Inhoud. De e-golf. Das e-auto. Veiligheid 24. De e-golf % Elektrisch 06. Bekledingen en kleuren 26. Exterieur 08. Think Blue 28.

Save this PDF as:
 WORD  PNG  TXT  JPG

Maat: px
Weergave met pagina beginnen:

Download "Inhoud. De e-golf. Das e-auto. Veiligheid 24. De e-golf 04. 100% Elektrisch 06. Bekledingen en kleuren 26. Exterieur 08. Think Blue 28."

Transcriptie

1 De e-golf

2 Inhoud De e-golf % Elektrisch 06 Exterieur 08 Interieur 12 Comfort 16 Easy electric 18 Veiligheid 24 Bekledingen en kleuren 26 Think Blue 28 Autostadt 29 Volkswagen Inclusief 30 Social Media De e-golf. Das e-auto.

3 4 5 Al generaties lang wordt de Golf gezien als een begrip in de autowereld. Niet voor niets is het één van de meest populaire en succesvolste modellen ter wereld. De nieuwe e-golf is de eerste volledig elektrisch aangedreven Golf in de reeks.

4 100% Elektrisch. 100% Volkswagen. Wie aan de toekomst denkt, denkt aan duurzaamheid. Met de nieuwe e-golf zet Volkswagen een grote stap in de goede richting. Vermogen Met een maximaal vermogen van 85 kw/ 115 pk en een koppel van 270 Nm is de e-golf tot indrukwekkende prestaties in staat. De e-golf is een elektrische auto die 140 kilometer per uur kan rijden en in 10,4 seconden van 0 tot 100 kilometer kan accelereren. Recuperatie Recuperatie is het hergebruik van remenergie. Dit doet de e-golf bijvoorbeeld bij het afremmen. De opgewekte elektriciteit wordt opgeslagen in de accu om het later te gebruiken. 6 7 De nieuwe e-golf is volledig elektrisch aangedreven en produceert daardoor géén uitstoot. Hij heeft een theoretisch bereik tot 190 kilometer. De actieradius maakt hem ideaal voor dagelijks gebruik. De aandrijftechnologie van de nieuwe e-golf wordt aangevuld met een ingenieuze techniek: recuperatie, een technologie waarbij de remenergie wordt hergebruikt. De nieuwe e-golf is een comfortabele en veilige elektrische auto die voorzien is van de nieuwste technologie. Met andere woorden; een echte Volkswagen.

5 De e-golf. Doordacht tot in detail. LED-KOPLAMPEN De e-golf biedt de hoogste efficiency. Ook op het gebied van verlichting. De full LED-koplampen produceren licht zo helder als daglicht. Bovendien 8 9 wordt de enorme lichtopbrengst gecombineerd met een lager energieverbruik. In de grille van de e-golf bevindt zich een opvallende blauwgekleurde lijn die wordt doorgetrokken tot onder de koplampen. Deze typische e-designlijn accentueert de efficiënte lichttechnologie van de e-golf. NIEUWE LED-DAGRIJVERLICHTING Zien en gezien worden dankzij typische Volkswagen e-design LED-dagrijverlichting in karakteristieke C-vorm. Niet alleen levert deze LED-dagrijverlichting een bijdrage op het gebied van veiligheid, ze maken van de e-golf ook een echte eyecatcher. e-golf TYPEAANDUIDING Dankzij kenmerkende typeaanduidingen op de grille, de achterzijde en zelfs de flanken, is de Golf vanuit alle hoeken onmiskenbaar een e-golf.

6 DAKSPOILER De dakspoiler geeft de e-golf een nog dynamischere uitstraling en zorgt tegelijkertijd voor een betere aerodynamica. Daarnaast verlaagt de dakspoiler ook de luchtweerstand waardoor de e-golf zuiniger rijdt LICHTMETALEN VELGEN ASTANA De aerodynamische, lichtgewicht 16 inch lichtmetalen velgen Astana in combinatie met speciale lage rolweerstandbanden, bewegen de e-golf op bijzonder efficiënte wijze voort. LED-ACHTERLICHTEN De e-golf is doordacht tot in detail. Dit is onder andere terug te zien in de achterlichten. Dankzij de toepassing van moderne LED-technologie reageren ze sneller op een remingreep dan de conventionele gloeilampen. Behalve veilig zijn de LED-achterlichten ook fraai om te zien.

7 12 13 Nieuwe wegen inslaan. OP EEN BIJZONDER COMFORTABELE MANIER.

8 Interieur. Het dashboard van de e-golf is ergonomisch vormgegeven. Alles zit op de juiste plek, waardoor de functies intuïtief en eenvoudig te bedienen zijn. Zoals u gewend bent van Volkswagen biedt het interieur van de e-golf ook qua afwerking en materiaalgebruik de hoogste kwaliteit. DECORINLEG IRIDIUM MATRIX In stijl afgewerkt en een lust voor het oog: de decorinleg Iridium Matrix. Exclusief voor de e-golf. DE POWERMETER De Powermeter geeft de actuele hoeveelheid door de bestuurder opgewekte energie weer, terwijl het emax -instrument de informatie omtrent het maximale beschikbare acceleratievermogen afbeeldt. BOORDCOMPUTER PREMIUM Belangrijkste e-specifieke informatie zoals energieverbruik, actieradius of snelheid altijd helder in beeld AIRCONDITIONING CLIMATRONIC De uiterst comfortabele en gebruiksvriendelijke airconditioning Climatronic werkt volledig automatisch. Kwestie van de gewenste temperatuur instellen en uw e-golf doet de rest. Zo heeft u er geen omkijken meer naar, onder welke weersomstandigheden dan ook. BLAUWE SIERSTIKSELS Het onderscheidende vermogen van de e-golf komt in elk detail terug. Ook in het interieur zijn tal van speciale e-accenten terug te vinden. Zo zijn het stuurwiel, de versnellingspook en de vloermatten allen decoratief afgewerkt en voorzien van blauwe sierstiksels. Ambiente verlichting Neem plaats in een bijzondere atmosfeer. De decorlijsten en instaplijsten van de e-golf zijn voorzien van een blauwgekleurde sfeerverlichting. Ook het instrumentenpaneel, de portieren en voetruimte zijn uit te rusten met de optionele Ambiente verlichting. Daarbij zijn tevens de leeslampjes voorzien van duurzame LED-technologie.

9 Comfort. STANDVERWARMING Koel in de zomer, warm in de winter. Door middel van standverwarming kunt u op afstand de airconditioning VOORRUITVERWARMING activeren en instellen via uw mobiele telefoon. Voortaan past u de temperatuur in het interieur van uw e-golf moeiteloos aan naar uw persoonlijke wens. Nog voordat u erin zit. Geen ruiten meer krabben in de winter dankzij de voorruitverwarming. Samen met het Climatronic systeem, verhoogt de automatische voorruitverwarming de verwarmingefficiency in de winter. U heeft de verwarming namelijk niet nodig om de voorruit te ontdooien. Het radio-navigatiesysteem Discover Pro Het radio-navigatiesysteem Discover Pro zit vol met innovatieve functies en laat zich net zo intuïtief en eenvoudig bedienen als een smartphone. 03 e-functies: De Discover Pro in de nieuwe e-golf valt ook op door zijn speciale e-functies; met de range extender wordt niet alleen de actieradius van het voertuig grafisch weergegeven, maar ook de invloed van 01 TFT-kleurendisplay: het systeem beschikt over een TFT-kleurendisplay met de verschillende nevenverbruikers op het totale energieverbruik. Het indrukwekkende weergave-opties en een handige touchscreen functie, energiestroombeeldscherm is gebaseerd op een geanimeerde grafi- waarmee u zaken als muziek en navigatie op een prettige manier kunt sche stroom van energie tussen e-motor en batterij en geeft de actuele LEDEREN ACCENTEN beheren. laadtoestand weer. De recuperatiestand informeert over de hoeveel- De e-golf ziet er niet alleen bijzonder goed uit, maar ligt ook bijzonder goed in de hand. Het stuurwiel, de versnellingspookknop en handremgreep zijn allen bekleed met leder van hoge kwaliteit. 02 Multimediasysteem: Het multimediasysteem is uitgerust met een 64 GB harde schijf, een DVD-speler met MP3- en WMA-afspeelmogelijkheid, acht hoogwaardige luidsprekers, spraakbediening en een telefoonvoorbereiding voor Bluetooth. heid teruggewonnen energie door tijdens het rijden iedere minuut een meting te doen op de hoeveelheid gerecupereerde energie. 04 Vertrektijdenprogramma: door middel van het vertrektijdenprogramma kunt u uw reisplan aanpassen aan de oplaadtijd van uw auto.

