Naam: Kim Sanders, Michelle Hoogma en Fabiënne van Hoorn Klas: 1G Evenement: Herfstwandeling/Kabouterpad

Maat: px
Weergave met pagina beginnen:

Download "Naam: Kim Sanders, Michelle Hoogma en Fabiënne van Hoorn Klas: 1G Evenement: Herfstwandeling/Kabouterpad"

Transcriptie

1 Naam: Kim Sanders, Michelle Hoogma en Fabiënne van Hoorn Klas: 1G Evenement: Herfstwandeling/Kabouterpad

2 Beginsituatie Doelgroep beschrijven: Doelgroep: Kleuters, groep 1 en 2 (4,5 en 6 jarige) Aantal deelnemers: groep 1 24 leerlingen groep 2 20 leerlingen totaal 44 leerlingen Groep 1: Hulpouders 1 ouder per 4 leerlingen Totaal 6 hulp ouders (6 4 = 24) Groep 2: Hulpouders 1 ouder per 4 leerlingen Totaal 5 hulpouders (5 4 = 20) Situatie omschrijven: Als evenement organiseren wij een herfstwandeling. Dit sluit aan bij een methode genaamd Schatkist, bij deze methode horen allemaal bijpassende thema s zoals Herfst. Bij ieder thema hoort een leerzaam maar ook leuk uitstapje. Door deze uitstapjes krijgen de kinderen ook praktijk ervaring. In dit geval met de veranderingen van de natuur. Accommodatie De herfstwandeling vindt plaats in een bos. De accommodatie is erg groot maar de route is erg compact. We hebben een route uitgekozen dat geschikt is voor de doelgroep kleuters. In deze route zijn meerdere trappen aanwezig en heuvels die ze op en af moeten lopen. De materialen die wij gebruiken tijdens de speurtocht zijn de kabouters en de kaartjes waar de opdrachten op staan. De hulpmiddelen van de opdrachten worden uitgevoerd door middel van materialen uit de natuur. De materialen zijn geschikt voor alle kinderen, maar van niet alle kinderen is de grove motoriek even sterk. Daar moeten de hulpouders op inspelen.

3 Mogelijkheden van de begeleiders Groep 1» Hulpouders: 1 ouder per 4 leerlingen Totaal» 6 ouders ( 6 4 = 24 leerlingen ) Totaal aantal begeleiders: 6 ouders + 1 leerkracht = 7 begeleiders Groep 2» Hulpouders: 1 ouder per 4 leerlingen Totaal» 5 ouders ( 5 4 = 20 leerlingen ) Totaal aantal begeleiders: 5 ouders + 1 leerkrachten = 6 begeleiders Deze begeleiders zijn ouders van kinderen in de klas. Zij hebben allemaal ervaring met kinderen van deze leeftijd, omdat ze zelf een kind van deze leeftijd hebben. Is er geld beschikbaar Wij maken gebruik van de methode schatkist. Aan het einde van iedere periode is er een uitstapje, voor deze uitstapjes is er een bepaald budget beschikbaar. Voor dit uitstapje hebben we de volgende boodschappen nodig (zie boodschappenlijst). Koffie wordt meegenomen door de begeleiders. Boodschappenlijst» De kabouters worden opgehaald bij het VVV kantoor 7,50 ( Kabouters + de kaartjes)» Appelsap (Huismerk) 1 1,00 6 6,00» Chocomel (De enige echte) 1 0,95 6 5,70» Speculaas 1 0,99 6 5,94» Plastic bekers 1 0,85 2 1,70 Dit bedrag wordt gedeclareerd door de school. Totaal = 26,84 Tijd en plaats Deze activiteit vindt plaats in een ochtend, tijdens de herfst. Gedurende de hele ochtend zijn de kinderen opdrachten aan het uitvoeren die betrekking hebben tot de herfst. De speurtocht duurt in zijn geheel 1,5 uur. Dan hebben de kinderen 2 pauzes gehad, in de eerste pauze kunnen de kinderen hun fruitje opeten en in de tweede pauze krijgen de kinderen van ons appelsap of chocomel met een speculaasje.

4 Doelstellingen De doelstellingen en subdoelstellingen waarom men organiseert, worden smart omschreven. De doelstelling van de herfstwandeling: Aan het einde van de ochtend zijn de kinderen bewust van de veranderingen in de natuur tijdens de herfst door middel van een herfstwandeling. De subdoelstellingen van de herfstwandeling (Dit zijn de doelen van de opdrachten tijdens de wandeling).: - De kinderen leren hun evenwicht bewaren tijdens het lopen op de boomstam. - De kinderen leren tellen tot en met 10 tijdens het traplopen. - De kinderen leren hun grove motoriek te gebruiken door achteruit te lopen en te klimmen. - Door speels aanbieden van eenvoudige woorden de kinderen laten/leren rijmen. Activiteiten keuze» Op het kaartje van de kabouter staat» Kabouters moeten goed hun evenwicht kunnen bewaren, kunnen jullie dat ook? De kinderen moeten dan over een boomstam lopen met behulp van de ouders. Op deze plaats van het bos is een omgevallen boom aanwezig.» Op het kaartje van de kabouter staat» Kabouters spelen graag met blaadjes, we gooien ze dan in de lucht en vangen ze weer op. Kunnen jullie dit ook?» Op het kaartje van de kabouter staat» Ik ben al dagen de traptreden aan het tellen, maar het lukt me niet. Kunnen jullie me daarbij helpen?» Op het kaartje van de kabouter staat» Zien jullie een paddenstoel staan?? Zing een liedje over de paddenstoel.» Op het kaartje van de kabouter staat» Kabouters moeten heel goed in het bos kunnen lopen, vooruit maar ook achteruit. Kun jij dat ook, probeer het maar. Loop van boom tot boom achteruit.» Op het kaartje van de kabouter staat» Wij kabouters kunnen heel goed rijmen. Wat rijmt er op bos?» Op het kaartje van de kabouter staat» Kabouters kunnen heel goed klimmen. Kun jij deze berg op klimmen? 5 kabouters hebben op hun kaartje staan welke kant ze op moeten.

5 Mogelijkheden en beperkingen van de doelgroep Bij een aantal activiteiten hebben de kinderen op motorisch gebied hulp nodig, omdat ze motorisch nog niet helemaal ontwikkeld zijn. De ouders moeten daarom extra aandacht geven bij dit soort opdrachten. Tijdens de wandeling maken wij gebruik van kabouters. Verwachtingen begeleiders(ouders) Iedere begeleider heeft zijn eigen groepje. Het groepje bestaat uit 4 kinderen. Als ouder moet je ervoor zorgen dat de kinderen bij jouw (de ouder) in de buurt blijven. Ook moeten de kinderen op pad blijven. Er mogen blaadjes en eikels en kastanjes meegenomen worden in een plastic zak. Maar er mag absoluut niets gegeten worden van bessen of paddenstoelen. Dit wordt ook duidelijk gemaakt aan de kinderen door de leerkracht. Ook verwachten wij van de ouders dat ze de kinderen motiveren bij de activiteiten en bij het wandelen. De ouders moeten ook leuk meedoen tijdens deze wandeling. Wij verwachten ook van de ouders dat ze tijdens de wandeling niet gaan roken, dit geldt ook voor de pauzes. De ouders moeten tijdens de pauzes opletten of het groepje nog compleet is en dat de kinderen niets op de grond gooien. Tijdens de wandeling moeten de kinderen van de kabouters afblijven, omdat ze dat de wegwijs kaartjes kunnen veranderen. Te verwachten moeilijkheden en knelpunten De leerlingen gaan deze dag naar het bos. Als het vies weer wordt gaat de wandeling gewoon door in het bos en zullen de kinderen zich hierop moeten kleden. Tenzij het gaat onweren, hagelen of stormen. De leerkrachten zullen het weerbericht goed in de gaten houden en op tijd een briefje meegeven als de kinderen wandelkleren moeten meenemen naar school. Ook wordt de route twee dagen van tevoren nog een keer gelopen door de leerkrachten om te checken of alle plekken in het bos nog hetzelfde zijn. De kinderen gaan namelijk als opdracht op een omgevallen boomstam balanceren. Deze boomstam moet er dan wel nog liggen. Als deze boomstam weg is gehaald zullen we een andere boomstam moeten zoeken en de route moeten aanpassen. Verder zijn er geen knelpunten waar de kinderen tegenop kunnen lopen. Er zal voldoende begeleiding zijn bij de opdrachten en we hebben er rekening mee gehouden wat de kinderen al wel en niet kunnen. Ook zijn er genoeg pauzes waar de kinderen kunnen uitrusten.

