits Spaans Aardrijkskunde Geschiedenis Wiskunde Economie Natuurkunde Biologie

Nadere informatie

Goedenavond. Ouders/verzorgers leerlingen docenten betrokkene

Goedenavond. Ouders/verzorgers leerlingen docenten betrokkene Goedenavond Ouders/verzorgers leerlingen docenten betrokkene Examen VMBO Basisberoepsgerichte leerweg Kaderberoepsgerichte leerweg Gemengde leerweg Examen Schoolexamen = S.E. presentatie s toetsen ( schriftelijk

Nadere informatie

Programma van Toetsing en Afsluiting. Van Maerlant. Schooljaren Kaderberoepsgerichte Leerweg. 's-hertogenbosch

Programma van Toetsing en Afsluiting. Van Maerlant. Schooljaren Kaderberoepsgerichte Leerweg. 's-hertogenbosch Programma van Toetsing en Afsluiting Van Maerlant Schooljaren 2016 2018 Kaderberoepsgerichte Leerweg 's-hertogenbosch Vak : Nederlands Dit vak wordt afgesloten met een digitaal examen Inhoud CE : Kijk

Nadere informatie

soort toets tijdsduur A Fictie S 45 minuten Sep 1 C1 B Grammatica S 45 minuten TW 1 Ja (P1) 1 C1 C Spelling S 45 minuten Dec 1 C1

soort toets tijdsduur A Fictie S 45 minuten Sep 1 C1 B Grammatica S 45 minuten TW 1 Ja (P1) 1 C1 C Spelling S 45 minuten Dec 1 C1 Cursus 207/208 Basisberoepsgerichte leerweg klas 4 Vak: Nederlands Toets Leerstofomschrijvg soort Herkansen wegg resultaat A Fictie S 45 muten Sep C B Grammatica S 45 muten TW Ja (P) C C Spellg S 45 muten

Nadere informatie

PROGRAMMA VAN TOETSING EN AFSLUITING KLAS 4 LWT SCHOOLJAAR ESDAL VAKCOLLEGE EMMEN

PROGRAMMA VAN TOETSING EN AFSLUITING KLAS 4 LWT SCHOOLJAAR ESDAL VAKCOLLEGE EMMEN PROGRAMMA VAN TOETSING EN AFSLUITING KLAS 4 LWT SCHOOLJAAR 2017-2018 ESDAL VAKCOLLEGE EMMEN INHOUD Voorwoord Informatie herkansing klas 4 4 Aanvraag herkansing klas 4 5 Aanvraag herkansing CSPE 6 Leerwerktraject

Nadere informatie

Amsterdam, september PTA 3e leerjaar Sector: Zorg & Welzijn/Economie Afdeling: Verzorging/Administratie Gemengde leerweg

Amsterdam, september PTA 3e leerjaar Sector: Zorg & Welzijn/Economie Afdeling: Verzorging/Administratie Gemengde leerweg Amsterdam, september 207 PTA 3e leerjaar Sector: Zorg & Welzijn/Economie Afdeling: Verzorging/Administratie Gemengde leerweg 207-208 Geachte ouders/ verzorgers, beste derdeklassers, Dit jaar is het zover,

Nadere informatie

PTA leerjaar gemengde en theoretische leerweg Nederlands. Toets Leerstof Eindtermen Soort toets Duur Tijdsplanning Weging TSE

PTA leerjaar gemengde en theoretische leerweg Nederlands. Toets Leerstof Eindtermen Soort toets Duur Tijdsplanning Weging TSE PTA leerjaar 3 016-017 gemengde en theoretische leerweg Nederlands T1 Periode : - taalvaardigheid; - alg. spelling; - ww.spelling; - grammatica; - begrijp. lezen; - samenvatten; - woordenschat. Taalvaardigheid

Nadere informatie

Algemeen deel PTA 0. BEPALINGEN VOORAF A. VAKKEN EN PROGRAMMA. B. OPZET SCHOOLEXAMEN.

Algemeen deel PTA 0. BEPALINGEN VOORAF A. VAKKEN EN PROGRAMMA. B. OPZET SCHOOLEXAMEN. Algemeen deel PTA 0. BEPALINGEN VOORAF art.0.1 Inhoud en doel van het PTA Het Programma van Toetsing en Afsluiting (PTA) bevat de algemene regels voor schoolexamen en centraal examen en een overzicht per

Nadere informatie

Regelgeving rond het schoolexamen in MAVO 3 pag. 2. Het PTA van de afzonderlijke vakken pag. 4

Regelgeving rond het schoolexamen in MAVO 3 pag. 2. Het PTA van de afzonderlijke vakken pag. 4 BONHOEFFERCOLLEGE CASTRICUM PROGRAMMA VAN TOETSING EN AFSLUITING MAVO 3, 2017-2018 Het examenreglement wordt apart gepubliceerd. Inhoudsopgave Regelgeving rond het schoolexamen in MAVO 3 pag. 2 Het PTA