10 Easy electric. alles inclusief Maakt elektrisch rijden makkelijk. Volkswagen maakt elektrisch rijden eenvoudig. Volkswagen biedt een totaaloplossing die mogelijke barrières doorbreekt en die CO 2 -neutraal rijden ook echt mogelijk maakt. U weet vooraf waar u aan toe bent. Alles is inclusief zoals een Smart laadpakket om de e-golf gemakkelijk op te laden en een jaar lang gratis Eneco Inclusief Smart laadpakket 1 jaar gratis laden met Eneco HollandseWind 4 jaar lang toegang tot Car-Net HollandseWind. Zo rijdt u volledig CO 2 -neutraal. Overal toegang tot Car-Net, altijd inclusief verzekering, onderhoud en banden en drie weken per jaar kan er Inclusief onderhoud, banden gekozen worden voor een vakantieauto. en verzekering Zo maakt Volkswagen elektrisch rijden gemakkelijk. 3 weken een vaka Inclusief Smart laadpakket 1 jaar gratis HollandseWind 4 jaar lang toegang tot Car-Net Inclusief onderhoud, banden en verzekering 3 weken per jaar een vakantieauto

11 Eneco HollandseWind. Opladen. basic laadpunt Easy loading Easy energy Elektrisch rijden is pas CO 2 -neutraal als de stroom volledig wordt opgewekt uit natuurlijke bronnen zoals wind en zon. Om dit te kunnen bieden is Met het basic laadpunt van Bosch kunt u uw e-golf thuis of op kantoor snel en veilig laden. De energiekosten voor het laden Om onbeperkte mobiliteit te garanderen met de e-golf en het opladen zo makkelijk mogelijk te maken, biedt Volkswagen diverse oplaadmogelijkheden Volkswagen een samenwerking aangegaan met Eneco. Iedere e-golf rijdt een jaar lang CO 2 -neutraal dankzij HollandseWind energie van Eneco*. betaalt u via uw reguliere energierekening. Wilt u incidenteel via een normaal stopcontact laden? Dat kan via de standaard meegeleverde kabel voor 230V laden. Voor veilig dagelijks laden thuis Eneco HollandseWind is windstroom die voor 100% opgewekt wordt door windmolens in Nederlandse windparken. of op kantoor biedt Volkswagen een laadpunt inclusief basisinstallatie gratis aan bij de e-golf. Uw e-golf is in circa 6 uur weer helemaal volgeladen. Het is bovendien de meest voor de hand liggende en duurzame energiebron voor stroomgebruik. Er is immers genoeg wind voor ons allemaal. Kortom, een schone en onuitputtelijke bron die bijdraagt aan een duurzame energietoekomst. Kiest u voor de e-golf, dan rijdt u gegarandeerd op Eneco HollandseWind en dus op 100% groene stroom. Dankzij de speciale laadpas van Eneco kunt u zowel thuis als bij een publiek laadpunt Eneco HollandseWind energie laden. smart laadpunt Met het Smart laadpunt laadt u thuis of op kantoor met een laadpas. De energiekosten voor het laden worden geregistreerd en desgewenst aan u terugbetaald en vervolgens gefactureerd aan uw werkgever of leasemaatschappij. Bent u leaserijder, dan is het mogelijk dat de kosten voor het thuisladen aan u worden terugbetaald en deze kosten worden gefactureerd aan uw werkgever of leasemaatschappij. Bent u veel onderweg en wilt u tussendoor kunnen laden, dan kunt u gebruik maken van de meegeleverde kabel voor publieke laadpunten. Dankzij de CCS-aansluiting bent u ook klaar voor het laden bij snellaadstations. Uw e-golf is dan in een half uur voor 80% geladen. * Hierbij is uitgegaan van een jaarkilometrage van km en een normaal energieverbruik. Na km worden de reguliere tarieven van Eneco HollandseWind energie door Eneco in rekening gebracht.

12 Een batterij aan voordelen. Easy control Easy service Alsof de e-golf nog niet innovatief genoeg is, biedt Volkswagen Volkswagen vindt dat elektrisch rijden zorgeloos rijden moet een ander technisch hoogtepunt: een smartphone applicatie voor het op afstand besturen van talrijke functies wanneer er gebruik wordt gemaakt van de Car-Net Portal. car-net Car-Net geeft u toegang tot een brede reeks voertuigfuncties. U kunt hiermee bijvoorbeeld de airconditioning op afstand activeren voor de gewenste temperatuur zijn. U wilt zich niet bezighouden met wat uw auto over enkele jaren waard is of wat een reparatie aan uw elektrische auto of laadpunt kost. Daarom biedt Volkswagen zowel zakelijke als particuliere klanten een totaaloplossing tegen een scherp maandbedrag. in de auto voordat u op weg gaat. Als de e-golf is aangesloten op een laadpunt, dan kunt u de resterende oplaadtijd inzien. Vanaf een afstand kunt u het laden ook starten of stoppen, wel zo gemakkelijk. Easy holiday U kunt op elk moment informatie opvragen wat betreft de rijprestaties en persoonlijke ritgegevens, zoals gemiddelde snelheid en reisduur. Rij zuiniger met behulp van de weergegeven informatie zoals het verbruik van de elektrische motor, recuperatie en andere elektrische verbruikers zoals airconditioning en de radio. Wat als u op vakantie wilt en uw bestemming ligt op meer dan 190 km afstand? Binnen ons operational of private lease aanbod kunt u gebruik maken van de vakantieauto. Gedurende 3 weken per jaar staat een Golf Variant met benzinemotor voor u klaar. U bepaalt zelf in welke weken u hem gebruikt.

13 24 25 Veiligheid. Zoveel oplettende passagiers heeft u nog nooit gehad. De nieuwe e-golf is uit te rusten met tal van assistentiesystemen die de bestuurder permanente ondersteuning bieden en daarmee de reis aanzienlijk vergemakkelijken. En veiliger maken. VERKEERSBORDENHERKENNING Dit systeem herkent verkeersborden binnen de grenzen van het camerasysteem en detecteert hiermee snelheidsbeperkingen of een eventueel inhaalverbod. Doordat er een melding verschijnt in de boordcomputer Premium, wordt de bestuurder op de betreffende verkeersregels geattendeerd. PARK DISTANCE CONTROL Tijdens het parkeren waarschuwen de ingebouwde parkeersensoren binnen de grenzen van het systeem op akoestische wijze voor naderende obstakels voor of achter de auto. Afhankelijk van het type radio of radio-navigatiesysteem wordt de afstand tot de obstakels ook visueel weergegeven op het multimediascherm. PARK ASSIST Park Assist helpt u met het achterwaarts inparkeren. Het parkeerhulpsysteem detecteert in de lengte- óf breedtegerichte parkeervakken en biedt na eventuele detectie de mogelijkheid om automatisch achterwaarts in te parkeren. Alles gaat zonder handen. U hoeft alleen zelf het gas- en het rempedaal te bedienen. REAR ASSIST De achteruitrijcamera Rear Assist helpt u bij het achteruitrijden en inparkeren. De camera zit achterop uw auto gemonteerd en brengt het gebied achter het voertuig in beeld via het display van uw radio-navigatiesysteem. De lijnen geven de gekozen rijrichting aan, afhankelijk van welke kant u op stuurt. Zo ziet u precies met welke stuurcorrecties de auto veilig geparkeerd kan worden, zonder daarvoor uw hoofd te hoeven bijdraaien. MULTI-COLLISION BRAKING SYSTEM Multi-collision braking system brengt uw auto automatisch tot stilstand na een ongeval. Het innovatieve remsysteem zorgt ervoor dat de remmen van de auto worden vastgehouden en de airbags op scherp worden gezet. Hierdoor wordt de kans op een tweede aanrijding en extra letselschade tot een minimum beperkt. ACC EN FRONT ASSIST Adaptive Cruise Control (ACC) werkt met een automatische afstandscontrole. De door u ingestelde snelheid en afstand tot het voor u rijdende voertuig wordt zelfstandig aangehouden met behulp van een radar. Voegt er voor u een langzamer voertuig in, dan remt de Adaptive Cruise Control uw auto af. Daarbij helpt Front Assist een aanrijding met een voorligger te voorkomen, zodra de onderlinge afstand onder een kritische waarde daalt. Het systeem bouwt de remdruk op en geeft een waarschuwingssignaal. Wanneer u hier niet op reageert en de snelheid laag is, grijpt het systeem adequaat in door middel van de noodremfunctie. GROOTLICHT ASSISTENT De Grootlicht Assistent detecteert door middel van een sensor eventueel tegemoetkomend verkeer en past de verlichting hier automatisch op aan. Vanaf een snelheid van 60 km/h gaat de omschakeling tussen dim- en grootlicht helemaal vanzelf. Op die manier profiteert u continu van een optimale lichtbundel en voorkomt u dat u medeweggebruikers verblindt. PRE CRASH Zodra een eventueel naderende aanrijding wordt gesignaleerd, spant het Pre Crash systeem uw veiligheidsgordel preventief extra aan en wordt de remdruk maximaal opgebouwd. Ook sluit dit systeem uit voorzorg automatisch de ramen. Dankzij Pre Crash wordt de kans op letsel na een ongeval aanzienlijk verminderd. VERMOEIDHEIDSHERKENNING Vermoeidheidsherkenning signaleert tekenen van vermoeidheid aan de hand van een daling van het aantal stuurcorrecties. Een helder geluidssignaal en een afbeelding in uw boordcomputer van een kopje koffie attenderen u op de afgenomen scherpte en verzoeken u een rustpauze in te lassen. Zo blijft u verstandig en verantwoord onderweg. LANE ASSIST Lane Assist grijpt automatisch in wanneer u onbedoeld van uw rijbaan afwijkt. De camera in de voorruit detecteert de belijning op het wegdek. Middels kleine stuurcorrecties probeert het systeem uw auto zoveel mogelijk binnen de lijnen van de rijbaan te houden waarop u zich bevindt.