6 Regels deelnemers De kinderen worden in groepjes verdeeld. De indeling van de groepjes is door de leerkracht gemaakt. Alle ouders hebben een auto ter beschikking inclusief kinderzitjes. Tijdens de wandeling mogen de kinderen niet vooruit gaan rennen. Ze moeten allemaal op de paden blijven, bij hun mama of papa (begeleider). Als er pauzes zijn moeten de kinderen alles weer mee terug nemen of in de vuilniszak gooien bij de juffen. Als de kinderen tijdens de wandeling paddenstoelen tegen komen, mogen ze alleen kijken en er niet aankomen. Ten slotte moeten de kinderen luisteren naar de mama of papa waarbij ze in het groepje zitten. De juffen krijgen alles te horen wat er gebeurd is tijdens de wandeling. Veiligheid Tijdens de wandeling is het belangrijk dat de kinderen zich aan de regels houden. Maar niet alleen de kinderen ook de ouders die meegaan. Ook is het belangrijk dat iedere auto in bezit is van kinderzitjes en dat alle kinderen vast zitten in de riem. Wij nemen van school een EHBO kist mee, die wij van te voren gecontroleerd hebben. In de EHBO kist zit: Flesje alcohol Pleisters Watten Gaasjes Rolletjes verband (verschillende maten) Veiligheidsspelden Gel voor insectenbeten Strip voor verkoeling Bijzondere taken, externe deskundige Tijdens dit evenement zijn er geen externe deskundigen aanwezig omdat er geen bijzondere taken uitgevoerd hoeven te worden.

7 Beschrijving Activiteiten Beschrijving van de activiteiten Als evenement organiseren wij voor de groepen 1 en 2 een herfstwandeling ter afsluiting van het thema herfst. Het doel van dit evenement is om de leerlingen nog meer bewust te laten worden van de veranderingen in de natuur tijdens de herfst. De leerlingen starten in groepjes van 4 met een hulpouder ter begeleiding. In totaal zijn er 11 hulpouders aanwezig. Tijdens de wandeling komen de leerlingen kabouters met opdrachten tegen. De hulpouder leest de opdracht voor en de leerlingen voeren het uit. Daarom wordt er gebruik gemaakt van kabouters met wegwijs kaartjes. Hier hoeven de leerlingen geen opdracht te doen. De laatste groep krijgt een bolderkar mee om daar de kabouters in mee terug te nemen. De wandeling zal ruim twee uur duren, vandaar dat de leerlingen na een half uurtje lopen de eerste pauze hebben met een kleine versnapering die ze zelf hebben meegenomen. De tweede pauze zal plaats vinden een kwartier voordat de wandeling afgelopen is. Hier zullen ze chocomel of appelsap met een speculaasje van ons krijgen. Dit nemen de hulpouders mee in rugzakken. Als de leerlingen terug komen van de wandeling om 11:30 uur keren we weer terug naar school en verzameld iedereen op de kleine speelplaats. De leerlingen gaan gezamenlijk naar de klas, waar nog even naverteld word over de wandeling. De opdrachten luiden als volgt:» Op het kaartje van de kabouter staat» Kabouters moeten goed hun evenwicht kunnen bewaren, kunnen jullie dat ook? De kinderen moeten dan over een boomstam lopen met behulp van de ouders. Op deze plaats van het bos is een omgevallen boom aanwezig.» Op het kaartje van de kabouter staat» Kabouters spelen graag met blaadjes, we gooien ze dan in de lucht en vangen ze weer op. Kunnen jullie dit ook?» Op het kaartje van de kabouter staat» Ik ben al dagen de traptreden aan het tellen, maar het lukt me niet. Kunnen jullie me daarbij helpen?» Op het kaartje van de kabouter staat» Zien jullie een paddenstoel staan?? Zing een liedje over de paddenstoel.» Op het kaartje van de kabouter staat» Kabouters moeten heel goed in het bos kunnen lopen, vooruit maar ook achteruit. Kun jij dat ook, probeer het maar. Loop van boom tot boom achteruit.» Op het kaartje van de kabouter staat» Wij kabouters kunnen heel goed rijmen. Wat rijmt er op bos? Verzin 4 woorden.» Op het kaartje van de kabouter staat» Kabouters kunnen heel goed klimmen. Kun jij deze berg op klimmen?

8 Tijdsplanning wandeling Dagindeling Herfstwandeling uur» verzamelen in het klaslokaal uur» Vertrek naar het bos uur» Aankomst bos uur» Begin wandeling uur» 1 e pauze (fruit) uur» Verder met de wandeling uur» 2 e pauze (speculaas met appelsap of chocomel) uur» Verder met de wandeling uur» Einde wandeling, terug naar de auto uur» Terug naar school uur» Verzamelen op de speelplaats uur» Terug naar de klas

9 Bijlage Brief ouders Beste ouder / verzorger, Op willen we in het kader van het thema herfst een bezoekje brengen aan het.. Voor het vervoer van de kinderen hebben we graag uw hulp nodig. In totaal zoeken we nog 11 auto's. We vertrekken om uur en de activiteit duurt ruim 2 uur. Als u bereid bent om te rijden zou u dan onderstaand strookje voor. in willen leveren bij de juf van uw zoon/dochter. Bij voorbaat dank voor de moeite en kijken uit naar een leerzame en leuke activiteit. Met vriendelijke groet, Ik ben bereid om op.. voor vervoer te zorgen naar het. Naam:.. Naam zoon/ dochter: Hoeveel kinderen:.. Telefoonnummer:..

10

Natuur, Buiten Activiteit:

Natuur, Buiten Activiteit: Natuur, Buiten Activiteit: Doelgroep: middenbouw (groep 4, 5 en 6) Doel van de activiteit: - De kinderen worden bewust van de herfst en zijn veranderingen. - De kinderen leren over de onderdelen van bladeren

Nadere informatie

Kabouterpad herfst. www.jufanke.nl. - www.jufanke.nl -

Kabouterpad herfst. www.jufanke.nl. - www.jufanke.nl - Kabouterpad herfst www.jufanke.nl Uitleg van het kabouterpad Dit kabouterpad is gemaakt voor een herfstwandeling door het bos. De wandeling kan met kleine groepjes of de hele klas tegelijk gelopen worden.