Nadere informatie

ALGEMEEN DEEL VAN HET PROGRAMMA VAN TOETSING EN AFSLUITING. MAVO 3 en 4 cursus

ALGEMEEN DEEL VAN HET PROGRAMMA VAN TOETSING EN AFSLUITING. MAVO 3 en 4 cursus ALGEMEEN DEEL VAN HET PROGRAMMA VAN TOETSING EN AFSLUITING MAVO 3 en 4 cursus 2017-2018 1 Inhoudsopgave 1. Voorwoord p. 3 2. Overzicht indeling studie- en toetsweken p. 3 3. Begrippenlijst p. 4-5 4. Overgang

Nadere informatie

Aanvulling PTA & Examenreglement VMBO

Aanvulling PTA & Examenreglement VMBO Aanvulling PTA & Examenreglement VMBO 2016 2017 REGELINGEN OMTRENT BEROEPS ORIËNTERENDE STAGE. Stage is een handelingsdeel dat verplicht is voor de gekozen beroepsgerichte vakken. Het moet dus naar behoren

Nadere informatie

soort toets tijdsduur C Begrijpend lezen H 3&4 S 45 minuten Dec. Ja (P2) 1 C1 D Kijk- luistervaardigheid S 90 minuten TW1 1 C1

soort toets tijdsduur C Begrijpend lezen H 3&4 S 45 minuten Dec. Ja (P2) 1 C1 D Kijk- luistervaardigheid S 90 minuten TW1 1 C1 Cursus 207/208 Basisberoepsgerichte Leerweg klas 3 Vak: Nederlands Toets Leerstofomschrijvg soort herkansen A Begrijpend lezen H &2 S uten Sep. /okt. C B Woorden, grammatica, spellg H &2 S uten Nov. Ja

Nadere informatie

EXAMENREGLEMENT PROGRAMMA VAN TOETSING EN AFSLUITING Klas 3 VMBO-TL REHOBOTH Erasmusweg 1, 9602 AB Hoogezand Postbus 215, 9600 AE Hoogezand

EXAMENREGLEMENT PROGRAMMA VAN TOETSING EN AFSLUITING Klas 3 VMBO-TL REHOBOTH Erasmusweg 1, 9602 AB Hoogezand Postbus 215, 9600 AE Hoogezand EXAMENREGLEMENT PROGRAMMA VAN TOETSING EN AFSLUITING Klas 3 VMBO-TL REHOBOTH 207-208 Christelijke school voor vmbo + e fase havo Erasmusweg, 9602 AB Hoogezand Postbus 25, 9600 AE Hoogezand telefoon (0598)

Nadere informatie

Aanvulling PTA & Examenreglement VMBO

Aanvulling PTA & Examenreglement VMBO Aanvulling PTA & Examenreglement VMBO 2017 2018 Herkansing In geval van herkansing geldt het hoogst behaalde cijfer. Algemene vakken: Elke examenkandidaat heeft het recht om na schoolexamenperiode 4 in

Nadere informatie

PRINSENTUIN VAN COOTH. PTA KLAS 3GEMENGDE EN THEORETISCHE LEERWEG Cohort , schooljaar

PRINSENTUIN VAN COOTH. PTA KLAS 3GEMENGDE EN THEORETISCHE LEERWEG Cohort , schooljaar PRINSENTUIN VAN COOTH PTA KLAS 3GEMENGDE EN THEORETISCHE LEERWEG Cohort 2016-2018, schooljaar 2016-2017 Vak: Nederlands Leermethode: Nieuw Nederlands, 5 e editie Leerweg: 3 GL/TL Leerjaar SE-periode Leerstofomschrijving

Nadere informatie

Programma van Toetsing en Afsluiting. Van Maerlant. Schooljaar Kaderberoepsgerichte en Gemengd/Theoretische Leerweg.

Programma van Toetsing en Afsluiting. Van Maerlant. Schooljaar Kaderberoepsgerichte en Gemengd/Theoretische Leerweg. Programma van Toetsing en Afsluiting Van Maerlant Schooljaar 2016 2017 Kaderberoepsgerichte en Gemengd/Theoretische Leerweg 1-Jarig PTA s-hertogenbosch Vak : Nederlands Dit vak wordt afgesloten met een

Nadere informatie

EXAMENREGLEMENT PROGRAMMA VAN TOETSING EN AFSLUITING Klas 3 VMBO-TL REHOBOTH Erasmusweg 1, 9602 AB Hoogezand Postbus 215, 9600 AE Hoogezand

EXAMENREGLEMENT PROGRAMMA VAN TOETSING EN AFSLUITING Klas 3 VMBO-TL REHOBOTH Erasmusweg 1, 9602 AB Hoogezand Postbus 215, 9600 AE Hoogezand EXAMENREGLEMENT PROGRAMMA VAN TOETSING EN AFSLUITING Klas 3 VMBO-TL REHOBOTH 208-209 Christelijke school voor vmbo + e fase havo Erasmusweg, 9602 AB Hoogezand Postbus 25, 9600 AE Hoogezand telefoon (0598)