14 Bekledingen. Kleuren. LIMESTONE GREY Z1Z1 MU PACIFIC BLUE D5D5 MU REFLEX SILVER 8E8E MU 01 STOELBEKLEDING LAK Een aangename plek om uw tijd door te brengen: de comfortabele stoelen van de e-golf zijn bekleed met de fraaie stof Merlin e-grey en kennen een stijlvol e-design met opvallende blauwe stiknaden. Optioneel kunnen de stoelen worden uitgevoerd in Vienna leder in de kleuren Marrakech, Shetland of Titaanzwart. (In combinatie met lederen stoelbekleding komen de blauwe stik- MARRAKECH LEDEREN STOELBEKLEDING VIENNA YWYW MU SHETLAND LEDEREN STOELBEKLEDING VIENNA XWXW MU TITAANZWART LEDEREN STOELBEKLEDING VIENNA TWTW MU 01 Metallic lak 02 Unilak 03 Pareleffect lak 04 Parelmoereffect lak NIGHT BLUE Z2Z2 MU TUNGSTEN SILVER MU URANO GREY 5K5K S BLACK A1A1 MU PURE WHITE 0Q0Q MU DEEP BLACK 2T2T MU ORYX WHITE 0R0R MU naden in het stuurwiel, de versnellingspookknop en vloermatten te vervallen.) Standaarduitrusting S Meeruitvoering MU

15 Wat u moet weten over brandstofverbruik. Elke auto die in Europa wordt verkocht, heeft een officieel vastgesteld brandstofverbruik: het ECE-verbruik. Dit wordt gemeten door een onafhankelijke instantie in een laboratorium. De auto legt op een testbank een parcours af met drie rijsituaties: stadsverkeer, de buitenweg en de snelweg. Voor elke auto die nieuw op de markt komt, is de test verplicht. Deze verbruikscijfers vindt u dus ook in deze prijslijst. Met hun officiële ECE-verbruik kunnen auto s worden ingedeeld in energieklasses. Overheden gebruiken het ECE-verbruik voor subsidies en belastingmaatregelen, bijvoorbeeld om de verkoop van zuinige auto s te bevorderen. Voor u als koper is het ECE-verbruik ook nuttig: hij maakt het vergelijken van verschillende modellen mogelijk. Theorie en praktijk In de praktijk kan het verbruik van een auto anders zijn dan de ECE-waarde. Ten eerste wordt de test uitgevoerd in een laboratorium. Daar heeft het weer geen invloed, terwijl een auto bijvoorbeeld zuiniger is bij hogere temperaturen dan bij vrieskou. Een andere factor is de samenstelling en het gebruik van een auto. Duurzaam Volkswagen toont al jarenlang maatschappelijke betrokkenheid als het gaat om een duurzame toekomst. Onder meer met de bouw van milieuvriendelijkere fabrieken. Kijk voor meer informatie op Think Blue. Brandstof tot nadenken Recycling Wist u trouwens dat iedere nieuwe Volkswagen voor 40% gemaakt is van gerecycled materiaal en voor 85% recyclebaar is? Tips om zelf zuinig te rijden Rij zuinig en verhoog de actieradius met het economisch rijprofiel. Win energie terug door uw voet van het pedaal te halen en de auto uit te laten rollen. Think Blue. Brandstof tot nadenken Themapark Autostadt Autostadt, hét themapark van Volkswagen. Dit 25 hectare grote park in het Duitse Wolfsburg staat voor puur amusement voor jong en oud. Een onvergetelijke ervaring die u beslist niet mag missen! Merken paviljoens Onder de vlag van Volkswagen vindt u hier naast Volkswagen ook andere wereldberoemde automerken als Lamborghini, Audi, Seat, Škoda en Volkswagen Bedrijfswagens. In de paviljoens maakt u interactief kennis met de boeiende wereld achter deze automerken. Een belevenis op zich! Autogeschiedenis en de kunst van ontwerpen In het Zeithaus neemt u een indrukwekkende duik in de geschiedenis van de auto, inclusief een uitgebreide collectie historische auto s. Wilt u weten hoe een auto precies wordt ontworpen? Breng dan een bezoek aan de CarDesign Studios en verbaas uzelf! Factoren die zorgen voor een hoger verbruik: - Brede(re) banden - Gebruik van (stoel) verwarming - Gebruik van airconditioning - Sportieve rijstijl - Korte ritten met koude motor Vermijd overbodige kilometers door uw navigatie te gebruiken. Verwarm uw auto tijdens het opladen om energie te besparen. Rijvaardigheidstrainingen Test of verbeter uw rijvaardigheid met één van de trainingen. Zoals de Touareg- en Tiguantraining waar u rijdt over een off-road parcours met uitdagende obstakels. Tijdens de veiligheidstraining leert u om te gaan met onverwachte situaties en met de bespaartraining om nog zuiniger te rijden. Factoren die zorgen voor een lager verbruik: - Gebruik van Cruise Control - De juiste bandenspanning - De juiste staat van onderhoud van uw auto - Rustige rijstijl - Tijdig wisselen van zomer- naar winterbanden BlueMotionTechnologies van Volkswagen ondersteunen bestuurders bij een zuinige rijstijl, bijvoorbeeld met schakeladviezen en het terugwinnen van remenergie. e-driver Bij elke nieuwe Volkswagen krijgt u gratis het E-Learning programma e-driver. Door middel van dit online trainingsprogramma leert u gegarandeerd zuiniger rijden. Volkswagen beveelt daarnaast Het Nieuwe Rijden aan. Informeer bij uw dealer naar de mogelijkheden om Het Nieuwe Rijden te leren: in samenwerking met de ANWB biedt Volkswagen een rijvaardigheidstraining die is toegesneden op de hedendaagse technieken. Gebruik apparatuur aan boord alleen indien nodig Vermijd korte ritten en een koude motor Vermijd onnodige bagage in uw auto. Voorkom onnodige luchtweerstand op en aan uw auto. Check regelmatig uw bandenspanning en bespaar tot wel 15% Kijk voor meer informatie op AUTOSTADT WOLFSBURG. Kinderamusement Kinderen vermaken zich opperbest in Autostadt. In KinderWelt leren kinderen van vijf tot elf jaar spelenderwijs de regels van het verkeer door bijvoorbeeld met mini-beetles te rijden op een parcours. Na de theorie- en praktijktest krijgen uw kinderen een welverdiend kinderrijbewijs. Rondleiding Volkswagen fabriek Een van de hoogtepunten is de rondleiding door de Volkswagen fabriek. Met een treintje rijdt u door de productiehallen en wordt u getoond hoe met de grootste precisie op kilometerlange lijnen een Volkswagen wordt gebouwd en gemonteerd. Vragen of meer informatie? Ga voor méér informatie en boekingen naar uw Volkswagen dealer of autostadt.de.

16 Volkswagen Inclusief. Volkswagen-rijders hebben bij ons een streepje voor. Bij aankoop van uw Volkswagen ontvangt u gratis een persoonlijke Volkswagen Inclusief kaart. Met Volkswagen Inclusief profiteert u van extra aanbiedingen en privileges. Voor meer informatie over Volkswagen Inclusief kunt u terecht bij uw Volkswagen dealer of op Volg ons op Twitter en LinkedIn voor o.a. Het allerlaatste nieuws Ga naar YouTube voor o.a. De eerste foto s Filmpjes van Volkswagen- Exclusieve previews modellen Profiteer ook en haal 100% uit uw Volkswagen! Onafhankelijke autotests Technische innovaties Al uw voordelen en privileges op een rij. Nieuw en historisch APK. Parkeren. Gratis in combinatie met grote onderhoudsbeurt. Zorgeloos parkeren met Park-line en voordelig parkeren op Schiphol. Checkups. Ontspanning. Gratis Zomer- of Winter- & Aircocheck. Korting op dagjes uit en overnachting. Volkswagen lifestyle producten. Rijvaardigheidstraining. 20% korting op alle lifestyle producten. Korting bij het ANWB Test- en Trainingscentrum. Mobiliteit. Onderweg. Altijd een gratis upgrade bij Euromobil autoverhuur. Korting bij de Texaco Go the freshway shops. Ruitenservice & Slim Schadeherstel. E-nieuwsbrief. Snel weer veilig op weg. Altijd als eerste op de hoogte van nieuws en aanbiedingen. Financiering & verzekeren. Online toegang. Voordeel bij de Volkswagen Bank. Altijd online toegang tot uw persoonlijke gegevens. Schadeservice & -herstel. Volg Volkswagen op social media. Word onze fan beeldmateriaal op Facebook voor o.a. Instructiefilmpjes Exclusieve previews Het allerlaatste nieuws Kennis delen met vrienden Speciale events youtube.com/volkswagennl facebook.com/volkswagennl twitter.com/volkswagennl linkedin.com/company/volkswagen-nederland

17 De e-golf Gedrukt in Nederland Wijzigingen voorbehouden Uitgave: mei 2014 Bestelnummer: 1VWBREGOLF Volkswagen.nl Facebook.com/volkswagenNL Twitter.com/volkswagenNL Linkedin.com/company/volkswagen-nederland Youtube.com/volkswagenNL

Inhoud. Veiligheid 24. De e-golf 04. Bekledingen en kleuren 26. 100% Elektrisch 06. Think Blue 28. Exterieur 08. Autostadt 29.