Nadere informatie

De Veluwe Opdrachten en Overzichten voor begeleiders

De Veluwe Opdrachten en Overzichten voor begeleiders De Opdrachten en Overzichten voor begeleiders Inhoud van de map ALGEMEEN Over Woordvoerders van de natuur Over de opdrachten en voorbereiding Praktisch: 2 vormen van begeleiden Overzicht opdrachten per

Nadere informatie

Bijlage 1. Beste ouders/verzorgers van de leerlingen van groep 3/4,

Bijlage 1. Beste ouders/verzorgers van de leerlingen van groep 3/4, Bijlage 1 Brief aan de ouders Beste ouders/verzorgers van de leerlingen van groep 3/4, De komende periode gaan wij aan de slag met het thema feesten. We bespreken allerlei feestelijke momenten in het jaar

Nadere informatie

Uitwerking van de natuurexcursie in Merkelbeek. Britt Kramer en Tanja Lindelauf

Uitwerking van de natuurexcursie in Merkelbeek. Britt Kramer en Tanja Lindelauf Uitwerking van de natuurexcursie in Merkelbeek Britt Kramer en Tanja Lindelauf 1B Inleiding Omgeving Tijdens de excursie in Merkelbeek zijn wij gaan kijken in het oude kerkje van Merkelbeek. De meneer

Nadere informatie

Nieuwsbrief groep 1/2 B

Nieuwsbrief groep 1/2 B Nieuwsbrief groep 1/2 B Beste ouders, Voor u ligt alweer de tweede nieuwsbrief van groep 1/2 B voor de komende periode. We wensen u veel plezier met lezen. Met vriendelijke groet, Wendy Spijkerbos, Marlous

Nadere informatie

Hallo!! Kijk-, kleur- en voorleesboekje voor de nieuwe kleuters. Hallo!! Kijk-, kleur- en voorleesboekje voor de nieuwe kleuters

Hallo!! Kijk-, kleur- en voorleesboekje voor de nieuwe kleuters. Hallo!! Kijk-, kleur- en voorleesboekje voor de nieuwe kleuters Hallo!! Kijk-, kleur- en voorleesboekje voor de nieuwe kleuters Hallo!! Kijk-, kleur- en voorleesboekje voor de nieuwe kleuters Hallo Je bent nu al bijna vier jaar en dan mag je bij ons in de klas komen.

Nadere informatie

Informatieboekje groep 1/2

Informatieboekje groep 1/2 Informatieboekje groep 1/2 Beste ouder(s)/verzorger(s), Met dit boekje willen wij u informeren over de dagelijkse gang van zaken in onze kleuterbouw. Zeker voor de ouders van onze nieuwe kleuters belangrijk,

Nadere informatie

Wat moet ik weten als mijn kind voor het eerst naar basisschool de Bolderik gaat? Bs De Bolderik Beatrixstraat 68 4273 ET Hank

Wat moet ik weten als mijn kind voor het eerst naar basisschool de Bolderik gaat? Bs De Bolderik Beatrixstraat 68 4273 ET Hank Wat moet ik weten als mijn kind voor het eerst naar basisschool de Bolderik gaat? Bs De Bolderik Beatrixstraat 68 4273 ET Hank Contact leerkrachten: Bij vragen of problemen kunt u het beste ná schooltijd

Nadere informatie

Welkom op de Koningin Beatrixschool!

Welkom op de Koningin Beatrixschool! Ridderstraat 10 4101 BK Culemborg 0345-512542 info@beatrixschool-culemborg,nl www.beatrixschool-culemborg.nl Welkom op de Koningin Beatrixschool! U hebt gekozen voor onze school om uw kind een goede en

Nadere informatie

Protocol uitstapjes KDV en BSO.

Protocol uitstapjes KDV en BSO. Protocol uitstapjes KDV en BSO. Doel: Er voor zorgen dat kleine en grote uitstapjes volgens de gezamenlijke regels met betrekking tot de veiligheid van de kinderen plaatsvinden. Waarom? Uitstapjes zijn

Nadere informatie

welkomstboekje school Basisschool KOM.MIJN

welkomstboekje school Basisschool KOM.MIJN welkomstboekje school Basisschool KOM.MIJN Jij wordt bijna 4 jaar. Hoera! Je mag dan naar school. Je komt bij ons in de klas. Gezellig! Kijk maar gauw verder. Eerst kom je binnen in onze hal, bij lokaal

Nadere informatie

2 > Kerndoelen 11. 4 > Aan de slag 15. 5 > Introductie van de manier van werken 22. 6 > Mogelijke werkvormen en de plaats op het rooster 27

2 > Kerndoelen 11. 4 > Aan de slag 15. 5 > Introductie van de manier van werken 22. 6 > Mogelijke werkvormen en de plaats op het rooster 27 Inhoud 1 > Uitgangspunten 9 2 > Kerndoelen 11 3 > Materialen 12 4 > Aan de slag 15 5 > Introductie van de manier van werken 22 6 > Mogelijke werkvormen en de plaats op het rooster 27 7 > Waarom samenwerkend

Nadere informatie

INFORMATIEBRIEF. voor de kleutergroepen schooljaar

INFORMATIEBRIEF. voor de kleutergroepen schooljaar INFORMATIEBRIEF voor de kleutergroepen schooljaar 2014-2015 CBS de Burcht Spijk Deze informatiebrief is opgesteld voor het schooljaar 2014-2015. U kunt in deze brief lezen wat er dit schooljaar gaat gebeuren,

Nadere informatie

Agenda deze week. Afwezig. Beste ouders,

Agenda deze week. Afwezig. Beste ouders, Nieuwsbrief 7 maandag 28 september vrijdag 2 oktober Beste ouders, Alweer zit er een week onderwijs op. Zoals u op de facebook site hebt kunnen lezen, was deze week de week tegen pesten. Ook bij ons op

Nadere informatie

In de werkinstructie uitstapjes staat beschreven hoe wij deze uitstapjes voorbereiden en welke veiligheidsmaatregelen wij neme

In de werkinstructie uitstapjes staat beschreven hoe wij deze uitstapjes voorbereiden en welke veiligheidsmaatregelen wij neme Protocol uitstapjes BSO / Kinderdagopvang Doel: Er voor zorgen dat kleine uitstapjes [alleen op locatie Drunen] volgens de gezamenlijke regels met betrekking tot de veiligheid van de kinderen plaatsvinden.

Nadere informatie

Voor het eerst naar school

Voor het eerst naar school Voor het eerst naar school Welkom op De Wonderboom Uw kind gaat binnenkort voor het eerst naar school. We wensen jullie een fijne tijd toe op De Wonderboom. Dit boekje informeert over verschillende zaken

Nadere informatie

In deze nieuwsbrief: Agenda: -Kinderboekenweek 2015 -Bibliotheek open na school - Schoenmaatjes - Heelys - Schoolfruit - Nieuws vanuit de groepen

In deze nieuwsbrief: Agenda: -Kinderboekenweek 2015 -Bibliotheek open na school - Schoenmaatjes - Heelys - Schoolfruit - Nieuws vanuit de groepen Agenda: -Vrijdag 23 oktober: Streetwise op school -Maandag 26 t/m vrijdag 30 oktober: Herfstvakantie - Vrijdag 13 november: Kleuters vrij In deze nieuwsbrief: -Kinderboekenweek 2015 -Bibliotheek open na