Nadere informatie

2014-2015 Verkort examenreglement klas 4 VMBO (basisberoepsgerichte leerweg en kaderberoepsgerichte leerweg) voor extraneus leerlingen van

2014-2015 Verkort examenreglement klas 4 VMBO (basisberoepsgerichte leerweg en kaderberoepsgerichte leerweg) voor extraneus leerlingen van 2014-2015 Verkort examenreglement klas 4 VMBO (basisberoepsgerichte leerweg en kaderberoepsgerichte leerweg) voor extraneus leerlingen van VSO Elimschool Regels voor het schoolexamen / centraal examen

Nadere informatie

2014-2015 SAENREDAM COLLEGE

2014-2015 SAENREDAM COLLEGE Schooljaar 2014-2015 EXAMENKATERN 2014-2015 SAENREDAM COLLEGE VMBO Basisberoepsgerichte leerweg VMBO Kaderberoepsgerichte leerweg VMBO Theoretische leerweg 1 2 Beste examenkandidaat Zaandijk, september

Nadere informatie

Programma van Toetsing en Afsluiting bijlage bij Examenreglement 2015-2016

Programma van Toetsing en Afsluiting bijlage bij Examenreglement 2015-2016 Voorbereidend Middelbaar Beroepsonderwijs Broekweg Haarlem Programma van ing en Afsluiting bijlage bij Examenreglement 205-206 MAVO cursusjaar 205-206 Leerjaar 3 Haarlem College MAVO 205-206 Aan de leerlingen

Nadere informatie

Programma van Toetsing en Afsluiting. Van Maerlant. Schooljaar Kaderberoepsgerichte Leerweg. s-hertogenbosch

Programma van Toetsing en Afsluiting. Van Maerlant. Schooljaar Kaderberoepsgerichte Leerweg. s-hertogenbosch Programma van Toetsing en Afsluiting Van Maerlant Schooljaar 2018 2019 Kaderberoepsgerichte Leerweg s-hertogenbosch Beste examenkandidaat en ouders/verzorgers, Voor je ligt het 1-jarig Programma van Toetsing

Nadere informatie

Programma van toetsing en afsluiting Schooljaar vmbo bb

Programma van toetsing en afsluiting Schooljaar vmbo bb Programma van toetsing en afsluiting Schooljaar 2017-2018 3 vmbo bb Algemeen gedeelte Beste leerling in klas 3 vmbo basisberoepsgerichte leerweg, Dit is het Programma van Toetsing en Afsluiting (PTA) voor

Nadere informatie

PROGRAMMA van TOETSING en AFSLUITING

PROGRAMMA van TOETSING en AFSLUITING PROGRAMMA van TOETSING en AFSLUITING 04-06 vak: NEDERLANDS leerweg: KB leerjaar: Periode week nr. ED Stofaanduiding Tijdstip Inleveren 9/40 hoofdstuktoets S 50 4 uur 4 44 fictieopdracht S -- 5 uur okt.

Nadere informatie

2012-2014. Examenreglement. fsluiting. rogramma van. Theoretische/Gemengde leerweg (3TOP & 4TOP)

2012-2014. Examenreglement. fsluiting. rogramma van. Theoretische/Gemengde leerweg (3TOP & 4TOP) 2012-2014 Examenreglement rogramma van oetsing en fsluiting Theoretische/Gemengde leerweg (3TOP & 4TOP) VOORWOORD Aan de examenkandidaten. Je zit nu in de bovenbouw. Dit brengt veel veranderingen met zich

Nadere informatie

Algemene informatie leerjaar 3-4 voor het schooljaar

Algemene informatie leerjaar 3-4 voor het schooljaar Algemene informatie leerjaar 3-4 voor het schooljaar 2016 2017. Het Programma van Toetsing en Afsluiting Het bevoegd gezag van de school stelt jaarlijks vóór 1 oktober een programma van toetsing en afsluiting

Nadere informatie

PRINSENTUIN VAN COOTH PTA KLAS 4 GEMENGDE LEERWEG EN THEORETISCHE LEERWEG

PRINSENTUIN VAN COOTH PTA KLAS 4 GEMENGDE LEERWEG EN THEORETISCHE LEERWEG PRINSENTUIN VAN COOTH PTA KLAS 4 GEMENGDE LEERWEG EN THEORETISCHE LEERWEG Vak: Nederlands Leermethode: Nieuw Nederlands, 5 e editie Leerweg: 4GL/TL Leerjaar SE-periode Leerstofomschrijving Exameneenheid

Nadere informatie

PTA 2015-2016. Basis 3E LEERJAAR. PTA 3 e leerjaar 2015-2016 1

PTA 2015-2016. Basis 3E LEERJAAR. PTA 3 e leerjaar 2015-2016 1 PTA 2015-2016 3E LEERJAAR Basis PTA 3 e leerjaar 2015-2016 1 Beste leerlingen, In het boekje dat je nu in je bezit hebt, is voor alle vakken die je volgt het Programma van Toetsing en Afsluiting (PTA)