Inhoud. Veiligheid 24. De e-golf 04. Bekledingen en kleuren 26. 100% Elektrisch 06. Think Blue 28. Exterieur 08. Autostadt 29. De e-golf Inhoud De e-golf 04 100% Elektrisch 06 Exterieur 08 Interieur 12 Comfort 16 Easy electric 18 Veiligheid 24 Bekledingen en kleuren 26 Think Blue 28 Autostadt 29 Volkswagen Inclusief 30 Social

Nadere informatie

Inhoud. Interieur 12. De e-golf 04. Exterieur 08. 100% Elektrisch 06. Comfort 16. Easy electric 18. Veiligheid 24. Volkswagen Inclusief 30

Inhoud. Interieur 12. De e-golf 04. Exterieur 08. 100% Elektrisch 06. Comfort 16. Easy electric 18. Veiligheid 24. Volkswagen Inclusief 30 De e-golf 2 3 Inhoud De e-golf 04 100% Elektrisch 06 Exterieur 08 Interieur 12 Comfort 16 Easy electric 18 Veiligheid 24 Bekledingen en kleuren 26 Think Blue 28 Autostadt 29 Volkswagen Inclusief 30 Social

Nadere informatie

De Golf BlueMotion 08 09

De Golf BlueMotion 08 09 De Golf BlueMotion 08 09 DE GOLF IS VAN ALLE GEMAKKEN VOORZIEN 14% bijtelling SLECHTS 14% BIJTELLING. Het is de zuinigste Diesel Golf en bijzonder aantrekkelijk voor de zakelijke rijder. Lage bijtelling

Nadere informatie

De Golf BlueMotion 08 09

De Golf BlueMotion 08 09 De Golf BlueMotion 08 09 De zuinigste Golf ooit. 14% bijtelling Slechts 14% bijtelling. De zuinigste Auto van het jaar is bijzonder aantrekkelijk voor de zakelijke rijder. Lage bijtelling in combinatie

Nadere informatie

De Golf Variant. Tekst

De Golf Variant. Tekst De Golf Variant 1 1 VROUWEN GEBRUIKEN GEMIDDELD 20.000 WOORDEN PER DAG, MANNEN HEBBEN GENOEG AAN 7.000 WOORDEN. MAAR HET DYNAMISCHE EN SPORTIEVE DESIGN VAN DE GOLF VARIANT MAAKT IEDEREEN EVEN SPRAKELOOS.

Nadere informatie

Golf GTE. De nieuwe Golf GTE Exterieur 03

Golf GTE. De nieuwe Golf GTE Exterieur 03 De nieuwe Golf GTE Ontdek de Golf GTE. DE NIEUWE GOLF GTE Volkswagen bewijst dat sportiviteit en een ongekend zuinig brandstofverbruik heel goed te combineren is. De nieuwe Golf GTE is dan ook een echte

Nadere informatie

DE GOLF SPORTSVAN GEEFT U DE RUIMTE. IN DE RUIMSTE ZIN VAN HET WOORD.

DE GOLF SPORTSVAN GEEFT U DE RUIMTE. IN DE RUIMSTE ZIN VAN HET WOORD. De Golf Sportsvan DE GOLF SPORTSVAN GEEFT U DE RUIMTE. IN DE RUIMSTE ZIN VAN HET WOORD. Niet alleen biedt het aantrekkelijke design van de Golf Sportsvan de ruimte voor eindeloze luxe en comfort. De praktische

Nadere informatie

DE GOLF SPORTSVAN GEEFT U DE RUIMTE. IN DE RUIMSTE ZIN VAN HET WOORD.

DE GOLF SPORTSVAN GEEFT U DE RUIMTE. IN DE RUIMSTE ZIN VAN HET WOORD. De Golf Sportsvan DE GOLF SPORTSVAN GEEFT U DE RUIMTE. IN DE RUIMSTE ZIN VAN HET WOORD. Niet alleen biedt het aantrekkelijke design van de Golf Sportsvan de ruimte voor eindeloze luxe en comfort. De praktische

Nadere informatie

ONTDEK DE GOLF GTE. DE NIEUWE GOLF GTE

ONTDEK DE GOLF GTE. DE NIEUWE GOLF GTE De nieuwe Golf GTE ONTDEK DE GOLF GTE. DE NIEUWE GOLF GTE Volkswagen bewijst dat sportiviteit en een ongekend zuinig brandstofverbruik heel goed te combineren is. De nieuwe Golf GTE is dan ook een echte

Nadere informatie

ONTDEK DE GOLF GTE. DE NIEUWE GOLF GTE

ONTDEK DE GOLF GTE. DE NIEUWE GOLF GTE De nieuwe Golf GTE ONTDEK DE GOLF GTE. DE NIEUWE GOLF GTE Volkswagen bewijst dat sportiviteit en een ongekend zuinig brandstofverbruik heel goed te combineren is. De nieuwe Golf GTE is dan ook een echte

Nadere informatie

De Golf Variant. Tekst

De Golf Variant. Tekst De Golf Variant 1 1 VROUWEN GEBRUIKEN GEMIDDELD 20.000 WOORDEN PER DAG, MANNEN HEBBEN GENOEG AAN 7.000 WOORDEN. MAAR HET DYNAMISCHE EN SPORTIEVE DESIGN VAN DE GOLF VARIANT MAAKT IEDEREEN EVEN SPRAKELOOS.

Nadere informatie

Inhoud De e-up! 04. 100% Elektrisch 06. Exterieur 08. Interieur 10. Comfort 12. Easy Electric 14. Veiligheid en kleuren 20. Wist u dat..?

Inhoud De e-up! 04. 100% Elektrisch 06. Exterieur 08. Interieur 10. Comfort 12. Easy Electric 14. Veiligheid en kleuren 20. Wist u dat..? De e-up! Inhoud De e-up! 04 100% Elektrisch 06 Exterieur 08 Interieur 10 Comfort 12 Easy Electric 14 Veiligheid en kleuren 20 2 3 Wist u dat..? 22 Een kleine auto, een grote sprong voorwaarts. 4 5 Het

Nadere informatie

Inhoud De e-up! 04. Een kleine auto, een grote sprong voorwaarts. 100% Elektrisch 06. Exterieur 08. Interieur 10. Comfort 12.

Inhoud De e-up! 04. Een kleine auto, een grote sprong voorwaarts. 100% Elektrisch 06. Exterieur 08. Interieur 10. Comfort 12. De e-up! Inhoud De e-up! 04 100% Elektrisch 06 Exterieur 08 Interieur 10 Comfort 12 Easy Electric 14 Veiligheid en kleuren 20 2 3 Wist u dat..? 22 Een kleine auto, een grote sprong voorwaarts. 4 5 Het

Nadere informatie

Met zijn lengte van 3,54 meter is de up! een ultramoderne interpretatie van het Volkswagen design. Onder andere door de speciaal ontworpen

Met zijn lengte van 3,54 meter is de up! een ultramoderne interpretatie van het Volkswagen design. Onder andere door de speciaal ontworpen De up! De up! is dan wel klein, maar hij is op vele gebieden groots. Zo bevat hij technologieën die nog nooit in een dergelijk compacte auto zijn toegepast en springt zijn hoogwaardige afwerking direct

Nadere informatie

VERRASSEND UITGESPROKEN. ONMISKENBAAR POLO.

VERRASSEND UITGESPROKEN. ONMISKENBAAR POLO. De nieuwe Polo 1 02 VERRASSEND UITGESPROKEN. ONMISKENBAAR POLO. 03 AANGESCHERPT TOT IN DETAIL. Bij een eerste blik op de nieuwe Polo valt direct het stijlvolle samenspel tussen de sportieve lijnen en praktische

Nadere informatie

VERRASSEND UITGESPROKEN. ONMISKENBAAR POLO.

VERRASSEND UITGESPROKEN. ONMISKENBAAR POLO. De nieuwe Polo 1 VERRASSEND UITGESPROKEN. ONMISKENBAAR POLO. 02 03 AANGESCHERPT TOT IN DETAIL. Als één van de eerste auto s in zijn klasse is de Polo uit te rusten met LED-koplampen. Deze koplampen hebben

Nadere informatie

elke dag, en toch niet alledaags.

elke dag, en toch niet alledaags. De nieuwe e-up! Inhoud Exterieur Design 06 Oplaadmogelijkheden 12 Uitrusting 13 Rijassistenten 14 maps+more 15 Dashpad en exterieurlakken Geschikt voor elke dag, en toch niet alledaags. Overstappen op

Nadere informatie

Met zijn lengte van 3,54 meter is de up! een ultramoderne interpretatie van het Volkswagen design. Onder andere door de speciaal ontworpen

Met zijn lengte van 3,54 meter is de up! een ultramoderne interpretatie van het Volkswagen design. Onder andere door de speciaal ontworpen De up! De up! is dan wel klein, maar hij is op vele gebieden groots. Zo bevat hij technologieën die nog nooit in een dergelijk compacte auto zijn toegepast en springt zijn hoogwaardige afwerking direct

Nadere informatie

Met zijn lengte van 3,54 meter is de up! een ultramoderne interpretatie van het Volkswagen design. Onder andere door de speciaal ontworpen

Met zijn lengte van 3,54 meter is de up! een ultramoderne interpretatie van het Volkswagen design. Onder andere door de speciaal ontworpen De up! De up! is dan wel klein, maar hij is op vele gebieden groots. Zo bevat hij technologieën die nog nooit in een dergelijk compacte auto zijn toegepast en springt zijn hoogwaardige afwerking direct

Nadere informatie

De nieuwe Sharan. Overal thuis.