Nadere informatie

Informatieboekje schooljaar 2011-2012. RKBS De Hofstee

Informatieboekje schooljaar 2011-2012. RKBS De Hofstee Informatieboekje schooljaar 2011-2012 RKBS De Hofstee Klassenorganisatie: Inloop: De kinderen mogen tussen 8.30 en 8.45 uur naar binnen. De kinderen mogen naar binnen gebracht worden, maar om hun zelfstandigheid

Nadere informatie

KLEUTER INFORMATIE BULLETIN

KLEUTER INFORMATIE BULLETIN KLEUTER INFORMATIE BULLETIN Het kleuterinfo-bulletin wordt aan ouders van nieuwe kleuters meegegeven. Het bulletin bestaat uit de volgende onderdelen: Algemeen gedeelte Over de dagelijkse gang van zaken

Nadere informatie

Nieuwsberichten 2 november 2015

Nieuwsberichten 2 november 2015 Nieuwsberichten 2 november 2015 Terugblik blubberrun Nat, sloten, weilanden, goed doel oftewel de blubberrun! Door de beeldende werving van de ouderraad deden ook dit jaar weer zo n 75 deelnemers (leerlingen

Nadere informatie

Soms is er thuis ruzie Dan is mama boos en roept soms omdat ik mijn speelgoed niet opruim Maar ik heb daar helemaal niet mee gespeeld Dat was Bram,

Soms is er thuis ruzie Dan is mama boos en roept soms omdat ik mijn speelgoed niet opruim Maar ik heb daar helemaal niet mee gespeeld Dat was Bram, Soms is er thuis ruzie Dan is mama boos en roept soms omdat ik mijn speelgoed niet opruim Maar ik heb daar helemaal niet mee gespeeld Dat was Bram, mijn kleine broer Dat is niet van mij mama Dan zegt ze

Nadere informatie

Nieuwsbrief 28-08-2015. Beste ouders,

Nieuwsbrief 28-08-2015. Beste ouders, Beste ouders, Wat leuk was het deze week. Erica heeft een echt aquarium meegenomen en er staat een vissenkom, verder hebben we nog een glazen bak met rupsen in de klas. Een aantal jongens (oa roel, riekelt

Nadere informatie

Beste ouders/verzorgers,

Beste ouders/verzorgers, Beste ouders/verzorgers, Deze brief bevat informatie over het vervoersprotocol van onze school. Het zal even wennen zijn, maar als u vooral het vervoersonderdeel van uw eigen kind goed leest, wordt de

Nadere informatie

Informatieboekje groep 1 en 2

Informatieboekje groep 1 en 2 Informatieboekje groep 1 en 2 CBS Goudenstein Vredeplein 1 4175 HA Haaften 0418-591661 Informatieboekje voor groep 1 en 2 Welkom op CBS Goudenstein! Fijn dat u gekozen hebt voor onze school. U hebt gekozen

Nadere informatie

Volgende week is het dan zover. 4 dagen wandel plezier! Middels deze brief willen we jullie op de hoogte stellen van de laatste informatie.

Volgende week is het dan zover. 4 dagen wandel plezier! Middels deze brief willen we jullie op de hoogte stellen van de laatste informatie. Ede, 16 mei Van: de Ouderraad (OR) Betreft: Avondvierdaagse Aan de ouder(s)/verzorger(s) van de deelnemende leerlingen aan de avondvierdaagse Beste ouder, Volgende week is het dan zover. 4 dagen wandel

Nadere informatie

Groepsbrief. Aan de ouders van de kinderen uit groep 1 en 2

Groepsbrief. Aan de ouders van de kinderen uit groep 1 en 2 Groepsbrief Aan de ouders van de kinderen uit groep 1 en 2 In deze groepsbrief brengen we enkele punten onder uw aandacht, die nodig zijn voor het goed functioneren van de groep. Wij vinden het belangrijk

Nadere informatie

Do 15 Afsluiting Kinderboekenweek met kleedjesmarkt, 18.30-20.00 uur. Vr 16

Do 15 Afsluiting Kinderboekenweek met kleedjesmarkt, 18.30-20.00 uur. Vr 16 9 oktober 2015 Agenda Ma 12 Di 13 Wo 14 Weekend Gruitdag. Do 15 Afsluiting Kinderboekenweek met kleedjesmarkt, 18.30-20.00 uur. Vr 16 Ma 26 Di 27 Wo 28 Herfstvakantie Luizencontrole in alle groepen. Gruitdag.

Nadere informatie

Voor het eerst naar school

Voor het eerst naar school Prentenboek Voor het eerst naar school Boek om samen met uw kleuter te lezen voordat hij/zij voor het eerst naar school gaat Veel leesplezier! Team BS A gene Wienberg R.K. Basisschool A gene Wienberg Hilleshagerweg

Nadere informatie

Weekjournaal Naschoolse act.

Weekjournaal Naschoolse act. \ Weekjournaal Naschoolse act. Naam: Annemarein Locatie: CBS t Loo Datum: 03-06-2015 Weekactiviteit:Indianen speurtocht Gebruik gemaakt van de onderstaande zones: Groen: Samenwerken en rekening houden

Nadere informatie

Leuk dat je meedoet aan de Zomerspelen van dit jaar! Als je dit gele boekje goed leest, weet je alvast iets over de leuke week die je zult hebben.

Leuk dat je meedoet aan de Zomerspelen van dit jaar! Als je dit gele boekje goed leest, weet je alvast iets over de leuke week die je zult hebben. ZOMERSPELEN 2015 Leuk dat je meedoet aan de Zomerspelen van dit jaar! Als je dit gele boekje goed leest, weet je alvast iets over de leuke week die je zult hebben. De zomerspelenweek is dit jaar van 17

Nadere informatie

Ontwikkelingskansen voor ieder kind! Boodschappen. Kansen in kinderen. Boodschappen. voor ouders. Kansen in kinderen

Ontwikkelingskansen voor ieder kind! Boodschappen. Kansen in kinderen. Boodschappen. voor ouders. Kansen in kinderen Ontwikkelingskansen voor ieder kind! voor ouders Voorwoord doen met kinderen in de supermarkt is heel leuk. Je moet alleen geen haast hebben! In het thema staat de supermarkt en alles wat je daar kunt

Nadere informatie

Klassennieuws. Beste ouders/ verzorgers, Hierbij het klassennieuws van de afgelopen weken.

Klassennieuws. Beste ouders/ verzorgers, Hierbij het klassennieuws van de afgelopen weken. Klassennieuws Beste ouders/ verzorgers, Hierbij het klassennieuws van de afgelopen weken. Thema post Na de voorjaarsvakantie zijn we bezig geweest met het thema post. Regelmatig komt de postbode langs

Nadere informatie

De mediatoren van SALTOschool de Opbouw 2015/2016

De mediatoren van SALTOschool de Opbouw 2015/2016 NIEUWSBRIEF Donderdag 22 oktober 2015 jaargang 2015/2016 nr.7 Mediatoren 2015-2016 11 kinderen uit groep 7 hebben na twee trainingen hun diploma gehaald en zijn nu officieel mediator. 3 Kinderen uit groep

Nadere informatie

FEESTWEEK 2014. groep 1-2-3-4

FEESTWEEK 2014. groep 1-2-3-4 FEESTWEEK 2014 groep 1-2-3-4 Beste jongens en meisjes, beste ouder(s) /verzorger(s), Vanaf maandag 7 juli gaan we dit schooljaar weer afsluiten met de feestweek. En het wordt niet zomaar een feestweek,

Nadere informatie

Christelijke basisschool De Meidoorn

Christelijke basisschool De Meidoorn Christelijke basisschool De Meidoorn Hoera! Als je 4 jaar bent, mag je naar school! Je komt dan in groep 1. Welkom bij ons in de klas. Als je binnen komt, zie je in de gang heel veel haakjes aan de kapstok.