Nadere informatie

Programma van Toetsing en Afsluiting. Van Maerlant. Schooljaren Kaderberoepsgerichte Leerweg. 's-hertogenbosch

Programma van Toetsing en Afsluiting. Van Maerlant. Schooljaren Kaderberoepsgerichte Leerweg. 's-hertogenbosch Programma van Toetsing en Afsluiting Van Maerlant Schoolren 2015 2017 Kaderberoepsgerichte Leerweg 's-hertogenbosch Vak : Nederlands Inhoud CE : Kijk Lees Schrijfvaardigheid Tijdsduur CE : 120 minuten

Nadere informatie

MAARTEN VAN ROSSEM. Programma van Toetsing en Afsluiting. Maarten van Rossem Groningensingel HZ Arnhem

MAARTEN VAN ROSSEM. Programma van Toetsing en Afsluiting. Maarten van Rossem Groningensingel HZ Arnhem MAARTEN VAN ROSSEM Programma van Toetsing en Afsluiting 2018/19 Maarten van Rossem Groningensingel 1235 6835 HZ Arnhem 026 3202860 1 Vooraf Deze bijdrage gaat over de organisatie van het schoolexamen en

Nadere informatie

soort toets tijdsduur A Fictie S 45 minuten Sep 1 C1 B Grammatica S 45 minuten TW 1 Ja (P1) 1 C1 C Spelling S 45 minuten Dec 1 C1

soort toets tijdsduur A Fictie S 45 minuten Sep 1 C1 B Grammatica S 45 minuten TW 1 Ja (P1) 1 C1 C Spelling S 45 minuten Dec 1 C1 Vak: Nederlands Herkansen wegg resultaat A Fictie S 45 muten Sep C B Grammatica S 45 muten TW Ja (P) C C Spellg S 45 muten Dec C D Leesvaardigheid S 45 muten Jan Ja (P2) C E Kijk- en luistervaardigheid

Nadere informatie

soort toets tijdsduur C Begrijpend lezen H 3&4 S 45 minuten Dec. Ja (P2) 1 C1 D Kijk- luistervaardigheid S 90 minuten TW1 1 C1

soort toets tijdsduur C Begrijpend lezen H 3&4 S 45 minuten Dec. Ja (P2) 1 C1 D Kijk- luistervaardigheid S 90 minuten TW1 1 C1 Cursus 207/208 Kaderberoepsgerichte Leerweg klas 3 Vak: Nederlands Toets Leerstofomschrijvg soort herkansen A Begrijpend lezen H &2 S 45 muten Sep. /okt. C B Woorden, grammatica, spellg H &2 S 45 muten

Nadere informatie

Inhoud: 1. Algemeen 1.1 Inhoud en doel van het PTA pagina Het PTA en de wet pagina Bijzondere gevallen pagina Begrippen pagina 2

Inhoud: 1. Algemeen 1.1 Inhoud en doel van het PTA pagina Het PTA en de wet pagina Bijzondere gevallen pagina Begrippen pagina 2 Inhoud: 1. Algemeen 1.1 Inhoud en doel van het PTA pagina 1. Het PTA en de wet pagina 1.3 Bijzondere gevallen pagina 1.4 Begrippen pagina. Algemeen PTA.1 Organisatie schoolexamen pagina. Afwezigheid tijdens

Nadere informatie

soort toets tijdsduur D Begrijpend lezen 1 T1 lesuur Dec. 1 C1 T 1 lesuur J Fictiedossier HD Okt./ mei

soort toets tijdsduur D Begrijpend lezen 1 T1 lesuur Dec. 1 C1 T 1 lesuur J Fictiedossier HD Okt./ mei Cursus 206/207 Kaderberoepsgerichte Leerweg klas 3 Vak: Nederlands Toets Leerstofomschrijvg soort herkansen wegg A Grammatica T lesuur Okt. Ja C B Spellg T lesuur Nov. Ja C C Kijk- luistervaardigheid T

Nadere informatie

Vooraf. Beste examenkandidaat, Deze omschrijving van het examen bestaat uit drie delen:

Vooraf. Beste examenkandidaat, Deze omschrijving van het examen bestaat uit drie delen: Vooraf Beste examenkandidaat, Deze omschrijving van het examen bestaat uit drie delen: In het eerste gedeelte (A) vind je de Algemene beschrijving van het eindexamen. In het tweede gedeelte (B) vind je

Nadere informatie

Programma van Toetsing en Afsluiting Schooljaar VMBO-Basis Beroepsgerichte Leerweg Leerjaar 3

Programma van Toetsing en Afsluiting Schooljaar VMBO-Basis Beroepsgerichte Leerweg Leerjaar 3 Programma van Toetsing en Afsluiting Schooljaar 2016-2017 VMBO-Basis Beroepsgerichte Leerweg Leerjaar 3 Werkman VMBO Locatie Kluiverboom Kluiverboom 1A 050-5474145 Naam van de leerling: Klas: Mentor: Inleiding