De nieuwe Sharan. Overal thuis. De nieuwe Sharan. De nieuwe Sharan. veral thuis. Thuiskomen is voor veel mensen net zo fijn als op reis gaan. Mooi dat deze twee nu samenkomen in de nieuwe Sharan. Dankzij het flexibele ruimteconcept,

Nadere informatie

ALLEEN WIE DE MENS KENT, KAN 'DAS AUTO' BOUWEN.

ALLEEN WIE DE MENS KENT, KAN 'DAS AUTO' BOUWEN. De Golf 08 09 ALLEEN WIE DE MENS KENT, KAN 'DAS AUTO' BOUWEN. WIJ HEBBEN NOG BETER GELUISTERD, NOG PRECIEZER GEKEKEN EN NOG MEER VRAGEN GESTELD. DAARBIJ HADDEN WIJ SLECHTS ÉÉN DOEL: EEN AUTO DIE DE MENS

Nadere informatie

Inhoud. 04 Caddy Combi. 06 Exterieur. 10 Interieur. 12 Uitvoeringen. 14 Comfort. 16 Veiligheid en motoren. 18 BlueMotionTechnologies

Inhoud. 04 Caddy Combi. 06 Exterieur. 10 Interieur. 12 Uitvoeringen. 14 Comfort. 16 Veiligheid en motoren. 18 BlueMotionTechnologies De Caddy Combi 2 I DE CADDY COMBI Inhoud 04 Caddy Combi 06 Exterieur 08 Velgen 10 Interieur 12 Uitvoeringen 14 Comfort 16 Veiligheid en motoren 18 BlueMotionTechnologies 22 Kleuren en bekledingen 24 Social

Nadere informatie

DE GOLF SPORTSVAN GEEFT U DE RUIMTE. IN DE RUIMSTE ZIN VAN HET WOORD.

DE GOLF SPORTSVAN GEEFT U DE RUIMTE. IN DE RUIMSTE ZIN VAN HET WOORD. De Golf Sportsvan DE GOLF SPORTSVAN GEEFT U DE RUIMTE. IN DE RUIMSTE ZIN VAN HET WOORD. Niet alleen biedt het aantrekkelijke design van de Golf Sportsvan de ruimte voor eindeloze luxe en comfort. De praktische

Nadere informatie

De Passat en de Passat Variant

De Passat en de Passat Variant De Passat en de Passat Variant 2 I DE PASSAT EN DE PASSAT VARIANT Inhoud 04 06 08 10 12 14 16 18 20 22 24 26 Passat en Passat Variant Exterieur Velgen Interieur Uitvoeringen Comfort Veiligheid en motoren

Nadere informatie

ALLEEN WIE DE MENS KENT, KAN 'DAS AUTO' BOUWEN.

ALLEEN WIE DE MENS KENT, KAN 'DAS AUTO' BOUWEN. De Golf 08 09 ALLEEN WIE DE MENS KENT, KAN 'DAS AUTO' BOUWEN. WIJ HEBBEN NOG BETER GELUISTERD, NOG PRECIEZER GEKEKEN EN NOG MEER VRAGEN GESTELD. DAARBIJ HADDEN WIJ SLECHTS ÉÉN DOEL: EEN AUTO DIE DE MENS

Nadere informatie

DE SHARAN TOTAAL RIJPLEZIER OP ALLE NIVEAU S

DE SHARAN TOTAAL RIJPLEZIER OP ALLE NIVEAU S De Sharan 2 I DE SHARAN Inhoud 04 06 08 10 12 14 16 18 20 22 24 26 Sharan Exterieur Velgen Interieur Uitvoeringen Comfort Veiligheid en motoren BlueMotionTechnologies Accessoires Kleuren en bekledingen

Nadere informatie

De Beetle en de Beetle Cabrio

De Beetle en de Beetle Cabrio De Beetle en de Beetle Cabrio Inhoud 04 06 08 10 12 14 16 18 22 24 25 26 De Beetle en de Beetle Cabrio Exterieur Velgen Interieur Uitvoeringen Comfort Veiligheid en motoren BlueMotionTechnologies Kleuren

Nadere informatie

De Golf Variant. Tekst

De Golf Variant. Tekst De Golf Variant 1 1 VROUWEN GEBRUIKEN GEMIDDELD 20.000 WOORDEN PER DAG, MANNEN HEBBEN GENOEG AAN 7.000 WOORDEN. MAAR HET DYNAMISCHE EN SPORTIEVE DESIGN VAN DE GOLF VARIANT MAAKT IEDEREEN EVEN SPRAKELOOS.

Nadere informatie

Tiguan. Exterieur. Velgen. Interieur. Uitvoeringen. Comfort. Veiligheid en motoren. Think Blue. Accessoires. Kleuren en bekledingen

Tiguan. Exterieur. Velgen. Interieur. Uitvoeringen. Comfort. Veiligheid en motoren. Think Blue. Accessoires. Kleuren en bekledingen De Tiguan Inhoud 04 06 08 10 12 14 16 18 20 22 24 25 26 Tiguan Exterieur Velgen Interieur Uitvoeringen Comfort Veiligheid en motoren Think Blue Accessoires Kleuren en bekledingen Volkswagen Inclusief

Nadere informatie

DE TOURAN TOTAAL RIJPLEZIER OP ALLE NIVEAU S

DE TOURAN TOTAAL RIJPLEZIER OP ALLE NIVEAU S De Touran 2 I DE TOURAN Inhoud 04 06 08 10 12 14 16 18 20 22 24 26 Touran Exterieur Velgen Interieur Uitvoeringen Comfort Veiligheid en motoren BlueMotionTechnologies Accessoires Kleuren en bekledingen

Nadere informatie

Inhoud. 04 Touareg. 06 Exterieur. 10 Interieur. 12 Uitvoeringen. 14 Comfort. 16 Veiligheid en motoren. 18 BlueMotionTechnologies

Inhoud. 04 Touareg. 06 Exterieur. 10 Interieur. 12 Uitvoeringen. 14 Comfort. 16 Veiligheid en motoren. 18 BlueMotionTechnologies De Touareg 2 I DE TOUAREG Inhoud 04 Touareg 06 Exterieur 08 Velgen 10 Interieur 12 Uitvoeringen 14 Comfort 16 Veiligheid en motoren 18 BlueMotionTechnologies 22 Kleuren en bekledingen 24 Social Media 26

Nadere informatie

VERRASSEND UITGESPROKEN. ONMISKENBAAR POLO.

VERRASSEND UITGESPROKEN. ONMISKENBAAR POLO. De Polo 1 2 VERRASSEND UITGESPROKEN. ONMISKENBAAR POLO. 3 AANGESCHERPT TOT IN DETAIL. Als één van de eerste auto s in zijn klasse is de Polo uit te rusten met led-koplampen. Deze koplampen hebben een zeer

Nadere informatie

Inhoud. Golf Cabrio. Exterieur. Velgen. Interieur. Uitvoering. Comfort. Veiligheid en motoren. BlueMotionTechnologies. Kleuren en bekledingen

Inhoud. Golf Cabrio. Exterieur. Velgen. Interieur. Uitvoering. Comfort. Veiligheid en motoren. BlueMotionTechnologies. Kleuren en bekledingen De Golf Cabrio 2 I DE GOLF CABRIO Inhoud 04 06 08 10 12 14 16 18 22 24 26 Golf Cabrio Exterieur Velgen Interieur Uitvoering Comfort Veiligheid en motoren BlueMotionTechnologies Kleuren en bekledingen Social

Nadere informatie

Groot. Krachtig. Mooi.

Groot. Krachtig. Mooi. De nieuwe Touareg Groot. Krachtig. Mooi. Extreme offroad kwaliteit en geavanceerde onroad technologie. De kracht van een SUV en het comfort van een limousine. Het is duidelijk. Met de Touareg hoeft u geen

Nadere informatie

Tiguan. Exterieur. Velgen. Interieur. Uitvoeringen. Comfort. Veiligheid en motoren. Accessoires. Kleuren en bekledingen. Volkswagen Inclusief

Tiguan. Exterieur. Velgen. Interieur. Uitvoeringen. Comfort. Veiligheid en motoren. Accessoires. Kleuren en bekledingen. Volkswagen Inclusief De Tiguan Inhoud 04 06 08 10 12 14 16 18 20 22 23 25 26 Tiguan Exterieur Velgen Interieur Uitvoeringen Comfort Veiligheid en motoren Accessoires Kleuren en bekledingen Volkswagen Inclusief Think Blue

Nadere informatie

DE NIEUWE RAV4 NU OOK ALS HYBRIDE

DE NIEUWE RAV4 NU OOK ALS HYBRIDE DE NIEUWE RAV4 NU OOK ALS HYBRIDE 2 INLEIDING & DESIGN Als allereerste compacte SUV is de Toyota RAV4 al meer dan 20 jaar een ware avonturier. In de nieuwe, elegant vormgegeven RAV4 beschikt u over Toyota's

Nadere informatie

Volkswagen Golf 1.4TSI GTE 204pk 7% bijtelling Excl. BTW

Volkswagen Golf 1.4TSI GTE 204pk 7% bijtelling Excl. BTW Volkswagen Golf 1.4TSI GTE 204pk 7% bijtelling Excl. BTW Uitrusting 65% getint glas achter Abs en ebd Achterbank in delen neerklapbaar Achteruitrijcamera Adaptive Cruise Control incl. Front Assist Airbag(s)