Nadere informatie

Informatieboekje schooljaar 2011-2012 groep 6 RKBS De Hofstee Carli Koster Judith Balemans Edwin Kraan Louis Oomen

Informatieboekje schooljaar 2011-2012 groep 6 RKBS De Hofstee Carli Koster Judith Balemans Edwin Kraan Louis Oomen Informatieboekje schooljaar 2011-2012 groep 6 RKBS De Hofstee Carli Koster Judith Balemans Edwin Kraan Louis Oomen Welkomstwoordje Uw kind zit dit jaar in groep 6A of in groep 6B. In beide groepen hebben

Nadere informatie

Ook zo benieuwd naar wat de kinderen meemaken bij Pit Groeihuis? Dit fotoverslag laat je een dagje meebeleven.

Ook zo benieuwd naar wat de kinderen meemaken bij Pit Groeihuis? Dit fotoverslag laat je een dagje meebeleven. Pit Groeihuis Ook zo benieuwd naar wat de kinderen meemaken bij Pit Groeihuis? Dit fotoverslag laat je een dagje meebeleven. Aangeboden door 7.30-8.30 uur Brengen van de kindjes Ik maak je nog even mooi,

Nadere informatie

Junglegymles. Op expeditie

Junglegymles. Op expeditie Junglegymles Op expeditie Ga je mee? Op expeditie in de jungle? Pak je rugzak maar en vergeet je verrekijker niet. We gaan op pad. Onderweg komen we van alles tegen. Omgevallen boomstammen, een rivier,

Nadere informatie

U bent op de pagina van groep 1/2 Apen en Giraffen.

U bent op de pagina van groep 1/2 Apen en Giraffen. U bent op de pagina van groep 1/2 Apen en Giraffen. Hier kunt u lezen hoe het komende schooljaar van de kleuters eruit zal zien. Wij werken altijd in thema s. Met het werken in thema s stimuleren wij de

Nadere informatie

Voor de ouders en verzorgers,

Voor de ouders en verzorgers, Voor de ouders en verzorgers, Deze nieuwsflits start ik met een terugblik op de ouderavond die we afgelopen dinsdagavond gehouden hebben. We mochten deze avond 13 ouders en 14 collega's begroeten. Onze

Nadere informatie

Claudius Civilislaan 30-3132 JB Vlaardingen - Tel. : 010-434 65 30 www.jcsvl-mantum.nl

Claudius Civilislaan 30-3132 JB Vlaardingen - Tel. : 010-434 65 30 www.jcsvl-mantum.nl November 2015 Beste ouder(s), verzorger(s), Hierbij ontvangt u de nieuwsbrief van November. Hierin stellen de nieuwe ouderleden van de MR zich aan u voor. En kunt u lezen over de opbrengst van de kleedjesmarkt,

Nadere informatie

Informatieboekje. Groep 1-2. Juliana van Stolbergschool

Informatieboekje. Groep 1-2. Juliana van Stolbergschool Informatieboekje Groep 1-2 Juliana van Stolbergschool 1 Voorwoord Hierbij ontvangt u het informatieboekje van groep 1-2. In dit boekje staat informatie over het reilen en zeilen in de groep. U vindt hierin

Nadere informatie

Voor het eerst naar school

Voor het eerst naar school Prentenboek Voor het eerst naar school Boek om samen met uw kleuter te lezen voordat hij/zij voor het eerst naar school gaat Veel leesplezier! Team BS De Driesprong Oude Baan 36 6286 BE Wahlwiller - Nijswiller

Nadere informatie

Maandag 6 november Studiemiddag, alle kinderen zijn vanaf uur vrij. Dinsdag 7 november Extra koffie ochtend voor de ouders van groep 3 en 4

Maandag 6 november Studiemiddag, alle kinderen zijn vanaf uur vrij. Dinsdag 7 november Extra koffie ochtend voor de ouders van groep 3 en 4 Maandag 6 november Studiemiddag, alle kinderen zijn vanaf 12.00 uur vrij Dinsdag 7 november Extra koffie ochtend voor de ouders van groep 3 en 4 Donderdag 8 november Schoolontbijt Maandag 13 november Koffie

Nadere informatie

bericht Belangrijke data: Tweede Wereldoorlog project stukjes geschreven door leerlingen uit groep 7

bericht Belangrijke data: Tweede Wereldoorlog project stukjes geschreven door leerlingen uit groep 7 bericht Info : 30 Jaargang 14 : 08-04-2016 Redactie : Monique Bos E-mail redactie : m.bos@westerwijs.nl Belangrijke data: 16 april Oud papier groep 4a 20 april Spelsportdag groep 3 en 4 in sporthal Quicksilver

Nadere informatie

Informatie over groep 1-2 van basisschool de Duinsprong. Beste ouders,

Informatie over groep 1-2 van basisschool de Duinsprong. Beste ouders, Beste ouders, Uw kind zit, of gaat bijna beginnen in groep 1-2 van basisschool De Duinsprong. Wij willen in deze brief wat informatie over onze klas geven die u later altijd nog eens rustig kunt teruglezen.

Nadere informatie

Kleuter informatieboekje 2015-2016

Kleuter informatieboekje 2015-2016 Kleuter informatieboekje 2015-2016 De St. Leonardusschool is onderdeel van stichting Kleuterboekje Welkom op de St. Leonardusschool. Voor u ligt het kleuterboekje met daarin informatie over allerlei activiteiten,

Nadere informatie

Maandagmorgen 18 augustus a.s. om 9.00 uur in het gemeenschapshuis. De kinderen kunnen vanaf 8.50 uur de zaal in.

Maandagmorgen 18 augustus a.s. om 9.00 uur in het gemeenschapshuis. De kinderen kunnen vanaf 8.50 uur de zaal in. Beste kinderen en ouders/verzorgers, Hier volgt de laatste informatie over de 37 e jaargang van Kindervakantiewerk Neerbeek Durp Thema: Deze week is het thema: Circus. Het zou leuk zijn als de kinderen

Nadere informatie

Christelijke Basisschool De Meidoorn

Christelijke Basisschool De Meidoorn Christelijke basisschool de Meidoorn Meidoornstraat 20 8091 JX Wezep 038 376 3535 www.meidoornschool.nl info@meidoornschool.nl Christelijke Basisschool De Meidoorn Hoe heet het allemaal? Als je 4 jaar

Nadere informatie

INHOUDSOPGAVE VOORWOORDJE TEXELREIS GROEP 8 WAT NEEM JE ALLEMAAL MEE DAGINDELING TEXEL INFORMATIE OVER DE ACTIVITEITEN

INHOUDSOPGAVE VOORWOORDJE TEXELREIS GROEP 8 WAT NEEM JE ALLEMAAL MEE DAGINDELING TEXEL INFORMATIE OVER DE ACTIVITEITEN INHOUDSOPGAVE VOORWOORDJE TEXELREIS GROEP 8 WAT NEEM JE ALLEMAAL MEE DAGINDELING TEXEL INFORMATIE OVER DE ACTIVITEITEN VOORWOORDJE Aan de ouders en leerlingen van groep 8, Het is bijna zover, groep 8 gaat

Nadere informatie

Bij deze weer aandacht voor de actualiteiten van afgelopen week en de komende periode.