Nadere informatie

PTA dossier VMBO-T NAAM LEERLING: PTA PROGRAMMA VAN TOETSING EN AFSLUITING SCHOOLJAAR VMBO-TL 3 STRABRECHT COLLEGE GELDROP

PTA dossier VMBO-T NAAM LEERLING: PTA PROGRAMMA VAN TOETSING EN AFSLUITING SCHOOLJAAR VMBO-TL 3 STRABRECHT COLLEGE GELDROP PTA dossier VMBO-T3 2015-2016 NAAM LEERLING: KLAS : PTA PROGRAMMA VAN TOETSING EN AFSLUITING SCHOOLJAAR 2015-2016 VMBO-TL 3 STRABRECHT COLLEGE GELDROP PTA dossier VMBO-T3 2015-2016 Geldrop, september 2015

Nadere informatie

PROGRAMMA VAN TOETSING & AFSLUITING

PROGRAMMA VAN TOETSING & AFSLUITING PROGRAMMA VAN TOETSING & AFSLUITING 3 VMBO BB schooljaar 208-209 Belangrijke data 208-209 3 VMBO Schoolexamenperioden: Periode : 4 september t/m 30 november Periode 2: 3 december t/m 5 maart Periode 3:

Nadere informatie

PTA 3e leerjaar Sector: Zorg & Welzijn/Economie Afdeling: Verzorging/Administratie kaderberoepsgerichte leerweg

PTA 3e leerjaar Sector: Zorg & Welzijn/Economie Afdeling: Verzorging/Administratie kaderberoepsgerichte leerweg PTA 3e leerjaar Sector: Zorg & Welzijn/Economie Afdeling: Verzorging/Administratie kaderberoepsgerichte leerweg 207-208 Amsterdam, september 207 Geachte ouders/ verzorgers, beste derdeklassers, Dit jaar

Nadere informatie

College voor Toetsen en Examens; waarborgt de kwaliteit en de organisatie van de examens.

College voor Toetsen en Examens; waarborgt de kwaliteit en de organisatie van de examens. Weert, 10-12-2015 PROGRAMMA VAN TOETSING EN AFSLUITING (PTA) Regeling Schoolexamen MAVO Theoretische Leerweg klas 3 & 4 Philips van Horne S.G. WEERT 1. Begripsbepalingen In dit reglement wordt verstaan

Nadere informatie

soort toets tijdsduur D Begrijpend lezen 1 T1 lesuur Dec. 1 C1 T 1 lesuur J Fictiedossier HO Okt./ mei

soort toets tijdsduur D Begrijpend lezen 1 T1 lesuur Dec. 1 C1 T 1 lesuur J Fictiedossier HO Okt./ mei Cursus 206/207 Basisberoepsgerichte Leerweg klas 3 Vak: Nederlands oets Leerstofomschrijvg wegg A Grammatica lesuur Okt. B Spellg lesuur Nov. C Kijk- luistervaardigheid lesuur Nov./ dec. C D Begrijpend

Nadere informatie

Programma van toetsing en afsluiting Schooljaar De Rotonde

Programma van toetsing en afsluiting Schooljaar De Rotonde Schooljaar 2018-2019 RB theoretische leerweg leerjaar De Rotonde Beste leerling en ouders, Voor je ligt het programma van toetsing en afsluiting (PTA). Hierin staat per vak alle informatie over je schoolexamencijfer

Nadere informatie

PROGRAMMA VAN TOETSING EN AFSLUITING (PTA) VAN ALLE EXAMENVAKKEN PERIODE 1 - basisberoepsgerichte leerweg en leerwerktraject

PROGRAMMA VAN TOETSING EN AFSLUITING (PTA) VAN ALLE EXAMENVAKKEN PERIODE 1 - basisberoepsgerichte leerweg en leerwerktraject PROGRAMMA VAN TOETSING EN AFSLUITING (PTA) VAN ALLE EXAMENVAKKEN PERIODE 1 - basisberoepsgerichte leerweg en leerwerktraject Prinsentuin Andel Programma van Toetsing en Afsluiting 1 Verklaringen bij de

Nadere informatie

Programma van toetsing en afsluiting VMBO - TL 3 (MAVO) RSG Slingerbos Levant. locatie Slingerbos

Programma van toetsing en afsluiting VMBO - TL 3 (MAVO) RSG Slingerbos Levant. locatie Slingerbos 2016-2017 VMBO - TL 3 (MAVO) RSG Slingerbos Levant locatie Slingerbos Vak: Nederlands SE omschrijving Herk. type overgangs SE3 ne311 Werkwoordspelling S 5 periode 1 45 SE3 ne312 Elevator pitch M 5 periode

Nadere informatie

vmbo basis- en kaderberoepsgerichte leerweg leerjaar 3

vmbo basis- en kaderberoepsgerichte leerweg leerjaar 3 Houtens, school voor mavo en beroepsgericht onderwijs Programma van Toetsing en Afsluiting Overzicht van de vakken vmbo basis- en kaderberoepsgerichte leerweg leerjaar 3 2017 2018 1 Inhoud Inleiding.3

Nadere informatie

2. Het examen. Voor de basisberoepsgerichte leerweg en de kaderberoepsgerichte leerweg is geen examenprogramma vastgesteld.