Nadere informatie

Eneco Elektrisch Laden Volkswagen rijden op HollandseWind

Eneco Elektrisch Laden Volkswagen rijden op HollandseWind Eneco Elektrisch Laden Volkswagen rijden op HollandseWind Eneco HollandseWind Eneco HollandseWind is windstroom die uitsluitend opgewekt wordt door windmolens in Nederlandse windparken. Deze 100% groene

Nadere informatie

Volkswagen Passat Variant 1.4TSI GTE Highline 15% bijtelling. Algemene informatie

Volkswagen Passat Variant 1.4TSI GTE Highline 15% bijtelling. Algemene informatie VOORRAAD GEBRUIKT Volkswagen Passat Variant 1.4TSI GTE Highline 15% bijtelling 45.380 Algemene informatie Bouwjaar: 2016 Kenteken: RF403D Merk: Volkswagen Model: Passat Kilometerstand: 17.451 km Kleur:

Nadere informatie

S 500 PLUG-IN HYBRID. 14% bijtelling

S 500 PLUG-IN HYBRID. 14% bijtelling S 500 PLUG-IN HYBRID. 4% bijtelling Z n sterkste kracht: efficiëntie. Met de S 500 PLUG-IN HYBRID legt Mercedes-Benz wederom nieuwe maatstaven aan op technologiegebied. Daarbij zijn onovertroffen comfort,

Nadere informatie

Informatiepakket Volkswagen e-golf

Informatiepakket Volkswagen e-golf Informatiepakket Volkswagen e-golf Proposities Volkswagen heeft twee proposities ontwikkeld waarmee we de barrières voor elektrisch rijden doorbreken, zowel in de particuliere als in de zakelijke markt.

Nadere informatie

Standaard met heel veel extra s. Extra voordelig. Volkswagen Editions. VW1383 Edition Brochure 297x210 v11.indd 1 17-04-14 15:44

Standaard met heel veel extra s. Extra voordelig. Volkswagen Editions. VW1383 Edition Brochure 297x210 v11.indd 1 17-04-14 15:44 Standaard met heel veel extra s. Extra voordelig. Volkswagen Editions. VW1383 Edition Brochure 297x210 v11.indd 1 17-04-14 15:44 Inhoud 04 up! Edition 06 Golf Edition 40 08 Golf BlueMotion Edition 40 10

Nadere informatie

DE NIEUWE TOYOTA AVENSIS

DE NIEUWE TOYOTA AVENSIS DE NIEUWE TOYOTA AVENSIS v.a. 20% B 2 DE NIEUWE AVENSIS Standaard de beste Van baanbrekende veiligheidsvoorzieningen en een breed gamma van zuinige motoren tot een doordacht interieur met de rijkste uitrusting

Nadere informatie

De Full Hybrid Auris

De Full Hybrid Auris De Full Hybrid Auris Het beste van twee werelden De Full Hybrid Auris met Synergy Drive is de allereerste Full Hybrid in zijn klasse. Hybride rijden is kiezen voor een even unieke als hoogstaande rijervaring:

Nadere informatie

De up! is dan wel klein, maar hij is op vele gebieden groots. Zo bevat hij technologieën die nog nooit in een dergelijk compacte auto zijn toegepast

De up! is dan wel klein, maar hij is op vele gebieden groots. Zo bevat hij technologieën die nog nooit in een dergelijk compacte auto zijn toegepast De up! De up! is dan wel klein, maar hij is op vele gebieden groots. Zo bevat hij technologieën die nog nooit in een dergelijk compacte auto zijn toegepast en springt zijn hoogwaardige afwerking direct

Nadere informatie

S 500 PLUG-IN HYBRID.

S 500 PLUG-IN HYBRID. S 500 PLUG-IN HYBRID. Z n sterkste kracht: efficiëntie. Met de S 500 PLUG-IN HYBRID legt Mercedes-Benz wederom nieuwe maatstaven aan op technologiegebied. Daarbij zijn onovertroffen comfort, voortreffe

Nadere informatie

De nieuwe ŠKODA Fabia

De nieuwe ŠKODA Fabia De nieuwe ŠKODA Fabia Herkenbaar ŠKODA Wanneer we kijken naar de vormgeving van de nieuwe Fabia springen direct de scherpe lijnen die het design van de nieuwe Fabia kenmerken in het oog. Bovendien valt

Nadere informatie

Met zijn lengte van 3,54 meter is de up! een ultramoderne interpretatie van het Volkswagen design. Onder andere door de speciaal ontworpen

Met zijn lengte van 3,54 meter is de up! een ultramoderne interpretatie van het Volkswagen design. Onder andere door de speciaal ontworpen De up! De up! is dan wel klein, maar hij is op vele gebieden groots. Zo bevat hij technologieën die nog nooit in een dergelijk compacte auto zijn toegepast en springt zijn hoogwaardige afwerking direct

Nadere informatie

Alleen wie de mens kent, kan 'das auto' bouwen.

Alleen wie de mens kent, kan 'das auto' bouwen. De Golf 08 09 Alleen wie de mens kent, kan 'das auto' bouwen. Wij hebben nog beter geluisterd, nog preciezer gekeken en nog meer vragen gesteld. Daarbij hadden wij slechts één doel: een auto die de mens

Nadere informatie

De Kia. onze nieuwste ride

De Kia. onze nieuwste ride De Kia onze nieuwste ride Het beste van twee werelden. Kia heeft een primeur: de eerste hybride crossover. De Kia Niro is een ride die - door de rijbeleving en het uiterlijk - meer doet denken aan een

Nadere informatie

VOLT DE NIEUWE CHEVROLET

VOLT DE NIEUWE CHEVROLET VOLT DE NIEUWE CHEVROLET Chevrolet Volt De elektrische droom De nieuwe Chevrolet Volt is een unieke, multi-award winnende auto. Door het combineren van de voordelen van een elektrische auto met de actieradius

Nadere informatie

Inhoud. Polo. Exterieur. Velgen. Interieur. Uitvoeringen. Comfort. Veiligheid en motoren. BlueMotionTechnologies. Accessoires. Kleuren en bekledingen

Inhoud. Polo. Exterieur. Velgen. Interieur. Uitvoeringen. Comfort. Veiligheid en motoren. BlueMotionTechnologies. Accessoires. Kleuren en bekledingen De Polo 2 I DE POLO Inhoud 04 06 08 10 12 14 16 18 20 22 24 26 Polo Exterieur Velgen Interieur Uitvoeringen Comfort Veiligheid en motoren BlueMotionTechnologies Accessoires Kleuren en bekledingen Social

Nadere informatie

LEAF de nieuwe auto. Uitrusting NISSAN LEAF. recycling. de nieuwe veiligheid

LEAF de nieuwe auto. Uitrusting NISSAN LEAF. recycling. de nieuwe veiligheid recycling Nissan LEAF houdt van onze planeet. Daarom worden in de LEAF veel gerecyclede materialen gebruikt. Meer dan in alle andere auto s uit deze klasse. De LEAF is voor meer dan 95% recyclebaar. het

Nadere informatie

Wijzigingen per productieweek 45

Wijzigingen per productieweek 45 ///////// Leverings- & Verkoopinformatie ///////////// Leusden, 12 oktober 2010 Wijzigingen per productieweek 45 LVI/4 BU Volkswagen Algemeen De komende tijd wijzigt de fabriek op diverse modellen een

Nadere informatie

Grotere actieradius 400 km (NEDC*) Meer vrijheid

Grotere actieradius 400 km (NEDC*) Meer vrijheid Renault zoe Grotere actieradius 400 km (NEDC*) Meer vrijheid Maakt u zich geen zorgen over afstanden en geniet nog meer van het rijplezier dat 100% elektrische ZOE biedt. Rijd verder op een volgeladen

Nadere informatie

Afbeelding toont interieur CX-5 Skycruise

Afbeelding toont interieur CX-5 Skycruise MAzda cx-5 Afbeelding toont interieur CX-5 Skycruise LUXUEUZE SUV MET EEN HOOGSTAAND INTERIEURDESIGN Onze designers en ingenieurs hebben hun krachten gebundeld om een interieur te ontwikkelen dat perfect

Nadere informatie

De Passat en Passat Variant

De Passat en Passat Variant De Passat en Passat Variant 3 I DE PASSAT EN DE PASSAT VARIANT Inhoud 04 06 08 10 12 14 16 18 20 22 24 26 Passat en Passat Variant Exterieur Velgen Interieur Uitvoeringen Comfort Veiligheid en motoren

Nadere informatie

BMW i. ELEKTRISCH IN HART EN NIEREN.