Bij deze weer aandacht voor de actualiteiten van afgelopen week en de komende periode. Leeuwarden, 4 november 2016 Geachte ouders, Bij deze weer aandacht voor de actualiteiten van afgelopen week en de komende periode. Nationaal schoolontbijt Vorige week hebben we u op de hoogte gebracht

Nadere informatie

---------------------------------------------------------------------------------------------

--------------------------------------------------------------------------------------------- Beste ouders, Naar jaarlijkse gewoonte maken we met onze oudste kleuters een uitstap naar het Verloren Bos te Lokeren. Voor de kinderen is dit een hele belevenis: paddenstoelen zoeken, noten en blaadjes

Nadere informatie

Kleutergids 2013-2014 Inhoudsopgave

Kleutergids 2013-2014 Inhoudsopgave Kleutergids 2013-2014 Inhoudsopgave Inleiding pag 2 Halen en brengen pag 3 Bewegingsonderwijs in het speellokaal pag 4 Afspraken rondom eten en drinken pag 5 Verjaardag pag 6 Wennen op school pag 7 Klassenouder

Nadere informatie

Auditieve oefeningen herfst. Hakken en plakken

Auditieve oefeningen herfst. Hakken en plakken Auditieve oefeningen herfst Hakken en plakken (hak de woorden in stukken, laat de kinderen het hele woord zeggen) eek-hoorn vlie-gen-zwam ka-stan-jes pad-den-stoel ka-bou-ter beu-ken-noot e-gel spin-nen

Nadere informatie

Zeilen. Koningsspelen. Agenda. 1 mei 2015

Zeilen. Koningsspelen. Agenda. 1 mei 2015 Zeilen 1 mei 2015 Na de vakantie, op maandag 11 mei, gaat groep 6B zeilen, groep 6A gaat op woensdag 13 mei zeilen. We vertrekken om 9.00 uur vanaf school, de kinderen moeten gewoon om 8.30 uur op school

Nadere informatie

12 nov nr. BELANGRIJKE DATA In November en December

12 nov nr. BELANGRIJKE DATA In November en December 12 nov. 2018 nr. BELANGRIJKE DATA In November en December GROEI We zien dat we de laatste jaren als school groeien. Het ene jaar meer dan het andere jaar. Dit jaar is de groei aan de onderkant, bij de

Nadere informatie

HEB JE HUISWERK VANDAAG?

HEB JE HUISWERK VANDAAG? BLAD 1 HEB JE HUISWERK VANDAAG? Je kind moet thuis werken voor school. In de agenda kan je kijken wat je kind moet doen. Wat moet je doen? 1 Maak oefening 1 op blad 2: Wat doet je kind na de school? 2

Nadere informatie

09 september Happy Birthday

09 september Happy Birthday Infobulletin Basisschool St. Petrus Boxtel, Tel: 0411-672348 E-mail: info@st-petrus.nl website: www.st-petrus.nl 09 september Happy Birthday 10 sept. Siemen gr. 3 10 sept. Jop gr. 8 13 sept. Yara gr. 4

Nadere informatie

Kleine en grote pauze voorzien van de naam Gymnastiek.

Kleine en grote pauze voorzien van de naam Gymnastiek. Beste ouders, Met deze brief willen wij u informeren over zaken die betrekking hebben op uw kind(eren). Bovendien willen we een aantal onderdelen van het lesprogramma van de groepen graag kort toelichten.

Nadere informatie

Nieuwsboekje voor nieuwe kinderen van de voorschool van IKC Buikslotermeer

Nieuwsboekje voor nieuwe kinderen van de voorschool van IKC Buikslotermeer Nieuwsboekje voor nieuwe kinderen van de voorschool van IKC Buikslotermeer Welkom bij de voorschool van IKC Buikslotermeer. U heeft gekozen voor onze voorschool om uw kind een goede en leerzame tijd te

Nadere informatie

Lied bij het Sint Jorisspel om 8.45 uur in het Amfitheater: (Alle ouders zijn van harte welkom)

Lied bij het Sint Jorisspel om 8.45 uur in het Amfitheater: (Alle ouders zijn van harte welkom) Kandinsky Ruiter,Sint Joris Lied bij het Sint Jorisspel om 8.45 uur in het Amfitheater: (Alle ouders zijn van harte welkom) Michaël Op 29 september, enkele dagen na het begin van de herfst, is de feestdag

Nadere informatie

NIEUWSBRIEF. Basisschool John F. Kennedy De basis voor een kleurrijke toekomst

NIEUWSBRIEF. Basisschool John F. Kennedy De basis voor een kleurrijke toekomst NIEUWSBRIEF Basisschool John F. Kennedy De basis voor een kleurrijke toekomst Jaargang 27 Nummer 05 28 september 2017 Onderwijsstaking 5 oktober Vorige week heeft u van het College van Bestuur van INOS

Nadere informatie

29 augustus 2014. TAFEL VAN DE WEEK GROEP 5 t/m 8 WAKKER WORDEN

29 augustus 2014. TAFEL VAN DE WEEK GROEP 5 t/m 8 WAKKER WORDEN Jan Naardingweg 56 7914 PN Noordscheschut T: 0528-341268 E: info@regenboognoordscheschut.nl www.binnenplein.nl 29 augustus 2014 AGENDA Ma 1 Di 2 Woe 3 Informatieavond groep 1 t/m 8 Do 4 Vrij 5 Za 6 Oud

Nadere informatie

Je bent nu al bijna vier jaar en dan mag je naar school. Eerst mag je een paar ochtenden komen kijken.

Je bent nu al bijna vier jaar en dan mag je naar school. Eerst mag je een paar ochtenden komen kijken. Hoera! Wat leuk dat je bij ons naar school mag. Je wilt vast graag weten wat we allemaal gaan doen. Daarom staat dit boekje op de website van school. Hier staan heel veel belangrijke dingen die handig

Nadere informatie

IMPRESSIE VAN EEN LEUKE WEEK IN LERMOOS OOSTENRIJK

IMPRESSIE VAN EEN LEUKE WEEK IN LERMOOS OOSTENRIJK IMPRESSIE VAN EEN LEUKE WEEK IN LERMOOS OOSTENRIJK De laatste week van augustus zijn wij (Loes en Diana) samen met onze honden naar de Oostenrijkse bergen geweest om lekker te gaan wandelen. We hadden

Nadere informatie

Informatie over groep 1-2 van basisschool de Duinsprong. Beste ouders,

Informatie over groep 1-2 van basisschool de Duinsprong. Beste ouders, Beste ouders, Uw kind zit, of gaat bijna beginnen in groep 1-2 van basisschool De Duinsprong. Wij willen in deze brief wat informatie over onze klas geven die u later altijd nog eens rustig kunt teruglezen.

Nadere informatie

WEEKBRIEF 2 OKTOBER 2015 / NUMMER 8. extra koffieochtend vanwege de week van de opvoeding groep 7 naar CanDance studio Aalsmeer

WEEKBRIEF 2 OKTOBER 2015 / NUMMER 8. extra koffieochtend vanwege de week van de opvoeding groep 7 naar CanDance studio Aalsmeer WEEKBRIEF 2 OKTOBER 2015 / NUMMER 8 Aan de ouders/verzorgers van onze leerlingen, Volgende week zijn er twee thema's aan de orde: de week van de opvoeding en de Kinderboekenweek. Dat is veel. Toch hebben

Nadere informatie

In deze nieuwsbrief leest u nieuws, oproepjes en weetjes van onze school.