2. Het examen. Voor de basisberoepsgerichte leerweg en de kaderberoepsgerichte leerweg is geen examenprogramma vastgesteld. 2. Het examen 2.1 Het examenprogramma Het examenprogramma bestaat uit een kerndeel en uit een verrijkingsdeel. De eindtermen die in hoofdstuk 3 en 4 worden beschreven, zijn in exameneenheden gegroepeerd.

Nadere informatie

PROGRAMMA VAN TOETSING EN AFSLUITING

PROGRAMMA VAN TOETSING EN AFSLUITING PROGRAMMA VAN TOETSING EN AFSLUITING 2014-2015 3 VMBO TL Coornhert Lyceum 1 Voorwoord Beste leerling en beste ouders / verzorgers, Hierbij heeft u / heb je het PTA van 3 vmbo TL in handen. In 3 vmbo TL

Nadere informatie

Iedere deelnemer aan het schoolexamen wordt geacht kennis te nemen van het programma van toetsing en afsluiting.

Iedere deelnemer aan het schoolexamen wordt geacht kennis te nemen van het programma van toetsing en afsluiting. Aanvullend reglement van de vestiging CSG Wessel Gansfort Voor de klassen: T3 en T4 2015-2016 Iedere deelnemer aan het schoolexamen wordt geacht kennis te nemen van het programma van toetsing en afsluiting.

Nadere informatie

ALGEMEEN DEEL VAN HET PROGRAMMA VAN TOETSING EN AFSLUITING TL HAVO - VWO

ALGEMEEN DEEL VAN HET PROGRAMMA VAN TOETSING EN AFSLUITING TL HAVO - VWO ALGEMEEN DEEL VAN HET PROGRAMMA VAN TOETSING EN AFSLUITING TL - cursus 2014-2015 1 Algemeen deel van het PTA TL// Op de TL, het en het bestaat het totale onderwijspakket uit de volgende vaste onderdelen:

Nadere informatie

Programma van Toetsing en Afsluiting

Programma van Toetsing en Afsluiting Cursus 0/03 Basisberoepsgerichte leerweg klas 3 Vak: NEDERLANDS Leerstofomschrijvg Soort toets Inleverdatum Wegg Resultaat 30 Leesvaardigheid lesuur 30 Kijk- en luistervaardigheid lesuur 303 Taalverzorgg

Nadere informatie

PROGRAMMA van TOETSING en AFSLUITING

PROGRAMMA van TOETSING en AFSLUITING PROGRAMMA van TOETSING en AFSLUITING 2018-2019 V.M.B.O. THEORETISCHE LEERWEG Burgemeester Hogguerstraat 2 1064 EB Amsterdam 020-5854854 0 INHOUDSOPGAVE. Vaststelling PTA en bevoegd gezag 2 Algemene bepalingen

Nadere informatie

PROGRAMMA VAN TOETSING EN AFSLUITING (PTA) VAN ALLE EXAMENVAKKEN PERIODE 1 - kaderberoepsgerichte leerweg

PROGRAMMA VAN TOETSING EN AFSLUITING (PTA) VAN ALLE EXAMENVAKKEN PERIODE 1 - kaderberoepsgerichte leerweg PROGRAMMA VAN TOETSING EN AFSLUITING (PTA) VAN ALLE EXAMENVAKKEN 2016-2017 PERIODE 1 - kaderberoepsgerichte leerweg Prinsentuin Andel Programma van Toetsing en Afsluiting 1 Eindterm : Leerstofomschrijving

Nadere informatie

Houtens, school voor mavo en beroepsgericht onderwijs. Programma van Toetsing en Afsluiting. Overzicht van de vakken

Houtens, school voor mavo en beroepsgericht onderwijs. Programma van Toetsing en Afsluiting. Overzicht van de vakken Houtens, school voor mavo en beroepsgericht onderwijs Programma van Toetsing en Afsluiting Overzicht van de vakken vmbo basis- en kaderberoepsgerichte leerweg leerjaar 3 2014 2015 1 Inhoud Inleiding.3

Nadere informatie

PTA Basis 2015-2016. Inhoud

PTA Basis 2015-2016. Inhoud PTA Basis 2015-2016 Inhoud Maatschappijleer... 2 Kunstvakken 1... Biologie... 5 Engels... 6 Geschiedenis... 9 Wiskunde... 10 Nederlands... 12 Zorg en Welzijn... 1 Lichamelijke Opvoeding... 16 Maatschappijleer

Nadere informatie

Programma van Toetsing en Afsluiting. Cursus 2016/2017 Theoretische Leerweg klas 4. Vak: Nederlands. soort toets tijdsduur. toets in week.