BMW i. ELEKTRISCH IN HART EN NIEREN. BMW i. ELEKTRISCH IN HART EN NIEREN. SNEL OP WEG MET UW BMW i3. BMW i3 BMW maakt rijden geweldig DE BMW i3 STARTEN. DE versnellingshendel BIJ HET STUURWIEL. Voet op het rempedaal. Druk op de START-STOP

Nadere informatie

VERLEIDING MAGNETISCHE

VERLEIDING MAGNETISCHE NIEUWE PEUGEOT 208 MAGNETISCHE VERLEIDING De nieuwe PEUGEOT 208 charmeert meteen, met zijn nieuwe, meer uitgesproken stijl. Robuust en strak. De nieuwe voorbumper is scherper, duidelijker en gespierder

Nadere informatie

ford.nl FORD C-MAX PLUG-IN HYBRIDE 7% bijtelling - 100% luxe.

ford.nl FORD C-MAX PLUG-IN HYBRIDE 7% bijtelling - 100% luxe. ford.nl FORD C-MAX PLUG-IN HYBRIDE 7% bijtelling - 100% luxe. FORD C-MAX PLUG-IN HYBRIDE: 34.995,- NETTO BIJTELLING V.A. 86,- De Ford C-MAX Plug-in Hybride biedt een soepele, energie-efficiënte en fluisterstille

Nadere informatie

Volkswagen Adrenaline Inhoud

Volkswagen Adrenaline Inhoud Volkswagen Adrenaline Inhoud 03 Introductie 04 Polo GTI 06 Golf GTI 08 Golf Cabrio GTI 10 Golf Cabrio R 12 Golf GTD 14 Polo R-Line 16 Golf R-Line 18 Beetle en Beetle Cabrio R-Line 20 Passat en Passat Variant

Nadere informatie

Eneco Elektrisch Laden Volkswagen rijden op HollandseWind

Eneco Elektrisch Laden Volkswagen rijden op HollandseWind Eneco Elektrisch Laden Volkswagen rijden op HollandseWind Eneco HollandseWind Windenergie is schoon en onuitputtelijk, er is genoeg wind voor ons allemaal! De 100% groene windstroom van Eneco HollandseWind

Nadere informatie

DE NIEUWE PRIUS. De meest innovatieve Toyota overtreft zichzelf

DE NIEUWE PRIUS. De meest innovatieve Toyota overtreft zichzelf DE NIEUWE PRIUS De meest innovatieve Toyota overtreft zichzelf DE NIEUWE PRIUS DYNAMISCH, EIGENTIJDS, EFFICIENT De oorspronkelijke Prius was bij zijn introductie in 1997 een regelrechte sensatie. Met de

Nadere informatie

Voortgang CO 2 reductie

Voortgang CO 2 reductie Voortgang CO 2 reductie Introductie A. Hak wil in 2020 CO2 neutraal werken en heeft doorlopend aandacht voor de invloed van onze werkzaamheden op het milieu. Wij zijn gecertificeerd volgens ISO 14001 en

Nadere informatie

Volkswagen Bedrijfswagens. Volkswagen Bedrijfswagens Vans. Bedrijfswagens

Volkswagen Bedrijfswagens. Volkswagen Bedrijfswagens Vans. Bedrijfswagens Bedrijfswagens Volkswagen Bedrijfswagens Vans De gegevens over de leveringsmogelijkheden, uitvoeringen, prestaties, maten en gewichten, brandstofverbruik en onderhoudskosten zijn gebaseerd op de stand

Nadere informatie

NIEWE GENERATIE MOTOREN. ZUINIGER DAN ZIJN VOORGANGER. DE NIEUWE STANDAARD IN VEILIGHEID.

NIEWE GENERATIE MOTOREN. ZUINIGER DAN ZIJN VOORGANGER. DE NIEUWE STANDAARD IN VEILIGHEID. De nieuwe Caddy. Zit wel goed. De Caddy en de Caddy Maxi. AL JAREN DE FAVORIETE BEDRIJFSWAGEN VAN NEDERLANDSE ONDERNEMERS. Al jaren behoort de Volkswagen Caddy tot de favoriete uitrusting van vakmensen

Nadere informatie

Eneco Elektrisch Laden Volkswagen rijden op HollandseWind. Golf GTE & Passat GTE

Eneco Elektrisch Laden Volkswagen rijden op HollandseWind. Golf GTE & Passat GTE Eneco Elektrisch Laden Volkswagen rijden op HollandseWind Golf GTE & Passat GTE Eneco HollandseWind Laadpunt + installatie vanaf 1275 * Windenergie is schoon en onuitputtelijk, er is genoeg wind voor ons

Nadere informatie

The new up! Small is great! Gedrukt in Nederland Wijzigingen voorbehouden Uitgave: september 2011. Internet: www.volkswagen.nl

The new up! Small is great! Gedrukt in Nederland Wijzigingen voorbehouden Uitgave: september 2011. Internet: www.volkswagen.nl The new up! Gedrukt in Nederland Wijzigingen voorbehouden Uitgave: september 2011 Internet: www.volkswagen.nl Small is great! Er zijn genoeg goede redenen om uit te kijken naar de komst van de nieuwe up!.

Nadere informatie

Audi S Coupe Quattro 354pk Pro Line Plus -15% NIEUW. Algemene informatie

Audi S Coupe Quattro 354pk Pro Line Plus -15% NIEUW. Algemene informatie NIEUW TE BESTELLEN Audi S5 Coupe Quattro 354pk Pro Line Plus -15% NIEUW 79.800 U BESPAART: 11.542 Algemene informatie Bouwjaar: NIEUW Merk: Audi Model: S5 Kilometerstand: 1 km Kleur: zwart Bekleding: Zwart

Nadere informatie

M{ZD{ 6 203920_14R1_MAZ6_V2_COVERS.indd 1-3 25/03/2015 11:59:20

M{ZD{ 6 203920_14R1_MAZ6_V2_COVERS.indd 1-3 25/03/2015 11:59:20 M{ZD{ 6 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 1 2 3 7 6 4 5 18 19 SKYACTIV TECHNOLOGY 20 21 6 1 7 5 2 4 3 8 22 23 DE VEILIGSTE PLEK OP DE WEG Elke Mazda die we produceren beschikt over een reeks intelligente

Nadere informatie

G-Klasse 35th Anniversary Edition. Het exclusieve speciale model voor de G 350 BlueTEC en de G 500. Prijslijst. Geldig vanaf 1 januari 2015.

G-Klasse 35th Anniversary Edition. Het exclusieve speciale model voor de G 350 BlueTEC en de G 500. Prijslijst. Geldig vanaf 1 januari 2015. G-Klasse 35th Anniversary Edition. Het exclusieve speciale model voor de G 350 BlueTEC en de G 500. Prijslijst. Geldig vanaf 1 januari 2015. De eigen lijn - de enige lijn waar de G-Klasse nooit van afwijkt.

Nadere informatie

M{ZD{ CX-5 203919_14R1_MAZ_CX5_V2_COVERS.indd 1-3 03/02/2015 17:50:14

M{ZD{ CX-5 203919_14R1_MAZ_CX5_V2_COVERS.indd 1-3 03/02/2015 17:50:14 M{ZD{ CX-5 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 1 5 2 4 3 18 19 SKYACTIV TECHNOLOGY 20 21 6 1 7 5 2 3 4 8 22 23 DE VEILIGSTE PLEK OP DE WEG Elke Mazda die we maken is voorzien van over een reeks intelligente

Nadere informatie

DE TOYOTA RAV4 BLACK EDITION. SUV POWER REDEFINED.

DE TOYOTA RAV4 BLACK EDITION. SUV POWER REDEFINED. DE TOYOTA RAV4 BLACK EDITION. SUV POWER REDEFINED. Ontdek de nieuwe speciale serie, RAV4 Black Edition. Deze speciale serie oogt verbluffend met zijn zwarte afwerking en sportieve looks. Dit alles wordt

Nadere informatie

De nieuwe Toyota PROACE

De nieuwe Toyota PROACE De nieuwe Toyota PROACE 2 Goede zaak Dankzij een even rijke als veelzijdige standaarduitrusting verenigt de nieuwe Toyota PROACE het nuttige met het aangename. Zoals maximaal rijcomfort en een laadvolume

Nadere informatie

move up! (extra t.o.v. take up!)

move up! (extra t.o.v. take up!) De up! take up! (standaarduitrusting) move up! (extra t.o.v. take up!) high up! (extra t.o.v. move up!) Ook standaard bij uw Volkswagen Volkswagen Inclusief Gratis pechhulp Motoren 2-deurs Motor Vermogen

Nadere informatie

Eneco Elektrisch Laden Audi rijden op HollandseWind

Eneco Elektrisch Laden Audi rijden op HollandseWind Eneco Elektrisch Laden Audi rijden op HollandseWind Eneco HollandseWind Windenergie is schoon en onuitputtelijk, er is genoeg wind voor ons allemaal! De 100% groene windstroom van Eneco HollandseWind (van

Nadere informatie

NISSAN NIEUWE QASHQAI

NISSAN NIEUWE QASHQAI NISSAN NIEUWE QASHQAI Design exterieur Design interieur Nissan Intelligent Mobility Ruimte interieur Kleuren em Bekleding Afdrukken Uitgang INTELLIGENTIE is prachtig en het stijlvolle, verfijnde nieuwe

Nadere informatie

Tot. 2.630,- voordeel. 5.300,- voordeel

Tot. 2.630,- voordeel. 5.300,- voordeel 2.630,- 5.300,- 1.100,- 400,- 3- spaaks lederen stuurwiel Airconditioning met pollenfilter Lichtmetalen velgen 14 Apus zilver Radio-/CD-speler Funky met MP3-functionaliteit Citigo Edition vanaf 11.490,-

Nadere informatie

WAT U WILT WETEN OVER ELEKTRISCH RIJDEN

WAT U WILT WETEN OVER ELEKTRISCH RIJDEN ALD FAQ WAT U WILT WETEN OVER ELEKTRISCH RIJDEN INHOUD 1. Is elektrisch rijden iets voor mij? 3 2. Welke soorten elektrische auto s zijn er? 3 3. Welke auto is voor mij geschikt? 4 4. Hoe ver kan ik rijden

Nadere informatie

IBIZA TECHNOLOGY TO ENJOY

IBIZA TECHNOLOGY TO ENJOY IBIZA TECHNOLOGY TO ENJOY NIEUW MAAR TOCH VERTROUWD De vernieuwde SEAT Ibiza is mooi van binnen en van buiten. De auto wil indruk maken op iedere bestuurder en belooft een onvergetelijke rijervaring. De

Nadere informatie

Volkswagen Golf 1.4TSI ACT 150pk 7-DSG Highline Executive NIEUW

Volkswagen Golf 1.4TSI ACT 150pk 7-DSG Highline Executive NIEUW Volkswagen Golf 1.4TSI ACT 150pk 7-DSG Highline Executive NIEUW w-1.jpg Uitrusting Abs (anti blokkeer systeem) Achterbank neerklapbaar in delen Achteruitrijcamera Airbag bestuurder Airbag passagier Airbags

Nadere informatie

DE NIEUWE JEEP WRANGLER RUBICON X

DE NIEUWE JEEP WRANGLER RUBICON X DE NIEUWE JEEP WRANGLER RUBICON X (ADEMBENEMEND ( De nieuwe Jeep Wrangler Rubicon X, de speciale versie van de Wrangler Rubicon is met niets te vergelijken. Gebaseerd op de Rubicon garandeert hij met

Nadere informatie

M - Klasse Edition 1. Prijslijst. Geldig vanaf 19 november 2011.