In deze nieuwsbrief leest u nieuws, oproepjes en weetjes van onze school. Jaargang 2, nummer 6 2014 Juliana van Stolbergschool De laatste lootjes en dan is het zover. zomervakantie. In deze nieuwsbrief informeren we u als ouder over de groepsbezetting van volgend schooljaar.

Nadere informatie

Informatieboekje groep 1-2 Basisschool het Talent

Informatieboekje groep 1-2 Basisschool het Talent Informatieboekje groep 1-2 Basisschool het Talent Basisschool Het Talent Asterstraat 35 5721 EE Asten 0493-670090 info@hettalent-asten.nl Beste ouders/verzorgers, Wij heten u en uw kind van harte welkom

Nadere informatie

KDV VUURVOGEL. Waterpret bij de Maasstraat

KDV VUURVOGEL. Waterpret bij de Maasstraat KDV VUURVOGEL NR 3 september 2015 Weer aan de slag! We zijn alweer enkele weken op onze eigen locatie en dat voelt goed! Maar het was ook leuk op de Maasstraat. Daar hebben we 6 weken samengespeeld met

Nadere informatie

Nieuwsbrief 4, 7 oktober 2015

Nieuwsbrief 4, 7 oktober 2015 Nieuwsbrief 4, 7 oktober 2015 Agenda 07 t/m 18 oktober Kinderboekenweek 19 t/m 23 oktober Herfstvakantie 04 november Studiedag leerlingen vrij 11 november Studiedag leerlingen vrij Gymles groep 1 en 2

Nadere informatie

September Welkom op onze school. Nieuwe leerlingen in de maand september zijn: Stijn Zaaijer Lynn Bonvanie

September Welkom op onze school. Nieuwe leerlingen in de maand september zijn: Stijn Zaaijer Lynn Bonvanie September 2015 Welkom op onze school. Nieuwe leerlingen in de maand september zijn: Stijn Zaaijer Lynn Bonvanie Voor de zomer vakantie is Kelvin Zwart begonnen in groep 1, in groep 2 is Henk Schaefer na

Nadere informatie

Nieuwsbrief Waalwijk centrum. Juli 2013

Nieuwsbrief Waalwijk centrum. Juli 2013 Nieuwsbrief Waalwijk centrum Juli 2013 De bladeren zijn weer aan het vallen: de herfst is begonnen. We genieten nog van een paar mooie zonnige najaarsdagen. Buiten valt er weer genoeg te ontdekken en beleven.

Nadere informatie

Groeten van de leerkrachten van groep 1/ 2. Marjo Duijvesteijn, Jolanda van Blitterswijk, Joke Groot, Trudy Persoon,

Groeten van de leerkrachten van groep 1/ 2. Marjo Duijvesteijn, Jolanda van Blitterswijk, Joke Groot, Trudy Persoon, Informatiefolder van groep 1/2 Welkom in groep 1/2 van de Joannesschool. Wij hopen er samen met uw zoon of dochter een fijne schooltijd van te maken. Via deze informatiefolder willen wij u van een aantal

Nadere informatie

10 december 2014 Jaargang 28 nummer 8 Volgende Info verschijnt op 07-01-2015 Kerstuitnodiging verschijnt op ma 15 dec 14. Kerst op De Uilenburcht

10 december 2014 Jaargang 28 nummer 8 Volgende Info verschijnt op 07-01-2015 Kerstuitnodiging verschijnt op ma 15 dec 14. Kerst op De Uilenburcht In deze Info onder andere: Kerst op De Uilenburcht De agenda tot half februari 2015. Een terugblik op 2014 10 december 2014 Jaargang 28 nummer 8 Volgende Info verschijnt op 07-01-2015 Kerstuitnodiging

Nadere informatie

Informatie en routekaarten

Informatie en routekaarten Avond-4-daagse 2015 8 t/m 11 juni 2015 Informatie en routekaarten Informatie Avondvierdaagse De avondvierdaagse voor de Paulusschool wordt georganiseerd door de Ouderraad in samenwerking met de Nederlandse

Nadere informatie

Kies 4 kinderen uit en zing de zeppelin. Rijd als een auto door de klas en geef iedereen een autodropje

Kies 4 kinderen uit en zing de zeppelin. Rijd als een auto door de klas en geef iedereen een autodropje Kies 4 kinderen uit en zing de zeppelin. Rijd als een auto door de klas en geef iedereen een autodropje Rijd als een auto achteruit door de klas en geef iedereen een autodropje Zing het liedje gaan we

Nadere informatie

Leeuwarden, 13 mei 2016. Geachte ouders,

Leeuwarden, 13 mei 2016. Geachte ouders, Leeuwarden, 13 mei 2016 Geachte ouders, Welkom In de groep van de Zebra s zijn Julia en Jazzlynn na de vakantie gestart. Julia is 4 jaar geworden en Jazzlynn is vanuit Berlikum naar Leeuwarden verhuisd.

Nadere informatie

Informatie over groep 1-2 van basisschool de Duinsprong. Beste ouders,

Informatie over groep 1-2 van basisschool de Duinsprong. Beste ouders, Beste ouders, Uw kind zit, of gaat bijna beginnen in groep 1-2 b van basisschool De Duinsprong. In deze brief vindt u wat informatie over onze klas. Deze kunt u nog eens rustig nalezen. Heeft u nog vragen

Nadere informatie

Kringgesprek. Nummer 2 2013-2014

Kringgesprek. Nummer 2 2013-2014 Kringgesprek Beste ouders, Na drie schoolweken is de kop van het schooljaar er echt af. U hebt deze week de informatieavond kunnen bijwonen waarin het jaarprogramma met u is gedeeld en waarbij de leerkrachten

Nadere informatie

Programmaboekje Talenreis Spanje 2015 12 t/m 16 oktober

Programmaboekje Talenreis Spanje 2015 12 t/m 16 oktober Programmaboekje Talenreis Spanje 2015 12 t/m 16 oktober Dit boekje is van: Beste leerlingen, Voor jullie ligt het programmaboekje van de Talenreis (Spanje). Dit boekje met het gehele programma van activiteiten

Nadere informatie

Nieuwsbulletin basisschool t Rietland maandag 14 mei 2012

Nieuwsbulletin basisschool t Rietland maandag 14 mei 2012 Nieuwsbulletin basisschool t Rietland maandag 14 mei 2012 Belangrijke data schooljaar 2011 2012: Maandag 14 mei Kijkavond groep 1 t/m 7. Tijd 19.00 19.45 Maandag 14 mei t/m Vrijdag 25 mei Cito entreetoets

Nadere informatie

Herfst (26 oktober-13 november 2015)

Herfst (26 oktober-13 november 2015) Over dit thema werken wij: Herfst (26 oktober-13 november 2015) Deze Bijbelverhalen hopen we te horen: Àeek 44 week 45 week 46 De schenker en de bakker (Genesis 40) Farao heeft een droom (Genesis 41) Eerste

Nadere informatie

Informatie boekje voor ouders/verzorgers: Broodje Knapzak tussenschoolse opvang. O.b.s. de Flierefluiter Bosgouw 235 1352 GW Almere Tel: 036-5312332

Informatie boekje voor ouders/verzorgers: Broodje Knapzak tussenschoolse opvang. O.b.s. de Flierefluiter Bosgouw 235 1352 GW Almere Tel: 036-5312332 Informatie boekje voor ouders/verzorgers: Broodje Knapzak tussenschoolse opvang. O.b.s. de Flierefluiter Bosgouw 235 1352 GW Almere Tel: 036-5312332 Dit boekje heeft u als ouder van onze school ontvangen