Programma van Toetsing en Afsluiting. Cursus 2016/2017 Theoretische Leerweg klas 4. Vak: Nederlands. soort toets tijdsduur. toets in week. Programma van Toetsg en Afsluitg Vak: Nederlands Toets Leerstofomschrijvg soort herkansen wegg resul taat A Fictie T 1 lesuur sept. B Grammatica T 1 lesuur sept./ okt. Ja C Spellg T 1 lesuur D Leesvaardigheid

Nadere informatie

Exameninformatie vmbo - basisberoepsgerichte leerweg - kaderberoepsgerichte leerweg - gemengde leerweg

Exameninformatie vmbo - basisberoepsgerichte leerweg - kaderberoepsgerichte leerweg - gemengde leerweg 1 Exameninformatie vmbo - basisberoepsgerichte leerweg - kaderberoepsgerichte leerweg - gemengde leerweg Betreft: - cohort 2017 2019 - cohort 2018 2020 - vmbo leerjaar 3 en 4 2 Beste eindexamenkandidaat,

Nadere informatie

Examenreglement. rogramma van oetsing en fsluiting. Basisberoepsgerichte leerweg

Examenreglement. rogramma van oetsing en fsluiting. Basisberoepsgerichte leerweg 2014-2016 Examenreglement rogramma van oetsing en fsluiting Basisberoepsgerichte leerweg VOORWOORD Aan de examenkandidaten. Je zit nu in de bovenbouw. Dit brengt veel veranderingen met zich mee. Voor jou

Nadere informatie

Examenreglement. Sint Annaparochie 2015-2016

Examenreglement. Sint Annaparochie 2015-2016 Examenreglement Sint Annaparochie 2015-2016 Inleiding Het afnemen van examens v.m.b.o., h.a.v.o. en v.w.o. is gebonden aan de wet en regelgeving zoals deze o.a. is beschreven in het Inrichtingsbesluit

Nadere informatie

HET EXAMENREGLEMENT. Artikel 1. Algemeen

HET EXAMENREGLEMENT. Artikel 1. Algemeen HET EXAMENREGLEMENT 2 e fase havo / vwo Artikel 1 Algemeen 1. Het bevoegd gezag stelt jaarlijks vóór 1 oktober een examenreglement en een programma van toetsing en afsluiting (PTA) vast. Het PTA heeft

Nadere informatie

Programma van Toetsing en Afsluiting

Programma van Toetsing en Afsluiting Cursus 202/20 Basisberoepsgerichte leerweg klas Vak: NEDERLANDS Leerstofomschrijvg Soort toets Schoolexamencijfer klas Inleverdatum Wegg Resultaat 0 Leesvaardigheid lesuur 02 Kijk- en luistervaardigheid

Nadere informatie

Programma van Toetsing en Afsluiting (PTA) Klas 4. vmbo. Leerweg: T

Programma van Toetsing en Afsluiting (PTA) Klas 4. vmbo. Leerweg: T Programma van Toetsing en Afsluiting (PTA) 2018-2019 Klas 4 vmbo Leerweg: T 0 Het PTA omvat de volgende vakken Herkansingsregeling Nederlands Engels Duits Frans Wiskunde Aardrijkskunde Geschiedenis Maatschappijleer

Nadere informatie

Programma van toetsing en afsluiting Schooljaar vmbo kb

Programma van toetsing en afsluiting Schooljaar vmbo kb Programma van toetsing en afsluiting Schooljaar 2017-2018 3 vmbo kb Algemeen gedeelte Beste leerling in klas 3 vmbo kaderberoepsgerichte leerweg, Dit is het Programma van Toetsing en Afsluiting (PTA) voor

Nadere informatie

PROGRAMMA VAN TOETSING EN AFSLUITING. VMBO 3 Gemengd/Theoretische leerweg. Editie 2012/2013

PROGRAMMA VAN TOETSING EN AFSLUITING. VMBO 3 Gemengd/Theoretische leerweg. Editie 2012/2013 PROGRAMMA VAN TOETSING EN AFSLUITING VMBO 3 Gemengd/Theoretische leerweg Editie 2012/2013 2 C O L L E G E R U I V E N INHOUDSOPGAVE VOORWOORD HERKANSINGEN PROTOCOL SCHOOLEXAMENCIJFERS KLAS 3 CIJFERS BIJLAGE

Nadere informatie

Deze regels gelden zowel voor het SE als voor het CE

Deze regels gelden zowel voor het SE als voor het CE Algemeen gedeelte Het eindexamen bestaat tegenwoordig uit twee soorten examens: - het schoolexamen, afgekort - het centraal examen, afgekort CE Het centraal examen is een landelijk examen en dat doe je

Nadere informatie

PROGRAMMA VAN TOETSING EN AFSLUITING (PTA), regeling Schoolexamen leerjaar 4 Vwo Het College WEERT versie 1 september 2016