M - Klasse Edition 1. Prijslijst. Geldig vanaf 19 november 2011. M - Klasse Edition 1. Prijslijst. Geldig vanaf 19 november 2011. Een sterk karakter in een bijzonder jasje. De M-Klasse Edition 1. heeft een preview van deze prijslijst De gefotografeerde M-Klasse modellen

Nadere informatie

DE VERNIEUWDE ŠKODA OCTAVIA

DE VERNIEUWDE ŠKODA OCTAVIA DE VERNIEUWDE ŠKODA OCTAVIA U ziet het meteen: de ŠKODA OCTAVIA is aangescherpt. Zijn nieuwe, markante koplampen verwijzen naar het beroemde Boheemse kristal, dat net als ŠKODA uit Tsjechië komt. Ook de

Nadere informatie

De nieuwe Beetle en Beetle Cabriolet

De nieuwe Beetle en Beetle Cabriolet e nieuwe Beetle en Beetle Cabriolet Strak. Maar niet hoekig. e nieuwe Beetle en de nieuwe Beetle Cabriolet zijn hun oorspronkelijke ontwerp meer dan trouw gebleven. En tegelijkertijd is hun uitstraling

Nadere informatie

Proeflease voor de Mercedes-Benz Vito. Laat de Vito met een halfjaarcontract starten.

Proeflease voor de Mercedes-Benz Vito. Laat de Vito met een halfjaarcontract starten. Proeflease voor de Mercedes-Benz Vito. Laat de Vito met een halfjaarcontract starten. Wat is Proeflease? Proeflease is een unieke manier om kennis te maken met de nieuwe Vito én de Mercedes-Benz bestelwagenorganisatie.

Nadere informatie

M{ZD{ CX-3 204210_15R1_CX3_V3_COVERS.indd 1-3 29/05/2015 16:22:22

M{ZD{ CX-3 204210_15R1_CX3_V3_COVERS.indd 1-3 29/05/2015 16:22:22 M{ZD{ CX-3 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 1 1 2 2 3 5 2 4 3 16 17 SKYACTIV TECHNOLOGY 18 19 6 1 7 5 2 4 3 8 20 21 DE VEILIGSTE PLAATS OP DE WEG Elke Mazda is uitgerust met diverse intelligente technologieën

Nadere informatie

ALLES DRAAIT OM DE LOOKS VINDEN WIJ

ALLES DRAAIT OM DE LOOKS VINDEN WIJ LEON ENJOYNEERING DE NIEUWE SEAT LEON De nieuwe SEAT Leon zit boordevol nieuwe technologie om van te genieten. Over elk onderdeel en elk detail is nagedacht. Zo creëren we het ultieme rijplezier, ieder

Nadere informatie

Eneco ThuisLaden Rijden op Eneco HollandseWind

Eneco ThuisLaden Rijden op Eneco HollandseWind Eneco ThuisLaden Rijden op Eneco HollandseWind Met Eneco HollandseWind rijdt u echt CO 2 -neutraal. Eneco HollandseWind is windstroom die uitsluitend opgewekt wordt in Nederlandse windparken. Deze 100%

Nadere informatie

14%, geen MRB, vanaf 18.650 euro én strak design, dynamiek en royale uitrusting De nieuwe Toyota Auris: voor het hoofd én het hart

14%, geen MRB, vanaf 18.650 euro én strak design, dynamiek en royale uitrusting De nieuwe Toyota Auris: voor het hoofd én het hart Persinformatie 14%, geen MRB, vanaf 18.650 euro én strak design, dynamiek en royale uitrusting De nieuwe Toyota Auris: voor het hoofd én het hart De volledig nieuwe Toyota Auris is sterker dan ooit een

Nadere informatie

Inhoud. Phaeton. Exterieur. Velgen. Interieur. Uitvoeringen. Comfort. Veiligheid en motoren. BlueMotionTechnologies. Kleuren en bekledingen

Inhoud. Phaeton. Exterieur. Velgen. Interieur. Uitvoeringen. Comfort. Veiligheid en motoren. BlueMotionTechnologies. Kleuren en bekledingen De Phaeton 2 I DE PHAETON Inhoud 04 06 08 10 12 14 16 18 22 24 26 Phaeton Exterieur Velgen Interieur Uitvoeringen Comfort Veiligheid en motoren BlueMotionTechnologies Kleuren en bekledingen Social Media

Nadere informatie

VOLVO FH PERFORMANCE EDITION. Optimale prestaties en meer comfort

VOLVO FH PERFORMANCE EDITION. Optimale prestaties en meer comfort VOLVO FH PERFORMANCE EDITION Optimale prestaties en meer comfort FOCUS OP PRESTATIES De Volvo FH Performance Edition is de perfecte combinatie tussen topprestaties, chauffeurscomfort, veiligheid en brandstofefficiency.

Nadere informatie

2.000 EXTRA INRUILWAARDE OP ALLES WAT ROLT EN RIJDT. BEREKEN UW AUTOTELEX INRUILWAARDE OP OPEL.NL

2.000 EXTRA INRUILWAARDE OP ALLES WAT ROLT EN RIJDT. BEREKEN UW AUTOTELEX INRUILWAARDE OP OPEL.NL 2.000 EXTRA INRUILWAARDE OP ALLES WAT ROLT EN RIJDT. BEREKEN UW AUTOTELEX INRUILWAARDE OP OPEL.NL DÉ INRUILSENSATIE VAN EUROPA! Hij is er weer! The Big Event van Opel, met weer heel veel voordeel. Zoals

Nadere informatie

De nieuwe AmperA-e GeLADen met nieuwe ideeën.

De nieuwe AmperA-e GeLADen met nieuwe ideeën. De nieuwe Ampera-e GELADEN MET NIEUWe ideeën. BAAN BREKEND BEREIK. RUIM 500 km met één keer opladen1 OPENT ONBEGRENSDE MOGELIJKHEDEN. Elektrische auto s zijn tegenwoordig niet meer alleen geschikt voor

Nadere informatie

DE NIEUWE SEAT ATECA TECHNOLOGY TO ENJOY

DE NIEUWE SEAT ATECA TECHNOLOGY TO ENJOY DE NIEUWE SEAT ATECA TECHNOLOGY TO ENJOY DE NIEUWE SEAT ATECA Nieuw perspectief. GENIETEN VAN HET LEVEN ZIT NIET IN BAANBREKENDE UNIEKE GEBEURTENIS SEN, MAAR IN HET WAARDEREN VAN HET ALLEDAAGSE. En dat

Nadere informatie

Eneco Elektrisch Laden Mercedes rijden op Eneco HollandseWind

Eneco Elektrisch Laden Mercedes rijden op Eneco HollandseWind Eneco Elektrisch Laden Mercedes rijden op Eneco HollandseWind Eneco HollandseWind Als elektrisch rijder wilt u snel, makkelijk en veilig uw auto laden. Thuis, op het werk en onderweg. Eneco Elektrisch

Nadere informatie

DESIGN ZIT IN DE DETAILS

DESIGN ZIT IN DE DETAILS M{ZD{ CX-5 GT-M LINE O N T D E K D E M A Z D A C X - 5 DESIGN ZIT IN DE DETAILS Aan elk onderdeel van de Mazda CX-5 is te zien dat onze designers en ingenieurs oog hebben voor detail, zoals ook bij elke

Nadere informatie

DE NIEUWE KIA RIO In de showrooms vanaf september 2011!

DE NIEUWE KIA RIO In de showrooms vanaf september 2011! www.kia.be DE NIEUWE KIA RIO In de showrooms vanaf september 2011! Geef het leven meer drive. Eén blik op het opvallende, sportieve uiterlijk van de nieuwe Kia Rio en u verzint al redenen om er een ritje

Nadere informatie

Duurzame voordelen van Volkswagen

Duurzame voordelen van Volkswagen Duurzame voordelen van Volkswagen Wat betekenen de fiscale regelingen voor u? Vanwege uiteenlopende factoren is de regelgeving vanuit de overheid omtrent autogebruik en -bezit nogal aan veranderingen onderhevig.

Nadere informatie