Nadere informatie

Spelenderwijs rijmen. Linda Willemsen. www.klasvanjuflinda.nl. www.klasvanjuflinda.nl

Spelenderwijs rijmen. Linda Willemsen. www.klasvanjuflinda.nl. www.klasvanjuflinda.nl Spelenderwijs rijmen Linda Willemsen www.klasvanjuflinda.nl www.klasvanjuflinda.nl Spelenderwijs rijmen Spelenderwijs rijmen Tekst & vormgeving: Linda Willemsen 2014 www.klasvanjuflinda.nl Linda Willemsen

Nadere informatie

KAMP NOORDWIJK. klas 3 VMBO

KAMP NOORDWIJK. klas 3 VMBO KAMP NOORDWIJK klas 3 VMBO 1 ACTIVITEITEN CAMPING 135 km : 1 uur en 30 min met de bus 2 Bij nood bellen : school : 0416 374448 of Hr Kop : 06-20383668 Begeleiding Docenten d Oultremontcollege Hr Moolenaar

Nadere informatie

Nieuwsbrief nr. 15 2015-2016.

Nieuwsbrief nr. 15 2015-2016. Prot. Chr. Basisschool t Haimstee Linge 24 9642 HW Veendam www.cbs-haimstee.picto.nl Nieuwsbrief nr. 15 2015-2016. Kind op Maandag. Het thema van deze week is: Er komt een tijd.. Jesaja 9:1-6; 11:1-10;

Nadere informatie

De Taallijn. Peuters Interactief met Taal

De Taallijn. Peuters Interactief met Taal De Taallijn. Peuters Interactief met Taal Beweeg je mee? Activiteitencyclus Dorien Stolwijk en Willy van Elsäcker Redactie Annie van der Beek Op de volgende pagina: Bijlage 1 Voorbeeld van een informatiebrief

Nadere informatie

Nieuwsbrief Oktober 2015 Nr. 2 Maandag Dinsdag Woensdag Donderdag Vrijdag Zaterdag Zondag

Nieuwsbrief Oktober 2015 Nr. 2 Maandag Dinsdag Woensdag Donderdag Vrijdag Zaterdag Zondag Nieuwsbrief Oktober 2015 Nr. 2 Maandag Dinsdag Woensdag Donderdag Vrijdag Zaterdag Zondag 1 2 KRANTEN- ACTIE 3 4 5 6 7 Studiedag, Groep 1 t/m 8 VRIJ! 12 13 14 GMRvergadering MR-verg. 8 9 10 11 15 16 17

Nadere informatie

' Educatieve dienst 2013 'een geestig bos' ' Een Geestig bos

' Educatieve dienst 2013 'een geestig bos' ' Een Geestig bos Een Geestig bos doelstellingen cognitief in groepsverband het bos ontdekken planten, dieren en zwammen leren waarnemen kunnen determineren met zoekkaarten het bos zien als een samenlevingsvorm affectief

Nadere informatie

Een educatief programma voor groep 8 (en 7) Handleiding Deel 2 Draaiboek Woordvoerders van de Eendenkooi

Een educatief programma voor groep 8 (en 7) Handleiding Deel 2 Draaiboek Woordvoerders van de Eendenkooi Een educatief programma voor groep 8 (en 7) Handleiding Deel 2 Draaiboek Woordvoerders van de Eendenkooi Inhoudsopgave Deel 2: programma Eendenkooi 1. Planning en organisatie 1.1. Voordat u begint 1.2.

Nadere informatie

Op pad met. kabouter Wouter en kabouter Lilly. Ik heb ook een dochter. Zij heet Lilly en woont in hetzelfde bos.

Op pad met. kabouter Wouter en kabouter Lilly. Ik heb ook een dochter. Zij heet Lilly en woont in hetzelfde bos. Op pad met kabouter Wouter en kabouter Lilly. Dag kaboutertjes! Ik ben kabouter Wouter. Ik ben 250 jaar. Oud hé? Maar ik kan nog veel ouder worden! Ik heb ook een dochter. Zij heet Lilly en woont in hetzelfde

Nadere informatie

o.b.s. de Dobbe Achter de Brinken 6c, 9462 RH Gasselte Tel. 0599 564750 Schooljaar 2014-2015 www.obsdedobbe.nl 9 april 2015

o.b.s. de Dobbe Achter de Brinken 6c, 9462 RH Gasselte Tel. 0599 564750 Schooljaar 2014-2015 www.obsdedobbe.nl 9 april 2015 1 De Schoolfotograaf komt! Op maandag 13 april komt de schoolfotograaf. De portret- en groepsfoto s en de foto s, en de foto s van de broertje en zusjes, die op de Dobbe zitten, worden s middags gemaakt.

Nadere informatie

Sportdag Hartenaas. De schoolgids vindt u op onze website. www.hartenaas.nl

Sportdag Hartenaas. De schoolgids vindt u op onze website. www.hartenaas.nl 1 6 j u n i 2 0 1 4 Sportdag Hartenaas 1 Sportdag Hartenaas Op vrijdag 20 juni 2014 vindt de jaarlijkse sportdag van Hartenaas plaats (mocht het deze dag erg slecht weer zijn, dan wordt de sportdag verplaatst

Nadere informatie

Informatieboekje. Peuterstap 28-1-2015

Informatieboekje. Peuterstap 28-1-2015 2015 Peuterstap 28-1-2015 INHOUDSOPGAVE 1 Welkom... 3 2 Peuterspeelzaal Peuterstap... 4 2.1 Doelstelling... 4 2.2 Aanbod... 4 3 VVE (Voorschoolse en Vroegschoolse Educatie)... 5 3.1 Doel VVE... 5 4 Programma

Nadere informatie

De Regenboog. Algemeen. Boog nr. 5 04-01-2016

De Regenboog. Algemeen. Boog nr. 5 04-01-2016 De Regenboog De Regenboog Tijmstraat 1 5571 HS Bergeijk Tel. 0497-574914 info@bsderegenboogbergeijk.nl www.bsderegenboogbergeijk.nl Boog nr. 5 04-01-2016 Algemeen Voorlezen A.s. woensdag wordt er weer

Nadere informatie

Wat iedere ouder moet weten over verkeersveiligheid Je kind in het verkeer

Wat iedere ouder moet weten over verkeersveiligheid Je kind in het verkeer Wat iedere ouder moet weten over verkeersveiligheid Je kind in het verkeer Samen op pad Kinderen zijn kwetsbaar in het verkeer. Logisch dus, dat ouders hun kinderen graag zo snel mogelijk veilig verkeersgedrag

Nadere informatie

Texel 24 september t/m 28 september

Texel 24 september t/m 28 september Texel 24 september t/m 28 september Groepsaccommodatie De Stolp Stolpweg 35 1797 AW Den Hoorn, Texel www.destolp-texel.nl Telefoon: Wij zijn altijd bereikbaar onder het nummer: 06-29006504 (Niké) en 06-24566674

Nadere informatie

Nieuwsbrief nr. 4 KALENDER INHOUD. December, 2015. Hallo allemaal.

Nieuwsbrief nr. 4 KALENDER INHOUD. December, 2015. Hallo allemaal. Nieuwsbrief nr. 4 December, 2015 KALENDER 4 december 1 Sint op school Surprise bovenbouw 10 december Afscheid juf Sanne en juf Marjo 12 december Oud papier (10:00 12:00 uur) 18 december Kerstviering (continurooster)

Nadere informatie