PROGRAMMA VAN TOETSING EN AFSLUITING (PTA), regeling Schoolexamen leerjaar 4 Vwo Het College WEERT versie 1 september 2016 PROGRAMMA VAN TOETSING EN AFSLUITING (PTA), regeling Schoolexamen leerjaar 4 Vwo 2016-2017 Het College WEERT versie 1 september 2016 1. Begripsbepaling In dit reglement wordt verstaan onder LVO : stichting

Nadere informatie

Programma van Toetsing en Afsluiting Schooljaar Mavo/VMBO TL4. d Oultremontcollege

Programma van Toetsing en Afsluiting Schooljaar Mavo/VMBO TL4. d Oultremontcollege Programma van ing en Afsluiting Schooljaar 2018-2019 Mavo/VMBO TL4 d Oultremontcollege Vak: Nederlands en Luister- en kijkvaardigheid CITO Schrijfvaardigheid zakelijke brief 5 Spreekbeurt over actueel

Nadere informatie

VOORLICHTINGSAVOND 3 MAVO

VOORLICHTINGSAVOND 3 MAVO VOORLICHTINGSAVOND 3 MAVO PROGRAMMA EXAMEN INFORMATIE EXAMENPROGRAMMA PTA VOORBEELDEN VAN PTA REIS NAAR BERLIJN BEGELEIDING PROGRAMMA INDIVIDUELE VRAGEN MAVO 3 EN CULTUUR INDELING EXAMENPROGRAMMA DERDE

Nadere informatie

EXAMENWIJZER / EXAMENREGLEMENT LEERJAAR 3. PROGRAMMA VAN TOETSING EN AFSLUITING Vmbo. Theoretische leerweg

EXAMENWIJZER / EXAMENREGLEMENT LEERJAAR 3. PROGRAMMA VAN TOETSING EN AFSLUITING Vmbo. Theoretische leerweg EXAMENWIJZER / EXAMENREGLEMENT LEERJAAR 3 PROGRAMMA VAN TOETSING EN AFSLUITING Vmbo Theoretische leerweg VMBO-TL EXAMENWIJZER leerjaar 3 INHOUD Deel 1 1. inleiding. 2. begrippen. 3. het examen / schoolexamen

Nadere informatie

Programma van Toetsing en Afsluiting Schooljaar VMBO-theoretische leerweg Leerjaar 4

Programma van Toetsing en Afsluiting Schooljaar VMBO-theoretische leerweg Leerjaar 4 Programma van Toetsing en Afsluiting Schooljaar 07-08 VMBO-theoretische leerweg Leerjaar 4 Werkman VMBO Kluiverboom A 050-30555 Naam van de leerling: Klas: Mentor: Inleiding Het programma van toetsing

Nadere informatie

Programma van Toetsing en Afsluiting. Van Maerlant. Schooljaren 2015 2017. Basisberoepsgerichte Leerweg. 's-hertogenbosch

Programma van Toetsing en Afsluiting. Van Maerlant. Schooljaren 2015 2017. Basisberoepsgerichte Leerweg. 's-hertogenbosch Programma van Toetsing en Afsluiting Van Maerlant Schooljaren 2015 2017 Basisberoepsgerichte Leerweg 's-hertogenbosch Algemene informatie leerjaar 3-4 voor het schooljaar 2015 2016 Het Programma van Toetsing

Nadere informatie

Examenreglement. VMBO - leerjaar 3 en 4 2014 2015(2016)

Examenreglement. VMBO - leerjaar 3 en 4 2014 2015(2016) Examenreglement VMBO - leerjaar 3 en 4 2014 2015(2016) locatie Kwakkenbergweg Bij dit reglement hoort een programma van toetsing en afsluiting (PTA) 1 Inhoudsopgave 1. Algemene bepalingen Pagina 3 1 Regeling

Nadere informatie

Programma van Toetsing en Afsluiting. Klas 4 - Theoretische Leerweg 2015-2016. OPDC t Nijrees

Programma van Toetsing en Afsluiting. Klas 4 - Theoretische Leerweg 2015-2016. OPDC t Nijrees Programma van Toetsing en Afsluiting Klas 4 - Theoretische Leerweg 015-016 OPDC t Nijrees Geachte lezer, In dit boekje vindt u de Programma s van Toetsing en Afsluiting. Het ministerie van Onderwijs eist

Nadere informatie

1. INLEIDING ALGEMENE BEPALINGEN Afnemen eindexamen Indeling eindexamen Onregelmatigheden... 3

1. INLEIDING ALGEMENE BEPALINGEN Afnemen eindexamen Indeling eindexamen Onregelmatigheden... 3 INHOUDSOPGAVE PTA MAVO VAN CHR. COLLEGE DE POPULIER 1 1. INLEIDING... 2 2. ALGEMENE BEPALINGEN... 3 2.1 Afnemen eindexamen... 3 2.2 Indeling eindexamen... 3 2.3 Onregelmatigheden... 3 3. INHOUD VAN HET

Nadere informatie